Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Θορυβημένοι οι NBAερς με αστυνομία για τον Σεφολόσα!

Το Bleacher Report φέρνει στην επιφάνεια ένα θέμα, πέρα από το λαμπερό θέαμα των πλεί οφ του NBA. Τον αντίκτυπο της σύλληψης του Θάμπο Σεφολόσα στις 8 Απριλίου από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, τραυματίζοντάς τον παράλληλα και στο πόδι.
Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα αστυνομικής βίας που δεν σταμάτησαν ούτε μετά τον θάνατο του Έρικ Γκάρνερν όπου ξεψύχησε μετά από λαβή αστυνομικού, φωνάζοντας I Can’t Bearth. Φράση που πρώτος ο Ντέρικ Ρόουζ τύπωσε σε μπλουζάκι, φορώντας το σε ζέσταμα αγώνα των Μπουλς, ενώ ακολούθησε ολόκληρη η ομάδα των Κάβαλίερς σε αγώνα μέσα στο Μπρούκλιν.
Το video με την σύλληψη του Σεφολόσα προκάλεσε αντιδράσεις και η Ένωση των Παικτών του NBA προανάγγειλε ότι θα ερευνήσει το θέμα.



Ο Κάρον Μπάτλερ που αγωνίστηκε μαζί με τον Σεφολόσα στους Θάντερ για έναν χρόνο δηλώνει σοκαρισμένος καθώς όπως λέει: «Ο Θάμπο είναι επαγγελματίας, αλτρουιστής και χαμηλών τόνων. Δεν είναι ο τύπος που θα δημιουργήσει μπελάδες».
Ο Τζάρετ Τζακ δηλώνει πως δεν νιώθει ασφαλής καθώς όλο το περιστατικό του μοιάζει αρκετά υπερβολικό.
«Σου ανοίγει τα μάτια (το video). Δεν είναι νορμάλ ιστορία. Όλη σκηνή που εξελίσσεται δεν είναι νορμάλ. Οι άνθρωποι που υποτίθεται είναι για να μας προστατεύουν δεν θα έπρεπε να μας κάνουν κακό».


*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: