Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Βασικές διαπιστώσεις!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για την εικόνα του ΠΑΟΚ και το θετικό πρόσημο, καθώς και για τον παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Βιεϊρίνια που χρειάζεται η ομάδα.
Βασικές διαπιστώσεις!
Το παιχνίδι με την Αιντχόφεν έκλεισε τον κύκλο των φιλικών αγώνων προετοιμασίας του ΠΑΟΚ πριν από τους δυο πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες με την Μπνει Γιεχούντα στα πλαίσια του Γιουρόπα Λιγκ.
Εκτιμώ ότι η εικόνα της ομάδας είναι ικανοποιητική για τα δεδομένα της εποχής. Το πρόσημο είναι θετικό από το σύνολο των εμφανίσεων που πραγματοποίησε η ομάδα που είναι γεγονός ότι έδειξε αδυναμίες και κενά στο φιλικό με τους Ολλανδούς που ήταν και το πιο δυνατό από την ημέρα που ξεκίνησε η προετοιμασία.
Στην κόντρα με την Αιντχόφεν φάνηκαν καθαρά οι αδυναμίες της ομάδας στην τροφοδότηση των επιθετικών. Γενικά η ομάδα πάσχει στην τελική προσπάθεια, κάτι που παραδέχθηκε και ο Γιώργος Δώνης.
Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να προστεθεί στο ρόστερ του ΠΑΟΚ ένας παίκτης που θα ενισχύσει το αριστερό άκρο της μεσαίας και επιθετικής γραμμής. Ο Δικέφαλος χρειάζεται έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Βιειρίνια. Έναν παίκτη που θα πατάει με άνεση την αντίπαλη περιοχή, θα σουτάρει και θα έχει τη δυνατότητα να κερδίζει προσωπικές μονομαχίες στο ένας με έναν.
Ενδεχομένως να έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι χρειάζεται ένας επιπλέον παίκτης στη μεσαία γραμμή της ομάδας. Ωστόσο τα στενά οικονομικά δεδομένα αφενός και η επιστροφή του Γιώργου Φωτάκη (που η τεχνική ηγεσία θεωρεί δεδομένο ότι θα προσφέρει σημαντική βοήθεια) αφετέρου δεν αφήνουν περιθώρια για δεύτερη κίνηση εκτός κι αν εντοπιστεί παίκτης -ευκαιρία, σε ταλέντο και οικονομικές απαιτήσεις.
Υ. Γ. 1 Με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα από τον ΠΑΟΚ, δεν θα έχει πρόβλημα απέναντι στους Ισραηλινούς. Για να μην παρεξηγηθώ δεν θεωρώ ότι η Μπνει Γιεχούνται είναι εύκολος αντίπαλος για τον Δικέφαλο. Καμία ομάδα δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Ο Δικέφαλος για να εξασφαλίσει την πρόκριση του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα χρειαστεί να επιστρατεύσει την σοβαρότητα του και την μαχητικότητα του απέναντι σε μια ομάδα που -όπως όλες οι Ισραηλινές- θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις για την διάκριση.
Υ. Γ. 2 Δεν χωρά συζήτηση ότι σε περίπτωση αποχώρησης του Μαλεζά (που ήταν σχεδόν βέβαιο την ώρα που έγραφα το κείμενο) απαιτείται η απόκτηση ενός στοπερ που θα καλύψει άμεσα και αποτελεσματικά το κενό που θα δημιουργηθεί. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς και έχω αντιληφθεί ότι πρόθεση τόσο της τεχνικής ηγεσίας όσο και της διοίκησης είναι να αντικατασταθεί ο Μαλεζάς.
Υ. Γ. 3 Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και σε περίπτωση αποχώρησης του Δημήτρη Σαλπιγγίδη αν και θεωρώ (προσωπική εκτίμηση είναι, μπορεί και να κάνω λάθος) ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ του ΠΑΟΚ και του διεθνή επιθετικού προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην Τούμπα.
Υ. Γ. 4 Ο Δώνης κερδίζει καθημερινά ολοένα και περισσότερο την εκτίμηση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Ο κυριότερος λόγος είναι γιατί εμπιστεύεται και επενδύει στους νέους παίκτες της ομάδας χωρίς να τους χρησιμοποιεί ως άλλοθι!

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: