Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Μι-ζερη Τσέλσι!!

Ακριβά πλήρωσε αυτή τη φορά το… τσούκου-τσούκου η Τσέλσι! Η ομάδα του Μουρίνιο επεδίωκε μια ακόμα επαγγελματική νίκη με την Μπέρνλι, όταν ο Μπεν Μι τη σόκαρε στο τέλος (1-1). Γκέλα και για Γιουνάιτεντ

Μι-ζερη Τσέλσι!
Μια του… Μουρίνιο, δυο του Μουρίνιο, κάποια στιγμή θα ερχόταν και η κακή του μέρα. Στοχεύοντας σε μια ακόμα ρεαλιστική νίκη στην Premier League (και παρόλο που αυτή τη φορά είχε τη δικαιολογία ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 70’ λόγω αποβολής του Μάτιτς) η Τσέλσι δεν καθάρισε από νωρίς το παιχνίδι με την Μπέρνλι.

Έτσι, ο Μπεν Μι την τιμώρησε στο τέλος. Ο Άγγλος αμυντικός απάντησε στο 81’ στο γκολ του Ιβάνοβιτς κι εκτός από πολύτιμο πόντο στην εκ των ουραγών του πρωταθλήματος (1-1), έδωσε και νέο ενδιαφέρον στη μάχη της κορυφής, επιτρέποντας στη Μάντσεστερ Σίτι (εφόσον επικρατήσει της Νιούκαστλ) να μειώσει στους πέντε πόντους τη διαφορά από την κορυφή.

Σε ακόμα χειρότερη γκέλα όμως -και μάλιστα για δεύτερη φορά φέτος από την ίδια αντίπαλο- έπεσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρόλο που προηγήθηκε στην έδρα της Σουόνσι με τον Ερέρα, η ομάδα του Φαν Χάαλ δε χάρηκε για περισσότερα από δυο λεπτά. Γιατί ο Κι ισοφάρισε σχεδόν αμέσως κι έστρωσε το δρόμο της ανατροπής για τους Ουαλούς, που ήρθε με γκολ του Γκομίς (2-1) και στέρησε πολύτιμο έδαφος από τους «κόκκινους διαβόλους» για το Champions League.

Πάνω σ’ αυτό το… έδαφος λοιπόν πάτησε ευχαρίστως η Άρσεναλ! Συνεχίζοντας την εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα των τελευταίων αγώνων, οι «κανονιέρηδες» καθάρισαν απ’ το ημίχρονο στην έδρα της (επίσης φορμαρισμένης) Κρίσταλ Πάλας. Τα γκολ των Καθόρλα (με πέναλτι) και Ζιρού χάρισαν τη νίκη που δεν μπορούσε ν’ αμφισβητήσει ο Μιούρεϊ στις καθυστερήσεις (2-1) κι έστειλε την ομάδα του Βενγκέρ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Κατά τ’ άλλα, επική ανατροπή -που βύθισε έσκαψε ακόμα περισσότερο το λάκκο της Άστον Βίλα- πέτυχε η Στόουκ. Παρόλο που έμειναν πίσω από γκολ του Σινκλέρ, οι «πότερς» δεν πτοήθηκαν και αφού απάντησαν με τον Ντιούφ, μοίρασαν εγκεφαλικά στο Μπέρμιγχαμ, φτάνοντας στις καθυστερήσεις (με πέναλτι του Μόουσες) στο πολύτιμο 2-1.

Κι ενώ οι Σάντερλαντ και Γουέστ Μπρομ έφερναν μια ισοπαλία με νικητές τους φιλοξενούμενους (με το 0-0 παρέμειναν από πάνω στη βαθμολογία) ο Ντάμε Εντόι γινόταν ξανά ήρωας για τη Χαλ! Μετά τη θεαματική εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής (ένα γκολ και μια ασίστ με την Άστον Βίλα) ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού λύτρωσε τις «τίγρεις», υπογράφοντας στο 89’ το… εξάποντο (2-1) στο ντέρμπι παραμονής με την ΚΠΡ.


Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο, 21/2

Άστον Βίλα-Στόουκ 1-2
(20’ Σινκλέρ - 45’ Ντιουφ, 90’+3’ πεν. Μόουσες)

Τσέλσι-Μπέρνλι 1-1
(14’ Ιβάνοβιτς - 81’ Μι)

Κρίσταλ Πάλας-Άρσεναλ 1-2
(90’+4’ Μιούρεϊ - 8’ πεν. Καθόρλα, 45’+1’ Ζιρού)

Χαλ-ΚΠΡ 2-1
(16’ Γέλαβιτς, 89’ Εντόι - 39’ Όστιν)

Σάντερλαντ-Γουέστ Μπρομ 0-0

Σουόνσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1
(30’ Κι, 73’ Γκομίς - 28’ Ερέρα)

Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ (19:30)

Κυριακή, 22/2

Τότεναμ-Γουέστ Χαμ (14:00)
Έβερτον-Λέστερ (16:05)
Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ (18:15)

Η επόμενη αγωνιστική (27η)

Σάββατο, 28/2 (17:00)

Γουέστ Χαμ-Κρίσταλ Πάλας (14:45)
Μπέρνλι-Σουόνσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σάντερλαντ
Νιούκαστλ-Άστον Βίλα
Στόουκ-Χαλ
Γουέστ Μπρομ-Σαουθάμπτον

Κυριακή, 1/3

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι (14:00)
Άρσεναλ-Έβερτον (16:05)

*Ο αγώνας ΚΠΡ-Τότεναμ μεταφέρεται για τις 7/3 ενώ η αναμέτρηση ανάμεσα σε Λέστερ και Τσέλσι θα γίνει στις 29/4, λόγω του τελικού Λιγκ Καπ ανάμεσα στα «σπιρούνια» και την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Μαρτίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Top10 με Αντετοκούμπο!!(vid)

Για άλλη μία φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στο Top10. Ο άσος των Μπακς βρίσκεται στο Νο8 με τον ΝτεΜάρκους Κάζινς των Σακραμέντο Κινγκς να κερδίζει επάξια την κορυφή. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



*Πηγή: gazzetta.gr*

Επεισόδιο στη Βέροια!!

Οπαδοί του ΠΑΟΚ φέρονται να επιτέθηκαν σε περιπτερά στη Βέροια και σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν και προσαγωγές.
Με ένα σοβαρό επεισόδιο ξεκίνησε το παιχνίδι της Βέροιας με τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η τοπική ιστοσελίδα inveria.gr, οπαδοί του «Δικεφάλου» του Βορρά επιτέθηκαν σε περίπτερο της πρωτεύουσας της Ημαθίας, απ' όπου επιχείρησαν να κλέψουν διάφορα πράγματα.
Κάτι που αντιλήφθηκε ο ιδιοκτήτης και επιχείρησε να τους αποτρέψει, με αποτέλεσμα να... ξεφύγει η κατάσταση και ένας από τους δράστες να τον χτυπήσει με γυάλινο μπουκάλι στο κεφάλι.
Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, ο περιπτεράς διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, τη στιγμή που η Αστυνομική Διεύθυνση Βέροιας προχώρησε σε πάνω από δέκα προσαγωγές.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπά(ρ)τσα!! (video)

Στην Μαδρίτη γελάνε, στη Βαρκελώνη κλαίνε! Αγνώριστη σε σχέση με τα πρόσφατα παιχνίδια της, η Μπαρτσελόνα έχασε -με κάτω τα χέρια- 1-0 απ’ την Μάλαγα και η Ρεάλ έχει την ευκαιρία να ξεφύγει.

Μπά(ρ)τσα! (video)
Άδοξα και… σκληρά μπήκε τέλος στο σερί 11 νικών της Μπαρτσελόνα! Οι Καταλανοί δεν θύμισαν σε τίποτα την ομάδα των προηγούμενων αγώνων και η κακή τους εμφάνιση δεν έμεινε ατιμώρητη απ’ την Μάλαγα.

Έτσι, οι Ανδαλουσιάνοι δεν «μάσησαν» και πήραν σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 μέσα στο «Καμπ Νου», υποχρεώνοντας την παρέα του Μέσι να παραμείνει στη δεύτερη θέση κι όχι μόνο να μην περάσει προσωρινά τη Ρεάλ, αλλά πλέον η βασίλισσα έχει την ευκαιρία την Κυριακή (εφόσον νικήσει την Έλσε) να ξεφύγει εκ νέου με τέσσερις πόντους.

Η απόλυτη ψυχρολουσία ήρθε μόλις στο 7’ για τους περίπου 78.000 φίλους της Μπάρτσα στις εξέδρες. Όταν ο Χουάνμι εκμεταλλεύτηκε την… φοβερή γκέλα του Ντάνι Άλβες κι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε ήταν εγκλωβισμένοι, δεν μπορούσαν να κάνουν φάση και η τακτική της Μάλαγα πήγαινε… ρολόι.

Ακόμα και στην επανάληψη, ακόμα και με τις αλλαγές που έκαναν οι «μπλαουγκράνα» (με τον Ντάνι Άλβες να… αποδοκιμάζεται χλιαρά κατά την αντικατάστασή του), η ροή του ματς δεν άλλαξε, με τους Ανδαλουσιάνους να πηγαίνουν το παιχνίδι όπως το ήθελαν, να μην επιτρέπουν στους Καταλανούς να βρουν ρυθμό (που είχαν όλους τους παίκτες σε κακή βραδιά) κι εν τέλει να παίρνουν σπουδαία νίκη, αφού ουσιαστικά στην πρώτη σπουδαία φάση των γηπεδούχων, ο Πέδρο από κοντά σημάδεψε άουτ!



To πρόγραμμα της αγωνιστικής (24η):

Παρασκευή, 20/2

Χετάφε-Εσπανιόλ 2-1
(33’ Σαράμπια ,57’ Βάσκες - 89’ Αρμπίγια)

Σάββατο, 21/2

Μπαρτσελόνα-Μάλαγα 1-0
(7' Χουάνμι)

Κόρδοβα-Βαλένθια (19:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Αλμερία (21:00)
Λα Κορούνια-Θέλτα (23:00)

Κυριακή, 22/2

Σοσιεδάδ-Σεβίλλη (13:00)
Μπιλμπάο-Ράγιο Βαγιεκάνο (18:00)
Βιγιαρεάλ-Εϊμπάρ (20:00)
Έλτσε-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα, 23/2

Λεβάντε-Γρανάδα (21:45)


Η επόμενη αγωνιστική (25η):

Παρασκευή, 27/2

Εσπανιόλ - Κόρδοβα (21.45)

Σάββατο, 28/2

Γρανάδα - Μπαρτσελόνα (17.00)
Βαγιεκάνο - Λεβάντε (19.00)
Αλμερία - Λα Κορούνια (21.00)
Μάλαγα - Χετάφε (23.00)

Κυριακή, 29/2

Βαλένθια - Σοσιεδάδ (13.00)
Εϊμάρ - Αθλέτικ Μπιλμπάο (18.00)
Σεβίλλη - Ατλέτικο Μαδρίτης (20.00)
Ρεάλ - Βιγιαρεάλ (22.00)

Δευτέρα, 30/2
Θέλτα - Έλτσε (21.45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Πανηγύρισε σαν… τραυματίας!! (video)

Πριν 18 μήνες ο Τσάρλι Όστιν είχε κοπεί στα ιατρικά από τη Χαλ. Και σήμερα που σκόραρε εναντίον της δεν το ξέχασε. Γι’ αυτό ο πανηγυρισμός για το 14ο γκολ του ήταν γεμάτος… ειρωνεία για τις «τίγρεις».

Πανηγύρισε σαν… τραυματίας! (video)
Το παιχνίδι με τη Χαλ ήταν ένας μικρός «τελικός» για την ΚΠΡ. Είχε τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Για τον Τσάρλι Όστιν, ωστόσο, είχε λίγο παραπάνω σημασία. Διότι -όπως αποδείχθηκε- τη φυλούσε καιρό στις «τίγρεις».

Για την ακρίβεια, 18 μήνες.

Όσοι πέρασαν από τότε που ήταν να φορέσει τη φανέλα τους, αλλά κόπηκε στις ιατρικές εξετάσεις. Δημιουργώντας του ένα απωθημένο, που ξέσπασε στο γκολ της ισοφάρισης, το οποίο πανηγύρισε προσποιούμενος ότι… πονάει στο γόνατο!





*Πηγή: sport-fm.gr*

Oι μεταφυσικές εξηγήσεις βολεύουν αλλά δεν σε βοηθούν να ξυπνήσεις...!!

Γράφει ο  Στέλιος Γρηγοριάδης
Με εξέπληξαν και με στενοχώρησαν ταυτόχρονα οι δηλώσεις που έκανε ο Αγγελος Αναστασιάδης στη NOVA ενόψει του σημερινού αγώνα με τη Βέροια. Με εξέπληξαν γιατί πίστευα ότι κάποιο σοβαρό συμπέρασμα θα είχε βγάλει επιτέλους για την αγωνιστική κατρακύλα της ομάδας τους τρεις τελευταίους μήνες και με στενοχώρησαν γιατί συνειδητοποίησα ότι η ομάδα θα εξακολουθήσει να βολοδέρνει ακυβέρνητη.

“Η κατάσταση στην ομάδα είναι πάρα πολύ δύσκολη και την ευθύνη τη φέρουμε εμείς”, είπε ο Αγγελος. “Ο κόσμος έχει δίκιο που φωνάζει. Εχουμε προβλήματα με τραυματισμούς και τιμωρίες για το ματς με τη Βέροια. Είναι έξω οι Κλάους, Τζανδάρης, Σαλπιγγίδης και Ρατς. Είμαστε πολύ λίγοι. Εύχομαι να μην προκύψει κι άλλο πρόβλημα, γιατί ίσα – ίσα που συμπληρώνουμε 18άδα”.

 Το μείζον θέμα δεν είναι εδώ, αλλά παρακάτω. Ωστόσο, αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν ο προπονητής του ΠΑΟΚ (και όχι της Κάτω Μαγούλας) να καταδέχεται να δηλώνει ότι δεν μπορεί εύκολα να συμπληρώσει 18άδα επειδή λείπουν τέσσερις παίκτες; Είναι δυνατόν να παραπονιέται “είμαστε πολύ λίγοι” επειδή δεν μπορούν να παίξουν πέντε (για να τον διορθώσω, καθώς εκτός είναι και ο Παπαδόπουλος) παίκτες από ένα ρόστερ που αποτελείται από 25; Ειλικρινά, δεν μπορώ να τον καταλάβω. Ούτε μπορώ να καταλάβω φυσικά κι εκείνο το περίφημο που επαναλαμβάνει κάθε τόσο... “δεν ψάχνω να βρω δικαιολογίες”. Τώρα τελευταία μόνο αυτό κάνει. Ψάχνει για δικαιολογίες. Και βρήκε ακόμη μία, στη συνέχεια των δηλώσεών του στη NOVA.

Oταν του ζήτησαν να σχολιάσει τα τελευταία γεγονότα στον ΠΑΟΚ, απάντησε: “Οταν υπάρχει μια τέτοια περιρρέουσα ατμόσφαιρα γύρω από την ομάδα, οι μόνοι που μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος είμαστε εμείς, το αγωνιστικό κομμάτι και εκτός από την Παναγιά δεν βλέπω κανέναν άλλον να μας βοηθήσει αυτή τη στιγμή. Είμαστε εμείς και ο Θεός. Και πιστεύω... γιατί τελευταία μας είχε εγκαταλείψει πλήρως. Το είδατε στο Περιστέρι, όπου έγιναν σημεία και πράγματα που σου δείχνουν να καταλάβεις ότι εσύ φταις για άλλα πράγματα εκτός από το αγωνιστικό”

Καταλάβατε αγαπητοί; Από μόνη της υπάρχει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Μόνη της εμφανίστηκε. Δεν τη δημιούργησε η ίδια η ομάδα με τις συνεχείς ήττες και τις άθλιες εμφανίσεις της. Υστερα, εκτός από την Παναγιά, δεν υπάρχει κανείς άλλος για να βοηθήσει τους παίκτες και τον προπονητή. Ούτε οι ίδιοι μπορούν να βοηθήσουν τους εαυτούς τους, ούτε ο μεγαλομέτοχος, ούτε οι γύρω από την ομάδα, ούτε ο κόσμος του ΠΑΟΚ, ούτε κανένας. Μόνο η Παναγιά. Είναι η ομάδα και ο Θεός. Ανάμεσά τους δεν υπάρχει απολύτως τίποτε.

Οσο για την αιτία του κακού, πάλι ο Θεός είναι. Ο οποίος εγκατέλειψε πλήρως τον Αγγελο και τους παίκτες. Και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, όπου συνέβησαν “σημεία και πράγματα”, τους έδειξε να καταλάβουν ότι φταίνε για... άλλα πράγματα εκτός από το αγωνιστικό. Δηλαδή, ο Θεός έστειλε μήνυμα ειδικά σ' αυτό το παιχνίδι, ενώ σε όλα τα προηγούμενα, μια χαρά ήταν τα πάντα! Και ποιο ήταν το μήνυμα; “Φταίτε κύριοι, όχι όμως γιατί δεν παίζετε μπάλα, αλλά για κάποια άλλα πράγματα που δεν έχουν σχέση με το αγωνιστικό...”. Και ο καθένας, μετά από αυτό, προσπαθεί να δώσει τη δική του ερμηνεία για να καταλάβει τι ακριβώς εννοεί ο ποιητής...


Δεν φοβάμαι απλώς, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Αγγελος βρίσκεται στον δικό του, απόμακρο κόσμο. Στον κόσμο της θρησκοληψίας, στον οποίο πολλά εξηγούνται με τους (ανύπαρκτους) νόμους της μεταφυσικής. Ξέρετε, οι μεταφυσικές εξηγήσεις βολεύουν, αλλά δεν σε βοηθούν να ξυπνήσεις από τον λήθαργο για να δεις κατάφατσα την πραγματικότητα και να κάνεις αυτοκριτική. Γι' αυτό λέω ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ έχει μπει βαθιά στο λούκι και πολύ δύσκολα θα ξαναβγεί. Ο καπετάνιος έχασε το τιμόνι μέσα από τα χέρια του και έχει αφήσει το καράβι στο έλεος του Θεού και της Παναγιάς. Κρίμα...

*Πηγή: metrosport.gr*

Χαμηλό και κουραστικό επίπεδο!!

ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΛΚΑ

Σε έναν οργανισμό που επενδύονται εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, όπου ένας άνθρωπος έχει φορτώσει την καρτέλα του με 35 εκατ. ευρώ, εκεί όπου το επίπεδο πλέον στα γραφεία της ΠΑΕ και όσον αφορά στη δομή τους αλλά και όσον αφορά στα επίπεδα λειτουργίας της μπορούν να συγκριθούν με πολυεθνικές εταιρίες, η βιτρίνα δεν είναι αυτή που πρέπει.

Μία ΠΑΕ, έχει ως βασικό αντικείμενο την ποδοσφαιρική ομάδα, έχει ως βιτρίνα την κατάστασή της στον αγωνιστικό χώρο και βέβαια τα πρόσωπα που το αποτελούν αυτό.

Σε μία εποχή που το ποδόσφαιρο, το μάρκετίνγκ του και η εκπαίδευση του κοινού του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα πρόσωπα που στηρίζουν ένα πρότζεκτ, στον ΠΑΟΚ των εκατ. ευρώ, υπάρχει ένας σκοταδισμός και μία αδυναμία του ηγέτη του αγωνιστικού τμήματος να προσεγγίσει ποδοσφαιρικά την πραγματικότητα.

Ας παραθέσω ένα κομμάτι των χθεσινών του δηλώσεων για τον σημερινό αγώνα στη Βέροια.

"Όταν υπάρχει μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα γύρω από την ομάδα, οι μόνοι που μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος είμαστε εμείς απο το αγωνιστικό κομμάτι και εκτός από την Παναγιά δεν βλέπω κανέναν άλλον να μας βοηθήσει. Είμαστε εμείς και ο Θεός. Και πιστεύω γιατί τελευταία μας είχε εγκαταλείψει πλήρως» τόνισε ο Μακεδόνας τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Προφανώς για την απαράδεκτη τακτική συμπεριφορά, για την έλλειψη έντασης στα τρεξίματα, για την έλλειψη αληλλοκαλύψεων εντός αγωνιστικού χώρου, για το κακό κλίμα εντός ομάδας, για την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των στελεχών της και για άλλα πολλά, ευθύνεται ο Θεός και θα μας βοηθήσει η Παναγιά.

Ο σύγχρονος ΠΑΟΚ δεν έχει ανάγκη αυτές τις συμπεριφορές. Έχει ανάγκη να ενημερώνεται ο κόσμος έστω γιατί δεν πάει καλά η ομάδα, αν γίνεται προσπάθεια να αλλάξουν τα δεδομένα και τι στόχο έχει αυτή.

Από θρησκεία χορτάσαμε. Μπάλα δε βλέπουμε…
*Πηγή: metrosport.gr*

Το προφίλ της Βέροιας!

Μετά από ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και μία διαρκής παρουσία στις πρώτες θέσεις η Βέροια έχει εδραιωθεί στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας και κυνηγάει έστω και από απόσταση πλέον την είσοδο στα πλέι οφ. Η φετινή της παρουσία αντικατοπτρίζει τον τίτλο της “Βασίλισσας” και η ομάδα της Ημαθίας αναζητά πλέον σταθερότητα στην απόδοση της ώστε να κυνηγήσει το ευρωπαϊκό όνειρο μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές.
Είναι από τις λίγες ομάδες που έχουν διατηρήσει τον προπονητή τους από την αρχή της σεζόν, με τον Χοσέ Κάρλος Γκρανέρο να παρουσιάζει ένα αξιόμαχο σύνολο ικανό να διεκδικήσει κάθε αναμέτρηση. Η συνεργασία του προπονητή με τον τεχνικό διευθυντή Κίκε Ερνάντεθ αποδεικνύεται εξαιρετικά αρμονική και έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό ρόστερ το οποίο είναι ένα κράμα ταλέντου και νέων παιδιών με έμπειρους παίκτες, οι οποίοι μάλιστα γνωρίζουν και το πρωτάθλημα της Superleague.
Μετά τις 21 καλοκαιρινές μεταγραφές οι άνθρωποι της ομάδας έδειξαν ιδιαίτερα δραστήριοι και στο χειμερινό παζάρι και φρόντισαν να ενισχύσουν την ομάδα με ποιοτικούς παίκτες. Οι Θωμάς Ναζλίδης, Ανδρέας Τάτος και Ντάρσι Νέτο έρχονται να προστεθούν στο ήδη υπάρχον ρόστερ, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι παλιοί μας γνώριμοι Μπαλάφας και Γεωργιάδης, και να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.
Η Βέροια βρίσκεται στην 7η θέση του πρωταθλήματος με 34 βαθμούς και ισοβαθμεί με Ατρόμητο (έχει παιχνίδι λιγότερο) και SKODA Ξάνθη. Έχει πετύχει 33 τέρματα αλλά έχει δεχθεί 38, δείχνοντας αμυντικές αδυναμίες. Πρώτος σκόρερ της είναι ο Νίκος Καλτσάς με 11 γκολ με τον δεύτερο Μπεν με 6 να είναι πρώτος στις ασίστ με 8. Οι δύο παίκτες βρίσκονται στη δεύτερη θέση των δύο κατηγοριών στο πρωτάθλημα πίσω από Μήτρογλου (Ολυμπιακός-13 γκολ) και  Μαρτίνεζ (Παναιτωλικός-10 ασίστ).
Από την αναμέτρηση κόντρα στην ομάδα μας θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Καλτσάς, Μπαλάφας, Μαραγκός και Βάσκες καθώς και ο τραυματίας Καλί. Αναλυτικά η αποστολή της ομάδας της Ημαθίας είναι η εξής:
Καντιμοίρης, Τζινάρ, Όστοϊτς, Ρ. Μπράβο, Μαλόν, Βέρτζος, Μπατιόν, Νέτο, Μπαργκάν, Βεργώνης, Τάτος, Καμπαγιέρο, Γεωργιάδης, Ντουμίτρου, Μπεν, Παυλίδης, Ναζλίδης και Κάμπορα
Πηγή:Paokfc.gr

Facts & Figures για το Βέροια-ΠΑΟΚ!!

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την παράδοση του Βέροια-ΠΑΟΚ.
#4 νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια του με την Βέροια έχει ο ΠΑΟΚ και μάλιστα οι δύο τελευταίες είναι στην Τούμπα με το ίδιο σκορ (4-1). Σε αυτό το σερί υπάρχει και η νίκη με 2-1 την σεζόν 2013-14 μέσα στην Βέροια.
#13 διαδοχικές αναμετρήσεις χωρίς ήττα εντός και εκτός έδρας μετρά για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Βέροια. Ο απολογισμός σε αυτές είναι δέκα νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ η τελευταία ήττα του ΠΑΟΚ ήταν στην Βέροια στις 7 Φεβρουαρίου 1988 με τον Αλέξη Αλεξανδρή να σημειώσει τότε το ένα από τα γκολ της ομάδας της Ημαθίας.
#14 συνολικά αναμετρήσεις έχουν δώσει ο ΠΑΟΚ και η Βέροια για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής με γηπεδούχο την ομάδα της Ημαθίας. Ο Δικέφαλος μετρά 5 νίκες, 5 ματς έχουν τελειώσει ισόπαλα, ενώ η Βέροια έχει επικρατήσει τέσσερις φορές.
#3 αγώνες έχουν γίνει ανάμεσα στις δύο ομάδες Φεβρουάριο και όλες ήταν με γηπεδούχο την Βέροια. Ο ΠΑΟΚ έφγε στις δύο πρώτες με τον βαθμό της ισοπαλίας (1966-67 0-0 / 1968-69 1-1) και στις 7 Φεβρουαρίου 1988 γνώρισε την τελευταία ήττα της ιστορίας του από την ομάδα της Βέροιας.
#2 σκορ έχουν οι πέντε εκτός έδρας νίκες του ΠΑΟΚ επί της Βέροιας, αφού έχει τρεις νίκες με 2-1 και δύο με 3-1. Παράλληλα οι τέσσερις από τις πέντε ισοπαλίες του στην Ημαθία είναι χωρίς γκολ και υπάρχει και μια με σκορ 1-1.
*Πηγή: arenafm.gr*

Αργεντινή: «Διπλό» για Μπάνφιλντ!! (video)

Με εμφατικό 4-1 της Μπάνφιλντ επί της Ατλέτικο Ραφαέλα ξεκίνησε η δεύτερη αγωνιστική του ανανεωμένου πρωταθλήματος της Αργεντινής.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
1
3
Μπάνφιλντ
2
3
Μπελγκράνο
1
3
Μπόκα Τζούνιορς
1
3
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1
3
Σαν Λορένζο
1
3
Βελέζ Σάρσφιλντ
1
3
Ιντεπεντιέντε
1
3
Ντεφένσα Χουστίσια
1
3
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1
3
Λανούς
1
3
Ροζάριο Σεντράλ
1
3
Τεμπέρλι
1
3
Ουνιόν
1
3
Γοδόι Κρουζ
1
1
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1
1
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε
1
1
Τίγκρε
1
1
Νοούελς Ολντ Μπόις
1
0
Άρσεναλ Σαραντί
1
0
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1
0
Ουρακάν
1
0
Κίλμες
1
0
Ρασίνγκ Κλουμπ
1
0
Νουέβα Σικάγο
1
0
Ολίμπο
1
0
Αλδοσίβι
1
0
Κολόν Σάντα Φε
1
0
Σαρμιέντο
1
0
Ατλέτικο Ραφαέλα
2
0
-Οι δύο πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016.
-Οι ομάδες από την τρίτη μέχρι την έκτη θέση θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για θέση στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016.
-Οι ομάδες από την έβδομη μέχρι τη δέκατη όγδοη θέση θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2016.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
3,000
Τεμπέρλι
3,000
Ουνιόν
3,000
Ιντεπεντιέντε
1,800
Λανούς
1,708
Ρίβερ Πλέιτ
1,708
Νιούελς Ολντ Μπόις
1,614
Βελέζ Σάρσφιλντ
1,562
Σαν Λορένζο
1,531
Μπόκα Τζούνιορς
1,520
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.468
Μπελγκράνο
1,416
Ρασίνγκ Κλουμπ
1,416
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1,396
Άρσεναλ Σαραντί
1,395
Ροζάριο Σεντράλ
1,344
Γοδόι Κρουζ
1,322
Ατλέτικο Ραφαέλα
1,206
Ολίμπο
1,189
Ντεφένσα Χουστίσια
1,150
Τίγκρε
1,145
Κίλμες
1,114
Μπάνφιλντ
1,095
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε
1,000
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1,000
Αλδοσίβι
0,000
Κολόν Σάντα Φε
0,000
Ουρακάν
0,000
Νουέβα Σικάγο
0,000
Σαρμιέντο
0,000
-Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.




*Πηγή: onsports.gr*

Σ-έξι Μπάγερν!! (video)

Με μια ακόμα ελκυστική εμφάνιση τη φετινή σεζόν η Μπάγερν Μονάχου διέσυρε 6-0 εκτός έδρας την Πάντερμπορν και συνεχίζει ακάθεκτη για τον τίτλο. Ισοφάρισε με γκολ του τερματοφύλακα η Άουγκσμπουργκ!

Σ-έξι Μπάγερν! (video)
Για μια ακόμα φορά η Μπάγερν Μονάχου ήταν ισοπεδωτική. Και μετά το Αμβούργο ξέσπασαν και στην έδρα της Πάντερμπον!

Οι Βαυαροί επικράτησαν 6-0 με πρωταγωνιστές την τριπλέτα Λεβαντόφσκι, Ρόμπεν, Ριμπερί και συνέχισε ακάθεκτη προς τον τίτλο, στο +11 από την δεύτερη Βόλφσμπουργκ.





Σοκ στις καθυστερήσεις για την Μπάγερν Λεβερκούζεν, με τον Χιτζ να γίνεται ο πρώτος τερματοφύλακας που σκοράρει στη Bundesliga από το 2006, χαρίζοντας την ισοπαλία 2-2 στην Άουγκσμπουργκ.



Στις καθυστερήσεις ισοφαρίστηκε και η Σάλκε στο παιχνίδι με την Βέρντερ Βρέμης, ενώ η Μάιντς αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ νίκησε με σκορ 3-1 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ο Ντε Μπλάσις είχε την ασίστ στο τρίτο γκολ των γηπεδούχων, ενώ ο Καπίνο ήταν αναπληρωματικός.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 20/2

Στουτγκάρδη-Ντόρτμουντ 2-3
(32’ πεν. Κλάιν, 90’+1’ Νίντερμαϊερ - 25’ Ομπαμεγιάνγκ, 39’ Γκουντογκάν, 89’ Ρόις)

Σάββατο, 21/2 (16:30)

Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης 1-1
(61' Μάγιερ-90+2' Προντλ)

Μάιντς-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-1
(38' Κλέμενς, 47' Γκάις, 50' Μάλλι-35' Αιγκνερ)

Άουγκσμπουργκ-Λεβερκούζεν 2-2
(59' Καϊουμπι, 90+4' Χιτζ-8' Ντρμιτς, 84' Ράιναρτζ)

Φράιμπουργκ-Χόφενχαϊμ 1-1
(25' Χον-39' Φόλαντ)

Πάντερμπορν-Μπάγερν Μονάχου 0-6
(24', 37' Λεβαντόφσκι, 63' πεν, 86', Ρόμπεν, 72' Ριμπερί, 78' Βάισερ)

Κολωνία-Ανόβερο (19:30)

Κυριακή, 22/2

Αμβούργο-Γκλάντμπαχ (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (23η)

Παρασκευή 27/2

Μπάγερν Μονάχου-Κολωνία (21:30)

Σάββατο, 28/2 (16:30)

Ντόρτμουντ-Σάλκε
Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ
Χόφενχαϊμ-Μάιντς
Χέρτα Βερολίνου-Άουγκσμπουργκ
Ανόβερο-Στουτγκάρδη
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο (19:30)

Κυριακή, 29/2

Γκλάντμπαχ-Πάντερμπορν (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ (18:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεχειλίζει… από αγάπη το Copa del Rey!! (video)

Μια ξεχωριστή στιγμή έζησαν όσοι παρακολούθησαν από κοντά την αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπανταλόνα και στην Γκραν Κανάρια την Παρασκευή (20/01), καθώς ένας οπαδός των νικητών έδειξε την αγάπη του, προς την σύντροφό του, Βιβιάνα. 
Η Μπανταλόνα επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής (20/02) της οικοδέσποινας Γκραν Κανάρια με 74-67 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Ενας φίλαθλος λοιπόν, της Μπανταλόνα θέλησε να ξεκαθαρίσει στην κοπέλα του ότι η αγάπη του για εκείνη είναι μεγαλύτερη από την ομάδα του και την έστειλε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα μέσα από το παρκέ, λέγοντας της ότι την ευχαριστεί που τον συνόδευσε να παρακολουθήσουν μαζί από κοντά τις προσπάθειες της Μπανταλόνα στο Copa del Rey!




*Πηγή: superbasket.gr*

Ο Κατσικάρης αναλύει τους ημιτελικούς του Copa del Rey!!

Ο Φώτης Κατσικάρης πλέον είναι στο «τιμόνι» της Εθνικής ομάδας, αλλά η εμπειρία του από τα ισπανικά παρκέ είναι μεγάλη και έτσι κλήθηκε από τον ισπανικό Τύπο να αναλύσει τους δύο ημιτελικούς του Copa del Rey.
O Eλληνας κόουτς κατά το παρελθόν έχει καθίσει στον πάγκο των Βαλένθια και Μπιλμπάο και έχει δώσει το παρών σε τρία Final 8 του θεσμού (με την Μπιλμπάο το 2011 και το 2013 και με τη Βαλένθια το 2008). Ετσι γνωρίζει καλά τις ιδιαιτερότητες του Copa del Rey και ανέλυσε τους δύο ημιτελικούς του Σαββάτου (21/02) για λογαριασμό της ιστοσελίδας Kiaenzona.
Για την αναμέτρηση μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Μάλαγα, ο Έλληνας ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε: «Ο έλεγχος της ρακέτας θα είναι κομβικό σημείο για τις δυο ομάδες. Η Μπαρτσελόνα θα χρειαστεί τον καλό Χουέρτας για να αξιοποιήσει τους ψηλούς. Η Μάλαγα είναι πολύ καλή στην άμυνα και ιδιαίτερα σε αυτήν έναντι του pick n” roll. Είναι ένα σημείο, στο οποίο πρέπει να τα πάει και σήμερα καλά. Παράλληλα, είναι πολύ σημαντικό για τις δυο ομάδες να έχουν δεύτερες ευκαιρίες μέσω επιθετικών ριμπάουντ. Τέλος, θα είναι καθοριστική η εμφάνιση του Χεζόνια. Έχει όλα τα φόντα να πάει και να επιτύχει στο ΝΒΑ. Ο ρόλος του Τούλσον και του Βασιλειάδη στην άμυνα θα πρέπει να εκτελεστεί καλά. Απ” την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να σταματήσει το ένας εναντίον ενός του Γκρέιντζερ».
Για τον ημιτελικό της Ρεάλ με την Μπανταλόνα ανέφερε: «Η Ρεάλ είναι σίγουρα το φαβορί, αφού έχει περισσότερα σημεία αναφορά στο παιχνίδι της. Ασφαλώς, η Μπανταλόνα δεν έχει τίποτα να χάσει κι αυτό την κάνει επικίνδυνη. Το βάθος της Ρεάλ είναι πολύ μεγαλύτερο από της Μπανταλόνα και το ροτέισον θα τη βοηθήσει πολύ. Πάντως, και η Penya μπορεί και διατηρεί ένα γρήγορο ρυθμό σε όλο το παιχνίδι».
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν φρεν-Άρης πουθενά!!

Ασταμάτητος ο Άρης! Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος, οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 3-0 του Ηρακλή Αμπελοκήπων και πέτυχαν την 5η σερί τους νίκη στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής!

Δεν φρεν-Άρης πουθενά!
Το… δρομολόγιο της κορυφής ακολουθεί ο Άρης!

Ύστερα από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Ντομπρασίνοβιτς έκανε ό,τι ήθελε στο δεύτερο κόντρα στον Ηρακλή Αμπελοκήπων, τον οποίο συνέτριψε 3-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πετυχαίνοντας έτσι την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του!

Τα γκολ των «κίτρινων», που ήταν ήρθαν όλα στο δεύτερο 45λεπτο, σημείωσαν οι Φερνάντες (60’), Καπνίδης (66’) και Πόι (84’).

Από ένα ημίχρονο είχαν στην αναμέτρηση οι δύο ομάδες. Στο πρώτο, ο Άρης αντιμετώπιζε αρκετά αμυντικά κενά, με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να είχε μερικές καλές στιγμές να πάρει το προβάδισμα. Ωστόσο, καμία δεν βρήκε στόχο και έτσι τα πρώτα 45 λεπτά του παιχνιδιού δεν είχαν σκορ (0-0).

Στο δεύτερο μέρος, το σκηνικό άλλαξε άρδην. Οι «κίτρινοι» μπήκαν πιο δυνατά, πιέζοντας για το γκολ, το οποίο και πέτυχαν στο 60’ με τον Φερνάντες ύστερα από κόρνερ. Όμως, πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η ομάδα του Ντομπρασίνοβιτς πέτυχε και δεύτερο τέρμα –έξι λεπτά αργότερα- με τον Καπνίδη, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 53’ στη θέση του Κωνσταντινίδη.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν να μπορούν να αντιδράσουν, με τον Πόι να ολοκληρώνει το θρίαμβο στο 84ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις:


Άρης (Ντομπρασίνοβιτς): Φυσέκης, Γεωργιάδης, Σαμαράς, Λιόλιος, Φερνάντεζ (72’ Γκόλιας), Καλογέρης, Πόι, Ενλουντούλου, Κωνσταντινίδης (53’ Καπνίδης), Σουνάς (59΄Νάκας), Σανιά.

Ηρακλής Αμπελοκήπων (Πολυχρονίδης): Ζιάκας, Βόσδου, Γιώγος, Παναγιωτίδης, Κουρδάκης, Γιαξής, Παπαϊωάννου (72’ Σαμπιασβίλι), Χαψάς, Χιονίδης (49’ Σαράφογλου), Μαυρίδης (61’ Καρατζάογλου), Πολίτης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αρχάγγελος… Ράφαελ!!

Ο ωραίος και ο μοιραίος. Ο Ράφαελ κράτησε όρθιο τον Παναιτωλικό στο ματς με τον Πανθρακικό, καθώς απέκρουσε πέναλτι του Ιγκόρ στο 83' και οι δύο ομάδες πήραν σε γενικές γραμμές αυτό που άξιζαν (0-0).

Αρχάγγελος… Ράφαελ
Άγγιξε τη νίκη, αλλά τελικά δεν την πήρε. Πανθρακικός και Παναιτωλικός ήρθαν ισόπαλοι (0-0) στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής στην Κομοτηνή, ενώ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν κάτι καλύτερο από το ματς, καθώς κέρδισε πέναλτι στο 83’ με τον Ιγκόρ που ανετράπη μέσα στην περιοχή από τον Μαλεζά, αλλά ο επιθετικός των γηπεδούχων νικήθηκε από τον Ράφαελ.

Δοκάρι με τον Ρουσκουγιέδα είχαν οι φιλοξενούμενοι στο 27’, όταν και εκτέλεσε φάουλ ο μέσος των Αγρινιωτών.

Τους 28 βαθμούς έφθασαν οι γηπεδούχοι και τους 42 οι φιλοξενούμενοι, που έχουν δεχθεί μόλις ένα γκολ στα τελευταία τέσσερα της παιχνίδια, αυτό με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.


Το ματς

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες αγωνιστικά. Άλλωστε το μαρτυράει και η διαφορά 14 βαθμών που είχαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Ο Παναιτωλικός είναι πιο ποιοτική ομάδα και το πιο… ανοιχτό παιχνίδι θα του ταίριαζε πιο πολύ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αν και έχει δείξει ότι είναι καλός και στην άμυνα.

Αντιθέτως, ο Πανθρακικός που ξέρει ότι δεν θα του ταίριαζε ένα τέτοιο τέμπο, προσπάθησε να κάνει σφιχτό το ματς και τα κατάφερε στο πρώτο μέρος, με τις αξιοσημείωτες φάσεις να προέρχεται από στημένα. Όπως στο 27’ όταν ο Ρουσκουγιέδα σημάδεψε το δοκάρι, αναλαμβάνοντας να εκτελέσει το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του έξω από την περιοχή.

inner

Παρόλα αυτά το 0-0 με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα οι δύο μπορεί να θεωρηθεί δίκαιο σε γενικές γραμμές.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά πιο θεαματικό. Είχε καλό ρυθμό, με τον Παναιτωλικό να ανεβάζει στροφές, παρασέρνοντας και τους γηπεδούχους. Από τα μέσα του ημιχρόνου και μετά το ματς έγινε ρώσικη ρουλέτα και ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα. Πιο κοντά πάντως στη νίκη πλησίασε ο Πανθρακικός, αλλά ο Ιγκόρ δεν ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα στο 83ο λεπτό.

inner

inner





inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Μελίσσης, Ρομέου (Κάσες 58'), Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ίγκορ, Ντιγκινί, Τσουμάνης, Τζάνης (Μάρτινς 77'), Ποτουρίδης

Στον πάγκο παρέμειναν παρέμειναν οι Πασχλάκης, Χασομέρης, Μπαλδά, Βιγιαφάνε, Σέτι.

Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Μπεχαράνο, Μαλεζάς, Ετζενγκέλε, Κέβιν, Κουτρομάνος, Γοδόι, Ρουσκουγιέδα (Μύγας 74'), Μαρτίνεζ, Κάπελ (Θεοδωρίδης 80'), Άλβες (Μορένο 66')

Στον πάγκο παρέμειναν οι Στεφανάκος, Κούσας, Παπουτσογιαννόπουλος, Βασιλείου

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας, βοηθοί Δαμιανός Ευθυμιάδης, Νικόλαος Καραϊσαρίδης 4ος Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η απληστία ενοχλεί τους οπαδούς!!

Την «απληστία» της Πρέμιερ Λιγκ θέλησαν να καυτηριάσουν οι οπαδοί της Κρίσταλ Πάλας και για το λόγο αυτό ύψωσαν ένα γιγάντιο πανό με αφορμή τη νέα τηλεοπτική συμφωνία, πριν την έναρξη του ματς με την Αρσεναλ.   Παρομοιάζοντας την Πρέμιερ Λιγκ με ένα αχόρταγο γουρούνι το οποίο τρέφεται με τα χρήματα της τηλεοπτικής συμφωνίας, οι οπαδοί της Κρίσταλ Πάλας θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για το υψηλό κόστος που χρειάζεται να καταβάλλουν προκειμένου να παρακολουθούν τις αγαπημένες του ομάδες, ζητώντας παράλληλα από την Πρέμιερ Λιγκ να μοιραστεί τον πλούτο. Μάλιστα στο πανό η λέξη "Λιγκ" αντικαταστάθηκε απο τη λέξη "greed"  (απληστία).*Πηγή: England365.gr*

Έστειλαν το μήνυμα οι οπαδοί της Τσέλσι!!

Οι υγιείς οπαδοί της Τσέλσι έστειλαν το μήνυμα υπέρ της ισότητας των ανθρώπων μετά το ντροπιαστικό για τον σύλλογο, περιστατικό με τη ρατσιστική επίθεση σε έναν μαύρο άνδρα στο μετρό του Παρισιού.  
Στο παιχνίδι των «μπλε» με τη Μπέρνλι για την 26η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, οι φίλοι της ομάδας έδωσαν την καλύτερη απάντηση με το πανό που ύψωσαν, σε ένα παιχνίδι που παντού υπήρχε το μήνυμα «Building Bridges», υπέρ της ισότητας.
Στις εξέδρες του «Στάμφορντ Μπριτζ» υψώθηκε πανό που έγραφε: «Είτε μαύροι, είτε λευκοί, είμαστε όλοι ΜΠΛΕ»!
*Πηγή: England365.gr*

Κινδυνεύει να χάσει την κορυφή η Μίντλεσμπρο!!

Η Μίντλεσμπρο γνώρισε την ήττα με σκορ 1-0 από την Λιντς των τριών τελικών στον στόχο (27 σουτ, 14 εντός εστίας είχαν οι γηπεδούχοι), κινδυνεύει να πέσει από την κορυφή της Τσάμπιονσιπ και να υποχωρήσει ακόμη και στην 4η θέση!
Η ομάδα του Αΐτορ Καράνκα και του Ντίμι Κωνσταντόπουλου που ήταν τιμωρημένος, στραβοπάτησε σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι (αν και στο μεσοβδόμαδο ματς κόντρα στην Μπέρμιγχαμ πήρε έναν σπουδαίο βαθμό όπως εξελίχθηκε το ματς) με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό έδαφος στην μάχη για την πρώτη θέση και την απευθείας άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ.
Υπαίτιος για το δεύτερο κακό αποτέλεσμα της «Μπόρο» ήταν ο Άλεξ Μόουατ που στο 3ο λεπτό της συνάντησης άνοιξε το σκορ και διαμόρφωσε το -όπως αποδείχθηκε- αποτέλεσμα.
Όσον αφορά την Λιντς έφτασε τους 41 βαθμούς και προσωρινά την 10η θέση,όπου βρίσκεται και η Νότιγχαμ Φόρεστ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής:

Γουίγκαν – Τσάρλτον 0-3
Μίντλεσμπρο – Λιντς 0-1
Μπλάκμπερν – Μπλάκπουλ
Μπρέντφορντ – Μπόρνμουθ
Μπράιτον – Μπέρμιγχαμ
Ντέρμπι Κάουντι – Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Χάντερσφιλντ – Κάρντιφ
Ίπσουιτς – Ρέντινγκ
Μίλγουολ – Φούλαμ
Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπόλτον
Γουλβς – Ρόδεραμ
Γουότφορντ – Νόριτς  
*Πηγή: England365.gr*

Ζήτησε μεγαλύτερες επικαλαμίδες ο Αζάρ!!

Έχοντας φάει... την κλωτσιά της ζωής του στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Εντέν Αζάρ ζήτησε από την εταιρεία που του προμηθεύει τον ποδοσφαιρικό εξοπλισμό να φτιάξουν μεγαλύτερες επικαλαμίδες ώστε να προστατεύεται ολόκληρο το πόδι του από το γόνατο και κάτω!
Ο Βέλγος σούπερ σταρ της Τσέλσι, έχει κερδίσει φέτος 74 φάουλ στο κορυφαίο πρωτάθλημα όντας πρώτος στη σχετική κατηγορία, ενώ, στο πρόσφατο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Τσάμπιονς Λιγκ, δέχθηκε εννιά σκληρά μαρκαρίσματα από τους αντιπάλους του.
Λόγω του ότι είναι βιρτουόζος και μπορεί να... διαλύσει στο λεπτό οποιαδήποτε άμυνα, οι αμυντικοί επιλέγουν να τον σταματούν με φάουλ που πολλές φορές του αποφέρουν τραύματα στα πόδια και για τον λόγο αυτό, ο Αζάρ ζήτησε να φορέσει μεγαλύτερες επικαλαμίδες ώστε να γλιτώσει όσο το δυνατόν περισσότερα χτυπήματα!
*Πηγή: England365.gr*

Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ!! (preview)

Περιθώρια για νέες απώλειες δεν υπάρχουν. Ήδη το. τρένο της Τσέλσι έχει αρχίσει να απομακρύνεται και για το λόγο αυτό άπαντες στις τάξεις της Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζουν τη σημερινή (19:30) αναμέτρηση με τη Νιούκαστλ ως τελικό!
Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι και οι παίκτες του γνωρίζουν καλά ότι ενδεχόμενη νέα απώλεια θα μειώσει σημαντικά τις ελπίδες τους για την κατάκτηση του τίτλου. Ήδη υπολείπονται επτά πόντους από την κορυφή, συνεπώς ο στόχος κόντρα στις «καρακάξες» είναι ένας! Νίκη και μόνο νίκη! Βέβαια, στην προκειμένη μην ξεχνάμε ότι ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχουν και. χρωστούμενα.
Τον περασμένο Οκτώβρη η Νιούκαστλ πέρασε «αέρας» από το «Etihad», παίρνοντας την πρόκριση στο Λιγκ Καπ (2-0), κάτι που δεν έχουν ξεχάσει οι «πολίτες». Πάντως για τους λάτρεις των στατιστικών υπάρχει και το εξής σημαντικό στοιχείο: Η Σίτι είναι αήττητη σε αγώνες πρωταθλήματος από το συγκρότημα του Τζον Κάρβερ στα τελευταία 16 ματς (10 νίκες, 6 ισοπαλίες)!
Στα αγωνιστικά, ο Πελεγκρίνι δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μίλνερ, ενώ κάλεσε στην αποστολή τον Μπονί.
Οι φιλοξενούμενοι από τη μεριά τους, θα μεταβούν στο Μάντσεστερ με οδηγό το σπουδαίο διπλό τους στο Λιγκ Καπ. Διανύουν καλή περίοδο, παραμένοντας αήττητοι για τρία σερί παιχνίδια στην Πρέμιερ και θέλουν να συνεχίσουν στο δρόμο των θετικών αποτελεσμάτων, ασχέτως εάν δεν έχουν ουσιαστικά να κυνηγήσουν τίποτα μέχρι το τέλος της σεζόν. Δεν απειλούνται, προς το παρόν, για υποβιβασμό, ενώ παράλληλα απέχουν πολύ από τις ψηλές θέσεις.
Στα αγωνιστικά, το τεχνικό τιμ δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Καμπέγια, Ντε Γιονγκ, Νταμέ, Σ. Τέιλορ και Τιοτέ.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Μανγκαλά, Κομπανί, Κλισί, Φερναντίνιο, Τουρέ, Νάβας, Σίλβα, Νασρί, Αγουέρο
Νιούκαστλ: Κρουλ, Γιάανματ, Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Χαϊνταρα, Κόλμπακ, Αμπέντ, Πέρεζ, Σισοκό, Αμεόμπι, Σισέ
*Πηγή: England365.gr*

Επιστρέφει με Κρίσταλ Πάλας ο Γουιλσιρ!!

Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τρεις μήνες από τον τραυματισμό του που τον οδήγησε στο χειρουργείο, ο Τζακ Γουιλσιρ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το ματς με την Κρισταλ Πάλας.
Νωρίτερα από ότι υπολογιζόταν ο 23χρονος Άγγλος τέθηκε στη διάθεση του Αρσεν Βενγκέρ και για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον περασμένο Νοέμβριο θα καθίσει σήμερα στον πάγκο της Αρσεναλ.
Ο Γουιλσιρ είχε τραυματιστεί στους συνδέσμους του αριστερού αστραγάλου και τελικά οδηγήθηκε στο χειρουργείο, όμως όπως εξήγησε ο Αρσεν Βενγκέρ «Ο τραυματισμός ήταν στο αριστερό πόδι, ενώ όλοι οι προηγούμενοι ήταν στο  δεξί. Έτσι δεν υπήρξαν επιπλοκές» τόνισε.
«Ο Τζακ είναι διαθέσιμος και πάλι, λίγο νωρίτερα από το ότι υπολογίζαμε, όμως δούλεψε σκληρά και δεν είχε σπουδαία προβλήματα» κατέληξε ο Βενγκερ.
*Πηγή: England365.gr*

Λουίς Ενρίκε: «Θέλω όλους τους τίτλους»

Η Μπαρτσελόνα μετρά έντεκα διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Λουίς Ενρίκε να δηλώνει πως θέλει από τους παίκτες του να διατηρήσουν τον ίδιο ρυθμό μέχρι το φινάλε της σεζόν.
«Θέλω όλους τους τίτλους και νίκες σε κάθε παιχνίδι. Αυτή είναι η δουλειά μας, η κατάκτηση τροπαίων. Παίζουμε κάθε τρεις μέρες, δεν έχουμε κανένα περιθώριο λάθους ούτε και την πολυτέλεια να αφήνουμε βαθμούς από δω και από “κει», είπε αρχικά ο Λουίς Ενρίκε.
Για να προσθέσει: «Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι το νικηφόρο σερί μας έχει ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των παικτών και αυτό είναι πολύ σημαντικό εν όψει της συνέχειας».
*Πηγή: arenafm.gr*

Επιβεβαίωση συμφωνίας (;) για Κρόιφ και ΠΑΟΚ!

Μήνυμα που δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ είναι κοντά σε συμφωνία με τον Ζόρντι Κρόιφ έστειλε η διοίκηση της Μακάμπι Τελ Αβίβ, τονίζοντας ότι για τον κάθε παράγοντας πάντα υπάρχει ένας αντικαταστάτης!

Επιβεβαίωση συμφωνίας (;) για Κρόιφ και ΠΑΟΚ
Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον ΠΑΟΚ να είναι κοντά σε συμφωνία με τον Ζόρντι Κρόιφ, ο οποίος θα κληθεί να διαδεχθεί τον Ζήση Βρύζα στη θέση του τεχνικού διευθυντή του συλλόγου.

Πόσω μάλλον μετά την αντίδραση της διοίκησης Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία υποστήριξε ότι για τον Ολλανδό μπορεί να βρεθεί ο αντικαταστάτης του, όπως έγινε πριν από μερικούς μήνες με τον Ιάκωβο Αγγελίδη.

«Φυσικά και θέλουμε τον Κρόιφ να μείνει και την επόμενη σεζόν. Αλλά πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι για κάθε πρόσωπο υπάρχει και αντικαταστάτης. Όταν έφυγε ο Αγγελίδης, όλοι είπαν ότι θα είναι πολύ δύσκολο να βρούμε έναν άνθρωπο του δικού του επιπέδου. Βρέθηκε ο Μάρτιν Μπάιν (νυν εκτελεστικός διευθυντής της Μακάμπι) και όλοι έχουν αντιληφθεί το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού του. Η Μακάμπι Τελ α Βιβ δεν στηρίζεται σε ένα πρόσωπο και δεν θα γκρεμιστεί αν αυτό φύγει. Αυτό το γνωρίζει και ο ίδιος ο Κρόιφ», είναι το μήνυμα που μεταφέρει η διοίκηση του συλλόγου στην ιστοσελίδα «one.il.co».*Πηγή: sport-fm.gr*

Νομπόα: «Το συζητήσαμε. Τώρα να… επιστρέψουμε»

Ο Κριστιάν Νομπόα μίλησε στην κάμερα της Nova για τις συζητήσεις που έγιναν στις τάξεις του ΠΑΟΚ για την κατάσταση της ομάδας και την αντεπίθεση που σχεδιάζουν από τον αγώνα με τη Βέροια.

Νομπόα: «Το συζητήσαμε. Τώρα να… επιστρέψουμε»
Ο ΠΑΟΚ καλείται να αντιδράσει μετά το εφιαλτικό διάστημα που προηγήθηκε αρχής γενομένης από τον αποψινό αγώνα στη Βέροια, όπως δήλωσε στην κάμερα της Nova ο Κριστιάν Νομπόα, που θέλει να ξεχάσει τη συντριβή από τον Ατρόμητο.

«Κρατάμε μόνο κάποιες καλές φάσεις στο πρώτο μέρος, όπου θα μπορούσαμε να προηγηθούμε. Το υπόλοιπο του ματς πρέπει να το ξεχάσουμε. Μετά την αποβολή του Κλάους ήταν πολύ δύσκολο να επιτεθούμε. Προσπαθήσαμε, αλλά ο Ατρόμητος ήταν πολύ καλός στις αντεπιθέσεις. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια και να επιστρέψουμε στις νίκες», τόνισε.

Όσο για το πώς διαχειρίστηκε η ομάδα του την κατάσταση, είπε: «Κάποιες φορές είναι καλύτερο να μιλάμε σαν ομάδα για να δούμε τι φταίει. Κάναμε πολλές συζητήσεις. Θέλω να πιστεύω πως όλα είναι καλά και τώρα πρέπει να το δείξουμε στο παιχνίδι. Είχαμε μια αντίστοιχη κατάσταση στη Ντιναμό πριν δύο χρόνια, όταν δεν είχαμε νίκη για επτά σερί ματς. Όμως συζητήσαμε, ψάξαμε να βρούμε τι έφταιγε και η κατάσταση βελτιώθηκε».

Σημασία πλέον έχει η αντίδραση του ΠΑΟΚ. «Το πιο σημαντικό είναι να νικήσουμε κι όχι πώς θα το κάνουμε, για να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να δείξουμε στον κόσμο ότι επιστρέφουμε. Δεν με νοιάζει πώς θα παίξουμε».

Τέλος, για την προσωπική του εικόνα, ο μέσος από τον Ισημερινό είπε: «Αισθάνομαι πολύ καλά από άποψη φυσικής κατάστασης και αγώνα με τον αγώνα νιώθω καλύτερα. Τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θα θέλαμε σαν ομάδα, αλλά αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου. Θεωρώ πως έχω μάθει τους συμπαίκτες μου, αλλά χρειάζεται πάντα χρόνος».

Ποτουρίδης: «Μόνο νίκη!»

Οι τρεις βαθμοί είναι… μονόδρομος για τον Πανθρακικό στον σημερινό αγώνα με τον φορμαρισμένο Παναιτωλικό (15:00), σύμφωνα με τον Γιάννη Ποτουρίδη.

Ποτουρίδης: «Μόνο νίκη!»
Αν κι αναγνωρίζει το επίπεδο δυσκολίας του σημερινού αγώνα με τον Παναιτωλικό στην Κομοτηνή, ο Γιάννης Ποτουρίδης δεν βλέπει τίποτε άλλο πέρα από νίκη για τον Πανθρακικό.

«Δουλέψαμε καλά για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Είναι μια ομάδα που κάνει πολύ καλή πορεία και διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες. Εμείς παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε τη νίκη. Είναι ο μοναδικός στόχος για μας. Αυτή τη στιγμή ο Παναιτωλικός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο πέραν του Ολυμπιακού. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην κάνουμε εύκολα λάθη. Θα πρέπει να έχουμε καλή κυκλοφορία, να είμαστε σωστοί στην άμυνα και θα έχουμε τις ευκαιρίες για να σκοράρουμε στην έδρα μας. Είμαστε σε καλή περίοδο φόρμας και όλοι οι παίκτες είναι υγιείς. Ελπίζω να πάρουμε αυτούς τους τρεις βαθμούς που είναι πολύ σημαντικοί για μας», δήλωσε ο αμυντικός των Θρακιωτών στη Nova.

Κίνδυνος για την καριέρα του Μπος!!

Αγωνία στο Μαϊάμι για τον Κρις Μπος που νοσηλεύεται και υπάρχουν φόβοι για πνευμονική εμβολή που μπορεί να βάλει τέλος ακόμη και στην καριέρα του.

Κίνδυνος για την καριέρα του Μπος

Η συγκεκριμένη πάθηση μπορεί να στοιχίσει και τη ζωή σε έναν ασθενή αν δεν διαγνωστεί εγκαίρως. Ευτυχώς στην περίπτωση του Μπος δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, ωστόσο είναι ορατό το ενδεχόμενο να σταματήσει το μπάσκετ. Κι αυτό γιατί οι γιατροί μετά από τέτοια επεισόδια χορηγούν φαρμακευτική αγωγή με αντιπηκτικά για τουλάχιστον ένα χρόνο, ώστε να μη δημιουργηθεί ξανά θρόμβος στον οργανισμό του ασθενή. Όμως σε επίπεδο πρωταθλητισμού, όπου ο κίνδυνος τραυματισμού που μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία είναι μεγάλος, αποτελεί μεγάλο ρίσκο να συνεχίσει ένας άνθρωπος την άθληση.

«Είναι πρόωρο να πούμε οτιδήποτε. Ακόμη υποβάλλεται σε εξετάσεις και συλλέγουμε πληροφορίες για την κατάστασή του. Όταν υπάρχει σαφέστερη εικόνα, θα σας ενημερώσουμε. Μίλησα μαζί του και είναι σε καλή κατάσταση», δήλωσε ο προπονητής του, Έρικ Σπόελστρα.

Ο 31χρονος άσος έχει φέτος 21,1 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ κατά μέσο όρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ελπίδες για Μαργαρίτη!


Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης συμμετείχε σε μέρος της προπόνησης του ΠΑΟΚ το Σάββατο κι έχει κάποιες ελπίδες να παίξει στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή.

Ελπίδες για Μαργαρίτη
Αυξήθηκαν οι ελπίδες να ενισχύσει ο Βαγγέλης Μαργαρίτης τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό Κυπέλλου της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό της Πυλαίας (17:00).

Ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ είχε αποχωρήσει με ενοχλήσεις στη μέση από τον αγώνα της Τετάρτης με τον Κόροιβο και μέχρι χθες δεν συμμετείχε στις προπονήσεις του «Δικεφάλου του Βορρά».

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ωστόσο, συμμετείχε σε μέρος του προγράμματος και πλέον έχει κάποιες πιθανότητες να παίξει. Φαίνεται πως όλα θα κριθούν λίγο πριν το τζάμπολ.

Φέτος ο Μαργαρίτης είναι πολύτιμος για τον ΠΑΟΚ έχοντας 8,2 πόντους και 5 ριμπάουντ σε 23:26 κατά μέσο όρο στην Α1. Μάλιστα στο θρίαμβο με 71-54 επί του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα στις 4 Ιανουαρίου ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του με 16 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Λαουάλ από… Τελ Αβίβ!

Ο Γκάνι Λαουάλ είναι πλέον έτοιμος, αλλά το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό θα γίνει πιθανότατα την Πέμπτη στο κρίσιμο ματς με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.

Λαουάλ από… Τελ Αβίβ

Πάντως ο 26χρονος σέντερ δεν αναμένεται να είναι στην αποστολή που θα αναχωρήσει το απόγευμα για τη Θεσσαλονίκη εν όψει του νοκ άουτ ημιτελικού Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή.

Κι αυτό γιατί ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν θέλει να ρισκάρει χρησιμοποιώντας έναν παίκτη μετά από μακρά αποχή και με μόλις δύο κανονικές προπονήσεις (χθες και σήμερα) στα πόδια του.

Έτσι όλα δείχνουν πως ο Λαουάλ θα κάνει ντεμπούτο την Πέμπτη στον κρίσιμο αγώνα του «τριφυλλιού» με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νικητές Giannis, Ουόριορς και «Καβς»

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αγγίζει ένα ακόμη νταμπλ-νταμπλ, οι Μπακς συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν πριν το All Star Game. Μεγάλες νίκες για Ουόριορς, Καβαλίερς, Μάβερικς και Ράπτορς.

Νικητές Giannis, Ουόριορς και «Καβς»
Επτά σερί νίκες στο Μιλγουόκι συμπλήρωσαν οι Μπακς μετά το 89-81 επί των Νάγκετς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρότι ήταν άστοχος, έφτασε κοντά σε ένα ακόμη νταμπλ-νταμπλ. Σε 30:20 είχε 10 πόντους (4/4 βολές, 3/12 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Οι Ουόριορς επιβεβαίωσαν πως είναι η καλύτερη ομάδα στο ΝΒΑ νικώντας εύκολα τους Σπερς με 110-99 και πρωταγωνιστές τους Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον που είχαν 25 και 20 πόντους αντίστοιχα.

Οι Καβαλίερς πέρασαν σαρωτικά με 127-89 από την Ουάσινγκτον με τον Λεμπρόν Τζέιμς να έχει 28 πόντους σε 25 λεπτά, ενώ στο ντέρμπι κορυφής της Ανατολής οι Ράπτορς διέσυραν με 105-80 τους Χοκς στην Ατλάντα.

Οι Μάβερικς πήραν το ντέρμπι του Τέξας κόντρα στους Ρόκετς με 111-100, με τον Κώστα Παπανικολάου να χρησιμοποιείται για μόλις 68 δευτερόλεπτα από τον Κέβιν ΜακΧέιλ.

Αρκετές ομάδες έδειξαν «σκουριασμένες» μετά την απραξία μιας εβδομάδας, με τους Μπουλς να χάνουν 100-91 στο Ντιτρόιτ και τους Σανς 111-109 στη Μινεσότα, ενώ το Μαϊάμι διέλυσε με 111-87 τους Νικς περιμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Κρις Μπος που νοσηλεύεται με υποψία για θρόμβωση που απειλεί το αναπνευστικό του και κινδυνεύει να τον θέσει νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν.

Αναλυτικά:

Ορλάντο Μάτζικ-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 95-84 Ολαντίπο 22, Βούτσεβιτς 18 (13 ριμπ.), Φουρνιέ 16, Πέιτον 10 (11 ασίστ)-Έβανς 14 (10 ασίστ), Ντέιβις 13 (11 ριμπ.), Ποντέξτερ 13, Άντερσον 13, Γκόρντον 11.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Ιντιάνα Πέισερς 95-106 Εμπά α Μουτ 16, Γκραντ 16, Φρέιζιερ 13, Νόελ 12, Σάμπσον 11-Στάκεϊ 30, Μάιλς 17, Σκόλα 16, Ρούντεζ 10.

Ατλάντα Χοκς-Τορόντο Ράπτορς 80-105 Μίλσαπ 11, Κόρβερ 11, Τιγκ 11, Μπέιζμορ 10, Χόρφορντ 7 (12 ριμπ.)-Ουίλιαμς 26, ΝτεΡόζαν 21, Τζόνσον 11, Λάουρι 10, Βαλαντσιούνας 8 (13 ριμπ.).

Ντιτρόιτ Πίστονς-Σικάγο Μπουλς 100-91 Μονρό 20, Μπάτλερ 20, Ντράμοντ 18 (20 ριμπ.), Κάλντγουελ-Πόουπ 12, Ντίνγουιντι 12-Μπάτλερ 30, Γκίμπσον 15, Γκασόλ 12, Νοά 10 (14 ριμπ.).

Νιου Γιορκ Νικς-Μαϊάμι Χιτ 87-111 Γκάλογουεϊ 19, Χάρνταγουεϊ 17, Καλντερόν 11, Μπαρνιάνι 11-Ναπίερ 18, Τζόνσον 14, Ντενγκ 13, Χάσλεμ 13, Τσάλμερς 13, Γουάιτσαϊντ 12, Ουέιντ 12, Άντερσεν 12.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Φίνιξ Σανς 111-109 Μάρτιν 28, Γουίγκινς 20, Πέκοβιτς 16 (11 ριμπ.), Ντιένγκ 15 (12 ριμπ.), Ρούμπιο 10 (14 ασίστ)-Μαρκίφ Μόρις 31, Μάρκους Μόρις 14, Γκούντγουιν 12, Μπλέντσο 12, Γκριν 12, Λεν 11 (10 ριμπ.), Τάκερ 11.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 89-127 Νενέ 18, Γουόλ 18, Πόρτερ 9, Πιρς 9-Τζέιμς 28, Ίρβινγκ 25, Σμιθ 15, Σάμπερτ 12, Τζόουνς 10.

Ντάλας Μάβερικς-Χιούστον Ρόκετς 111-100 Αμίνου 17 (12 ριμπ.), Χάρις 17, Πάρσονς 13, Ρόντο 13, Βιλανουέβα 13, Έλις 12, Νοβίτσκι 12, Τσάντλερ 10 (14 ριμπ.)-Χάρντεν 26, Αρίζα 16, Σμιθ 15, Μπρούερ 10.

Μιλγουόκι Μπακς-Ντένβερ Νάγκετς 89-81 Μίντλετον 15, Χένσον 14, Μέιο 13, Ντάντλεϊ 11, Μπέιλες 11, Αντετοκούνμπο 10-Τσάντλερ 19, Νούρκιτς 11 (15 ριμπ.), Γκαλινάρι 10.

Γιούτα Τζαζ-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 92-76 Χέιγουορντ 20, Μπερκ 19, Φέιβορς 16-Λίλαρντ 19, Όλντριτζ 14, Μάθιους 13.

Σακραμέντο Κινγκς-Μπόστον Σέλτικς 109-101 Κάζινς 31 (15 ριμπ.), Γκέι 28, Ουίλιαμς 11, ΜάκΛεμορ 10, Κάσπι 7 (12 ριμπ.)-Μπράντλεϊ 28, Ζέλερ 22, Σμαρτ 16, Μπας 13 (10 ριμπ.).

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Σαν Αντόνιο Σπερς 110-99 Κάρι 25 (11 ασίστ), Τόμπσον 20, Μπαρνς 16, Ιγκουοντάλα 14, Λι 11-Μπέινς 12 (10 ριμπ.), Λέοναρντ 12, Ντιαό 11.

Λος Άντζελες Λέικερς-Μπρούκλιν Νετς 105-114 Λιν 18, Ντέιβις 16 (14 ριμπ.), Σάκρε 13, Χιλ 12 (10 ριμπ.), Κλάρκσον 12, Κέλι 12-Τζόνσον 23, Λόπεζ 22 (14 ριμπ.), Μπογκντάνοβιτς 18, Άντερσον 14, Ουίλιαμς 12 (15 ασίστ).

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καραπιάλης: «Κριτήριο η απόδοση του Τσόρι»

Κανένα ρόλο δεν παίζει η έδρα σε ντέρμπι όπως το αυριανό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, όπως τόνισε ο Βασίλης Καραπιάλης και υπογράμμισε ότι πολλά θα κρίνει η απόδοση του Τσόρι.

Καραπιάλης: «Κριτήριο η απόδοση του Τσόρι»
«Η έδρα δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο. Έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθών αυτών των σπουδαίων αναμετρήσεων», απάντησε ο Βασίλης Καραπιάλης σε ερώτηση για το αν η έδρα θα παίξει ρόλο στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών τόνισε πως η απόδοση που θα έχει ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες μπορεί να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του αυριανού αποτελέσματος.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Καραπιάλης στην εφημερίδα «Αγορά»

Για το αν υπάρχει φαβορί στο αυριανό ντέρμπι:

«Πάντα η μία από τις δύο ομάδες έπαιρνε πριν από την έναρξη του αγώνα τον ρόλο του φαβορί, επειδή είχε πιο έμπειρους παίκτες, καλύτερη ψυχολογία ή ήταν πιο φορμαρισμένη. Στο ντέρμπι που έρχεται είναι δεδομένο ότι η καλύτερη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός, ωστόσο όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο και από την κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι αντίπαλοι τη συγκεκριμένη βραδιά».

Για την εικόνα των δύο ομάδων:

«Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη εμπειρία, πιο καλό υλικό και ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει πολλά τέτοια μεγάλα ματς στην καριέρα τους. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν έχει τόσους πολλούς παίκτες με παραστάσεις από παιχνίδια ανάλογης βαρύτητας, όμως είναι μια ομάδα που δεν υστερεί σε ενθουσιασμό και σίγουρα έχει τη δική της ποιότητα».

Για το αν μπορεί η Λεωφόρο να παίξει το δικό της ρόλο για την έκβαση του αγώνα:

«Η έδρα δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο. Έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθών αυτών των σπουδαίων αναμετρήσεων. Θυμόμαστε όλοι παιχνίδια στα οποία ο φιλοξενούμενος έπαιξε καλύτερα και ο γηπεδούχος παρουσιάστηκε με πίεση και άγχος. Ακόμη και το περσινό παράδειγμα, με τη νίκη του Ολυμπιακού στην Λεωφόρο και του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη, ενισχύει αυτή την άποψη. Η βαθμολογική απόσταση που χωρίζει τις δύο ομάδες εξυπηρετεί τον Ολυμπιακό, με την έννοια ότι μπορεί να είναι ευχαριστημένος και με την ισοπαλία. Παρότι ο νέος προπονητής δείχνει ότι είναι άνθρωπος του αποτελέσματος, δεν νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει με το μυαλό στον έναν βαθμό, αλλά με στόχο να πάρει τους τρεις. Άλλωστε, ξέρουμε καλά ότι όποιος πάει για την ισοπαλία συνήθως χάνει».

Για την παρουσία του Αλεχάντρο Ντομίνγκες σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι:

«Είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για τον Ολυμπιακό, έχει μεγάλη εμπειρία από τόσο έντονα παιχνίδια και είναι ο ηγέτης που χρειάζεται κάθε ομάδα για να την οδηγήσει στα μεγάλα ματς. Από τη δική του παρουσία θα εξαρτηθούν πολλά σε όλο τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού και στην προσπάθεια της ομάδας για τη νίκη, η οποία θα τη φέρει ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου».

Μόρις: «Ενδιαφέρουσα η μονομαχία Μπεργκ-Μήτρογλου»

Την άποψη ότι ο Μάρκους Μπεργκ και ο Κώστας Μήτρογλου μπορούν να κρίνουν με την απόδοσή τους στο αυριανό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό το τελικό αποτέλεσμα εξέφρασε ο Νασίφ Μόρις.

Μόρις: «Ενδιαφέρουσα η μονομαχία Μπεργκ-Μήτρογλου»
Ικανοί να κρίνουν το αποτέλεσμα ενός ντέρμπι, όπως είναι το αυριανό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, είναι ο Μάρκους Μπεργκ και ο Κώστας Μήτρογλου, όπως δήλωσε ο Νασίφ Μόρις.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 33χρονος στόπερ της Μιλάνο Γιουνάιτεντ στην εφημερίδα «Αγορά»

Για το αυριανό ντέρμπι στη Λεωφόρο:

«Τα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό έχουν πάντοτε μια άγρια ομορφιά. Έχουν ένταση, πάθος, δύναμη, νεύρα, γεμάτα γήπεδα. Είναι παιχνίδια που δεν τα ξεχνάς και πάντοτε τα κουβαλάς μαζί σου».

Για το πού θα κριθεί η αναμέτρηση ανάμεσα στους «αιώνιους» αντιπάλους:

«Αυτά τα παιχνίδια έχουν πολλούς αστάθμητους παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα. Ένα γρήγορο γκολ, ένα πέναλτι, μία αποβολή μπορεί να διαφοροποιήσουν τελείως τα δεδομένα. Συνήθως, όμως, τα ντέρμπι κρίνονται στη δύναμη και την αποφασιστικότητα των ποδοσφαιριστών».

Για τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά:

«Τα ντέρμπι είναι για τους παίκτες που δεν λυγίζουν. Για αυτό και αρκετοί έχουν την ικανότητα να πρωταγωνιστούν σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Ο Μπεργκ είναι μία τέτοια περίπτωση για τον Παναθηναϊκό. Είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης της ομάδας, είναι ο κορυφαίος σκόρερ και έχει δείξει ήδη από την περυσινή νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού ότι παίρνει δύναμη στους δύσκολους αγώνες. Το ίδιο ισχύει και από την πλευρά του Ολυμπιακού με τον Μήτρογλου, που είναι ένας παίκτης που σκοράρει στα ντέρμπι. Θα είναι ενδιαφέρουσα η μονομαχία τους».

Για το γεγονός πως αρκετοί παίκτες δεν έχουν πολλά ντέρμπι στα πόδια τους:

«Δεν μπορείς να γνωρίζεις πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες με μικρή εμπειρία όταν μπουν στην έδρα του αντιπάλου, όταν αδικηθούν από τον διαιτητή ή νιώσουν την πίεση των δικών τους οπαδών. Η έδρα σε τέτοια ματς παίζει σημαντικό ρόλο. Το πάθος και ο φανατισμός των οπαδών είναι απίστευτα. Μπορώ να φανταστώ πως θα είναι η Λεωφόρος την Κυριακή και ομολογώ ότι μου λείπει αυτή η ατμόσφαιρα. Και σίγουρα δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση των παικτών του Ολυμπιακού».

«Βλέπει» Λούκα η ΑΕΚ!!

Ο δεξιός εξτρέμ της Κρισιούμα, Λούκα, είναι πάντα στα υπόψη της ΑΕΚ εν όψει καλοκαιριού. Ποιοι παίκτες της «Ένωσης» είναι στο μικροσκόπιο της Εθνικής. Με στόχο το +9 απέναντι στην Παναχαϊκή την Τρίτη.

«Βλέπει» Λούκα η ΑΕΚ

Η εταιρεία Elenko Sports διατηρεί τα δικαιώματά του και σε πρόσφατη επαφή με την πλευρά της ΑΕΚ είχε τονίσει πως θα της δώσει προτεραιότητα για τον παίκτη. Προ λίγων μηνών το κόστος του Λούκα φερόταν να ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» εκτιμούν πως μπορεί η τιμή να πέσει αρκετά. Σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον για τον Λούκα μαρτυρά και την πρόθεση που έχει η διοίκηση της ΠΑΕ να μην «κολλήσει» σε κόστος για την ενίσχυση της ομάδας εν όψει της επιστροφής της (όπως όλα δείχνουν) στη Super League.

Με το βλέμμα στο +9

Η ΑΕΚ συνεχίζει την προετοιμασία για τον αγώνα της Τρίτης με την Παναχαϊκή (18:00) στο ΟΑΚΑ, όπου με νίκη θα αυξήσει στους εννιά τους βαθμούς διαφοράς από τους δεύτερους στη βαθμολογία. Ο Τραϊανός Δέλλας δεν υπολογίζει για τον αγώνα αυτό τον ανέτοιμο Ντακόλ και τον τραυματία Μπρέσεβιτς, για τον οποίο αναζητείται ακόμη μια χειρουργική λύση που θα τον απαλλάξει οριστικά από το πρόβλημα στο γόνατο. Αρκετές πιθανότητες να είναι στην αποστολή και να παίξει μετά από δύο μήνες αποχής συγκεντρώνει ο Κορδέρο.

Άλλοι τρεις για Εθνική

Σύμφωνα με τη SportDay, άλλοι τρεις παίκτες της ΑΕΚ-μετά τους Μάνταλο και Μπακάκη-είναι στα υπόψη της Εθνικής. Πρόκειται για τους Ανέστη, Ανάκογλου και Κολοβέτσιο, η πορεία των οποίων παρακολουθείται από τον Νίκο Κωστένογλου, συνεργάτη του Σέρχιο Μαρκαριάν. Δεν θα είναι έκπληξη να βρίσκεται παίκτης ή παίκτες της ΑΕΚ στην αποστολή για το ματς με την Ουγγαρία στα τέλη Μαρτίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αλεξανδρής: «Δεν πρέπει να υπάρξει η λέξη ισοπαλία στον Ολυμπιακό»

Μονόδρομο αποτελεί η νίκη για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπως εξήγησε ο Αλέκος Αλεξανδρής. «Δεν είναι Μπελενένσες ή Εστορίλ να συμβιβάζεται με την ισοπαλία», τόνισε.

Αλεξανδρής: «Δεν πρέπει να υπάρξει η λέξη ισοπαλία στον Ολυμπιακό»
Τους λόγους για τον οποίους ο Ολυμπιακός «δεν πρέπει να σκεφτεί καν τη λέξη ισοπαλία» στο αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο εξήγησε ο Αλέκος Αλεξανδρής.

Ο παλαίμαχος επιθετικός και πρώην προπονητής Νέων του συλλόγου υποστήριξε ότι οι παίκτες οφείλουν να κερδίσουν μετά τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ντνίπρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Goal»

Για το ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει για τη νίκη στη Λεωφόρο:

«Ο Ολυμπιακός είναι μπροστά στη βαθμολογία με έξι πόντους, αλλά αυτό που μετράει πολύ σε αυτά τα ματς είναι ασφαλώς το γόητρο. Γι' αυτό άλλωστε και ανεξαρτήτως βαθμολογικού ενδιαφέροντος τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι ξεχωριστά. Αυτό όμως που πρέπει να πετύχει ο Ολυμπιακός στο αυριανό ντέρμπι είναι η νίκη απέναντι στον αντίπαλό του. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας από την ίδρυσή της. Δεν πρέπει να υπάρχει η λέξη ισοπαλία στον Ολυμπιακό για το παιχνίδι στη Λεωφόρο. Ο κόσμος θέλει μια μεγάλη νίκη και την περιμένει, γιατί η ομάδα δεν κέρδισε τον ΠΑΟΚ, έφερε ισοπαλία με την ΑΕΚ και έχασε από τη Ντνίπρο. Καταλαβαίνει εύκολα λοιπόν κάποιος ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να τα δώσει όλα για τη νίκη.

Η διαφορά δυναμικότητας του Ολυμπιακού από τις άλλες ομάδες είναι χαώδης, αλλά αυτό πρέπει να αποδεικνύεται και στο γήπεδο. Φαίνεται πως η τακτική του Ολυμπιακού με τον Περέιρα στον πάγκο είναι να 'κλέψει' τα παιχνίδια, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είναι Μπελενένσες ή Εστορίλ να συμβιβάζεται με την ισοπαλία. Οφείλει η ομάδα να ιδρώνει στο γήπεδο, να παλεύει όλα τα παιχνίδια. Γι' αυτό λέω ότι ο κόσμος θέλει τη νίκη στο ματς με τον Παναθηναϊκό, δεν του αρκεί μια ισοπαλία απλά για να διατηρηθεί η διαφορά».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας:

«Για μένα το θέμα είναι η φιλοσοφία. Θα πρέπει να αποφασίσει ο Ολυμπιακός για την αγωνιστική του ταυτότητα και αυτό φαίνεται να είναι πρόβλημα της ομάδας αυτήν τη στιγμή. Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει ταυτότητα στο παιχνίδι του, αλλά και σωστές αντιδράσεις. Όταν κάτι στραβώσει στο παιχνίδι, υπάρχει αδυναμία να γυρίσει το ματς. Αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο καλεί να βρει απαντήσεις ο Ολυμπιακός. Το σίγουρο είναι όμως πως πρέπει να υπάρξει στήριξη στον νέο προπονητή. Δεν είναι πολύ καιρό στην ομάδα και πρέπει να στηριχθεί για να μπορέσει να παρουσιάσει το έργο του.

Το ζητούμενο λοιπόν για τον Ολυμπιακό είναι το αγωνιστικό πλάνο που καλείται να εφαρμόσει, ώστε να μπορεί μετά με μεγαλύτερη άνεση να φτάσει στην επίτευξη του στόχου. Βλέπεις για παράδειγμα ότι κάποιοι παίκτες δεν είναι στα πάνω τους ένα, δύο, τρία ματς. Δεν έχει νόημα να επιμένεις γιατί έτσι δεν βοηθάς τον παίκτη, αλλά ούτε και την ομάδα. Αυτό πάντως που έχει μεγάλη σημασία για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί και δεν πρέπει να το αντιμετωπίσει με αμυντικό προσανατολισμό. Ο Ολυμπιακός έχει πάντα στη φιλοσοφία του το επιθετικό ποδόσφαιρο και τη νίκη».

Για την προετοιμασία που έκαναν στα ντέρμπι:

«Θυμάμαι όταν μιλούσαμε στα παιδιά που ήταν νέα στην ομάδα γι' αυτά τα παιχνίδια. Για τη μεγάλη σημασία που έχουν για το σύλλογο και για την προσπάθεια που έπρεπε να κάνουμε. Η δική μας γενιά είχε βιώσει μεγαλύτερη πίεση σε ό,τι αφορά τα ματς με τον Παναθηναϊκό. Μαζευόμασταν όμως, ήμασταν και περισσότεροι Έλληνες, μιλάγαμε και προσπαθούσαμε να βρούμε τη λύση».

Για την απάντηση με τη φανέλα στο Νίκο Λυμπερόπουλο το 2001:

«Θυμάμαι ότι στο πρώτο ματς είχαμε φέρει ισοπαλία 1-1 και ο Λυμπερόπουλος είχε δείξει τη φανέλα του μετά το γκολ της ισοφάρισης. Πεισμώσαμε με αυτήν την κίνηση και είπαμε: 'Μα είναι δυνατόν; Ακόμη δεν κρίθηκε η πρόκριση. Συζητήσαμε σαν ομάδα πριν από το ματς και είπαμε ότι αν παίρναμε την πρόκριση, θα δείχναμε τις φανέλες μας. Το είχαμε σκεφτεί πριν αρχίσει το παιχνίδι στη Λεωφόρο και το κάναμε».

«Τελικός» στη Βέροια!!

Τέλος στο αρνητικό σερί που έχει δημιουργήσει εδώ και έναν μήνα θέλει να βάλει απόψε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Βέροια. Πολλά και τα αγωνιστικά προβλήματα για τον Αναστασιάδη.

«Τελικός» στη Βέροια
Στις 18 Ιανουαρίου είναι η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, όταν είχε επικρατήσει με σκορ 1-0 του Πλατανιά μέσα στην Τούμπα. Σχεδόν έναν μήνα μετά ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετράει τρεις ήττες, μία ισοπαλία και μία νίκη «στα χαρτιά», λόγω της αποχώρησης της Νίκης Βόλου.

Έτσι το αποψινό εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βέροια για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Μάλιστα, σε περίπτωση νέου αρνητικού αποτελέσματος για τους Θεσσαλονικείς δεν είναι λίγοι που θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο με τον Ζήση Βρύζα. Ωστόσο, τα αγωνιστικά προβλήματα είναι πολλά, αφού ο Ρατς και ο Αθανασιάδης είναι τιμωρημένοι και οι Γλύκος, Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος, Τζανδάρης, Μαντούρο είναι τραυματίες!

Παράλληλα, ο Τζιόλης αισθάνθηκε χθες βαρύ τον προσαγωγό του κι η συμμετοχή του στο ντέρμπι με τη Βέροια θα κριθεί την ύστατη στιγμή.

Έτσι ο Αναστασιάδης καλείται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, επιλέγοντας από τους εξής παίκτες που έχει στη διάθεσή τους: Ιτάντζ, Γιακουμή, Σκόνδρα, Κωνσταντινίδη, Βίτορ, Κόστα, Πούγγουρα, Κίτσιου, Δεληγιαννίδη, Κάτσε, Γκολάσα, Τζιόλη, Νομπόα, Μακ, Πόζογλου, Κουλούρη, Περέιρα και Παπαγιαννόπουλο.

Προϊστορία

Μοιρασμένη είναι η παράδοση των αγώνων του ΠΑΟΚ στην έδρα της Βέροιας. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι, σε 14 αγώνες πρωταθλήματος, έχουν κερδίσει τα τέσσερα παιχνίδια, πέντε φορές έχουν αποσπάσει το «Χ» κι άλλες τόσες ηττήθηκαν από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Την περσινή σεζόν ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα (1-2) χάρη σε γκολ των Βίτορ και Στοχ. Όμως στα άλλα δύο πρόσφατα παιχνίδια, τη σεζόν 2012-2013 και την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική περίοδο το στείρο 0-0 έκανε την εμφάνισή του.*Πηγή: sport-fm.gr*