Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Με... ενισχύσεις στο Ντόνετσκ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει η Εθνική ομάδα, αλλά και η ανάγκη ύπαρξης πολλών επιλογών στην άμυνα εν όψει της ρεβάνς της Τετάρτης (18/11, 20:00) με την Ουκρανία στο Ντόνετσκ, έφεραν δύο ενισχύσεις, της τελευταίας στιγμής, στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου (14/11), λίγες ώρες μετά το τέλος του πρώτου αγώνα μπαράζ με τους Ουκρανούς (0-0 στο ΟΑΚΑ) για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Οτο Ρεχάγκελ κάλεσε στην Εθνική τον Γιώργο Γκαλίτσιο του Ολυμπιακού και τον Γιώργο Τζαβέλλα του Πανιωνίου. Μάλιστα, οι δύο παίκτες συμμετείχαν κανονικά στην πρωινή προπόνηση της Κυριακής (16/11) που έκαναν οι διεθνείς στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Τα προβλήματα στην άμυνα είναι δεδομένα για τον Γερμανό τεχνικό. Ο τραυματίας Σεϊταρίδης δεν έχει καν κληθεί, ενώ ο Τοροσίδης που έχει κληθεί δεν μπορεί να βοηθήσει, λόγω τραυματισμού και πολύ δύσκολα θα ταξιδέψει στην Ουκρανία. Ετσι, οι μοναδικές λύσεις για τα άκρα της άμυνας είναι αυτές των Βύντρα και Σπυρόπουλου, οι οποίοι έπαιξαν και στα 90 λεπτά του χθεσινού 0-0. Πλέον, με τους δύο παίκτες που κλήθηκαν, υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις.

Τα ευχάριστα ήρθαν στην προπόνηση από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, που έδειξε ότι ξεπερνά το «σφίξιμο» στον προσαγωγό και γυμνάστηκε κανονικά την Κυριακή (15/11), οπότε θα μπορεί να βοηθήσει αν παραστεί ανάγκη.

Ετσι, στην αποστολή της Εθνικής συμμετέχουν οι Σηφάκης (Άρης), Τζόρβας (Παναθηναϊκός), Βύντρα (Παναθηναϊκός), Μόρας (Μπολόνια), Κυργιάκος (Λίβερπουλ), Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός), Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Παπασταθόπουλος (Τζένοα), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Τζιόλης (Παναθηναϊκός), Μάκος (ΑΕΚ), Κατσουράνης (Παναθηναϊκός), Καραγκούνης (Παναθηναϊκός), Πλιάτσικας (Σάλκε), Νίνης (Παναθηναϊκός), Χαριστέας (Νυρεμβέργη), Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός), Γκέκας (Λεβερκούζεν), Σαμαράς (Σέλτικ), Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Γκαλίτσιος (Ολυμπιακός) και Τζαβέλας(Πανιώνιος).

Οι διεθνείς θα προπονηθούν και το πρωί της Δευτέρας (16/11, 11:00) στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και το απόγευμα θα αναχωρήσουν στις 16:00 για την Ουκρανία.

Η συνέντευξη Τύπου του Οτο Ρεχάγκελ θα δοθεί την Τρίτη (17/11, 18:30) στο «Donbass Arena» και μισή ώρα αργότερα θα ακολουθήσει η προπόνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: