Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Οργισμένος ο Πέτζα Στογιάκοβιτς: "Με έχουν ξεγράψει"

Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς αποτελούσε πάντα κάτι το ξεχωριστό για τον κόσμο του μπάσκετ. Γι' αυτό και τώρα που οι Νιου Ορλίνς Χόρνετς τον έχουν παρκάρει στην άκρη του πάγκου, άρχισε να «κλοτσάει»...«Είναι προφανές πως δεν περιλαμβάνομαι στα πλάνα», είπε ευθής εξαρχής ο 33 χρονών σήμερα Πέτζα, ο οποίος στους τελευταίους δύο αγώνες δεν έχει αγωνιστεί ούτε δευτερόλεπτο!

Μα, ο Στογιάκοβιτς έχει μέσο όρο στην καριέρα του 17,3 πόντους σε 34.1 λεπτά συμμετοχής, είναι τρεις φορές All Star, δύο φορές πήρε το διαγωνισμό τριπόντων, είναι ένας εκπληκτικός σκόρερ. Κι όμως... Οι Χόρνετς έχουν κάνει εκπληκτικό ξεκίνημα καθώς μετρούν 6/6. Πώς έχει έρθει αυτό το σερί; Βασίζονται στην άμυνα και η άμυνα δεν ήταν ποτέ το καλύτερο του Πέτζα, ο οποίος έχει γράψει σπουδαία ιστορία στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Το σημαντικό αυτή την ώρα, πάντως, είναι πως ο παίκτης έχει ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών (κυρίως στη μέση) που τον ταλαιπωρούσαν. Γιατί δεν παίζει ούτε για μια στιγμή; Ο τζένεραλ μάνατζερ των Χόρνετς, Ντελ Ντεμπς, έχει την απάντηση: «Πιστεύουμε πως είναι ακόμη ένας καλός παίκτης του ΝΒΑ. Κάναμε μια καλή αρχή και πιστεύουμε πως ο Πέτζα μπορεί να παίξει. Ελπίζουμε πως κάποια στιγμή θα μπορεί να συνεισφέρει στην ομάδα. Είναι ένας μαραθώνιος και σ' αυτόν χρειαζόμαστε κάθε παίκτη για να πετύχουμε».

Στάση ορθή, καθώς ο Στογιάκοβιτς βρίσκεται στο τελευταίο έτος του συμβολαίου που του αποφέρει 15,3 εκατομμύρια δολάρια, πλην όμως, διαψεύδεται από την πραγματικότητα. Ο Πέτζα μιλώντας στην New Orleans Times-Picayune ανέφερε, προσπαθώντας να κρατήσει την οργή του: «Είναι αυτό που είναι. Είμαι επαγγελματίας και θα μείνω επαγγελματίας. Αυτό μόνο μπορώ να πω. Αισθάνομαι σπουδαία. Σωματικά, αισθάνομαι σπουδαία. Δεν έχω αισθανθεί καλύτερα απ' αυτό τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια. Αλλά είναι κάτι που έχουμε συζητήσει και είναι ξεκάθαρο για μένα, πως η ομάδα έχει διαφορετικά σχέδια. Οπότε θα είμαι επαγγελματίας. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν σέβομαι τους; προπονητές ή τη διοίκηση. Ή, το αντίθετο. Ξεκινάμε απ' αυτό. Αισθάνομαι πως μπορώ να παίξω. Αλλά είμαι και ρεαλιστής. Καταλαβαίνω την κατάσταση. Αλλά από τη δική μου πλευρά, αισθάνομαι πως μπορώ να παίξω. Κι αυτό είναι κάτι... Πραγματικά, δεν μπορώ να ελέγξω την κατάσταση. Ξεκινώ απ' αυτό»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: