Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Αυτομαστίγωμα εξαιτίας των χαμένων στόχων!!

Γράφει ο Γιώργος Ζαϊρης

Βραδιά του EuropaLeagueη χθεσινή για τη φάση των «32» και έκανα το λάθος να σταθώ μπροστά στην τηλεόραση για να δω τον αγώνα του Ολυμπιακού. Η πρώτη μου σκέψη ήταν πώς χθες το βράδυ αντί να βρίσκομαι μπροστά στην τηλεόραση θα μπορούσα να βρισκόμουν είτε στα δημοσιογραφικά θεωρεία της Τούμπας είτε σε κάποιο γήπεδο του εξωτερικού. Όπως θα μπορούσα φυσικά εδώ και εβδομάδες, κάποιες Τετάρτες να έβλεπα ματς του ΠΑΟΚ για το Κύπελλο…

Αυτομαστιγώνομαι με αυτές τις σκέψεις το ξέρω αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αν η ομάδα συνέχιζε στον θεσμό του κυπέλλου ή είχε νικήσει το εμπόδιο της Γκινγκάμπ στην Τούμπα, οι κραδασμοί και οι γκρίνιες που υπάρχουν στην ομάδα, δεν θα ήταν σε αυτό το μέγεθος…

Ο Άγγελος Αναστασιάδης εγκλημάτησε με τον τρόπο που χειρίστηκε τους αγώνες του κυπέλλου και αυτό είναι ξεκάθαρο και το έχω γράψει αρκετές φορές. Δεν διδάχθηκε από τον αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί διαφορετικά τόσο τον αγώνα με τον ΠΑΣ όσο και τον «τελικό» με την Κέρκυρα. Και φυσικά δεν φταίει η χαμένη ευκαιρία του Δημήτρη Παπαδόπουλου στον αγώνα με την Κέρκυρα…

Βλέποντας λοιπόν χθες τον αγώνα του Ολυμπιακού αλλά και τα άλλα ματς της φάσης των «32» αντιλήφθηκα με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι ο ίδιος ο ΠΑΟΚ φρόντισε να βάλει δύσκολα στον εαυτό του και να αυτοκαταστραφεί.

Και ήρθαμε λοιπόν στο σημείο της αποχώρησης του Ζήση Βρύζα από την ομάδα επειδή δεν ήθελε να διχάζει άλλο τον κόσμο. Μια έντιμη πράξη (αν δεν υπάρξει ανατροπή δεδομένων) από έναν άνθρωπο που έχει τεράστιες ευθύνες αλλά από την άλλη είναι λάθος να γίνει και το εξιλαστήριο θύμα για την φετινή άθλια πορεία της ομάδας και την παταγώδη αποτυχία της.

Ο Ζήσης Βρύζας δεν έχει μιλήσει ακόμη για τους λόγους της παραίτησης και δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να μπω στο μυαλό του. Είναι όμως δεδομένο ότι η ανακοίνωση των συνδέσμων ήταν η αφορμή και όχι η αιτία για να τα παρατήσει από την στιγμή μάλιστα που και μετά τον αγώνα με την Ξάνθη στα Πηγάδια είχε υποβάλει παραίτηση που δεν έγινε αποδεκτή.

Από το καλοκαίρι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά στην συνεργασία του με τον προπονητή και αυτό είναι το μόνο δεδομένο. Η ταπεινή μου λοιπόν άποψη είναι πώς τότε ο Βρύζας θα μπορούσε να είχε φροντίσει για την ψυχική του ηρεμία, για την υστεροφημία του και να βγει από το «κάδρο» της κριτικής. Εφόσον δεν συμφωνούσε με την πρόσληψη Αναστασιάδη, εφόσον δεν μπορούσε να περπατήσει αυτή η συνεργασία, θα έπρεπε να είχε αποχωρήσει από τότε.

Και επειδή η ιστορία μας διδάσκει, θα γυρίσω μερικά χρόνια πριν. Όταν ο Βρύζας, είχε δώσει τα χέρια με τον Γιώργο Δώνη και ενώ ακόμη προπονητής της ομάδας ήταν ο Μπόλονι. Θυμάστε τι είχε γίνει τότε; Ο Μπόλονι για να εκθέσει τον Βρύζα συμφώνησε να μείνει στον ΠΑΟΚ με τα μισά χρήματα. Γνωρίζοντας ότι ο Βρύζας είχε ήδη προσλάβει τον Δώνη. Τον εξέθεσε και στο τι έγινε αμέσως μετά θέλω να σταθώ. Ο τότε τεχνικός διευθυντής της ομάδας, ο Παντελής Κωνσταντινίδης παραιτήθηκε αφού θεώρησε unfairτην στάση του Βρύζα στον Μπόλονι. Δεν έμεινε, δεν συμβιβάστηκε και παραιτήθηκε.

Το ίδιο λοιπόν ακριβώς θα έπρεπε να κάνει και ο Βρύζας από το καλοκαίρι. Και αυτό πληρώνει σήμερα, με το να είναι στο στόχαστρο των οπαδών.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: