Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Απεργιακές κινητοποιήσεις στο ιταλικό ποδόσφαιρο

Οι ποδοσφαιριστές της Serie A απέρριψαν την πρόταση του προέδρου της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ο οποίος θέλησε να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής στην αντιπαράθεση που έχουν με την ιταλική λίγκα.Ο Τζιανκάρλο Άμπετε, πρότεινε στους φορείς του Calcio να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν για έξι σοβαρά ζητήματα όπως για παράδειγμα οι μεταγραφές και οι παίκτες που δεν έχουν συμβόλαια.

Η απάντηση της Serie A ήρθε δια μέσω του προέδρου της λίγκας, Μαουρίτσιο Μπερέτα, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρόταση του Άμπετε για τον απλό λόγο ότι δεν περιλαμβάνει όλα τα προβλήματα που πρέπει να τεθούν επί τάπητος.

Το ζήτημα της απεργίας δεν είναι... φρέσκο για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Το Σεπτέμβρη είχε αναδυθεί και πάλι στην επιφάνεια, χωρίς όμως να υλοποιείται το όποιο σχέδιο.

Η επίσημη τοποθέτηση των παικτών σε όλα αυτά ήρθε μέσω των λεγομένων του Τζιάνι Γκρατσιόλι (γραμματέας): "Κατανοούμε τα προβλήματα όλων των παικτών και θα κάνουμε αυτό που θεωρούμε καλύτερο για την επίλυση τους".

Οι πιθανές ημερομηνίες απεργίας των ποδοσφαιριστών είναι το διήμερο 20-21 και 27-28 Νοεμβρίου.

Ρανιέρι: «Καλώς να έρθει ο Αντσελότι»

Χαριτολογώντας αντιμετώπισε το σχόλιο του Κάρλος Αντσελότι ότι θέλει να αναλάβει κάποτε τη Ρόμα, ο Κλαούντιο Ρανιέρι. «Θα πάω να τον πάρω από το αεροδρόμιο!», τόνισε νυν τεχνικός των «τζιαλορόσι».

Ο Ιταλός προπονητής της Τσέλσι είχε δηλώσει πρόσφατα ότι θα ήθελε κάποτε στο μέλλον να αναλάβει την Ρόμα. Ο Ρανιέρι βρίσκεται υπό πίεση στο σύλλογο μετά τη μέτρια χρονιά. Η ομάδα είχε ένα άσχημο ξεκίνημα, όμως τώρα δείχνει να έχει βρει τα πατήματα της και τρέχει ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων.

Ο προπονητής του συλλόγου μόνο ως αστείο πήρε την πρόταση του Αντσελότι και αφού είπε ότι θα πάει να τον παραλάβει από το αεροδρόμιο, συνέχισε: «Θα ήμουν το πρώτο άτομο που θα χαιρόταν από τον ερχομό του».

Μπλαν: «Να προπονήσω τη Γιουνάιτεντ»

Ναι, δίχως δεύτερη σκέψη θα έλεγε ο Λοράν Μπλαν σε πρόταση να αναλάβει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είτε αυτό έπρεπε να γίνει άμεσα αντικαθιστώντας τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, είτε κάποτε στο μέλλον. Ωστόσο τονίζει ότι το μόνο σίγουρο είναι πως ο Σκωτσέζος προπονητής θα ορίσει ο ίδιος τον αντικαταστάτη του.

«Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι ένας θεμέλιος λίθος της Γιουνάιτεντ. Έχει ακόμη το πάθος και θα είναι πολύ δυσάρεστη η στιγμή του αποχωρισμού όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για τον ίδιο. Θα προτείνει μόνος του τον ιδανικό αντικαταστάτη. Μακάρι να είναι εγώ αυτός ή μακάρι να γίνει και μελλοντικά. Σίγουρα με ενδιαφέρει η προοπτική», τονίζει ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Γαλλίας και πρώην αμυντικός των «κόκκινων διαβόλων».

Τη μία βασιλιάς, την άλλη… μπαγλαμάς!

Βρίσκεσαι στην δυσάρεστη θέση να έχεις τον ποδοσφαιριστή της αντιπάλου ομάδας απέναντι σου στα 11 μέτρα, έτοιμο να σε… εκτελέσει.

Ξέρεις ότι αν καταφέρεις να κρατήσεις την εστία σου απαραβίαστη, θα γίνεις ήρωας.

Κάνεις κάποια …τσαλιμάκια- καλή ώρα σαν αυτά που έκανε ο Γκρόμπελαρ- με σκοπό να μπερδέψεις τον αντίπαλο και «ώ του θαύματος» καταφέρνεις με διπλή προσπάθεια να αποκρούσεις.

Βρίσκεσαι στα ουράνια… ψάχνεις την κοπέλα σου στις κερκίδες για να κερδίσεις λίγους πόντους… παραπάνω στην εκτίμησή της. Απέδειξες επιτέλους ότι είσαι καλός τερματοφύλακας και αξίζεις να έχεις φανέλα βασικού στην εθνική της χώρας.

Ο Ολανίγι στο μικροσκόπιο του Βλάχου

Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει και στον Αστέρα Τρίπολης ξεκίνησαν οι δοκιμές παικτών. Στη σημερινή προπόνηση των Αρκάδων έκανε την εμφάνισή του ο Νιγηριανός Ρασίντ Ολανίγι, ο οποίος θα δοκιμαστεί μερικές ημέρες κι αν πείσει για την αξία του, τότε ο Βαγγέλης Βλάχος θα "ανάψει" το "πράσινο φως" για την απόκτησή του.

Ο Ολανίγι είναι 20 ετών, αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού μέσου και τα τελευταία 6 χρόνια παίζει στην Ενγίμπα, η οποία την περασμένη περίοδο πήρε το πρωτάθλημα Νιγηρίας κι έφτασε στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών Αφρικής. Ο Νιγηριανός είχε πάρει μέρος και στο χαλάρωμα της Κυριακής, καθώς βρίσκεται στην Ελλάδα από την περασμένη Παρασκευή.

Παραλίγο… δέκα «στο σκαμνί»!

Εννέα ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας θα «παρελάσουν» την Πέμπτη από την πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας.

Όλοι οι «μεγάλοι» (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), αλλά και οι Ηρακλής, Αστέρας, Ατρόμητος, Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου κλήθηκαν σε απολογία για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής, ενώ οι Αρκάδες επιπλέον για εκείνη του διευθύνοντα σύμβουλου, Δημήτρη Μποροβήλου.

Αναλυτικά οι κλήσεις της Σούπερ Λίγκας:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ– ΠΑΕ Εργοτέλης.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Δ.Μποροβήλο (Διευθύνων σύμβουλος): Για τη συμπεριφορά του διευθύνοντα συμβούλου της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης κ.Δ.Μποροβήλου στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ Πανσερραϊκός.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος– ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Ηρακλής: Διότι «Μετά την αποχώρηση των φιλάθλων της εγκαλουμένης από τη θύρα Δ βρέθηκαν και καταμετρήθηκαν απ τους υπευθύνους ασφαλείας των δύο ομάδων ογδόντα (80) σπασμένα καθίσματα» στον αγώνα ΠΑΕ Skoda Ξάνθη- ΠΑΕ Ηρακλής.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ Καβάλα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Καβάλα– ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός– ΠΑΕ Πανιώνιος.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ζ) ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΕ Κέρκυρα.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Η) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος – ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Θ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Καβάλα-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Μπέκαμ, το κρυφό όπλο

Στο γκελ της προσωπικότητας του Ντέιβιντ Μπέκαμ ελπίζει η Αγγλία, ώστε να ακούσει το δικό της όνομα στις 2 Δεκέμβρη για τη διοργανώτρια χώρα του Μουντιάλ 2018.

Την τελική παρουσίαση της αγγλικής υποψηφιότητας στη Ζυρίχη θα την κάνει ο Άγγλος σούπερσταρ σύμφωνα με το ESPNsoccernet, ώστε να κερδίσουν έστω κάποιες λεπτομέρειες που μπορεί να αποδειχτούν καθοριστικές.

Η Αγγλία φερόταν ως το φαβορί για να επιλεγεί, όμως τα τελευταία σκάνδαλα που έχουν πλήξει την εικόνα της διαδικασίας, έχουν κάνει το τοπίο 'ομιχλώδες' και δύσκολο να προβλεφθεί το οτιδήποτε. Οπότε κάθε επιπλέον βοήθεια κρίνεται αποδεκτή και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ θα σηκώσει στις πλάτες του το βάρος της σωστής παρουσίασης της πρότασης.

Μαντσίνι: «Η Τσέλσι το πρωτάθλημα»

Μάχη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη δεύτερη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ ετοιμάζεται να δώσει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, αφού πρώτο φαβορί για τον ίδιο είναι με διαφορά η Τσέλσι. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι τονίζει πάντως ότι η ομάδα του έχει το επίπεδο να ανταγωνιστεί στα ίσια τη Γιουνάιτεντ και στόχος παραμένει η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Πιστεύω πως η Τσέλσι θα πάρει το πρωτάθλημα, γιατί είναι καλύτερη από τις υπόλοιπες ομάδες. Στόχος μας είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να είμαστε κοντά στις Τσέλσι και Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο», αναφέρει εμφατικά ο Ιταλός τεχνικός.

Στη συνέχεια πάντως βάζει την κουβέντα σε ρυθμούς ντέρμπι, αφού την Τετάρτη οι «πολίτες» υποδέχονται τους «κόκκινους διαβόλους»: «Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τη Γιουνάιτεντ. Ξέρουν ότι είμαστε καλή ομάδα. Τους σεβόμαστε, όπως σεβόμαστε και τον Φέργκιουσον. Είναι από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο. Ξέρουν ότι έχουμε μία δυνατή ομάδα πλέον. Στα προηγούμενα 3-4 μεταξύ μας παιχνίδια παίξαμε στο ίδιο επίπεδο όμως επικράτησαν κυρίως στα τελευταία λεπτά. Έχουν τη νοοτροπία νικητή επειδή έχουν εθιστεί στα τρόπαια».

Θέλει να φύγει ο Σάντα Κρουζ

Τη μεταγραφή του από τη Μάντσεστερ Σίτι επιδιώκει ο Παραγουανός επιθετικός, Ρόκε Σάντα Κρουζ. Ο 29χρονος άσος δεν είναι στις επιλογές του Ρομπέρτο Μαντσίνι για την αρχική ενδεκάδα και θέλει να φύγει από την ομάδα του Μάντσεστερ: «Οταν δεν σε υπολογίζει ο προπονητής, τότε δεν έχεις άλλη λύση από τη μεταγραφή σε κάποια άλλη ομάδα», τόνισε σχετικά ο Παραγουανός φορ, ο οποίος είχε αποκτηθεί πέρσι το καλοκαίρι από την Μπλάκμπερν.

Χότζον: «Καλά τα είπε ο Ρέινα»

Αντίθετα στα δημοσιεύματα που φέρνουν τον Πέπε Ρέινα αναποφάσιστο για το μέλλον του στη Λίβερπουλ, ο Ρόι Χότζον τονίζει ότι όλα είναι καλά. «Σωστά όσα είπε. Που είναι το πρόβλημα;», δηλώνει άνετος ο Άγγλος προπονητής για τις δηλώσεις του πορτιέρο ότι το καλοκαίρι θα εξετάσει τις προτάσεις που θα έχει στα χέρια του.

Ο Ισπανός γκολκίπερ τόνισε ότι θα παραμείνει στην ομάδα μέχρι το καλοκαίρι, όμως όχι δεδομένα μέχρι και το τέλος του συμβολαίου του. Θα κριθούν σίγουρα πολλά και από τον τρόπο λειτουργίας της Λίβερπουλ με τη νέα διοίκηση και τους στόχους που θα έχει η ομάδα για τη νέα σεζόν. Όλα αυτά φαίνονται κάπως μακρινά τώρα και αυτή είναι η γραμμή πλεύσης και του Χότζον.

«Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε στην ομάδα τον Πέπε Ρέινα και ελπίζουμε να μείνει πολύ καιρό. Αν στο τέλος της σεζόν δεν θέλει να συνεχίσει στην ομάδα, τότε θα το συζητήσουμε και θα βρούμε μια λύση. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να μιλήσω 7-8 μήνες νωρίτερα από το γεγονός», τονίζει χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «κόκκινων».

Μπανιώρας: «Προτεραιότητα του Επαλέ ο Ηρακλής»

Ο εκπρόσωπος του Ζοέλ Επαλέ μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για το ενδεχόμενο μεταγραφή του Καμερουνέζου στον Ηρακλή και όχι μόνο:
«Ο Ζοέλ θα παίξει μέχρι το Δεκέμβρη στο Αζερμπαϊτζάν και στην ομάδα του την FC Baku και θα φύγει»
«Δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από τις συνθήκες και τον τρόπο ζωής στην χώρα. Περνάει την ημέρα του μόνο στο ξενοδοχείο και στις προπονήσεις της ομάδας»
«Μου ζήτησε να μιλήσω με ομάδες στην Ελλάδα και μου είπε πως πρώτα θέλει να μιλήσω με τον Ηρακλή, μια ομάδα που αγάπησε ιδιαίτερα και τον αγκάλιασε από τη πρώτη στιγμή»
«Μίλησα με τον κύριο Τάκη, έχουμε κάποια διαφορά στο οικονομικό, μου είπε θα δει το ζήτημα γιατί προέχει η οικονομική εξυγίανση του συλλόγου και θα μιλήσουμε ξανά»
«Ο Ζοέλ είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί όχι μόνο να παίξει για 2 χρόνια στην Ελλάδα, αλλά να προσφέρει σημαντικά σε όποια ομάδα αγωνιστεί».

Σαρλής: «Αγένεια Σούμποτιτς σε Ηρακλή»

Ο Μάκης Σαρλής μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ Ηρακλής τοποθετήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» για την άρνηση του Λευτέρη Σούμποτιτς να έρθει στην ομάδα λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Ήταν αγένεια του Σούμποτιτς να μην απαντήσει στην διοίκηση και στην πρόταση που του έγινε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Ίσως κάποιοι «τρόμαξαν» τον κύριο Σούμποτιτς, ίσως δέχθηκε κάποια τηλεφωνήματα, δεν ξέρω. Εμείς του εγγυηθήκαμε το συμβόλαιο του μιλήσαμε ξεκάθαρα και αυτός δεν απάντησε στον κύριο Αγγέλου, που τον έφερε για να μιλήσει με εμάς. Πλέον έχει λήξει το θέμα, κοιτάμε την επόμενη μέρα, πιστεύω πως από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει νέος προπονητής στον Ηρακλή».

Σύνθημα νίκης από Μουρίνιο

Ο Ζοσέ Μουρίνιο μίλησε για τον αγώνα απέναντι στη Μούρθια και σημείωσε πως οι Μαδριλένοι θα πρέπει να επικρατήσουν της αντιπάλου τους για το «Κόπα Ντελ Ρέι».«Το Μπερναμπέου την Τετάρτη θα ζητάει τη νίκη και φυσικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ας μην λέμε ψέματα. Έχουμε καλύτερους ποδοσφαιριστές και είναι υποχρέωσή μας να πάρουμε την πρόκριση κόντρα στη Μούρθια», σημείωσε ο Ίβηρας τεχνικός.

Βίκτορ Βιτόλο-«Στόχος το πρωτάθλημα»

H αλλαγή της ψυχολογίας στην ομάδα, είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες της πορείας που κάνει ο ΠΑΟΚ τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τον Βίκτορ Βιτόλο.

Ο Ισπανός μέσος του «Δικεφάλου», μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, τόνισε πως στόχος είναι το πρωτάθλημα, αναφέρθηκε στο νικηφόρο παιχνίδι στην Καβάλα και μίλησε και για την προσωπική του απόδοση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βίκτορ Βιτόλο στον «Libero FM»

Για το τι άλλαξε στην ομάδα

«Το σημαντικότερο ήταν η αλλαγή της ψυχολογίας. Πήραμε πέντε συνεχόμενες νίκες και αυτό βελτίωσε την ψυχολογία της ομάδας. Είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε και στα επόμενα παιχνίδια».

Για τους στόχους της ομάδας

«Στόχος είναι αυτός που ήταν πάντα, το να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Στόχος δεν είναι η νίκη, αλλά το να έχουμε καλά αποτελέσματα».

Για τη νίκη στην Καβάλα

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και πήραμε τρεις βαθμούς πολύ σημαντικούς. Παίξαμε πολύ καλά και θέλουμε να το δείξουμε και στην συνέχεια».

Για την προσωπική του απόδοση

«Δουλεύω πάρα πολύ, μου αρέσει η απόδοσή μου και να δίνω το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου. Θέλω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα».

Για το αν επηρεάζουν οι συνεχείς υποχρεώσεις

«Τα συνεχόμενα παιχνίδια χρησίμευσαν στο να δείξουμε ότι η ομάδα είναι έτοιμη να παίζει και στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα και θέλουμε να το δείξουμε και στην συνέχεια».

Η 9η αγωνιστική με τα μάτια της στατιστικής

To πρώτο εκτός έδρας γκολ του Χριστοδουλόπουλου, το αήττητο της ΑΕΚ με τον Εργοτέλη, το εντυπωσιακό σερί του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο και το απόλυτο ποσοστό επιτυχίας του Πάμπλο Γκαρσία είναι τα στατιστικά στοιχεία που ξεχώρισαν στην 9η αγωνιστική της Super League.
** Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έφτασε τα 5 γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (πρώτο φετινό) αλλά αυτό στο Περιστέρι ήταν το πρώτο εκτός έδρας.
** Ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από το Περιστέρι για 4η σερί χρονιά και χωρίς να δεχθεί γκολ (9-0 σε αυτό το διάστημα).
** Ο Ατρόμητος κάνει το δεύτερο χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας του, έπειτα από τις 9 πρώτες αγωνιστικές. Μετρά μία νίκη και από τέσσσερις ισοπαλίες και ήττες (7β.) ενώ την περίοδο 1976-77 είχε τρεις ισοπαλίες και 6 ήττες (3β.). Τότε είχε υποβιβαστεί.
** Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 14 διαδοχικές νίκες επί του Πανιωνίου, ανεξάρτητα από την έδρα. Συνολικά ο Πανιώνιος έχει υποστεί 71 ήττες από τον Ολυμπιακό και αυτή ήταν η 4η με 5-0.
** Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα της Super League που έχει αντιμετωπίσει ο Εργοτέλης και δεν έχει νικήσει ποτέ, σε 11 ματς εντός κι εκτός έδρας.
** Ο Μπλάνκο συνεχίζει την καλή παράδοση με τον Εργοτέλη. Το πρώτο του φετινό γκολ ήταν το 4ο συνολικά κόντρα στους Κρητικούς.
** Ο Νίκος Καραγεωργίου δεν έχει κερδίσει ποτέ ως προπονητής την ΑΕΚ. Σε 18 αγώνες μετρά 14 ήττες και 4 ισοπαλίες.
** Ο ΠΑΟΚ διεύρυνε το αήττητο στην Καβάλα, φτάνοντας τα 29 χρόνια (17 Μαΐου 1981 1-0 η τελευταία ήττα). Βέβαια, ή συγκεκριμένη νίκη είναι η πρώτη έπειτα από 13 χρόνια. Το 1997 είχε σκοράρει και πάλι ένας Λατινοαμερικάνος, ο Πάουλο Κομίνχες και το σκορ ήταν ξανά 1-0.
** Σε τρία παιχνίδια έχει σκοράρει ο Πάμπλο Γκαρσία με τον ΠΑΟΚ και ο δικέφαλος του βορρά έχει πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες. Τα άλλα δύο τα πέτυχε με τον Πανθρακικό εκτός έδρας (2-1) και το άλλο με τον Παναθηναϊκό εντός (2-1).
** Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει αντιμετωπίσει τρεις φορές την Ξάνθη στα Πηγάδια (δύο με τη Λάρισα μία με τον Ηρακλή) και παραμένει αήττητος (μία νίκη, δύο ισοπαλίες).
** Τα 9 από τα τελευταία 11 ματς μεταξύ Αρη και Λάρισας έχουν λήξει ισόπαλα και τα επτά από αυτά με σκορ 1-1.

Μπουσαϊντί: «Κοιτάμε ακόμη ψηλότερα»

Ο Ανίς Μπουσαϊντί μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τη νίκη του ΠΑΟΚ στη Καβάλα και όχι μόνο. Ο Τυνήσιος αμυντικός του Δικεφάλου μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Αυτό ήταν το 5ο σερί θετικό αποτέλεσμα. Θέλαμε να συνεχίσουμε με νίκη για να ανέβουμε κι άλλο στο βαθμολογικό πίνακα και τώρα κοιτάμε ακόμη ψηλότερα».
«Η Καβάλα δεν είναι κακή ομάδα, αλλά εμείς ήμασταν καλά οργανωμένοι στο γήπεδο και ο οργάνωση αυτή προέρχεται από τις οδηγίες που έχουμε από τον προπονητή μας».
«Δουλεύουμε ιδιαίτερα πάνω στην τακτική στις προπονήσεις. Όλη η ομάδα αμύνεται καλά, όχι μόνο οι αμυντικοί. Είναι επίσης σημαντικό πως επιτέλους έχουμε και την τύχη μαζί μας, κάτι που δεν συνέβη στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Στα τελευταία παιχνίδια έχουν αγωνιστεί 10 διαφορετικοί παίκτες στην άμυνα και είναι σημαντικό πως όλοι προσφέρουν από την πλευρά τους».
«Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, είμαστε επαγγελματίες και οφείλουμε να δείχνουμε σημασία σε όλα τα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Τόσο το πρωτάθλημα, τόσο το κύπελλο, όσο και η Ευρώπη, όπου η ομάδα παίζει καλά και θέλει να διατηρήσει τη καλή της εικόνα, αλλά και να αυξήσει τα έσοδα της».
«Οι φίλαθλοι μας είναι η δύναμη της ομάδας, δεν ήταν περίεργο που τους είδα και πάλι στη Καβάλα. Είναι φανταστικοί από την αρχή της σεζόν και αυτό μας δίνει δύναμη. Είναι χαρακτηριστικό, πως είδα ακόμη και αστυνομικούς να φορούν κασκόλ του ΠΑΟΚ»!
«Εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη παρουσία μου στον ΠΑΟΚ, από την παρουσία μου στη πόλη, υπάρχει θάλασσα, καλό φαγητό και ο κόσμος αγαπά ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο».

Μόνος στο σπίτι ο Ηρακλής

Με παρουσία μόνο φιλάθλων του Ηρακλή, όπως αναμενόταν, θα πραγματοποιηθεί το ντέρμπι ανάμεσα στο «Γηραιό» και τον Άρη την ερχόμενη Δευτέρα στο «Καυτανζόγλειο» για τη δέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ.

Στη σημερινή σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας, οι εκπρόσωποι των «κυανόλευκων» επανέλαβαν την πάγια θέση τους για μη μετακίνηση οπαδών στις τοπικές αναμετρήσεις κι έτσι δεν θα δοθούν εισιτήρια στους φίλους του Άρη, αλλά δεν θα υπάρξει μετακίνηση φίλων του Ηρακλή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο ματς του δευτέρου γύρου. Παράλληλα, αποφασίστηκε το πέταλο της θύρας «1», όπου κάθονται οι φιλοξενούμενοι οπαδοί, να παραμείνει κλειστό.

Παράλληλα, η ΠΑΕ Ηρακλής με έγγραφό της προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε επισήμως εισιτήρια για τον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων το επόμενο Σάββατο (20/11) στο ΟΑΚΑ. Η απάντηση των «πράσινων» αναμένεται στη σύσκεψη που θα γίνει στην Καλογρέζα παρουσία και της αστυνομίας την Πέμπτη στην Αθήνα.

Δεν παίζει, αλλά τραυματίζεται

Μπορεί να μην έχει παίξει λεπτό φέτος με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά… τραυματίστηκε. Ο λόγος για τον Φερνάντο Γκάγκο, που λόγω μίας κάκωσης στο γόνατο θα μείνει εκτός δράσης για 2-3 εβδομάδες. Έτσι δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τη «βασίλισσα» στην αναμέτρηση της Τετάρτης με τη Μούρθια για το Κύπελλο.

Ο 24χρονος Αργεντινός μέσος δεν θα είναι ο μοναδικός απών από το συγκεκριμένο ματς. Εκτός έμειναν για να ξεκουραστούν οι Πέπε, Καρβάλιο, Οζίλ και Κεντίρα, αλλά και οι τραυματίες Κακά, Γκαράι και Ντούντεκ.

«Ήθελα νίκη επί του ΠΑΟΚ»!

Απόλυτα ευχαριστημένος για την ανάδειξή του ως MVP της 3ης αγωνιστικής της Α1, παρουσιάστηκε ο Χρήστος Ταπούτος, με δηλώσεις του που φιλοξενήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ. Η σπουδαιότητα μάλιστα ενός ντέρμπι σαν και αυτό ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, κάνει τον άσο των «κιτρίνων» ακόμα πιο χαρούμενος για τη βράβευσή του.

«Καταρχήν μεγάλωσα παρακολουθώντας αυτά τα ντέρμπι και ποτέ μου δεν φανταζόμουν ότι κάποια στιγμή θα ήμουν πρωταγωνιστής σε ένα από αυτά. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα μου να φτάσει σ' αυτή τη νίκη η οποία συνδυάστηκε και με τη δική μου καλή εμφάνιση. Ήθελα μια μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο γήπεδο μας, φορώντας τη φανέλα του Άρη. Από εκεί και πέρα είναι μια νίκη απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με τους δικούς μας», τα όσα ανέφερε ο 28χρονος καλαθοσφαιριστής.

Ελονοσία η διάγνωση για Ντρογκμπά

Από τον ιό της ελονοσίας υπέφερε όλες τις τελευταίες εβδομάδες ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, είδηση που έγινε γνωστή στα βρετανικά ΜΜΕ από τον ίδιο τον προπονητή του Ιβοριανού, Κάρλο Αντσελότι. Ρίχτηκε έτσι «φως» και στα αίτια που κράτησαν τον επιθετικό της Τσέλσι εκτός, από τα τελευταία παιχνίδια των «μπλε» σε Αγγλία και Ευρώπη.

«Προσβλήθηκε από κάποιον ιό και φαινόταν εξουθενωμένος στις προπονήσεις. Τώρα γνωρίζουμε πολύ καλά πως ήταν ελονοσία. Του είχαμε δώσει άδεια και επέστρεψε με τον ιό», οι δηλώσεις του Ιταλού προπονητή, ο οποίος έσπευσε στη συνέχεια να τονίσει πως ο παίκτης έχει πλέον ξεπεράσει το πρόβλημα και θα είναι κανονικά στη διάθεσή του για τη συνέχεια της σεζόν.

«Τώρα είναι εντάξει και θα επανέλθει άμεσα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Μετά την θεραπεία θα είναι σίγουρα καλύτερα», τόνισε ο Αντσελότι, ο οποίος χρησιμοποίησε τον Αφρικανό στράικερ, κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής κόντρα στη Λίβερπουλ.

Φορλάν: "Θα έρθουν και τα γκολ"

Στο Μουντιάλ του καλοκαιριού στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής έκανε... όργια ωστόσο φέτος με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή φόρμα και η... ερωτική σχέση του με τα δίχτυα έχει χαλάσει. Ωστόσο ο ίδιος ο Ντιέγκο Φορλάν δεν δείχνει να αγχώνεται, όπως δήλωσε στην εφημερίδα "As".

"Πρέπει να παραμείνω ήρεμος και τίποτα παραπάνω. Κόντρα στη Ρεάλ είχα δυο τρεις ευκαιρίες, αλλά ο αμυντικός μπορούσε να με σταματήσει. Είναι, πάντως, αλήθεια ότι ήμουν περισσότερο μπερδεμένος σε αυτό το παιχνίδι. Θα έρθει το γκολ. Δεν έχω ξεχάσει πώς να σκοράρω, και πρέπει να συνεχίσεις την προσπάθεια. Aλλωστε, έχω κατακτήσει δύο φορές το Χρυσό Παπούτσι ως πρώτος σκόρερ και αυτό κανείς δεν πρέπει να το ξεχνάει", ήταν τα λόγια του Ουρουγουανού επιθετικού.

Eπαιξε έξι λεπτά, μένει πέντε εβδομάδες έξω!

Εξι αγωνιστικά λεπτά κράτησε η επιστροφή του Οουεν Χάργκριβς στην αγωνιστική δράση, μετά από σχεδόν δύο χρόνια απραξίας. Ο ακριβοπληρωμένος μέσος ξεκίνησε βασικός στη σαββατιάτικη αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Γουλβς, αλλά αποχώρησε με πρόβλημα στο γαστροκνήμιο και τώρα αναμένεται να χρειαστεί πέντε εβδομάδες για να επανέλθει.

Τουλάχιστον οι εξετάσεις έδειξαν ότι δεν υπάρχει κάποιο νέο πρόβλημα στα χιλιοταλαιπωρημένα γόνατά του, που ουσιαστικά τον έχουν καταστήσει... αόρατο άνθρωπο στο «Ολντ Τράφορντ» από το 2007, όταν οι «μπέμπηδες» ξόδεψαν 17 εκ. λίρες για να τον αποκτήσουν από την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Αλεξ Φέργκιουσον υπερασπίστηκε την απόφασή του να χρησιμοποιήσει τον Χάργκριβς το Σάββατο, λέγοντας ότι έδειχνε στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Για το απόλυτο στα... κάστρα τους

Eντός έδρας αγωνίζονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αυτή την εβδομάδα, στην Ευρωλίγκα, με στόχο την 3η νίκη τους σε 4 αγωνιστικές. Στον 2ο όμιλο, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τη βελγική Σαρλερουά την Τετάρτη (21:00), ενώ ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την τουρκική Έφες Πίλσεν την Πέμπτη (21:45) στο ΟΑΚΑ, για τον 4ο όμιλο.

Ιδιαίτερη προσοχή ζήτησε ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Ντούσαν Ιβκοβιτς, ενόψει του αγώνα με τους Βέλγους, την ώρα που ο διεθνής σέντερ Γιάννης Μπουρούσης ανέβασε υψηλό πυρετό και δεν προπονήθηκε. Αν και στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός προέρχεται από επιβλητική νίκη επί της Μάλαγα και την κορυφαία εμφάνιση φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, στη Νέα Σμύρνη δυσκολεύτηκε απέναντι στον Πανιώνιο.

Γι' αυτό, λόγω δηλαδή της έλλειψης σταθερότητας, είναι επιρρεπής σε... στραβοπατήματα. Η αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης σε 3 αγωνιστικές, γνωρίζοντας κατά σειρά την ήττα από Μάλαγα, Βίρτους Ρόμα και Μπάμπεργκ. Ο Πορτορικανός διεθνής σέντερ ύψους 2.16 Ντανιέλ Σαντιάγκο είναι ο πιο αναγνωρίσιμος παίκτης της, αλλά η δύναμή της δεν έγκειται στη φροντ λάιν, αλλά στην περιφέρεια.

Με οχτώ Αμερικανούς, ένας εκ των οποίων ο Τζάστιν Χάμιλτον που είχε σύντομο πέρασμα από τον Ιωνικό Ν.Φ. τη σεζόν 2003-2004, αρέσκεται σε γρήγορο ρυθμό, τον οποίο θα κληθεί να... μην ακολουθήσει ο Ολυμπιακός για να αποφύγει μία δυσάρεστη έκπληξη, όπως συνέβη επί γερμανικού εδάφους με αντίπαλο την Μπάμπεργκ, πριν δύο εβδομάδες. Περισσότερο κόσμο περιμένουν να δουν στο ΣΕΦ οι παίκτες του Ιβκοβιτς, σε σχέση με τον αγώνα με τη Μάλαγα, όταν στο Φάληρο μετέβησαν περίπου 6.000 φίλαθλοι.

Για τον Παναθηναϊκό επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο ’λεξ Μάριτς, που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη βουβωνική χώρα, αλλά ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς «έγραψε» τρία ονόματα στο «απουσιολόγιό» του χθες. Ο λόγος για τους Ντρου Νίκολας, Στράτο Περπέρογλου και Ίαν Βουγιούκα. Ο Αμερικάνος ακολουθεί θεραπεία και γίνεται αγώνας δρόμου για να ξεπεράσει το διάστρεμμα και να προλάβει τον αγώνα της Πέμπτης, ενώ ο Στράτος Περπέρογλου αναμένεται να μπει στην προπόνηση σήμερα. Ο Ίαν Βουγιούκας ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και δεν προπονείται.

Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης, με τεχνικό τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς, μετρά δύο νίκες (με Βαλένθια και Αρμάνι Μιλάνο) και μία ήττα (από την αήττητη Ολίμπια Λιουμπλιάνα στην πρεμιέρα), ρεκόρ νικών-ηττών δηλαδή που μοιράζεται και ο Παναθηναϊκός. «Καυτή» περιφέρεια από τους Μπούτσι Θόρντον, Ιγκόρ Ρακότσεβιτς, Αντριου Βισνιέφσκι και τους Τούρκους διεθνείς Κερέμ Τουντσερί, Εντέρ Αρσλάν και Σινάν Γκιουλέρ. Ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού μέχρι πέρυσι, Νίκολα Βούιτσιτς, επιστρέφει στην Αθήνα, αντίπαλος του Παναθηναϊκού, καθώς υπέγραψε πριν λίγες εβδομάδες στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης. Δίπλα του, ο Σλοβένος διεθνής φόργουορντ, Μπόστιαν Νάχμπαρ.

"Γκέκας... ο Ελληνας γίγαντας"

Η γερμανική ιστοσελίδα "RP online" αφιερώνει την Τρίτη μεγάλο άρθρο για τον Φάνη Γκέκα, το οποίο αναφέρεται στον Ελληνα επιθετικό με εγκωμιαστικά σχόλια. Χαρακτηριστικά το κείμενο τιτλοφορείται: "Γκέκας: Ο Ελληνας γίγαντας", ενώ γενικότερα γίνεται λόγος για τα επιτεύγματα της της Αϊντραχ Φρανκφούρτης.

"Η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης είναι μια από τις ομάδες έκπληξη της τρέχουσας περιόδου. Μετά από πέντε Μετά από πέντε νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία έξι παιχνίδια της, βρίσκεται ήδη σε θέση εξόδου στο Europa League, ενώ στις αρχές του καλοκαιριού μετρούσε τέσσερις σερί απώλειες. Πλέον ο Γκέκας κάνει και πάλι αυτό το οποίο ξέρει να κάνει καλύτερα: Να παράγει γκολ".

"Ο Γκέκας ήταν ασήμαντος στον Παναθηναϊκό και από την περίοδο 2006-07 που πήγε στην Μπόχουμ έκανε μια καταπληκτική σεζόν, βοηθώντας τον σύλλογο να αποφύγει τον υποβιβασμό. Με 20 γκολ ήταν αρκετά για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Μπουντεσλίγκαμε τον πρώην προπονητή του, Μαρσέλ Κόλερ να τον αποκαλεί με το φοβερό: "Με τον Γκέκα αισθανόμαστε ασφαλείς".

"Τέσσερα χρόνια αργότερα, τώρα στην Αϊντραχτ μπορούν να ελπίζουν ότι ο Φάνης Γκέκας θα σημειώσει ακόμη περισσότερα από τα 20 γκολ εκείνης της περιόδου. Αλλωστε το Φθινόπωρο του 2006 είχε μόλις τρία γκολ στο ενεργητικό του, ενώ τώρα μετράει ήδη έντεκα. Ο επιθετικός ήταν ασήμαντη πριν από την περίοδο 2006/07 από τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα Μπόχουμ, έπαιξε μια καταπληκτική σεζόν και σωθεί ο σύλλογος από την περιοχή του Ρουρ για την αποφυγή του υποβιβασμού".

Το αμορε του Κάρλες Πουγιόλ

Μαλένα Κόστα, φωτομοντέλο που έγινε διάσημο στην ισπανία μέσω της συμμετοχής στο περίφημο σόου της ισπανικής τηλεόρασης, "Supermodelo". Η Μαλένα είναι 10 χρόνια μικρότερη από τον 32χρονο Κάρλες Πουγιόλ , καθώς διανύει μόλις το 22ο έτος της ζωής της, γεννημένη στις 11 Νοεμβρίου του 1988 στη Μαγιόρκα. Με όπλα το ύψος (1,77μ.) και τις εξαιρετικές αναλογίες της (89-64-90), η Μαλένα διακρίθηκε ιδιαίτερα στο σόου "Supermodelo", με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε μια από τις πιο αγαπημένες περσόνες της ισπανικής τηλεόρασης. Ακολούθησαν, φυσικά, πολλές ακόμα εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές, όχι όμως και σε κάποιο σίριαλ, παρότι η Μαλένα έχει κατά καιρούς εκφράσει την επιθυμία να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στην υποκριτική."Θέλω να το δοκιμάσω, όμως είμαι ακόμα μικρή και προς το παρόν θέλω να αφοσιωθώ στο μόντελινγκ. Πιστεύω πως ό,τι κάνεις, πρέπει να το κάνεις με όλες σου τις δυνάμεις και να συγκεντρώνεσαι σε αυτό. Η υποκριτική μπορεί για λίγο να περιμένει", έχει δηλώσει η Μαλένα. Παράλληλα, απέκτησε δημοσιότητα και μέσω των σκανδαλοθηρικών εντύπων, που δεν την άφηναν σε χλωρό κλαρί κατά τη διάρκεια της σχεδόν διετούς σχέσης της με τον γνωστό Ισπανό επιχειρηματία και κοσμικό, Χαβιέρ Ιντάλγκο. Τον Πουγιόλ τον γνώρισε κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον Ιντάλγκο, προκαλώντας φυσικά σάλο στα ισπανικά κουτσομπολίστικα έντυπα. Λέγεται πως γνωρίστηκαν κατά τη διάρκειας μιας συναυλίας, στην οποία η Μαλένα συνοδευόταν από τον πρώην παρτενέρ της και πως ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Η αποκάλυψη πως η Μαλένα και ο Κάρλες είναι ζευγάρι ήρθε πρόσφατα, κατά τη διάρκεια του αγώνα Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 2-1 στο "Καμπ Νου" (Σάββατο 16 Οκτωβρίου). Ο Κάρλες πέτυχε το γκολ της νίκης της Μπάρτσα στο 63ο λεπτό και σχημάτισε με τα δάχτυλά του το σχήμα της καρδιάς προς την εξέδρα, αφιερώνοντας το γκολ στη νέα αγαπημένη του, η οποία βρισκόταν στα επίσημα του "Καμπ Νου". Μετά τον αγώνα, οι δυο τους αποχώρησαν μαζί από το γήπεδο, τα φλας άστραψαν και το νέο ειδύλλιο ήταν γεγονός...

Γιώργος Σπανουδάκης, το νέο ταλέντο των Ακαδημιών της «Μπάρτσα»!

Το αποκαλούν «μικρό Μέσι» στην Βαρκελώνη και αποτελεί το νέο ταλέντο των Ακαδημιών της Μπαρτσελόνα!
Ο λόγος για το Γιώργο Σπανουδάκη (δικό μας παιδί), ο οποίος έχει κλέψει τις εντυπώσεις στην Ισπανία και είναι μόλις 12 ετών...

Ο «πιτσιρικάς» γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη (25 Νοεμβρίου 1998) και σε ηλικία 2 ετών μετακόμισε στη Γερμανία. Το ταλέντο του δεν άργησε να φανεί, αφού μόλις στα έξι του χρόνια γράφτηκε στην Όπελ Ρούσενχαϊμ. Μετά από ένα χρόνο, τον απέκτησε η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, μέσω της οποίας κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων (Τσέλσι, Σπόρτινγκ Λισαβόνας κ.α.).

Ο «JoGos», όπως είναι το παρατσούκλι που του έβγαλαν στη Γερμανία, ανήκει από πέρυσι στην Μπαρτσελόνα και ο νεαρός άσος μέρα με τη μέρα δικαιώνει όλο και περισσότερο τους «μπλαουγκράνα» για την επιλογή τους να τον εντάξουν στις Ακαδημίες τους. Μάλιστα, πολλοί λένε ότι θυμίζει… Λιονέλ Μέσι στα πρώτα του βήματα και δεν έχουν άδικο. Φτάνει να το διαπιστώσετε και εσείς, βλέποντας τα παρακάτω βίντεο.

Πατέρας κατά Μαρινάκη!

Μπαρούτι μυρίζει στη Σούπερ Λίγκα λίγο πριν τη σημερινή της συνεδρίαση. Μετά την ΑΕΚ, και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέσω του προέδρου της, Νικόλα Πατέρα, έστειλε επιστολή στη διοργανώτρια αρχή εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για τη στάση του Βαγγέλη Μαρινάκη αναφερόμενη στις «επισκέψεις» του στα αποδυτήρια των διαιτητών και τις δημόσιες τοποθετήσεις του. «Να βάλουμε το καλό του ποδοσφαίρου πάνω από τα πρόσκαιρα οπαδικά οφέλη», αναφέρει ο κ. Πατέρας, που βρίσκεται στο εξωτερικό και δεν θα είναι παρών στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας.

Σκέφτεται… να την κάνει!

Πριν λίγους μήνες, για την ακρίβεια επτά, ο Πέπε Ρέινα υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο (ζωής) με τη Λίβερπουλ! Ωστόσο, η κάκιστη πορεία της ομάδας, η μηδαμινή προοπτική για καλύτερο -άμεσα- μέλλον, αλλά και η φυγή του Ράφα Μπενίτεθ, τον έχουν κάνει να ξανασκεφτεί το μέλλον του. Το όνομά του «παίζει» στα αγγλικά Μέσα καιρό τώρα, ως μεταγραφικός στόχος των Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο ίδιος ξεκαθάρισε, όμως, ότι (τουλάχιστον) αυτήν τη σεζόν θα την ολοκληρώσει στο «Άνφιλντ».

«Υπέγραψα εξαετές συμβόλαιο πριν από επτά μήνες και είμαι ευχαριστημένος στην ομάδα. Αλλά κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνίζεται με σκοπό την κατάκτηση τροπαίων και τίτλων. Θα παραμείνω στη Λίβερπουλ, τουλάχιστον, μέχρι το τέλος της σεζόν.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποια σενάρια φυγής μου, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω καμία πρόθεση να επιστρέψω στην Ισπανία
», δήλωσε ο Ρέινα στην "Daily Mail" και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αλλαγή που έγινε το καλοκαίρι στην τεχνική ηγεσία: «Η παρουσία του Ράφα ήταν καθοριστική για την ομάδα και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ήρθα στη Λίβερπουλ».

Γκαντεμιά για τη «μαυρόγατα»

Εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες θα κρατήσει τον Ντάρεν Μπεντ ο μυϊκός τραυματισμός που υπέστη αγωνιζόμενος με τη Σάντερλαντ κόντρα στη Στόουκ το Σάββατο. Ο 26χρονος επιθετικός θα χάσει πέρα από τα προσεχή ματς των «μαυρόγατων» και το φιλικό της εθνικής Αγγλίας με τη Γαλλία στις 17 Νοεμβρίου.

Τη φετινή περίοδο ο διεθνής στράικερ έχει 6 γκολ σε 10 συμμετοχές στην Premiership και στο διάστημα της απουσίας του το βάρος στο σκοράρισμα θα πέσει στους ώμους του Ασαμόα Γκιάν.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αποφασίζει ο Ροτέν

Μέσα στο επόμενο 48ωρο θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο σχετικά με την περίπτωση του Ζερόμ Ρότεν. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής έχει ενημερωθεί πλέον για την προσφορά που θα καταθέσει η ελληνική ομάδα και θα πρέπει να μπει σε μια διαδικασία να απαντήσει. Στην Μίκρα γνωρίζουν ότι δεν έχουν την πολυτέλεια να μπουν σε μια μακροχρόνια διαδικασία συζήτησης με τον Ροτέν. Γιατί πολύ απλά όσο καθυστέρει η υπόθεση είναι πιθανόν να μπουν και άλλοι μνηστήρες στην διεκδίκηση του και λογικά να ανεβεί το κασέ του. Στην δεδομένη χρονική στιγμή οι διαπραγματεύσεις έχουν να κάνουν αρχικά για εξάμηνη παρουσία. Με τον Ηρακλή όμως να έχει το δικαίωμα να διατηρήσει τον παίκτη στο δυναμικό του και για την συνέχεια εφόσον του καταβληθεί ένα ποσό που θα συμφωνηθεί από τώρα. Τα χρήματα που απαιτούνται για την απόκτηση του για αυτό το διάστημα είναι μέσα στις δυνατότητες των ανθρώπων της ομάδας και δεν φαίνεται να είναι αυτό το πρόβλημα. Άλλωστε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη διαφορά στον οικονομικό τομέα και με αμοιβαίες υποχωρήσεις μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε είναι πολύ πιθανό την ερχόμενη Δευτέρα να βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και να παρακολουθήσει τον αγώνα με τον Άρη. Παίκτες τέτοιας εμβέλειας θέλουν να έχουν εικόνα της ομάδας που θα συνεχίσουν την καριέρα τους, το γήπεδο που θα αγωνίζονται, αλλά και την παρουσία των φιλάθλων.
Αδιάφορος για ΗΠΑ και Τουρκία
Για τον Ροτέν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την Τραμπζονσπόρ αλλά ο παίκτης σε καμία περίπτωση δεν θέλει να επιστρέψει στην Τουρκία. Μάλλον αδιάφορο τον αφήνουν και οι προτάσεις που φέρεται να έχει στα χέρια του από συλλόγους των ΗΠΑ, αφού θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη και να παίξει σε ένα καλό πρωτάθλημα. Σημαντικό ρόλο πάντως στην απόφαση του παίζει και το γεγονός ότι πολύ καλοί γάλλοι παίκτες παίζουν φέτος στην Σούπερ λίγκα και σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει επικοινωνήσει με ορισμένους από αυτούς.

Τετάρτη τα σπουδαία για Σνάουτσνερ

Κίνδυνο να χάσει το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ το ερχόμενο Σάββατο στην Τούμπα διατρέχει ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ. Ο Πολωνός ακραίος αμυντικός αποχώρησε από το παιχνίδι με την Καβάλα με χτύπημα στον έσω πλάγιο και την Τετάρτη θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να προσφέρει.

Είναι πολύ πιθανό να προστεθεί στις δεδομένες απουσίες των τραυματιών Λίνο, Σαβίνι και Ίβιτς. Ο τελευταίος άρχισε την Τρίτη ελαφρύ τρέξιμο, αλλά η θλάση πρώτου βαθμού που υπέστη κόντρα στη Βιγιαρεάλ δεν του επιτρέπει να επιτρέψει την προσεχή αγωνιστική. Η επάνοδος του Σέρβου μέσου στη δράση αναμένεται στο ντέρμπι της ενδέκατης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη».

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΑΡΗ


Όλοι αναρωτιούνται τις πταίει στον φετινό Άρη. Από το παιχνίδι με την Athletico και Bayern σε αυτά με τα Τρίκαλα και τη Λάρισα. Δε γίνεται οι ποδοσφαιριστές να «ξεχνούν» την μπάλα που γνωρίζουν σε τρεις ημέρες και να τη θυμούνται μετά από τρεις ημέρες και πάλι. Το rotation στον Άρη δεν υφίσταται. Πλην 2-3 παικτών όπως ο Κασναφέρης και ο Πορτίγια όλοι οι υπόλοιποι παίκτες έχουν μέσο όρο 5-6 παιχνίδια στα πόδια τους. Άρα άλλο είναι το πρόβλημα στον Άρη. Οι κίτρινοι δεν έχουν βάλει στόχους τη φετινή σεζόν. Όλα τα παιχνίδια τα βλέπουν το ίδιο. Σε έναν πόλεμο όμως με πολλές μάχες δεν γίνεται να πολεμάς με τον ίδιο τρόπο συνέχεια, χρειάζεται στρατηγική. Ο Άρης δεν έχει οριοθετήσει όμως τους στόχους του και άρα δεν έχει στρατηγική. Αυτό είναι το καλό σενάριο. Το κακό σενάριο λέει πως εντέχνως σύσσωμη διοίκηση και προπονητής έχουν βάλει στόχο την Ευρώπη όχι για να κάνουν καλή πορεία αλλά για να έχει η ομάδα καλή εικόνα, όπως συνέβη και στη Bay Arena. Έτσι το κασέ των ποδοσφαιριστών ανεβαίνει και ο Άρης μπορεί να μοσχοπουλήσει ποδοσφαιριστές που δεν αγόρασε και να κλείσει τρύπες. Την ίδια στιγμή ανεβάζει και το κασέ του ο Κούπερ που πήρε μια ομάδα που στην Ελλάδα δεν μπορεί να περάσει τα Τρίκαλα και βρίσκεται στην 5η θέση και στην Ευρώπη παρουσιάζει ένα αξιοπρεπές σύνολο με τη δική του μαεστρία. Και όλοι μένουν ευχαριστημένοι. Άλλωστε ποιος θα αγόραζε έναν Χαβίτο που θα βάλει ένα γκολ με την Λάρισα μπροστά σε ένα Χαβίτο που βάζει γκολ απέναντι στην Athletico. Επιμελεια Πετρος Πετρουσης

Φέργκιουσον: "Σταματήστε τη Σίτι"

Ξεχωριστή σημασία αποκτά το εφετινό πρώτο ντέρμπι μεταξύ των συμπολιτισσών του Μάντσεστερ την Σίτι και τη Γιουνάιτέντ το βράδυ της Τετάρτης (21:00), αφού οι δυο ομάδες απέχουν μόλις δυο βαθμούς μεταξύ τους και είναι αμφότερες σε απόσταση βολής από τη κορυφή της Πρέμιερλιγκ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θέλει την εκτός έδρας νίκη της ομάδας του όχι μόνο για το πρεστίζ αλλά και για να πλησιάσει ακόμη περισσότερο την Τσέλσι που οδηγεί ως τώρα την κούρσα. "Η Σίτι αναμφίβολα έχει ξεκινήσει πολύ καλά εφέτος. Όλοι γνωρίζουμε τα ποσά που έχει ξοδέψει για να φέρει παίκτες το καλοκαίρι και θα συνεχίσει να το κάνει αυτό μέχρι να κερδίσει κάτι. Πρέπει να αποφασίσουμε ότι έτσι θα είναι τα πράγματα από εδώ και πέρα και να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση".
Για να καταλήξει ο Σκοτσέζος μάνατζερ  θέλοντας να αφυπνίσει τους παίκτες του: "Αυτοί θα βρίσκονται εκεί έξω και θα προκαλούν για τον τίτλο. Εμείς δεν πρέπει να αφήσουμε για αύριο αυτό που μπορούμε να κάνουμε σήμερα".

Ανακωχή για Ουγιέ και Κάριου

Το επεισόδιο που δημιουργήθηκε μεταξύ του προπονητή της Αστον Βίλα, Ζεράρ Ουγιέ και του Νορβηγού επιθετικού, Τζον Κάριου θεωρείται λήξαν.
Η σπίθα που άναψε τη φωτιά ανάμεσα στους δύο άντρες ήταν οι δηλώσεις του Κάριου σε εφημερίδα της πατρίδας του, λέγοντας ότι ο Ουγιέ έδειξε ασέβεια στο πρόσωπό του, ζητώντας του να αποδείξει ότι αξίζει νέο συμβόλαιο με τη Βίλα. H απάντηση του Γάλλου τεχνικού ήταν ακόμη πιο σκληρή χαρακτηρίζοντας "χαζό" τον Κάριου και προτρέποντάς τον "να σταματήσει να ζει στο παρελθόν".
Το βράδυ της Δευτέρας η Βίλα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούσε ότι το θέμα έληξε: "Το θέμα το χειριστήκαμε εσωτερικά και επιλύθηκε".
Το συμβόλαιο του Κάριου λήγει το προσεχές καλοκαίρι και απομένει να δούμε εάν θα του γίνει πρόταση ανανέωσης από τη Βίλα.

Οργισμένος ο Πέτζα Στογιάκοβιτς: "Με έχουν ξεγράψει"

Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς αποτελούσε πάντα κάτι το ξεχωριστό για τον κόσμο του μπάσκετ. Γι' αυτό και τώρα που οι Νιου Ορλίνς Χόρνετς τον έχουν παρκάρει στην άκρη του πάγκου, άρχισε να «κλοτσάει»...«Είναι προφανές πως δεν περιλαμβάνομαι στα πλάνα», είπε ευθής εξαρχής ο 33 χρονών σήμερα Πέτζα, ο οποίος στους τελευταίους δύο αγώνες δεν έχει αγωνιστεί ούτε δευτερόλεπτο!

Μα, ο Στογιάκοβιτς έχει μέσο όρο στην καριέρα του 17,3 πόντους σε 34.1 λεπτά συμμετοχής, είναι τρεις φορές All Star, δύο φορές πήρε το διαγωνισμό τριπόντων, είναι ένας εκπληκτικός σκόρερ. Κι όμως... Οι Χόρνετς έχουν κάνει εκπληκτικό ξεκίνημα καθώς μετρούν 6/6. Πώς έχει έρθει αυτό το σερί; Βασίζονται στην άμυνα και η άμυνα δεν ήταν ποτέ το καλύτερο του Πέτζα, ο οποίος έχει γράψει σπουδαία ιστορία στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Το σημαντικό αυτή την ώρα, πάντως, είναι πως ο παίκτης έχει ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών (κυρίως στη μέση) που τον ταλαιπωρούσαν. Γιατί δεν παίζει ούτε για μια στιγμή; Ο τζένεραλ μάνατζερ των Χόρνετς, Ντελ Ντεμπς, έχει την απάντηση: «Πιστεύουμε πως είναι ακόμη ένας καλός παίκτης του ΝΒΑ. Κάναμε μια καλή αρχή και πιστεύουμε πως ο Πέτζα μπορεί να παίξει. Ελπίζουμε πως κάποια στιγμή θα μπορεί να συνεισφέρει στην ομάδα. Είναι ένας μαραθώνιος και σ' αυτόν χρειαζόμαστε κάθε παίκτη για να πετύχουμε».

Στάση ορθή, καθώς ο Στογιάκοβιτς βρίσκεται στο τελευταίο έτος του συμβολαίου που του αποφέρει 15,3 εκατομμύρια δολάρια, πλην όμως, διαψεύδεται από την πραγματικότητα. Ο Πέτζα μιλώντας στην New Orleans Times-Picayune ανέφερε, προσπαθώντας να κρατήσει την οργή του: «Είναι αυτό που είναι. Είμαι επαγγελματίας και θα μείνω επαγγελματίας. Αυτό μόνο μπορώ να πω. Αισθάνομαι σπουδαία. Σωματικά, αισθάνομαι σπουδαία. Δεν έχω αισθανθεί καλύτερα απ' αυτό τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια. Αλλά είναι κάτι που έχουμε συζητήσει και είναι ξεκάθαρο για μένα, πως η ομάδα έχει διαφορετικά σχέδια. Οπότε θα είμαι επαγγελματίας. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν σέβομαι τους; προπονητές ή τη διοίκηση. Ή, το αντίθετο. Ξεκινάμε απ' αυτό. Αισθάνομαι πως μπορώ να παίξω. Αλλά είμαι και ρεαλιστής. Καταλαβαίνω την κατάσταση. Αλλά από τη δική μου πλευρά, αισθάνομαι πως μπορώ να παίξω. Κι αυτό είναι κάτι... Πραγματικά, δεν μπορώ να ελέγξω την κατάσταση. Ξεκινώ απ' αυτό»...

Ρούμπεν Παλαθουέλος-"Στα ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ οι οπαδοί πετούσαν κινητά και αθλητικά παπούτσια"

Εξοικειωμένος με τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι του Εδιμβούργου μεταξύ Χιμπέρνιαν και Χαρτς εμφανίστηκε ο Ρούμπεν Παλαθουέλος. "Στα ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ οι οπαδοί πετούσαν κινητά και αθλητικά παπούτσια" δήλωσε.Σοκαρισμένοι εμφανίστηκαν οι περισσότεροι παίκτες αλλά και ο προπονητής της Χαρτς, Τζιμ Τζέφρις από την εχθρική συμπεριφορά των οπαδών της Χιμπέρνιαν στο περιθώριο του ντέρμπι του Εδιμβούργου.
Οι "Τζάμπος" αναδείχθηκαν νικητές (0-2) γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στους σκληροπυρηνικούς φανς των "Χιμπς". Ο Ισπανός άσος της Χαρτς και πρώην του Άρη, Ρούμπεν Παλαθουέλος εξήγησε πως δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπει οπαδούς να εκτραχύνονται.

"Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν περισσότερο όταν παίζεις σε ντέρμπι. Καταλαβαίνω ότι οι οπαδοί της Χιμπέρνιαν δεν ήταν προφανώς χαρούμενοι που νικήσαμε. Δεν με χτύπησαν με κέρματα όπως συνέβη με τους Κέβιν (Κάιλ) και Ρούντι (Σκάτσελ). Είδα τα κέρματα στον αγωνιστικό χώρο.

Τα πετούσαν και τα έβαλα στην τσέπη μου. Ήταν έξτρα λεφτά" ανέφερε αστειευόμενος ο Ισπανός άσος που θυμήθηκε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

"Τέτοιες καταστάσεις συνέβαιναν σε κάθε αγώνα στην Ελλάδα όταν ήμουν στον Άρη. Θυμάμαι όταν παίξαμε κόντρα στον ΠΑΟΚ, οι οπαδοί πετούσαν αθλητικά παπούτσια και κινητά τηλέφωνα στους παίκτες.
Είναι νορμάλ συμπεριφορά εκεί πέρα. Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα επειδή οι οπαδοί είναι τρελοί. Σε σύγκριση με αυτές τις καταστάσεις, αυτό που έγινε εδώ δεν είναι τίποτα".

"Oμάδα από του χρόνου"

"Η ΑΕΚ δεν έχει ποιοτικούς παίκτες και πειθαρχία. Ομάδα θα γίνει του χρόνου. Επιτρέπεται να μην υπάρχει ο Μαύρος στην ΑΕΚ; Οι παλαίμαχοι πρέπει να έχουν πόστο κι όχι να μας κάνουν τιμές άρπα κόλλα! Ο Μπάγεβιτς ξεφτιλίστηκε. Έπρεπε να είχε φύγει..." Αυτά κι άλλα πολλά είπε ο καταπέλτης Χρήστος Αρδίζογλου στον "Sentra 103,3".

Αναλυτικά μίλησε:

Για την τιμή που του έγινε και την πολιτική που ακολουθεί η Ενωση με τους παλαίμαχους:
«Καλές οι τιμές που γίνονται στους παλαίμαχους, αλλά πρέπει να οργανωθούν, να γίνουν πιο όμορφα πράγματα. Να μένει στο μυαλό των φιλάθλων που έρχονται στο γήπεδο εφ όρου ζωής. Αν ήμουν εγώ ΠΑΕ θα έκανα π.χ. ένα φιλικό πριν τον αγώνα. Ας πούμε στο ματς με Παναθηναϊκό που τιμήθηκε ο Νεστορίδης να έπαιζαν ας πούμε ένα μισάωρο. Να γινόταν πιο γιορτινό το σκηνικό. Αυτό είναι προσωρινό, άρπα-κόλλα.

Εμείς έχουμε προσφέρει στην ομάδα. Εμένα είχαν ένα dvd χθες ένα δεκάλεπτο. Ας πούμε θα μπορούσε να δείξει μισή ώρα. Η ΝΕΤ ας πούμε μου έκανε ένα αρχείο να βλέπεις μέχρι να πας 100 χρονών. Αυτά που έχω κάνει δεν τα κάνει ποτέ κανείς ξανά!

Πρέπει να είμαι στην ΑΕΚ και να προσφέρω. Αυτά που έκανα εγώ πρέπει να τα βλέπουν τα παιδάκια να διδάσκονται. Η Ελλάδα τιμάει τον παλαίμαχο προσωρινά. Τουλάχιστον φέτος η ΑΕΚ έκανε μια προσπάθεια να μας φέρει πιο κοντά στην ομάδα. Επιτρέπεται ο Μαύρος να μην είναι στην ΑΕΚ;».

Για την φετινή ΑΕΚ: «Παρακολουθώ ΑΕΚ. Μας ξάφνιασε με 4-0 επί του Αρη, πολλοί νόμιζαν ότι γίναμε ομάδα. Με τον Παναθηναϊκό ήμουν στο γήπεδο, βάλαμε ένα γκολ και κάτσαμε. Είδαμε την ομάδα να χάνει από τον Πανιώνιο και με μια ομάδα βέλγικη που μπορούσε να της πάρει αποτέλεσμα».

Για τον Μανόλο Χιμένεθ: «Είναι καλή επιλογή, πρέπει να γίνει ομάδα και θα γίνει από του χρόνου. Έχει πολλά προβλήματα, τραυματίες, κάνει ροτέισον αναγκαστικά λόγω κι Ευρώπης. Η ΑΕΚ δεν έχει πειθαρχία, δεν ξέρει κανείς τι να κάνει. Δεν έχει ποιοτικούς παίκτες. Ο Μπάγεβιτς είχε καλούς παίκτες. Τώρα δεν υπάρχει αγωνιστική πειθαρχία. Ένας παίζει τη μία, την άλλη δεν παίζει. Πρέπει να κρατήσει τον προπονητή φέτος ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Το ποδόσφαιρο είναι έμπνευση.

Ο κόσμος αυτά θέλει να βλέπει. Δεν πας γήπεδο για να κοιμηθείς. Η ΑΕΚ πρέπει να δείξει υπομονή και να τον στηρίξει τον προπονητή. Κι αν το καλοκαίρι έχει λεφτά να τους πάρει δυο-τρεις παίκτες και να ρθει το καλοκαίρι να πει κύριοι ξεκινάω, θα κάνω δυο-τρεις ήττες και θα πάρω πρωτάθλημα».

Για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Όλα επηρέασαν την επιστροφή του Μπάγεβιτς. Γιατί καθόταν όμως; Σήκω φύγε μην ξεφτιλίζεσαι. Είχε το θέμα της πειθαρχίας με πολλούς παίκτες. Επειδή είσαι ΑΕΚ είμαστε αναγκασμένοι να αναλάβουμε τα λάθη τα δικά σου; Ο προπονητής δεν είναι να πηγαίνει στην ΑΕΚ να λέει φέρε μου 50 παίκτες να κάνω ομάδα. ’μα δεν μπορείς, φύγε. Ο κόσμος πάει γήπεδο μόνο για να βρίσει πλέον. Πρέπει να παίζεις μπάλα. Αμα μια την έχεις, μια την χάνεις, μια το ένα, μια το άλλο, μια εκείνο ο κόσμος δεν γουστάρει».

Για τις Ακαδημίες: «Δεν τα προωθούν τα παιδιά. Ο καθένας προωθεί αυτόν που θέλει. Ο Αρδίζογλου γουστάρει ένα χοντρό, κοντό και τον βάζει. Ο άλλος έναν ψηλό, αδύνατο και τον βάζει. Ετσι έχουμε μάθει στην Ελλάδα. Πρέπει να αλλάξουν τα κριτήρια και να υπάρχει οργάνωση. Ο καθένας κοιτάει την προβολή του. Δεν κοιτάει να βγάλει παίκτη, γιατί ο παίκτης ήταν π.χ. του Αρδίζογλου. Όπως για παράδειγμα ο Σαβέφσκι καθάρισε τον μικρό τον Μανωλά κι ευτυχώς γύρισε ο Στέλιος και τον ξανάφερε».

Φωτο Ημερας

Φωτιά και λαύρα.................

Επιστροφές στον Ηρακλή

Αρχισε τη Δευτέρα η προετοιμασία των παικτών του Ηρακλή για την αναμέτρηση της ερχόμενης Δευτέρας με τον Αρη. Θετικές εξελίξεις υπάρχουν με τους Mίρνες Σίσιτς και Καρλίνιος. Αμφότεροι γυμνάστηκαν ατομικά σε έντονους ρυθμούς, εντός της εβδομάδας επανέρχονται στο κανονικό πρόγραμμα και συγκεντρώνουν σημαντικές πιθανότητες να είναι ετοιμοπόλεμοι για την αναμέτρηση με τους "κιτρινόμαυρους".

Ο Ντάιγκο Koμπαγιάσι άρχισε ατομικό πρόγραμμα, με την προοπτική να δοκιμάσει μεσοβδόμαδα να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, για να φανεί αν θα είναι κι αυτός διαθέσιμος για τον αγώνα της Δευτέρας. Εντατικό ατομικό πρόγραμμα ακολουθεί πλέον και ο Μανώλης Παπαστεριανός, ο οποίος, ωστόσο, δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας για τον αγώνα με τον Αρη, αφού δεν προλαβαίνει.

Ευχάριστα είναι τα νέα για την περίπτωση των ενοχλήσεων του Μπογκντάν Μάρα, καθώς δεν πρόκειται για σοβαρό τραυματισμό. Σήμερα ξεκουράστηκε ακολουθώντας θεραπεία και, εντός της εβδομάδας, θα επανέλθει πλήρως, χωρίς να τίθεται ζήτημα μη συμμετοχής του στον αγώνα του Καυτανζογλείου.

Στην Αθήνα ο Ζαγοράκης

Έπειτα από πολύ καιρό, ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα εκπροσωπήσει τον ΠΑΟΚ στην Supe League, μετά την παραίτηση βεβαίως του Ηλία Βιολίδη. Ο πρόεδρος του δικεφάλου, έχει προταθεί από το Νίκο Πατέρα και για εκπρόσωπος της Λίγκας στην ΕΠΟ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα αποδεχθεί την πρόταση αυτή.

Δεν σκορ-Άρη, δεν νικάει!

Αρνητικό ρεκόρ στην επίτευξη γκολ πάει να δημιουργήσει ο Αρης. έπειτα από 9 αγωνιστικές έχει μόλις 6 γκολ, επίδοση που είναι η χειρότερη στη Σούπερ Λίγκα!
Χωρίς γκολ είναι σίγουρο ότι δεν μπορείς να κερδίσεις τα ματς, κάτι που αποδείχθηκε και στο παιχνίδι με τη Λάρισα, όπου το γκολ του Λαζαρίδη δεν ήταν αρκετό για να φτάσουν οι «κίτρινοι» στη νίκη!
ΟΑρης έχει 6 γκολ μέχρι τώρα, όσα και οι τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας, η Ξάνθη, ο Πανιώνιος και ο Ατρόμητος. Το... κουαρτέτο αυτό αποτελούν οι ομάδες με τη χειρότερη επίθεση στη Σούπερ Λίγκα! Ενδεικτικό της επιθετικής αφλογιστίας των «κιτρίνων» είναι και το γεγονός ότι πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ένας αμυντικός, ο Λαζαρίδης που μαζί με τον Χαβίτο έχουν από δύο γκολ…
Μάλιστα το επιθετικό πρόβλημα αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις, εάν συνυπολογίσουμε τα στατιστικά, καθώς οι αριθμοί λένε πολλές φορές την αλήθεια… Ο Αρης είναι προτελευταίος στα σουτ που έχει κάνει έως τώρα με 63, αφήνοντας στην τελευταία θέση την Κέρκυρα με 49.  Χωρίς σουτ λοιπόν δεν σκοράρεις και ο Αρης είναι στην 11η θέση στην αναλογία των γκολ ανά σουτ που έχουν επιχειρήσει οι παίκτες του με 1/10,5…
Σίγουρα το επιθετικό πρόβλημα του Άρη το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, που καλείται να βρει άμεσα λύση, πριν η ομάδα του υποχωρήσει και άλλο στην βαθμολογία…
  Επειτα από 9 αγωνιστικές έχει μόλις 6 γκολ, επίδοση που είναι η χειρότερη στη Σούπερ Λίγκα!

Τάκερ: «Απίστευτη ατμόσφαιρα»

Εντυπωσιασμένος από ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Άρη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο εμφανίστηκε ο Πι Τζέι Τάκερ, με τον Αμερικανό φόργουορντ να αναφέρεται στην προσωπική του απόδοση, αλλά και την αγωνιστική συνέχεια των «κιτρίνων». Ο 25χρονος Αμερικανός φόργουορντ του Άρη, Πι Τζέι Τάκερ, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΡΗΣ FM 92,8» για...

... το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ:

«Γνωρίζαμε ότι θα γίνει ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί οι αντίπαλοί μας έχουν καλή ομάδα. Εμείς, από την πλευρά μας, θέλαμε να κερδίσουμε σε ένα ντέρμπυ στην έδρα μας, την οποία θέλαμε να προστατεύσουμε. Παίξαμε καλά και στο τέλος πήραμε τη νίκη.

Όλοι μιλούσαν για το πόσο σημαντικό ήταν αυτό το παιχνίδι και όσοι με συναντούσαν στο δρόμο μου έλεγαν να νικήσουμε. Εμείς προετοιμαστήκαμε κατάλληλα, είδαμε βίντεο με παιχνίδια του αντιπάλου και από τη στιγμή που καταλάβαμε τον τρόπο που αγωνίζονται, κάναμε τα πάντα και η δουλειά έγινε».

... τον κόσμο του Άρη και την ατμόσφαιρα που δημιούργησε:

«Πραγματικά η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη. Ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια της ζωής μου. Ο κόσμος ήταν ενθουσιώδης σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και όλοι συζητούσαμε μεταξύ μας για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί μας».

... το εάν ευχαριστιέται να παίζει μπροστά στους οπαδούς των «κιτρίνων»:

«Θέλαμε και πάντα θα θέλουμε να δείχνουμε στους οπαδούς μας την ευγνωμοσύνη μας. Θέλουμε να τους δείξουμε ότι παίζουμε γι’ αυτούς και για να τους ευχαριστήσουμε κοιτάμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Είναι απίστευτο αυτό που ζω. Εμείς, από την πλευρά μας, προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και τελικά πήραμε τη νίκη».

... την προσωπική του απόδοση:

«Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα κυλήσει ένας αγώνας και τι θα μπορέσεις να κάνεις κατά τη διάρκειά του. Προσωπικά, μπορώ να παίξω σε διαφορετικές θέσεις και να κάνω διαφορετικά πράγματα κάθε φορά, μπορώ να βοηθήσω σε επίθεση και άμυνα. Το ευχάριστο, πάντως, είναι ότι διαθέτουμε ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις και μπορούμε να δουλέψουμε όπως θέλουμε».

... την αγάπη που δείχνουν οι οπαδοί του Άρη προς το πρόσωπο του:

«Η σχέση μου με τους οπαδούς ήταν πάντα καλή, γιατί κι εγώ δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, όποτε κι αν αγωνίζομαι. Έχω αναπτύξει καλή σχέση με τους οπαδούς του Άρη, ακριβώς εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Θέλω να τα δίνω όλα μέσα στο παρκέ και να κερδίζω. Πάντα θα παίζω σκληρά, σε κάθε αγώνα, για το καλό της ομάδας».

... για την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά, αλλά κάναμε καλή δουλειά στις προπονήσεις και βρήκαμε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αγωνιζόμαστε. Η ομάδα έρχεται όλο και πιο κοντά, με μοναδικό στόχο να παίρνει τις νίκες».

... τον επόμενο αγώνα κόντρα στον Ηλυσιακό:

«Τώρα, αντιμετωπίζουμε τον Ηλυσιακό και στα εκτός έδρας παιχνίδια, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.Πρέπει, όμως, να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε τώρα που είναι η αρχή, για να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε.

Το γεγονός ότι ο Ηλυσιακός παλεύει για την παραμονή του φέτος στην Α1, τον κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνο. Εμείς, όμως, θα παίξουμε σκληρά. Οι εκτός έδρας αναμετρήσεις είναι δύσκολες γενικά. Αν εφαρμόσουμε κατά γράμμα ό,τι μας πει ο προπονητής και παίξουμε δυνατά, θα πάρουμε τη νίκη».

... την πολύ καλή σχέση του με τον πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ Τζάστιν Γκρέι:

«Με τον Γκρέι μιλάμε σχεδόν κάθε μέρα και συνήθως για μπάσκετ. Είμαστε, όμως, πραγματικοί φίλοι. Στον αγώνα, βέβαια, ο καθένας έπαιζε για την ομάδα του. Ήταν σκληρό παιχνίδι, αλλά κάναμε και οι δύο αυτό που έπρεπε».

... την ποιότητα του ρόστερ του Άρη και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των «κιτρίνων»:

«Το θετικό είναι ότι υπάρχει ανταγωνιστικό στοιχείο και όλοι θέλουν να παίρνουν χρόνο συμμετοχής στους αγώνες. Εγώ είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να ξεκινήσουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα πάμε καλά, κοιτάζοντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Τσιρίλο: «Νίκη με ΑΕΚ»

Το σύνθημα της νίκης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα έδωσε με δηλώσεις του ο Μπρούνο Τσιρίλο. Τι είπε για τον νικηφόρο αγώνα με την Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη».
Ο Ιταλός στόπερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης σημείωσε για τον αγώνα με την «Ένωση:
Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Στο δεύτερο δεν κάναμε πολύ καλό παιχνίδι, όμως κρατήσαμε με σχετική ευκολία το αποτέλεσμα.
Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με την ΑΕΚ και πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να δίνουμε χαρά στον κόσμο μας που πάντα είναι στο πλευρό μας. Θα αγωνιστούμε μπροστά στους φιλάθλους μας και αυτό μας δίνει μεγαλύτερη ώθηση».

Τέλος εποχής για Σόλσκιερ και Μάντσεστερ

Έπειτα από 14 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας, ο Όλερ Γκούναρ Σόλσκιερ (12 ως παίκτης, 2 ως προπονητής) θα αποτελέσει παρελθόν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Νορβηγός παλαίμαχος άσος και νυν προπονητής θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μόλντε. Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της νορβηγικής ομάδας, Έρικ Μπεργκ, έχει έρθει σε συμφωνία με τον άλλοτε επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν που αρχίζει το Μάρτιο.

Ο 37χρονος Σόλσκιερ, ο οποίος αγωνίστηκε 366 φορές με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων», τα δύο τελευταία χρόνια είχε τις τύχες της δεύτερης ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αμπάρης: «Μπορούσαμε τη νίκη»

Την βεβαιότητα του πως η Λάρισα θα μπορούσε να αποδράσει από τη Θεσσαλονίκη με τους τρεις βαθμούς της νίκης, απέναντι στον Άρη εμφανίστηκε ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Γιώργος Αμπάρης.
Ο ίδιος μιλώντας στον «Sentra 103.3», σημείωσε σχετικά
«Μας έμεινε μια πίκρα, καθώς πιστεύω ότι μπορούσαμε να είχαμε πάρει το διπλό απέναντι στον Αρη. Είχαμε τις ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Πρέπει να πάρουμε κι άλλους βαθμούς για να γυρίσουμε την κατάσταση. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται να δείξουμε χαρακτήρα ως ομάδας. Κάτι που κάνουμε στα τελευταία παιχνίδια γι’ αυτό και έχουμε αρχίσει να παίρνουμε αποτελέσματα».
Για το νέο γήπεδο της ομάδας, τόνισε: «Περιμένουμε πως και πώς να μπούμε από το νέο έτος στο καινούργιο μας γήπεδο που μαθαίνουμε ότι είναι ωραίο. Θα μας βοηθήσει πολύ ψυχολογικά».
Για τη θέση του τερματοφύλακα: «Η θέση του τερματοφύλακα χρειάζεται τρελίτσα με την καλή έννοια. Είναι περίεργη θέση, καθώς με το παραμικρό λάθος μπορεί να έρθει το μοιραίο».
Για τον αν δουλεύουν σωστά οι τερματοφύλακες στην Ελλάδα: «Ότι ξέρω όλα αυτά τα χρόνια από την εμπειρία μου στη Σούπερ Λίγκα, μπορώ να πω ότι υπάρχει μεράκι για δουλειά και από τις ομάδες, αλλά και από τους ίδιους τους παίκτες. Ενας τερματοφύλακας δουλεύει πολύ διαφορετικά από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να έχει τα πάντα. Ταχυδύναμη, έκρηξη, άλμα»

"Τέλος" από την Τζένοα ο Γκασπερίνι

Ο Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι είναι ο πρώτος προπονητής, ο οποίος απολύθηκε από ομάδα της Serie A μετά την έναρξη της σεζόν. Ο 52χρονος τεχνικός είδε σήμερα την «πόρτα της εξόδου» από την ομάδα της Γένοβας, εξαιτίας του κακού ξεκινήματος της Τζένοα στο καμπιονάτο. «Ναι, απολύθηκα. Δεν το περίμενα» τόνισε χαρακτηριστικά στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων (ANSA) ο Γκασπερίνι, την ώρα που τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι διοικούντες τον σύλλογο θα αναθέσουν την τεχνική ηγεσία στον πρώην προπονητή της Λάτσιο, Νταβίντε Μπαλαρντίνι.

Ο Γκασπερίνι οδήγησε το 2007 την Τζένοα στην άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια», ενώ από τότε η ομάδα τελείωνε τη χρονιά πάνω από τη μέση της βαθμολογίας, χάρη στο επιθετικό παιχνίδι της. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, πέρυσι ήταν ένας από τους υποψηφίους για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στη Γιουβέντους. Το καλοκαίρι ο ιδιοκτήτης της Τζένοα, Ενρίκο Πρετσιόζι, έκανε σημαντικές μεταγραφές, συμπεριλαμβανομένου του Λούκα Τόνι, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει η ομάδα το ευρωπαϊκό «εισιτήριο» και ίσως να κατακτήσει την τέταρτη θέση της κατάταξης στο πρωτάθλημα, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως, η ομάδα δυσκολεύεται να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και έχει συγκεντρώσει μόλις ένδεκα βαθμούς στις πρώτες δέκα αγωνιστικές της Serie A. Χθες η Τζένοα ηττήθηκε 1-0 εκτός έδρας από την Παλέρμο, που ήταν η τέταρτη σε πέντε αγώνες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη 14η θέση της κατάταξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φράνκο Κολόμπα αποπέμφθηκε από τον πάγκο της Μπολόνια, μια ημέρα πριν από την έναρξη της σεζόν, εξαιτίας των διαφωνιών του με τους νέους ιδιοκτήτες.

"Καμππάνα" στον Μπαλοτέλι

Με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών τιμωρήθηκε ο Μάριο Μπαλοτέλι της Μάντσεστερ Σίτι, για την αποβολή του στον χθεσινό αγώνα πρωταθλήματος της πρέμιερ λιγκ με τη Γουέστ Μπρομ.

Ο Ιταλός άσος υπήρξε ο σκόρερ και των δύο τερμάτων της ομάδας του στη νίκη των "σίτιζενς" με 2-0, αλλά αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης, Λι Πρόμπερτ, για φάουλ πάνω στο Γιουσούφ Μουλούμπου.

Όπως έγινε γνωστό, η Μάντσεστερ Σίτι θα ασκήσει έφεση για να μειωθεί η ποινή.

Με φιλάθλους ο Ολυμπιακός Βόλου στις Σέρρες

Με φιλάθλους θα πάει στις Σέρρες ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς την Δευτέρα ζήτησε από την ΠΑΕ των Σερρών 500 εισιτήρια. Η διοίκηση των λιονταριών αποδέχθηκε την πρόταση και τις επόμενες ημέρες θα τους τα δώσει. Για αυτό τον λόγο την Τρίτη ή την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες σύσκεψη για τα μέτρα Τάξης προκειμένου να διεξαχθεί ο συγκεκριμένος αγώνας χωρίς πρόβλημα.

Η ομάδα θα ξεκινήσει την προετοιμασία της για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου την Τρίτη το πρωί, με τους παίκτες του Πανσερραϊκού να έχουν καλή ψυχολογία, ειδικά μετά τη νίκη που πέτυχαν στην Τρίπολη κόντρα στον τοπικό Αστέρα. «Μπορεί να κερδίσαμε, όμως θα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι εάν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το θετικό αποτέλεσμα. Εχουμε δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας και με δεδομένο ότι θα υπάρχουν και φίλαθλοι στο γήπεδο κάνει την συγκεκριμένη αναμέτρηση πολύ δύσκολη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο άσος του Πανσερραϊκού, Σάκης Παντελιάδης.

Ανατροπή για τη Γκιμαράες

Η Γκιμαράες στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος, επικράτησε εκτός έδρας της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας με 3-2, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 μόλις στο 30'. Μάλιστα η ανατροπή πραγματοποιήθηκε στα τελευταία 12' της αναμέτρησης!

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι στο 73' αποβλήθηκε ο Μανίς των γηπεδούχων γιατί κλώτσησε τον Ρουί Μιγκέλ...

Το αποτέλεσμα και οι σκόρερ:
Σπόρτινγκ Λισσαβόνας - Βιτόρια Γκιμαράες 2-3
(16' Έλντερ Πόστιγκα, 30' Βούκσεβιτς - 78' και 80' Ταρζίνο, 88' Μπρούνο Τέγες)