Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Μεταγραφική συζήτηση Πουρσανίδη – Κωφίδη

Μεταγραφική συζήτηση Πουρσανίδη – Κωφίδη

Μπορεί στον Ηρακλή το διοικητικό να βρίσκεται στο επίκεντρο, λόγω των συζητήσεων που έχει ο Αντώνης Ρέμος με υποψήφιους επενδυτές, όμως την ίδια ώρα δεν είναι δυνατό να μην λειτουργήσει και το αγωνιστικό κομμάτι. Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει και το τεχνικό τιμ σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή προσπαθούν να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι. Για το λόγο αυτό, σήμερα συναντήθηκαν και συζήτησαν για αρκετή ώρα ο Ηλίας Πουρσανίδης με τον Σάββα Κωφίδη. Θέμα συζήτησης ήταν κυρίως τα μεταγραφικά. Σε ότι αφορά το παιχνίδι με την Ξάνθη, ο Στέλιος Ηλιάδης προπονήθηκε κανονικά και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή.

Κόκε: «Πρέπει να κερδίσουμε»

Κόκε: «Πρέπει να κερδίσουμε»

Ο Σέρχιο Κόκε μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου κατά την διάρκεια της επίσκεψης της ομάδας του Άρη στο Παιδικό Χωριό SOS. Ο Ισπανός επιθετικός τόνισε αρχικά: «Είναι μεγάλη η χαρά μου που επισκέφτομαι το Χωριό, είναι η τέταρτη φορά που το κάνω. Νιώθεις την μεγάλη υποχρέωση που έχεις, πόσο μεγάλη ευθύνη είναι η δημιουργία μίας οικογένειας» ενώ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είπε: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι το οποίο πρέπει να κερδίσουμε, είναι ένας αγώνας εντός έδρας και ξέρουμε ότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από την νίκη. Γι’ αυτό θα κατέβουμε στον αγωνιστικό χώρο, για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό».

Μουσλίμοβιτς: "Στον ΠΑΟΚ καλύτερα από Ρεάλ και Μπάρτσα"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τυχερό χαρακτήρισε τον εαυτό του ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς για το γεγονός πως αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ. Ο Βόσνιος επιθετικός τόνισε μάλιστα πως αυτό που εισπράττει στον Δικέφαλο του Βορρά δεν μπορεί να συγκρίνεται ούτε με το να παίζει σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα!

Ο διεθνής σέντερ φορ σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό "sport103 FΜ" μίλησε για τον τραυματισμό του ελπίζοντας -όπως είπε- να είναι ο τελευταίος στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον κόσμο της ομάδας, ενώ έθεσε ως στόχος τις δύο πρώτες θέσεις.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον τραυματισμό του δήλωσε: "Όλα είναι καλά και εύχομαι να είναι ο τελευταίος τραυματισμός όχι μόνο για μένα αλλά και για όλη την ομάδα. Η παρουσία μου στο χειρουργείο θεωρώ πως δεν θα είναι κάτι το σοβαρό αφού πρόκειται για μια αρθροσκόπηση για αποκατάσταση του προβλήματος στον μηνίσκο μου.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται όλους τους παίκτες του και η αλήθεια είναι ότι έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τους τραυματισμούς μέχρι στιγμής από το ξεκίνημα της χρονιάς. Αυτό γιατί οι τραυματισμοί που είχαμε από το ξεκίνημα της χρονιάς μας έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα".

Για το αν νιώθει άτυχος για το ότι δεν έχει προσφέρει αυτά που θα ήθελε στην φετινή χρονιά στον ΠΑΟΚ είπε: "Ως άνθρωπος δεν νιώθω άτυχος αλλά ως ποδοσφαιριστή στην φετινή χρονιά ναι. Και οι τραυματισμοί όμως είναι μέρος της δουλειάς του ποδοσφαιριστή. Εγώ πάντα δίνω το 100% είτε στην προπόνηση είτε στον αγώνα. Τα δίνω πάντα όλα και δεν κοιτάζω να προστατέψω τον εαυτό μου. Για αυτό εξάλλου από την κάθε ομάδα που βρίσκομαι και τώρα στον ΠΑΟΚ παίζω για να τα δίνω όλα".

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την 3η θέση που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα είπε: "Δεν είμαι ικανοποιημένος από την τρίτη θέση αφού η ομάδα διαθέτει πολύ καλούς παίκτες. Είχαμε όμως τα προβλήματα τραυματισμών από το ξεκίνημα της προετοιμασίας που κόστισαν στην ομάδα. Όταν θα είμαστε πλήρεις θα μπορέσουμε να κυνηγήσουμε τις δύο πρώτες θέσεις που αυτός είναι και ο στόχος μας. Ο ΠΑΟΚ εξάλλου μπαίνει σε κάθε παιχνίδι για την νίκη. Αυτή είναι η φιλοσοφία και νοοτροπία που μας διακατέχει ως ομάδα".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έμεινε μόνο με τον Θανάση Παπάζογλου στην επίθεση μετά το παιχνίδι στην Καβάλα και για το ματς με τον Εργοτέλη τόνισε: "Ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε κάθε παιχνίδι για να κερδίσει τους 3 βαθμούς. Εξάλλου δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόση συζήτηση και ασκείται τόση κριτική στον Παπάζογλου. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης που δίνει τον καλύτερο του εαυτό του στις προπονήσεις και απλά ήταν άτυχος στο τελευταίο ματς. Το γκολ θα έρθει. Είναι άλλωστε ένας παίκτης που δίνει πάντα τον καλύτερό του εαυτό. Όποιος και αν παίζει στην άμυνα ή στην επίθεση αυτή είναι η λογική του ΠΑΟΚ".

Για το πώς είδε την παρουσία 10.000 φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην Καβάλα δήλωσε: "Ήταν πραγματικά απίστευτο αυτό που γινόταν στις κερκίδες και ήθελα και εγώ να είμαι εκεί για να βοηθήσω την ομάδα. Με πλησίαζαν φίλοι και με ρωτούσαν αν παίζαμε στην Τούμπα και τους εξηγούσα ότι το ματς ήταν σε άλλη κοντινή πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ήμασταν ωστόσο και τυχεροί που η Καβάλα μας έδωσε έναν τόσο μεγάλο αριθμό εισιτηρίων και ήταν σαν να παίζαμε στην έδρα μας. Ξέρω ότι και στην Κρήτη θα δώσουν δυναμικό παρόν για το ματς με τον Εργοτέλη δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που δεν θα έχει υπάρξει εκεί τα τελευταία 30 χρόνια. Κάθε ποδοσφαιριστής εξάλλου επιθυμεί να έχει στο πλευρό του τέτοιο κοινό για να του συμπαραστέκεται".

Για το μέλλον του στην ομάδα του ΠΑΟΚ υπογράμμισε: "Το βλέπω με θετικό μάτι. Είμαι για δεύτερη χρονιά στον ΠΑΟΚ ενώ τα προηγούμενα χρόνια μετά το τέλος της χρονιάς άλλαζα ομάδα. Στον ΠΑΟΚ νιώθω γεμάτος ως άνθρωπος αλλά και ως ποδοσφαιριστής κάτι που δεν είχα αισθανθεί μέχρι σήμερα στις προηγούμενες ομάδες που είχα αγωνιστεί.

Είμαι πραγματικά τυχερός και εύχομαι και σε άλλους ποδοσφαιριστές να νιώσουν αυτό που αισθάνομαι εγώ στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Νομίζω εξάλλου ότι αυτό που εισπράττω δεν συγκρίνεται ούτε με το αγωνίζεσαι σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα ή η Ρεάλ Μαδρίτης".

Κι όσο για την εξέλιξη της φετινής χρονιάς για τον ίδιο μετά τα τρία γκολ που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής αλλά και για τον ΠΑΟΚ δήλωσε: "Εύχομαι να πετύχω πολλά περισσότερα γκολ στη συνέχεια της χρονιάς και να είμαστε γεροί και τυχεροί ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα. Είμαστε νικητές και θέλω να προχωρήσουμε μπροστά. Θεωρώ ότι έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσουμε το Κύπελλο Ελλάδος αλλά και στο πρωτάθλημα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και στο τέλος της χρονιάς με περισσότερη συγκέντρωση στα πλέι οφ απ΄ ότι πέρσι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε κατακτώντας καλύτερη θέση".

Poker... O εκδικητής των τραπεζιών!


Έχουμε δει και ακούσει κατά καιρούς διάφορες ακραίες αντιδράσεις στα τραπέζια του πόκερ. Αυτή τη φορά όμως, ο Τόνι Κόρφμαν(φωτ.), πήγε ένα βήμα παραπέρα... τον όρο tilt!

Σε μια πρωτοφανή αντίδραση μετά από χαμένη παρτίδα, ο Τόνι Κόρφμαν, παίκτης και συγγραφέας βιβλίων πόκερ, προσπάθησε να πνίξει ένα αντίπαλό του, μέχρι τη στιγμή που η ασφάλεια του καζίνο τον απομάκρυνε!

Το απίστευτο αυτό συμβάν, έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ενός $1.000 rebuy τουρνουά στο Bellagio. Ο Μπράιαν Ντεβονσάιρ, μάρτυρας του γεγονότος, περιέγραψε τη στιγμή που ο Κόρφμαν έχασε την ψυχραιμία του, μετά τον αποκλεισμό του από το τουρνουά, λίγες θέσεις πριν τα χρηματικά έπαθλα.

Ο Κόρφμαν, που επιτέθηκε στον αντίπαλο που τον απέκλεισε, είναι συγγραφέας του βιβλίου πόκερ "Τable Image - πως να κάνετε τους αντιπάλους να σας φοβούνται", με τον στραγγαλισμό πάντως να μην αναφέρεται σε κάποιo κεφάλαιο του βιβλίου.

Ο Ντεβονσάιρ που βρέθηκε μπροστά στη σκηνή, μετέφερε την εμπειρία του στο forum του 2+2, με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει έκταση. Ο Κόρφμαν έδωσε τη δική του εκδοχή για το γεγονός:

"Δεν το έκανα επειδή έχασα πριν τα χρηματικά έπαθλα. Κάποιος παίκτης αποκλείστηκε και πέταξε τις μάρκες του προς το μέρος του τύπου που τον απέκλεισε. Τον έβρισα και μετά ακολούθησε χάος. Πάντα υπερασπίζομαι τους dealers και τους παίκτες που δεν υπερασπίζονται τους εαυτούς τους. Τέτοιους τύπους πρέπει να τους δέρνουν όταν είναι μικροί. Βασικά λυπάμαι που δεν τον έδειρα κανονικά. Θα ήταν ένα καλό μάθημα για αυτόν", δήλωσε ο Κόρφμαν, που παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, φαίνεται ότι... δεν σηκώνει πολλά πολλά.

Παρά τον αυτοχαρακτηρισμό του ως, "εκδικητής των poker tables", ο Τόνι Κόρφμαν δεν μπορεί πλέον να εισέλθει στο Bellagio, μετά από την σχετική απαγόρευση που του επιβλήθηκε.


Επιμέλεια-Tenorio

Διαιτητής έσωσε παίκτη από καρδιακή προσβολή!!


Ο αγώνας χόκεϊ μεταξύ της Έρεμπρο και της Μπόφορς για το πρωτάθλημα Σουηδίας κινδύνεψε να μετατραπεί σε τραγωδία την περασμένη Κυριακή, όμως ο εφιάλτης απομακρύνθηκε χάρη σε έναν διαιτητή-σωτήρα!
Όλα ξεκίνησαν στο 8ο λεπτό της πρώτης περιόδου, όταν ο 26χρονος Νίκλας Λιχάγκεν των φιλοξενουμένων υπέστη καρδιακή προσβολή και κατέρρευσε στον πάγο, με τον διαιτητή Γουόλμερ Έντκβιστ να λειτουργεί με την επαγγελματική ιδιότητά του εκτός γηπέδων (εκπαιδευόμενος στις πρώτες βοήθειες) και να καταφέρνει με μαλάξεις να επαναφέρει την καρδιά στους κανονικούς της ρυθμούς και να σώσει τη ζωή του.

"Συνειδητοποίησα αμέσως ότι ήταν κάτι σοβαρό. Ήξερα ότι είχαμε περίπου τέσσερα λεπτά για να τον φέρουμε πίσω στη ζωή. Ίσως να ήταν γραπτό να οριστώ σε αυτό το παιχνίδι", τόνισε ο διαιτητής στην εφημερίδα "Expressen", ενώ από την πλευρά του ο παράγοντας της Έρεμπρο, Μίκαελ Φαλάντερ, δήλωσε:

"Ευτυχώς που ήταν διαιτητής ο Γουόλμερ. Ήταν ένας εφιάλτης. Αισθάνθηκα εντελώς ανήμπορος να βοηθήσω".

Επιμέλεια-Tenorio

Παράξενα, Ευρώπη Ο Αρσάβιν αποκτά το δικό του χωριό


Ολιγάρχης με τα όλα του ο Αντρέι Αρσάβιν! Ο Ρώσος ποδοσφαριστής της Άρσεναλ θα αποκτήσει άμεσα το δικό του χωριό στην Αγία Πετρούπολη. Το όνομα αυτού; Αρσαβίνκα (πιθανότατα).
Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι οι εκπρόσωποι του βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους εμπνευστές του σχεδίου, αλλά αυτό έγινε όταν δημοσιεύθηκε η είδηση στο ρωσικό Τύπο.

Ο Αρσάβιν διατηρεί ένα σπίτι κοντά στη λίμνη Οντραντνόγιε και σε αυτή την περιοχή θα χτιστούν 20-30 επαύλεις σε γη ενός εκταρίου η καθεμιά. Μιλάμε για χωριό πολυτελείας.

Τα έργα θα ξεκινήσουν το Μάρτιο του 2010 και το μοναδικό που απομένει είναι να συναινέσει ο ποδοσφαιριστής και να δανείσει το όνομα του στο χωριό.

Επιμέλεια-Tenorio

Προελάσεως... συνέχεια για «Γηραιό»


Με το απόλυτο των νικών σε 8 αναμετρήσεις συνέχισε στο πρωτάθλημα της Α2 ο Ηρακλής σε εξ' αναβολής παιχνίδι για την 5η αγωνιστική. Ο «Γηραιός» υπέταξε εντός έδρας και την Νήαρ Ήστ με 67-57.

Στην άλλη σημερινή αναμέτρηση, για την 8η αγωνιστική, η Ολυμπιάδα Πάτρας δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στο Αιγάλεω και επικράτησε με το άνετο 89-58.

Ο Ηρακλής έχει ακόμη ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό της 8ης αγωνιστικής κόντρα στη Δάφνη, το οποίο είχε αναβληθεί επειδή 6 παίκτες των Θεσσαλονικέων είχαν προσβληθεί από τη νέα γρίπη.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΝΗΑΡ ΗΣΤ 67-57
Δεκάλεπτα: 19-17, 33-32, 46-44, 67-57
Ηρακλής (Κακιούσης): Καστλ 11, Κέκελης 5, Καμπερίδης 2, Λαμπρόπουλος 15, Λάππας, Καραποστόλου 11, Πέτροβιτς 10, Τσαμάτος , Μπούτσι 5, Δέσπος 3.
Νήαρ Ήστ (Καρνέσης): Στανόγεβιτς 6, Μίχαλος 11, Κόκκαλης 9, Κεφαλάς, Πανάρας 2, Κουτρούλιας 19, Μαχαίρας 6, Κοκαλιάς, Γκρούντμπεργκ 4, Ζούκας.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Π.-ΑΙΓΑΛΕΩ 89-58
Δεκάλεπτα: 26-15, 49-36, 72-50, 89-58
Ολυμπιάδα Π. (Νίκου): Μουλάκης 15(2), Ορφανός 4, Κούρτης 5, Θεοδωράκος 8(2), Κοσάνοβιτς 18, Γεωργίτσης 8(2), Γκαγκαλούδης 10, Κακαρούδης 14(1), Βλαχούλης 4, Δημάκος 3(1).
Αιγάλεω (Λιόγας): Κουκουνιάς 5(1), Δράκος, Τεόντοσιτς 7(1), Καράβολας 5(1), Φωτίου 7(1), Τσολάκης 7(2), Δημάκος 8(2), Ζακυνθινός 8, Ζόντερβαν 5, Εμίρης, Τσόπης, Σιαμανδούρας 7.

Η βαθμολογία (σε 9 αγώνες): Ηρακλής 16*, Αρκαδικός 15, Ίκαρος/Έσπερος 15, Ολυμπιάδα Π. 15, Παγκράτι 14, Νήαρ Ήστ 14, Ερμής Λαγκαδά 12, Αμύντας 12, Ξάνθη 12, ΚΑΟΔ 12*, Δάφνη 12*, Ίκαροι Σερρών 12, ΟΦΗ 12, Πέραμα/Ερμής 11*, Αιγάλεω 11.

* Έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.


Επιμέλεια-Tenorio

Στοίχημα - Goal και χρήμα

http://www.rethymnosportfm.gr/picture/goal1.jpg
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους των αθλητικών ψιθύρων.Θα ξεκινήσουμε από την χτεσινή μέρα όπου συνεχίσαμε τις καλές μας επιλογές.Δώσαμε χτες τον ΠΑΟ 2 εώς 3 γκολ και δικαιωθήκαμε.Στην συνέχεια βγάλαμε τον άσο της ΚΛΑΜΠ ΡΙΖ με λίγη τύχη στο 90',τον άσο της ΝΑΝΣΙ και το over στο ΤΟΤΕΝΑΜ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΥ.Μόνο ένα παιχνίδι δεν μας βγήκε η ισοπαλία της ΧΕΡΤΑ με την ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ όπου το αποτέλεσμα ήταν 1-0.Χτες προκρίθηκαν ο ΠΑΟ,η ΦΟΥΛΑΜ με το μεγάλο διπλό μέσα στην ΒΑΣΙΛΕΙΑ,η ΧΕΡΤΑ και η ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.Πάμε στα σημερινά παιχνίδια όπου σχεδόν όλα έχουν κριθεί.Καλή επιλογή για σήμερα είναι το over στο ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΑΕΚ όπου είναι ένας αδιάφορος αγώνας χωρίς σκοπιμότητες.Το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας είναι το ΤΖΕΝΟΑ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ.Η ΤΖΕΝΟΑ είναι με την πλάτη στον τοίχο καθώς μόνο με νίκη προκρίνεται αφού στον άλλον αγώνα η ΛΙΛ λογικά θα κερδίσει την αδιάφορη βαθμολογικά ΣΛΑΒΙΑ.Δύσκολος αγώνας θα πάμε με το over για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας.Ένα σημείο ακόμα που θα ασχοληθούμε είναι το διπλό της ΤΒΕΝΤΕ μέσα στην ΣΤΕΑΟΥΑ.Με νίκη της θα καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση.Αντιμετωπίζει μια αδιάφορη ομάδα και λογικά θα κερδίσει.Αυτά για τα σημερινά παιχνίδια,ελπίζω να συνεχιστεί η ρέντα που έχουμε.
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Ηρακλης-Συνεχίζεται το γαϊτανάκι για την ΠΑΕ

Συνεχίζεται το γαϊτανάκι για την ΠΑΕ

Στην Κρήτη βρέθηκε χθες ο Αντωνης Ρέμος για εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου αλλά και εκεί ορισμένοι φίλαθλοι της ομάδας θέλησαν να τον προσεγγίσουν για να μάθουν λεπτομέρειες για την κατασταση στην ΠΑΕ.
Όπως τουλάχιστον έγινε γνωστό φίλαθλοι της ομάδας τον ζήτησαν να μάθουν τι σκέφτεται για την ΠΑΕ και το μονο που απέσπασαν ήταν : «Όταν έρθει η ώρα θα μάθετε» ήταν μόνα λόγια κατάφεραν να του αποσπάσουν και έτσι η αγωνιά παρατείνεται για τις κινήσεις που προτίθεται να κάνει ( αν κάνει) ο πρόεδρος του Ηρακλή.
Κατά τα άλλα η φημολογία που υπάρχει συνεχίζεται θέλοντας τον Αντώνη Ρέμμο να έχει συμφωνήσει με επιχειρηματία από το εξωτερικό και το μονο που απομένουν είναι κάποιες λεπτομέρειες.
Η ουσία είναι ότι ο χρόνος κυλάει και αν τελικά σκοπεύει να αποχωρήσει από την ΠΑΕ τότε καθυστερεί την προσπάθεια της διάδοχης κατάστασης εφόσον υπάρξει. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ εξακολουθει να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του δημιουργώντας μια ομιχλώδη κατασταση που δεν εξυπηρετεί κανένα.
Τα όσα ακούγονται και φημολογούνται επίσης δημιουργούν πρόβλημα στον Ηρακλή αλλά ακόμα και στους παίκτες που ακούν διάφορα και δεν έχουν κανένα να μιλήσουν για να τους ενημερώσει πως εξελίσσονται τα πράγματα.
Άλλωστε αυτό τον κύκλο των συζητήσεων και της παραχώρησης της ομάδας τον έχει ανοίξει ο ίδιος ο Αντωνης Ρέμος με την γραπτή του ανακοίνωση και το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να μιλήσει ευθέως στον κόσμο του Ηρακλή.
Είναι ότι πιο ξεκάθαρο θέλει να κάνει από την στιγμή που θέλει το καλό της ομάδας. παράλληλα θα πρέπει εφόσον παραχωρήσει την ΠΑΕ να την δώσει σε σωστά χέρια που θα διασφαλίζουν το μέλλον του Ηρακλή.

Αρης-Ολυμπιακός και μεταγραφές στην ευθεία

Ολυμπιακός και μεταγραφές στην ευθεία

Η αναμέτρηση «κλειδί» με τον Ολυμπιακό και οι «μεταγραφές σταθμός» που βρίσκονται πλέον στην τελική τους ευθεία είναι τα δύο κορυφαία ζητήματα που «καίνε» τα τελευταία εικοσιτετράωρα τον Άρη.
Μπορεί το ένα να φαντάζει ανεξάρτητο από το άλλο αλλά και τα δύο μαζί δρουν προς την ίδια κατεύθυνση και αποσκοπούν τόσο στην αγωνιστική όσο και στην ψυχολογική ανάταση-μεταμόρφωση της ομάδας.
Οι ποδοσφαιριστές και ο Έκτορ Κούπερ εστιάζουν στην κόντρα της 15ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό αλλά οι φίλαθλοι και κυρίως οι οπαδοί των «κίτρινων» ζουν και αναπνέουν για τις επόμενες κινήσεις ενίσχυσης που θα αλλάξουν το πρόσωπο της ομάδας προς το καλύτερο.
Άμεστος στόχος, βασική προτεραιότητα, σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες η απόκτηση ενός σέντερ φορ, με όλη τη σημασία της λέξεως, ενός ποδοσφαιριστή που θα ξέρει και θα μπορεί να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα , ενός δεινού γκολτζή, ενός πραγματικού «Κίλερ».

Διαφορετικός Άρης με Ολυμπιακό

Ευχή και επιθυμία όλων, αλλά και μοναδική υποθέτουμε επιδίωξη του Αργεντινού προπονητή, είναι να δούμε έναν μεταμορφωμένο προς το καλύτερο Άρη. Γι΄ αυτό ο κ. Κούπερ προσπαθεί να προλάβει το στοίχημα -όσο υπάρχει χρόνος- και να αλλάξει όσα περισσότερα στοιχεία της ομάδας γίνεται έτσι ώστε στις εξετάσεις της Κυριακής να παρουσιαστεί μια εικόνα σαφώς καλύτερη και κατ΄ επέκταση πολύ πιο βελτιωμένη.
Αυτό, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει και θα προχωρήσει είτε εμείς -αλλά και ο κόσμος- ασχολούμαστε με τον προσεχή αντίπαλο και τα αγωνιστικά μόνο θέματα, είτε όχι. Οι συζητήσεις για τις μεταγραφές έλκουν και θα έλκουν πάντα, ειδικά πριν καλά -καλά ξεκινήσει η ανάλογη περίοδος. Όλη η γλύκα, υποστηρίζουν χαρακτηριστικά οι περισσότεροι, κρύβεται στις φήμες, στο «ψηστήρι» και στις διαβουλεύσεις.

Βασικός στόχος ο σκόρερ

Είτε γίνει μία μεταγραφή είτε γίνουν τρεις ή και περισσότερες ,η πρώτη και πιο ουσιαστική κίνηση θα αφορά την απόκτηση σέντερ φορ-γκολτζή.
Ο Έκτορ Κούπερ, έχει κιόλας διαπιστώσει, όπως και οι περισσότεροι από μας που είναι σε θέση να συγκρίνουν την πορεία και τη διαδρομή της ομάδας τόσο πέρσι όσο και φέτος , ότι το πρόβλημα του γκολ είναι το πιο σημαντικό από όλα.
Πέρσι ,τέτοιο καιρό, μετά από 14 αγωνιστικές, ο Άρης είχε πετύχει 14 μόλις γκολ και αν και τέταρτος στη βαθμολογία είχε την 9η καλύτερη επίθεση.
Φέτος, έχει σημειώσει δύο λιγότερα, δηλαδή 12 , διαθέτοντας την τέταρτη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος(ξεπερνάει μόνο τον Πανθρακικό, την Ξάνθη που έχουν πετύχει μόλις 7 γκολ και τον Λεβαδειακό που έχει 10).
Είναι ξεκάθαρο, εκ΄ του αποτελέσματος, πως ότι ούτε ο Κάμπορα, ούτε ο ντεφορμέ Κόκε, ούτε και ο Λαμπριάκος , που έρχεται από τον πάγκο, μπορούν να δώσουν τις ενδεδειγμένες λύσεις. Για το λόγο αυτό, με εντολή Κούπερ, ο μεταγραφικός μηχανισμός της ομάδας έχει εξαπολύσει «πραγματικό ανθρωποκυνηγητό» για τον εντοπισμό ενός ποδοσφαιριστή που θα λύσει το πρόβλημα άμεσα.
Οι χώρες που ο ΄Αρης ψάχνει είναι η Ισπανία και η Λατινική Αμερική(κυρίως Αργεντινή). Στην Ισπανία βρέθηκε πρόσφατα ο άμεσος συνεργάτης του Έκτορα ο Φανταγκούσι για να κάνει τις πρώτες επαφές, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ξένος τεχνικός έχει ήδη «κλεισμένο» ποδοσφαιριστή της Βαλένθια.
Τα υπόλοιπα ονόματα που «παίζουν» είναι αυτά των Μάντζιου, Πετρόπουλου, Δ. Παπαδόπουλου, Ρεκόμπα, ενώ έχουν προταθεί από μάνατζερ και αρκετές δεκάδες ακόμη που δεν έχουν βγει προς τα έξω.
Στο σημείο αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν αδειάσει δύο θέσεις(μετά την αποχώρηση των Αμπρέου και Φλάβιο), ενώ πιθανολογείται ότι θα δοθούν και κάποιοι ακόμη ποδοσφαιριστές δανεικοί .Πηγη Μετροσπορ

Κουτσιανικούλης: «Θα δείτε άλλο παίκτη το 2010»

Κουτσιανικούλης: «Θα δείτε άλλο παίκτη το 2010»

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης θα αντιμετωπίσει μεθαύριο το Σάββατο για πρώτη φορά την πρώην του ομάδα, τον Εργοτέλη. Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ μίλησε στο «Μetrosport» για το πως νιώθει αλλά και για τις προσδοκίες που έχει ο ίδιος, περιμένοντας σαφώς μεγαλύτερη βελτίωση μέσα στο 2010.
-Βασίλη, επιστρέφεις στην Κρήτη το Σάββατο για παίξεις απέναντι στον Εργοτέλη, την πρώην σου ομάδα. Είναι αυτό ένα ιδιαίτερο ματς για σένα;
«Σίγουρα! Έχω πολλές και καλές αναμνήσεις από τον Εργοτέλη. Εκεί έπαιξα τα δύο προηγούμενα χρόνια, τα οποία ήταν και τα δύο πρώτα μου χρόνια στην Α’ Εθνική και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο Εργοτέλης είναι η ομάδα που με ανέδειξε. Από εκεί και πέρα όμως κοιτάζω μπροστά. Δεν μένω στις αναμνήσεις. Από το καλοκαίρι είμαι στον ΠΑΟΚ και θέλω το καλύτερο για την ομάδα. Εγώ θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω στον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους και βέβαια θέλουμε τη νίκη στο ματς με τον Εργοτέλη για να κλείσουμε θετικά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος».
-Κλείνοντας ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, φαντάζομαι ότι θα περίμενες κι εσύ περισσότερα πράγματα από τον εαυτό σου. Να περιμένει ο κόσμος του ΠΑΟΚ έναν καλύτερο Βασίλη Κουτσιανικούλη στο δεύτερο γύρο;
«Σίγουρα! Ως τώρα δεν έχω δείξει ακόμη αυτά τα πράγματα που περιμένει ο κόσμος και περιμένω και εγώ από τον εαυτό μου. Πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός θα ανεβαίνω όλο και πιο πολύ. Δουλεύω σκληρά για να δικαιώσω αυτούς που με επέλεξαν».
-Δουλεύεις σκληρά για να φτάσεις εκεί που περιμένουν όλοι;
«Καθημερινά προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Δουλεύω σκληρά όπως όλη η ομάδα και προσπαθώ να αφομοιώσω τις οδηγίες και τις συμβουλές του προπονητή και των εμπειρότερων παικτών. Πιστεύω ότι η δουλειά θα αποδώσει καρπούς».
-Ως τώρα ο ΠΑΟΚ έχει 25 βαθμούς. Ο απολογισμός είναι ικανοποιητικός;
«Όλοι στην ομάδα έχουμε την αίσθηση ότι θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ψηλά και να έχουμε κάποιους βαθμούς παραπάνω. Δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά τη σεζόν και δεν μπήκαμε τόσο δυνατά στο πρωτάθλημα. Χάσαμε αρκετούς βαθμούς στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς. Στη συνέχεια βρήκαμε ένα ρυθμό, αλλά σίγουρα μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα».

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Γνωστοί είναι πλέον οι 12 από τους 15 πιθανούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού στην κλήρωση της Παρασκευής (2μ.μ., Νιόν) για τους «32» και τους «16» του Europa League.

Στις τέσσερις ομάδες από το Champions League (Γιουβέντους, Ουνιρέα, Βόλφσμπουργκ και Μαρσέιγ) που είχαν προκύψει από την προηγούμενη εβδομάδα προέκυψαν με την ολοκλήρωση των έξι πρώτων ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και η Ρόμα με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τη Βέρντερ Βρέμης, αφού η Γαλατασαράι δεν γίνεται να κληρωθεί και πάλι με τους «πράσινους».

Τις πρώτες θέσεις στον όμιλό τους έχουν εξασφαλίσει και άρα θα μπουν στη γυάλα με τους πιθανούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού και οι: Σάλτσμπουργκ, Φενέρμπαχτσε, Σαχτάρ, Μπενφίκα και Αϊντχόφεν.

Από τα αυριανά ματς θα ολοκληρωθεί η 15άδα με τους πιθανούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού στους οποίους θα είναι ακόμα ο Αγιαξ ή η Αντερλεχτ (1ος όμιλος), η Βαλένθια ή η Λιλ ή η Τζένοα (2ος όμιλος) και το Αμβούργο ή η Χάποελ Τελ Αβίβ (3ος όμιλος)

H κλήρωση κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι για τον ΠΑΟ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι «πράσινοι» έκαναν? έγκλημα που βγήκαν δεύτεροι στον όμιλό τους. Είτε πρώτοι, είτε δεύτεροι, όπως και κατέληξαν θα είχαν περισσότερες πιθανότητες ώστε να κληρωθούν με ισχυρή αντίπαλο, παρά με ομάδα που θα λογίζονταν βατή και στα μέτρα του.

Θεωρητικά το «τριφύλλι» εύχεται διασταύρωση με μία εκ των Ζάλτσμπουργκ, Ουνιρέα Ουρζιτσένι και Αϊντχόφεν, εύχεται πρωτιά της Χάποελ Τελ Αβίβ ώστε να την έχει στη λίστα των υποψήφιων αντιπάλων και θα προτιμούσε την Αντερλεχτ απ’ τον Αγιαξ. Ενδεχομένως και τη Βέρντερ Βρέμης. Της έχουμε πάρει τον αέρα ως Ελλάδα.

Ομάδες όπως η Ρόμα (σ.σ. χθες ο Φραντσέσκο Τότι επέκτεινε ως το 2014 το συμβόλαιό του μαζί της με ετήσιες απολαβές 8,6 εκατ. ευρώ), η Φενέρμπαχτσε, η Σαχτάρ Ντόνετσκ, η Γιουβέντους, η Μαρσέιγ και η Βόλφσμπουργκ, μόνο καλές κληρώσεις δεν γίνεται να θεωρηθούν για τον Παναθηναϊκό.

Ετσι είναι όμως, το πρώην Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, στη μορφή του ως Γιουρόπα Λιγκ. Αναβαθμισμένο, με πολλές ισχυρές ομάδες, θα χρειαστεί πολύ μεγάλη τύχη ο Παναθηναϊκός προκειμένου να του «κάτσει» κλήρωση που θα είναι καλή εν μέσω πολλών δυνατών ομάδων.


ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΠΑΟ

Γιουβέντους (Ιταλία)

Ουνιρέα (Ρουμανία)

Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)

Μαρσέιγ (Γαλλία)

Ρόμα (Ιταλία)

Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία)

Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)

Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

Σαχτάρ (Ουκρανία)

Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Αϊντχόφεν (Ολλανδία)

Αγιαξ ή Αντερλεχτ (1ος όμιλος)

Βαλένθια ή Λιλ ή Τζένοα (2ος όμιλος)

Αμβούργο ή Χάποελ Τελ Αβίβ (3ος όμιλος)

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Την Παρασκευή στη μία το μεσημέρι ώρα Ελλάδας θα γίνει βεβαίως και η κλήρωση της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο δεύτερο γκρουπ μαζί με τις ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες στους ομίλους τους. Ο πρωταθλητής Ελλάδος από το πρώτο γκρουπ δεν μπορεί να κληρωθεί με την Αρσεναλ με την οποία ήταν μαζί στη φάση των ομίλων.

Δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί ομάδες από την ίδια χώρα και ομάδες που ήταν μαζί στή φάση των ομίλων.

Πρώτο γκρουπ

Μπορντό (Γαλλία)

Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)

Ρεάλ Μ. (Ισπανία)

Τσέλσι (Αγγλία)

Φιορεντίνα (Ιταλία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Σεβίλλη (Ισπανία)

Αρσεναλ (Αγγλία)

Δεύτερο γκρουπ

Μπάγερν (Γερμανία)

ΤΣΣΚΑ Μ. (Ρωσία)

Μίλαν (Ιταλία)

Πόρτο (Πορτογαλία)

Λιόν (Γαλλία)

Ιντερ (Ιταλία)

Στουτγκάρδη (Γερμανία)

Ολυμπιακός (Ελλάδα)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ανανέωσε ο Λεβ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας θα συνεχίσει να είναι ο Γιόακιμ Λεβ μέχρι και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012 όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. «Δεν είχαμε καμία αμφιβολία για τη συνέχιση της συνεργασίας μας με τον Γιόακιμ Λεβ.

«Χαίρομαι που δώσαμε τα χέρια και μπορούμε να προετοιμαστούμε ήρεμα για το Μουντιάλ», δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Τεό Τσβάντσιγκερ. Στο πλευρό του Λεβ και στα προκριματικά του EURO 2012 θα βρίσκονται ο βοηθός του Χανς-Ντίτερ Φλικ, ο τιμ μάνατζερ Όλιβερ Μπίρχοφ, ο προπονητής τερματοφυλάκων Αντρέας Κέπκε και ο σκάουτερ Ουρς Ζίγκενταλερ.

Ο Λεβ αντικατέστησε τον Γιούργκεν Κλίνσμαν μετά το Μουντιάλ του 2006. Οδήγησε την Γερμανία στον τελικό του Euro 2008 όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 1-0 από την Ισπανία. Η Γερμανία τερμάτισε πρώτη στον προκριματικό της όμιλο για το Παγκόσμιο Κύπελλο και θα αντιμετωπίσει στην τελική φάση τις Αυστραλία, Σερβία και Γκάνα.

Πρόταση της Μάλαγα για Αμπρέου


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο στόχαστρο της ισπανικής Μάλαγα και άλλων ομάδων του Μεξικό βρίσκεται ο επιθετικός του Άρη, Σεμπάστιαν Αμπρέου.

Οι σχέσεις του "El Loco" με τον νέο προπονητή του Άρη Έκτορ Ραούλ Κούπερ, φαίνεται πως βρίσκονται σε κρίση, κάτι που ίσως στοιχίσει την καριέρα του 33χρονου επιθετικού στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη.

Ο Αμπρέου των 19 ομάδων στα 14 χρόνια που αγωνίζεται και 9 ομάδων τα τελευταία τέσσερα, όπως φαίνεται έχει αρχίσει να ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρα του, αφού δημοσιεύματα στην Ισπανία κάνουν λόγο για "ζεστό" ενδιαφέρον της Μάλαγα.

Το.. κονέ ανάμεσα στις δυο πλευρές ξεκίνησε ο παλιόφιλος του Λόκο, Ντάριο Σίλβα, που πλέον μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε (του κόστισε το ένα του πόδι) ασχολείται με τον ιππόδρομο και την εκπροσώπηση ποδοσφαιριστών από την Ουρουγουάη.

Ένας εκ των εκπροσώπων του Αμπρέου μίλησε σε Ισπανικά Μέσα της Μάλαγα, στα οποία είπε για το θέμα:

"Υπάρχει ενδιαφέρον από την Μάλαγα, όπως και από τις Σαν Λορένζο, Νασιονάλ Ντε Μοντεβιδέο, και αρκετούς συλλόγους του Μεξικό", είπε ο εκπρόσωπος του Ουρουγουανού άσου, Κλαούντιο Μουνίθ.

Την "ψάχνει" για Ιταλία ο Σαβίνι


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Πρόταση από το εξωτερικό περιμένει ο Ιταλός αμυντικός του ΠΑΟΚ τον Γενάρη, που δεν είναι στα βασικά πλάνα του Φερνάντο Σάντος.

Μίρκο Σαβίνι και ΠΑΟΚ δεν έχουν καταφέρει να "κολλήσουν" από το ξεκίνημα της σεζόν, με τον Ιταλό αμυντικό να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών, που δεν του έχουν επιτρέψει να βρεθεί σε καλή κατάσταση.

Όπως είναι λογικό ο Φερνάντο Σάντος δεν τον έχει στα βασικά πλάνα της ομάδας του, με τον μάνατζερ του 30χρονου ποδοσφαιριστή, να δηλώνει σε ιταλικά Μέσα που ψάχνει μια λύση για τον πελάτη του ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

"Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις, αλλά ενδιαφέρον από αρκετές ομάδας. Αν αυτό γίνει ουσιαστικό τότε θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση. Πρόθεση του είναι να πάει σε μια ομάδα που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλιώς θα μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν στον ΠΑΟΚ".

ΠΑΟΚ: Έκτακτο ΔΣ και φήμες περί επιστροφής Ζαγοράκη


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με πρωτοβουλία του Ζήση Βρύζα.

Οι διοικούντες αναμένεται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις ενόψει των μεταγραφών αλλά και της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου. Την ίδια ώρα οι φήμες περί επιστροφής Θοδωρή Ζαγοράκη στον σύλλογο εντείνονται.

Αυτό που είναι δεδομένο είναι πως πολλά θα ξεκαθαρίσουν μετά την έκτακτη αυτή συνεδρίαση. Από εκεί και πέρα η ΠΑΕ "τρέχει" το θέμα της απόκτησης ενός ποιοτικού επιθετικού που θα δώσει στον ΠΑΟΚ το εύκολο γκολ.

Η ανάγκη απόκτησης ικανού σέντερ φορ έγινε ακόμα μεγαλύτερη μετά τον τραυματισμό του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

Στο εδώλιο ο ΜακΚάρθι, που έβαλε τα δεύτερα!


Οι παίκτες της Γουλβς στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Η Πρέμιερ Λιγκ ζήτησε εγγράφως από την Γουλβς να "εκφράσει τις απόψεις της" για την ενδεκάδα που παρέταξε ο Μικ ΜακΚάρθι στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Τρίτη το βράδι.
Ο Ιρλανδός προπονητής άλλαξε όλους τους παίκτες, εκτός από τον τερματοφύλακα, συγκριτικά με την ενδεκάδα που νίκησε την Τότεναμ το περασμένο Σάββατο εκτός έδρας!
Η Γουλβς, που την Κυριακή παίζει με την Μπέρνλι, ηττήθηκε 3-0 και οι 3.000 οπαδοί της που την ακολούθησαν στο Ολντ Τράφορντ τραγουδούσαν "θέλουμε τα χρήματά μας πίσω!"

Ο κανονισμός της Πρέμιερ Λιγκ λέει ότι κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να παρατάσσει όσο το δυνατό ισχυρότερη ομάδα διαθέτει σε κάθε αγώνα.
Ο ΜακΚάρθι μετά τον αγώνα δήλωσε ότι άλλαξε όλη την ομάδα, γιατί αυτοί που νίκησαν την Τότεναμ έπρεπε να ξεκουραστούν!

Ο κετελεστικός διευθυντής της Γουλβς, Γεζ Μόξεϊ είπε:
"Ολοι εκπλαγήκαμε από την επιλογή του Μικ, αλλά είναι δική του ευθύνη η κάθε επιλογή. Ξέρει πολύ καλά τι θέλουν οι οπαδοί μας, και αυτό είναι η παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ!"

Ωστόσο ο εκπρόσωπος των οπαδών, Αρθουρ Γουϊλιαμς,΄δεν συμφωνούσε:
"Ακούγοντας τις δικαιολογίες ότι έρχονται μεγάλα παιχνίδια, ποιός μας βεβαιώνει ότι και το χθεσινό δεν ήταν μεγάλο. Θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι ακόμα και στο Ολντ Τράφορντ! Κάθε οπαδός πλήρωσε εισιτήριο 42 λιρών, πέρα από τα έξοδα μετακίνησης και εξαντλήσμε όλα τα εισιτήρια που δικαιούμαστε!"

Συνάντηση Σαρηκεχαγιά-Μυτιληναίου

Μία συζήτηση, που μπορεί να μην είχε αποκλειστικό περιεχόμενο τον Ηρακλή, αλλά κάποια στιγμή η κουβέντα πήγε και εκεί, έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας στη Θεσσαλονίκη. Η συνάντηση έγινε χθες νωρίς το απόγευμα καθαρά όμως για επιχειρηματικούς και εμπορικούς λόγους και αφορούσε τον Ευάγγελο Μυτιληναίο και τον Γιάννη Σαρηκεχαγιά. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες κάποια στιγμή η κουβέντα των δυο ανδρών πήγε και στον Ηρακλή, με τον Γιάννη Σαρηκεχαγιά να λέει μεταξύ άλλων, ότι… «Πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα. Πρέπει να βοηθήσουμε τον Ηρακλή. Να ξεπεράσουμε τα δύσκολα. Εγώ βοηθάω, όσο μπορώ. Βλέπω, ότι ο Ρέμος είναι μόνος του και τα πράγματα δεν είναι καλά», τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής επί εποχής Σπανουδάκη και νυν χορηγός της ομάδας. Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος δεν στάθηκε και πολύ, λέγοντας μεταξύ των άλλων ότι δεν ασχολείται με την ομάδα και πώς ο Ρέμος είναι αυτός που έχει την ομάδα και πρέπει να πάρει τις αποφάσεις.

Τσιρίλο: «Μπορούμε να μειώσουμε τη διαφορά από την κορυφή»

Τσιρίλο: «Μπορούμε να μειώσουμε τη διαφορά από την κορυφή»

Ο Μπρούνο Τσιρίλο από παιχνίδι σε παιχνίδι εμφανίζεται όλο και πιο σταθερός στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ. Μαζί με τον Κοντρέρας, έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικό δίδυμο. Η άμυνα του Δικεφάλου τα πηγαίνει συνολικά αρκετά καλά, έχοντας παθητικό μόνο οχτώ γκολ σε 14 ματς. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να τα έχει πάει ακόμη καλύτερα αποφεύγοντας κάποια λάθη.
Όπως βέβαια θα μπορούσε να έχει καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή ο ΠΑΟΚ αν ήταν λίγο πιο τυχερός σε κάποια παιχνίδια, όπως αυτό της περασμένης Κυριακής με την Καβάλα. Ο Μπρούνο Τσιρίλο μίλησε στο Μετροπολις για την ατυχία της ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει τον Εργοτέλη για να κλείσει θετικά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί με θαυμασμό στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος έκανε το γήπεδο της Καβάλας να μοιάζει σαν μικρή Τούμπα.

-Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει ένα παιχνίδι στο οποίο είχε τρία δοκάρια. Ήταν το πιο άτυχο φετινό ματς της ομάδας;
«Είναι γεγονός ότι είχαμε πολλές ευκαιρίες για να πετύχουμε ένα τουλάχιστον γκολ και να φτάσουμε στη νίκη. Ακόμη είχαμε και τρία δοκάρια, οπότε ναι, μπορούμε να πούμε ότι ήταν το πιο άτυχο φετινό μας παιχνίδι ως τώρα».
-Είχες και εσύ ένα δοκάρι, σε μία προσπάθεια από το κέντρο του γηπέδου! Προσπάθησες να βάλεις γκολ από τη μεσαία γραμμή, αλλά αυτό δεν έγινε κατά λάθος. Το έχεις ξαναπροσπαθήσει αυτό και το δοκιμάζεις και στις προπονήσεις…
«Όταν έχω την αίσθηση ότι μπορώ να βάλω γκολ, το δοκιμάζω, ακόμη κι αν βρίσκομαι στο κέντρο του γηπέδου! Γιατί να μην βάλω γκολ και από τη μεσαία γραμμή ακόμη! Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά, αλλά για να τα πετύχεις πρέπει να δοκιμάσεις και να προσπαθήσεις. Εγώ δοκίμασα να βάλω γκολ με την Καβάλα από το κέντρο αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο».
-Είσαι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο;
«Σε γενικές γραμμές κάναμε ένα καλό παιχνίδι, αλλά δεν είχαμε το γκολ και έτσι δεν πήραμε τη νίκη μένοντας στο 0-0. Μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι μέχρι ένα βαθμό από την εικόνα της ομάδας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτελέσμα. Έπρεπε να κερδίσουμε. Δεν πήραμε τους τρεις βαθμούς της νίκης και αυτό μας πίκρανε. Ήταν ένα ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κερδίσει».
-Θεωρείς ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει περισσότερους βαθμούς ως τώρα στο πρωτάθλημα;
«Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε 6-7 βαθμούς περισσότερους, ίσως και περισσότερους, καθώς δεν φτάσαμε σε νίκες σε κάποια ματς στα οποία αξίζαμε τους τρεις βαθμούς».
-Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, με το οποίο ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και ακολουθεί μία μεγάλη διακοπή. Τι περιμένετε σε αυτό το παιχνίδι;
«Καταρχάς δεν πρέπει να έχουμε το μυαλό μας στις διακοπές που ακολουθούν, πρέπει να μείνουμε 100% συγκεντρωμένοι στον Εργοτέλη. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με μία καλή ομάδα, η οποία είναι δυνατή στην έδρα της. Οφείλουμε όλοι να δουλέψουμε σκληρά αυτή την εβδομάδα και να πάμε στην Κρήτη για να κάνουμε ένα καλό ματς και να κερδίσουμε».
-Πως ένιωσες βγαίνοντας να παίξεις στην Καβάλα σε ένα εκτός έδρας ματς και είδες 10.000 φίλους του ΠΑΟΚ στην κερκίδα;
«Ήταν απίστευτη η εικόνα! Πολύς κόσμος έλεγε ότι θα υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στην Καβάλα, αλλά αυτό που έγινε στο γήπεδο με τόσους οπαδούς μας ήταν απίστευτο. Το γήπεδο ήταν σαν μία μικρή Τούμπα! Ήταν φανταστική η ατμόσφαιρα που συνάντησα εγώ και οι συμπαίκτες μου βγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο. Πραγματικά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι τόσος πολύς κόσμος μας θα βρίσκεται κοντά μας σε ένα εκτός έδρας ματς. Ποτέ δεν έχω συναντήσει κάτι τέτοιο σε όλη μου την καριέρα, σε Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία! Ποτέ δεν έχω δει τόσο κόσμο να ακολουθεί την ομάδα του εκτός έδρας, όπως έκανε ο κόσμος του ΠΑΟΚ με την Καβάλα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι απίστευτος».
-Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Καβάλα, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Σας είπε κάτι διαφορετικό ο προπονητής στα αποδυτήρια ή έγινε κάτι άλλο για να παρουσιαστείτε τόσο καλύτεροι;
«Όχι δεν έγινε κάτι ξεχωριστό. Απλώς θέλαμε πολύ τη νίκη. Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να κερδίζουμε για μας αλλά και για τον κόσμο. Θέλουμε πάντα τη νίκη για τους φιλάθλους, για την ομάδα, για τον πρόεδρο για όλους όσους είναι στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε το παιχνίδι με την Καβάλα αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».
-Το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Εργοτέλη είναι ξεχωριστό, επειδή είναι το τελευταίο της χρονιάς;
«Όχι δεν είναι κάτι ξεχωριστό είναι ένα παιχνίδι όπως όλα το οποίο θέλουμε να κερδίσουμε για να μην αυξηθεί η διαφορά από την κορυφή. Σίγουρα όλοι θέλουμε τη νίκη για να κάνουμε χαρούμενα Χριστούγεννα και να βρεθούμε με χαμόγελα στις οικογένειές μας στη διακοπή του πρωταθλήματος».
-Στο τελείωμα του πρώτου γύρου, ο ΠΑΟΚ είναι 11 βαθμούς πίσως από την κορυφή. Στα 16 παιχνίδια που μένουν είναι εφικτό να μειώσει τη διαφορά από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, οι οποίοι δε χάνουν σχεδόν πουθενά βαθμούς;
«Σίγουρα η διαφορά μετά από 14 παιχνίδια είναι αρκετά μεγάλη. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα. Αλλά το να μειωθεί η διαφορά από την κορυφή εξαρτάται από εμάς. Εμείς θα κοιτάμε την ομάδα μας και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κερδίζουμε σε κάθε ματς. Υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά και στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά».

Ευρώπη "Καπαρώνει" την 12η θέση η Ελλάδα

http://www.sport24.gr/ast/cov/ue/uefa_2009_12_17_8_16_45_b.jpgΣταθερά στην 12η θέση παραμένει η Ελλάδα όσο αφορά την βαθμολογία της UEFA μετά και τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ντιναμό Βουκουρεστίου στο ΟΑΚΑ.Πολύ δύσκολα θα χάσει η χώρα μας της δωδέκατη θέση στη βαθμολογία της UEFA, μετά τις νίκες τόσο του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ, και την πρόκριση των "ερυθρολεύκων" στους "32" του Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και Παναθηναϊκού στην επόμενη φάση του Europa League.

Η Ελβετία που κυνηγούσε την χώρα μας, συνεχίζει με μόλις μια ομάδα στα ευρωπαϊκά κύπελλα (Κοπεγχάγη), ενώ μοναδικός κίνδυνος θα μπορούσε να θεωρηθεί το Βέλγιο, που βρίσκεται στην 14η θέση και συνεχίζει με τρεις ομάδες.

Εδώ να θυμίσουμε ότι την περίοδο 2010-2011 ο πρωταθλητής θα πάει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αν διατηρηθούμε στην 12η θέση φέτος, το ίδιο θα ισχύει και για την σεζόν 2011-2012.

Αναλυτικά η κατάταξη της UEFA:

1. Αγγλία 76.142 (6/7)
2. Ισπανία 74.471 (7/7)
3. Ιταλία 61.195 (7/7)
4. Γερμανία 58.374 (6/6)
5. Γαλλία 49.406 (4/6)
6. Ρωσία 42.458 (2/6)
7. Ουκρανία 39.350 (1/5)
8. Ρουμανία 38.991 (3/6)
9. Ολλανδία 35.546 (3/6)
10. Πορτογαλία 35.462 (3/6)
11. Τουρκία 33.650 (2/5)
12. Ελλάδα 29.099 (3/5)
13. Ελβετία 28.375 (0/4)
14. Δανία 27.350 (1/5)
15. Σκωτία 25.625 (1/6)
16. Βέλγιο 24.500 (3/5)
17. Τσεχία 21.975 (1/5)
18. Βουλγαρία 21.500 (1/4)
19. Αυστρία 18.575 (2/4)
20. Ισραήλ 18.125 (1/4)
21. Κύπρος 17.999 (0/4)

Πανσερραϊκός Βλέπει και τον Λουτσιάνο

http://www.sport24.gr/ast/cov/lu/luciano_2009_12_16_17_46_20_b.jpgΟ Πανσερραϊκός θα κινηθεί δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, καθώς θέλει στο τέλος της σεζόν να είναι μέσα στις ομάδες που θα πάρουν την άνοδο για την Σούπερ Λιγκ.Για τον λόγο αυτό, θα εξετάσει ότι καλό υπάρχει στην αγορά και ένας από τους παίκτες που βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του Γκιγιέρμο Όγιος, είναι και ο Λουτσιάνο.

Οι δύο άνδρες είχαν συνεργαστεί τόσο στον Ατρόμητο όσο και στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ έχει γίνει μια πρώτη διερευνητική επαφή για τις προθέσεις του παίκτη. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Πανσερραϊκός θα κινηθεί για την απόκτηση του Λουτσιάνο, μόνο αν μείνει ελεύθερος από την ομάδα της Ξάνθης.

Δόξα Δράμας Οι μετοχές στην Ερασιτεχνική

http://www.sport24.gr/ast/cov/do/doxa_2009_12_16_17_58_57_b.jpgΟι εξελίξεις στα διοικητικά της Δόξας Δράμας είναι ραγδαίες, καθώς η Ερασιτεχνική είναι αυτή που έχει πλέον τις μετοχές της ΠΑΕ.Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Χαράλαμπος Νικολαΐδης απέστειλε fax από τη Θεσσαλονίκη όπου βρισκόταν, στην Ερασιτεχνική, μέσω της οποίας γνωστοποίησε πως παραχωρεί το πακέτο των μετοχών έναντι 1 ευρώ συν το ΦΠΑ.

Έτσι, η διοίκηση της Ερασιτεχνικής Δόξας είναι αυτή που θα αποφασίσει πλέον για τον μέλλον της ΠΑΕ και για τον λόγο αυτό, συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο.

Ο Σάκης Ορφανίδης από την πλευρά του που έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τις μετοχές της ΠΑΕ, τόνισε πως: "Παραμένω στη διάθεση της Δόξας και στηρίζω μια πανδραμινή διοίκηση".

Λεβαδειακός Τα τυπικά μένουν για Αμπουμπακάρι

http://www.sport24.gr/ast/cov/ab/abubakari_2009_12_17_7_59_0_b.jpgΔυνατά έχει μπει στο μεταγραφικό παζάρι η ομάδα του Λεβαδειακού, που μετά την απόκτηση των Ντιόγο Σιστόν και Νάτσο Γκονζάλες από την Βαλένθια, είναι πολύ κοντά σε συμφωνία και με τους Μοκτάρ Αμπουμπακάρι και Ντιαλό.

Η μεταγραφή του Αμπουμπακάρι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού οι Βοιωτοί τα έχουν βρει σε όλα με τον ΠΑΟΚ για τον εξάμηνο δανεισμό του 23χρονου ποδοσφαιριστή. Όσο αφορά τον Ντιαλό, τα σενάρια είναι πολλά.

Το πρώτο θέλει την διοίκηση του Πανθρακικού να εξετάζει την περίπτωση δανεισμού του 24χρονου μεσοεπιθετικού, με σκοπό να ξεφορτωθεί το παχυλό του, για τα δεδομένα του συλλόγου, συμβόλαιο.

Το δεύτερο θέλει τον Λεβαδειακό να αγοράζει τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή, που την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε εξαιρετικό πρωτάθλημα

Τι δεν είπε ο Νικολαϊδης…

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd11/imgv3b_wjBgqrx5df.jpg

Πολύ λίγα τα όσα είπε ο Ντέμης προχθες το βράδυ στη συνέντευξή του. Και η δικαιολογία ότι η συνέντευξη διακόπηκε μισή ώρα πριν το φινάλε της, δεν τον καλύπτει. Είχε μιάμιση ώρα να έλεγε όλα όσα έπρεπε να ήθελε. Απλά, φάνηκε, ότι δεν ήθελε…

Και τι δεν είπε; Ο Ντέμης προσπάθησε να μιλήσει για τα χρέη, αλλά κανείς δεν κατάλαβε τελικά τι ήθελε να πει και τελικά πόσα χρωστάει πια η ΑΕΚ.

Επίσης, δεν είπε τίποτε για το γήπεδο στον ΟΔΔΥ, για τη Φιλαδέλφεια, γιατί δεν παραχώρησε την ΠΑΕ στον Μελισσανίδη, για το χρέος των 5 εκατομμυρίων ευρώ στην Empire με τις 80.000 φανέλες του Ρβάλντο (!), για το ηγεμονικό συμβόλαιο στον Φερέρ που ακόμα πληρώνει η ΑΕΚ, για τις 78 μεταγραφές που έγιναν στην περίοδο διαχειρίσεως του (!), για το διώξιμο του Ίβιτς, για τον ύμνο που πήγε να αλλάξει (!), για την εμφάνιση της ομάδας που πήγε και αυτή να την αλλάξει!

Στους 10 χειρότερους ο Πανθρακικός!

http://www.sport.gr/files/news/2009-12-15/1260918023_pan8rakikos_250x.jpgΤις 10 χειρότερες ομάδες του κόσμου επέλεξαν οι συντάκτες του goal.com και ανάμεσά τους έχουμε και έναν ελληνικό εκπρόσωπο. Συγκεκριμένα, ο Πανθρακικός πλασαρίστηκε στην 3η θέση της σχετικής λίστας, η οποία βασίζεται στα στατιστικά στοιχεία των ομάδων τη φετινή σεζόν.

Ας δούμε λοιπόν τους 10... εκλεκτούς:

1) Κάρπετ Μάστερς (Γκουάμ)

Και μόνο το όνομα τα λέει όλα για την πρωτοπόρο της λίστας! Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: σε 10 αγώνες που έχει δώσει τη φετινή σεζόν, μετρά ισάριθμες ήττες, ενώ έχει σκοράρει μόνο 2 φορές! Πόσα έχει δεχτεί; 55, ενώ παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια σκορ από αγώνες που έχει ηττηθεί - γιατί υπάρχουν κι άλλοι; - φέτος: 11-0, 10-0 και 9-0, με την πρώτη ήττα να έρχεται από την... Quality Distributors, δηλαδή τους Ποιοτικούς Διανομείς!

2) Χονγκ Λοκ (Μακάο)

Εχοντας συλλέξει μόλις έναν βαθμό από 14 αγώνες και έχοντας δεχτεί 54 γκολ, η Χονγκ Λοκ κερδίζει επάξια μια θέση στη λίστα. Ανάμεσα στις ήττες της περιλαμβάνεται και μία με το εντυπωσιακό 10-0.

3) Πανθρακικός (Ελλάδα)

Ο... δικός μας Πανθρακικός βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας. Η ομάδα του Αλμπέρ Καρτιέ είναι ουραγός της βαθμολογίας της Super League έχοντας συγκεντρώσει μόλις 2 βαθμούς μετά από 14 αγωνιστικές, ενώ έχει σκοράρει 7 γκολ δεχόμενη 30.

4) Μιλάνο (Σκόπια)

Μπορεί να έχει το ίδιο όνομα με την πόλη που έχει "γεννήσει" δύο από τους πιο γνωστούς ευρωπαϊκούς συλλόγους, τη Μίλαν και την Ιντερ, αλλά η σκοπιανή Μιλάνο δεν μοιράζεται και τις ποδοσφαιρικές επιδόσεις των σχεδόν συνονόματών της. Με μόλις μια νίκη και 16 ήττες και με 63 γκολ παθητικό, η Μιλάνο δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

5) ΠΔΡΜ (Μαλαισία)

Η ΠΔΡΜ δεν θα βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της Μαλαισίας την ερχόμενη σεζόν, καθώς υποβιβάστηκε συγκεντρώνοντας μόλις 3 βαθμούς από 26 αγώνες - κι οι 3 από ισάριθμες ισοπαλίες. Το παθητικό της ομάδας ήταν 76 γκολ.

6) Σαν Τζιοβάνι (Σαν Μαρίνο)

Το Σαν Μαρίνο θεωρείται βάσει αποτελεσμάτων μία από τις χειρότερες εθνικές ομάδες στον κόσμο, συνεπώς δεν είναι περίεργο που μία από τις ομάδες της χώρας βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα. Η Σαν Τζιοβάνι βρίσκεται στην τελευταία θέση του εγχώριου πρωταθλήματος με 3 βαθμούς από 11 αγώνες και πλασάρεται στην 6η θέση της κατάταξης, σύμφωνα με τους συντάκτες του goal.com.

7) Ντίνγκλι Σουάλοους (Μάλτα)

Η μαλτέζικη ομάδα ανέβηκε φέτος στην πρώτη κατηγορία του εγχώριου πρωταθλήματος, αλλά δεν φαίνεται να παραμένει πολύ εκεί, μετρώντας μόλις μια νίκη και 8 ήττες.

8) Μπαλόχ (Πακιστάν)

Η Μπαλόχ είναι η ουραγός του εγχώριου πρωταθλήματος με 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 22 ήττες μετά από 26 παιχνίδια. Το αγαπημένο σκορ ήττας της ομάδας είναι το 3-0, καθώς σε 5 από τα τελευταία 7 της παιχνίδια έχει ηττηθεί με το συγκεκριμένο σκορ!

9) Τορνάδος ντε Χουμακάο (Πουέρτο Ρίκο)

Η ομάδα από το Πουέρτο Ρίκο τερμάτισε στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος με μόλις 3 βαθμούς από 16 παιχνίδια και διαφορά τερμάτων -41!

10) Αϊμάν (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)

Αν και τα πηγαίνει εξαιρετικά στις εγχώριες διοργανώσεις κυπέλλου, δεν συμβαίνει το ίδιο και στο πρωτάθλημα, καθώς η ομάδα των |Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μετρά μέχρι στιγμής 8 ήττες σε ισάριθμους αγώνες πρωταθλήματος.

Φωτο Ημέρας

Οι... ομορφιές της ρουμάνικης δημοσιογραφίας!

Ειπε...............

"Δεν πρέπει να χάσουμε τον Ολυμπιακό από τα μάτια μας"

Nίκος Νιόπλιας

(...ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μετά τη νίκη επί της Ντιναμό Βουκουρεστίου).

Ψιθυροι......................

  • Ενας παλιός γνώριμος, ο σουηδός μπακ, Μίκαελ Νίλσον ήταν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, όπου παρακολούθησε τις προσπάθειες της πρώην του ομάδας απέναντι στην Ντιναμό.
  • Περίπου 30.000 κόσμος βρίσκεται στο ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ντιναμό Βουκουρεστίου. Ανάμεσά τους και 200 οπαδοί της ρουμάνικης ομάδας, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί, ανάβοντας πράσινες και κόκκινες φωτοβολίδες, όπως και ένα τεράστιο πανό με τον... Αγιο Βασίλη
  • Mε την ευκαιρία του ταξιδιού στην Λιθουανία για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Λιέτουβος Ρίτας, ο Λίνας Κλέιζα εγκαινίασε φιλανθρωπικό ίδρυμα. Το "Linas Kleiza Charity and Support Fund" μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 5.000 παιδιά, τα οποία θα διδάσκονται τα μυστικά του μπάσκετ.

Το "μπαμ" του Μπιγκ Μακ!!!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/eed54ea0a1eff31e91433ce2c76166f9_L.jpg?1260889451?1260889451?1260889451

Αυτά είναι! Το “μπαμ” έγινε και το έκανε η Καβάλα... Αυτόν που ήθελε ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κατά καιρούς κατάφερε να τον πάρει η ο Ψωμιάδης, “ο αγαπούλας”, ο “Big Mak” σαν χριστουγεννιάτικο δώρο στον κόσμο της ομάδας. Ο Σμόλαρεκ από σήμερα είναι και επίσημα παίκτης της Καβάλας.

Πολύ καλή μεταγραφική κίνηση που θα βοηθήσει πάρα πολύ τους αργοναύτες προσθέτοντας ποιότητα στην επίθεση. Η Καβάλα είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος αφού μέχρι τώρα έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο και τώρα με την προσθήκη του πολωνού φορ ίσως ξεκινήσει να κάνει και όνειρα εξόδου στην ευρώπη. Βέβαια αν ο Σμόλαρεκ παίξει καλό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα τότε δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα παραμείνει στην Καβάλα μέχρι το τέλος του συμβολαίου του καθώς οι μεγάλες ομάδες της Ελλάδας σίγουρα θα κάνουν κίνηση για να τον αποκτήσουν, αλλά δεν θα τον πάρουν τόσο εύκολα από τον Ψωμιάδη και σίγουρα όχι τζάμπα.

Τέλος το γυμνό για τη Νένα!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c5a4e8eb76ef448002c2ddd45c5e366b_L.jpg?1260959733?1260959733?1260959733

Η πρώην σύντροφος του Κριστιάν Βιέρι, Νένα Ρίστιτς αποφάσισε να σταματήσει τις γυμνές φωτογραφήσεις. Το μοντέλο από τη Σερβία πήρε αυτή την απόφαση επειδή θα γίνει μαμά.

Η 27χρονη καλλονή έγινε γνωστή λόγω της σχέσης της με τον Ιταλό επιθετικό και τόνισε ότι βάζει τέλος στις γυμνές φωτογραφήσεις: «Τώρα θα γίνω μητέρα και οι φωτογραφήσεις δεν βρίσκονται μέσα στα πλάνα μου. Το σώμα μου είναι τώρα τέλειο και το δείχνω χωρίς να ντρέπομαι αλλά είναι αρκετά όσα έχω κάνει». Ο Βιέρι ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που έκανε σχέση μαζί του καθώς μετά γνώρισε τον επιχειρηματία Giampaolo, ο οποίος είναι και ο πατέρας του παιδιού που περιμένει.

«Για την ιστορία και τον κόσμο»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/3a1b64e9cfd11e8dc5f3f1a903a3bf7c_L.jpg?1260998004?1260998004?1260998004Τα κίνητρα της ΑΕΚ για το ματς της Πέμπτης με την Μπενφίκα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. «Ασφαλώς και μας ενδιαφέρει το ματς. Υπάρχει μία ιστορία, υπάρχει ένας κόσμος και οι παίκτες μου θέλουν να παίξουν για τους εαυτούς τους. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Έχουμε στόχο τη νίκη», δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός και σε ερώτηση για τη δήλωση του Ζέσους ότι προτιμάει να κερδίσει την Πόρτο κι ας χάσει από την ΑΕΚ, απάντησε: «Και εγώ το ίδιο πιστεύω. Αν κι εγώ θα έπρεπε να διαλέξω ένα παιχνίδι, θα προτιμούσα να χάσουμε από την Μπενφίκα και να νικήσουμε την Κυριακή τον Αστέρα».

Καράμπελας: «Δεν είμαστε αδιάφοροι»
Ο Νίκος Καράμπελας ήταν ο ποδοσφαιριστής που εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι η ΑΕΚ δε θα είναι αδιάφορη την Πέμπτη.

«Αύριο θα παίξουμε χωρίς βαθμολογικό κίνητρο. Δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα είμαστε αδιάφοροι. Παίζει στο Γιουρόπα Λιγκ και πρέπει να κάνουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Ο αντίπαλος είναι ένα ισχυρό όνομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Όταν αγωνίζεσαι σε ένα μεγάλο σύλλογο όπως η ΑΕΚ σε κάθε αγώνα θα υπάρχει πίεση, το ξέραμε από την αρχή. Σε σπάνιες περιπτώσεις δεν θα έχεις άγχος. Αυτός ο αγώνας είναι τέτοιος, αλλά αυτό θα μας δώσει ένα κίνητρο παραπάνω, να παίξουμε πιο ήρεμα και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας. Τα μεγάλα ματς κρίνονται στη λεπτομέρειες. Η απόλυτη συγκέντρωση είναι αυτό το στοιχείο που δίνει τη νίκη. Κάθε αγώνας όμως είναι ξεχωριστός και ανάλογες είναι και οι οδηγίες του προπονητή», είπε ο Καράμπελας.

Τίποτα σοβαρό ο Χουανφράν
Καθαρή ήταν η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε χθες ο Χουανφράν. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής θα επιστρέψει στις προπονήσεις της ομάδας σε 2-3 μέρες.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Διατίθενται τα 1000 εισιτήρια

Υπήρχε μια επιφύλαξη στις τάξεις του κόσμου. Αν δηλαδή η Ξάνθη θα έδινε ή όχι εισιτήρια για το κυριακάτικο παιχνίδι. Τελικά, όλα πήγαν καλά για τον Ηρακλή. Στα μέτρα τάξης, που πραγματοποιήθηκαν χθες στην πόλη της Θράκης, οι «κυανόλευκοι» παρέστησαν εκπροσωπούμενοι από τον επιχειρησιακό διευθυντή, Παναγιώτη Μαυρίδη όπως συνηθίζεται άλλωστε και δέχθηκαν θετική απάντηση από τη γηπεδούχο ΠΑΕ και την αστυνομία στο αίτημά τους. Ο Ηρακλής εξασφάλισε 1.000 εισιτήρια στον αριθμό για τον… τελικό της Κυριακής και η ομάδα θα έχει τον 12ο παίκτη στο πλευρό της. Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί, πως τα εισιτήρια κοστίζουν 25 ευρώ. Το φαινόμενο των 40 ευρώ στους φιλοξενούμενους, που εμφανίζονταν συνεχώς στις αναμετρήσεις της Ξάνθης, έχει πάψει να υφίσταται, καθώς υπάρχει πλαφόν ανώτατης τιμής εισιτηρίου για τους φιλοξενούμενους στα 25 ευρώ από τη διοργανώτρια. Η τιμή είναι πάλι αλμυρή, αλλά τουλάχιστον κάτι είναι και αυτό.

Στη Μίκρα…

Από σήμερα θα ξεκινήσει η διάθεση των 1000 εισιτηρίων από τα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής στη Μίκρα. Οι «κυανόλευκοι» περιμένουν και αναμένεται να έχουν στα χέρια τους τα εισιτήρια ώστε να τα διαθέσουν στον κόσμο της ομάδας. Βεβαία από τα μέτρα τάξης έχει συμφωνηθεί, μετά από αποδοχή του αιτήματος και από την Ξάνθη, πως όσα εισιτήρια από τα 1000 θα περισσέψουν, θα υπάρχει ειδικό εκδοτήριο έξω από το μοναδικό «πέταλο» του γηπέδου της Ξάνθης (όπου θα φιλοξενηθούν οι οπαδοί της ομάδας) προκειμένου να διατεθούν στον κόσμο.

Προετοιμάζεται ο κόσμος

Η είδηση του ότι τελικά η ΠΑΕ πήρε εισιτήρια για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αντιμετωπίστηκε θετικά. Ο λαός του Ηρακλή ετοιμάζεται πλέον για τη συγκεκριμένη πολύ κρίσιμη αναμέτρηση. Προετοιμάζεται για έναν ακόμη τελικό. Άλλωστε μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, υπήρξαν σχόλια στήριξης στην ομάδα, μέσα από τα οποία προαναγγέλλονταν η παρουσία του κόσμου στην Ξάνθη. Ο κόσμος έχει δηλώσει αυτή του την απαραίτητη στήριξη στους «κυανόλευκους» και αναμένεται να δώσει ξανά βροντερό «παρών» σε ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι, ευελπιστώντας να δει τους ποδοσφαιριστές να τα δίνουν και πάλι όλα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αυτή τη φορά να παίρνουν και το πολύτιμο θετικό αποτέλεσμα, τους τρεις βαθμούς της νίκης. Πηγη Μετροσπορ

Αράνο: «Νίκη με Ολυμπιακό για τον κόσμο μας»

Αράνο: «Νίκη με Ολυμπιακό για τον κόσμο μας»

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η χριστουγιεννιάτικη γιορτή της ΠΑΕ Άρης για το ποδοσφαιρικό τμήμα, τους υπαλλήλους της εταιρείας και τις οικογένειές τους. Ο Κάρλος Αράνο στο περιθώριο της γιορτής, εξέφρασε την πίστη του για την νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Είμαστε σε καλή κατάσταση και έτοιμοι να κλείσουμε τον πρώτο γύρο κερδίζοντας μία μεγάλη ομάδα. Θέλουμε τη νίκη με τον Ολυμπιακό για να την αφιερώσουμε στον κόσμο μας. Πρέπει να είμαστε καλά σε όλους τους τομείς, έχουμε πλήρη επίγνωση για το τι πρέπει να κάνουμε και να νικήσουμε ένα μεγάλο αντίπαλο», ενώ συμπλήρωσε για την απουσία του δύο αγωνιστικών, λόγω της τιμωρίας του: «Είναι δύσκολο σαν επαγγελματίας να βλέπεις παιχνίδια από την κερκίδα. Ειδικά όταν υπάρχουν δύσκολες στιγμές για την ομάδα σου. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για όσα έκαναν στους δύο τελευταίους αγώνες που έλειπα», σχολίασε σχετικά και κατέληξε: «Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Αν δεν το πίστευα δε θα ήμουν εδώ. Θα δουλέψουμε σκληρά για να αρχίσουμε να έχουμε την απόδοση που όλοι θέλουμε».
Αύριο το απόγευμα οι ποδοσφαιριστές του Αρη θα επισκεφτούν το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης για να μοιράσουν δώρα, εν όψει των γιορτινών ημερών, στους μικρούς ενοίκους του.

Ντρόμπνιακ: «Άλλος ΠΑΟΚ το 2010»

Ντρόμπνιακ: «Άλλος ΠΑΟΚ το 2010»

«Ποιόν…; Τον Ντρόμπνιακ…; Σιγά…». Ήταν μια από τις αντιδράσεις, όταν βγήκε στην επικαιρότητα το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Μαυροβούνιο φόργουορντ. Ακόμα και όταν οι συζητήσεις ήταν προχωρημένες, ελάχιστοι πίστεψαν ότι το ζήτημα θα είχε αίσιο τέλος, με την λογική ότι ο «Δικέφαλος» προερχόταν από μια καταστροφική τετραετία, δεν μπορούσε να εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής και χρωστούσε σε όποιον μιλούσε… Ευρωπαϊκή γλώσσα. Ήταν βέβαια και το παρελθόν του Ντρόμπνιακ με την συμμετοχή του σε μεγάλες ομάδες, στο ΝΒΑ και κασέ που έφτανε τις 700 και 800 χιλιάδες ευρώ τα τελευταία χρόνια. Κι όμως… Ο Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ με το 1/5 των χρημάτων που συνήθισε να παίρνει, μετρά ήδη τρεις μήνες στην Ελλάδα και διψήφιο αριθμό επίσημων παιχνιδιών με τον ΠΑΟΚ. Και δεν φαίνεται να το έχει μετανιώσει. Ίσως τελικά μετά από μια τρομερή καριέρα-ήταν σε υψηλό επίπεδο για τέσσερα χρόνια και στο ΝΒΑ-να βρήκε στα 34 του την Ιθάκη του στο PAOK SPORTS ARINA.
«Τρεις μήνες στην Θεσσαλονίκη… Ούτε το πρόσεξα. Αυτά μόνο εσείς οι δημοσιογράφοι τα βλέπετε, έχετε μανία με τα στατιστικά. Αλλά το μπάσκετ έτσι είναι, γεμάτο αριθμούς» έλεγε στο «Μetrosport» ο Μαυροβούνιος και αφού δέχθηκε τις… περιποιήσεις του πάντα πλακατζή Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς, ο οποίος θέλησε ο φίλος του να βγει ωραίος στις φωτογραφίες. Τις φωτογραφίες που τόσο απεχθάνεται ο Μαυροβούνιος. Προτιμά να στριμωχθεί σε ένα «μίνι κούπερ» για μια ώρα, παρά να στηθεί μπροστά στον φακό.
Τελικά με αυτή την μικρή τριβή με την Ελληνική Α1 ποιες εντυπώσεις έχει αποκομίσει μέχρι τώρα; «Ενδιαφέρουσες… Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι εκτός από τις δύο πλούσιες ομάδες υπάρχουν και άλλες που είναι πολύ δυνατές ειδικά στην έδρα τους. Όπως το Μαρούσι και ο Πανελλήνιος… Είναι πολύ δύσκολο να τις κερδίσεις εκεί. Είναι και κάτι άλλο. Εκτός από τους διεθνείς παίκτες όπως ο Διαμαντίδης ή ο Σπανούλης υπάρχουν και πολλοί ακόμα υψηλής ποιότητας Έλληνες παίκτες. Γενικά το επίπεδο είναι καλό και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Κανένα παιχνίδια δεν μπορεί να θεωρείται εύκολο. Είδαμε ότι και ο Ηλυσιακός για ένα ημίχρονο ήταν πολύ ανταγωνιστικός».
-Και ο ΠΑΟΚ…;
«Έχουμε καλή ομάδα. Απλά ήμασταν άτυχοι με το πρόγραμμα αλλά και με την δική μας απόδοση γιατί χάσαμε τρία παιχνίδια στο τέλος. Το ρεκόρ 2-5 δεν μας αρέσει και για αυτό θα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο στην προπόνηση. Ελπίζω ότι θα κάνουμε ένα καλό καμπ μπακ για να μας βγει η δουλειά στο γήπεδο».
-Πέρα από το πρόγραμμα ήταν και οι αδυναμίες που έδειξε η ομάδα, δεν είναι ακόμα έτοιμη.
«Πρόκειται για μια καινούργια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες, κάτι που σημαίνει ότι η προσαρμογή δεν θα μπορούσε να ήταν άμεση και εύκολη. Χρειάζεται να παίξουμε αρκετά παιχνίδια μαζί, θέλουμε χρόνο, είναι δεδομένο. Αυτό το γεγονός και το πρόγραμμα μας άφησαν πίσω. Η σεζόν όμως είναι μεγάλη, έχουμε ακόμα 20 αγώνες, θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα και τώρα μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε στα Τρίκαλα. Μετά θα δούμε τα υπόλοιπα παιχνίδια».
-Ποιες ήττες πόνεσαν;
«Στο Μαρούσι και στην Καβάλα… Στην πρώτη περίπτωση παίξαμε πολύ καλά απέναντι σε μια ομάδα Ευρωλίγκα πολύ φορμαρισμένη εκείνη την εποχή και μας γλύστρισε η νίκη μέσα από τα χέρια μας. Στην Καβάλα δεν παίξαμε καλά και θυμώσαμε με την απόδοση μας».
-Νιώθεις ότι έχεις βρει τον ρόλο σου; Όταν έγινε γνωστή η μεταγραφή σου όλοι περίμεναν ότι θα παίζεις 30-35 λεπτά.
«Το μπάσκετ είναι διαφορετικό. Δεν γίνεται οι παίκτες πλέον να παίζουν 40 λεπτά. Είναι απαραίτητο το ροτέισον για να είναι φρέσκια μια ομάδα, να έχουν όλοι οι παίκτες ρυθμό. Αν δεις στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει ούτε μια ομάδα που να λειτουργεί με παίκτες του 40λεπτου. Ίσως οι πιο αδύναμες μόνο… Αν θέλεις να πετύχεις πρέπει να έχεις 10 ισάξιους παίκτες, δύο σε κάθε θέση. Έτσι είναι τώρα το μπάσκετ. Δες τον Παναθηναϊκό… 15-18 λεπτά ο κάθε παίκτης… Όταν φτάσεις σε αυτό το επίπεδο, θα είσαι ΟΚ. Τώρα δεν μπορεί να γίνει αυτό στον ΠΑΟΚ και καταλαβαίνω ότι μερικές φορές οι παίκτες που δεν παίζουν πολύ, στεναχωριούνται. Το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι μεγάλο, έχουμε πολύ και καλό υλικό και δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο το αν παίζουμε μια φορά την εβδομάδα. Είναι θέμα προσαρμογής. Φαίνεται ότι αυτό το στυλ το ανακάλυψε ο Ομπράντοβιτς και τώρα όλοι τον ακολουθούν».
-Με τον Μαρκόπουλο έχετε βρει κωδικό επικοινωνίας;
«Ναι μια χαρά είμαστε, καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο. Από την πρώτη στιγμή που αρχίσαμε την συνεργασία πίστεψα ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά».
-Προφανώς η φιλοσοφία του να παίζει με τους ψηλούς σε βολεύει…
«Φυσικά. Και εγώ ψηλός είμαι και χαίρομαι να αποτελώ μέρος αυτής της φιλοσοφίας. Το θέμα δεν είναι με ποιους παίζεις, αλλά όλη η ομάδα να βρίσκεται σε καλό επίπεδο και να δείξει στο παρκέ την πραγματική της αξία, γιατί είμαι σίγουρος ότι έχουμε υψηλά στάνταρτς σαν σύνολο. Δεν κοιτάμε τι έγινε μέχρι τώρα. Μένουν λεπτομέρειες να διορθώσουμε».
-Άρχισες να παίζεις επαγγελματικά στις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Με τόση εμπειρία πιστεύεις οτι από τότε έχει αλλάξει το μπάσκετ;
«Οι σημαντικές διαφορές δημιουργήθηκαν από την δεκαετία του ΄80 σε αυτή του ΄90. Τότε έπαιζαν στην Ευρώπη δύο Αμερικανοί και κανείς άλλος εκτός χώρας. Αυτοί αγωνίζονταν για 35-40 λεπτά και έπρεπε να πετυχαίνουν 30-35 πόντους. Δες σήμερα. Επτά ξένοι στην Ισπανία, έξι στην Ελλάδα… Το στυλ δεν έχει αλλάξει στην βάση του, ίσως τώρα είναι λίγο πιο σκληρό. Απλά υπάρχουν περισσότεροι παίκτες. Ποιος περίμενε στη δεκαετία του ’80 ότι θα έβγαιναν τόσοι καλοί παίκτες από την Γερμανία, την Τουρκία λόγου χάρη; Τώρα όλοι παίζουν μπάσκετ. Δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη που να μην διαθέτει τουλάχιστον 2-3 καλούς παίκτες. Η Τσεχία λόγου χάρη, η Φινλανδία, όλες οι χώρες… Το μπάσκετ έχει διαδοθεί πολύ».
-Φαίνεται και στο ΝΒΑ, όπου οι ομάδες επιλέγουν παίκτες από την Ευρώπη…
«Στα μέσα του΄90 και το ΝΒΑ άρχισε να βλέπει παίκτες από την Ευρώπη και τη Νότιο Αμερική. Το μάρκετινγκ κάνει άλλη δουλειά εκεί. Το θέμα είναι όμως ότι στο ΝΒΑ παίζουν δεκάδες Ευρωπαίοι, μερικοί από τους οποίους είναι σταρς. Ο Γκαζόλ, ο Νοβίτσκι, ο Πέτζα, ο Πάρκερ και αρκετοί ακόμα… Πάντως το ΝΒΑ είναι ένα μεγάλο ζήτημα και θα ήταν καλύτερα να μην το ανοίξουμε τώρα»
-Πως είναι να έχεις παίξει σε δύο Εθνικές ομάδες;
«Για μένα είναι το ίδιο. Σερβία και Μαυροβούνιο είναι ίδια κατάσταση σαν λαός και νοοτροπία. Το θέμα είναι πολιτικό με τον διαχωρισμό τους, αλλά η ουσία είναι αυτή. Πολλές ομάδες στην Σερβία έχουν δεκάδες παίκτες από το Μαυροβούνιο, δεν υπάρχουν διαφορές».
-Η δυναμική των δύο Εθνικών είναι διαφορετική όμως.
«Σίγουρα… Η Σερβία είναι μεγάλη, έχει την παράδοση, απλά έφυγε ένα μικρό της κομμάτι. Η Εθνική Μαυροβούνιου τώρα άρχισε. Έχουμε καλή ομάδα, το δείξαμε στα προκριματικά για το επόμενο Ευρωμπάσκετ, απλά οι αντίπαλοι μας ήταν σε πιο χαμηλό επίπεδο. Οι παίκτες της Εθνικής είναι σπουδαίοι. Ο Πέκοβιτς, ο Σκεπάνοβιτς, ο Γέρετιν, ο Ομάρ Κουκ και αρκετά ταλαντούχα νέα παιδιά με πολύ μέλλον. Πάντως έχουμε κερδίσει και ομάδες που έχουν παίξει σε τελικά Ευρωμπάσκετ όπως η Βοσνία, η Βουλγαρία και η Τουρκία».
-Βρήκες στον ΠΑΟΚ και στην Θεσσαλονίκη αυτό που ήθελες; Πως περνάς γενικά;
«Νιώθω πολύ καλά εδώ. Είτε αυτό αφορά το μπάσκετ είτε την ζωή μου. Μου αρέσει η Θεσσαλονίκη, μου ταιριάζει, άλλωστε εδώ ο κόσμος έχει την ίδια νοοτροπία με τους Σέρβους».
-Σου λείπει η πατρίδα σου;
«Ναι μου λείπει. Έχω τρία παιδιά, τα δύο είναι δίδυμα ενάμισι έτους και δεν είναι εύκολο να είσαι μακριά τους. Είχαμε συζητήσει με την σύζυγο για το αν θα μετακομίσουμε οικογενειακώς στην Θεσσαλονίκη, αλλά με τρία παιδιά έπρεπε να μεταφέρουμε τα πάντα. Η γυναίκα μου με το μεγαλύτερο παιδί έχουν έρθει αρκετές φορές. Έχουμε τους παππούδες στο Βελιγράδι που φροντίζουν τα μικρά. Θα έρθουν όμως σύντομα να με δουν. Ίσως όλοι έρθουν τον Μάρτιο, να είναι δύο χρονών τα μικρά για να μπορούν να μετακινηθούν καλύτερα. Για την ώρα είμαι μόνος, αλλά και αυτές οι θυσίες χρειάζονται».
-Οπότε πως περνάς τον χρόνο σου εδώ μόνος;
«Η Θεσσαλονίκη σε κάνει να ξεχνιέσαι. Με τα παιδιά από την ομάδα κάνουμε παρέα, βγαίνουμε για φαγητό, καφέ. Έχω πολύ καλή σχέση με τους Έλληνες παίκτες του ΠΑΟΚ. Βλέπω και συχνά τον Βλάντο Πέτροβιτς που είμαστε φίλοι από τότε που παίζαμε μαζί στην Παρτιζάν».
-Η άφιξη του Μιλισάβλιεβιτς βοηθά και σένα, έτσι;
«Φυσικά… Είναι φοβερός παίκτης, η προσθήκη είναι πολύ σημαντική, αλλά πάνω από όλα σε ανθρώπινο επίπεδο, είναι σημαντικό να έχεις στην ομάδα κάποιον που ξέρεις από παλιά, να μιλήσεις την ίδια γλώσσα. Η παρέα έχει άλλο νόημα έτσι».
-Στο ΝΒΑ είχες ανάλογη παρέα;
«Φυσικά… Είχα την γυναίκα μου, αλλά ήταν ακόμα ο Ραντμάνοβιτς, άλλοι παίκτες από την χώρα μου και αρκετοί Σέρβοι που έμεναν στις πόλεις όπου έπαιξα. Εντάξει, δεν είναι η πρώτη φορά που παίζω εκτός Σερβίας, έχω συνηθίσει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».
-Με τον… δικό μας τον Πέτζα μιλάς; Πόσο καθοριστικό ρόλο έπαιξε για να συμφωνήσεις με τον ΠΑΟΚ;
«Μιλάμε συχνά με τον Πέτζα, αλλά περισσότερο για γενικά θέματα, για το μπάσκετ, όχι ειδικά για τον ΠΑΟΚ, αν και συνεχώς με ρωτά πως πάμε . Είχαμε μιλήσει και πριν υπογράψω. Ήθελα να ακούσω τι είχε να μου πει για την όλη κατάσταση. Δεν μπορώ να πω ότι αυτός με έπεισε, ήταν κάτι που το αποφάσισα μέσα μου, αλλά η γνώμη του έπαιξε ρόλο».
-Χρήμα ή δόξα…; Νιώθεις ότι είσαι ένας μποέμ του μπάσκετ;
«Αυτό που νιώθω είναι ότι ακόμα μπορώ να παίζω, ότι είμαι σε καλή φόρμα. Χρήματα… Εντάξει, τώρα πλέον μπορώ να κάνω υπομονή αναφορικά με τα χρήματα, αλλά ένας επαγγελματίας δεν μπορεί να παίζει απλήρωτος. Χάνεις έτσι το μυαλό σου, ρωτάς τον εαυτό σου… τι διάολο κάνω εγώ τώρα εδώ. Αυτή είναι η ζωή σου, επαγγελματικό το μπάσκετ. Δεν ξέρω αν είμαι μποέμ, δεν το σκέφτηκα ποτέ έτσι. Την δουλειά μου θέλω να κάνω, γιατί το μπάσκετ είναι που λατρεύω. Όσο για την δόξα…; Ποιος παίζει απλά για να παίζει; Υπάρχουν στόχοι, τους βάζεις σχεδόν κάθε μέρα. Νίκες, τίτλοι… Έτσι το ευχαριστιέσαι».
-Αισθάνεσαι διαφορετικά τα Χριστούγεννα…;
«Όχι ιδιαίτερα… Και εγώ ορθόδοξος είμαι, ξέρεις οτι οι Σέρβοι τα γιορτάζουν αργότερα στις 7 Ιανουαρίου, αλλά όχι δεν σημαίνει κάτι διαφορετικό για μένα. Μου αρέσει όμως η ατμόσφαιρα, μου αρέσω να βλέπω τον κόσμο στον δρόμο αυτές τις μέρες, τα μαγαζιά, η κίνηση… Περισσότερο είναι για τα παιδιά. Συνήθισα να παίζω μπάσκετ τα Χριστούγεννα, απλά θα ήθελα να τα περάσω με τα παιδιά μου».
-Θα είναι το 2010 διαφορετικό για τον ΠΑΟΚ; Τι να περιμένει ο κόσμος…;
«Η ομάδα θα παίζει καλύτερα κάθε φορά. Είμαι αισιόδοξος, ο χρόνος δουλεύει για μας. Το μόνο που θέλω από τους φιλάθλους μας είναι να μείνουν κοντά μας, να έρθουν ακόμα περισσότεροι στο γήπεδο, να το κάνουμε… και λίγο Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και μέχρι το τέλος θα είναι πολύ διαφορετικός από ότι μέχρι τώρα».

«Θέλω να πάω στην Τούμπα…»

Ο αθλητισμός, το μπάσκετ είναι η ζωή του. Ο Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο χόμπι, αλλά δεν… αφήνει να πέσει κάτω τίποτα που έχει να κάνει με τα σπορ και ειδικά με τα ομαδικά αθλήματα. Όπως όλοι οι Σέρβοι έτσι και ο 34χρονος φόργουορντ έχουν αδυναμία στο ποδόσφαιρο. Και με τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ σε καλό μομέντουμ, με όλο τον κόσμο δίπλα του, λογικό είναι και ο Μαυροβούνιος-φανατικός…Παρτιζάνος και αυτό αποτελεί μια καλή βάση με την αδελφική σχέση των δύο «ασπρόμαυρων» ομάδων Βελιγραδίου και Θεσσαλονίκης- να θέλει να ζήσει την γεμάτη Τούμπα. Όπως αυτή που ζούσε παλιότερα στα μεγάλα παιχνίδι Ευρωλίγκα στην Χάλα Πιονίρ, ή
-Το ποδόσφαιρο σου αρέσει;
«Μου αρέσουν όλα τα σπορ. Παρακολουθώ ποδόσφαιρο, μου αρέσει πολύ. Βλέπω και πολύ μπάσκετ. Τα πάντα… Ευρωλίγκα, ΝΒΑ, NCAA, Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα… Θέλω ανά πάσα στιγμή να ξέρω τα πάντα. Θα με ρωτήσεις σίγουρα για το ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ και αν έχω δει κάποιο παιχνίδι».
-Με πρόλαβες…
«Μόνο στην τηλεόραση… Δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν συμπίπτει το πρόγραμμα για να μπορέσω να πάω στο γήπεδο. Τώρα παίζει Σάββατο το ποδόσφαιρο, αλλά εμείς εκείνη την μέρα θα είμαστε στα Τρίκαλα, όπου παίζουμε την επομένη. Θέλω να πάω στην Τούμπα και ελπίζω να το κάνω μόλις βολέψει το πρόγραμμα. Έχω δει την ατμόσφαιρα, είναι φοβερή, μακάρι να την βλέπουμε και στο μπάσκετ. Άλλωστε δεν είναι κάτι νέο για μένα, ξέρω τι σχέση έχει η ομάδα με τους φιλάθλους της. Όλη η Ευρώπη γνωρίζει για το πόσο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αγαπούν φανατικά και μαζικά την ομάδα τους».Πηγη Μετροσπορ

Ασταμάτητος ο Ηρακλής, 67-57 τη Νήαρ Ηστ

Ασταμάτητος ο Ηρακλής, 67-57 τη Νήαρ Ηστ
Ασταμάτητος ο Ηρακλής πέτυχε μία ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ. Στο «καυτό» Ιβανώφειο, οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν της Νήαρ Ηστ με 67-57, παίρνοντας ένα ακόμη «δίποντο» στην προσπάθεια που κάνουν για επαναφορά στην Α1. Ο αγώνας ήταν ο εξ αναβολής της 5ης αγωνιστικής.
Τα δεκάλεπτα: 19-17, 33-32, 46-44, 67-57.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Κακιούσης): Καστλ 11(2), Κέκελης 5(1), Καμπερίδης 2, Λαμπρόπουλος 15, Λάππας, Καραποστόλου 11(2), Πέτροβιτς 10(2), Τσαμάτος 5, Μπούτσι 5, Δέσπος 3.
ΝΗΑΡ ΗΣΤ (Καρνέσης): Στανόγιεβιτς 6(2), Μίχαλος 11(2), Κόκκαλης 9, Κεφαλάς, Πανάρας 2, Κουτρούλιας 19(1), Μαχαίρας 6, Κόκκαλιάς, Γκρούντμπεργκ 4, Ζούκας

Επιλογή Κόκκαλη

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f17819904a872d85010bd8837f9fbddb_L.jpg?1261009775?1261009775?1261009775

Ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι αποφασισμένος να κάνει την διαφορά στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και να προσφέρει στον Ζίκο ένα δεκάρι που θα κάνει την διαφορά. Έναν παίκτη που θα ανεβάσει στα ύψη τον ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας αλλά και θα πάει μια σκάλα πάνω την ποιότητα των «ερυθρολεύκων».

Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών είναι διατεθειμένος να δαπανήσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να κάνει το... μπαμ και ήδη ήρθαν στο φως τα πρώτα ονόματα.

Προχωράει η εκκαθάριση του Κούπερ


O Έκτορ Ραούλ Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου... Φαίνεται ότι τα πράγματα είναι απλά για τον Κούπερ και αυτό που μπορεί να διακρίνει κανείς μέσα από τις επιλογές του είναι ότι ετοιμάζεται, έτσι κι αλλιώς, για αρκετές αλλαγές. Ο Αργεντίνος τεχνικός του Αρη είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε εκκαθάριση μέχρι και το καλοκαίρι προκειμένου να διαμορφώσει νέο σκηνικό που θα φέρει την υπογραφή του.

Μέχρι τότε θα επιχειρήσει να... σώσει την παρτίδα και να κάνει ότι είναι δυνατόν με τους παίκτες του για να εξασφαλιστεί η Ευρώπη. Αυτός είναι ένας εφικτός στόχος και άμεσα θα διακρίνουμε τις επόμενες κινήσεις του.


Ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κλείσει ήδη το κεφάλαιο μεταγραφές για τον Ιανουάριο. Γίνεται λόγος για τρεις μεταγραφές, από το εξωτερικό και που θα αναμορφώσουν σε σημαντικό βαθμό το υλικό της ομάδας του, όπως ακριβώς επιθυμεί ο ίδιος ο τεχνικός της ομάδας του Αρη.

Τρεις μεταγραφές που θα φέρουν άλλον αέρα στην ομάδα του. Όσο ακούγονται για τον Πετρόπουλο, τον Μάντζιο και τον Ρεκόμπα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Οι δημοσιεύσεις σχετικά με τις μεταγραφές των κιτρίνων απέχουν αρκετά από αυτές που έχουν ήδη ολοκληρωθεί σε σημαντικό βαθμό.


Τα εισιτήρια με Ολυμπιακό
Η ανακοίνωση της επέκτασης του συμβολαίου του Έκτορ Κούπερ έχει φέρει ένα νέο κλίμα ενθουσιασμού στην ομάδα και πολύ περισσότερο δε στις τάξεις των φιλάθλων της.

Και αυτό το διαπιστώνει κανείς από την ανταπόκριση του κόσμου για το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στο Κλέανθης Βικελίδης, το οποίο αναμένεται να είναι γεμάτο.

Τα εισιτήρια του ντέρμπι έχουν βγει ήδη σε κυκλοφορία και διατίθενται από το Aris Mobile. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μάλιστα η κίνηση είναι ήδη αυξημένη από χθες το πρωί και σίγουρα θα... κορυφωθεί όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζει η ώρα του μεγάλου αυτού αγώνα.

Οι τιμές τους είναι οι ίδιες με όλα τα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια του Aρη και είναι οι εξής: ΘΥΡΕΣ 1-3(15 ΕΥΡΩ), ΘΥΡΑ 2(25 ΕΥΡΩ), ΘΥΡΕΣ 5-6-9(35 ΕΥΡΩ), ΘΥΡΑ 7 (50 ΕΥΡΩ), ΘΥΡΑ VIP(150 ΕΥΡΩ), ενώ σημειώνεται ότι λόγω της πληρότητας των θέσεων από κατόχους διαρκείας στην θύρα 9, για λόγους ασφαλείας, στην συγκεκριμένη θύρα δεν θα ισχύει η δωρεάν είσοδος των παιδιών.

Εφυγε σαν φίλος ο Αλβαρο Ρεκόμπα


Κωνσταντίνος Τσακίρης και Αλφαρο Ρεκόμπα Ο Αλβάρο Ρεκόμπα δεν είναι πλέον κάτοικος... Νέας Σμύρνης. Ο Ουρουγουανός έλυσε την Τετάρτη το συμβόλαιό του με τον Πανιώνιο, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την συνεργασία του, που έγινε γνωστή παγκοσμίως.

"Ο Αλβαρο Ρεκόμπα επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΠΑΕ Πανιωνίος, όπου μέσα σε φιλικό και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, συμφώνησε με τους ανθρώπους της διοίκησης την λύση της συνεργασίας του με τον Πανιώνιο.

Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ευχαριστεί τον Αλβαρο Ρεκόμπα για την παρουσία του στην ομάδα μας, γεγονός που έκανε το όνομα του ιστορικότερου συλλόγου της Ελλάδας, γνωστό παγκοσμίως. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια. Για εμάς θα είναι πάντα ένας φίλος".

Πλέον ο Πανιώνιος έχει κενή θέση ξένου στο ρόστερ του και για την ώρα τουλάχιστον φαίνεται πως θα προσπαθήσει για την απόκτηση του Μπλάζιτς από τον Λεβαδειακό. Ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας δεν θέλει να μείνει άλλο στην Λιβαδειά και το μόνο που απομένει είναι να συναινέσει ο Γιάννης Κομπότης στην αποδέσμευσή το

Νυστέρι για Μουσλίμοβιτς


Σάντος και Μουσλίμοβιτς Στο χειρουργείο μπαίνει την Πέμπτη ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος επιθετικός θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση στο δεξί του γόνατο αφού μετά τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι θα πρέπει να «επιδιορθωθεί» βλάβη στον μηνίσκο. Ο Μούσλι θα λείψει περίπου ένα μήνα από τις υποχρεώσεις της ομάδας του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ θα εξακολουθήσει να παίζει με τον Παπάζογλου μοναδικό επιθετικό κρούσης και θα αναμένει τον Φιλομένο που υπολογίζεται ότι επιστρέφει στην ενεργό δράση στα τέλη του ερχόμενου μήνα.

Υπό κανονικές συνθήκες, το επόμενο βήμα για τον ΠΑΟΚ θα είναι να αποκτηθεί ένας επιθετικός προκειμένου να τοποθετηθεί σε θέση βασικού και να προσφέρει λύσεις τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ εκτός από την έλλειψη ποδοσφαιριστών, δείχνει να έχει σημαντικό πρόβλημα στο γκολ.

Αποκλεισμός σοκ για την Ομόνοια


Απογοήτευση στην Ομόνοια Αποδοκιμασίες κατά του Τάκη Λεμονή από τους φιλάθλους της Ομόνοιας, μετά τον αποκλεισμό της ομάδος τους από τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κύπρου. Η ΑΕΛ επιβλήθηκε των "πρασίνων" στο ΓΣΠ με 2-0 καλύπτοντας το 1-0 του πρώτου αγώνα. Μετά το τέλος 500 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τα αποδυτήρια και φώναζαν συνθήματα κατά του Λεμονή, από τον οποίο ζητούσαν να παραιτηθεί. Συνθήματα υπήρχαν και κατά των παικτών.


Με το ίδιο σκορ επικράτησε και ο Απόλλων της Νέας Σαλαμίνας ανατρέποντας το 1-0 του πρώτου αγώνα, ενώ η ΑΠΕΠ με γκολ του Γκράβενσεν στο 88 νίκησε με 1-0 της Δόξας και πήρε το εισιτήριο για τους "8"

Μεγάλο διπλό της Μπορντό


Οι παίκτες της Μπορντό πανηγυρίζουν ακόμα μία νίκη Η Μπορντό ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής της (εξ αναβολής) 11ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος. Οι «γιρονδίνοι» επικράτησαν 1-0 στο Μονπελιέ της τοπικής ομάδας και ξέφυγαν έξι βαθμούς στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, επιβεβαιώνοντας ότι είναι το φαβορί για να διατηρήσουν τον τίτλο στο σαμπιονά.

Η Μαρσέιγ χάρη σε γκολ του Ντιαβαρά στις καθυστερήσεις πέρασε με 2-1 από την έδρα της Λοριάν και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, ενώ η Λιόν επέστρεψε στις νίκες, αφού επικράτησε -έστω και με τα... χίλια ζόρια- 2-0 της Μπουλόν στο «Ζερλάν».

"Σκόνταψε" η Παρί Σεν Ζερμέν στο "Παρκ Ντε Πρενς" απέναντι στη Λανς. Οι "πρωτευουσιάνοι" αν και προηγήθηκαν στο 70ό, τέσσερα λεπτά αργότερα ισοφαρίστηκαν και οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1

Τα αποτελέσματα
Λε Μαν-Γκρενόμπλ 1-0
(7o Χέλσταντ)

Λοριάν-Μαρσέιγ 1-2
(53oπεν. Βαϊρουά - 68o Αγιού, 90ό+ Ντιαβαρά)

Λιόν-Μπουλόν 2-0
(72o Πιάνιτς, 90ό+ Ντελγκάδο)

Μονακό-Ρεν 1-0
(20ό Παρκ)

Μονπελιέ-Μπορντό 0-1
(58o Ζουσιέ)

Νανσί-Νις 2-0
(50ό Φερέ, 52o Μαλόνγκα)

Παρί Σεν Ζερμέν-Λανς 1-1
(70ό Μακελελέ - 74ο Μαουλιντά)

Στις 10/12
Λιλ-Σεντ Ετιέν 4-0
(33o Φρο, 58oπεν. Καμπαγέ, 72o Ζερβίνιο, 82o Ραμί)

Τουλούζ-Σοσό 2-0
(49o, 51o Γκινιάκ)

Στις 15/12
Βαλανσιέν-Οσέρ 0-0

Στο τελικό του παγκόσμιου συλλόγων η Μπάρτσα


O Μέσι ξεκλείδωσε την Ντιναμό Η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων και το Σάββατο θα διεκδικήσει το τρόπαιο εναντίον της Εστουντιάντες, στο Αμπου Ντάμπι. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά, αλλά χρειάστηκε να επιστρατευθεί ο Λιονέλ Μέσι, για να επικρατήσουν 3-1 της Ατλάντε στον σημερινό ημιτελικό.

Οι Μεξικανοί προηγήθηκαν μόλις στο 5ο με τον Ρόχας, ενώ στο 37ο ισοφάρισε ο Μπούσκετς. Στο 53ο ο Μέσι αντικατέστησε τον Γιάγια Τουρέ και δύο λεπτά αργότερα έδωσε το προβάδισμα στη "Μπάρτσα", που καθάρισε το ματς στο 67ο με τον Πέδρο να διαμορφώνει το τελικό 3-1.
Την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων κατέκτησε η Οκλαντ Σίτι. Η ομάδα από τη Νέα Ζηλανδία επικράτησε 3-2 της Μαζέμπε (Δημ.Κονγκό) στο Αμπου Ντάμπι, σε ένα συναρπαστικό ματς και με τον Ρίκι Βαν Στέιντεν να σημειώνει το νικητήριο γκολ στο 94ο! Η Μαζέμπε έμεινε με 10 παίκτες από το 24ο λόγω αποβολής του τερματοφύλακά της, Κιντιάμπα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα βρέθηκε πίσω στο σκορ, από γκολ που πέτυχε ο Χέιν.

Παρόλα αυτά, οι Αφρικανοί βρήκαν στο σθένος να "γυρίσουν" το ματς και με γκολ των Κασόνγκο (60ο), Κασουσούλα (67ο) προηγήθηκαν 2-1. Στο 72ο και πάλι ο Χέιν ισοφάρισε, για να έλθει στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βαν Στέιντεν και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (9-19/12/2009 στο Αμπου Ντάμπι)
Μετέχουν οι ομάδες:
Μπαρτσελόνα (Ισπανία - Κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ)
Ποχάνγκ Στίλερς (Νότια Κορέα - Κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας)
Μαζέμπε (Δημ. Κονγκό - Κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ Αφρικής)
Ατλάντε (Μεξικό - Κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ CONCACAF)
Οκλαντ Σίτι (Νέα Ζηλανδία - Κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ Ωκεανίας)
Εστουντιάντες ντε Λα Πλάτα (Αργεντινή - Κάτοχος του Κόπα Λιμπερταδόρες)
Αλ Αχλί (Η.Α.Ε. - Εκπρόσωπος της διοργανώτριας χώρας)

Αο φάση
09/12/2009: Οκλαντ Σίτι-Αλ Αχλί 2-0

Βο φάση
11/12/2009: Μαζέμπε-Ποχάνγκ Στίλερς 1-2
12/12/2009: Οκλαντ Σίτι-Ατλάντε 0-3

Ημιτελικοί
15/12/2009: Ποχάνγκ Στ.-Εστουντιάντες 1-2
16/12/2009: Ατλάντε-Μπαρτσελόνα 1-3

Αγώνας Κατάταξης:
16/12/2009: Μαζέμπε-Οκλαντ Σίτι 2-3

Αγώνας για 3η θέση
19/12/2009: Ποχάνγκ Στίλερς-Ατλάντε

Τελικός
19/12/2009: Εστουντιάντες-Μπαρτσελόνα

ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΕΤΟΣ ΧΩΡΑ 1ος 2ος 3ος
2005 Ιαπωνία Σάο Πάουλο Λίβερπουλ Ντεπορτίβο Σαπρίσα
2006 Ιαπωνία Ιντερνασιονάλ Μπαρτσελόνα Αλ Αχλί
2007 Ιαπωνία Μίλαν Μπόκα Τζούνιορς Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς
2008 Ιαπωνία Μάντσεστερ Γ. Λίγκα Ντε Κίτο Γκάμπα Οσάκα
2009 Η.Α.Ε.

Πρόκριση για την Ιντερ


Φάση από το παιχνίδι Ιντερ-Λιβόρνο Με γκολ του Σνέιντερ στο 61ο η Ιντερ νίκησε 1-0 τη Λιβόρνο και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ιταλίας. Η ομάδα του Μουρίνιο έχασε σωρεία ευκαιριών για να πετύχει πιο ευρεία νίκη, ωστόσο, πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και ταυτόχρονα το ειστήριο για τους "8" της διοργάνωσης. Και οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν με πολλές αλλαγές στην 11άδα τους.

Το αποτέλεσμα
Ιντερ - Λιβόρνο 1-0
(61ο Σνέιντερ)

Πέρασαν τα φαβορί στο Γιουρόπα Λιγκ


Καμαρά και Ζαμόρα πανηγυρίζουν Η Φούλαμ παρατάχθηκε με αλλαγές στην Ελβετία, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να πάρει τη νίκη επί της Βασιλείας και την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Ως πρώτη τερμάτισε η Ρόμα μετά το 3-0 στη Σόφια, ενώ προκρίθηκε και η Χέρτα μετά το 1-0 επί της Σπόρτινγκ στο Βερολίνο.

Η Κλαμπ Μπριζ, όχι μόνο δεν γνώρισε την ήττα από την Τουλούζ, αλλά νίκησε στις καθυστερήσεις και πήρε το δεύτερο εισιτήριο μετά τη Σαχτάρ. Στην Πράγκα η Κοπεγχάγη ήταν επιβλητική, νίκησε τη Σπάρτα και πέρασε, ενώ η Βέρντερ έκανε διπλό στο Μπιλμπάο και πήρε την πρώτη θέση.

Προκρίθηκαν
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Σπόρτινγκ
Χέρτα Βερολίνου
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Ρόμα
Φούλαμ
6ος ΟΜΙΛΟΣ
Γαλατάσαραϊ
Παναθηναϊκός
10ος ΟΜΙΛΟΣ
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Κλαμπ Μπριζ
11ος ΟΜΙΛΟΣ
Αϊντχόφεν
Κοπεγχάγη
12ος ΟΜΙΛΟΣ
Βέρντερ Βρέμης
Μπιλμπάο

--4ος ΟΜΙΛΟΣ--
Χέρτα Βερολίνου - Σπόρτινγκ Λισ. 1-0
(70ό Κατσαρ)

Χέρενφεν - Βέντσπιλς 5-0
(55ο Βαϊρίνεν, 58ο Φαν Ελμ, 77ο, 78ο Σίμπον, 88ο Γιανμάατ)

--5ος ΟΜΙΛΟΣ--
ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Ρόμα 0-3
(45ο, 52ο Τσέρκι, 89ο Σκαρτνίνα)

Βασιλεία - Φούλαμ 2-3
(64οπεν. Φράι, 87ο Στρέλερ - 42ο,45ο Ζαμόρα, 77ο Γκέρα)

--6ος ΟΜΙΛΟΣ--
Παναθηναϊκός-Ντιναμό Βουκ. 3-0
(54ο Ρουκάβινα, 80ό,85ο Σισέ)

Στουρμ Γκρατς-Γαλατασαράι 1-0
(21ο Μπάιχλερ)

--10ος ΟΜΙΛΟΣ--
Μπριζ - Τουλούζ 1-0
(90ό+ Πέρισιτς)

Παρτιζάν - Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0
(6ο Ντιαρά)

--11ος ΟΜΙΛΟΣ--
Σπάρτα Πράγας - Κοπεγχάγη 0-3
(22ο, 30ό Ν� Ντόι, 54οπεν. Γκρόνκιερ)

Κλουζ - Αϊντχόφεν 0-3
(19οπεν. Λάζοβιτς, 68ο, 90ό Αμραμπάτ)

--12ος ΟΜΙΛΟΣ--
Αθλ. Μπιλμπάο - Βέρντερ Βρέμης 0-3
(13ο Πιζάρο, 21ο Νάλντο, 36ο Ρόζενμπεργκ)

Νασιονάλ - Αούστρια Βιένης 5-1
(23ο, 57ο Ρούμπεν Μίκαελ, 33ο Ματέους, 61ο Τομάσεβιτς, 66ο Φελίπε Λόπες - 21ο Σουμάχερ)

Θρίαμβο η Τότεναμ, αγχωτικό 2-1 η Τσέλσι!


Ο Νίκο Κράνιτσαρ πανηγυρίζει, με τον Πίτερ Κράουτς πίσω του Σε ένα δυνατό παιχνίδι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 37' με τον Νίκο Κράνιτσαρ. Ο Λένον σέντραρε, ο Κράουτς πήρε δύσκολη κεφαλιά προς το τέρμα, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Αιρλαντ και στρώθηκε στον Κροάτη, που έκολα σκόραρε.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, στο 53' έγινε το 2-0, όταν πάλι ο Κράουτς πήρε την κεφαλιά, και ο Ζερμέν Ντεφόε έφτασε τα προβολή τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα.
Στο 92' ο Κράνιτσαρ άλλαξε σε κόρνερ τη μπάλα με τον Λένον, μπήκε από πλάγια πέρασε δύο αντιπάλους και πλάσαρε τον Γκίβεν.
Ηταν η πρώτη ήττα της Σίτι μετά το ντέρμπι του Μάντσεστερ τον περασμένο Σεπτέμβρη και μόλις δεύτερη στο πρωτάθλημα.

Η πρωτοπόρος Τσέλσι απειλήθηκε σοβαρά με νέα απώλεια στην έδρα της, από την ουραγό Πόρτσμουθ αυτή τη φορά.
Αν και προηγήθηκε στο 23' με σουτ του Ανελκά, ισοφαρίστηκε στο 51' από τον Γάλλο Φρεντερίκ Πεκιόν, με τον Αντσελότι να ψάχνει τι φταίει στην άμυνά του.
Χωρίς τον τραυματία Ντρογκμπά, η Τσέλσι πίεσε, αλλά έπρεπε να φτάσει το 79', όταν ο Γουϊλσον ανέτρεψε τον Ιβάνοβιτς και ο Φρανκ Λάμπαρντ με πέναλτι έσωσε τους τρεις βαθμούς για τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας.

Αν και το ξεκίνημα της Αρσεναλ με το γκολ του Σεσκ Φάμπρεγκας στο 7' με σουτ ήταν το καλύτερο στο Τερφ Μουρ, η Μπέρνλι απέδειξε ότι είναι δυνατή στην έδρα της. Ισοφάρισε στο 28' με πέναλτι του Αλεξάντερ, που κέρδισε ο Μπίκεϊ από τον Βερμάλεν.
Και στο 43' ο Φάμπρεγκας αποχώρησε τραυματίας, για να τελειώσει το παιχνίδι με την Αρσεναλ καλύτερη, αλλά και τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι.

Η Λίβερπουλ επέστρεψε στις νίκες στην 50η επέτειο από την ημέρα που ο Μπιλ Σάνκλι ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία. Επικράτησε της Γουίγκαν με 2-1 και ανακουφίστηκε.
Στο 10' από σέντρα του Αουρέλιο ο Νταβίντ Ενγκόνγκ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Αν και ο Γάλλος ήταν καλός, στο 64' αντικατάστάθηκε από τον Φερνάντο Τόρες, που συνδύασε το 100ο παιχνίδι του με τη Λίβερπουλ με ένα γκολ. Στο 79' έκανε το 2-0 με δυνατό σουτ.
Η Γουίγκαν μείωσε στις καθυστερήσεις με σουτ του Σαρλ Ενζόγκμπια από πάσα του Ρονταγιέγκα.

Ο Ολυμπιακός την Λιέτουβος Ρίτας με 89-83.


Ο Τσίλντρες σε προσπάθεια του απέναντι στη Λιέτουβος Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε τον πρόσθετο χρόνο της παράτασης, αλλά εκεί κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Λιέτουβος Ρίτας με 89-83. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ξεκίνησαν και πάλι καλά, αλλά ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο, παίρνοντας τελικά μία σπουδαία νίκη.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καθόλου καλά το παιχνίδι. Οι Λιθουανοί έτρεξαν, πίεσαν στην άμυνα και ευστόχησαν σε ελεύθερα σουτ τριών πόντων με συνέπεια να προηγηθούν στο τέλος της πρώτης περιόδου με 22-13. Με� αιχμή του δόρατος τους Γιομάντας και Πόποβιτς η Λιέτουβος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, καθώς εκμεταλλευόταν τα λάθη του Ολυμπιακού. Ο Λίνας Κλέιζα δήλωσε σε ακόμα ένα παιχνίδι παρών κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι ένα λεπτό πριν από το φινάλε του ημιχρόνου σε 30-30.

Ο Ολυμπιακός δεν βελτιώθηκε και πολύ στην Τρίτη περίοδο, αλλά κατάφερε να προσπεράσει στο σκορ για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Με τρίποντο του Λίνας Κλέιζα πέντε λεπτά πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 46-44 τρέχοντας ένα μικρό σερί 6-0. Με αυτό το τρίποντο ο Λιθουανός φόργουορντ του Ολυμπιακού έφτασε σε εκείνο το σημείο τους 19 πόντους σε μόλις 23 λεπτά συμμετοχής. Η Λιέτουβος Ρίτας βρήκε γρήγορα λύσεις, καθώς με συνεχόμενα τρίποντα πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ. Ο Γκετσεβίτσιους «πυροβολούσε» ελεύθερος έξω από την γραμμή των τριών πόντων κι έτσι οι Λιθουανοί πήραν εκ νέου τα� ηνία του αγώνα. Ο Ολυμπιακός έμενε κοντά στο σκορ με τις βολές που κέρδιζε και αξιοποιούσε.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το τελευταίο λεπτό κι εκεί ο Ολυμπιακός προτίμησε να κάνει φάουλ στην τελευταία επίθεση της Λιέτουβος προκειμένου να έχει δική του την τελευταία επίθεση. Με το σκορ στο 74-72 ο Μπόγιαν Πόποβιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσα και ο Μίλος Τεόντοσιτς αστόχησε σε τρίποντο ένα δευτερόλεπτο πριν από το τέλος. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση κι εκεί ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Οι «ερυθρόλευκοι» με� αιχμή του δόρατος τους Παπαλουκά, Μπουρούση και Τσίλντρες πήραν διαφορά μεγαλύτερη των τριών πόντων και δεν την έχασαν μέχρι το τέλος του αγώνα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-13, 34-33, 57-53, 74-74, 83-89

ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ (Κουρτινάιτις): Πόποβιτς 19, Μπαμπράουσκας 6, Μπορόβνιακ 8, Μπιέλιτσα 13, Γκετσεβίτσιους 17, Ζαβάκας 5, Γιομάντας 11, Μπάινς 4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Τσίλντρες 18, Βούισιτς 6, Μπουρούσης 19, Χαλπερίν 5, Κλέιζα 19, Μπέβερλι, Τεόντοσιτς 18, Σχορτσανίτης