Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Θέλει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αμυντικό χαφ!!

Ο Ολυμπιακός, σύμφωνα και με όσα έχει πει πλέον επίσημα ο προπονητής του, είναι στην αναζήτηση ενός δεκαριού -ενός παίκτη δηλαδή που θα παίζει πίσω από τον επιθετικό και θα μπορεί να λειτουργεί και ως οργανωτής παιχνιδιού, αλλά και ως περιφερειακός επιθετικός- ενώ ψάχνει και έναν κεντρικό αμυντικό.Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος
Θέλει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αμυντικό χαφ!
Στα μάτια μου η απόκτηση δεκαριού είναι μία μάλλον πολυτέλεια, από την στιγμή που στην ομάδα, υπάρχει ο Φουστέρ και ο Ιμπαγάσα, ενώ εκεί μπορούν να παίξουν και οι Ντιόγο, Σουμπίνιο και ο Τάτος. Και όταν αναφέρω μπορούν, εννοώ ότι είναι η φυσική θέση τους αυτή, τουλάχιστον του Σουμπίνιο και του Τάτου.
Από την άλλη, στο ρόστερ του Ολυμπιακού, αμυντικό χαφ υπάρχει επί της ουσίας μόνο ένα και αυτό είναι ο Φέισα. Ναι, υπάρχουν και ο Μοντέστο που μπορεί να παίξει εκεί ή υπό ειδικές συνθήκες και ο Μανιάτης και ο Γκρέκο. Αμυντικό χαφ, όμως, είναι μόνο ο Φέισα, ο οποίος δεν είναι και καθόλου βέβαιο ότι θα είναι υγιής ώστε να παίξει 30-35 ματς τη χρονιά, με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός είναι σχεδόν βέβαιο ότι και φέτος θα ξεπεράσει τα 40 επίσημα ματς.
Υπό αυτή την έννοια, κατά την άποψη μου, η μεγαλύτερη ανάγκη του ρόστερ αυτή τη στιγμή είναι -μετά τον στόπερ- ένα αμυντικό χαφ και ακολούθως ένα αριστερό μπακ σαφώς πιο καλό σε ό,τι έχει να κάνει με τα ανασταλτικά του καθήκοντα, διότι στην περσινή σεζόν ο Χολέμπας δεν έπαιξε σχεδόν σε κανένα δύσκολο ματς ως αριστερό μπακ, αφού στη θέση αυτή αγωνίζονταν ο Μαρκάνο.
Επίσης όσο κυλούν οι μέρες και η προετοιμασία προχωρά, γίνεται νομίζω σαφές ότι ορισμένες από τις ανανεώσεις συμβολαίων έγιναν μάλλον βιαστικά. Ο Πάντελιτς, ο Ιμπαγάσα και ο Μοντέστο δεν νομίζω ότι θα έχουν και πολύ χρόνο συμμετοχής την φετινή σεζόν.
Πηγή: sport-fm.gr

"Δεν θα είναι εύκολα για τον Παναθηναϊκό"!

Άντριου Γίλσον αναγνώρισε την εμπειρία του Παναθηναϊκού, ωστόσο τόνισε πως δεν θα έχει εύκολο βράδυ την Τρίτη.
"Δεν θα είναι εύκολα για τον Παναθηναϊκό"
«Ο Παναθηναϊκός είναι μία έμπειρη ομάδα στην Ευρώπη. Ακολουθούμε ένα... ιερό πλάνο και περιμένουμε να τον καλωσορίσουμε στο γήπεδό μας, αλλά θα είναι δύσκολο παιχνίδι για αυτόν...», είπε το μέλος του Δ.Σ. της Μάδεργουελ για το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Με ελπίδα το βάθρο...!!

Οι 103 αθλητές και αθλήτριές μας μπαίνουν από το Σάββατο (28/7) για τα καλά στη μάχη της διάκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πόσοι από αυτούς όμως έχουν τη δυνατότητα να στεφθούν Ολυμπιονίκες;
Με ελπίδα το βάθρο...

Οι τελευταίες στατιστικές έδωσαν 6 μετάλλια στη χώρα μας για τη διοργάνωση της βρετανικής πρωτεύουσας, εμείς όμως θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει από κάποιους η υπέρβαση…

Για τους 61 της ελληνικής αποστολής θα είναι η «παρθενική» παρουσία στο μεγάλο αθλητικό γεγονός, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, ότι δεν έχουν ελπίδες διάκρισης. Στην 5η τους Ολυμπιάδα θα μετάσχουν οι Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (στίβος), Αιμίλιος Παπαθανασίου (ιστιοπλοΐα), Καλίνικος Κρεάνγκα (πινγκ πονγκ) και ο Γιώργος Αφρουδάκης (υδατοσφαίριση), ενώ ένα σημαντικό ρεκόρ δημιουργούν ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Μαριάννα Λυμπερτά, καθώς και για τους δύο είναι η 4η συμμετοχή, αριθμός που δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί στο άθλημά τους.

Οι δύο τελευταίοι βάζουν και την πρώτη δυνατή υποψηφιότητα για ένα μετάλλιο στο Λονδίνο. Ειδικά ο Γιαννιώτης, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση βάσει των αγώνων που έδωσε πριν μεταβεί στη βρετανική πρωτεύουσα. Από την 17η θέση το 2008 στο Πεκίνο στα 10χλμ, ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της ανοιχτής θάλασσας. Παγκόσμιος Πρωταθλητής πριν από λίγους μήνες στη Σανγκάη και «ασημένιος» στην κούρσα των 5χλμ, ο Γιαννιώτης αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας, για την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στο Λονδίνο. Σε ό,τι αφορά την Μαριάννα Λυμπερτά, το χάλκινο μετάλλιο στα 10χλμ στο Παγκόσμιο της Σανγκάης της δίνει επίσης πολλές ελπίδες για διάκριση, αν όχι για το βάθρο, στις πρώτες θέσεις του αγωνίσματος.

Από τα «σίγουρα» χαρτιά της ελληνικής ομάδας θεωρούνται και τα πληρώματα της κωπηλασίας. Τέσσερις συνολικά βάρκες θα λάβουν μέρος στο ολυμπιακό τουρνουά κι εμείς περιμένουμε τρία μετάλλια… Μεγάλη επιτυχία αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, με το δίδυμο της Αλεξάνδρας Τσιάβου και Χριστίνας Γιαζιτζίδου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών να θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα. Μετά από τόσα χρυσά σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα ήρθε η ώρα και για ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Σημαντικές πιθανότητες έχει και το δίδυμο των Απόστολου και Νίκου Γκουντούλα στη δίκωπο άνευ, όπως και η τετράκωπος με τους Γ. Τζίλη-Γ.Τζιάλλα-Σ.Παπαχρήστο και Γ.Χρήστου, που έχουν διακριθεί σε όλες τις υπόλοιπες διοργανώσεις του αθλήματος.

Στο τάε κβον ντο, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, θα κυνηγήσει αυτή τη φορά το χρυσό. Έπειτα από δύο ασημένια μετάλλια σε Αθήνα και Πεκίνο, ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας είναι ανάμεσα στα φαβορί για ένα μετάλλιο. Από κοντά και ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο, ο οποίος μετά το «μπαμ» στους Αγώνες της Αθήνας, βρίσκεται διαρκώς στην ελίτ του αθλήματος με πέντε χρυσά και δύο ασημένια σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Παγκόσμιος πρωταθλητής στα -90 κιλά το 2010 και το 2011 είναι από τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για μια θέση στο βάθρο.

Μεγάλες προσδοκίες έχουμε και από τον Βλάση Μάρα στην ενόργανη γυμναστική και στο όργανο του μονόζυγου. Οκτώ χρόνια μετά τη συμμετοχή του στην Αθήνα κι έχοντας να επιδείξει μια πλούσια συλλογή από μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του αθλήματος –έγινε ο πρώτος που κατέκτησε πέντε χρυσά στο μονόζυγο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα- ο 29χρονος πρωταθλητής μας θα κυνηγήσει μια θέση στο βάθρο, γνωρίζοντας ότι βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους. Πολύ καλή παρουσία αναμένουμε και από τον Βασίλη Τσολακίδη στο δίζυγο, καθώς το ασημένιο μετάλλιο στο συγκεκριμένο όργανο πριν από λίγους μήνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του έχει δώσει την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση, στην πρώτη και τελευταία συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Καλές εμφανίσεις περιμένουμε και από τα πληρώματά μας στην ιστιοπλοΐα, με τα 470 των ανδρών (Παπαδόπουλος-Καμπουρίδης), τον Βύρωνα Κοκκαλάνη στα RSX, τον Γιάννη Μιτάκη στα Finn και τους Αιμίλιο Παπαθανασίου-Αντώνη Τσότρα στα Star να έχουν περισσότερες πιθανότητες για ένα καλό πλασάρισμα στις κατηγορίες τους. Από την ποδηλασία, ίσως έρθει η έκπληξη, με τον Χρήστο Βολικάκη να είναι πρώτος στη λίστα για διάκριση από τους αθλητές που θα μας εκπροσωπήσουν στο Λονδίνο, χωρίς να αποκλείονται οι Γιάννης Ταμουρίδης και ο Περικλής Ηλίας που έχει πολλές διακρίσεις στην ορεινή ποδηλασία.

Στα άλλα μεγάλα αθλήματα, στίβο και κολύμβηση είναι εξαιρετικά δύσκολο να περιμένουμε το οτιδήποτε πλην ενός καλού πλασαρίσματος και συμμετοχές σε ημιτελικούς και ίσως τελικούς, ενώ δεν αποκλείουμε και την Εθνική μας πόλο των ανδρών, τη μοναδική που θα μας εκπροσωπήσει σε ομαδικό άθλημα. Αν και η ομάδα άρχισε τους τελευταίους μήνες να βρίσκει ξανά τα πατήματά της, οι εμφανίσεις της έδειξαν ότι είναι ικανή για το καλύτερο.

Καλή μας επιτυχία!

πηγή: gazzetta.gr

Ου... αναρτήσεις το πάσο σου!!

Η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων ζήτησε από δύο συμμετέχοντας αθλητές να διαγράψουν τις αναρτήσεις τους με τα πάσο τους στο Twitter, αφού φοβάται την αντιγραφής των bar codes.
Ου... αναρτήσεις το πάσο σου
Η Κάρλι Λόιντ της γυναικείας ομάδος ποδοσφαίρου τωνΗ.Π.Α. κι ο Βρετανός κωπηλάτης Ζακ Πέρτσεϊς κλήθηκαν να κατεβάσουν τις αναρτήσεις του με τα πάσο τους στοTwitter έπειτα αίτημα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο λόγος; Ο φόβος της αντιγραφής των bar codes, που μπορούν να ανοίξουν τις πόρτες σε κάθε χώρο που σχετίζεται με τους Αγώνες.
Πηγή: Gazzetta.gr

"Λύκος" κι επίσημα!!

Στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς θα αγωνίζεται από την επόμενη χρονιά -και επίσημα- ο Αντρέι Κιριλένκο.
"Λύκος" κι επίσημα
Σε δηλώσεις που έκανε ο «AK-47» εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με την επιστροφή του στο NBA, ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστοί οι όροι του νέου του συμβολαίου, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η ομάδα της Μινεσότα.
«Είμαστε χαρούμενοι που ο Αντρέι αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο NBA και στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς», δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος των «Λύκων», Ντέιβιντ Καν, και πρόσθεσε:
«Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του στο ΝΒΑ απέδειξε πως είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς παγκοσμίως. Έχει την ικανότητα να παίζει σε διάφορες θέσεις, ενώ η εμπειρία του είναι μία σημαντική προσθήκη για την ομάδα μας. Έρχεται με το βραβείο του MVP στην Ευρώπη, αγωνιζόμενος σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της ηπείρου, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας».
Από την πλευρά του, ο Αντρέι Κιριλένκο δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος με την επιστροφή μου στο NBA, στους Τίμπεργουλβς. Η ομάδα της Μινεσότα έχει έναν από τους καλύτερους προπονητές στη λίγκα, τον Ρικ Έιντελμαν, ενώ πιστεύω πως ο τρόπος παιχνιδιού μου, ταιριάζει απόλυτα στην ομάδα. Επίσης, μου αρέσει το ταλέντα που υπάρχουν, με παίκτες σταρ όπως ο Κέβιν Λοβ και ο Ρίκι Ρούμπιο».
Πηγή: sport-fm.gr

Πλαστά εισιτήρια στην τοξοβολία!!

Απίστευτο και όμως... βρετανικό! Στα προκριματικά της τοξοβολίας που ήταν κεκλεισμένων των θυρών, κάποιοι πήγαν να μπουν με εισιτήρια και φυσικά διαπίστωσαν πως τους είχαν κοροϊδέψει.
Πλαστά εισιτήρια στην τοξοβολία!
Η τοξοβολία άνοιξε τις πύλες της με τους προκριματικούς αγώνες, ωστόσο με το... καλημέρα είχαμε προβλήματα. Ειδικότερα, αρκετά άτομα προσήλθαν στον χώρο του αγωνίσματος με εισιτήρια και φυσικά δεν τους επετράπη η είσοδος, καθώς ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Φυσικά, έπεσαν θύματα επιτήδειων, αφού τα εισιτήρια ήταν πλαστά!

πηγή: sportdog.gr   

Στο β΄ γκρουπ των 94κ. ο Καβελασβίλι!!

Η Ελλάδα μετέχει με έναν αθλητή, τον Δαβίδ Καβελασβίλι, ο οποίος θα βρίσκεται στο β΄ γκρουπ των 94 κιλών το απόγευμα (17:30) της 4ης Αυγούστου και έχει δηλώσει 385 κιλά.
Στο β΄ γκρουπ των 94κ. ο Καβελασβίλι
Στους Αγώνες του Λονδίνου έξι χρυσοί ολυμπιονίκες του Πεκίνου θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τους τίτλους τους. Συγκεκριμένα πρόκειται για πέντε άνδρες και μόνο μία γυναίκα, την Κορεάτισα Μι-Ραν Γιανγκ στα +75 κιλά. Οι υπόλοιποι είναι οι: Γιάεχιουκ Σα (Ν.Κορέα, 77κ.), Γιονγκ Λου (Κίνα, 85κ.), Ιλια Ιλιν (Καζακστάν, 94κ.), Αντρέι Αραμνάου (Λευκορωσία, 105κ.), Ματίας Στάινερ (Γερμανία, +105κ.).

Επίσης, μετέχουν οι 13 από τους 15 παγκόσμιους πρωταθλητές του 2011 (Παρίσι). Ο μοναδικός αθλητής που ταξίδευσε στο Λονδίνο ως παγκόσμιος πρωταθλητής και κάτοχος χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, είναι το παιδί-θαύμα από το Καζακστάν, ο 24χρονος Ιλια Ιλιν που πρωταγωνιστεί στην Αρση Βαρών από το 2005!

Τέλος, η νεότερη συμμετέχουσα είναι η Χαντίτζα Μοχάμαντ (Η.Α.Ε.) στα 75κ. γυναικών καθώς έχει γεννηθεί στις 19 Ιουνίου του 1995, ενώ ο γηραιότερος είναι ο Σλοβάκος Μάρτιν Τέσοβιτς στα 105κ. (26 Οκτωβρίου 1974).

πηγή: sportdog.gr   

Μας τα... γύρισε ο Κόμπι!!

Θυμάστε τον Κόμπι Μπράιαντ που πριν από μόλις δύο εβδομάδες δήλωνε ότι η τωρινή ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ θα νικούσε την dream team του ’92; Τώρα τα... γύρισε!
Μας τα... γύρισε ο Κόμπι
Αναφορικά με την ομάδα των ΗΠΑ που εμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης το ’92, ο σούπερ σταρ των Λέικερς, τόνισε:
«Ήταν καλύτεροι από εμάς. Είχαν ψηλούς όπως οι Ντέιβιντ Ρόμπινσον και Πάτρικ Γιούιν και η ομάδα είχε μεγαλύτερη ισορροπία. Ήταν θρύλοι του μπάσκετ. Ελπίζω κάποια μέρα να γίνουμε κι εμείς».
Θέλοντας να δώσει και την πρόβλεψή του για το ζευγάρι του τελικού στους Αγώνες, ο Μπράιαντ έχρισε αντίπαλο των ΗΠΑ την Ισπανία, λέγοντας:
«Ισπανία... Αν φτάσουμε στον τελικό, αυτή είναι η ομάδα που περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε και είμαστε έτοιμοι γι' αυτήν. Γνωρίζουμε ότι η έλλειψη ύψους που έχουμε στο ρόστερ θα είναι κάτι που πρέπει να ρυθμίσουμε. Είδαμε στο φιλικό στη Βαρκελώνη με την Ισπανία ότι ο Πάου έπαιζε κοντά στο καλάθι και ο Μαρκ (σ.σ. Γκασόλ) δεν ήταν εκεί. Θα μπορούσε να κάνει μεγάλη διαφορά η παρουσία του αδερφού του».

"Kρατάμε τα θετικά"

Ο Κώστας Καζναφέρεις τόνισε ότι το σκορ στο φιλικό με την Σιένα δεν έπαιζε ρόλο και το σημαντικό είναι πως η ομάδα έδειξε θετικά στοιχεία.
"Kρατάμε τα θετικά"
Αναλυτικά τα όσα είπε ο άσος του Άρη: «Το σκορ δεν μας ενδιέφερε και τόσο. Δεν ήμασταν έτοιμοι σε αντίθεση με τη Σιένα. Κρατάμε τα θετικά στοιχεία. Έχουμε κάποιες ατέλειες αλλά τα πήγαμε καλά».

Για τα θετικά που κράτησε: «Αρκετοί παίκτες μπορούν να παίξουν σε διάφορες θέσεις Παίκτες-εργαλεία. Επίσης είμαστε μια ομάδα που τρέχει ασταμάτητα».

Για το αν παίξει φέτος στη φυσική του θέση: «Είναι θέμα του προπονητή. Όπου με χρειαστεί εκεί θα αγωνιστώ. Θα διανύσουμε ένα «Γολγοθά» φέτος και πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για τη Σιένα: «Περιμέναμε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στη δύναμη. Αυτές τις μέρες δουλεύουμε στο μεσοαμυντικό κομμάτι για να μην δεχόμαστε εύκολα γκολ και να πιέζουμε σε όλο το γήπεδο».

Η Πειραιώς πήρε την Αγροτική!!

Στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε η Τράπεζας της Ελλάδος, κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας, που έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Η Πειραιώς πήρε την Αγροτική
Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης, που προβλέπει ο σχετικός νόμος 4021/2011, διερευνήθηκε το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων τραπεζών για την απόκτηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας.
Το υγιές τμήμα περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων. Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος.

Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση. Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.
Η ΤτΕ υπογραμμίζει πως με τη λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της Αγροτικής Τράπεζας και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της.
Στη δική της ανακοίνωση η Τράπεζα Πειραιώς διαβεβαιώνει πως η προσφορά της διασφαλίζει όλες τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας, «πράγμα που αποτελεί και δέσμευση της Διοίκησης», η οποία καλωσορίζει τους νέους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς.
Από την προσεχή Δευτέρα, 30 Ιουλίου, όλο το δίκτυο καταστημάτων της Αγροτικής θα λειτουργεί υπό το σχήμα της Πειραιώς, διατηρώντας όμως την εμπορική επωνυμία "ATEbank". Όλες οι συναλλαγές των πελατών της Αγροτικής θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, όπως μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή.
Όπως επισημαίνει η Τράπεζα Πειραιώς πλέον δημιουργείται ένας ισχυρός εγχώριος τραπεζικός οργανισμός, που παρέχει απόλυτη προστασία στον αγροτικό κόσμο, καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πελατών, καταθετών και δανειοληπτών, ποιότητα υπηρεσιών και μεγαλύτερες δυνατότητες χρηματοδότησης της εθνικής οικονομίας, με σύνολο ενεργητικού 75 δισ. ευρώ, καταθέσεων 35 δισ. ευρώ και χορηγήσεων 47 δισ. ευρώ.
Το προσωπικό του Ομίλου ανέρχεται σε 17.000 εργαζόμενους και το σύνολο του δικτύου των καταστημάτων σε 1.230, με παρουσία σε εννέα ακόμη χώρες εκτός Ελλάδας.
«Η λύση που προκρίθηκε ενισχύει το τραπεζικό σύστημα, είναι σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή πρακτική εξυγίανσης τραπεζών και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τα ισχύοντα στην εθνική νομοθεσία, πάντα με γνώμονα τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος, την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, τη διασφάλιση των καταθετών και την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος στην κρίσιμη περίοδο που διανύει σήμερα η χώρα» τονίζει στη δική του ανακοίνωση το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας..
Γνωστοποιεί ακόμη πως για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το θέμα της Αγροτικής Τράπεζας λειτουργεί Τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης στο 210 98 92 800.
ΣΥΡΙΖΑ: Μείζον έγκλημα σε βάρος της Αγροτικής
Για «μείζον έγκλημα» σε βάρος της Αγροτικής Τράπεζας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς, δηλώνοντας πως θα επιδιώξει να διερευνηθεί «η ύπαρξη σοβαρών ευθυνών από την κυβέρνηση, επειδή δεν διαφυλάχθηκε σημαντικής αξίας δημόσια περιουσία».
«Η επιχειρούμενη διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την τύχη ολόκληρου του ελληνικού λαού, αφού θα ελέγχει το σύνολο σχεδόν της γεωργικής δραστηριότητας στη χώρα», προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως εξηγεί, αυτός ο οποίος ελέγχει την Αγροτική Τράπεζα «στην πραγματικότητα θα ελέγχει ως ιδιοκτήτης το 40% του εγγείου κεφαλαίου της χώρας, το οποίο είναι υποθηκευμένο σ' αυτήν και μπορεί, να τους «κατευθύνει» σε μορφές παραγωγής, οι οποίες μπορεί να μη συμφέρουν τον ελληνικό λαό», και οι οποίες στην πραγματικότητα «συμφέρουν τους «επενδυτές» της τράπεζας».
Επισημαίνει παράλληλα ότι η ΑΤΕ είναι η μόνη αμιγώς κρατική τράπεζα της χώρας, είναι η μόνη που πορεύεται αυτή τη στιγμή χωρίς κρατική ενίσχυση μέσω προνομιούχων μετοχών και προσθέτει ότι τα κεφάλαια που χρειάζεται η Αγροτική Τράπεζα αφορούν αποκλειστικά απώλειες από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, σε αντίθεση με τις τέσσερις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες που για να επιβιώσουν απαιτείται κάλυψη και των τεράστιων λειτουργικών ζημιών τους.
Η Κουμουνδούρου διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψει την «άνευ όρων παράδοση της περιουσίας του ελληνικού λαού» και καλεί την κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος να διευκρινίσουν πώς γίνεται αποδεκτή προσφορά μιας ιδιωτικής τράπεζας, που διαθέτει κεφαλαιακή επάρκεια με ενίσχυση από το ΤΧΣ, για την απορρόφηση κρατικής τράπεζας.
Ζητεί ακόμη να κοινοποιηθούν τα κριτήρια με βάση τα οποία κρίθηκαν βιώσιμες οι τέσσερις τράπεζες και μη βιώσιμη η Αγροτική, οι εκθέσεις των συμβούλων για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τα business plans και τα capital plans, όπως επιβάλλουν και οι διεθνείς κανόνες για τη διαφάνεια, η περίφημη Βασιλεία ΙΙ.
Τέλος ζητείται η δημοσιοποίηση των στοιχείων όλων των βιώσιμων τραπεζών ειδικά, όπως επισημαίνεται, όταν παρατηρούνται φαινόμενα καταχώρισης έκτακτων προβλέψεων και να καταγραφούν αναλυτικά οι επισφάλειες που έχουν καταγράψει οι τέσσερις τράπεζες.
ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr


Έβερτον για Κατίδη!!

Μπορεί ο Άρης να κέρδισε την δικαστική διαμάχη με τον Γιώργο Κατίδη, μια και η προσφυγή του παίκτη απορρίφθηκε από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ και ο μέσος να έχει ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή των "κίτρινων" στη Βόρεια Ιταλία, ωστόσο δύσκολα ο παίκτης θα παραμείνει στον σύλλογο.

Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός ποδοσφαιριστής φαίνεται πως εξετάζει δύο προτάσεις που έχει από ομάδες του εξωτερικού, αφού επιθυμία του είναι να συνεχίσει την καριέρα του εκτός συνόρων. Μάλιστα οι δύο προτάσεις είναι από την Έβερτον και τον ΑΠΟΕΛ, με τον αγγλικό σύλλογο να είναι πιο κοντά στην απόκτηση του Κατίδη. 
 
πηγή: metrosport.gr