Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Στην Ελβετία και ο Ρουίς – Σήμερα με Μπενφίκα (21:15)

Στην Ελβετία και ο Ρουίς – Σήμερα με Μπενφίκα (21:15)

Σε ρυθμούς προπονήσεων μπήκε από σήμερα και ο Κάρλος Ρουίς που υπέγραψε για δύο χρόνια στον Άρη. Οι «κιτρινόμαυροι» συνεχίζουν την προετοιμασία τους με ένα πολύ μεγάλο φιλικό σήμερα στις 21:15 με αντίπαλο την Μπενφίκα. Με αφορμή το αποψινό δυνατό «τεστ», ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, φανέρωσε στη χθεσινή απογευματινή προπόνηση τα πλάνα του, αναφορικά με τους ένδεκα που θα ξεκινήσουν στην αναμέτρηση με τους «Αετούς». Στο οικογενειακό δίτερμα που πραγματοποίησε, χώρισε τους ποδοσφαιριστές του σε «κίτρινους» και «πορτοκάλι», τοποθετώντας στους βασικούς τους Σηφάκη, Μίσελ, Λαζαρίδη, Ρονάλντο, Νέτο, Ναφτί, Μενδρινό, Χαβίτο, Κάλβο και Κόκε. Το διπλό έγινε δέκα εναντίον δέκα, μιας και δεν συμπληρώνονταν ενδεκάδες, ενώ στα μισά του διπλού(κράτησε περίπου 20΄) ο Τσέζαρεκ αντικατέστησε τον Κόκε(οι δύο τους θα παίξουν μαζί μπροστά στο σημερινό φιλικό). Όσο αφορά τους «αναπληρωματικούς», αποτελούνταν από τους Βελλίδη, Παπαζαχαρίας, Οριόλ, Κουλουχέρη, Αγτζίδη, Οικονομόπουλο, Κατίδη, Καζναφέρη και Αραβίδη.
Για την ιστορία το δίτερμα ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ο 55χρονος τεχνικός διέκοψε το παιχνίδι για να παρατηρήσει τους ποδοσφαιριστές του.

Εστίασε στη τακτική

Πριν βάλει τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν διπλό, ο Έκτορ Κούπερ, δούλεψε για σχεδόν μια ώρα πάνω στην τακτική. Συγκεκριμένα, το ζητούμενο της μιας και μοναδικής άσκησης που εκτελέστηκε και είχε να κάνει με το «κομμάτι» αυτό, ήταν ο τρόπος που πρέπει να αμύνονται οι αμυντικοί και οι μέσοι, αλλά και το πως θα πρέπει να πιέζουν οι δύο επιθετικοί τους αντίπαλους αμυντικούς.

Ασκήσεις ενδυνάμωσης

Σχετικά με το «μενού» της πρωινής προπόνησης, ήταν εντελώς διαφορετικό. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ασκήσεις ενδυνάμωσης και ολοκληρώθηκε με ειδικές ασκήσεις ενδυναμώσεις των μυών. Χωρισμένοι σε γκρουπ, οι ποδοσφαιριστές των «κίτρινων» περνούσαν κυκλικά από τους ένδεκα σταθμούς, οι οποίοι περιλάμβαναν μεταξύ άλλων κάμψεις, άλματα, κοιλιακούς, ισορροπία σε λαστιχένια μπάλα, βάρη(θώρακα και προσαγωγούς), σπριντ κα. Στο τέλος, ο 55χρονος τεχνικός έβαλε στη προπόνηση και το στοιχείο «μπάλα», δουλεύοντας για λίγα λεπτά την κυκλοφορία(αρχικά τρεις επαφές με την μπάλα και πάσα, έπειτα μια επαφή και πάσα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: