Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Λονδίνο 2012: Χαμόγελα Ρογκ για την καταπολέμηση του ντόπινγκ!!

Την απόλυτη ικανοποίησή του για το βαθμό ετοιμότητας της ΔΟΕ ως προς την καταπολέμηση του ντόπινγκ, εξέφρασε ο Ζακ Ρογκ, σε συνέντευξή του.
«Είναι καλό σημάδι ότι βρέθηκαν αθλητές που ήταν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες, για την καταπολέμηση του ντόπινγκ. Συνολικά έχουν βρεθεί θετικοί 107 αθλητές τους δύο τελευταίους μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Εξακολουθούμε να κάνουμε συνεχείς ελέγχους πριν τη διοργάνωση και φυσικά θα συνεχιστούν κατά τη διάρκειά της. Θέλω να πω όμως, ότι αυτό είναι η απόδειξη πως το σύστημα λειτουργεί, ότι είναι αποτελεσματικό και αποτρεπτικό», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, ο οποίος εμμέσως αναφέρθηκε και στο θέμα της ισότητας των φύλλων και του ρατσισμού, βάσει της πολιτικής που ακολουθεί η ΔΟΕ: «Θα συνόψιζα σε "συγχαρητήρια", αλλά σίγουρα πιστεύω, ότι υπάρχει ικανοποίηση με ό, τι έχει επιτευχθεί. Να θυμόμαστε όμως ότι έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε».
Ο Ρογκ μίλησε και για τη συνεχιζόμενη πρόοδο στους ελέγχους ντόπινγκ και τα δείγματα του 2004: «Δεν τελείωσε η διαδικασία. Ξέρετε, η διαδικασία είναι πολύ αυστηρή. Είναι όμως τέτοια όπου πρέπει να προστατεύεται και το δικαίωμα του αθλητή», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το Λονδίνο είναι πανέτοιμο για να διοργανώσει μια άρτια Ολυμπιάδα: «Θα ήθελα να πιστεύω ότι από την άποψη της ετοιμότητας οι αγώνες αυτοί είναι στην ίδια θέση με αυτή του Σίδνεϊ και του Πεκίνου σίγουρα, για να μιλήσω για τους πιο πρόσφατους Ολυμπιακούς. Αλλά και πάλι για να μιλήσουμε για την ουσία της διοργάνωσης, θα πρέπει να μου κάνετε την ίδια ερώτηση την ημέρα της τελετής λήξης».


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: