Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

«Αλλάζουμε στάση εάν…»

«Αλλάζουμε στάση εάν…»
Μόνο εάν η ΕΠΟ θεσπίσει τις κατάλληλες ποινές στον πειθαρχικό της κώδικα θα της παραχωρήσει η Πολιτεία τις αρμοδιότητες της ΕΕΑ που ορίζει ο νέος αθλητικός νόμος ξεκαθάρισε ο Παύλος Γερουλάνος με συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Πολιτισμού εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα υπάρξουν ποινές από τη FIFA για το θέμα του αυτοδιοίκητου:

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. H FIFA, όπως και η ΕΠΟ, αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνει η Πολιτεία για να προστατέψει τον Έλληνα πολίτη, τον Έλληνα αθλητή και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εφόσον η ΕΠΟ δεν έχει ποινές για τα παραπτώματα που εμείς αναφέρουμε, είναι δουλειά της Πολιτείας να κάνει τον έλεγχο», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και συνέχισε:

«Αν κάποιος είναι φοροφυγάς, δεν θέλουμε να του ανήκει μια ομάδα, αν κάποιος είναι παράνομος, δεν θέλουμε να του ανήκει μια
ομάδα και ούτω καθ’ εξής. Αυτό που λέμε εμείς είναι πως όσο δεν υπάρχουν ποινές για αυτού του είδους τα παραπτώματα, θα επιβάλει τις ποινές η πολιτεία. Εμείς είπαμε πως πρέπει να βάλουν τις ποινές κι αν το κάνουν δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν αυτές οι ποινές από την FIFA και την UEFA. Εμείς τονίζουμε πως όσο δεν υπάρχουν οι ποινές από την ΕΠΟ, θα τις βάζουμε εμείς. Αν τις βάλει η ΕΠΟ, θα σταματήσουμε να τις βάζουμε εμείς. Όσο δεν προστατεύουν τον Έλληνα πολίτη και το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα το κάνουμε εμείς. Αν αποφασίσουν να το κάνουν, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», ανέφερε.

Στη συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε για το εάν υπάρχει κόντρα με τη Σούπερ Λίγκα και τους φορείς του ποδοσφαίρου:
«Δεν υπάρχει καμία κόντρα μεταξύ πολιτείας και Super League. ο συζητητής μου είναι η ΕΠΟ. Έχω επιλέξει να δουλεύω με τις Ομοσπονδίες κι όχι με τις διοργανώτριες αρχές. Είδα μια ανακοίνωση πολύ προσεκτικά γραμμένη που έριξε τη μπαλάκι της ευθύνης στην ΕΠΟ. Η ευθύνη υπήρχε στην ΕΠΟ κι αυτή θα αποφασίσει αν θα συμμορφωθεί με αυτό το νομοσχέδιο».

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος κι αν είναι μέτρο πίεσης, σχολίασε:
«Πέρσι τέτοια εποχή, ο κόσμος είχε εξαγριωθεί με όσα γίνονταν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλοι έλεγαν να το κλείσουμε. Εμείς ήμασταν αυτοί που θέλαμε να κρατήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο στα ευρωπαϊκά δεδομένα και να μην το καταστρέψουμε».

Σχετικά με το αυτοδιοίκητο ο υπουργός Πολιτισμού μίλησε για τα όρια του…
«Το αυτοδιοίκητο έχει όρια κι αυτά είναι το καλό του Έλληνα πολίτη. Όταν αυτό παραβιάζεται, δεν υπάρχει κανένα αυτοδιοίκητο. Είναι κάτι που το λένε και οι ίδιοι. Η ελληνική πολιτεία έχει εργαλεία στα χέρια της που μπορούν να διασφαλίσουν πως το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι στο επίπεδο που θέλει η FIFA και η ΕΠΟ».

Τέλος, σε ερώτηση για το σε τι συνίσταται η κόντρα με τον Ολυμπιακό απάντησε:
«Δεν ξέρω σε τι συνίσταται η κόντρα με τον Ολυμπιακό. Να ρωτήσετε εκείνη την πλευρά. Eμείς τα έχουμε βάλει με τρία σημαντικά προβλήματα. Αυτά είναι τα στημένα παιχνίδια, η βία και το ντόπινγκ. Αν κάποιοι θίγονται, πρέπει να βρουν οι ίδιοι το γιατί».

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: