Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

«Όπως με τον Πανιώνιο»!!

No 807612
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής του Άρη, Βασίλης Λυπηρίδης. Μίλησε για τον τελικό του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και τόνισε ότι για να τα καταφέρουν οι “κίτρινοι” πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Βασίλης Λυπηρίδης:
Για το παιχνίδι του Άρη με το Ρέθυμνο:  “Δεν έγινε ένα φοβερό παιχνίδι, είχε πολλά λάθη και η κρισιμότητα του αγώνα άγχωσε και τις δύο ομάδες. Παρόλα αυτά ο Άρης τα κατάφερε και πήρε την νίκη”.
Για τον τελικό του Ηρακλείου: “Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις δύο ομάδες. Βέβαια, ένας τελικός έχει διαφορετική ψυχολογία και πρέπει να πιάσει ο Άρης καλή απόδοση ενώ να έχει και μια κακή απόδοση και ο Παναθηναϊκός. Μια συγκυρία και μια κακή απόδοση του Παναθηναϊκού θα χρειαστεί για τον Άρη. Είναι άσχημο που ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε από τον ΚΑΟΔ. Πρέπει να παίξουν όλα τα παιδιά  και αυτό που εντόπισα με την φυγή του Αγγέλου χωρίς να βαραίνει τον νέο προπονητή είναι πως λείπει συντονισμός. Γι’ αυτό φταίει πως δεν υπάρχει ένα καθαρόαιμο πλέι μεικερ. Είναι καλό για τον Άρη που θα παίξει ο Γκίκας.
Είναι απαραίτητο ο Άρης να βρει ένα πλάνο και να το χρησιμοποιήσει. Επιπλέον, δεν έχει ξένους και αυτό είναι πρόβλημα. Αν φορτωθεί ο Σαρικόπουλος με πολλά φάουλ θα έχει πρόβλημα και στους ψηλούς. Πρέπει η ομαδική άμυνα να προστατέψει τους ψηλούς. Αν χαθούν τα ριμπάουντ θα χαθεί και το παιχνίδι. Η συμμετοχή στον τελικό με το υλικό είναι επιτυχία. Ο Άρης με τον Πανιώνιο ήταν πάρα πολύ καλός αι αν βρεθεί σε αυτό το επίπεδο το παιχνίδι είναι ανοιχτό. Αν παίξει έτσι, ίσως καταφέρει να τραβήξει το παιχνίδι ως το τέλος. Εγώ περιμένω την καλή προσπάθεια των παικτών. Να μη πέσει ο Άρης αμάχητος”.
Για το κύπελλο που θυμάται περισσότερο από τα πέντε που έχει κατακτήσει: “Ίσως ακουστεί λίγο εγωιστικό αλλά με τόσους τίτλους δεν ξεχωρίζω κάποιον. Αν με ρωτήσετε ποιόν θυμάμαι καλύετρα, θα πω τον τελικό του 1992 με την ΑΕΚ, επειδή έβαλα ένα τρίποντο! Μου έχει μείνει η εικόνα στο μυαλό μου. Θυμάμαι τη φάση σα να είναι τώρα! Συνολικά έχω βάλει δύο τρίποντα, ένα αυτό και ένα με την εθνική”.
Για τα τρία ευρωπαϊκά φάιναλ φορ που έπαιξε με τον Άρη: “Αν εξαιρέσουμε το φαιναλ φορ του Μονάχου που φτάσαμε κοντά, στα άλλα δύο οι αντίπαλοι μας είχαν περισσότερες πιθανότητες. Στο Μόναχο είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε κάτι, αλλά μας στοίχισε η διακοπή στον ημιτελικό με την Μακάμπι. Στα άλλα δύο φάιναλ φορ αντιμετωπίσαμε ομάδες που άφησαν εποχή”.
Για το γεγονός πως ασχολείται με την προπονητική:  “Με ενδιαφέρει η προπονητική γιατί ανακαλύπτω το άθλημα από διαφορετική οπτική. Στααον αγώνα με το Ρέθυμνο κάθισα μαζί με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή, έναν πολύ έμπειρο προπονητή με επιτυχίες, για να μάθω κάποια πράγματα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: