Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Η Εσπανιόλ αποθεώνει τον Ινιέστα


Ο Ινιέστα πανηγυρίζει το γκολ στον τελικό Ο Ινιέστα γκρέμισε τα τείχη που είχαν ορθωθεί τόσα χρόνια ανάμεσα στις δύο συμπολίτισσες. Η χειρονομία του άσου της Μπαρτσελόνα να αφιερώσει το νικητήριο γκολ του τελικού του Μουντιάλ, στον αδικοχαμένο Χάρκε, συγκίνησε τους φιλάθλους, τους παίκτες και τη διοίκηση της Εσπανιόλ.

Ο επίσημος ιστότοπος της Εσπανιόλ έχει άρθρο με τίτλο "Μία αξέχαστη χειρονομία" και στο κείμενο αναφέρεται στο μεγαλείο της κίνησης του Ινιέστα, ο οποίος αφιέρωσε το πιο σημαντικό γκολ της καριέρας του, αλλά και στην ιστορία της Ισπανίας στον φίλο του που πλέον δεν βρίσκεται ανάμεσα μας.

Οι παίκτες της ομάδας της Βαρκελώνης συζητούσαν την ενέργεια του Ινιέστα κατά τη διάρκεια των εργομετρικών εξετάσεων και κάποιοι με δηλώσεις του τον ευχαρίστησαν, τονίζοντας πως με την ενέργεια του αυτή έδειξε πως δεν είναι μόνο σπουδαίος ποδοσφαιριστής, αλλά και σπουδαίος χαρακτήρας.

Ο Ινιέστα αποθεώνεται και από τους φιλάθλους της Εσπανιόλ σε διάφορα forum στο Ιντερνετ. Μάλιστα αναφέρουν πως ο διεθνής μέσος θα γίνει ο πρώτος παίκτης της Μπαρτσελόνα που θα χειροκροτηθεί στο στάδιο "Κορνεγιά Ελ-Πρατ".

Ο Αμπουμπακάρι στον Πανσεραϊκό


Ο Σνάουτσνερ μαρκάρει τον Αμπουμπακαρί Ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι θα συνεχίσει για δύο χρόνια, με τη μορφή δανεισμού, την καριέρα του στον Πανσερραϊκό, επιστρέφοντας σε γνώριμα λημέρια. Οι διοικήσεις των δύο ομάδων συμφώνησαν και απομένει να συμφωνήσει ο Γκανέζος παίκτης, ο οποίος δεν ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος στην ιδέα να μετακομίσει στην Κρήτη όσο εξέταζε πρόταση από τον ΟΦΗ.

Να σημειωθεί ότι ο "’μπου" ήθελε να αποκτήσει την ελευθερία του, αλλά τελικά δέχθηκε να μετακομίσει στις Σέρρες.

Στον ΠΑΟΚ δεσμεύεται με τετραετές συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ και ότι στη διάρκεια της περασμένης περιόδου είχε παραχωρηθεί με τη μορφή εξάμηνου δανεισμού στον Λεβαδειακό.

Hττα (1-4) του Άρη από την Μπενφίκα

Πλασματική ήττα (1-4) του Άρη από την Μπενφίκα

Φιλική ήττα με 1-4 γνώρισε ο Άρης από την Μπενφίκα στη Νιόν της Ελβετίας στο γήπεδο «Κολοβρέι», στο πιο δυνατό φιλικό του μέχρι στιγμής. Οι πρωταθλητές Πορτογαλίας άνοιξαν το σκορ στο 17΄ με τυχερό φάουλ του Αϊμάρ για να ισοφαρίσει στο 25΄ ο Τσέζαρεκ. Στην επανάληψη με αρκετές αλλαγές ο Άρης δέχτηκε άλλα τρία τέρματα από τους Σαβιόλα (52΄), Κάρντετς (64΄) και Χάρα (84΄). Οι «κίτρινοι» που αγωνίστηκαν δίχως τους τραυματίες Πρίττα και Τσεσνάουσκις, έδειξαν πολύ καλά στοιχεία στο πρώτο μέρος και το τελευταίο που κρατούν από ένα φιλικό παιχνίδι είναι το αποτέλεσμα. Το παρών έδωσαν και λίγοι φίλοι του Άρη που ταξίδεψαν για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Η σύνθεση του Άρη:
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο (62΄ Βανγκέλι), Λαζαρίδης (77΄ Κουλουχέρης), Ρονάλντο (70΄ Οριόλ), Μίσελ, Μενδρινός (73΄ Κατίδης), Ναφτί (73΄ Οικονομόπουλος), Κάλβο, Χαβίτο (82΄ Καζναφέρης), Κόκε, Τσέζαρεκ (70΄ Κάρλος Ρουίς).

Στο 2΄ σέντρα του Κόκε από τα δεξιά, ο Χαβίτο πιάνει σουτ στην κίνηση λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο 17΄ εκτέλεση φάουλ του Αιμάρ, η μπάλα αλλάζει πορεία και καταλήγει στα δίχτυα του Σηφάκη για το 0-1.
Στο 25΄ μετά από σέντρα του Χαβίτο, ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ με πλασέ στην κίνηση το 1-1.
Στο 27΄ ο Κάλβο σύγκλινε προς την περιοχή και έκανε το σουτ με τον Ρομπέρτo να αποκρούει με δυσκολία.
Στο 39΄ ο Ναφτί ξεπερνάει τρεις αντιπάλους όμως μόνος απέναντι από τον Ρομπέρτο, θα νικηθεί από τον γκολκίπερ της Μπενφίκα.

B΄ Ημίχρονο

Στο 52΄ μετά από λάθος απομάκρυνση του Μίσελ, ο Σαβιόλα βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με καλό πλασέ έκανε το 1-2 για τους Πορτογάλους.
Στο 62΄ πανέμορφη συνεργασία των παικτών του Άρη από τα αριστερά, όταν ο Κάλβο έδωσε στον Μίσελ, ο τελευταίος έκανε την σέντρα για το κεφάλι του Τσέζαρεκ αλλά ο Κροάτης φορ ήταν σε θέση οφσάιντ.
Στο 64΄ μετά από φάουλ του Άλαν Κάρντετς, η μπάλα βρήκε στο τείχος άλλαξε πορεία και έγινε το 1-3.
Στο 75΄ Εξαιρετική επέμβαση του Σηφάκη μετά από δύσκολο σουτ του Άλαν Κάρντετς.
Στο 84΄ ο Ουέλτον πέρασε τους Βανγκέλι και Οριόλ έκανε την παράλληλη σέντρα στον Χάρα και ο τελευταίος με πλασέ έκανε το 1-4.

Χαμόγελα για Ίβιτς – Προς Σέρρες ο "Αμπού"

http://1.1.1.2/bmi/www.sport24.gr/ast/cov/iv/ivic_2010_7_13_18_58_24_b.jpgΟ Μάριο Μπερέτα αφού ξεκαθάρισε προς τους ιθύνοντες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλη εμφάνιση ανάλογη με αυτήν στο φιλικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος στην ενημέρωση της μαγνητικής του Βλάνταν Ίβιτς.Το αποτέλεσμα αυτής ήταν το επιθυμητό, καθαρή, κάτι που σημαίνει ότι ο Σέρβος μέσος της ομάδας της Θεσσαλονίκης γλίτωσε τα χειρότερα μετά το τράβηγμα στον δεξί του δικέφαλο που είχε υποστεί στην προπόνηση του περασμένου Σαββάτου και πλέον από αύριο θα αρχίσει και πάλι να αυξάνει ρυθμούς.

Σε μία μέρα όπου όλη η ομάδα του ΠΑΟΚ πρόκειται να επιστρέψει σε ρυθμούς προπονήσεων μετά το σημερινό ρεπό. Ωστόσο όλα δείχνουν πως ο Ίβιτς δεν θα αγωνιστεί στο τρίτο φιλικό επί γερμανικού εδάφους το απόγευμα της Πέμπτης (15/07, 19:30), κόντρα στην Έρφουρτ με όλα να συνηγορούν πως θα κάνει την επανεμφάνισή του στο τέταρτο φιλικό με τους Κίκερς Όφενμπαχ το απόγευμα του Σαββάτου (17/7).

Από εκεί και πέρα κι ενώ ο διεθνής Τυνήσιος μπακ, Ανίς Μπουσαϊντι, είναι αύριο να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις επί γερμανικού εδάφους και να υπογράψει ακολούθως το συμβόλαιό του μονοετούς χρονικής διάρκειας, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, φαίνεται να βρίσκεται λύση όσον αφορά τον Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι.

Το πιο πιθανό ο Γκανέζος μέσος είναι να επιστρέψει μετά από έναν χρόνο απουσίας και πάλι στην ομάδα του Πανσερραϊκού από όπου είχε αποκτηθεί από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι με την μορφή δανεισμού για τα επόμενα δύο χρόνια. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο με το μόνο ανοιχτό ζήτημα να παραμένει αυτό του Νίκου Αραμπατζή.

Νέος πρόεδρος ο Κωνσταντόπουλος

http://1.1.1.3/bmi/www.novasports.gr/media/70815.jpg

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπως αποφασίσθηκε στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης. Ο 68χρονος δικηγόρος, ο οποίος αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή τον Δεκέμβριο του 2004, αποτελεί προσωπική επιλογή του μεγαλομετόχου Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Στην Ελβετία και ο Ρουίς – Σήμερα με Μπενφίκα (21:15)

Στην Ελβετία και ο Ρουίς – Σήμερα με Μπενφίκα (21:15)

Σε ρυθμούς προπονήσεων μπήκε από σήμερα και ο Κάρλος Ρουίς που υπέγραψε για δύο χρόνια στον Άρη. Οι «κιτρινόμαυροι» συνεχίζουν την προετοιμασία τους με ένα πολύ μεγάλο φιλικό σήμερα στις 21:15 με αντίπαλο την Μπενφίκα. Με αφορμή το αποψινό δυνατό «τεστ», ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, φανέρωσε στη χθεσινή απογευματινή προπόνηση τα πλάνα του, αναφορικά με τους ένδεκα που θα ξεκινήσουν στην αναμέτρηση με τους «Αετούς». Στο οικογενειακό δίτερμα που πραγματοποίησε, χώρισε τους ποδοσφαιριστές του σε «κίτρινους» και «πορτοκάλι», τοποθετώντας στους βασικούς τους Σηφάκη, Μίσελ, Λαζαρίδη, Ρονάλντο, Νέτο, Ναφτί, Μενδρινό, Χαβίτο, Κάλβο και Κόκε. Το διπλό έγινε δέκα εναντίον δέκα, μιας και δεν συμπληρώνονταν ενδεκάδες, ενώ στα μισά του διπλού(κράτησε περίπου 20΄) ο Τσέζαρεκ αντικατέστησε τον Κόκε(οι δύο τους θα παίξουν μαζί μπροστά στο σημερινό φιλικό). Όσο αφορά τους «αναπληρωματικούς», αποτελούνταν από τους Βελλίδη, Παπαζαχαρίας, Οριόλ, Κουλουχέρη, Αγτζίδη, Οικονομόπουλο, Κατίδη, Καζναφέρη και Αραβίδη.
Για την ιστορία το δίτερμα ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ο 55χρονος τεχνικός διέκοψε το παιχνίδι για να παρατηρήσει τους ποδοσφαιριστές του.

Εστίασε στη τακτική

Πριν βάλει τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν διπλό, ο Έκτορ Κούπερ, δούλεψε για σχεδόν μια ώρα πάνω στην τακτική. Συγκεκριμένα, το ζητούμενο της μιας και μοναδικής άσκησης που εκτελέστηκε και είχε να κάνει με το «κομμάτι» αυτό, ήταν ο τρόπος που πρέπει να αμύνονται οι αμυντικοί και οι μέσοι, αλλά και το πως θα πρέπει να πιέζουν οι δύο επιθετικοί τους αντίπαλους αμυντικούς.

Ασκήσεις ενδυνάμωσης

Σχετικά με το «μενού» της πρωινής προπόνησης, ήταν εντελώς διαφορετικό. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ασκήσεις ενδυνάμωσης και ολοκληρώθηκε με ειδικές ασκήσεις ενδυναμώσεις των μυών. Χωρισμένοι σε γκρουπ, οι ποδοσφαιριστές των «κίτρινων» περνούσαν κυκλικά από τους ένδεκα σταθμούς, οι οποίοι περιλάμβαναν μεταξύ άλλων κάμψεις, άλματα, κοιλιακούς, ισορροπία σε λαστιχένια μπάλα, βάρη(θώρακα και προσαγωγούς), σπριντ κα. Στο τέλος, ο 55χρονος τεχνικός έβαλε στη προπόνηση και το στοιχείο «μπάλα», δουλεύοντας για λίγα λεπτά την κυκλοφορία(αρχικά τρεις επαφές με την μπάλα και πάσα, έπειτα μια επαφή και πάσα).

Σαβίνι: «Κάθε ματς σαν τελικός»

Σαβίνι: «Κάθε ματς σαν τελικός»

Ο Μίρκο Σαβίνι μίλησε σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου, που βρίσκονται με την αποστολή του ΠΑΟΚ στη Γερμανία. «Δεν ήταν καθόλου καλό αποτέλεσμα η ήττα από την ΤΣΣΚΑ, αλλά τις τελευταίες μέρες η ομάδα είχε δουλέψει πολύ, κυρίως σε φυσική κατάσταση, σε τεχνική και σε τακτική. Είμαι βέβαιος ότι τα επόμενα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα» δήλωσε αρχικά και συνέχισε: «Είναι λογικό ότι η ομάδα χρειάζεται λίγο χρόνο προσαρμογής, στο νέο αμυντικό σύστημα, που θέλει ο καινούριος προπονητής μας. Θέλει να παίζουμε ψηλά άμυνα και να μην έχουμε μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές. Σιγά – σιγά και μέσα από τα παιχνίδια, οι μηχανισμοί θα δουλέψουν καλύτερα και θα φτάσουμε στο 100%».

Για τη φιλοσοφία του Μπερέτα ο Ιταλός αμυντικός επισήμανε: «Στην Ιταλία, οι προπονητές δουλεύουν πολύ παραπάνω σε θέματα τακτικής, αυτή είναι η φιλοσοφία των Ιταλών προπονητών και προσωπικά με βρίσκει σύμφωνο. Ξέρεις ανά πάσα στιγμή τις κινήσεις του συμπαίκτη σου, με τον καιρό η ομάδα θα κινείται αυτοματοποιημένα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να βελτιωθεί σε σχέση με πέρσι τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ θα δουλεύει πάντα για το καλύτερο και πάντα ο στόχος του είναι να πρωταγωνιστεί και να είναι μέσα στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας».

Για την κλήρωση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ την προσεχή Παρασκευή σχολίασε: «Και οι πέντε είναι πολύ καλές ομάδες, που έχουνε πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει, με οποιονδήποτε κι αν παίξει, να δείξει τον καλύτερο εαυτό του, να δώσει αυτός τον ρυθμό στο γήπεδο. Τις επόμενες μέρες εδώ στη Γερμανία, θα κοιτάξουμε να δουλέψουμε, να πάμε καλύτερα στα επόμενα παιχνίδια κι όταν μάθουμε τον αντίπαλο, θα επικεντρωθούμε περισσότερο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Για την κατάσταση του ίδιου σε σχέση με πέρσι, ο Μίρκο Σαβίνι είπε: «Πέρσι δεν ήμουν από την αρχή στην προετοιμασία, είχα κι έναν τραυματισμό μετά και ήταν λογικό να μην είμαι στην καλύτερη κατάσταση. Φέτος είμαι από την αρχή στην προετοιμασία και είμαι πολύ καλά. Η θέση μου είναι κεντρικός αμυντικός, εκεί μπορώ να δώσω το 100%, στα άκρα δεν είναι η θέση μου, αλλά όταν μου το ζητά ο προπονητής, προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, είμαι πάτα στη διάθεση του προπονητή, να παίξω οπουδήποτε θελήσει. Προς το παρόν, πάντως, περιμένουμε τον Λίνο να επιστρέψει στη θέση του».

Για το τι θα είναι επιτυχία στο νέο πρωτάθλημα υποστήριξε: «Ο ΠΑΟΚ θα βλέπει κάθε ματς σαν τελικό, θα πρέπει να δίνουμε το 100% σαν να παίζουμε τελικό. Στο τέλος θα δούμε τι θα καταφέρουμε».

Μπέος: «Να μπει μπροστά ο Ζαγοράκης» – «Ζητάω συγνώμη από τον Ρέμο»!

Μπέος: «Να μπει μπροστά ο Ζαγοράκης» – «Ζητάω συγνώμη από τον  Ρέμο»!

Χειμαρρώδης όπως συνήθως ήταν ο Αχιλλέας Μπέος μιλώντας στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» και τους Κυριάκο Κύρτσο και Χάρη Γανωτίδη. Για την χθεσινή διαδικασία της ανάδειξης νέου προέδρου στην Super league μεταξύ άλλων είπε: «Εγώ πάντα θα αντιστέκομαι στην λογική των δύο ομάδων, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, να ελέγχουν πάντα την Λίγκα. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό. Δεν είναι τσιφλίκι τους το ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί όλοι να είναι ελεγχόμενοι από αυτές τις δύο ομάδες. Για παράδειγμα σε εμένα αρκούσε ότι ο Τσακίρης είναι πρόεδρος του Πανιωνίου για να τον στηρίξω. Όμως να κατεβαίνει μόνος του, χωρίς την στήριξη του κ. Βαρδινογιάννη, όπως αυτή εκφράστηκε».

«Μικρός παράγοντας ο Βαρδινογιάννης»

Για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη τόνισε: «Τον εκτιμώ, τον σέβομαι αλλά εγώ ποτέ δεν τον φοβάμαι. Μπορεί να είναι ένας κολοσσός σε άλλους τομείς, όμως στο ποδόσφαιρο είναι ένας πολύ μικρός παράγοντας. Άλλωστε και σε… κιλά δεν έχω να φοβηθώ τίποτα απέναντι του» είπε χαριτολογώντας ο κ. Μπέος που πρόσθεσε: «Υπάρχει διαφορά μεγεθών όμως εμένα δεν μου λέει τίποτα σαν παράγοντας».

Για την κλήρωση που φέρνει πρώτο αντίπαλο του Ολυμπιακού Βόλου τον Πανιώνιο υπογράμμισε: «Ήταν κάτι που δεν ήθελα. Είναι η ομάδα της καρδιάς μου και δεν το έχω κρύψει. Ίσως να είναι το μοναδικό παιχνίδι που δεν θα με στεναχωρήσει οποιοδήποτε αποτέλεσμα».

«Είναι παράλογη η διαδικασία της κλήρωσης»

Για το θέμα της κλήρωσης και των κλειδάριθμων που μπήκαν ώστε μεταξύ άλλων να αποφευχθούν και μεγάλα ντέρμπι στην πρεμιέρα, ο Αχιλλέας Μπέος σχολίασε: «Γίνονται αυτά και σε πιο προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες με βάση τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τους χορηγούς που δεν θέλουν ντέρμπι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δρομολογήθηκε η διαδικασία της κλήρωσης. Προσωπικά το θεωρώ παράλογο. Όμως επειδή αφορούσε τις πέντε ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη το ξεπεράσαμε το ζήτημα».

«Να μπει μπροστά ο Θοδωρής…»

Σε ότι αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει σε ότι έχει να κάνει με πιθανή προώθηση του Θοδωρή Ζαγοράκη ως προέδρου της Super League, ο Αχιλλέας Μπέος διευκρίνισε: «Δεν έπεσε ακριβώς το όνομα στο τραπέζι. Όλα έγιναν μετά όταν πήγαμε να φάμε και πάνω στην συζήτηση του πρότεινα να μπει αυτός μπροστά. «Κατέβα εσύ» του είπα και «όλοι θα σε στηρίξουμε». Προσωπικά πιστεύω ότι πάνω από 12 ομάδες για πλάκα θα στηρίξουν τον Ζαγοράκη και τον ψηφίσουν. Απλώς έκανα λάθος που πάνω στην πίεση των δημοσιογράφων δημοσιοποίησα το θέμα. Προσωπικά όμως θεωρώ ότι ο Θοδωρής έχει την δυνατότητα ναμπει μπροστά. Να τον ψηφίσουμε όλοι. Να είναι κάτι διαφορετικό και όχι συνέχεια οι ίδιοι και οι ίδιοι. Να προχωρήσει το ποδόσφαιρο. Ας μπει ο κ. Αθανασιάδης. Άνθρωποι άφθαρτοι. Να μπει όμως κάποιος ουδέτερος. Που δεν θα έχει απαραίτητα την στήριξη ή του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού».

Για το αν απάντησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο κ. Μπέος τόνισε: «Ήταν μία προσωπική συζήτηση αυτή και δεν θέλω να επεκταθώ. Το ζητούμενο για μένα είναι να σκεφτεί αν έχει τον χρόνο για να ασχοληθεί με τα σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν και να βάλει σε μία σειρά τα προβλήματα».

«Ποτέ δεν θα στήριζα τον Πηλαδάκη»

Για την πρόθεση του Κώστα Πηλαδάκη να ξαναγίνει πρόεδρος της Λίγκας, απάντησε: «Κι εγώ θα ήθελα να γίνω βασιλιάς της Ισπανίας, τώρα που πήρε και το παγκόσμιο κύπελλο ειδικά, όμως δεν πρόκειται να γίνω. Όλοι έχουμε ευσεβείς πόθους. Προσωπικά ποτέ δεν πρόκειται να στηρίξω τον κ. Πηλαδάκη. Χρειαζόμαστε κάτι διαφορετικό. Δεν πιστεύω ότι θα γίνει αποδεκτό από κανέναν κάτι τέτοιο».

Για το αν κινδυνεύει με διάλυση η Super League, ο Αχιλλέας Μπέος ήταν ξεκάθαρος: «Ούτε μία στο εκατομμύριο. Τώρα δεν υπάρχει κανένας λόγο. Θα διαφυλαχθεί απολύτως».

«Να διατηρηθεί η ηρεμία στον Ολυμπιακό Βόλου»

Για την ομάδα του, τον Ολυμπιακό Βόλου και τους στόχους που έχουν τεθεί είπε: «Προέχει για εμάς να διατηρηθεί η ηρεμία. Η ομάδα επέστρεψε μετά από 21 χρόνια στο δύσκολο πρωτάθλημα της Super League. Αυτό που θέλαμε και καταφέραμε είναι να κρατήσουμε τον κορμό, δηλαδή 14-15 παίκτες και να έρθουν κάποιοι ακόμη ώστε να είμαστε άξιοι προσδοκιών. Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια».

«Θα δίνουμε πάντα εισιτήρια στους αντιπάλους»

Για την δίψα των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου τόνισε: «Μίλησα με κάποια παιδιά και μου είπαν πως είναι όνειρο γι΄ αυτούς ότι θα βρεθούν σε γήπεδα που δεν έχουν ξαναπάει. Μεγάλα γήπεδα της Ελλάδας. Εμάς ακόμη και να μην μας δίνουν εισιτήρια, θα δίνουμε στους αντιπάλους. Δε νοείται παιχνίδι ποδοσφαιρικό χωρίς κόσμο. Είναι σα να βγαίνεις ραντεβού και να λείπει η… γυναίκα. Ελπίζω να το καταλάβουν οι υπεύθυνοι και να κοπεί αυτό το μέτρο. Είμαστε όλοι αντίπαλοι για 90 λεπτά. Στον Βόλο υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι για να φιλοξενηθούν φίλαθλοι και των δύο ομάδων. Προσωπικά θα είμαι αμείλικτος σε θέματα βίας, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τους δικούς μας φιλάθλους και έχω ενημερώσει σχετικά τους οργανωμένους οπαδούς».

Για τα προβλήματα στο «Πανθεσσαλικό» τόνισε: «Για να φανταστείτε πόσο μεγάλη προχειρότητα υπήρξε στην πρόβλεψη και την δημιουργία του, σε όλη την ανατολική πλευρά του γηπέδου δεν έχει μία τουαλέτα. Είναι αναγκαστική από εμάς η χρησιμοποίηση του, όμως είναι απαραίτητα και κάποια έργα».

«Ζητάω συγνώμη από τον Ρέμο»!

Σαν σήμερα, πριν από τρία χρόνια, ο Αντώνης Ρέμος μαζί με τον Αχιλλέα Μπέο, έμπαιναν μπροστά στον Ηρακλή. Τρία χρόνια μετά, ο κ. Μπέος τονίζει: «Ήταν μία ιστορική στιγμή για τον Ηρακλή. Σήμερα όμως οφείλω να ζητήσω δημόσια συγνώμη στον Αντώνη Ρέμο που τον έμπλεξα σε αυτή την περιπέτεια γιατί εγώ επέμεινα για να κάνει αυτή την κίνηση. Αλλιώς ξεκινήσαμε όμως αλλού πήγε το θέμα. Προσωπικά έκανα σε 15 ημέρες μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να έρθουν παίκτες και η ομάδα τουλάχιστον να αποφύγει εύκολα τον υποβιβασμό, όπως και έγινε. Δεν έπρεπε να κινδυνέψει ο Ηρακλής. Δυστυχώς όμως είδα κάποια πράγματα και δεν μπορούσα να συνεχίσω. Κάποιοι πανηγύριζαν τρελά όταν ο Μπέος έφυγε από τον Ηρακλή. Κάποιοι που περιτριγύριζαν φυσικά τον Ρέμο. Έτσι έφθασε ο Ηρακλής εκεί που έφθασε. Τουλάχιστον εύχομαι οι άνθρωποι που ανέλαβαν να βρούνε δύναμη και κουράγιο και να οδηγήσουν ψηλά τον Ηρακλή».

Ο Ράμος "έφαγε" τον Μαϊκόν


Ο Σέρχιο Ράμος πανηγυρίζει Οι εμφανίσεις του Σέρχιο Ράμος στο Παγκόσμιο Κύπελλο έκαναν τον Ζοζέ Μουρίνιο να αλλάξει γνώμη για τον Μαϊκόν. Ο Ισπανός άσος έκανε πολύ καλό Μουντιάλ και ο Πορτογάλος προτιμά να τον διατηρήσει στο βασικό σχήμα, παρά να δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τον Μαϊκόν.

Πλέον τα λεφτά αυτά που θα γλιτώσει από τον Μαϊκόν, η Ρεάλ Μαδρίτης θα τα ρίξει πάνω στον αμυντικό μέσο, ο οποίος μάλλον δεν θα είναι ο Στίβεν Τζέραρντ. Οι Μαδριλένοι κοιτάζουν άλλη περίπτωση, ωστόσο το όνομα του δεν έχει διαρρεύσει ακόμα.

Τουρέ διώχνει τον Τέβες


Ο... πολίτης Γιάγια Τουρέ Ότι ο Κάρλος Τέβες είναι περίεργος χαρακτήρας το γνωρίζαμε. Ότι θα ήθελε να φύγει από μία ομάδα επειδή κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής θα αμειβόταν καλύτερα από αυτόν, δεν το φανταζόμασταν ποτέ. Η έλευση του Γιάγια Τουρέ με το βασιλικό συμβόλαιο έχει προβληματίσει τον Αργεντινό άσο, ο οποίος κοιτάζει να φύγει από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Τέβες βάζει κάθε εβδομάδα 180.000 ευρώ στο λογαριασμό του, ενώ ο Τουρέ θα βάζει 85 χιλιάδες ευρώ περισσότερα. Αυτό και μόνο εξόργισε τον Τέβες, Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα ο Αργεντινός θα ζητήσει αναπροσαρμογή συμβολαίου, αλλιώς θα ζητήσει να φύγει με πιθανό προορισμό το Μιλάνο και την Ιντερ.

Ανταλλαγή Νιλμάρ με Γκουίθα


Ο Ντάνι Γκουίθα Τρόπο να ξεφορτωθούν τον Γκουίθα και παράλληλα να ενισχυθούν σε σημαντικό βαθμό, ψάχνουν στη Φενέρμπαχτσε. Ο Ισπανός άσος θέλει να φύγει από την Τουρκία και ο σύλλογος του προσπαθεί να τον χρησιμοποιήσει για να μπορέσει να αποκτήσει από τη Βιγιαρεάλ τον Νιλμάρ.

Συγκεκριμένα, η Φενέρ είναι έτοιμη να προσφέρει 14 εκατομμύρια ευρώ στο "κίτρινο υποβρύχιο" συν τον Ντάνι Γκουίθα. Ο Ισπανός θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του και ελπίζει η Βιγιαρεάλ να κάνει δεκτή την πρόταση της τουρκικής ομάδας.

Ο Γκουίθα στις δύο σεζόν στη γειτονική μας χώρα έχει προλάβει να αγωνιστεί σε 93 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, σημειώνοντας 34 γκολ.

Υποδέχεται και τον Ρόμενταλ


Ο Ντένις Ρόμενταλ πιάνει λιμάνι Τρεις αφήξεις σε τέσσερις μέρες για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει αρχίσει να γεμίζει το ρόστερ του. Την αρχή την έκανε ο Ιμπαγάσα, τη σκυτάλη πήρε ο Χολέμπας και η συνέχεια ανήκει στον Ντένις Ρόμενταλ, ο οποίος αναμένεται να πατήσει το ελληνικό έδαφος το απόγευμα της Τρίτης.

Ο Δανός την Τετάρτη θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα ολοκληρώσει τη μετακίνηση του στους "ερυθρόλευκους" υπογράφοντας το διετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως. Ο 32χρονος θα κληθεί να καλύψει το κενό που άφησε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι στα μέσα της περσινής περιόδου, όταν και διαγνώστηκε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο Ρόμενταλ θα υπογράψει την Τετάρτη, αλλά μέσα στην ημέρα (Τρίτη) το ίδιο θα κάνει και ο Χοσέ Χολέμπας. Ο Γερμανός που αποτελεί προσωπική επιλογή του Εβαλντ Λίνεν θα περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ για να γίνει και με τη βούλα "ερυθρόλευκος", ενώ ετοιμάζεται και για το παιχνίδι με την Μπέσα όπου αναμένεται να κάνει και το ντεμπούτο του παίζοντας από την αρχή στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Οι άμεσες ανάγκες του Ολυμπιακού περιορίζονται σε έναν αριστερό χαφ, ενώ στη συνέχεια ο μεταγραφικός σχεδιασμός περιλαμβάνει και δύο παίκτες που θα μπορούν να αγωνιστούν στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Συν τρεις στην προπόνηση του Ηρακλή

Συν τρεις στην προπόνηση του Ηρακλή

Με περισσότερους ποδοσφαιριστές διεξήχθη η σημερινή προπόνηση του Ηρακλή. Σε αυτήν συμμετείχαν τόσο τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Σζοτ και Ραντούικο, που βρισκόταν από χθες το απόγευμα στην Πορταριά, όπως και ο Γιώργος Μπαντής, καθώς αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που είχε με την στρατιωτική του θητεία. Στον «Γηραιό» αναμένονται και οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις με τον Γαλλοαλγερινό Καρίμ Σολτανί να βρίσκεται πολύ ψηλά στην «κυανόλευκη» λίστα. Ο 25χρονος επιθετικός που αγωνιζόταν στη Ντε Χάαγκ αρέσει πολύ στους ανθρώπους του Ηρακλή που εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του. Παράλληλα εξετάζεται και η περίπτωση του Μάρκο Μαρκόφσκι της Δόξας Δράμας.

Γωγάκος: «Στα τέλη Αυγούστου ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός»!

Γωγάκος: «Στα τέλη Αυγούστου ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός»!

Θέμα βιωσιμότητας και τιμής για τον Ημίθεο αποτελεί το γηπεδικό. Οι «κυανόλευκοι» έχουν όλες τις προϋποθέσεις με το μέρος τους και ο Γ.Σ. «τρέχει» όσο το δυνατόν περισσότερο το ζήτημα. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Κωνσταντίνος Γωγάκος, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» μετά τη χθεσινή συνάντησή του με το Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη για το θέμα, τονίζοντας: «Τα είπαμε με το Νομάρχη για τη Μίκρα βασικά, αλλά και για τα δύο (σ.σ. εννοώντας τους Χορτατζήδες). Ήταν μια σύσκεψη με πρωτοβουλία του Νομάρχη από μια επίσκεψη που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα και τον ευχαριστώ. Ήταν ο μόνος που κατέβηκε στο Γουδή. Είχε την πρωτοβουλία να συγκαλέσει σύσκεψη με τον Διευθυντή Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμαριάς, τον Διευθυντή Πολεοδομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, τον Αντινομάρχη για τέτοια θέματα τον κ. Αγγουρά, τη διεύθυνση του οργανισμού ρυθμιστικού σχεδίου… όλους τους φορείς που εμπλέκονται όταν θα χρειαστεί να βγάλουμε την άδεια και όταν βρεθεί ο ανάδοχος τον Σεπτέμβριο για την κατασκευή γηπέδου».

«Για περισσότερες εμπορικές χρήσεις»

Στη συνέχεια ο Ντίνος Γωγάκος αναφέρθηκε σ’ όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη λέγοντας: «Αφορά έργα τις εμπορικές χρήσεις που έχουμε τώρα, έργα αναπτυξιακά με τη θέση του γηπέδου και την ανάπτυξη του μετρό, το σχέδιο του Δήμου Καλαμαριάς για την περιοχή. Αν σκέφτεται να κάνει θαλάσσια συγκοινωνία, να δημιουργήσει μαρίνες, για να γνωρίζουμε κι εμείς. Να ενημερωθεί ο Δήμος Καλαμαριάς ότι εκεί θα δημιουργηθεί ένα αθλητικό πάρκο που θα βοηθήσει την περιοχή που θα πάρει αξία και θα αναπτυχθεί. Να δοθεί αναφορά στον οργανισμό ρυθμιστικού σχεδίου ότι θα είμαστε οκ για τις εμπορικές χρήσεις και δεν θα έχουμε προσφυγές στο ΣτΕ και με τους υπευθύνους της πολεοδομίας για το αν έχουμε κάποιο πρόβλημα σχετικά με την περιοχή και το ισχύων νομοθετικό καθεστώς» είπε ο πρόεδρος του Γ.Σ. Ηρακλής και προσέθεσε: «Ο Νομάρχης είπε ότι θα βοηθήσουν όλοι οι φορείς. Η συνάντηση είναι ένα ακόμη σημαντικό γεγονός αν μπορούμε να τροποποιήσουμε το ισχύων ρυμοτομικό της περιοχής να πάρουμε πιο πολλές εμπορικές χρήσεις για να είναι ακόμη πιο ελκυστικό το έργο σε κάποιον επενδυτή. Να γίνει κάτι σαν το Γ. Καραϊσκάκης. Μπορούμε κάποιες δραστηριότητες να τις αποχαρακτηρίσουμε και να τις κάνουμε εμπορικές».

«Είμαστε σε καλό δρόμο»

Επαναλαμβάνοντας την αισιοδοξίας του, ο Ντίνος Γωγάκος υπογράμμισε: «Φυσικά και είμαστε σε καλό δρόμο. Έπρεπε να γίνει και νωρίτερα αυτό. Δημοσιεύσαμε το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό στην εφημερίδα σας και σας ευχαριστώ γι’ αυτό. Έχουμε στείλει στον σύμβουλο αξιοποίησης, τον κ. Μητρόπουλο στην Αθήνα τις τεχνικές προδιαγραφές και θα έχουμε τα τεύχη δημοπράτησης υπολογίζω αρχές Αυγούστου. Θα κάνουμε έπειτα τη νέα κύρια δημοσίευση, ουσιαστικά αφορά τη δημοπράτηση του έργου, τον διεθνή διαγωνισμό»!

ΕΠΟ: Αναζητείται ο βοηθός του Σάντος


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει ακόμα στο θέμα του ανθρώπου που θα κάτσει δίπλα στον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής. Τις τελευταίες ημέρες, ο Νίκος Κωστένογλου ήταν πολύ κοντά στο να δοθεί σε αυτόν ο συγκεκριμένος ρόλος, ωστόσο, μετά το νέο ραντεβού του νεαρού προπονητή με τον Σοφοκλή Πιλάβιο δεν έβγαλε αποτέλεσμα.

Έτσι, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Κωστένογλου να απομακρύνεται από τον πάγκο της Εθνικής και την ΕΠΟ να αναζητεί αλλού τον βοηθό του Φερνάντο Σάντος.

Μώραλης: “Άλλες 3-4 μεταγραφές”


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την απόκτηση τριών ή τεσσάρων παικτών ακόμη προανήγγειλε ο Γιάννης Μώραλης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Ο διευθυντής επικοινωνίας της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ εξήγησε τους λόγους απόσυρσης του ενδιαφέροντος για τον Καμορανέζι, για τον Ρόμενταλ, τον Τζιόλη, τις “αναταράξεις” στη Superleague, ενώ ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός δεν προτίθεται να πουλήσει τον Τοροσίδη.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης στον “ΝovaSportFM”:

Για τις μειωμένες τιμές στα εισιτήρια διαρκείας: «Αποφασίσαμε τη μείωση των τιμών των διαρκείας για δύο λόγους. Πρώτος για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας που πλήττει τους πάντες και κατά συνέπεια και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και, δεύτερον, γιατί ξεκινάμε τη σεζόν με τρεις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, δύο για την Ευρώπη κι έναν για το πρωτάθλημα. Η μείωση των τιμών είναι από 10 έως 30% εκτός των VIP που είναι μια μερίδα ατόμων που δεν τους έχει αγγίξει όσο τους άλλους η κρίση. Υπάρχουν επίσης και τα συνδεσμιακά εισιτήρια που τιμώνται 320 ευρώ. Θεωρούμε πως οι τιμές είναι λογικές για ένα γήπεδο σαν το Καραϊσκάκη. Δώσαμε προτεραιότητα στους περσινούς κατόχους και ιδιαίτερα σε αυτούς που μετακινούμε από τις θύρες 21, 22 και 23. Θέλαμε να καθυστερήσουμε λίγο την ανακοίνωση για τα διαρκείας, ώστε να δει ο κόσμος ποιους ποδοσφαιριστές αποκτούμε».

Για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού και τις επόμενες κινήσεις: «Θα κάνουμε τρεις με τέσσερις μεταγραφές ακόμη, εκτός από αυτές του Ρόμενταλ και του Χολέμπας. Μιλάω για απόκτηση αριστερού χαφ, αμυντικών μέσων και για ένα τέταρτο στόπερ. Δεν θα μπω στη διαδικασία της ονοματολογίας. Έχουν γραφτεί τόσα πολλά ονόματα άλλωστε. Η πολιτική μας στις μεταγραφές δεν έχει αλλάξει. Θέλουμε να έρχονται παίκτες σημαντικοί, που θα ενισχύσουν την ομάδα και θα μας βοηθήσουν να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Μπορεί οι παίκτες που έχουμε αποκτήσει μέχρι τώρα να είναι μεγάλοι σε ηλικία, αλλά μπορούν να βοηθήσουν αμέσως την ομάδα. Δεν θα ήθελα να βάζουμε τον κόσμο στη διαδικασία ότι θα κάνουμε το μεγάλο μπακ. Οι φίλαθλοι βλέπουν ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια και θέλω να πιστεύω πως θα δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα και ότι ο κόσμος θα είναι δίπλα μας με την αγορά διαρκείας και άλλους τρόπους».

Για την καθυστέρηση στις μεταγραφικές κινήσεις: «Έγινε πολύ καθυστερημένα η αλλαγή ιδιοκτησίας της ΠΑΕ. Αν είχε γίνει νωρίτερα θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα. Από τη στιγμή που η συμφωνία του κύριου Κόκκαλη με τον κύριο Μαρινάκη ολοκληρώθηκε πριν μία εβδομάδα και παίζουμε προκριματικά σε λίγες ημέρες, υπάρχει πίεση χρόνου. Νομίζουμε πως μπορούμε να πάμε καλά με την Μπέσα και να αποκτήσουμε ένα πλεονέκτημα 15-20 ημερών για να κάνουμε έρευνα αγοράς και να προχωρήσουμε στη στοχοποίηση ποδοσφαιριστών και την υποβολή προτάσεων».

Για την περίπτωση του Μάουρο Καμορανέζι: «Κρίθηκε πως θα ήταν υπερβολή να αποκτήσουμε και τον Καμορανέζι. Θα ήταν περιττό να έχουμε δύο μεγάλους παίκτες στην ίδια θέση. Μπορούσαμε να τον αποκτήσουμε, αλλά θέλαμε να επιλέξουμε έναν από τους Καμορανέζι και Ρόμενταλ και επιλέξαμε τον δεύτερο, γιατί είναι δύο χρόνια νεότερος, είναι διεθνής και έχει στόχο να παίξει στο Euro 2012».

Για την περίπτωση του Αλέξανδρου Τζιόλη: «Ο Τζιόλης έχει προταθεί, θεωρούμε πως είναι καλός ποδοσφαιριστής, αλλά δεν έχουμε προχωρήσει σε επίπεδο να κάνουμε πρόταση».

Για τη μη απόκτηση Ελλήνων παικτών: «Οι τιμές που πωλούνται οι Έλληνες παίκτες είναι πολλές φορές απαγορευτικές και μπορεί με τα ίδια χρήματα ή και με λιγότερα να αποκτήσεις κάποιον πολύ καλό ξένο. Θα πρέπει να καταλάβουμε στην Ελλάδα, τόσο ο πωλητής όσο και ο αγοραστής, πως θα πρέπει να δούμε διαφορετικά τα πράγματα, αν θέλουμε να βλέπουμε περισσότερους Έλληνες παίκτες στις ομάδες. Εμείς έχουμε αρκετούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά θα θέλαμε ακόμη περισσότερους».

Για το ενδεχόμενο πώλησης του Βασίλη Τοροσίδη: «Ήμασταν ξεκάθαροι ότι δεν έχουμε καμία διάθεση να μπούμε σε συζήτηση για την πώληση του Τοροσίδη. Υπάρχει μια ρήτρα στο συμβόλαιό του, που αν την καταβάλλει μια ενδιαφερόμενη ομάδα, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Τον Βασίλη τον θέλουμε στην ομάδα, ποντάρουμε σε αυτόν και είναι στο χέρι του αν θέλει να φύγει κάποια στιγμή. Εμείς τον θέλουμε στον Ολυμπιακό».

Για τη θέση του Ολυμπιακού αναφορικά με τις εξελίξεις στη Σούπερ Λίγκα: «Βλέπω διάφορα περί νίκης του Α ή του Β μετά τις χθεσινές εξελίξεις. Ο Ολυμπιακός είχε ενημερώσει εδώ και 15 μέρες τους αρμόδιους φορείς ότι αυτό που ήθελε ήταν να υπάρξει ένας πρόεδρος με την ευρύτερη δυνατή αποδοχή. Δεν κατέστη δυνατό να πάμε σε έναν υποψήφιο. Οι υποψηφιότητες ήταν ήδη τρεις και θα μπορούσαν να ήταν τέσσερις αν τελικά γίνονταν εκλογές. Κρίναμε ότι δεν έπρεπε να αναβληθούν οι εκλογές, για να βγει πρόεδρος και να προχωρήσουν τα εκκρεμή θέματα. Οι χθεσινές πολλαπλές υποψηφιότητες δεν αφορούσαν τον Ολυμπιακό».

Μάριο Μπερέτα: "Δεν μου αρέσει να χάνω!"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Μάριο Μπερέτα σε δηλώσεις του μετά το φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας ήταν εμφανώς προβληματισμένος από την ήττα, αλλά παραδέχτηκε πως είναι ακόμη νωρίς για συμπεράσματα.

Ποιος είδε τον Μάριο Μπερέτα μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στο χθεσινό (Δευτέρα 12/7) φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και δεν φοβήθηκε... Ο Ιταλός έμοιαζε "σκασμένος" από το αποτέλεσμα, αλλά και από την εμφάνιση των "ασπρόμαυρων".

Πάντως, ο κόουτς του "Δικέφαλου", στις δηλώσεις που έκανε, έδωσε κάποια ελαφρυντικά στους παίκτες του, κυρίως λόγω της όχι καλής φυσικής κατάστασης που έχουν αυτό το διάστημα.

Χαρακτηριστικά, ο Μπερέτα δήλωσε μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη βουλγάρικη ομάδα: "Δεν μου αρέσει ποτέ η ήττα, ούτε σε φιλικό παιχνίδι! Προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε ό,τι κάνουμε στις προπονήσεις. Είχαμε το μειονέκτημα πως η ΤΣΣΚΑ είναι πιο μπροστά από εμάς στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Αυτό, όμως, το γνωρίζαμε πριν το παιχνίδι".

Για να συνεχίσει, προχωρώντας σε μίνι ανάλυση αυτών που παρατήρησε στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ: "Δεν πατήσαμε παρά λίγες μόνο φορές στην αντίπαλη περιοχή και αυτός είναι ένας σημαντικός τομέας, στον οποίο θα δουλέψουμε ιδιαίτερα τις επόμενες μέρες. Τα γκολ που δεχθήκαμε ήρθαν από άτυχες στιγμές. Ένα αυτογκόλ, ένα πέναλτι και μία ολιγωρία σε μία στημένη φάση. Ειδικά στη φάση από την οποία προήλθε το πρώτο γκολ των αντιπάλων μας, οι παίκτες μου θα έπρεπε να είχαν βγει ψηλότερα και να μειώναμε τα λάθη".

Και κατέληξε ο Μπερέτα: "Τα λάθη μας προήλθαν από την όχι και τόσο καλή φυσική κατάσταση που έχουμε, κάτι, όμως, που είναι απόλυτα λογικό για τη χρονική περίοδο που διανύουμε. Κάθε ένας προπονητής θα ήθελε η ομάδα του να είναι απόλυτα έτοιμη, όμως, αυτό δεν γίνεται την χρονική περίοδο που διανύουμε. Το χτίσιμο μιας ομάδας γίνεται σταδιακά και αυτό κάνουμε και στον ΠΑΟΚ".

Τεόντοσιτς: «Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χαμηλούς τόνους για το επερχόμενο Μουντομπάσκετ κρατά ο Μίλος Τεόντοσιτς, που συμμετέχει πλέον στην προετοιμασία της Σερβίας για τη διοργάνωση της Τουρκίας. Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες από τους «πλάβι».

«Ο κόουτς είχε δηλώσει ότι το αργυρό μετάλλιο ίσως ήρθε λίγο νωρίς για αυτή την ομάδα και συμφωνούμε. Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι πως θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό και ομαδικό μπάσκετ με στόχο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Θα δούμε κάθε παιχνίδι με τη σειρά, όπως κάναμε στην Πολωνία και αυτό λειτούργησε μια χαρά. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό», τόνισε ο γκαρντ του Ολυμπιακού και πρόσθεσε: «Σε σχέση με πέρυσι είμαστε λίγο περισσότερο έμπειροι και η ομάδα είναι πιο ποιοτική, αλλά οι μεταξύ μας σχέσεις δεν αλλάζουν. Συνεχίζουμε με την ίδια αφοσίωση».

Ηρακλής: Παρασκευή κληρώνει για Κονέ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ενα από τα... σίριαλ, το οποίο εκτυλίσσεται εδώ και μερικές εβδομάδες, είναι αυτό ανάμεσα στην ΠΑΕ Ηρακλής και τον Παναγιώτη Κονέ.

Χθες η προσφυγή που έχει καταθέσει ο νεαρός εκδικάστηκε στην Αθήνα και η τελική απόφαση για την έκβασή της αναμένεται το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, με τη διοίκηση του Ηρακλή να εκφράζει την αισιοδοξία της για αίσια κατάληξη της υπόθεσης.

Στο μεταξύ, διά της νομικής οδού διεκδικεί 60.000 ευρώ και ο Μπογκντάν Μάρα από την προηγούμενη ομάδα του, την Κλουζ, χρήματα που έπρεπε να του καταβληθούν από την 1η Φεβρουαρίου του 2010.

«Δεν ήθελα να φτάσω μέχρι εδώ, αλλά αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με τα χρήματα. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και στην Ελλάδα, οπότε τα χρειάζομαι διότι τα δούλεψα» τόνισε χαρακτηριστικά στη ρουμανική ιστοσελίδα prosport.ro ο Μάρα και πρόσθεσε:

«Εκανα έξι μήνες υπομονή, αλλά ήδη έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ. Ο κ. Μουρεσάν (σ.σ.: πρόεδρος της Κλουζ) μου εξήγησε ότι διανύει περίοδο οικονομικών προβλημάτων, αλλά κι εγώ έχω μια οικογένεια...».

Ρονάλντο: «Ο σεβασμός κερδίζεται στο γήπεδο»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ρονάλντο Γκιάρο, στα 36 του χρόνια, ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Αρη και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Βραζιλιάνος μάλιστα χθες άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παίξει για έναν ακόμη χρόνο ποδόσφαιρο και στη συνέχεια να κρεμάσει τα παπούτσια του φορώντας τη φανέλα του Αρη, αφού δηλώνει ευχαριστημένος στους «κίτρινους»:

«Προσωπικός μου στόχος είναι να παίξω ποδόσφαιρο φέτος και μια ακόμη χρονιά. Πιστεύω ότι έχω δύο ακόμη χρόνια που θα μπορώ να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον Αρη.

Σίγουρα αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα κυλήσει η φετινή χρονιά. Αν Θεού θέλοντος δεν υπάρξει κάποιος τραυματισμός σκέφτομαι να συνεχίσω για έναν ακόμη χρόνο. Θα ήθελα να κρεμάσω τα παπούτσια μου φορώντας τη φανέλα του Αρη, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνουμε φέτος.

Ο λόγος άλλωστε που έμεινα στον Αρη είναι ότι πλέον έχω δεθεί με την ομάδα, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, που είναι μία όμορφη πόλη με καλή ζωή και μας προσφέρει ?σε μένα και στην οικογένειά μου- ηρεμία.

Είμαι 36 χρόνων και πιστεύω ότι ο κάθε ποδοσφαιριστής που πλησιάζει αυτά τα χρόνια θα πρέπει να σκέφτεται να μένει σε ένα σύλλογο για αρκετά χρόνια».

Στον Αρη όλοι σε σέβονται. Πώς εισπράττεις αυτήν την εκτίμηση που σου δείχνουν;

«Ο σεβασμός κερδίζεται μέσα στο γήπεδο. Στα 15 χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο ίσως πολλοί θεωρούν ότι είμαι απόμακρος και ψυχρός. Ολα αυτά τα χρόνια προσπαθούσα να κερδίζω το σεβασμό των άλλων μέσα από τη δουλειά μου και αυτό κάνω και τώρα στον Αρη».

Τα συμπεράσματά του από την προετοιμασία ποια είναι;

«Νομίζω ότι τα ασφαλή συμπεράσματα θα προκύψουν από το φιλικό με την Μπενφίκα και μετά. Στα προηγούμενα παιχνίδια τα πόδια μας ήταν αρκετά βαριά και αυτό φάνηκε. Η ομάδα δεν ήταν δεμένη μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πλέον θα πρέπει να τρέξει και να βρει τον αγωνιστικό της ρυθμό».

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι για το Γιουρόπα Λιγκ πλησιάζει. Σε ποιο ποσοστό θεωρείς ότι θα είναι έτοιμος ο Αρης;

«Το να μιλήσεις με ποσοστά είναι δύσκολο. Δουλεύουμε σκληρά για να μπορέσουμε να είμαστε όσο γίνεται πιο έτοιμοι στα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι μέχρι τότε θα είμαστε έτοιμοι και σε φυσική κατάσταση, αλλά και σε επίπεδο τακτικής».

Η συνεργασία με τον Νασούτι

«Κάθε ποδοσφαιριστής έχει το δικό του στυλ παιχνιδιού και έτσι ήταν και με τον Νασούτι. Η αλήθεια είναι ότι αργήσαμε να ''βρεθούμε'' μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η μετέπειτα συνεργασία μας ήταν εξαιρετική.

Ο Νασούτι αποχώρησε και ήρθαν στην ομάδα άλλα παιδιά όπως ο Λαζαρίδης και ο Οριόλ. Αν είμαι και φέτος βασικός πιστεύω ότι και με τα νέα παιδιά θα έχω μια εξίσου καλή συνεργασία. Γι' αυτό άλλωστε δουλεύουμε στην προετοιμασία».

«Σπουδαίος σταθμός η Μπενφίκα»

«Για πρώτη φορά θα αγωνιστώ, έστω και σε φιλικό, απέναντι στην Μπενφίκα που ήταν ένας σημαντικός σταθμός την καριέρα μου. Δεν υπάρχουν πάντως ιδιαίτερα συναισθήματα. Ηταν μία ομάδα που με βοήθησε στην εξέλιξη της καριέρας μου, μία ομάδα με μεγάλο όνομα στην Ευρώπη.

Εχω διατηρήσει φιλικές σχέσεις με τους ανθρώπους της. Εχω κρατήσει καλές εικόνες από την Μπενφίκα , αλλά το βλέπω σαν ένα ακόμη παιχνίδι».

«Πιστεύω ότι και με τα νέα παιδιά θα έχω μια εξίσου καλή συνεργασία. Γι' αυτό άλλωστε δουλεύουμε στην προετοιμασία»

Χουάνμα
«Απερίγραπτη χαρά»

Ο Χουάν Μανουέλ Μπαρέρο, περισσότερο γνωστός ως Χουάνμα, πανυγήρισε μαζί με τους Ισπανούς συμπαίκτες του στον Αρη την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Οπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, πάντως, όχι τόσο πολύ όσο θα ήθελε. «Παρακολουθήσαμε όλοι μαζί τον τελικό και όταν μπήκε το γκολ του Ινιέστα, το πανηγυρίσαμε έντονα. Η χαρά μας για την κατάκτηση του Μουντιάλ ήταν απερίγραπτη, αλλά πολύ σύντομα χρειάστηκε να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να επιστρέψουμε στα δωμάτιά μας, αφού είμαστε σε περίοδο σκληρής προετοιμασίας και έπρεπε να ξεκουραστούμε.

Η Ισπανία έχει καλό ρόστερ και είναι πολύ δεμένη σαν ομάδα. Ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα το Μουντιάλ, αλλά στα νοκ άουτ παιχνίδια και ίδιως από τον ημιτελικό και μετά ανέβηκε και όλοι πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει».

«Θα παλέψω για τη θέση»

Ενας από τους λόγους που ο Χουάνμα αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Αρη ήταν ότι γνώριζε τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ από τη θητεία του στην Ισπανία. «Η παρουσία του Κούπερ στην ομάδα έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε να έρθω στον Αρη.

Οπως και το γεγονός ότι τόσο ο προπονητής όσο και οι περισσότεροι παίκτες μιλούν ισπανικά. Οι μέχρι τώρα εντυπώσεις μου από τη νέα μου ομάδα είναι πολύ θετικές. Το γήπεδο είναι πολύ όμορφο και οι άνθρωποι του Αρη με υποδέχθηκαν με θερμό τρόπο.

Ηρθαμε για προετοιμασία εδώ στην Ελβετία, σε αυτόν τον υπέροχο τόπο, και αυτό που έχω να κάνω είναι να δουλέψω σκληρά για να φτάσω στο ιδανικό αγωνιστικό επίπεδο».

Ο Ισπανός γνωρίζει ότι για τη θέση κάτω από τα δοκάρια του Αρη θα πρέπει να παλέψει με τον Μιχάλη Σηφάκη. «Η πρώτη μου σκέψη έχει να κάνει με τους στόχους της ομάδας. Θέλω να τους πετύχουμε και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Από τη δική μου πλευρά, θα προπονηθώ σκληρά και θα παλέψω για να είμαι έτοιμος όταν χρειαστεί. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να γίνονται όλα προς όφελος της ομάδας».

Φ. ΤΟΡΕΣ: "Όχι" στη Σίτι μέσω Βίγια!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την άρνηση του να μεταγραφεί στη Μάντσεστερ Σίτι, διεμήνυσε δια στόματος Νταβίντ Βίγια, ο Φερνάντο Τόρες. Ως άλλος ατζέντης του άσου της Λίβερπουλ, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μπαρτσελόνα, αποκάλυψε πως ο "ελ νίνιο", δεν πρόκειται να προτιμήσει το χορό εκατομμυρίων των "πολιτών", ενώ τόνισε πως ενδέχεται να μετακινηθεί στην Μπαρτσελόνα ή την Τσέλσι.

"Δεν είμαι σίγουρος που ανήκει το μέλλον του, ωστόσο ξέρει, όπως κι εγώ, πως πρέπει να κερδίσει τρόπαια σε συλλογικό επίπεδο. Δεν συγκεντρώνει την προσοχή του στα χρήματα και γι αυτό δεν θα προτιμήσει τη Μάντσεστερ Σίτι", τόνισε αρχικά ο Ισπανός φορ.

Και συνέχισε: "Ωστόσο σίγουρα, οι Μπαρτσελόνα και Τσέλσι θα αποτελούσαν πραγματικά καλές επιλογές για εκείνον. Έχει αποδείξει πως μπορεί να σκοράρει στο αγγλικό πρωτάθλημα και αυτή τη στιγμή η Τσέλσι είναι το νούμερο ένα, για την ώρα. Συνεπώς πιστεύω πως θα είναι η πιο λογική επιλογή".

Κουτσιανικούλης: «Φέτος θα προσφέρω περισσότερα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τους λόγους για τους οποίους δεν απέδωσε τα αναμενόμενα την περσινή σεζόν εξήγησε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης «Ελπίζω ότι φέτος, που είμαι πιο εξοικειωμένος με το κλίμα της ομάδας, να προσφέρω πολλά περισσότερα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 22χρονος μεσοεπιθετικός.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Κουτσιανικούλης

Πώς περιμένεις τη δεύτερη χρονιά σου στον ΠΑΟΚ;

«Ελπίζω να είναι διαφορετική -προς το καλύτερο. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό, για να δώσω ό,τι περισσότερο γίνεται. Και για την ομάδα, νομίζω ότι τώρα βάζουμε τις βάσεις για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Εχεις καταλάβει τι δεν πήγε καλά πέρυσι για σένα; Τι χρειάζεται να κάνεις για να βελτιωθεί και η απόδοσή σου;

«Το πρώτο θέμα ήταν ότι ήρθα από μία μικρομεσαία ομάδα σε ένα μεγάλο σύλλογο με πολλές απαιτήσεις. Υπήρχε μεγάλη πίεση για εμένα, μια και όλοι περίμεναν πολλά πράγματα. Ηταν πολύ δύσκολο το ξεκίνημά μου και σίγουρα δεν ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες του κόσμου. Ξέρω ότι περίμεναν και περιμένουν πολλά από εμένα. Ελπίζω ότι φέτος, που είμαι πιο εξοικειωμένος με το κλίμα της ομάδας, να προσφέρω πολλά περισσότερα».

Αλήθεια, τι θεωρείς ότι έμαθες περισσότερο από την προηγούμενη χρονιά;

«Κάθε χρόνο όλο και κάτι μαθαίνεις. Προσωπικά, πήρα πολλά πράγματα και πέρυσι από τους προπονητές αλλά και τους συμπαίκτες μου. Εμπειρίες που θα με βοηθήσουν για τη συνέχεια».

Μπράβο: "Πατέρας μου ο Ντελ Μπόσκε"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ραούλ Μπράβο νιώθει υπερήφανος μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου από την Ισπανία και ιδιαίτερα για την επιτυχία του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, τον οποίο ο αμυντικός του Ολυμπιακού είχε προπονητή στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των φούριος ρόχα, είχε βοηθήσει τον Ραούλ Μπράβο να αναδειχθεί στην Ρεάλ, δίνοντας του ευκαιρία να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα της "βασίλισσας".

"Χαίρομαι πολύ και ειδικά για τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε. Από αθλητικής άποψης είναι ο πατέρας μου. Ήταν ο διευθυντής στις ακαδημίες της Ρεάλ και τον σεβόμουν πολύ, γιατί ενδιαφερόταν για το καλό των παιδιών. Παρακολούθησα τον τελικό με άλλους δύο Ισπανούς, τον Όσκαρ και τον Πάρντο. Ήταν πολύ μεγάλη η χαρά μας. Οι παίκτες αυτοί τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αποδείξει πως είναι οι καλύτεροι στον κόσμο".

Σισέ: "Θέλω να γυρίσω στην Λίβερπουλ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η πρώτη χρονιά στον Παναθηναϊκό υπήρξε ιδιαίτερα πετυχημένη για τον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος επιθετικός βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν έχει ξεχάσει το πέρασμα του από την Πρέμιερ Λιγκ πριν πάρει μεταγραφή στους "πράσινους" και σκέφτεται την επιστροφή του, σε περίπτωση που δεχθεί πρόταση, κατά προτίμηση από την Λίβερπουλ.

Με δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης της Αγγλίας, ο Σισέ αποκάλυψε ότι μία πρόταση των "ρεντς" θα αποτελούσε ευχάριστο γεγονός για αυτόν.

"Στην Λίβερπουλ δεν είχα τις ευκαιρίες που ήθελα. Στην Σάντερλαντ μου δόθηκαν ευκαιρίες αλλά θα προτιμούσα την επιστροφή μου στην Λίβερπουλ. Κατά την άποψη μου είναι ο καλύτερος σύλλογος στην Αγγλία και μου ταιριάζει. Ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο περισσότερο από κάθε άλλη φορά και είμαι έτοιμος να επιστρέψω".

Ο Σισέ φόρεσε την φανέλα της Λίβερπουλ την περίοδο 2004-06 έχοντας 49 συμμετοχές και 12 γκολ, ενώ την τελευταία σεζόν στην Αγγλία πριν πάρει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό αγωνιζόταν στην Σάντερλαντ έχοντας 35 συμμετοχές και 10 γκολ.

Το κορίτσι του Μουντιάλ!

http://i45.tinypic.com/keae6p.gif

Κρούση για Βέλλιο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/85a8b4cc2c60f0f492f985ef3c6b3b72_L.jpg?943912800?943912800?943912800Διερευνητική επαφή στον Ηρακλή φέρεται να έχει κάνει ηΑΕΚ για τον Απόστολο Βέλλιο. Η Ένωση ρώτηση για τον επιθετικό του γηραιού με τους Θεσσαλονικείς να ζητάνε εκτός από λεφτά και τον Παναγιώτη Λαγό, ο οποίος δεν παραχωρείται. Όπως ήταν φυσικό η ΑΕΚ δεν μπήκε καν στην διαδικασία να συζητήσει, αν και δεν αποκλείεται να επαν΄λθει για την περίπτωσή του εφόσον υπάρξει πώληση επιθετικού (Τζιμπούρ, Μπλάνκο).

Έδιωξε τον Μανωλά ο Μπάγεβιτς


Εντονες παρατηρήσεις στον Κώστα Μανωλά έκανε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι αποφασισμένος φέτος να δείξει ότι είναι το απόλυτο αφεντικό. Στην προπόνηση της Δευτέρας έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες για την εκτέλεση μίας άσκησης, ο Κώστας Μανωλάς δεν την εκτέλεσε σωστά και ο τεχνικός της ΑΕΚ τον έδιωξε.

H άσκηση που γινόταν κατά τη διάρκεια του μίνι διτέρματος, απαιτούσε να υπάρχουν το πολύ τρεις επαφές με τη μπάλα και στη συνέχεια σίγουρη μεταβίβαση. Ο νεαρός αμυντικός όταν έγινε κάτοχός της -και αφού προηγουμένως είχε δεχθεί δύο φορές την παρατήρηση του Μπάγεβιτς- την πήρε, προχώρησε και σούταρε από μακριά.

Ο Μπάγεβιτς φώναξε χωρίς δεύτερη σκέψη: "Μανωλά βγες έξω", με τον 19χρονο αμυντικό να αποχωρεί από την άσκηση όχι όμως και από την προπόνηση. Το θέμα πάντως ήδη θεωρείται λήξαν...

Θετικός ο ντα Κόστα, αλλά...


Ο Μανουέλ Ντα Κόστα με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ Ο Μανουέλ ντα Κόστα βρίσκεται στη λίστα του Παναθηναϊκού, ωστόσο οι "πράσινοι" δεν έχουν έρθει σε επαφή με τον Πορτογάλο αμυντικό, όπως αποκάλυψε ο ίδιος. Ο άσος της Γουέτ Χαμ μιλώντας στην εφημερίδα "Sportday" εμφανίστηκε θετικός στο να φορέσει τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδος.

"Αυτή τη στιγμή είμαι απόλυτα προσηλωμένος στη Γουέστ Χαμ. Εγω ξεκινήσει προετοιμασία με την ομάδα και είμαι επικεντρωμένος να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να είμαι έτοιμος για τη νέα σεζόν. Εχω ακούσει για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, αλλά με εμένα δεν έχει γίνει καμία απευθείας επαφή από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Είμαι παίκτης της Γουέστ Χαμ και για τις επόμενες μέρες, μέχρι την Πέμπτη, δεν μπορώ να τοποθετηθώ επί μεταγραφικών θεμάτων στον Τύπο.

Σαφώς και γνωρίζω ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένας ελκυστικός και γνωστός σύλλογος που παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως δεν μπορώ να πω παραπάνω πράγματα. Αν ο Παναθηναϊκός κάνει μία καλή πρόταση και συμφωνήσει με τη Γουέστ Χαμ, δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα να συζητήσω και να συμφωνήσω με τον Παναθηναϊκό. Μέχρι τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για υποθετικά θέματα.

Εχω ακουστά τον Κάρλος Φρέιτας, όμως επαναλαμβάνω ότι εγώ δεν έχω προς το παρόν καμία απευθείας επαφή με τον Παναθηναϊκό".

Ήρθε ο Χολέμπας


Στην Αθήνα βρίσκεται ο Χοσέ Χολέμπας Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας ο Χοσέ Χολέμπας, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ο 26χρονος Γερμανός -αλλά με ελληνικές ρίζες, καθώς ο πατέρας του είναι Έλληνας- αριστερός μπακ χαφ, αναμένεται να υπογράψει διετές ή τριετές συμβόλαιο...

Ο Χολέμπας, ο οποίος "ξέφυγε" από τους εκπροσώπους του Τύπου που τον περίμεναν στο "Ελ Βενιζέλος", προορίζεται για μπακ απ του Ραούλ Μπράβο. Μάλιστα αναμένεται να αγωνιστεί βασικός στα ματς με την αλβανική Μπέσα, καθώς ο Λίνεν προορίζει τον Ραούλ Μπράβο για το κέντρο της άμυνας στα συγκεκριμένα ματς...

Το συνολικό κόστος της μεταγραφής του αναμένεται να φτάσει το 1,5 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 900.000 ευρώ θα πάνε στα ταμεία της Μόναχο 1860, όπου ανήκει ο παίκτης, ο οποίος θα έχει ετήσιες αποδοχές γύρω στις 300.000 ευρώ.

Η μεταγραφή του Χολέμπας αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη και αφού πρώτα περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί.

Συναινετικό «διαζύγιο» με Κλαρκ. Ακολουθεί ο Ντικούδης

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_g5aFRFsJiL.jpgΣτην κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους προχώρησαν ΚΑΕ Άρης και Κίκι Κλαρκ.Ο Αμερικανός, που είχε συμβόλαιο με την ομάδα και για τη νέα περίοδο, συμφώνησε με τους «κίτρινους» για τη λύση του συμβολαίου, το οποίο θα έχει και τυπικά ισχύ τις προσεχείς ημέρες, όταν θα υπογραφούν τα σχετικά έγγραφα.

Μετά τον Κλαρκ σειρά παίρνει ο Δήμος Ντικούδης που αναμένεται να ακολουθήσει άμεσα τον ίδιο δρόμο.

Σνάιντερ: Κλοπή και ντροπή!

http://www.sport.gr/files/news/2010-07-12/1278959541_sneijder_250x.jpgΜε τα χειρότερα λόγια μίλησε για τον διαιτητή του μεγάλου τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Χάουαρντ Γουέμπ, ο Ουέσλεϊ Σνάιντερ. Ο ολλανδός διεθνής κατηγόρησε τον άγγλο ρέφερι ότι έκλεψε την Ολλανδία με τις αποφάσεις του και ότι ήταν ντροπή για το ποδόσφαιρο.

"Μας έκλεψε! Αυτό είναι πραγματικά ντροπή για το ποδόσφαιρο. Δεν έπρεπε να είχε συμβεί", δήλωσε στην Daily Mail ο Σνάιντερ και πρόσθεσε: "Ο Ινιέστα ήταν καταρχήν οφσάιντ. Ο Γουέμπ δεν το σφύριξε και έπειτα ο Ινιέστα πήρε τη μπάλα και σκόραρε".

Ο μέσος της Ιντερ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο χτύπημα του Ινιέστα στον Φαν Μπόμελ, τονίζοντας ότι ο τέταρτος διαιτητής παραδέχτηκε ότι το είδε: "Νωρίτερα υπήρξε μια φάση με τον Ινιέστα όπου χτύπησε τον Φαν Μπόμελ εκτός φάσης. Ο τέταρτος διαιτητής το είδε και μου είπε: 'Ναι, το είδα', και εγώ τότε του απάντησα ότι αφού το είδε, τότε είναι κόκκινη κάρτα".

Φωτο Ημερας

Μπορεί ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ να βγήκε δεύτερος στο Παγκόσμιο Κυπέλλο, αλλά η Σιλβί βγήκε πρώτη στις καρδιές μας

Φλαμένγκο και Παλμέιρας για Ροναλντίνιο

http://www.sport24.gr/ast/cov/ro/roni_2010_5_15_23_21_6_b.jpgΤο μεγαλύτερο συμβόλαιο στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο ετοιμάζεται να προσφέρει στον Ροναλντίνιο, η Φλαμένγκο προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα του.Μετά την απώλεια του Αντριάνο ο οποίος κατέληξε στη Ρόμα, η ομάδα της Νότιας Αμερικής προσφέρει στον άσο της Μίλαν συμβόλαιο με απολαβές-ρεκόρ ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για να επιστρέψει στο πρωτάθλημα της χώρας για δώδεκα μήνες.

Παρόλα αυτά το ενδιαφέρον από την Βραζιλία δεν σταματάει εκεί για τον Ροναλντίνιο καθώς και η Παλμέιρας φέρεται να τον έχει στην λίστα της μετά την ανάληψη της της τεχνικής ηγεσίας από τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι.

Συγκεκριμένα η Παλμέιρας προσφέρει τετραετές συμβόλαιο έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ τον χρόνο το οποίο περιέχει και μπόνους από σπόνσορες προκειμένου να δελεάσει τον παίκτη.

Απλά φήμες για τον Παπασταθόπουλο

http://www.sport24.gr/ast/cov/so/socratis1_b.jpgΟ Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν είναι στο στόχαστρο της Μίλαν, τουλάχιστον προς το παρόν, σύμφωνα με τον Αριέντο Μπράιντα.Ο 22άχρονος Έλληνας αμυντικός ενδιαφέρει αρκετούς συλλόγους και σύμφωνα με τις φήμες δύο από αυτούς είναι η Ίντερ και η Μίλαν.

"Όλα αυτά για τώρα είναι απλά λόγια. Διαβάζουμε μόνο στις εφημερίδες πως ο Παπασταθόπουλος έρχεται στην Μίλαν", τονίζει ο τεχνικός διευθυντής των "ροσονέρι".

"Προς το παρόν δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Όσον αφορά στο μέλλον... θα δούμε".

ΑΕΛ -"Μπαμ" με Κανόμπιο!

http://www.sport24.gr/ast/cov/ca/canobbio_b.jpgΒόμβα μεγατόνων από την ΑΕΛ καθώς απέκτησε τον 30χρονο Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό, Νέστορ Φαμπιάν Κανόμπιο, ο οποίος θα έρθει στην Ελλάδα την άλλη εβδομάδα.Η ομάδα του "κάμπου" μας έχει συνηθίσει σε μεταγραφικές βόμβες, όμως αυτή του Κανόμπιο είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις καλύτερες προσθήκες του φετινού καλοκαιριού.

Ο Ουρουγουανός άσος που αγωνιζόταν μέχρι πέρσι στην Βαγιαδολίδ και έχει πολύ μεγάλη εμπειρία από Πριμέρα Ντιβισιόν συμφώνησε με τους "βυσσινί" για 1+1 χρόνια έναντι περίπου 500.000 ευρώ και θα "κοσμεί" το πρωτάθλημα της χώρας μας από τη νέα σεζόν.

Πρόκειται για μια εξαιρετική μεταγραφή για τα ελληνικά δεδομένα και σίγουρα θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα της Λάρισας. Άλλωστε εκτός από την αγωνιστική αξία του Κανόμπιο και την εμπειρία του από το ισπανικό πρωτάθλημα, εξίσου σημαντικό είναι πως διανύει μόλις το 30ο έτος της ηλικίας του.

Το who is who του Κανόμπιο

Ο Νέστορ Φαμπιάν Κανόμπιο Μπενταμπέρι όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου το 1980 στο Μοντεβιδέο, έχει ύψος 1.79 μ. και αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός.

Η ποδοσφαιρική καριέρα του ξεκίνησε το 1997 στην Προγκρέσο, με την οποία έκανε τρεις σούπερ χρονιές και ανάγκασε την μεγάλη Πενιαρόλ να τον αποκτήσει. Εκεί έμεινε για δύο σεζόν όπου σε 73 συμμετοχές κατάφερε να σκοράρει 26 γκολ.

Το 2003 ο Κανόμπιο έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, μετακομίζοντας στην Ισπανία για λογαριασμό της Βαλένθια. Στις "νυχτερίδες" ο Ουρουγουανός δεν τα κατάφερε και μετά από μια χρονιά με λίγες συμμετοχές, πήρε μεταγραφή για την Θέλτα.

Στον σύλλογο της Γαλικίας έμεινε για 4 χρόνια και εκεί έκανε το μεγάλο "μπαμ", καθώς ήταν αναπόσταστο κομμάτι της ομάδας και από τους καλύτερους παίκτες.

Τρανό παράδειγμα οι 131 συμμετοχές και τα 29 γκολ με την Θέλτα, από την οποία έφυγε το 2008 όταν και έπεσε στην δεύτερη κατηγορία.

Το 2008 ο επόμενος σταθμός του Κανόμπιο ήταν η Βαγιαδολίδη στην οποία αγωνιζόταν μέχρι το τέλος της σεζόν, έχοντας 53 συμμετοχές και 5 γκολ. Είχε δηλαδή δύο γεμάτες χρονιές.

Κάπου εκεί μπαίνει στην μέση η ΑΕΛ, όπου καταφέρνει να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα για να φορέσει τα "βυσσινί".

Σ' ότι αφορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ο Κανόμπιο μετρά 8 συμμετοχές δίχως γκολ.

Α1 ΠΑΟΚ- Διπλή προσφυγή και διπλή αναβολή

http://www.sport24.gr/ast/cov/el/elininka_b.jpgMέχρι στιγμής ήταν μόνο ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς που είχε προσφύγει στην FIBA για τα χρήματα που του οφείλει η ΚΑΕ, αλλά πλέον στη λίστα προστέθηκαν και τα ονόματα των Τοντόρ Γκετσέφσκι και Τόμας Ντελινινκάιτις. Ο κοινός εκπρόσωπος του διεθνούς Σκοπιανού σέντερ αλλά και του διεθνή Λιθουανού γκαρντ, Λουτσιάνο Καπικιόνι, αποφάσισε να προχωρήσει κατάθεση προσφυγής στην FIBA με την διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ να καλείται να βρει άμεσα λύση σε ένα διπλό ζήτημα που ήταν και από τα βασικά της σημερινής συνάντησης των μελών της.

Για τον λόγο αυτό και δεν αποκλείεται ακόμα και αύριο να υπάρξει συνάντηση με τον Έλληνα εκπρόσωπο των Γκετσέφσκι και Ντελινινκάιτις σε μίας προσπάθεια εύρεσης άμεσης λύσης. Παράλληλα σε πρώτο πλάνο είναι και η συνάντηση με τους εκπροσώπους των οργανωμένων συνδέσμων για το θέμα των εισιτηρίων διαρκείας.

Η διπλή προσφυγή των Γκετσέφσκι και Ντελινινκάιτις στην FIBA είχε σαν αποτέλεσμα και την διπλή αναβολή συνάντησης της διοίκησης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ με τον τεχνικό της ομάδας, Σούλη Μαρκόπουλο, και τον τεχνικό της διευθυντή, Νίκο Σταυρόπουλο, με αυτή ίσως να γίνει με την σειρά της αύριο.

Κατηγορεί τις... βουβουζέλες ο Μέλο

http://www.sport.gr/files/news/2010-07-13/1279009802_melo1_250x.jpgΗ Βραζιλία απογοήτευσε μη καταφέρνοντας να πραγματοποιήσει την αναμενόμενη πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Φελίπε Μέλο έγινε ο... αποδιοπομπαίος τράγος, λόγω του αυτογκόλ του (αν και τελικά χρεώθηκε στον Σνάιντερ) στον προημιτελικό με την Ολλανδία (2-1 για τους οράνιε). Παρόλα αυτά, ο άσος της Σελεσάο, αφού βγήκε από το σπίτι του μετά τις αποδοκιμασίες, δήλωσε ότι μερίδιο της ευθύνης φέρουν και οι... βουβουζέλες!

"Δεν θα γίνω ο αποδιοπομπαίος τράγος: είναι λες και ό,τι έκανα ήταν αρνητικό. Ξεχνάμε τα καλά πράγματα, όπως την ασίστ που έβγαλα στον Ρομπίνιο και τις καλές μου εμφανίσεις στα άλλα παιχνίδια.

Ξέρω ότι φέρω μερίδιο ευθύνης για την ήττα από την Ολλανδία, αλλά ξέρω ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Ο Ζούλιο Σέζαρ φώναξε για την μπάλα, αλλά με τις βουβουζέλες ήταν δύσκολο να ακούσω", τόνισε ο Μέλο.

Τώρα, ο άσος της Γιουβέντους θέλει να αφήσει πίσω του τις άσχημες αναμνήσεις και να επικεντρωθεί στη νέα αγωνιστική σεζόν: "Τώρα, στόχος μου είναι να επιστρέψω στη Γιουβέντους και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό".

Ελπίζοντας, φυσικά, να αποφύγει το βραβείο του Χειρότερου Παίκτη του πρωταθλήματος της Serie A που του δόθηκε πέρυσι...

Συνεχίζει τις δοκιμές ο Στόρε


Ο Μίκαελ Στόρε στην προπόνηση του Πανιωνίου Ο προπονητής του Πανιωνίου, Μίκαελ Στόρε, συνεχίζει τις δοκιμές παικτών, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας του στην Ουγγαρία. Ο Σουηδός προπονητής, θα έχει την ευκαιρία να δει στο φιλικό με την Χόνβεντ την Πέμπτη, τον 20χρονο Γκανέζο επιθετικό Οσβαλντ Οσέι.

Αυτή η αναμέτρηση θα είναι και η τελευταία επί ουγγρικού εδάφους για τους Κυανέρυθρους με τον Στόρε ήδη να κάνει τα σχέδια του για την επιλογή των έντεκα ποδοσφαιριστών που θα πάρουν στα πόδια τους εξήντα λεπτά αγώνα. Ο 35χρονος προπονητής του Πανιωνίου για αυτό το λόγο άφησε εκτός του Γιούργκεν Μάχο στο φιλικό με την Σιόκοφ.

Ο Σίτο Ριέρα δεν αισθάνεται ακόμη έτοιμος να μπει στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης και συνεχίζει να κάνει ατομική προπόνηση με αυξημένο, όμως, ρυθμό από ημέρα σε ημέρα. Το βράδυ αναμενόταν να επισκεφθεί το Global Football Park & Sporthotel ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας για να δοκιμαστεί από τον Πανιώνιο.

Σε αυτή τη θέση ήδη ο Μίκαελ Στόρε τεστάρει τον 23χρονο Αλβανό Ρενάτο Αράπι που βρίσκεται εδώ παρότι η Μπέσα στην οποία ανήκει αντιμετωπίζει την Πέμπτη τον Ολυμπιακό για τα προκριματικά του Europa League. Στην Ουγγαρία βρίσκεται και ο 19χρονος αμυντικός Νίκος Ζιάμπαρης που έμεινε ελεύθερος από την ομάδα νέων της ΑΕΚ και προορίζεται για τους μικρούς του Πανιωνίου αν πείσει τους ανθρώπους της ομάδας.

Εν τω μεταξύ, αναφερόμενος στη κλήρωση του πρωταθλήματος ο αρχηγός του Πανιωνίου, Φανούρης Γουνδουλάκης, δήλωσε: "Προετοιμαζόμαστε ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι και πιστεύω πως, με τη σωστή δουλειά που γίνεται, θα είμαστε εντάξει για όλα τα παιχνίδια. Οι περισσότεροι προπονητές και ποδοσφαιριστές λένε πολύ σωστά πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες. Το σημαντικό είναι να είμαστε εντάξει στην έναρξη του πρωταθλήματος και να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια".

Καραγεωργίου: "Δεν μετράει το πρόγραμμα"


Ο Νίκος Καραγεωργίου δίνει οδηγίες... Ο προπονητής του Εργοτέλη, Νίκος Καραγεωργίου, μίλησε την Δευτέρα με αφορμή την κλήρωση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Οπως τόνισε, καμία σημασία δεν έχει το πρόγραμμα και η σειρά των αγώνων, αν μία ομάδα δεν είναι γενικά έτοιμη για να μπει στην διαδικασία.

"Οπως συνηθίζεται να λέγεται σε αυτές τις περιπτώσεις θα παίξουμε με όλες τις ομάδες και το πρόγραμμα δεν έχει καμία σημασία. Αυτό δεν ισχύει στις εξής περιπτώσεις: 1) Όταν μια ομάδα είναι ανέτοιμη σε όλες τις πλευρές τότε είτε παίζει με μεγάλη ομάδα είτε όχι το πρόγραμμα είναι βουνό. 2) Το ακριβώς αντίθετο, όταν μια ομάδα είναι έτοιμη δεν έχει να φοβηθεί κανένα και θα έχει την διάθεση και το πάθος να κερδίσει τα παιχνίδια", είπε ο Καβαλιώτης τεχνικός.

Στον αγωνιστικό τομέα ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε για προληπτικούς λόγους ο Γιώργος Κανδηλάκης. Την Τρίτη οι ποδοσφαιριστές θα ξεκουραστούν, καθώς ο Νίκος Καραγεωργίου τους έχει δώσει ρεπό. Την Τετάρτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο προπονήσεις, πρωί (08:30) και απόγευμα (19:00).

Συνεχίζουν το... τρέξιμο στον Ατρόμητο


Ο Δώνης στην προπόνηση του Ατρομήτου Η προετοιμασία του Ατρόμητου στο Καρπενήσι, συνεχίστηκε κανονικά την Δευτέρα. Ο Γιώργος Δώνης, εκτός από την απουσία του Μαρσέλο Σαρμιέντο, δεν έχει άλλα προβλήματα να αντιμετωπίσει, καθώς έχει όλους τους υπόλοιπους παίκτες στην διάθεσή του. Ο Ελληνας τεχνικός έχει ρίξει το βάρος αυτή την περίοδο στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης, αλλά και σε ασκήσεις τακτικής.

Οσον αφορά στον Μαρσέλο Σαρμιέντο, ο παίκτης αναμένεται να ενσωματωθεί την Τρίτη στην ομάδα μετά τον τραυματισμό του, αφού θα μπει στο γήπεδο και θα ξεκινήσει τρέξιμο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης διπλή προπόνηση.

Δοκιμάζει Γάλλο ο Βλάχος


Ο Λουάκ Ντιφό Ο Γάλλος αμυντικός μέσος Λουάκ Ντιφό, παίρνει μέρος στις προπονήσεις του Αστέρα Τρίπολης από τη Δευτέρα. Ο 21χρονος παίκτης που προέρχεται από τις ακαδημίες της Μονακό, θα παραμείνει για μερικές μέρες στις τάξεις της ομάδας, μέχρι να αποφασίσει ο Βαγγέλης Βλάχος αν μπορεί να βοηθήσει.

Πλέον η προετοιμασία θα συνεχιστεί στο χωριό Κάψια, στο οποίο η ομάδα θα παραμείνει μέχρι και τις 24 Ιουλίου. Ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος επεσήμανε πώς: "Η χρησιμότητα και η σημασία του ξενοδοχείου είναι να γίνουμε μία οικογένεια και οι παλιότεροι ποδοσφαιριστές να ενσωματώσουν στην ομάδα τους νέους παίκτες. Σε αυτό το διάστημα όλοι οι παίκτες θα γνωριστούν καλύτερα, αφού θα κάνουν όλες τις κινήσεις της ομάδας μαζί".

Στον αγωνιστικό τομέα, την Δευτέρα ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Κρις, Ρούμπιλ, Τσαμπούρης, Κουρμπέλης, όμως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι έτοιμοι για να προπονηθούν σε κανονικούς ρυθμούς.

Μιλώντας για την προετοιμασία του Αστέρα ο παλιότερος παίκτης της ομάδας, Αντώνης Λαδάκης δήλωσε: "Αυτή την περίοδο δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις δίνοντας όλοι οι ποδοσφαιριστές τον καλύτερο μας εαυτό.

Στόχος αυτή την περίοδο είναι να γίνουμε μία οικογένεια όλοι μαζί και στο πρωτάθλημα να πάμε καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ τον Αστέρα να πετύχει τους στόχους του".

Τέλος, μιλώντας για την κλήρωση του πρωταθλήματος ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε: "Δεν με απασχολεί ποια είναι η σειρά των αντιπάλων, γιατί θα παίξουμε με όλους. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος και όπως έχω ξαναπεί μας απασχολεί να φτιάξουμε μία καλή ομάδα που θα παίζει και καλό ποδόσφαιρο".

Κούπερ: «Μπορεί να χαρακτηριστεί δύσκολο το πρόγραμμα»

Κούπερ: «Μπορεί να χαρακτηριστεί δύσκολο το πρόγραμμα»

Δηλώσεις για την κλήρωση του πρωταθλήματος έκανε ο προπονητής του Άρη Έκτορ Ραούλ Κούπερ. «Σίγουρα το πρόγραμμα της κλήρωσης για τις 7 πρώτες αγωνιστικές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δύσκολο. Ωστόσο προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αυτό. Έχουμε πολύ σημαντικά παιχνίδια, αλλά για εμάς η προετοιμασία έχει ακριβώς τον ρόλο του να είμαστε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από τις όποιες δυσκολίες προκύπτουν από το πρόγραμμα των αγώνων πρέπει η ομάδα να παρουσιάζεται με την ιδιοσυγκρασία του νικητή. Κι εμείς αυτό θέλουμε από τους παίκτες μας. Μπαίνοντας στο γήπεδο όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος να παίζουν για την κατάκτηση της νίκης. Δουλειά μας είναι να είναι έτοιμη η ομάδα στο ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων και ανεξάρτητα από την σειρά των αγώνων να προσπαθεί και να παλεύει πάντα για τη νίκη», δήλωσε ο Αργεντινός τεχνικός