Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ρούνεϊ: «Θα μείνω για όσο με θέλουν»

Ρούνεϊ: «Θα μείνω για όσο με θέλουν»
Πιστός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πρόθυμος να παραμείνει μέλος του συλλόγου μέχρι τα… γεράματα και φυσικά, αποφασισμένος να προσθέσει κι άλλα τρόπαια στο παλμαρέ της ομάδας, δήλωσε ο Γουέιν Ρούνεϊ σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο «SkySports», λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του!

Το βιβλίο «Wayne Rooney: My decade in the Premier League» τίθεται σε κυκλοφορία εντός ολίγων ημερών, αλλά ο έμπειρος επιθετικός και εκ των «σημαιών», πλέον, του συλλόγου, δεν άφησε τους φίλους της ομάδας να… περιμένουν να διαβάσουν για το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Το πρωί, δημοσιεύτηκε ακόμη ένα κομμάτι της αυτοβιογραφίας, για το «μεγαλύτερο λάθος της ποδοσφαιρικής μου καριέρας», όταν «τον Οκτώβριο του 2010 εξέδωσα ανακοίνωση που έδειχνε ότι δεν ήμουν χαρούμενος στο Ολντ Τράφορντ. Πίστευα ότι θα ήμουν καλύτερα αλλού».

Η έκβαση εκείνης της υπόθεσης και η απόφασή του να επεκτείνει το συμβόλαιό του, αντί να αποχωρήσει από τη Γιουνάιτεντ, του βγήκε σε καλό και όπως δήλωσε στο «SkySports», δύο χρόνια μετά, ούτε που θέλει να σκέφτεται ότι κάποια στιγμή θα βγάλει την κόκκινη φανέλα από πάνω του.

«Όταν πηγαίνεις για πρώτη φορά σε μια ομάδα, θέλεις να φτάσεις σε επιτυχίες και να πανηγυρίσεις τίτλους. Μερικούς από τους στόχους που είχα θέσει για τα πρώτα χρόνια της θητείας μου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τους πέτυχα. Είμαι πλέον στην ομάδα οχτώ χρόνια και αισθάνομαι σα να είναι η οικογένειά μου. Είσαι κομμάτι της ιστορίας και βλέπεις την πρόοδο του συλλόγου στο πέρασμα των χρόνων.

Αισθάνομαι κι μέρος της ιστορίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την αγαπώ και θέλω να μείνω εδώ για όσο το θέλουν και οι άνθρωποι της ομάδας. Είναι σπουδαίος σύλλογος και ας είμαστε ειλικρινείς. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να βρει καλύτερη ομάδα και πιο υγιή κατάσταση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θέλω να μείνω εδώ και να πετύχω ακόμη περισσότερα πράγματα. Θέλω να παίζω με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ άλλη μια δεκαετία!

Βλέπεις ποδοσφαιριστές – θρύλους όπως ο Ράιαν Γκιγκς και ο Πολ Σκόουλς και πραγματικά, ζηλεύεις όλα όσα έχουν καταφέρει και την καριέρα που έχουν. Αποτελούν παράδειγμα για όλους και το πλάνο για εμάς, νομίζω πως είναι έστω να πλησιάσουμε όσα έχουν ζήσει και έχουν καταφέρει αυτοί οι ποδοσφαιριστές» ήταν τα λόγια του Γουέιν Ρούνεϊ.

Πηγή: www.england365.gr

Έσπασε το χέρι του ο Πιάτι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλήγμα υπέστη η γραμμή κρούσης της Βαλένθια, καθώς θα στερηθεί των υπηρεσιών του Πάμπλο Πιάτι για τους επόμενους δυο μήνες!
Ο 23χρονος Αργεντινός άσος ήταν πολύ άτυχος, καθώς υπέστη κάταγμα στο δεξί του χέρι κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Παρασκευής και θα μείνει εκτός δράσης για οκτώ έως 10 εβδομάδες.
Όπως αναφέρουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους οι «νυχτερίδες» ο Πιάτι θα παραμείνει κλινήρης για τις επόμενες 48 ώρες.








πηγή: sportdog.gr   

Έφυγε ο «Πατριάρχης» του Άρη

Ο Ανέστης Πεταλίδης, ο «Πατριάρχης» του μπάσκετ του Άρη,  έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 83 χρονών. Από την περασμένη Πέμπτη νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο μετά από αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη με την κατάσταση της υγείας του να έχει επιδεινωθεί. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 12:00 το μεσημέρι στην Αγία Σοφία.
Ο Ανέστης Πεταλίδης πέρασε από νευραλγικά πόστα του Άρη πρώτα σαν παίκτης, μετέπειτα σαν παίκτης-προπονητής. Στη συνέχεια στη δεκαετία του ’60 δημιούργησε ένα ασυναγώνιστο σύνολο με επικεφαλής το αγαπημένο και «πνευματικό» του παιδί, Γιάννη Ιωαννίδη. Ακολούθως πέρασε στον παραγοντικό τομέα και διέπρεψε σαν γενικός αρχηγός του συλλόγου, βάζοντας γερά θεμέλια όσο κανείς άλλος για τη δημιουργία του μετέπειτα αυτοκράτορα Άρη.
Ο Ανέστης Πεταλίδης διακρίθηκε ιδιαίτερα και σαν αθλητής πόλο της ομάδας του Άρη στα τέλη της δεκαετίας του ’40 και αρχές του ’50.

Στο στόχαστρο της εφορίας καταθέσεις, δαπάνες και εισοδήματα...!!

Τροπολογία «βόμβα» για 8.500.000 φορολογούμενους κατατέθηκε πριν λίγο στη Βουλή, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι η εφορία από δω και πέρα δεν θα προσδιορίζει το εισόδημα μόνο με βαση των εισοδημάτων που δηλώνει ο φορολογούμενος αλλά ελέγχοντας τραπεζικές καταθέσεις, καταγράφοντας αναλυτικά καταναλωτικές δαπάνες σε μετρητά ή σε πιστωτικές κάρτες, δάνεια και διασταυρώντας άλλες πηγές εισοδημάτων και αποταμιεύσεων.
Στο στόχαστρο της εφορίας καταθέσεις, δαπάνες και εισοδήματα...
Σύμφωνα το «Βήμα» αυτό γίνεται για πρώτη φορά, καθώς με την τροπολογία αυτή το υπουργείο Οικονομικών επεκτείνει σε όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων (μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, εισοδηματίες) τις έμμεσες τεχνικές φορολογικού ελέγχου που ήδη εφαρμόζονται στους επιτηδευματίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου θεωρείται, σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών, αναγκαία στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης στρατηγικής φορολογικής συμμόρφωσης που θα διευκολύνει το έργο των ελεγκτικών φορολογικών υπηρεσιών και θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της δικαιότερης φορολογικής μεταχείρισης μέσω της επιτάχυνσης των ελεγκτικών διαδικασιών, της έγκαιρης βεβαίωσης και της άμεσης είσπραξης δημοσίων εσόδων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία, η εφορία μέσω «σοφιστικέ» προγραμμάτων του συστήματος TAXIS θα αναλύει τη ρευστότητα του φορολογουμενου, δηλαδή το βιοτικό του επίπεδο, αν ζει πλουσιοπάροχα κτλ, τις αγορές διαφόρων προϊόντων που πραγματοποιούνται μέσα σε ένα έτος, τις δαπάνες για υπηρεσίες και ο,τι άλλο μπορεί να βοηθήσει ώστε να καταγραφεί η φορολογική συμπεριφορά του πολίτη.

Στη συνέχεια θα ελέγχονται όλες ανεξαιρέτως οι καταθέσεις των πολιτών και θα συγκρίνονται με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει διαχρονικά, αλλά και τις δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει κυρίως με μετρητά. Με τον τρόπο αυτό θα προσδιορίζονται τα φορολογητέα εισοδήματα 8.500.000 πολιτών, τα ακαθάριστα έσοδα και οι εκροές και τα φορολογητέα κέρδη των επιτηδευματιών. Επί των αποτελεσμάτων που θα προκύπτουν θα εφαρμόζονται οι φορολογικοί συντελεστές.

Αξίζει, ωστόσο, να τονιστεί ότι η τροπολογία προβλέπει ακόμη ότι πριν την έκδοση φύλλων ή πράξεων καταλογισμού πρόσθετου φόρου, ο προϊστάμενος της ελεγκτικής υπηρεσίας θα καλεί τον υπόχρεο σε ακρόαση και ο οποίος δικαιούται σε ανταπόδειξη. Σε ό,τι αφορά στις τραπεζικές καταθέσεις και τις δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει οι φορολογούμενοι σε μετρητά, οι φοροελεγκτικές αρχές θα μπορούν να προχωρούν αυτόματα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες σε άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου και να εξετάζουν με αυτοματοποιημένη διαδικασία τις αναλήψεις και τις καταθέσεις συσχετίζοντας τα ποσά με τη φορολογική και καταναλωτική συμπεριφορά του πολίτη. Ετσι, αν για παράδειγμα κάποιος απόκτησε με μετρητά περιουσιακά στοιχεία (π.χ αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κτλ.) και δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει από τα δηλωθέντα εισοδήματά του τότε θα επιβαρύνεται με πρόσθετη φορολογία.


Περνούν από «κόσκινο» 54.000 καταθέτες που έβγαλαν στο εξωτερικό 22 δισ. ευρώ



Η άμεση λήψη μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, του Υφυπουργού, Γιώργου Μαυραγάνη, του Eιδικού Γραμματέα ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου, και υπηρεσιακών παραγόντων.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά τις επόμενες ημέρες σε έλεγχο και διασταυρώσεις στοιχείων σε 54.000 φυσικά πρόσωπα που έχουν πραγματοποιήσει εμβάσματα χρημάτων στο εξωτερικό, την περίοδο 2009-2012.

Πρόκειται για ποσά που ξεπερνούν συνολικά τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα ξεκινήσουν - κατά προτεραιότητα- σε περισσότερα από 3.000 φυσικά πρόσωπα που έχουν πραγματοποιήσει εμβάσματα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας.

Για τις παραβάσεις που διαπιστώνονται από το ΣΔΟΕ προβλέπονται: δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, επιβολή πολύ υψηλών προστίμων και απόδοση στο Δημόσιο των φόρων που αναλογούν στα μη δηλωθέντα ποσά.

Η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί προτεραιότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, τόσο για την αύξηση των εσόδων, όσο και για την απονομή κοινωνικής δικαιοσύνης.


Με πληροφορίες από το «Βήμα»

Εκθείασε τον... μάγο Μόντριτς!!

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Λούκα Μόντριτς ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος για να πείσει τους φιλάθλους της Ρεάλ Μαδρίτης να στηρίξουν τον ποδοσφαιριστή, τόνισε πως θα κάνει... μαγικά πράγματα!
Εκθείασε τον... μάγο Μόντριτς!
«Είμαι πεπεισμένος ότι ταιριάζει απόλυτα με τους φίλους μας και θα τον αγαπήσουν. Υπογράψαμε με τον Μόντριτς γιατί μπορεί να μας βοηθήσει να κατακτήσουμε τίτλους. Έχει αρκετό ταλέντο και είναι πολύ καλός τακτικά. Είναι πραγματικά ένας ομαδικός ποδοσφαιριστής που πάντα κοιτάει να βοηθήσει τους συμπαίκτες του. Προσθέτει μεγάλη ποιότητα στην ομάδα και μπορεί να κάνει μαγικά πράγματα. Όλοι τον εκτιμούν στην ομάδα», ανέφερε ο Ζοζέ.
Όσο για το ρόστερ της Ρεάλ και τον Κακά, τόνισε: «Αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν βρει μπροστά τους προβλήματα όπως είναι ο Κακά. Έχει κάνει αρκετά θετικά πράγματα για την ομάδα και ήδη του έχω πει πως δεν υπάρχει πρόβλημα με το να μείνει στην ομάδα. Δουλεύει πολύ σκληρά και θα πάρει σίγουρα ευκαιρίες. Είμαι πεπεισμένος ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί».

"Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ"

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ εκφράζει την απόλυτη θλίψη της για το χαμό του Ανέστη Πεταλίδη.
"Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ"
Ο «Πατριάρχης» του ΑΡΗ και του ελληνικού μπάσκετ δεν είναι πια κοντά μας, γεγονός που κάνει φτωχότερη την οικογένεια του ΑΡΗ. Ωστόσο, η αγάπη του για τον Σύλλογο, το πολύτιμο έργο του και η δυναμική του προσωπικότητα θα ζουν πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…
Ανέστη Πεταλίδη δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ…

Αυτό θα πει... αυτοκριτική!!

Ο βετεράνος προπονητής , Ντον Νέλσον, εξέφρασε την άποψη του πως δεν αξίζει να βρίσκεται στο Hall of Fame του ΝΒΑ...
Αυτό θα πει... αυτοκριτική!
«Δεν αισθάνομαι ότι αξίζω να βρίσκομαι στο Hall Of Fame, αλλά από τη στιγμή που είμαι σε αυτό, αισθάνομαι χαρούμενος. Είναι σπουδαία τιμή. Υπάρχουν πολλοί που το αξίζουν περισσότερο από μένα, όπως ο Al Attles, o Bill Fitch, o Dick Motta και άλλοι. Ηταν πραγματικοί προπονητές. Συνεπώς αισθάνομαι ότι δεν το αξίζω, τέλος πάντων όμως, εδώ είμαι.

Δεν τα έκανα όλα αυτά επειδή ήθελα να είμαι διαφορετικός, αλλά επειδή πίστευα ότι μου έδιναν ένα πλεονέκτημα για να κερδίσω αγώνες. Δεν θα τα έκανα αλλιώς. Όταν κοουτσάριζα καλές ομάδες δεν χρειαζόταν να τα κάνω. Όταν κοουτσάριζα κακές ομάδες έπρεπε να είμαι δημιουργικός. Κάθε χρόνο προσπαθούσα αλλά δεν το σκέφτομαι επειδή δεν συνέβη ποτέ. Υπάρχουν πολλοί καλοί προπονητές που δεν κατέκτησαν ποτέ τίτλο»
, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νέλσον.

Θέλει τίτλο ο Σουμπίνιο!!

Ο Σουμπίνιο δεν δίστασε όταν ρωτήθηκε κατά τη σημερινή του βράβευση ως MVP της πρεμιέρας του πρωταθλήματος να οριοθετήσει τους στόχους του Ατρομήτου. «Στόχος μας να κατακτήσουμε ένα τρόπαιο στην Ελλάδα», είπε ορθά κοφτά.
Θέλει τίτλο ο Σουμπίνιο
Αναλυτικά:
Ο πρώην άσος του Ατρόμητου Γιώργος Κορακάκης που έχει συνδέσει το όνομά του με σημαντικές διακρίσεις της ομάδας μας στο παρελθόν (πρώτο ευρωπαϊκό γκολ με Σεβίλλη, ιστορικές νίκες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό) παρέδωσε σήμερα στον Σουμπίνιο το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον «Σούμπι» για την ανάδειξή του ως καλύτερου παίκτη της πρεμιέρας. Τον ξέρω από τον Εθνικό, στον οποίο ήμασταν συμπαίκτες, και εύχομαι να συνεχίσει να έχει και άλλες επιτυχίες στο μέλλον. Είναι ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής ο οποίος κατά τη γνώμη μου θα είναι από τους καλύτερους στο φετινό πρωτάθλημα» δήλωσε ο Γιώργος Κορακάκης κατά τη διάρκεια της απονομής.
Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας δήλωσε με την σειρά του τα εξής:«Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα αυτό το βραβείο. Εύχομαι να παίζω πάντα καλά και να βοηθάω την ομάδα μου να βγαίνει πάντα κερδισμένη και να δίνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο.
Ο Ατρόμητος είναι μια πολύ καλή ομάδα, με εξαιρετική οργάνωση και καλούς παίκτες οι οποίοι συμπεριφέρονται άψογα απέναντί μου. Θα κάνω τα πάντα για να δώσω χαρές στην ομάδα μου και ποιος ξέρει γιατί να μην πάρουμε κι ένα τίτλο;».
Ο Σουμπίνιο είπε ακόμη τα εξής:«Σίγουρα η ομάδα μου μπορεί να πετύχει κάτι καλύτερο φέτος. Δουλεύουμε σκληρά για να διορθώνουμε τα λάθη μας αλλά και για να πετύχουμε τους στόχους μας έτσι ώστε να δείξουμε σε όλη την Ελλάδα ότι ο Ατρόμητος μπορεί να φθάσει ψηλά». Αναφέρθηκε τέλος και στη ρεβάνς με τη Νιούκαστλ για την οποία δήλωσε:«Μπήκαμε δυνατά για να πάρουμε το παιχνίδι, δυστυχώς έγιναν αυτά που έγιναν στη φάση του πέναλτι αλλά τώρα ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα πρέπει να σκεφτόμαστε την Ελλάδα που είναι και το πιο σημαντικό».

«Δεν είναι όλοι λαμόγια και ανίκανοι...»

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιάννης Μώραλης σε μία μεγάλη συνέντευξή του μίλησε για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται για την βελτίωσή του, για τις ευθύνες των ΠΑΕ και την διαιτησία, ενώ τόνισε πως υπάρχουν και σοβαροί επενδυτές, όχι μόνο λαμόγια και ανίκανοι.
«Δεν είναι όλοι λαμόγια και ανίκανοι...»
Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξή στα στούντιο της «ΟΠΑΠ TV»:
 
Για την έναρξη του πρωταθλήματος:«Το πρωτάθλημα ξεκίνησε καλύτερα από το αναμενόμενο, γιατί τα προβλήματα ήταν τεράστια. Επιτυχία ήταν το ότι καταφέραμε να ξεκινήσουμε με 16 ομάδες. Το ξεκίνημα ήταν ικανοποιητικό, ευχόμαστε να κυλήσουν όλα ομαλά στην συνέχεια».
Για τα προβλήματα των ΠΑΕ:«Η Superleague δεν μπορεί να λύσει τα επιμέρους προβλήματα των ΠΑΕ. Πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να εξορθολογήσουν τα έξοδα, δηλαδή τις οφειλές προς το δημόσιο και τους ποδοσφαιριστές. Εμείς από την πλευρά μας βάλαμε πλάτη με διάφορες διευκολύνσεις στο μέτρο του δυνατού. Η λίγκα δεν μπορεί να λύνει τα εταιρικά προβλήματα. Μπορούμε μόνο να συμβουλεύουμε και να επικοινωνούμε με τους αρμόδιους φορείς. Τα δείγματα είναι θετικά. Οι επιλογές των ομάδων δείχνουν σωστές . Ελπίζω αν εξασφαλίσουν μόνιμη άδεια να συνεχίσουν έτσι και να μην δημιουργήσουν νέα ελλείμματα. Τα έσοδα στο ποδόσφαιρο είναι δεδομένα και η ελληνική αγορά πεπερασμένη. Δεδομένα είναι και τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Οι ομάδες πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτά, διαφορετικά δεν υπάρχει διέξοδος».
Για το αν η Superleague θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη παρέμβαση στα οικονομικά των ομάδων :«Η Superleague θα έπρεπε να έχει πιο ενεργό ρολό αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι θεσμοθετημένο. Δε αρκεί ο ετήσιος έλεγχος στα οικονομικά των ΠΑΕ. Θα μπορούσε να γίνεται ακόμα και εβδομαδιαίος. Πρέπει λοιπόν να ανοίξει η συζήτηση για πιο ενεργό ρόλο της Σουπερλιγκ. Η Λίγκα λειτουργεί υπό την έγκριση όλων των ομάδων. Το περιβάλλον είναι δύσκολο και τα προβλήματα ακόμα πιο δύσκολο να λυθούν».
Για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών :«Για να υπάρχει πρωτάθλημα είτε 16 είτε 18 ομάδων ο καθένας πρέπει να κοιτάξει την δική του εταιρεία, να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του με σύνεση. Το θέμα της αύξησης των ομάδων άνοιξε από τις ομάδες που ισχυρίζονται δίκαια ή άδικα ότι πέρυσι αδικήθηκαν. Θέση της διοργανώτριας αρχής ήταν και είναι ότι το ζήτημα των ομάδων αυτών θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί διαφορετικά και να μην είχαν φτάσει στην Δ Εθνική. Αν βρεθεί το νομικό πλαίσιο και λυθεί το ζήτημα με τα τηλεοπτικά, η αναδιάρθρωση μπορεί να προχωρήσει. Πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο το αντέχει υπό προϋποθέσεις. Υπάρχουν ανοιχτά θέματα, αν λυθούν το συζητάμε. Αν δεν υπήρχε ανοικτό το θέμα των συγκεκριμένων ομάδων, δεν θα συζητούσαμε καν την αύξηση σε 18» ...
Για τις αλλαγές λόγω οικονομικών ζητημάτων:«Τα οικονομικά προβλήματα πιθανόν να αλλάξουν τον χάρτη και τον βαθμολογικό πίνακα. Ομάδες όπως ο Ατρόμητος και ο Αστέρας για παράδειγμα, με σταθερές διοικήσεις θα ανέβουν επίπεδο. Ομάδες που είχαν μεγάλους προϋπολογισμούς στο παρελθόν θα αναγκαστούν να ρίξουν το μπάτζετ. Είναι ενδιαφέρουσα η αλλαγή άσχετα αν προκύπτει λόγω των οικονομικών συνθηκών στην χώρα».
Για τις παρεμβάσεις της λίγκας:«Η λίγκα ασχολείται με το ζήτημα της βελτίωσης των εγκαταστάσεων αλλά δεν μπορεί να απαιτήσει θαύματα από ομάδες που δεν έχουν καν δικά τους γήπεδα . Στην Ελλάδα δεν μπορείς να έχεις υψηλές απαιτήσεις. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα δεδομένα. Δεν υπάρχουν πολλά νέα γήπεδα. Κοιτάμε να είμαστε αξιοπρεπείς. Δεν είμαστε Αγγλία, ούτε θα γίνουμε. Στα περισσότερα γήπεδα οι αγωνιστικοί χώροι είναι καλοί. Έχει γίνει προσπάθεια στο παρελθόν και συνεχίζεται στο μέτρο του δυνατού. Η λίγκα παρακολουθεί τα χρήματα που πάνε για την βελτίωση των γηπέδων και την συντήρηση των εγκαταστάσεων . Κάθε ιδιοκτήτης θέλει το γήπεδό του όσο το δυνατό καλύτερο. Το ποδόσφαιρο θέλει καλές εγκαταστάσεις. Πρέπει να ξέρουμε που πατάμε. Δεν είμαστε Αγγλία σε κανέναν τομέα της ζωής. Δεν πρέπει να έχουμε παράλογες απαιτήσεις λοιπόν. Αυτό το ποδόσφαιρο έχουμε και αυτές τις υποδομές και οφείλουμε να το στηρίξουμε. Μην περιμένουμε να γίνουμε Αγγλία για να πάμε στο γήπεδο».
Πως κρίνει την παρουσία της Superleague από την ίδρυσή της;«Η Superleague έχει πετύχει σημαντικά βήματα προόδου όλα αυτά τα χρόνια. Το κεντρικό τηλεοπτικό συμβόλαιο εξασφαλίζει έσοδα σε μικρομεσαίες ομάδες που δύσκολα θα τα έβρισκαν στην αγορά. Έχουν βελτιωθεί οι εγκαταστάσεις. Αν δείτε πώς ήταν το ποδόσφαιρο πριν δέκα- είκοσι χρόνια θα δείτε πρόοδο. Υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των προέδρων αλλά να μην μένουμε μόνο εκεί. Υπάρχει συνεργασία μεταξύ των προέδρων και των στελεχών κάθε ΠΑΕ. Στηρίζουμε τα πρωταθλήματα υποδομών και προωθούμε σημαντικές αλλαγές»...
Για τις μελλοντικές επιδιώξεις:«Στόχος μας είναι η παρέμβαση στα οικονομικά. Μείωση των εξόδων όπου είναι απαραίτητο και αύξηση των εσόδων άσχετα αν το σημερινό περιβάλλον δεν το ευνοεί. Στόχος επίσης είναι η καταπολέμηση της βίας. Τα φαινόμενα βιας είναι μειωμένα αλλά δεν είναι μόνο θέμα της Superleague. Πρέπει να βγαίνει μετά τις συνεδριάσεις της λίγκας ένα πνεύμα συνεργασίας για να δίνουμε καλή εικόνα στον φίλαθλο. Να μην βγάζουμε προς τα έξω μόνο τις διαφωνίες».
Για την κριτική προς την λίγκα: «Με ενοχλεί η ισοπέδωση και η γενίκευση. Στο ποδόσφαιρο δεν δραστηριοποιούνται μονό λαμόγια και ανίκανοι... Υπάρχουν και σοβαροί επενδυτές. Μόνο μια μικρή μειοψηφία λειτουργεί παραβατικά. Δεν είναι όλα τα γήπεδα χάλια, ούτε όλοι οι ποδοσφαιριστές παίζουν στοίχημα. Γενικότερα η ισοπέδωση για όποιον κλάδο και αν αναφέρεται δεν είναι θετική.
Η διαιτησία δεν αφορά την Σουπερλιγκ είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΠΟ. Δική μας ευθύνη είναι η διοργάνωση των αγώνων, η λειτουργία των γηπέδων και οι παρατηρητές. Στο ζήτημα της βίας θα βοηθήσει η βελτίωση των εγκαταστάσεων. Στα καινούργια γήπεδα ο κόσμος συμπεριφέρεται καλύτερα..... Γίνεται μια καλή προσπάθεια να προχωρήσουμε και να σημειώσουμε πρόοδο».
Για την ανταγωνιστικότητα:«Στις ομάδες που δεν έπαιρναν αδειοδότηση παρείχαμε κάθε δυνατή διευκόλυνση. Μειώσαμε τις ποινές αλλά βάλαμε δικλείδα στις μεταγραφές για τους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο διάστημα για να ανακτήσουμε την ανταγωνιστικότητα. Θέλει υπομονή και από τους φιλάθλους. Η παρουσία Ελλήνων ποδοσφαιριστών είναι θετική εξέλιξη, έστω και αν έγινε εξ ανάγκης λόγω της κρίσης».
Για την οργάνωση και αντιμετώπιση της βίας«Η διαιτησία ανήκει στην ΕΠΟ, η οργάνωση στην Superleague γι' αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να σχολιάσω θέματα διαιτησίας. Δεν αφορούν στην διοργανώτρια.
Υπάρχουν παράμετροι που δεν μας επιτρέπουν να λειτουργούμε αποτελεσματικότερα. Δεν μας βοηθάει επαρκώς το κράτος. Η οικονομία του ποδοσφαίρου διαμορφώνει το προϊόν. Στο εξωτερικό τα κράτη έχουν διαφορετική δομή ενώ διαφορετική είναι και η συμπεριφορά του κόσμου. Δεν μπορείς να καταπολεμήσεις τα κρούσματα βίας χωρίς την αρωγή του κράτους. Δείτε τι έγινε στην Αγγλία με το θέμα της καταπολέμησης του χουλιγκανισμού. Αλλά και ο απλός φίλαθλος όταν ο διπλανός του πετάει αντικείμενα στον επόπτη οφείλει να τον συγκρατήσει. Οι εταιρείες σεκιούριτι δεν μπορούν θεσμικά στην Ελλάδα να επέμβουν.
Δεν είναι θέμα λαού. Ο Άγγλος δεν είναι καλύτερος άνθρωπος απλά γνωρίζει ότι η παράβαση που κάνει θα τιμωρηθεί. Πρώτα ο ίδιος και στην συνέχεια η ομάδα του. Ο φόβος φυλάει τα έρμα. Ο Έλληνας ξέρει ότι αν κάνει κάτι στο εξωτερικό θα συλληφθεί. Η αιτία της βίας δεν είναι οι διαφωνίες καθώς υπάρχουν επεισόδια ακόμα και σε παιδικά πρωταθλήματα. Πρέπει να υπάρξει συνέργεια με την πολιτεία για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.
Εάν η αστυνομία δεν είναι αρωγός, η μετακίνηση φιλάθλων δεν μπορεί να πετύχει . Ο Ολυμπιακός, το λέω διότι βρισκόμουν στην ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, δεν παίρνει εισιτήρια για αρκετές εκτός έδρας αναμετρήσεις. Το ίδιο πράττουν και άλλοι σύλλογοι. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν καλές εγκαταστάσεις, έλεγχος εισιτηρίων και αστυνόμευση. Μπαίνουν μέσα άνθρωποι με άλλους σκοπούς και παρασύρουν τους υπόλοιπους. Αν κλείσουν οι σύνδεσμοι τα εισιτήρια θα βγουν στα ταμεία.. Δεν λύνει το πρόβλημα το ηλεκτρονικό εισιτήριο.
Είναι πολύ διαφορετικό το πρόβλημα στην Ελλάδα από ό,τι στην Αγγλία. Εκεί ο χουλιγκανισμός είχε έντονο κοινωνικό, ταξικό και οικονομικό χαρακτήρα. Στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια ζητήματα. Θα τους χαρακτήριζα εδώ, χαβαλετζήδες σαματατζήδες οι οποίοι παρεισφρέουν στην μάζα και παρασύρουν τους άλλους. Αυτοί υπάρχουν και στο πόλο. Κανένας επενδυτής δεν θέλει επεισόδια. Σκεφτείτε έναν άνθρωπο ο οποίος έρχεται να επενδύσει ένα ποσό και να πρέπει να πληρώνει πρόστιμα συνέχεια ή η ομάδα του να αγωνίζεται σε άδειο γήπεδο. Θέλουμε αλλά δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε μόνοι μας όπως είναι η παρούσα κατάσταση».
Για τις ευθύνες των ΠΑΕ και το πρόβλημα με τις κάμερες: «Τα πρόστιμα αυξάνονται αλλά τα επεισόδια δεν μειώνονται. Δεν τιμωρούνται οι φυσικοί αυτουργοί αλλά μόνον οι ΠΑΕ. Πρέπει να επιβληθούν ποινές σε όσους καταστρέφουν περιουσίες. Μπορεί να έχουμε νεκρούς στα γήπεδα μας. Η κατάσταση είναι σχεδόν ανεξέλεγκτη . Οι κάμερες δεν λειτουργούν. Δεν υπάρχει αξιοποίηση του υλικού. Θα συζητήσουμε με την νέα κυβέρνηση. Δεν μπορεί να έχουν ευθύνη οι ΠΑΕ και οι πρόεδροι για επεισόδια μακριά από το γήπεδο. Πως μπορεί να απολογούμαστε για 50 ηλίθιους; Τι θα γίνει αν κάποιος ληστέψει μια τράπεζα με κόκκινο, πράσινο ή κίτρινο κασκόλ; Έχουμε ευθύνη;»
Για τον αγώνα της Δευτέρας: «Προέκυψε από την συζήτηση με την ΝΟVA και ήταν αίτημα του καναλιού που μας χρηματοδοτεί. Έμμεσα βοηθάει και το ποδόσφαιρο. Συζητήσαμε και την εναλλακτική της Παρασκευής. Πρώτη φορά το δοκιμάζουμε, θα δούμε αν βοηθήσει. Πιθανότατα η Δευτέρα θα οδηγήσει σε απώλεια στα εισιτήρια. Θα δούμε πως θα πάει».
Για τις πρώτες δύο αγωνιστικές: «Δεν μπήκαν πολλά γκολ στην πρεμιέρα. Αλλά χρειάζεται υπομονή με τα νέα παιδιά. Μπήκαν νέοι Έλληνες, τελευταία στιγμή βγήκαν δελτία. Η ποιότητα είναι στο πλαίσιο του ελληνικού πρωταθλήματος και την κρίνω ως ικανοποιητική.
Βεβαίως θα θέλαμε περισσότερους εκπροσώπους στην Ευρώπη και είναι κρίμα που ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος δεν συνέχισαν. Αν είχαμε στην Ελλάδα την διαιτησία που υπήρξε στο Νιουκαστλ-Ατρόμητος, θα συζητούσαμε 5 χρόνια. Θα απαξιώναμε το ποδόσφαιρο, Είναι θετικό ότι έγιναν τρεις μετακινήσεις φιλάθλων, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό πρόβλημα. Επίσης το επίπεδο των γηπεδικών εγκαταστάσεων ήταν ικανοποιητικό, με 1-2 εξαιρέσεις».
Προβληματισμοί για την συνέχεια: «Αγωνία μου είναι οι ομάδες που πήραν προσωρινή άδεια να μπορέσουν να παραμείνουν στο πρωτάθλημα και να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Δεν είμαστε απογοητευμένοι αλλά ούτε και πετάμε στα σύννεφα. Θα θέλαμε καλύτερα γήπεδα και υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων. Να αυξήσουμε τα έσοδα, να δώσουμε ευκαιρίες στους νέους και τα πρωταθλήματα υποδομών να βελτιωθούν. Θέλουμε ακόμη καλύτερη συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και τους άλλους χορηγούς και να δείξουμε την απαιτούμενη εταιρική ευθύνη. Πρέπει να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου και όλων όσοι είναι κοντά στο ποδόσφαιρο. Τα αποτελέσματα είναι αμφίβολα αλλά η προσπάθεια ειλικρινής».
Για το κοινωνικό πρόσωπο της Super League: «Θέλουμε να επιστρέψουμε να επιστρέχουμε στην κοινωνία κ αι να δείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο του ποδοσφαίρου.
Θα ήθελα κάποια στιγμή να επισκεφθούν σχολεία παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού μαζί. Να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις»...
Για την παρουσία του ως προέδρου:«Επιθυμώ να μεταφέρω την εμπειρία μου στην Superleague. Έχω τη διάθεση, σε συνεργασία με το στελεχιακό δυναμικό της διοργανώτριας, να βελτιώσουμε έστω και λίγο το πρωτάθλημα. Είμαστε κοντά στον πάτο αλλά από τον πάτο κάποιες φορές εκτοξεύεσαι. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι όλα μαύρα. Έξω πάμε καλά. Δείτε τις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας τόσο στους Άνδρες όσο και στους Νέους αλλά και τους Έλληνες στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δεν είμαι καλύτερος από τους προέδρους οι οποίοι προηγήθηκαν ούτε και από τους επομένους. Άνθρωποι όπως ο Πέτρος Κόκκαλης, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης οι κ.κ. Νικόλας Πατέρας και Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Κώστας Πηλαδάκης και ο αποβιώσας Απόστολος Παπουτσάκης, έκαναν το καλύτερο δυνατό αλλά δεν είχαν την ευχέρεια χρόνου να βρίσκονται κάθε ημέρα στα γραφεία της σούπερλιγκ. Αυτό σκέφτηκα όταν έβαλα υποψηφιότητα ότι έχω περισσότερο χρόνο για να τον αφιερώσω στον συνεταιρισμό. Επιθυμώ αυτά τα 18 χρόνια εμπειρίας που έχω στο ποδόσφαιρο, να τα αξιοποιήσω για το καλό του αθλήματος και να βάλουμε όλοι μαζί ένα λιθαράκι βελτίωσης».

Για αυτό κοστίζει τόσα εκατομμύρια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το υπέροχο γκολ που σημείωσε ο 18χρονος Πικ Πάουελ, που αποτελεί το νέο... ταλεντάκι του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Για αυτό κοστίζει τόσα εκατομμύρια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν κάνει συχνά τέτοιες κούρσες και αν έχει τέτοια τελειώματα σε όλες τις φάσεις, λογικό είναι να κοστίζει περίπου οκτώ εκατομμύρια ευρώ!


πηγή: sportdog.gr   










Βορειοϊρλανδός στο "Καραϊσκάκη"

Το ματς της επόμενης Τρίτης στο «Καραϊσκάκη» μεταξύ της Εθνικής Ελλάδας και της Λιθουνίας θα σφυρίξει ο Βορειοϊρλανδός Μαρκ Κόρτνεϊ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ίμον Σανκς και Γκάρεθ Ίκιν.
Βορειοϊρλανδός στο "Καραϊσκάκη"
Τέταρτος θα είναι ο Ρέιμοντ Κρανγκ, παρατηρητής διαιτησίας ο Σλοβένος Ντράγκο Κορ, ενώ παρατηρητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος Μπάρι Μπράιτ.

Σκόρερ γεννιέσαι, δεν γίνεσαι!!

Ενα μικρό παιδί που ξεκινάει να κλοτσά το τόπι συνήθως προτιμά να παίζει στην επίθεση και να βάζει γκολ. Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης.
Σκόρερ γεννιέσαι, δεν γίνεσαι
Αυτό είναι το νόημα του ποδοσφαίρου, η χαρά, η «λεζάντα» κι όταν είσαι πιτσιρικάς και παίζεις με την παρέα σου, κανείς δεν θα αποθεώσει έναν που παίζει άμυνα και κάνει εγκεφαλικό παιχνίδι ούτε τον ταλαίπωρο που παίζει τέρμα -ο μόνιμα ριγμένος- επειδή είναι σταθερός στις εξόδους, αλλά αυτόν που βάζει τα γκολ.

Βέβαια όταν ο πιτσιρικάς πάει σε μια ομάδα, εκεί κανονικά θα πρέπει κάποιος να τον δει και να τον αξιολογήσει, να του πει «κάνεις γι' αυτή τη θέση» ή «συγγνώμη, παιδί μου, αλλά καλύτερα να κάνεις κάτι άλλο στη ζωή σου», κάτι που προφανώς δεν έγινε ποτέ π.χ. με τον Τοτσέ. Εκεί, όσο και να θέλεις να παίζεις μπροστά και να βάζεις γκολ, ίσως τελικά να σου πουν ότι το κορμί σου, η δύναμή σου, η τεχνική σου, η αντοχή σου, η ταχύτητά σου, τα ρεφλέξ σου να κάνουν για μια άλλη θέση και όχι αυτή του επιθετικού. Διότι εδώ που τα λέμε, μάλλον γεννιέσαι επιθετικός και δεν γίνεσαι, πρέπει να έχεις αυτό το κάτι, το ένστικτο, το touch, τη μυρωδιά του γκολ, που κανένας προπονητής δεν πρόκειται να σου μεταδώσει και καμία εντατική προετοιμασία δεν θα σου εξασφαλίσει.
Αυτό το «κάτι» που έχουν οι γεννημένοι επιθετικοί δεν έχει καμιά φορά να κάνει ούτε με ύψος, ούτε με ταχύτητα, ούτε με άλμα, ούτε με σωματοδομή: ο Ιντζάγκι μια ζωή ήταν λιπόσαρκος, αργός, χωρίς καμιά φοβερή ντρίμπλα ή ξεπέταγμα, αλλά ήταν πάντα εκεί που έπρεπε.

Ο Ρούουντ φαν Νιστελρόι ήταν πάντα βαρύς και σχετικά αργός, ψηλός αλλά χωρίς να είναι δεινός κεφαλοσφαιριστής, μόνο που στην αντίπαλη περιοχή ήταν κανονικός «κίλερ». Ο δικός μας Βαζέχα επίσης δεν είχε κάτι που τον έκανε να ξεχωρίζει -ούτε πολύ γρήγορος ήταν, ούτε είχε άλμα, σουτ κεραυνοβόλο ή ξεπέταγμα στον κενό χώρο που άφηνε τον αμυντικό 5 μέτρα πίσω -αλλά τον μνημονεύουμε ακόμα σαν ένα είδος επιθετικού που βλέπουμε μία φορά στο τόσο.

Ολοι οι παραπάνω είναι απλά μερικά παραδείγματα, όπως μερικά παραδείγματα, αλλά από την ανάποδη είναι και οι τρεις επιθετικοί του Παναθηναϊκού: Τοτσέ, Πετρόπουλος και Φορναρόλι δεν είναι γεννημένοι σκόρερ, δεν είναι «κίλερ», δεν σκίζουν τα δίχτυα και φυσικά δεν θα γίνουν τέτοιοι όσα χρόνια και να κάνουν εντατική προπόνηση και όσο κι αν τους πιπιλίζει το μυαλό ο Φερέιρα. Εχει ο καθένας συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, άλλος ταιριάζει στο ένα σύστημα, άλλος σε άλλο κι άλλος σε κανένα και η ελπίδα είναι να βάλουν μερικά γκολ εκείνοι, μερικά οι μεσοεπιθετικοί και οι μέσοι, κάποια λίγα οι αμυντικοί στα στημένα και όλα μαζί να φτάσουν στο τέλος για να δώσουν νίκες και βαθμούς.

Άρα το μόνο που ουσιαστικά μπορεί να κάνει ο Φερέιρα είναι να δουλέψει όχι στα τελειώματα ή στις θέσεις που πρέπει να παίρνουν στην αντίπαλη περιοχή (αυτό αν δεν το έχεις μάθει μικρός, δεν θα το μάθεις στα 27 σου ή τα 29 σου), αλλά στον τομέα «ψυχολογία». Για να σκοράρεις από τα 2 μέτρα δεν χρειάζεται ταλέντο, αλλά καλή ψυχολογία και πίστη στον εαυτό σου. Κι αν δεν έχεις πίστη εσύ στον εαυτό σου, κανείς δεν θα πιστέψει σε σένα.
Πηγή: Sportday

Εντεκα γκολκίπερ σε δύο χρόνια!!

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τα ...δίχτυα της Εθνικής και τους έντεκα γκολκίπερ που έχει καλέσει ο Σάντος τα τελευταία δύο χρόνια. "Αν ο Πίου ήταν Ελληνας, θα είχε κληθεί...".
Εντεκα γκολκίπερ σε δύο χρόνια
ΑΠΟ ποδοσφαιρικής πλευράς βρισκόμαστε εν αναμονή του ματς της Εθνικής στη Λετονία. Το να ψάχνεις να βρεις άκρη ωστόσο σε παιχνίδια εθνικών ομάδων, Σεπτέμβρη μήνα, είναι πιο δύσκολο από το να βρούνε τους προμηθευτές τους τα χαρμάνια το Δεκαπενταύγουστο. Εξ ου και η σχετική ταινία «Τσίου».
Ωστόσο ο Φερνάντο Σάντος με την κλήση του Γλύκου βελτίωσε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ. Χωρίς να φταίει σε τίποτα το παιδί, που στα δύο τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ σε Βιέννη και Περιστέρι κάποιες φορές όταν η μπάλα ήτανε στον αέρα πήδαγε και σήκωνε τα χέρια για να τη βρει λες και έπαιζε τυφλόμυγα. Επειδή όμως όπως έχει πει ο μέγας δάσκαλος Ιβιτσα Οσιμ «η μπάλα είναι πόρνη», και οι τρεις επιλογές του Σάντος στο Γιούρο της Πολωνίας πήγανε στράφι.
Ο Χαλκιάς που ξεκίνησε βασικός δεν έχει βρει ομάδα και μάλλον στρέφεται πλέον σε αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού. Ομάδα επίσης δεν έχει βρει και ο Σηφάκης, που ήταν η δεύτερη επιλογή. Ο Τζόρβας βρήκε ομάδα φεύγοντας από την Παλέρμο για την Τζένοα, αλλά θέση βασικού δεν μπορεί να βρει με τίποτα. Τη θέση όμως στην τριάδα των γκολκίπερ της Εθνικής δεν μπορεί να του την πάρει κανείς. Απ' αυτόν ξεκίνησε λοιπόν ο Σάντος, πλαισιώνοντάς τον με Καρνέζη και Γλύκο. Για να βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ που λέγαμε.
Στα δύο χρόνια που είναι στην εθνική ομάδα να έχει καλέσει έντεκα γκολκίπερ και να έχει χρησιμοποιήσει τους επτά από αυτούς! Τους πέντε που είπαμε συν Κωνσταντόπουλο, Κοτσόλη, Καπίνο, Βελλίδη, Χιώτη, Μιχαηλίδη. Και επειδή δεν είμαι και τόσο καλός σε αυτό μπορεί να έχει καλέσει και κανέναν άλλον και να μου διαφεύγει. Ούτε σε ομάδες των 5Χ5 δεν γίνονται αυτά.
Ο τεχνικός ηγέτης μάλιστα των Μοχίτος Τζον Στάκας, συνομιλώντας με τον συνάδελφό του των Ρέμπελς Μήτσο Στραβοράβδη δεν έκρυβε την απογοήτευσή του:
«Ρε μάγκα, αυτός ο Φερνάντο τον ξεφτίλισε τελείως. Ντάξει. Καταλαβαίνεις ότι η Ελλάδα δεν βγάζει γκολκίπερ πλέον. Οπως χάθηκε το πράσινο, όπως χάθηκε ο καθαρός αέρας, όπως χάθηκαν τα ντερβισόπαιδα και οι μάγκες από την Κοκκινιά, έτσι έχουν χαθεί και οι καλοί τερματοφύλακες. Πού είναι ο κεφάλας ο Κελεσίδης, που όταν έκανε έξοδο ξάπλωνε δέκα νοματαίους στο χορτάρι. Ξένους και δικούς του. Εντεκα όμως μέσα σε δύο χρόνια; Ούτε εμείς που παίζουμε για την πλάκα μας και με τους ποδοσφαιριστές είτε ξενύχτηδες είτε βαρυστομαχιασμένους από τα παϊδάκια, δεν έχουμε κάνει τις ομάδες μας πουτσαρά μπουλούκι.
Δεν δίνουμε τη φανέλα στον πάσα ένα να τη φοράει. Κι ας γράφει μπροστά στη μόστρα ''ζάντες-λάστιχα ο Πελοπίδας''. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για τη γαλανόλευκη και το εθνόσημο». Ας είναι όμως. Ο κόσμος δεν χρωστάει να πει καλή κουβέντα. Ολοι οι αποτυχημένοι, άλλωστε, ζηλεύουνε τους επιτυχημένους. Κι όπως οι μισοί Ελληνες θέλουνε να γίνουνε πρωθυπουργοί έστω και για 48 ώρες για να σώσουνε την πατρίδα, έτσι οι άλλοι μισοί θέλανε να είχανε γίνει προπονητές.
Ο Σάντος δεν είναι σαν τον Ρεχάγκελ που είχε κάνει την εθνική ομάδα κλειστό κλαμπ. Κι έπαιζε συνέχεια με τους ίδιους και τους ίδιους. Με τον Φερνάντο Σάντος η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους. Κι όταν λέμε για όλους εννοούμε για όλους. Αν ο Πίου (φωτό) ήταν λευκός κι Ελληνας κι έπαιζε γκολκίπερ, θα είχε κληθεί κι αυτός. Αυτά.
Ηξερε πού πήγαινε και τι τον περιμένει
ΟΠΟΙΟΣ το ρίχνει στο κλάμα αποκαλείται Μάρθα Βούρτση. Από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου που η Μάρθα Βούρτση είχε ταυτιστεί με τους ρόλους «αμάρτησα για το παιδί μου» και «μανούλα παραστράτησα». Οπου πιο πολύ έκλαιγε για τις αμαρτίες τις δικές της παρά μίλαγε. Με τη Μάρθα Βούρτση βέβαια να είναι αξιόλογη ηθοποιός και απόφοιτος μάλιστα του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν. Η τέχνη τέχνη όμως και η δουλειά δουλειά.
Ο Βαγγέλης Βλάχος δεν έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα στην προπονητική του καριέρα. Το παλεύει, το προσπαθεί, του έχουν δοθεί πολλές ευκαιρίες, αλλά κάπου το πράμα σκαλώνει. Τώρα στην ΑΕΚ ήταν δεδομένο ότι θα έπαιζε το ρόλο του καμικάζι στην υπηρεσία του αυτοκράτορα Χιροχίτο. Ηξερε ότι πήγαινε σε αποστολή αυτοκτονίας. Προς τι λοιπόν η αντιποίηση επαγγέλματος σχετικά με το κλάμα της Μάρθας Βούρτση; Κάθε μέρα δάκρυα και πόνος:
«Τα εργομετρικά των πιτσιρικάδων είναι δράμα». «Δεν τους βλέπω στην προπόνηση να νευριάζουνε και δεν τους ακούω να βρίζουνε». «Ο Φουρτάδο δεν κάνει ούτε για τη δεύτερη ομάδα». Πού νόμιζε δηλαδή ότι πήγε να δουλέψει; Στην Μπαρτσελόνα; Ούτε καν στην ΑΕΚ δεν πήγε. Στη διαλυμένη ΑΕΚ τον φωνάξανε να δουλέψει. Ηξερε πού πήγαινε και τι τον περιμένει. Κι επειδή δεν είχε άλλη επιλογή πήγε. Προς τι λοιπόν η κλάψα έβρι ντέι;
Κι εκατό να ψηφίζανε πάλι μία θα έπαιρνε ο Πάτσης
ΣΤΟ μεταξύ, στα ψιλά πέρασαν οι εκλογές της Football League στις οποίες επιβεβαιώθηκε στον πόντο το στρατιωτικό ρητό που αναφέρει «ο παλιός είναι αλλιώς».
Οταν έλαβων δηλαδή, Σπύρος Καλογιάννης ή Λόρδος 20 και Ανδρέας Πάτσης μία. Ποσοστά που παραπέμπουν σε Μάο Τσε Τουνγκ και Ιωσήφ Βησσαρίωνα Στάλιν. Μη σαν ξεγελούν όμως οι μαθηματικές αναλογίες. Το είκοσι στους εικοσιμία δεν είναι 95% όπως βγάζει η σχετική μαθηματική πράξη. Είναι πολύ παραπάνω. Είναι 99,9% και βάλε. Και πενήντα να ψήφιζαν, πάλι μία ψήφο θα έπαιρνε ο Πάτσης. Κι εκατό να ψηφίζανε πάλι μία θα έπαιρνε ο Πάτσης. Τη δικιά του.
Οταν ήταν στον Αθηναϊκό ο Καλογιάννης, ο Νικάκης ήταν ακόμα διαιτητής. Κι όχι άλφα Εθνικής. Στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Οταν ο Καλογιάννης πάταγε για πρώτη φορά το πόδι στα γραφεία της ΕΠΑΕ, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης δεν είχε άσπρη τρίχα στο κεφάλι του. Και να μην αδικήσουμε βέβαια τον μετρ τους είδους, τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.
Στις 14 Αυγούστου προκήρυξε τις εκλογές μέσω του σάιτ της ομοσπονδίας. Οποιος πρόλαβε να το δει, το είδε. Και στις 2 Σεπτεμβρίου τις έκανε. Και βγήκε με ποσοστό 96%. Και ψάχνει να βρει τους δώδεκα που έριξαν λευκό και δεν τον ψηφίσανε.
Στον Ολυμπιακό έχουν παίξει ο Αμανατίδης και ο Πάντος. Δεν θα παίξει ο Ντιακιτέ;
-Πέτρος Ασημομύτης
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Κοντομηνάς έδωσε τα διακόσα χιλιάρικα στον ΠΑΟΚ για να τη σπάσει (ακόμα περισσότερο) στους Αρειανούς;
Πηγή: Goal

Δευτέρα (24/9) το ΠΑΟ-Ατρόμητος, χωρίς... έδρα!!

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της τέταρτης αγωνιστικής από τη Σούπερ Λίγκα, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο τη Δευτέρα, 24/9, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται το γήπεδο που θα διεξαχθεί το ματς!
Δευτέρα (24/9) το ΠΑΟ-Ατρόμητος, χωρίς... έδρα!
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:
Σάββατο 22/9
17:15 Άρης-Κέρκυρα
17:15 Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς
19:30 Ξάνθη-ΠΑΟΚ
Κυριακή 23/9
16:00 Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα
18:15 Λεβαδειακός-Πανιώνιος
18:15 ΟΦΗ-ΑΕΚ
20:30 Ολυμπιακός-Πανθρακικός
Δευτέρα 24/9
20:30 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος

Πιθανότατα σε μια ...άλλη ζωή!!

Παίκτη σαν τον Νίκο Γκάλη, κατά την ταπεινή μας άποψη, μόνο σε κάποια άλλη ζωή θα ξαναδούμε. Κι αυτό γιατί ο Γκάλης είναι ένας και μοναδικός, είναι ο βασιλιάς που πάντα θα κάθεται στο θρόνο του! Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης.
Πιθανότατα σε μια ...άλλη ζωή!
Δεν έχει καμία αξία να ξαναγράψουμε τις αλλαγές που σημειώθηκαν σε όλους τους τομείς από την (βροντερή) παρουσία του Γκάλη. Δεν υπάρχει κανείς άλλος αθλητής στην Ελλάδα που να ώθησε μια ολόκληρη χώρα να ασχοληθεί με το μπάσκετ και ταυτόχρονα να επηρεάσει τη δομή του και να προσδιορίσει την "επόμενη" μέρα του ως άθλημα.
Κι απ' αυτήν την ιστορία κέρδισαν πολλοί... Αθλητές, προπονητές, παράγοντες, δημοσιογράφοι. Ολοι μα όλοι!
Γκάλης λοιπόν δεν πρόκειται να ξαναβρεθεί. Οπως ανέφερα στην αρχή μόνο σε κάποια άλλη ζωή μπορεί να συναντήσουμε αντίστοιχο... Δυστυχώς όμως σε κάποια άλλη ζωή, επίσης, θα δούμε και την ίδια την Ελλάδα να τιμά τον Γκάλη όπως του αξίζει.
Διαβάζοντας το χθεσινό ρεπορτάζ του Ανδρέα Δημάτου και συνεχίζοντας με το σημερινό -παραπλεύρως- του Θοδωρή Φελάνη με τις δηλώσεις του Νίκου Γκάλη, βρέθηκα σε σύγχυση! Δεν ήξερα αν πρέπει να αισθάνομαι περήφανος ή αν πρέπει να βάλω τις φωνές. Ειλικρινά...
Ο Γκάλης επίσημος προσκεκλημένος της UEFA. Ο ίδιος ο Μισέλ Πλατινί να αποκαλύπτεται... θαυμαστής του και να τον τιμά. Εναν αθλητή που ουδεμία σχέση είχε με το ποδόσφαιρο. Αλλά τον τιμά ως προσωπικότητα, ως έναν αθλητή που είχε απόλυτη επιρροή στον ελληνικό αθλητισμό μέσω του μπάσκετ.
Θα περιμένω μάταια, μου φαίνεται, να διαπιστώσω μια κίνηση από τη δική μας πολιτεία. Το να δώσεις το όνομά του σε ένα γήπεδο είναι το αυτονόητο, αλλά ακόμα δεν έχει συμβεί! Το να επιδιώξεις την αξιοποίηση του κεφαλαίου που λέγεται "Νίκος Γκάλης" είναι επίσης αυτονόητο, αλλά περίπου 20 χρόνια από τότε που ο "μύθος" του ελληνικού μπάσκετ σταμάτησε να αγωνίζεται, δεν διαπιστώσαμε κάποια τέτοια κίνηση.
Δεν μπορεί... Γκάλης είναι! Και για να φτάσει στην κορυφή κάποιο χάρισμα είχε... Δεν έγινε τυχαία ούτε με... βύσμα! Δεν αξίζει, τελικά, να αξιοποιήσεις τις γνώσεις του, τη "λάμψη" και την προσωπικότητά του;
Πιο πιθανό είναι, πιστεύω, να το κάνουν οι ξένοι! Και όχι οι Ελληνες.
Πηγή: Goal

Μονά ζυγά μονόζυγα η μπίλια στο κόκκινο!!

Ο Βασίλης Βέργης γράφει για τις εκλογές της ΕΠΟ, μετά και την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Βασίλη Γκαγκάτση.
Μονά ζυγά μονόζυγα η μπίλια στο κόκκινο!
Μετά την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του Γιώργου Σαρρή για την ηγεσία της ΕΠΟ, ήρθε χθες κι εκείνη του πρώην «πρωθυπουργού του ποδοσφαίρου» Βασίλη Γκαγκάτση. Η κούρσα είναι για δύο, καθώς ο Πιλάβιος κουράστηκε από τις απειλές (όπως ο ίδιος έχει ισχυριστεί ότι υπήρξαν κατά καιρούς), συνειδητοποίησε ότι η πλειονότητα των ενώσεων και αρκετοί πρώην «κολλητοί» του τον «άδειασαν» και κατάλαβε πως τυχόν υποψηφιότητά του δεν θα είχε την παραμικρή τύχη.
Θαρρώ, πάντως, πως όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, ένας θα είναι ο πραγματικός νικητής τους: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης (και ο Ολυμπιακός). Με εκλογή Σαρρή... αμέσως πανηγυρικά, με εκλογή Γκαγκάτση άντε να πάρει και μια... εβδομάδα παράταση!
Οταν ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» κατέληξε, πριν από αρκετό καιρό, ότι δεν θέλει τον Πιλάβιο στην ηγεσία της ΕΠΟ «επιστρατεύθηκε» η συνεργασία του πιο «κατάλληλου» ανθρώπου για να τον φθείρει: του Γκαγκάτση. Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας ξεκίνησε να περιδιαβαίνει τις ενώσεις και με την τεράστια πείρα του, αλλά φυσικά και την «προέλευσή» του, άρχισε σύντομα να ανατρέπει το κλίμα (εντός ΕΠΟ) και να «κλαδεύει» ενώσεις από τον Πιλάβιο.
Για κάποιο λόγο, τον οποίο δεν γνωρίζω, ο Μαρινάκης αποφάσισε να μη στηρίξει τον Γκαγκάτση (τον οποίον είχε ήδη «τελειώσει» και από νομικό σύμβουλο του Ολυμπιακού μετά την υπόθεση Γκαλέτι) για την προεδρία της ΕΠΟ, αλλά τον Σαρρή. Αυτό (η στήριξη σε Σαρρή) γράφτηκε παντού, δεν διαψεύστηκε και δεν διαψεύδεται. Αλλωστε ποιον στηρίζει ο καθένας δικαίωμά του είναι. Θα 'χει τους λόγους του. Λέγεται πάντως ότι ο Μαρινάκης δεν θέλει τον Γκαγκάτση γιατί δεν του έχει... απόλυτη εμπιστοσύνη. Ετσι λένε, πού να ξέρω εγώ...
Το ζήτημα πλέον έχει να κάνει με τον ίδιο τον Γκαγκάτση. Γιατί επέλεξε να κατέβει, γνωρίζοντας ότι ο σημερινός ισχυρός άνδρας του ελληνικού ποδοσφαίρου θέλει πρόεδρο τον Σαρρή; Προφανώς γιατί έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στις διασυνδέσεις του στις ενώσεις, θα σκεφθεί ο καθείς. Περίπτωση να «υποστηρίζεται» η υποψηφιότητα του Γκαγκάτση από τον Παναθηναϊκό με βάση το μεταξύ τους «παρελθόν» πρέπει να έχει τόσες πιθανότητες όσες να πάρει το πρωτάθλημα ο Πανθρακικός. Αν και στην Ελλάδα το άθλημα της κωλοτούμπας λατρεύεται σαν θεότητα, ενδεχόμενο τέτοιας «συνεργασίας» δεν δίνω ούτε 1%.
Περίπτωση πάλι, όπως μου έλεγε κάποιος... καχύποπτος, να παίζει ο Σαρρής το ρόλο του «λαγού» δεν νομίζω ότι υφίσταται. Είναι γνωστό στην πιάτσα ότι ο Μαρινάκης τσατίστηκε πολύ με την υποψηφιότητα Γκαγκάτση, κάτι που εύκολα το καταλαβαίνει κάποιος διαβάζοντας Μέσα που ξέρουν να εκφράζουν... τέλεια τις σκέψεις του προέδρου του Ολυμπιακού. Επίσης αρκετοί είναι εκείνοι που λένε ότι αν εκλεγεί ο Γκαγκάτσης θα είναι «μεγάλη ήττα του Μαρινάκη», αλλά αυτά μου φαίνονται τουλάχιστον υπερβολικά. Εκτός αν εννοούν προσωρινή «ήττα» για τον εγωισμό του...
Οποιο κι αν είναι πάντως το αποτέλεσμα, ο νικητής νομίζω ότι στο βάθος θα είναι ο ίδιος. Είτε γιατί ο Σαρρής έχει δεδηλωμένη υποστήριξη είτε γιατί ο Γκαγκάτσης έχει καταγεγραμμένο παρελθόν. Τώρα, αν αναρωτηθείτε για ποιο λόγο ο Βαγγέλης Μαρινάκης -που έχει κάνει τις περισσότερες επενδύσεις, διαθέτει αναμφισβήτητα την πληρέστερη ομάδα στην Ελλάδα, απαξιώνει σε κάθε ευκαιρία τον «βασικό» αντίπαλό του για την οικονομική «φτώχια» που τον βασανίζει- θέλει σόνι και ντε να έχει τον πρώτο λόγο ΚΑΙ στην εκλογή του προέδρου της ΕΠΟ (με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην κρίση της φίλαθλης κοινής γνώμης), μη ρωτάτε εμένα, αλλά εκείνους που τον συμβουλεύουν.
Οπως ορθότατα μου έλεγε ένας πανέξυπνος άνθρωπος «αν ήμουν στη θέση του Μαρινάκη, θα ήθελα πρόεδρο στην ΕΠΟ τον Πιλάβιο και στη Super League τον... Γόντικα. Κι όταν ο Ολυμπιακός έπαιρνε το πρωτάθλημα, να έκαναν αυτοί οι δύο την απονομή»...
Σοβαρό φάουλ του «Ζοτς», αν...
Είναι ηλίου φαεινότερον πως μετά τη δήλωση του Στάνισλαβ Ερέμιν για τη «συμμετοχή» του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στη μεταγραφή του Κώστα Καϊμακόγλου στην Ούνικς ανοίγει ΤΕΡΑΣΤΙΑ συζήτηση στον Παναθηναϊκό. «Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος σε συζητήσεις που είχα μαζί του για το θέμα των μεταγραφών, επίμονα μου συνέστησε να πάρω στο Καζάν από τον Παναθηναϊκό τον Καϊμακόγλου» είναι η ακριβής δήλωση του Ερέμιν και γύρω από αυτή θα «σφάζονται» παλικάρια.
Η μία πλευρά θα ισχυριστεί πως δεν υπάρχει κανένα unfair στη συμπεριφορά του «Ζοτς» προς τον Παναθηναϊκό: «Ο παίκτης δεν πήρε από το ''τριφύλλι'' τα χρήματα που ζητούσε, ο Ερέμιν ρώτησε για την αξία του τον Ομπράντοβιτς και ο τελευταίος του είπε το αυτονόητο, δηλαδή πάρ' τον στην ομάδα σου».
Και η άλλη: «Μα καλά, είναι δυνατόν να είσαι στον Παναθηναϊκό 13 χρόνια και μόλις φεύγεις να συμβάλεις με τον τρόπο σου για να αποχωρήσει κι ένας από τους παίκτες-κλειδιά του συλλόγου; Αυτές είναι η αγάπη και η αφοσίωση που έλεγες ότι αισθάνεσαι για το κλαμπ και τον κόσμο;». Προσωπικά, η φράση του Ερέμιν «επίμονα μου συνέστησε να πάρω στο Καζάν από τον Παναθηναϊκό τον Καϊμακόγλου» μου ακούγεται ως «σοβαρό φάουλ» του Ομπράντοβιτς προς τον Παναθηναϊκό, ΑΝ -προσέξτε- πρόκειται για δική του πρωτοβουλία η οποία συνέβαλε στην πραγματοποίηση της μεταγραφής.
Είναι άλλο πράγμα να είχε κλείσει ο Ερέμιν τον Καϊμακόγλου και να έκανε μια τελευταία ερώτηση στον Ομπράντοβιτς και εντελώς διαφορετικό να ΕΠΕΜΕΙΝΕ ο «Ζοτς» στο να φύγει ο παίκτης από την Αθήνα και να πάει στο Καζάν. Ετσι όπως είναι διατυπωμένη η φράση του Ερέμιν θεωρώ ότι ο Ομπράντοβιτς βγαίνει εκτεθειμένος απέναντι στον Παναθηναϊκό και στον κόσμο του.
Αν πάλι ο Ρώσος έχει πει «πατατιά», καλό θα ήταν να βάλει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Γιατί ο Ομπράντοβιτς μπορεί να έφυγε από την Ελλάδα, αλλά ο κόσμος του Παναθηναϊκού εξακολουθεί (όπως είναι λογικό) να τον λατρεύει. Και ενδεχόμενα «φάουλ» τέτοιου μεγέθους δημιουργούν ρωγμή...
Πηγή: Goal