Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Έφτασε ο Μάρκο Σίλβα! (WEB TV)

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το μεσημέρι ο Μάρκο Σίλβα για να αναλάβει τον Ολυμπιακό. Δείτε video από την άφιξη του Πορτογάλου τεχνικού.

Έφτασε ο Μάρκο Σίλβα (WEB TV)
Χαμογελαστός κι έτοιμος να πιάσει άμεσα δουλειά εμφανίστηκε ο Μάρκο Σίλβα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έλυσε το συμβόλαιό του με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ήρθε στην Ελλάδα για να ξεκινήσει η συνεργασία του με τους νταμπλούχους.

Στο «Ελ. Βενιζέλος» τον περίμεναν άνθρωποι του Ολυμπιακού, ο ίδιος δεν έκανε δηλώσεις και αποχώρησε -πιθανότατα με προορισμό τα γραφεία του συλλόγου.

Για 2 ή 3 χρόνια το συμβόλαιο που θα υπογράψει. Ακόμη και εντός της ημέρας η τυπική ανακοίνωση για την έναρξη συνεργασίας των δύο πλευρών.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωσε Ραμί η Σεβίλλη!

Παίκτης της Σεβίλλης είναι πλέον ο Αντίλ Ραμί, που αφήνει τη Μίλαν κι επιστρέφει στην Ισπανία.

Ανακοίνωσε Ραμί η Σεβίλλη
Την απόκτηση του Αντίλ Ραμί ανακοίνωσε η Σεβίλλη. Ο 29χρονος Γάλλος αμυντικός, που υπέγραψε για τέσσερα χρόνια, έρχεται από τη Μίλαν έναντι περίπου 3,5 εκατ. ευρώ.

Πλέον επιστρέφει στην Ισπανία, όπου είχε παίξει για τρία χρόνια στη Βαλένθια, μετά από ενάμιση χρόνο στους «ροσονέρι», με τους οποίους μέτρησε 37 συμμετοχές και 4 γκολ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τους πίκρανε ο Καγκάουα!! (video)

Η Ντόρτμουντ συνέτριψε με 6-0 την Καβασάκι στο Τόκιο, με τον τοπικό ήρωα Σίντζι Καγκάουα να πετυχαίνει τα δύο πρώτα γκολ. Βασικός ο Παπασταθόπουλος.

Τους πίκρανε ο Καγκάουα (video)

Ενδεκάδα πρώτου ημιχρόνου: Μπίρκι, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Παπασταθόπουλος, Ντουρμ, Μαρουόκα, Βάιγκλ, Χόφμαν, Καγκάουα, Κάστρο, Ρόις.

Ενδεκάδα δευτέρου ημιχρόνου: Βαϊντενφέλερ, Στέντσελ, Χούμελς, Στάνκοβιτς, Σμέλτσερ, Γκουντογκάν, Μπέντερ, Ζάουερλαντ, Μαρουόκα, Μχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Στη Γκραν Κανάρια ο Αγκιλάρ!!

Σημαντική ενίσχυση για τη Γκραν Κανάρια, που απέκτησε τον Πάμπλο Αγκιλάρ, ο οποίος είναι στην προεπιλογή της Ισπανίας για το Ευρωμπάσκετ.

Στη Γκραν Κανάρια ο Αγκιλάρ
Την απόκτηση του Πάμπλο Αγκιλάρ ανακοίνωσε η Γκραν Κανάρια. Ο 26χρονος φόργουορντ (2,03μ.) υπέγραψε διετές συμβόλαιο.

Την τελευταία σεζόν είχε στη Βαλένθια 5,2 πόντους και 3,1 ριμπάουντ σε 15 λεπτά κατά μέσο όρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η χρονιά του Τσόρι!!

Και ουσία και θέαμα! Ο Τσόρι δεν έχει να περηφανεύεται μόνο για τον τίτλο του MVP των ερυθρόλευκων, αλλά και επειδή το γκολ του με την Ξάνθη αναδείχθηκε το καλύτερο τους στη φετινή σεζόν.

Η χρονιά του Τσόρι!
Τσόρι και σε αυτό!
Ο «μαέστρος» του Ολυμπιακού μετά τον τίτλο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή των Πειραιωτών στη φετινή σεζόν, κέρδισε και το βραβείο για το καλύτερο γκολ της ομάδας στη φετινή σεζόν, σε σχετική ψηφοφορία των φίλων της στο site του συλλόγου, η οποία ξεκίνησε στις 23 Ιουνίου.

Το τέρμα του 34χρονου μεσοεπιθετικού στον τελικό του Κυπέλλου με την Skoda Ξάνθη επικράτησε (με ποσοστό 44%) του Νταβίντ Φουστέρ κόντρα στον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, με τον Ισπανό να συγκεντρώνει το 41% των προτιμήσεων.



inner




*Πηγή: sport-fm.gr*

Χακόμπο: «Αν έμενα σιωπηλός, θα έπαιζα…»

Αιχμηρό «αντίο» στον ΠΑΟΚ από τον Χακόμπο Σανθ, ο οποίος δήλωσε πως αν κρατούσε το στόμα του κλειστό για πράγματα που τον ενοχλούσαν θα έμενε στην ομάδα. «Θα έπειθα τον Τούντορ, αλλά…», πρόσθεσε.

Χακόμπο: «Αν έμενα σιωπηλός, θα έπαιζα…»
Ο Χακόμπο Σανθ αποτελεί και τυπικά παρελθόν για τον ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός γκολκίπερ άφησε αιχμές για το λόγο που αποχωρεί από την ομάδα τονίζοντας με νόημα πως αν κρατούσε το στόμα του κλειστό θα παρέμενε στο «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ πρόσθεσε πως αν του δινόταν η ευκαιρία να τον δει ο Ιγκόρ Τούντορ θα τον έπειθε για την αξία του. Πάντως προτιμά να κρατά τις καλές στιγμές που έζησε στην ομάδα και δηλώνει πως θα έχει πάντα στην καρδιά του το σύλλογο και τον κόσμο.

-Πώς φτάσατε εσύ και ο ΠΑΟΚ στο διαζύγιο; «Πριν μερικές μέρες με κάλεσαν και μου είπαν πριν αρχίσει η προετοιμασία να βρω άλλη ομάδα. Ένα μήνα πριν μου είχαν πει να έρθω πίσω και θα αποφασίσει ο προπονητής. Άλλαξαν άποψη στην πορεία και όταν μία ομάδα δεν σε θέλει είναι προτιμότερο να διευκολύνεις τα πράγματα».

-Με ποια συναισθήματα αποχωρείς από τον ΠΑΟΚ; «Ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και διαθέτει τους καλύτερους οπαδούς. Δεν έχω δει παρόμοιους. Νιώθω λυπημένος επειδή ήθελα να συνεχίσω και πιστεύω ότι ήμουν ο καλύτερος τερματοφύλακας, αλλά ορισμένες φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλεις».

-Τι πιστεύεις ότι έφταιξε περισσότερο και δεν κατάφερες να πετύχεις στον ΠΑΟΚ; «Πιστεύω ότι το καλύτερο θα ήταν να παραμένω σιωπηλός, να παίρνω τον μισθό μου. Έτσι δεν έχεις κανένα πρόβλημα, αλλά εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Όταν είμαι σε ομάδα, μάχομαι και προσπαθώ για το καλύτερο κάθε μέρα. Δεν κοιτάζω να καλύπτω τον εαυτό μου. Μερικοί άνθρωποι το κάνουν και συνεχίζουν για χρόνια, αλλά έτσι δεν παλεύουν μέσα στα παιχνίδια. Είμαι πάντα επαγγελματίας. Ξέρω ότι ο χαρακτήρας μου δεν είναι αυτός που πρέπει ορισμένες φορές, αλλά πάντα πολεμώ για την ομάδα και τους οπαδούς μέσα στο γήπεδο και κανείς δεν θα το αλλάξει αυτό».

-Πιστεύεις, δηλαδή, ότι θα μπορούσες να μείνεις και να προσφέρεις φέτος στον ΠΑΟΚ... «Φυσικά, αν έμενα εδώ θα έπαιζα τελικά. Το μόνο που χρειαζόμουν ήταν δύο μέρες για να με δει ο κόουτς. Πέρυσι κανείς δεν ήθελε τον Ιτάνζ και τελικά έπαιξε έξι μήνες. Νομίζω είναι η πρώτη φορά που ένας τερματοφύλακας έπαιζε συνεχώς και δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του. Γιατί άραγε; Δεν ξέρω, ίσως είναι πιο εύκολο να φέρνεις έναν νέο τερματοφύλακα, παρά να ανανεώνεις το συμβόλαιο ενός που έχεις...».

-Ποια είναι η άποψή σου για τον Φρανκ Άρνεσεν και το πρότζεκτ που θέλει να εφαρμόσει στον ΠΑΟΚ; «Δεν τον γνώριζα. Σίγουρα είναι καλός, γι' αυτό άλλωστε και υπέγραψε στον ΠΑΟΚ».

-Ποιες είναι τα καλά και τα κακά που κρατάς στη μνήμη σου από τη συνεργασία σου με τον ΠΑΟΚ; «Όλα είναι καλά. Το μόνο κακό είναι ότι η ομάδα χρειάζεται περισσότερη οργάνωση, περισσότερη ηρεμία. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να αλλάζει δέκα παίκτες και όλο το τεχνικό τιμ. Πρέπει να δείχνουν εμπιστοσύνη. Η Άρσεναλ δεν έχει κερδίσει τίποτα δέκα χρόνια και κρατά τον ίδιο προπονητή, ενώ ξοδεύει και 100 εκ. ευρώ κάθε σεζόν. Χρειάζεται χρόνος και οργάνωση. Τα χρήματα δεν παίζουν ρόλο αν δεν τα ξοδεύεις σωστά. Το πιο σημαντικό είναι να διαθέτεις παίκτες που παλεύουν και δεν παίζουν μόνο για τα χρήματα».

-Ποιο είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα σου; «Δεν ξέρω ακόμη. Έχω μία προσφορά από την Ρεάλ Σαραγόσα και μία ακόμη από την Ελλάδα, αλλά πρέπει να σκεφτώ τι απόφαση θα πάρω. Δεν είμαι σίγουρος αν θα παίξω ή θα μείνω κοντά στις κόρες μου και τον πατέρα μου που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας».

-Κλείνοντας, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ; «Τους ευχαριστώ για όλα. Θα είμαι πάντα οπαδός του ΠΑΟΚ και υποστηρικτής της θύρας 4. Ευχαριστώ για όλα και συγνώμη αν έκανα κάτι κακό σε κάποιον. Πάντα θα είμαι ανοιχτός να έρθω στον ΠΑΟΚ, για να παίξω ή να βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο».

Πάντα… Μπανταλόνα!

Ο Σάλβα Μαλδονάδο ανανέωσε τη συνεργασία του με την Μπανταλόνα για άλλα δύο χρόνια.

Πάντα… Μπανταλόνα
Για άλλα δύο χρόνια θα είναι στον πάγκο της Μπανταλόνα ο Σάλβα Μαλδονάδο.

Ο 56χρονος προπονητής εργάζεται στην ομάδα της Καταλονίας από το 2011 και φέτος την οδήγησε σε ρεκόρ 19-15 στην κανονική περίοδο, εξασφαλίζοντας την πρώτη της συμμετοχή στα play offs μετά από έξι χρόνια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα φιλικά της ΑΕΚ στην Πολωνία!!

Χάποελ Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ, Λεχ Πόζναν, Ανόρθωση και Μίετζ θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στο διάστημα της προετοιμασίας της στην Πολωνία.

Τα φιλικά της ΑΕΚ στην Πολωνία
Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τα πέντε φιλικά που θα δώσει στη διάρκεια του βασικού σταδίου προετοιμασίας της, που θα γίνει στην Πολωνία από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 6 Αυγούστου. Όλα αυτά κι ενώ εκκρεμεί η επισημοποίηση του φιλικού με την Ίντερ στην Ιταλία, στις 16 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση:

«23 Ιουλίου: Θα αντιμετωπίσει τη Χάποελ Τελ Αβίβ, η οποία τερμάτισε στη 10η θέση του πρωταθλήματος του Ισραήλ

26 Ιουλίου: Θα αντιμετωπίσει τη Λεχ Πόζναν, η οποία τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα της Πολωνίας πίσω από τη Λέγκια Βαρσοβίας από την οποία ηττήθηκε και στον τελικό του πολωνικού κυπέλλου

29 Ιουλίου: Θα αντιμετωπίσει τη Χάποελ Ιερουσαλήμ, η οποία αγωνίστηκε εφέτος στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας του Ισραήλ

2 Αυγούστου: Θα αντιμετωπίσει την Ανόρθωση, η οποία τερμάτισε στην πέμπτη θέση στην κανονική διάρκεια του κυπριακού πρωταθλήματος

5 Αυγούστου: Τρεις μέρες πριν από το φιλικό με τη Σεβίλλη στο ΟΑΚΑ και μία μέρα πριν από την αναχώρησή της από την Πολωνία η ΑΕΚ θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της με φιλικό παιχνίδι κόντρα στην πολωνική Μίετζ, ομάδα δεύτερης κατηγορίας του πολωνικού πρωταθλήματος

Τα τρία από τα πέντε φιλικά παιχνίδια θα διεξαχθούν στο γήπεδο του Ρεμές, στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ. Το ματς με τη Λεχ Πόζναν θα διεξαχθεί στο γήπεδο Βρόνκι, ενώ για το παιχνίδι με τη Χάποελ Τελ Αβίβ δεν έχει ακόμα οριστεί η έδρα, που θα είναι ανάμεσα στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ και στο Βερολίνο στο οποίο προετοιμάζεται η ισραηλινή ομάδα
». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανανέωσε με Βενέτσια ο Γκος!

Ο Φιλ Γκος ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Βενέτσια για έναν ακόμη χρόνο.

Ανανέωσε με Βενέτσια ο Γκος
Κράτησε τον αρχηγό της η Βενέτσια. Ο Φιλ Γκος συμφώνησε για έναν ακόμη χρόνο με την ιταλική ομάδα.

Ο 32χρονος γκαρντ είχε φέτος 13,7 πόντους, 3,6 ασίστ και 2,5 ριμπάουντ σε 26,9 λεπτά κατά μέσο όρο, ενώ στα play offs είχε 15,2 πόντους, 3,1 ασίστ και 2,6 ριμπάουντ ανά αγώνα. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Σύμμαχοι» ακόμη και στην κρίση!!

Τις πέντε χιλιάδες ξεπέρασαν οι εγγραφές μελών στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία» παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας.

«Σύμμαχοι» ακόμη και στην κρίση

Οι εγγραφές μελών ξεπέρασαν τις πέντε χιλιάδες σε μια περίοδο που πολύς κόσμος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και ανησυχεί για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα.

Η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» εξέδωσε την ακόλουθη ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τους φιλάθλους που στηρίζουν εμπράκτως το σύλλογο:

«Πέντε χιλιάδες ευχαριστούμε!!!

Παρά τις αντιξοότητες και τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν ξεπεράσαμε τα πέντε χιλιάδες Μέλη.

Ομάδα και κόσμος είμαστε ένα. Προχωράμε ενωμένοι
». *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτα «ανάσταση», μετά τους... πέθανε! (Web TV)


Δείτε στη Web TV από την προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία την αγανάκτηση του Τζαβέλλα για το γκολ του Βίτορ στη διάρκεια άσκησης στην προπόνηση, που ολοκληρώθηκε με ασκήσεις μέχρι… θανάτου.

Πρώτα «ανάσταση», μετά τους... πέθανε! (Web TV)
Σκληρή δουλειά, αλλά και ευχάριστες στιγμές για τους παίκτες περιλάμβανε και σήμερα η προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία.

Στη διάρκεια μιας άσκησης στα τελειώματα, ο Μιγκέλ Βίτορ χάρισε στην ομάδα του τη νίκη προκαλώντας τον Γιώργο Τζαβέλλα να φωνάξει «… τον αναστήσαμε!».





Ο Ιγκόρ Τούντορ μπορεί να απουσίαζε, καθώς πήγε στην πατρίδα του για να διευθετήσει ένα ζήτημα με το δίπλωμα προπονητή, αλλά ο Ιταλός γυμναστής της ομάδας δεν χαρίστηκε στους παίκτες. Το πρόγραμμα, στο οποίο δεν πήρε μέρος ο Μάρτενς λόγω προβλήματος στον αχίλλειο, ήταν ιδιαίτερα επίπονο, με τους παίκτες να φεύγουν… γονατιστοί από το γήπεδο.

Την προπόνηση παρακολούθησε ο Φρανκ Άρνεσεν, που τα είπε με τον συνεργάτη του Ιγκόρ Τούντορ, Γιούριτσα Βούτσκο. Το τιμ του Κροάτη προπονητή θα παρακολουθήσει το απόγευμα (19:00) το φιλικό του Παναθηναϊκού με την Κλαμπ Μπριζ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Πουλίδο απέδειξε ότι έχει κότσια…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τη μαγκιά που έδειξε ο Άλαν Πουλίδο με τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Ο Πουλίδο απέδειξε ότι έχει κότσια…

• Αυτό που έκανε, να σηκωθεί να φύγει από το Μεξικό ως ελεύθερος παίκτης, πολύ απλά δεν γίνεται στο ποδόσφαιρο του Μεξικού! Εκεί όταν λήγει το συμβόλαιό σου και δεν το ανανεώσεις, δεν φεύγεις αν δεν πληρώσεις αποζημίωση στην ομάδα σου! Είναι εθιμικό δίκαιο που έχουν «επιβάλλει» εδώ και χρόνια οι σύλλογοι της χώρας σε «συνεννόηση» με την εκεί ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

• Ο Πουλίδο είναι ένας από τους μετρημένους στα δάκτυλα Μεξικάνους παίκτες την τελευταία δεκαετία, που πήγε κόντρα σε αυτή τη «μαφιόζικη», όπως την χαρακτηρίζουν στο ίδιο το Μεξικό, άτυπη συμφωνία, που πλήττει τα δικαιώματα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της χώρας.

• Δεν είναι μόνο ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν έχει συνειδητοποιήσει τι παίκτης είναι ο Πουλίδο-και γι΄αυτό ίσως έπαιξε ρόλο και το πέρασμά του από το «μικρό» Λεβαδειακό, με τον οποίο έπαιξε έξι ματς μετά από αποχή εννιά μηνών. Ο Πουλίδο έχει πάρει πρωτάθλημα και Κύπελλο στο Μεξικό, με την Τίγκρες, που έχει σε κάθε ματς 40.000 κόσμο στο γήπεδό της…

• Είναι κι ότι ο κόσμος δεν έχει καταλάβει και τι αγώνα έδωσε αυτό το παιδί, για να τηρήσει τη συμφωνία που είχε με τον Ολυμπιακό από τις αρχές της άνοιξης του 2014!

• Δεν τον έβαλαν ούτε λεπτό στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, παρότι ήταν στην αποστολή και παρότι τον είχαν χρησιμοποιήσει σε όλα τα φιλικά.

• Έμεινε εννιά μήνες μακριά από τους αγώνες λόγω της διαμάχης του με την Τίγκρες-είναι η ίδια ομάδα, που προσπαθούσε να χαλάσει τη μεταγραφή του βραζιλιάνου σέντερ μπακ Ζούλιο Σέζαρ στον Ολυμπιακό, αν θυμάστε.

• Πήγε δύο φορές στην Ελβετία στο CAS για να παρασταθεί στην εκδίκαση των υποθέσεων κόντρα στην Τίγκρες.

• Έμεινε μόνος του επί μήνες στην Ιταλία κι έκανε ατομικές προπονήσεις για να μη μείνει εντελώς πίσω τουλάχιστον από φυσική κατάσταση!

• Ο Πουλίδο, τουλάχιστον στα δικά μου τα μάτια, έδειξε ότι έχει ψυχή. Και δίνω μεγάλη σημασία σε αυτό το πράγμα, πολύ απλά γιατί στον Ολυμπιακό δεν φτάνει να είσαι καλός παίκτης για να παίξεις. Πρέπει να έχεις και κότσια. Για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βρήκε το κινητό άγνωστης και την έβγαλε για φαγητό ο Ρονάλντο!!

Το κινητό μιας κοπέλας βρήκε στο Λας Βέγκας ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί της και της έκανε το δείπνο μαζί με μία φίλη της!

Βρήκε το κινητό άγνωστης και την έβγαλε για φαγητό ο Ρονάλντο

Συγκεκριμένα, η κοπέλα στις 4 Ιουλίου είχε χάσει τη συσκευή της και την βρήκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο!








Το κινητό βρέθηκε στα χέρια του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί της και της πρότεινε να της κάνει το τραπέζι σε εκείνη και μία φίλη της που ήταν μαζί στις ΗΠΑ.

Η Γούστελνχαλμ είχε ανεβάσει τρεις φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με τον διεθνή άσο της «βασίλισσας», όμως αυτή τη στιγμή στο προφίλ της υπάρχουν μόνο δύο!


Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Austin Woolstenhulme (@austinmilan) στις




Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Austin Woolstenhulme (@austinmilan) στις


inner

inner

Ίσως να επικοινώνησε ξανά μαζί της ο Ρονάλντο…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πανιώνιος και Βέροια για Ντούνη!!

Τις εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον του Μάρκου Ντούνη που δεν υπολογίζεται από την ΑΕΚ περιμένουν αρκετές ομάδες από τη Super League, μεταξύ των οποίων ο Πανιώνιος και η Βέροια.

Πανιώνιος και Βέροια για Ντούνη

Ο παίκτης δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Τραϊανού Δέλλα, κάτι που του έχει μεταφερθεί εδώ και αρκετό καιρό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι του έχει δοθεί έξτρα άδεια προκειμένου να βρει την επόμενη ομάδα στην καριέρα του.

Προς την πλευρά του 23χρονου άσου έχουν ήδη πραγματοποιηθεί κρούσεις, ώστε να φανεί αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για πιθανή συμφωνία και σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr, Βέροια και Πανιώνιος δείχνουν έντονο ενδιαφέρον.

Είναι σαφές ότι από την πλευρά της η Βέροια ποντάρει στο ότι έχει μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα από τους Νεοσμυρνιώτες, ωστόσο το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η συμμετοχή της ομάδας της Ημαθίας στη Super League, αποτελεί έναν ανασταλτικό παράγοντα.

Από την άλλη μεριά, ο παίκτης έχει περάσει από τον Πανιώνιο, γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και δεν αποκλείεται στην απόφαση του ποδοσφαιριστή αυτά τα στοιχεία να παίξουν τον ρόλο τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Παιδομάζωμα» από Ολυμπιακό!!


Κάλεσμα σε ανοιχτές προπονήσεις για παίκτες μέχρι 15 ετών απηύθυνε ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των τμημάτων υποδομής του.

«Παιδομάζωμα» από Ολυμπιακό

«Τα τμήματα υποδομής του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ απευθύνουν πρόσκληση για ανοιχτές προπονήσεις σε αθλητές γεννημένους τα έτη 2000-2001-2002.

Οι προπονήσεις θα λάβουν χώρα στα βοηθητικά γήπεδα του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας την Τρίτη 14, Τετάρτη 15 & Πέμπτη 16 Ιουλίου από τις 17:00 έως τις 20:00, υπό την καθοδήγηση των τεχνικών του Συλλόγου μας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν καθημερινά για δηλώσεις συμμετοχής στο 210-4833283 από τις 15:30 έως τις 17:00, από σήμερα και μέχρι τη Δευτέρα 13/7/2015. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους αθλητές οι οποίοι διατηρούν δελτίο σε κάποιο άλλο σωματείο, είναι η ενημέρωση τόσο της διοίκησης της ομάδας καθώς και του αρμόδιου προπονητή
», αναφέρει η ανακοίνωση. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Άγιος» ο Μαρτίνα!!

Η Σαουθάμπτον απέκτησε τον Κούκο Μαρτίνα από την Τβέντε.

«Άγιος» ο Μαρτίνα
Την απόκτηση του Κούκο Μαρτίνα ανακοίνωσε η Τβέντε. Ο 25χρονος αμυντικός, που έχει γεννηθεί στο Ρότερνταμ, θα ενσωματωθεί άμεσα στην προετοιμασία των «αγίων» στην Αυστρία.

Το νέο απόκτημα της Σαουθάμπτον έχει συνεργαστεί στη Βααλβάικ με τον Έρβιν Κούμαν, νυν βοηθό προπονητή στην αγγλική ομάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κούγιας: «Εγώ εξυγιαίνω τις ομάδες, δεν τις χρεοκοπώ»

Τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από την Παναχαϊκή εξήγησε ο Αλέξης Κούγιας στον ΣΠΟΡ FM 94.6, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε το όραμά του για τη Λάρισα που του ανήκει από χθες.

Κούγιας: «Εγώ εξυγιαίνω τις ομάδες, δεν τις χρεοκοπώ»
Ιδιαίτερα χαρούμενος που αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της Λάρισας εμφανίστηκε ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ αναφέρθηκε και στο πέρασμά του από την Παναχαϊκή, τονίζοντας πως όλα όσα έχουν ακουστεί για εκείνον στην Πάτρα είναι «παραπληροφόρηση».

Παράλληλα, ο γνωστός ποινικολόγος υπογράμμισε πως «είναι παροιμιώδης η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο. Είμαι sportsman. Δεν είμαι άνθρωπος που μπήκα για να βγάλω λεφτά από αυτό, αφού μπορώ και το κάνω εδώ και 40 χρόνια από τη δικηγορία».

Όσον αφορά τώρα το όραμά του για τη Λάρισα, αποκάλυψε: «Θα γίνει κάτι πολύ ωραίο στη Λάρισα. Θα είναι κάτι πέρα από μία ποδοσφαιρική ομάδα. Θα έχει συνεργασία με τον Δήμο, μέρος των εισπράξεων θα πηγαίνουν στους αδύναμους και τους άπορους. Θέλω αυτή η προσπάθεια να έχει συμμετοχή από όλους τους θεσμικούς φορείς.

Καμία ομάδα μου δεν έχει χρεοκοπήσει, αλλά ίσα-ίσα τις εξυγίανα. Και για αυτό υπερηφανεύομαι. Ο προϋπολογισμός της Λάρισας θα γίνει όπως πρέπει να γίνει. Πρώτα θα πάρουμε έναν προπονητή, πιθανότατα έναν ξένο. Αν και είχαμε επαφές με υποψήφιους προπονητές, όπως ο Ελευθερόπουλος, ο Χάβος, ο Νιόπλιας. Και τώρα περιμένω μία επαφή με τον κ. Τσιώλη που είναι και Λαρισαίος. Θέλουμε να βάλουμε βάσεις, να επενδύσουμε στο ντόπιο στοιχείο και να παίξουμε όμορφο ποδόσφαιρο.

Το ζητούμενο είναι ο συνασπισμός των δυνάμεων της πόλης και να είναι όλοι κοντά στην ομάδα. Με τον χρόνο θα γίνει κάτι πολύ όμορφο και θα απολαύσουμε κάτι πολύ ωραίο. Δε θα έλεγα ότι στόχος είναι η άνοδος, τώρα θέλουμε να χτίσουμε μία ομάδα και να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο»
.

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Κούγιας στην εκπομπή του Σταύρου Χονδροθύμιου και του Νίκου Κατσαρού



*Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Εσκίσεχιρσπορ ο Γκέκας!

Σε συμφωνία με την Εσκίσεχιρσπορ ήρθε ο Φάνης Γκέκας, που θα αγωνιστεί σε μια ακόμη, τέταρτη συνολικά, ομάδα της Τουρκίας.

Στην Εσκίσεχιρσπορ ο Γκέκας
Ο Φάνης Γκέκας έχει εξαιρετικό όνομα στην Τουρκία και το εξαργυρώνει. Ο 34χρονος επιθετικός ήρθε σε συμφωνία με την Εσκίσεχιρσπορ, που θα γίνει η τέταρτη ομάδα του στη γειτονική χώρα μετά τις Σαμσουνσπόρ, Ακίσαρσπορ και Κόνιασπορ.

Η Εσκίσεχιρσπορ ήταν ενδέκατη στο τελευταίο πρωτάθλημα, ενώ στον πάγκο της έχει τον Μίχαελ Σκίμπε, που γνωρίζει τον Λαρισαίο άσο από την Bundesliga.

Ο Γκέκας μετρά 45 γκολ σε 74 εμφανίσεις στο τουρκικό πρωτάθλημα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Καρεμπέ: «Φτιάχνουμε ομάδα επιπέδου Champions League»!

Την ομάδα που επιθυμούν να δημιουργήσουν φέτος στον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο Κριστιάν Καρεμπέ, στο περιθώριο συνέντευξης που αφορούσε τα όσα γίνονται στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Καρεμπέ: «Φτιάχνουμε ομάδα επιπέδου Champions League»

Ο σύμβουλος στρατηγικής της ΠΑΕ κλήθηκε να μιλήσει για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία ήταν οι δηλώσεις του για τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα επιπέδου Champions League», τόνισε ο Γάλλος.

Από εκεί και πέρα, ο Καρεμπέ αναφέρθηκε και στα όσα συμβαίνουν στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου είναι αρκετά πιθανό να αποχωρήσουν ο Ίκερ Κασίγιας και ο Σέρχιο Ράμος. «Είναι δύο παίκτες που βοηθούν στον χαρακτήρα της ομάδας. Η Μπαρτσελόνα άξιζε το νταμπλ, αφού επικράτησε κατά κράτος μέσα στο γήπεδο και δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιες συζητήσεις για τη Ρεάλ». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντόρσεϊ: «Λυπάμαι που φεύγω από την Ελλάδα»

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αναχωρεί για τις ΗΠΑ μετά από έναν ονειρεμένο μήνα για τον ίδιο στην Ελλάδα. «Λυπάμαι που φεύγω, νιώθω υπόχρεος», τόνισε.

Ντόρσεϊ: «Λυπάμαι που φεύγω από την Ελλάδα»

«Λυπάμαι που φεύγω από την Ελλάδα. Πέρασα καταπληκτικά! Είμαι υποχρεωμένος στην ελληνική ομοσπονδία, τους συμπαίκτες μου, τον κ. Φασούλα, τον κ. Φιλίππου και τον Νίκο Παπαϊωάννου», έγραψε ο 19χρονος άσος.






Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Tyler Dorsey (@tylerdorsey1) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

ΑΕΚ για Μάντιτς!!

Αποκαλυπτικός ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς σε συνέντευξή του σε σερβική ιστοσελίδα! Τι είπε για τον επιθετικό Στάνισα Μάντιτς, τις κινήσεις της ΑΕΚ, το στόχο του πρωταθλήματος, αλλά και τα φιλικά.

ΑΕΚ για Μάντιτς!
Έβγαλε είδηση η συνέντευξη του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στη Sport Novosti. Ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ αποκάλυψε πως παρακολουθεί παίκτες της εθνικής Νέων της Σερβίας και φάνηκε να επιβεβαιώνει τις επαφές για τον επιθετικό της Τσουκαρίτσκι, Στάνισα Μάντιτς. Ο 20χρονος άσος είχε 26 συμμετοχές και 3 γκολ φέτος με την ομάδα του, ενώ ήταν μέλος της Εθνικής Σερβίας U20, που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αν και μετά τη διοργάνωση επέλεξε να παίξει με το συγκρότημα Ανδρών της φυσικής του πατρίδας, του Μαυροβουνίου.

inner

«Η Σερβία είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στους Νέους. Αν μπορούσα θα έπαιρνα πολλούς παίκτες στην ΑΕΚ, αλλά τουλάχιστον έναν πιστεύω πως μπορούμε να τον πάρουμε. Κοιτάζουμε πολλούς. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Θα μιλήσουμε όταν πρέπει, αρκεί να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις», τόνισε ο Μιλοβάνοβιτς.

Στις επίμονες ερωτήσεις των Σέρβων, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς απάντησε: «Στο Παγκόσμιο στη Νέα Ζηλανδία επιβεβαιώθηκε αυτό που ήξερα για αυτόν, ότι έχει σπουδαία ποιότητα. Είναι πολύ ταλαντούχος».

Μιλώντας για το μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ, είπε: «Πάμε καλά, έχουμε αποκτήσει αρκετούς σπουδαίους παίκτες, όπως τον διεθνή με τη Βενεζουέλα Βάργκας, τον Αλγερινό Τζεμπούρ και τον Ισπανό Άρθο. Τώρα είμαστε κοντά στον Τζιοβάνι από τη Φλουμινένσε. Είχαμε πάρει από το χειμώνα τον Σιμόες από τη Μορεϊρένσε και θέλουμε να αποκτήσουμε έναν τερματοφύλακα».

Όσο για το που στοχεύει η «Ένωση»; «Ο στόχος είναι το πρωτάθλημα, να μην είμαστε κάτω από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό».

Τέλος, επιβεβαίωσε πως θα γίνει φιλικό με την Ίντερ στην Ιταλία. «Έχουμε τέσσερα δυνατά φιλικά στην Πολωνία, με τη Μακάμπι Χάιφα, την Ανόρθωση, τη Λεχ Πόζναν και τη Μάιντς, ενώ όταν επιστρέψουμε στην Αθήνα θα παίξουμε με τη Σεβίλλη στις 6 Αυγούστου και στις 16 του μήνα θα κάνουμε την πρόβα τζενεράλε με την Ίντερ στην Ιταλία, μια εβδομάδα πριν να αρχίσει το πρωτάθλημα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Υπέγραψε ο Αρτέτα!

Αν και περίμενε αρκετό καιρό, ο Μικέλ Αρτέτα υπέγραψε τελικά το νέο, μονοετές συμβόλαιο που του πρόσφερε η Άρσεναλ για να παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν.

Υπέγραψε ο Αρτέτα
Η συμφωνία των δύο πλευρών είχε επιτευχθεί εδώ και αρκετό καιρό, με τον σύλλογο να επιδεικνύει να την εμπιστοσύνη και τη στήριξή του στον ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχασε το μεγαλύτερο μέρος της περσινής αγωνιστικής περιόδου με πρόβλημα τραυματισμού.

Όσο οι υπογραφές καθυστερούσαν, τόσο δημιουργούνταν σενάρια για το μέλλον του, ωστόσο, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, ο Αρτέτα έβαλε πλέον τη «τζίφρα» και ο Βενγκέρ τον υπολογίζει κανονικά για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Πηγή: england365.gr

Στη Στρασμπούρ ο Μπομπουά!!

Ο Ροντρίγκ Μπομπουά υπέγραψε στη Στρασμπούρ και θα την ενισχύσει στην Ευρωλίγκα της νέας περιόδου.

Στη Στρασμπούρ ο Μπομπουά
Παίκτης της Στρασμπούρ θα είναι στο εξής ο Ροντρίγκ Μπομπουά. Ο 27χρονος πλέι μέικερ (1,87μ.), που είχε κι ένα πέρασμα από το ΝΒΑ με τους Μάβερικς, αγωνιζόταν φέτος στη Λε Μαν έχοντας 13,4 πόντους, 2,7 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο Ιράν ο Μπάουερμαν!!

Ο Ντιρκ Μπάουερμαν ανέλαβε την εθνική ομάδα του Ιράν.

Στο Ιράν ο Μπάουερμαν
Προπονητής του Ιράν ανέλαβε ο Ντιρκ Μπάουερμαν. Ο Γερμανός προπονητής, που έχει εργαστεί και στην Ελλάδα, σε Απόλλωνα Πάτρας και Δάφνη, αποδέχτηκε την πρόταση των Ασιατών για συμβόλαιο τριών μηνών με πολύ υψηλές αποδοχές.

Ο 61χρονος προπονητής θα οδηγήσει το συγκρότημα της χώρας στο Ασιατικό Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Κίνα από τις 23 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 3 Οκτωβρίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Ρονάλντο διαφημίζει συσκευή για κοιλιακούς!! (vids)

Μία συσκευή για εκγύμναση κοιλιακών διαφημίζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην Ιαπωνία, με την εταιρεία να «εκμεταλλεύεται» την εξαιρετική φυσική κατάσταση του Πορτογάλου χαφ.

Ο Ρονάλντο διαφημίζει συσκευή για κοιλιακούς! (vids)

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είναι γνωστός (και) για το καλογυμνασμένο του σώμα, κάτι που άρεσε στους διαφημιστές που τον πρότειναν στην εταιρεία και έτσι έγινε η «δουλειά».

Δείτε τα σχετικά βίντεο







*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι νέοι είναι ωραίοι και... βελτιωμένοι!!

Από την ήττα με 10-0 από την Ελβετία, η Εθνική Νέων επικράτησε της Ουκρανίας με 2-0 στην πρεμιέρα του Euro Κ-19 και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει την ομάδα του Γιάννη Γκούμα.

Οι νέοι είναι ωραίοι και... βελτιωμένοι
Στις 12 Οκτωβρίου του 2014 η Εθνική Νέων γνώριζε την έκτος έδρας ήττα σε φιλικό αγώνα κόντρα στην Ελβετία με 10-0. Ήταν από τις ελάχιστες φορές που ένα αρνητικό αποτέλεσμα μικρής εθνικής ομάδας είχε σηκώσει τόση θύελλα αντιδράσεων, και όχι άδικα, αφού το εύρος του σκορ, κάθε άλλο παρά τιμητικό ήταν τόσο για τα ελληνικά χρώματα (χωρίς καμία διάθεση τόνωσης του εθνικού φρονήματος), όσο και για το ποδόσφαιρο της χώρας.

Το κλίμα για την ΕΠΟ εκείνη την εποχή ήταν πιο βαρύ από ποτέ, αφού θεωρούνταν ως η κύρια υπεύθυνη για τις απανωτές «σφαλιάρες» της εθνικής ομάδας του Κλαούντιο Ρανιέρι και η ήττα με 10-0 του τμήματος Νέων ήρθε σαν… καταιγίδα σε ένα ήδη ξεχειλισμένο ποτήρι. Ήταν, τότε, που αποκαλύφθηκε ότι το βιογραφικό του τότε προπονητή της ομάδας, Βασίλη Τζαλακώστα, επιλέχθηκε(!) ανάμεσα σε άλλα, τη στιγμή που δεν είχε διατελέσει προπονητής σε κανένα μεγάλο σύλλογο.

Μετά από οχτώ μήνες, όμως, η Εθνική Νέων έχοντας στην αποστολή της επτά παίκτες (θα μπορούσαν να είναι και οχτώ αν δεν τραυματιζόταν ο Δώνης) που ήταν παρόντες και σε εκείνη την αποφράδα Κυριακή, κατάφερε να αρχίσει με νίκη τις υποχρεώσεις της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα K-19 που διεξάγεται στη χώρα μας, επικρατώντας της Ουκρανίας με 2-0.

Αυτή η νίκη κόντρα στην Ουκρανία σαφώς και δεν αποτελεί «καθαρτήριο» για εκείνη την ήττα, αλλά λειτουργεί ως πειστήριο για το ότι πλέον αυτή η ομάδα σήκωσε κεφάλι και πως τελικά εκείνη η πανωλεθρία ενδεχομένως να αποδειχθεί καθοριστική για την εξέλιξη της καριέρας αυτών των παιδιών.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει την 18μελή αποστολή της εθνικής Νέων και την ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Γιάννης Γκούμας.

Κωνσταντίνος Κότσαρης (25/7/1996): Για τον 18χρονο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού λέγονται τα καλύτερα από τους προπονητές που τον έχουν ζήσει και μερικοί εξ αυτών βάζουν το χέρι τους στη… φωτιά ότι με την ίδια δουλειά και πρόοδο έχει όλα τα φόντα να σταθεί ως βασικός στους «πράσινους». Στο βιογραφικό του έχει κάποιες τιμητικές διακρίσεις όπως ότι ανακηρύχτηκε καλύτερος τερματοφύλακας στο τουρνουά «Internationale Cor Groenewegen Toernooi» ενώ ήδη έχει κάνει το ντεμπούτο του στο «τριφύλλι» στο ματς Κυπέλλου κόντρα στα Χανιά. Μεγάλο προσόν του η καλή επαφή του με την μπάλα στα πόδια.

Μανώλης Σάλιακας (12/9/1996): Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού είναι από τους παίκτες που η ομάδα υπολογίζει για τα επόμενα χρόνια, αφού του έχει ήδη δώσει ήδη την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του σε αγώνα πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ των πρωταθλητών Ελλάδας έκαναν λόγο για ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, επιβραβεύοντας έτσι τον πρώην μέσο του Εργοτέλη. Και το «πρώην» χαρακτηρίζει και το «μέσος», αφού πλέον αγωνίζεται ως δεξί μπακ έχοντας 8 γκολ στο πρωτάθλημα Νέων. Μεγάλο ατού του 18χρονου είναι οι απ’ ευθείας εκτελέσεις φάουλ.


Τιμόθεος Τσελεπίδης (2/2/1996): Συμπεριλαμβάνεται στην υπερταλαντούχα γενιά των ακαδημιών ΠΑΟΚ που τα τελευταία χρόνια έχουν αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό τους. Ο Τίμος Τσελεπίδης αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός, είναι αρκετά ψηλός (1.84) και βρίσκεται στον «Δικέφαλο» από το 2008. Σύμφωνα με το scouting report, παρά το ύψος του είναι γρήγορος, αλλά και ιδιαίτερα δυναμικός στις εναέριες μονομαχίες. Αρκετές φορές έχει χρησιμοποιηθεί και δεξί μπακ ενώ την περσινή σεζόν είχε 24 εμφανίσεις εκ των οποίων οι 19 ως βασικός.


Γιώργος Κυριακόπουλος (5/2/1996): Ο 19χρονος άσος του Αστέρα Τρίπολης κατάγεται από την Πάτρα και έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο από το 2013, δηλαδή από τα 17 του. Παρά το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός στην ομάδα της Αρκαδίας είναι ιδιαίτερα υψηλός, έχει ήδη συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Αγωνίζεται ως αριστερός μπακ και διακρίνεται και για τις δημιουργικές του ικανότητες.


Άλμπερτ Ρούσσος (21/2/1996): Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας πλέον τρεις γεμάτες σεζόν στις ακαδημίες της Γιουβέντους. Πήρε μεταγραφή από τον Διαγόρα Ρόδου το 2012, έχοντας μόλις στα 15 του χρόνια, συμμετοχές στη Football League και είναι πλέον βασικός στη β’ ομάδα της «μεγάλης κυρίας». Αγωνίζεται τόσο ως αμυντικός χαφ, όσο και ως κεντρικός αμυντικός.

inner


Ζήσης Καραχάλιος (10/1/1996): Ο σκόρερ του δεύτερου γκολ της εθνικής κόντρα στην Ουκρανία αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Μόλις μία σεζόν μετρά στους «ερυθρόλευκους», έχοντας περάσει από τα ερασιτεχνικά της Καρδίτσας και από την Αναγέννηση κι όλα αυτά ενώ είναι μόλις 19 ετών. Ο νεαρός αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ , αλλά θεωρείται πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής και ήταν βασικός στην πορεία των «ερυθρόλευκων» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κ-20.


Πασχάλης Στάικος (8/2/1996): Η ιστορία του 19χρονου παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς από βασικό στέλεχος των ακαδημιών του Παναθηναϊκού και αρχηγός, λίγο έλειψε να σταματήσει πολύ πρόωρα το ποδόσφαιρο, λόγω ενός πολύ σοβαρού προβλήματος υγείας που τον ανάγκασε να μείνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Παναθηναϊκός στήριξε το περιουσιακό του στοιχείο, του πρόσφερε επαγγελματικό συμβόλαιο και πλέον είναι ο βασικός αμυντικός χαφ της εθνικής Νέων και διακρίνεται για τα πολλά τρεξίματά του σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου.

inner


Πέτρος Ορφανίδης (23/3/1996): Πρόκειται για τον παίκτη που «έκλεψε» τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του στο ματς με την Ουκρανία, έχοντας ένα γκολ και μία ασίστ. Ο 19χρονος αγωνίζεται στη Skoda Ξάνθη και θεωρείται ως η επόμενη μεγάλη πώληση του Χρήστου Πανόπουλου, αφού ολοκληρωθεί αυτή του Δημήτρη Γούτα. Προπονείται ήδη με την πρώτη ομάδα και συμμετέχει σε αγώνες με την Κ-20, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι ο επιθετικός μέσος των Ακριτών, φέτος θα πάρει ευκαιρίες από τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

inner


Στέλιος Πόζογλου (22/1/1996): Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ που είναι από τους πιο γνωστούς σε αυτή την ομάδα, έκανε το «μπαμ» στα τέλη του 2013 με ένα γκολ που πέτυχε κόντρα στην Άλκμααρ. Ήταν από τα «πουλέν» του Χουμπ Στέφενς και έχει αρκετές συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Ωστόσο, είχε βρεθεί στο στόχαστρο μετά την ήττα από την Ελβετία με 10-0, καθώς σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΠΟ είχε υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν ο προσωρινός του αποκλεισμός από τις κλήσεις σε κάθε κλιμάκιο της εθνικής ομάδας. Πλέον, έχει επιστρέψει και είναι από τους παίκτες από τον οποίο ο Γιάννης Γκούμας περιμένει πάρα πολλά.


Ευθύμης Κουλούρης (6/3/1996): Θεωρείται -και είναι- ένα από τα πολυτιμότερα περιουσιακά στοιχεία του ΠΑΟΚ. Έχει «σπάσει» όλα τα ρεκόρ γκολ στην Κ-20 του «Δικεφάλου» , αφού πέρυσι είχε 25 γκολ σε 24 εμφανίσεις, ενώ έχει ρόλο στο rotation της πρώτης ομάδας, αν και πέρυσι του δόθηκαν ελάχιστες ευκαιρίες. Το ντεμπούτο του στον ΠΑΟΚ το πραγματοποίησε στις 13/2/2014 κόντρα στον Απόλλωνα, ματς το οποίο κατάφερε να σκοράρει δύο φορές σε ένα 45λεπτο.

inner


Παναγιώτης Κυνηγόπουλος (24/9/1996): Πρόκειται για μια από τις εκπλήξεις αυτής της ομάδας, καθώς ο νεαρός μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στον Αιγινιακό, αλλά μάλλον όχι για πολύ, αφού ήδη εξετάζεται από ομάδες πρώτης ταχύτητας της Super League, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκφράσει και ομάδες από το εξωτερικό. Οπότε συγκρατείστε αυτό το όνομα, καθώς θα μας απασχολήσει τους επόμενους μήνες.


Κώστας Τσιμίκας (12/5/1996): Ο νεαρός αριστεροπόδαρος άσος κατάγεται από τις Σέρρες και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να τον αποκτήσει πριν προλάβει να το πράξει ο ΠΑΟΚ. Αγωνίζεται με την ίδια ευκολία ως αριστερός μπακ, αλλά και ως αριστερός χαφ, ωστόσο στους «ερυθρόλευκους» προτιμάται στην άμυνα, ώστε να βοηθάει και με τις προωθήσεις του.


Άλκης Μαρκοπουλιώτης (13/8/1996): Παίκτης της ΑΕΚ εδώ και αρκετά χρόνια, αφού ήταν μέλος και της Κ-17 του «Δικεφάλου» και πλέον βασικός στην Κ-20, αλλά και αρχηγός της ομάδας.. Αγωνίζεται με την ίδια ευκολία τόσο ως δεξιός μπακ, όσο και ως σέντερ μπακ.


Νίκος Βέργος (13/1/1996): Αποτελεί αυτή τη στιγμή, ίσως το μεγαλύτερο project των ακαδημιών του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να εμφανίζονται αποφασισμένοι να τον στηρίξουν και να επενδύσουν πάνω του. Τη φετινή σεζόν σε Ευρώπη και πρωτάθλημα Κ-20 πέτυχε 28 γκολ, ενώ το Highlight της καριέρας του είναι η συμμετοχή του στο ματς του Ολυμπιακού κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ».

inner


Χρήστος Θεοδωράκης (17/9/1996): Πρόκειται για τον νεαρό άσο του Ατρόμητου που από τη νέα σεζόν θα είναι ο τρίτος τερματοφύλακας της ομάδας, κατόπιν εισήγησης του Σλόμπονταν Σούιτσα. Τον είχαν αποκτήσει οι Περιστεριώτες το 2011 από τον ΑΟ Βελισσαρίου Ιωαννίνων, μαζί με τον αδερφό του που όμως αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ.

inner


Νίκος Βασαΐτης (14/4/1996): Ακόμα ένας παίκτης που προέρχεται από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και για τον οποίο λέγονται τα καλύτερα. Είναι πάρα πολύ δυνατός, αρκετά γρήγορος για τη θέση του κεντρικού αμυντικού, διαβάζει τις φάσεις, ωστόσο το σημαντικότερο μειονέκτημά του είναι το ύψος του (1,75μ.). Αποκτήθηκε από τους Θεσσαλονικείς το 2008 από τις Ελπίδες Συκεών.


Βασίλης Μηλιώτης (29/2/1996): Ο δεύτερος παίκτης που ανήκει στον Αστέρα Τρίπολης, αν και την κλήση του στην εθνική την κέρδισε με τις εμφανίσεις στην Ερμιονίδα, στην οποία αγωνίστηκε ως δανεικός. Ο 19χρονος μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο ως αριστερός μπακ, όσο και ως αριστερός χαφ, ενώ την καριέρα του την άρχισε σαν «δεκάρι».


Δημήτρης Μαυριάς (3/10/1996): Αποκτήθηκε από την Αναγέννηση Καρδίτσας μετά τον Καραχάλιο. Ο νεαρός αγωνίζεται με ευκολία στα άκρα και στην επίθεση με κυριότερο προσόν του την ταχύτητα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εθνικό «λαχείο»

Ο Τ.Ντόρσεϊ μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας κι έγινε ήδη κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ.Η προσαρμογή-ρεκόρ, οι εντυπωσιακές επιδόσεις, ο άγνωστος χαρακτήρας, το ενδιαφέρον των «μεγάλων» και το μέλλον του.

Εθνικό «λαχείο»

Εντυπωσιακός σε χρόνο ρεκόρ

Οι αριθμοί του «Τάι», όπως τον αποκαλούν πολλοί συμπαίκτες του, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων τα λένε όλα: ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με 15,9 πόντους κατά μέσο όρο και εντυπωσιακά ποσοστά (57,1% δίποντα, 52,4% τρίποντα, 76,9% βολές), 5 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις 1,3 λάθη σε 25,5 λεπτά κατά μέσο όρο, κερδίζοντας θέση στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με τα αθλητικά του προσόντα ανέβασε επίπεδο ταχύτητας στην ελληνική ομάδα, βοήθησε στην άμυνα, ήταν αλτρουιστής, δεν έπαιξε στιγμή για τους αριθμούς του και ήταν πάντα προσηλωμένος στο καθήκον.

inner

Όμως αυτό δεν είναι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο. Αυτό είναι πως κατάφερε όλα αυτά έχοντας ενσωματωθεί στις προπονήσεις της ομάδας στις αρχές Ιουνίου, ερχόμενος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, χωρίς να μιλά τη γλώσσα, χωρίς να γνωρίζει κανέναν και έχοντας παραστάσεις μόνο από το λύκειό του στην Καλιφόρνια. Κι όμως, «έπιανε» αμέσως τα συστήματα παρουσιάζοντας πολύ υψηλό βαθμό αντίληψης και μπασκετικό IQ, ενώ προσαρμόστηκε άμεσα στον τρόπο που παίζεται εδώ το άθλημα και στο ρόλο του στην ομάδα.

Παιδί-«μάλαμα»

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πέρα από ένας ταλαντούχος παίκτης, αποδείχτηκε στην πορεία και ένας εξαιρετικός χαρακτήρας. Ευγενικός με όλους, πολύ εργατικός, συνεπέστατος και ομαδικός, δεν δημιούργησε ποτέ κανένα πρόβλημα και κέρδισε αμέσως τους ανθρώπους της ομάδας. Ακόμη όμως και η ξαφνική δημοσιότητα δεν τον «τρέλανε», πράγμα όχι δεδομένο για ένα παιδί της ηλικίας του. Παρότι μέσα σε λίγες μέρες έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στους φιλάθλους, αντιμετώπιζε τους πάντες με συστολή και σεβασμό, αφιερώνοντας μετά από κάθε αγώνα όσο χρόνο μπορούσε για αυτόγραφα και φωτογραφίες με τους fans, πάντα με ένα φωτεινό χαμόγελο που δεν το σκοτείνιαζαν τα «σιδεράκια» που-ως… παιδί-ακόμη φορά.

inner

Τον βοήθησαν όλοι

Ο τρόπος που τον υποδέχτηκε η ομάδα έπαιξε το ρόλο της. Είναι προφανές πως σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, όσο καλή διάθεση και ταλέντο και να είχε ο ίδιος, δεν θα μπορούσε να «μεταφυτευτεί» επιτυχώς. Στην Εθνική Εφήβων βρήκε γόνιμο έδαφος και άνθισε.

Όλοι οι παίκτες ήταν εξ αρχής στο πλευρό του, δεν τον αντιμετώπισαν σαν «απειλή» για τη δική τους θέση, αλλά τον βοήθησαν να γίνει κομμάτι μιας παρέας που είναι μαζί εδώ και 2-3 χρόνια με μικρές αλλαγές. Ειδικά ο Κώστας Μήτογλου, που είχε αντίστοιχη βοήθεια όταν πριν λίγους μήνες άφησε την Ελλάδα για το κολέγιο του Wake Forest, ήταν μαζί του για ό,τι χρειαζόταν, δίχως-ασφαλώς-οι υπόλοιποι να πηγαίνουν πίσω. Την ίδια ώρα, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αν και διέκρινε από την αρχή το ταλέντο του, τον έβαλε σταδιακά στην ομάδα και μεγάλωνε σιγά-σιγά το ρόλο του, ορθά σκεφτόμενος υπό τον κίνδυνο να διαταραχθούν κάποιες ισορροπίες.

inner

ΗΠΑ ή… όχι;

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ επέστρεψε χθες, με την υπόλοιπη αποστολή της Εθνικής Εφήβων από το Ηράκλειο, αλλά μετά από μόλις μια μέρα στην Αθήνα, παίρνει το δρόμο για τις ΗΠΑ. Το κολέγιο του Όρεγκον, που τον «στρατολόγησε» νωρίς, τον καλεί από τώρα κοντά του και ο νεαρός σούτινγκ γκαρντ είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Οι «πάπιες» παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις επιδόσεις του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ ο προπονητής τους, Ντάνα Άλτμαν, είχε επικοινωνία με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ηλία Παπαθεοδώρου, για τον ταλαντούχο διεθνή.

Ότι έχει τις προδιαγραφές ακόμη και για ΝΒΑ… ούτε λόγος. Όμως την ίδια ώρα, η περίπτωσή του δεν αφήνει ασυγκίνητες ομάδες από την Ελλάδα και όχι μόνο. Άλλωστε παίκτες με τόσο ταλέντο και τόσο μεγάλες προοπτικές, που δεν πιάνουν θέση ξένου, δεν… φυτρώνουν στα δέντρα. Τα χρήματα στην περίπτωση αυτή ίσως παίξουν το ρόλο τους, καθότι στο κολέγιο οι αθλητές δεν είναι επαγγελματίες. Το ζήτημα είναι το «θέλω» του ίδιου του Ντόρσεϊ, που δεν κλείνει καμία πόρτα.

inner

«Zεστός» για να ξανάρθει

Οι άνθρωποι της ΕΟΚ και των εθνικών ομάδων αισθάνονται δικαιωμένοι για τις προσπάθειες που έκαναν ώστε να αποκτήσει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ τάχιστα τα απαραίτητα έγγραφα και να ενισχύσει την Εθνική Εφήβων. Άλλωστε μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν στην Ελλάδα της γραφειοκρατίας. Ασφαλώς στην ομοσπονδία δεν έχουν καμία πρόθεση τώρα που τον βρήκαν, να τον χάσουν και σύμμαχός τους είναι το γεγονός ότι η πρώτη του εμπειρία με το εθνόσημο ήταν ονειρεμένη. Θα γίνουν προσπάθειες, ώστε ο παίκτης να διατηρήσει «ζεστούς» τους δεσμούς που απέκτησε με τη χώρα και ασφαλώς είναι από τώρα στα πλάνα για την Εθνική Νέων Ανδρών το επόμενο καλοκαίρι, αλλά και μελλοντικά για τη «μεγάλη» Εθνική. Άλλωστε είναι πασιφανές πως πρόκειται για ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ.









*Πηγή: sport-fm.gr*

Και οι Νέοι είναι ωραίοι!!

Την Εθνική Εφήβων την απολαύσαμε, αλλά τώρα παραδίδει τη σκυτάλη. Λίγο πριν το τζάμπολ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 του Λινιάνο, το sport-fm.gr σάς παρουσιάζει την Εθνική Νέων Ανδρών.

Και οι Νέοι είναι ωραίοι!
Η συμμετοχή της Εθνικής Εφήβων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U18 και η τέταρτη θέση που κατέλαβε στο Ηράκλειο ήταν μόνο η αρχή. Το καλοκαίρι είναι γεμάτο διοργανώσεις των «μικρών» εθνικών ομάδων και τη σκυτάλη παίρνει από σήμερα η Νέων Ανδρών, που θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 που φιλοξενείται στο Λινιάνο της Ιταλίας.

Ο Μάνος Μανουσέλης έχει στη διάθεσή του τέσσερα παιδιά από τους τέταρτους στον κόσμο Εφήβους και άλλα οκτώ ταλαντούχα παιδιά, που θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Απουσίες υπάρχουν, καθώς ο Γιώργος Διαμαντάκος είναι τραυματίας, ενώ οι Τάιλερ Ντόρσεϊ και Κώστας Μήτογλου έχουν υποχρεώσεις στα κολέγιά τους στις ΗΠΑ.

Η Ελλάδα θα αγωνιστεί στον δεύτερο όμιλο, στον οποίο βρίσκονται ακόμη οι Λετονία, Βουλγαρία, Σερβία και Ισραήλ, ξεκινώντας σήμερα στις 17:30 απέναντι στη Λετονία. Οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στην επόμενη φάση, σχηματίζουν δύο ομίλους των έξι και ουσιαστικά εξασφαλίζουν την παραμονή τους στην Α’ Κατηγορία, καθώς φαίνονται υποβιβάζονται επτά συνολικά ομάδες στη Β’ Κατηγορία.

Το sport-fm.gr σάς παρουσιάζει την ελληνική ομάδα:

4. Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης (1,89μ., ΚΑΟΔ): Συμμετέχει σε τέταρτη διοργάνωση με τις μικρές εθνικές ομάδες. Ο βραχύσωμος γκαρντ ο οποίος ανήκει εδώ και μια διετία στον ΚΑΟΔ, φέτος είχε 19 εμφανίσεις στην Α1. Είχε συμπληρωματικό ρόλο πέρσι στην ομάδα που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 του Ηρακλείου, αλλά στα φετινά φιλικά προετοιμασίας ήταν από τους κορυφαίους παίκτες του ελληνικού συγκροτήματος.

5. Μιχάλης Λιάπης (1,92μ., ΠΑΟΚ): Η ήρεμη δύναμη στα γκαρντ, προέρχεται από μια χρονιά με πολλές παραστάσεις στον ΠΑΟΚ, σε πρωτάθλημα και Eurocup. Είναι και γι’ αυτόν το τέταρτο μεγάλο τουρνουά με το εθνόσημο, ενώ ήταν βασικότατος πέρσι στη διοργάνωση U20 του Ηρακλείου, με 9,3 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ ανά αγώνα.

6. Θωμάς Κώττας (2,06μ., ΠΑΟΚ): Ο δυναμικός σέντερ ανήκει από το 2011 στο δυναμικό του ΠΑΟΚ, που πέρσι τον έκανε επαγγελματία και αποκτά διαρκώς και πιο σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Αυτό είναι το πέμπτο του τουρνουά με το εθνόσημο και το δεύτερο αυτό το καλοκαίρι. Στο Παγκόσμιο U19 του Ηρακλείου είχε θετική παρουσία με 5,3 πόντους και 2,7 ριμπάουντ σε 10,7 λεπτά ανά αγώνα αποτελώντας τον αναπληρωματικό σέντερ της Εθνικής.

7. Ανδρέας Χριστοδούλου (1,96μ., Ολυμπιακός): Στον Ολυμπιακό δεν είχε πολλές ευκαιρίες (έκανε όμως 15 συμμετοχές στην Α1), αλλά δεν ήταν και εύκολο… Για το ταλέντο του δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και το έδειξε στα φιλικά προετοιμασίας, όπου ήταν το μεγαλύτερο επιθετικό «όπλο» της ελληνικής ομάδας. Πέρσι, λίγους μήνες αφότου εξασφάλισε ελληνική υπηκοότητα καθώς είναι Κύπριος, έκανε ντεμπούτο με το εθνόσημο στο Ευρωπαϊκό U18 με 6,8 πόντους, 2,2 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά αγώνα. Έχει παίξει σε δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Παίδων (τρίτης και δεύτερης κατηγορίας) με την Κύπρο.

8. Στέλιος Πουλιανίτης (1,88μ., Άρης): Γιος του παλαίμαχου άσου, Βαγγέλη, ο νεαρός γκαρντ διακρίνεται για την ταχύτητά του. Είναι το τρίτο του τουρνουά με το εθνόσημο, ενώ ήταν παρών πέρσι στο Ευρωπαϊκό U20, αλλά με περιορισμένο ρόλο. Ο Δημήτρης Πρίφτης φέτος του έδωσε ευκαιρίες στον Άρη, όπου μετρούσε 19 εμφανίσεις.

9. Γιάννης Χατζηνικόλας (1,95μ. Παγκράτι): Ίσως ο λιγότερο γνωστός από τα μέλη της δωδεκάδας, ο νεαρός φόργουορντ προέρχεται από μια πολύ καλή σεζόν στο Παγκράτι. Δεν είναι πρωτάρης με τα γαλανόλευκα, καθώς προ διετίας ήταν μέλος της Εθνικής Εφήβων, που ήταν ενδέκατη στο Ευρωπαϊκό U18 της Λετονίας έχοντας 4,6 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ σε 18,3 λεπτά ανά αγώνα.

10. Ηλίας Θεοδώρου (2,05μ., Pacific): Πέρασε από το εφηβικό του Παναθηναϊκού και τον Ηλυσιακό, έπαιξε το 2011 με την Εθνική Παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 με περιορισμένο ρόλο, αλλά πρόκειται για έναν παίκτη με εξέλιξη και πλούσια σωματικά προσόντα. Πέρσι μετακόμισε στις ΗΠΑ και με τους Pacific Tigers είχε 1,7 πόντους και 0,8 ριμπάουντ σε 5,9 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα στο NCAA.

11. Γιώργος Τσαλμπούρης (2,16μ. Iowa): Στην Εθνική Εφήβων είχε περιορισμένο ρόλο, ωστόσο ίσως να έχει βασικό ρόλο με τους Νέους Άνδρες. Είναι η τέταρτη διοργάνωση στην οποία συμμετέχει με το εθνόσημο. Ο πάουερ φόργουορντ/σέντερ από την Κατερίνη, που φέτος πρόσθεσε κιλά σε μυϊκό όγκο και θα συνεχίσει στο κολέγιο του Iowa, είχε 3,7 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 9,1 λεπτά ανά αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 του Ηρακλείου.

12. Σωτήρης Μπιλλής (1,95μ., Πανιώνιος): Ένα ακόμη μέλος της ομάδας που τερμάτισε προ δύο ημερών τέταρτη στο Παγκόσμιο U19. Ο φόργουορντ του Πανιωνίου, που είχε στεφθεί πρωταθλητής Παίδων και Εφήβων με τους «κυανέρυθρους», ήταν πέρσι στην ομάδα U18 που ήταν τέταρτη στην Ευρώπη, ενώ φέτος έπαιξε σε 14 ματς της Α1 με 7:42 ανά αγώνα στο παρκέ. Στη διοργάνωση του Ηρακλείου είχε 2,2 πόντους, 1 ριμπάουντ και 0,7 ασίστ σε 5,6 λεπτά κατά μέσο όρο.

13. Δημήτρης Σταμάτης (1,87μ., Πανιώνιος): Ο… βετεράνος της ομάδας, θα παίξει για έκτη φορά σε τουρνουά με το εθνόσημο. Γιος του άλλοτε μεγάλου σουτέρ Αντώνη Σταμάτη και βαφτιστήρι του Σταύρου Ελληνιάδη, ήταν χάλκινος με τους Παίδες το 2013 και τέταρτος με τους Εφήβους πέρσι στο Ευρωπαϊκό και φέτος στο Παγκόσμιο του Ηρακλείου. Εκεί οι αριθμοί του ήταν κάπως «πεσμένοι» σε σχέση με το παρελθόν, με 8,1 πόντους, 2,4 ασίστ και 1,9 ριμπάουντ σε 23,5 λεπτά κατά μέσο όρο, ωστόσο αναμένεται να έχει ηγετικό ρόλο στην ομάδα.

14. Κώστας Οικονομόπουλος (1,90μ., Πανιώνιος): Είχε την ατυχία να «κοπεί» τελευταίος από την Εθνική Εφήβων που κατέβηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αν και ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή stand by σε περίπτωση που δεν ολοκληρωνόταν εγκαίρως η ελληνοποίηση του Ντόρσεϊ. Ο άλλοτε άσος του Μίλωνα, έχει την ευκαιρία, τώρα, να πάρει τη ρεβάνς του στο τρίτο του τουρνουά με το εθνόσημο, αλλά πρώτο του μετά την τέταρτη θέση πέρσι στο Ικόνιο με την Εθνική Εφήβων.

15. Αναστάσιος Σπυρόπουλος (2,08μ., Πανιώνιος): Ο τέταρτος παίκτης του Πανιωνίου που βρίσκεται στην ομάδα. Πήρε 24 συμμετοχές στη φετινή Α1 με περίπου 10 λεπτά ανά αγώνα στο παρκέ και ετοιμάζεται να τα… εξαργυρώσει. Ο γεννημένος στη Λάρισα πάουερ φόργουορντ συμμετέχει για τρίτη φορά σε διοργάνωση με εθνική ομάδα έχοντας αγωνιστεί το 2011 με τους Παίδες και το 2013 με τους Εφήβους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το παλεύει για Μέιρα!!

Δυσκολίες παρουσιάζονται για τη μεταγραφή του Ζοάο Μέιρα στον Παναιτωλικό, με τη διοίκηση να καταβάλει προσπάθεια να τον μεταπείσει.

Το παλεύει για Μέιρα
Πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις που έχει με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους (και) ο Παναιτωλικό έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις στην οικονομία της χώρας.

Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που παρουσιάζονται διστακτικοί στο ενδεχόμενο να συνεχίσουν την καριέρα τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ένας από τους παίκτες που έχουν προσεγγίσει οι Αγρινιώτες είναι ο Πορτογάλος στόπερ, Ζοάο Μέιρα, που έχει ενδοιασμούς λόγω της κατάστασης.

Ωστόσο, οι διοικούντες προσπαθούν να μεταπείσουν τον 28χρονο παίκτη, ο οποίος από το 2012 παίζει στην Μπελενένσες, ενώ έχει αγωνιστεί σε Κόβα ντε Πιεδάδε (2006/08), Μάφρα (2008/09) και Ατλέτικο Κλούμπε (2009/12). *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοινώνει Γιανγκ και… συνεχίζει!!

Εβδομάδα εξελίξεων στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού ενδέχεται να είναι η τρέχουσα, καθώς αφού ανακοινώσουν τον Πάτρικ Γιανγκ, οι «ερυθρόλευκοι» θα φουλάρουν για δύο γκαρντ, φόργουορντ και… Έλληνες.

Ανακοινώνει Γιανγκ και… συνεχίζει

Από εκεί και έπειτα, ο Ολυμπιακός θα εντείνει τον ρυθμό των συζητήσεων με τους πρώτους στόχους γκαρντ από το πάνω ράφι (Χουέρτας, Χάκετ, Ντιλέινι και… έκπληξη), ενώ η γραμμή των «κοντών», θα πλαισιωθεί και με έναν πέμπτο παίκτη από την εγχώρια αγορά (φαβορί Ξανθόπουλος, Αθηναίου). Χθες οι Ισπανοί ανέφεραν πως έγινε πρόταση στον Κέι Σι Ρίβερς της Ρεάλ, κάτι που δεν ισχύει, αφού ο παίκτης απλά έχει προταθεί και εξετάζεται, αλλά σίγουρα όχι με το υπέρογκο ποσό που ανέφεραν οι Ίβηρες.

Σε ότι αφορά τις θέσεις «3»-«4», είναι γνωστό πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προτεραιότητα τον Στράτο Περπέρογλου, όχι μόνο επειδή είναι Έλληνας και πολύ καλός παίκτης, αλλά επειδή μπορεί να βοηθήσει και στις δύο θέσεις. Αν ο διεθνής φόργουορντ μείνει ελεύθερος από την Εφές, άμεσα θα υπάρξουν εξελίξεις, αν και η υπόθεση καθυστερεί αρκετά από την τουρκική ομάδα, που δεν του ξεκαθαρίζει το τι μέλει γενέσθαι με τη θέση του στην ομάδα.

Εφόσον ξεκαθαρίσουν οι θέσεις των βασικών, ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει και στην απόκτηση νεαρών Ελλήνων παικτών. Ο Κώστας Μήτογλου είναι στη κορυφή της λίστας, αλλά δύσκολα θα αφήσει το κολέγιο του Wake Forest, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει διερευνητικές κρούσεις και για άλλους διεθνείς με την Εφήβων παίκτες, όπως π.χ. με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Σε ότι αφορά τον Βασίλη Καββαδά τέλος, επιθυμία του είναι να πάει σε ομάδα για να παίξει ένα χρόνο και να επιστρέψει πιο έτοιμος και η περίπτωσή του θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κλείνει» Νταρμιάν η Γιουνάιτεντ!!

Κοντά στον μπακ της Τορίνο, Ματέο Νταρμιάν, φέρεται να βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με πληροφορίες του γνωστού Ιταλού δημοσιογράφου, Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο.

«Κλείνει» Νταρμιάν η Γιουνάιτεντ
Η Τορίνο είχε κάνει γνωστό ότι έλαβε τρεις προσφορές από συλλόγους, δίχως να τους κατονομάσει και οι «κόκκινοι διάβολοι» φέρονται να είναι ένας από αυτούς.

Ο ποδοσφαιριστής κοστολογείται στα 20 εκατ.ευρώ και σύμφωνα με τον Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, η Γιουνάιτεντ συζητά και βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Τορίνο για να πάρει τον παίκτη στο «Ολντ Τράφορντ».

Το εν λόγω σενάριο, πάντως, έχει λογική, από τη στιγμή που ο Λουίς Φαν Χάαλ ψάχνει μπακ και περιμένει προτάσεις για τον Ράφαελ, τον οποίο δεν υπολογίζει...

Πηγή: england365.gr