Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Κινδυνεύει με... αποκλεισμό!


Το λογότυπο του Κόπα Αφρικα του 2010 Το Τόγκο θα αποκλειστεί από την τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, αν δεν εμφανιστεί στον αποψινό αγώνα με αντίπαλο την Γκάνα στην πόλη Καμπίντα, στο πλαίσιο του Β' Ομίλου. Αυτό ανακοίνωσε η Αφρικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (CAF), χωρίς να διευκρινίσει αν θα υπάρξει περαιτέρω τιμωρία για την ομοσπονδία του Τόγκο λόγω της επικείμενης αποχώρησής της από τη διοργάνωση.

"Δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη ειδοποίηση από το Τόγκο. Δεν μας έχουν διευκρινίσει επίσημα αν θα βρίσκονται στο γήπεδο για τον αγώνα με την Γκάνα ή αν αποχωρούν από τη διοργάνωση. Η μοναδική ενημέρωση που έχουμε είναι από τα ΜΜΕ", είπε κορυφαίο στέλεχος της CAF με δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. "Το διαιτητικό τρίο, όπως και η ομάδα της Γκάνας θα βρίσκεται στο γήπεδο. Σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί η ομάδα τότε είναι ξεκάθαρο ότι θα αποκλειστεί από τη διοργάνωση".

Να θυμίσουμε πάντως ότι το αεροσκάφος που μετέφερε την αποστολή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Τόγκο προσγειώθηκε χθες το βράδυ στην πρωτεύουσα της χώρας, Λομέ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αποχωρήσει από το Κόπα Αφρικα, εξαιτίας της επίθεσης που δέχθηκε από ενόπλους -την περασμένη Παρασκευή- με τραγικό απολογισμό τρεις νεκρούς και αρκετούς τραυματίες. Την αποστολή υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός του Τόγκο, Γκίλμπερτ Ούνγκμπο, καθώς και αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης, αλλά και συγγενείς των θυμάτων και εκατοντάδες φιλάθλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: