Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Περιμένουν τα αποτελέσματα για Τζέραρντ!

Ο Στίβεν Τζέραρντ έκανε μαγνητική το πρωί της Πέμπτης και όλοι στην Λίβερπουλ περιμένουν τα αποτελέσματα αυτής για να εξακριβωθεί το ακριβές διάστημα της απουσίας του.  
Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απουσία δύο εβδομάδων αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.
Τα νέα μετέφερε στην συνέντευξη για το ματς κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας για το Κύπελλο ο βοηθός του Μπρένταν Ρότζερς (δεν παρουσιάστηκε αφού ταξίδεψε εκτός Αγγλίας για επαγγελματικούς λόγους), λέγοντας:
«Δυστυχώς ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο στο τέλος του ματς. Έκανε εξετάσεις σήμερα το πρωί και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και για τον Στέρλινγκ.
Ελπίζουμε πως κανένας από τους δύο δεν θα μείνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά χωρίς τα αποτελέσματα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα συγκεκριμένο».
*Πηγή: england365.gr*

TOP 10 με Παπανικολάου!! (video)

Ελληνική παρουσίασε σε ακόμα ένα TOP 10 από τον… μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, με τον Κώστα Παπανικολάου στο Νο.9 της λίστας με τις πιο εντυπωσιακές στιγμές.
Δείτε το video:









*Πηγή:  Superbasket.gr*

Ολοταχώς προς τα ημιτελικά!!

Προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου πήρε ο Απόλλων Σμύρνης, καθώς ήρθε 1-1 στα Χανία, ενώ προηγήθηκε λίγο πριν το φινάλε, αλλά οι πανηγυρισμοί των παικτών του δεν κράτησαν πολύ.

Ολοταχώς προς τα ημιτελικά
Όλα τα λεφτά στο ΑΟ Χανιά-Απόλλων Σμύρνης ήταν το χρονικό διάστημα από το 77’ έως το 80’, καθώς μπήκαν τα δυο γκολ της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν αλώβητοι από τα Περιβόλια (1-1) στο πρώτο παιχνίδι με τους Κρητικούς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Το σκορ άνοιξε ο Δημήτρης Σουάνης ευστοχώντας σε πέναλτι, που κέρδισε ο Βάντερσον από τον Σικαλιά. Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός ξέσπασε σε κλάματα στους πανηγυρισμούς, που δεν κράτησαν πολύ. Λίγο μετά ο Κρητικός έδωσε την απάντηση του, νικώντας στον αέρα την αντίπαλη άμυνα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Μετριότατο σε θέαμα το πρώτο ημίχρονο, ενώ ήταν ανώτερο το δεύτερο και πολύ καλύτερο από τα μέσα του και μετά. Ειδικά, το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πολύ ενδιαφέρον, καθώς το ματς έγινε... ρώσικη ρουλέτα.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου δεν είχε πάρει καλό αποτέλεσμα ούτε στο πρώτο ματς της προηγούμενης φάσης, αλλά κατάφερε να πάρει την πρόκριση. Είχε χάσει με 2-1 στο ίδιο γήπεδο από τον ΠΑΣ και νικώντας με αυτό το σκορ στους «Ζωσιμάδες», οδήγησε την αναμέτρηση στην παράταση αρχικά και στη συνέχεια στα πέναλτι, όπου και χαμογέλασε τελευταία.

Χανιά: Σικαλιάς, Παπουτσογιαννόπουλος (46΄Γανωτής), Εσόνο (70΄Σακελλαρίδης), Γκότοβος, Κοντέων, Γκούμας, Ενγκουέμ, Γκονζάλες, Ρόχας, Πάγκαλος, Κρητικός.


Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δ. Αττικής), βοηθοί: Βασίλης Καμπούρης (Εύβοιας), Φλώριος Ελευθερίου (Αθηνών). Τέταρτος: Γεώργιος Φουκάκης (Ηρακλείου).
Απόλλων Σμύρνης: Πίτκας, Ψιάνος, Γκόλιας, Κοτσώνης, Κύργιας, Ηρακλής (89' Χατζής), Πινέιρο, Άρσιτς (63΄Φαρία), Βάντερσον, Λαγός (53΄Σουάνης), Τζιώρας. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Χαστούκι» από Εφέσεων στον ΟΦΗ!

Απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ η έφεση του ΟΦΗ για την απόφαση να μην οριστεί ο αγώνας με τον Ατρόμητο και να αφαιρεθούν τέσσερις βαθμοί από την ομάδα του Ηρακλείου.

«Χαστούκι» από Εφέσεων στον ΟΦΗ

Η ανακοίνωση της Εφέσεων αναφέρει πως «… απορρίπτει τυπικά την έφεση της ΠΑΕ ΟΦΗ κατά της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1041/29-1-2015 απόφασης της SUPER LEAGUE, της απόφασης της ΚΕΔ και κάθε άλλης συναφούς πράξης της SUPER LEAGUE και της ΕΠΟ, ελλείψει καθ΄ ύλην αρμοδιότητος».

Η απόφαση που είχε εκδοθεί από τη Super League στις 29 Ιανουαρίου ανέφερε: «Ανακοινώνεται ότι, δυνάμει δηλώσεων των πρώην ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΟΦΗ Jorge Lopez και Jordi Lopez Pelpeto, που εστάλησαν στη Super League από τους ίδιους αλλά και μέσω της ΕΠΟ, προέκυψε ότι δεν κατεβλήθησαν σε αυτούς σημαντικά ποσά (παρελθούσες μηνιαίες δόσεις) ως αυτά ορίσθηκαν με τις υπ΄ αριθμ. 66/2013 και 76/2013 αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ (Τ.Δ.Δ.). Με τις εν λόγω έγγραφες δηλώσεις τους οι δύο ποδοσφαιριστές ζήτησαν (όπως προβλέπεται στους οικείους κανονισμούς) την επιβολή των προβλεπόμενων στις εν λόγω αποφάσεις κυρώσεων εις βάρος της ΠΑΕ ΟΦΗ. Ως εκ τούτου, βάσει των οικείων κανονισμών και δεδομένου ότι δε μεσολάβησε εξόφληση των ως άνω εντός των νομίμων προθεσμιών, η Super League, σε συμμόρφωση με τις ως άνω αποφάσεις ανακοινώνει την αφαίρεση δύο (2) βαθμών εκ της αποφάσεως 66/2013 του Τ.Δ.Δ. και άλλων δύο (2) βαθμών εκ της αποφάσεως 76/2013 του Τ.Δ.Δ., καθώς και τον μη ορισμό του αγώνα «Ατρόμητος Αθηνών – ΟΦΗ» που είχε προγραμματισθεί για την Κυριακή 1/2/2015 και ώρα 17.15. Σε περίπτωση που δε λάβει χώρα εξόφληση των οικείων ποσών δε θα διεξαχθεί και κάθε άλλος επόμενος αγώνας της ΠΑΕ ΟΦΗ».

Και επίσημα Μαρκαριάν!!

Προπονητής της Εθνικής Ελλάδας είναι και επίσημα ο Σέρχιο Μαρκαριάν, καθώς εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΕΠΟ η πρόταση να αναλάβει ο Ουρουγουανός τεχνικός τη «γαλανόλευκη».

Και επίσημα Μαρκαριάν

Ο Ουρουγουανός προπονητής θα έχει ως στενό του συνεργάτη τον Νίκο Κωστένογλου, ενώ δίπλα του θα είναι και ένας συμπατριώτης του.

Παράλληλα, ως προπονητής τερματοφυλάκων συνεχίζει ο Φάνης Κατεργιαννάκης, ενώ επιστρέφει ο γυμναστής Νεκτάριος Πανταζής που είχε απομακρυνθεί μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Φερνάντο Σάντος.

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας με τον Μαρκαριάν, οι ετήσιες απολαβές του αγγίζουν τις 400.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση

Ο κ. Σέρχιο Μαρκαριάν είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και σχετικής εισήγησης του κ. Γιώργου Καραγκούνη.

Το συμβόλαιο που πρόκειται να υπογραφεί με τον Ουρουγουανό τεχνικό θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 και θα επεκταθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2016 σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής Ομάδας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Εκ των συνεργατών του κ. Μαρκαριάν θα είναι ο κ. Νίκος Κωστένογλου.

Το βιογραφικό του κ. Μαρκαριάν

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν είναι γεννημένος την 1η Νοεμβρίου 1944 στο Μοντεβιδέο. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει εργαστεί στο παρελθόν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Ιωνικό, στον Παναθηναϊκό και στον Ηρακλή, ενώ έχει θητεύσει σε συλλόγους της Παραγουάης (Ολίμπια, Σολ ντε Αμέρικα, Σέρο Πορτένο, Λιμπερτάδ), του Περού (Ουνιβερσιτάριο Ντεπόρτες, Σπόρτινγκ Κριστάλ), του Μεξικό (Κρουζ Αζουλ), της Χιλής (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε) και της Ουρουγουάης (Ντανούμπιο). Το 1983 και το 1985 κέρδισε το Πρωτάθλημα Παραγουάης με την Ολίμπια, καθώς επίσης το 2006 και το 2007 με τη Λιμπερτάδ. Δύο φορές αναδείχθηκε Πρωταθλητής στο Περού με την Ουνιβερσιτάριο Ντεπόρτες (1993) και την Σπόρτινγκ Κριστάλ (1996), ενώ κέρδισε και το Πρωτάθλημα Apertura στη Χιλή το 2009 με την Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε.
Ως ομοσπονδιακός προπονητής, ο Σέρχιο Μαρκαριάν εργάστηκε στην Παραγουάη (1992-1993, 1999-2001) και στο Περού (2010-2013). Και τα δύο συγκεκριμένα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα σημείωσαν, ιστορικά, την καλύτερη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA επί θητείας Σέρχιο Μαρκαριάν (η Παραγουάη 8η και το Περού 19ο), ενώ το Περού κατέλαβε την 3η θέση στο Κόπα Αμέρικα του 2011.

Από Ταουσιάνη σε… Μαντζουράκη!

Ο Εργοτέλης έλυσε τη συνεργασία του με τον Γιάννη Ταουσιάνη και συμφώνησε με τον Γιάννη Μαντζουράκη, όπως μετέδωσε ο ΣΠΟΡ FM Κρήτης.

Από Ταουσιάνη σε… Μαντζουράκη
Αλλαγή προπονητή στον Εργοτέλη! Όπως μετέδωσε ο ΣΠΟΡ FM Κρήτης, ο Γιάννης Ταουσιάνης έλυσε τη συνεργασία του με τον Εργοτέλη και βρίσκει το διάδοχό του στο πρόσωπο του Γιάννη Μαντζουράκη.

Παρότι υπήρχε σχετική ικανοποίηση για το πρόσωπο της ομάδας στα τελευταία ματς, η διοίκηση των Ηρακλειωτών έκρινε πως ένας πιο έμπειρος προπονητής θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο την προσπάθεια του Εργοτέλη να κρατηθεί στη Super League και ο μέχρι πρότινος προπονητής της Καλλονής ήταν η επιλογή της ΠΑΕ.

Πιθανώς μέσα στη μέρα να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις του «διαζυγίου» με Ταουσιάνη και του «γάμου» με τον Μαντζουράκη, που θα γίνει ο τέταρτος προπονητής του Εργοτέλη φέτος, μετά τους Χουάν Φεράντο, Παύλο Δερμιτζάκη και Γιάννη Ταουσιάνη.*Πηγή: sport-fm.gr*

Απροστάτευτος ο ΟΦΗ!

Στο… κενό έπεσε η προσπάθεια των πρώην προέδρων και μελών του Δ.Σ. του ΟΦΗ για την προστασία του συλλόγου από παλιές οφειλές, καθώς το Πρωτοδικείο Ηρακλείου απάντησε αρνητικά στο αίτημά τους.

Απροστάτευτος ο ΟΦΗ
Αρνητική κατάληξη είχε η απόφαση του Πολυμελές Πρωτοδικείου Ηρακλείου για τον ΟΦΗ, καθώς απορρίφτηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει μέτοχοι της ΠΑΕ κατά της Σούπερ Λίγκας.

Στόχος των πρώην προέδρων και μελών του συλλόγου ήταν να προστατεύσουν την ομάδα, ώστε μην έχει πρόβλημα η ομάδα από πιθανές κυρώσεις της διοργανώτριας αρχής (που ισοδυναμούν με αφαίρεση βαθμών και μη ορισμό αγώνων) και να διεξάγονται κανονικά οι αγώνες της.

Η εκδίκαση της υπόθεσης για τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθεί στις 13 Μαρτίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Χαλάρωμα και… συνάντηση! (pic)


Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το αποψινό παιχνίδι με τη Νίζνι με πρωινό χαλάρωμα στη «Nagorny Arena». Συνάντηση με τον πρώην συμπαίκτη του Τέιλορ Ρότσεστι είχε ο Οθέλο Χάντερ.

Χαλάρωμα και… συνάντηση (pic)

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, έτσι ο Μπρεντ Πέτγουεϊ που αντιμετώπισε τις τελευταίες ημέρες ενοχλήσεις στην πλάτη, θα είναι κανονικά στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος του Ολυμπιακού, ακολούθησε αυτό της Νίζνι. Κατά τη διάρκεια της… συνάντησης, ο σέντερ των «ερυθρόλευκων», Οθέλο Χάντερ, είχε εγκάρδια συνομιλία με τον κορυφαίο παίκτη της αντιπάλου, Αμερικανό γκαρντ, Τέιλορ Ρότσεστι (φωτό), με τον οποίο υπήρξαν πέρυσι συμπαίκτες στην Σιένα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Εμπρηστικός μηχανισμός σε λέσχη οπαδών της ΑΕΚ!

Οι δράστες πέταξαν και μολότοφ στο κτίριο στον Βόλο.

Εμπρηστικός μηχανισμός σε λέσχη οπαδών της ΑΕΚ

Ο μηχανισμός, που τοποθετήθηκε λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, αποτελείτο από ένα φιαλίδιο υγραερίου, στο οποίο είχαν προσδεθεί δύο καπνογόνα και ένα φυσίγγιο κυνηγητικού όπλου.

Η πυρκαγιά κατασβήσθηκε από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Πηγή: newsbeast.gr

Φέρνει Μπάουερς ο Κόροιβος!

Τον Τίμοθι Μπάουερς αποκτά ο Κόροιβος για να καλύψει το κενό του Ντουέιν Ντέιβις.

Φέρνει Μπάουερς ο Κόροιβος
Ο Τίμοθι Μπάουερς θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο αντικαταστάτης του Ντουέιν Ντέιβις στο ρόστερ του Κοροίβου.

Ο 33χρονος γκαρντ (1,88μ.) αγωνιζόταν από το 2009 στην Ιταλία και πέρσι στην Τορίνο είχε 99 πόντους, 4,7 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ κατά μέσο όρο.

Ο Αμερικανός αναμένεται άμεσα στην Ελλάδα και στόχος είναι να βρίσκεται στη διάθεση του Χάρη Μαρκόπουλου για τον αγώνα με το Ρέθυμνο το Σάββατο.

Στο μεταξύ, παρά την εξάμηνη ποινή αποκλεισμού του Ντουέιν Ντέιβις για χρήση απαγορευμένης ουσίας (η πλευρά του παίκτη αναφέρει πως πήρε φαρμακευτικό σκεύασμα για τη μέση του), υπάρχει η σκέψη ενεργοποίησης της συμφωνίας για δεύτερο χρόνο συνεργασίας μαζί του, εφόσον φυσικά η ομάδα παραμείνει στην Α1. *Πηγή: sport-fm.gr*

Περιμένουν νέα ρύθμιση!

Το θέμα των οφειλών του ΠΑΟΚ επανέρχεται στο προσκήνιο για την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, ύστερα από τις εξαγγελίες της νέας Κυβέρνησης.

Περιμένουν νέα ρύθμιση
Τεράστια ανυπομονησία έχει προκαλέσει στις τάξεις του ΠΑΟΚ τα όσα εξήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, όσον αφορά ρύθμιση χρεών και τις 100 δόσεις που μπορεί να αξιοποιήσει η ΠΑΕ.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από τη διοίκηση του συλλόγου, καθώς εκείνο που υποστηρίζουν είναι πως «έχουμε ακούσει τόσα και τόσα. Ας έρθει εκείνη η στιγμή που θα μπορεί ο μεγαλομέτοχος να πληρώσει και θα τα πούμε».

Εφόσον τελικά οι δεσμεύσεις της νέας Κυβέρνησης γίνουν πράξη, τότε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ θα προχωρήσει για να υπαχθεί άμεσα στη ρύθμιση, αφού πρώτα βεβαιωθούν τα χρέη της, κάτι που μπορεί να γίνει αφού αποσυρθεί από τις 43 υποθέσεις.

Σύμφωνα με τη SportDay, ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει εφάπαξ μόνο το πρωτογενές χρέος με σβήσιμο 100% των προσαυξήσεων και των προστίμων (περίπου 11,5 εκατομμύρια) είτε το πρωτογενές χρέος με σβήσιμο 90% των προσαυξήσεων και των προστίμων για καταβολή σε 12 δόσεις.*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπό παρακολούθηση ο Λέτο!

Σταθερή η κατάσταση του Σεμπαστιάν Λέτο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι. Παραμένει στο νοσοκομείο υπό ιατρική παρακολούθηση, θα επανεξεταστεί και θα χειρουργηθεί το επόμενο 48ωρο.

Υπό παρακολούθηση ο Λέτο

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο 28χρονος άσος παραμένει υπό ιατρική παρακολούθηση και θα επανεξεταστεί προτού υποβληθεί σε επέμβαση, κάτι που θα συμβεί μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση και εκτός κινδύνου, ωστόσο μετά την επέμβαση που θα του γίνει θα χρειαστεί να μείνει για 7-10 μέρες στο νοσοκομείο και υπολογίζεται πως θα λείψει από τα γήπεδα για 3-4 μήνες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σαν All Star…!!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε και πάλι καλή παρουσία βοηθώντας τους Μπακς να νικήσουν ΚΑΙ τους Κινγκς.Καλή παρουσία Καλάθη στην ήττα Γκρίζλις από Θάντερ. Τι έκανε ο «Παπ».Ήττα-σοκ για Χοκς στη Βοστώνη.

Σαν All Star…

Με όπλο-παραδόξως-την άμυνα, η Θάντερ επιβλήθηκε 105-89 των Γκρίζλις. Ο Νικ Καλάθης είχε πολύ καλή παρουσία για το Μέμφις με 10 πόντους (5/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 λάθη σε 24:08, ενώ ο Κώστας Κουφός σε 24:09 είχε 6 πόντους (3/4 δίποντα, 0/2 βολές), 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

Οι Κλίπερς παρά την απουσία του Μπλέικ Γκρίφιν επικράτησαν 110-95 των Ρόκετς με 24 πόντους και 20 ριμπάουντ του ΝτεΆντρε Τζόρνταν. Ο Κώστας Παπανικολάου σε 19:48 είχε 4 πόντους (2/2 βολές, 1/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 4 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 1 λάθος.

Οι Χοκς έπεσαν θύμα έκπληξης στη Βοστώνη χάνοντας 89-88 από τους Σέλτικς με καλάθι του Έβαν Τέρνερ στα 0,2’’ πριν το τέλος. Άλλο που δεν ήθελαν οι Ουόριορς να το εκμεταλλευτούν και περνώντας με 94-91 από τη Μινεσότα να εδραιωθούν στην κορυφή, με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν έδειξε οίκτο στην πρώην ομάδα του και οι Καβαλίερς με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ από τον ίδιο νίκησαν άνετα το Μαϊάμι με 113-93. Ο Τζέι Τζέι Μπαρέα είχε 22 πόντους και οι Μάβερικς αν και ζορίστηκαν έφτασαν στο 87-82 επί των Τζαζ, ενώ οι Σπερς «καθάρισαν» με 104-87 στο Ντιτρόιτ.

Αναλυτικά:

Ορλάντο Μάτζικ-Νιου Γιορκ Νικς 89-83 Βούτσεβιτς 28 (18 ριμπ.), Ολαντίπο 19, Γκριν 13, Πέιτον 12-Σμιθ 25, Μπαρνιάνι 11, Χάρνταγουεϊ 10.

Μπόστον Σέλτικς-Ατλάντα Χοκς 89-88 Σάλιντζερ 17 (15 ριμπ.), Θόρντον 14, Τέρνερ 12, Μπράντλεϊ 11, Σμαρτ 11-Χόρφορντ 22 (12 ριμπ.), Κάρολ 14, Μίλσαπ 11, Τιγκ 10.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Σαν Αντόνιο Σπερς 87-104 Όγκουστιν 22, Κάλντγουελ-Πόουπ 20, Ντράμοντ 10-Γκριν 19, Πάρκερ 17, Τζινόμπιλι 13, Μπέινς 12, Μπελινέλι 10.

Τορόντο Ράπτορς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 95-93 Γουίλιαμς 27, ΝτεΡόζαν 23, Λάουρι 13, Βάσκες 11-Γουόλ 21, Πιρς 17, Νενέ 14, Γκούντεν 10 (12 ριμπ.).

Μιλγουόκι Μπακς-Σακραμέντο Κινγκς 111-103 Μέιο 21, Νάιτ 20, Μίντλετον 15 (10 ριμπ.), Αντετοκούνμπο 13, Χένσον 12-Κάζινς 28 (19 ριμπ.), Γκέι 17, ΜάκΛεμορ 16, Γουίλιαμς 11, ΜακΚόλουμ 10.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 91-94 Μάρτιν 21, Ρούμπιο 18, Πέκοβιτς 17 (13 ριμπ.), Γιανγκ 15-Κάρι 25, Τόμπσον 14, Μπόγκουτ 10 (10 ριμπ.), Μπαρμπόσα 10, Γκριν 3 (13 ριμπ.).

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Ιντιάνα Πέισερς 93-106 Μπάμπιτ 15, Ντάγκλας 14, Αζανσά 14, Γουάιτι 11-Γουέστ 17, Τζ. Χιλ 17, Στάκεϊ 16, Σ. Χιλ 12.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Μέμφις Γκρίζλις 105-89 Ντουράντ 26 (10 ριμπ.), Γουέστμπρουκ 24, Κόλισον 15, Γουέιτερς 11-Ράντολφ 16, Γκριν 11, Ούντριχ 11, Καλάθης 10.

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Μαϊάμι Χιτ 113-93 Μοζγκόφ 20, Τζέιμς 18 (10 ριμπ.), Τόμπσον 17, Ίρβινγκ 15, Σάμπερτ 13, Λοβ 12, Σμιθ 10-Τσάλμερς 18, Ντενγκ 17, Γουάιτσαϊντ 17 (14 ριμπ.), Μπος 15.

Ντάλας Μάβερικς-Γιούτα Τζαζ 87-82 Μπαρέα 22, Νοβίτσκι 15 (14 ριμπ.), Τζέιμς 9, Πάρσονς 8, Χάρις 8, Βιλανουέβα 8-Μπερκ 16, Φέιβορς 14, Χέιγουορντ 12, Νόβακ 12, Μίλσαπ 10, Καντέρ 6 (10 ριμπ.).

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Λος Άντζελες Λέικερς 102-86 Μάθιους 20, Όλντριτζ 18 (12 ριμπ.), Λίλαρντ 15, Λέοναρντ 11, Λόπεζ 10, ΜακΚόλουμ 10-Κλάρκσον 17, Έλινγκτον 16, Σάκρε 12, Τζόνσον 12, Ντέιβις 8 (11 ριμπ.).

Λος Άντζελες Κλίπερς-Χιούστον Ρόκετς 110-95
Τζόρνταν 24 (20 ριμπ.), Ρέντικ 20, Κρόφορντ 20, Πολ 12 (12 ασίστ), Χόους 12, Μπαρνς 10-Μπρούερ 22, Σμιθ 21 (13 ριμπ.), Αρίζα 13, Μοτιεγιούνας 12.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αναστασίου: «Να καταθέσετε την ψυχή σας για τη νίκη»

Την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει ο Παναθηναϊκός την Κυριακή στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ γνωρίζει καλά ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος εξήγησε στους παίκτες του πώς πρέπει να παίξουν στο Ηράκλειο.

Αναστασίου: «Να καταθέσετε την ψυχή σας για τη νίκη»
Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ πλησιάζει και θεωρείται πως είναι ένα από το πιο δύσκολα που θα κληθούν να δώσουν το επόμενο διάστημα οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Ο Γιάννης Αναστασίου γνωρίζει πολύ καλά πως η ατμόσφαιρα που θα συναντήσει το «τριφύλλι» θα είναι περίεργη και για αυτό θέλησε να μιλήσει στους παίκτες του για αυτό.

«Την Κυριακή θα αντιμετωπίσουμε εχθρική ατμόσφαιρα. Δεν πρέπει να σας επηρεάσει. Πρέπει να συγκεντρωθείτε μόνο στο παιχνίδι. Κλείστε τα αυτιά σας και μη δώσετε σημασία σε αυτά που θα ακούτε πριν ή και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ασχοληθείτε μόνο με το ποδόσφαιρο και όσοι παίξετε πρέπει να καταθέσετε ψυχή για τη νίκη», φέρεται να τους είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός.

Όσον αφορά την τακτική, ο 42χρονος προπονητής σκοπεύει να τροποποιήσει το σύστημα της ομάδας σε 4-2-3-1. Συγκεκριμένα, ο Αναστασίου θέλει να έχει δύο κεντρικούς μέσους, ώστε να ελέγχει καλύτερα τον άξονα και τις αντεπιθέσεις του ΟΦΗ, αλλά και δύο ακραίους γρήγορους για να επιχειρήσει να διασπάσει την κλειστή άμυνα των Κρητικών.

Εκτός είναι ο Ταυλαρίδης, λόγω τιμωρίας, και τη θέση του θα πάρει ο Τριανταφυλλόπουλος, ενώ ο Ζέκα θα αγωνιστεί ως δεξί μπακ (από τη στιγμή που και ο Μπούρμπος είναι τιμωρημένος). Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας θα κριθεί η συμμετοχή του Πράνιτς στο ματς, αφού αισθανόταν ενοχλήσεις στον έσω πλάγιο και χθες έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Σπάει τον πάγο!!


Στο παγωμένο Νόβγκοροντ, ο Ολυμπιακός θέλει να μην την πατήσει απέναντι στη Νίζνι και φεύγοντας με τη νίκη να παραμείνει σε τροχιά... δυάδας στον έκτο όμιλο του Top 16. Παίζει ο Πέτγουεϊ.

Σπάει τον πάγο

Το όνομα του αντιπάλου μπορεί να μην προκαλεί φόβο, αλλά η πορεία του αν μη τι άλλο αξιώνει... σεβασμό και προσοχή από πλευράς Πειραιωτών. Πρόκειται άλλωστε για την ομάδα που συνέτριψε την Αρμάνι στο Μιλάνο (59-79) και την Εφές στη Ρωσία (109-90), ενώ έχασε στην παράταση από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να χτίσουν πάνω στις πέντε νίκες που έχουν ήδη στον όμιλο και να περάσουν από μια έδρα όπου στραβοπάτησε η μοναδική ομάδα που τους κέρδισε στο Top 16.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πιθανότατα θα έχει στη διάθεσή του τον Μπρεντ Πέτγουεϊ. Ο Αμερικανός φόργουορντ έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη μέση και λογικά θα αγωνιστεί κανονικά. Πάντως για παν ενδεχόμενο στην αποστολή βρίσκονται 13 παίκτες, με τον Ανδρέα Χριστοδούλου να είναι stand by. Στην Αθήνα έμειναν οι Δημήτρης Αγραβάνης και Ιωάννης Παπαπέτρου.

Οι γηπεδούχοι, που ήδη έχουν κάνει υπέρβαση με τη φετινή πορεία τους στην Ευρωλίγκα αλλά και στη VTB League (τρίτη με ρεκόρ 15-3), θα στηριχτούν ξανά στην τετράδα των Ρότσεστι, Κίνσεϊ, Τόμπκινς και Παραχούσκι.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Η Νίζνι, ωστόσο, έχει 4-0 απέναντι σε ελληνικές ομάδες νικώντας πέρσι ΠΑΟΚ (87-53, 52-60) και Πανιώνιο (75-89, 80-67) στο Eurocup.

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων

inner

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Εμίλιο Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία) και Μίλος Κόλιενσιτς (Μαυροβούνιο).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ε’ Όμιλος
Ζαλγκίρις Κάουνας-Ρεάλ Μαδρίτης 20:00
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Άλμπα Βερολίνου 21:05
Μπαρτσελόνα-Γαλατάσαραϊ 22:00
Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας (13/2, 21:45)
Βαθμολογία: Ρεάλ 5-1, Μακάμπι 5-1, Παναθηναϊκός 4-2, Μπαρτσελόνα 3-3, Γαλατάσαραϊ 2-4, Άλμπα 2-4, Ζαλγκίρις 2-4, Ερυθρός Αστέρας 1-5.

Στ’ Όμιλος
Νίζνι-Ολυμπιακός 18:30
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (13/2, 19:00)
Αναντολού Εφές-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (13/2, 20:15)
Λαμποράλ Κούτσα-Ουνικάχα Μάλαγα (13/2, 21:30)
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 5-1, ΤΣΣΚΑ 5-1, Φενέρ 4-2, Εφές 4-2, Λαμποράλ 2-4, Νίζνι 2-4, Μιλάνο 1-5, Μάλαγα 1-5. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τροχαίο για Ναβάρο!

Φτηνά τη γλίτωσε ο Τσίμο Ναβάρο το βράδυ της Τετάρτης, αφού ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, χωρίς ο ίδιος ο Ισπανός μέσος της Καλλονής να πάθει κάτι ή να τραυματιστεί.

Τροχαίο για Ναβάρο
Το ίδιο καλά στην υγεία του είναι και ο άλλος επιβαίνων στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πρώην παίκτης του Αστέρα Τρίπολης.

«Tο sportlesvos.gr» ανέφερε σχετικά πως: «Τροχαίο ατύχημα είχε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛΚ Τσίμο Ναβάρο σήμερα το βράδυ στην παραλιακή οδό με κατεύθυνση προς την Παναγιούδα. Ευτυχώς τόσο εκείνος που οδηγούσε, όσο και ένα ακόμα άτομο που επέβαινε στο αυτοκίνητο, είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Ισπανός μέσος κινούνταν γύρω στις 9 το βράδυ από τη Μυτιλήνη προς την Παναγιούδα, όταν λίγο μετά το πεδίο βολής στον Καρά Τεπέ, έχασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τον έλεγχο του οχήματός του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε πάνω σε πέτρινο τοίχο». *Πηγή: sport-fm.gr*

Φενερμπαχτσέ: Σεξουαλική …παρενόχληση εν ώρα πανηγυρισμού!! (video)

Κάθε όριο  ξεπέρασε ο  Μεχμέτ Τοπάλ στη διάρκεια πανηγυρισμών για ένα από τα γκολ που πέτυχε η Φενερμπαχτσέ  στο χθεσινό νικηφόρο 4-1 εκτός έδρας επό της  Ριζεσπόρ για το κύπελλο Τουρκίας.
Η πρωταθλήτρια της γειτονικής χώρας πήρε για 2η φορά το προβάδισμα στο σκορ στο 68’ χάρη στο γκολ του Μπεκίρ Ιρτουγκέν και μία ομάδα συμπαικτών του έτρεξε στο σκόρερ για να τον συγχαρεί. Και ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών τον είχαν πνίξει στις αγκαλιές τους και τον  επιβράβευαν για την επιτυχία του με ορισμένες φιλικές … φάπες ο Τοπάλ αν μη τι άλλο …πρωτοτύπησε στις συγχαρητήριες εκδηλώσεις του. Καθώς όχι μόνον χούφτωσε αρχικά τα οπίσθια του Ιρτουγκέν αλλά και στη συνέχεια έβαλε τα γαντοφορεμένα λόγω μεγάλου ψύχους χέρια του στα γεννητικά του όργανα.
 Έχει και η ευτυχία του γκολ τα όρια της . Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να πει κανείς για τις χειρονομίες του εν λόγω ποδοσφαιριστή.




*Πηγή: onsports.gr*

Ρεκόπα Σουνταμερικάνα: Νέος τίτλος για Ρίβερ Πλέιτ!! (videos)

Το παρθενικό Ρεκόπα Σουνταμερικάνα κατέκτησε η Ρίβερ Πλέιτ χάρη σε εκτός έδρας 1-0 επί της Σαν Λορένζο.
Με το 1-0 του πρώτου αγώνα απέκτησε τον τίτλο του φαβορί της διπλής σειράς μεταξύ των δύο συλλόγων της Αργεντινής, που συνδύασαν τα δύο ματς με την προετοιμασία τους για το ανανεωμένο πρωτάθλημα της πατρίδας τους. Ούτως ή άλλως, οι «μιλονάριος» εμφανίζονται ισχυρότεροι σε σχέση με τη Σαν Λορένζο, αλλά στην προκειμένη περίμεναν μέχρι το γκολ του Κάρλος Σάντσεζ στο 68ο λεπτό για να πιστοποιήσουν την ανωτερότητά τους και να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου του υπερπρωταθλητή της Νότιας Αμερικής στην αναμέτρηση μεταξύ του κατόχου του Κόπα Λιμπερταδόρες και του Κόπα Σουνταμερικάνα. Μάλιστα ξεπέρασαν και αποβολή του Ραμίρο Φούνες Μόρι στο 81ο λεπτό, ενώ στο 91ο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη ο Χούλιο Μπουφαρίνι των ηττημένων.






*Πηγή: onsports.gr*

Κόπα Λιμπερταδορες: Γκολάρα και όμιλος… θανάτου για Κορίνθιανς!! (videos)

Επισημοποιήθηκε ο πιο δυνατός όμιλος του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες μετά το σημερινό 1-1 της Κορίνθιανς στην έδρα της Όνσε Κάλντας.
Σε συνδυασμό με το 4-0 στη Βραζιλία υπέρ της ομάδας του Σάο Πάολο συμπληρώθηκε ο δεύτερος όμιλος, στον οποίο περίμεναν εξ αρχής οι Σάο Πάολο, Σαν Λορένζο και Ντανούμπιο! Στην προκειμένη, η Κορίνθιανς προηγήθηκε με τρομερό γκολ του κεφάτου Ελίας στο 15ο λεπτό, ενώ ο Χόαν Αράνγκο ισοφάρισε για τους Κολομβιανούς στο 58ο. «Εισιτήριο» για τη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής απέσπασε επίσης η Ντεπορτίβο Τατσίρα με 2-2 στην έδρα της Σέρο Πορτένιο χάρη σε δύο γκολ του Χελμίν Ρίβας και το υπέρ της 2-1 στο πρώτο ματς.
Παρακάτω o «χάρτης» του προκριματικού γύρου:
Α. Αλιάνσα Λίμα (Περού) – Ουρακάν (Αργεντινή) 0-4 & 0-0
Β. Μονάρκας (Μεξικό) – Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 1-1 & 0-2
Γ. Ντεπορτίβο Τατσίρα (Βενεζουέλα) – Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 2-1 & 2-2
Δ. Κορίνθιανς (Βραζιλία) – Όνσε Κάλντας (Κολομβία) 4-0 & 1-1
Ε. Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγιε (Εκουαδόρ) – Εστουντιάντες (Αργεντινή) 1-0 & 12/02
ΣΤ. Παλεστίνο (Χιλή) – Νασιονάλ (Ουρουγουάη) 1-0 & 12/12
Και οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
1ος όμιλος: Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία), Κόλο Κόλο (Χιλή) και Άτλας (Μεξικό).
2ος όμιλος: Σαν Λορένζο (Αργεντινή), Σάο Πάολο (Βραζιλία), Ντανούμπιο (Ουρουγουάη) και Κορίνθιανς (Βραζιλία).
3ος όμιλος: Κρουζέιρο (Βραζιλία), Μινέιρο Γκουαγιάνα (Βενεζουέλα), Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) και Ουρακάν (Αργεντινή).
4ος όμιλος: Έμελεκ (Εκουαδόρ), Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία), Ουνιβερδιδάδ Ντε Τσίλε Χιλή) και Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία).
5ος όμιλος: Ζαμόρα (Βενεζουέλα), Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή), Μοντεβιδέο Ουόντερερς (Ουρουγουάη) και νικητής ΣΤ.
6ος όμιλος: Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή), Χουάν Αούριτς (Περού), Σαν Χοσέ (Βολιβία) και Τίγκρες (Μεξικό)
7ος όμιλος: Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία), Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ), Λιμπερτάδ (Παραγουάη) και νικητής Ε.
8ος όμιλος: Σπόρτινγκ Κριστάν (Περού), Ρασίνγκ Κλουμπ (Αργεντινή), Γκουαρανί (Παραγουάη) και Ντεπορτίβο Τατσίρα (Βενεζουέλα).






*Πηγή: onsports.gr*

Από χειμώνα... άνοιξη ο Τζέραρντ!!

Για τουλάχιστον δύο εβδομάδες θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης ο Στίβεν Τζέραρντ, λόγω του τραυματισμού που αποκόμισε τον δικέφαλο, στην αναμέτρηση της Τρίτης ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Τότεναμ (3-2).
Τις υπηρεσίες του αρχηγού της, Στίβεν Τζέραρντ, θα στερηθεί για τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Φλεβάρη η Λίβερπουλ.
Ο έμπειρος μέσος αναμένεται να παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τις επόμενες δύο εβδομάδες, λόγω ενός προβλήματος που αποκόμισε στο δικέφαλο, στην νικηφόρα αναμέτρηση των «κόκκινων» κόντρα στην Τότεναμ (3-2).
Αυτό σημαίνει πως αυτόματα χάνει το επόμενο παιχνίδι για την Πρέμιερ Λιγκ κόντρα στην Σαουθάμπτον στις 22 Φλεβάρη, ενώ αναμένεται να είναι απών και στο παιχνίδι του Σαββατοκύριακου κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, όπως και στο ματς κόντρα στην Μπεσίκτας για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.
Η επιστροφή του Τζέραρντ αναμένεται την πρώτη Μαρτίου, στο μεγάλο παιχνίδι κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι για το πρωτάθλημα.
*Πηγή: england365.gr*

Εποχή Μαρκαριάν!!

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής. Αναλαμβάνει άμεσα με βοηθό τον Νίκο Κωστένογλου. Διαβάστε τις λεπτομέρειες του deal.

Εποχή Μαρκαριάν

Ο άλλοτε προπονητής του Ιωνικού, του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή αναλαμβάνει άμεσα τα ηνία της γαλανόλευκης και θα έχει βοηθό τον Νίκο Κωστένογλου, ενώ πιθανώς να πλαισιωθεί και με κάποιον ακόμη προπονητή. Η άφιξη του προπονητή αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο και το ντεμπούτο του θα γίνει στις 29 Μαρτίου, στον «τελικό» με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη.

Όσον αφορά στα χρήματα που θα εισπράττει, οι πάγιες αποδοχές του θα κυμαίνονται στις 400.000 ευρώ το χρόνο, ενώ προβλέπονται σημαντικά μπόνους για πρόκριση στα τελικά του Euro 2016. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτός κλίματος!

Έντονος προβληματισμός στον Ολυμπιακό για την κακή εικόνα της ομάδας κόντρα στην ΑΕΚ.Ασύνδετοι, απροετοίμαστοι και αλαζόνες οι «ερυθρόλευκοι».Ευθύνες από Περέιρα.Δεύτερη ευκαιρία στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Εκτός κλίματος

Ο Ολυμπιακός δημιούργησε ελάχιστους κινδύνους, απειλήθηκε πολύ περισσότερες φορές και το 1-1 μάλλον τελικά τον κολακεύει. Η επιλογή του προπονητή να κάνει εκτεταμένο rotation σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι τώρα, αποδείχτηκε λανθασμένη και άκαιρη, ενώ οι διορθωτικές κινήσεις στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν δραστικά την εικόνα της ομάδας. Μάλιστα το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Πορτογάλος προπονητής είχε ενημερωθεί για τις ιδιαιτερότητες του ματς, αλλά επέμενε στις πολλές αλλαγές δείχνοντας να αντιμετωπίζει την ΑΕΚ σαν οποιαδήποτε ομάδα της Football League. Ασφαλώς, φυσικά, και οι παίκτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών, καθώς βρέθηκαν πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σε κακή βραδιά και δεν είχαν την ίδια διάθεση με τον αντίπαλο.

Παρ’ όλα αυτά, η πρόκριση δεν έχει χαθεί. Ο Ολυμπιακός θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ, που θα γίνει μέσα στο τριήμερο 3-5 Μαρτίου (πιθανότατα στις 4/3). Όμως για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί να παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στη ρεβάνς. Οι αποδοκιμασίες του κοινού χθες και η σκληρή κριτική από Τύπο και φιλάθλους έστειλαν το μήνυμα. Μένει να φανεί αν αυτό ελήφθη και ποια θα είναι η αντίδραση της ομάδας.

Προβλήματα εν όψει Εργοτέλη και… Γολγοθά

Από σήμερα η προσοχή στρέφεται στο ματς του Σαββάτου με τον Εργοτέλη (19:00) στο Φάληρο. Τα αγωνιστικά προβλήματα δεν λείπουν, καθώς ο μεν Φουστέρ χτύπησε στο αριστερό χέρι και θα υποβληθεί σήμερα σε εξετάσεις, ο δε Σαντάνα έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Η ανησυχία είναι έντονη, από τη στιγμή που ακολουθεί ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμα, ειδικά την επόμενη εβδομάδα με το ματς με τη Ντνίπρο στην Ουκρανία και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ο Βίτορ Περέιρα δεδομένα θα κάνει αρκετές αλλαγές.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κύπελλο… μέρος δεύτερο!!

Μετά το «κυρίως πιάτο» έχουμε τους άλλους δύο αγώνες για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στα Χανιά και τον Απόλλωνα και τον ΟΦΗ με την Ξάνθη.

Κύπελλο… μέρος δεύτερο!
Υποσχέσεις για τον επαναληπτικό στο ΟΑΚΑ άφησαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ μετά το χθεσινό 1-1 στο Καραϊσκάκη, ενώ ο Ηρακλής φαίνεται πως έχει κάνει σημαντικό βήμα πρόκρισης στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τη νίκη (2-0) επί του Ηρακλή.

Η πρώτη αγωνιστική της προημιτελικής φάσης ολοκληρώνεται με τους υπόλοιπους αγώνες. Συγκεκριμένα, στις 3 το μεσημέρι τα Χανιά υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης στα Περιβόλια και ο ΟΦΗ φιλοξενεί τη SKODA Ξάνθη στο Ηράκλειο.

Το πρόγραμμα

Τετάρτη, 11/01

Ηρακλής – Πανιώνιος 2-0

Μετά τον Αστέρα Τρίπολης, ο περίφημος Ηρακλής είναι έτοιμος να πετάξει εκτός συνέχειας και τον Πανιώνιο και να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου, μετά το 2-0 στο Καυτανζόγλειο.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-1

Δεν έρχεται, ήρθε! Η παθιασμένη ΑΕΚ δεν πτοήθηκε κόντρα στον Ολυμπιακό, που την υποτίμησε και με εξαιρετική εμφάνιση πήρε την ισοπαλία (1-1) στο «Καραϊσκάκη»! Αραβίδης και Μιλιβόγεβιτς τα γκολ.

Πέμπτη, 12/01

Χανιά – Απόλλων Σμύρνης (16:00, OTE Sport 4)
ΟΦΗ – SKODA Ξάνθη (19:30, OTE Sport 4)

Οι επαναληπτικοί έχουν οριστεί να διεξαχθούν στις 3, 4, 5 Μαρτίου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ήδη εδώ και… περιμένει!!

Ενθουσιασμός στον κόσμο της ΑΕΚ για την εμφάνιση και το 1-1 με τον Ολυμπιακό που την αδικεί. Παράπονα από τη διαιτησία. Παροξυσμός για τα εισιτήρια της ρεβάνς. Προέχει ο… Αχαρναϊκός, το μήνυμα Δέλλα.

Ήδη εδώ και… περιμένει!

Η ΑΕΚ ήταν απολαυστική στο «Γ. Καραϊσκάκης». Παίζοντας με θάρρος και θράσος που δεν είχε πολλές φορές στο Φάληρο ακόμη κι όταν αγωνιζόταν στη Super League, με πολύ ακριβότερο ρόστερ και πιο φημισμένους ποδοσφαιριστές, έδειξε εξ αρχής τις διαθέσεις της. Προηγήθηκε, έχασε πολλές ακόμη ευκαιρίες, απειλήθηκε ελάχιστα, απείλησε πολλάκις και το τελικό 1-1 είναι σαφές πως την αδικεί. Πλέον και ο πιο δύσπιστος φίλος της πείστηκε πως η «Ένωση» χτίζεται για να πρωταγωνιστήσει άμεσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι αυτό γιατί αυτή τη φορά δεν έδειξε τα δόντια της απέναντι στους υποδεέστερους αντιπάλους της στη Football League, ούτε κόντρα σε ομάδες της Football League με μικρότερη ιστορία από την ίδια, όπως ο Ατρόμητος, ο Πανθρακικός και η Κέρκυρα, που άφησε ήδη πίσω της στο Κύπελλο. Έδειξε την αξία και την προοπτική της κόντρα στον πρωταθλητή και πρωτοπόρο Ολυμπιακό, μια ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ και μέσα στο ίδιο του το «σπίτι».

Έντονα παράπονα για τη διαιτησία

Στην ΑΕΚ έχουν πολλά παράπονα για τη διαιτησία στον χθεσινό αγώνα. Στέκονται στο φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ της ισοφάρισης και το οφσάιντ σε τετ-α-τετ του Αραβίδη, αλλά όχι μόνο. Μιλούν για σαφή προσπάθεια του διαιτητή Λαμπρόπουλου να τους κλείσει στην περιοχή τους με συνεχή σφυρίγματα σε βάρος τους και λιγοστά υπέρ τους. Οι διαμαρτυρίες εκφράστηκαν από τον γενικό αρχηγό, Βασίλη Δημητριάδη, που αποβλήθηκε από τον πάγκο στο ημίχρονο.

Παροξυσμός για τη ρεβάνς

Από χθες ο κόσμος της ΑΕΚ έχει… τρελαθεί εν όψει της ρεβάνς. Αυτή θα γίνει μέσα στο τριήμερο 3-5 Μαρτίου, πιθανότατα την Τετάρτη 4 Μαρτίου (στις 5/3 υπάρχει το Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα) και το ΟΑΚΑ αναμένεται να ξεχειλίζει από κόσμο. Οι φίλοι της «Ένωσης» περίμεναν καρτερικά ένα τέτοιο ντέρμπι και τώρα που αυτό έρχεται προσφέρει στην ομάδα τους την ευκαιρία να διεκδικήσει μια μεγάλη πρόκριση κι αν τα καταφέρει… το Κύπελλο. Έστω κι αν αυτό δεν θα συνεπάγεται έξοδο στην Ευρώπη, καθώς πρέπει να περάσουν τρία χρόνια από την εκκαθάριση της ΠΑΕ. Προσεχώς θα υπάρξει ενημέρωση για την πώληση των εισιτηρίων και το sold out ακόμη και στο αχανές ΟΑΚΑ δεν είναι καθόλου απίθανο.

Για την ώρα, τους «κιτρινόμαυρους» περιμένει αποθέωση στον κυριακάτικο αγώνα με τον Αχαρναϊκό στο ΟΑΚΑ (18:00). Ο Τραϊανός Δέλλας πιθανώς να προχωρήσει σε αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του. Σίγουρα απόντες θα είναι ο τραυματίας Ντακόλ και οι ανέτοιμοι Κορδέρο και Φαγέ, ενώ δεν αποκλείεται κάποιο χρόνο συμμετοχής να πάρει ο Κολοβέτσιος. Σήμερα θα διαπιστωθεί η κατάσταση του Μάνταλου, που αποχώρησε με κάποιες ενοχλήσεις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Είναι πολλά τα προβλήματα, Άγγελε…!

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής, αλλά τα αγωνιστικά προβλήματα για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο παραμένουν πολλά για τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Είναι πολλά τα προβλήματα, Άγγελε…
Την προετοιμασία του για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι ξεκίνησε ουσιαστικά από χθες ο ΠΑΟΚ.

Το ευχάριστο ήταν πως επιστρέφει ο Αλέξανδρος Τζιόλης, ο οποίος είχε μείνει εκτός δράσης από τις αρχές Δεκεμβρίου. Ο διεθνής μέσος αναμένεται να είναι στην «ασπρόμαυρη» αποστολή, λόγω και της απουσίας του τραυματία Φάνη Τζανδάρη, αλλά δύσκολα θα ξεκινήσει ως βασικός.

Από εκεί και πέρα, ο Άγγελος Αναστασιάδης μετράει αρκετές και σημαντικές απουσίες, στην προσπάθειά του για «αντεπίθεση» μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας του.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έχει υποστεί θλάση β’ βαθμού και ξεκίνησε αγωγή, ο Στέφανος Αθανασιάδης αισθάνεται ενοχλήσεις και χθες έμεινε στο γυμναστήριο για θεραπεία. Σήμερα, όμως, θα φανεί αν ο αρχηγός του «Δικεφάλου του Βορρά» μπορεί να προλάβει να αγωνιστεί στο προσεχές ματς.

Επίσης, ο Ιτάνζ αισθανόταν ενοχλήσεις στην αριστερή γάμπα και ο Σαλπιγγίδης έμεινε έξω λόγω πόνων στο πρώτο μετατάρσιο του ποδιού. Με όλα αυτά τα προβλήματα προσπαθεί ο Αναστασιάδης να καταστρώσει τα πλάνα του, σε μία δύσκολη περίοδο για την ομάδα και τον ίδιο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αδιάβαστος ο Περέιρα και τώρα τρέχουμε…!!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου, γράφει για τo λάθος του Περέιρα, να προχωρήσει σε τέτοιο ροτέισον κι επισημαίνει πως ο Θρύλος θα έχει άλλο ένα βραχνά μέσα στο βαρύ πρόγραμμα.

Αδιάβαστος ο Περέιρα και τώρα τρέχουμε…
Ο Περέιρα, έκανε ένα τεράστιο σφάλμα στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Η υποχρέωση του 1ου προημιτελικού για το Κύπελλο, προϋπέθετε την εξασφάλιση, ενός όσο γίνεται καλύτερου σκορ, προκειμένου ο Ολυμπιακός, να μην έχει την έννοια μιας ρεβάνς στην οποία αυτός ο στόχος θα παίζεται. Δηλαδή βρίσκεται στην αρχή ενός μήνα φωτιά, που θα παιχτούν πολλά. Αντί σε αυτό το ματς που η ομάδα δεν έχει ακόμα επιβαρυνθεί από τα συνεχή παιχνίδια, να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, έκανε το ανάποδο. Έβαλε μια ενδεκάδα, που δεν έχει παίξει μαζί, ούτε στο…δίτερμα, έφερε ισοπαλία με την ΑΕΚ και τώρα, θα πρέπει να τρέχει για μια καυτή ρεβάνς με την «Ένωση» στο ΟΑΚΑ.

Τώρα, τι πήγαν και είδαν οι συνεργάτες του Περέιρα, στο ματς με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, είναι κάτι που μόνο αυτοί και ο ίδιος το ξέρουν. Πάντως δε νομίζω να του είπαν, πως η ΑΕΚ είναι σαν τον Τύρναβο, γιατί σε τέτοια περίπτωση καλύτερα να παρατήσουν το άθλημα. Ο Ολυμπιακός, υποτίμησε την ΑΕΚ και το αποτέλεσμα είναι πως προσθέτει άλλον έναν μπελά στο κεφάλι του που είναι ένας απαιτητικός επαναληπτικός προημιτελικός. Θα περίμενα τουλάχιστον από τους παίκτες που τους δόθηκε η ευκαιρία, καλύτερη αγωνιστική συμπεριφορά και τουλάχιστον σεβασμό, στους 30χιλιάδες οπαδούς του, που αψήφισαν τον χιονιά και πήγαν να συμπαρασταθούν στην ομάδα, απέναντι σε έναν από τους μεγάλους αντιπάλους, έστω και αν αυτός βρίσκεται στη Β’ κατηγορία. Φαίνεται πως μόνον ο κόσμος, αναγνώρισε τη δυσκολία του ματς και ουδείς άλλος…

Η ΑΕΚ ήταν ίσως η καλύτερη ομάδα που πέρασε από το Φάληρο, στη φετινή σεζόν. Οργανωμένη, γρήγορη, πιεστική ήξερε τι αναζητούσε στο γήπεδο και το πέτυχε. Είναι ντροπή για τον Θρύλο, όποιοι κι αν είναι στην ενδεκάδα, να μην μπορούν να κάνουν φάση στον Τζανετόπουλο και την ίδια στιγμή στη δική σου άμυνα, να κουτουλάνε μεταξύ τους, ο Σαντάνα με τον Σιόβα. Ο Ολυμπιακός στον επαναληπτικό, θα βάλει την κανονική ομάδα, αλλά με το βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί, ίσως υπάρξουν και τότε απώλειες που θα είναι αναγκαστικές. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να είναι το φαβορί και είναι σαφώς καλύτερος από την ΑΕΚ. Όμως θα πρέπει να πάει να παίξει μια ρεβάνς φωτιά, μετά από ένα επίπονο πρόγραμμα σε ένα ματς που το πάθος και η θέληση θα πρέπει να ξεχειλίζει από την πλευρά των «ερυθρολεύκων» γιατί εκεί δεν θα υπάρχει περιθώριο λάθους…*Πηγή: sport-fm.gr*

Σάντος: «Δεν έπρεπε να ακυρώσει το πάρτι ο Κριστιάνο»

Ο τεχνικός της Εθνικής Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, δήλωσε ότι δεν θα ήταν νορμάλ να ακυρώσει το πάρτι του ο Κριστιάνο Ρονάλντο. «Βρισκόμουν στην Μαδρίτη 2-3 μέρες πριν για να δω τον αγώνα με την Σεβίλλη και ήξερα ότι είναι κανονισμένη η γιορτή για τη συγκεκριμένη μέρα. Δεν θα ήταν φυσιολογικό να τα ακυρώσει όλα, παρότι μία ήττα σε ρίχνει πάντα» ήταν τα λόγια του πρώην τεχνικού της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Ο Σάντος προέβλεψε για τον CR7. «Θα απαντήσει μέσα στο γήπεδο, όπως κάνει πάντα. Με γκολ, με την τέχνη του, με τις ικανότητές του».*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπατιστούτα ή Μπαλοτέλι;

Τρομερή αυτοπεποίθηση ή υπερτιμημένος; Το gazzetta.gr γράφει για τον Μάουρο Ικάρντι και το αβέβαιο μέλλον του στην Ιντερ.
Κλασικό σέντερ φορ, γκολτζής, Αργεντίνος και... κωλόπαιδο. Ο Μάουρο Ικάρντι έχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για τον λατρέψει κάποιος αλλά παρουσιάζει και κάποια ανησυχητικά συμπτώματα για το μέλλον. Ενα μέλλον που είναι αβέβαιο αν -ή για πόσο ακόμη- θα τον βρει στην Ιντερ, παρά το γεγονός ότι κανείς στην Νερατζούρα πλευρά του Μιλάνο δεν ήθελε να σκεφτεί ότι θα υπάρχει ήδη τέτοιο θέμα.

«Κάποιοι με έχουν συγκρίνει με τον Μπατιστούτα και μπορώ να πω πως έτσι σκέφτομαι κι εγώ. Πιστεύω πως όντως του μοιάζω πολύ ως ποδοσφαιριστής καθώς έχω σπουδαία τεχνική, καλό σουτ και είμαι δυνατός στον αέρα», έλεγε στις 5 Ιουνίου 2013 ο Ικάρντι καθώς ετοιμαζόταν να πάρει μεταγραφή από την Σαμπντόρια στην Ιντερ. Με δεδομένο ότι ο «Μπατιγκόλ» παίζει σοβαρά να είναι το καλύτερο φορ που έχουμε δει όσοι είμαστε ανάμεσα στα 30 και τα 40, η δήλωση του πιτσιρικά έμοιαζε -στην καλύτερη- με ιεροσυλία. Αυτό, βέβαια, δεν απασχολούσε τους Νερατζούρι, που πείστηκαν από τα 10 γκολ σε 31 συμμετοχές με τους Μπλουτσερκιάτι, να τον αποκτήσουν. Η κίνηση τους ήταν σωστή και την στήριξε όλος ο ιταλικός Τύπος, όπως στήριξαν όλοι στο Μιλάνο τον νεαρό Αργεντίνο από την πρώτη μέρα.
Ο Βάλτερ Ματσάρι τον πίστεψε από την πρώτη στιγμή, του έδωσε θέση βασικού και ο απολογισμός στην πρώτη σεζόν στο «Μεάτσα» έλεγε 9 γκολ σε 22 συμμετοχές. Μια πρώτη σεζόν που ήταν καλή, αν και δύσκολη για τον Ικάρντι αφού φρόντισε από την πρώτη στιγμή να γίνει θέμα στα πρωτοσέλιδα όχι μόνο των αθλητικών εφημερίδων αλλά και των κουτσομπολίστικων περιοδικών για την σχέση του με την Γουάντα Νάρα και όσα έγιναν με τον Μάξι Λόπες. Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε τότε, με την... απαγόρευση στον Μάξι να βλέπει τα παιδιά του, είχε ως συνέπεια να δεχθεί έντονη κριτική και να εμφανιστούν τα πρώτα ερωτηματικά για τον χαρακτήρα του. Αυτά αυξήθηκαν όταν στον αγώνα με την Σαμπντόρια στο «Λουίτζι Φεράρις», όπου πέτυχε δύο γκολ στο 0-3 της Ιντερ, πανηγύρισε με τρόπο προκλητικό προς τους οπαδούς των Γενοβέζων, οι οποίοι δεν τον είχαν προκαλέσει ποτέ...

Η φετινή σεζόν, δεύτερη του στο Μιλάνο, αναμενόταν ως αυτή της αγωνιστικής έκρηξής του. Η ομάδα δεν τραβούσε και αυτό έφερε και την αλλαγή προπονητή αλλά αυτό δεν επηρέασε τον Ικάρντι που έκανε και κάνει καλά την δουλειά του. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα... Με 13 γκολ σε 22 συμμετοχές ως τώρα στο πρωτάθλημα και με άλλα 5 στο κύπελλο και το Europa League, ο Αργεντίνος είναι η μόνη εγγύηση που έχουν οι Νερατζούρι σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα. Αυτό, όμως, δεν αρκεί στον Μαντσίνι. Ακόμη και μετά το 3-0 επί της Παλέρμο την Κυριακή, με τα δύο γκολ του σχεδόν 22χρονου φορ, οι ιταλικές εφημερίδες έγραψαν για τον προβληματισμό του «Μάντσιο» σε ό,τι αφορά την συμμετοχή του στο παιχνίδι.
«Αν η μπάλα του έρθει όπως θέλει για να εκτελέσει, όλα είναι καλά. Συνολικά, όμως, ο Ικάρντι δεν δείχνει να συμμετέχει στο παιχνίδι της ομάδας και αυτό το χρειάζεται η Ιντερ αυτή την στιγμή πάρα πολύ», έγραψε ακόμη και η ιστοσελίδα «fcinternews», χωρίς όμως να αναφέρεται στο τι θα γίνει με τις συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του. Συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει αλλά όχι με το... δεξί, με συνέπεια οι -ούτως ή άλλως καχύποπτοι σε όλα- Ιταλοί να δένουν ένα-ένα τα κομμάτια του παζλ και να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δύσκολα ο Ικάρντι θα είναι στους Νερατζούρι και την επόμενη σεζόν. Και από την στιγμή που δεν είναι σίγουρο αυτό, σύντομα θα αρχίσουν και οι αναλύσεις στα ιταλικά ΜΜΕ για το αν είναι καλύτερο για την Ιντερ να του δώσει ό,τι θέλει ή να εκμεταλλευτεί τον πολύ καλό αριθμό γκολ που έχει ήδη βάλει και θα βάλει στη συνέχεια και να τον πουλήσει ώστε να βελτιώσει την κατάσταση σε ό,τι αφορά το Financial Fair Play.

Ποια είναι αυτά τα κομμάτια του παζλ; Καταρχάς, το γεγονός ότι στις ως τώρα οι συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου -με το υπάρχον να έχει διάρκεια ως το καλοκαίρι του 2018- ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει παρατηρηθεί μεγάλη διαφορά. Η πρόταση των Μιλανέζων φτάνει το πολύ ως το 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως αλλά ο Ικάρντι τα θεωρεί λίγα. Για την ακρίβεια, θεωρεί ότι αυτά είναι τουλάχιστον τα μισά από όσα πρέπει να πάρει. Γιατί; Επειδή από τους χορηγούς παίρνει περισσότερα. Από τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με διάφορους σπόνσορες ή από τις διαφημίσεις στις οποίες συμμετέχει, ο Αργεντίνος εισπράτει 2,8 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, έχει ήδη ενημερώσει την διοίκηση του συλλόγου ότι δεν δέχεται να υπογράψει συμβόλαιο που θα προβλέπει μικρότερες απολαβές από αυτές που έχει από τους χορηγούς. Ενα άλλο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις είναι το γεγονός ότι θέλει να διαχειρίζεται ο ίδιος την εικόνα του και όχι η Ιντερ, όπως συμβαίνει με τους άλλους ποδοσφαιριστές.
Στους Νερατζούρι που προσπαθούν, χωρίς να έχουν καταφέρει κάτι σημαντικό προς το παρόν, να βάλουν σε μια τάξη τα οικονομικά τους, οι απαιτήσεις του Ικάρντι μοιάζουν υπερβολικές. Οι κακές γλώσσες λένε ότι ρόλο σε αυτό παίζει η Γουάντα Νάρα, η οποία ζει την απόλυτη ευτυχία ως σύζυγος πλέον ενός ποδοσφαιριστή που είναι πάντα στο επίκεντρο της δημοσιότητας. «Η Γουάντα λέει ότι είμαι πολύ ώριμος, ότι είμαι ένας 40χρονος σε σώμα 20χρονου και έχει δίκιο. Ετσι αισθάνομαι κι εγώ», είπε ο «Μαουρίτο» -ο οποίος έχει τρελαθεί με την Νάρα- αλλά η αλήθεια είναι ότι ένας ώριμος 40χρονος μάλλον δεν θα παντρευόταν και θα έκανε και παιδί με μια γυναίκα που απάτησε τον προηγούμενο σύζυγο της με έναν φίλο του. Αυτή, όμως, είναι μια άλλη συζήτηση...
Αυτό που ενδιαφέρει την διοίκηση της Ιντερ είναι να βρεθεί σύντομα μια λύση στο όλο θέμα αλλά είναι ζήτημα πώς μπορεί να γίνει αυτό, από την στιγμή που ο Ικάρντι φέρεται να αποτελεί στόχο αγγλικών ομάδων. Τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησαν φήμες για την Τσέλσι και ίσως να είναι και αυτός ένας λόγος για τον οποίο δυσκολεύει τα πράγματα στις διαπραγματεύσεις. Τον βοηθάει σε αυτό τόσο η κακή αγωνιστική και οικονομική κατάσταση της Ιντερ όσο και τα νεύρα των οπαδών. Η αντίδραση του μετά τον αγώνα με την Σασουόλο και το βρίσιμο προς τους οπαδούς που επέστρεψαν τις φανέλες των παικτών μετά από ακόμη μία ταπεινωτική ήττα, όπως ήταν το 3-1 από την Σασουόλο, έμοιαζε για τους Ιταλούς σαν μια καλή ευκαιρία που δεν έχασε ο Ικάρντι ώστε να γίνει σιγά-σιγά στόχος των τιφόζι, ανοίγοντας τον δρόμο για μεταγραφή.
Αυτό το σενάριο ενισχύθηκε και από την επιλογή του να μην πανηγυρίσει τα δύο γκολ κόντρα στην Παλέρμο, φέρνοντας στο μυαλό όλων στο «Μεάτσα» αναμνήσεις -κακές- από την εποχή Μπαλοτέλι... Στη συνάντηση που ακολούθησε με τους ηγέτες της Curva Nord, στο γκαράζ του «Μεάτσα» μετά το ματς της Κυριακής, η παρεξήγηση φέρεται να λύθηκε με την δέσμευση του Αργεντίνου ότι από εδώ και πέρα θα πανηγυρίζει αλλά ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει κάποιο άλλο «επεισόδιο» το προσεχές διάστημα; Για τους Ιταλούς δημοσιογράφους, πάντως, αυτό που έγινε ήταν ό,τι ήθελαν για να δημιουργήσουν ένα νέο θέμα, παρομοιάζοντας τον 22χρονο φορ με τον «Μπάλο». Σε αυτό βοήθησε και μια σύγκριση των δηλώσεων τους. «Το να σκοράρω είναι η δουλειά μου, γιατί να το πανηγυρίσω; Ο ταχυδρόμος πανηγυρίζει όταν δίνει τα γράμματα;», είχε πει σε μια συνέντευξη του ο Μπαλοτέλι, με τον Ικάρντι να τονίζει μόλις πριν λίγες μέρες μιλώντας σε περιοδικό ότι «το ποδόσφαιρο δεν μου αρέσει, δεν παρακολουθώ αγώνες, είναι απλά η δουλειά μου».

Μέσα σε όλα αυτά, ήρθαν και οι δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή Πιέρο Αουζίλιο πριν λίγες μέρες, στις 6/2, για να πείσουν ότι κάτι έχει αρχίσει ήδη να κινείται για το καλοκαίρι. «Δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε, είναι φυσικό να μην υπάρχουν λεφτά για μεταγραφές αν η ομάδα δεν πάρει ούτε φέτος το εισιτήριο για το Champions League. Σίγουρα θα έρθουν κάποιοι παίκτες αλλά για να έρθουν αυτοί, θα πρέπει να φύγει κάποιος», είπε ο άμεσος συνεργάτης του Ερικ Τοχίρ ενώ η La Repubblica σε ρεπορτάζ της την Τρίτη (10/2) έμπλεξε στο όλο θέμα και τον Σαμίρ Χαντάνοβιτς, υποστηρίζοντας ότι για την Ιντερ θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρει να δέσει και τους δύο με νέο συμβόλαιο. Άρα, ένας από τους δύο θα πρέπει να πουληθεί το καλοκαίρι για να μπουν λεφτά στο ταμείο, όχι μόνο για μεταγραφές αλλά και για να βελτιωθεί κάπως η κατάσταση σε ό,τι αφορά το Financial Fair Play.
Με δεδομένο ότι ο Σλοβένος είναι πιο χαμηλών τόνων και δεν έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην ομάδα, ο βασικός υποψήφιος -με ή χωρίς ανανέωση συμβολαίου- είναι ο Ικάρντι. Στο κάτω-κάτω, αν όντως είναι ο νέος Μπατιστούτα, μάλλον δεν θα τους περνούσε καν σαν σκέψη κάτι τέτοιο...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Τσιάρτας: «Με το έτσι θέλω ο Ολυμπιακός»

Την διαιτησία του Λαμπρόπουλου στο Καραϊσκάκη σχολίασε ο Βασίλης Τσιάρτας, μετά το τέλος του Ολυμπιακός-ΑΕΚ.
Ο παλαίμαχος άσος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΟΤΕ TV και μετά τη λήξη της αναμέτρησης έδειξε την αγανάκτηση του για τις διαιτητικές αποφάσεις.
«Ο Ολυμπιακός με το έτσι θέλω έπρεπε να μπει στην περιοχή. Αδικαιολόγητα σφυρίγματα από τον Λαμπρόπουλο. Πολλά φάουλ υπέρ του. Ακόμα και το 1-1 που ήρθε ήταν ανύπαρκτο το φάουλ».
*Πηγή: gazzetta.gr*

Φαβορί ο Μαρκαριάν για Εθνική!!

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν αποτελεί τον εκλεκτό του Γιώργου Καραγκούνη για τον πάγκο της Εθνικής, ενώ στο παιχνίδι βρίσκεται και ο Τιμούρ Κετσπάγια! Απομακρύνεται η περίπτωση του Δώνη. 
Το ραντεβού της Δευτέρας ανάμεσα στον Καραγκούνη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, έβαλε το θέμα της εύρεσης προπονητή για την Εθνικού στην τελική ευθεία. Ο Γκιρτζίκης θα καταθέσει την Πέμπτη (12/2) στο Δ.Σ της ΕΠΟ τις τελικές του προτάσεις, στις οποίες όπως φαίνεται δεν θα βρίσκεται ο Γιώργος Δώνης.
ADVERTISEMENT
Σύμφωνα με πληροφορίες, η λύση Έλληνα προπονητή έχει απομακρυνθεί αισθητά, αφού Καραγκούνης και Γκιρτζίκης έχουν καταλήξει σε ξένο τεχνικό. Ο «Κάρα» δείχνει να προτιμά τον Σέρχιο Μαρκαριάν, ο οποίος και αποτελεί το φαβορί, έχοντας εξηγήσει τους λόγους στο ραντεβού με τον πρόεδρος της ΕΠΟ.
Στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας, θα πέσει σίγουρα στο τραπέζι του Ουρουγουανού τεχνικού, ενώ ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το αν θα προταθεί και ο Κετσπάγια. Είναι πιθανόν, ο Γκιρτζίκης να βασιστεί μόνο στην προτίμηση του «Κάρα» και να μην προτείνει άλλο όνομα. Είναι όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητηθεί και η περίπτωση του Γεωργιανού. Τη δεδομένη στιγμή πάντως, ο Μαρκαριάν δείχνει να αποτελεί το φαβορί....

*Πηγή: gazzetta.gr*

Επεισόδια έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης»

Μικρής έκτασης επεισόδια προκλήθηκαν έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης», μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.
Οπαδοί του Ολυμπιακού, εξερχόμενοι από το γήπεδο ήρθαν σε σύγκρουση με τις δυνάμεις της αστυνομίας. Πέταξαν κάποια αντικείμενα προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, την ώρα που κινούνταν προς το πάρκινγκ για να αποχωρήσουν, αλλά δεν υπήρξε αντίδραση, με αποτέλεσμα το συμβάν να λήξει γρήγορα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το μήνυμα ΠΑΟΚ για Αναστασιάδη!!

Στην ΠΑΕ αποφάσισαν να αποσυμπιέσουν την κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα και ν’ αφήσουν τον Άγγελο Αναστασιάδη να δουλέψει απερίσπαστος μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος.  
Στον Δικέφαλο θέλοντας να εκτονώσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τα αρνητικά αποτελέσματα αποφάσισαν να «προστατεύσουν» τον τεχνικό της ομάδας στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ιάκωβος Αγγελίδης και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ζήσης Βρύζας, είναι της άποψης πως θα πρέπει να αποσυμπιστεί η κατάσταση γύρω από τον προπονητή προκειμένου να δουλέψει χωρίς άγχος και με καθαρό μυαλό για την συνέχεια του πρωταθλήματος.
Στον Δικέφαλο θέλουν ν’ αφήσουν στην άκρη τα όποια προβλήματα υπάρχουν για το καλό της ομάδας...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η πρώτη νίκη της Ντόρτμουντ!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την ανανέωση του συμβολαίου του Μάρκο Ρόις και τη μεγάλη επιτυχία της Ντόρτμουντ.
Είχε καταντήσει κουραστικό. Κάθε καλοκαίρι ένα από τα μεγάλα αστέρια της Μπορούσια την άφηνε και τα δύο τελευταία μετακόμιζε στο Μόναχο. Αυτή τη φορά η «αιμορραγία» σταμάτησε και στην δυσκολότερη κατάστασή της (αγωνιστικά) εδώ και χρόνια η Ντόρτμουντ πέτυχε την πρώτη της νίκη. Την ανανέωση του συμβολαίου του Μάρκο Ρόις. Το «Βεστφαλικό μελόδραμα», όπως το χαρακτήρισε η FAZ, έφτασε στο τέλος του. «Ο Ρόις άκουσε την καρδιά του», έγραψε το Kicker, με τον Γερμανό μέσο να υπογράφει μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Είναι το γεγονός ότι στο νέο συμβόλαιο δεν υπάρχει ρήτρα, κάτι που η πλευρά του παίκτη είχε ζητήσει στο προηγούμενο, και ισχύει και για την δεύτερη κατηγορία – που φτάσαμε στο σημείο να μην είναι ταμπού – όπως αποκάλυψε ο Βάτκσε.

Άλλοι θεώρησαν ότι αυτό έγινε, για να εισπράξει περισσότερα χρήματα η Ντόρτμουντ από την πώλησή του, άλλοι ότι ο Ρόις αποφάσισε να τα τσεπώσει πριν φύγει. Το πρόσφατο παρελθόν, όμως, δείχνει ότι τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια το μεγάλο αστέρι των Βεστφαλών δεν πρόκειται να το κουνήσει από το Signal Iduna Park. Αντίθετα με τον Λεβαντόφσκι, που αρνήθηκε να ανανεώσει, αντίθετα με τον Γκέτσε, που απλά έκανε χρήση της ρήτρας του, αντίθετα με τον Γκουντογκάν, που υπέγραψε μονοετή επέκταση μέχρι το 2016, ο Ρόις «δέθηκε» με την Ντόρτμουντ.
Οι Βεστφαλοί έχουν αποδείξει ότι δεν είναι αχάριστοι. Γνωρίζοντας ότι ο Λεβαντόφσκι σύντομα θα αποτελούσε παρελθόν, αποφάσισαν παρόλα αυτά να του τριπλασιάσουν τον μισθό (από 1,5 σε 4,5 εκατ. ευρώ) για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου, πριν φύγει για την Μπάγερν, ενώ στήριξαν τον Ρόις όσο δεν πήγαινε με την υπόθεση του πλαστού διπλώματος οδήγησης. Μία κίνηση που έδειξε εμπιστοσύνη και άνευ όρων πίστη, ενώ ακόμη και η στήριξη στον Κλοπ, που σύμφωνα με τους Γερμανούς είναι πολύ σημαντικός για τον Ρόις, δείχνει εκπληκτική σταθερότητα.
Ο 25χρονος μέσος είναι πλέον ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία της Μπορούσια. Ο μισθός του μπορεί να μην ανακοινώθηκε, όμως σύμφωνα με την Bild είναι στα 8 εκατ. ευρώ, που μαζί με τα μπόνους θα ξεπεράσουν τα 10. Είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Bundesliga, εκτός της Μπάγερν που οικονομικά βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Η γερμανική εφημερίδα εξέτασε και το αν θα υπάρξουν προβλήματα στα αποδυτήρια για τον μισθό του, όμως το συμπέρασμα ήταν ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Ρόις τα αξίζει και με το παραπάνω...
*Οι μεγαλύτεροι μισθοί στην Ντόρτμουντ (πηγή: Bild)

*Οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες κάθε ομάδας (πηγή: Bild)

Οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει ότι το θέμα πρέπει να κλείσει μέχρι τον Μάρτιο, ενώ όπως και στην περίπτωση του Γκέτσε, η ρήτρα θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί μέχρι τα τέλη του Απρίλη. Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, η ανακοίνωση ήρθε στην πιο κρίσιμη, στην πιο δύσκολη στιγμή. Ο Ρόις δείχνει τον δρόμο. Το παράδειγμα. Στέλνει το μήνυμα για το μέλλον.
«Ο Μάρκο Ρόις θα μπορούσε να επιλέξει σχεδόν οποιαδήποτε κορυφαία ομάδα στον κόσμο. Έδειξε, όμως, ότι η καρδιά του χτυπάει για την πόλη που γεννήθηκε και την ομάδα που την εκπροσωπεί», σχολίασε ο Μίχαελ Τσορκ. «Η Ρεάλ του είχε στρώσει κόκκινο χαλί», έγραψε το Kicker για την πρόταση των Μαδριλένων, που είχε αποκαλύψει η El Confidencial πριν λίγες εβδομάδες.

«Ποτέ δεν αφήσαμε τους εαυτούς μας να παρασυρθούν από τις φήμες. Πάντα γνωρίζαμε ότι είχαμε καλές πιθανότητες αυτός ο εκπληκτικός παίκτης να επιλέξει την Ντόρτμουντ για το μέλλον», σχολίασε ο Χανς Γιόακιμ Βάτσκσε. «Ο Μάρκο μπορεί να αφήσει εποχή στην Ντόρτμουντ, όπως έκανε ο Ούβε Ζέλερ στο Αμβούργο ή ο Στίβεν Τζέραρντ στην Λίβερπουλ», ολοκλήρωσε, κάτι που είχε επαναλάβει πολλές φορές από το περασμένο καλοκαίρι και θεωρούσε ότι ήταν το πιο δυνατό του χαρτί στις διαπραγματεύσεις.
Πριν λίγους μήνες ο Βάτσκε είχε αναλύσει το επόμενο βήμα της Ντόρτμουντ. Αφορούσε την είσοδο των στρατηγικών επενδυτών και τις νέες δυνατότητες που θα προσέφεραν. Από τότε είχε πει ότι τα επόμενα χρόνια η Μπορούσια θα είναι σε θέση να προσφέρει πιο ανταγωνιστικούς μισθούς. Αυτό φάνηκε τώρα και θα φανεί και στο άμεσο μέλλον. Σύμφωνα με τους Γερμανούς Puma και Opel βοήθησαν στην περίπτωση του Ρόις, ενώ ο CEO των Βεστφαλών τόνισε ότι η μη συμμετοχή στο Champions League της επόμενης περιόδου θα έχει ελάχιστες επιπτώσεις οικονομικά. Η Ντόρτμουντ είναι θωρακισμένη.

Κάτι που σημαίνει ότι ήδη σχεδιάζεται η αντεπίθεση την επόμενη σεζόν. «Είναι τρελή ιστορία. Είναι απίστευτο! Οι συνθήκες ήταν ακραίες. Από τη μία είχαμε απέναντί μας τους καλύτερους συλλόγους στον πλανήτη. Ο Ρόις ήταν «καυτός». Από την άλλη είμαστε στην μάχη της παραμονής και την επόμενη σεζόν θα λείπουμε από το Champions League. Είναι σημείο αναφοράς για την Ντόρτμουντ», τόνισε ο Βάτσκε στο συνέδριο της SpoBiS στο Ντίσελντορφ. «Ο Μάρκο θα μπορούσε αλλού να παίρνει διπλάσιο μισθό. Είναι, όμως, πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος».
Στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ. Όταν πέρυσι ο Τσαλχάνογλου ανανέωνε με το Αμβούργο, δήλωνε ότι δίνει «το παράδειγμα», καθώς οι Δεινόσαυροι ήταν επίσης σε πολύ δύσκολη θέση. Λίγους μήνες μετά, αποκαλύφθηκε ότι το νέο συμβόλαιο είχε έρθει με την υπόσχεση μεταγραφής στο τέλος της σεζόν και όταν ο Τούρκος είδε ότι το τελευταίο «κολλάει», πήρε άδεια μέχρι από τον ψυχίατρο, προκειμένου να μην ξεκινήσει προετοιμασία και να πιέσει.

Στην περίπτωση του Ρόις, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. «Είναι απόφαση ζωής», σχολίασε ο ίδιος, καθώς βρίσκεται στην πόλη που γεννήθηκε και στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του. «Το γεγονός ότι ο Μάρκο επέλεξε να ανανεώσει εν μέσω κρίσης για την ομάδα δείχνει τον μεγάλο βαθμό ταύτισής του με τον σύλλογο, κάτι για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι», είπε ο Βάτκσε. Στη σημερινή (11/02) προπόνηση ο Ρόις καταχειροκροτήθηκε στα αποδυτήρια, όπως αποκάλυψε η Bild.
«Υπήρξε η απόφαση να τον χειροκροτήσουμε στα αποδυτήρια. Τώρα, θα δουλέψουμε, ώστε να υπάρχει λόγος να χειροκροτήσουμε και μετά το παιχνίδι με την Μάιντς», τόνισε ο Κλοπ, που ελπίζει ότι η ευφορία θα συνεχιστεί και σε αγωνιστικό επίπεδο. Η πρώτη νίκη της Ντόρτμουντ είναι ουσιαστική και συμβολική. Αν ακολουθήσει και η επόμενη στην περίπτωση του Γκουντογκάν (έχει επιστρέψει και ήδη είναι πολύ σημαντικός για την Μπορούσια), που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2016 και αν δεν ανανεώσει θα πουληθεί το καλοκαίρι, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Μέχρι τότε, όμως, έχουμε το πολύ σημαντικό ματς με την Μάιντς την Παρασκευή (13/02). Το τέλος της κρίσης, όμως, μοιάζει να είναι κοντά.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η dream team που έχασε ο Βενγκέρ!!

Από τον Μέσι, στον Κριστιάνο, το «FFT» του gazzetta.gr καταγράφει εννέα ιστορίες παικταράδων που έφτασαν μία ανάσα από την Αρσεναλ, αλλά τελικά μεγαλούργησαν αλλού.
Ηταν πολλά τα λεφτά, κακή η εκτίμηση του ταλέντου, πρόβλημα με την άδεια εργασίας ή στο φινάλε απροθυμία του παίκτη. Οι αιτίες ή οι δικαιολογίες διαφέρουν κατά περίσταση. Ο Αρσέν Βενγκέρ πάντως σχεδόν άγγιξε εννέα εκπληκτικούς παίκτες που όμως επισκέφτηκαν το Βόρειο Λονδίνο μονάχα ως αντίπαλοι...
Κλοντ Μακελελέ (1996)

Παιδί των ακαδημιών της Ναντ, από το 1991 που είχε προβιβαστεί ως 18χρονος στην Α' ομάδα, έκανε τη διαφορά. Ο Αρσέν Βενγκέρ μόλις είχε φτάσει στο «Χάιμπουρι» το καλοκαίρι του 1996, όταν εισηγήθηκε την απόκτηση του. Ηθελε ένα μηχανάκι στο κέντρο και ο 25χρονος Μακελελέ ήταν βασικός στην πρωταθλήτρια Ναντ. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή έμαθε ότι η Μίλαν πουλούσε τον 20χρονο Πατρίκ Βιεϊρά. Αμέσως έκανε μεταστροφή και επέλεξε τον δεύτερο, δίνοντας μάλιστα μόλις πέντε εκατ. ευρώ. Εδώ προφανώς ο Βενγκέρ έκανε τη σωστή επιλογή όσο σπουδαία και αν ήταν η εξέλιξη του Μεκελελέ.
Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ (2000)

Το έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο Αλεξ Φέργκιουσον στην πρόσφατη αυτοβιογραφία του. Ο Σκοτσέζος Σερ είχε πει ότι γνώριζε πως το 2000 ο Βενγκέρ μπορούσε να αποκτήσει τον Ολλανδό επιθετικό, αλλά θεώρησε ότι δεν ήταν τόσο καλός παίκτης. Οπότε πήγε στη λύση του Σιλβέν Βιλτόρ, επιλέγοντας κάποιον που γνώριζε καλύτερα από τη League1. Την αμέσως επόμενη χρονιά ο Φαν Νίστελροϊ βρέθηκε στο «Ολντ Τράφορντ», όπου έκανε μυθικά πράγματα, όπως τα 150 γκολ σε 219 αγώνες και ειδικά το ρεκόρ σκοραρίσματος για ξένο ποδοσφαιριστή στην πρώτη σεζόν του στην Premier League. Απολύτως λανθασμένη η εκτίμηση του Βενγκέρ.
Λιονέλ Μέσι (2002)

Είναι γνωστό πως το βλέμμα του Βενγκέρ βρίσκεται πάντοτε στραμμένο προς τη «Μασία». Είναι αρκετές οι περιπτώσεις, όπου η Αρσεναλ έχει βάλει... χέρι ή έχει επιχειρήσει να το κάνει στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Το 2002 λοιπόν είχε σταμπάρει τρεις παίκτες. Ο ένας ήταν ο κοντούλης Λιονέλ Μέσι. Προσέγγισε την οικογένεια του, αλλά η απάντηση ήταν πως επιθυμία τους ήταν να παραμείνουν στη Βαρκελώνη. Την επόμενη χρονιά όμως ο τεχνικός της Αρσεναλ θα έκανε την επιτυχία του με τον... προσηλυτισμό του Σεσκ Φάμπρεγας. Ηθελε μάλιστα και τον Ζεράρ Πικέ, αλλά εκείνον θα τον έκλεβε το 2004 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ντιντιέ Ντρογκμπά (2002)

«Οταν έπαιζα στη Λε Μαν, στη League2, ο Βενγκέρ είχε έρθει να με παρακολουθήσει δύο φορές. Τη μία μάλιστα μιλήσαμε και μαζί. Τότε είχα ενθουσιαστεί. Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι θα πήγαινα στην Αρσεναλ. Ποτέ μου όμως δεν κατάλαβα γιατί έκανε πίσω και δεν προχώρησε η μεταγραφή». Αυτά τα είχε πει ο Ντρογμπά σε συνέντευξη του όταν πήγε τελικά στην Τσέλσι. Κανείς δεν έμαθε γιατί ο Βενγκέρ δεν έκανε την κίνηση του για τον 24χρονο Ιβοριανό επιθετικό, ο οποίος κατέληξε ως παίκτης των Μπλε να του κάνει μεγάλες ζημιές.
Κριστιάνο Ρονάλντο (2002)

Αν η περίπτωση με τον Μέσι είναι κάτι σαν αστικός μύθος και δεν ήταν στο χέρι του Βενγκέρ, για τον CR7 συνέβη το εντελώς αντίθετο. «Το θεωρώ ως το μεγαλύτερο λάθος μου. Ημουν τόσο κοντά στο να πάρω στην Αρσεναλ τον Κριστιάνο Ρονάλντο και όχι μόνο δεν το έκανα τελικά, αλλά κατέληξε και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αυτό πάντα θα με πληγώνει», είχε πει ο Αλσατός τότε που ο Πορτογάλος ήταν αντίπαλος του στο Νησί. Ολα αυτά συνέβησαν μία χρονιά πριν πάει στο «Ολντ Τράφορντ» και τότε κόστιζε μόλις πέντε εκατ. ευρώ. Το 2003 ο Αλεξ Φέργκιουσον δεν έκανε με τη σειρά του το λάθος, πλήρωσε 15 εκατ. ευρώ στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και έκανε δικό του ον παικταρά. Σίγουρα θα τον πονάει ακόμα τον Βενγκέρ, βλέποντας τον Ρονάλντο να γίνεται τρεις φορές κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας».
Γιάγια Τουρέ (2003)

Είχε μόλις έναν χρόνο στην Ευρώπη, όταν τον πρότειναν στον Βενγκέρ. Η Μπέβερν ζητούσε δύο εκατ. ευρώ για τον 20χρονο Ιβοριανό μέσο. Ο Αλσατός αποφάσισε ότι δεν θα τα έδινε. Την επόμενη σεζόν ο γνωστός και μη εξαιρετέος μάνατζερ, Ντμίτρι Σέλουκ, τον πήγε στην Μέταλουργκ Ντόνετσκ που έδωσε 2,5 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει. Η αγωνιστική εξέλιξη του Γιάγια Τουρέ, όπως και η συνεχής άνοδος της τιμής του είναι γνωστές. Ο Βενγκέρ δεν διέκρινε ένα τρομερό ταλέντο, μα τουλάχιστον μπορεί να υπερηφανεύεται πως την ίδια χρονιά πήρε κοντά του τον Σεσκ Φάμπρεγας.
Πετρ Τσεχ (2003)

Ηταν καλοκαίρι, όταν ο Βενγκέρ έκανε πίσω, καθώς θεώρησε ότι δεν άξιζε να μπει σε αυτόν τον πλειστηριασμό. Βλέπετε, ο Κλαούντιο Ρανιέρι (αν και οι περισσότεροι νομίζουν ότι ο Τσεχ ήταν επιλογή του Μουρίνιο) είχε κάνει αντιπρόταση στη Ρεν για τον 22χρονο Τσέχο τερματοφύλακα. Η κουβέντα συνεχίστηκε έως και τον Γενάρη και η Τσέλσι έδωσε τελικά 10 εκατ. ευρώ στους Γάλλους. Ο Βενγκέρ προτίμησε να πάει στην πιο φθηνή λύση του Γενς Λέμαν (4,5 εκατ. ευρώ από τη Ντόρτμουντ). Μπορεί αρχικά να την έβγαλε καθαρή με τον Γερμανό, αλλά όπως φάνηκε μακροπρόθεσμα, αναμφίβολα έχασε.
Σάμουελ Ετό (2004)

Στη Ρεάλ ήταν μικρός και δεν τους έπεισε για την αξία του. Τον πούλησαν λοιπόν στη Μαγιόρκα. Εκεί ο Καμερουνέζος επιθετικός έβγαλε μάτια και ειδικά τη σεζόν 2003-'04 ήταν φανταστικός. Αρσεναλ και Μπαρτσελόνα κινήθηκαν για την απόκτηση του. Οι Λονδρέζοι έκαναν πρώτοι την προσφορά τους και έφτασαν κοντά. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή ο 23χρονος τότε φορ εξήγησε ότι πρoτιμούσε να παραμείνει στην Primera Division που ήξερε καλά και επέλεξε Μπάρτσα, η οποία πλήρωσε 24 εκατ. ευρώ. Τελικά ο Βενγκέρ έδωσε μόλις έξι εκατ. ευρώ στην Φέγενορντ και αγόρασε τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Μία η άλλη θα του ερχόταν αγωνιστικά του Αλσατού.
Ανχελ Ντι Μαρία (2006)

Μετά τον πρώτο χρόνο του στη Ροζάριο Σεντράλ ήταν ξεκάθαρο πως άπαντες μιλούσαν για ατόφιο ταλέντο. Το ίδιο και ο Βενγκέρ, όπως αποκάλυψε το καλοκαίρι, όταν είδε τον Αργεντινός μεσοεπιθετικό να καταλήγει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Ειχαμε εντοπίσει τον Ντι Μαρία όταν ήταν ακόμα 17 ετών. Τον θέλαμε κοντά μας. Δεν μπορέσαμε όμως να τον αποκτήσουμε, επειδή δεν γινόταν να πάρει άδεια εργασίας για την Αγγλία». Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν δεν ευθύνεται ο κόουτς, με την εξέλιξη του Ντι Μαρία αν είναι ως γνωστών εκθαμβωτική.

*Πηγή: gazzetta.gr*