Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Δηλώσεις Βούγια για τα επεισόδια


Ο Σπύρος Βούγιας «Παράθυρο» για να αρθεί το μέτρο της απαγόρευσης της μετακίνησης των φιλάθλων σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, άφησε ανοιχτό ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας.

Αυτό προέκυψε από δηλώσεις του μετά από σύσκεψη που είχε στη Θεσσαλονίκη με τις αστυνομικές αρχές της Βόρειας Ελλάδας και της πόλης, με αφορμή τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν πριν τον αγώνα ανάμεσα στον ’ρη και στον ΠΑΟΚ, στο γήπεδο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Σε δηλώσεις του ο κ. Βούγιας παραδέχθηκε ότι το επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας είχε κενά και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η προκαταρκτική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα γεγονότα θα ολοκληρωθεί σύντομα και θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Εξέφρασε, δε, την αισιοδοξία του ότι μετά το πέρας της έρευνας και την απόδοση τυχόν ευθυνών δεν θα υπάρξουν άλλα τέτοια κρούσματα και έτσι να ολοκληρωθεί χωρίς παρατράγουδα το φετινό πρωτάθλημα.

Προτεραιότητα το πρωτάθλημα για την Καβάλα


Ο τεχνικός της Καβάλας, Ααντ Ντε Μος. Η Καβάλα καλείται λίγες ημέρες μετά την ήττα της από τον Αρη για το κύπελλο, να αντιμετωπίσει την Λάρισα για το πρωτάθλημα. Απαντες στις τάξεις της ομάδας της Μακεδονίας, θέλουν την νίκη, προκειμένου να διατηρήσουν και τις ελπίδες τους για την κατάληψη της πέμπτης θέσης στην βαθμολογία.

Το θετικό για τον Ααντ Ντε Μος είναι ότι δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, όμως δεν αποκλείεται να κάνει κάποιες αλλαγές, προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα του από την κούραση λόγω του αγώνα κυπέλλου.

Μάλιστα δεν αποκλείεται ο αγώνας της Κυριακής να είναι και ο πρώτος επίσημος για τον Ντενίλσον με την φανέλα της ομάδας. Ο Βραζιλιάνος ανεβάζει συνεχώς τους ρυθμούς του και δείχνει ότι είναι πλέον έτοιμος για να βοηθήσει.

«Αμβούργο; Ωχ, την γα...με!»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e76c9a7cfbd7bd2f6a11fbeafd6aa322_L.jpg?1269011633?1269011633?1269011633Μετά τα συγχαρητήρια στους παίκτες του για την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού ήρθαν και τα «γαλλικά» του Ντομινίκ Ντ' Ονόφριο. Στον τεχνικό της Σταντάρ Λιέγης δεν... ήρθε καλά η κλήρωση με το Αμβούργο και αντέδρασε πολύ αυθόρμητα!Ενθουσιασμένος ο Ντομινίκ Ντ' Ονόφριο για την μεγάλη πρόκριση επί του Παναθηναϊκού μοίραζε πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες του, και σήμερα αρκετά ήρεμος και ορεξάτος πήγε να παρακολουθήσει την κλήρωση σε λέσχη της ομάδας μαζί με την συνοδεία... αλκοόλ. Ωστόσο, τα νέα δεν ήταν καλά και το μπαλάκι έδειξε το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης το Αμβούργο. Η αντίδραση του ήταν εντελώς αυθόρμητη και προκάλεσε το γέλιο των παρευρισκόμενων «Αμβούργο; Ωχ, την γα....με!» τόνισε ο Ιταλός, και λίγο αργότερα προσπάθησε να τα μπαλώσει. «Το Αμβούργο είναι πολύ σκληρό, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε. Θα δούμε...» σχολίασε.

Μιχάλης Σηφάκης-"Καλύτερα που έφυγα από τον Ολυμπιακό"


Ο Μιχάλης Σηφάκης κράτησε το μηδέν κόντρα στον Ολυμπιακό... Δεν ήταν πισωγύρισμα για την καριέρα του Μιχάλη Σηφάκη, η φυγή του από τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Στην πορεία αποδείχτηκε πως τουλάχιστον ο ίδιος ευεργετήθηκε από αυτή την εξέλιξη, αφού καθιερώθηκε στον Αρη και κέρδισε θέση στην Εθνική ομάδα.

Για τη φυγή του από τον Ολυμπιακό και τον Αρη: "Όπως το βλέπω τώρα, το ότι δεν είμαι πλέον στον Ολυμπιακό, τελικά μου έκανε καλό. Κάθε ποδοσφαιριστής, αλλά ιδιαίτερα ένας τερματοφύλακας, όταν δεν αγωνίζεται, δεν μπορεί να δείξει την αξία του και να εξελιχθεί. Ήμουν τυχερός, βρέθηκε ο αρης στο δρόμο μου και ταίριαξε ο ένας στον άλλο. Την εποχή που άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο ήμουν τυχερός που ένας άνθρωπος σε ηλικία 17-18 ετών με έβαλε να παίξω». Ο ίδιος παραμένει ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού του. «Φέτος δεν είμαι ικανοποιημένος από τον εαυτό μου και ζητώ περισσότερα από τον Μιχάλη. Χρειάζεται πολλή δουλειά και το κεφάλι κάτω. Δεν μου αρέσει η λέξη όνειρο. Προτιμώ να έχω στόχους, κοντινούς και μακρινούς, οι οποίοι να αλλάζουν και να διαμορφώνονται με τα δεδομένα".

Για την έλευση του Εκτορ Κούπερ στον Αρη: "Είναι σημαντικό σε μία ομάδα να υπάρχει ένας προπονητής με μεγάλη προσωπικότητα. Ο κύριος Κούπερ το έχει αυτό μόνο από το όνομά του και από τη στιγμή που ήρθε έπρεπε να αλλάξουν πολλά. Όταν δουλεύεις με έναν τέτοιο προπονητή, έχεις πολλά να μάθεις. Ο Αρης έχει ως επί το πλείστον νέους παίκτες, υπάρχει δίψα για διάκριση και τίτλους και η παρουσία του κυρίου Κούπερ είναι ευεργετική. Το πενθήμερο που πέρασε ήταν πολύ σημαντικό. Ευτυχήσαμε να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ και την Καβάλα, είμαστε ικανοποιημένοι που διεκδικούμε τους στόχους μας και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι ώς το τέλος. Φέτος μας έλειψε η σταθερότητα. Αν παρουσιαζόμασταν από την αρχή της χρονιάς όπως στα τελευταία δύο ματς, ο Αρης δεν θα είχε να ζηλέψει τίποτα από κανέναν. Δεν έχει να κάνει με το αν έχεις μεγάλα ονόματα, αλλά με το πώς συμπεριφέρεσαι σαν ομάδα. Ο Αρης σε αυτά τα ματς έδειξε πως πραγματικά είναι μεγάλη ομάδα".

Για την Εθνική ομάδα: "Σε όποιο παιχνίδι κι αν αγωνιστώ εγώ ή οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής της ομάδας, θα είναι σημαντικό. Θέλουμε να πάμε στη Νότιο Αφρική όχι για να δούμε τον Μέσι, αλλά για να βοηθήσουμε την Εθνική. Ας αγωνιστώ και ας είναι σε οποιοδήποτε ματς. Αν πάνε όλα καλά κι έχουμε την υγεία μας, θα ζήσω την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα Μουντιάλ και αυτό είναι πολύ σημαντικό".

Ισπανικός "εμφύλιος" στους "8"


Η μπάλα του Europa League Ο ισπανικός "εμφύλιος" ανάμεσα στην Βαλένθια και την Ατλέτικο Μαδρίτης ξεχωρίζει από τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του Europa League. Μπενφίκα - Λίβερπουλ, Αμβούργο - Σταντάρ Λιέγης και Φούλαμ - Βόλφσμπουργκ τα άλλα παιχνίδια. Ενδεχόμενο γερμανικού "εμφυλίου" στην ημιτελική φάση...

Αναλυτικά η κλήρωση:
Προημιτελική φάση
Φούλαμ - Βόλφσμπουργκ
Αμβούργο - Σταντάρ Λιέγης
Βαλένθια - Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπενφίκα - Λίβερπουλ

Ημιτελική φάση
Αμβούργο ή Σταντάρ Λιέγης - Φούλαμ ή Βόλφσμπουργκ
Βαλένθια ή Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπενφίκα ή Λίβερπουλ

Γηπεδούχος στον τελικό στο "Νόρντμπανκ Αρίνα" του Αμβούργου στις 12 Μαΐου, θα είναι η νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού.

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των "8" θα διεξαχθούν την Πέμπτη 1η Απριλίου και μία εβδομάδα αργότερα (8/4). Οι αγώνες ρεβάνς θα γίνουν στις 22 και στις 29 Απριλίου.

Οι δύο αγώνες της ημιτελικής φάσης θα διεξαχθούν στις 22 Απριλίου και οι αγώνες ρεβάνς στις 29 του ίδιου μήνα. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Μαΐου στη "Νορντμπανκ Αρίνα" του Αμβούργου.

Ματωμένος... Μάρτης!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7bc59d6ab8059740c928f5181f929c79_L.jpg?1269006766?1269006766?1269006766Ανεξέλεγκτη η κατάσταση πλέον στην Αργεντινή μετά την δολοφονία ηγετικού στελέχους συνδέσμου ομάδας. Ο 50χρονος Ρομπέρτο Καμίνο έπεσε σε «ενέδρα» και το άψυχο σώμα του βρέθηκε έξω από νοσοκομείο. Αιματοβαμμένος ο Μάρτιος με τέσσερις νεκρούς οπαδούς!
Η κατάσταση έχει γίνει πλέον ανεξέλεγκτη στην Αργεντινή και ούτε η Πολιτεία, αλλού ούτε η Ομοσπονδία με την Αστυνομία είναι σε θέση να εμποδίσουν το κύμα βίας που έχει δηλητηριάσει το ποδόσφαιρο της χώρας. Σήμερα το πρωί βρέθηκε δολοφονημένος έξω από από το νοσοκομείο του Ροζάριο ο πρώην πρόεδρος του μεγαλύτερου συνδέσμου της Νιούελς Ολντ Μπόις «Barra Brava», Ρομπέρτο Καμίνο (Πίμπι το παρατσούκλι του), αφού πρώτα πυροβολήθηκε από πυροβόλο όπλα (περισσότερες από πέντε σφαίρες) σε μπαρ της πόλης.
Κάποιες φήμες έλεγαν ό,τι μπορεί να ενόχλησε κάποιους το γεγονός πως ήθελε να ασχοληθεί ξανά με τα οπαδικά, ενώ η αστυνομία αναζητά το ύποπτο αυτοκίνητο το οποίο και μετέφερε στο νοσοκομείο τον 50χρονο. Το συγκεκριμένο θύμα ήταν και το τέταρτο μέσα στον Μάρτιο που προήλθε από έκρηξη βίας των οπαδών.

Αυλαία με... μάχη ανάμεσα σε Καλαμάτα κι Εθνικό


Μπάλα ποδόσφαιρου...... Με την αναμέτρηση της Καλαμάτας και του Εθνικού θα ανοίξει το Σάββατιο η αυλαία της 26ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Οι Μεσσήνιοι για να πάρουν... ανάσα μιας και δίχνουν μάχη για την παρανονή, οι Πειραιώτες για να παραμείνουν ψηλά στην κατάταξη.

Η Καλαμάτα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με τον τεχνικό Θανάση Κολιτσιδάκη, υπό το βλέμμα του προέδρου της ΠΑΕ, Γιώργου Γρηγορόπουλου, δοκίμασε το σχήμα που προτίθεται να παρατάξεο. Αποκλείστηκαν οι τραυματίες Μανιάτης, Καλογερόπουλος Γ., Σκαρλάτος και ο τιμωρημένος Τσιμικλής.

Από την άλλη πλευρά, η αποστολή του Εθνικού αναχώρησε το μεσημέρι για την Καλαμάτα χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα από τη στιγμή που ο Σουμπίνιο ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Νοκ άουτ και ο Ντεφόε


Ο Ζερμέν Ντεφόε πανηγυρίζει στο καλύτερο ίσως παιχνίδι της καριέρας  του! Στη "μάχη" που δίνει η Τότεναμ για να εξασφαλίσει την τέταρτη θέση του αγγλικού πρωταθλήματος και το "εισιτήριο" για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει να αντιμετωπίσει και τους συνεχείς τραυματισμούς που "χτυπούν" βασικούς παίκτες της ομάδας. Τελευταίο "θύμα" της... επιδημίας είναι ο Τζερμέιν Ντεφόε, ο οποίος υπέστη θλάση στο γαστροκνήμιο και θα μείνει αρκετές εβδομάδες εκτός αγωνιστικών χώρων.

Τα "σπιρούνια" δοκιμάζονται αύριο στο "Μπριτάνια" απέναντι στη Στόουκ Σίτι και ο Χάρι Ρέντναπ δεν μπορεί να υπολογίζει επίσης στους τραυματίες Λένον, Χάντλστοουν, Τζένας, Κινγκ και Γούντγκεϊτ. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι Κράουτς, Παβλιουτσένκο και Γκουντγιόνσεν μπορούν να καλύψουν την απουσία του Ντεφόε (ο οποίος φέτος έχει πετύχει 23 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις), τον προβληματίζουν όμως περισσότερο οι απουσίες στο χώρο του κέντρου, όπου η Τότεναμ έχει ξεμείνει από εναλλακτικές λύσεις.

Στην Ελλάδα το... Παγκόσμιο κύπελλο


Η μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010... Η Ελλάδα, για δεύτερη φορά, θα είναι ένας από τους σταθμούς της παγκόσμιας περιοδείας του αυθεντικού Κυπέλλου FIFA WORLD CUP 2010. Το βαρύτιμο τρόπαιο θα έρθει στην Αθήνα στις 9/4/2010 μετά τη συνεργασία της FIFA, της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Coca-Cola που διοργανώνει αυτή το πολύμηνη περιοδεία, η οποία συμπεριλαμβάνει συνολικά 83 χώρες, πριν τον τελικό του προορισμό, τη Νότια Αφρική.

Αναλυτικά: Το 2010, το ποδόσφαιρο, το αγαπημένο σπορ του πλανήτη έχει τη τιμητική του. Η πιο μεγάλη γιορτή, το FIFA WORLD CUP 2010, ξεκινά στις 11 Ιουνίου 2010 στην Νότιο Αφρική. Η μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή ήδη ξεκίνησε, στις 21 Σεπτεμβρίου από τη Ζυρίχη, με τη παγκόσμια περιοδεία του αυθεντικού Κυπέλλου FIFA WORLD CUP 2010 και στις 5 ηπείρους. Συνολικά 83 χώρες θα επισκεφθεί το τρόπαιο. Οι φίλαθλοι μπορούν να μπουν στο www.fifa.com/worldcup/organisation/trophytour/, να δουν τις λεπτομέρειες της παγκόσμιας περιοδείας στον interactive χάρτη και να μάθουν τα πάντα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2010. Η Coca-Cola σε συνεργασία με τη FIFA και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία φέρνει για δεύτερη φορά, το πολύτιμο τρόπαιο στην Αθήνα στις 9, 10 και 11 Απριλίου 2010.

Με το σύνθημα «ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ», οι φορείς της παγκόσμιας περιοδείας του τροπαίου φέρνουν το διεθνές φίλαθλο κοινό πιο κοντά, μέσα από τη χαρά του αγωνίσματος. Η περιοδεία περνά το μήνυμα της συναδέλφωσης των λαών μέσα από την κοινή αγάπη τους για τον αθλητισμό με κύριο στόχο την ευρύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Αφρικής. Για το σκοπό αυτό ιδρύθηκε το Coca-Cola Africa Foundation, αποστολή του οποίου είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των αφρικανικών κοινοτήτων. Η Coca-Cola στηρίζει και προωθεί την ανθρώπινη θετική ενέργεια μέσα από τη παγκόσμια γιορτή του ποδοσφαίρου FIFA World Cup, δίνοντας πρόσβαση σε πόσιμο νερό σε περισσότερο από 500.000 παιδιά, σε σχολεία της Αφρικής.

Η παγκόσμια γιορτή ξεσηκώνει το πλανήτη. Ολα τα μέλη της μεγάλης ποδοσφαιρικής οικογένειας, από τον Pele και τον Karembeu, έως τον ανώνυμο φίλαθλο και τον αρχηγό κράτους, περιμένουν ανυπόμονα τη στιγμή που το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό σύμβολο θα φτάσει στη χώρα τους. Η Αφρική, η Ασία, η Νέα Καληδονία, η Αμερική είναι μερικές από τις χώρες που υποδέχθηκαν το αυθεντικό τρόπαιο. Ο κόσμος συμμετείχε κατά εκατοντάδες στις γιορτές του ποδοσφαίρου για να φωτογραφηθεί με το κύπελλο, να χορέψει στο ρυθμό του «Wavin΄ flag», του Σομαλού hip-hopper K΄naan, ή να πανηγυρίσει για το Longest Celebration Video. Mια εντελώς πρωτοποριακή ιδέα μέσα στο πνεύμα συναδέλφωσης της πιο μεγάλης ποδοσφαιρικής γιορτής του πλανήτη.

Στην Αθήνα στο ολοήμερο event την Κυριακή 11 Απριλίου 2010 στο ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ, μπορούν όλοι να πανηγυρίσουν στο celebration corner, να φωτογραφηθούν με το αυθεντικό παγκόσμιο κύπελλο της FIFA και το Zakumi, τη μασκότ της διοργάνωσης, να πάρουν αυτόγραφο από τον Roger Milla, να παρακολουθήσουν 3D σινεμά, να παίξουν απίθανα ποδοσφαιρικά παιχνίδια, να τραγουδήσουν το «Wavin΄ flag», να χορέψουν και να πάρουν τα ωραιότερα δώρα. Στο www.meacoupa.gr , μπορούν όλοι να μάθουν τα νέα, να δουν πως θα κερδίσουν προσκλήσεις για το ΟΑΚΑ και να παρουσιάσουν πως γιορτάζουν εκείνοι τις μικρές και μεγάλες στιγμές τους λαμβάνοντας μέρος στο μεγαλύτερο και πιο χαρούμενο video που έγινε ποτέ, διεκδικώντας εισιτήρια για τη Νότιο Αφρική!

ΠΑΟΚ και Αρης για Λέκι!


Ο Ματίας Λέκι με αντίπαλο τον Κρίστιαν Νέμεθ Σε ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και του Αρη για τον Ματίας Λέκι αναφέρεται ιστοσελίδα... "κυανόλευκης" απόχρωσης. Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι δύο άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης γλυκοκοιτάζουν τον αμυντικό του Ηρακλή.

Επίσης, αναφέρεται ότι: "Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Λέκι εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει στον Ηρακλή. Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα και το σημαντικότερο έχει να κάνει με το οικονομικό. Όπως είναι λογικό, θέλει εγγυήσεις ότι τη νέα περίοδο δεν θα επαναληφθούν τα φετινά προβλήματα και η ΠΑΕ θα είναι τυπική στις υποχρεώσεις της. Μία από τις προτεραιότητες του Ανδρέα Παντελή, είναι η παραμονή του Λέκι στην ομάδα -τουλάχιστον- και την ερχόμενη περίοδο.

Γι' αυτό το λόγο, θα συναντηθεί μαζί του την επόμενη εβδομάδα, ώστε από τη μία να επιτευχθεί συμφωνία στην αποπληρωμή των οφειλομένων και από την άλλη να κατατεθεί πρόταση υπογραφής νέου συμβολαίου. Ανάλογες συναντήσεις για το θέμα των οφειλομένων, θα γίνουν και με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, όπως γνωστοποίησε σήμερα (19/3) ο Κύπριος στους αρχηγούς της ομάδας".Πηγη novasports.gr

Τρεις εισαγγελείς ζήτησε ο Ολυμπιακός


Από τον περσινό αγώνα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ... Έγγραφο στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Αθηνών απέστειλε ο Ολυμπιακός με το οποίο ζήτησε την παρουσία τριών εισαγγελέων στο ματς με τον Παναθηναϊκό! Συγκεκριμένα, ζητάει την παρουσία ενός εισαγγελέα κατά τη διαδρομή που θα ακολουθήσει η αποστολή των "ερυθρολεύκων" από του Ρέντη στο ΟΑΚΑ, ενός για τη σύσκεψη των μέτρων ασφαλείας που θα πραγματοποιηθεί ανήμερα του ντέρμπι και ενός ακόμα στα αποδυτήρια και τη φυσούνα του "Σπύρος Λούης".

Στο μεταξύ, η ΠΑΕ απέστειλε επιστολή στην ομόλογή της του Παναθηναϊκού, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι 20 "ερυθρόλευκοι" που θα φιλοξενηθούν σε μπουθ. Μεταξύ αυτών βρίσκονται οι Γιάννης Μώραλης, Γιάννης Χρυσικόπουλος και Δημήτρης Θεοδωρίδης, ενώ το "παρών" θα δώσει κι ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς! Στη λίστα περιλαμβάνονται και τα ονόματα των Λουτσιάνο Γκαλέτι και Ντουντού Σεαρένσε.

Στου Ρέντη ο Κόκκαλης
Στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού στου Ρέντη βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Σωκράτης Κόκκαλης. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, κύριο θέμα των συζητήσεων του "ισχυρού" άνδρα των "ερυθρολεύκων", με τους ανθρώπους του ποδοσφαιρικού τμήματος, ήταν το επερχόμενο ντέρμπι με τον "αιώνιο" αντίπαλο.

Από εκεί και πέρα αξίζει να αναφέρουμε ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα καταθέσουν έφεση κατά της ποινής αποκλεισμού του "Γ. Καραϊσκάκης" για δυο αγωνιστικές, που επέβαλλε η πειθαρχική επιτροπή της UEFA, για τα όσα συνέβησαν στο εντός έδρας ματς με την Μπορντό.

Ξεκινάει επαφές με τους παίκτες ο Παντελή

Ξεκινάει επαφές με τους παίκτες ο Παντελή

Το θέμα της τακτοποίησης των οφειλών φαίνεται ότι μπαίνει σε πρώτο πλάνο στο σχέδιο του Ανδρέα Παντελή για την εξυγίανση της ΠΑΕ Ηρακλής και της μείωσης βεβαίως των όποιων χρεών. Ο κ. Παντελή, από το ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει επαφές με όλους τους ποδοσφαιριστές, ώστε να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες. Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιόσεφ Μπουμπένκο είδε με ικανοποίηση το Μάρα να μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και να θέτει εαυτό στη διάθεση του προπονητή για τον αγώνα με τον Εργοτέλη. Αντίθετα ο Ντένις Επστάιν δεν συμμετείχε ούτε στη σημερινή προπόνηση με αποτέλεσμα να μην υπολογίζεται.

Αμφίβολος ο Σηφάκης

Αμφίβολος ο Σηφάκης

Ούτε σήμερα προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα ο Μιχάλης Σηφάκης που θεωρείται αμφίβολος για το παιχνίδι του Άρη στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο. Ο πορτιέρο των «κίτρινων» έχει ενοχλήσεις στο πόδι και ακολουθεί πρόγραμμα φυσιοθεραπείας. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, τότε βασικός στη Νέα Σμύρνη θα είναι ο Πέσκοβιτς. Κατά τα άλλα ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Κόκε και Ρονάλντο Γκιάρο ενώ αύριο, μετά την πρωινή προπόνηση θα ανακοινωθεί η αποστολή.

Εισαγγελέας για το Άρης-ΠΑΟΚ!


Οι καταγγελίες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για επεισόδια στην υποδοχή της αποστολής του «Δικεφάλου» πριν το ντέρμπι με τον Άρη, προκάλεσαν την αντίδραση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Παπαγεωργίου, που διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση!Μετά από αναφορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς την Εισαγγελία, στην οποία καταγγέλλονται επιθέσεις από άγνωστους φιλάθλους εναντίον της αποστολής του «Δικεφάλου» μέσα και έξω από το γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», ανατέθηκε στον αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Ευάγγελο Μπακέλα, να διερευνήσει αν προκύπτουν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας που σχεδίασαν και εφάρμοσαν τα μέτρα για το συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα.

Οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσκόμισαν δημοσιεύματα εφημερίδων, ενώ ενημέρωσαν τις εισαγγελικές αρχές ότι στην έρευνά τους μπορούν να συνδράμουν με καταθέσεις τους μέλη της διοίκησης και ποδοσφαιριστές.

Θα πέσει ξύλο στη Γιουβέντους!

Ο ατιμωτικός αποκλεισμός από τη Φούλαμ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους τιφόζι της Γιουβέντους, που προειδοποίησαν διοίκηση και ομάδα ότι τους περιμένουν... δύσκολες μέρες! Οι αντιδράσεις άρχισαν κατά τη διάρκεια του ματς στο Λονδίνο και ειδικά από τη στιγμή που η Φούλαμ έκανε το 4-1. Οι οπαδοί της Μεγάλης Κυρίας που ταξίδεψαν για τη ρεβάνς άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους πάντες και ειδικά τον Φελίπε Μέλο, ο οποίος λίγες μέρες πριν, στην αναμέτρηση με τη Σιένα, τους είχε βρίσει! Στις καθυστερήσεις ο Τζόναθαν Ζεμπινά αποβλήθηκε και κατά την αποχώρηση του σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του... προς τους τιφόζι της ομάδας!

Κατά την επιστροφή της αποστολής στο Τορίνο, λοιπόν, τα ξημερώματα της Παρασκευής, υπήρχε αντιπροσωπεία των οργανωμένων οπαδών, που προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τους Μέλο και Ζεμπινά! Οι Ρομπέρτο Μπέτεγκα και Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο μπήκαν στη μέση για να ηρεμήσουν τα πράγματα και συνομίλησαν για 15 λεπτά με τους εξαγριωμένους οπαδούς, που ζήτησαν εξηγήσεις όχι μόνο για τα αγωνιστικά χάλια αλλά και για την συμπεριφορά των Μέλο και Ζεμπινά.

Ο Ντελ Πιέρο τους είπε, σύμφωνα και με τα ιταλικά ΜΜΕ, ότι ο αποκλεισμός από τη Φούλαμ αλλά και η γενικότερη πορεία της Γιούβε φέτος, αποτελεί ντροπή συνολικά για την ομάδα και ότι δεν ευθύνονται συγκεκριμένοι παίκτες, ενώ ο Μπέτεγκα τους ζήτησε να ηρεμήσουν. Οι τιφόζι, πάντως, δεν έμειναν ικανοποιημένοι από όσα άκουσαν και προειδοποίησαν ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολα για όλους!

Θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρχουν, πλέον, συχνές επισκέψεις και στις προπονήσεις της ομάδας, όπως γινόταν επί Κάρλο Αντσελότι, όταν οι εκπρόσωποι των οργανωμένων πήγαιναν συχνά στο προπονητικό κέντρο και λίγο έλειψε τότε να έρθουν και στα χέρια με τους Πάολο Μοντέρο και Έντγκαρ Ντάβιντς.

Οπως και να έχει, τα ιταλικά ΜΜΕ θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος πλέον για τον αγώνα της Κυριακής με την Σαμπντόρια στη Γένοβα, καθώς θα ταξιδέψουν αρκετές χιλιάδες τιφόζι της Μεγάλης Κυρίας και δεν είναι και στις καλές τους...

Φερνάντο Σάντος-«Αν μας αφήσουν... τίτλος»!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7b37888670571aca0a1e3133703a0c86_L.jpg?1268992381?1268992381?1268992381Ο Φερνάντο Σάντος ήταν χείμαρρος στην συνέντευξη Τύπου . Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε πως υπάρχουν ελπίδες τίτλου αρκεί να τους... αφήσουν. Στάθηκε περισσότερο στο ματς με τον Αρη και λιγότερο σε αυτό με την ΑΕΚ.

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά και την ήττα του ΠΑΟΚ με τον Αρη:

«Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό να αφοσιωθούμε στο παιχνίδι που έρχεται. Τίποτα άλλο δε μας απασχολεί. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, όπως όλα, είναι ακόμα ένα ντέρμπι, κλασικό παιχνίδι. Ξέρουμε την ένταση που θα παιχτεί το ματς από δύο καλές ομάδες, προφανώς θα αγωνιστούμε με στόχο τη νίκη. Εμείς έχουμε ξεκάθαρο στόχο, που υπάρχει από την αρχή της σεζόν, να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Μόνο νίκες στα δικά μας παιχνίδια. Από την άλλη, υπάρχει μια ομάδα που δεν αγωνίζεται για κάτι, δεν κυνηγάει κάποιο στόχο. Αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι αγωνίζεται χωρίς άγχος. Θα γίνει ένα ωραίο ματς. Πιστεύω ότι έχουμε όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να φτάσουμε στη νίκη. Βέβαια πρέπει να κάνουμε τα πάντα. Όσο έχουμε στόχους στο πρωτάθλημα, που δεν έχει κριθεί ακόμα, τόσο θα κάνουμε τη δικιά μας προσπάθεια».

Για τα άσχημα γεγονότα του «Βικελίδης»:

«»Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, είναι ένα ωραίο θέαμα, οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές πρέπει να προσπαθούν να κερδίζουν, αλλά δεν υπάρχει καμία λογική να μπαίνουμε σε ένα παιχνίδι και να είναι σαν να συμμετέχουμε σε μλία ταινία τρόμου. Και μιλάω για όλες τις ομάδες. Μπαίνουμε για παράδειγμα για ζέσταμα και υπάρχουν περισσότεροι σεκιούριτι από ότι ποδοσφαιριστές, ή κάποιος άλλος με το μεγάφωνο και λέει κοιτάξτε τους είναι φοβισμένοι. Έχω κάνει πάρα πολλά παιχνίδια ακόμα και στο Τσαμπιονς Λιγκ, όπου έχω φτάσει πολύ μακριά στη διοργάνωση, αλλά αυτά δεν τα έχω δει πουθενά. Σίγουρα κάποιος θα κερδίσει, κάποιος θα χάσει, αυτό είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι μέρος του ποδοσφαίρου και πρέπει να τα εξαϋλώσουμε».

Για τον ορισμό του Τάσου Κάκου στον αγώνα με την ΑΕΚ:

«Όσοι με ξέρετε πολύ καλά, γνωρίζεται ότι δε μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία, ειδικά για συγκεκριμένα άτομα. Έχουν δύσκολη δουλειά, κάνουν λάθη είναι φυσιολογικό. Αλλά αυτό δε σημαίνει, ότι κι εγώ με τόσα χρόνια στα γήπεδα δεν μπορώ να καταλάβω κάποια πράγματα που γίνονται. Διότι αν κοιτάξουμε στα πρώτα 15 λεπτά του ματς με τον Άρη, οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος θα καταλάβει ότι δεν υπήρχαν μόνο λάθη. Υπήρχαν αποφάσεις συνειδητά προς τη μία μεριά. Συνειδητά. Δηλαδή το λάθος γίνεται και από τις δύο πλευρές, αρκεί να δεις το παιχνίδι και θα το καταλάβεις πολύ εύκολα. Στο πρώτο λεπτό γίνεται φάουλ σε παίκτη μας, δε δίδεται, το καταλαβαίνω, γιατί λέμε εντάξει να μην αρχίσουμε αμέσως τα σφυρίγματα. Αμέσως μετά όμως δίνεται κάρτα σε παίκτη μας, επειδή πήρε την μπάλα και την έδωσε σε αντίπαλο. Σε έναν παίκτη που αγωνίζεται σε νευραλγικό χώρο και ξέρουμε τις αντιδράσεις του. Μετά από λίγο πάλι σκληρό φάουλ σε παίκτη του ΠΑΟΚ δε δίνεται τίποτα, κάποιος που είναι χρόνια στο χώρο ξέρει τι σημαίνει αυτό. Αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τους παίκτες του Άρη, που καλά έκαναν και εκμεταλλεύτηκαν αυτό το γεγονός και έκαναν το παιχνίδι τους. Σε αντίθεση με τους δικούς μας, που στο πρώτο μέρος δεν ήταν αυτοί που έπρεπε. Τέτοιες διαιτησίες πρέπει να τις εξοστρακίσουμε. Οι διαιτητές να κάνουν τη δουλειά τους, κανονικά και τα λάθη είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν, όχι όμως προς τη μία πλευρά. Περιμένω ότι ο κ. Κάκος θα κάνει ένα καλό παιχνίδι, και τα λάθη του δε θα είναι συνειδητές αποφάσεις. Δε θέλω να ακυρώσω τη νίκη του Άρη, δε φταίει μόνο ο διαιτητής που χάσαμε. Αυτή η ομάδα μέχρι πριν από μια εβδομάδα διεκδικούσε το πρωτάθλημα και τώρα δεν μπορεί; Ας μην τα ακυρώνουμε όλα. Μια έκφραση στην Ισπανία λέει ότι: Δεν πιστεύω σε κάποια πράγματα, αλλά γίνονται».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ποινή 2 αγωνιστικών από την UEFA

Ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών επέβαλε η UEFA στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια στον πρώτο αγώνα με την Μπορντό για τους «16» του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σε δυσχερή θέση αφού βρίσκονταν εδώ και καιρό στο μάτι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Η ομάδα του Πειραιά θα εκτίσει την τιμωρία της στα δύο πρώτα παιχνίδια τους την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

ΑΡΗΣ: Χωρίς κόσμο στην Καβάλα

Απαγορεύτηκε η παρουσία του κόσμου του Άρη στον επαναληπτικό του κυπέλλου με την Καβάλα, μετά την σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τα μέτρα τάξης του αγώνα. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης: «Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του αγώνα στην Καβάλα για το κύπελλο στις 25 Μαρτίου. Αποφασίστηκε να μην διατεθούν εισιτήρια σε φιλάθλους του ΑΡΗ πέρα των 60 προσκλήσεων. Τα 7200 εισιτήρια θα διατεθούν αποκλειστικά σε φιλάθλους της Καβάλας. Απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων του ΑΡΗ, όπως επίσης και η είσοδος φιλάθλων που θα φέρουν διακριτικά της φιλοξενούμενης ομάδας. Παράλληλα απαγορεύτηκε και η είσοδος φιλάθλων με διακριτικά οποιασδήποτε άλλης ομάδας εκτός της γηπεδούχου. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ προτρέπει τους φιλάθλους της να εναρμονιστούν με τα συγκεκριμένα μέτρα».

Γιορτάζει με επετειακή φανέλα


H νέα επετειακή φανέλα της Αρσεναλ Η Αρσεναλ τη νέα αγωνιστική περίοδο συμπληρώνει 125 χρόνια ιστορίας. Για αυτό το λόγο ετοιμάζεται μία επετειακή εμφάνιση, η οποία θα ξυπνά μνήμες από τη δεκαετία του '70. Οι "κανονιέρηδες" εκείνη την εποχή έγραψαν μερικές από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας τους με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Εκθέσεων (1970).

Τα χρώματα της νέας φανέλας θα είναι τα κλασσικά. Δηλαδή το κόκκινο και το άσπρο. Ο κορμός της φανέλας θα είναι κόκκινος με τα μανίκια και τη λαιμόκοψη λευκά. Το σήμα θα είναι πιο απλό, ενώ η διαφήμιση θα βρίσκεται ακριβώς από κάτω και πολύ διακριτικά...

Στο δρόμο για τη Μαδρίτη


ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ Το ζευγάρι του τελικού του 1999, η Μπάγερν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη φάση των "8". Ένα ακόμα ζευγάρι τελικού είναι αυτό ανάμεσα στην Αρσεναλ και τη Μπαρτσελόνα (2006). Λιόν - Μπορντό και Ίντερ ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι τα άλλα δύο ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του Champions League.

Αναλυτικά η κλήρωση:

Προημιτελική φάση
Λιόν- Μπορντό
Μπάγερν Μονάχου - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (τελικός στη Βαρκελώνη 1999)
Αρσεναλ - Μπαρτσελόνα (τελικός στο παρίσι το 2006)
Ίντερ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ημιτελική φάση
1. Μπάγερν Μονάχου ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λιόν ή Μπορντό
2. Ίντερ ή ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Αρσεναλ ή Μπαρτσελόνα

Γηπεδούχος στον τελικό στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" θα είναι η νικήτρια του πρώτου ημιτελικού.

Η Ελλάδα "τερμάτισε" στην 12η θέση


Η σημαία της UEFA Στην 12η θέση "τερμάτισε" η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή κατάταξη της UEFA, μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Οι ελληνικές ομάδες έχουν προσφέρει την τελευταία πενταετία 29.899 βαθμούς στη χώρα μας.

Αυτό σημαίνει ότι ο επόμενος πρωταθλητής Ελλάδας έχει εξασφαλίσει την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Champions League (την περίοδο 2011/12). Επίσης η ομάδα που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση θα συμμετάσχει μόνο σε έναν προκριματικό γύρο.

Αναλυτικά η κατάταξη των πρώτων χωρών:
1. Αγγλία...........79.428 (4/7)
2. Ισπανία..........77.471 (3/7)
3. Ιταλία...........62.910 (1/7)
4. Γερμανία.........61.874 (3/6)
5. Γαλλία...........52.906 (2/6)
6. Ρωσία............43.791 (1/6)
7. Ουκρανία.........39.550 (0/5)
8. Ρουμανία.........39.491 (0/6)
9. Πορτογαλία.......37.962 (1/6)
10. Ολλανδία........36.546 (0/6)
11. Τουρκία.........34.450 (0/5)
12. Ελλάδα..........29.899 (0/5)
13. Ελβετία.........28.375 (0/4)
14. Βέλγιο..........27.900 (1/5)
15. Δανία...........27.350 (0/5)
16. Σκωτία..........25.791 (0/6)
17. Βουλγαρία.......22.000 (0/4)
18. Τσεχία..........21.975 (0/5)
19. Αυστρία.........19.575 (0/4)
20. Ισραήλ..........18.875 (0/4)

* Σε παρένθεση οι ομάδες που συνεχίζουν στην Ευρώπη από κάθε χώρα σε σχέση με αυτές που άρχισαν τη σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πράσινο ενδιαφέρον για Κασέτι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/59273adbb1ddeb8d67da53fac57eaedb_L.jpg?1268974455?1268974455?1268974455Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του δεξιού μπακ της Ρόμα, Μάρκο Κασέτι. Το συμβόλαιο του Ιταλού αμυντικού με τους Ρωμαίους λήγει το καλοκαίρι.Ο αμυντικός των «τζιαλορόσι», όπως αναφέρει το σάιτ «romagiallorossa.com» βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την διοίκηση για ανανέωση, έχει μπει στο μεταγραφικό στόχαστρο τόσο του Παναθηναϊκού όσο και της Πάρμα το δημοσίευμα να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για τον Κασέτι ενδιαφέρονται πολύ ζεστά ο Παναθηναϊκός και η Πάρμα, όμως ο ίδιος θέλει πρώτα να εξαντλήσει τις πιθανότητες παραμονής του στη Ρόμα».

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Στη λίστα των υπό παραχώρηση ο Ριέρα

Τα όσα είπε ο Άλμπερτ Ριέρα σε πρόσφατη συνέντευξη του, για τον προπονητή του στη Λίβερπουλ, Ράφα Μπενίτεθ μάλλον θα του κοστίσουν ακριβά. Ο Ισπανός μένει στο «ψυγείο» από τον συμπατριώτη του τεχνικό ενώ θα παραχωρηθεί την περίοδο του καλοκαιριού. Παράλληλα θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο μισθού δύο εβδομάδων που αντιστοιχεί περίπου σε 90.000 Ευρώ.

Καλύβας: "Θα έπαιρνε το πρωτάθλημα"


Προσπάθειες για την πώληση κάνει ο Καλύβας Ο Γιώργος Καλύβας, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις στάθηκε στον αγώνα με τον Αρη και την προσπάθεια του δικεφάλου για την κατάκτηση του τίτλου. Για το παιχνίδι στο "Κ. Βικελίδης" είπε χαρακτηριστικά: "Θα μιλήσω με ειλικρίνεια. Όταν έμαθα ότι θα είναι διαιτητής του αγώνα ο Σπάθας, ανησύχησα. Τελικά έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού με τον Αρη.

Η γνώση κάποιων πραγμάτων που συμβαίνουν στο παρασκήνιο και η εμπειρία μου με οδήγησαν σε αυτές τις σκέψεις. Γι' αυτό και προέβλεψα ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο έφτασε σε ένα οριακό σημείο. Όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να προκαλούμε το λαϊκό αίσθημα", είπε και συνέχεισε:

"Ο κόσμος θα σιχαθεί και θα μας γυρίσει την πλάτη. Η ομάδα του ΠΑΟΚ δύσκολα δέχεται γκολ και πιστεύω ότι αν περνούσε από τον Αρη θα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Θα δικαίωνε τον κόσμο που στήριξε την ομάδα σε υπέρτατο βαθμό. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα όμως οδηγηθήκαμε σε μια μεγάλη απογοήτευση.

Εκείνο που μπορώ να πω με την εμπειρία μου είναι ότι η παρουσία του Σπάθα έδινε μια σιγουριά στον αντίπαλο μας. Δημιούργησε το κατάλληλο κλίμα. Η φετινή παρουσία του ΠΑΟΚ δικαιολογούσε και κάτι παραπάνω από μια συμμετοχή στα πλέι οφ. Τώρα μέσω των παιχνιδιών αυτών θα διεκδικήσει τη δεύτερη θέση και εύχομαι το καλύτερο", δήλωσε ο πρώην πρόεδρος.

Παραχωρεί τον Ιγκουαΐν η Ρεάλ!


Ο Ιγκουαΐν πέτυχε χατ τρικ εις βάρος της Βαγιαδολίδ Εχει πετύχει μερικά από τα καθοριστικά γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης τη φετινή χρονιά και έχει προλάβει να γίνει το αγαπημένο παιδί των οπαδών της "βασίλισσας". Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού "Don Balon", οι Μαδριλένοι θα παραχωρήσουν τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν το καλοκαίρι!

Αιτία είναι η πρόθεση του προέδρου της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ να φέρει στη Μαδρίτη άλλον ένα πανάκριβο παίκτη και παράλληλα να δείξει την πόρτα της εξόδου στον Ιγκουαΐν που εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας χάρη στον προκάτοχό του Ραμόν Καλδερόν. Επίσης, μερίδα του ισπανικού Τύπου μεταφέρει φήμες για καβγά του παίκτη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, φήμες που τόσο οι δύο παίκτες, όσο και ο προπονητής της Ρεάλ Μανουέλ Πελεγκρίνι έχουν διαψεύσει.

Οσο για τον Πέρεθ, λέγεται ότι σκοπεύει να ζητήσει ένα ποσό της τάξης των 40 εκατ. ευρώ για να αφήσει τον Αργεντινό να περάσει την πόρτα της εξόδου.

Απάντηση Λεβαδειακού στην Σκόντα Ξάνθη


Ο ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης Μετά από αρκετές ημέρες και αρκετές ανακοινώσεις της Σκόντα Ξάνθης για την αναμέτρησή της με τον Λεβαδειακό, την Πέμπτη ήταν η σειρά της ομάδας της Βοιωτίας να εκδώσει ανακοίνωση και να απαντήσει στα όσα μέχρι σήμερα υποστήριζε η ακριτική ομάδα. Οι "Πράσινοι" είναι ιδιαίτερα καυστικοί.

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ Λεβαδειακός: "Χθες το απόγευμα διεξήχθη η προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ Λεβαδειακός και εκτός των θεμάτων που ήταν στην ημερήσια διάταξη, συζητήθηκε και το μπαράζ των πληρωμένων δημοσιεύσεων που εξέδωσε η φιλοξενούμενη ομάδα, έπειτα από το πέρας του αγώνα της Κυριακής.

Σχετικά με το παραπάνω θέμα η ΠΑΕ Λεβαδειακός εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Οσοι αδυνατούν να επιτύχουν στους αγωνιστικούς χώρους, όσα ισχυρίζονται ότι είναι ικανοί να πραγματώσουν, αναζητούν εξωαγωνιστικές δικαιολογίες.

Οσοι την αδυναμία ή την ανικανότητά τους επιχειρούν να μεταπλάσσουν σε δήθεν υπονόμευση της προσπάθειάς τους, ματαιοπονούν. Και όταν την υπεροχή του αντιπάλου τους δεν σπεύδουν με υπερηφάνεια να αναγνωρίσουν, αλλά προσχήματα της ήττας τους κατασκευάζουν, ειλικρινώς τους κατανοούμε.

Οταν όμως την άνεσή τους αποκαλύπτουν, ώστε με πληρωμένες δημοσιεύσεις κλίμα δήθεν αδικίας να διαμορφώσουν, τους αφήνουμε να εκτεθούν από την προβολή αυτής της δυνατότητάς τους".

ΒΟΛΕΙ: Ανακοίνωση του ΤΑΠ ΠΑΟΚ

Αφού ενημερώθηκε το ΤΑΠ ΠΑΟΚ για την συνέντευξη του αθλητή Θόδωρου Μποζίδη σε ιστοσελίδα της Αθήνας, με την οποία βάλει ευθέως κατά του συλλόγου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ θεωρεί ότι θα ήταν καλύτερο για τον αθλητή Θόδωρο Μποζίδη, αλλά και για το όποιο μέλλον έχει σαν αθλητής, να μην αναφερθεί δημοσίως στο τι έχει συμβεί μεταξύ αυτού και του συλλόγου. Παρόλα αυτά το ΤΑΠ ΠΑΟΚ οφείλει να σημειώσει ότι υποδέχθηκε έναν αθλητή στις τάξεις του με χαρά, τον οποίο και τίμησε δίνοντας του το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ, δεν θα ήθελε να επεκταθεί σε λεπτομέρειες, και εύχεται καλή επιτυχία στο μέλλον στον Θόδωρο Μποζίδη.»

Πέρασαν από το Μαϊάμι οι Magic

http://www.contra.gr/images/m/nba_1903_m.jpgΈνας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη και αυτό ισχύει στην περίπτωση του Dwyane Wade που με 36 πόντους, 10 ριμπάουντ και επτά ασίστ προσπάθησε να σταματήσει μόνος του τους Magic, χωρίς να τα καταφέρει τελικά.

Η ομάδα του Ορλάντο είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς από τα μισά της τέταρτης περιόδου όταν προηγήθηκαν με 76-86, ωστόσο οι Heat δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Η καλή άμυνα έφερε αποτέλεσμα και η ισοφάριση σε 88-88 ήταν γεγονός ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες αποδείχτηκαν ιδιαίτερα ψύχραιμες στις τελευταίες επιθέσεις και έτσι το ματς οδηγήθηκε σε παράταση με το σκορ της κανονικής διάρκειας να γράφει 95-95. Στον έξτρα χρόνο ο Rashard Lewis έβαλε το τρίποντο του αγώνα 28,4" πριν από τη λήξη του και κάπου εκεί κρίθηκε το ματς, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 102-108.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, εύκολο αποδείχτηκε το εμπόδιο των Hornets για τους Nuggets, οι οποίοι επικράτησαν με 93-80 και έτσι έφτασαν στις 30 νίκες εντός έδρας (οι ήττες είναι μόλις πέντε). Το ματς κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο καθώς οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 25 πόντους διαφορά (62-37). Το μεγάλο προβάδισμα έφερε χαλάρωμα στην ομάδα του Ντένβερ, με αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά και να έρθει μία ήττα σε αξιοπρεπή επίπεδα για τους φιλοξενούμενους. Από τους Νuggets ξεχώρισαν οι Anthony με 26 και Hilario με 20 πόντους.

Τα αποτελέσματα της ημέρας:

Miami Heat - Orlando Magic 102-108 (OT)
Denver Nuggets - New Orleans Hornets 93-80

Ποιος ξεχνάει τη Σούζαν;

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_MBH4CLTqCc.jpgΠhttp://www.sportdog.gr/Articles/Images/media_3440.jpgΠρόκειται για τη Γερμανίδα άλτρια του μήκους, Σούζαν Τίντκε, η οποία, παρότι είχε υπέροχα μάτια, έγινε κυρίως γνωστή για την τάση που είχαν οι φωτογράφοι της εποχής να απαθανατίζουν τις προσπάθειές της ...από πίσω.

Η Τίντκε ήταν σημαντική αθλήτρια εκείνα τα χρόνια. Είχε κατακτήσει ένα ασημένιο μετάλλιο το 1993 στο Τορόντο και ένα χάλκινο το 1995 στη Βαρκελώνη, σε δύο διαδοχικά Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κλειστού Στίβου, ενώ το 2000 ήταν 6η Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ. Στον ανοικτό στίβο είχε κορυφαία επίδοση τα 7,00μ. (από το 1991), ενώ στον κλειστό έφτασε στα 6,90μ. (1995).

Φυσικά, δεν έγινε γνωστή μόνο για τις επιδόσεις της, καθώς η ...λατρεία των φίλων του στίβου στο πρόσωπό της, την έφερε μέχρι τις σελίδες του Playboy το 2004, υπό τον τίτλο "οι γυναίκες των Ολυμπιακών Αγώνων".

Σχετικά ταραχώδης ήταν και η προσωπική της ζωή, καθώς οι "κακές γλώσσες" της εποχής την συνέδεαν κατά καιρούς με αρκετούς συναθλητές της. Το 1993 παντρεύτηκε τον Αμερικανό άλτη του μήκους, Τζο Γκριν (έκτοτε και για πέντε χρόνια ήταν γνωστή ως Σούζαν Τίντκε Γκριν), ο γάμος τους όμως έληξε με διαζύγιο το 1998. Το 2005 η Σούζαν ξαναπαντρεύτηκε, αυτή τη φορά με τον Γερμανό τενίστα Χένρικ Ντρέκμαν.

Τον νεαρό Πορτογάλο στόπερ Πάιβα θέλει ο Ηρακλής, σύμφωνα με την «O’ Jogo»

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της «O’ Jogo» οι «κυανέρυθροι» ενδιαφέρονται για την απόκτηση του 19χρονου Πορτογάλου στόπερ Πάιβα, ο οποίος είναι διεθνής με την U-19 και το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από την Μπελενένσες.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τους Πορτογάλους, ο Ηρακλής δεν θα έχει εύκολο έργο, μια και στο κόλπο για τον νεαρό Πάιβα βρίσκεται και η Βιγιαρέαλ.

Με «Κούτσια» στο ντέρμπι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e89984010d7f1a00cf94fcf5536d8cc4_L.jpg?1268977454?1268977454?1268977454Στην βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι της Τούμπας απέναντι στην ΑΕΚ φαίνεται πως έχει καταλήξει ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει τον Βασίλη Κουτσιανικούλη. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός όπως όλα δείχνουν θα καλύψει το κενό του Βιεϊρίνια και φέρεται να προτιμάται από τον προπονητή του έναντι του Εντίνιο. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα επιστρέψει ο Αραμπατζής, ο οποίος είναι ο μοναδικός παίκτης που είχε αγωνιστεί στην τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ τον Ιανουάριο του 2007.

Στο μεταξύ ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή των συνδέσμων του ΠΑΟΚ. Ο πρόεδρος του «δικέφαλου» του Βορρά, ήθελε να μιλήσει στους οργανωμένους οπαδούς και να τους τονίσει τι χρειάζεται να προσέξουν στον αγώνα με την ΑΕΚ, σε σχέση με το τι έγινε και την περασμένη Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στην αναμέτρηση με τον Άρη.

«Κάναμε λάθη πριν από αυτό το παιχνίδι με τον Αρη και πήγαμε απροετοίμαστοι. Τα πληρώσαμε τα λάθη μας, αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν θα τα ξανακάνουμε. Ότι έγινε εκεί, όμως, ανήκει στο παρελθόν, όλοι πρέπει να προσέξουμε ώστε στο γήπεδό μας να μη δημιουργηθεί το παραμικρό. Η βοήθειά σας θα είναι πολύτιμη», ήταν τα λόγια του.

Θέλω να παίξω στην εθνική Ελλάδος

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/cb6bbd015ee9f840df7a31efe074f04e_L.jpg?1268925667?1268925667?1268925667

Σε μια μεγάλη αποκάλυψη προχωρά μέσω του μπλογκ ο Λεονάρντο. Ο άσος της ΑΕΚ αισθάνεται μισός Έλληνας και υπογραμμίζει ότι στο μυαλό του στριφογυρίζει η ιδέα να φορέσει τη γαλανόλευκη…



Γειά σας φίλοι μου,

μετά από μια παρένθεση δύο αγώνων με μέτρια απόδοση, επιστρέψαμε στις καλές εμφανίσεις στο παιχνίδι με την Καβάλα. Είχαμε από την αρχή τον έλεγχο, κάναμε φάσεις, βάλαμε τρία γκολ και πιστεύω ότι ευχαριστήσαμε τον κόσμο που ήρθε στο ΟΑΚΑ. Κερδίσαμε άνετα μια πολύ καλή ομάδα και δείξαμε το πρόσωπο που πρέπει να δείχνουμε σε όλα τα ματς από δω και πέρα. Παίξαμε με πάθος, θέληση και αυτοσυγκέντρωση. Όλα πήγαν καλά. Προσθέσαμε τρεις πόντους και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας.

Έχουμε μπροστά μας ένα ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη. Ο αντίπαλός μας μετά τα αποτελέσματα της περασμένης εβδομάδας έμεινε μακριά από την υπόθεση τίτλος κάτι που μετατρέπει τη μεταξύ μας αναμέτρηση σε ακόμα σημαντικότερη και για μας και για αυτούς. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να υπογραμμίσω τη δυσκολία του αγώνα αυτού. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ δουλεμένη ομάδα με σταθερή απόδοση από την αρχή της σεζόν. Έχει δυνατή έδρα με πολλούς και παθιασμένους οπαδούς και αναμφίβολα είναι μια από τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες.

Εμείς όμως είμαστε η ΑΕΚ. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Όπως σε κάθε αγώνα, έτσι και σε αυτόν θα πάμε για τη νίκη. Η ΑΕΚ έχει παίξει καλά στο παρελθόν στην Τούμπα και έχει πάρει αποτελέσματα με χαρακτηριστική άνεση. Ο ΠΑΟΚ έχει δυνατή άμυνα, όμως και εμείς έχουμε δυνατή επίθεση. Με Σκόκο, Μπλάνκο, Τζιμπούρ, Μαντούκα, Χέρσι και τα υπόλοιπα παιδιά μπορούμε να κάνουμε ένα ή περισσότερα γκολ και να φτάσουμε στη νίκη.

Με ρωτάνε πολλοί φίλοι της ΑΕΚ αν θα ήθελα να παίξω στην εθνική Ελλάδος. Η απάντησή μου είναι «ναι» χωρίς δεύτερη σκέψη. Με τιμά και μόνο το γεγονός ότι οι φίλοι της ομάδας μου αλλά και γενικότερα οι Έλληνες φίλαθλοι θα ήθελαν να με δουν να φοράω τη φανέλα της εθνικής. Μετά από τόσα χρόνια πλέον στην Ελλάδα, αισθάνομαι μισός Έλληνας. Ξέρω πολύ καλά τη γλώσσα, ζω εδώ για παραπάνω από πέντε χρόνια, σχεδόν ολόκληρη η ποδοσφαιρική μου καριέρα έχει καταγραφεί εδώ. Θα το ήθελα πολύ. Μακάρι να γίνει.

Έχω πέντε χρόνια συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Δουλεύω καθημερινά στην προπόνηση, προσπαθώ σκληρά για να βελτιώνομαι. Μακάρι μέσα από τη δουλειά αυτή και τις εμφανίσεις μου με την ΑΕΚ να κληθώ στην εθνική Ελλάδος. Δεν έχω παίξει ποτέ με τις μικρές εθνικές της Βραζιλίας και έχω δικαίωμα να αγωνιστώ με όποια εθνική ομάδα θέλω εγώ. Εύχαομαι αυτή να είναι η ελληνική. Επαναλαμβάνω ότι θα είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα.

Χαιρετισμούς σε όλους,
Λέο.

Ζιντάν υπέρ Νικοπολίδη

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ad7fae373faaf1db0bf36ec45bfa6654_L.jpg?1268976188?1268976188?1268976188Στον Αντώνη Νικοπολίδη έπεσε το βάρος της ήττας του Ολυμπιακού στο Μπορντό κυρίως για την εκτίμησή του στο φάουλ του Γιοάν Γκουρκούφ από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ των Γάλλων.Παρόλα αυτά ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος σχολίαζε την αναμέτρηση της Μπορντό και του Ολυμπιακού για λογαριασμό του Canal+ τόνισε ότι το φάουλ του Γκουρκούφ ήταν μια τέλεια εκτέλεση και πως ο Νικοπολίδης δεν είχε καμία ευθύνη.

Παράλληλα, ο Γάλλος παλαίμαχος άσος σχολιάζοντας τον Ολυμπιακό είπε: «Άναρχη ομάδα, με επικίνδυνα ξεσπάσματα στο παιχνίδι της», ενώ ο «Ζιζού» εκθείασε δύο φορές τον Μήτρογλου, μία για τη φάση του γκολ και άλλη μία για μια περίτεχνη ενέργεια.

Μουρίνιο: «Φεύγω όποτε θέλω»!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c01072f218ee4467a0b25e191c085dd9_L.jpg?943912800?943912800?943912800Πάνω στα πανηγύρια για την πρόκριση επί της Τσέλσι, ο Ζοσέ Μουρίνιο αποφάσισε να αποκαλύψει ότι μπορεί να σπάσει το συμβόλαιο του με την Ιντερ όποια στιγμή θέλει. Ο Πορτογάλος τεχνικός τις τελευταίες εβδομάδες αναφέρεται όλο και πιο πολύ στα ισπανικά ΜΜΕ ως ο επικρατέστερος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι και σε δηλώσεις του στον αγγλικό Τύπο άφησε τα πάντα ανοιχτά, αποκαλύπτοντας πως έχει όρο στο συμβόλαιο του, σύμφωνα με τον οποίο μπορεί να αποχωρήσει ανά πάσα στιγμή από τους νερατζούρι.

«Ποιο είναι το μέλλον μου; Αυτή τη στιγμή θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό μέχρι και το τέλος της σεζόν και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Το συμβόλαιο μου είναι απλό. Εχει διάρκεια για ακόμη τρία χρόνια, αλλά υπάρχει κι ένας όρος που μου δίνει το δικαίωμα να φύγω όποια στιγμή θέλω», τόνισε ο Μουρίνιο, που στο παρελθόν έχει πει αρκετές φορές ότι ο στόχος του είναι να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα σε Αγγλία, Ιταλία και Ισπανία.

ΠΑΟΚ-Γευμάτισαν και… ελπίζουν

Γευμάτισαν και… ελπίζουν

Σε γνωστό εστιατόριο της Περαίας γευμάτισαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, μετά την πρωινή προπόνηση της ομάδας. Οι παίκτες του δικεφάλου, είχαν έτσι τη δυνατότητα να ηρεμήσουν λίγο μετά την ένταση των τελευταίων ημερών αλλά και να κουβεντιάσουν πιο ψύχραιμα πλέον για τη συνέχεια. Για μία ακόμη φορά φάνηκε πως το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και δεν διαταράχθηκε καθόλου από την ήττα στο ντέρμπι. Μάλιστα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, τόνιζαν πως αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να κερδίσουν στο μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής την ΑΕΚ και να περιμένουν στραβοπάτημα του Παναθηναϊκό, ώστε να ελπίζουν και πάλι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θυμίζουμε ότι από το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Σνάουτσερ και Βιεϊρίνια.

Φωτο Ημέρας

Τυχεροί οι Πάνθηρες...

Κάμπορα: Ηρθε η ώρα για τίτλο

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-18/1268933532_kabora_250x.jpgΤην πεποίθησή του πως η ώρα για τον Αρη να σηκώσει ένα Κύπελλο έφτασε, εξέφρασε ο Χαβιέρ Κάμπορα, στο περιθώριο της βράβευσής του ως MVP της 26ης αγωνιστικής για την απόδοσή του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο αργεντίνος αποκάλυψε πως βρίσκεται κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στον επαναληπτικό με την Καβάλα και το παιχνίδι της Κυριακής (21/3) με τον Πανιώνιο, ενώ τόνισε πως έχει ιδιαίτερο δέσιμο με τους οπαδούς του Αρη. Την βράβευση έκανε ο Γιώργος Σεμερτζίδης, ο οποίος χαρακτήρισε τον Κάμπορα ως χαρισματικό επιθετικό και πως κάθε προπονητής θα ήθελε να τον έχει στην διάθεσή του.

"Θα ήθελα να μοιραστώ αυτό το βραβείο με τους συμπαίκτες μου, γιατί κάναμε όλοι μας μεγάλη προσπάθεια. Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και εκεί θέλουμε να παραμείνουμε. Στόχος μας να σφραγίσουμε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου, να κλείσουμε την 5η θέση στα πλέι οφ, προκειμένου να βγούμε στο Champions League. Εγγυόμαστε στον κόσμο μας ότι θα αφήσουμε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, για να ολοκληρώσουμε τους στόχους της φετινής χρονιάς", είπε αρχικά ο Κάμπορα.

Για τα συναισθήματα του μετά την εκτέλεση του πέναλτι: "Ήθελα να εκτελέσω το πέναλτι στην απέναντι γωνία δυνατά, αλλά βρήκε στο δοκάρι. Είπα, όμως, ότι πρέπει να κάνω θετικές σκέψεις. Αν έμενα εκεί, στην απώλεια του πέναλτι, θα με έπαιρνε από κάτω. Με την πρώτη ευκαιρία που μου δόθηκε, προσπάθησα για το γκολ και όλα εξελίχθηκαν καλά για την ομάδα μου".

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: "Απ’ ότι κατάλαβα, βρισκόμαστε ήδη σε συζήτηση και είμαστε πολύ κοντά. Επομένως, στα τέλη του μήνα ή στην αρχή του επόμενου, θα έχουμε τις αναμενόμενες εξελίξεις".

Για το αν το 3-1 επί της Καβάλας στο Κύπελλο κι αν δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στον Αρη: "Αυτό που θέλαμε ήταν να κερδίσουμε το παιχνίδι, ακόμη και με ένα γκολ διαφορά. Από εκεί και πέρα, ήρθε ένα καλό αποτέλεσμα. Τώρα, πρέπει να φερθούμε έξυπνα, να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση, να κάνουμε σοβαρό και έξυπνο παιχνίδι και να πετύχουμε γκολ".

Για τις απουσίες στον αγώνα με τον Πανιώνιο: "Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το ποιος θα αγωνιστεί. Υπάρχουν παιδιά που δουλεύουν σκληρά στις προπονήσεις. Επομένως, όποιος κι αν κληθεί να αντικαταστήσει τον Κόκε, ή κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή, θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Όσοι κληθούν από τον προπονητή, πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά και να κάνουν ένα καλό παιχνίδι".

Για την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης: "Αρχικά, πιστεύω ότι το πιο σημαντικό παιχνίδι για μας, είναι κάθε φορά το επόμενο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι με τον Πανιώνιο και να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Προπονούμαστε πολύ σκληρά και θέλουμε η ομάδα μας να κατέβει στην Αθήνα για το θετικό αποτέλεσμα κι όταν γυρίσουμε να έχουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης".

Για τους οπαδούς του Αρη: "Σίγουρα, έχω ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τους οπαδούς μας. Από την αρχή, από το πώς με υποδέχθηκαν, από την αποδοχή τους, όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και έξω από τον αγωνιστικό χώρο, σε μένα και την οικογένειά μου. Επομένως, γι’ αυτούς τους λόγους, είμαστε πολύ χαρούμενοι που δώσαμε αυτή τη χαρά στους οπαδούς μας".

Για το αν έχει κατακτήσει άλλο Κύπελλο στην καριέρα του: "Έχω κατακτήσει ένα Κύπελλο και στην Αργεντινή. Ήρθε, όμως, η ώρα να σηκώσουμε και το δεύτερο".

Σεμερτζίδης: Χαρισματικός παίκτης ο Κάμπορα

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σεμερτζίδης, που έκανε τη βράβευση, τόνισε: "Αρχικά, θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου για τη συμβολή του, τόσο για τα γκολ που πέτυχε, όσο και για την παρουσία του γενικά σε όλο το ματς. Σήμερα, τιμώ ένα χαρισματικό ποδοσφαιριστή, που δεν ήρθε με τυμπανοκρουσίες στην ομάδα μας. Με τη δουλειά και την υπομονή του είναι, πλέον, βασικός και έχει θετική παρουσία στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Ο κάθε προπονητής θα τον ήθελε στην ομάδα του. Παίζει πρώτα για την ομάδα, μετά για τον εαυτό του και διαισθάνεται το γκολ. Του εύχομαι να έχει την ανάλογη συνέχεια στην ποδοσφαιρική του πορεία και να συμβάλλει και αυτός στη μέχρι τώρα θετική παρουσία της ομάδας στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Επιπλέον, θα ήθελα να σταθώ στο γεγονός ότι ένας ποδοσφαιριστής χάνει πέναλτι, αλλά στη συνέχεια, επιμένει και ανεβάζει, μάλιστα, την απόδοσή του. Ακόμη, και γι’ αυτό, πρέπει να του δώσουμε συγχαρητήρια".

Επιστρέφει ο Φάμπρεγας


Ο αρχηγός της Αρσεναλ, Σεσκ Φάμπρεγας Μετά από δύο βδομάδες ο Σεσκ Φάμπρεγας θα βρεθεί και πάλι στην αποστολή της Αρσεναλ και εκτός απροόπτου ο Αρσεν Βενγκέρ θα τον χρησιμοποιήσει κόντρα στη Γουεστ Χαμ το Σάββατο. Ο αρχηγός των "κανονιέρηδων" ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε στο πόδι.

Αντίθετα, ο Αλσατός τεχνικός αντιμετωπίζει προβλήματα με τους Ροσίτσκι, Γκαλάς, οι οποίοι δεν είναι ακόμα έτοιμοι και θα χρειαστεί να παραμείνουν για λίγο ακόμα στο απουσιολόγιο του Βενγκέρ, αν και για τον Τσέχο υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα μπορέσει να προπονηθεί την Παρασκευή χωρίς να νοιώσει ενοχλήσεις.

Το ευχάριστο για τον Βενγκέρ έρχεται με την επιστροφή του Σονγκ, ο οποίος εξέτισε την ποινή δύο αγωνιστικών που του είχε επιβληθεί.

Σημερα η κλήρωση για τους "8"



Από την κλήρωση στη Νιόν Την Παρασκευή στη Νιόν θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση, τόσο του Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και του Γιουρόπα Λιγκ για την προημιτελική φάση. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 13:00 και στην κληρωτίδα θα μπουν τα ονόματα των ομάδων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και μία ώρα αργότερα θα ξεκινήσει η κλήρωση για τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι ομάδες που συνεχίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ
Αρσεναλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ιντερ
Μπαρτσελόνα
Λιόν
Μπορντό
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μπάγερν Μονάχου

Οι ομάδες που συνεχίζουν στο ΟΥΕΦΑ
Σταντάρ Λιέγης
Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης
Αμβούργο
Φούλαμ
Βαλένθια
Λίβερπουλ
Βόλφσμπουργκ

Δια βίου αποκλεισμός σε διαιτητή


Το σήμα της UEFA Ισόβιο αποκλεισμό επέβαλε η πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ στον Ολεγκ Ορέχοφ, ο οποίος κατηγορείται για στήσιμο αγώνων. Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για παιχνίδια σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις ή για αναμετρήσεις του πρωταθλήματος της χώρας τους.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου στην υπόθεση του Ορέκχοφ χρησιμοποίησε στοιχεία από τη γερμανική αστυνομία, η οποία ερευνά υποθέσεις στημένων αγώνων.

Ο Ορέχοφ αρχικά είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα για 30 ημέρες, ωστόσο την Πέμπτη η πειθαρχική επιτροπή συνεδρίασε και του επέβαλε δια βίου αποκλεισμού, τιμωρία που είχε επιβληθεί και στον Βόσνιο διαιτητή, Νόβο Πάνιτς πριν από λίγες εβδομάδες.

Στον τελικό του EuroCup ο Αθηναϊκός


Τα κορίτσια του Αθηναϊκού πανηγυρίζουν την πρόκριση στον τελικό του  EuroCup Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Αθηναϊκός προκρίθηκε σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και θα διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ, εκτός συνόρων. Η ομάδα του Βύρωνα εξασφάλισε το "εισιτήριο" για τον τελικό του EuroCup γυναικών, μετά τη νίκη του 60-55 επί της ρωσικής Ντιναμό Κουρσκ, στον δεύτερο ημιτελικό στην Αθήνα.

Τα κορίτσια του Τζωρτζή Δικαιουλάκου, που είχαν περάσει νικηφόρα και από τη Ρωσία με 64-58 στον πρώτο ημιτελικό, θα διεκδικήσουν το τρόπαιο απέναντι στη ρωσική Ναντέζντα. Ο πρώτος τελικός θα διεξαχθεί στην έδρα του Αθηναϊκού την 1η Απριλίου, ενώ ο δεύτερος είναι προγραμματισμένος για τις 8 Απριλίου στη Ρωσία.

Στόχος του Αθηναϊκού ήταν να υπερασπιστεί τη διαφορά των 6 πόντων, με την οποία είχε νικήσει στη Ρωσία. Οι παίκτριες του Τζωρτζή Δικαιουλάκου μπήκαν αποφασισμένες, προηγήθηκαν με 19-9 στο 10' και δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα. Η Τούλα Καλέντζου με 9 πόντους ήταν η κορυφαία της ελληνικής ομάδας στο πρώτο 20λεπτο ("σιώπησε" στην επανάληψη, ενώ βγήκε και με 5 φάουλ), στο σκοράρισμα τη βοήθησαν και οι Βιζμπαριένε, Ράιλι, Χατζηνικολάου και Ουίγκινς, με την τελευταία να μετρά και 3 ασίστ, με αποτέλεσμα το σκορ να είναι 36-22 στο ημίχρονο.

Ο τομέας των ριμπάουντ και κυρίως τα αμυντικά υπήρξαν κλειδί ως προς την ανωτερότητα του Αθηναϊκού στα πρώτα δύο δεκάλεπτα (20 έναντι 13 της ρωσικής ομάδας), όπως και οι βολές (10/12 έναντι 4/4 της Ντιναμό), πάντα μέχρι το 20'. Στη συνέχεια οι Ρωσίδες κατάφεραν να βελτιωθούν σ' αυτούς τους δύο τομείς, αλλά η παρουσία της WNBAer, Ρουθ Ράιλι, η οποία σημείωσε τους 12 από τους 17 πόντους της στο β' μέρος, έκαναν τη διαφορά.

Αν και η Ντιναμό μείωσε σε 57-51, απέμεναν μόλις 58" για τη λήξη και ο Αθηναϊκός, έχοντας επιδείξει ομαδικότητα (15 ασίστ) και σοβαρότητα, πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό. Τα κορίτσια του Τζωρτζή Δικαιουλάκου χόρεψαν συρτάκι στο κέντρο του γηπέδου μπροστά σε πολλές προσωπικότητες του ανδρικού μπάσκετ, που έσπευσαν να βρεθούν στο κλειστό της Εργάνης και να συμπαρασταθούν στη γυναικεία ομάδα του Αθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 19-9, 36-22, 51-39, 60-55

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καλέντζου 9 (2), Λύμουρα 1, Χατζηνικολάου 8 (1), Βολωνάκη, Σούλις 2, Πετρονίτε 4, Σαρέγκου, Ουίγκινς 6 (2), Κεχαγιά, Κοσμά 3 (1), Ράιλι 17, Βιζμπαριένε 10
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΟΥΡΣΚ: Λάπτεβα, Σνόου 11, Μπιμπαίτε 8 (2), Λινκεβιτσιένε 7 (1), Ρόμπινς 10, Μποτσάροβα 6, Μαξιμένκο 5 (1), Ψάρεβα 8

"Εποχή Κιντή" στον Πανιώνιο


Ο Γιώργος Κιντής Η "εποχή Κιντή" είναι έτοιμη να ξεκινήσει στον Πανιώνιο. Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης παραδίδει τα... κλειδιά της ομάδας στον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ, ο οποίος θα είναι αυτός που θα οδηγήσει στην νέα περίοδο την ομάδα της Νέας Σμύρνης, με μεγάλο στόχο να την καταστήσει άκρως ανταγωνιστική.

Η αλλαγή στην ηγεσία αναμένεται να γίνει μέσα στις πρώτες δεκαπέντε ημέρες του Απριλίου και ο νέος ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου θα είναι αυτός που θα αναλάβει την οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου οι "κυανέρυθροι" να αλλάξουν σελίδα στην ιστορία τους.

Μάλιστα την Πέμπτη το βράδυ, ο Γιώργος Κιντής είχε συνάντηση με δύο από τους τρεις συνδέσμους της ομάδας, τους "Ιωνες" και την "Λέσχη Φίλων Πανιωνίου", ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει κάτι ανάλογο και με τους "Πάνθηρες", προκειμένου άπαντες να ακούσουν από τον ίδιο το σκεπτικό του για την καλύτερη οργάνωση της ομάδας.

Ο Κιντής επιλέχθηκε από τον Κωνσταντίνο Τσακίρη για να αναλάβει τις τύχες του συλλόγου, μετά το επιτυχημένο πέρασμά του από την ΑΕΚ, όπου με οικονομικά δεδομένα ανάλογα με αυτά της ομάδας της Νέας Σμύρνης, κατάφερε να φτιάξει έναν σύλλογο ικανό να διεκδικήσει ακόμα και το πρωτάθλημα.

Πλέον ο Γιώργος Κιντής, θα είναι αυτός που θα αποφασίσει για την τεχνική ηγεσία, χωρίς φυσικά να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μην υπάρξει καμία αλλαγή. Αλλωστε οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παράσχος είναι ένας τεχνικός που ταιριάζει στο προφίλ προπονητή που θέλει για τον πάγκο της ομάδας.

Παράλληλα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει προσπάθεια για την απόκτηση έμπειρων παικτών, προκειμένου να υπάρξει ο κατάλληλος κορμός για να αλλάξει επίπεδο γενικότερα η ομάδα.

Σωρεία αλλαγών θα πρέπει να αναμένονται και στους υπόλοιπους τομείς, με στόχο να μεγαλώσει τόσο η βάση των οπαδών, αλλά και να αλλάξει γενικότερα η φιλοσοφία και η νοοτροπία του συλλόγου.

Η Φούλαμ διέλυσε τη Γιούβε, εύκολα η Λίβερπουλ


Ο Ζλόταν Γκέρα πανηγυρίζει ένα από τα δύο γκολ που πέτυχε εις βάρος  της Γιουβέντους Τη διέλυσε και προκρίθηκε... Η Φούλαμ σκόρπισε με 4-1 την κάκιστη, καταθληπτική και ντροπιαστική Γιουβέντους και πέρασε στην επόμενη φάση. Εκεί θα βρίσκεται και η Βαλένθια με το επικό 4-4 στη Βρέμη κόντρα στη Βέρντερ. Διπλό της Μπενφίκα και πρόκριση στη Μασσαλία.

Πράγματα και θαύματα έγιναν στα παιχνίδια που άρχισαν στις 20:00 στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Φούλαμ διέλυσε τη Γιουβέντους με 4-1 και ανέτρεψε την ήττα της με 3-1 στο Τορίνο. Τη "βέκια σινιόρα" πήρε στο λαιμό του για μια ακόμη φορά ο... πρώην ποδοσφαιριστής ονόματι Καναβάρο που αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο 27ο.

Οι Αγγλοι ήταν καταιγιστικοί και το 4-1 αν μη τι άλλο τους αδικεί παράφορα! Είχαν δοκάρια, πολλές κλασικές ευκαιρίες χαμένες και γενικά έκαναν τη Γιουβέντους να ζήσει μια από τις εφιαλτικότερες στιγμές της ιστορίας της. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Ζεμπινά.

Στη Βρέμη, έγιναν απίστευτα πράγματα. Η Βαλένθια προηγήθηκε 2-0, 3-1 και 4-3, αλλά τελικά αναδείχθηκε ισόπαλη 4-4 με την τρελο-Βέρντερ που έκανε τα αδύνατα δυνατά επιθετικά, αλλά στην άμυνα ολ Βίγια που πέτυχε χατ τρικ έκανε πλάκα, δίνοντας την πρόκριση στην ισπανική ομάδα.

Στη Μασσαλία, έγινε υπέροχο παιχνίδι. Η Μαρσέγ που είδε την Μπενφίκα να έχει δοκάρι και χαμένες ευκαιρίες, προηγήθηκε στο σκορ, αλλά οι Πορτογάλοι έκαναν την ανατροπή και με τέρμα του 21χρονου Βραζιλιάνου Αλαν Κάρντεκ πέτυχαν το 2-1 (1-1 το σκορ στη Λισαβόνα).

Το σόου συνεχίστηκε και στα παιχνίδια της δεύτερης ζώνης χρονικά. Η Λίβερπουλ ξεκίνησε πολύ καλά κόντρα στη Λιλ, με τον Τζέραρντ να ευστοχεί σε πέναλτι και στις αρχές της επανάληψης ο Φερνάντο Τόρες έδωσε το σκορ πρόκρισης για την αγγλική ομάδα. Ο Ισπανός άσος, ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο, σφράγισε τη νίκη με νέο γκολ στο τέλος.

Στις Βρυξέλλες, έγινε επικό παιχνίδι, σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό της Βρέμης. Το Αμβούργο προηγήθηκε, η Αντερλεχτ γύρισε το ματς, το έφτασε μέχρι και το 4-2, αλλά τελικά οι Γερμανοί βρήκαν τον τρόπο να μειώσουν σε 4-3 και να πάρουν την πρόκριση χάρις στο 3-1 του πρώτου αγώνα.

Στον επόμενο γύρο πέρασε και η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στο δεύτερο μέρος (όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο), αλλά δεν κατάφεραν να βάλουν το γκολ τη νίκης.

Τέλος στη Γερμανία, η Ρούμπιν Καζάν προηγήθηκε 1-0, έχασε πολλές ευκαιρίες για να σημειώσει και δεύτερο γκολ, δέχθηκε την ισοφάριση, έχασε ακόμη περισσότερες, αλλά το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Νάβας στο 107, αλλά ο Γκέντνερ στο 119ο λύτρωσε τους γηπεδούχους.

Τα αποτελέσματα:

Βέρντερ Βρέμης - Βαλένθια 4-4 (1-1)
0-1 Βίγια (2)
0-2 Μάτα (15)
1-2 (26) Αλμέιδα
1-3 Βίγια (45)
2-3 (57) πέναλτι Φρινγκς
3-3 (62) Μαριν
3-4 Βίγια (65)
4-4 (84) Πιζάρο

Φούλαμ - Γιουβέντους 4-1 (1-3)
0-1 Τρεζεγκέ (2)
1-1 (9) Ζαμόρα
2-1 (39) Γκέρα
3-1 (49) Γκέρα
4-1 (82) Ντέμπσι

Μαρσέιγ - Μπενφίκα 1-2 (1-1)
1-0 (70) Νιάνγκ
1-1 Περέιρα (75)
1-2 Κάρντεκ (90)

Σταντάρ Λιέγης - Παναθηναϊκός 1-0 (3-1)
1-0 (45) Μποκανί

Αντερλεχτ - Αμβούργο 4-3
0-1 Μπόατενγκ (42)
1-1 (44) Λουκάκου
2-1 (45) πέναλτι Σουάρες
2-2 Γιάνσεν (54)
3-2 (59) Μπίγκλια
4-2 (66) Μπουσούφα
4-3 Πέτριτς(75)

Λίβερπουλ - Λιλ 3-0
1-0 (9) πέναλτι Τζέραρντ
2-0 (49) Τόρες
3-0 (89) Τόρες

Σπόρτινγκ - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2 (0-0)
0-1 Αγουέρο (3)
1-1 (19) Λίεντσον
1-2 Αγουέρο (33)
2-2 (45) Πόλγκα

Βόλφσμπουργκ - Ρούμπιν Καζάν 2-1, κ.α. 1-1 (1-1)
0-1 Κασάεφ (21)
1-1 (58) Μάρτινς
2-1 (119) Γκέντνερ

ΠΑΕ Ηρακλής-Πρόεδρος ο Παντελή

Ο Παντελή στα γραφεία του Ηρακλή Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν πριν από λίγο ο Αντώνης Ρέμος και ο Ανδρέας Παντελή και ο δεύτερος, πολύ σύντομα, θα αναλάβει τη θέση του προέδρου.Ο Κύπριος θα πάρει στην κατοχή του το 50% των μετοχών της ΠΑΕ Ηρακλής, ενώ θα αναλάβει και χρέη Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου.

Η σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ αναφέρει τα εξής:
"Είναι γνωστό σε όλο το φίλαθλο κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ ότι το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε εξέλιξη μια μεταξύ μας συζήτηση για την συμμετοχή του κ. Α. Παντελή στην μετοχική σύνθεση της Π.Α.Ε.

Είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τους φιλάθλους μας, ότι οι συζητήσεις μας αυτές απέδωσαν καρπούς και πλέον ο κ. Παντελή θα αποτελέσει μέλος της οικογένειας του ΗΡΑΚΛΗ , με αυξημένο ρόλο και αρμοδιότητες .

Ήδη επήλθε κατ' αρχήν συμφωνία για τους όρους της μεταβίβασης του 50% του πακέτου των μετοχών της Π.Α.Ε. που έχει στην κατοχή του ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος θα διατηρήσει στην κατοχή του το υπόλοιπο 50%, σε αντίθεση με τις αρχικές συζητήσεις για την μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών. Η συμφωνία αυτή θα υλοποιηθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα, και με την εκπλήρωση των όρων της.

Παράλληλα, θα δρομολογηθούν άμεσα οι εξελίξεις για την ανάληψη της θέσης του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Π.Α.Ε. από τον κ. Παντελή, ο οποίος ούτως ή άλλως το τελευταίο διάστημα έχει άμεση γνώση, αλλά και τον έλεγχο της καθημερινής λειτουργίας της Π.Α.Ε, με Αναπληρωτή Πρόεδρο τον Αντώνη Ρέμο.

Η συμφωνία αυτή είναι αποτέλεσμα της κοινής μας επιθυμίας να δούμε τον ΗΡΑΚΛΗ όσο γίνεται πιο δυνατό , πιο ανταγωνιστικό και πιο επιτυχημένο. Πιστεύουμε και οι δυο στην δυναμική και τις προοπτικές του, και είμαστε βέβαιοι ότι η κοινή μας προσπάθεια θα στεφθεί από επιτυχία, προς όφελος της ομάδας και του κόσμου μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο φίλαθλος κόσμος του ΗΡΑΚΛΗ θα σταθεί δίπλα στην ομάδα, όπως κάνει πάντα. Ο στόχος όλων μας είναι κοινός και είναι μόνο η επιτυχία. Και πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να τον πετύχουμε.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗ

Νιόπλιας: "Όλα κρίθηκαν στο πρώτο ματς"


Ο Νίκος Νιόπλιας πριν τον αγώνα ρεβάνς με την Σταντάρ Λιέγης Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στη Λιέγη υποστήριξε ότι η πρόκριση στους "8" του Europa League κρίθηκε στο πρώτο παιχνίδι στο "Σπύρος Λούης". "Δεν ήταν καλύτερη η Σταντάρ", τόνισε και συμπλήρωσε: "Στόχος η νίκη στο ντέρμπι".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα προπονητή:
"Κρατάμε πάντα τα θετικά και προσπαθούμε να διώξουμε ή να περιορίσουμε τα αρνητικά. Κάναμε πολλά λάθη στα δύο ματς με την Σταντάρ. Κατά ένα μέρος κρίθηκε στο πρώτο ματς. Ηταν λογικό η Σταντάρ να πάει το ματς στην έδρα της όπως θέλει μετά από ένα τέτοιο σκορ. Θέλαμε να σκοράρουμε πρώτοι για να μεταφέρουμε την πίεση, αλλά δεν το καταφέραμε", δήλωσε αρχικά.

Ερωτούμενος για το αν ο αποκλεισμός επηρεάσει τους "πράσινους" ενόψει του ντέρμπι, είπε: "Όχι, δεν υπάρχει λόγος, είναι διαφορετικές διοργανώσεις. Την Κυριακή μπορούμε να κερδίσουμε τα πάντα, παίζουμε στην έδρα μας, με τον κόσμο μας, είμαστε καλή ομάδα και το περιμένουμε πώς και πώς. Πιστεύω θα είμαστε νικητές για να πάρουμε το πρωτάθλημα".

Για το αν θα υπάρχει κούραση ενόψει ντέρμπι: "Είναι λογικό να θέλουμε να παλέψουμε το σημερινό παιχνίδι. Ηταν ένα ματς στο οποίο πας με την καλύτερη διάθεση που έχεις. Γενικά, δεν μπορείς να μην βάλεις αυτούς τους παίκτες που πιστεύεις να πάρεις αποτέλεσμα. Αν είμαστε στον Παναθηναϊκό και δεν πιστεύουμε στους 25 παίκτες που έχουμε, τότε δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε. Όλοι οι παίκτες θα παίρνουν ευκαιρίες. Στο πρώτο ματς ήταν τέτοια η χρονική στιγμή που επιβαλλόταν να κάνουμε αλλαγές. Είχαμε 5 διεθνείς που είχαν παίξει στο Βόλο, πηγαίναμε στην Τρίπολη σε μια έδρα που δεν είχαμε κερδίσει ποτέ, ήμασταν δύο βαθμούς διαφορά. Σήμερα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Είχαμε έναν αέρα, θέλαμε να τον συνεχίσουμε εν όψει της Κυριακής. Είμαστε σε καλή κατάσταση και την Κυριακή δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι κάτι άλλο. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Πρέπει να κερδίσουμε γιατί θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για το πρωτάθλημα. Ό,τι παιχνίδι και να παίζεις με τον Ολυμπιακό, είναι ντέρμπι και είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Είναι τέτοιο το παιχνίδι, στο οποίο -αν μπορώ να πω έτσι- ο ποδοσφαιριστής σαν να παράγει περισσότερη δύναμη. Ήμαστε κοντά στο πρωτάθλημα. Το γεγονός αυτό, αλλά και άλλα τέτοια μας δίνουν δύναμη και υπερκαλύπτουν, οποιαδήποτε κούραση που θα μπορούσε να υπάρχει. Και ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του δεν θα έχει περισσότερες ώρες ξεκούρασης. Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα κόπωσης. ’λλωστε για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να μείνουμε εδώ και να κάνουμε μια προπόνηση για να μην κουράσουμε τους παίκτες.

Για το αν η Σταντάρ ήταν καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό: "Όχι, δεν ήταν καλύτερη η Σταντάρ, αλλά είχε πολύ καλό σκορ από το πρώτο παιχνίδι. Την έχω δει την ομάδα. Αν εμείς είχαμε οποιοδήποτε σκορ υπέρ μας στο πρώτο παιχνίδι, όλα θα ήταν αλλιώς. Εχει δείξει ότι μόνο στην κόντρα μπορεί να κάνει φάση. Αν πρέπει να κάνει παιχνίδι, δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει".

Η υπόσχεση στους οπαδούς: "Πρέπει να κερδίσουμε, αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν έχω να δώσω υπόσχεση μόνο στον κόσμο, αλλά σε όλους, στους εαυτούς μας".

Από την άλλη ο Ντομένικο Ντ' Ονόφριο, δήλωσε: "Φοβόμουν το ότι ήμασταν το φαβορί. Δημιουργήσαμε τις πιο κλασικές ευκαιρίες και ο τρόπος που διαχειριστήκαμε το ματς έδειξε συγκέντρωση και ωριμότητα. Είμαι ευχαριστημένος από το σύνολο της ομάδας. Δείξαμε χαρακτήρα και στα 90 λεπτά. Παίξαμε με πολύ καλή τακτική και με Ζάλτσμπουργκ, Βέστερλο, Μπριζ χωρίς τα ίδια καλά αποτελέσματα. Εχω πάντα την ίδια φιλοσοφία παιχνιδιού. Γνωρίζω τα προσόντα των παικτών μου και προσπαθώ να προσθέσω αξία στο σύνολο. Και σήμερα και με Ζάλτσμπουργκ καταφέραμε ένα αποτέλεσμα κόντρα σε καλύτερες ομάδες από εμάς. Κερδίζουμε σε ομοψυχία και χαρακτήρα, απλά σήμερα έτυχε να έρθει και το αποτέλεσμα κάτι που συνέβη στο παρελθόν. Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός μπορούσε να κάνει τη ζημιά, κατά κάποιο τρόπο το περιμέναμε. Ομως και η ομάδα και ο Μπολάτ τα πήγε καλά και το ξεπεράσαμε στη συνέχεια και δεν είχαμε πρόβλημα".

Ερωτούμενος τέλος ποιον αντίπαλο προτιμά στα προημιτελικά, απάντησε: "Με τη Γιουβέντους αποδείχθηκε ότι σε αυτή τη διοργάνωση βγήκαν έξω θηρία και φάνηκε πόσο μεγάλο είναι το επίτευγμά μας".

Ο Παππάς έβαλε πάλι το χέρι στην τσέπη


Ο Πέτρος Παππάς... Η υπόσχεση του Σταύρου Αδαμίδη προς τους παίκτες της ΑΕΚ στην πρόσφατη ομιλία του πριν το παιχνίδι με την Καβάλα ήταν ότι μέχρι το τέλος του μήνα άπαντες θα έχουν εξοφληθεί. Την Πέμπτη έξι "κιτρινόμαυροι" είδαν το χρώμα του... euro, το οποίο βγήκε από την τσέπη του Πέτρου Παππά.

Ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, κατέθεσε περίπου 400.000 ευρώ στους λογαριασμούς έξι ποδοσφαιριστών και συγκεκριμένα των Ιορντάκε, Αρτσε, Γκερέιρο, Μαντούκα, Γεωργέα και Λαγού. Βεβαίως το ποσό αυτό είναι μικρό μπροστά στα περίπου 2 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να καταβληθούν τις επόμενες μέρες προκειμένου να εξοφληθούν και οι υπόλοιποι παίκτες του "δικεφάλου", τις δόσεις των συμβολαίων τους μέχρι το τέλους του προηγούμενου έτους.

Στο μεταξύ, σε ότι αφορά τα νέα από την προετοιμασία ενόψει του ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, όλα δείχνουν πως ο Κώστας Μανωλάς θα διατηρήσει τη θέση του στο κέντρο της άμυνας της "Ένωσης". Εκεί θα έχει παρτενέρ τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Επίσης δίπλα στον Παντελή Καφέ με καθήκοντα "καθαρού" αμυντικού μέσου, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς χρησιμοποίησε τον Σανέλ Γιάχιτς.

Φήμες για Μάχο στον Ολυμπιακό


Ο Γιούργκεν Μάχο στην προετοιμασία Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο ότι ψάχνει να βρει γκολκίπερ προκειμένου να στελεχώσει το ρόστερ του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην Αυστρία, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ήδη προσεγγίσει τον Γιούργκεν Μάχο, ο οποίος στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ!

Αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της ομάδας του Πειραιά, υπάρχουν ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος είναι ήδη 39 ετών, ο Πορτογάλος, δανεικός από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου, Ούρκο Πάρντο, ο Σλοβάκος Πάβολ Κόβατς και ο άπειρος Λεωνίδας Παναγόπουλος.

Ο Νικοπολίδης είναι πολύ πιθανό να σταματήσει με τη λήξη της φετινής περιόδου, ο Πάρντο δεν έχει πείσει όποτε κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία των "ερυθρολεύκων" ότι είναι "φύλακας - άγγελος", ενώ το συμβόλαιο του Κόβατς το οποίο λήγει, δεν θα ανανεωθεί.

Η περίπτωση του 33χρονου Μάχο είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ, είναι Αυστριακός, δηλαδή δεν πιάνει θέση ξένου και μπορεί να αποκτηθεί ως ελεύθερος μιας και το συμβόλαιό του με τη ΛΑΣΚ Λιντζ λήγει το καλοκαίρι του 2010. Φυσικά είναι γνώστης του ελληνικού πρωταθλήματος, όπου άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις, την πρώτη του σεζόν (2007-2008), όταν και αγωνίστηκε σε 21 ματς με τη φανέλα του "δικεφάλου".