Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Παρουσίαση μετά γκάφας για Αλόνσο!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Περιπετειώδης ήταν η παρουσίαση του νέου αποκτήματος της Ferrari Φερνάντο Αλόνσο, στους οπαδούς της ομάδας, η οποία έγινε στην πίστα της Βαλένθια.

Ο πρόεδρος της ιταλικής κατασκευάστριας εταιρείας Λούκα Ντι Μοντετζέμελο ανέλαβε την περιήγηση του Ισπανού στην πίστα «Ρικάρντο Τόρμο», υπό τις επευφημίες 17000 και πλέον φιλάθλων που έσπευσαν να καμαρώσουν τον νέο πιλότο της ομάδας. Παρέα με τον Φερνάντο Αλόνσο στο πίσω κάθισμα της Ferrari του προέδρου, βρισκόταν και ο Βραζιλιάνος οδηγός Φελίπε Μάσα.

Η ατμόσφαιρα έμοιαζε μοναδική, μέχρι την στιγμή που το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις άνδρες, κόλλησε σε μία αμμοπαγίδα, στην προσπάθεια του προέδρου να πλησιάσει την κερκίδα. Το όχημα ακινητοποιήθηκε και χρειάστηκε να κατέβουν οι δύο οδηγοί της F1, προκειμένου να το σπρώξουν.

Η λύση τελικά δόθηκε από έναν διερχόμενο οδηγό (επίσης οδηγούσε Ferrari), ο οποίος μετέφερε τους τρεις άνδρες εκτός αμμοπαγίδας.

Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις του Ισπανού πρώην πιλότου της Renault, επισκιάστηκαν από την γκάφα του προέδρου. Για την ιστορία πάντως, σας τις παρουσιάζουμε: «Αυτή είναι μία σημαντική ημέρα για εμένα, γιατί εδώ πραγματικά μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο κόσμος της Ferrari. Το 2010 ελπίζω να διεκδικήσω το πρωτάθλημα μαζί με τον Φελίπε (Μάσα), ώστε όλοι οι φίλοι της ομάδας να είναι περήφανοι για εμάς και τον επαγγελματισμό μας», είπε ο Αλόνσο.

Εθνική Ελλάδας: Με τηλεοπτική κάλυψη το Ουκρανία-Ελλάδα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του 2010 θα έχουν οι απανταχού Έλληνες (και μη) φίλαθλοι.

Οι διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του επαναληπτικού στο Ντόνετσκ είχαν αίσιο τέλος και ως εκ τούτου το κρίσιμο ματς που θα κρίνει τη συμμετοχή ή μη της Εθνικής μας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το MEGA την Τετάρτη (18/11) στις 20:00.

Είπε "όχι" ο Δέλλας

Εκτός από τις πρόσκλησεις σε Γκαλίτσιο και Τζαβέλλα, αμέσως μετά τον αγώνα με την Ουκρανία συζητήθηκε το ενδεχόμενο κλήσης επιπλέον ποδοσφαιριστών ενόψει του επαναληπτικού. Μερικές από τις περιπτώσεις που συζητήθηκαν πέραν των Τζαβέλλα και Γκαλίτσιου, ήταν εκείνες των Μανιάτη και Δέλλα.

Ωστόσο ο πρώτος ταλαιπωρείται από τραυματισμό, ενώ ο Δέλλας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Φύσσα δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση, από πολλές απόψεις, να συμμετάσχει στην αποστολή.

Στα αγωνιστικά, οι διεθνείς που δεν έπαιξαν το Σάββατο (συμπεριλαμβανομένων των Μήτρογλου, Χαριστέα, αλλά όχι και του Αβραάμ Παπαδόπουλου) έκαναν προπόνηση στον Άγιο Κοσμά και οι υπόλοιποι χαλάρωμα.

Σε ό,τι αφορά τον διεθνή κεντρικό αμυντικό, η κατάστασή του ήταν αισθητά βελτιωμένη, θα ακολουθήσει την αποστολή στο Ντόνετσκ και εκτιμάται ότι τη Δευτέρα θα προπονηθεί κανονικά.

Ρήξη συνδέσμων για τον Φαν Πέρσι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία επιβεβαιώσε τους χειρότερους φόβους των ανθρώπων της Άρσεναλ, ανακοινώνοντας πως ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έχει υποστεί ρήξη συνδέσμων στον αστράγαλο.

Ο 26άχρονος έτσι θα απουσιάσει από την αγωνιστική δράση για κάποιους μήνες, στην καλύτερη περίπτωση αυτοί θα είναι μόλις δύο, αλλά πιθανότατα περισσότεροι (θα διαπιστωθεί αργότερα το διάστημα).

Ο Φαν Πέρσι είναι πραγματικά ιδιαίτερα άτυχος, καθώς πέραν του ότι ο Κιελίνι δεν τον χτύπησε με το τάκλιν του και ουσιαστικά τραυματίστηκε όταν ποδι του βρήκε στο έδαφος, έχει αρκετούς τραυματισμούς στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, είχε σπάσει το δάχτυλό του τον Ιανουάριο του 2006, είχε κάταγμα στο μετατάρσιο τον Ιανουάριο του 2007 και σοβαρό τραματισμό στο γόνατο τον Οκτώβριο του 2007.

Κοντά σε «γάμο» με Μασκεράνο η Μπάρτσα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πολύ κοντά σε μια εξαιρετικά μεταγραφική κίνηση βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, αφού τα αγγλικά ΜΜΕ την φέρνουν μια ανάσα από τον Χαβιέ Μασκεράνο. Η «Sunday Express» κάνει λόγο πως οι Καταλανοί τα έχουν βρει σχεδόν με τη Λίβερπουλ και είναι πιθανό ο «γάμος» να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο.

Κοντά στη Μπαρτσελόνα φέρεται να βρίσκεται ο Χαβιέ Μασκεράνο, με τον Αργεντίνο μέσο να επιθυμεί διακαώς την μετακίνησή του στην Ισπανία. Όπως αναφέρει και η «Sunday Express», οι Καταλανοί του προσφέρουν 120.000 ευρώ την εβδομάδα, αν και η διαφορά υπάρχει στο κόστος της μεταγραφής. Η Μπαρτσελόνα προσφέρει περίπου 35 εκ. ευρώ, με την Λίβερπουλ να ζητά περίπου 50 εκ. ευρώ. Οι Άγγλοι πάντως αισιοδοξούν πως ο «γάμος» μπορεί να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο.

Έκλαψε όλη η Γερμανία...


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η μοίρα παίζει τραγικά παιχνίδια ώρες ώρες... Στο σημείο όπου δοξάστηκε, μεγαλούργησε και αποθεώθηκε, στον αγωνιστικό χώρο δηλαδή, γράφτηκε μία από τις τελευταίες πράξεις για τον Ρόμπερτ Ένκε. Οι συμπαίκτες του συνόδεψαν το φέρετρό του στο κέντρο του γηπέδου και 45.000 φίλαθλοι του χάρισαν το τελευταίο standing ovation πριν την κηδεία.

Ο Ρόμπερτ Ένκε θα οδηγηθεί το απόγευμα στην τελευταία του κατοικία ενώ σήμερα το πρωί ο 32χρονος τερματοφύλακας που αυτοκτόνησε την Τρίτη δέχτηκε το τελευταίο αντίο από συμπαίκτες φίλους και περίπου 45.000 θαυμαστές του. Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε στο γήπεδοο όπου δοξάστηκε.

Το φέρετρο του διεθνή πορτιέρο συνόδεψαν στη σέντρα του γηπέδου του Αννόβερου έξι συμπαίκτες του στην γερμανική ομάδα. Οι θύρες του γηπέδου άνοιξαν στις 08:30 ώρα Γερμανίας ενώ όσοι δεν μπορούσαν να μπουν στο γήπεδο μπορούσαν να παρακολουθήσουν την τελετή σε οθόνες που υπήρχαν έξω από το στάδιο.

Στις 09:46 η γυναίκα του, Τερέζα πηγαίνει στο κέντρο του γηπέδου όπου βρίσκεται το φέρετρο του άντρα της με τον κόσμο να χειροκροτεί.

Στις 11:00 φαίνεται γνωστό ότι θα ξεκινήσει η νεκρώσιμη ακολουθία ενώ ένα λεπτό μετά ο Μίκαελ Μπάλακ και ο Περ Μερτεζάκερ πάνε πάνω από το φέρετρο και αφήνουν ένα στεφάνι στον πρώην συμπαίκτη τους. Στις 11:05 ένα κουαρτέτο εγχόρδων του Ανόβερο αρχίζει την κηδεία.

Στις 11:10 ο καθολικός ιερέας Henry Plochg ξεκινά τον επικήδειο λόγο του ενώ τρία λεπτά μετά τον λόγο παίρνει ο πρόεδρος του Ανόβερο, Μάρτιν Κιντ.

Στις 11:18 η 17χρονη μαθήτρια Αλίνα Σμιντ τραγουδάει το «96, παλιά μου αγάπη» συνοδευόμενη από μια κιθάρα. Χιλιάδες φίλαθλοι με δάκρυα στα μάτια σηκώνουν ψηλά τα κασκόλ τους.

Στις 12:02 ο ιερέας λέει τα τελευταία λόγια για τον Ρόμπερτ Ένκε και ένα λεπτό αργότερα 12 παίκτες του Ανόβερο μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο

Στις 12:05 το φέρετρο οδηγείται εκτός γηπέδου με την Τερέζα να έχει επιλέξει την μουσική υπόκρουση αυτής της στιγμής.

Στις 12:06 το φέρετρο του Ρόμπερτ Ένκε βγαίνει από το γήπεδο με προορισμό το Νόισταντ όπου το απόγευμα ο τερματοφύλακας θα θαφτεί

Στις 12:08 οι συμπαίκτες του Ενκε αποχωρούν με δάκρυα στα μάτια.

Στις 12:09 η μαθήτρια τελειώνει την τελετή τραγουδώντας το "You'll never walk alone".

Στις 12:11 ο ηλεκτρονικός πίνακας δείχνει στιγμές του Ένκε.

Ο Ροναλντίνιο αγοράζει σπίτι στο Σούνιο!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τα ταξίδια του Ροναλντίνιο στην Ελλάδα, προς το παρόν για να διασκεδάζει στα μπουζούκια, φουντώνουν τις φήμες που συνδέουν τα επενδυτικά του σχέδια με το ποδοσφαιρικό του μέλλον, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής». Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ ψάχνει να αγοράσει οικόπεδα σε Σούνιο και Μύκονο!

Η πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα ήταν το καλοκαίρι του 2005, όταν είχε λάβει πρόσκληση από την ΕΠΑΕ και παρέστη στο «Πολιτεία Τένις Κλαμπ» για την κλήρωση του 27ου επαγγελματικού πρωταθλήματος, εισπράττοντας -ουσιαστικά για παρουσία λίγων ωρών- το ποσό των 300.000 ευρώ! Αυτό ήταν... Από τότε ο 29χρονος ποδοσφαιριστής «κόλλησε» με την Ελλάδα και έχει κάνει την έλευσή του να μοιάζει με τη διαδρομή Κολιάτσου-Παγκράτι!

Οι βουτιές στη Μύκονο

Η έλευσή του στη φημισμένη στους κύκλους των απανταχού σελέμπριτις Μύκονο, του θύμισε κάτι από την παραλία της... Κόμπα Καμπάνα. Ο Ρόνι κάνει τα μπάνια του στο «Super Paradise» και λίγο αργότερα με το τουμπελέκι παραμάσχαλα δίνει το δικό του σόου λικνίζοντας το κορμί του στους ρυθμούς της σάμπα, όπως μόνο οι Βραζιλιάνοι ξέρουν καλά να κάνουν.

Ο «Ρόνι» γλεντάει με τα λεφτά του Σ. Μπερλουσκόνι και απολαμβάνει τις μοναδικές αυτές στιγμές. Πίνει άφθονη σαμπάνια στα υπαίθρια μπαράκια και ανταλλάσσει καυτά φιλιά, αδιαφορώντας για τα αδιάκριτα μάτια που τον παρακολουθούν. Η παρουσία του στο «νησί των ανέμων», εκεί όπου (και) ο Σωκράτης Κόκκαλης «ζει και βασιλεύει» τη θερινή περίοδο, εκτινάσσει στα ύψη τη φημολογία πως ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ «ψήνεται» για να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα». Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη, αλλά «ποτέ μη λες ποτέ».

Δεύτερο σπίτι του

Πλέον είναι «ηλίου φαεινότερον» πως ο «μάγος» της μπάλας έχει κάνει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Οποτε «χορταίνει» ποδόσφαιρο και αποφασίζει να «το ρίξει έξω», ναυλώνει ένα αεροπλάνο για πάρτη του και «τσουπ» εμφανίζεται. Ποιος θα πίστευε ότι ο «πολύς» Ροναλντίνιο ακούει Βέρτη, πετάει λουλούδια με τη σέσουλα, ζώντας τόσο έντονα την «ντόλτσε βίτα;».

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε ταξίδι «αστραπή» από τη γειτονική Ιταλία και αναστάτωσε ξανά τη νυχτερινή Αθήνα. Μόλις ολοκληρώθηκε το ματς της Μίλαν - Λάτσιο ναύλωσε ένα αεροπλάνο, καταβάλλοντας περί τα 45.000 ευρώ, και με τη συνοδεία του έφτασε ξανά στην Ελλάδα για να ξεφαντώσει.

Η αρχή έγινε από τα must καφέ της Γλυφάδας, συνεχίστηκε στην πλατεία Μπουρναζίου (στο «Εnzzo de cuba»), στο κλαμπ «Villa Mercedes» και ολοκληρώθηκε στις μεγάλες κοσμικές πίστες. Πιο συγκεκριμένα, στο «Κέντρο Αθηνών», για να ακούσει live τον φίλο του, Νίκο Βέρτη. Μαζί του στο ίδιο τραπέζι κάθονται άτομα που έχουν σχέση τόσο με τον ποδοσφαιρικό όσο και με τον καλλιτεχνικό χώρο.

Αγορά οικοπέδων σε Σούνιο και Μύκονο

Στην τελευταία του επίσκεψη την περασμένη Κυριακή ρωτούσε να μάθει λεπτομερώς τον τρόπο ζωής των Ελλήνων. Το γεγονός αυτό μεταφράστηκε από πολλούς ως ένδειξη των μελλοντικών του σχεδίων, τα οποία δεν αποκλείεται να σχετίζονται με ακόμη συχνότερη παρουσία του στη χώρα μας.

Μάλιστα, φημολογείται πως προτίθεται να χτίσει βίλα στην περιοχή του Σουνίου και γι’ αυτό τον λόγο κατά την τελευταία του επίσκεψη είδε από κοντά μία έκταση περίπου 10 στρεμμάτων, η οποία ανήκει σε επιφανή επιχειρηματία. Μάλιστα, ανάλογη κίνηση σκέφτεται να κάνει και στη Μύκονο.

Από τις σκέψεις και τα λεγόμενά του ο περίγυρός του κατέληξε και στο ενδεχόμενο να αναζητήσει τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό στη χώρα μας! Οχι για να κάνει «αρπαχτή», αφού τα χρήματα τρέχουν από τα μπατζάκια του, αλλά επειδή έτσι γουστάρει. Μοιάζει παθιασμένος με την Ελλάδα, την «έχει ψωνίσει» κανονικά. Λέγεται πως στο επόμενο ταξίδι του δεν θα παραμείνει στο «κλεινόν άστυ», αλλά θα ανηφορίσει και στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Αντώνης Ρέμος τού έχει κάνει «πλύση εγκεφάλου» και ο «Ρόνι» φαίνεται ότι θα ενδώσει. Αλλωστε, η συμπρωτεύουσα φημίζεται για τη νυχτερινή της διασκέδαση και, αν του αρέσει μια φορά στην Αθήνα, στη «νύφη του Θερμαϊκού» θα ξετρελαθεί.

«Δεν πωλείται ο Λουίς Φαμπιάνο»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η Σεβίλλη διεκδικεί φέτος τρία τρόπαια (Primera Division, Copa del Rey και Champions League) και ο πρόεδρος του συλλόγου, Χοσέ Μαρία ντελ Νίδο ξεκαθάρισε πως δεν παραχωρεί το μεγάλο αστέρι της ομάδας, Λουίς Φαμπιάνο.

Ο Βραζιλιάνος στράικερ βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο μεγάλων ομάδων της Ευρώπης οι οποίες ενδέχεται να κινηθούν για την απόκτησή του τον Γενάρη.

Ωστόσο ο Ντελ Νίδο «έκοψε το βήχα» σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο τονίζοντας πως ο Λουίς Φαμπιάνο δεν πωλείται: «Κανείς δεν μας έχει κάνει κρούση για τον Λουίς Φαμπιάνο. Εμείς θέλουμε να μείνει στην ομάδα για πολλά χρόνια και γι’αυτό αποκλείουμε το ενδεχόμενο να τον πουλήσουμε τον Γενάρη. Παλεύουμε για τρία τρόπαια και μας είναι απαραίτητος», δήλωσε ο πρόεδρος της Σεβίλλης στην «AS».

Β' Εθνική: Η 9η αγωνιστική


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Πανσερραϊκός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 9ης αγωνιστικής της Β' Εθνικής. Τα "λιοντάρια" του Γκιγιέρμο Όγιος πέρασαν από το σμαραγδένιο νησί επικρατώντας της Ρόδου με 3-2. Στην Δράμα σε ένα... αγγλικό παιχνίδι η τοπική Δόξα νίκησε με 4-3 τον Θρασύβουλο, ενώ την πρώτη του εντός έδρας ήττα γνώρισε ο Εθνικός Αστέρας από τον Πιερικό με 2-1.

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, ο ΟΦΗ επικράτησε στην Κρήτη της Ηλιούπολης με 1-0, η Αναγέννηση Καρδίτσας πήρε τους τρεις βαθμούς μετά και τη νίκη της με 2-1 του Ιωνικού όπως και ο Παναιτωλικός που επιβλήθηκε επίσης εντός έδρας με 2-0 του Διαγόρα Ρόδου.

Η αγωνιστική "κλείνει" τη Δευτέρα με την αναμέτρηση Εθνικός-Καλαμάτα. Μοναδική εκκρεμότητα το αναβληθέν παιχνίδι του Αιγάλεω με τον Ολυμπιακό Βόλου.




Δόξα Δράμας-Θρασύβουλος: (2-1 ημ.) (4-3 τελικό)
Ρόδος-Πανσερραϊκός: (1-1 ημ.) (2-3 τελικό)
Αν. Καρδίτσας-Ιωνικός: (1-0 ημ.) (2-1 τελικό)
Εθνικός Αστέρας.-Πιερικός: (1-1 ημ.) (1-2 τελικό)
Παναιτωλικός-Διαγόρας: (2-0 ημ.) (2-1 τελικό)
ΟΦΗ-Ηλιούπολη: (1-0 ημ.) (1-0 τελικό)
Κέρκυρα-Αγροτικός Αστ.: (1-2 ημ.) (3-2 τελικό)
Εθνικός-Καλαμάτα: (16/11, 18:00 ET3)
Αιγαλέω-Ολ. Βόλου: (Αναβολή)

Σεντέρος: «Ίσως φύγω από την Άρσεναλ»!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σκέψεις για αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής στέγης κάνει ο Φιλίπ Σεντέρος. Ο αμυντικός της Άρσεναλ έχει χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα από τον Τόμας Βερμάελεν και όπως παραδέχτηκε στην «Synday Mirror», δεν αποκλείεται- εφόσον συνεχιστεί η ίδια κατάσταση στους Λονδρέζους- να «ψαχτεί» για μεταγραφή τον ερχόμενο Ιανουάριο!

«Πρέπει να βρω μια λύση και τον λόγο που δεν παίζω στην Άρσεναλ. Ενδεχόμενη αλλαγή ομάδας το χειμώνα είναι μια σκέψη μου. Αφήνω όλες τις πόρτες ανοιχτές. Διανύω δύσκολη περίοδο και το βλέπω σαν ένα τεστ που πρέπει να περάσω», είπε ο Ελβετός σέντερ μπακ.

Χούντελααρ: «Θα έρθει η ώρα μου»!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Όχι μόνο δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από τη Μίλαν, αλλά είναι διατεθειμένος να περιμένει όσο χρειαστεί για να πάρει την ευκαιρία του. Ο λόγος για τον Κλας Γιαν Χούντελααρ, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες του ιταλικού πρωταθλήματος και βλέπει το όνομα του ως ένα από τα επικρατέστερα για έξοδο από το «Σαν Σίρο»…

«Είχα πάρει τις ευκαιρίες μου από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ. Αυτή την περίοδο, όμως, δεν είμαι αρκετά καλός για να εντυπωσιάσω. Θα έρθω όμως η στιγμή που θα πάω καλύτερα και σίγουρα θα αρπάξω την ευκαιρία», δήλωσε ο Ολλανδός επιθετικός.

Επιστρέφει στη Γιουβέντους ο Νέντβεντ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για λίγους μήνες... χώρισαν οι δρόμοι της Γιουβέντους με τον Πάβελ Νέντβεντ. Η «Tuttosport» αποκαλύπτει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός θα αναλάβει από το 2010 διοικητικό πόστο στην «Γηραιά Κυρία», ως ένδειξη επιβράβευσης της προσφοράς του τα χρόνια που αγωνίστηκε στο Τορίνο (2001-08).

ΚΑΒΑΛΑ - Και ο Λίνεν στη λίστα!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Οι αναζητήσεις ξένου προπονητή ενόχλησαν τον Γιάννη Παπακώστα ο οποίος παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Καβάλας! Η οικογένεια Ψωμιάδη ήρθε σε επαφή με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι που αρνήθηκε να αναλάβει την ομάδα, τονίζοντας μάλιστα: «πως ο προπονητής της κάνει καλή δουλειά».

Ο Παπακώστας προφανώς και ενοχλήθηκε από τη μανία με την οποία στην Καβάλα αναζητούσαν τεχνικό με βαρύ βιογραφικό και ουσιαστικά παραιτήθηκε αφήνοντας την ομάδα στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

Το νέο όνομα που βγαίνει στην επιφάνεια είναι αυτό του Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και αρέσει στην οικογένεια Ψωμιάδη. Δεν αποκλείεται όμως και η έκπληξη!

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - Φιλικό ξεμούδιασμα!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Φιλικό με την ερασιτεχνική ομάδα έδωσε σήμερα ο Εργοτέλης εν όψει του ερχόμενου αγώνα με την Λάρισα στο Παγκρήτιο! Ο Νίκος Καραγεωργίου δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα με τους παίκτες του να επικρατούν 3-1.

Οι ερασιτέχνες προηγήθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πουλάκη στο 14’. Τέσσερα λεπτά αργότερα ισοφάρισε ο Βερπακόφσκις. Στο 46΄ο Λεάλ έκανε το 2-1, ενώ ο Τσεσνάουσκις στο 54’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Σαρρής, Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Ορφανός, Ρομάνο, Ρουμπάκης, Τσεσνάουσκις, Μπερτόσα, Ογκουνσότο και Βερπακόφσκις.
Επαιξαν και οι: Καβουσάκης, Γελαδάρης, Κορδονούρης, Χρυσοφάκης, Φραγκουλάκης και Λεάλ.

Ερασιτέχνες (Κ21 και Κ17): Σαπουνάκης, Τζανακάκης, Κοζορώνης, Κανδηλάκης, Χαλκιαδάκης, Αριστεινίδης, Πουλάκης, Ανωγειανάκης, Πρωτογεράκης, Τσούτσης και Δωματάς.
Έπαιξαν και οι: Σαμαριτάκης, Φυτίλης, Λουμπάκης, Μπαρτζίδης, Μπουχαλάκης, Χασαπάκης, Αποστολάκης Β., Ημερίδης.

Με... ενισχύσεις στο Ντόνετσκ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει η Εθνική ομάδα, αλλά και η ανάγκη ύπαρξης πολλών επιλογών στην άμυνα εν όψει της ρεβάνς της Τετάρτης (18/11, 20:00) με την Ουκρανία στο Ντόνετσκ, έφεραν δύο ενισχύσεις, της τελευταίας στιγμής, στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου (14/11), λίγες ώρες μετά το τέλος του πρώτου αγώνα μπαράζ με τους Ουκρανούς (0-0 στο ΟΑΚΑ) για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Οτο Ρεχάγκελ κάλεσε στην Εθνική τον Γιώργο Γκαλίτσιο του Ολυμπιακού και τον Γιώργο Τζαβέλλα του Πανιωνίου. Μάλιστα, οι δύο παίκτες συμμετείχαν κανονικά στην πρωινή προπόνηση της Κυριακής (16/11) που έκαναν οι διεθνείς στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Τα προβλήματα στην άμυνα είναι δεδομένα για τον Γερμανό τεχνικό. Ο τραυματίας Σεϊταρίδης δεν έχει καν κληθεί, ενώ ο Τοροσίδης που έχει κληθεί δεν μπορεί να βοηθήσει, λόγω τραυματισμού και πολύ δύσκολα θα ταξιδέψει στην Ουκρανία. Ετσι, οι μοναδικές λύσεις για τα άκρα της άμυνας είναι αυτές των Βύντρα και Σπυρόπουλου, οι οποίοι έπαιξαν και στα 90 λεπτά του χθεσινού 0-0. Πλέον, με τους δύο παίκτες που κλήθηκαν, υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις.

Τα ευχάριστα ήρθαν στην προπόνηση από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, που έδειξε ότι ξεπερνά το «σφίξιμο» στον προσαγωγό και γυμνάστηκε κανονικά την Κυριακή (15/11), οπότε θα μπορεί να βοηθήσει αν παραστεί ανάγκη.

Ετσι, στην αποστολή της Εθνικής συμμετέχουν οι Σηφάκης (Άρης), Τζόρβας (Παναθηναϊκός), Βύντρα (Παναθηναϊκός), Μόρας (Μπολόνια), Κυργιάκος (Λίβερπουλ), Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός), Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Παπασταθόπουλος (Τζένοα), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Τζιόλης (Παναθηναϊκός), Μάκος (ΑΕΚ), Κατσουράνης (Παναθηναϊκός), Καραγκούνης (Παναθηναϊκός), Πλιάτσικας (Σάλκε), Νίνης (Παναθηναϊκός), Χαριστέας (Νυρεμβέργη), Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός), Γκέκας (Λεβερκούζεν), Σαμαράς (Σέλτικ), Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Γκαλίτσιος (Ολυμπιακός) και Τζαβέλας(Πανιώνιος).

Οι διεθνείς θα προπονηθούν και το πρωί της Δευτέρας (16/11, 11:00) στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και το απόγευμα θα αναχωρήσουν στις 16:00 για την Ουκρανία.

Η συνέντευξη Τύπου του Οτο Ρεχάγκελ θα δοθεί την Τρίτη (17/11, 18:30) στο «Donbass Arena» και μισή ώρα αργότερα θα ακολουθήσει η προπόνηση.

Τον αντι-Ρεχάγκελ ψάχνουν στη Γερμανία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί στην Ελλάδας, το μυαλό όλων να βρίσκεται στον επαναληπτικό της Τετάρτης, με την Ουκρανία το Ντόνετσκ για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ, πλην όμως στη Γερμανία, τα ΜΜΕ άρχισαν ήδη να αναζητούν τον αντικαταστάτη του Ότο Ρεχάγκελ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «sport1.de», οι τρεις υποψήφιοι για το πόστο του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι ο Έβαλντ Λίνεν που τώρα βρίσκεται στον πάγκο της Μόναχο 1860, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Φερνάντο Σάντος.

Η ιστοσελίδα φιλοξενεί και δήλωση του Ρεχάγκελ, σύμφωνα με την οποία την εβδομάδα μετά τον επαναληπτικό με την Ουκρανία θα συζητήσει τα πάντα, με την Ομοσπονδία.

Υπάρχει, πάντως, και η δεδομένη άποψη του Σοφοκλή Πιλάβιου, σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση πρόκρισης της Ελλάδας στα τελικά του Μουντιάλ, ο Ρεχάγκελ θα είναι εκείνος που θα την οδηγήσει στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.

Tenorio...Στοίχημα...

Καλησπέρα.

Μιά μικρή αναφορά στα χτεσινά, θα χαρακτήριζα καλές της επιλογές μας
εκτός της Αγγλικής πεντάδας, τα σημεία που αναφέραμε με εξαίρεση
την ισοφάριση της Κρουζέιρο αφού κατάφερε να δεχτεί γκόλ στης
καθυστερίσεις του αγώνα απο την Γκρέμιο η οποία έπαιζε με 9 παίκτες!!

Στης επιλογές μου δύο διπλά από το πρωτάθλημα Βραζιλίας.

Το διπλό της ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ, λόγω το ότι η γηπεδούχος Ναούτικο
ναι μεν έχει μαθηματικές ελπίδες να σωθεί αν κάνει το 4 στα 4,
αλλά πρέπει να νικήσει στη σειρά την σημερινή της αντίπαλο εντός,
να πάει να βγάλει δύο διπλά σερί εκτός σε Κορίνθιανς καί Σ.Αντρέ,
και να κλείσει εντός την χρονιά με την Αβάι,'οπως γίνεται αντιληπτό
πολύ δύσκολα να σωθεί η Ναούτικο, βέβαια μπάλλα είναι όλα γίνονται
αλλά νομίζω είναι μία απο της ομάδες πού θα πέσουν.

Από την άλλη σε φούλ φόρμα οι φιλοξενούμενοι με βλέψεις για τον τίτλο
η πιό φορμαρισμένη ομάδα στην Βραζιλία σε 8 αγώνες 6 νίκες, με Αντριάνο
στην επίθεση πάμε για το διπλό, στο 2,30 εκτός οπαπ η τιμή γιά νίκη της
ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ.

Παραμένω Βραζιλία και επιλέγω ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ, μία νίκη στην ουσία
θέλει η φιλοξενούμενη για να κλειδώσει την παραμονή της στην κατηγορία,
πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει σήμερα στην έδρα τις ουσιαστικά
βαθμολογικά αδιάφορης Μπαρουέρι, σε φόρμα καλή η ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ
με 3 σερί νίκες καί ουσιαστικό κίνητρο έχει νομίζω το προβάδισμα σε τιμές
του 3,20 εκτός οπαπ.

Με αυτά τα δύο σημειάκια θα κάνω το παιχνίδι μου στα σημερινά,
καλή τύχη σε ότι καί αν επιλέξετε εσείς, καλά να περνάτε τα σέβη μου...

Σεφτσένκο: «50-50 η πρόκριση»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Αντρέι Σεφτσένκο έδωσε με τον Κυργιάκο αρκετές και σκληρές μάχες στο σημερινό παιχνίδι. Ο σούπερ σταρ των Ουκρανών δήλωσε για την υπόθεση πρόκριση ότι είναι 50-50.

«Είναι 50-50 για την πρόκριση. Ήταν πολύ σκληρό παιχνίδι. Η Ελλάδα έπαιζε με μεγάλες μπαλιές. Κάναμε ιδανικό παιχνίδι, ειδικά στην άμυνα. Είχαμε πολλές κόντρες με τον Κυργιάκο, αλλά όλες καθαρές και ποδοσφαιρικές. Πιστεύω ότι θα περάσουμε. Στο Ντόνετσκ η Ελλάδα θα παίξει physical game» τόνισε ο Αντρέι Σεφτσένκο.

Κατσουράνης: «Μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη είναι πλέον η πρόκριση της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής, μετά και την «λευκή» ισοπαλία με αντίπαλο την Ουκρανία στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με τον Κώστα Κατσουράνη.

«Πρέπει οπωσδήποτε να σκοράρουμε στον επαναληπτικό στο Ντόνετσκ αν θέλουμε να περάσουμε», είπε ο μέσος του Παναθηναϊκού προσθέτοντας επίσης ότι «δεν διαφέρουμε πολύ ως ομάδες. Αν πιστέψουμε στους εαυτούς μας θα εξασφαλίσουμε την πρόκριση. Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε άγχος, αλλά οφείλουμε να το κερδίσουμε και αυτό». Ένα πρόβλημα που δεν είχαν προβλέψει οι διεθνείς ήταν ο αγωνιστικός χώρος. «Ήταν τραγικός», αρκέστηκε να σχολιάσει ο Κατσουράνης.

Ελλαδα-Ουκρανια 0-0


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ισόπαλος, χωρίς σκορ (0-0) ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Εθνικής μας με την Ουκρανία. Μπροστά στο ελληνικό κοινό, η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ παρουσίασε μέτριο πρόσωπο και αναγκαστικά πλέον θα τα παίξει όλα για όλα στη ρεβάνς της Τετάρτης στο Ντόνετσκ. Ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Γκέκα στο 16’. Ντεμπούτο για Μήτρογλου.

Το ματς:

Με την μέτρια εμφάνιση της Εθνικής στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και την συνολική εικόνα του παιχνιδιού, το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν δικαιούμαστε να ψάξουμε για δικαιολογίες. Όμως, η φάση του 16’ όταν το γκολ του Γκέκα ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ (σ.σ. θεωρήθηκε ακάλυπτος ο Σαλπιγγίδης που έκανε το γύρισμα) οι ισορροπίες ενδεχομένως να ήταν διαφορετικές. Αυτό και μόνο…

Γιατί κατά τ’ άλλα η απόδοση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Με εξαίρεση τον Σαλπιγγίδη,ο οποίος ήταν η μεγαλύτερη πηγή κινδύνου για την άμυνα της Ουκρανίας, οι υπόλοιποι εμφανίστηκαν ακίνδυνοι. Ή καλύτερα, περισσότερο προσεκτικοί στα μετόπισθεν και το κέντρο και λιγότερο προσεκτικοί στην κόντρα. Η τελευταία καλή φάση της ομάδας του Ρεχάγκελ καταγράφηκε στο 44’, όταν η κεφαλιά από καλή θέση του Γκέκα έπεσε στα χέρια του Πιατόφ.

Από τη μεριά τους οι Ουκρανοί προτίμησαν να «κλειστούν» πίσω και να περιμένουν τυχόν ολιγωρίες της Εθνικής μας για να βγουν στην κόντρα. Ορισμένες στιγμές τα κατάφεραν, αλλά τις προσπάθειές τους έκοψε δυο φορές (Σεφτσένκο και Γκούσεφ) ο σταθερός σήμερα Αλέξης Τζόρβας.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε δραματικά. Η Εθνική μας είχε τον έλεγχο στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά αδυνατούσε να περάσει σωστά την τελική προσπάθεια. Αποτέλεσμα που ευνοούσε την τακτική των Ουκρανών, οι οποίοι διατήρησαν τον παθητικό ρόλο (που είχαν επιλέξει) και περίμεναν το λάθος για να τρέξουν στην αντεπίθεση. Σε μια φάση από αυτές, ο Γκούσεφ βρέθηκε μόνος του αλλά στο 55’ το σουτ του Γκούσεφ πέρασε ψηλά άουτ.

Ο Ρεχάγκελ ανακάτεψε την… τράπουλα και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μήτρογλου (ντεμπούτο)- Χαριστέρα (αντί των Σαλπιγγίδη και Γκέκα αντίστοιχα), προσμένοντας φρεσκάδα και περισσότερη ζωιράδα από τη μέση και μπροστά. Με εξαίρεση κάποια ολιγόλεπτα ξεσπάσματα, όπου η «γαλανόλευκη» πάτησε την αντίπαλη περιοχή, η αναμέτρηση δεν είχε κάτι ιδιαίτερο να επιδείξει.

Στο τελευταίο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν ορισμένα σουτ έξω από την περιοχή, που δεν προβλημάτισαν τον Τζόρβα. Πάντως τη μεγαλύτερη φάση στο παιχνίδι είχαν οι διεθνείς μας, όταν στο 80’ το σουτ του Σαμαρά από τα όρια της περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ.Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε 0-0 και η Εθνική μας καλείται πλέον να τα παίξει όλα για όλα στην Ουκρανία την ερχόμενη Τετάρτη.

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μόρας, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (71' Μήτρογλου), Γκέκας (65' Χαριστέας).

Ουκρανία: Πιατόφ, Ρακίτσκι, Κούτσερ, Τίμοστσουκ, Χούσιεφ (83' Αλίεφ), Κατσέριντι, Κόμπιν, Μίχαλικ, Ρόταν (46'Γιαρμολένκο), Μιλέφσκι, Σεφτσένκο

Μουντιάλ 2010: Νίκες για Πορτογαλία, Ρωσία και Γαλλία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με γκολ του Μπρούνο Άλβες η Πορτογαλία κέρδισε με 1-0 την Βοσνία, η Γαλλία με γκολ του Ανελκά και με το ίδιο σκορ επικράτησε μέσα στην Ιρλανδία, ενώ η Ρωσία πήρε την νίκη με 2-1 επί της Σλοβενίας.

Μετά τα πρώτα ματς των μπαράζ οι "τρικολόρ" είναι αυτοί που βρίσκονται σαφώς πιο κοντά στην πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ στα άλλα δύο ζευγάρια οι πιθανότητες είναι πιο μοιρασμένες εν όψει των ρεβάνς την ερχόμενη Τετάρτη.

Πορτογαλία - Βοσνία 1-0

Στο "Λουζ" της Λισαβόνας η Πορτογαλία άνοιξε το σκορ στο 31' με την κοντινή κεφαλιά του Μπρούνο Άλβες, έπειτα από σέντρα του Νάνι από δεξιά.

Στο 43' η Βοσνία έφτασε κοντά στην ισοφάριση, καθώς από εκτέλεση κόρνερ ο Ίμπρισιτς πήρε την κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Εντουάρντο.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τρομερή διπλή ευκαιρία στο 89'. Συγκεκριμένα, ο Πιάνιτς έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Ντζέκο έπιασε την κεφαλια και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ εν συνεχεία έφτασε στον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς με τον παίκτη του ΠΑΟΚ να πλασάρει και την μπάλα να χτυπά αυτή την φορά στο δεξί κάθετο δοκάρι, αφού κόντραρε και λίγο στον Ιμπίσεβιτς.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Εντουάρντο, Πάουλο Φερέιρα, Ρικάρντο Καρβάλιο, Μπρούνο Άλβες, Ντούντα, Πέπε, Ραούλ Μεϊρέλες, Σιμάο (88' Ούγκο Αλμέιδα), Ντέκο (84' Τιάγκο), Νάνι (69' Φάμπιο Κοεντράο), Λίεντσον.
ΒΟΣΝΙΑ: Χάσαγκιτς, Ναντάρεβιτς, Γιάχιτς, Σπάχιτς, Ίμπρισιτς, Μουράτοβιτς (87' Πιάνιτς), Ράχιμιτς, Σαλίχοβιτς, Μισίμοβιτς (82' Μουσλίμοβιτς), Ιμπίσεβιτς, Ντζέκο.

Ιρλανδία - Γαλλία 0-1

Η Γαλλία βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ, καθώς κατάφερε να κερδίσει με 1-0 την Ιρλανδία μέσα στο "Κρόουκ Παρκ" του Δουβλίνου.

Οι "τρικολόρ" πέτυχαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 72' με το σουτ του Νικολά Ανελκά από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει και σε αμυντικό και να αλλάζει πορεία.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Γκίβεν, Ο'Σέι, Ρίτσαρντ Νταν, Σεντ Λέντγκερ, Κιλμπέιν, Λόρενς (80' Στέφεν Χαντ), Γουΐλαν, Άντριους, Νταφ (76' ΜακΓκίτι), Ντόιλ (71' Λέον Μπεστ), Ρόμπι Κιν.
ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Γκαλάς, Αμπιντάλ, Εβρά, Λασανά Ντιαρά, Αλού Ντιαρά, Γκουρκούφ, Ανελκά, Ανρί, Ζινιάκ (91' Μαλουντά).

Ρώσια - Σλοβενία 2-1

Η Ρωσία επικράτησε στην Μόσχα με 2-1 της Σλοβενίας, η οποία με γκολ στο 87' απέκτησε πολλές ελπίδες πρόκρισης.

Ο μέσος της Έβερτον, Ντινίγιαρ Μπελιαλετντίνοβ, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τις "αρκούδες", καθώς πέτυχε και τα δύο τους γκολ στο "Λουζνίκι".

Το πρώτο τέρμα ήλθε στο 40' και το δεύτερο στο 52', όμως στο 87' ο Νέιτς Πέτσνικ μείωσε για τους Σλοβένους, οι οποίοι αύξησαν κατά πολύ τις ελπίδες πρόκρισής τους εν όψει της ρεβάνς στην πατρίδα τους την ερχόμενη Τετάρτη.

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Ανιουκόβ, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ, Ντενισόβ, Σεμάκ (60' Μπιστρόβ), Μπιλιαλετντίνοβ, Ζιριανόβ, Αρσάβιν, Παβλιουτσένκο (80' Σιτσέβ).
ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Χαντάνοβιτς, Μπρέκο, Σούλερ, Σέζαρ, Τζόκιτς, Ραντοσάβλιεβιτς, Κόρεν, Μπίρσα (77' Στεβάνοβιτς), Κιρμ (82' Πέτσνικ), Νοβάκοβιτς, Ντέντιτς (67' Λούμπιανκιτς).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των 1ων μπαράζ της Ευρώπης:

Ρωσία - Σλοβενία 2-1 (40' και 52' Μπιλιαλετντίνοβ / 87' Πέτσνικ)
Ελλάδα - Ουκρανία 0-0
Ιρλανδία - Γαλλία 0-1 (72' Ανελκά)
Πορτογαλία - Βοσνία 1-0 (31' Μπρούνο Άλβες)