Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ψάξ’τε τον δεύτερο!!

Μόνος του αντίπαλος… ο κακός του εαυτός. Ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε στο ρελαντί το Grand Prix του Μπαχρέιν και δείχνει ανίκητος. Δεύτερος ο Ραϊκόνεν, τρίτος ο αυτόχειρας Ρόσμπεργκ.

Ψάξ’τε τον δεύτερο!

Πίσω από την πλάτη του Χάμιλτον, έγινε χαμός! Ο Νίκο Ρόσμπεργκ αν κι εκκίνησε από την τρίτη θέση βρέθηκε δεύτερος καθώς προσπέρασε τρεις φορές τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός με Ferrari, μάλιστα, βοήθησε άθελά του τον συμπατριώτη του με Mercedes την τρίτη φορά, καθώς στον 37ο γύρο βγήκε εκτός πίστας «τραυματίζοντας» την πτέρυγά του και έκανε ένα εκτός προγράμματος πιτ στοπ που του στοίχισε πολύτιμο χρόνο. Όμως στους τελευταίους γύρους ο αγριεμένος Κίμι Ραϊκόνεν βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον Ρόσμπεργκ για τη δεύτερη θέση και κατάφερε να του την αρπάξει, καθώς στον προτελευταίο γύρο ο Γερμανός έφυγε για λίγο εκτός πίστας κι επέτρεψε στον Φινλανδό να τερματίσει δεύτερος.

Η δεύτερη Mercedes έμεινε να… συμπληρώνει το πόντιουμ, ενώ Βαλτέρι Μπότας (Williams) και Σεμπάστιαν Φέτελ την πεντάδα. Οι υπόλοιποι της δεκάδας ήταν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο (Red Bull), Ρομάν Γκροζάν (Lotus), Σέρχιο Πέρες (Force India), Ντάνιελ Κβίατ (Red Bull) και Φελίπε Μάσα (Williams), ενώ για μια θέση έχασε τη βαθμολογούμενη δεκάδα ο Φερνάντο Αλόνσο (McLaren Honda).

Ένας ηλεκτρικό πρόβλημα υποχρέωσε τον Μάσα σε εκκίνηση από το pit lane αν και ήταν έκτος στις κατατακτήριες του Σαββάτου. Ακόμη πιο άτυχος ήταν ο Τζένσον Μπάτον, που δεν κατάφερε καν να τρέξει λόγω ηλεκτρικής βλάβης στη McLaren Honda κι έτσι μπήκε τέλος στο σερί των 179 εμφανίσεών του σε Grand Prix, που «απειλούσε» το ρεκόρ των 187 του Ρικάρντο Πατρέζε από το 1982 μέχρι το 1993.

Η πρώτη πραγματική αποχώρηση ήρθε στον 30ο γύρο, όταν ο Κάρλος Σάινθ βγαίνοντας από τα πιτ ανέφερε πρόβλημα στον εμπρός αριστερό τροχό της Toro Rosso και τέθηκε εκτός αγώνα. Λίγους γύρους μετά η καταστροφή ολοκληρώθηκε για την ομάδα, αφού εγκατέλειψε και ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο επόμενος αγώνας, πέμπτος στη σεζόν, θα γίνει 8-10 Μαΐου στην Καταλονία.

Αναλυτικά η κατάταξη:

inner

Βαθμολογία πιλότων
1. Λιούις Χάμιλτον 93
2. Νίκο Ρόσμπεργκ 66
3. Σεμπάστιαν Φέτελ 65
4. Κίμι Ραϊκόνεν 42
5. Φελίπε Μάσα 31
6. Βαλτέρι Μπότας 30
7. Ντάνιελ Ρικιάρντο 19

Βαθμολογία ομάδων
1. Mercedes 159
2. Ferrari 107
3. Williams 61
4. Red Bull 23
5. Sauber 19
6. Lotus 12
7. Toro Rosso 12
8. Force India 11
9. McLaren 0
10. Manor 0 *Πηγή: sport-fm.gr*

Μια… χαρά το ΠΑΣ!!

Έφτασε μια ανάσα από μεγάλη νίκη, όμως και η ισοπαλία στο Περιστέρι (1-1) τον κρατάει από πάνω. Ο Ατρόμητος έμεινε στο κόλπο και διατηρεί τις ελπίδες του για να θα κλέψει την θέση από τους Γιαννιώτες.

Μια… χαρά το ΠΑΣ!

Σκόρερ για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» ήταν ο Τσάβες στο 13ο λεπτό. Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι μπλόκαραν –με σχετική ευκολία- τους Περιστεριώτες, που η εικόνα τους δεν θύμιζε σε τίποτα τα προηγούμενα παιχνίδια με τον Νιόπλια στον πάγκο τους. Τελικά, αν και άργησε η λύση δόθηκε στο 84’ με τον Πίτου Γκαρσία να ισοφαρίζει σε ένα σημείο όπου η ομάδα του δεν απειλούσε ιδιαίτερα.

Το ματς:



Πολύ καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι από τα πρώτα του λεπτά. Ο Ατρόμητος ήταν φανερό πως ήθελε ένα γρήγορο γκολ, ώστε να μεταφέρει το βάρος στην απέναντι πλευρά, ενώ και ο ΠΑΣ έβρισκε χώρους στις αντεπιθέσεις. Τελικά, ευνοημένοι από την εικόνα του ματς ήταν οι παίκτες του Πετράκη που «χτύπησαν» με πανέμορφο πλασέ στην κίνηση από τον Τσάβες στο 13’. Οι Περιστεριώτες μετά το γκολ θόλωσαν και έχασαν την συνοχή τους, με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν απόλυτα το ματς.

inner

Η ομάδα του Νιόπλια αν και κυκλοφορούσε την μπάλα στον χώρο τον κέντρου δεν μπορούσε να βρει χώρους προς την εστία του Βελλίδη. Αντίθετα, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έπαιζε πιο απελευθερωμένα και έβγαζε με μεγαλύτερη ευκολία τελικές προσπάθειες, που θα μπορούσαν να του είχαν δώσει το 2-0. Το ημίχρονο «έκλεισε» με τους γηπεδούχους να μην απειλούν καθόλου και τον ΠΑΣ να διαφυλάσσει με άνεση το υπέρ του σκορ.

Σαφώς καλύτερη εικόνα για τους Περιστεριώτες από τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο μέρος. Η είσοδος του Παπάζογλου απελευθέρωσε κάπως την ομάδα του Νιόπλα στον άξονα, καθώς η αντίπαλη ανασταλτική γραμμή είχε έναν ακόμη μπελά στο κεφάλι της. Όσο ο χρόνος περνούσε χωρίς γκολ για τον Ατρόμητο, το άγχος μεγάλωνε ενώ ο ΠΑΣ έβρισκε και πάλι τα πατήματά του, με αποτέλεσμα ο χρόνος να κυλάει υπέρ του.

inner

Το φινάλε του ματς συνέχιζε να βρίσκει τους Γιαννιώτες να κρατούν με άνεση το προβάδισμά τους, έχοντας μάλιστα απομακρύνει τους γηπεδούχους από την περιοχή τους. Σ’ ένα σημείο που ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν δεχόταν ιδιαίτερη πίεση, ήρθε το σουτ «βολίδα» του Πίτου Γκαρσία για να βάλει φωτιά στο ματς στο 84’. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι δεν έπεσαν στην παγίδα και δεν αγχώθηκαν, καθώς βολεύονταν και με ισοπαλία. Ο Ατρόμητος προσπάθησε στην εκπνοή να «κλέψει» τη νίκη όμως τελικά δεν τα κατάφερε και συνεχίζει το κυνήγι.


Οι συνθέσεις:



Ατρόμητος (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Πίτου Γκαρσία, Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κοντοές, Κούρος, Δημούτσος, Ούμπιντες, Ναπολεόνι

Στον πάγκο: Μπάρκας, Μαρσελίνιο, Γεωργίου, Μπρίτο, Μπάλλας, Παπάζογλου, Καράσκο

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Μανιάς, Χαρίσης, Τζημόπουλος, Ίλιτς, Τσάβες, Στρούνα, Ναδάλες

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Σκόνδρας, Γιάκος, Σαπαλίδης, Μπέριος, Αυγενικού, Κρητικός

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δώσε… κούπα στο «χωριάτη»!!

Θάρρος Κυπελλούχου -ακόμα κι αν δεν το πάρει- έδειξε η Άστον Βίλα! Οι «χωριάτες» τούμπαραν τον ημιτελικό με τη Λίβερπουλ (2-1) κι αφήνοντας να φωνάζει (δίκαια) για γκολ που δε μέτρησε, πάνε τελικό.

Δώσε… κούπα στο «χωριάτη»!
Την τελευταία ελπίδα της Λίβερπουλ να κατακτήσει ένα τρόπαιο φέτος διέλυσε η Άστον Βίλα!

Βγάζοντας ψυχή στο «Γουέμπλεϊ» (κι έχοντας και την τύχη με το μέρος της) η ομάδα του Τιμ Σέργουντ έκανε την έκπληξη και πέταξε εκτός τελικού Κυπέλλου τους «κόκκινους» (2-1).

Το γκολ του Κουτίνιο (30’) φάνηκε να στρώνει το δρόμο για τους παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς, ωστόσο εκείνος είχε πολλά περισσότερα εμπόδια απ’ όσα θα περίμεναν.

Κι αυτό διότι οι «χωριάτες» δεν αρκέστηκαν στο ν’ απαντήσουν αμέσως (με όμορφη προσπάθεια του μόνιμου σκόρερ τους, Μπεντέκε στο 36’).

Αλλά με το ξεκίνημα σχεδόν του δεύτερου μέρους (54’) χτύπησαν και πάλι, με κοντινό πλασέ του Ντελφ. Κάπως έτσι, η Λίβερπουλ έχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια. Χρειάστηκε χρόνο μέχρι να συνέλθει. Αλλά και τη συνδρομή του βοηθού για να μην πάει τουλάχιστον στην παράταση.

Γιατί το σημαιάκι του σηκώθηκε λανθασμένα όταν ο Μπαλοτέλι σκόραρε στο τέλος. Και σε συνδυασμό με τις ηρωικές αποκρούσεις των αμυντικών της Βίλα (όπως αυτή του Ρίτσαρντσον σε κεφαλιά του Τζέραρντ) υπέγραψε μια μεγάλη πρόκριση για τους «χωριάτες».

Την πρώτη τους σε τελικό από το 2000 και την ευκαιρία τους (απέναντι στην Άρσεναλ στις 30 Μαΐου) να σηκώσουν την κούπα για πρώτη φορά στο Γούμπλεϊ από το 1957!

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Τιμ Σέργουντ): Γκίβεν, Μπέικερ (26' Οκόρε), Φλάαρ, Μπακούνα, Ρίτσαρντσον, Κλέβερλι, Γουέστγουντ, Ντελφ, Ν'Ζόγκμπια (75' Σινκλέρ), Γκρίλις (84' Κόουλ), Μπεντέκε

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Σκρτελ, Τσαν, Λόβρεν, Μάρκοβιτς (46' Μπαλοτέλι), Μορένο (90' Λάμπερτ), Άλεν (78' Τζόνσον), Χέντερσον, Τζέραρντ, Κοουτίνιο, Στέρλινγκ




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξενερωμένος Άγιαξ!


Δίχως όρεξη εμφανίστηκε ο Άγιαξ μετά τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου από την Αιντχόφεν, μένοντας στο 0-0 στην έδρα του με την Μπρέντα. Προς σωτηρία η Χέρακλες που επικράτησε 2-0 την Τσβόλε.

Ξενερωμένος Άγιαξ
Ισόπαλο δίχως τέρματα έληξε το εντός έδρας παιχνίδι του Άγιαξ με την Μπρέντα για την 31η αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν βαθμό… χρυσάφι στην προσπάθειά της να παραμείνει στην κατηγορία. Πάει για παραμονή η Χέρακλες που επικράτησε 2-0 της Τσβόλε.

Μπορεί να ήταν καλύτερος ο Άγιαξ αλλά δεν προσπάθησε και ιδιαίτερα να κάμψει την αντίσταση της Μπρέντα, δείχνοντας ξενερωμένος με την ιδέα ότι φετινή πρωταθλήτρια είανι η Αϊντχόφεν (το σήκωσε και μαθηματικά το Σάββατο), με αποτέλεσμα το παιχνίδι να τελειώνει 0-0 και να δείχνει στους φιλοξενούμενος έναν υπερπολύτιμο βαθμό.

Την ίδια ώρα, η Χέρακλες επικράτησε 2-0 της Τσβόλε χάρη στα γκολ των Μπρουνς και Λίνσεν, και άνοιξαν τη διαφορά από την 16η θέση και τα πλέι-οφ του υποβιβασμού στους τρεις βαθμούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 17/4
Καμπούρ- Εξέλσιορ 0-1
(90+3’ Ογκμπέτσε, 51’ Οασάρ)

Σάββατο 18/4
Άλκμααρ-Ντεν Χάαγκ 3-1
(29’, 65’ Γκουντέλι, 60’ Λούκασεν - 55’ Εντουάρντο)

Αϊντχόφεν-Χέρενφεν 4-1
(3’, 41’ Ντε Γιονγκ, 23’ Ντιπέι, 88’ Ναρσίν - 27’ Φαν Ντεν Μπεργκ)

Φίτεσε-Ντόρντρεχτ 3-0
(52’, 65’ Καζαϊσβίλι, 68’ Τζόρτζεβιτς)

Βίλεμ-Γκρόνινγκεν 1-4
(67' Μεσαούντ-8' Αντόνια, 22', 94' Τσέρι, 62' Ντε Λεέουβ)

Κυριακή 19/4
Φέγενορντ-Γκόου Αχέντ Ιγκλς 0-1
(71’ Ρέιμερινκ)

Χέρακλες-Τσβόλε 2-0
(14’ Μπρουνς, 47’ Λίνσεν)

Άγιαξ-Μπρέντα 0-0
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάλκινο ο Μάρας!!

Μια ακόμα διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Μονπελιέ πανηγύρισε η Ελλάδα. Μετά το χρυσό του Λευτέρη Πετρούνια, ο Βλάσης Μάρας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μονόζυγο.

Χάλκινο ο Μάρας!
Νέα επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα ήρθε από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Μονπελιέ.

Έπειτα απ’ το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους και τη θετική εμφάνιση της Βάσως Μιλλούση -που κατετάγη πέμπτη στη δοκό ισορροπίας- ο Βλάσης Μάρας κατάφερε κι εκείνος ν’ ανέβει στο βάθρο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής συγκέντρωσε συνολικά 14.666 βαθμούς και μένοντας πίσω μονάχα απ’ τους Τσάριεβιτς και Σατίλοφ, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Εμπλούτισε, έτσι, την (ούτως ή άλλως εντυπωσιακή) συλλογή του, φτάνοντας τα οκτώ συνολικά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με το τελευταίο εξ αυτών να το έχει κατακτήσει ξανά στο Μονπελιέ το 2012.

Η τριάδα του βάθρου:
1. Μάριο Μόζνικ (Κροατία) 14,833
2. Σαμ Όλνταμ (Βρετανία) 14,766
3. Βλάσης Μάρας (ΕΛΛΑΔΑ) 14,666 *Πηγή: sport-fm.gr*

«Θύελλα» ο Άρης!

Το 6x6 με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη στον πάγκο έκανε ο Άρης, που επικράτησε εκτός έδρας, 2-0 της Θύελλας Φιλώτα, αλλά παραμένει στο -1 απ’ την κορυφή μετά τη νίκη του Πανσερραϊκού.

«Θύελλα» ο Άρης
Νέα νίκη που τον κρατά στο «κόλπο» της ανόδου πήρε ο Άρης. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν σχετικά εύκολα 2-0 της Θύελλας Φιλώτα (εκτός έδρας) για την 26η αγωνιστική και έκαναν το 6x6 απ’ τη στιγμή που επέστρεψε στη τεχνική ηγεσία ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Οι «κίτρινοι» (ισόβαθμοι με την Καβάλα) παραμένουν στο -1 από την κορυφή και τον Πανσερραϊκό, που εξίσου προχώρησε με τρίποντο, τέσσερις στροφές πριν το φινάλε.

Μόλις στο 16’ οι φιλοξενούμενοι έβαλαν τις βάσεις για να αποδράσουν με το διπλό, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Καπνίδη κι αυτός με ωραίο σουτ στο «Γ» έγραψε το 0-1. Και λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Άρης «κλείδωσε» (αν και νωρίς) το τρίποντο, αφού ο Ν’ Λουντούλου με ψύχραιμο πλασέ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων για δεύτερη φορά.

Η ομάδα της Φλώρινας θέλησε να απειλήσει και να… αλλάξει τη ροή της αναμέτρησης, ωστόσο στις δύο περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει ο Φυσέκης το έκανε με πλήρη ετοιμότητα, βγάζοντας τόσο την εκτέλεση φάουλ του Μπάμπαρη, όσο και την κεφαλιά του Κλάζογλου. Ο Άρης… κατέβασε ταχύτητα στην επανάληψη, προστάτεψε ιδανικά το υπέρ του σκορ κι έφτασε στους τρεις βαθμούς σχετικά εύκολα.

Θύελλα Φιλώτα (Παπανώτας): Στεργιάκης, Κόλα, Κιοσκερίδης, Μπάμπαρης, Κλάζογλου, Μισαηλίδης (46΄ Ανδρεάδης), Μουρατίδης, Σιδηρόπουλος Χ. (61΄ Βλαδίκας), Θεοδουλίδης, Ζαρογιάννης (78΄ Καραπέτρος), Μαρκόπουλος.

Άρης (Καλαϊτζίδης): Φυσέκης, Γεωργιάδης, Σαμαράς, Λιόνης, Καλογέρης, Γκόλιας, Πόι (73΄ Νάκας), Ν΄Λουντούλου, Καπνίδης (83΄ Κωνσταντινίδης), Σουνάς, Σανιά (86΄ Φερνάντες). *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Μπούι, ο Κύζας και τ’ άλλα παιδιά…!

Από τη μια οι λανθασμένες επιλογές του Γιάννη Αναστασίου, από την άλλη ο διαιτητής που έκανε τα πάντα για να μην πάρει θετικό αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός στην Κομοτηνή. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Ο Μπούι, ο Κύζας και τ’ άλλα παιδιά…

Από τη μία είχαμε έναν Παναθηναϊκό που «πέταξε» ένα ολόκληρο ημίχρονο και με τραγικό λάθος στις καθυστερήσεις βρέθηκε από το πουθενά πίσω στο σκορ. Και έναν Αναστασίου σε κακή μέρα. Λανθασμένες οι επιλογές χρησιμοποίησης του Μπούι, για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό, της απόφασης να βάλει αριστερό εξτρέμ σε σχήμα 4-2-3-1 τον Μπεργκ, αλλά ακόμη και των αλλαγών που δεν βοήθησαν καθόλου! Ο κόουτς ήταν σε κακή μέρα και αυτό είναι, νομίζω, κοινώς αποδεκτό.

Κοινώς αποδεκτό, όμως, είναι και το γεγονός ότι το «τριφύλλι» στην επανάληψη βελτιώθηκε. Επαιξε πιο ορθολογικά και μετά την ισοφάριση με την κεφαλιά του Γκόρντον Σίλντενφελντ ήταν το ξεκάθαρο φαβορί για την ανατροπή και τη νίκη. Και κάπου εκεί έρχεται ο διαιτητής Κύζας, που με τις αποφάσεις του, κρίνει, σε μεγάλο βαθμό, τις τύχες του αγώνα. Πιο κραυγαλέα απ’ όλες, φυσικά, η αποβολή του Μπούρμπου, σε μια φάση, που όχι κάρτα δεν δίνεται, αλλά ούτε καν φάουλ! Δικαιολογημένες, λοιπόν, οι διαμαρτυρίες του «τριφυλλιού», για μια ακόμη φορά τη φετινή σεζόν…

Στο ποδόσφαιρο, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Λεπτομέρειες είναι και τα λάθη του Παναθηναϊκού που οδήγησαν τον Πανθρακικό σε δυο γκολ στις καθυστερήσεις κάθε ημιχρόνου. Λεπτομέρειες είναι οι ατυχείς εμπνεύσεις του Γιάννη Αναστασίου (Μπούι, εξτρέμ ο Μπεργκ, αλλαγές). Λεπτομέρειες είναι και οι κόκκινες κάρτες ή τα φαλτσοσφυρίγματα από τον κάθε Κύζα… Κι’ όταν όλα αυτά «παντρεύονται», έρχεται το «στραβοπάτημα»…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Την πάτησε η Ρόμα!

Αν και προηγήθηκε μόλις στο 3’, η Ρόμα δεν κατάφερε να νικήσει την Αταλάντα, αλλά αντίθετα έμεινε στο 1-1 κι έχασε την ευκαιρία να ξεπεράσει τη Λάτσιο στη δεύτερη θέση της Serie A.

Την πάτησε η Ρόμα
Ισοπαλία-αυτοκτονία για τη Ρόμα την 31η αγωνιστική της Serie A. Η ομάδα της ιταλικής πρωτεύουσας ήξερε πως με νίκη κόντρα στην Αταλάντα θα πέρναγε ξανά μόνη στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος εκμεταλλευόμενη την ήττα της Λάτσιο από τη Γιουβέντους.

Οι Ρωμαίοι κατάφεραν να προηγηθούν μόλις μετά από 2 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα με πέναλτι του Τότι κι έδειχνε πως θα καθάριζε εύκολα το παιχνίδι. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 22’ με το ίδιο νόμισμα και σκόρερ τον Ντενίς και το 1-0 έμελε να είναι το τελικό αποτέλεσμα, παρά τη σαφέστατη υπεροχή των γηπεδούχων, η οποία όμως δεν μετουσιώθηκε σε άλλο γκολ.

Την ίδια ώρα η ουσιαστικά υποβιβασμένη Πάρμα μόνο εύκολο θύμα δεν αποδείχθηκε για την Έμπολι και απέσπασε ισοπαλία 2-2 εκτός έδρας, ενώ ούτε στο ματς Κιέβο-Παλέρμο αναδείχθηκε νικητής (1-1).

Αντίθετα, η Παλέρμο πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Τζένοα (2-0).

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:

Σάββατο (18/04)
Σαμπντόρια-Τσεζένα 0-0

Γιουβέντους-Λάτσιο 2-0
(17' Τέβες, 28' Μπονούτσι)

Κυριακή (19/04)
Σασουόλο-Τορίνο 1-1
(45’+1’ Μπεράρντι - 58’ Κουαλιαρέλα)


Ρόμα-Αταλάντα 1-1
(3’ πεν. Τότι – 23’ πεν. Ντενίς)

Παλέρμο-Τζένοα 2-0
(9’, 30’ Τσότσεφ)

Έμπολι-Πάρμα 2-2
(32’ Μακαρόνε, 45’ Τονέλι – 20’ Λόντι, 73’ Μπελφοντίλ)

Κιέβο-Ουντινέζε 1-1
(39’ Πελισιε – 72’ αυτ. Σέζαρ) *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε… φόρα η Ούνιξ!

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στη VTB League πήρε η Ούνιξ Καζάν, επικρατώντας εκτός έδρας με 88-83 της Τσμόκι Μινσκ. Εκτός ήταν οι Κώστας Καϊμακόγλου και Κιθ Λάνγκφορντ.

Πήρε… φόρα η Ούνιξ
Με τους Κώστα Καϊμακόγλου και Κιθ Λάνγκφορντ να ήταν απόντες, η Ούνιξ επικράτησε εκτός έδρας της Τσμόκι Μινσκ με 88-83 και πέτυχε την τέταρτη σερί της νίκη στη VTB League.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Καζάν ήταν ο Ουάιτ με 18 πόντους, με τους Λικχοντέι και Αντίποφ να είχαν από 17 και τον Ντ’ Ορ Φίσερ να προσθέτει άλλους 16. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αλαφούζος: «Η ντόπια μαφία»!

Σε συνέχεια του προηγούμενου tweet του, ο Γιάννης Αλαφούζος είχε «διάλογο» με οπαδό του Παναθηναϊκού.

Αλαφούζος: «Η ντόπια μαφία»!

Ο Αλαφούζος απάντησε, τονίζοντας: «Τους χάρισαν γήπεδο, δάνεια, πρωταθλήματα. Προκάλεσαν τους οπαδούς και μας και πάλι ο ΠΑΟ τιμωρήθηκε», για να συνεχίσει γράφοντας:

«Και τώρα απειλούν να μας βγάλουν και από την Ευρώπη για να επικρατήσει για πάντα η ντόπια μαφία».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θα Κουν-ήσει σεντόνι… νταηλίκι!

Εντάξει το πρωτάθλημα. Το Champions League ωστόσο ο Κουν Αγουέρο δε θα επιτρέψει να το χάσει η Μαν. Σίτι. Με τον Αργεντινό ν’ ανεβαίνει στην κορυφή των σκόρερ, οι «πολίτες» καθάρισαν 2-0 τη Γουέστ Χαμ

Θα Κουν-ήσει σεντόνι… νταηλίκι
Τον τίτλο του πρωταθλητή συνειδητοποίησε ότι θα τον παραδώσει.

Το να χάσει όμως και την έξοδο στο Champions League παραείναι βαρύ για τον εγωισμό του Κουν Αγουέρο.

Με πρωταγωνιστή τον Αργεντινό και άξιο συμπαραστάτη τον Νάβας, οι «πολίτες» λύγισαν 2-0 τη Γουέστ Χαμ κι επανήλθαν γερά στο κόλπο για την απευθείας έξοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μια σέντρα του Ισπανού στο 18’ γέννησε ένα απίστευτο αυτογκόλ απ’ τον Κόλινς κι αφαίρεσε νωρίς το άγχος απ’ την ομάδα του Πελεγκρίνι. Πριν καν τελειώσει, δε, το ημίχρονο, ο Αγουέρο φρόντισε να το εξαλείψει εντελώς. Αξιοποιώντας μια ακόμα ωραία μπαλιά του Νάβας και φτάνοντας τα 20 γκολ στην Premier League (ένα περισσότερο πλέον από τον Ντιέγκο Κόστα).

Αυτό ήταν. Η Σίτι χαλάρωσε, η Γουέστ Χαμ (ακόμα κι αν ήθελε)δεν μπορούσε ν’ απειλήσει σοβαρά και το σκορ παρέμεινε ως το τέλος. Έτσι, οι Λονδρέζοι συνέχισαν τον κατήφορό τους (με μια νίκη σε έντεκα ματς) και οι «πολίτες» εκμεταλλεύτηκαν άψογα την ήττα της Γιουνάιτεντ απ’ την Τσέλσι, πλησιάζοντας ξανά στον πόντο.





Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Τρίτη, 7/4

Άστον Βίλα-ΚΠΡ 3-3
(10', 33', 83' Μπεντέκε - 7' Φίλιπς, 55' Χιλ, 78' Όστιν)

Σάββατο, 18/4

Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Μπρομ 0-2
(2’ Μόρισον, 53’ Γκάρντνερ)

Έβερτον-Μπέρνλι 1-0
(38’ Μιραλάς)

Λέστερ-Σουόνσι 2-0
(15’ Ουγιόα, 89’ Κινγκ)

Στόουκ-Σαουθάμπτον 2-1
(47’ Ντιουφ, 84’ Άνταμ - 22’ Σναϊντερλέν)

Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0
(38’ Αζάρ)

Κυριακή, 19/4

Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ 2-0
(18’ αυτ. Κόλινς, 36’ Αγουέρο)

*Πηγή: sport-fm.gr*

Αναστασίου: «Αστάθμητοι παράγοντες»

Ο Γιάννης Αναστασίου στάθηκε στην κακή ψυχολογία της ομάδας και στους.. αστάθμητους παράγοντες.

Αναστασίου: «Αστάθμητοι παράγοντες»
Για την κακή ψυχολογία της ομάδας, λόγω των συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων, αλλά και τα εμπόδια από «αστάθμητους παράγοντες», όπως τους χαρακτήρισε, μίλησε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου, μετά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό.

Αναλυτικά

«Μετά από μια ακόμη διακοπή, προσπαθήσαμε να παίξουμε καλά, να ελέγξουμε την κατοχή και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες.

Θεωρώ ότι υπάρχει θέμα με την ψυχολογία. Η ψυχολογία φτιάχνεται μέσα από αποτελέσματα και όταν πάμε να τη φτιάξουμε, κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες μας εμποδίζουν.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την κατοχή, στο δεύτερο βελτιωθήκαμε, δεχθήκαμε δυο γκολ από ανύποπτες φάσεις, την ίδια στιγμή που εμείς δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο, όταν δεν αξιοποιείς τις ευκαιρίες στο τέλος χάνεις».

Κάζο για Σέλτικ!!

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, η Ινβερνές επικράτησε στην παράταση 3-2 της Σέλτικ, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του σκοτσέζικου FA Cup. Με δέκα παίκτες έπαιζαν από το 55' οι «καθολικοί».

Κάζο για Σέλτικ!
Μπορεί η Σέλτικ να βρέθηκε μπροστά στο σκορ, όμως η Ινβερνές αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, και αφού αρχικά έστειλε το ματς στην παράταση, στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του σκοτσέζικου FA Cup επικρατώντας με 3-2.

Όλα άρχισαν ιδανικά για τους «καθολικούς», με τον Βαν Ντάικ να τους δίνει το προβάδισμα μόλις στο 18'. Ωστόσο, στο 55', ο τερματοφύλακας των πρωταθλητών, Κρεγκ Γκόρντον, αποδείχθηκε μοιραίος καθώς ανέτρεψε τον Γουότκινς μέσα στην περιοχή και είδε την κόκκινη κάρτα, με τον διαιτητή να δείχνει παράλληλα το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάνσεϊ που ευστόχησε και έκανε το 1-1, το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 96', όταν ο Οφερέ σημείωσε το 2-1, όμως η Σέλτικ έδειξε ότι ήταν ακόμη ζωντανή, με τον Γκουντιέτι να να ισοφαρίζει στο 103'.

Το παιχνίδι πλησίαζε στη λήξη του και ενώ όλα έδειχναν πέναλτι, ο Ρέιβεν, ύστερα από εκπληκτική μπαλιά του Ρος, μπήκε στην περιοχή και από δύσκολη γωνία έκανε το 3-2 στο 117', στέλνοντας την ομάδα του στον τελικό και τους «καθολικούς» σπίτια τους!

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 30 Μαΐου και η Ινβερνές θα αντιμετωπίσει στην Φάλκιρκ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Λιλ επί…τρία!

Την τρίτη της σερί νίκη πανηγύρισε η Λιλ, επικρατώντας 2-0 της Μπορντό, για την 33η αγωνιστική της Ligue 1, με τους Γιρονδίνους να μένουν στο -3 από την τέταρτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.

Λιλ επί…τρία
Πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Λιλ πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, επικρατώντας 2-0 της Μπορντό, για την 33η αγωνιστική της Ligue 1. Με την ήττα αυτή, οι Γιρονδίνοι παρέμειναν τρεις βαθμούς μακριά από την τέταρτη θέση, που οδηγεί στην Ευρώπη.

Στο 13’ ο Νολάν Ρου είχε ανοίξει το σκορ για τους «λιλουά», με τον Τραορέ να διαμορφώνει το τελικό 2-0 με γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 17/4

Ναντ-Μαρσέιγ 1-0
(20’ Γκακπέ)

Σάββατο, 18/4 (21:00)

Νις-Παρί Σεν Ζερμέν 1-3
(45’ Μπόντμερ - 40’, 63’ Παστόρε, 69’πεν. Καβάνι)

Μπαστιά-Ρεμς 1-2
(47’ Σίο-5’ Ενγκόνγκ, 45+2’ Μαντί)

Γκινγκάμπ-Εβιάν 1-1
(45’ Μποβού-50’ Μπλαντί)

Λοριάν-Τουλούζ 0-1
(28’ Μπρεθγουέιτ)

Μετς-Λανς 3-1
(13’ Μαλουντά, 57’ πεν. Σαρ, 79’ Μαϊγκά-89’ Μαντιανί)

Μονακό-Ρεν 1-1
(28’ Σίλβα-87’ Αμπιμπού)

Κυριακή, 19/4

Λιλ-Μπορντό 2-0
(13’ Ρου, 90+4’ Τραορέ) *Πηγή: sport-fm.gr*

Πέμπτη η Μιλλούση!

Την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Μονπελιέ της Γαλλίας κατέλαβε στον τελικό της δοκού ισορροπίας η Βάσω Μιλλούση, μετά από εξαιρετική εμφάνιση.

Πέμπτη η Μιλλούση

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 13.266 βαθμούς, μένοντας εκτός βάθρου, όμως άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ενόψει του παγκόσμιου της Γλασκόβης.

Η τελική κατάταξη:
1. Αντρεέα Μουντεάνου (Ρουμανία) 14,366
2. Μπέκι Ντάουνι (Βρετανία) 14,300
3. Κλερ Σουζάν Μαρτέν (Γαλλία) 14,200
4. Κλάουντια Φραγκαπάνε (Βρετανία) 13,900
5. Βασιλική Μιλλούση (Ελλάδα) 13,266
6. Μαρία Χαρένκοβα (Ρωσία) 13,200
7. Πολίν Σέφερ (Γερμανία) 13,100
8. Σάνε Βέφερς (Ολλανδία) 11,900 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δύσκολα ο Σλότερ!

Μόνο ένα μέρος της προπόνησης ακολούθησε ο Έι Τζέι Σλότερ, ο οποίος δείχνει να μην προλαβαίνει το ματς του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ.

Δύσκολα ο Σλότερ
Πολύ δύσκολα θα ενισχύσει τον Παναθηναϊκό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Έι Τζέι Σλότερ. Ο Αμερικανός γκαρντ κατάφερε να βγάλει μόνο ένα μέρος της τελευταίας προπόνησης του τριφυλλιού και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς αντιλαμβάνεται πως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

Πάντως, ο τεχνικός των πρασίνων είναι διατεθειμένος να τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για το παιχνίδι της Δευτέρας, όπου ο Παναθηναϊκός παίζει ουσιαστικά για την τιμή του. Μετά από δυο βαριές ήττες από τους Ρώσους, ο στόχος είναι να δείξει τουλάχιστον καλύτερο πρόσωπο και περισσότερη αγωνιστικότητα συνδυαζόμενα –αν είναι δυνατόν- με νίκη.

Κι ενώ τα νέα από το διάστρεμμα του Σλότερ δεν είναι τα καλύτερα, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Μποχωρίδη, ο οποίος ξεπέρασε τη θλάση στο γαστροκνήμιο που τον άφησε εκτός για σημαντικό διάστημα και συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν τρέχει ο Μπάτον!

Ο Τζένσον Μπάτον δεν θα συμμετάσχει στο γκραν-πρι της Formula 1 στο Μπαχρέιν. Όπως έγινε γνωστό διαπιστώθηκε ότι το αμάξι του έχει ένα σοβαρό πρόβλημα στα ηλεκτρονικά μέρη του.

Δεν τρέχει ο Μπάτον!
Η ατυχία των προηγούμενων ημερών… κορυφώθηκε σήμερα στην ημέρα του αγώνα για τον Τζένσον Μπάτον.

Ο βρετανός πιλότος δεν θα συμμετάσχει στο γκραν-πρι της Formula 1 στο Μπαχρέιν όπως ενημέρωσε και επίσημα η McLaren λόγω μιας νέας βλάβης στη φόρμουλά του.

Διαπιστώθηκε πως υπάρχει ένα πρόβλημα στα ηλεκτρονικά μέρη του αυτοκινήτου του το οποίο δεν μπορεί να αποκατασταθεί. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αλαφούζος: «Το ποτήρι ξεχειλίζει»

Με νέα του ανάρτηση στο twitter ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος απευθύνεται ξανά προς τον υφυπουργού Αθλητισμού και τονίζει «το ποτήρι ξεχειλίζει».

Αλαφούζος: «Το ποτήρι ξεχειλίζει»

Σαφώς το σφύριγμα του Κύζα που εξόργισε περισσότερο ήταν η τουλάχιστον αυστηρή δεύτερη κίτρινη που είδε ο Μπούρμπος και σήμανε την αποβολή του ελάχιστα λεπτά αφού οι πράσινοι είχαν ισοφαρίσει.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έγραψε χαρακτηριστικά:


Yiannis Alafouzos @Yalafouzos
Κύριε Κοντονή οι θύτες και τα θύματα δεν ειναι το ίδιο. Το ποτήρι ξεχειλίζει.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γονάτισε...!


Με άδεια χέρια έφυγε απ' την Κομοτηνή ο Παναθηναϊκός. Ο ψυχωμένος Πανθρακικός εκμεταλλεύτηκε την άδικη αποβολή του Μπούρμπου και με 2-1 έμεινε ζωντανός για σωτηρία. Πολλά παράπονα για Κύζα οι πράσινοι

Γονάτισε...
Ο μεν... αναστήθηκε, ο δε... σταυρώθηκε. Ο παθιασμένος Πανθρακικός -που έπαιζε την ύπαρξή του στην κατηγορία- κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Παναθηναϊκού (τρίτη ήττα σε τέσσερα ματς) και με το υπέρ του 2-1 στην Κομοτηνή να φτάσει τους 37 βαθμούς, παραμένοντας ολοζώντανος για την ανανέωση του... συμβολαίου του με τη Σούπερ Λίγκα.

Οι Θρακιώτες προηγήθηκαν με τον Ιγκόρ (45+1') χάρη στο ολέθριο λάθος του Στιλ, οι πράσινοι έφεραν προσωρινά το παιχνίδι στα ίσα -με τον Σίλντενφελντ- ωστόσο η άδικη αποβολή του Μπούρμπου στο 60' άφησε τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες κι εν τέλει ο Τζάνης στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό σκορ, χαρίζοντας σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Έξαλλοι οι πράσινοι -που έμειναν τρίτοι και στο -1 απ' τον ΠΑΟΚ- με τη διαιτησία Κύζα, τόσο στη φάση της αποβολής, όσο και σε αρκετά φάουλ (και κίτρινες) που δόθηκαν (ο Εμπόου χτύπησε στον αυχένα τον Πέτριτς, αλλά δεν αντίκρισε κόκκινη κάρτα). Ούτε δηλώσεις δεν έκανε ο Αναστασίου!

Το ματς

Το κλισέ περί… χρόνου για να βρεις τα πατήματά σου βρήκε πλήρη εφαρμογή στον Παναθηναϊκό. Όταν, όμως, ξεπέρασαν την πρώτη «κρυάδα», οι παίκτες του άρχισαν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Να κλείνουν τον Πανθρακικό στα καρέ του και να «αγγίζουν» το γκολ στο 8’ όταν ο Καρέλης από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Αθανασιάδη. Το μομέντουμ έδειχνε… τριφύλλι, που όλο και αύξανε την πίεσή του και όλο γινόταν πιο απειλητικό. Δεν μπορούσε, όμως, να βγάλει φάσεις με αποτέλεσμα να πηγαίνει «στράφι» η όποια προσπάθεια.

inner

Και σιγά-σιγά οι Θρακιώτες έβγαιναν απ’ το… καβούκι τους. Οι απόπειρές τους, όμως, για σοβαρή απειλή αναλώνονταν σε σουτ (κυρίως των Ιγκόρ και Κάσες), τα οποία δεν έβρισκαν στόχο, αν και γίνονταν από πλεονεκτική θέση. Κι όλα αυτά με τους παίκτες του Αναστασίου να παρουσιάζουν πολύ μέτρια εικόνα, να υπάρχει σαφές πρόβλημα στη δημιουργία, με τους Μπεργκ, Καρέλη, Ατζαγκούν να είναι κλεισμένοι και το ματς του τριφυλλιού να… γέρνει απ’ τα δεξιά (με τον Μπούρμπο). Κι εκεί που φαινόταν πως τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει το 0-0, ο Στιλ έκανε ολέθριο σφάλμα, ουσιαστικά έστρωσε στους αντιπάλους του την μπάλα και σε… νεκρό χρόνο (στις καθυστερήσεις) ο Ιγκόρ έγραψε το 1-0 απ’ το… πουθενά!

inner

Ο Παναθηναϊκός είχε πετάξει -ξανά- το πρώτο 45λεπτο. Φαινόταν όμως πως ήθελε να αντιδράσει. Και το έκανε μέσω ενός στημένου! Ο Νάνο εκτέλεσε στην καρδιά της άμυνας το κόρνερ, ο Σίλντενφελντ νίκησε τους πάντες και με καρφωτή κεφαλιά στο 55’ ισοφάρισε, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Και την ώρα που στο… καπάκι ο Καρέλης είχε δοκάρι (μετά από λάθος των γηπεδούχων), το παιχνίδι… χάλασε! Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο διαιτητής Κύζας είδε (λογικά μόνο αυτός) επικίνδυνο φάουλ του Μπούρμπου, του ‘δωσε κόκκινη κάρτα -χωρίς να ‘χει γίνει κάτι -και μοιραία οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες να παλεύουν για την ανατροπή!

inner

Ο Αναστασίου έκανε διορθωτικές κινήσεις και παρά τις αντιξοότητες, οι πράσινοι έδειχναν ανεβασμένοι. Έδειχναν διάθεση να γυρίσουν εξ’ ολοκλήρου την κατάσταση. Ωστόσο υπήρχε πρόβλημα στην τελική πάσα -όπως και στο πρώτο μέρος- και μοιραία τα λεπτά περνούσαν. Βέβαια σ’ αυτό το διάστημα, τα παράπονα του Παναθηναϊκού για τον διαιτητή Κύζα έγιναν ακόμα περισσότερα. Απ’ τη μία διότι δεν δόθηκε κόκκινη στον Εμπόου που χτύπησε στον αυχένα τον Πέτριτς και απ’ την άλλη διότι δεν δόθηκε παράβαση σε χέρι του αμυντικού του Πανθρακικού, ελάχιστα έξω απ’ την περιοχή. Στο τριφύλλι δεν το έβαλαν κάτω, αλλά στο 86’ ο Ατζαγκούν έχασε μεγάλη ευκαιρία να λυτρώσει τον σύλλογό του -με το διαγώνιο σουτ του να φεύγει μόλις άουτ. Και σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε στις καθυστερήσεις ο Τζάνης (χρυσή αλλαγή του Ρόκα) να… τινάξει τα δίχτυα (μετά από εντυπωσιακή ασίστ του Ιγκόρ με το στήθος), διαμορφώνοντας το τελικό 2-1!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Μεχία, Ρομέου, Κάσες, Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ίγκορ, Ντιγκινί, Μελίσσης, Ηλιάδης (70’ Τζάνης), Ποτουρίδης (78’ Ροτζέριο)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κλωναρίδης (64’ Πέτριτς), Μπεργκ (64’ Πράνιτς), Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλης (82’ Κουτρουμπής), Ταυλαρίδης, Νάνο, Μπούι, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος *Πηγή: sport-fm.gr*

Ευχήθηκε η ΚΑΕ Άρης στον Θωμά Νίκου!

Ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Πρίφτη έχει σήμερα την ονομαστική του γιορτή και η ΚΑΕ Άρης του ευχήθηκε Χρόνια Πολλά.
Στη σελίδα της ΚΑΕ στο facebook αναφέρονται τα εξής: «Ο συνεργάτης του Δημήτρη Πρίφτη στην τεχνική ηγεσία του ΑΡΗ, Θωμάς Νίκου, έχει σήμερα την ονομαστική του γιορτή. Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. τού εύχεται χρόνια πολλά, με υγεία και πολλές επιτυχίες».
*Πηγή: arenafm.gr*

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός!!

Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι εξασφάλισαν τον εφετινό τίτλο και μαθηματικά μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στην Κομοτηνή.

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός!

Από την στιγμή που οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη, η διαφορά του Ολυμπιακού από τον δεύτερο της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ είναι στους δέκα βαθμούς.

Διαφορά, η οποία δεν μπορεί να «καλυφθεί» στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός σήμερα απέναντι στον Λεβαδειακό ήθελε έστω έναν βαθμό για να κατοχυρώσει το πρωτάθλημα, στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν είχε απώλειες βαθμών. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Καρφιά» Αλαφούζου για Κοντονή, διαιτησία!

Νέο τουίτ από τον Γιάννη Αλαφούζο, στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανθρακικό, με τον πρόεδρο του ΠΑΟ να αφήνει αιχμές για τη δαιτησία και να «επιτίθεται» στον Σταύρο Κοντονή.

«Καρφιά» Αλαφούζου για Κοντονή, διαιτησία

«Κύριε Κοντονή, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού φταίνε πάλι; Η Πολιτεία δεν ντρέπεται να ανέχεται όλη αυτή τη σαπίλα;», έγραψε ο πρόεδρος του «τριφυλλιού».

Δείτε το

Yiannis Alafouzos @Yalafouzos
Κύριε Κοντονή οι οπαδοί του Παναθηναϊκού φταίνε πάλι ? η πολιτεία δεν ντρέπεται να ανέχεται όλη αυτή την σαπίλα ?


*Πηγή: sport-fm.gr*

Έχασε την ευκαιρία της η Τορίνο!!

Στο 1-1 έμειναν Σασουόλο και Τορίνο για την 31η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, με την «γκρανάτα» να μην καταφέρνει να μειώσει στους δύο βαθμούς την απόστασή της από τις ευρωπαϊκές θέσεις.

Έχασε την ευκαιρία της η Τορίνο
Ισόπαλες αναδείχθηκαν Σασουόλο και Τορίνο στην 31η αγωνιστική της Serie A, με τους «ταύρους» να χάνουν την ευκαιρία να πλησιάσουν την Σαμπντόρια στην πέμπτη θέση που οδηγεί στο Europa League.

Η «γκρανάτα» μπήκε καλύτερα στο ματς, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ, όταν ο Γκλικ ανέτρεψε τον Φλόρες στην μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και ο Μπεράρντι ευστόχησε, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και έφτασαν στην ισοφάριση στο 58’ με τον Κουαλιαρέλα. Πίεσαν μάλιστα και για την ανατροπή, όμως η Σασουόλο άντεξε, με το 1-1 να μένει μέχρι τέλους.

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:

Σάββατο (18/04)
Σαμπντόρια-Τσεζένα 0-0

Γιουβέντους-Λάτσιο 2-0
(17' Τέβες, 28' Μπονούτσι)

Κυριακή (19/04)
Σασουόλο-Τορίνο 1-1
(45’+1’ Μπεράρντι - 58’ Κουαλιαρέλα)


Ρόμα-Αταλάντα (16:00)
Παλέρμο-Τζένοα (16:00)
Έμπολι-Πάρμα (16:00)
Κιέβο-Ουντινέζε (16:00)
Κάλιαρι-Νάπολι (16:00)
Ίντερ-Μίλαν (21:45)

Δευτέρα (20/04)
Φιορεντίνα-Βερόνα (21:45)

Η επόμενη (32η) αγωνιστική:

Σάββατο (25/04)
Ουντινέζε-Μίλαν (19:00)
Ίντερ-Ρόμα (21:45)

Κυριακή (26/04)
Αταλάντα-Έμπολι (13:30)
Τζένοα-Τσεζένα (16:00)
Λάτσιο-Κιέβο (16:00)
Τορίνο-Γιουβέντους (16:00)
Πάρμα-Παλέρμο (16:00)
Βερόνα-Σασουόλο (16:00)
Φιορεντίνα-Κάλιαρι (19:00)
Νάπολι-Σαμπντόρια (21:45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μίλησε» το κίνητρο!! (video)


Την πιο κρίσιμη στιγμή ανάκαμψε η Γκόου Αχέντ Ιγκλς. Μετά από επτά αγωνιστικές κατρακύλας, επικράτησε 1-0 της άνετης Φέγενορντ και μένει ζωντανή στη διεκδίκηση της παραμονής στην Eredivisie.

«Μίλησε» το κίνητρο (video)
Σημαντικό τρίποντο για την προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην Eredivisie πανηγύρισε η Γκόου Αχέντ Ιγκλς που επικράτησε 1-0 της Φέγενορντ στην 31η αγωνιστική της κατηγορίας.

Μετά από ένα απογοητευτικό αρνητικό σερί επτά αγωνιστικών οι «αετοί» πέρασαν απ’ το Ντε Κάιπ με γκολ του Ρίμερινκ στο 71’ και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους να παραμείνουν στην κατηγορία, μειώνοντας τη διαφορά τους απ’ την έξοδο απ’ την επικίνδυνη ζώνη στους δύο βαθμούς.

Η Φέγενορντι από την άλλη, συνέχισε τις γκέλες, μετά την ισοπαλία με την Βίλεμ, όμως συνεχίζει να κρατάει την τρίτη θέση στο +4 απ’ την τέταρτη Φίτεσε, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.



Jules Reimerink goal - Feyenoord 0-1 Go Ahead... από wittyfutty

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 17/4
Καμπούρ- Εξέλσιορ 0-1
(90+3’ Ογκμπέτσε, 51’ Οασάρ)

Σάββατο, 18/4
Άλκμααρ-Ντεν Χάαγκ 3-1
(29’, 65’ Γκουντέλι, 60’ Λούκασεν - 55’ Εντουάρντο)

Αϊντχόφεν-Χέρενφεν 4-1
(3’, 41’ Ντε Γιονγκ, 23’ Ντιπέι, 88’ Ναρσίν - 27’ Φαν Ντεν Μπεργκ)

Φίτεσε-Ντόρντρεχτ 3-0
(52’, 65’ Καζαϊσβίλι, 68’ Τζόρτζεβιτς)

Βίλεμ-Γκρόνινγκεν 1-4
(67' Μεσαούντ-8' Αντόνια, 22', 94' Τσέρι, 62' Ντε Λεέουβ)

Κυριακή, 19/4
Φέγενορντ-Γκόου Αχέντ Ιγκλς 0-1
(71’ Ρέιμερινκ)

Χέρακλες-Τσβόλε (15.30)
Άγιαξ-Μπρέντα (15.30)
Ουτρέχτη-Τβέντε (17.45)

Η επόμενη αγωνιστική (32η):

Παρασκευή 24/4
Ντεν Χάαγκ-Φίτεσε (21.00)

Σάββατο, 25/4
Χέρενφεν-Βίλεμ (19.30)
Γκόου Αχέντ Ιγκλς-Ουτρέχτη (20.45)
Μπρέντα-Χέρακλες (20.45)
Εξέλσιορ-Αϊντχόφεν (21.45)

Κυριακή, 26/4
Ντόρντρεχτ-Καμπούρ (13.30)
Γκρόνινγκεν-Φέγενορντ (15.30)
Τσβόλε-Άγιαξ (15.30)
Τβέντε-Άλκμααρ (17.45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Πετρούνιας: «Η ελληνική ψυχή ξεπερνάει όλα τα εμπόδια»

Την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους στάθηκαν δίπλα του αισθάνθηκε ο πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας. «Τα όμορφα λόγια σας είναι η δύναμή μου να προσπαθήσω κι άλλο», το μήνυμά του.

Πετρούνιας: «Η ελληνική ψυχή ξεπερνάει όλα τα εμπόδια»
Πανευτυχής με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυμναστικής στο Μονπελιέ και συγκινημένος με την θερμή υποστήριξη των συμπατριωτών του, εμφανίστηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας μια μέρα μετά την σπουδαία επιτυχία που σημείωσε στον τελικό των κρίκων.

«Τα όμορφα λόγια και οι ευχές σας είναι η δύναμή μου να προσπαθήσω κι άλλο ακόμη πιο πολύ να πετύχω τους στόχους μου! Είμαι συγκινημένος με την αγάπη που δέχομαι, που είμαι Έλληνας! Γιατί η ελληνική ψυχή μας ξεπερνάει όλα τα εμπόδια!», έγραψε στη προσωπική του σελίδα στο facebook ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον προπονητή του, Δημήτρη Ράφτη, τον γιατρό της ελληνικής αποστολής, Οδυσσέα Παξινό, καθώς επίσης και τους χορηγούς του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ήρθε στα... ίσα της η Βαγιεκάνο!!

Έπειτα από δύο κολλητές ήττες που της χάλασαν το σερί, η Ράγιο Βαγεκάνο επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας της Αλμερία με σκορ 2-0, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Primera Division.

Ήρθε στα... ίσα της η Βαγιεκάνο
Η ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης ήταν… εντός προγράμματος. Όχι όμως και το στραπάτσο (6-1) από τη Θέλτα.

Κι έτσι η Ράγιο Βαγεκάνο χρειαζόταν οπωσδήποτε να ρεφάρει απέναντι στην Αλμερία για να έρθει στα… ίσα της.

Τα κατάφερε χάρη στην κεφαλιά του Αντόνιο Αμάγια στο 23’ και ένα ακόμη τέρμα στο φινάλε με τον Κακουτά να κάνει όλη τη δουλειά και τον Φεντόρ με κοντινό πλασέ -προ κενής εστίας- να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 17 Απριλίου

Λεβάντε-Εσπανιόλ 2-2
(21’ Σιμάο, – 18’ Βάσκεθ, 45+2 Καϊσέδο)

Σάββατο 18 Απριλίου

Μπαρτσελόνα-Βαλένθια 2-0
(1' Σουάρες, 93' Μέσι)

Λα Κορούνια-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2
(78' Ριέρα - 5', 22' Γκριζμάν)

Ρεάλ Μαδρίτης-Μάλαγα 3-1
(24' Σέρχιο Ράμος, 69' Χάμες, 93' Κριστιάνο - 71' Χουάνμι)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Χετάφε 4-0
(45' πεν., 46' Αντούριθ, 79' Γκόμεθ, 87' Σουσαέτα)

Κυριακή 19 Απριλίου

Ράγιο Βαγεκάνο-Αλμερία 2-0
()
Γρανάδα-Σεβίλλη (18:00)
Βιγιαρεάλ-Κόρδοβα (20:00)
Εϊμπάρ-Θέλτα (22:00)

Δευτέρα 20 Απριλίου

Έλτσε-Ρεάλ Σοσιεδάδ (21:45)

Η επόμενη (33η) αγωνιστική:

Παρασκευή 24 Απριλίου

Κόρδοβα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (21:45)

Σάββατο 25 Απριλίου

Εσπανιόλ-Μπαρτσελόνα (17:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Έλτσε (19:00)
Χετάφε-Λεβάντε (21:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Βιγιαρεάλ (23:00)

Κυριακή 26 Απριλίου

Μάλαγα-Λα Κορούνια (13:00)
Αλμερία-Έιμπαρ (18:00)
Σεβίλλη-Ράγιο Βαγεκάνο (20:00)
Θέλτα-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα 27 Απριλίου

Βαλένθια-Γρανάδα (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Τζάκσον: «Φοβερός ο κόσμος του ΠΑΟ»

Ο Άαρον Τζάκσον προειδοποιεί πως η ΤΣΣΚΑ δεν θα έχει εύκολο έργο στην Αθήνα αποθεώνοντας τον κόσμο του Παναθηναϊκού και περιμένοντας την αντίδραση των «πράσινων» που ήταν «… σε λήθαργο» στη Μόσχα.

Τζάκσον: «Φοβερός ο κόσμος του ΠΑΟ»
Κοντά στο Final Four μεν, αλλά όχι ακόμη εκεί είναι η ΤΣΣΚΑ και ο Άαρον Τζάκσον ξεκαθαρίζει πως αν η ομάδα του δει το ταξίδι στην Αθήνα σαν... τουριστικό θα έχει μπελάδες από τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός γκαρντ περιμένει την αντίδραση των «πράσινων» που θα έχουν ώθηση από το κοινό τους, από το οποίο ο ίδιος δηλώνει εντυπωσιασμένος.

«Είμαστε σε καλή θέση μετά το 2-0, αλλά ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίζει κανείς τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όπου παίρνει πολλή ενέργεια από το κοινό του. Δεν κοιτάμε το Final Four προτού πάρουμε άλλη μια νίκη. Και πέρσι ήμασταν στο 2-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά έπρεπε να φτάσουμε σε πέμπτο ματς στη Μόσχα για να πάρουμε την πρόκριση και δεν θέλουμε αυτή την πίεση και πάλι. Θέλουμε μια νίκη στην Αθήνα όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Είναι μια σπουδαία πόλη, αλλά θέλουμε να επιστρέψουμε στη Μόσχα το συντομότερο», ανέφερε στο blog του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

«Περιμένουμε έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό, που θα παλέψει περισσότερο. Φάνηκε να ήταν λίγο σε λήθαργο στη Μόσχα, αλλά τώρα θα πάρουν ώθηση από τον κόσμο τους και περιμένουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο να παίζεις εκεί, υπάρχει κόσμος που φωνάζει συνέχεια δίπλα σου, αλλά είναι μια φοβερή έδρα για να παίζει κανείς και πάντα σου αρέσει μια τέτοια ατμόσφαιρα. Η συμπαράσταση που έχουν από τον κόσμο τους είναι απίστευτη», πρόσθεσε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τυφώνας… Λαμποράλ Κούτσα!!

Καταιγιστική η Λαμποράλ Κούτσα, διέσυρε με 73-45 τη Σαραγόσα και πλησιάζει ακόμη και στην τετράδα.

Τυφώνας… Λαμποράλ Κούτσα
Μέχρι πρότινος, αγωνιούσε ακόμη και για την πρόκρισή της στα play offs. Πλέον δείχνει ικανή ακόμη και να μπει στην τετράδα. Ο λόγος για τη Λαμποράλ Κούτσα που συνέτριψε με 73-45 τη Σαραγόσα στη Βιτόρια για την 29η αγωνιστική και εδραιώθηκε στην πέμπτη θέση.

Ο Ντάριους Άνταμς με 22 πόντους ήταν εξαιρετικός, ενώ πολύ καλή δουλειά έκανε και ο Τιμ Τιγί με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Αναλυτικά, η 29η αγωνιστική:

Παρασκευή 17/04
Ανδόρρα-Εστουντιάντες 81-76

Σάββατο 18/04
Μπιλμπάο-Κανάριας 83-101
Μανρέσα-Καχασόλ 72-78

Κυριακή 19/04
Λαμποράλ Κούτσα-Σαραγόσα 73-45
Μπανταλόνα-Βαλένθια σε εξέλιξη
Γκραν Κανάρια-Μούρθια σε εξέλιξη
Λαγκούν Άρο-Φουενλαμπράδα 19:00

*Οι αγώνες Ρεάλ Μαδρίτης-Μάλαγα και Μπαρτσελόνα-Ομπραντόιρο αναβλήθηκαν για τις 30/4, προκειμένου να διευκολυνθεί η προετοιμασία των γηπεδούχων στα play offs της Ευρωλίγκας.

Δείτε τη βαθμολογία της ACB. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βραζιλιάνος θρύλος πούλησε μετάλλιο για να αγοράσει κοκκαΐνη!!

Ο Πάουλο Σέζαρ, μέλος της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας που έφτασε μέχρι και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1970, πούλησε το μετάλλιό του για να... αγοράσει κοκκαΐνη!
Το περιστατικό έχει συμβεί αρκετά χρόνια πριν, με τον 65χρονο, πλέον, Πάουλο Σέζαρ, να δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του, αφού έχασε ένα από τα πιο πολύτιμα αναμνηστικά που θα μπορούσε να έχει από την ποδοσφαιρική του καριέρα.
Σε αυτή, υπηρέτησε μεταξύ άλλων τις Μποταφόγκο, Φλαμένγκο, Φλουμινένσε, Γκρέμιο, Βάσκο ντα Γκάμα και Κορίνθιας, ενώ, η σχέση του με τα ναρκωτικά ξεκίνησε τη δεκαετία του '70, όταν αγωνιζόταν στη Μαρσέιγ...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Σουτ που αλλάζει-περισσότερο- τη χρονιά!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την νίκη του ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα, το γκολ του Κάτσε και όσα αυτό... έθαψε με απογοήτευση. 
Για να μην αναλύσουμε ιδιαίτερα ένα πολύ μέτριο παιχνίδι όπως αυτό του ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα, θα αναδείξουμε και πάλι την επιπολαιότητα (αλλά και την πραγματικότητα) της κριτικής που μπορεί να σημειωθεί σε ένα «εύκολο» -για το κοινό- άθλημα, όπως είναι το ποδόσφαιρο.

Πρώτο σενάριο, αλλά και η πραγματικότητα του 0-1 με το εύστοχο σουτ του Κάτσε. Τι λέγεται στο καφενείο, τι γράφεται, τι λένε ακόμη και οι ειδικοί. Μικρές είναι οι αποκλίσεις και ας μην ξεγελιόμαστε…

1) Ο ΠΑΟΚ κέρδισε επαγγελματικά.
2) Μπράβο στους νικητές που έβγαλαν ψυχή και κέρδισαν με παίκτη λιγότερο.
3) Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός στην άμυνα και με λίγες μεγάλες φάσεις έβαλε ένα γκολ και πήρε το πολύτιμο τρίποντο.
4) Οργανωμένη και πειθαρχημένη η ομάδα του Γεωργιάδη είχε κοντά τις γραμμές και έδειξε φανερά βελτιωμένη σε πολλούς τομείς.
5) Αν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει έτσι, μπορεί να πάρει τα αποτελέσματα που θα τον φέρουν στην κορυφή των πλεί οφ.

Δεύτερο σενάριο. Η υπόθεση που… θα έστελνε το σουτ του Κάτσε… δοκάρι και έξω. Άρα και το παιχνίδι πιθανότατα στο 0-0. Τι θα έλεγαν οι ίδιοι –περίπου- άνθρωποι για τον ΠΑΟΚ και αυτό το 90λεπτο;

1) Άλλη μία απώλεια για τον ΠΑΟΚ
2) Κωμικοτραγική η εμφάνιση των παικτών του Γεωργιάδη, που μάλλον έδειξαν αδιάφοροι
3) Τραγικός ο ΠΑΟΚ από το κέντρο και μπροστά δεν έκανε φάση, ενώ στην άμυνα από ατυχία δεν έβαλε ένα γκολ η Κέρκυρα.
4) Καμία βελτίωση για την ομάδα του Γεωργιάδη, που απορούμε τι κάνει εδώ και ένα μήνα από τότε που ανέλαβε.
5) Αν συνεχίσει έτσι ο ΠΑΟΚ, θα μπει στα πλέι οφ, αλλά μάλλον θα τερματίσει τρίτος ή τέταρτος.

(Πολλά τέτοια ετοιμάστηκαν, αλλά θάφτηκαν με απογοήτευση μετά το γκολ του Κάτσε…)

Μην ξεγελιέστε… Αυτά θα ήταν τα συμπεράσματα για τον ΠΑΟΚ κι’ έναν αγώνα που το σουτ του Κάτσε πήγε… δοκάρι και μέσα, σε σχέση με το τι θα γίνονταν με την μπάλα… δοκάρι κι’ έξω.

 Για να το κλείσουμε όμως και να μείνουμε στα δεδομένα. Σε ότι ισχύει δηλαδή, πέρα από την τύχη που είχε το φάουλ του Κάτσε: Ο ΠΑΟΚ θέλει να «κλείσει» και να «σφίξει» τα παιχνίδια του, με σημαντικό στόχο να μην δέχεται φάσεις και γκολ, αφού στην επίθεση υπάρχουν προοπτικές να έρθει το γκολ.  Είναι σκοπός, είναι στόχος και ήδη κάτι επιτυγχάνεται. Ο Γεωργιάδης βάζει αρχές στο παιχνίδι της ομάδας του, ψάχνει ισορροπία, βελτιώνει την φυσική κατάσταση των παικτών (απαραίτητη και σε προσωπικές μονομαχίες), έχει πάντα αρκετούς παίκτες πίσω από την μπάλα, ψάχνει από στημένες φάσεις (ακόμη και από τα πλάγια άουτ) γκολ-βαθμούς και σε γενικές γραμμές πάει… μήνα Απρίλιο να αλλάξει την φιλοσοφία μίας ομάδας που ήταν… όσα πάνε και όσα έρθουν. Όλα τα παραπάνω ισχύουν είτε με το 0-1 του Κάτσε, είτε με το 0-0. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Γ.Χ. πάει να κάνει κάτι πολύ δύσκολο…
Ήδη (και αυτή είναι μία πρώτη και γρήγορη επιτυχία μια και φάνηκε με Ξάνθη, αλλά και χθες) η ομάδα του έχει πάθος, αμύνεται οργανωμένα και πειθαρχημένα, ενώ ψάχνει από λεπτομέρειες σε φάουλ-στημένες μπάλες-πλάγια άουτ, το κάτι παραπάνω στην επίθεση, μια και λείπει η ατομική ενέργεια, αλλά και οι απρόβλεπτες κινήσεις (πάσες-συνδυασμοί) που θα ανοίξουν αντίπαλες άμυνες. (Κι’ εκεί σαφώς χρειάζεται περισσότερη δουλειά).
Η προσπάθεια γίνεται, όλοι όσοι θέλουν να καταλάβουν και δεν βγάζουν εμπάθεια, αντιλαμβάνονται την αλλαγή φιλοσοφίας, όσοι παίκτες μιλάνε δείχνουν να χαίρονται για την βελτίωση σε φυσική κατάσταση αλλά και τακτική συμπεριφορά, αλλά… κακά τα ψέματα αν παίκτες όπως οι…
Μακ-Περέιρα-Αθανασιάδης-Τζιόλης αλλά και Νομπόα-Ρατς, Σαλπιγγίδης, Κόστα, δεν καταφέρουν να ανεβάσουν απόδοση, τότε το έργο είναι πολύ δύσκολο. Αν ο ΠΑΟΚ δεν παράγει παιχνίδι για να δημιουργήσει με μεγαλύτερη ευχέρεια φάσεις, αν οι σκόρερ του δεν θυμηθούν την τέχνη τους, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Αυτό  το γκολ όμως μπορεί πραγματικά να παίξει καθοριστικό ρόλο. Μπορεί να αλλάξει ιδιαίτερα την πορεία του ΠΑΟΚ. Γιατί ο Γεωργιάδης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά (και πάλι σε μικρό χρονικό διάστημα) δουλεύει πολύ και μεθοδικά και αλλάζει-βελτιώνει τον ΠΑΟΚ. Αλλά είναι… άλλο να δουλεύεις και να μην ανταμείβεσαι (με νίκες έστω και με ένα τέτοιο σουτ) κι’ άλλο να προσπαθείς, να μοχθείς αλλά στο τέλος να απογοητεύεσαι από την έλλειψη αποτελέσματος, αφού η μπάλα δεν ήθελε να σου κάνει τα κέφια.
 
Τώρα όμως (μετά από το 0-1 στην Κέρκυρα) όλοι μαζί στον ΠΑΟΚ (φορμαρισμένοι και ντεφορμέ) μπορούν να δουλέψουν με μεγαλύτερη διάθεση και την επόμενη φορά να παίξουν με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Και τότε είναι βέβαιο ότι θα έχουν πιο πολλές ελπίδες να κερδίσουν πιο εύκολα…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα 400 γκολ του Μέσι σε ένα video!!

O Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 400 γκολ με την φανέλα της Μπαρτσελόνα και ένας θαυμαστής του τα συγκέντρωσε όλα σε ένα video.
Για τον Λιονέλ Μέσι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια...
Για αυτό καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε ένα video διάρκειας 30 λεπτών το οποίο περιλαμβάνει και τα 400 γκολ του Αργεντίνου με την φανέλα της Μπαρτσελόνα.



 
 
 
 




*Πηγή: gazzetta.gr*

Από Μήτρογλου σε Χάρα, μέσω…Πουλίδο!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τους σέντερ φορ του Ολυμπιακού και το αποψινό παιχνίδι. 
Κατ΄ αρχήν να διευκρινίσω ότι αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει στην Κομοτηνή, ο Ολυμπιακός για να αναδειχθεί και μαθηματικά πρωταθλητής πρέπει να κερδίσει το Λεβαδειακό. Δεν θα του φτάνει η ισοπαλία για να το πάρει από σήμερα. 
Προσέξτε, «μαθηματικά». Διότι θα υπάρχουν τρεις αγωνιστικές στις οποίες μπορεί, θεωρητικά πάντα κι όχι πρακτικά, να γίνει το απίθανο, όχι μόνο ο Ολυμπιακός να χάσει όλα του τα παιχνίδια κι ο Παναθηναϊκός να κερδίσει όλα τα δικά του, αλλά και με σκορ της τάξης του 6-0 το καθένα!!! Και να το πάρει στην ισοβαθμία με καλύτερη επίθεση (λέμε τώρα, καθαρά θεωρητικά, γιατί και με Χ του Παναθηναϊκού το μεσημέρι στην Κομοτηνή, το πρωτάθλημα είναι και τυπικά του Ολυμπιακού!).
Κατά δεύτερον, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Καραϊσκάκη μετά από ένα ολόκληρο μήνα (από 19 Μαρτίου) κι από τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, σε Γιάννινα, Ριζούπολη και Κομοτηνή. Στο ίδιο διάστημα ο Λεβαδειακός δεν έχει παίξει ούτε ένα ματς, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος πρώτα για τις εθνικές ομάδες και μετά για το Πάσχα, αλλά κι εξαιτίας της συγκυρίας να έχει ματς με τον ΟΦΗ, που έχει αποσυρθεί.
Έτσι, δεν ξέρω τι ρυθμό θα έχει η ομάδα της Λιβαδειάς, απέναντι σε ένα Ολυμπιακό, που έπαιξε την Τετάρτη στην Θράκη, θα έχει ίσως ένα θέμα φρεσκάδας και μάλλον η καλύτερη επιλογή του είναι να μπει δυνατά στο ματς από την αρχή, ώστε να εκμεταλλευθεί ακριβώς αυτή την αγωνιστική απραξία του αντιπάλου του. Είχε φοβερό μομέντουμ ο Λεβαδειακός, με διπλά σε Πλατανιά και Παναιτωλικό κι εντός έδρας τριάρα επί της Καλλονής από το ημίχρονο! Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν μπορεί να συνεχίσει σε τέτοια κατάσταση.
Παρεμπιπτόντως, σε αυτά τα τρία παιχνίδια δύο από τους καλύτερους παίκτες του ήταν ο δανεικός από τον Ολυμπιακό Πελέ κι ο…Πουλίδο! Κι οι δύο θα παίξουν απόψε στο Καραϊσκάκη, ο δε Πελέ μπορεί και να αποδειχθεί ευχάριστη έκπληξη για τους φίλους του Ολυμπιακού, εάν συνεχίσει όπως έπαιζε προ της διακοπής...Ο νεαρός κυνηγός Γιακουμάκης δείχνει ταλέντο, είναι νοκ άουτ, όμως, ο τραυματίας σέντερ φορ Μάντζιος. Οπότε ίσως δούμε για πρώτη φορά τον Πουλίδο σε θέση σέντερ φορ, αφού μέχρι τώρα ο προπονητής του (Μάντζιος) τον βάζει έξω αριστερά η, πίσω από τον φορ. Για σκεφθείτε να βάλει και γκολ στον Ολυμπιακό ο πολύ καλός αυτός κυνηγός!...
Εάν ο Λεβαδειακός είναι στη φόρμα που βρίσκονταν πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, να ξέρετε ότι ο Ολυμπιακός θα έχει δύσκολο έργο-και θα πρέπει να είναι πραγματικά καλός για να κερδίσει. Η δε Λιβαδειά παίζει την κατηγορία σε κάθε παιχνίδι. Κι έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα και στη συνέχεια: μέσα με Ατρόμητο, έξω με ΠΑΟΚ και μέσα με Εργοτέλη, που ίσως τότε να θέλει ένα διπλό για να σωθεί…
Ο (ελεύθερος το καλοκαίρι) Σηφάκης σίγουρα θα θέλει να «δείξει» στον Ολυμπιακό, ξέροντας ότι μπορεί να φύγει ο Μέγερι...Κι ο Λεβαδειακός έχει κι άλλους έμπειρους παίκτες, όπως οι Μιλιάζες, Τομάς, Τριποτσέρης, Μιλοσάβλιεφ, Μπουσταμάντε, Ζίτο και τον διεθνή Ούγγρο Πίντο κι είναι σκληρό καρύδι, αν θυμηθούμε ότι μέσα στη Λιβαδειά είχε χάσει στο 91'  από τον Ολυμπιακό 1-2, όπως με 1-2 είχε χάσει κι από τον ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά και με 0-1 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Στο δε ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός τον είχε ισοφαρίσει 1-1 στο 84' με πέναλτι. Άρα, σε όλα τα φετινά παιχνίδια του με τους μεγάλους, ο Λεβαδειακός είναι πάντοτε ανταγωνιστικός...
Ο Ολυμπιακός επί Περέϊρα έχει μόνο νίκες στο πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη κι ασφαλώς ο Πορτογάλος θα θέλει να το συνεχίσει. Κι αν μπορέσει να κυνηγήσει και το ρεκόρ της μεγαλύτερης βαθμολογικής διαφοράς από τον δεύτερο-απ΄όλα τα ευρωπαίκά πρωταθλήματα, μόνο η Γιουβέντους κι η Ντινάμο Ζάγκρεμπ έχουν καλύτερη από του Ολυμπιακού.
Σίγουρα ένα θέμα του αγώνα είναι κι η επιστροφή του Μήτρογλου μετά από σχεδόν δύο μήνες (26.2 το 2-2 με τη Ντνίπρο). Έκτοτε, έπαιξε μόνο μία φορά ως αλλαγή με την Κέρκυρα πριν ένα μήνα (22.3 το 3-0), αλλά ουσιαστικά είναι σα να μην έχει παίξει καθόλου, αφού υπέστη υποτροπή στην θλάση του. Και σήμερα αλλαγή προβλέπεται να μπει, αφού Χάρα και Μπενίτες δείχνουν να πηγαίνουν καλά τώρα που παίζουν μαζί μπροστά. Ο δε Χάρα, που ουσιαστικά αντικατέστησε τον Μήτρογλου, παρά την κριτική που δέχθηκε ο Περέϊρα για την επιμονή του, γενικά βοήθησε την ομάδα.
Κι αποδείχθηκε κατά την γνώμη μου, ανεξάρτητα το πόσο καλός είναι η, δεν είναι για τον Ολυμπιακό, ότι ο Περέϊρα ορθά είχε ζητήσει ένα σέντερ φορ στις μεταγραφές του Γενάρη, όταν όλοι έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός πρωτίστως ήθελε εξτρέμ. Με Ντοσεβί, Αφελάϊ, Ντουρμάζ και λίγο το Φορτούνη, τα βόλεψε από τα πλάγια, αλλά με το Μήτρογλου δύο μήνες έξω, χωρίς τον σαφώς πιο έμπειρο και «σκληρόπετσο» Χάρα οι επιλογές θα ήταν δύο άπειρα παιδιά, όπως οι Μπενίτες και Διαμαντάκος.
Θα μπορούσαν να σηκώσουν μόνοι τους το βάρος;…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Top 10: Οι πιο άνετες κούρσες τίτλου στην Αγγλία!!

Ο Olly Ricketts θυμάται 10 ομάδες που κατέκτησαν τον τίτλο στην Αγγλία πιο άνετα από ό,τι θα το κάνει η Τσέλσι φέτος.
Πρέστον (1888-89)
Στην πρώτη σεζόν στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος η Πρέστον ήταν ακαταμάχητη. Την ολοκλήρωσε αήττητη (22 ματς), έχοντας σκοράρει τα περισσότερα και έχοντας δεχθεί τα λιγότερα γκολ στην κατηγορία στο δρόμο για το νταμπλ. Μόνο η Γουέστ Μπρομ είχε καταφέρει να βρεθεί στην κορυφή πλην της Πρέστον, όμως αυτό έγινε λόγω της διαφοράς στα γκολ την πρώτη αγωνιστική. Αυτό, όμως, ήταν και το μοναδικό εμπόδιο στον θρίαμβο της ομάδας του Σάντελ.




Άστον Βίλα (1896-97)
Η Άστον Βίλα έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα που έκανε νταμπλ, έχοντας χάσει 4 ματς στο πρωτάθλημα. Η τελική διαφορά των 11 βαθμών από τον δεύτερο λέει πολλά για την κυριαρχία των χωριατών εκείνη τη σεζόν, με τον Τζορτζ Ράμσεϊ να μένει στην ιστορία για τα νέα στοιχεία που έβαλε στο παιχνίδι.

Σάντερλαντ (1935-36)
Έχοντας κυριαρχήσει στα πρώτα χρόνια του πρωταθλήματος, η Σάντερλαντ είχε μείνει χωρίς τίτλο από το 1913. Ο Τζόνι Κοχρέιν έκανε ό,τι μπορούσε, για να επιστρέψει ο σύλλογος στις επιτυχίες και μετά από 8 χρόνια οι κόποι του ανταμείφθηκαν. Την προηγούμενη σεζόν η Σάντερλαντ βρισκόταν συνεχώς στο κυνήγι της Άρσεναλ, όμως το 1936 ήρθε η σειρά της. Μέχρι τα Χριστούγεννα είχε ανέβει στην πρώτη θέση και την κράτησε μέχρι το τέλος, κατακτώντας τον τίτλο με διαφορά 8 βαθμών από τη 2η Ντέρμπι.
Τότεναμ (1960-61)
Εκείνη η Τότεναμ αποτελεί παράδειγμα του πως κυριαρχείς σε μία σεζόν. Οι Λονδρέζοι είχαν κερδίσει το πρωτάθλημα πριν καν εκείνο ξεκινήσει με 15 νίκες στα πρώτα 16 ματς. Τα σπιρούνια τελείωσαν τη σεζόν με 115 γκολ, κερδίζοντας 16 από τα 21 εκτός έδρας παιχνίδια τους! Εκτός από το πρωτάθλημα κατέκτησαν και το Κύπελλο για το πρώτο νταμπλ στην Αγγλία μετά από εκείνο της Άστον Βίλα το 1897.

Έβερτον (1969-70)
Έχοντας φέρει τρεις σερί ισοπαλίες τον Φεβρουάριο του 1970, η Έβερτον βρέθηκε στη 2η θέση πίσω από την Λιντς. Στη συνέχεια, όμως, τα ζαχαρωτά βρήκαν ρυθμό, κέρδισαν τα 8 από τα τελευταία 9 ματς της σεζόν, την ίδια στιγμή που η Λιντς είχε καταρρεύσει, κατακτώντας τον τίτλο. Αν το βαθμολογικό σύστημα ήταν το 3-1-0, τότε η Έβερτον θα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με διαφορά 18 βαθμών.



Νότιγχαμ Φόρεστ (1977-78)
Ο πρώτος τίτλος στην ιστορία της Φόρεστ ήταν τεράστιο επίτευγμα, καθώς το είχε καταφέρει με το που ανέβηκε από τη δεύτερη κατηγορία. Με βαθμολογικό σύστημα 2-1-0 το να κερδίζεις το πρωτάθλημα με 7 βαθμούς διαφορά ήταν μεγάλη υπόθεση, με την Φόρεστ να χάνει μόλις 3 από τα 42 παιχνίδια στη σεζόν! Η ομάδα του Κλαφ ανέβηκε στην κορυφή τον Οκτώβριο και δεν κοίταξε ξανά πίσω.



Λίβερπουλ (1987-88)
Η τελική βαθμολογία μπορεί να δείχνει ότι η Λίβερπουλ κατέκτησε το πρωτάθλημα με… μόλις 9 βαθμούς διαφορά, όμως οι κόκκινοι κυριάρχησαν από τη πρώτη μέχρι και τη τελευταία αγωνιστική. Η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να παίξει στο Anfield μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου λόγω εργασιών και έπρεπε να φτάσουμε στα μέσα του Οκτώβρη για να πιάσει κορυφή. Οι κόκκινοι έμειναν αήττητοι μέχρι και τον Μάρτιο, όταν έχασαν από την Έβερτον, σπάζοντας το αντίστοιχο ρεκόρ από το ξεκίνημα της σεζόν.



Άρσεναλ (2003-04)
Η Άρσεναλ έγινε η πρώτη ομάδα μετά την Πρέστον (σεζόν 1888-89) που τελείωσε τη σεζόν χωρίς ήττα! Η ομάδα του Βενγκέρ μπορεί να μπήκε στο 2004 πίσω από την Γιουνάιτεντ, όμως στα μέσα του Ιανουαρίου έπιασε κορυφή. Και εκεί έμεινε μέχρι το τέλος, κερδίζοντας τον τίτλο με 11 βαθμούς διαφορά.



Τσέλσι (2004-05)
Ήταν ξεκάθαρο από το ξεκίνημα ότι ναι μεν ο Μουρίνιο είχε την αυτοπεποίθηση, όμως πολλοί αμφισβητούσαν αν θα μπορούσε να οδηγήσει την Τσέλσι στον τίτλο μόλις στην πρώτη του σεζόν στο Νησί. Οι μπλε, όμως, νίκησαν την Γιουνάιτεντ στο ντεμπούτο του και έπρεπε να φτάσουμε μέχρι τον Οκτώβριο για την πρώτη τους ήττα. Στο τέλος μάζεψαν 95 βαθμούς και δέχθηκαν μόλις 15 γκολ! Ήταν ο πρώτος τίτλος για την Τσέλσι μετά από 50 χρόνια και εξασφαλίστηκε από τον Απρίλιο!



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2012-13)
Ο Φέργκιουσον δημιούργησε πολλές μεγάλες ομάδες, όμως παραδόξως εκείνη η Γιουνάιτεντ δεν ήταν μία από αυτές. Η μεταγραφή του Φαν Πέρσι έβγαλε τα λεφτά της και σε μία σεζόν που οι κόκκινοι διάβολοι δεν έκαναν πάταγο, κατάφεραν να την εξελίξουν σε ένα από τα πιο εύκολα πρωταθλήματα που κατέκτησαν! Η τελική διαφορά στην κορυφή ήταν στο +11 και στο τέλος της σεζόν ο Φέργκι πήρε την μεγάλη απόφαση να αποσυρθεί.



*Πηγή: gazzetta.gr*