Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ - ΣΟΚ: "Μας λιώσαν - πνιγόμαστε!"

Η "Σκυλίσια Μέρα" παρουσιάζει τα ανατριχιαστικά δημοσιεύματα – ντοκουμέντα της επόμενης μέρας της τραγωδίας στη Θύρα 7 που σηκώνουν την τρίχα του αναγνώστη! Όποτε ξημερώνει η 8η Φεβρουαρίου κάθε χρόνο είναι μέρα βαριά. Βαθιάς θλίψης. Η τραγωδία της Θύρας 7 με τα 21 θύματα αποτελεί την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.
Πολλά έχουν ειπωθεί για εκείνη τη μέρα. Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί όλα αυτά τα χρόνια.
Εμείς σήμερα αποφασίσαμε να ρίξουμε μια ματιά στα δημοσιεύματα της επόμενης μέρας. Τότε που ακόμα όλα ήταν συγκεχυμένα. Οι πληροφορίες, ο αριθμός των θυμάτων, τι ακριβώς συνέβη.
Ωστόσο, αποτυπώνεται περισσότερο από ποτέ και το μέγεθος της τραγωδίας. Τα δημοσιεύματα – ντοκουμέντα που παρουσιάζουμε "μιλάνε" από μόνα τους. Σοκάρουν! Και σηκώνουν την τρίχα σε κάθε αναγνώστη.
Στο πρωτοσέλιδο των Νέων της 9ης Φεβρουαρίου 1981 υπάρχουν ανατριχιαστικές εικόνες. Με πρωτοσέλιδο τίτλο σπαραχτικό: "19 πέθαναν μαρτυρικά, άλλοι 10 χαροπαλεύουν. Η πιο μεγάλη τραγωδία".
Σε ένα σημείο του ρεπορτάζ διαβάζουμε:
"Στη Θύρα 7 το πανδαιμόνιο κράτησε λίγα λεπτά. Κάποια στιγμή όταν το πλήθος αντιλήφθηκε το τι συντελέστηκε, οι ιαχές κόπασαν και δεν ακούγονταν παρά οι μακρόσυρτοι βόγγοι των τραυματισμένων παιδιών. Θέαμα σπαραχτικό.
Ο τόπος σπαρμένος σώματα και οι αστυνομικοί, που φέρθηκαν με σπάνια ψυχραιμία και αλτρουϊσμό, κρατούσαν στην αγκαλιά τους τα αναίσθητα παιδιά και προσπαθούσαν να τα συνεφέρουν".




Πηγή: sportdog.gr

Σκέτο... βιόλα!!

Για δύο σερί αγωνιστικές ήταν «χαζοβιόλα». Σήμερα εμφανίστηκε η... κανονική Φιορεντίνα που επικράτησε 2-0 της Αταλάντα και «έπιασε» τη Νάπολι στη θέση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σκέτο... βιόλα!
Θέλει σεντόνι και δεν τα παρατά με τίποτα! Η Φιορεντίνα με πειστικό τρόπο επιβλήθηκε 2-0 της Αταλάντα και έπιασε στη τρίτη θέση της Serie A την Νάπολι (44 βαθμούς) που έχει ένα ματς λιγότερο.

Οι «βιόλα» ύστερα από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα κι ενώ στο Κύπελλο ήθελαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να παραμείνουν σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως κι έκαναν δηλαδή!

Μόλις στο 16’ ο Ίλισιτς με εκπληκτικό φάουλ έδιωξε το όποιο άγχος υπήρχε, ενώ στο 82’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τσιγκαρίνι. Και φυσικά οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν, με τον Βόλσκι να σκοράρει και να κάνει το τελικό 2-0.

Στο έτερο ματς της βραδιάς, η Ουντινέζε έστησε πάρτι απέναντι στο Κιέβο και ξέφυγε αρκετά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ντι Νατάλε (57’), Φερνάντεζ (74’) και Μπαντού (86’)... υπέγραψαν το 3-0 των Φριουλάνων!

Σάββατο, 08/02

Φιορεντίνα – Αταλάντα 2-0

Ουντινέζε – Κιέβο 3-0

Νάπολι – Μίλαν (21:45)

Κυριακή, 09/02
Τορίνο – Μπολόνια (13:30)
Σαμπντόρια – Κάλιαρι (16:00)
Πάρμα – Κατάνια (16:00)
Λιβόρνο – Τζένοα (16:00)
Βερόνα – Γιουβέντους (16:00)
Λάτσιο – Ρόμα (16:00)
Ιντερ – Σασουόλο (21:45)

Η επόμενη (24η) αγωνιστική
Μίλαν – Μπολόνια
Φιορεντίνα – Ιντερ
Κατάνια – Λάτσιο
Γιουβέντους – Κιέβο
Κάλιαρι – Λιβόρνο
Σασουόλο – Νάπολι
Αταλάντα – Πάρμα
Τζένοα – Ουντινέζε
Ρόμα – Σαμπντόρια
Βερόνα - ΤορίνοΠηγή: sport-fm.gr

Έσωσε την παρτίδα!!

Βρέθηκε στο χείλος της δεύτερης σερί… γκέλας, όμως στις καθυστερήσεις το «έσωσε» η Άντερλεχτ που ήρθε ισόπαλη (2-2) με την Κόρτραϊκ στην 25η αγωνιστική της Jupiler League.

Έσωσε την παρτίδα
Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έσωσε τον βαθμό η Άντερλεχτ στο ματς της 25ης αγωνιστικής με την Κόρτραϊκ.

Η γκέλα της προηγούμενης αγωνιστικής φαίνεται πως ήταν η… αρχή για την Άντερλεχτ, που βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 69’, με γκολ που έβαλαν οι Κουλιμπαλί και ντε Σμετ.

Ο Σιριάκ στο 73’ μείωσε για τους φιλοξενούμενους, που… καρδιοχτύπησαν μέχρι το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Πόλετ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Πάντως, η Σερκλ Μπριζ παραμονεύει για να την «ξεκολλήσει» απ’ την δεύτερη θέση, ενώ η Κόρτραϊκ με τον βαθμό που πήρε επέστρεψε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής

Σάββατο 8/2 (21:00)

Κόρτραϊκ- Άντερλεχτ 2-2
(56΄Κουλιμπαλί. 69΄Ντες Μετ- 76’ Σιριάκ 90+3’ Πογιέτ)

Σερκλ Μπριζ- Μπέβερεν
Λόκερεν –Σαρλερουά
Μονς- Λιρς
Λέουβεν- Μαλίν
Οστάνδη- Γάνδη

Κυριακή 9/2

Σταντάρ Λιέγης -Ζούλτε Βάρεγκεμ (15:30)
Γκενκ- Κλαμπ Μπριζ (19:00)

Η επόμενη αγωνιστική (26η)

Παρασκευή 14/2
Κλαμπ Μπριζ- Κόρτραϊκ

Σάββατο 15/2

Σαρλερουά- Σταντάρ Λιέγης
Μαλίν- Οστάνδη
Λιρς- Γκενκ
Μπέβερεν- Λέουβεν
Ζούλτε Βάρεγκεμ- Σερκλ Μπριζ

Κυριακή 16/2

Γάνδη-Λόκερεν
Άντερλεχτ-ΜονςΠηγή: sport-fm.gr

Την... ξεφτίλισε!!

Ηχηρή «σφαλιάρα» έδωσε στην Μάλαγα η προτελευταία της βαθμολογίας Ράγιο Βαγεκάνο που επικράτησε 4-1 και συνεχίζει την προσπάθειά της για παραμονή.

Την... ξεφτίλισε
Όχι μόνο τη νίκησε, αλλά την... σκόρπισε! Η θεωρητικά ανώτερη Μάλαγα έγινε «παιχνιδάκι» στα χέρια της Ράγιο Βαγεκάνο, με την τελευταία να κερδίσει 4-1 για την 23η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν και να συνεχίζει την προσπάθεια να παραμείνει στα «σαλόνια».

Απ’ το πρώτο μέρος τα πάντα είχαν κριθεί. Οι γηπεδούχοι σε 45 λεπτά σκόραραν τρεις φορές, με τους Φάλκε (26’), Αρμπίγια (29’) και Λάριβεϊ (45+1’), την ώρα που οι φιλοξενούμενοι στην εκπνοή έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σάντσεθ.
Στο δεύτερο μέρος, ο Φάλκε ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ και το μόνο που κατάφεραν οι Ανδαλουσιάνοι ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής, με τον Ιακοβένκο να διαμορφώνει στο 72’ το τελικό 4-1

Πάντα μέσα στη ζώνη του υποβιβασμού η Βαγεκάνο, ωστόσο πλέον απέχει 2 βαθμούς απ’ το να βγει, την ώρα που η Μάλαγα είναι μόλις στο +4 από την τριάδα, κάτι που έχει αρχίσει να φέρνει προβληματισμό.

Η 23η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν

Παρασκευή, 07/02
Εσπανιόλ – Γρανάδα 1-0
(79' Μορένο)

Σάββατο, 08/02
Βαλένθια – Μπέτις 5-0

Ράγιο Βαγιεκάνο – Μάλαγα 4-1

Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ (21:00)
Αλμερία – Ατλέτικο Μαδρίτης (23:00)

Κυριακή, 09/02
Οσασούνα – Χετάφε (13:00)
Βαγιαδολίδ – Έλτσε (18:00)
Σοσιεδάδ – Λεβάντε (20:00)
Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα, 10/02
Θέλτα – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική (24η)
Έλτσε – Οσασούνα
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαγιαδολίδ
Λεβάντε – Αλμερία
Μπαρτσελόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο
Βιγιαρεάλ – Θέλτα
Γρανάδα – Μπέτις
Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ
Σεβίλλη – Βαλένθια
Μάλαγα – ΣοσιεδάδΠηγή: sport-fm.gr

Μόνος του κι όλοι τους!!

O Παγέτ μπήκε... «αφηνιασμένος» και με τον Ζινιάκ να τον συμπληρώνει η Μαρσέιγ δεν δυσκολεύτηκε να «εξαφανίσει» την Μπαστιά (3-0) στο ματς της 24ης αγωνιστικής της Ligue 1.

Μόνος του κι όλοι τους! (video)
Κάτι παραπάνω από είκοσι λεπτά κράτησε το… άγχος της Μαρσέιγ για επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα στην 24η αγωνιστική της Ligue 1 μετά τη γκέλα στο ματς με την Τουλούζ.

Οι Μασσαλοί πανηγύρισαν με 3-0 κόντρα στην Μπαστιά στο τρίτο συνεχόμενο ματς που έδωσαν στην έδρα τους με τον Ντμίτρι Παγέτ να μπαίνει… αφηνιασμένος.

Στο 13’ ο Γάλλος επιθετικός άνοιξε το σκορ μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό με τον Ζινιάκ, ενώ στο 25’ ο ίδιος είχε αυξήσει τα τέρματα σε δύο, βάζοντας τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του.

Την χαριστική βολή στους φιλοξενούμενους έδωσε ο Ζινιάκ στο 50’, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0 που κράτησε την Μπαστιά στην 13η και την Μαρσέιγ στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.


Πρόγραμμα και αποτελέσματα 24ης αγωνιστικής

Παρασκευή 7/2

Τουλούζ-Σεντ Ετιέν 0-0

Σάββατο 8/2 (21:00)

Μαρσέιγ-Μπαστιά 3-0
(13’, 25’ Παγέτ, 55’ Ζινιάκ)

Αζαξιό-Ρεν
Βαλενσιέν-Νις
Γκινγκάμπ-Ρεμς
Λιλ-Σοσό
Μονπελιέ-Εβιάν


Κυριακή 9/2

Ναντ-Λυών (15:00)
Μπορντό-Λοριάν (18:00)
Μονακό-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Επόμενη 25η αγωνιστική

Παρασκευή 14/2

Παρί Σεν Ζερμέν-Βαλενσιέν

Σάββατο 15/2

Μπαστιά-Μονακό
Λοριάν-Τουλούζ
Νις-Ναντ
Ρεμς-Μπορντό
Ρεν-Μονπελιέ
Σοσό-Γκινγκάμπ

Κυριακή 16/2

Λυών-Αζαξιό
Εβιάν-Λιλ
Σεντ Ετιέν-Μαρσέιγ
Πηγή: sport-fm.gr

Ο Παπανικολάου τρολάρει, αλλά την… πατάει!! (video)

Ο πλακατζής Κώστας Παπανικολάου, την… πάτησε από τον συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα Άντε Τόμιτς στην προσπάθεια του να γίνει το πειραχτήρι για άλλη μια φορά.

Ο Παπανικολάου τρολάρει, αλλά την… πατάει (video)
Η… έφεση του Κώστα Παπανικολάου στις πλάκες είναι γνωστή τόσο από τη θητεία του στον Ολυμπιακό όσο και από αυτή στην Εθνική ομάδα. Και τίποτα δεν έχει αλλάξει από την «μετακόμισή» του στην Μπαρτσελόνα.

Ο διεθνής φόργουορντ είχε όρεξη για αστεία και έβαλε στο στόχαστρο στη μεικτή ζώνη μετά το ματς με την Τενερίφη, τον συμπαίκτη τους στους «μπλαουγκράνα», Άντε Τόμιτς. Έτσι, πήρε ένα μικρόφωνο στο χέρι και είπε να το «παίξει» δημοσιογράφος. Ο Κροάτης σέντερ όμως δεν του… χαρίστηκε. Τον έβαλε στο στόχαστρο στις δηλώσεις του λέγοντας πως ελπίζει ο «Παπ» με την εμπειρία των δύο τίτλων στην Ευρωλίγκα θα βοηθήσει την «Μπάρτσα» να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το ισπανικό Κύπελλο.

Δείτε το video


Πηγή: sport-fm.gr

Δια της... πλαγίας οδού!!

Η κομπίνα του Σάντσεζ με τα πλάγια άουτ δουλεύει άψογα. Ο Παντελιάδης με δύο «μπασκετικές» ασίστ μοίρασε από ένα γκολ σε Μίνγκα και Πετρόπουλο και ο Απόλλων νίκησε άνετα 2-0 την Ξάνθη στη Ριζούπολη.

Δια της... πλαγίας οδού
Σημαντική νίκη με σκορ 2-0 πανηγύρισε ο Απόλλων στη Ριζούπολη απέναντι στην Ξάνθη, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Λόρι Σάντσεζ με «όπλο» της τα δυνατά πλάγια άουτ του Παντελιάδη βρήκε τη λύση στο σκοράρισμα και πήρε το «τρίποντο» χάρη στα τέρματα των Μίνγκα (8’) και Πετρόπουλου (68’).

Πολύ καλό ματς στη μεγαλύτερη διάρκειά του με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά την Ξάνθη, που τελείωσε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φλίσκα στο 72’, να «μπλοκάρει» στο δεύτερο ημίχρονο. Δύο δοκάρια για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις αμυντικές αδυναμίες των παικτών του Κεχαγιά.

Τους 25 βαθμούς έφτασε ο Απόλλων, που μπορεί να νιώθει πλέον λίγο πιο άνετα βαθμολογικά. Συνεχίζει να αγνοεί τη χαρά της νίκης η ακριτική ομάδα για το 2014, που έμεινε στους 26.


To ματς:




Ορεξάτες ξεκίνησαν το ματς και οι δύο ομάδες. Η αναμέτρηση από τα πρώτα λεπτά είχε πολύ γρήγορο ρυθμό με τον Απόλλωνα να το εκμεταλλεύεται και να παίρνει από πολίς νωρίς προβάδισμα. Η... γνωστή κομπίνα με τα δυνατά πλάγια άουτ του Παντελιάδη έπιασε στον ύπνο και την άμυνα της Ξάνθης και ο Μίνγκας στο 8ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Το παιχνίδι συνέχισε να είναι γρήγορο καθώς τόσο οι παίκτες του Σάντσεζ έψαχναν και δεύτερο γκολ όσο και οι Ακρίτες ήθελαν να ισορροπήσουν.

Όσο περνούσαν τα λεπτά το ματς ήταν εξαιρετικά ισορροπημένο όμως οι παίκτες η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έδειχναν ελαφρώς ανώτεροι καθώς δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στην άμυνα ενώ παράλληλα γίνονταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι όταν έβγαζαν αντεπιθέσεις. Τα τελευταία λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου βρήκαν τους γηπεδούχους να πιέζουν την άμυνα της ομάδας του Κεχαγιά, που όμως «άντεξε» χάρη στις επεμβάσεις του Τσέμα.

Πιο αργό τέμπο σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο είχε το ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου. Ο Απόλλωνας συνέχισε να έχει τα ηνία στο ματς, όμως ο Λόρι Σάντσεζ δεν θέλησε να ρισκάρει το «μηδέν» στα μετόπισθεν και γι’αυτό το λόγω οι γηπεδούχοι έπαιξαν πιο συντηρητικά. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά αν και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο ξεκίνημα αδυνατούσε να πλησιάσει την εστία του Τζόρβα καθώς οι μεσοεπιθετικοί της έμοιαζαν εγκλωβισμένοι.

Τα επικίνδυνα πλάγια άουτ του Απόλλωνα έπιασαν τόπο και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι σε φάση καρμπόν με αυτή του πρώτου γκολ διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 68’, καθώς ο Πετρόπουλος έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Τσέμα έπειτα από πλάγιο του Παντελιάδη. Σα να μην έφτανε αυτό για την Ξάνθη, ο Φλίσκας αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 72’ και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Απόλλωνα να πανηγυρίζει μια σημαντική νίκη μετά και το τελευταίο σφύριγμα του Τριτσώνη.





Οι συνθέσεις:



Απόλλων (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Αργυρόπουλος (46’ Σόντερμπεργκ), Αλβάρεζ, Παντελιάδης, Κανακούδης, Τσοκάνης, Άμπροουζ (87' Γκουέλα), Μίνγκας, Λουσέρο, Πετρόπουλος (83' Κόρμπος), Ντάλμπεργκ

Στον πάγκο: Γκόμες, Χατζηζήσης, Τσιλιγκίρης, Μπάρκογλου

Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Τσέμα, Φλίσκας, Ντε Γκουζμάν (57’ Σουάρες), Γούτας, Κομεσίδης (57’ Μπέρτος), Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι, Μάνταλος, Κάλβο, Σολάρι

Στον πάγκο: Κυριακίδης, Τριάδης, Βασιλακάκης, Μαρίν, Χοσέμι

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης

Γήπεδο: Ριζούπολη

Πηγή: sport-fm.gr

Δύσκολο του Τζεμπούρ!!

Ψηλά στο μεταγραφικό στόχαστρο του Δημήτρη Μελισσανίδη βρίσκεται ο Ραφίκ Τζεμπούρ, όμως η υπόθεση του Γαλλοαλγερινού φορ έχει αρκετές δυσκολίες για να γίνει ξανά παίκτης της ΑΕΚ.

Δύσκολο του Τζεμπούρ
Χωρίς αμφιβολία η περίπτωση του Ράφικ Τζεμπούρ μόνο αδιάφορη δεν είναι για τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ φέρεται να ενδιαφέρεται έντονα να ντύσει στα κιτρινόμαυρα τον Γαλλοαλγερινό επιθετικό, όπως είχε γράψει πριν από λίγο καιρό η SportDay.

Ο διεθνής άσος, όμως, ανήκει πλέον στην Νότιγχαμ Φόρεστ, μία ομάδα που έχει αρκετές πιθανότητες την επόμενη σεζόν να αγωνίζεται στην Premier League. Επίσης, οι Άγγλοι έδωσαν πολλά χρήματα στον Ολυμπιακό για να κάνουν δικό τους τον …χρονο παίκτη.

Μάλιστα, και στην περίπτωση που η Φόρεστ παραμείνει στην Championship ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος χρειάζεται να καταβάλει ένα μεγάλο ποσό για να κάνει δικό του τον Τζεμπούρ. Πηγή: sport-fm.gr

«Στην τουαλέτα κάνουν το ίδιο, στο χορτάρι όμως…» (video)

Μπορεί να ήταν βαυαρικό ντέρμπι, αλλά η Μπάγερν δεν σταμάτησε ούτε στη Νυρεμβέργη (0-2). Κι ας έλεγε ο προπονητής της γηπεδούχου ότι «στην τουαλέτα όλοι κάνουν το ίδιο πράγμα». Πεντάρα για Ντόρτμουντ.

«Στην τουαλέτα κάνουν το ίδιο, στο χορτάρι όμως…» (video)
Πριν το παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχου και σε μια προσπάθεια να εμψυχώσει τους παίκτες του, ο προπονητής της Νυρεμβέργης, Γκέρτιαν Φέρμπεϊκ, είχε δηλώσει: «Έχουμε πιθανότητες, έστω και αν δεν είναι πολλές. Όπως όλοι, έτσι και οι παίκτες της Μπάγερν πηγαίνουν στην… τουαλέτα και κάνουν αυτό που κάνουμε και εμείς».

Άδικο δεν είχε, αλλά στο χορτάρι αυτά που κάνουν οι ποδοσφαιριστές της Μπάγερν Μονάχου, δεν τα κάνουν όλοι. Μπορεί οι πρωταθλητές Ευρώπης να είχαν μόλις μια νίκη στις τελευταίες έξι επισκέψεις τους στην έδρα της Νυρεμβέργης, μπορεί να επρόκειτο για βαυαρικό ντέρμπι, έστω και χωρίς ιδιαίτερη αντιπαλότητα, αλλά φέτος τα πράγματα είναι αλλιώς.

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, η αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έφτασε στη νίκη με σκορ 2-0 και έκανε άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Το σκορ άνοιξε στο 18ο λεπτό ο Μάντζουκιτς, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 48’ ο Λαμ. Μάλιστα, είχαν και τρία δοκάρια (δύο ο Μίλερ και ένα ο Ρόμπεν). Αυτή ήταν η δωδέκατη συνεχόμενη νίκη για τους Βαυαρούς, που παρέμειναν αήττητοι για 45ο παιχνίδι πρωταθλήματος (39-6-0). Το πρωτάθλημα το έχουν στο… τσεπάκι και ο στόχος είναι να το κατακτήσουν δίχως ήττα.



1. FC Nuremberg 0-2 Bayern Munich Footyroom.com από footyroomcom

Τα… πατήματά της δείχνει να ξαναβρίσκει και η Ντόρμουντ. Η Μπορούσια έκανε πάρτι στη Βρέμη, συντρίβοντας το φάντασμα της Βέρντερ με σκορ 5-1 και διατηρήθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, που δίνει το τελευταίο εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Από δύο γκολ σημείωσαν οι Μχιταριάν (41’ και 62’) και Λεβαντόφσκι (26’ και 85’) και ένα ο Φρίντριχ (48’). Το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους πέτυχε ένα λεπτό πριν το τέλος ο Άισιτσεκ.



Werder Bremen 1-5 Borussia Dortmund από Goals-Arena

Σε τροχιά… σεντονιού παρέμεινε και η Βόλφσμπουργκ, η οποία με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε 3-0 της Μάιντς, χάρη σε τέρματα των Ροντρίγκεζ (59’ πεν.), Ντοστ (66’) και Λουίς Γκουστάβο (75’). Τέλος, βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια για παραμονή πήρε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, που νίκησε 3-0 την ουραγό Μπράουνσβαϊγκ, ενώ Φράιμπουργκ και Χοφενχάιμ ήρθαν ισόπαλες 1-1.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 7/2
Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 0-1
(62’ Σον)

Σάββατο, 8/2
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπράουνσβαϊγκ 3-0
(7’ Φλουμ, 43’ Μάιερ, 44’ Άιγκνερ)

Βέρντερ Βρέμης-Ντόρτμουντ 1-5
(89’ Άισιτσεκ - 26’, 85’ Λεβαντόφσκι, 41’, 62’ Μχιταριάν, 48’ Φρίντριχ)

Βόλφσμπουργκ-Μάιντς 3-0
(59’ πεν. Ροντρίγκεζ, 66’ Ντοστ, 75’ Λουίς Γκουστάβο)

Νυρεμβέργη-Μπάγερν Μονάχου 0-2
(18’ Μάντζουκιτς, 49’ Λαμ)

Φράιμπουργκ-Χόφενχαϊμ 1-1
(68’ Σμιντ - 85’ Μοντέστ)

Αμβούργο-Χέρτα Βερολίνου (19:30)

Κυριακή, 9/2
Στουτγάρδη-Άουγκσμπουργκ (16:30)
Σάλκε-Αννόβερο (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Παρασκευή, 14/2
Μάιντς-Ανόβερο (21:30)

Σάββατο, 15/2 (16:30)
Ντόρτμουντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μπάγερν Μονάχου-Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ
Χόφενχαϊμ-Στουτγκάρδη
Μπράουνσβαϊγκ-Αμβούργο
Λεβερκούζεν-Σάλκε (19:30)

Κυριακή, 16/2
Άουγκσμπουργκ-Νυρεμβέργη (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ (18:30)
Πηγή: sport-fm.gr

Και στο τέλος… γελάει ο Μουρίνιο!!

Θες με την αξία του; Θες (και) με ρέντα; Δεν έχει σημασία! Σημασία έχει ότι ο Μουρίνιο τα κατάφερε πάλι! Και αξιοποιώντας τις απώλειες Άρσεναλ-Σίτι, έφερε την Τσέλσι (3-0 τη Νιούκαστλ) στην κορυφή!

Και στο τέλος… γελάει ο Μουρίνιο! (video)
Πριν δέκα μέρες γελάσαμε όλοι με την γκρίνια του όταν «γκέλαρε» με τη Γουέστ Χαμ.

Διασκεδάσαμε με την απάντηση «χεσ…κα» που έδωσε ο Αλαρντάις όταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις του. Στο τέλος όμως εκείνος που διασκεδάζει είναι (σχεδόν) πάντα ο Ζοσέ Μουρίνιο!

Με φόρα απ’ το μεγάλο διπλό στο Μάντσεστερ κι έναν εκπληκτικό Αζάρ (που έκανε χατ-τρικ) η Τσέλσι καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες (3-0) τη Νιούκαστλ.

Και αξιοποιώντας το δώρο της Λίβερπουλ (που σάρωσε την Άρσεναλ), αλλά κυρίως αυτό της Σίτι (που εμφανώς επηρεασμένη έμεινε στο 0-0 εκτός έδρας με τη Νόριτς) θρονιάστηκε ολομόναχη στην κορυφή της Premier League!

Την ίδια ώρα, η φορμαρισμένη Σαουθάμπτον έβρισκε τον μπελά της απ’ την πεισματάρα Στόουκ και παρόλο προηγούνταν δυο φορές, έβλεπε την αντίπαλό της να βρίσκει απάντηση και να φεύγει μ’ ένα τίμιο 2-2 απ’ το «Σεν Μέρις».

Όσο για τη Σάντερλαντ -που δεν είχε τον Νάτσο Σκόκο στην αποστολή της- αναγκάστηκε σε ανώμαλη προσγείωση απ’ τη Χαλ. Διότι οι «τίγρεις» εκμεταλλεύτηκαν την αποβολή του Μπράουν μόλις στο 4’ και κολάτσισαν ένα άνετο 2-0 που τις κρατά σε απόσταση απ’ τους μπελάδες.

Αυτούς που πάει να ξεχάσει η εκπληκτική Κρίσταλ Πάλας (έφτασε στην τρίτη συνεχόμενη νίκη στην έδρα της, καθαρίζοντας 3-1 τη Γουέστ Μπρομ) και αυτούς που δεν φοβίζουν πλέον τη Γουέστ Χαμ (η οποία δεν αρκέστηκε στην ισοπαλία που απέσπασε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και πήρε μεγάλο διπλό με 2-0 στην έδρα της Άστον Βίλα).


Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Σάββατο, 8/2 (17:00)

Λίβερπουλ-Άρσεναλ 5-1
(1’, 10’ Σκρτελ, 17’ Στέρλινγκ, 20’, 52’ Στάριτζ - 69’ πεν. Αρτέτα)

Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ 0-2
(46’, 48’ Νόλαν)

Τσέλσι-Νιούκαστλ 3-0
(27’, 34’, 63’ πεν. Αζάρ)

Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Μπρομ 3-1
(15’ Ινς, 27’ Λέντλεϊ, 69’ πεν. Σαμάκ - 46’ Τιεβί)

Νόριτς-Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Σαουθάμπτον-Στόουκ 2-2
(6’ Λάμπερτ, 41’ Ντέιβις - 38’ Οντεμβίγκι, 44’ Κράουτς)

Σάντερλαντ-Χαλ Σίτι 0-2
(16’ Λονγκ, 62’ Γέλαβιτς)

Σουόνσι-Κάρντιφ (19:30)

Κυριακή, 9/2

Τότεναμ-Έβερτον (15:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ (18:00)


Η επόμενη αγωνιστική (26η)

Τρίτη, 11/2 (21:45)

Κάρντιφ-Άστον Βίλα
Χαλ Σίτι-Σαουθάμπτον
Γουέστ Χαμ-Νόριτς
Γουέστ Μπρομ-Τσέλσι (22:00)

Τετάρτη, 12/2 (21:45)

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Έβερτον-Κρίσταλ Πάλας
Μάντσεστερ Σίτι-Σάντερλαντ
Νιουκάστλ-Τότεναμ
Στόουκ Σίτι-Σουόνσι
Φούλαμ-Λίβερπουλ (22:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Φόβο και τρόμο η Βαλένθια!! (video)

Ποιος την είδε και δεν φοβήθηκε! Η Βαλένθια έκανε... πλάκα κόντρα στην παραπαίουσα Μπέτις, της οποίας επικράτησε 5-0 και συνεχίζει την προσπάθεια για να βγει στην Ευρώπη του χρόνου.

Φόβο και τρόμο η Βαλένθια! (video)
Το διπλό επί της Μπαρτσελόνα της... έδωσε «φτερά»! Η Βαλένθια έκανε το back to back στις νίκες στο ισπανικό πρωτάθλημα, εξίσου εμφατικά αυτή την φορά καθώς επικράτησε 5-0 της Μπέτις στο «Μεστάγια»!

Οι «νυχτερίδες» πήγαν στα αποδυτήια με προβάδισμα δύο τερμάτων. Κι αυτό διότι ο Ματιέ στο 41’ και ο Αλκασέρ τρία λεπτά αργότερα «χτύπησαν» για τους γηπεδούχους στο κατάλληλο σημείο.

Το show συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος για την Βαλένθια με τον Φεγκουλί στο 62’ να γράφει το 3-0, τον Αλκασέρ έξι λεπτά μετά να ανεβάζει κι άλλο το δείκτη του σκορ και τον Βάργκας στο 79’ να διαμορφώνει το τελικό σκορ βάζοντας το... κερασάκι στην τούρτα.

Οι νικητές βρίσκονται πλέον στους 31 βαθμούς και στο -5 από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, την ώρα που οι Ανδαλουσιάνοι εξαιρετικά δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό, όντας στον πάτο και στο -8 απ’ την έξοδό τους από την επικίνδυνη ζώνη.



Η 23η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν

Παρασκευή, 07/02
Εσπανιόλ – Γρανάδα 1-0
(79' Μορένο)

Σάββατο, 08/02
Βαλένθια – Μπέτις 5-0

Ράγιο Βαγιεκάνο – Μάλαγα (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ (21:00)
Αλμερία – Ατλέτικο Μαδρίτης (23:00)

Κυριακή, 09/02
Οσασούνα – Χετάφε (13:00)
Βαγιαδολίδ – Έλτσε (18:00)
Σοσιεδάδ – Λεβάντε (20:00)
Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα, 10/02
Θέλτα – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική (24η)
Έλτσε – Οσασούνα
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαγιαδολίδ
Λεβάντε – Αλμερία
Μπαρτσελόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο
Βιγιαρεάλ – Θέλτα
Γρανάδα – Μπέτις
Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ
Σεβίλλη – Βαλένθια
Μάλαγα – Σοσιεδάδ Πηγή: sport-fm.gr

«Η Βιγιαρεάλ μπορεί να γράψει ιστορία στη Μαδρίτη»

Την άποψη ότι η Βιγιαρεάλ μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στην Ρεάλ Μαδρίτης, παρότι η προϊστορία δεν είναι με το μέρος του «κίτρινου υποβρηχίου», εξέφρασε ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος.

«Η Βιγιαρεάλ μπορεί να γράψει ιστορία στη Μαδρίτη»
Αισιόδοξος ότι η Βιγιαρεάλ μπορεί να γράψει ιστορία απόψε και να νικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» εμφανίστηκε ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος.

«Δεν έχω νικήσει ποτέ εκεί. Το μόνο θετικό πράγμα που έχω εναντίον τους είναι η ισοπαλία νωρίτερα στην φετινή σεζόν με την Βιγιαρεάλ. Για να νικήσουμε την Ρεάλ στο σπίτι της είναι πολύ δύσκολο», τόνισε ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός του ισπανικού συλλόγου και πρόσθεσε:
«Η Βιγιαρεάλ δεν έχει νικήσει ποτέ εκεί. Η ιστορία όμως ανήκει στο παρελθόν και ελπίζουμε τώρα να αλλάξει και να νικήσουμε για πρώτη φορά εκεί».

Για το γεγονός ότι στη «βασίλισσα» δεν υπολογίζουν τον τιμωρημένο Κριστιάνο Ρονάλντο, σχολίασε: «Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας και δεν πρέπει να αγνοηθεί. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι έχουν πολλούς ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να τον αντικαταστήσουν». Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή: Με το αριστερό η Σαν Λορένζο!! (videos)

Η πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, ξεκίνησε το Final της Αργεντινής με ήττα 2-0 στην έδρα της Ολίμπο.
Δεν εντυπωσίασε στο γήπεδο και σχετικά φυσιολογικά έμεινε πίσω στο 68ο λεπτό έπειτα από τέρμα του Εζεκιέλ Μιράγες, ενώ στο 72ο ο Ιβάν Φούριος διαμόρφωσε το 2-0. Στο 78ο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη ο Σαντιάγκο Γεντιλέτι, εξέλιξη που εκμηδένισε τις ελπίδες της Σαν Λορένζο για εξασφάλιση ισοπαλίας στην πρώτη αγωνισική του Final. Από την πλευρά της, η Βελέζ παραχώρησε 0-0 στην Τίγκρε πραγματοποιώντας απογοητευτική εμφάνιση, αλλά το ξεκίνημα του Final ήταν ακόμα χειρότερο για τον 26χρονο Ντιέγκο Μπραγκιέρι, αφού διαμόρφωσε το τελικό 1-0 της Εστουντιάντες επί της Άρσεναλ Σαραντί με αυτογκόλ στο 24ο λεπτό.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Εστουντιάντες-Άρσεναλ Σαραντί 1-0
Βελέζ Σάρσφιλντ-Τίγκρε 0-0
Ολίμπο-Σαν Λορένζο 2-0
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ολίμπο
1
3
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1
3
Τίγκρε
1
1
Βελέζ Σάρσφιλντ
1
1
Ροζάριο Σεντράλ
0
0
Μπόκα Τζούνιορς
0
0
Μπελγκράνο
0
0
Ρίβερ Πλέιτ
0
0
Ρασίνγκ Κλουμπ
0
0
Ατλέτικο Ραφαέλα
0
0
Λανούς
0
0
Ολ Μπόις
0
0
Κολόν Σάντα Φε
0
0
Κίλμες
0
0
Νιούελς Ολντ Μπόις
0
0
Αρχεντίνος Τζούνιορς
0
0
Χιμνάσια Λα Πλάτα
0
0
Γοδόι Κρουζ
0
0
Άρσεναλ Σαραντί
1
0
Σαν Λορένζο
1
0
Σημείωση: Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σαν Λορένζο
20
33
Βελέζ Σάρσφιλντ
20
32
Λανούς
19
31
Νιούελς Ολντ Μπόις
19
31
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
20
30
Άρσεναλ Σαραντί
20
30
Μπελγκράνο
19
29
Μπόκα Τζούνιορς
19
29
Ατλέτικο Ραφαέλα
19
29
Τίγκρε
20
26
Ροζάριο Σεντράλ
19
26
Χιμνάσια Λα Πλάτα
19
26
Ολίμπο
20
26
Αρχεντίνος Τζούνιορς
19
25
Γοδόι Κρουζ
19
24
Ολ Μπόις
19
22
Ρίβερ Πλέιτ
19
21
Κίλμες
19
21
Ρασίνγκ Κλουμπ
19
16
Κολόν Σάντα Φε
19
6
Σημείωση: Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014, στο οποίο έχει προκριθεί η Λανούς ως κάτοχος. Πέντε ομάδες πλην του υπερπρωταθλητή και της Λανούς θα πάρουν «εισιτήριο».
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Μπόκα Τζούνιορς
1.64
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.64
Λανούς
1.61
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.61
Άρσεναλ Σαραντί
1.58
Μπελγκράνο
1.51
Ρίβερ Πλέιτ
1.49
Σαν Λορένζο
1.41
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.37
Ροζάριο Σεντράλ
1.37
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.35
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.33
Ολίμπο
1.30
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.28
Τίγκε
1.28
Κίλμες
1.25
Ολ Μπόις
1.23
Κολόν Σάντα Φε
1.18
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.17
Γοδόι Κρουζ
1.17
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.







Πηγή: onsports.gr

Λίγα εισιτήρια για Μπενφίκα!

Λίγα εισιτήρια για ΜπενφίκαΜε γοργούς ρυθμούς «φεύγουν» τα εισιτήρια για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα για τους 32 του Europa League.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Δικέφαλο του Βορρά σήμερα εξαντλήθηκαν όσα είχαν απομείνει για τις Θύρες 2 και 3.

Στην ίδια ενημέρωση οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ επισημαίνουν ότι υπάρχουν ακόμη περίπου 100 εισιτήρια για τη Θύρα 1.

Υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες τελείωσαν και αυτά για τις Θύρες 4, 4α, 5, 6 και 7... Πηγή: sport-fm.gr

Κανονικό… Διαμάντι!!

Οδηγεί τον Εργοτέλη από νίκη σε νίκη! Ο Δημήτρης Διαμαντάκος σκόραρε ξανά και ουσιαστικά «χάρισε» τη νίκη στην ομάδα του με το 1-0 κόντρα στον «μπλεγμένο» Πλατανιά!

Κανονικό… Διαμάντι!
Τρίτη σερί νίκη για τον Εργοτέλη στη Σούπερ Λίγκα. Τρίτο σερί ματς που σκοράρει ο Διαμαντάκος!

Ο Έλληνας επιθετικός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και με δικό του πολύ όμορφο τέρμα στο 44’ οδήγησε το σύλλογο του Ηρακλείου σε νέα επιτυχία κόντρα στον Πλατανιά (1-0)!

Οι θριαμβευτές ανέβηκαν στους 30 βαθμούς και έχουν ήδη πάρει μεγάλη διαφορά «ασφαλείας» με τις ομάδες που υποβιβάζονται, την ώρα που η ομάδα του Αναστόπουλου παραμένει στους 22 και είναι πάνω στη «ζώνη» του μπαράζ!

Το ματς


Εμφανώς πιο κινητικός ήταν ο Πλατανιάς στα πρώτα λεπτά που είχε την πρώτη του «απόπειρα» για γκολ με τον Κατάι να κάνει όμορφη ενέργεια και το σουτ του να φεύγει λίγο άουτ. Την ίδια ώρα ο Εργοτέλης δεν έδειχνε να πατάει καλά και οι Χανιώτες θα μπορούσαν να είχαν βάλει δύσκολα, αφού πέραν της υπεροχής, είχαν και κάποιες καλές κεφαλιές του Φαΐσκα –μετά από στημένα- όπου η μπάλα έφευγε... ξυστά απ’ το δοκάρι του Στοΐκοβιτς.

Οι παίκτες του Ουζουνίδη άρχισαν σιγά-σιγά να παίρνουν τα πάνω τους μετά το ημίωρο. Και έδειξαν εν μέρει τα... δόντια τους, όταν ο Μπαντιμπανγκά στο 35’ έκανε εξαιρετικό σουτ, όμως η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα απ’ το δοκάρι του Γιωργαλλίδη, ωστόσο το... μήνυμα πέρασε! Για κακή τύχη των γηπεδούχων δεν το έλαβαν! Έτσι, στο 44’ ο Διαμαντάκος έκανε πολύ όμορφο ποστάρισμα της μπάλας, γύρισε το σώμα του και με εξίσου ωραίο τελείωμα άνοιξε το σκορ στο Μάλεμε, σε ένα καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης!

Νωρίς-νωρίς στο δεύτερο μέρος ο σκόρερ του Εργοτέλη έχασε μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» το τρίποντο, όταν φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ- μετά από κάθετη του Κούμπικ- δεν πλάσαρε σωστά και δεν μπόρεσε να σκοράρει! Ο Αναστόπουλος ανακάτεψε γρήγορα την τράπουλα, ολοκληρώνοντας άμεσα τις αλλαγές του για να αλλάξει και τη ροή του ματς. Μια εξ’ αυτών, ο Σιαλμάς θα ανάγκασε τον «Αναστό» να... τραβήξει το μουστάκι του, όταν στο 72’ έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Οι παίκτες του Πλατανιά βγήκαν μαζικά στην επίθεση στο τελευταίο τέταρτο, προκειμένου να έρθει κάποιο γκολ, ωστόσο δεν κατάφεραν να να φτάσουν στη ισοφάριση, ενώ στις καθυστερήσεις γλίτωσαν και από ένα δεύτερο μετά από λάθος απόφαση του Χαντί. Έτσι, ο Εργοτέλης απέδρασε με το διπλό (1-0), φτάνοντας τις τρεις σερί νίκες.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Πλατανιάς (Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ινκούμ, Γιαχία, Καζναφέρης (46’ Σιαλμάς), Αγκιλέρα, Μενδρινός, Κατάι (60’ Μπέλιτς), Βλαχοδήμος, Τόρες

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Δημήτρης, Γουνδουλάκης, Σιώπης, Σουκιάς

Εργοτέλης (Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Κούμπικ, Μεχία, Σαρρής (82’ Γιοβάνοβιτς), Πίτσος (75’ Αζίζ), Κοζορώνης, Χαντί, Ιμπαΐμ, Τζανακάκης, Μπαντιμπανγκά, Διαμαντάκος

Στον πάγκο: Αθανασίου, Μπουχαλάκης, Ρέντζας, Κούτρης, Μονακέλο Πηγή: sport-fm.gr

Και «πράσινο» πανό για τη ΘΥΡΑ 7!

Οπαδοί του Παναθηναϊκού τίμησαν και αυτοί τη μνήμη των θυμάτων της ΘΥΡΑΣ 7. Δείτε τη φωτογραφία από το μνημείο στον περιβάλλοντα χώρο του Καραϊσκάκη.

Και «πράσινο» πανό για τη ΘΥΡΑ 7
Την τραγωδία της ΘΥΡΑΣ 7 από την οποία σήμερα συμπληρώνονται 33 χρόνια δεν την λησμόνησαν και οι φίλοι του Παναθηναϊκού.

Στο μνημείο που υπάρχει στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» φίλοι των πράσινων τίμησαν και εκείνοι την μνήμη των 21 θυμάτων με ένα πανό που ανάρτησαν.

Όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία αυτό αναγράφει: «8/2/81 Ποτέ ξανά», έχοντας το σήμα του Παναθηναϊκού.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Μεγάλο «διπλό» ο ΠΑΟΚ!!

Την καλύτερη απάντηση στον έτερο διεκδικητή του πρωταθλήματος Κ-20 έδωσε η ομάδα του ΠΑΟΚ στην αντίστοιχη του Παναθηναϊκού, αφού επικράτησε με σκορ 2-1 στο «Απήλιον».

Μεγάλο «διπλό» ο ΠΑΟΚ
Με πρωταγωνιστή τον Ευθύνη Κουλούρη η Κ-20 του ΠΑΟΚ έφυγε με το «διπλό» από την έδρα του Παναθηναϊκού, τον οποίο έπιασε στη σχετική βαθμολογία του πρωταθλήματος υποδομών μετά τον 2-1 στο «Απήλιον».

Πλέον οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 42 πόντους, με το «τριφύλλι» να υποχωρεί στην τρίτη θέση, και είναι μόλις έναν βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει ένα παιχνίδι περισσότερο.

Οι ποδοσφαιριστές του Βλάνταν Ίβιτς ήθελαν τη ρεβάνς του 0-3 του πρώτου γύρου. Και την πέτυχαν, χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Κουλούρη (στο 2’ και στο 91’) και την απόκρουση του Σοϊλεμέζογλου σε πέναλτι του Μπαλμπόα (στο 23’).

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 με τον Τάσο Δώνη.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Κώτσαρης, Τζανουλίνος, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Αναστασόπουλος, Δώνης, Αγγελόπουλος Β. (60? Μουζακίτης), Νιούμαν, Μαλντίν (82? Αγγελόπουλος Γ.), Γιαννιτσάνης, Μπαλμπόα (82? Χαλκιαδάκης)

ΠΑΟΚ: Σοϊλεμεζόγλου, Τοπαλίδης, Πούγγουρας, Βασαίτης, Κιόσε, Πολύζος, Παπαδόπουλος Β., Πατράλης, Κουλούρης, Σαββίδης (92? Τουμανίδης), Πόζογλου (72? Δεληγιαννίδης). Πηγή: sport-fm.gr

Επιστρέφει στον ΠΑΣ ο Τσάβες!

Στην Ελλάδα επιστρέφει ο Κριστιάν Τσάβες, όπως ανακοίνωσε ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα στην επίσημη σελίδα του στο Facebook!

Επιστρέφει στον ΠΑΣ ο Τσάβες
Σε… ναυάγιο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις του Κρίστιαν Τσάβες με την Κίλμες, αφού κρίθηκε υπερβολικό το ποσό που ζητούσε ο ΠΑΣ Γιάννινα για την παραχώρησή του.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ανακοίνωσε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, πως επιστρέφει (σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί) στην Ελλάδα, καθώς δεν κατάφερε να βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του και αναγκάζεται να γυρίσει στους Ηπειρώτες.

Ο 27χρονος παίκτης αναμένεται να έχει συζήτηση με τη διοίκηση του ΠΑΣ, ώστε να ξεκαθαρίσει αν θα επανενταχθεί στην ομάδα, με τον Γιάννη Πετράκη να έχει στη διάθεσή του ακόμη ένα «όπλο» στην μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Πηγή: sport-fm.gr

«Θρύλε, μην ξεχνάς»

8/2/1981: Συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από την μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνικού αθλητισμού...

«Θρύλε, μην ξεχνάς»
Κάθε σύλλογος μοιάζει με βιβλίο.

Με «χρυσές» και «μελανές» σελίδες. Με ιστορίες που μένουν βαθιά χαραγμένες στη συνείδηση των φίλων του και ενίοτε όχι μόνο αυτών.

Με θριάμβους και τραγωδίες, καθώς είναι φορές που η μοίρα επιφυλάσσει πολύ άσχημα παιχνίδια. Μια τέτοια μέρα, πίσω στο 1981, ο χρόνος σταμάτησε για 21 αθώες ψυχές.

8 Φεβρουαρίου 1981: Μεσημέρι Κυριακής, λίγο πριν το ρολόι δείξει 17:00. Ο Ολυμπιακός επικρατεί 6-0 της ΑΕΚ στο παλιό Καραϊσκάκη και το φαληρικό στάδιο σείεται από τους πανηγυρισμούς. Οι πιο ενθουσιώδεις φεύγουν όπως-όπως για να γίνουν ένα με τους πρωταγωνιστές, τα ινδάλματά τους. Όμως δεν ήταν γραφτό…

inner

Η πόρτα της Θύρας 7 είναι μισάνοιχτη... Οι πρώτοι που σπεύδουν στο σημείο το αντιλαμβάνονται, αλλά πλέον είναι πολύ αργά. Ποδοπατούνται εκατοντάδες άνθρωποι, με συνέπεια να τραυματιστούν δεκάδες και 21 να χάνουν τη ζωή τους, άλλοι από ασφυξία, άλλοι υποκύπτοντας στα τραύματά τους, σε εκείνο το σημείο ή αργότερα σε κάποιο νοσοκομείο...

inner

Μια αποφράδα ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία. Τόσο άδικα, τόσο αναπάντεχα κόπηκε «το νήμα της ζωής» για 21 νέους ανθρώπους.

Τριάντα τρία χρόνια μετά, στη συνείδηση όλων των υγειών φιλάθλων, αυτή είναι ημέρα μνήμης. Κι όσοι δεν ξεχνούν, πάντα τιμούν.

inner

Τα 21 θύματα της Θύρας 7:

Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών)
Κώστας Σκλαβούνης (16 ετών)
Ηλίας Παναγούλης (17 ετών)
Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών)
Γιάννης Κανελλόπουλος (18 ετών)
Σπύρος Λεωνιδάκης (18 ετών)
Γιάννης Σπηλιόπουλος (19 ετών)
Νίκος Φίλος (19 ετών)
Γιάννης Διαλυνάς (20 ετών)
Βασίλης Μάχας (20 ετών)
Ευστράτιος Πούπος (20 ετών)
Μιχάλης Κωστόπουλος (21 ετών)
Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23 ετών)
Σπύρος Ανδριώτης (24 ετών)
Κώστας Καρανικόλας (26 ετών)
Μιχάλης Μάρκου (27 ετών)
Κώστας Μπίλας (28 ετών)
Αναστάσιος Πιτσόλης (30 ετών)
Αντώνης Κουρουπάκης (34 ετών)
Χρήστος Χατζηγεωργίου (34 ετών)
Δημήτριος Αδαμόπουλος (40 ετών)

inner




Πηγή: sport-fm.gr

«Θα ήθελαν μόνο πράξεις»

Το δικό της μήνυμα για την τραγωδία της Θύρας 7 έστειλε το μπασκετικό τμήμα του Ολυμπιακού, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Facebook.

«Θα ήθελαν μόνο πράξεις»
Οδηγό για έναν καλύτερο αθλητισμό και μία καλύτερη κοινωνία στην Ελλάδα θα πρέπει να αποτελέσει η τραγωδία της Θύρας 7 από την οποία σήμερα συμπληρώνονται 33 χρόνια, όπως τονίζει η ΚΑΕ Ολυμπιακός σε ανακοίνωσή της.

Το μήνυμα της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ







Πηγή: sport-fm.gr

Το «πρέπει» και η ελπίδα!

Έτοιμοι για τον μεγάλο τελικό Παναθηναϊκός και Άρης. «Εμείς έχουμε το ‘πρέπει’», δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης. «Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την ελπίδα», τόνισε ο Μίλαν Μίνιτς.

Το «πρέπει» και η ελπίδα
Η αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη άρχισε κι επίσημα το μεσημέρι του Σαββάτου με τη συνέντευξη Τύπου που έγινε στο πλοίο «Κρήτη ΙΙ» στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Πεδουλάκης και Διαμαντίδης από πλευράς Παναθηναϊκού επωμίστηκαν τον τίτλο του φαβορί και τόνισαν πως η δική τους συγκέντρωση θα κρίνει τον αγώνα, Μίνιτς και Ασημακόπουλος για τον Άρη παραδέχτηκαν πως είναι αουτσάιντερ, αλλά ξεκαθάρισαν πως κανείς δεν τους απαγορεύει το όνειρο.

«Αν είμαστε συγκεντρωμένοι…»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης, που αισθάνθηκε σαν στο σπίτι του λόγω… ριζών, είπε: «Ευχαριστούμε το νησί της Κρήτης. Για μένα είναι διπλή χαρά γιατί κατάγομαι από εδώ. Εμείς έχουμε μεγάλο σεβασμό για όλες τις ομάδες, πόσω μάλλον από τον Άρη. Ο Παναθηναϊκός έχει ποιότητα, εμπειρία και το ‘πρέπει’, ο Άρης έχει νεανικότητα, ενθουσιασμό και άγνοια κινδύνου. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ο Παναθηναϊκός δουλεύει όλο το χρόνο γι’ αυτά τα παιχνίδια. Το ματς θα κριθεί από το κατά πόσο θα μπούμε σοβαροί».

Παράλληλα στάθηκε στα παρατράγουδα περασμένων τελικών. «Τα προβλήματα της βίας δεν είναι του μπάσκετ, αλλά της ελληνικής κοινωνίας. Στις σοβαρές πολιτείες τα πάντα ξεκινούν από την παιδεία. Μια λέξη που στην Κρήτη τη μαθαίνεις από μικρό παιδί. Δυστυχώς στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με έντονη ελευθεριότητα. Δεν θα είναι καμιάς ομάδας κόσμος στο γήπεδο. Δεν χρειάζεται να χρωματίζουμε τα πράγματα».

Ο μονίμως φειδωλός Δημήτρης Διαμαντίδης είπε: «Ευχαριστούμε την Κρήτη και το Ηράκλειο για τη φιλοξενία. Ελπίζουμε ο κόσμος να απολαύσει ένα καλό παιχνίδι. Για μας κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Ο Άρη έχει πολλούς νέους παίκτες που βγάζουν ενέργεια στο γήπεδο. Εμείς θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι για να πάρουμε το Κύπελλο».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό για έναν τίτλο στην Ελλάδα, είπε: «Στόχος μας είναι πάντα οι τίτλοι. Αντιμετωπίζαμε εδώ και χρόνια τον Ολυμπιακό σε τελικούς πρωταθλήματος και Κυπέλλου, αλλά δεν αλλάζει κάτι τώρα που αντιμετωπίζουμε τον Άρη».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Μποχωρίδη, πως αντιμετωπίζει το ίνδαλμά του, είπε: «Τον ευχαριστώ πολύ για τα καλά του λόγια. Είναι ένα παιδί με ταλέντο και μακάρι να δουλέψει σκληρά για να βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ και την ομάδα του».

«Κανείς δεν μας στερεί την ελπίδα»

Ο Μίλαν Μίνιτς είναι ρεαλιστής, αλλά και αισιόδοξος. «Είμαστε χαρούμενοι που διεκδικούμε το Κύπελλο. Είναι κι αυτό ένα… πρωτάθλημα. Με ένα παιχνίδι μπορείς να κερδίσεις πολλά, αλλά και να χάσεις πολλά. Ο Άρης άρχισε τη διοργάνωση με τον κ. Αγγέλου, με βοήθεια από όλους κι έφτασε μέχρι τον τελικό. Παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα, με όνομα και αποτελέσματα, που έχει πολύ καλή απόδοση στο δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας. Εμείς δεν μπορούμε να τους απειλήσουμε. Όμως κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την ελπίδα, γιατί κάθε μέρα δουλεύουμε σκληρά. Ο Παναθηναϊκός έχει έρθει με φουλ ρόστερ και έχει κι έναν μεγάλο παίκτη που δεν παίζει, τον Αλβέρτη (γέλια). Το δικό μας όπλο είναι η ενέργεια».

Ο αρχηγός του Άρη, Αντώνης Ασημακόπουλος, ανέφερε με τη σειρά του: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στη φιλόξενη Κρήτη. Είναι σημαντική στιγμή για την ομάδα μας. Όλοι προσπαθούμε να βγάλουμε τον Άρη από το τέλμα των τελευταίων ετών και να τον επαναφέρουμε εκεί που ανήκει γιατί αποτελεί στολίδι για το ελληνικό μπάσκετ. Εγώ είμαι ευτυχισμένος που το ξαναζώ, καθώς και το 2005 είχαμε αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και το φίλο μου, τον Διαμαντίδη, στο Ηράκλειο αλλά στο Λίντο. Ελπίζω να χαρούμε τον τελικό, εμείς σαν πρωταγωνιστές κι εσείς σαν φίλαθλοι».

Για το γεγονός ότι ο Άρης παίζει σε τελικό μετά από χρόνια, είπε: «Η συμμετοχή μας στον τελικό είναι το κερασάκι στην τούρτα σε μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια. Γνωρίζουμε καλά σε ποια ομάδα είμαστε και τι ιστορία έχει. Δεν είμαστε σε μια απλή ομάδα, αλλά σε ένα κίνημα. Εγώ σαν πιο παλιός μετέφερε στα νεότερα παιδιά της ομάδας ότι είναι πολύ σημαντικό να παίζουν σε έναν τελικό. Κρατάμε μια πισινή, μια ελπίδα στην ψυχή μας, γιατί θέλουμε ο Άρης να επιστρέψει στους τίτλους».

ΕΟΚ: «Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα»

Ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης, γενικός γραμματέας ΕΟΚ, μίλησε για τη διεξαγωγή του αγώνα σε γεμάτο γήπεδο και τα μέτρα ασφαλείας: «Φέτος κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια και μετά από χρόνια το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Θα υπάρχει κόσμος σε όλο το γήπεδο. Ελάχιστα εισιτήρια απέμειναν και τα κρατάμε για λόγους ασφαλείας. Ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε για να μπορέσουμε να ξανακάνουμε τελικό με γεμάτες κερκίδες. Να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση πρόσβασης στο γήπεδο για όποιον δεν έχει εισιτήριο και ταυτότητα. Οι φίλαθλοι θα είναι ανακατεμένοι στο γήπεδο, γιατί θέλουμε να γυρίσουμε στην παλιά εποχή, αλλά σε αυτή την προσπάθεια δεν θα επιτρέψουμε οι φίλαθλοι να φέρουν διακριτικά των ομάδων τους. Τα μέτρα θα είναι δρακόντεια για να προλάβουμε καταστάσεις. Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, ώστε όποιος επιχειρήσει να προσέλθει στο γήπεδο με πλαστό εισιτήριο θα αντιμετωπίσει την αστυνομία και τις ποινικές κυρώσεις. Θα υπάρχει διπλός έλεγχος. Θα πρέπει κάποτε ότι αυτά τα πράγματα πρέπει να τελειώσουν. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις εντολές της αστυνομίας. Μέσα στις κερκίδες εκτός από σεκιούριτι θα υπάρχουν και αστυνομικοί. Οι πόρτες θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν το ματς και θα κλείσουν μισή ώρα πριν το τζάμπολ. Πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι παίκτες κι όχι οι οπαδοί. Είναι ένα μεγάλο βήμα για μας κι ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε».

Ο Αριστείδης Γολέμης, αντιπρόεδρος ΕΟΚ, ανέφερε με τη σειρά του: «Ευχαριστούμε το Ηράκλειο για τη φιλοξενία. Ευχαριστούμε την ANEK για την προσφορά της στη διοργάνωση. Είμαστε σε έναν υπέροχο τόπο, σε μια καταπληκτική πόλη και σε ένα μοναδικό γήπεδο, το ωραιότερο που έχουμε στην Ελλάδα. Αγαπάμε το νησί σας και γι’ αυτό είμαστε κοντά σας και για τις επόμενες διοργανώσεις. Στον τελικό θα παίξουν δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Πιστεύω πως θα γίνει ένας πάρα πολύ καλός αγώνας με καλή συμπεριφορά φιλάθλων και αθλητών. Είμαι βέβαιος πως θα γίνει γιορτή. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να πετύχουμε».

Σούπερ Γκρίφιν, νίκη για Κλίπερς!!

Με τον Μπλέικ Γκρίφιν να είναι εντυπωσιακός και να σημειώνει 36 πόντους, οι Κλίπερς έφτασαν σε μια ακόμη νίκη, επικρατώντας των Ράπτορς με 118-105.

Σούπερ Γκρίφιν, νίκη για Κλίπερς
Με τον Τζορτζ Χιλ να κάνει ρεκόρ καριέρας και να φτάνει τους 37 πόντους, οι Πέισερς επιβλήθηκαν των Μπλέιζερς με 118-113.

Σημαντική νίκη και για τους Νιου Γιορκ Νικς, 117-90 τους Ντένβερ Νάγκετς, ενώ μεγάλη μάχη έγινε ανάμεσα στους Μάτζικ και τους Θάντερ με την ομάδα του Ορλάντο να επικρατεί, εν τέλει, με 103-102.

Οι Καβαλίερς επικράτησαν 115-113 των Γουίζαρντς, ενώ οι Σέλτικς κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη έναντι των Κινγκς, με σκορ 99-89.

Τα αποτελέσματα

Πέισερς – Μπλέιζερς 118-113
Μάτζικ – Θάντερ 103-102
Σίξερς – Λέικερς 98-112
Γουίζαρντς – Καβαλίερς 113-115
Σέλτικ – Κινγκς 99-89
Πίστονς – Νετς 11-95
Νικς – Νάγκετς 117-90
Μάβερικς – Τζαζ 103-81
Πέλικανς – Τίμπεργουλβς 98-91
Κλίπερς – Ράπτορς 118-105
Πηγή: sport-fm.gr

Φιλάνθρωπη Λίβερπουλ!!

Οι μεγάλες ομάδες έχουν και μεγάλη καρδιά! Η αφιονισμένη Λίβερπουλ έδειξε οίκτο στην Άρσεναλ και παρόλο που μπορούσε να γράψει διψήφιο, τράβηξε χειρόφρενο και τη διέλυσε… μόνο με 5-1 στο ντέρμπι!

Φιλάνθρωπη Λίβερπουλ!
Γίνεται να έχεις βάλει πέντε και να ‘σαι μεγαλόψυχος; Να ‘χεις κάνει επίδειξη δύναμης και να πρέπει ο άλλος να πει και «ευχαριστώ»;

Αν έχεις φερθεί όπως η Λίβερπουλ στο… ντέρμπι με την Άρσεναλ, γίνεται!

Χωρίς καν να ιδρώσουν και κάνοντας την πρωτοπόρο να μοιάζει παιχνίδι στα χέρια τους, οι «κόκκινοι» την ισοπέδωσαν… μόνο με 5-1!

Διότι λίγα ήταν, αν σκεφτεί κανείς ότι σκόραραν πριν το πρώτο λεπτό (με τον Σκρτελ).

Ότι πήραν προβάδισμα δυο γκολ (με τον ίδιο παίκτη) στο 10’. Ότι στο 20’ είχαν σημειώσει την πιο γρήγορη τεσσάρα στην ιστορία της Premier League (με τους Στέρλινγκ και Στάριτζ). Και ότι… δεν σκόραρε καν ο Λουίς Σουάρες!

Αρκούμενη λοιπόν να βάλει ένα μόλις γκολ στο β’ ημίχρονο (ξανά με τον Στάριτζ), το μόνο που επέτρεψε η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς στους «κανονιέρηδες» ήταν να σώσουν την τιμή τους (με πέναλτι του Αρτέτα). Και σκοράροντας ένα γκολ για κάθε πόντο διαφοράς που έχουν πλέον στην κορυφή έπεισε και τον πλέον δύσπιστο: Όχι απλά μπορεί, αλλά και πάει για την κούπα!




Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Σάββατο, 8/2 (17:00)

Λίβερπουλ-Άρσεναλ 5-1
(1’, 10’ Σκρτελ, 17’ Στέρλινγκ, 20’, 52’ Στάριτζ - 69’ πεν. Αρτέτα)

Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ
Τσέλσι-Νιούκαστλ
Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Μπρομ
Νόριτς-Μάντσεστερ Σίτι
Σαουθάμπτον-Στόουκ Σίτι
Σάντερλαντ-Χαλ Σίτι
Σουόνσι-Κάρντιφ (19:30)

Κυριακή, 9/2

Τότεναμ-Έβερτον (15:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ (18:00)


Η επόμενη αγωνιστική (26η)

Τρίτη, 11/2 (21:45)

Κάρντιφ-Άστον Βίλα
Χαλ Σίτι-Σαουθάμπτον
Γουέστ Χαμ-Νόριτς
Γουέστ Μπρομ-Τσέλσι (22:00)

Τετάρτη, 12/2 (21:45)

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Έβερτον-Κρίσταλ Πάλας
Μάντσεστερ Σίτι-Σάντερλαντ
Νιουκάστλ-Τότεναμ
Στόουκ Σίτι-Σουόνσι
Πηγή: sport-fm.gr

Τίμησαν τη μνήμη του Κατσούρη!

Τελέστηκε το πρωί το μνημόσυνο του Παναγιώτη Κατσούρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 16 χρόνια, σε τροχαίο δυστύχημα.

Τίμησαν τη μνήμη του Κατσούρη
Η οικογένεια του ΠΑΟΚ ήταν εκεί, με παρόντες τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα, τον γενικό αρχηγό της ομάδας, Κώστα Ιωσηφίδη και τον Παντελή Κωνσταντινίδη.

Επίσης, το «παρών» έδωσαν, εκ μέρους των ποδοσφαιριστών ο Στέφανος Αθανασιάδης και ο Στέλιος Κίτσιου.

Στεφάνι κατέθεσαν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης και ο ΣΦ ΠΑΟΚ Μηχανιώνας, ενώ στο μνημόσυνο βρέθηκαν και φίλοι του ΠΑΟΚ. Πηγή: sport-fm.gr

Η ΠΑΕ για τη Θύρα 7!

Τριάντα τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία στην Θύρα 7 και η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, τιμά την μνήμη των 21 φιλάθλων που έχασαν άδικα τη ζωή τους.

Η ΠΑΕ για τη Θύρα 7
Εκείνη η ημέρα… Εκείνος ο αγώνας. Η χαρά που μετατράπηκε σε θλίψη, απορία, απόγνωση… Εκείνη την ημέρα δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί τι θα γινόταν. Τι θα ακολουθούσε. Εκείνη την ηλιόλουστη ημέρα, εκείνη την ποδοσφαιρική ημέρα, εκείνη την «ερυθρόλευκη» ημέρα… 8 Φεβρουαρίου 1981, 33 ολόκληρα χρόνια μετά…

Ήταν η 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής. Είχε ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός μας εναντίον της ΑΕΚ, στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Ντέρμπι με τα όλα του. Οι βαθμοί διαφοράς ανάμεσα στην ομάδα μας και τους «κιτρινόμαυρους», μόλις δύο… Ντέρμπι με τα όλα του… Για τον αγώνα είχαν εκδοθεί 35.450 εισιτήρια. Και είχαν όλα τους εξαφανιστεί. Το ματς θα άρχιζε στις 15:15… Από τις 12 ο κόσμος είχε αρχίσει να συρρέει στο Καραϊσκάκη. Κασκόλ, σημαίες, τύμπανα… Η προσμονή μεγάλη. Η αγωνία επίσης. Ήταν ένα ντέρμπι, άλλωστε…

Περίπου μία ώρα πριν από τη σέντρα το γήπεδο γέμισε. Ασφυκτικά. Δεν έπεφτε καρφίτσα, όπως θα έλεγε κανείς… Τα τραγούδια, τα συνθήματα, τα τύμπανα είχαν δημιουργήσει ήδη μία υπέροχη ατμόσφαιρα. Η προθέρμανση, η είσοδος στα αποδυτήρια, η έξοδος από αυτά… Στις 15:15 οι ομάδες ήταν έτοιμες, μπροστά στον διαιτητή Κουτούλα, για να αρχίσουν το μεγάλο ματς.

Ο Ολυμπιακός είχε παραταχθεί με τους: Σαργκάνη, Κυράστα, Βαμβακούλα, Παπαδόπουλο, Νοβοσέλατς, Κουσουλάκη, Περσία, Νικολούδη, Αναστόπουλο, Ορφανό και Γαλάκο. Απέναντι του η ΑΕΚ με τους: Οικονομόπουλο, Αρδίζογλου, Μανωλά, Καραβίτη, Παραπραστανίτη, Θώδη, Βλάχο, Ελευθεράκη, Κώττη, Μπάγεβιτς και Μαύρο.

Είχαν περάσει 30 λεπτά αγώνα, όταν μετά από αράουτ του Βαγγέλη Κουσουλάκη και σέντρα του Τάκη Περσία, ο Μάϊκ Γαλάκος, λίγα μέτρα πλάγια αριστερά από την εστία της Α.Ε.Κ., στοπάρισε τη μπάλα με το στήθος και κατεβάζοντάς την, έπιασε με το αριστερό του πόδι ένα φοβερό σουτ και κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Οικονομόπουλου, βάζοντας παράλληλα «φωτιά» στο στάδιο Καραϊσκάκη. Ήταν το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια αλλαγή της Α.Ε.Κ. Συγκεκριμένα ο Νικολάου είχε πάρει στο 46’ τη θέση του Θώδη. Λίγο αργότερα στο 51’ ο Μανωλάς πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διπλό σκληρό μαρκάρισμα επί του Μάϊκ Γαλάκου.

53’ Η μπάλα έφτασε από τον Βαγγέλη Κουσουλάκη στον Τάκη Περσία που μπήκε από αριστερά και τροφοδότησε τον Μάικ Γαλάκο, ο οποίος από τα έξι περίπου μέτρα κεραυνοβόλησε για δεύτερη φορά τον Οικονομόπουλο. Ήταν το 2-0.

68’ Μετά από σέντρα του Τάκη Νικολούδη, ο Βαγγέλης Κουσουλάκης έκλεψε τη μπάλα από τον Καραβίτη και με δυνατό σουτ έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 3-0 και κάνοντας τις εξέδρες να παραληρούν από χαρά.

75’ Ο Τάκης Νικολούδης τροφοδότησε τον Κώστα Ορφανό μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος με πλασέ έκανε το 4-0.

80’ Ο Νίκος Βαμβακούλας πήρε τη μπάλα πίσω από τη σέντρα και αφού με μια τρελή κούρσα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, σούταρε από δέκα μέτρα κάνοντας το 5-0.

84’ Μετά από σύγχυση στην περιοχή του Οικονομόπουλου, ο Κώστας Ορφανός σούταρε δυνατά, η μπάλα έφτασε στον Μάϊκ Γαλάκο ο οποίος σφράγισε τη μεγαλειώδη εμφάνιση, γράφοντας το 6-0. Οι πανηγυρισμοί από τους φιλάθλους είχαν αρχίσει πολύ πριν το 90’ και η ιαχή «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», δονούσε την ατμόσφαιρα. Όμως η μοίρα εκείνη τη στιγμή είχε άλλα σχέδια.

Πολλοί από τους φιλάθλους του Θρύλου που βρίσκονταν στη ΘΥΡΑ 7, έτρεξαν πριν από τη λήξη του αγώνα να βγουν έξω, προκειμένου να πάνε στη Θύρα 1 για να υποδεχτούν τους θριαμβευτές. Η ώρα ήταν 16:58 και το παιχνίδι ήθελε δύο λεπτά για να τελειώσει.

Κάποιος από τους φιλάθλους που έτρεχαν χαρούμενοι, πάτησε κάποιο μαξιλαράκι και γλίστρησε στα σκαλοπάτια που οδηγούν στην έξοδο. Η μοιραία πόρτα ήταν κλειστή ή μισάνοιχτη, σύμφωνα με άλλους, και το κακό δεν άργησε να γίνει, καθώς δεκάδες άτομα έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο και ποδοπατήθηκαν, αφού από πίσω έρχονταν ανυποψίαστοι φίλαθλοι κατά κύματα.



ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ



17:03 Κάποιοι αστυφύλακες κατορθώνουν να ξεριζώσουν ένα από τα τουρνικέ και να απεγκλωβίσουν έτσι αρκετό κόσμο.

17:15 Νεκροί και τραυματίες μεταφέρονται με περιπολικά και 13 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στον Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά, ενώ έχει σημάνει γενική κινητοποίηση στην αστυνομία και τα νοσοκομεία.

17:30 Αρκετοί φίλαθλοι συγκεντρώνονται έξω από το Τζάνειο με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

17:50 Τα τηλεοπτικά δίκτυα (ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ) μεταδίδουν το γεγονός και κάνουν έκκληση σε γιατρούς να προσέλθουν στο Τζάνειο, ώστε να ενισχύσουν τους εφημερεύοντες αλλά και για αιμοδότες. Κινητοποιείται επιπλέον προσωπικό και στο Κρατικό Πειραιώς όπου μεταφέρονται κάποιοι βαριά τραυματισμένοι.

18:20 Φτάνουν στο Τζάνειο ο Υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Δοξιάδης και οι Υφυπουργοί κ. Τσουκαντάς και κ. Αποστολάτος και δίνονται εντολές για ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση γιατρών και αιμοδοτών.

18:30 Το Κέντρο Άμεσης Δράσεως ζητάει από τα πληρώματα των περιπολικών και τους αστυνομικούς εθελοντές αιμοδότες να σπεύσουν στα δύο νοσοκομεία. Εκατοντάδες αστυνομικοί προσφέρουν αίμα.

18:50 Φτάνουν στο Τζάνειο ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δαβάκης, ο Υφυπουργός Προεδρίας Κυβερνήσεως κ. Αχιλλέας Καραμανλής, ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας και παράγοντες του Ολυμπιακού και της Α.Ε.Κ.

19:00 Με εντολή του διευθυντή του ΚΑΒ κ. Καραβά ζητείται να τεθεί σε επιφυλακή και το ΚΑΤ, για να δεχτεί τραυματίες που έχουν ανάγκη νευροχειρουργικής επεμβάσεως.

19:15 Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώνονται έξω από τον Τζάνειο και με αγωνία ζητούν να μάθουν τα ονόματα νεκρών και τραυματιών.

19:30 Αθρόα είναι η προσέλευση γιατρών και αιμοδοτών, ενώ δεκάδες γυναίκες λιποθυμούν από την αγωνία.

19:40 Ο Υπουργός κ. Δοξιάδης ενημερώνει τον Πρωθυπουργό κ. Ράλλη, ο οποίος δίνει εντολή να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Καραμανλή.

19:45 Χρειάζεται να μπλοκάρουν το Τζάνειο δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να απομακρύνουν τον κόσμο από την κεντρική είσοδο για να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση στους γιατρούς και στους αιμοδότες.

20:00 Σκηνές αλλοφροσύνης διαδραματίζονται στο Τζάνειο από τους συγγενείς. Αναγνωρίζονται τα τρία πρώτα θύματα. Είναι οι Γιάννης Κανελλόπουλος, Γιάννης Διαλυνάς και Βασίλης Μάχας. Δυστυχώς ακολούθησαν και άλλοι και ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 21.

20:15 Οι αστυνομικοί του 7ου Αστυνομικού τμήματος αρχίζουν την πραγματογνωμοσύνη στην ΘΥΡΑ 7, αναζητώντας τις αιτίες του τραγικού γεγονότος.

20:30 Στο Τζάνειο φτάνει ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης ενώ σοβαρά τραυματίες μεταφέρονται στο Γενικό Κρατικό Πειραιώς και στο ΚΑΤ. Γιατροί και νοσοκόμες βγαίνουν με καταματωμένες τις μπλούζες στους διαδρόμους και φωνάζουν ονόματα τραυματιών. Αρκετοί από τους συγγενείς λιποθυμούν.

20:50 Τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα αρχίζουν να μεταδίδουν πένθιμη μουσική, ενώ παράλληλα σε ένδειξη πένθους έχουν διακόψει το πρόγραμμά τους.

21:00 Γύρω στα 300 με 400 άτομα με άγριες διαθέσεις προσπαθούν να μπουν στο στάδιο Καραϊσκάκη και να βρουν τους υπεύθυνους. Απομακρύνονται από μια διμοιρία των ΜΑΤ.

21:15 Ο διοικητής του Τζανείου κ. Απέργης βγαίνει στο διάδρομο και κάνει έκκληση στον κόσμο να απομακρυνθεί από την είσοδο του νοσοκομείου γιατί εμποδίζεται με την παρουσία τους η κυκλοφορία περιπολικών και ασθενοφόρων, ενώ εκκλήσεις για τον ίδιο λόγο γινόντουσαν και από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

22:00 Ο κόσμος αρχίζει να απομακρύνεται σιγά - σιγά από τα δύο νοσοκομεία...

Κλείνοντας την μικρή αναφορά μας στο δραματικό χρονικό των γεγονότων της 8ης Φεβρουαρίου 1981 θα σταθούμε, για να αποκρυπτογραφήσουμε τα αίτια της τραγωδίας της ΘΥΡΑΣ 7, στα λόγια -όπως τότε ειπώθηκαν- ενός από τους τραυματίες, του 18χρονου τότε, Ηλία Λύτρα ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έπεσαν στα σκαλοπάτια της ΘΥΡΑΣ 7.

«Η πόρτα ήταν μισάνοιχτη. Όταν έφτασα όμως στα τελευταία σκαλοπάτια, γλίστρησα και έπεσα. Πριν καταλάβω καλά-καλά τι έγινε, άρχισαν να πέφτουν από πάνω μας ένας, δύο, τρεις , δέκα... εκατό»…

ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟΙ, ΑΘΑΝΑΤΟΙ, ΠΑΡΟΝΤΕΣ…



Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών)
Κώστας Σκλαβούνης (16 ετών)
Ηλίας Παναγούλης (17 ετών)
Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών)
Γιάννης Κανελλόπουλος (18 ετών)
Σπύρος Λεωνιδάκης (18 ετών)
Γιάννης Σπηλιόπουλος (19 ετών)
Νίκος Φίλος (19 ετών)
Γιάννης Διαλυνάς (20 ετών)
Βασίλης Μάχας (20 ετών)
Ευστράτιος Λούπος (20 ετών)
Μιχάλης Κωστόπουλος (21 ετών)
Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23 ετών)
Σπύρος Ανδριώτης (24 ετών)
Κώστας Καρανικόλας (26 ετών)
Μιχάλης Μάρκου (27 ετών)
Κώστας Μπίλας (28 ετών)
Αναστάσιος Πιτσόλης (30 ετών)
Αντώνης Κουρουπάκης (34 ετών)
Χρήστος Χατζηγεωργίου (34 ετών)
Δημήτριος Αδαμόπουλος (41 ετών)

«Δεν θα παίξουμε απλώς για τη νίκη»

Τη σημασία που έχει για όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού η σημερινή ημέρα και τους λόγους για τους οποίους θέλουν τη νίκη στο αποψινό ματς με τη Βέροια εξήγησε ο Ρόι Κάρολ.

«Δεν θα παίξουμε απλώς για τη νίκη»
Με στόχο τη νίκη, την οποία σκοπεύουν να αφιερώσουν στα 21 θύματα που πριν από 33 χρόνια έχασαν τη ζωή τους στα σκαλοπάτια της Θύρας 7, θα κατέβουν στο σημερινό ματς στη Βέροια οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, όπως τόνισε ο Ρόι Κάρολ στο Novasports.

Από εκεί και πέρα, ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας εν όψει των αγώνων με την πρώην ομάδα του, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τόνισε πως «δεν θα ήθελα να μιλήσω για αυτά τα παιχνίδια ακόμη, καθώς προηγούνται παιχνίδια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο έμπειρος γκολκίπερ στο Novasports

Ρόι, συμπληρώνονται 33 χρόνια από την τραγωδία στα σκαλοπάτια της Θύρας 7. Φαντάζομαι πως οι παίκτες του Ολυμπιακού θα ήθελαν μία νίκη για να την αφιερώσουν στα θύματα της τραγωδίας.

«Είμαστε μία ομάδα η οποία θέλει πάντα να κερδίζει. Πάντα προσπαθεί να παίζει καλά και να ευχαριστεί τους φιλάθλους. Αυτή τη φορά έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο. Οι παίκτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν θα παίξουν απλώς για να νικήσουν τη Βέροια, αλλά και για να κάνουν τους φιλάθλους μας χαρούμενους σε αυτή τη σημαντική ημερομηνία. Και για να αφιερώσουμε στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, αλλά και στις οικογένειές τους, τη νίκη αυτή».

Το γεγονός πως η Βέροια χρειάζεται βαθμούς για να παραμείνει στην κατηγορία, πόσο δυσκολεύει το έργο σας για να φθάσετε στη νίκη;

«Νομίζω πως σε κάθε αγώνα που δίνουμε ο αντίπαλος μας προσπαθεί να μας νικήσει γιατί είμαι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Αλλά η ποιότητα που έχουμε και ο τρόπος με τον οποίο αγωνιζόμαστε, θα μας βοηθήσει ώστε να πάρουμε τους τρεις πόντους. Γιατί στην τρέχουσα περίοδο παίζουμε εξαιρετικά Δεν έχουμε δεχθεί πολλά γκολ και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Αν δεν είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, θα χάσουμε το παιχνίδι. Αλλά όπως είναι τα πράγματα, όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι συγκεντρωμένοι, όπως ακριβώς πρέπει. Πάντα, είτε αντιμετωπίζουμε ομάδες που είναι ψηλά στη βαθμολογία, είτε είναι χαμηλά, είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι».

Πράγματι, στην τρέχουσα περίοδο ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή απόδοση με εξαιρετικά επιτεύγματα τόσο στον τομέα της επίτευξης τερμάτων, όσο και στο κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας. Έχει πετύχει 65 γκολ, έχοντας δεχθεί μόλις 7 γκολ. Θα ήθελα το σχόλιό σου.

«Η επιτυχία οφείλεται στο γεγονός πως φέτος παίζουμε ομαδικά. Όλη η μαζί προσπαθούμε να είμαστε ένα καλό σύνολο. Από τους επιθετικούς έως τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα, όλοι είμαστε πάντα ενωμένοι σαν ομάδα.

Προσπαθούμε πάντα να έχουμε την καλύτερη απόδοση. Από τους επιθετικούς, έως τους στόπερ και τον τερματοφύλακα, πρέπει πάντα να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση. Γιατί από εκεί όπου δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από κάποιον, τότε ξαφνικά μπορεί να χρειαστεί. Δεν μπορώ να πω ότι παίξαμε καλά σε όλα τα παιχνίδια, γιατί κάποιες φορές είναι σαν να σβήνουμε λίγο τις μηχανές μας. Όμως, όπου χρειάζεται έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να έχουμε την απόδοση που χρειάζεται για να παίρνουμε τη νίκη».

Ο κόσμος έχει ήδη στο μυαλό του τον αγώνα με την Μάντσεστερ. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν. Πόσο μεγάλη πρόκληση είναι η αυτοί οι αγώνες για τον Ολυμπιακό;

«Δε θα ήθελα να μιλήσω για αυτά τα παιχνίδια ακόμη, καθώς προηγούνται παιχνίδια του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Καθώς είμαστε μακριά απ' την ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου αγώνα με την Μάντσεστερ, προτιμώ να μην σχολιάσω κάτι».

Δεν συμφωνεί ο Τσακίρης!

Τις αμφιβολίες του για τα ποσά που προέβαλε η ΠΑΕ Πανιώνιος στο δεύτερο απολογιστικό σημείωμα που εξέδωσε εκφράζει ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, μιλώντας στη SportDay.

Δεν συμφωνεί ο Τσακίρης
Τις αμφιβολίες του για το πληρωτέο ποσό του ενοικίου (2012-2013) για το «Απήλιον» που κατέβαλε η ΠΑΕ Πανιώνιος, το οποίο σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση ξεπερνά τις 750.000 ευρώ, εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, μιλώντας στη SportDay.

«Για την περίοδο 1/1/2012 έως σήμερα, αναγνωρίζω ότι πληρώθηκαν για το «Απήλιον» 424.000 ευρώ και όχι 751.000 ευρώ όπως ισχυρίζεται η ΠΑΕ. Ολο το λογιστήριο του “Απήλιον” είναι στη διάθεση οποιουδήποτε για να τσεκάρει το αληθές όσων λέμε», ανέφερε ο πρώην μεγαλομέτοχος του συλλόγου.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην πρόεδρο κ. Βεντούρη, με ανακοίνωση που εξέδωσε, έκανε λόγο για «παραπλανητικές εκτιμήσεις» και διευκρίνισε πως στην παρούσα φάση προέχει να σωθεί αγωνιστικά ο Πανιώνιος. Πηγή: sport-fm.gr

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν συμβαδίζουν με την φιλοσοφία μας»

Ανακοίνωση με αφορμή την αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία από τη χθεσινή προπόνηση της Skoda Ξάνθη εξέδωσε η ακριτική ΠΑΕ.

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν συμβαδίζουν με την φιλοσοφία μας»
Τους λόγους για τους οποίους ο Πάμπλο Γκαρσία έμεινε εκτός από την αποστολή της Skoda Ξάνθης για το σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη εξηγούν οι Ακρίτες, οι οποίοι εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους.

Μεταξύ άλλων, η διοίκηση του συλλόγου ότι το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Ουρουγουανό χαφ στη χθεσινή προπόνηση δεν συμβαδίζει με τη φιλοσοφία της ομάδας.

Η ανακοίνωση

Ο προπονητής μας απέκλεισε τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή Πάμπλο Γκαρσία από την αποστολή για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης και ο εν λόγω ποδοσφαιριστής θεώρησε επαγγελματικό να αποχωρήσει από την προπόνηση.

Στην ομάδα μας, τέτοιου είδους «επαγγελματικές» συμπεριφορές δεν συμβαδίζουν με την φιλοσοφία της.

«Δεν υπάρχουν φαβορί»

Την πεποίθηση ότι το ματς κόντρα στον Πλατανιά θα κριθεί στις λεπτομέρειες εξέφρασε ο Γιώργος Σαρρής, ενόψει της αναμέτρησης της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

«Δεν υπάρχουν φαβορί»
Την άποψη ότι δεν υπάρχουν φαβορί στο ντέρμπι της Κρήτης μεταξύ του Εργοτέλη και του Πλατανιά στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (8/2) εξέφρασε ο Γιώργος Σαρρής.

Ο αμυντικός της ομάδας του Εργοτέλη τόνισε πως το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες ενώ επισήμανε πως περιμένει από τον Πλατανιά να τους πιέσει, δεδομένου ότι παίζουν στην έδρα τους και με τη βοήθεια του κόσμου τους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για το ματς με τον Πλατανιά: «Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι με πάθος. Ο Πλατανιάς παίζει στην έδρα του και θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Είναι αυτονόητο ότι θα μας πιέσει. Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι και νομίζω ότι θα κριθεί στις μονομαχίες και στο ποια ομάδα θα πετύχει πρώτη το γκολ».

Για το τι θα πρέπει να κάνουν για να φύγουν με τους τρεις βαθμούς: «Είναι το ίδιο σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κερδίσουμε όλες τις μονομαχίες, οι μέσοι να κυκλοφορούν τη μπάλα σωστά και οι επιθετικοί όταν τους δοθεί η ευκαιρία να πετύχουν το γκολ».

Για το αν υπάρχει φαβορί: «Θεωρώ πως δεν υπάρχουν φαβορί. Όλες οι ομάδες είναι κοντά μεταξύ τους, όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες και εύχομαι οι λεπτομέρειες να είναι με το μέρος μας σε αυτό το παιχνίδι και να φύγουμε νικητές».

Για τα παιδιά της Θύρας 7!!

Τη νίκη θα κυνηγήσουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στην έδρα της Βέροιας, την οποία θέλουν να αφιερώσουν στα θύματα της Θύρας 7. Πώς σκοπεύει να παρατάξει τους Πειραιώτες ο Μίτσελ.

Για τα παιδιά της Θύρας 7
Πολλά είναι τα κίνητρα του Ολυμπιακού για να φτάσει σε ακόμη ένα «τρίποντο» τη φετινή σεζόν, επικρατώντας μέσα στην έδρα της Βέροια (19:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Το πιο σημαντικό είναι πως οι παίκτες του Μίτσελ θέλουν να αφιερώσουν την επιτυχία τους στα 21 παιδιά της Θύρας 7, τα οποία σαν σήμερα πριν από 33 βρήκαν τραγικό θάνατο μετά τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα, οι νταμπλούχοι Ελλάδας θέλουν να δώσουν συνέχεια στο αήττητο σερί τους, αφού δεν έχουν χάσει για 32 ματς μακριά από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές, αφού το ροτέισον είναι αναγκαίο από τη στιγμή που η ομάδα δίνει συνεχόμενους αγώνες και ακολουθεί ο επαναληπτικός αγώνας με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας.

Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Παπάζογλου, Μανωλά, Μαρκάνο και Μπονγκ.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Μανιάτης μαζί με τον Σάμαρη, με τους Πέρες και Κάμπελ να παίζουν στα πλάγια. Ο Σαβιόλα (ή ο Ντομίνγκες) θα βρίσκονται πίσω από τον προωθημένο Ολαϊτάν.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Ιμπαγάσα, Εντινγκά, Παπαδόπουλος, Πελέ και Σέποβιτς. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Φουστέρ, Βαλντές, Σιόβας, ο ανέτοιμος Τόρες, αλλά και οι Χολέμπας, Μασάντο που είχαν ενοχλήσεις και ο Σαλίνο για ξεκούραση.

Προϊστορία

Πέντε φορές έχει νικήσει η Βέροια τον Ολυμπιακό ως γηπεδούχος, με τελευταία αυτήν... στο Καραϊσκάκη (2-0), στη φιέστα των «ερυθρόλευκων» το 1998. Οι Πειραιώτες έχουν τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Στα τελευταία δύο ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

26/08/12 Βέροια-Ολυμπιακός 1-2 (30' Ιωάννου - 20' Τζεμπούρ, 42' Μοντεστό)
09/03/08 Βέροια-Ολυμπιακός 0-1 (7' Πατσατζόγλου) Πηγή: sport-fm.gr

«Οι βαθμοί η ουσία»

Η κατάκτηση βαθμών είναι ο στόχος των παικτών της Βέροιας, η οποία βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

«Οι βαθμοί η ουσία»
Στην ανάγκη η Βέροια να διεκδικεί ότι καλύτερο από κάθε ματς, ακόμη και αν δεν παρουσιάζει το καλύτερό της πρόσωπο εξέφρασε ο Άγγελος Βέρτζος.

Η «βασίλισσα του βορρά» είναι με την πλάτη στον τοίχο, δεδομένου ότι βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο αμυντικός της ομάδας χαρακτήρισε τον αγώνα της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στον οποίο θα αντιμετωπίσει τον
Ολυμπιακό ιδιαίτερα δύσκολο, ωστόσο δήλωσε πως πρόθεση τους είναι να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

«Το πρόγραμμα που ακολουθεί τον Ολυμπιακό είναι πολύ δύσκολο. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε καλή εικόνα και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Δεν πρέπει να κοιτάμε τον καλύτερο μας εαυτό, αλλά να παίρνουμε βαθμούς. Μπορούμε να δείχνουμε τον χειρότερο μας εαυτό αλλά να παίρνουμε βαθμούς; Αυτή είναι η ουσία και αυτό θα κοιτάξουμε».

Τσέμα: «Πρέπει να πάρουμε τη νίκη»

Μονόδρομο αποτελεί για την Skoda Ξάνθη η νίκη στο σημερινό παιχνίδι στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τσέμα Χιμένεθ.

Τσέμα: «Πρέπει να πάρουμε τη νίκη»
Τους λόγους για τους οποίου η Skoda Ξάνθη χρειάζεται το «τρίποντο» στο σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη εξήγησε ο Τσέμα Χιμένεθ στο Novasports.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός τερματοφύλακας στο Novasports

Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα:

«Πρέπει να πάρουμε τη νίκη. Είμαστε σε δύσκολη θέση, χρειαζόμαστε μία αντίδραση. Έχουμε δώδεκα παιχνίδια και πρέπει να σώσουμε την κατηγορία πριν τα τελευταία πέντε παιχνίδια».

Για το τι χρειάζεται η Ξάνθη για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα:

«Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να μιλήσουμε και να βρούμε τη λύση γι' αυτή την κατάσταση. Η κακή ατμόσφαιρα αλλάζει μόνο όταν κερδίζεις τα παιχνίδια».

Για τον νέο τεχνικό:

σ«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται να αλλάξεις τους παίκτες. Η ομάδα χρειάζεται μία αντίδραση και έτσι αποφάσισε η διοίκηση. Ελπίζω η ομάδα να ανταπεξέλθει και να βγει δυνατή».

Αλβάρεζ: «Κάθε ματς είναι τελικός»

Τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν στον Απόλλωνα Σμύρνης τους εναπομείναντες αγώνες μέχρι και τη λήξη της Σούπερ Λίγκας ανέλυσε ο Λεάντρο Αλβάρεζ.

Αλβάρεζ: «Κάθε ματς είναι τελικός»
Την πίστη ότι ο Απόλλων Σμύρνης βρίσκεται στο σωστό δρόμο εξέφρασε ο Λεάντρο Αλβάρεζ, μιλώντας στο Novasports εν όψει του αγώνα με την Ξάνθη.

«Για εμάς κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Δεν κοιτάμε αν έχει πρόβλημα η κάθε ομάδα γιατί όλοι που προσπαθούν να μείνουν στην κατηγορία δίνουν πάντα το 100%. Πρέπει να κοιτάμε τι θέλουμε να κάνουμε εμείς, να προσέχουμε ώστε να μην τρώμε γκολ και μέσα στο σπίτι μας πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί. Είμαστε σε καλό δρόμο και θέλουμε να μαζέψουμε βαθμούς από εδώ και πέρα», ανέφερε αρχικά ο Αργεντινός στόπερ.

Στη συνέχεια, ο έμπειρος αμυντικός αναφέρθηκε στα δυνατά σημεία της ακριτικής ομάδας, τα οποία πρέπει να προσέξουν εκείνος και οι συμπαίκτες του: «Έχει πολύ καλή επίθεση αλλά όπως είδαμε μπορεί να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό και να χάνει εύκολα από τον ΠΑΣ. Εμείς πρέπει να κοιτάμε την ομάδα μας, να κάνουμε τα σωστά πράγματα και δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Χωρίς… ανάσα!!

Μόνο για μία ημέρα δεν υπήρξε αγωνιστική δράση αυτή την εβδομάδα στη Σούπερ Λίγκα, με τις ομάδες να επανέρχονται για να φτάσουν πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων που έχουν θέση για τη φετινή σεζόν.

Χωρίς… ανάσα!
Πριν καλά-καλά προλάβει να καταλαγιάσει ο θόρυβος από τα ματς της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ήρθε η ώρα να ανοίξει η «αυλαία» της 24ης!

Μάλιστα, στο σημερινό πρόγραμμα υπάρχουν τρεις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, με τις ομάδες να θέλουν η κάθε μία να πετύχει τον δικό της στόχο.

Ο Ολυμπιακός θέλει να διευρύνει στην έδρα της Βέροιας το αήττητο σερί του μακριά από το «Καραϊσκάκη», στον απόηχο της επετείου της τραγωδίας της Θύρας 7 πριν από 33 χρόνια.

Νωρίτερα, έχουμε το ντέρμπι Χανίων-Ηρακλείου ανάμεσα στον Πλατανιά με τον ΕΡγοτέλη, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη που θα τις κρατήσει στην κατηγορία.

Εξίσου σημαντική είναι κι η αναμέτρηση του Απόλλωνα με την Ξάνθη.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2014

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (15:00 NS2)
ΑΠΟΛΛΩΝ - SKODA ΞΑΝΘΗ (17:15 NS1)
ΒΕΡΟΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (19:30 NS2)

Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2014

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (15:00 NS2)
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (17:15 NS2)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (17:15 NS3)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. (19:30 NS1)

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Ο.Φ.Η. – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (17:15 NS2)
ΑΡΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (19:30 NS1)

Η επόμενη (25η) αγωνιστική

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (15:00 NS2)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (17:15 NS1)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (19:30 NS2)

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Π.Α.Ο.Κ. (15:00 NS2)
ΑΡΗΣ – ΒΕΡΟΙΑ (17:15 NS2)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ (17:15 NS7)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (17:15 NS4)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (19:30 NS1)

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - Ο.Φ.Η. (19:30 NS1)