Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ινγκς: «Είμαι σοκαρισμένος…»

Ακόμη να πιστέψει ο Ντάνι Ινγκς ότι εδώ και λίγες ώρες ανήκει στο δυναμικό της εθνικής ανδρών της Αγγλίας!  
Ο επιθετικός της Λίβερπουλ έλαβε την παρθενική του κλήση από την πρώτη ομάδα των «τριών λιονταριών» και όπως χαρακτηριστικά είπε: «Για να είμαι ειλικρινής νιώθω σοκαρισμένος. Δεν το περίμενα! Να φανταστείτε ότι είχα κλείσει εισιτήρια για να δω τους δικούς μου στο Σαουθάμπτον και τα ακύρωσα»!
Μια καλή ευκαιρία, λοιπόν, για τον ποδοσφαιριστή των «κόκκινων» να δείξει ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Η λογική λέει πως,  μετά και τη μαθηματική πρόκριση στα τελικά του Euro 2016, ο Χότζον θα του δώσει λεπτά συμμετοχής στα δύο τελευταία ματς των προκριματικών ενάντια σε Εσθονία και Λιθουανία.
*Πηγή: England365.gr*

Σκέφτεται την αποχώρηση ο Ντεμπισί!!

Πιο σοβαρά από ποτέ… γυροφέρνει στο μυαλό του Ματιέ Ντεμπισί η αποχώρηση από την Άρσεναλ τον ερχόμενο Ιανουάριο!  
Πληροφορίες της «Telegraph» αναφέρουν ότι ο Γάλλος μπακ έχει απηυδήσει με την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα και τις ελάχιστες ευκαιρίες που έχει λάβει από τον Αρσέν Βενγκέρ, με αποτέλεσμα να σκέφτεται πιο έντονα από ποτέ να ζητήσει να αποχωρήσει από τους «κανονιέρηδες» για ομάδα που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο!
Όλα αυτά και ενώ θυμίζουμε ότι πρόσφατα είχε εκφράσει ανοιχτά την πρόθεσή του να πει «αντίο», εφόσον η κατάσταση δεν άλλαζε. Από τότε, όμως, πέρασε καιρός, τα πράγματα παραμένουν ίδια, με μοναδική εξαίρεση τις… τάσεις φυγής που έγιναν περισσότερες!
*Πηγή: England365.gr*

Επιστρέφει ο Σόκρος!

Αντίστροφα από την επιστροφή του στην ενεργό δράση μετρά ο αρχηγός της Στόουκ, Ράιαν Σόκρος. 
Ο 27χρονος αμυντικός, ο οποίος είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην πλάτη τον περασμένο Αύγουστο, συμμετείχε έπειτα από αρκετές εβδομάδες στις προπονήσεις των «potters», δείχνοντας σε καλή κατάσταση.
«Έκανε ένα βήμα παραπάνω αυτές τις μέρες, συμμετέχοντας στις προπονήσεις. Είναι πολύ ευχάριστο που τον έχουμε ξανά μαζί μας και υπολογίζω πως αν όχι την επόμενη εβδομάδα, τότε σίγουρα τη μεθεπόμενη θα είναι σε θέση να αγωνιστεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κόουτς της ομάδας, Μαρκ Χιουζ.
*Πηγή: England365.gr*

Με Στάριτζ στο ντέρμπι η Λίβερπουλ

Ο Μπρένταν Ρότζερς επιβεβαίωσε πως επαναφέρει τον Ντάνιελ Στάριτζ στα πλάνα του για το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, μετά τον αποκλεισμό του Άγγλου επιθετικού από την αποστολή για το ματς με τη Σιόν.  
Ο τεχνικός της Λίβερπουλ ανέφερε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα έχει στη διάθεσή του όλους όσοι βρίσκονταν στην αποστολή και το περασμένο Σάββατο, στην αναμέτρηση με την Άστον Βίλα, τονίζοντας όμως ότι είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Κριστιάν Μπεντεκέ.
Ο Βέλγος επιθετικός αντιμετωπίζει πρόβλημα και όλα θα κριθούν μετά και την προπόνηση του Σαββάτου, για να δει ο Ρότζερς αν ο ποδοσφαιριστής είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Όσο για τον Στάριτζ, ο προπονητής των «κόκκινων» ανέφερε: «Βάσει της δουλειάς που κάνει, θα φτάσει η στιγμή που θα μπορούμε να τον υπολογίζουμε για όλα τα παιχνίδια της ομάδας μας. Ακόμα δεν μπορεί να γίνει αυτό και αυτός ήταν ο λόγος που έμεινε εκτός για το Γιουρόπα Λιγκ. Πάντως, τώρα ανυπομονεί για το ντέρμπι». 
*Πηγή: England365.gr*

Μαρτίνεθ: «Στα ντέρμπι, δεν παίζει ο ... τίτλος του φαβορί»

Αισιόδοξος λόγω της καλής περιόδου που διανύει η Έβερτον εμφανίστηκε ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ενόψει του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, ωστόσο, υποστήριξε ότι σε τόσο σημαντικά παιχνίδια, δεν παίζει ο... τίτλος του φαβορί, αλλά σημασία έχει η απόδοση των παικτών στα 90 λεπτά που διαρκεί το ματς.  
Ο τεχνικός των «ζαχαρωτών», υποσχέθηκε στον κόσμο της ομάδας του πως «οι ποδοσφαιριστές μου θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους γιατί γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια.
Είναι πραγματικά ευλογία να συμμετέχεις σε ένα τέτοιο ιστορικό ντέρμπι, όμως το απολαμβάνεις μόνο αν πάρεις το θετικό αποτέλεσμα. Η νίκη μας επί της Γουέστ Μπρομ με τον τρόπο που ήρθε, ο τρόπος που αντιδράσαμε, δείχνουν ότι πορευόμαστε σωστά, μαθαίνουμε και γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι».
Ερωτηθείς για την κατάσταση της Λίβερπουλ κι αν η ομάδα του μπορεί να καρπωθεί τον τίτλο του φαβορί, ο Ισπανός τεχνικός απάντησε: «Σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν παίζει ο τίτλος του φαβορί, αλλά η απόδοση των ποδοσφαιριστών για 90 λεπτά. Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι είμαστε φορμαρισμένοι και προερχόμαστε από καλά αποτελέσματα, όμως, αν κοιτάξει κανείς τα χρήματα που έχει διαθέσει τα τελευταία χρόνια η Λίβερπουλ για την ενίσχυσή της, μπορεί να την καταστήσει φαβορί...».
*Πηγή: England365.gr*

«Τραβούσα βίντεο τον κόσμο του ΠΑΟΚ»

Στον ArenaFM 89.4 μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώτης Εγκωμίτης, που βρέθηκε στην Τούμπα για να παρακολουθήσει το παιχνίδι του «δικεφάλου» με τον Ντόρτμουντ. Αναφέρθηκε στο χθεσινό(1/10) παιχνίδι , στο καλό στήσιμο του ΠΑΟΚ, στον εκπληκτικό κόσμο αλλά και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Τα όσα είπε στον ArenaFM 89.4:
«Η Ντόρτμουντ είναι μια εκπληκτική ομάδα που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί τόσο στην Γερμανία όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ πιστεύω ότι στάθηκε καλά και πέτυχε το σκοπό του. Το παιχνίδι με την Κράσονταρ θα είναι πολύ σημαντικό για να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΑΟΚ που μου κανόνισε τις προσκλήσεις, συνάντησα αρκετούς φίλους σε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα».
Αναφορικά με το ποιον ξεχώρισε στο χθεσινό παιχνίδι αλλά και το γκολ που δέχτηκε: «Δεν θέλω να σταθώ σε κάποιο πρόσωπο, ήταν μια ομαδική προσπάθεια , ο ΠΑΟΚ έπαιξα σαν ομάδα. Αντιμετώπισε πολύ σωστά την Γερμανική ομάδα, έκλεισε καλά τους χώρους και κατάφερε να βάλει και το γκολ. Το γκολ αυτό δεν έπρεπε να το δεχτούνε αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».
egkomitis
Για τα όσα έγιναν μετά το τέλος του παιχνιδιού: «Με στεναχώρησε πολύ αυτό που έγινε στο τέλος, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν. Δεν αγαπάνε την ομάδα όσοι κάνουνε αυτά τα πράγματα. Να φωνάζεις για την ομάδα, να χειροκροτάς, να εμψυχώνεις αλλά μέχρι εκεί. Είναι λίγοι αυτοί που τα κάνουνε και χθες είδαμε και την αντίδραση. Ο κόσμος πάντως ήταν εκπληκτικός, εγώ τραβούσα βίντεο σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού».
Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ο Ολυμπιακός είχε δυο μέρες ξεκούραση παρά πάνω. Είδαμε όλοι τι υπερπροσπάθεια έκανε ο ΠΑΟΚ χθες. Με την βοήθεια του κόσμου νομίζω ότι η ομάδα θα πάρει έξτρα ώθηση και μπορεί να φτάσει στην νίκη».*Πηγή: arenafm.gr*

«Αυτοί που συνελήφθησαν είναι επικηρυγμένοι στην Γερμανία»

O πρόεδρος του Ελληνικού κλάμπ της Ντόρτμουντ, Αλέξανδρος Μανιός, φιλοξενήθηκε στο Arena FM 89.4. Αναφέρθηκε στις συλλήψεις που έγιναν πριν το παιχνίδι αλλά και σε αυτές που έγιναν μέσα στο ματς. Μίλησε για την αδελφοποίηση που υπάρχει με την ομάδα του Άρη, ενώ ανέφερε ότι ο έλεγχος που έγινε στην Τούμπα, στους Γερμανούς, ήταν ο πιο αυστηρός που τους έχει γίνει ποτέ!
Μεταξύ άλλων είπε:
«Ο έλεγχος που έγινε στο πέταλο είναι ο πιο αυστηρός που έχουν ζήσει ,είπαν οι φίλαθλοι της Ντόρτμουντ. Και η Μπορούσια έχει παίξει πάρα πολλά παιχνίδια. Ήταν έλεγχος… αεροδρομίου. Με ανιχνευτή μετάλλων, ταυτοποίηση διαβατηρίων αλλά πάλι κάποια πράγματα κατάφεραν να περάσουν».*Πηγή: arenafm.gr*

«Μου μένουν 6 με 12 μήνες ζωής»

Ο Νέιτ Χάφμαν μίλησε δημόσια για την περιπέτεια της υγείας του, ανακοινώνοντας πως βρίσκεται ένα βήμα πριν το τέλος. «Μου μένουν έξι με δώδεκα μήνες ζωής», αποκάλυψε ο άλλοτε παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Ο άλλοτε παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ παλεύει με τον καρκίνο, με τις μέχρι τώρα ενδείξεις πάντως να μην είναι θετικές. Το κάθε άλλο, αφού ο βετεράνος σέντερ βρίσκεται η ασθένειά του βρίσκεται στο τελικό στάδιο.
Η «ομάδα του λαού» έσπευσε άμεσα να δηλώσει πως βρίσκεται στο πλευρό του, με τον ίδιο -λίγες ημέρες αργότερα- να αποκαλύπτει τα πάντα γύρω από την περιπέτεια της υγείας του. «Πήγα στον ογκολόγο και μου είπε ότι έχω έξι με δώδεκα μήνες ζωής ακόμη», είπε αρχικά για να επισημάνει πως «αν κάνω χημειοθεραπείες, θα μπορούσα να ζήσω μέχρι δώδεκα μήνες. Διαφορετικά δεν θα αντέξω πάνω από έξι μήνες».
Πως βιώνει ο ίδιος όλη αυτή την κατάσταση; «Πραγματικά, δεν ξέρω τι να κάνω. Μιλάμε για μία πολύ δύσκολη απόφαση, επειδή η χημειοθεραπεία έχει πολλές παρενέργειες στο σώμα μου. Από αυτά που μου είπε ο γιατρός είναι ότι ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί θανάσιμα», ανέφερε λέγοντας πάντως πως «θεωρώ πως όλοι ξέρουν ότι ο Θεός κάνει θαύματα, αλλά ίσως δεν συμβεί αυτή τη φορά»..
Όταν ρωτήθηκε για τη συμπαράσταση που έχουν δείξει όλοι για την κατάστασή του, ανέφερε: «Εκτιμώ τα ευγενικά λόγια και τις προσευχές του κόσμου. Κάνω προσπάθεια να απαντήσω σε όλους. Με προσκάλεσαν στον αγώνα της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Σικάγο. Έλαβα εκατοντάδες μηνύματα στο facebook τις τελευταίες μέρες. Έλαβα πολλά μηνύματα από φιλάθλους που ήλπιζαν να με δουν στο Ισραήλ, όπου με αγαπούν και τους λείπω».
Όσο για τον γιο του και το πως έμαθε για το πρόβλημά του; «Δεν έχω πει στο γιο μου ακόμα για την κατάστασή μου. Θα το κάνω άμεσα. Η σύζυγός μου το πήρε βαριά. Είναι δυνατή και με υποστηρίζει. Τακτοποιεί όλα τα γραφειοκρατικά. Είναι δύσκολο να κάνει όλα αυτά τα πράγματα. Απολαμβάνω κάθε λεπτό μαζί της», κατέληξε ο Νέιτ Χάφμαν.*Πηγή: arenafm.gr*

Τα... βρήκαν Καρυπίδης-Κόκε!

Συνάντηση με τον Σέρχιο Κόκε είχε, απόψε, ο Θόδωρος Καρυπίδης. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν στο οικονομικό και, πλέον, απομένει η απόφαση του Νίκου Αναστόπουλου.

Οπως δηλωσε και, χθες, ο Νίκος Αναστόπουλος εναπόκειται το ραντεβού με τον Ισπανό και αναλόγως θα κρίνει. Η συνάντηση των δύο ανδρών θα γίνει τη Δευτέρα και κάπου εκεί αναμένεται να ολοκληρωθεί και το... σήριαλ.
*Πηγή: metrosport.gr*

Εγκωμίτης: «Είναι θετικό αποτέλεσμα η ισοπαλία με τη Ντόρτμουντ»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γιώτης Εγκωμίτης και μίλησε για την ατμόσφαιρα του χθεσινού αγώνα και τον επικείμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Για την ατμόσφαιρα του αγώνα: «Είναι διαφορετικά τα πράγματα, το διασκεδάσαμε και περάσαμε πολύ ωραία. Θετικό το αποτέλεσμα και η ομάδα έμεινε στους στόχους της.»

Για την Ντόρτμουντ: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα μέσα στις 5-6 καλύτερες τα τελευταία χρόνια.»

Για τον ΠΑΟΚ: «Ήταν πολύ τακτική του Τούντορ και παίξαμε αρκετά καλά και κρατήσαμε το θετικό αποτέλεσμα. Μου αρέσει  φετινός ΠΑΟΚ και ειδικά με την προσθήκη του Μπερμπάτοφ που δεν είναι ακόμα έτοιμος 100%. Πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί υπάρχει κάτι καλό φέτος στην ομάδα.»

Για την συνάντηση του με τον Σαββίδη: «Κάνει ότι μπορεί ο Σαββίδης και πρέπει να τον στηρίξουν όλοι. Με αυτά που έγιναν στο τέλος όλοι στεναχωριόμαστε.»

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό: « Θα είναι έτοιμη η ομάδα αν και έχουμε δύο μέρες λιγότερες για ξεκούραση.»

Για την διαφορά του φετινού ΠΑΟΚ: «Έχουμε βελτιωθεί στην αμυντική γραμμή και με το σύστημα. Στο επιθετικό κομμάτι έχουμε παίκτες ποιότητας και ένα-ένα θα τα βελτιώσουμε.»

*Πηγή: metrosport.gr*

Οι ωραίοι και οι..."μπερδεμένοι"

Γράφει ο Γιώργος Ζαΐρης 
Μια σπουδαία βραδιά έζησε χθες η Τούμπα και το μοναδικό που απουσίασε ήταν το... κερασάκι και αναφερόμαστε στη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο.

Μπορεί όλοι να στεκόμαστε στη φάση που έγινε το λάθος και η γερμανική ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά είναι δεδομένο ότι ακόμη και η ισοπαλία απεναντι στην Ντόρτμουντ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αρνητικό αποτέλεσμα. Ούτε ότι μειώνει τις ελπίδες του ΠΑΟΚ για πρόκριση αφού έτσι κι αλλιώς τα δυο ματς απέναντι στην Κράσνονταρ θα κρίνουν το ποια ομάδα θα ακολουθήσει τους Γερμανούς στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Τούντορ διάβασε καλά το παιχνίδι αν και σε καμιά περίπτωση δεν ήθελε να δει στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης να βλέπει και τους έντεκα ποδοσφαιριστές του πίσω από το κέντρο του γηπέδου. Λίγο το όνομα του αντιπάλου,λίγο το άγχος και το τρακ έκαναν τους ασπρόμαυρους να έχουν παθητικό ρόλο. Ισορρόπησαν όμως το παιχνίδι και ήρθε η γκολάρα του Μακ για να εκτοξεύσει την ομάδα και τον κόσμο της. Από εκεί και πέρα όλα φάνηκαν πολύ πιο εύκολα για τον ΠΑΟΚ που παρέμεινε τακτικά προσηλωμένος στο πλάνο του.

Στο δεύτερο μέρος ήταν δεδομένο ότι η γερμανική ομάδα θα αποκτούσε την πρωτοβουλία αλλά ο Όλσεν δεν ένιωσε εκείνη την απειλή μέχρι να έρθει η στιγμή του γκολ που ήταν αποτέλεσμα τύχης και κακής συννενόησης. Και όμως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη μέχρι το 75' όταν και φάνηκε ότι ματς που δεν μπορείς να κερδίσεις δεν πρέπει να το χάσεις. Χρειάστηκε η επέμβαση του Όλσεν για να παραμείνει αυτό το 1-1 που σε καμιά περίπτωση δεν λογίζεται αποτυχία. Εκεί που πρέπει να σταθώ είναι στην συμπεριφορά του κόσμου από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Όταν δηλαδή με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Γερμανοί πετούσαν βεγγαλικά και κροτίδες ο κόσμος δεν αντέδρασε.

Όμως είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ έχει ακόμη πολλούς "μπερδεμένους". Αδιανόητο και ακατανόητο να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Να κάνουν τι; Να "τελειώσουν" τον ΠΑΟΚ; Οι αποδοκιμασίες απέναντι τους ακόμη και από την πλειοψηφία της Θύρας 4, είναι οδηγός για τη συνέχεια. Ας καταλάβουν ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι τσιφλίκι τους.

*Πηγή: metrosport.gr*

Κάστρο: «Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν υπέροχοι»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στη Σοφία Αλατζά μίλησε ο Γκονζάλο Κάστρο μετά τον αγώνα της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ντόρτμουντ.

Για το αν είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα: «Ναι, λίγο. Αξίζαμε τη νίκη και για την ώρα είμαστε πρώτοι στον όμιλο.»

Για τον ΠΑΟΚ: «Μου άρεσε ο ΠΑΟΚ, ξέρω και τον Μπερμπάτοφ, είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής με ποιότητα, εκτός από όλα τα άλλα και στην άμυνα.»

Για την ατμόσφαιρα στην Τούμπα: «Ήταν πολύ ωραία η ατμόσφαιρα. Στο τέλος, έγινε κάτι που δεν έπρεπε να γίνει αλλά γενικά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν υπέροχοι.»

Για το αν έχει επισκεφθεί την Ελλάδα ξανά: «Ναι, πριν ένα χρόνο πήγα στη Σαντορίνη και μου άρεσε πολύ.»
*Πηγή: metrosport.gr*

Μωυσίδης: «Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν άψογοι»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Βασίλης Μωυσίδης, εκ των αρχηγών της ελληνικής αστυνομίας, και μίλησε για χθεσινά μέτρα τάξης του αγώνα με την Ντόρτμουντ.

Για το χθεσινό ματς: «Εμείς ως αστυνομία τα πήγαμε μια χαρά. Οι Έλληνες φίλαθλοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Έγιναν προσαγωγές σε 8 Γερμανούς για φωτοβολίδες εκ των οποίων οι 6 αφέθηκαν ελεύθεροι. Έγιναν και 3 συλλήψεις τριών Ελλήνων εκ των οποίων ο ένας  και με γερμανικό διαβατήριο.»

Για το τι έγινε χθες με τους οπαδούς της Ντόρτμουντ και πως πέρασαν φωτοβολίδες: «Αυτό είναι δουλειά της ασφάλειας του ΠΑΟΚ και εμάς δουλειά μας είναι να τους ελέγξουμε πριν μπούμε στο γήπεδο.»

Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Ήταν άπαντες άψογοι από πλευράς ΠΑΟΚ. Είχαμε κάποια νεαρά παιδιά που βράζουν το αίμα τους και μπήκαν μέσα αλλά και εμείς τους απωθήσαμε.»

Για τους Γερμανούς υπεύθυνους: «Μας έδωσαν συγχαρητήρια και έδειξαν εντυπωσιασμένοι από τη στάση της ελληνικής αστυνομίας.»

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Εμείς θα τα καταφέρουμε μόνοι μας δεν χρειάζεται να υπάρχουν δυνάμεις από την Αθήνα.»
*Πηγή: metrosport.gr*

Η νίκη χάθηκε από μία γκάφα, αλλά η ισοπαλία είναι κέρδος!!

Αρθρογραφεί ο Στέλιος Γρηγοριάδης 
To ζητούμενο στον χθεσινό αγώνα για τον ΠΑΟΚ ήταν να παίξει έξυπνα και όχι απαραίτητα ωραία. Αυτός ήταν ο Δαβίδ και η Ντόρτμουντ ο Γολιάθ. Χρειαζόταν πονηριά για να πάρει θετικό αποτέλεσμα, γιατί αν έβγαινε στα ίσα απέναντι στον αντίπαλο, το πιθανότερο ήταν να απειληθεί με συντριβή. Αλλωστε, ήταν βέβαιο ότι, λόγω κλάσης, οι παίκτες της γερμανικής ομάδας θα είχαν την κατοχή της μπάλας, θα πίεζαν περισσότερο και θα δημιουργούσαν πιο πολλές ευκαιρίες. Και να ήθελαν, δηλαδή, οι παίκτες του ΠΑΟΚ να παίξουν ποδόσφαιρο κυριαρχίας, δεν θα μπορούσαν.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε ιδανικά. Η Ντόρτμουντ είχε την υπεροχή, απείλησε σε δυο-τρεις περιπτώσεις, αλλά έχασε μόνο μία καλή ευκαιρία, χάρη στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ και, γενικότερα, τη σωστή αμυντική λειτουργία όλης της ομάδας. Και οι τρεις πίσω αλλά και οι τρεις ανασταλτικοί χαφ, μαζί με τους πλάγιους, απέφυγαν τα λάθη, έτρεξαν πολύ, πρέσαραν, κέρδισαν πολλές μονομαχίες και είχαν εύστοχες τοποθετήσεις.

Από εκεί και πέρα, το θέμα ήταν να βρεθούν κενοί χώροι και να γίνουν καλές αντεπιθέσεις. Σε τρεις περιπτώσεις το σχέδιο πέτυχε και στη μία από αυτές, την πιο ωραία, ο Μακ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας φωτιά στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει αυτό που έπρεπε και το έκανε ολόσωστα. Ταυτόχρονα, αποδείχτηκε ότι στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και λίγη ρέντα. Διότι το γκολ ήταν η μοναδική εντός στόχου τελική προσπάθεια από τις πέντε που είχε συνολικά ο ΠΑΟΚ. Με την ΑΕΚ είχαμε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών. Στο πρώτο ημίχρονο χθες, μια φορά βρήκε εστία και πέτυχε το γκολ. Μάλιστα, με τον ίδιο παίκτη που είχε χάσει κραυγαλέες ευκαιρίες στα προηγούμενα παιχνίδια.

Ιδια ήταν η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε την πολυτέλεια να διαχειριστεί το σκορ που είχε διαμορφωθεί υπέρ του. Η Ντόρτμουντ αύξησε την πίεση, έκλεισε πιο καλά τους χώρους, κινδύνευσε μόνο μία φορά σε μια ωραία ενέργεια άλλα άψυχο και άστοχο σουτ του Ροντρίγκες, ήταν όμως φλύαρη και δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει καμία αξιόλογη φάση μέχρι τη στιγμή που... αποφάσισε να κάνει μία ακόμη γκάφα ο Ολσεν και, μάλιστα, ένα μόνο λεπτό μετά από μια πολύ ωραία απόκρουσή του. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε άδοξα και δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, βρέθηκε ο τρόπος για να δεχτεί ο ΠΑΟΚ ένα περίεργο γκολ, από συνδυασμό ατυχίας και προσωπικού λάθους. Οπως και νάχει, ο Σουηδός γκολκίπερ μπορεί να έχει ωραία πλονζόν, δεν εμπνέει όμως καμία σιγουριά στα “γεμίσματα” στα καρέ του ΠΑΟΚ και είναι επιρρεπής στις γκάφες. Φαίνεται ότι το έχει καθιερώσει. Οπωσδήποτε μία θα κάνει σε κάθε αγώνα...

Στην αντίπερα όχθη, ωστόσο, υπήρχε καλός τερματοφύλακας. Ο Βαϊντενφέλερ αντέδρασε σωτήρια για την ομάδα του στο εξ επαφής πλασέ του Ζάιρο, που είχε κερδίσει εντυπωσιακά την μπάλα από τον Σούμποτιτς και προσπάθησε να την περάσει κάτω από τα πόδια του. Τη στιγμή εκείνη ο ΠΑΟΚ έχανε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη και, με δεδομένο το “φορτσάρισμα” της Ντόρτμουντ που έχασε άλλες δύο καλές ευκαιρίες, εκείνο που φαινόταν πλέον να έχει σημασία ήταν να μη χαθεί ο ένας έστω βαθμός της ισοπαλίας. Και, ευτυχώς,δεν χάθηκε.

Προφανώς, αυτός ο βαθμός αποτελεί κέρδος. Δεν έχουν τα φόντα να κερδίσουν στις έδρες τους την Ντόρτμουντ ούτε η Κράσνονταρ, ούτε η Καμπάλα και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορούν να πάρουν και ισοπαλία. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχασε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς μέσα από τα χέρια του με ένα ανόητο γκολ, ωστόσο ο στόχος επιτεύχθηκε και οι ελπίδες για πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ παρέμειναν αναλλοίωτες, μετά από ένα ματς στο οποίο η ήττα ήταν “εντός προγράμματος”, με βάση τη δυναμικότητα και την ποιοτική υπεροχή του αντιπάλου. Το είπε άλλωστε, ειλικρινά, ο Ιγκόρ Τούντορ: “Η ισοπαλία μάς αφήνει ικανοποιημένους”.

Αν μη τι άλλο, ο ΠΑΟΚ κράτησε “ζεστό” τον κόσμο του ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Δεν του έδωσε την πολύ μεγάλη χαρά, τον ικανοποίησε όμως με την προσπάθεια και το πολύ ωραίο γκολ του Μακ με το οποίο λίγο έλειψε να πάρει τη νίκη. Το ραντεβού για το... γλέντι της Κυριακής δεν έχει χάσει καθόλου την αξία και τη σημασία του. Το ωραίο έργο συνεχίζεται...

*Πηγή: metrosport.gr*

Με Ντόρτμουντ ο ΠΑΟΚ προπόνηση εν όψει Ολυμπιακού!!

Κατ' αρχήν. Άντε να χαθείτε, ρε, όσοι μπουκάρατε στον αγωνιστικό χώρο, με τη λήξη του παιχνιδιού. Μην πείτε τίποτα, δεν κάνω διάλογο. Αδιάφορο αν αγαπάτε πολύ τον ΠΑΟΚ, περισσότερο απ' εκείνους τους πολλούς που παρέμειναν στις εξέδρες.
Κι αν μισείτε πολύ, περισσότερο από τους άλλους τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ.
Δεν πλησιάζεις το χώρο των ποδοσφαιριστών, εκεί όπου παίζεται η μπάλλα κι όχι το μυαλό των γελοίων. Ούτε στη διάρκεια του αγώνα, ούτε με το τέλος του.
Το ίδιο θα γίνει και στο ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό! Αρκεί να το αποφασίσουν τα φρικιά. Δεν υπάρχει δύναμη να τους εμποδίσει. Είναι ο λαός του ΠΑΟΚ. Έτσι θαρρούνε. Είναι το γέννημα του διαχρονικού γλυψίματος στον λαό απ' όλους. Από τη διοίκηση, από τους ποδοσφαιριστές, από τα μήντια, βέβαια.
Έτσι είναι. Εμείς, σου λένε, είμαστε ο λαός του ΠΑΟΚ. Ο γνήσιος λαός. Ο μπροστάρης λαός. Ο αληθινός εκφραστής του αδικημένου παοκτσήδικου λαού. Ενώ είναι η κατάρα του ΠΑΟΚ. Η ντροπή του.
Ποια Ντορτμουντ! Όλος ο ΠΑΟΚ χθες στην Τούμπα ήταν με τη σκέψη στον Ολυμπιακό. Στο ντέρμπυ μετά από τρεις νύχτες. Και τα ρεμάλια μπουκάρανε εναντίον των οπαδών της Ντορτμουντ σα Δον Κιχώτης που φανταζόντουσαν ότι έκαναν επίθεση στο αντίπαλο ερυθρόλευκο στρατό.
Ποια Ντόρτμουντ! Δεν κατάλαβα. Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε με την γερμανική ομάδα. Με την Β' ομάδα της Ντόρτμουντ ο ΠΑΟΚ έκανε στην πραγματικότητα την ιδεώδη προετοιμασία εν όψει Ολυμπιακού! Σα να αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό. Έτσι ακριβώς αγωνίστηκε, όπως θα κάνει το ίδιο την Κυριακή.

Σικέ ήταν το 1-1 ΠΑΟΚ-Ντόρτμουντ, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Από τη μία ο ΠΑΟΚ, που μεθαύριο βράδυ τον περιμένει το ντέρμπυ της ζωής του. Κερδίζει τον Ολυμπιακό κι έχει πρόσωπο να μιλάει και να ελπίζει πραγματικά για πρωτάθλημα. Αν, όμως, χάσει από τον Ολυμπιακό, τότε μιλάμε για το πισωγύρισμα του ΠΑΟΚ. Με τι άντερα στη συνέχεια να επανέλθει σαν υποψήφιος πρωταθλητής;
Να, γιατί λέμε ότι το ντέρμπυ της Κυριακής στην Τούμπα είναι όλα τα λεφτά για τον ΠΑΟΚ, όχι για τον Ολυμπιακό! Επί της ουσίας ο Ολυμπιακός δεν έχει να χάσει τίποτα, ακόμα κι αν φύγει με ήττα. Δεν θα τον φρενάρει στη... συνήθη πορεία του για ένα ακόμα πρωτάθλημα. Απεναντίας, αν κερδίσει ο Ολυμπιακός, τότε ο ΠΑΟΚ θα ξαναβρεθεί στο κενό.
Να, λοιπόν, γιατί το ματς στην Τούμπα, χθες, ήταν «στημένο». Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, όταν οι δύο αντίπαλοι έχουν αλλού το μυαλό τους. Όχι στο συγκεκριμένο αντίπαλο, αλλά στον... επόμενο.
Χωρίς προσυνενόηση, μέσα στον αγώνα τους ΠΑΟΚ και Ντόρτμουντ εκδήλωσαν τις «απόκρυφες» επιθυμίες τους να τελειώσουν το ματς χωρίς να το κτυπήσουν το αποτέλεσμα.
Εν όψει Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να αποπλανηθεί, να παρασυρθεί στις αγωνιστικές απαιτήσεις ενός άλλου παιχνιδιού. Το ίδιο και η Ντόρτμουντ παραμονές του ντέρμπυ με την Μπάγερν.
Το πράμα ήρθε μόνο του. Πάρτε τη μπάλλα εσείς, κύριος της Ντόρτμουντ, κι εμείς οι παοκτσήδες θα έχουμε συμμετοχή στο παιχνίδι «αναμονής». Να ξεμπερδεύουμε απ΄αυτό το «άχρηστο» ματς που είναι έξω από τους άμεσους στόχους μας και να το «χρησιμοποιήσουμε» για το επόμενο, εσείς με Μπάγερν, εμείς με Ολυμπιακό.


*Πηγή: sportdog.gr*

Πυρ και μανία ο Σαββίδης, παίρνει μέτρα για τα επεισόδια!!

Άστραψε και βρόντηξε ο Ιβάν Σαββίδης! Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ τονίζει πως θα αποβάλει άμεσα όσους δημιουργούν επεισόδια στην Τούμπα και ετοιμάζεται να πάρει σκληρά μέτρα!

Πυρ και μανία ο Σαββίδης, παίρνει μέτρα για τα επεισόδια!
Καμιά ανοχή δεν προτίθεται να δείξει στους ανεγκέφαλους της εξέδρας ο Ιβάν Σαββίδης! Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στην Τούμπα, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ αναγνωρίζει μεν την εξαιρετική στάση της πλειοψηφίας του κόσμου, αλλά προειδοποιεί πως έχει τα μέσα και θα αποβάλει όσους εξακολουθούν να επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά σε βάρος της ομάδας.

«Δυστυχώς, δεν είναι μόνον εναντίον μου και εναντίον του οράματός μου. Στέκονται απέναντι στην μεγάλη πλειοψηφία των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ οπαδών του ΠΑΟΚ, απέναντι στην οικογένεια στην οποία ισχυρίζονται ότι συμμετέχουν. Αυτό είναι το τέλος για εκείνους. Από το ματς εναντίον του Ολυμπιακού θα δουν ένα άλλο πρόσωπο», το σαφές μήνυμά του.

Η γραπτή δήλωση του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη:

«Μετά από μια ακόμη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, θα ήθελα σήμερα να μπορώ μόνο να εκφράσω την περηφάνια μου γι’ αυτή την ομάδα. Θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να νιώθω μόνο χαρά, τιμή, ανυπομονησία να δω ξανά αυτόν τον ΠΑΟΚ. Μετά από ένα -εν ριπή οφθαλμού- sold out, θα ήθελα να μπορώ να εκφράσω μόνο την ευγνωμοσύνη μου στους φιλάθλους μας, που υποστήριξαν υποδειγματικά την ομάδα στον αγώνα, που ανέχτηκαν τις προκλήσεις των αντιπάλων οπαδών, που έδειξαν ποιές είναι οι πραγματικές ΠΑΟΚτσήδικες αρχές και αξίες.

Δυστυχώς κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, δεν μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Ίσως δεν αισθάνονται ότι το αξίζω… Δυστυχώς, δεν είναι μόνον εναντίον μου και εναντίον του οράματός μου. Στέκονται απέναντι στην μεγάλη πλειοψηφία των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ οπαδών του ΠΑΟΚ, απέναντι στην οικογένεια στην οποία ισχυρίζονται ότι συμμετέχουν. Αυτό είναι το τέλος για εκείνους. Έχουμε τα μέσα για να τους αποβάλουμε και λαμβάνουμε τα μηνύματα των αυθεντικών και σοβαρών οπαδών να προχωρήσουμε σ/ αυτή την αποστολή. Τους θεωρούμε το ίδιο εχθρούς, όπως οποιονδήποτε άλλον προβοκάτορα εναντίον του ΠΑΟΚ. Από το ματς εναντίον του Ολυμπιακού θα δουν ένα άλλο πρόσωπο. Είναι μια υπόσχεσή μου προς τους πραγματικούς οπαδούς και φιλάθλους μας, ότι θα είναι περήφανοι μα και ασφαλείς στην Τούμπα. Και μέχρι σήμερα εκπληρώνω όλες τις υποσχέσεις μου.

Με τιμή, Ιβάν Σαββίδης».

Έβανς… κουτσουρεμένα!!

Ο Έλφιν Έβανς έκλεισε προπορευόμενος την πρώτη μέρα του Ράλι Κορσικής, που ήταν κουτσουρεμένη. Κλατάρισμα ο πρωταθλητής Οζιέ.

Έβανς… κουτσουρεμένα
Με τον Έλφιν Έβανς στην πρωτοπορία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Ράλι Κορσικής, που περιλάμβανε μόνο δύο ειδικές. Την πρώτη κατέκτησε ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, ενώ την τρίτη ο Έβανς με M-Sport, με τη δεύτερη να ακυρώνεται λόγω έντονης βροχόπτωσης, που οδήγησε σε καθυστερημένη έναρξη την SS3.

Ο προπορευόμενος οδηγός έχει διαφορά 18,7 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Κέβιν Άμπρινγκ, ενώ ακολουθεί ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα. Ο ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ είχε κλατάρισμα με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στη δέκατη θέση και σε διαφορά 1:13,2 από την πρώτη θέση.

Το μενού του Σαββάτου περιλαμβάνει άλλες τρεις ειδικές, ενώ ο αγώνας ολοκληρώνεται με ισάριθμες την Κυριακή.

Η κατάταξη μετά την SS3:

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στηρίζει Πλατινί η FA!!

Συνεχίζει να παρέχει στήριξη στον Μισέλ Πλατινί η Αγγλική Ομοσπονδία, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρός της, ο οποίος θα δώσει εξηγήσεις σε επιτροπή της βουλής για τη στάση του.

Στηρίζει Πλατινί η FA
Αν και παραδέχεται πως υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν έχουν αποσαφηνιστεί σχετικά με το ρόλο του Μισέλ Πλατινί στο σκάνδαλο που ταλανίζει τη FIFA, η Αγγλική Ομοσπονδία δεν προτίθεται να σταματήσει να τον στηρίζει.

Αυτό παραδέχτηκε ο πρόεδρος της FA ο οποίος πρόσθεσε πως αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν κάποια «σύννεφα» πάνω από τον ομότιμό του στην UEFA.

Ωστόσο, σημείωσε πως καταλαβαίνει ότι η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη στάση του, τα οποία και προτίθεται να απαντήσει σε επιτροπή της βουλής για το θέμα.

«Η απόφαση της Ομοσπονδίας για στήριξη στον Πλατινί ήταν ομόφωνη και λήφθηκε εδώ και καιρό. Πάντως, πρέπει να κοιτάξουμε και τις τελευταίες εξελίξεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκρεγκ Ντάικ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο ευχάριστος «πονοκέφαλος» του Σίλβα!

«Φορτώνει» ενόψει ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός. Μοναδικό ερωτηματικό ο Ιντέγε, με τον Μάρκο Σίλβα να έχει ευχάριστο πονοκέφαλο για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στην Τούμπα. Ποιοι επιστρέφουν.

Ο ευχάριστος «πονοκέφαλος» του Σίλβα
Χωρίς απρόοπτα, αλλά και χωρίς (προς το παρόν τουλάχιστον) τον Ιντέγε Μπράουν συνέχισε την μίνι-προετοιμασία για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός.

Ο Νιγηριανός ήταν η μοναδική απώλεια στο μεγάλο «διπλό» στο Λονδίνο, αλλά παλεύει για να μπει έστω στην αποστολή που θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη.

Για την κορυφή της επίθεσης ο Μάρκο Σίλβα δεν ανησυχεί αφού έχει τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον. Όπως επίσης δεν ανησυχεί και για τις υπόλοιπες θέσεις.

Στα άκρα θα έχει ξανά τον Τζίμι Ντουρμάζ, ο οποίος είναι από τους πιο φορμαρισμένους των «ερυθρόλευκων» στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Θα έχει επίσης στην διάθεσή του τον Τσόρι, ο οποίος όμως δύσκολα θα εκτοπίσει τον Φορτούνη που έκανε τρομερή εμφάνιση και με την Άρσεναλ.

Στα χαφ επανέρχεται ο Μιλιβόγεβιτς (τιμωρημένος στην Ευρώπη) κι εκεί έχει έναν ακόμη ευχάριστο πονοκέφαλο, μιας και ο Κασάμι ήταν εξαιρετικός με τους «κανονιέρηδες».

Τέλος στο κέντρο της άμυνας ο Ντα Κόστα είναι ετοιμοπόλεμος, αλλά λογικά θα διατηρηθεί ο Μποτία, ο οποίος ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά του στο «Έμιρεϊτς».

Το Σάββατο οι Πειραιώτες θα προπονηθούν στις 10:00 στο Ρέντη και ακολούθως θα γίνει γνωστή η αποστολή για την κυριακάτικη αναμέτρηση στην Τούμπα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μείον ένας με Παναθηναϊκό!

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε στη SKODA Ξάνθη που θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό χωρίς τον Χρήστο Καρυπίδη.

Μείον ένας με Παναθηναϊκό
Ένα τράβηγμα στο δικέφαλο είναι ο λόγος για τον οποίο ο Χρήστος Καρυπίδης δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τους συμπαίκτες του στο σημαντικό παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο έμπειρος αμυντικός έμεινε εξαιτίας του τραυματισμού του εκτός αποστολής και –φυσικά- πλάνων του Ραζβάν Λουτσέσκου για την ενδεκάδα που θα παρατάξει η SKODA Ξάνθη.

Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας προπόνησης που αναλώθηκε κυρίως σε τακτική, ο Ρουμάνος τεχνικός ανακοίνωσε την 18μελή αποστολή στην οποία περιλαμβάνονται οι: Τσέναμο, Γκαραβέλης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Ζαραδούκας, Φάρκας, Φλίσκας, Λισγάρας, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Κρίστοφερ, Ντιμιτρόφ, Νιέτο, Λουσέρο, Ερέα, Καπετάνος και Ράνος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα «μπαμ» ο Ζοτς, φειδωλός ο «Ντούντα»!

Τα… κοντέρ έσπασαν οι 16 τουρκικές ομάδες αυτό το καλοκαίρι, καθώς λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος έκαναν συνολικά 120 μεταγραφές! Η Νταρουσάφακα τις περισσότερες, η Εφές τις λιγότερες.

Τα «μπαμ» ο Ζοτς, φειδωλός ο «Ντούντα»
Όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια, στην Τουρκία δεν φείδονται χρημάτων, με τα εκατομμύρια να δίνουν και να… παίρνουν. Έτσι και φέτος, το πρωτάθλημα της χώρας αναμένεται να είναι ακόμη πιο δυνατό, με τους 16 διεκδικητές να πραγματοποιούν συνολικά 120 μεταγραφές παικτών! Τη μερίδα του λέοντος στο μεταγραφικό παζάρι έχουν οι ξένοι που έφτασαν τους 72, ενώ οι γηγενείς ήταν 48.

Πρωταθλήτρια στον αριθμό μετακινήσεων ήταν η Νταρουσάφακα, καθώς προχώρησε σε έντεκα νέες προσθήκες, ενώ τις πιο λίγες έκανε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στην Αναντολού Εφές, καθώς ήταν μόλις πέντε. Όμως, σύμφωνα με τον Τύπο της Τουρκίας τα μεγαλύτερα «μπαμ» -βάσει ονομάτων- έκανε η Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Συγκεκριμένα, ο… τσιγκούνης «Ντούντα» και αντίπαλος του Ολυμπιακού στον όμιλο της Ευρωλίγκας απέκτησε τους: Μπράιαντ Ντάνστον (Ολυμπιακός), Ντέρικ Μπράουν (Λοκομοτίβ Κουμπάν), Τζέισον Γκρέιντζερ (Ουνικάχα Μάλαγα), Άλεξ Τάιους (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Τζον Ντίμπλερ (Πινάρ Καρσίγιακα).

Από την άλλη, οι ποιοτικές προσθήκες της Φενέρ ήταν οι: Μπόμπι Ντίξον (Πινάρ Καρσίγιακα), Κώστας Σλούκας (Ολυμπιακός), Πέρο Άντιτς (Χοκς), Μπαρίς Χερσέκ (Πινάρ Καρσίγιακα), Λουίτζι Ντατόμε (Σέλτικς), Έκπε Ουντό (Κλίπερς), Νίκολα Κάλινιτς (Ερυθρός Αστέρας).

Η πρωταθλήτρια Τουρκίας και αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον όμιλο της Ευρωλίγκας, Πινάρ Καρσίγιακα, προχώρησε σε πολλές αλλαγές σε σχέση με την περσινή σεζόν, αποκτώντας τους: Τζο Ράγκλαντ (Αρμάνι Μιλάνο), Κερέμ Γκονλούμ, Τζάστιν Κάρτερ (Γαλατασαράι), Μουχαμάντ Μπαϊγκούλ (Άνκαρα), Τζος Κάρτερ (Τουρκ Τέλεκομ), Κόλτον Άιβερσον (Λαμποράλ Κούτσα), Τσαν Αλτιντίγκ, Κενάν Σιπάχι (Φενερμπαχτσέ).

Εκτός από τους «αιώνιους» τουρκική ομάδα στον όμιλό τους έχουν και οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης στο Eurocup.

Η Γαλατασαράι, λοιπόν, που θα αντιμετωπίσει η «Ένωση» απέκτησε αρκετούς «γνωστούς» μας και συγκεκριμένα τους Έρικ ΜακΚόλουμ, Τζόι Ντόρσεϊ και Στεφάν Λάσμε, αλλά και τους Σαφάκ Εντζέ (Μπάνβιτ), Ιζέτ Τουρκγιλμάζ (Σίμπενικ), Μπλέικ Σιλμπ (Παρί Λεβαλουά), Κάλεμπ Γκριν (Ουνικάχα Μάλαγα).

Από ‘κει και πέρα και ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα βρει μπροστά του και άλλη γνωστή… φυσιογνωμία, καθώς η Μπεσίκτας απέκτησε τον Τρεμέλ Ντάρντεν, αλλά και τους: Έρικ Μέρφι (D League), Τσενκ Ακιόλ (Εφές), Λαμόντ Χάμιλτον (Κράσνι Οκτιάμπρ), Εμρέ Μπαγιάβ (Νταρουσάφακα), Νέιτ Γουόλτερς (D League), Ντι Τζέι Σίλι (Μανρέσα), Ματσέι Λάμπε (Μπαρτσελόνα).

Τέλος, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θα έχει στον όμιλό της δύο Τούρκους εκπροσώπους την Μπάνβιτ και την Τραμπζονσπόρ. Στην πρώτη θα παίζει από φέτος ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού, Έι Τζέι Σλότερ, αλλά και οι Ντομινίκ Τζόνσον (Μακάμπι Ρισόν), Κόρτνεϊ Φόρτσον (Άβτοντορ), Τζάκι Καρμάικλ (Μακάμπι Ρισόν), Αντριέν Μοερμάν (Λιμόζ), Νουσρέτ Γιλντιρίμ (Τραμπζονσπόρ) και Γκάσπερ Βίντμαρ (Νταρουσάφακα).

Από την άλλη, η ομάδα της Τραπεζούντας απέκτησε αυτό το καλοκαίρι τους: Ντάμιαν Κούλιγκ (Τουρόβ), Σερτάτς Σανλί (Ουσάκ), Μπερκάι Καντάν (Μπάνβιτ), Ιμπραΐμ Γιλντιρίμ (Ουσάκ), Ντάριους Τζόνσον-Όντομ (Καντού), Χακάν Ντεμιρέλ (Ουσάκ), Γκάνι Γκιουλασλάν, Τάρενς Κίνσεϊ (Νίζνι Νόβγκοροντ) και Φιράτ Τεζ (Μπελέντιγε) *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα χώνει… με το γάντι η Καρνέιρο!!

Σαν κυρία -αλλά όχι και χωρίς αιχμές- υποδέχθηκε η Εύα Καρνέιρο την αθώωση του Ζοσέ Μουρίνιο. Η πρώην γιατρός της Τσέλσι σχολίασε με λεπτή ειρωνεία το ότι ουδέποτε ζητήθηκε η άποψή της από την FA.

Τα χώνει… με το γάντι η Καρνέιρο!

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία απάλλαξε τον «εκλεκτό» από τις κατηγορίες για σεξιστική συμπεριφορά (στο περίφημο περιστατικό του αγώνα με τη Σουόνσι) ωστόσο η πρώην γιατρός της Τσέλσι δεν στάθηκε στην απόφαση. Αλλά κυρίως στο γεγονός ότι ουδέποτε ζητήθηκε η άποψή της στην έρευνα που προηγήθηκε.

«Έμαθα με έκπληξη ότι η FA ερευνά το περιστατικό της 8ης Αυγούστου μέσω του Τύπου. Δεν μου ζητήθηκε σε κανένα μέρος της διαδικασίας η θέση μου. Αναρωτιέμαι αν αυτή είναι η μόνη επίσημη έρευνα στη χώρα όπου η εκδοχή των ατόμων που εμπλέκονται στο υπό διερεύνηση περιστατικό δεν θεωρείται σχετική. Όταν επιλέγεις να αγνοήσεις κάποια από τα στοιχεία, αυτό σίγουρα θα επηρεάσει το αποτέλεσμα της ετυμηγορίας», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή της.

Δεν παρέλειψε, δε, να συνδέσει τους χειρισμούς της ομοσπονδίας με αυτούς που έκανε σε άλλο περιστατικό πέρυσι, όταν είχε γίνει στόχος σεξιστικών συνθημάτων από οπαδούς:

«Πέρυσι είχα μια παρόμοια εμπειρία σ’ ένα παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ, όπου δέχθηκα φραστική επίθεση. Μετά από παράπονα του κοινού, η FA έκανε μια ενημέρωση στον Τύπο λέγοντας ότι δεν υπήρχαν σεξιστικά συνθήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ποτέ δεν με πλησίασαν για να μιλήσω γι’ αυτό, παρά το γεγονός ότι άθλια, απαράδεκτα και σεξιστικά συνθήματα όντως ακούστηκαν.

Περιστατικά όπως αυτά και η έλλειψη υποστήριξης από τις ποδοσφαιρικές αρχές που κάνουν τόσο δύσκολη την παρουσία γυναικών στο άθλημα. Θαυμάζω αυτά που έχει κάνει η Χέδερ Ράμπατς και ευχαριστώ αυτήν, τους φίλους και τους συνεργάτες που με έχουν υποστηρίξει σ’ αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο»
. *Πηγή: sport-fm.gr*

Καλύτερος, αλλά έχασε ξανά ο ΠΑΟΚ!!

Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε μία καλύτερη εικόνα σε σχέση με το ματς κόντρα στην Τραμπζονσπόρ, ωστόσο γνώρισε τη δεύτερή του ήττα στο τουρνουά της Σμύρνης, αυτή τη φορά από την Άνκαρα με 74-66.

Καλύτερος, αλλά έχασε ξανά ο ΠΑΟΚ

Πρώτος σκόρερ για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Μάρκοβιτς με 11 πόντους, οι Τέπιτς και Κώττας είχαν από 10 ο καθένας, ενώ χωρίς πόντο τελείωσε το ματς ο Κώστας Βασιλειάδης, μετρώντας 0/8 τρίποντα! Από τους νικητές κορυφαίος ήταν ο Τσίνκο με 21 πόντους.

Όπως και στο ματς με την Τραμπζονσπόρ, έτσι και σε αυτό με την Άνκαρα, ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ νωθρά στο ξεκίνημα, με αποτέλεσμα να κυνηγά από νωρίς στο σκορ (12-6). Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο βρήκε την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου να ήταν στο -12 (27-15).

Στη δεύτερη περίοδο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν πιο συγκεντρωμένος στην άμυνά του και με σωστές επιλογές στην επίθεση «ροκάνισε» τη διαφορά (32-26). Έτσι, κύλησε το ματς μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, με το σκορ να ήταν στο 38-32 υπέρ της τουρκικής ομάδας.

Μπορεί η εικόνα του ΠΑΟΚ να άλλαξε προς το καλύτερο στο δεύτερο δεκάλεπτο, όχι όμως στο τρίτο. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έχασαν τη συγκέντρωσή τους στην άμυνα και έτσι το τέλος της περιόδου τους βρήκε να ήταν πίσω με 57-48. Στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε μία μίνι-αντεπίθεση μειώνοντας σε 64-59, όμως η Άνκαρα απάντησε με ένα 6-0 για το +11 (70-59). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η τουρκική ομάδα δεν έχασε τον έλεγχο του ματς, επικρατώντας με το τελικό 74-66.

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 38-32, 57-48, 74-66

Άνκαρα: Τσίνκο 21 (4), Σανασλάν, Κουλτσεμπάς2, Λούκας 6, Οζκάν, Ερντενίζ 8 (1), Γκετσεβίτσιους 13 (3), Έλεγκαρ 10, Σανικίντζε 6 (1), Ολμάζ 8.

ΠΑΟΚ: Ντούβνιακ 9 (1), Τέπιτς 10 (1), Λιάπης 7 (1), Βασιλειάδης, Κακαρούδης 4, Τσόχλας 6 (1), Δέδας, Κώττας 10, Μπάλαμπαν 9, Μάρκοβιτς 11(1), Καμάρας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με Χρήστου, χωρίς δύο ο Πανθρακικός!

Ο Γιάννης Χρήστου συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή, όμως δεν λείπουν τα προβλήματα για τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο ενόψει του ματς του Πανθρακικού με τον Λεβαδειακό.

Με Χρήστου, χωρίς δύο ο Πανθρακικός
Χωρίς τους Τζάνη και Ίγκορ θα παραταχθεί ο Πανθρακικός στο εντός έδρας ματς της πέμπτης αγωνιστικής κόντρα στον Λεβαδειακό. Οι δύο παίκτες συνεχίζουν την αποκατάσταση απ’ τους τραυματισμούς που τους ταλαιπωρούν και δεν βρίσκονται στην διάθεση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Αντίθετα, στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Γιάννης Χρήστου, ο οποίος συμμετείχε κανονικά στην τελευταία προπόνηση.

Αναλυτικά η αποστολή :
Αθανασιάδης, Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Σερφά, Μελίσσης, Ποτουρίδης, Λαδάκης, Ηλιάδης, Μεχία, Ροτζέριο, Ντιγκινί, Χαβίτο, Βάλτερ, Νικόλτσης, Χασομέρης, Μαρκόπουλος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τσιάρτας: Μου είπε ο Ρομπέρτο Κάρλος, «μην κάνεις καμιά μ…α»!

Τα απίστευτα συναισθήματα του 3-3 της ΑΕΚ με τη Ρεάλ θυμήθηκε ο Βασίλης Τσιάρτας. Σε μια απολαυστική συνέντευξή στον ΣΠΟΡ FM 94,6, μίλησε για τον επικό διάλογο με τον Ρομπέρτο Κάρλος πριν το φάουλ.

Τσιάρτας: Μου είπε ο Ρομπέρτο Κάρλος, «μην κάνεις καμιά μ…α»!
Δεκατρία χρόνια πίσω -στη μαγική νύχτα της ΑΕΚ με τη Ρεάλ- γύρισε ο Βασίλης Τσιάρτας!

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Άρη Ασβεστά-Βασίλη Παπαθεοδώρου (με αφορμή την επέτειο του επικού 3-3 με τη Ρεάλ) ο «El Mago» θυμήθηκε τα πάντα:

Από τη σπίθα στα μάτια του ίδιου και των συμπαικτών του, μέχρι την… απογοήτευσή τους στο τέλος του ματς που δεν είχαν νικήσει την πιο «αστεράτη» Ρεάλ όλων των εποχών. Από την έκπληξη των σταρ της «βασίλισσας» για την έκβαση του ματς, μέχρι το «σκύλιασμά» τους για να το γυρίσουν.

Και από το… πανάκριβο τείχος που έπρεπε να περάσει την μπάλα στο πρώτο γκολ, μέχρι τον φοβερό διάλογο που είχε με τον Ρομπέρτο Κάρλος πριν την εκτέλεσή του…



Αναλυτικά όσα είπε ο Τσιάρτας στην εκπομπή «Αποκάλυψη τώρα»

Για την εξέλιξη της μεγάλης εκείνης βραδιάς: «Είχε θορυβηθεί πάρα πολύ η Ρεάλ από την έκβαση του αγώνα και για να πάρει τελικά την ισοπαλία αναγκάστηκε να δώσει πολλά περισσότερα απ’ όσα περίμενε. Υπήρχαν πάρα πολλοί τεράστιοι παίκτες στο γήπεδο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια φωτογραφία που έχω από το φάουλ και σκέφτομαι ότι αυτό το τείχος ήταν… πολύ ακριβό. Η αξία τους ήταν τεράστια, αλλά μέσα στο γήπεδο, όταν κοιτάς τον αντίπαλο στα μάτια και διεκδικείς τις πιθανότητές σου, έχεις ελπίδες».

Για το πώς πίστεψαν στη νίκη: «Από το ’96 και μετά που άνοιξε η αγορά για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή λόγω Μποσμάν, παίξαμε πολλοί Έλληνες στο εξωτερικό. Αυτό μας βοήθησε να απομυθοποιήσουμε κάποιες ομάδες και παίκτες και να μην τους βλέπουμε με δέος. Από ‘κει ξεκίνησε και το Euro 2004. Άλλο σεβασμός και άλλο φόβος. Παλιότερα αυτό συνέβαινε σε υπέρμετρο βαθμό, οι παίκτες δεν διεκδικούσαν τις πιθανότητές τους. Εκείνο το βράδυ αν χάναμε από τη Ρεάλ δεν θα μας έλεγε κανείς τίποτα. Να που συζητάμε όμως σήμερα και λέμε ότι η Ρεάλ ήταν εκείνη που κατάφερε να μας πάρει την ισοπαλία. Μπορούσαμε μάλιστα να νικήσουμε, με τις ευκαιρίες του Ντέμη και του Μαλαδένη».

Για το αν θα θυμάται πάντα αυτό το παιχνίδι: «Αν πάρουμε ένα προς ένα το τι σήμαινε αυτό το ματς, το ότι πέτυχα ένα γκολ κι έφτιαξα τα άλλα δυο, δεν γίνεται να μην το έχω χαραγμένο στη μνήμη μου. Και νομίζω ότι ήταν ένα παιχνίδι που δεν το χάρηκα μόνο εγώ, αλλά το χάρηκαν οι φίλοι όλων των ομάδων και όχι μόνο της ΑΕΚ. Και σήμερα πολύς κόσμος που με συναντά στο δρόμο το θυμάται».

Για τα συναισθήματα μετά τη λήξη: «Όσο κι αν θ’ ακουστεί περίεργο, φύγαμε από το γήπεδο με πικρία. Έτσι όπως πήγε το ματς, στενοχωρηθήκαμε. Σπάνια σου δίνεται η ευκαιρία να νικήσεις τέτοια ομάδα. Υπήρχε σπίθα στα μάτια μας και αυτό ήταν που κρατούσε την ΑΕΚ ψηλά στα μάτια του κόσμου. Θυμάμαι έναν διάλογο που είχα με τον Ρομπέρτο Κάρλος, που τον γνώριζα από την Ισπανία. Όταν έγινε το φάουλ, έσκυψε μπροστά και μου λέει επί λέξει: «Μην κάνεις καμιά μαλακία». Και του λέω «φύγε από ‘δω, ρε κοντέ»… Μου λέει «πρόσεξε μη σου σπάσω τα πόδια» και του απαντάω «άντε φύγε από ‘δω, ρε μ…α».

Για τον συγκρατημένο πανηγυρισμό του στο γκολ: «Την παραμονή του αγώνα είχε πεθάνει ένας αγαπημένος μου θείος. Πανηγύρισα έτσι, δείχνοντας τον ουρανό, για να του αφιερώσω το γκολ. Πάλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να μπω στο παιχνίδι και να παίξω ανεπηρέαστος».

Για το άλλο γκολ που είχε βάλει στη Ρεάλ με τη φανέλα της Σεβίλλης: «Εκείνη τη χρονιά ήταν να πάω στη Ρεάλ. Εκείνος που έφερε αντίρρηση ήταν ο Τζον Τόσακ. Όταν έγινε το παιχνίδι με τη Σεβίλλη, είπα στον προπονητή μου ότι σήμερα θα τον διώξω εγώ. Και όντως, μετά απ’ αυτό το 1-1, έφυγε».

Για τη δεύτερη ισοπαλία της ΑΕΚ στο «Μπερναμπέου: «Σ’ εκείνο το ματς η Ρεάλ μας υποτίμησε. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπάγεβιτς έβγαλε εμένα και τον Ντέμη και ο Ντελ Μπόσκε έβγαλε τον Ζιντάν και τον Ρονάλντο. Εκείνη τη στιγμή πέρασε στην ομάδα η αίσθηση ότι για τη Ρεάλ τελείωσε το ματς. Και σκεφτήκαμε ότι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, πάμε να το κυνηγήσουμε».

Για την επιστροφή της ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα: «Η ΑΕΚ, μετά από μια διετία που ταλαιπωρήθηκε για τους γνωστούς λόγους, επέστρεψε για να δημιουργήσει ξανά τη δική της δυναμική στο πρωτάθλημα και να επανέλθει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται δουλειά και υπομονή για ν’ αποκτήσει η ΑΕΚ την παλιά της αίγλη.

Το να απαιτούμε από τον Σεπτέμβρη να δούμε κάποια πράγματα είναι οξύμωρο και άτοπο. Κάτι πάει σιγά-σιγά να δημιουργηθεί, αλλά το πότε θα ολοκληρωθεί δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Όλοι θέλουμε να δούμε την ΑΕΚ στον τελικό του Champions League, αλλά αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη».
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πραγματικό φαινόμενο ο Μπάτλερ»

Με τα καλύτερα λόγια για την κατάσταση που βρίσκεται ο Τζίμι Μπάτλερ μίλησε ο νέος προπονητής των Σικάγο Μπουλς, ο Φρεντ Χόιμπεργκ που παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε ότι είναι τόσο καλός παίκτης.

«Πραγματικό φαινόμενο ο Μπάτλερ»
Πρόσωπο της χρονιάς είναι φέτος για τους Σικάγο Μπουλς ο Τζίμι Μπάτλερ, καθώς ο γκαρντ των «ταύρων» υπέγραψε το καλοκαίρι το μάξιμουμ συμβόλαιο που επιτρέπει το NBA και αυτομάτως οι απαιτήσεις προς το πρόσωπό του έχουν αυξηθεί.

Ο νέος προπονητής της ομάδας, Φρεντ Χόιμπεργκ που έχει τη δύσκολη αποστολή να διαδεχθεί τον επιτυχημένο συνάδελφό του, Τομ Τιμποντό, μίλησε για την εικόνα που παρουσιάζει ο παίκτης κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

«Ήξερα ότι ο Τζίμι ήταν καλός. Αλλά τελικά είναι τρομερός. Είναι τόσο δυνατός αυτή τη στιγμή. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ξεπληρώνει τώρα τη δουλειά που έχει κάνει όλο το καλοκαίρι. Είναι πιθανότατα στην καλύτερη κατάσταση από κάθε άλλον στο πρωτάθλημα. Είναι παντού στο παρκέ, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.

Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που τα καταφέρνουν τόσο καλά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Είναι πραγματικά φαινόμενο. Έχει προσθέσει νέα στοιχεία στο παιχνίδι του. Είναι τρομερός!», τόνισε ο προπονητής των Μπουλς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο Κορωπί ο Αλαφούζος!

Στην τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού, ενόψει του αυριανού εκτός έδρας αγώνα με την Ξάνθη βρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Στο Κορωπί ο Αλαφούζος
Τη στήριξή του στην ομάδα έδειξε ξανά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος. Ο «ισχυρός άνδρας» του «τριφυλλιού» μετέβη στο Κορωπί και έδωσε το «παρών» στην τελευταία προπόνηση των «πράσινων», πριν από το αυριανό καθοριστικό εκτός έδρας ματς με την Ξάνθη, δείχνοντας, με αυτόν τον τρόπο, ότι είναι δίπλα σε παίκτες και προπονητικό τιμ.

Μάλιστα, η παρουσία του σήμερα στο «Γ. Καλαφάτης» είναι και ένα… μήνυμα, μετά και τα τελευταία γεγονότα και την έντονη αμφισβήτηση στον προπονητή, Γιάννη Αναστασίου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Ζοσέ Μουρίνιο στα… χειρότερά του!!

Ως τη χειρότερη περίοδο της καριέρας του χαρακτήρισε το τελευταίο διάστημα στον πάγκο της Τσέλσι ο Ζοσέ Μουρίνιο, που πάντως ακόμη και στριμωγμένος στα σχοινιά, έκανε λόγο για… φανταστική εμπειρία!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο στα… χειρότερά του

«Την αναγνωρίζω ως τη χειρότερη αφού έχω τα χειρότερα αποτελέσματα, κάτι που θεωρώ πως αποτελεί φανταστική εμπειρία. Δεν θα ήθελα να διατηρηθεί και θα προτιμούσα να τερματιστεί αύριο, αλλά είναι μια εμπειρία καλή για μένα» παραδέχθηκε ο προπονητής των» μπλε», ο οποίος συνέχισε λέγοντας πως είναι πολύ… μεγάλος για να σου συμβαίνουν τέτοια πράγματα.

«Έρχεται πολύ αργά αυτή η κάμψη. Δεκαπέντε χρόνια μετά. Θα έπρεπε να συμβεί μετά από τρία ή τέσσερα. Ακόμη κι έτσι είναι κάτι που θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερος… Είναι σίγουρα πάντως η χειρότερη περίοδος για μένα. Είναι γεγονός πως δεν έχω χάσει ποτέ τόσα πολλά ματς», πρόσθεσε ο «Special One».

Πάντως ξεκαθάρισε πως δεν είναι η πίεση αυτή καθαυτή που τον ενοχλεί, αλλά το… είδος της. Και ξεκαθάρισε: «Να είμαι στην πρώτη θέση του πίνακα με ένα βαθμό διαφορά από τον δεύτερο. Αυτήν την πίεση θέλω»! *Πηγή: sport-fm.gr*

Ελεύθεροι όλοι οι οπαδοί της Ντόρτμουντ!!


Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι τελευταίοι οπαδοί της Ντόρτμουντ που συνελήφθησαν για τα χθεσινά επεισόδια στην Τούμπα. Στους δύο Γερμανούς απαγγέλθηκαν τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Ελεύθεροι όλοι οι οπαδοί της Ντόρτμουντ

Οι δύο Γερμανοί βρέθηκαν σήμερα (2/10) το μεσημέρι ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος τους απήγγειλε τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Oι νεαροί οπαδοί (22 ετών) παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, αλλά ζήτησαν και πήραν αναβολή για τις 15 Οκτωβρίου.

Επιπλέον το δικαστήριο αποφάσισε να άρει την κράτησή τους, μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και το πιθανότερο είναι να δικαστούν δια πληρεξούσιου δικηγόρου.

Οι άλλοι έξι Γερμανοί (ηλικίας 25-27 ετών) στους οποίους είχαν βρεθεί φωτοβολίδες κατά τον έλεγχο που έγινε στους οπαδούς της Ντόρτμουντ πριν ξεκινήσουν για το γήπεδο αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα, αφού ορίστηκε δικάσιμος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Λουτσέσκου: «Κακή κατάσταση ο Παναθηναϊκός; Έχει 12 βαθμούς σε πέντε ματς»

Οποιαδήποτε ομάδα είχε τη βαθμολογική συγκομιδή του Παναθηναϊκού θα ήταν πλήρως ικανοποιημένη, τόνισε ο προπονητής της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου εν όψει του ματς κόντρα στους «πράσινους».

Λουτσέσκου: «Κακή κατάσταση ο Παναθηναϊκός; Έχει 12 βαθμούς σε πέντε ματς»
Πολύ μεγάλο κίνητρο για το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Παναθηναϊκό έχει η Skoda Ξάνθη, όπως δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας, Ράζβαν Λουτσέσκου τονίζοντας ότι η ομάδα του είναι ικανή να πάρει το συγκεκριμένο ματς.

Παράλληλα, σε ερώτηση για την κακή αγωνιστική παρουσία του Παναθηναϊκού, ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε ότι μέσω της βαθμολογίας δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, καθώς οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα ήθελε να έχει 12 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου:

Για το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό:
«Όλα τα παιχνίδια εναντίον του Παναθηναϊκού είναι ωραία παιχνίδια για το κοινό και τους οπαδούς. Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές ομάδες στην Ελλάδα και για μας είναι πολύ μεγάλο κίνητρο να παίξουμε τέτοια παιχνίδια. Από μία άλλη οπτική γωνία, ο Παναθηναϊκός είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, έχει πάρα πολύ ποιοτικούς παίκτες και μέχρι τώρα έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Έχει μόνο μία ήττα, αλλά και τέσσερις νίκες, και σε αυτή την ήττα είχε κακή τύχη. Είναι δεύτερος στη βαθμολογία και για αυτό πρέπει όλοι να καταλάβουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό το παιχνίδι».

Για την κακή αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού:
«Αν δούμε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος και τα αποτελέσματα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα ήθελε να έχει 12 βαθμούς μετά από πέντε παιχνίδια».

Για το πώς πρέπει να παρουσιαστεί η Ξάνθη σε αυτό το παιχνίδι:
«Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Έχουμε κάνει μόνο μία ήττα από τον Ολυμπιακό που είδατε ότι νίκησε την Άρσεναλ. Έχουμε κάνει καλά παιχνίδια, έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Πρέπει να δώσουμε το 150% σε αυτό το παιχνίδι και να προετοιμαστούμε πολύ καλά σε ψυχολογικό επίπεδο. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε ό,τι συμβεί μέσα στο παιχνίδι».

«Σεληνιασμένος» είναι ο ΜακΚόλουμ!!

Με τον Έρικ ΜακΚόλουμ να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ και τη Γαλατασαράι να πετύχει 30 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν νίκησε 92-82 την Μπουγιουκσεχίρ σε φιλικό.

«Σεληνιασμένος» είναι ο ΜακΚόλουμ!
Ασταμάτητος είναι ο Έρικ ΜακΚόλουμ στα φιλικά της Γαλατασαράι!

Χάρη σε μία άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση από τον Αμερικανό γκαρντ (31π.), η ομάδα του Εργκίν Αταμάν νίκησε 92-82 την Μπουγιουκσεχίρ, στο «Αμπντί Ιπεκτσί». Στο τέταρτο δεκάλεπτο «καθάρισε» την αναμέτρηση η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Eurocup, πετυχαίνοντας 30 πόντους.

Πίσω από τον ΜακΚόλουμ ήταν ο Μίτσοβ με 15 πόντους, με τον Σιλμπ να είχε 14 και τους Λάσμε και Γκριν να προσθέτουν από 11 ο καθένας. Από τους ηττημένους, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μάρκοτα με 21 πόντους, ενώ ο Κλόμπουτσαρ είχε 16. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μαυροκεφαλίδης: «Μικραίνει η ψαλίδα από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό»

Η ΑΕΚ έχει κάνει πολλά βήματα προόδου, πλησιάζοντας ολοένα και περισσότερο το επίπεδο των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

Μαυροκεφαλίδης: «Μικραίνει η ψαλίδα από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό»
Απόλυτα κάλυπτε τις απαιτήσεις του Λουκά Μαυροκεφαλίδη η πρόταση που του έκανε η ΑΕΚ και γι’ αυτό είπε το «ναι», όπως εξήγησε ο ίδιος στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Έλληνας σέντερ τόνισε πως σιγά σιγά μικραίνει η «ψαλίδα» από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ωστόσο η «Ένωση» έχει ακόμη δρόμο μπροστά της, ώστε να φτάσει ξανά το επίπεδο των δύο «αιωνίων», ενώ στο τέλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ενισχύσει την Εθνική ομάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Χρήστο Ρομπόλη:

Για το λόγο που επέλεξε την ΑΕΚ: «Είχα κάποιες προτάσεις αυτό το καλοκαίρι, αλλά της ΑΕΚ ήταν πολύ σοβαρή, ενώ πρόκειται για μία ομάδα με υψηλές βλέψεις. Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε την ομάδα σε ένα επίπεδο πολύ υψηλό. Είχα όλα αυτά που θέλω στην πρόταση που μου έγινε και θέλω να βοηθήσω και εγώ από την πλευρά μου».

Για το χρόνο που χρειάζεται η «Ένωση» για να φτάσει τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: «Θέλει χρόνο ακόμη, απλά νομίζω ότι σιγά σιγά μικραίνει η ψαλίδα. Αλλά, είμαστε ακόμη μακριά από τις δύο ομάδες, όπως και οι υπόλοιπες. Θέλει χρόνο και υπομονή για να φτάσει ξανά σε υψηλό επίπεδο η ΑΕΚ».

Για το ματς του Κυπέλλου με τον Άρη: «Το βάρος πέφτει σε όλων την πλάτη γι’ αυτό το ματς. Δεν θα είναι δικαιολογία οι τραυματισμοί και οι απουσίες, αν πάμε εκεί και χάσουμε. Το θέμα είναι ότι πρέπει να πάμε να κερδίσουμε και να παίξουμε καλά».

Για το βάρος που θα πέσει πάνω του λόγω του Ντάνιελ Όρτον: «Γι’ αυτό το χρονικό διάστημα θα έχουμε μαζί με τον Σαρικόπουλο λίγο βάρος παραπάνω. Είναι άλλη μία δυσκολία που πρέπει να ξεπεράσουμε».

Για την προβληματική εικόνα της ΑΕΚ στα φιλικά της Κρήτης και την πολύ καλή κόντρα στην Εφές: «Όπως είπα και πριν έχουμε πάρα πολύ δρόμο ακόμη. Έχουμε πολλές λεπτομέρειες να βάλουμε στο κομμάτι του παιχνιδιού μας. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε αρκετά προβλήματα στην Κρήτη. Στην πορεία αλλάξαμε κάποια πράγματα, αλλά πρέπει να τα τελειοποιήσουμε. Όμως, ούτε κοιτάμε τι έγινε στην Κρήτη, ούτε τι έγινε με την Εφές».

Για τον προημιτελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: «Είναι το πρώτο ματς της χρονιάς και θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Είναι ποιος θα σταθεί πιο τυχερός και θα είναι ένα παιχνίδι που θα παίξουν ρόλο οι λεπτομέρειες. Είναι αμφίρροπο παιχνίδι και όποιος νικήσει δεν θα μου θα κάνει ιδιαίτερη αίσθηση».

Για την Εθνική ομάδα: «Είναι μακρινό αυτό. Η Εθνική είναι Εθνική. Στο τέλος της σεζόν θα είμαι 32, ενώ βλέπω ότι γίνεται μία ανανέωση στην ομάδα. Θα δούμε. Ανάλογα ποιος θα είναι ο προπονητής».

Με Λουντ και Σάντσεθ στην Ξάνθη!!

Τόσο ο Φινλανδός, όσο και ο Ισπανός επιστρέφουν και είναι στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου για το αυριανό εκτός έδρας ματς με την Ξάνθη.

Με Λουντ και Σάντσεθ στην Ξάνθη

Ο πρώτος είναι ο Ρόμπιν Λουντ, ο οποίος είναι καλά μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί στο εκτός έδρας ματς με την Γκαμπάλα και ο δεύτερος ο Σέρχιο Σάντσεθ, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον δικέφαλο. Και οι δυο παίκτες είναι στην αποστολή. Εκτός είναι οι Πέτριτς, Βέμερ, Εσιέν, Νίνης, Κότσαρης.

Αναλυτικά στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου βρίσκονται οι: Κοτσόλης, Στιλ, Γιαννακόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λαγός, Μπεργκ, Καρέλης, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης, Πράνιτς, Δώνης, Ταυλαρίδης, Μαρινάκης, Λουντ, Καλτσάς, Τελάντερ, Σάντσεθ και Αμπέντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σπάει παράδοση τριάντα ετών η Λίβερπουλ!!

Η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει την Έβερτον στο απόλυτο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ την Κυριακή, αλλά μετά από τριάντα χρόνια δεν θα έχει στη σύνθεσή της παίκτη που να… νιώθει τη σημασία του.

Σπάει παράδοση τριάντα ετών η Λίβερπουλ

Το μεγάλο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ βρίσκεται προ των πυλών και όλα δείχνουν πως μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια θα σπάσει μια παράδοση που θέλει τους «κόκκινους» να παρατάσσονται κόντρα στην Έβερτον με τουλάχιστον έναν ποδοσφαιριστή που έχει γεννηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Λίβερπουλ.

Όμως, ο Στίβεν Τζέραρντ μοιάζει να είναι ο τελευταίος των «μοϊκανών» και η μετακίνησή του στις ΗΠΑ αφήνει την ομάδα χωρίς αντίστοιχο διάδοχο στο χορτάρι.

Πάντως, την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το μακρινό 1986 όταν υπό τις οδηγίες του Κένι Νταλγκλίς νίκησαν 3-1 την Έβερτον στο «Γουέμπλεϊ» και κατακτούσαν το Κύπελλο φτάνοντας εκείνη τη χρονιά στο νταμπλ. Για την ακρίβεια, στην αρχική ενδεκάδα εκείνης της ένδοξης βραδιάς δεν υπήρχε ούτε ένας Άγγλος ποδοσφαιριστής, καθώς εκείνη την εποχή υπήρχε το δικαίωμα ποδοσφαιριστές από Σκωτία, Ουαλία ή Βόρειο Ιρλανδία να αντιμετωπίζονται ως γηγενείς υπό την «ομπρέλα» της Μεγάλης Βρετανίας.

inner

Τότε στον πάγκο είχε μείνει ο Στιβ ΜακΜάχον, που έχει γεννηθεί στη πόλη του αγγλικού βορρά, ενώ ακολούθησαν 69 ματς σε όλες τις διοργανώσεις στα οποία αγωνίστηκε με κόκκινη φανέλα το λιγότερο ένας παίκτης από την περιοχή.

Μόνο ένας ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να μην σπάσει αυτή η ιστορική παράδοση για λογαριασμό της Λίβερπουλ. Πρόκειται για τον 18χρονο Τζόρνταν Ρόσιτερ, γέννημα-θρέμμα της πόλης, που όμως είναι αμφίβολο ακόμη και το αν θα βρίσκεται στην αποστολή, πόσω μάλλον στους έντεκα που θα ξεκινήσουν το ματς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Γρηγορίου: «Πρέπει να νικήσουμε, έχουμε ικανότητες για καλύτερο πρόσωπο»

Την ανάγκη να μην δεχθεί γκολ η ομάδα του στον αγώνα με την ΑΕΚ επισήμανε ο τεχνικός του Ατρόμητου, Μιχάλης Γρηγορίου, τονίζοντας ότι πρέπει οι Περιστεριώτες να επιστρέψουν στις νίκες.

Γρηγορίου: «Πρέπει να νικήσουμε, έχουμε ικανότητες για καλύτερο πρόσωπο»
Για τον αγώνα του ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ και όχι μόνο μίλησε ο Μιχάλης Γρηγορίου σε συνέντευξή του στην κάμερα της NOVA.

Ο τεχνικός του Ατρόμητου μίλησε για το τι έφταιξε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, για το πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του στην αναμέτρηση της Κυριακής κόντρα στον «Δικέφαλο» ενώ υπογράμμισε ότι οι παίκτες του έχουν την ποιότητα να παρουσιαστούν καλύτεροι στη συνέχεια, αλλιώς δεν θα έκανε καμία συζήτηση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μιχάλης Γρηγορίου:

Για τις στιγμές που υπάρχουν από παιχνίδι σε παιχνίδι:

«Οι στιγμές θα είναι κατ’ αρχήν αυτές που συναντήσαμε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Δηλαδή να μην έχουμε αδράνεια στην άμυνά μας, γιατί δεν είναι μόνο θέμα τύχης, αλλά και θέμα αδράνειας. Είναι οι στημένες φάσεις, κάποιες στιγμές στα όρια της περιοχής μας που πρέπει να είμαστε πιο ενεργητικοί και πιο αποφασιστικοί. Πρέπει στο συγκεκριμένο παιχνίδι να μην δεχθούμε γκολ εν αντιθέσει με τα τελευταία παιχνίδια για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για τη διαφορά ψυχολογίας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες:

«Σίγουρα είναι υπέρ της ΑΕΚ η ψυχολογία. Ο ψυχολογικός παράγοντας είναι πάρα πολύ σημαντικός στο ποδόσφαιρο και προερχόμαστε από αντίστροφες ψυχολογίες λόγω και του τρόπου που ήρθαν και τα δύο. Γιατί η ΑΕΚ νίκησε στο τελευταίο λεπτό τη Βέροια, εμείς ηττηθήκαμε από τον ΠΑΟΚ και εκεί πρέπει να δώσουμε το βάρος: να μπορέσουμε να ανακτήσουμε την ψυχολογία των παικτών. Επαναλαμβάνω ότι για μας είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι, καθώς πρέπει να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα».


Για τον ενθουσιασμό που υπάρχει στην ΑΕΚ:

«Υπάρχει ενθουσιασμός στον κόσμο, στους παίκτες γενικά. Όταν μία τόσο μεγάλη ομάδα λείπει τα τελευταία δύο χρόνια από τη Super League, καταλαβαίνετε ότι φέρνει έναν μεγάλο ενθουσιασμό. Εκτός, όμως απ’ αυτό, η ΑΕΚ παίζει στην έδρα της μπροστά στον κόσμο της. Πρέπει να είμαστε στο 100% και ευελπιστώ ότι θα το κάνουμε αυτό για να επανέλθουμε στα θετικά αποτελέσματα».

Για την εβδομάδα που πέρασε στα αποδυτήρια μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ:

«Πάντα στο ποδόσφαιρο έχει σημασία το πώς έρχεται μια νίκη ή μια ήττα. Μην μείνουμε μόνο στις ήττες. Επειδή αυτές οι ήττες ήρθαν με όχι κακή απόδοση. Μεταξύ τους τα παιδιά το ξέρουν καλύτερα, κάνοντας αυτοκριτική ή την κριτική για την ομάδα μας ότι δεν ήταν κάποιος αδιάφορος, ότι δεν είχαμε τακτικά προβλήματα ή από θέμα εγωισμού ή από θέμα πάθους.

Τα είχαμε όλα αυτά τα στοιχεία και απλά δεν είχαμε τα αποτελέσματα. Όταν μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία βλέπεις ότι κάνεις την προσπάθεια και δεν έχεις το αποτέλεσμα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσπαθήσεις. Αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε με τα παιδιά. Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με την τύχη –που δεν είναι μόνο τύχη.

Θα βελτιώσουμε τους τομείς που είχαμε πρόβλημα αυτή την εβδομάδα και να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Έχουμε τις ικανότητες για κάτι τέτοιο. Αν δεν τις είχαμε, δεν θα συζητούσαμε κάτι άλλο».

Για τον Τραϊανό Δέλλα:

«Ο Τραϊανός ξεκίνησε ουσιαστικά από τη Γ’ εθνική. Δεν θα βάλω τη χρονική περίοδο που ήταν πιο πριν. Έχει δύο ανόδους, μέχρι τώρα πάει και βαθμολογικά πάρα πολύ καλά, οπότε πρόκειται για έναν προπονητή που σίγουρα έχει μέλλον, αλλά πολύ περισσότερο δείχνει να έχει παρόν και αυτό είναι το σημαντικό».

Παίρνει Ανοσίκε η ΑΕΚ!! (video)

Μεταγραφή επιπέδου Ευρωλίγκας ετοιμάζει η ΑΕΚ! Η «Ένωση» έχει επιλέξει ως αντικαταστάτη του Όρτον, τον σέντερ της Λαμποράλ (και πρώτο ριμπάουντερ της τελευταίας διετίας στην Ιταλία), Όου Ντι Ανοσίκε.

Παίρνει Ανοσίκε η ΑΕΚ! (video)

Χωρίς να χάσει χρόνο μετά τις αρνητικές εξελίξεις με τον θηριώδη σέντερ, η «Ένωση» κινήθηκε μεθοδικά κι ετοιμάζεται να κλείσει στη θέση του τον Όου Ντι Ανοσίκε.

Πρόκειται για έναν 24χρονο Αμερικανό (με ρίζες από τη Νιγηρία) που ανήκει στη Λαμποράλ Κούτσα και την τελευταία διετία ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Με ύψος 2.04 μ. αλλά τεράστιες αλτικές ικανότητες, ο Ανοσίκε αναδείχθηκε κορυφαίος ριμπάουντερ της λίγκας και τις δυο σεζόν, πριν υπογράψει τον περασμένο Αύγουστο στην ομάδα των Βάσκων. Το γεγονός ωστόσο ότι εκείνοι απέκτησαν τον Γιάννη Μπουρούση φαίνεται ότι θα μειώσει τον χρόνο συμμετοχής του, με αποτέλεσμα να ετοιμάζεται να λύσει κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του μαζί τους.

Αυτή τη συγκυρία λοιπόν επιδιώκει να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ και -έστω και στο παρά πέντε- ν’ αποκτήσει έναν σέντερ επιπέδου Ευρωλίγκας. Πέραν αυτού, δε, ο Ανοσίκε θα είναι έτοιμος να προσφέρει και άμεσα, αφού έχει κάνει προετοιμασία με τη Λαμποράλ κι εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά και έρθει μέσα στο Σ/Κ στην Αθήνα, θα είναι διαθέσιμος ακόμα και για το παιχνίδι Κυπέλλου της Τετάρτης με τον Άρη.

 
 
 
 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

«Δείχνει» Βοσκάκη στον Σιμιτζόγλου!!

Η αναφορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα «σημαδεύει» τον διαιτητή από τον Ρέθυμνο, που θα σφυρίξει το παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Διαβάστε το ρεπορτάζ του sport-fm.gr.

«Δείχνει» Βοσκάκη στον Σιμιτζόγλου!
Από το μεσημέρι διαβάσατε για την αναφορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου. Οι «πράσινοι» εκφράζουν για μια ακόμη φορά τη δυσφορία τους για όλα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά και τα τελευταία γεγονότα (νέα σύνθεση ΚΕΔ, ορισμοί 6ης αγωνιστικής κλπ).

Με την αναφορά τους «εστιάζουν», κυρίως, σε ένα πρόσωπο. Στον Μιχάλη Βοσκάκη, τον διαιτητή από το Ρέθυμνο που ορίστηκε να σφυρίξει το αυριανό εκτός έδρας ματς του «τριφυλλιού» με την Ξάνθη.

Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» στην αναφορά τους τόνισαν τη διαδρομή του Βοσκάκη και έκαναν μια λεπτομερέστατη «ανάλυση» στα «έργα και τις ημέρες» του εν λόγω διαιτητή. Ενός διαιτητή που παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκό, Γιάννη Αλαφούζο, ορίζεται να σφυρίζει παιχνίδι της ομάδας, ο ισχυρός άνδρας της οποίας είναι αντίδικός του! Αυτό από μόνο του είναι λίγο «ύποπτο».

Διότι, είναι να αναρωτιέται κανείς, πως μπορεί ένα διαιτητής που έχει δικαστική διαμάχη με το αφεντικό μιας ΠΑΕ να σφυρίξει ανεπηρέαστα παιχνίδι της…

Η αναφορά, λοιπόν στον κ. Σιμιτζόγλου «δείχνει» κυρίως τον Βοσκάκη, ενώ είναι ολοφάνερο ότι και με αυτή τους την κίνηση από τον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι «η εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξακολουθεί να λειτουργεί…».

Λαμπρόπουλος: «Συνδύαζε τα πάντα η πρόταση που μου έγινε»

Η πρόταση του Αρκαδικού κάλυπτε απόλυτα τον Φώτη Λαμπρόπουλο και έτσι ο Έλληνας φόργουορντ/σέντερ δεν δίστασε ούτε στιγμή για να πει το «ναι», όπως εξήγησε ο ίδιος.

Λαμπρόπουλος: «Συνδύαζε τα πάντα η πρόταση που μου έγινε»
Τα καλύτερα λόγια είχε ακούσει για τον Αρκαδικό ο Φώτης Λαμπρόπουλος και σε συνδυασμό με την καλή πρόταση που του έγινε ήταν πολύ δύσκολο να την αρνηθεί, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Έλληνας φόργουορντ/σέντερ στην ιστοσελίδα της ομάδας από την Τρίπολη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φώτης Λαμπρόπουλος στην ιστοσελίδα του Αρκαδικού:

Για τη μεταγραφή του: «Όποιον και αν ρώτησα μου είπε πολύ καλά λόγια. Ξέρω πως είναι μια ομάδα που ανέβηκε τώρα, αλλά δεν το έκανε απλά για την συμμετοχή. Είναι μια ομάδα με φιλοδοξίες, πράγμα εξαιρετικό για κάθε παίκτη. Εγώ δεν παίζω στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αλλά θέλησα να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις».

Για την απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από χρόνια: «Είμαι αρκετά χρόνια στο εξωτερικό και η αλήθεια είναι πως είχα προτάσεις από Ελλάδα. Όμως επειδή έχω και οικογένεια ήθελα να επιστρέψω στη χώρα μου και σε συνδυασμό με το καλό, σε οικονομικό αλλά και αγωνιστικό επίπεδο, που πέτυχα με τον Αρκαδικό, το να επιστρέψω ήταν μονόδρομος».

Για τα στοιχεία που τον έκαναν να πει «ναι» στον Αρκαδικό: «Όπως είπα και πριν, ήταν μια καλή πρόταση για μένα, που συνδύαζε τα πάντα. Αγωνιστικά και οικονομικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος απ’ όσα άκουσα και είπα το ναι».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι στόχοι συμβαδίζουν με της ομάδας. Εμείς έχουμε ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα και ο στόχος μας που είναι η παραμονή, είναι αυτό που υπάρχει στο μυαλό μας. Θα κοιτάξουμε και θα παλέψουμε το κάθε παιχνίδι και θα δούμε τι καταφέραμε».

Για τις πρώτες εντυπώσεις: «Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, όλοι με υποδέχτηκαν καλά, τώρα σιγά σιγά θέλω να αρχίσω να μαθαίνω και την πόλη και όλα θα πηγαίνουν ακόμα καλύτερα».