Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Γκάλης: «Μεγάλη τιμή για εμένα»

Ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές στην Ελλάδα, ο Νίκος Γκάλης , φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και αναφέρθηκε στην πρόσκληση που δέχτηκε από την UEFA να βρεθεί στον τελικό του Champions League που θα γίνει στο Γουέμπλεϊ.

Αρχικά μίλησε για την πρόσκληση της UEFA και για το αν την αποδεχτεί:

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμένα, είναι κάτι το ιδιαίτερο γιατί δεν έχει να κάνει με Μπάσκετ. Βεβαίως και θα την αποδεχτώ, μου κάνει μεγάλη εντύπωση ο Πλατινί καθώς όλοι ξέρετε ποιος είναι και με χαροποιεί αυτό».

Για το αν παρακολουθεί ποδόσφαιρο:

«Βλέπω ποδόσφαιρο κυρίως τις μεγάλες διοργανώσεις αλλά είμαι πιο πολύ του μπάσκετ. Περισσότερο παρακολουθώ NBA και όσο μπορώ και το ελληνικό μπάσκετ».

Για το θέαμα που προσφέρει το ελληνικό μπάσκετ:

«Δεν βλέπεις πλέον το θέαμα που έβλεπες, παίζουν πιο σφιχτά και τις περισσότερες διακρίσεις τις έχουμε στην άμυνα παρά στην επίθεση. Το αμερικάνικο μπάσκετ προσφέρει όπως πάντα ωραίο θέαμα».

Για το αν επέστρεφε στο μπάσκετ ως παράγοντας:

«Το κενό που άφησα ως παίκτης δεν αναπληρώνετε με το να γυρίσω ως παράγοντας. Δεν το αποκλείω πάντως, αναλόγως τις συνθήκες που θα υπάρχουν».

Για τον Άρη:

«Ο Άρης πάει να κάνει μια προσπάθεια αλλά τα πολλά χρήματα είναι πλέον στην Αθήνα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ο Άρης πάντα είχε κόσμο που αγαπούσε το μπάσκετ και πιστεύω θα βρεθεί και τώρα κάποιος να τον βοηθήσει».

Για τις στιγμές που ξεχωρίζει με τον Άρη:

«Ο κόσμος και η λατρεία του, ήταν στιγμές που δεν ξέρω αν τις ξαναζήσουμε. Είναι στιγμές που δύσκολα ξαναζείς σαν άνθρωπος, ο Άρης τότε ήταν η ομάδα της Ελλάδος».

Για την κορυφαία στιγμή στην καριέρα του:

«Σίγουρα το 1987, έκανε το μπαμ στο ελληνικό μπάσκετ μετά από αυτό ασχολήθηκαν πολλά παιδιά με το μπάσκετ και βγάλαμε πολλά ταλέντα. Εγώ σαν αθλητής ήθελα να κερδίζω κάθε αγώνα που έπαιζα. Τις νίκες δεν τις χορταίνεις ενώ τις ήττες θέλεις γρήγορα να τις ξεχνάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: