Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

«Ζωντανή» με θαύμα η Φενέρ!!

«Ζωντανή» με θαύμα η Φενέρ
Μεγάλη νίκη που την διατηρεί στο παιχνίδι της πρόκρισης στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας πέτυχε η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, 94-87 στην παράταση την Ούνιξ Καζάν του συγκλονιστικού Λιν Γκριρ στην Κωνσταντινούπολη, για την 5η αγωνιστική του Top-16. Απίστευτη ανατροπή στο τέλος για τους Τούρκους, που κάλυψαν και τη διαφορά του πρώτου αγώνα (-5) και για να πάρουν τη δεύτερη θέση του ομίλου, θέλουν νίκη επί της Αρμάνι στο Μιλάνο και παράλληλα επικράτηση του Παναθηναϊκού επί των ρώσων την τελευταία αγωνιστική.

Άνθρωπος της τελευταίας στιγμής ο Ρόκο Ούκιτς, που ισοφάρισε σε 79-79 σε «νεκρό» χρόνο στην κανονική διάρκεια, ενώ η Ούνιξ, που πλέον θέλει μόνο νίκη κόντρα στους «πράσινους» για να προκριθεί, είχε προηγηθεί με 79-73, ένα λεπτό και είκοσι δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Εκπληκτικός ο Λιν Γκριρ, που πέτυχε 33 πόντους με 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ηγέτες των νικητών ο Κροάτης γκαρντ, αλλά και ο Μποκγντάνοβιτς.

Ο αγώνας:

Ντέρμπι όπου οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ ήταν το ματς μέχρι το 5ο λεπτό. Ούκιτς από την μία και Γκριρ από την άλλη, έβρισκαν στόχο και έτσι υπήρξε απόλυτη ισορροπία (12-12 στο 5΄). Από εκεί και έπειτα η Ούνιξ ανέβασε ρυθμό, πήρε προβάδισμα πέντε πόντων 20-15 δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου και 29-21 με την έναρξη της δεύτερης. Αιτία του +8, η τρομακτική της ευστοχία (8/9 δίποντα) και οι…σεληνιασμένοι Γκριρ και Ουίλκινσον. Οι ρώσοι είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, έπαιζαν πιο αποτελεσματικά στην άμυνα και παρότι έχαναν αρκετά αμυντικά ριμπάουντ, διατηρούσαν προβάδισμα πέντε πόντων, 34-29 στο 14΄. Η άνοδος του Μπογκντάνοβιτς και η…εναέρια υπεροπλία, βοήθησε την Φενέρ να προβάλει αντίσταση, αφού μείωσε σε 38-36 τρία λεπτά πριν το ημίχρονο. Οι παίκτες του Σπάχια κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα, έβρισκαν πιο εύκολα τελικές πάσες και με το κατά τους 44-42 της ανάπαυλας, άφηναν ανοικτή την υπόθεση νίκη.

Ίδια με το ξεκίνημα του αγώνα, ήταν η εικόνα στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, όμως η Φενέρμπαχτσε, περνώντας τη μπάλα περισσότερο στο «ζωγραφιστό», έδειχνε να πατάει καλύτερα στο παρκέ. Προηγήθηκε μάλιστα με 50-48 στο 24΄ με τον Πεκέρ να δίνει πολύτιμες «ανάσες» και αν δεν ήταν ο συγκλονιστικός Λιν Γκριρ να κάνει σμπαράλια τα αμυντικά της συστήματα, θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα. Η Ούνιξ δεν έχασε τη συγκέντρωσή της, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού βρήκε συμπαράσταση στο σκοράρισμα από τον Ντόμερκαντ και προηγήθηκε 68-55, στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, εκμεταλλευόμενη την αστοχία των γηπεδούχων από μακρινή απόσταση.

Ο Μπογκντάνοβιτς προσπάθησε με ένα μικρό σερί να κάνει την ανατροπή (70-64 στο 34΄), αφού η Ούνιξ είχε χαλαρώσει υπερβολικά, έκανε λάθη και έχανε ξανά τα αμυντικά ριμπάουντ. Με τρίποντο του Τόμας τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη μάλιστα, οι Τούρκοι πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής (71-73) και το ματς απέκτησε και πάλι αμφίρροπο χαρακτήρα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα όμως, ο Γκριρ πήρε και πάλι το όπλο του, αυτή τη φορά με συνεχόμενες ασίστ, αξιοποιούσε στην εντέλεια τους συμπαίκτες του. Η Ούνιξ πήρε προβάδισμα έξι πόντων (79-73) ενάμιση λεπτό πριν το τέλος, αλλά στη συνέχεια…αυτοκτόνησε. Με τέσσερις βολές από Πρέλτζιτς και Μπογκντάνοβιτς, η Φενέρ μείωσε σε 79-77, ο Ουίλκινσον κέρδισε φάουλ 24΄΄ πριν το τέλος, ήταν όμως άστοχος και στις δύο. Στην τελευταία επίθεση του ματς, ο Ούκιτς πήρε την μπάλα και με εύστοχο σουτ δύο πόντων στην εκπνοή, έστειλε το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο που ακολούθησε, η Φενέρμπαχτσε είχε την ψυχολογία, βρήκε πολλές λύσεις στην επίθεση με Βίντμαρ, Πρέλτζιτς και Μπογκντάνοβιτς πήρε προβάδισμα από την αρχή. Αυτό διατηρήθηκε μέχρι τέλους, η Ούνιξ είχε αποσυντονιστεί εντελώς και έτσι οι τούρκοι με το τελικό 94-87 πανηγύρισαν μία ανέλπιστη, αλλά μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-26, 42-44, 55-68, 79-79, 94-87 (παρ.)

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Νέβεν Σπάχια): Ούκιτς 18, Τουρκσάν 6, Ατσούρ 4, Βίντμαρ 10, Πεκέρ 6, Τζιστ 2, Σαβάς 6, Ντεμιρέλ, Καντάν, Τόμας 9, Μπογκντάνοβιτς 20, Πρέλτζιτς 13.
Ούνιξ Καζάν (Εβγκένι Πασούτιν): Λίντεϊ 5, Σαμοϊλένκο, Νάχμπαρ, Πασούτιν, Βερεμένκο 6, Γκριρ 33, Σαβρασένκο 4, Γκουμπάνοφ, ΜακΆρτι 3, Τζαβαϊ 6, Ντόμερκαντ 13, Ουίλκινσον 17.

Γήπεδο: «FENERBAHCE ULKER SPORTS ARENA»
Διαιτητές: Πουκλ (Σλοβενία), Γιόβτσιτς (Σερβία), Μπούλτο (Ισπανία)

πηγή: sportfm.gr

Ισπανική προέλαση!!

Ισπανική προέλαση!
Την πρόκρισή τους στους «16» του Europa League πανηγυρίζουν τόσο η Αθλέτικ Μπιλμπάο όσο και η Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» επικράτησαν και στο δεύτερο ματς της Στόουκ με 1-0 με γκολ του Ζόνας, ενώ οι Βάσκοι κατάφεραν -παίζοντας μάλιστα με παίκτη λιγότερο- να νικήσουν με το ίδιο σκορ τη Λοκομοτίβ Μόσχας ανατρέποντας το 2-1 του πρώτου αγώνα. Πρόκριση και για Αϊντχόφεν (4-1 την Τραμπζονσπόρ).

Θέση στους «16» εξασφάλισαν ακόμη το Αννόβερο (νίκησε και στο Βέλγιο την Μπριζ με 1-0), Τβέντε (ξανά 1-0 την Στεάουα) και Σταντάρ Λιέγης παρά το 0-0 με τη Βίσλα, χάρη στο εκτός έδρας γκολ στην Κρακοβία.

Οι επαναληπτικοί της φάσης των «32»

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Μάντσεστερ Σίτι-Πόρτο 4-0 (2-1)
(19’ Αγουέρο, 76’Τζέκο, 84’ Σίλβα, 90’ Πιζάρο)

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λοκομοτίβ Μόσχας 1-0 (1-2)
(62’ Μουνιαΐν)

Με το εις βάρος τους 2-1 στην πλάτη από το πρώτο ματς στη Μόσχα και παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Αμορομπιέτα στο 60’, οι παίκτες της Μπιλμπάο δεν το έβαλαν κάτω. Αντίθετα, μάλλον πείσμωσαν από αυτήν την εξέλιξη και με γκολ του νέου μεγάλου αστεριού τους, Ίκερ Μουνιαΐν δύο λεπτά αργότερα, έφτασαν στο 1-0, σκορ που ήταν αρκετό για να τους εξασφαλίσει την πρόκριση.

Κλαμπ Μπριζ-Αννόβερο 0-1 (1-2)
(21’ Ντιούφ)

Το Αννόβερο επικράτησε και στο δεύτερο παιχνίδι της Κλαμπ Μπριζ, αυτήν τη φορά με σκορ 1-0 μέσα στο Βέλγιο. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «παγώσουν» τους γηπεδούχους πετυχαίνοντας νωρίς γκολ (21’ Ντιούφ) και στη συνέχεια το μόνο που χρειάστηκε ήταν να υπερασπιστούν το προβάδισμά τους, κάτι που έκαναν με επιτυχία και πέρασαν στους «16» της διοργάνωσης.

ΠΑΟΚ-Ουντινέζε 0-3 (0-0)
(6’ Ντανίλο, 15’ Φλόρο Φλόρες, 51’ πεν. Ντομίτσι)

Απότομα ξύπνησε από το ευρωπαϊκό όνειρο ο ΠΑΟΚ. Εφιαλτική βραδιά στην Τούμπα, με την Ουντινέζε να περνάει αέρα (3-0) από την έδρα του «Δικέφαλου του Βορρά» που είδε όλα να του πηγαίνουν στραβά και αποχαιρετά το Europa League φτάνοντας μέχρι τους «32» του θεσμού.


Βαλένθια- Στόουκ 1-0 (1-0)
(24' Ζόνας)

Η Βαλένθια έφερε εις πέρας τον στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, ντουμπλάροντας τις νίκες της κόντρα στην Στόουκ. Οι «νυχτερίδες» νίκησαν με σκορ 1-0, όπως ακριβώς είχαν αποδράσει από την έδρα των Άγγλων την περασμένη εβδομάδα, και εξασφάλισαν σχετικά άνετα τη συμμετοχή τους στους «16» της διοργάνωσης. Ο Ζόνας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 24’ και έθεσε από νωρίς γερές βάσεις για την εξασφάλιση του εισιτηρίου της επόμενης φάσης.

Τβέντε- Στεάουα 1-0 (1-0)
(29’ Τσαντλί)

Όσο χρειάστηκε για να πάρει το προβάδισμα και να κλειδώσει ουσιαστικά την πρόκριση έπαιξε η Τβέντε. Η ολλανδική ομάδα εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα, νίκησε ξανά με σκορ 1-0 τη Στεάουα και πανηγύρισε μπροστά στο κοινό της τη συμμετοχή στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Με γκολ του Τσαντλί στο 29’, οι γηπεδούχοι μπήκαν σε θέση οδηγού και κράτησαν μέχρι τέλους το υπέρ τους σκορ.

Αϊντχόφεν-Τραμπζονσπόρ 4-1 (2-1) (πεν. 15’ Μέρτενς, 31’, 52’ Μάταβζ, 38’ Στρόοτμαν – 43’ Γιλμάζ)

Επίδειξη δύναμης από την Αϊντχόφεν που φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ την Τραμπζονσπόρ (4-1) και πέρασε στους «16» με συνολικό σκορ 6-2! Οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» τρεις φορές στο πρώτο μέρος, στο 15’ με πέναλτι του Μέρτενς, στο 31’ με τον Μάταβζ και στο 38’ με τον Στρόομαν. Στο 43’΄ο Γιλμάζ μείωσε προσωρινά σε 3-1, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο τερματοφύλακας των Τούρκων, Ζενγκίν, αποβλήθηκε επειδή έδιωξε την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μάταβζ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 52’.


Σταντάρ Λιέγης-Βίσλα 0-0 (1-1)

Το εκτός έδρας γκολ ήταν αρκετό για τη Σταντάρ Λιέγης, που έμεινε στο 0-0 με τη Λέγκια Βαρσοβίας στο Βέλγιο και πήρε την πρόκριση με δύο ισοπαλίες για την φάση των «16» του θεσμού.

Στις 22:05 αγωνίζονται:

Μπεσίκτας-Μπράγκα (2-0)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άγιαξ (2-0)
Σπόρτινγκ-Λέγκια (2-2)
Σάλκε-Πλζεν (1-1)
Μέταλιστ-Σάλτσμπουργκ (4-0)
Ολυμπιακός-Ρούμπιν Καζάν (1-0)
Άντερλεχτ-Άλκμααρ (0-1)
Ατλέτικο-Λάτσιο (3-1)

Οι διασταυρώσεις στους «16»:

Σάλτσμπουργκ-Μέταλιστ / Ρούμπιν Καζάν-Ολυμπιακός
Λέγκια-Σπόρτινγκ / Μάντσεστερ Σίτι
Τβέντε / Βικτόρια Πλζεν-Σάλκε
Σταντάρ Λιέγης / Αννόβερο
Βαλένθια / Αϊντχόφεν
Άλκμααρ-Άντερλεχτ / Ουντινέζε
Λάτσιο-Ατλέτικο Μαδρίτης / Μπράγκα-Μπεσίκτας
Άγιαξ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ / Αθλέτικ Μπιλμπάο

πηγή: sportfm.gr

Συγγνώμη, είναι πολύ βαριά η Ουντινέζε για τα κυβικά του ΠΑΟΚ…!!

Συγγνώμη, είναι πολύ βαριά η Ουντινέζε για τα κυβικά του ΠΑΟΚ…
Πριν από μια εβδομάδα, μετά τον αγώνα του Φρίουλι, έλεγα ότι αν ο ΠΑΟΚ παρουσιαστεί όσο αποτελεσματικός ήταν σε προηγούμενες ευρωπαϊκές του εμφανίσεις, θα είχε τύχη απέναντι στην Ουντινέζε. Θα μπορούσε να προκριθεί.
Το αποσύρω, χωρίς άλλες δικαιολογίες.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Η Ουντινέζε, όταν σοβαρεύεται, όσες κι αν είναι οι απώλειες βασικών παικτών, δεν είναι για τα κυβικά του ΠΑΟΚ. Είναι ομάδα που δικαιολογεί την προσπάθεια που καταβάλει για να καταταγεί σε μια από τις προνομιούχες θέσεις του καμπιονάτο, οι οποίες οδηγούν στο Champions League.

Με ποιο σκεπτικό θα μπορούσε λοιπόν, ο «ευρωπαίος» ΠΑΟΚ, να αποκλείσει αυτή την ομάδα; Ενδεχομένως να του άνοιξε η όρεξη από τη στιγμή που άφησε πίσω του την Τότεναμ, η οποία ανήκει στην ίδια συνομοταξία με τους Ιταλούς: Ομάδα που επιχειρεί να ξεχωρίσει μέσα σε ένα ακόμη πιο ισχυρό πρωτάθλημα (Premier League) και να καταλήξει σε θέση Champions League.

Ο ΠΑΟΚ δεν απέδωσε ή δεν τον άφησε (αυτό ισχύει) η Ουντινέζε να αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο ή όσο αποτελεσματικό θα χρειαζόταν για μια αμφίρροπη αναμέτρηση με αφετηρία το 0-0 του Φρίουλι. Εμεινε πολύ πίσω από το ξεκίνημα και όχι τυχαία. Δεν ήταν τυχαίο το 0-2 στα πρώτα λεπτά και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δικαιολογία για να καλύψει τις αδυναμίες του το ευτράπελο πέναλτι για το 0-3.

Ο Μπόλονι έκανε το αυτονόητο, έβαλε τον Γεωργιάδη στα γρήγορα και κάπου μετά το 60΄ θυμήθηκε τον Νιμανί. Δεν έχει δα και τις καλύτερες λύσεις έναντι μιας ομάδας σαν την Ουντινέζε που διαχειρίζεται καμιά πενηνταριά ποδοσφαιριστές στην 18άδα και πολλοί από αυτούς ίσως να μην παίζουν την ερχόμενη Κυριακή στο καμπιονάτο, αλλά, να μένουν εκτός αποστολής.

Για τη δυναμική της Ουντινέζε δεν θα μπορούσε κανείς να αμφιβάλλει. Το 0-0 του πρώτου αγώνα μας ανάγκασε να συζητούμε για τις ελπίδες πρόκρισης και βέβαια το αποτέλεσμα της Τούμπας μας υποχρεώνει να παραδεχθούμε ότι δεν υπολογίσαμε σωστά και κάναμε λάθος.

Τελειώνοντας, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν αποκλείεται ο ΠΑΟΚ να έχει αδειάζει αρκετό από το ρεζερβουάρ των φετινών του δυνάμεων. Δεν αποκλείεται να του έχει σωθεί ένα μεγάλο μέρος από την ενέργεια και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μπαίνει στην τελική ευθεία για ότι καλύτερο υπάρχει από το πρωτάθλημα…

Θα δούμε, λοιπόν, πως θα παρουσιαστεί στη συνέχεια κι αν υπάρχουν ακόμη δυνάμεις ικανές για να τον διατηρήσουν ψηλά ή και ψηλότερα, στηριζόμενος –για τα ελληνικά δεδομένα- στη γνωστή αγωνιστική του συνοχή και αξιοπιστία.

πηγή: sportfm.gr

Εφιάλτης…!!

Εφιάλτης…
Απότομα ξύπνησε από το ευρωπαϊκό όνειρο ο ΠΑΟΚ.

Εφιαλτική βραδιά στην Τούμπα, με την Ουντινέζε να περνάει αέρα (3-0) από την έδρα του «Δικέφαλου του Βορρά» που είδε όλα να του πηγαίνουν στραβά και αποχαιρετά το Europa League φτάνοντας μέχρι τους «32» του θεσμού.

Τα γρήγορα γκολ των Ντανίλο (6’) και Φλόρο Φλόρες (15’) προσγείωσαν ανώμαλα τους Θεσσαλονικείς, που έψαξαν άμεση απάντηση, αλλά το δοκάρι (σε κεφαλιά του Τσιρίλο στο 16’) στάθηκε κόντρα.

Το αυστηρό πέναλτι που καταλόγισε o Χάγκεν και αξιοποίησε ο Ντομίτσι (51') διαμόρφωσε το τελικό σκορ.



Τόσο στην Ιταλία, όσο και στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ «δεινοπάθησε» στο πρώτο εικοσάλεπτο. Με την ειδοποιά διαφορά ότι στο «Ούντινε» άντεξε στο ξεκίνημα φωτιά των αντιπάλων. Ο Κρέσιτς, η συγκέντρωση και η τύχη τον κράτησαν όρθιο. Όλα αυτά τα στοιχεία απουσίαζαν επιδεικτικά σήμερα το βράδυ.

Παρότι ο κόσμος αποτέλεσε ξανά τον 12ο παίκτη, η διαφορά κλάσης ήταν αμείλικτη με την Ουντινέζε να μην χρειάζεται να εκμεταλλευτεί παραπάνω από δυο στιγμές απερισκεψίας για να πάρει το αίμα της πίσω για το 0-0 στο πρώτο ματς και ασφαλώς σαφές προβάδισμα πρόκρισης. Ο Ντανίλο έπιασε στον ύπνο την άμυνα του ΠΑΟΚ και με κεφαλιά έδωσε… κεφάλι στο σκορ (0-1 στο 6’) στην ομάδα του.

Ο Τσιρίλο (από τους καλύτερους στο «Φρίουλι») παραχώρησε «φτηνό» φάουλ, προσπάθεια από την οποία ξεκίνησε το δεύτερο τέρμα της Ουντινέζε. Ο Ντομίτσι το εκτέλεσε με κομπίνα και ο Φλόρο Φλόρες με άπιαστο σουτ υποχρέωσε τον Κρέσιτς να μαζέψει ξανά την μπάλα από τα δίχτυα του (0-2 στο 15’). Το σοκ ήταν μεγάλο για τον Μπόλονι και τους παίκτες που όμως δεν έμοιαζαν πρόθυμοι να τα παρατήσουν εύκολα.

Ωστόσο η γκίνια που συνόδεψε τις τελικές τους προσπάθειες δεν τους επέτρεψε οποιαδήποτε σκέψη να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Ο Τσιρίλο προσπάθησε να εξιλεωθεί αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι (κεφαλιά στο δοκάρι στο 16’). Ανάλογα αρνητική εξέλιξη είχε και η προσπάθεια του Μαλεζά, που έφυγε ελάχιστα άουτ. Η απογοήτευση κυρίευσε τους Θεσσαλονικείς, αφού τίποτε δεν πήγαινε βάσει σχεδίου.

Το τρίτο γκολ της Ουντινέζε ήρθε ως επιβεβαίωση μια αναπάντεχα κακής εμφάνισης. Ο Χάγκεν είδε πέναλτι στην επαφή Σνάουτσνερ-Φλόρο Φλόρες στην μεγάλη περιοχή και ο Ντομίτσι από τα έντεκα μέτρα εγραψε τον επίλογο (3-0 στο 51') της φετινής ευρωπαϊκής πορείας της ελληνικής ομάδας. Και το αξιοσημείωτο αήττητο σερί που σταμάτησε στους 12 σγώνες. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να καταλάβει κανείς πως τα εναπομείναντα λεπτά πέρασαν με τους μεν γηπεδούχους να μην έχουν μυαλό για μπάλα και τους δε φιλοξενούμενους να κατεβάζουν ρυθμούς περιμένοντας αμφότεροι το τελευταίο σφύριγμα.





ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης (31’ Γεωργιάδης), Μαλεζάς, Σνάουτσνερ (54’ Αποστολόπουλος), Γκαρσία, Λάζαρ, Λίνο, Σαλπιγγίδης, Γιάννου (64’ Νιμανί), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Τσουκαλάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου.

Ουντινέζε (Φραντσέσκο Γκουιντολίν): Χαντάνοβιτς, Ντομίτσι, Ντανίλο, Μπενάτια (87’ Φερονέτι), Ασαμόα, Αμπντί (46’ Μπατόκιο), Πιατσέντσα, Πασκουάλε, Μπάστα, Φαμπρίνι (69’ Αρμέρο), Φλόρο Φλόρες.

Στον πάγκο: Παντέλι, Νέουτον, Εκστραντ, Μαρσούρα.

Διαιτητής: Τομ Χάραλντ Χάγκεν (Νορβηγία)
Βοηθοί: Χάγκλουντ, Αντας
Επιπρόσθετοι: Σκιέρβεν, Μπέρτσεν
4ος: Νταγκ Βίνταρ Χαφσάς
Γήπεδο: Τούμπα


πηγή: sportfm.gr

Κατ` αρχάς ικανοποίηση...!!

Με σχετική ικανοποίηση υποδέχθηκαν οι παίκτες του Άρη στο Ρύσιο τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη γενική συνέλευση της κοινωνίας μελών, όπως είναι πλέον το νέο όνομα της Λέσχης.
Κατ` αρχάς ικανοποίηση...
Ιδίως τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Θανάσης Αθανασιάδης για την εισροή 2,5 εκ ευρώ ως τον Μάιο, ποσό που θα συμβάλει στην καταβολή χρημάτων έναντι των δεδουλευμένων που τους οφείλονται.
Πλέον αυτό που περιμένουν είναι το επόμενο δεκαήμερο να αρχίσει να υπάρχει μια σταθερή ροή όσον αφορά τις πληρωμές και να αρχίσει να εξομαλύνεται η κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Πηγή: allaboutaris.com

Βγάζει και ασίστ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Νεϊμάρ στο ματς της Σάντος με την Κομερσιάλ έκανε μια εκπληκτική ατομική προσπάθεια πίσω από τη σέντρα και έβγαλε ασίστ στον Ίμπσον! Ωραίος!
Βγάζει και ασίστ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα είπε με Πλατινί ο Γόντικας!!

Τα είπε με Πλατινί ο Γόντικας
Συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, είχε ο Δημήτρης Γόντικας στο περιθώριο της απολογία του Παναθηναϊκού και της τιμωρίας των «πρασίνων» με αποκλεισμό ενός έτους (με αναστολή) από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» στο τετ-α-τετ με τον ισχυρό άνδρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τον ενημέρωσε για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα αναφορικά με το νέο αθλητικό νόμο αλλά και τα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν και στο χώρο του αθλητισμού.

Παρόντος του κ. Θεοδωρίδη, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού και τον Δημήτρη Γόντικα να ζητεί να αντιμετωπιστεί με σεβασμό ο σύλλογος αφού ουδέποτε στο παρελθόν δεν έχει απασχολήσει τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για ανάλογα θέματα.

πηγή: sportfm.gr

Ξεκίνησαν οι απολύσεις στη Ρέιντζερς!!

Ξεκίνησαν οι απολύσεις στη Ρέιντζερς
Παρελθόν από το προσωπικό της Ρέιντζερς αποτελούν από το απόγευμα της Πέμπτης, δύο άτομα. Πρόκειται για τον διευθυντή ποδοσφαίρου, Γκόρντον Σμιθ και τον γενικό αρχηγό, Άλι Ράσελ.

Οι δυο τους συμφώνησαν να διακόψουν τη συνεργασία τους με τον σκοτσέζικο σύλλογο, έπειτα από συνάντηση που είχαν με τους διαχειριστές της ομάδας. Η απομάκρυνση των δύο ανδρών έγκειται στο γενικότερο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής κατάστασης των «διαμαρτυρόμενων» και της προσπάθειας που κάνουν οι προσωρινοί διοικούντες ώστε να επαναφέρουν την ισορροπία.

Εν μέσω διαχείρισης, κρινόταν επιτακτική η ανάγκη για μείωση του προσωπικού, ειδικά από τη στιγμή που δεν θα υπήρχε συνέπεια στις πληρωμές των μισθών. Έτσι λοιπόν, οι Σμιθ και Ράσελ απομακρύνθηκαν, με τους διαχειριστές της Ρέιντζερς να μην έχουν πάρει ακόμη κάποια άλλη απόφαση…

πηγή: england365.gr

Λαζαρίδης: «Δεν θέλουμε να χάνουμε»

Λαζαρίδης: «Δεν θέλουμε να χάνουμε»
Προσγειωμένος, παρά την εξαιρετική πορεία του Πλατανιά στο φετινό πρωτάθλημα της Football League, εμφανίστηκε ο Γιώργος Λαζαρίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο τερματοφύλακας της ομάδας από τα Χανιά τόνισε πως μπορεί αυτή τη στιγμή να απολαμβάνουν την πρωτιά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, όμως ο στόχος παραμένει η είσοδος στα πλέι οφ.


Διαβάστε απόσπασμα των όσων είπε ο Γιώργος Λαζαρίδης στην εκπομπή «Insiders» και τον Βασίλη Σαμπράκο:

Για τη φετινή –εντυπωσιακή- πορεία του Πλατανιά στο πρωτάθλημα της Football League: «Όλοι το θεωρούσαμε απίθανο στην αρχή να κάνουμε μία τόσο καλή πορεία. Ξέραμε πως θα αγωνιζόμαστε στη Football League 2. Είναι μία ευχάριστη έκπληξη για εμάς. Φυσικά, πιστεύαμε πως θα τα πάμε καλά, αλλά όχι και τόσο. Το φετινό πρωτάθλημα είναι μία ταχύτητα πιο κάτω απ’ ότι άλλες χρονιές. Αλλά εμείς δουλεύουμε καλά και κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν θέλουμε να χάνουμε με τίποτα. Μας πείσμωνε το γεγονός πως πολλές ομάδες έκαναν δηλώσεις με τις οποίες περίμεναν να μας νικήσουν. Γι’ αυτό παίρνουμε τα αποτελέσματα. Όμως, τώρα μας υπολογίζουν περισσότερο, αλλά πλέον όλοι θέλουν να μας κερδίσουν επειδή είμαστε πρώτοι».

Για τον κόσμο: «Από την αρχή του πρωταθλήματος μας στηρίζει αρκετά. Γέμιζαν το γήπεδο και συνεχίζουν να το κάνουν. Σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι έχει πολύ κόσμο».

Για το ενδεχόμενο της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα: «Ακόμα δεν συζητάμε κάτι τέτοιο. Φυσικά δεν μπορούμε να μιλάμε και για τη σωτηρία. Αυτό που κοιτάμε να είμαστε στα πλέι οφ. Όμως, εάν συνεχίσουμε με νίκες μέχρι το τέλος, γιατί να μην πιστεύουμε στην άνοδο».

Για το ποιον θεωρεί πιο δύσκολο αντίπαλο του Πλατανιά στο πρωτάθλημα: «Πιστεύω πως είναι η Βέροια. Είναι και ο Πανθρακικός μία καλή ομάδα, αλλά πιο πολύ μας δυσκόλεψε η Βέροια στην έδρα μας».

Για το ρόστερ του Πλατανιά: «Όλα τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν. Όποιος χρειαστεί, είμαι σίγουρος, πως θα μπει να δώσει το 110% για να πετύχει τους στόχους της η ομάδα. Βέβαια, θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα τα πράγματα, καθώς η ομάδα φτιάχτηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν και έμαθε πως θα αγωνίζεται τελικά στη Football League και όχι στην Football League 2».

Για τη φετινή του χρονιά στην ομάδα: «Είναι μία πολύ καλή χρονιά για μένα γιατί παίζω αρκετά αλλά και γιατί η ομάδα πάει πολύ καλά».

«ΠΑΟΚ με πάθος και… ηρεμία»!!

«ΠΑΟΚ με πάθος και… ηρεμία»!
Η συνταγή της ισορροπίας είναι αυτή που θα επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να «μαγειρέψει» την πρόκριση στους «16» του Europa League, σύμφωνα με τον Κώστα Μαλιούφα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Insiders» του Βασίλη Σαμπράκου στον NovaΣΠΟΡ 94,6, o παλαίμαχος άσος τόνισε ότι ο «δικέφαλος» θα πρέπει να συνδυάσει το πάθος με την υπομονή και την ηρεμία για να μπορέσει να λυγίσει την Ουντινέζε.

Χαρακτήρισε «κλειδί», δε, για το αν θα τα καταφέρει την απόδοση των Γκαρσία και Λαζάρ.


Αναλυτικά όσα είπε ο Μαλιούφας

Για το πώς είδε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ματς: «Ας μην κρυβόμαστε, δεν ήταν καλός ο ΠΑΟΚ στην Ιταλία. Δεν είχε κατοχή της μπάλας, σχεδόν δεν μπορούσε να αλλάξει τρίτη πάσα, ενώ αιφνιδιάστηκε κιόλας στην αρχή. Αυτό που μετράει, όμως, είναι το αποτέλεσμα. Κι αυτό φάνηκε και στο ντέρμπι με τον Άρη, όπου ο ΠΑΟΚ ήταν καλός και άξιζε τη νίκη, αλλά δεν την πήρε».

Για την τακτική που πρέπει, κατά τη γνώμη του, να ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ: «Το στιλ παιχνιδιού που ακολουθεί από την εποχή Σάντος μπορεί να δώσει την πρόκριση στον ΠΑΟΚ. Μέχρι τώρα, βέβαια, είχε και τον Βιεϊρίνια, που μπορούσε με μια ενέργεια να αλλάξει τη ροή του ματς. Τώρα, όμως, βασίζεται περισσότερο στην ομαδική λειτουργία. Όταν μπει, δε, σε κλίμα πρωταθλητισμού και ο Γεωργιάδης, νομίζω ότι θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Απόψε, όμως, το θέμα θα είναι η απόδοση όλης της ομάδας».

Για το αν θα πρέπει να επιτεθεί από την αρχή ο ΠΑΟΚ: «Μια ιταλική ομάδα -όπως ξέρουμε- αν της δώσεις χώρο, μπορεί να κάνει ζημιά. Αυτό που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ είναι να μην αιφνιδιαστεί, να παίξει με υπομονή, πάθος και ηρεμία. Από ‘κει και πέρα, μπορεί να εκμεταλλευτεί την παρουσία και του κόσμου και έστω με 1-0 να περάσει».

Για τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά: «Είναι αρκετοί. Όπως ο Κλάους, ας πούμε, αρκεί να μην είναι μοιραίος όπως με τον Άρη. Ο Λαζάρ, επίσης, είναι πολύ σημαντικός. Παίκτης-κλειδί, όμως και φυσικός ηγέτης της ομάδας είναι ο Γκαρσία. Στα άκρα δεν ξέρω πώς θα παίξει -ο Ετό θα προσέφερε σε αυτό το ματς- αλλά το βαρόμετρο θα είναι το κέντρο: Η απόδοση των Γκαρσία και Λαζάρ».

Για το προαίσθημα που έχει για το ματς: «Πρώτη φορά είμαι αισιόδοξος. Πολλές φορές έχει φτάσει στη βρύση ο ΠΑΟΚ και δεν έχει πιει νερό. Σήμερα, όμως, έχει την ευκαιρία να πετύχει μια σημαντική διάκριση και παράλληλα να πάρει μια μεγάλη οικονομική ανάσα».

FC: Παρθενορραφή στη συμπεριφορά δεν γίνεται!!

FC: Παρθενορραφή στη συμπεριφορά δεν γίνεται
Η Fifa Task Force Football 2014, που αυτο-αποκαλείται «think tank», είναι μια επιτροπή που εμπνεύστηκε και οργάνωσε ο Σεπ Μπλάτερ, η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο στη Ζυρίχη. Σύμφωνα με την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου στόχος της είναι «να εξετάζει προτάσεις για τη βελτίωση της ελκυστικότητας του ποδοσφαίρου και τον έλεγχο του αθλήματος στις διεθνείς διοργανώσεις, σε τομείς όπως οι κανόνες του παιχνιδιού, η διαιτησία, οι κανονισμοί, το γυναικείο ποδόσφαιρο, τα ιατρικά θέματα και το “ευ αγωνίζεσθαι”» -όλα αυτά κυρίως ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.
Σχολιάζει το Fight Club.
Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, αντιπρόεδρος ο Πελέ, ενώ ανάμεσα στα 19 μέλη της βρίσκουμε τους Αλμπερτίνι, Καφού, Ιέρο, Καρεμπέ, Σαβίσεβιτς και Χάτζι. Το τελευταίο θέμα με το οποίο ασχολήθηκε η επιτροπή ήταν η άρνηση του Λούις Σουάρες να δώσει το χέρι του στον Πατρίς Εβρά, απόρροια της γνωστής μεταξύ τους διένεξης. Αφού λοιπόν ο Μπεκενμπάουερ σχολίασε «Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι πρέπει να το σταματήσουμε», ανακοίνωσε επίσημα ότι πρότασή του είναι οι ποδοσφαιριστές -με τον ίδιο τρόπο που εισέρχονται όλοι μαζί στο γήπεδο- να φεύγουν όλοι μαζί στο ημίχρονο, να επιστρέφουν όλοι μαζί για την έναρξη του δεύτερου και στο τέλος του αγώνα να μαζεύονται και οι 22 στο κέντρο του γηπέδου και να ανταλλάσσουν χειραψίες.

Σε πρώτη ανάγνωση, κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικό στην πράξη. Θα εκλείψουν τα μίση και οι «ποντικομαχίες» και θα γίνουν όλοι οι παίκτες τζέντλμεν -έστω και με το ζόρι, έστω και υπό το φόβο τιμωρίας. Τι ωραία εικόνα, τι πολιτισμός! Σε δεύτερη ανάγνωση, αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν είναι δυνατόν ο («βίος και πολιτεία») Γκεόργκε Χάτζι να συμφώνησε με κάτι τέτοιο. «Απίθανο» σκέφτεσαι, «θα ερχόταν σε πλήρη αναντιστοιχία με τον χαρακτήρα που τόσα χρόνια επέδειξε στα γήπεδα». Αυτό, οδηγεί αυτομάτως στην τρίτη ανάγνωση: Που εδράζεται αυτή η «τόσο κρυστάλλινη», η «τόσο Τευτονική», η τόσο αποστειρωμένη πεποίθηση ότι αυτό πρέπει να επιβληθεί;

Συνιστά ή όχι μια τέτοια κίνηση απονεύρωση του ποδοσφαίρου από ένα από τα βασικά συστατικά του; Είναι οι ποδοσφαιριστές άνθρωποι ή ηθοποιοί; Μήπως να υποχρεωθεί και ο Μπριτζ να αγκαλιάσει με θέρμη τον Τέρι ή ο Μαραντόνα να απονείμει τιμητική πλακέτα στον Γκοϊκοετσέα; Και, ακόμα παραπέρα, πιστεύει ο Μπεκενμπάουερ και η επιτροπή ότι «όλα επιτρέπονται, αρκεί να δίνουμε τα χέρια στο τέλος και να φεύγουμε αγκαλιασμένοι» ή μήπως έχει κατά νου ένα γενικότερο σχέδιο που καταλήγει στον comme il faut-ισμό του ποδοσφαίρου, προκειμένου να γίνει περισσότερο ευπώλητο ως προϊόν; Αναμένεται ασφαλώς με μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση της FIFPro (Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών) στο θέμα διότι, ναι, αυτό είναι ένα τσίρκο στο οποίο ακροβάτες και ζογκλέρ έχουν σημαίνοντα λόγο. Στο κάτω-κάτω της γραφής αυτούς πληρώνει ο κόσμος για να δει, όχι αυτούς που έστησαν την τέντα.


πηγή: sportfm.gr

«Στην Μίλαν για άλλα δέκα χρόνια»

«Στην Μίλαν για άλλα δέκα χρόνια»
Είναι ευτυχισμένος στην Μίλαν και δεν το κρύβει. Ο λόγος για τον Ρομπίνιο, που μιλώντας στον ιταλικό Τύπο, εξέφρασε την ικανοποίησή του που ανήκει στο δυναμικό των «ροσονέρι» και δήλωσε πιστός «στρατιώτης» της ομάδας.

«Νιώθω πολύ καλά στην Μίλαν. Αν ήταν εφικτό θα έμενα εδώ για τα επόμενα δέκα χρόνια», τόνισε ο Βραζιλιάνος επιθετικός, που στην συνέχεια στάθηκε στο ντέρμπι κορυφής με την Γιουβέντους στο «Σαν Σίρο» το προσεχές Σάββατο (25/2).

«Μία ενδεχόμενη νίκη κόντρα στην Γιουβέντους θα είναι μεγίστης σημασίας κυρίως στον ψυχολογικό τομέα, παρά στην θέση στο βαθμολογικό πίνακα», το σχόλιο του 28χρονου φορ, που τέλος αναφέρθηκε και στον συμπαίκτη του, Αλεξάντρε Πάτο ο οποίος δεν διανύει περίοδο φόρμας. «Ο Πάτο είναι ένα φαινόμενο, απλώς φέτος ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μου έδειξε εμπιστοσύνη και με βοήθησε να δείξω τις δυνατότητές μου», κατέληξε.

*Όσον αφορά στη βαθμολογία στην Serie A, να σημειώσουμε ότι η Μίλαν είναι στην πρώτη θέση, έναν βαθμό μπροστά από τη δεύτερη Γιουβέντους, που έχει ματς λιγότερο.

πηγή: sportfm.gr

«Μαθήματα ήθους και πολιτισμού…»

«Μαθήματα ήθους και πολιτισμού…»
Με μία φράση τεσσάρων λέξεων, απάντησαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αδελφοί Αγγελόπουλοι στα όσα τους καταλόγισε ο αντίστοιχος του Παναθηναϊκού, Θανάσης Γιαννακόπουλος, στην σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού του κυπέλλου. «Μαθήματα ήθους και πολιτισμού», ήταν η πρώτη απάντηση των «ερυθρόλευκων», στο υβριστικό παραλήρημα όπω χαρακτηρίζουν, τις φράσεις του ηγέτη των «πράσινων».

Σκέφτεται μήνυση ο Σκινδήλιας

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός Γιώργος Σκινδήλιας που συγκέντρωσε και τα περισσότερα…πυρρά του Θανάση Γιαννακόπουλου, σκέφτεται να ακολουθήσει τη δικαστική οδό –να υποβάλει μήνυση- για τα όσα έγιναν. «Είστε όλοι μάρτυρες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκινδήλιας προς όλους όσοι ήταν στην αίθουσα την ώρα του ξεσπάσματος του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος τον εξύβρισε. Η οριστική απόφαση του θα παρθεί τις επόμενες ώρες.

πηγή: sportfm.gr

Ινιέστα: «Θα παλέψουμε μέχρι τέλους»

Ινιέστα: «Θα παλέψουμε μέχρι τέλους»
Την άποψη ότι η Μπαρτσελόνα παραμένει στο κυνήγι του τίτλου, παρότι βρίσκεται δέκα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο της Πριμέρα Ντιβιζιόν, Ρεάλ Μαδρίτης εξέφρασε με δηλώσεις του στον ισπανικό Τύπο ο Αντρές Ινιέστα.

«Θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Αυτός είναι ο μοναδικός μας στόχος. Να είμαστε ανταγωνιστικοί και να συλλέγουμε τρεις βαθμούς κάθε εβδομάδα προκειμένου να εκμεταλλευτούμε κάθε στραβοπάτημα της Ρεάλ Μαδρίτης», τόνισε ο μέσος των Καταλανών και πρόσθεσε:

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει πολλούς βαθμούς εκτός έδρας και αυτό φαίνεται στον βαθμολογικό πίνακα. Για να πάρεις το πρωτάθλημα πρέπει να είσαι συνεπής τόσο στα εντός, όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια και αυτό ήταν δύσκολο για εμάς».

Τέλος αναφέρθηκε στην ευρεία νίκη επί της Βαλένθια με σκορ 5-1 την περασμένη αγωνιστική και στάθηκε στην σημαντικότητα της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Ατλέτικο Μαδρίτης την προσεχή Κυριακή (26/2).

«Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στην Βαλένθια και το αποτέλεσμα θα πρέπει να μας δώσει μία σημαντική ώθηση ενόψει της συνέχειας. Τώρα έχουμε μπροστά μας το ματς με την Ατλέτικο και ξέρουμε ότι το έργο μας θα είναι δύσκολο. Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα και μετά την άφιξη του Ντιέγκο Σιμεόνε τα πράγματα είναι καλύτερα γι’ αυτούς. Αυτό που ελπίζουμε είναι ότι θα συνεχίσουμε να μαζεύουμε βαθμούς», κατέληξε.

πηγή: sportfm.gr

Έληξε η αποχή!!

Tην απόφαση να προπονηθούν πήραν οι μπασκετμπολίστες του Άρη και πλέον απομένει η ανακοίνωση.
Έληξε η αποχή!
Την απόφαση να δώσουν τέλος στην αποχή από τις προπονήσεις και να επιστρέψουν στα παρκέ έδωσαν πριν από λίγο στο Παλέ οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή. Μαζεύτηκαν, πριν τηνπρογραμματισμένη ώρα της προπόνησης, συζήτησαν και αποφάσισαν να βγουν για προπόνηση υπό τις οδηγίες του έλληνα κόουτς. Μάλιστα όπως αφήνουν να εννοηθεί αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης θα εκδώσουν και ανακοίνωση με την οποία θα εξηγούν την κατάσταση στην ομάδα.
Πηγή: Allaboutaris.com

Ομολογία αποτυχίας η διπλάσια ύφεση!!

“Η αβεβαιότητα σε σχέση με το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας έχει εκλείψει” έσπευσε να δηλώσει περιχαρής ο Όλι Ρεν λίγο πριν ανακοινώσει ότι η ύφεση στη χώρα μας θα διπλασιαστεί λόγω των νέων μέτρων που παίρνονται ελέω μνημονίου.
Ομολογία αποτυχίας η διπλάσια ύφεση!
Ο Επίτροπος έσπευσε μάλιστα να θυμίσει με νόημα πως οι επόμενες εβδομάδες και μήνες είναι κρίσιμοι για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Κομισιόν τελικά για φέτος η ύφεση θα είναι στο 4,4% ενώ αρχικά έκανε λόγο για 2,8%, σχεδόν διπλάσια δηλαδή.
Γιατί;
Λόγω των μέτρων είναι η απάντηση καθώς αναφέρεται χαρακτηριστικά πως αιτία είναι:
Η μείωση στην εσωτερική ζήτηση, λόγω της αναμενόμενης επιτάχυνσης στη “διόρθωση” της αγοράς εργασίας, δηλαδή λόγω του κουρέματος των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Θα υπάρξουν επιπτώσεις στις εισαγωγές λόγω της μειωμένης εσωτερικής ζήτησης καθώς μειώνεται το εισόδημα, ενώ και οι εξαγωγές θα έχουν καθοδική πορεία, παρά τη μείωση των μισθών και του κόστους εργασίας.
Ταυτόχρονα θα υπάρξει και αποπληθωρισμός της τάξης του 0,5%, λόγω της μείωσης των εισοδημάτων.
Επίσης εκτιμάται ότι θα επηρεαστεί αρνητικά και η απασχόληση, δηλαδή θα υπάρξει και αύξηση στην ανεργία.
Με λίγα λόγια ομολογείται ότι δεν υπάρχει ίχνος αναπτυξιακού μέτρου στο μνημόνιο και μάλιστα σε βάθος τριετίας.

Γκέι και λεσβίες εναντίον Μουρίνιο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε νέους μπελάδες μπήκε ο Ζοσέ Μουρίνιο, καθώς η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γκέι και Λεσβιών Αθλητών ζήτησε από την UEFA να τιμωρήσει τον τεχνικό της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς ο Πορτογάλος... βρίζοντας την UEFA πριν από το ματς με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, είπε: "Και αυτές οι "αδερφές" δεν θα μας πουν με τι μπάλες θα παίξουμε;"
Γκέι και λεσβίες εναντίον Μουρίνιο! (ΒΙΝΤΕΟ)
"Η ομοφοβία είναι απαράδεκτη στο ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα όταν εκφράζεται από μια τόσο σημαντική προσωπικότητα. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με τον κύριο Μουρίνιο, επειδή χρησιμοποίησε αυτές τις λέξεις και μάλιστα κατά τη διάρκεια ενός διεθνούς ματς", είπε η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Λουίζ Ένγκλφιλντ.






«Δεν θα υπάρχει αύριο για τον Παναθηναϊκό»...!!

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου σε δηλώσεις του στον NOVA Σπορ FM τόνισε πως οι «πράσινοι» προλαβαίνουν μέχρι τις 31 Μαρτίου να βρουν τα χρήματα που απαιτούνται από την UEFA, όμως, τα πραγματικά προβλήματα θα τα βρει μελλοντικά μπροστά του. «Στο τέλος της σεζόν δεν θα υπάρχει αύριο για τον Παναθηναϊκό», σχολίασε.
«Δεν θα υπάρχει αύριο για τον Παναθηναϊκό»...
«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα προλάβει. Μέχρι 31Μαρτίου θα πρέπει να βρει 2.5 εκατ. ευρώ, όσο είναι δηλαδή είναι η πρώτη δόση για να φτάσει έτσι μέχρι τον Ιούνιο. Αυτό είναι εφικτό αλλά δεν φτάνει. Το δάνειο το χρειάζεται άμεσα γιατί υπάρχουν κι άλλες εκκρεμότητες αν θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αν δεν δώσει αυτά τα χρήματα θα αρχίσει γκρίνια στους ποδοσφαιριστές και αυτό είναι καλό σε μια ομάδα».
Σχετικά με το αν η ομάδα θα καταφέρει να πάρει το δάνειο:
«Μπορεί να πάρει κάποιο μικρότερο ποσό. Είμαι σίγουρος πως θα πάρει τα 12 εκατ. ευρώ με εγγυητή τον κ. Πολέμη. Ακόμη κι έτσι, είναι δύσκολα τα πράγματα. Χρειάζεται η ομάδα 25 εκατομμύρια. Δηλαδή το δάνειο και την ΑΜΚ των 15 εκατομμυρίων. Αλλιώς θα πρέπει μετά από 20 ημέρες να βγάλει μετοχές στην ελεύθερη αγορά. Αυτό όμως, δεν είναι εφικτό».
Για το αν υπάρχει ελπίδα να βρεθεί λύση στο διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο:
«Υπάρχουν τρεις λύσεις που ίσως δεν μπορούν για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία να πραγματοποιηθούν εάν οι εμπλεκόμενοι δεν βάλουν τον ομάδα πάνω από το εγώ τους. Εάν δεν μπορέσουν να το κάνουν και να δει ο καθένας από τη μεριά του πως θα βοηθήσει, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Φοβάμαι πως στο τέλος της σεζόν, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στο πρωτάθλημα, δεν θα υπάρχει αύριο για τον Παναθηναϊκό. Εάν χάσει το πρωτάθλημα θα βγουν στην επιφάνεια προβλήματα που υπάρχουν αλλά δεν έχουν βγει προς τα έξω.
Αν πάρει το πρωτάθλημα θα πρέπει αυτός που θα αναλάβει την ομάδα, να βάλει 25 εκατ. για να ξοφλήσει τις παλιές οφειλές και άλλα 20 για να κάνει μεταγραφές. Υπάρχουν τα χρήματα από το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και πάλι δεν θα φτάνουν. Η πολυμετοχικότητα δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό, ούτε στην Ελλάδα. Πρέπει να βρεθεί ένας άνθρωπος που να πάρει την ομάδα στην πλάτη του. Πολύ φοβάμαι όμως πως δεν υπάρχει κανένας».

Για τα... μάτια του Σπανούλη!!

Τα φουστάνια που επικαλέστηκε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος στο σημερινό χαμό στα γραφεία της EOK δεν τα θυμήθηκε λόγω διαιτητών. Αφορμή ήταν το 18-2 και οι διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού. Όχι η πραγματική αιτία. Μόνο ο σκύλος τολμάει να τη γράψει...
Για τα... μάτια του Σπανούλη!
Είναι λογικό πολλοί να μην κατάλαβαν τι ήθελε να πει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Οι μηυμένοι ξέρουν όμως. Γιατί αυτά τα λόγια για τον Γιώργο Σκινδήλια, τα λέει σε διάφορα πηγαδάκια εδώ και καιρό ο Γιαννακόπουλος. Για ατην ακρίβεια από το καλοκαίρι του 2010.
Ο Γιαννακόπουλος κατηγορεί τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Ολυμπιακός ότι δεν κράτησε το λόγο του, δεν τήρησε την υπόσχεσή του να μην κτυπήσει τον Βασίλη Σπανούλη. Εδώ και καιρό στον Παναθηναϊκό λένε πως υπήρχε συμφωνία κυρίων με τον Παναθηναϊκό - παρουσία μαρτύρων - να μην κτυπήσει η μία ομάδα παίκτη του άλλου. Ο Ολυμπιακός προχώρησε στην μεταγραφή του Σπανούλη και έκτοτε ο Θανάσης βράζει κατά του Σκινδήλια, με αποκορύφωμα το σημερινό.
Για να είμαστε ακόμα πιο συγκεκριμένοι: Στον Παναθηναϊκό λένε πως ο Σκινδήλιας έδωσε τα χέρια με τον Μάνο Παπαδόπουλο και ορκίστηκε στον λόγο της ανδρικής του τιμής ότι δεν θα ασχοληθεί με τον Σπανούλη. Αυτό συνέβη λίγα 24ωρα πριν ανακοινωθεί επίσημα από την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Κι αυτό που γράφουμε δεν είναι απλά μια φημολογία αλλά προϊόν απόλυτα διασταυρωμένης πληροφορίας.

πηγή: sportdog.gr

Τους... έτρεξε ο Μασάδο!!

Μέρες Καρπενησίου και Ζέεφελντ για να μην πούμε Πρόμπιερζ, θυμίζουν οι προπονήσεις του Άρη αυτής της εβδομάδας στο Νέο Ρύσιο!
Τους... έτρεξε ο Μασάδο!
Ο Μανουέλ Μασάδο εκμεταλλεύεται την αναβολή της 23ης αγωνιστικής για να δώσει έμφαση λίγο παραπάνω και στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, παράλληλα με την τακτική.
Οι τρεις προπονήσεις αυτής της ομάδας είχαν αρκετό τρέξιμο, πολλά σπριντ, κυκλική προπόνηση και πολύ κούραση, κάτι στο οποίο δεν είχε συνηθίσει τους παίκτες τους ο 56χρονος τεχνικός. Οι ρυθμοί της προπόνησης θα πέσουν την Παρασκευή αφού το Σάββατο ο ΑΡΗΣ θα αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι την Λίτεξ Λόβετς.
Πηγή: allaboutaris.com

"Το γραφείο Τύπου 'έδωσε' τον Φερέιρα"!

Απίστευτη ατάκα του προέδρου της ΚΕΔ, Γιώργου Σαρρή, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο οποίος στην ερώτηση για το πώς επιλήφθηκε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας για τις δηλώσεις του Ζεσουάλδο Φερέιρα, απάντησε: "Το γραφείο Τύπου της ΕΠΟ διαβιβάζει απευθείας τα δημοσιεύματα και τα video στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Ετσι έγινε και με τις δηλώσεις Φερέιρα"!!
"Το γραφείο Τύπου 'έδωσε' τον Φερέιρα"!
Επίσης, στην-υποθετική-ερώτηση για το αν θα έρθει διαιτητής από το εξωτερικό για το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, σχολίασε: "Δεν πρόκειται να μετακαλέσουμε ξένο διαιτητή για το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού"

"Θα μπορούσαμε να είχαμε κηδεία"

O Πέτρος Κωνσταντινέας τόνισε πως η επίθεση που δέχθηκε είχε πολλούς ηθικούς αυτουργούς.
"Θα μπορούσαμε να είχαμε κηδεία"

Σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Πέτρος Κωνσταντινέας είπε:
"Υπάρχουν πολλοί ηθικοί αυτουργοί για την έκρηξη βόμβας στον φούρνο μου. Δεν ξέρω ποιος είναι ο εντολέας της επίθεσης. Πάντως, ήταν πολύ καλά οργανωμένη και ελπίζω να τον βρουν οι αρχές.Ποτέ δεν είχα ούτε προσωπικές ούτε επαγγελματικές διαφορές. Τώρα αντί για συνέντευξη, θα μπορούσαμε να είχαμε κηδεία".
Για το πως θα αντιδράσει:  "Σκέφτηκα να σταματήσω τη διαιτησία, αλλά αν το κάνω θα στείλω λάθος μήνυμα στους συναδέλφους μου. Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και συντοπίτης μου κύριος Σταθόπουλος δεν μου τηλεφώνησε σήμερα για να μου συμπαρασταθεί. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του".

Στις 21/3 και 4/4 οι ημιτελικοί!!

Έγιναν γνωστές οι ημερομηνίες διεξαγωγής των ημιτελικών του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο "Καραϊσκάκη" στις 21 Μαρτίου ενώ 15 ημέρες αργότερα θα υποδεχτεί τους "ερυθρόλευκους" στο "Γεντί Κουλέ".
Στις 21/3 και 4/4 οι ημιτελικοί
Οι ίδιες ημερομηνίες ισχύουν και για το άλλο ζευγάρι της τετράδας του Κυπέλλου μεταξύ του Ατρομήτου και του Αστέρα Τρίπολης.
Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ με την ΕΠΟ να μην έχει ανακοινώσει ακόμα το πότε. Η 18η, η 21η και η 25η Μαϊου είναι οι πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής του τελικού.

"Δεν μιλάω για νέα εποχή"

Ο εκτελεστικός διευθυντής τoυ Άρη, Γιάννης Κόντης, μίλησε για την επενδυτική πρόταση που ανακοινώθηκε στην Λέσχη, λέγοντας πως όλοι περνάνε εξετάσεις.
"Δεν μιλάω για νέα εποχή"
Aναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Κόντης στο«αθλητικό μετρόπολις»:
«Εγώ δεν θέλω να μιλάω για νέα εποχή στην ομάδα κι άλλα τέτοια που ακούω από χθες. Θα δούμε στην πορεία αν θα προκύψει κάτι τέτοιο. Αυτό που μπορώ να πω οπωσδήποτε είναι ότι η ομάδα θα έχει καλύτερο μέλλον. Δεν γίνεται ποτέ κάτι και αν δεν υπάρχουν δεσμοί και εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Επειδή εμείς που συζητήσαμε μαζί τους αλλά και κάποιοι από τη Λέσχη ξέρουμε την δυνατότητα και τη φερεγγυότητα των ανθρώπων με τους οποίους συζητούμε , έγκειται σε εμάς να δείξουμε καλή πρόθεση παρά σε αυτούς. Πιο πολύ εμείς περνάμε εξετάσεις και όχι αυτοί.
Ζητήσαμε το 3ετές μάνατζμεντ γιατί στο διάστημα αυτό πρέπει να εκπονήσουμε ένα πλάνο και δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα σε ένα εξάμηνο ή ένα χρόνο. Πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα, δεν είναι μόνο η αδειοδότηση, να φτιαχτεί μια καλή ομάδα και κάποιες άλλες κινήσεις. Ο Αρης δεν θα καταστρεφόταν ακόμη και αν δεν έρχονταν αυτά τα χρήματα. Οι παίκτες έχοντας πάρει μαθήματα από το τι έγινε με άλλες ομάδες θα μετέθεταν τις οφειλές για αργότερα».
Για τους επιμέρους τομείς της συνεργασίας ο εκτελεστικός διευθυντής είπε: «Όταν βάζεις κάποια χρήματα έχεις σκοπό να δημιουργήσεις υπεραξία, κανείς δεν δίνει τα  χρήματα για τα χάσει, πιστεύουν σε ένα πλάνο. Οι ίδιοι έχουν την τεχνογνωσία και θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις το μάρκετινγκ ή να πουλήσεις κάποιο ποδοσφαιριστής προβάλλοντάς τον στο εξωτερικό».

Σε ερώτηση για το πότε και αν θα αποκαλυφθεί το όνομα του ομίλου που δανείζει τα χρήματα απάντησε: «Τα χρήματα τα βάζουν πρόσωπα που είναι και μέλη της διοίκησης. Όταν όμως εκδηλωθεί η πρόθεση για να αγοράσουν τις μετοχές της ομάδας δεν αποκλείεται να αποκαλυφθεί το όνομα της εταιρίας».

Η χρονιά της δικαίωσης του "Αναστό"

Ανέκαθεν θεωρούσα τον Νίκο Αναστόπουλο ικανό προπονητή. Μια σειρά από ιστορίες όμως τον είχαν αδικήσει. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Η χρονιά της δικαίωσης του "Αναστό"
Η, πιο σωστά, με μια σειρά από ιστορίες είχε εκείνος αδικήσει τον εαυτό του, με συνέπεια να μην τον παίρνει η αγορά και η κοινωνία του ποδοσφαίρου όσο σοβαρά θα του έπρεπε βάσει των ικανοτήτων του. Αυτό που κάνει όμως στη διάρκεια αυτής της σεζόν με τον ΟΦΗ έρχεται να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό περί της ικανότητάς του ως προπονητή σε μια σειρά από επίπεδα. Διότι φέτος δεν είναι μόνο τεχνικές οι αρετές που ξεδιπλώνει. Είναι και η σχέση με τους ποδοσφαιριστές, σε επίπεδο ανθρώπινο και επαγγελματικό, αλλά και η γενικότερη στάση του απέναντι στον ΟΦΗ σε μια πολύ δύσκολη εποχή.
Αν αυτό το φετινό επίτευγμα του ΟΦΗ ήταν καμωμένο από έναν άλλο, πιο προβεβλημένο και περισσότερο σοβαροφανή προπονητή, η φάτσα του θα ήταν καθημερινός επισκέπτης των πρωτοσέλιδων και των homepages των αθλητικών media. Ο «Αναστό» όμως, επειδή έχει βάλει και εκείνος το χέρι του, έχει περάσει ως «γραφικός». Δεν πείθει. Διότι οι περισσότεροι στέκονται στο στυλ του ή τον λόγο του, και δεν κοιτάζουν τη δουλειά του.
Με όσα κάνει στον ΟΦΗ μέχρι εδώ, όποια και αν είναι η κατάληξη της φετινής πορείας, ο Αναστόπουλος έχει αγοράσει το δικαίωμα να καθίσει σε πάγκο ομάδας που θα κάνει πρωταθλητισμό. Δεν έχω ιδέα αν θα βρεθεί πρόεδρος που θα του τη δώσει αυτή την ευκαιρία που αποδεδειγμένα πλέον δικαιούται. Όμως του αξίζει. Αυτό που κάνει με τον φετινό ΟΦΗ είναι η δικαίωσή του.
Πηγή: theinsiders.gr

Σφυρίχτρες στο ...απόσπασμα!!

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας δέχτηκε για 3η φορά επίθεση. Διαβάστε άλλες περιπτώσεις διαιτητών που το ποδόσφαιρο αποδείχθηκε ...καταστροφικό για την επαγγελματική τους ζωή.
Σφυρίχτρες στο ...απόσπασμα!
Δεν είναι όλοι οι ρέφερι... επαγγελματίες διαιτητές αφού οι περισσότεροι εξ΄αυτών που σφύριζαν ή σφυρίζουν κάθε Σαββατοκύριακο δεν έχουν ως κύριο επάγγελμα την διαιτησία. Πολλοί βγάζουν τα προς τα ζην έχοντας άλλες δραστηριότητες.
Τρία... χτυπήματα σε Κωνσταντινέα
Πιο τρανό και πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι του Πέτρου Κωνσταντινέα. Ο εν λόγω διαιτητής έχει μεγάλο αρτοποιείο στην Καλαμάτα και αυτή είναι η κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα. Ο Μεσσήνιος ρέφερι κάθε βράδυ στην 01:00 πηγαίνει στον φούρνο του για ζυμώσει και δεν περιμένει από τα χρήματα της... σφυρίχτρας να ζήσει.
Ο Κωνσταντινέας δέχτηκε για τρίτη φορά, μέσα σε ένα χρόνο, επίθεση στον φούρνο του με πιο σημαντική να είναι αυτή που συνέβη πριν από μερικές ώρες καθώς το αρτοποιείο καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από βόμβα που ανατινάχτηκε.
Το πρώτο κρούσμα στον φούρνο του Κωνσταντινέα ήταν πέρσι όταν φίλοι του Ολυμπιακού είχαν βάψει το μαγαζί του «ερυθρόλευκο» μετά το παιχνίδι των Πειραιωτών με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Πριν από περίπου δύο μήνες, ο Έλληνας ρέφερι πηγαίνοντας το πρωί στο κατάστημά του, είδε σπασμένη τη τζαμαρία, όμως, σήμερα αυτό που αντίκρισε δεν το φανταζόταν ποτέ.

Φωτιά στο καθαριστήριο του Δούρου
Πριν αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2000, ο νυν άρχοντας της ΚΕΔ, Γιώργος Δούρος είδε το καθαριστήριο ρούχων που διατηρεί στην Κόρινθο να γίνεται παρανάλωμα του πυρός από τρεις αγνώστους. Οι περισσότεροι συνδύασαν τον εμπρησμό με τα διαιτητικά του σφυρίγματα στην αναμέτρηση του Άρη με τον Παναθηναϊκό!
Τα βουλκανιζατέρ του Καλόπουλου
Ο πρώην, πλέον, διαιτητής Δημήτρης Καλόπουλος διατηρεί βουλκανιζατέρ στην Θεσσαλονίκη. Αλλωστε, οι περισσότεροι το γνωρίζουν αφού πριν από λίγες ημέρες έκανε το γύρο του διαδικτύου μια φωτογραφία με το πούλμαν του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ να είναι παρκαρισμένο έξω από το μαγαζί του παλαίμαχου ρέφερι για να αλλάξει λάστιχα.
Ο Καλόπουλος μετά την διαιτησία του στο περσινό ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκης» είδε τα δύο καταστήματα ελαστικών που έχει, το ένα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το άλλο στην Ξηροκρήνη να φυλάσσονται από την Αστυνομία.
Στα βουλκανιζατέρ του Καλόπουλου δεν συνέβη το παραμικρό, αφού όποιος έμπαινε από τη δυτική είσοδο της πόλης, θα έβλεπε το περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Που ήταν παρκαρισμένο απέναντι από το μαγαζί του διαιτητή. Η Αστυνομία κάτι θα είχε... ακούσει και δεν κινήθηκε από μόνη της, ώστε να είναι συνεχώς εκεί για το φόβο των Ιουδαίων.
Αλλωστε παλαιότερα το βουλκανιζατέρ είχε δεχτεί επίθεση. Στις 3 Μαρτίου του 2010 είχε τοποθετηθεί εμπρηστικός μηχανισμός στο βουλκανιζατέρ του Καλόπουλου και την εντόπισε ο πατέρας του ρέφερι νωρίς το πρωί ανοίγοντας το μαγαζί. Ο πατέρας του Καλόπουλου βρήκε μια σακούλα σκουπιδιών, μέσα στην οποία υπήρχαν ένα δοχείο με βενζίνη, τέσσερα γκαζάκια και ένας μηχανισμός πυροδότησης.

Χειροβομβίδα στο Βασσάρα
Ο Κύρος Βασσάρας έχει ταξιδιωτικό γραφείο σε πολυκατοικία και στην είσοδο της στις 25 Μαρτίου 2010 «έσκασε» χειροβομβίδα. Ο παλαίμαχος διαιτητής έχει κατάστημα στον έκτο όροφο στην πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γιαννοπούλου και Ειρήνης, στο Παλαιό Φάληρο. Η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου βρέθηκε μία περόνη. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές
Δεν είναι σίγουρο ότι ο στόχος ήταν ο πρώην διεθνής διαιτητής αφού το μαγαζί που έχει βρίσκεται στον έκτο όροφο. Στην είσοδο βρέθηκαν και σημάδια από σφαίρες. Αξιοσημείωτο είναι πως ο Βασσάρας έχει βαφτίσει το παιδί του Γιώργου Δαλούκα, ο οποίος την προηγούμενη Κυριακή είχε σφυρίξει το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού.

 
Μπέρδεψαν τον Δαλούκα;
Ακόμη πιο παλιά, το 2009 υπήρξαν δύο ακόμα επιθέσεις σε διαιτητές. Η πρώτη ήταν στις 19 Οκτωβρίου. Κοντά στο μαγαζί με ορθοπεδικά είδη που έχει στο Βόλο ο διαιτητής Γιώργος Δαλούκας τοποθετήθηκε βόμβα. Το περίεργο είναι πως το κατάστημα βρίσκεται 30 μέτρα μακριά από του Ελληνα ρέφερι, έχει ανάλογα είδη και πρόκειται για συγγενή του. Υπήρξε το ενδεχόμενο οι δράστες να μπέρδεψαν τα μαγαζιά...
Θύμα επίθεσης ο Αμπάρκιολης
Δύο μήνες αργότερα, στις 10 Δεκεμβρίου του 2009, ο Απόστολος Αμπάρκιολης έπεσε θύμα επίθεσης στο κατάστημα του. Ο διαιτητής δούλευε σε κατάστημα ανδρικών ρούχων Prince Oliver στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και δύο άγνωστοι τον χτύπησαν στο πρόσωπο, πήραν την ταμειακή μηχανή, ενώ φέρεται να του είπαν να πάει στον οφθαλμίατρο.
Οι... τυχεροί διαιτητές
Πάντως, υπάρχουν και διαιτητές που δεν μπορούν να δεχτούν επίθεση στο επάγγελμα τους. Για παράδειγμα ο Βασίλης Παμπορίδης είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, ο Χρήστος Μήτσιος σωφρονιστικός υπάλληλος, ο Τάσος Σιδηρόπουλος αστυνομικός, ο Τάσος Κάκος εποχικός δασοπυροσβέστης, ο Μιχάλης Κουκουλάκης οφθαλμίατρος στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο Θανάσης Γιάχος υπάλληλος σε τράπεζα, ο Μάριος Λαμπρόπουλος λογιστής, ο Ανδρέας Παππάς φυσιοθεραπευτής, ο Ηλίας Σπάθας εργολάβος, ο Δημήτρης Θάνος ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας και ο Σταύρος Μάνταλος καθηγητής πληροφορικής.

πηγή: gazzetta.gr

"To φούρνο μπορούν να τον πάρουν, τη ψυχή μου όχι..."

Τι δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντινέας για τη δολοφονική επίθεση στο φούρνο του και τι απάντησε σε ερώτηση για το ποιους υποπτεύεται. Προτίθεται να παρατήσει τη διαιτησία;
"To φούρνο μπορούν να τον πάρουν, τη ψυχή μου όχι..."
Αναλυτικά οι απαντήσεις του Πέτρου Κωνσταντινέα στον "Sentra 103,3":
Για την επίθεση που του έγινε και αν πήγαινε στον φούρνο εκείνη την ώρα: "Θέλω να δώσω ένα καλό μήνυμα. Να είναι δυνατός γιατί έχει πολλά προβλήματα. Και οι διαιτητές να κρατάνε την αξιοπρέπεια τους. Εξαρτάται η δουλειά μου από την μέρα που πάω στο μαγαζί. Σήμερα θα πήγαινα μιάμιση ώρα μετά το γεγονός. Το υποπτεύομαι ότι μπορεί να με παρακολουθούσαν, αλλά δεν μπορώ να το ξέρω και πιο πολύ να το αποδείξω".
Για το αν περίμενε την επίθεση: "Όταν ξεκίνησα την διαιτησία κανείς δεν μου είπε ότι θα είναι όλα ρόδινα, αλλά δεν περίμενα να φτάσουμε και σε αυτό το σημείο".
Για το αν είναι ενημερωμένη η διαιτησία: "Είχαν δημιουργηθεί κάποια γεγονότα και είναι ενήμερη η Αστυνομία. Και λειτουργεί ανάλογα".
Για το αν είπε σε τοπικό κανάλι της Καλαμάτας ότι η επίθεση δεν είχε σχέση με το ποδόσφαρο: "Δεν είπα ότι η επίθεση δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο".
Για το αν προστατεύτηκε από την Αστυνομία: "Η Αστυνομία έκανε ό,τι ήταν δυνατόν να κάνει. Επειδή το γεγονός έγινε σήμερα και δεν μπορώ να μιλήσω για τα γεγονότα λόγω των ερευνών. Το μισό μαγαζί έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Δεν μπορώ να βγάλω πόρισμα, αλλά έχει καταστραφεί όλο το πωλητήριο".
Για το αν σκέφτεται αν σταματήσει την διαιτησία: «Είναι δίκοπο μαχαίρι ν' απαντήσω. Από τη μία σκέφτομαι αν αξίζει τον κόπο, γιατί δεν ζω από την διαιτησία. Από την άλλη είναι και το μήνυμα που θα περάσει και στους συναδέλφους. Θέλω να κάτσω να σκεφτώ ήρεμα τι θα κάνω. Θέλω να δώσω ένα μήνυμα. Τα υλικά αποκαθίστανται. Τα πνευματικά δεν αποκαθίστανται. Έχουν έρθει απλοί άνθρωποι και με βοηθάνε».
Για την επίθεση και την αντιμετώπιση των διαιτητών: "Δεν μπορώ να κάνω καμία δήλωση για ηθικούς αυτουργούς. Ότι έχω να καταθέσω τα έχω καταθέσει αναλυτικά στην Αστυνομία. Δεν μπορώ να τα πω στον αέρα. Εγώ λέω ότι είμαι ο χειρότερος διαιτητής, αλλά δεν θα μου το πουν οι άλλοι. Υπάρχει η ΚΕΔ να το πει. Το μόνο που με απασχολεί είναι το θέμα ηθικής. Την διαιτησία θα την σταματήσω όταν καταλάβω ότι δεν μπορώ ν' ανταποκριθώ σε ανθρώπους που δεν πιστεύουν ότι είμαι ηθικός".
Για την διαιτησία: "Η διαιτησία είναι μεράκι. Είναι λειτούργημα. Αν θέλουν να το περάσουν σαν κακούργημα εμείς οφείλουμε να το διαφυλάξουμε".
Για το διάστημα που είναι στην διαιτησία: "Με διαβάλει η ηθική, από την στιγμή που θα κρύψω πράγματα σημαίνει ότι δεν είμαι ηθικός. Είμαι 16 χρόνια διαιτητής, με στήριξε ο νομός μου και οι ομάδες του νομού μου. Αυτοί είναι η δύναμη μου. Όσοι έχουν γραμμάτια να πάνε να τα εξοφλήσουν. Εγώ παίζω 50-50. αν σταματήσω τι μήνυμα περνάω στα νέα παιδιά; Και αν συνεχίσω θα πουν τι πας να κάνεις ρε τρελές".
Για τους διαιτητές στην Ελλάδα: "Γι' αυτό ξεχωρίζουν οι διαιτητές στην Ελλάδα. Μία φορά είχε να σφυρίξει ένας ξένος στην Ελλάδα θα βάλει τα κλάματα".
Για το μήνυμα που θέλει να περάσει: "Θέλω να δώσω ένα αισιόδοξο μήνυμα, θα ήταν αλλιώς αν κάποιος πάθαινε κάτι. Τι θέλουν να μου πάρουν τον φούρνο, το σπίτι μου; Ας τα πάρουν, την ψυχή μου δεν πρόκειται να μου την πάρουν. Μόνο ο Θεός θα μου την πάρει".

«Μέχρι τέλη Μαρτίου η λύση»

Μια νέα εποχή ξημερώνει για τον Αρη, με την επικείμενη συμφωνία ανάμεσα στην ΠΑΕ και τους Ελβετούς επενδυτές. Η σχετική πρόταση πέρασε από το σώμα της «Κοινωνίας Μελών Αρη» και πλέον τρέχουν οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση και ολοκλήρωσή της.
«Μέχρι τέλη Μαρτίου η λύση»
Ένας από τους ανθρώπους που έχει βαθιά γνώση του όλου εγχειρήματος, καθώς συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στις διαπραγματεύσεις, είναι ο κ. Τάσος Ορφανίδης, ο οποίος μιλά στο novasports.gr. Ο κ. Ορφανίδης, μαζί με τους κ.κ Αθανασιάδη και Κόντη, πραγματοποίησε ουκ ολίγα ταξίδια στην Ελβετία, προκειμένου να φτάσει η ΠΑΕ σε αυτό το αποτέλεσμα και ως εκ τούτου η γνώμη του έχει ιδιαίτερη αξία.
-Η έκτακτη γενική συνέλευση της Λέσχης ανήκει στο παρελθόν. Πως εισπράξατε την όλη διαδικασία;
« Ηταν μια πάρα πολύ ωραία και χρήσιμη γενική συνέλευση. Θα την χαρακτήριζα ως την κρισιμότερη των τελευταίων ετών , μιας και στην ημερήσια διάταξη υπήρχε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα που κληθήκαμε να συζητήσουμε για την ΠΑΕ. Όπως γνωρίζετε, πάρα πολλά κλαμπ ανά τον πλανήτη ψάχνουν εναγωνίως για χρήματα αυτό τον καιρό, εξαιτίας της πολύ μεγάλης οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Εμείς καταφέραμε να βρούμε χρήματα και μάλιστα κομίζοντας δύο προτάσεις τις οποίες και θέσαμε ενώπιον του σώματος. Θέλω να σας πω, πως δεν επρόκειτο για μια απλή διαδικασία. Η αναζήτηση ήταν δύσκολη, ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που παρουσιάσαμε».
-Είναι λύση ανάγκης η συγκεκριμένη ή λύση προοπτικής;
« Θα έλεγα πως είναι λύση προοπτικής η οποία υπαγορεύθηκε όμως από την αναγκαιότητα των στιγμών. Τι θέλω να πω. Προκρίναμε αυτή τη λύση από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάτι άλλο στον ορίζοντα. Η ομάδα έπρεπε να λειτουργήσει και προς αυτή την κατεύθυνση κινηθήκαμε. Από κει και μετά, κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να έρθουν τα πράγματα στο μέλλον. Η προοπτική της αγοράς των μετοχών είναι ένα υπαρκτό σενάριο και ίσως κάποτε οδηγηθούμε εκεί, αλλάζοντας ριζικά τα δεδομένα».
-Τις αντιδράσεις που υπήρξαν από αρκετά μέλη, πως τις κρίνετε;
« Αυτές που ήταν καλοπροαίρετες, μπορώ να τις δικαιολογήσω. Το κάθε μέλος του Αρη ανησυχεί για την ομάδα και έχουμε την υποχρέωση να τον ακούμε. Υπήρξαν όμως και κακοπροαίρετες φωνές. Σε κάθε περίπτωση έπρεπε να τρέξουμε για να προλάβουμε και αυτό κάναμε».
-Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εισροής των κεφαλαίων στην ΠΑΕ;
« Όπως είπε και ο πρόεδρος περιμένουμε μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν να μπει στην ομάδα ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό το οποίο αναφέρθηκε. Δεν θέλω να δεσμευτώ με ημερομηνίες και να δημιουργήσω άγχος σε όλους αυτούς που περιμένουν κάποια χρήματα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχει λυθεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των προβλημάτων που υπάρχουν».
-Αισθάνεστε πως υποβαθμίζεται, μετά απ΄ όλα, αυτά ο ρόλος της Λέσχης;
«Δεν ξέρω και δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά. Η Λέσχη θα εξακολουθεί να υπάρχει, όπως ακριβώς είναι σήμερα. Τώρα το τι θα γίνει στο μέλλον, είναι κάτι που θα φανεί στη πορεία, όμως θεωρώ πως πάντα θα έχει το δικό της ξεχωριστό ρόλο στα δρώμενα του συλλόγου. Για μας η Λέσχη είναι πάρα πολύ σημαντική και νομίζω πως το ανέφερε και ο πρόεδρος στην ομιλία του. Θα μπορούσε να προχωρήσει το θέμα των επενδυτών, χωρίς να το φέρει στη Λέσχη, αφού πρόκειται για δανεισμό που βαρύνει πρόσωπα, όμως δεν το έκανε».
Πηγή: novasports.gr

Auf wiedersehen από Καλαμπόκη...!

Ο Γιάννης Καλαμπόκης φεύγει από τον ΠΑΟΚ και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με την Άλμπα Βερολίνου, με την οποία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις και δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και επίσημα εντός των επόμενων ωρών.
Auf wiedersehen από Καλαμπόκη...
Στον ΠΑΟΚ δεν... στεναχωρήθηκαν ιδιαίτερα αφού ήθελαν να γλιτώσουν από ένα «βαρύ» συμβόλαιο όπως αυτό του Γιάννη Καλαμπόκη.
Στον πάγκο της Αλμπα κάθεται ο -γνώριμος από το πέρασμά του στον Άρη- Γκόρντον Χέρμπερτ, ο οποίος ήταν εκείνος που εισηγήθηκε την απόκτησή του.
Πηγή: sentra-goal.gr

"Για μένα επρεπε να μην υπάρχει ο ΟΦΗ"

Ο Πέτρος Θεοδωρίδης δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Σερρών, ότι ο ΟΦΗ θα έπρεπε κανονικά ν' αγωνίζεται στη Δ' Εθνική και ότι στην Κρήτη δεν πρόκειται να καταλάβουν ποτέ ότι το ποδόσφαιρο είναι άθλημα!
"Για μένα επρεπε να μην υπάρχει ο ΟΦΗ"
Ο ισχυρός άνδρας του «λιονταριών» δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Σερρών, ότι ο ΟΦΗ θα έπρεπε κανονικά ν' αγωνίζεται στη Δ' Εθνική και ότι στην Κρήτη δεν πρόκειται να καταλάβουν ποτέ ότι το ποδόσφαιρο είναι άθλημα!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέτρου Θεοδωρίδη:
Στην αρχή είπε: «Έχω ζήσει και ανάλογα και χειρότερα αλλά και καλύτερα σε σχέση με τα χθεσινά. Οι φίλοι μας οι Κρητικοί μετά την ασυλία που τους δώσανε πέρυσι το πήρανε πάνω τους και κάνουν ό,τι θέλουν. Είναι η μόνη ομάδα μου παίζει χωρίς αδειοδότηση στη Σούπερ Λίγκα. Μάλιστα μας το κρατάνε μανιάτικο ότι ανεβήκαμε εμείς πριν δύο χρόνια. Δε μπορούν να χωνέψουν πως ο Πανσερραϊκός ανέβηκε.
Δικαιολογημένα είναι τα όσα κάνουν. Έχουν δικούς τους νόμους στην Κρήτη. Για μένα επρεπε να μην υπάρχει ο ΟΦΗ με τα όσα έκανε πέρυσι. Αυτά πληρώνει τώρα το ποδόσφαιρο. Φταίει η πολιτεία, γιατί με πολιτικές παρεμβάσεις κρατήθηκε ο ΟΦΗ αλλά και η ΕΠΟ. Νομίζουν ότι αυτοί είναι και κανένας άλλος. Δε πρόκειται να καταλάβουν ποτέ στην Κρήτη ότι το ποδόσφαιρο είναι άθλημα».
Για όσα έγιναν στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Τους είπα όπου νομίζετε ότι θα έχω ασφάλεια να κάτσω πριν τον αγώνα. Πρώτη φορά έκατσα στον πάγκο γιατί δε μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφάλεια μου. Εμένα το λέει η ψυχή μου, δε πάω στα γήπεδα με μπράβους. Δε προκαλέσαμε κανέναν. Έληξε το παιχνίδι, περιμέναμε να φύγουμε και εκεί έγινε η σύρραξη. Ήρθαν οι θερμόαιμοι Μαχλάς και Αδάμος που έδωσαν και αυτοί ένα ρεσιτάλ στα αποδυτήρια και ο επίσημος γιατρός του αγώνα και μας έλεγαν διάφορα. Όσο για τον παρατηρητή έφυγε πριν για να μην καταγράψει τι έγινε. Απούσα ήταν και η φύλαξη της αστυνομίας. Μετά έτυχε να συναντηθούμε με τον γιατρό στο αεροδρόμιο και μας αποκάλεσε Βούλγαρους. Εννοείται θα κάνουμε καταγγελία για τα όσα έγιναν».
Για τα συνθήματα που ακούστηκαν: «Για τα συνθήματα ότι αυτοί είναι στη Α΄ και εμείς στη Β΄, να δούμε του χρόνου πού θα παίζουν. Έπρεπε να είναι στη Δ΄ Εθνική ο ΟΦΗ με τα όσα έχει κάνει».
Για τον πανυηγυρισμό του Ταυλαρίδη που ήταν γι' αρκετά χρόνια παίκτης του Ηρακλή όταν βρισκόταν κι εκείνος στο «Γηραιό»: «Μπορεί να με πείραξε, αλλά εντάξει. Επαγγελματίας είναι. Θα με πειράξει το καλοκαίρι όταν θα κάνει 7 προσφυγές για να πάρει τα χρήματα του. Ίσως με πείραξε ότι δε σεβάστηκε το πρόσωπο μου».
Σχετικά με το αν συσπειρώσουν όλα αυτά τα γεγονότα την ομάδα του: «Νομίζω όσα έγιναν είναι ένα μήνυμα για όλους. Πρέπει να μας συσπειρώσουν. Οι παίκτες να καταλάβουν ότι είμαστε κοντά του και να ξυπνήσουν, να πάρουμε μπρος. Είμαστε πολύ φιλόξενοι ως ομάδα αλλά χρειάζεται φιλοξενία και μαχητικότητα. Φτάνουν τα χαϊδέματα».

Τακουνιά και... γκολάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο ματς για το πρωτάθλημα Νέων μεταξύ της Τσέλσι και της Νότιγχαμ Φόρεστ, ο Τζόρνταν-Πάλμερ Σάμιουελς έβαλε ένα καταπληκτικό γκολ με "τακουνάκι"! Δείτε το από το 0:30 και μετά!
Τακουνιά και... γκολάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η γκολάρα του Λοβ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το απίστευτο γκολ του Βάγκνερ Λοβ στην αναμέτρηση Φλαμένγκο-Βάσκο Ντα Γκάμα (1-1).
Η γκολάρα του Λοβ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ευκαιρία της χρονιάς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν υπάρχει το γκολ που έχασε ο Ντέιβιντ στο Φλαμένγκο-Βάσκο Ντα Γκάμα. Ο άνθρωπος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι αμαρκάριστος και από το μισό μέτρο! Απολαύστε τον...
Η ευκαιρία της χρονιάς! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Καθάρισε" ο Βούρος!!

Τη λύση στο θέμα των εισιτηρίων της ΑΕΚ βρήκε ο Γιάννης Βούρος με προσωπικές του ενέργειες και έτσι η “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ θα μπορεί να σφραγίζει σφραγίζει εισιτήρια στους εντός έδρας αγώνες της.
"Καθάρισε" ο Βούρος!
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ, Βασίλη Πουλάκο, πήγαν στο υπουργείο οικονομικών προκειμένου να γίνει συζήτηση και να βρεθεί μια φόρμουλα σχετικά με την φορολογική ενημερότητα ώστε η ΑΕΚ να μπορεί να σφραγίζει εισιτήρια στους εντός έδρας αγώνες της.
Σύμφωνα με τις πηγές ο Βούρος συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, και πέτυχε ρύθμιση ώστε η ΑΕΚ να μπορεί να σφραγίζει μέχρι τέλους της σεζόν εισιτήρια (συμπεριλαμβάνονται και τα πλέι οφ), αλλά μετά από κάθε αγώνα θα γίνεται εκκαθάριση των εισπράξεων και το καθαρό ποσό θα πηγαίνει κατευθείαν στην εφορία.
Δηλαδή με τη ρύθμιση που επιτεύχθηκε οι καθαρές εισπράξεις της ΑΕΚ από τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων της θα πηγαίνουν στην εφορία για να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.

πηγή: sportdog.gr

Έγινε και ο Παναθηναϊκός... ΑΕΚ!!

Η UEFA τιμώρησε τον Παναθηναϊκό με την ίδια ποινή που επέβαλε και στην ΑΕΚ, δηλαδή με 1 χρόνο με αναστολή και παράταση έως τις 31 Μαρτίου για να τακτοποιησει τις εκκρεμότητες του!
Έγινε και ο Παναθηναϊκός... ΑΕΚ!
Οι άνθρωποι της πράσινης ΠΑΕ απολογήθηκαν την Πέμπτη στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία και αμέσως μετά το τέλος ενημερώθηκαν για το ύψος της τιμωρίας. Για... κίτρινη κάρτα μιλούσαν εδώ και καιρό στο «τριφύλλι» και αυτή η κίτρινη σε πρώτη φάση μεταφράζεται σε μονοετή ευρωπαϊκό αποκλεισμό με αναστολή και 75.000 ευρώ πρόστιμο!
Επομένως, ως τις 31 Μαρτίου οι «πράσινοι» θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους οφειλές και παράλληλα να παρουσιάσουν τα αποδεικτικά έγγραφα στην UEFA, προκειμένου να μην ισχύσει η τιμωρία τους ενός έτους. Αλλιώς...
Πάντως αυτή ήταν η μέγιστη ποινή που περίμεναν και πλέον η προσοχή όλων στρέφεται στο πως θα λυθούν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, καθώς ο χρόνος άρχισε ήδη να κυλά αντίστροφα...
Για να ανακεφαλαιώσουμε, στον Παναθηναϊκό πρέπει μέχρι τα τέλη Μαρτίου να έχουν βρει 8 εκατ. ευρώ, για να προλάβουν να πληρώσουν τους παίκτες, να τους εξοφλήσει και να πάνε με τα παραστατικά στην UEFA στο τέλος Μαρτίου και να πάρει την πρώτη άδεια για την Ευρώπη.
Αν αυτό δεν συμβεί, τότε στο τέλος Μαρτίου ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό από την Ευρώπη για ένα χρόνο, ενώ το πρόστιμο θα διπλασιαστεί και θα φτάσει στις 150.000 ευρώ!

πηγή: sportdog.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Χθες δεν καταφέραμε πάλι να πάμε ταμείο αφού η Μπάγερν Μονάχου (;) δεν μπόρεσε να σκοράρει μέσα στη Λωζάνη για να έρθει το G/G απέναντι σε μια Βασιλεία με μεγάλο πάθος που πήρε μεγάλη νίκη!! Επιθετικά «φλύαροι» οι Γερμανοί, δέχτηκαν το γκολ στο τέλος και η ρεβάνς θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον!!
Στο σημερινό κουπόνι έχουμε τους επαναληπτικούς αγώνες στη φάση των 32 του Europa League. Κάποιες ομάδες έχουν ήδη προκριθεί, ενώ άλλες χρείαζονται τη νίκη για να προκριθούν. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός και η Άντερλεχτ έχουν τον πρώτο λόγο κυρίως λόγω δυνατής έδρας και εμπειρίας απέναντι σε Ρούμπιν Καζάν και Αλκμαάρ αντίστοιχα (καλές ομάδες όμως δύσκολα να πάρουν κάτι). Επίσης θα πάω με τον άσο της Σταντάρ Λιέγης που θα επιδιώξει από την αρχή να πάρει το προβάδισμα για να μην κινδυνέψει από την αδύνατη εκτός έδρας Βίσλα Κρακοβίας. Τέλος βλέπω εκατέρωθεν γκολ στο ματς Μπεσίκτας-Μπράγκα (το πρώτο παιχνίδι ήρθε 2-0, η Μπράγκα θα αναγκαστεί να ανοιχτεί μπας και πετύχει την ανατροπή, θα το πληρώσει διότι η Μπεσίκτας παίζει καλά τις αντεπιθέσεις), στο ματς  Αϊντχόβεν-Τραμπζονσπόρ (2-1 το πρώτο παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι θα αναγκαστουν να ανοιχτούν από την αρχή) και στο ματς Κλαμπ Μπριζ-Αννόβερο (1-2 το πρώτο ματς, οι Βέλγοι θέλουν τη νίκη, ενώ οι Γερμανοί είναι «μανούλες» στην αντεπίθεση)!!  

Avanti να δούμε τι έχουμε (σε ελεύθερη επιλογή):           
 1η ΤΡΙΑΔΑ:

ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ-ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ  G/G (1,72)

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ-ΒΙΣΛΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑΣ  1 (1,66)

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ-ΑΝΝΟΒΕΡΟ  G/G (1,61)

2η ΤΡΙΑΔΑ:

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ-ΑΛΚΜΑΑΡ   1(1,94)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ   1 (1,76)

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΜΠΡΑΓΚΑ   G/G (1,83)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!