Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Εντεκα γκολκίπερ σε δύο χρόνια!!

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τα ...δίχτυα της Εθνικής και τους έντεκα γκολκίπερ που έχει καλέσει ο Σάντος τα τελευταία δύο χρόνια. "Αν ο Πίου ήταν Ελληνας, θα είχε κληθεί...".
Εντεκα γκολκίπερ σε δύο χρόνια
ΑΠΟ ποδοσφαιρικής πλευράς βρισκόμαστε εν αναμονή του ματς της Εθνικής στη Λετονία. Το να ψάχνεις να βρεις άκρη ωστόσο σε παιχνίδια εθνικών ομάδων, Σεπτέμβρη μήνα, είναι πιο δύσκολο από το να βρούνε τους προμηθευτές τους τα χαρμάνια το Δεκαπενταύγουστο. Εξ ου και η σχετική ταινία «Τσίου».
Ωστόσο ο Φερνάντο Σάντος με την κλήση του Γλύκου βελτίωσε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ. Χωρίς να φταίει σε τίποτα το παιδί, που στα δύο τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ σε Βιέννη και Περιστέρι κάποιες φορές όταν η μπάλα ήτανε στον αέρα πήδαγε και σήκωνε τα χέρια για να τη βρει λες και έπαιζε τυφλόμυγα. Επειδή όμως όπως έχει πει ο μέγας δάσκαλος Ιβιτσα Οσιμ «η μπάλα είναι πόρνη», και οι τρεις επιλογές του Σάντος στο Γιούρο της Πολωνίας πήγανε στράφι.
Ο Χαλκιάς που ξεκίνησε βασικός δεν έχει βρει ομάδα και μάλλον στρέφεται πλέον σε αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού. Ομάδα επίσης δεν έχει βρει και ο Σηφάκης, που ήταν η δεύτερη επιλογή. Ο Τζόρβας βρήκε ομάδα φεύγοντας από την Παλέρμο για την Τζένοα, αλλά θέση βασικού δεν μπορεί να βρει με τίποτα. Τη θέση όμως στην τριάδα των γκολκίπερ της Εθνικής δεν μπορεί να του την πάρει κανείς. Απ' αυτόν ξεκίνησε λοιπόν ο Σάντος, πλαισιώνοντάς τον με Καρνέζη και Γλύκο. Για να βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ που λέγαμε.
Στα δύο χρόνια που είναι στην εθνική ομάδα να έχει καλέσει έντεκα γκολκίπερ και να έχει χρησιμοποιήσει τους επτά από αυτούς! Τους πέντε που είπαμε συν Κωνσταντόπουλο, Κοτσόλη, Καπίνο, Βελλίδη, Χιώτη, Μιχαηλίδη. Και επειδή δεν είμαι και τόσο καλός σε αυτό μπορεί να έχει καλέσει και κανέναν άλλον και να μου διαφεύγει. Ούτε σε ομάδες των 5Χ5 δεν γίνονται αυτά.
Ο τεχνικός ηγέτης μάλιστα των Μοχίτος Τζον Στάκας, συνομιλώντας με τον συνάδελφό του των Ρέμπελς Μήτσο Στραβοράβδη δεν έκρυβε την απογοήτευσή του:
«Ρε μάγκα, αυτός ο Φερνάντο τον ξεφτίλισε τελείως. Ντάξει. Καταλαβαίνεις ότι η Ελλάδα δεν βγάζει γκολκίπερ πλέον. Οπως χάθηκε το πράσινο, όπως χάθηκε ο καθαρός αέρας, όπως χάθηκαν τα ντερβισόπαιδα και οι μάγκες από την Κοκκινιά, έτσι έχουν χαθεί και οι καλοί τερματοφύλακες. Πού είναι ο κεφάλας ο Κελεσίδης, που όταν έκανε έξοδο ξάπλωνε δέκα νοματαίους στο χορτάρι. Ξένους και δικούς του. Εντεκα όμως μέσα σε δύο χρόνια; Ούτε εμείς που παίζουμε για την πλάκα μας και με τους ποδοσφαιριστές είτε ξενύχτηδες είτε βαρυστομαχιασμένους από τα παϊδάκια, δεν έχουμε κάνει τις ομάδες μας πουτσαρά μπουλούκι.
Δεν δίνουμε τη φανέλα στον πάσα ένα να τη φοράει. Κι ας γράφει μπροστά στη μόστρα ''ζάντες-λάστιχα ο Πελοπίδας''. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για τη γαλανόλευκη και το εθνόσημο». Ας είναι όμως. Ο κόσμος δεν χρωστάει να πει καλή κουβέντα. Ολοι οι αποτυχημένοι, άλλωστε, ζηλεύουνε τους επιτυχημένους. Κι όπως οι μισοί Ελληνες θέλουνε να γίνουνε πρωθυπουργοί έστω και για 48 ώρες για να σώσουνε την πατρίδα, έτσι οι άλλοι μισοί θέλανε να είχανε γίνει προπονητές.
Ο Σάντος δεν είναι σαν τον Ρεχάγκελ που είχε κάνει την εθνική ομάδα κλειστό κλαμπ. Κι έπαιζε συνέχεια με τους ίδιους και τους ίδιους. Με τον Φερνάντο Σάντος η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους. Κι όταν λέμε για όλους εννοούμε για όλους. Αν ο Πίου (φωτό) ήταν λευκός κι Ελληνας κι έπαιζε γκολκίπερ, θα είχε κληθεί κι αυτός. Αυτά.
Ηξερε πού πήγαινε και τι τον περιμένει
ΟΠΟΙΟΣ το ρίχνει στο κλάμα αποκαλείται Μάρθα Βούρτση. Από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου που η Μάρθα Βούρτση είχε ταυτιστεί με τους ρόλους «αμάρτησα για το παιδί μου» και «μανούλα παραστράτησα». Οπου πιο πολύ έκλαιγε για τις αμαρτίες τις δικές της παρά μίλαγε. Με τη Μάρθα Βούρτση βέβαια να είναι αξιόλογη ηθοποιός και απόφοιτος μάλιστα του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν. Η τέχνη τέχνη όμως και η δουλειά δουλειά.
Ο Βαγγέλης Βλάχος δεν έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα στην προπονητική του καριέρα. Το παλεύει, το προσπαθεί, του έχουν δοθεί πολλές ευκαιρίες, αλλά κάπου το πράμα σκαλώνει. Τώρα στην ΑΕΚ ήταν δεδομένο ότι θα έπαιζε το ρόλο του καμικάζι στην υπηρεσία του αυτοκράτορα Χιροχίτο. Ηξερε ότι πήγαινε σε αποστολή αυτοκτονίας. Προς τι λοιπόν η αντιποίηση επαγγέλματος σχετικά με το κλάμα της Μάρθας Βούρτση; Κάθε μέρα δάκρυα και πόνος:
«Τα εργομετρικά των πιτσιρικάδων είναι δράμα». «Δεν τους βλέπω στην προπόνηση να νευριάζουνε και δεν τους ακούω να βρίζουνε». «Ο Φουρτάδο δεν κάνει ούτε για τη δεύτερη ομάδα». Πού νόμιζε δηλαδή ότι πήγε να δουλέψει; Στην Μπαρτσελόνα; Ούτε καν στην ΑΕΚ δεν πήγε. Στη διαλυμένη ΑΕΚ τον φωνάξανε να δουλέψει. Ηξερε πού πήγαινε και τι τον περιμένει. Κι επειδή δεν είχε άλλη επιλογή πήγε. Προς τι λοιπόν η κλάψα έβρι ντέι;
Κι εκατό να ψηφίζανε πάλι μία θα έπαιρνε ο Πάτσης
ΣΤΟ μεταξύ, στα ψιλά πέρασαν οι εκλογές της Football League στις οποίες επιβεβαιώθηκε στον πόντο το στρατιωτικό ρητό που αναφέρει «ο παλιός είναι αλλιώς».
Οταν έλαβων δηλαδή, Σπύρος Καλογιάννης ή Λόρδος 20 και Ανδρέας Πάτσης μία. Ποσοστά που παραπέμπουν σε Μάο Τσε Τουνγκ και Ιωσήφ Βησσαρίωνα Στάλιν. Μη σαν ξεγελούν όμως οι μαθηματικές αναλογίες. Το είκοσι στους εικοσιμία δεν είναι 95% όπως βγάζει η σχετική μαθηματική πράξη. Είναι πολύ παραπάνω. Είναι 99,9% και βάλε. Και πενήντα να ψήφιζαν, πάλι μία ψήφο θα έπαιρνε ο Πάτσης. Κι εκατό να ψηφίζανε πάλι μία θα έπαιρνε ο Πάτσης. Τη δικιά του.
Οταν ήταν στον Αθηναϊκό ο Καλογιάννης, ο Νικάκης ήταν ακόμα διαιτητής. Κι όχι άλφα Εθνικής. Στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Οταν ο Καλογιάννης πάταγε για πρώτη φορά το πόδι στα γραφεία της ΕΠΑΕ, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης δεν είχε άσπρη τρίχα στο κεφάλι του. Και να μην αδικήσουμε βέβαια τον μετρ τους είδους, τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.
Στις 14 Αυγούστου προκήρυξε τις εκλογές μέσω του σάιτ της ομοσπονδίας. Οποιος πρόλαβε να το δει, το είδε. Και στις 2 Σεπτεμβρίου τις έκανε. Και βγήκε με ποσοστό 96%. Και ψάχνει να βρει τους δώδεκα που έριξαν λευκό και δεν τον ψηφίσανε.
Στον Ολυμπιακό έχουν παίξει ο Αμανατίδης και ο Πάντος. Δεν θα παίξει ο Ντιακιτέ;
-Πέτρος Ασημομύτης
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Κοντομηνάς έδωσε τα διακόσα χιλιάρικα στον ΠΑΟΚ για να τη σπάσει (ακόμα περισσότερο) στους Αρειανούς;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: