Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Θεσσαλονίκη-Αθήνα μέσω… Αλεξανδρούπολης!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την δύσκολη κατάσταση του ΠΑΟΚ με την παραίτηση του Βρύζα, ενώ προτρέπει τον Ιβάν Σαββίδη να μάθει από τα λάθη του. 
Όσο περνούν οι ημέρες τόσο και δυσκολεύει η κατάσταση στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ. Για το σήμερα και το προσεχές μέλλον, η παραίτηση Βρύζα είναι ένα πρόβλημα. Λίγο αργότερα, η κρίση που προκαλείται την δεδομένη χρονική στιγμή, μπορεί και να βγει σε καλό.

Οι οργανωμένοι του ΠΑΟΚ έχουν δίκιο στο λογικό συμπέρασμα που παρουσίασαν μέσα από την τελευταία τους ανακοίνωση: «Κατά τα τελευταία χρόνια, έχουν περάσει δεκάδες παίκτες αλλά και προπονητές από τον ΠΑΟΚ. Εξ αυτών ελάχιστοι «μας κάνουν». Ο κύριος υπεύθυνος αυτού του «προγραμματισμού» είναι ένας και παραμένει μέχρι και σήμερα ακλόνητος στη θέση του. Είναι ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας μας Ζήσης Βρύζας».

Αυτή είναι μία πραγματικότητα, αν και δεν έπρεπε να κρίνουν τον Βρύζα μόνο για τις μεταγραφές. Σε κάθε περίπτωση το αγωνιστικό δεν έχει προοδεύσει, οι προπονητές που ανέλαβαν… απέτυχαν και μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ο Βρύζας. Ακόμη και αν δεν είχε τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην ομάδα ή στις επιλογές προπονητών, το ότι αποδέχθηκε τον ρόλο αυτό, είναι λάθος του.

Ο Βρύζας έχει φθαρεί, μάλλον έχει «καεί» όπως τόσοι και τόσοι στον ΠΑΟΚ, παρολ’ αυτά όμως, η αντικατάστασή του δεν είναι απλή υπόθεση.

Λάθος κάνουν οι οργανωμένοι, στο κομμάτι… «Να προσληφθούν πραγματικοί τεχνοκράτες οι οποίοι θα βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας, θα χρησιμοποιούν με προσοχή τα χρήματα που τους δίνονται». Πραγματικά πιστεύουν ότι μπορεί στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ να μην έχει λόγο και σημαντικό ρόλο ΚΑΝΕΙΣ που δεν θα έχει επαφή με τις αρχές του συλλόγου και θα γεμίσει η ΠΑΕ αλλά και η ομάδα με ξένους προς τον ΠΑΟΚ ανθρώπους;

Ο Σαββίδης που έχει την βασική ευθύνη για όλα τα παραπάνω, οφείλει να μάθει από τα λάθη του. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση όπου εκείνος απουσιάζει από την έδρα της ομάδας και της ΠΑΕ, η χημεία των συνεργατών και υπευθύνων εταιρίας και αγωνιστικού, είναι το σημαντικότερο που πρέπει να προσέξει.

Πώς μπορεί να έχει περισσότερες πιθανότητες για να πετύχει την χημεία;

Αν δώσει το δικαίωμα στους βασικούς του συνεργάτες, να επιλέξουν εκείνοι τους ανθρώπους με τους οποίους θα συνεργαστούν.

Αν ο πρόεδρος Αγγελίδης επέλεγε τεχνικό διευθυντή, τότε θα είχε πολλές περισσότερες πιθανότητες να συνεργαστεί μαζί του.

Αν ο Βρύζας επέλεγε προπονητή, θα είχε πολλές περισσότερες πιθανότητες να συνεννοηθεί μαζί του…

Στον ΠΑΟΚ εδώ και τρία χρόνια όλα αυτά με την ιεραρχία και τον διαχωρισμό ρόλων, γίνονται ανάποδα…

Την μία ήρθε ο μεγαλομέτοχος και έπρεπε να δεχθεί το περασμένο πλάνο στο οποίο τελικά παρενέβη φέρνοντας παίκτες…

Την άλλη ο μεγαλομέτοχος επέλεξε προπονητή διαφωνώντας με την πρόταση του προέδρου και λίγο μετά ο προπονητής έφερε απευθείας τους παίκτες…

Την τρίτη, ο μεγαλομέτοχος έφερε προπονητή, ο πρόεδρος το έμαθε από τις εφημερίδες και αργότερα ήρθε άλλος πρόεδρος που έπρεπε να δουλέψει επάνω στο πλάνο που ήδη είχε εκπονηθεί…

Μήπως ο Σαββίδης κάποια στιγμή θα προσπαθήσει να πάει από Θεσσαλονίκη-Αθήνα μέσα Λάρισας και Λαμίας και όχι μέσω Αλεξανδρούπολης;

* Κατά τα άλλα στην Ευρώπη, εντύπωση προκάλεσαν οι διαμαρτυρίες των παικτών του Ολυμπιακού για πολλές αποφάσεις των Αυστριακών διαιτητών στην αναμέτρηση που έγινε σε ουδέτερο γήπεδο, με την τρίτη ομάδα της Ουκρανίας, που είχε να αγωνιστεί σε επίσημο ματς από τις 6 Δεκεμβρίου. Μία ομάδα (Ολυμπιακός) που πολλές φορές έχει ζητήσει να μην κρίνονται οι αποφάσεις των διαιτητών, μία ομάδα που χαρακτηρίζει «κουραστική» την γκρίνια των Ελλήνων αντιπάλων. Αυτής της ομάδας  οι  παίκτες, διαμαρτύρονταν συνεχώς για πάνω από 20 αποφάσεις των διαιτητών στο Ευρωπαϊκό παιχνίδι.
Μα γιατί τέτοια διαφοροποίηση στάσης και φιλοσοφίας στην αντιμετώπιση του παιχνιδιού; Μήπως εκεί το ποδόσφαιρο παίζεται με άλλους κανονισμούς (κοινούς για όλους) σε σχέση με αυτούς που συνήθισαν εδώ;
Σε κάθε επαφή ζητούσαν φάουλ! Διαμαρτυρίες για κάθε φάουλ (αλλά και πλάγια-κόρνερ κτλ) που κέρδιζαν οι αντίπαλοι! Είναι οι γνωστές 15-20-30 ανάποδες φάσεις που συνήθισαν να παίρνουν στα πιο πολλά από τα παιχνίδια πρωταθλήματος και τώρα που έλειψαν…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: