Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Πώληση μετοχών της Ρέιντζερς στην Άρσεναλ!!

Πώληση μετοχών της Ρέιντζερς στην Άρσεναλ!
Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις σχετικά με την οικονομική διαχείριση της Ρέιντζερς, με την «Daily Record» να κάνει λόγο για πώληση στοιχείων του συλλόγου σε μετόχους της Άρσεναλ! «Πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών του Κρεγκ Γουάιτ, ο οποίος παραιτήθηκε από το πόστο του στις εταιρείες που μεσολάβησαν στην αγοραπωλησία των μετοχών.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρέιντζερς έχει να αντιμετωπίσει ακόμη μια κατηγορία, μετά από αυτή της χρήσης των εσόδων από τα εισιτήρια διαρκείας για την αγορά μετοχών, το καλοκαίρι του 2011.

Αυτή τη φορά, η «Daily Record» αποκαλύπτει την περίεργη διαδρομή μετοχών της σκωτσέζικης ομάδας, οι οποίες κατέληξαν σε κοινοπραξία, πίσω από την οποία φέρεται να βρίσκεται ο Άλισερ Ουσμάνοφ, εκ των συνιδοκτητών της Άρσεναλ!

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ κάνει λόγο για πώληση 16 μετοχών στην Red and White με τη συνολική μεταβίβαση να ξεπερνά τις 230.000 λίρες. Ωστόσο, μετά από εντολή του Γουάιτ, το ποσό αυτό δεν κατατέθηκε στα ταμεία της Ρέιντζερς, αλλά σε εταιρείες, στις οποίες μεγαλομέτοχος ήταν ο πρώην πρόεδρος των «Τζερς»!

Μία από αυτές, η Pritchard Stockbrokers με έδρα το Μπόρνμουθ της Αγγλίας, είδε τους λογαριασμούς της να παγώνουν στα μέσα Φεβρουαρίου, μετά από σχετική εντολή των Αρχών, ενώ και ο Γουάιτ παραιτήθηκε από το διοικητικό της συμβούλιο. Ωστόσο, δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη εταιρεία που εμπλέκεται στην αγοραπωλησία των μετοχών. Οι Merchant Corporate Recovery και η Merchant Strategic Renewal εμφανίζονται να έχουν στα ταμεία τους χρήματα από την κίνηση αυτή του πρώην προέδρου του σκωτσέζικου συλλόγου, με τον ίδιο να διατηρεί ακόμη το πόστο του και το μερίδιό του στη μετοχική τους σύνθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι νυν διαχειριστές της Ρέιντζερς εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά και να ζητήσουν τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Γουάιτ.

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: