Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Η…«αντάρτισσα» και ο «κωφάλαλος»

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας
Πριν ακόμη ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη στο πρώτο παιχνίδι για το Κύπελλο, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ο γενικός αρχηγός της Ένωσης Βασίλης Δημητριάδης έξαλλος «τα έχωνε» στη συμμορία της ΚΕΔ προκαλώντας μάλιστα και την άμεση αντίδραση του γραφικού επικοινωνιακού εκπροσώπου του θρύλου κ. Καραπαπά. «Φτάνει πια, δεν πάει άλλο με αυτή την κατάσταση», φώναζε εκτός εαυτού ο Ενωσίτης παράγοντας. Οι προκλητικές παρεμβάσεις του άρχοντα της αναμέτρησης και των δύο βοηθών του προκειμένου να κρατήσουν όρθιο τον μετριότατο και παραπαίοντα για μια ακόμη φορά Ολυμπιακό του κ. Περέιρα και να στερήσουν από τους νεαρούς παίκτες των φιλοξενούμενων την ευκαιρία για ένα σκορ που θα τους έφερνε πιο κοντά στην πρόκριση τον έβγαλαν έξω από τα ρούχα του.

Και δεν ήταν ο Βασίλης Δημητριάδης ο μόνος που «ύψωσε φωνή» (και «ανάστημα») μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας της εύνοιας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και άλλοι παράγοντες της ΑΕΚ με πρώτο ανάμεσα τους τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Οι Ενωσίτες ξεσπάθωσαν, αντέδρασαν, συγχρόνως όμως και προειδοποίησαν το «παραμάγαζο» της ΕΠΟ τη γνωστή «Φιλιππινέζα» του ερυθρόλευκου κατεστημένου της ΚΕΔ, ότι μαζί τους τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο εύκολα. Όπως δηλαδή συμβαίνει με άλλες ομάδες και τους λιγόψυχους υποταγμένους και φοβισμένους παράγοντες που τις εκπροσωπούν. Το πρώτο μήνυμα στάλθηκε προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, για να το ακολουθήσει ένα δεύτερο μέσα σε λίγες ημέρες, πιο σκληρό που αφορούσε την ΕΠΟ.

Η τελευταία (η ανεξάρτητη εθνική ποδοσφαιρική μας ομοσπονδία) εκτελώντας εντολή του «μεγάλου αφεντικού» ανέβαλε τη ρεβάνς του ημιτελικού και μάλιστα επ αόριστον εξυπηρετώντας προκλητικά τον θρύλο και προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ η οποία σε σχετική ανακοίνωση της, μεταξύ των άλλων αναφέρει: «Γνωρίζαμε τι μαγειρευόταν από την πρώτη στιγμή. Απόφαση - σκάνδαλο! Και ντροπή, για όλους αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο και που αποφασίζουν χωρίς αξιοκρατία και ισονομία για τα πάντα. Ο αγώνας θα οριστεί κάποτε και θα περιμένουμε να δούμε και το νέο «επεισόδιο»!». Ο «τίγρης»… βρυχάται όπως αντιλαμβάνεστε ακόμη και όταν διατρέχει τον κίνδυνο να ναρκοθετηθεί η πορεία της ομάδας του στα κρίσιμα πλέι οφ της ανόδου. Γνωρίζει όμως πολύ καλά το «παιχνίδι» το ψυχολογικό, το επικοινωνιακό και για αυτό με το «καλημέρα» θέλει να κόψει τον βήχα στη συμμορία. Προειδοποιώντας το μηχανισμό της ότι η ΑΕΚ είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει λαθροχειρίες και τρυπήματα σε βάρος της.

Μπορεί κάποιες άλλες ομάδες που αποτελούν εύκολα και φοβισμένα θύματα, να έχουν συνηθίσει στη «φάπα» και στην «υποταγή» και οι παράγοντες που τις εκπροσωπούν να τρέμουν ακόμη και στην ιδέα της αμφισβήτησης της παντοδυναμίας του ηγέτη της εγκληματικής συμμορίας. Οι Αεκτσήδες όμως πριν ακόμη περάσει η ομάδα τους το κατώφλι της Σούπερ Λίγκα, ενημερώνουν τους πάντες ότι τα «πράγματα» δεν θα είναι και τόσο εύκολα μαζί τους. Και ότι οι «σχέσεις» δεν θα διαμορφώνονται και οι «αποφάσεις» δεν θα επιβάλλονται – σε ότι αφορά την ομάδα τους – από το «ιερατείο» του λιμανιού ούτε από τα «φυτά» της ΕΠΟ και της ΚΕΔ. Σίγουρα οι άμεσες αντιδράσεις της αθηναϊκής ομάδας στις δύο πρώτες προκλήσεις έβαλαν σε σκέψη τα διακοσμητικά προεδρία της ΕΠΟ και της ΚΕΔ, τη στιγμή μάλιστα που μέχρι τώρα δεν είχαν να αντιμετωπίσουν παρόμοια «κρούσματα». Μέχρι «χθες» τα…«πρόβατα» ήταν ήρεμα, σχεδόν υπνωτισμένα μέσα στην «στρούγκα» και ως εκ τούτου και τελείως ακίνδυνα. Με αφορμή όμως την τακτική της ΑΕΚ που δείχνει ότι η σφοδρή αντιπαλότητα θα επιστρατεύεται όταν διαπιστώνεται ότι επιχειρείται τρύπημα σε βάρος της Ένωσης, μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια απλή και ενδιαφέρουσα σύγκριση.

Με ότι αντίστοιχο συμβαίνει στον επίσημο ΠΑΟΚ του οποίου η διοίκηση έχει επιλέξει εδώ και αρκετά χρόνια μια τελείως διαφορετική μεθοδολογία για να αντιμετωπίζει παρόμοιες αλλά και ακόμη πιο σοβαρές καταστάσεις, με σκληρές προκλήσεις, εξοντωτικές ποινές και ατέλειωτες διαιτητικές σφαγές. Η ανεξήγητη ατολμία και ο φόβος όπως και η σιωπή που επιδεικνύεται από πλευράς της ασπρόμαυρης ΠΑΕ μας υποχρεώνει να βλέπουμε σήμερα τον ΠΑΟΚ σαν ένα «κωφάλαλο» υποταγμένο στη μοίρα του σε αντίθεση με την «αντάρτισσα» ΑΕΚ που δεν επιτρέπει σε κανένα να την αγγίξει, να την πειράξει και πολύ περισσότερο να της προκαλέσει πρόβλημα. 

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: