Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Στον τελικό του EuroCup ο Αθηναϊκός


Τα κορίτσια του Αθηναϊκού πανηγυρίζουν την πρόκριση στον τελικό του  EuroCup Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Αθηναϊκός προκρίθηκε σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και θα διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ, εκτός συνόρων. Η ομάδα του Βύρωνα εξασφάλισε το "εισιτήριο" για τον τελικό του EuroCup γυναικών, μετά τη νίκη του 60-55 επί της ρωσικής Ντιναμό Κουρσκ, στον δεύτερο ημιτελικό στην Αθήνα.

Τα κορίτσια του Τζωρτζή Δικαιουλάκου, που είχαν περάσει νικηφόρα και από τη Ρωσία με 64-58 στον πρώτο ημιτελικό, θα διεκδικήσουν το τρόπαιο απέναντι στη ρωσική Ναντέζντα. Ο πρώτος τελικός θα διεξαχθεί στην έδρα του Αθηναϊκού την 1η Απριλίου, ενώ ο δεύτερος είναι προγραμματισμένος για τις 8 Απριλίου στη Ρωσία.

Στόχος του Αθηναϊκού ήταν να υπερασπιστεί τη διαφορά των 6 πόντων, με την οποία είχε νικήσει στη Ρωσία. Οι παίκτριες του Τζωρτζή Δικαιουλάκου μπήκαν αποφασισμένες, προηγήθηκαν με 19-9 στο 10' και δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα. Η Τούλα Καλέντζου με 9 πόντους ήταν η κορυφαία της ελληνικής ομάδας στο πρώτο 20λεπτο ("σιώπησε" στην επανάληψη, ενώ βγήκε και με 5 φάουλ), στο σκοράρισμα τη βοήθησαν και οι Βιζμπαριένε, Ράιλι, Χατζηνικολάου και Ουίγκινς, με την τελευταία να μετρά και 3 ασίστ, με αποτέλεσμα το σκορ να είναι 36-22 στο ημίχρονο.

Ο τομέας των ριμπάουντ και κυρίως τα αμυντικά υπήρξαν κλειδί ως προς την ανωτερότητα του Αθηναϊκού στα πρώτα δύο δεκάλεπτα (20 έναντι 13 της ρωσικής ομάδας), όπως και οι βολές (10/12 έναντι 4/4 της Ντιναμό), πάντα μέχρι το 20'. Στη συνέχεια οι Ρωσίδες κατάφεραν να βελτιωθούν σ' αυτούς τους δύο τομείς, αλλά η παρουσία της WNBAer, Ρουθ Ράιλι, η οποία σημείωσε τους 12 από τους 17 πόντους της στο β' μέρος, έκαναν τη διαφορά.

Αν και η Ντιναμό μείωσε σε 57-51, απέμεναν μόλις 58" για τη λήξη και ο Αθηναϊκός, έχοντας επιδείξει ομαδικότητα (15 ασίστ) και σοβαρότητα, πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό. Τα κορίτσια του Τζωρτζή Δικαιουλάκου χόρεψαν συρτάκι στο κέντρο του γηπέδου μπροστά σε πολλές προσωπικότητες του ανδρικού μπάσκετ, που έσπευσαν να βρεθούν στο κλειστό της Εργάνης και να συμπαρασταθούν στη γυναικεία ομάδα του Αθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 19-9, 36-22, 51-39, 60-55

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καλέντζου 9 (2), Λύμουρα 1, Χατζηνικολάου 8 (1), Βολωνάκη, Σούλις 2, Πετρονίτε 4, Σαρέγκου, Ουίγκινς 6 (2), Κεχαγιά, Κοσμά 3 (1), Ράιλι 17, Βιζμπαριένε 10
ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΟΥΡΣΚ: Λάπτεβα, Σνόου 11, Μπιμπαίτε 8 (2), Λινκεβιτσιένε 7 (1), Ρόμπινς 10, Μποτσάροβα 6, Μαξιμένκο 5 (1), Ψάρεβα 8

Δεν υπάρχουν σχόλια: