Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Οι ωραίοι και οι..."μπερδεμένοι"

Γράφει ο Γιώργος Ζαΐρης 
Μια σπουδαία βραδιά έζησε χθες η Τούμπα και το μοναδικό που απουσίασε ήταν το... κερασάκι και αναφερόμαστε στη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο.

Μπορεί όλοι να στεκόμαστε στη φάση που έγινε το λάθος και η γερμανική ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά είναι δεδομένο ότι ακόμη και η ισοπαλία απεναντι στην Ντόρτμουντ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αρνητικό αποτέλεσμα. Ούτε ότι μειώνει τις ελπίδες του ΠΑΟΚ για πρόκριση αφού έτσι κι αλλιώς τα δυο ματς απέναντι στην Κράσνονταρ θα κρίνουν το ποια ομάδα θα ακολουθήσει τους Γερμανούς στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Τούντορ διάβασε καλά το παιχνίδι αν και σε καμιά περίπτωση δεν ήθελε να δει στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης να βλέπει και τους έντεκα ποδοσφαιριστές του πίσω από το κέντρο του γηπέδου. Λίγο το όνομα του αντιπάλου,λίγο το άγχος και το τρακ έκαναν τους ασπρόμαυρους να έχουν παθητικό ρόλο. Ισορρόπησαν όμως το παιχνίδι και ήρθε η γκολάρα του Μακ για να εκτοξεύσει την ομάδα και τον κόσμο της. Από εκεί και πέρα όλα φάνηκαν πολύ πιο εύκολα για τον ΠΑΟΚ που παρέμεινε τακτικά προσηλωμένος στο πλάνο του.

Στο δεύτερο μέρος ήταν δεδομένο ότι η γερμανική ομάδα θα αποκτούσε την πρωτοβουλία αλλά ο Όλσεν δεν ένιωσε εκείνη την απειλή μέχρι να έρθει η στιγμή του γκολ που ήταν αποτέλεσμα τύχης και κακής συννενόησης. Και όμως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη μέχρι το 75' όταν και φάνηκε ότι ματς που δεν μπορείς να κερδίσεις δεν πρέπει να το χάσεις. Χρειάστηκε η επέμβαση του Όλσεν για να παραμείνει αυτό το 1-1 που σε καμιά περίπτωση δεν λογίζεται αποτυχία. Εκεί που πρέπει να σταθώ είναι στην συμπεριφορά του κόσμου από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Όταν δηλαδή με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Γερμανοί πετούσαν βεγγαλικά και κροτίδες ο κόσμος δεν αντέδρασε.

Όμως είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ έχει ακόμη πολλούς "μπερδεμένους". Αδιανόητο και ακατανόητο να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Να κάνουν τι; Να "τελειώσουν" τον ΠΑΟΚ; Οι αποδοκιμασίες απέναντι τους ακόμη και από την πλειοψηφία της Θύρας 4, είναι οδηγός για τη συνέχεια. Ας καταλάβουν ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι τσιφλίκι τους.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: