Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Κάμπορα: Ηρθε η ώρα για τίτλο

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-18/1268933532_kabora_250x.jpgΤην πεποίθησή του πως η ώρα για τον Αρη να σηκώσει ένα Κύπελλο έφτασε, εξέφρασε ο Χαβιέρ Κάμπορα, στο περιθώριο της βράβευσής του ως MVP της 26ης αγωνιστικής για την απόδοσή του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο αργεντίνος αποκάλυψε πως βρίσκεται κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στον επαναληπτικό με την Καβάλα και το παιχνίδι της Κυριακής (21/3) με τον Πανιώνιο, ενώ τόνισε πως έχει ιδιαίτερο δέσιμο με τους οπαδούς του Αρη. Την βράβευση έκανε ο Γιώργος Σεμερτζίδης, ο οποίος χαρακτήρισε τον Κάμπορα ως χαρισματικό επιθετικό και πως κάθε προπονητής θα ήθελε να τον έχει στην διάθεσή του.

"Θα ήθελα να μοιραστώ αυτό το βραβείο με τους συμπαίκτες μου, γιατί κάναμε όλοι μας μεγάλη προσπάθεια. Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και εκεί θέλουμε να παραμείνουμε. Στόχος μας να σφραγίσουμε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου, να κλείσουμε την 5η θέση στα πλέι οφ, προκειμένου να βγούμε στο Champions League. Εγγυόμαστε στον κόσμο μας ότι θα αφήσουμε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, για να ολοκληρώσουμε τους στόχους της φετινής χρονιάς", είπε αρχικά ο Κάμπορα.

Για τα συναισθήματα του μετά την εκτέλεση του πέναλτι: "Ήθελα να εκτελέσω το πέναλτι στην απέναντι γωνία δυνατά, αλλά βρήκε στο δοκάρι. Είπα, όμως, ότι πρέπει να κάνω θετικές σκέψεις. Αν έμενα εκεί, στην απώλεια του πέναλτι, θα με έπαιρνε από κάτω. Με την πρώτη ευκαιρία που μου δόθηκε, προσπάθησα για το γκολ και όλα εξελίχθηκαν καλά για την ομάδα μου".

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: "Απ’ ότι κατάλαβα, βρισκόμαστε ήδη σε συζήτηση και είμαστε πολύ κοντά. Επομένως, στα τέλη του μήνα ή στην αρχή του επόμενου, θα έχουμε τις αναμενόμενες εξελίξεις".

Για το αν το 3-1 επί της Καβάλας στο Κύπελλο κι αν δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στον Αρη: "Αυτό που θέλαμε ήταν να κερδίσουμε το παιχνίδι, ακόμη και με ένα γκολ διαφορά. Από εκεί και πέρα, ήρθε ένα καλό αποτέλεσμα. Τώρα, πρέπει να φερθούμε έξυπνα, να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση, να κάνουμε σοβαρό και έξυπνο παιχνίδι και να πετύχουμε γκολ".

Για τις απουσίες στον αγώνα με τον Πανιώνιο: "Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το ποιος θα αγωνιστεί. Υπάρχουν παιδιά που δουλεύουν σκληρά στις προπονήσεις. Επομένως, όποιος κι αν κληθεί να αντικαταστήσει τον Κόκε, ή κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή, θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Όσοι κληθούν από τον προπονητή, πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά και να κάνουν ένα καλό παιχνίδι".

Για την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης: "Αρχικά, πιστεύω ότι το πιο σημαντικό παιχνίδι για μας, είναι κάθε φορά το επόμενο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι με τον Πανιώνιο και να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους. Προπονούμαστε πολύ σκληρά και θέλουμε η ομάδα μας να κατέβει στην Αθήνα για το θετικό αποτέλεσμα κι όταν γυρίσουμε να έχουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης".

Για τους οπαδούς του Αρη: "Σίγουρα, έχω ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τους οπαδούς μας. Από την αρχή, από το πώς με υποδέχθηκαν, από την αποδοχή τους, όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και έξω από τον αγωνιστικό χώρο, σε μένα και την οικογένειά μου. Επομένως, γι’ αυτούς τους λόγους, είμαστε πολύ χαρούμενοι που δώσαμε αυτή τη χαρά στους οπαδούς μας".

Για το αν έχει κατακτήσει άλλο Κύπελλο στην καριέρα του: "Έχω κατακτήσει ένα Κύπελλο και στην Αργεντινή. Ήρθε, όμως, η ώρα να σηκώσουμε και το δεύτερο".

Σεμερτζίδης: Χαρισματικός παίκτης ο Κάμπορα

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σεμερτζίδης, που έκανε τη βράβευση, τόνισε: "Αρχικά, θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου για τη συμβολή του, τόσο για τα γκολ που πέτυχε, όσο και για την παρουσία του γενικά σε όλο το ματς. Σήμερα, τιμώ ένα χαρισματικό ποδοσφαιριστή, που δεν ήρθε με τυμπανοκρουσίες στην ομάδα μας. Με τη δουλειά και την υπομονή του είναι, πλέον, βασικός και έχει θετική παρουσία στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Ο κάθε προπονητής θα τον ήθελε στην ομάδα του. Παίζει πρώτα για την ομάδα, μετά για τον εαυτό του και διαισθάνεται το γκολ. Του εύχομαι να έχει την ανάλογη συνέχεια στην ποδοσφαιρική του πορεία και να συμβάλλει και αυτός στη μέχρι τώρα θετική παρουσία της ομάδας στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Επιπλέον, θα ήθελα να σταθώ στο γεγονός ότι ένας ποδοσφαιριστής χάνει πέναλτι, αλλά στη συνέχεια, επιμένει και ανεβάζει, μάλιστα, την απόδοσή του. Ακόμη, και γι’ αυτό, πρέπει να του δώσουμε συγχαρητήρια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: