Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

«Μοναδικός ο Ταχτσίδης»

«Μοναδικός ο Ταχτσίδης»
Το εγκώμιο του Παναγιώτη Ταχτσίδη έπλεξε ο Αντρέα Μαντορλίνι. Ο Ιταλός τεχνικός, που πέρσι είχε υπό τις οδηγίες του τον Έλληνα μέσο στη Βερόνα, χαρακτήρισε τον Ταχτσίδη μοναδικό στο να δίνει κάθετες πάσες και να ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες.

Η μεταγραφή του Παναγιώτη Ταχτσίδη από τη Τζένοα, που είχε τα δικαιώματά του, στη Ρόμα, προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, κυρίως στην Ελλάδα, καθώς λίγοι περίμεναν μια τόσο γρήγορη εξέλιξη στην καριέρα του νεαρού μέσου. Στην Ιταλία, αντίθετα, αυτοί που πιστεύουν στο ταλέντο του πρώην παίκτη της ΑΕΚ είναι πολλοί. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο πρώην προπονητής του Ταχτσίδη στη Βερόνα, Αντρέα Μαντορλίνι.

Ο Μαντορλίνι μιλώντας στο «Radio CSS» έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα άσου της Ρόμα. «Δεν αμφέβαλα ποτέ για τον Ταχτσίδη. Έχει σωματικά προσόντα και τεχνική κατάρτιση τέτοια, που του επιτρέπουν να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Όταν ήρθε στη Βερόνα, αμέσως με πλησίασε και μου ζήτησε συμβουλές. Κάτι που εκτίμησα αμέσως, αφού δεν είναι πολλοί εκείνοι που το κάνουν», τόνισε ο Μαντορλίνι.

Αδύνατα σημεία δεν έχει ο νεαρός; Ο Μαντορλίνι δεν διστάζει να υπερασπιστεί τον Ταχτσίδη. «Μπορεί να είναι λίγο αργός, κάτι που είναι λογικό, αφού είναι ψηλό παιδί. Την έλλειψη ταχύτητας την καλύπτει, όμως, με τη γρήγορη σκέψη του. Βλέπει την κάθετη πάσα πριν από τους άλλους, κάτι που βοηθάει γιατί μπορεί να κόψει στη μέση την αντίπαλη άμυνα. Είναι μοναδικός στην κάθετη μπαλιά.»

Κλείνοντας, ο Μαντορλίνι έστειλε τις ευχές του στον Έλληνα παίκτη. «Είμαι χαρούμενος που προοδεύει. Του εύχομαι να συνεχίσει έτσι. Βλέπω μια μεγάλη καριέρα να ανοίγεται μπροστά του, αρκεί να παραμείνει προσγειωμένος», δήλωσε ο Μαντορλίνι.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: