Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Τα μεταγραφικά «κλειδιά» της Superleague!!

Διαβάστε ποιες μεταγραφές αναμένεται να "κλέψουν" την παράσταση στη Super League.
Τα μεταγραφικά «κλειδιά» της Superleague

Οι περσινοί πρωταθλητές προκειμένου να εξασφαλίσουν την κατάκτηση τίτλων για άλλη μια χρονιά προχώρησαν σε 10 μεταγραφές καθώς αποχώρησαν αρκετοί παίχτες κλειδιά από την ομάδα όπως οι Μιραλάς, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ και Μακούν. Για την κάλυψη της θέσης του επιλέχτηκαν μερικοί από τους πιο ελπιδοφόρους Έλληνες νεαρούς ποδοσφαιριστές καθώς και κάποιοι, μεταξύ άλλων, καταξιωμένοι ξένοι. Αυτοί που αναμένεται να έχουν ξεχωριστό ρόλο είναι οι εξής :
Πάμπλο Κοντρέρας
Εθνικότητα Χιλή-Ισπανία
Ημερ. Γεν 11-9-1978(34)
Ύψος 1,81
Προτιμ. Πόδι Δεξί
Φυσική Θέση Κεντρικός Αμυντικός
Οικονομ. Αξία 1,300,000
Για τον πρώην παίχτη του Παοκ η μεταγραφή στην ομάδα του Πειραιά δίχασε αρκετούς. Σαφώς όλοι αναγνωρίζουν πως αποτελεί μια αξιόπιστη λύση καθώς είναι καλός στο να οργανώνει την άμυνα , να παίρνει καίριες θέσεις να καλύπτει και να κόβει τόσο με την μπάλα κάτω όσο και σε ψηλό παιχνίδι. Από τη άλλη πλευρά η έλλειψη ταχύτητας είναι το βασικό του μειονέκτημα .
Πάουλο Μασάντο
Εθνικότητα Πορτογάλος
Ημερ. Γεν 31-3-1986(26)
Ύψος 1,73
Προτιμ. Πόδι Δεξί
Φυσική Θέση Μέσος
Οικονομ. Αξία 4,000,000
Ο βραχύσωμος διεθνής Πορτογάλος χαφ μαζί με τον Ιμπαγάσα αποτελούν ότι πιο ποιοτικό υπάρχει στο ρόστερ των ερυθρόλευκων. Μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις του κέντρου ,στη μεσαία γραμμή και στις δύο πτέρυγες. Άριστος τεχνίτης της μπάλας με πολύ καλή κάθετη μπαλιά και πάσα. Αρκετά καλός στα στημένα επίσης. Μειονεκτεί λόγω σωματοδομής στα μαρκαρίσματα ενώ παρόλο που έχει καλό σουτ δεν παίρνει πρωτοβουλίες στην τελική προσπάθεια.

Οι πράσινοι εξ αιτίας των οικονομικών δεδομένων που ταλαιπωρούν τον σύλλογο ενισχύθηκαν φέτος φθηνά αλλά έξυπνα σύμφωνα με τις προτάσεις του προπονητή τους. Προχώρησαν σε 7 προσθήκες για να καλύψουν του πολλούς που αποχώρησαν . Αυτοί που αναμένεται να ξεχωρίσουν από τις φετινές αφίξεις είναι :
Ιμπραχίμ Σισοκό
Εθνικότητα Ακτή Ελεφ/του
Ημερ. Γεν 29/11/1991(20)
Ύψος 1,77
Προτιμ. Πόδι Αριστερό
Φυσική Θέση Εξτρέμ
Οικονομ. Αξία 1,400,000
Ο Ιβορηανός άσσος αναμένεται φέτος να είναι το καλό χαρτί του Πορτογάλου προπονητή. Σε όσους αγώνες έχει συμμετέχει μέχρι στιγμής έχει ξεχωρίσει . Διαθέτει πολύ καλή τεχνική, ταχύτητα και ευέλικτη ντρίπλα που του επιτρέπει πέρα από τις πτέρυγες να αγωνίζεται εξίσου καλά και στον άξονα. Ομαδικός παίχτης ξέρει να μοιράζει το παιχνίδι και να καθορίζει τον ρυθμό του. Αρνητικό στοιχείο του είναι το ότι παρόλο που έχει την ικανότητα να βρίσκει δίχτυα προτιμά να πασάρει σε συμπαίχτες και όχι να ολοκληρώνει μόνος του τις φάσεις.
Κουίνσι Αμπέγιε
Εθνικότητα Γκάνα
Ημερ. Γεν 15/4/1986(26)
Ύψος 1,81
Προτιμ. Πόδι Δεξί
Φυσική Θέση Αριστερό/δεξί εξτρέμ
Οικονομ. Αξία 2,500,000
Ο Κουίνσι ναι μεν αγωνίζεται για δεύτερη χρονιά στο Τριφύλλι ωστόσο φέτος ανήκει αποκλειστικά στον Παναθηναϊκό ενώ πέρυσι ήταν δανεικός. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις , το μεγαλύτερο προτέρημα του είναι σαφώς η ταχύτητα και το ξεπέταγμα που έχει στον κενό χώρο . Δυνατός παίχτης , με καλό σουτ και σέντρα. Στα αρνητικά του τώρα μπορούμε να του καταλογίσουμε το ότι είναι ασταθής στην απόδοση του και επιπόλαιος αρκετές φορές στις επιλογές του με την μπάλα.

Νέα εποχή διανύει και ο δικέφαλος αετός του βορρά . Παρόλο που στην ομάδα μπήκε νέος επενδυτής συνεχίστηκε και φέτος το λυτό περσινό οικονομικό πρόγραμμα που θα επανέφερε τις ισορροπίες στα οικονομικά του συλλόγου. Η νέα δομή του συλλόγου συνδυάζει την αξιοποίηση του ελληνικού στοιχείου της ομάδας και κάποιον αξιόλογων ξένων παιχτών . Τα βαριά συμβόλαια λιγόστεψαν ενώ παράλληλα η ομάδα ενισχύθηκε με 4 νέους παίχτες. Ξεχωρίζει :
Λίαμ Λόρενς
Εθνικότητα Ιρλανδός
Ημερ. Γεν 14/12/1981(30)
Ύψος 1,77
Προτιμ. Πόδι Δεξί
Φυσική Θέση Δεξί εξτρέμ-αριστερό εξτρέμ-επιτελικός
Οικονομ. Αξία 1,100,000
Με γεμάτες χρονιές στο ενεργητικό του , τρείς εκ των οποίων στην Premiership ο διεθνής Ιρλανδός εξτρέμ αναμένεται να προσδώσει σταθερότητα και να βελτιώσει τη ομάδα του Γιώργου Δώνη. Διαθέτει αντίληψη του χώρου, είναι καλός στις μεταβιβάσεις ενώ για χαφ διαθέτει αξιοπρεπή τελειώματα και σουτ από μακρινή απόσταση. Παράλληλα είναι καλός στα στημένα. Από την άλλη πλευρά τώρα μειονεκτείς στα αμυντικά του καθήκοντα .

Η ομάδα του Περιστερίου χρόνο με τον χρόνο ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο. Η σωστή οργάνωση του συλλόγου και η επιλογή κατάλληλων ανθρώπων σε καίριες θέσεις έχει κάνει τον Ατρόμητο ομάδα-πρότυπο. Παρόλο που έχασε κάποιους σημαντικούς παίχτες καθώς και των προπονητή της για άλλη μια χρονιά θα πρωταγωνιστήσει στο Ελληνικό πρωτάθλημα με βλέψεις και πάλι την έξοδο στην Ευρώπη. Φέτος ενισχύθηκε με 6 μετεγγραφές. Ξεχωρίζει :
Σουμπίνιο
Εθνικότητα Βραζιλία
Ημερ. Γεν 21/9/1986(25)
Ύψος 1,75
Προτιμ. Πόδι Και τα δύο
Φυσική Θέση Κεντρικός χαφ-επιτελικός
Οικονομ. Αξία 1,000,000
Ο Βραζιλιάνος χαφ ήρθε φέτος στον Ατρόμητο δανεικός από τον Ολυμπιακό. Ταλαντούχος χαφ με άρτια τεχνικά χαρακτηριστικά . Είναι δημιουργικός στο παιχνίδι του , έχει ντρίπλα, πάσα και καλό πόδι είτε για στημένα , είτε για σουτ εντός και εκτός περιοχής. Παίζει και με τα δύο πόδια , είναι ικανός στο να δημιουργεί παιχνίδι καθώς και στο να κρατάει την μπάλα όταν χρειάζεται. Χρειάζεται βελτίωση στη συμμέτοχη του στο ανασταλτικό κομμάτι ενώ θα πρέπει να γίνει και πιο ομαδικός.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έχει βλέψεις φέτος για μεγάλα πράγματα . Οργάνωση και πειθαρχία κυριαρχεί στις τάξεις της , και από εκεί πηγάζει η αισιοδοξία για την κατάληψη της 5ης θέσης στο φετινό πρωτάθλημα. Παρόλο που είχε αρκετές αποχωρήσεις , ενισχύθηκε έξυπνα σε όλες τις θέσεις και ιδιαίτερα στην άμυνα . Από τις φετινές μεταγραφικές κινήσεις της ξεχωρίζει :
Καλίφα Σανκχαρέ
Εθνικότητα Σενεγάλη
Ημερ. Γεν 15/8/1984(28)
Ύψος 1,90
Προτιμ. Πόδι Και τα δύο
Φυσική Θέση Στόπερ
Οικονομ. Αξία 1,100,000
Ο υψηλόσωμος αμυντικός ύστερα από το πέρασμα του από Ολυμπιακό Βόλου και Άρη συνεχίζει να αγωνίζεται στην χώρα μας για τέταρτη χρονιά. Δυνατό κορμί , με πλούσια φυσικά χαρίσματα αποτελεί έναν αξιόλογο κεντρικό αμυντικό (για τα Ελληνικά δεδομένα πάντα). Στα αμυντικά του καθήκοντα είναι ικανοποιητικός ωστόσο μειονεκτεί από άποψη τεχνικής και ταχύτητας. Σίγουρα είναι χρήσιμος σε παιχνίδια που η ομάδα θα κλείνεται πίσω και ο αντίπαλος θα παίζει με σέντρες, ωστόσο απέναντι σε γρήγορους και ποιοτικά ευκίνητους αντιπάλων θα έχει πρόβλημα.

Η χρονιά που διανύουμε θα είναι σίγουρα η πιο δύσκολη για τον δικέφαλο του νότου , καθώς η ομάδα πέρα από την οικονομική καταστροφή που ήδη αντιμετωπίζει, έχει χάσει το σύνολο των δυνατών της παιχτών και στη θέση τους έχουν αποκτηθεί εξελίξιμοι νεαροί ή ξένοι αμφιβόλου ποιότητας. Ξεχωρίζει :
Γιώργος Κατίδης
Εθνικότητα Ελλάδα
Ημερ. Γεν 12/2/1993(19)
Ύψος 1,77
Προτιμ. Πόδι Δεξί
Φυσική Θέση Κεντρικός χαφ
Οικονομ. Αξία 450,000
Ο αρχηγός της Εθνικής νέων , και αναντικατάστατο κομμάτι της είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και αρκετά εξελίξιμος. Σε μερικά χρόνια σύμφωνα με την μέχρι τώρα πορεία του ο Κατίδης θα είναι ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχεία καθώς και σπουδαίος παίχτης εντός γηπέδου. Διαθέτει και αμυντικές και επιθετικές αρετές. Μπορεί να παίξει και σαν κόφτης και πιο μπροστά στον άξονα ή δεξιά. Δεν διστάζει να προσπαθεί το γκολ αν και πρωταρχικός στόχος του είναι η δημιουργία του. Αρνητικό χαρακτηριστικό είναι η έλλειψη εμπειρίας ενώ είναι προφανές πως στην ηλικία που βρίσκεται μπορεί να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς.

Οι Κρητικοί συνεχίζουν για 3η χρονιά έχοντας στον πάγκο τους τον Νίκο Αναστόπουλο. Από το ρόστερ αποχώρησαν αρκετοί παίχτες ωστόσο ο προπονητής προσπάθησε να καλύψει όλες τις τρύπες. Από τους νεοαφηχθέντες ξεχωρίζει :
Βασίλης Κουτσιανικούλης
Εθνικότητα Ελλάδα
Ημερ. Γεν 9/8/1988(24)
Ύψος 1,72
Προτιμ. Πόδι Αριστερό
Φυσική Θέση Αριστερός εξτρέμ-περιφερειακός επιθετικός
Οικονομ. Αξία 1,500,000
Ο ένας εκ των πολλών Έλληνας Messi αποκτήθηκε ελεύθερος από τον Εργοτέλη. Γνωστός σε όλους τόσα χρόνια τόσο για τις ικανότητες όσο και για τα ελαττώματα του. Ενώ η ποδοσφαιρική πορεία του ξεκίνησε θεαματικά, κερδίζοντας μια δαπανηρή (για τα Ελληνικά δεδομένα ) μετεγγραφή στον Παοκ η συνέχεια ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών. Ξεχωρίζει για την τεχνική και την ταχύτητα του ενώ είναι καλός με την μπάλα στα πόδια καθώς διαθέτει ξεπέταγμα και ντρίπλα. Από την άλλη μεριά είναι πολύ συχνά επιπόλαιος στις επιλογές του ενώ εύκολα μπορεί να βγει εκτός ρυθμού. Αν καταφέρει ο Ανστόπουλος να τον πειθαρχήσει ποδοσφαιρικά θα αποτελέσει τροχοπέδη για την συνέχεια του πρωταθλήματος για τους Κρητικούς.

Οι νεοφώτιστοι προσπαθούν ακόμα να βρουν τα πατήματα τους στην μεγάλη κατηγορία. Ενισχύθηκαν αισθητά με πολύ έμπειρους παίχτες με αποκορύφωμα την απόκτηση του Παντελή Καφέ. Ο δρόμος για την παραμονή είναι μακρύς και δύσκολος αλλά με τέτοιο ροστερ έχουν αρκετές ελπίδες.
Παντελής Καφές
Εθνικότητα Ελλάδα
Ημερ. Γεν 24/6/1978(34)
Ύψος 1,80
Προτιμ. Πόδι Δεξί
Φυσική Θέση Μέσος
Οικονομ. Αξία 1,000,000
Ο Καφές αποκτήθηκε για να γεμίσει το κέντρο και να δέσει τις γραμμές στον αγωνιστικό χώρο. Με την εμπειρία τόσων χρόνων σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο παρόλο που τα τελευταία χρόνια , μεγαλώνοντας ηλικιακά έχει μειωθεί η απόδοση του για το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Μάκης Χάβος είναι καθοριστικός. Ξέρει να δίνει κατάλληλο ρυθμό σε έναν αγώνα , να βγάζει την ομάδα μπροστά , να βοηθάει ανασταλτικά και να κρατάει την μπάλα εκεί που χρειάζεται. Μειονεκτεί στην ταχύτητα και την αντοχή για αυτό και θα πρέπει να έχει βοήθεια από τους συμπαίχτες του.
ΠΗΓΗ: Overlap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: