Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Πέρασε με Γιάρολιμ ο Ηρακλής από την Καλαμαριά!!

Ο Ηρακλής πέτυχε την πρώτη του νίκη εκτός έδρας και δεύτερη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 1-0 του Απόλλωνα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Γιάρολιμ με τρομερό σουτ στο 79΄ Αντίθετα οι ''κοκκινόμαυροι'' για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι αγνοούν τη νίκη και χάνουν πολύτιμο έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 (ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΤΖΙΑΡΑΣ): Kαρατζιοβαλής, Πιτσόκος, Αλμπάνης, Κισκαμπάνης, Μανουσαρίδης, Μωυσίδης, Παρμαξίδης, Βέργος, Πέλκας, Αθανασιάδης και Ναλμπάντης.

Στον πάγκο έμειναν οι: Βαλσαμάκης, Σακκάς, Ορφανός, Βέντζιος, Παντελιάδης, Γκουγκουλιάς και Δρόσος.

ΗΡΑΚΛΗΣ (ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ ΟΓΙΟΣ): Κηπουρός, Μπαμπά, Πορτουλίδης, Κοντέων, Γιάρολιμ, Ζάχορα, Μπουκουβάλας, Παπαστεριανός, Τάι, Κοντοδήμος και Λίμα.

Στον πάγκο έμειναν οι: Κολίτσης, Τσιλιανίδης, Ονουάτσι, Ματσούκας, Ιντζόγλου, Παληγιώργος και Κραγιόπουλος.
Πηγή: metrosport.gr

«Καθαρίζει» και χωρίς Μήτρογλου...!!

Ο Ολυμπιακός μπορεί και χωρίς τον Μήτρογλου... Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-0 του Εργοτέλη και «έσπασαν» το ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι από το 1966, κάνοντας το καλύτερο ξεκίνημα σε σεζόν.

«Καθαρίζει» και χωρίς Μήτρογλου...
Τα σαρώνει όλα στο διάβα του… Ο Ολυμπιακός «έσπασε» το ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι, επικρατώντας 3-0 του Εργοτέλη, που κρατούσε από την μακρινή σεζόν 1965-1966 και έγραψε ιστορία, πραγματοποιώντας το καλύτερο ξεκίνημα στη σεζόν με δώδεκα νίκες και μία ισοπαλία.

Οι «ερυθρόλευκοι» απέδωσαν κατά διαστήματα, ωραίο ποδόσφαιρο, σκόραραν με τους Κάμπελ (3’), Όλαϊτάν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και Τσόρι (63’) και πλέον συνεχίζουν ακάθεκτοι την κούρσα τους για έναν ακόμα τίτλο.

«Σκιά» στην αναμέτρηση, ο τραυματισμός του Μανιάτη, ο οποίος αποχώρησε στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν υπολογίζεται έτσι κι αλλιώς για την Άντερλεχτ, αφού είναι τιμωρημένος.

Το ματς:


Όταν ο προπονητής κάνει πολλές αλλαγές και ρίχνει νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα είναι λογικό να μην υπάρχει η απαραίτητη ομοιογένεια. Αυτό όμως… δεν συμβαίνει με τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν πολύ γρήγορα στο γκολ, με τον Κάμπελ να σκοράρει, από την γωνία της περιοχής και να κάνει τα πράγματα πιο απλά. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ο ρυθμός της αναμέτρησης… δεν ανέβηκε ποτέ και το παιχνίδι κυλούσε με τους παίκτες του Μίτσελ, να το ελέγχουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο Εργοτέλης, κυρίως από την δεξιά του πλευρά, προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοσή του, να αντιδράσει στο γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού και να φτάσει στην ισοφάριση, όμως δεν κατάφερε να το πράξει. Λίγο πριν οι δύο ομάδες φύγουν για τα αποδυτήρια, ο Σάμαρης έκανε εξαιρετική ενέργεια και έδωσε… πάρε-βάλε τη πάσα στον Ολαϊτάν, ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και έδωσε, πλέον, σαφέστατο προβάδισμα στους Πειραιώτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το τέμπο, αλλά και η εικόνα της αναμέτρησης ήταν η ίδια. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήλεγχαν εύκολα το παιχνίδι και τον ρυθμό του, και λίγο αργότερα, μετά τις πρώτες κινήσεις από τον Μίτσελ, έφτασαν και στο τρίτο γκολ τους, με τον Ντομίνγκεζ. Το 3-0 έδωσε την ευκαιρία στον Ισπανό να αρχίσει και τις… δοκιμές. Κόντρα στην Άντερλεχτ, Μανιάτης και Μήτρογλου δεν θα υπάρχουν και έτσι άρχισαν οι πειραματισμοί, με τον Κάμπελ να παίζει για λίγο στην κορυφή και τον Μασάντο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπου είναι και η φυσική του θέση.

Το 3-0 που είχε διαμορφωθεί έμεινε μέχρι το φινάλε με τον Ολυμπιακό να «σπάει» ένα ιστορικό ρεκόρ. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν την επίδοση της ομάδας του Μπούκοβι τη σεζόν 1965-1966, πετυχαίνοντας δώδεκα νίκες και μία ισοπαλία, αυτή στο Αγρίνιο. Η μόνη… «σκιά» στο παιχνίδι ήταν ο τραυματισμός του Μανιάτη, ο οποίος αποχώρησε στο πρώτο ημίχρονο.


Αγωνία για Μανιάτη

Τραυματίας αποχώρησε ο Γιάννης Μανιάτης στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη στο Καραϊσκάκη.

Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων γύρισε το πόδι του σε μια φάση της αναμέτρησης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει και να γίνει άμεσα αλλαγή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπάρχει φόβος για διάστρεμμα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί, θα δείξουν και το ακριβές πρόβλημα.

Ωστόσο πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο Μανιάτης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.


Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Μπονγκ, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Εντιγκά, Μανιάτης (29’ λ.τ. Σάμαρης), Βάις (60’ Ντομίνγκεζ), Κάμπελ, Σαβιόλα (68’ Μασάντο), Ολαϊτάν.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπάζογλου, Σέποβιτς, Γιαταμπαρέ.

Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Μεχία, Ρομάνο (79’ Ουέλινγκτον), Μπουχαλάκης (71’ Αναστασάκος), Διαμαντάκος, Τζανακάκης, Χαλκιαδάκης (71’ Κούτρης), Κοζορώνης, Πιτσος, Μπαντιμπανγκά, Σαρρής.

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Βερπακόφσκις, Ρέντζας, Ρουγκάλας.

Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Φραγκαδάκης (Δωδεκανήσου )
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης» Πηγή: sport-fm.gr

«Να σταματήσει το πρωτάθλημα»

«Να σταματήσει το πρωτάθλημα»Στον πρόεδρο της ΕΠΟ επιτίθεται η SKODA Ξάνθη με σχετική ανακοίνωση, και τον καλεί να σταματήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας το οποίο το χαρακτηρίζει παρωδία.

«Κύριε Σαρρή πρέπει να διακόψετε άμεσα το πρωτάθλημα μέχρι να αποφασίσετε πόσοι θα προβιβάζονται και πόσοι θα υποβιβάζονται εάν θέλετε να σώσετε ένα μέρος της αξιοπιστίας του πρωταθλήματός μας», αναφέρει –μεταξύ άλλων- η ακριτική ΠΑΕ στην ανακοίνωση αυτή.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της ΕΠΟ,

Ασφαλώς θα γνωρίζετε ότι έχει διοργανωθεί ένα πρωτάθλημα κι αυτή τη στιγμή συνεχίζει να παίζεται το πρωτάθλημα αυτό, χωρίς κανένας να γνωρίζει πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και πόστες ομάδες θα προβιβαστούν.

Κύριε Σαρρή, αυτό το οποίο συμβαίνει, θεωρείτε ότι αυξάνει την αξιοπιστία του Ελληνικού Πρωταθλήματος;

Να γνωρίζετε πάντως ό,τι και στο πρωτάθλημα της πιο υποανάπτυκτης χώρας του κόσμου, οι ομάδες γνωρίζουν με την έναρξη του πρωταθλήματος πόσες προβιβάζονται και πόσες υποβιβάζονται.

Θα πρέπει κ. Σαρρή, να σταματήσετε αυτή την παρωδία. Γιατί περί παρωδίας πρόκειται να μην γνωρίζει ο φίλαθλος κόσμος που παρακολουθεί αυτό το πρωτάθλημα, πόσες ομάδες προβιβάζονται και πόσες υποβιβάζονται.

Ας μην κρυβόμαστε όλοι μας πίσω από την Εθνική μας ομάδα που κρατάει τη σημαία ψηλά.

Υ.Γ.1: Το γεγονός ότι σήμερα διεξάγεται αυτό το πρωτάθλημα στο οποίο κανείς δεν γνωρίζει πόσοι προβιβάζονται και πόσοι υποβιβάζονται δεν τιμά ούτε τη Super League και πολύ περισσότερο την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που είναι η εποπτεύουσα Αρχή (κι σαν εποπτεύουσα Αρχή θα μπορούσε να είχε αποφασίσει από την 1η Αγωνιστική). Είναι πρωτόγνωρο αυτό το οποίο συμβαίνει και ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ. Κύριε Σαρρή πρέπει να διακόψετε άμεσα το πρωτάθλημα μέχρι να αποφασίσετε πόσοι θα προβιβάζονται και πόσοι θα υποβιβάζονται εάν θέλετε να σώσετε ένα μέρος της αξιοπιστίας του πρωταθλήματός μας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και την προσοχή που θα δείξετε στο ανώτερο πολύ σημαντικό ζήτημα.

Υ.Γ.2: Για ενημέρωσή σας το παιχνίδι Πανιώνιος – SKODA ΞΑΝΘΗ έληξε 0-0 με υπαιτιότητα της SKODA ΞΑΝΘΗ.

«Απόδραση» στο τέλος!!

Με γκολ του Γκαμεϊρό στο 87’ η Σεβίλλη πανηγύρισε σπουδαίο διπλό επί της Γρανάδα με σκορ 2-1, «ασφαλίζοντας» την είσοδό της στην οκτάδα!

«Απόδραση» στο τέλος!
Με τους τρεις βαθμούς στο... τσεπάκι έφυγε από την έδρα της Γρανάδας, η Σεβίλλη, όπου επικράτησε 2-1 στο... νήμα!

Οι Ανδαλουσιάνοι πήραν το προβάδισμα με τον Μπάχα στο 23’, ωστόσο με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Μπραχίμι. Εν τέλει, τρία λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού, ήρθε ο Γκαμεϊρό να λυτρώσει και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Στην όγδοη θέση με 22 βαθμούς οι νικητές, έμειναν στους 17 οι ηττημένοι.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Χετάφε-Λεβάντε 1-0
(79' Πέδρο Λεόν)

Βιγιαρεάλ-Μάλαγα 1-1
(32' Μπρούνο - 90+4' Γουέλινγκτον)

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Έλτσε-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2
(63' Κόκε, 74' Ντιέγκο Κόστα)

Θέλτα-Αλμερία 3-1
(26’ Ορελάνα, 49’ Ουμπίνα, 59’ Τσαρλς – 9’ Σούσο)

Ρεάλ Μαδρίτης-Βαγιαδολίδ 4-0
(33’, 64’, 89’ Μπέιλ, 36’ Μπενζεμά)

Εσπανιόλ-Σοσιεδάδ 1-2
(31' Κόρδοβα - 69' Γκριζμάν, 88' αυτ. Στουάνι)

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Μπέτις-Βαγεκάνο 2-2
(26’ Αμάγια, 81’ Βερδού-51’, 91’ Μπουένο)

Γρανάδα-Σεβίλλη 1-2
(60' πεν. Μπραχίμι - 23' Μπαχά, 87' Γκαμεϊρό)

Βαλένθια-Οσασούνα (20:00)
Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα (22:00)

Η επόμενη (16η) αγωνιστική

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Λεβάντε-Έλτσε (22:00)

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Οσασούνα-Ρεάλ Μαδρίτης (17:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Γρανάδα (19:00)
Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ (21:00)
Μάλαγα-Χετάφε (23:00)

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Αλμερία-Εσπανιόλ (13:00)
Σοσιεδάδ-Μπέτις (18:00)
Σεβίλλη-Μπιλμπάο (20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Βαγιαδολίδ-Θέλτα (23:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Ένας μεγάλος Έλληνας αθλητής!!

Ποιος είναι ο μεσαίος αθλητής στην ιστορική φωτογραφία που βλέπετε και ποια είναι τα αξιομνημόνευτα επιτεύγματά του; "Σκυλίσια μέρα" με ένα θέμα που αξίζει να διαβάσετε. Η φωτογραφία που βλέπετε είναι ιστορική. Από τον μαραθώνιο του 1896. Στη μέση διακρίνεται ο Χαρίλαος Βασιλάκος, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πίσω από τον Σπύρο Λούη. 
Ο Βασιλάκος ήταν μεγάλος αθλητής. Γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1877 κι έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, το 1964.
Με καταγωγή από τη Μάνη, ο Βασιλάκος είχε έφεση στις μεγάλες αποστάσεις. Έτσι, στις 10 Μαρτίου 1896, όντας σπουδαστής στην Αθήνα, έγινε ο πρώτος που κέρδισε μαραθώνιο, όταν διεξήχθησαν οι πρώτοι πανελλήνιοι αγώνες, με σκοπό να βρεθούν οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς. Ο χρόνος του ήταν 3 ώρες και 18 λεπτά.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ένας από τους 16 δρομείς που αγωνίστηκαν. Τερμάτισαν οι εννιά και ο Βασιλάκος πήρε τη 2η θέση με χρόνο 3.06.03, πίσω από τον Σπύρο Λούη. Τότε ο μαραθώνιος είχε απόσταση 40 χλμ.
Στη συνέχεια της ζωής του εργάστηκε σε τελωνείο, ωστόσο δεν σταμάτησε τον αθλητισμό.
Συνολικά, πήρε ένα χρυσό σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στον μαραθώνιο, αλλά κι από ένα χρυσό (το 1901) κι ένα χάλκινο (το 1906) στα 1.000 μ. βάδην. Φυσικά, η κορυφαία διάκρισή του ήταν το ολυμπιακό μετάλλιο.Πηγή: sportdog.gr

Ξέρει το... κόλπο!

Η Μπαστιά επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας εύκολα 2-0 της Εβιάν εντός έδρας και δείχνει πως έχει τον τρόπο για να μην μπλέξει στη μάχη του υποβιβασμού. Σούπερ ρεκόρ για τον Μικαέλ Λαντρό!

Ξέρει το... κόλπο
Δεν θέλει... μπλεξίματα η Μπαστιά στο γαλλικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Χαντζ επέστρεψε στις νίκες στην 15η αγωνιστική, επικρατώντας 2-0 της Εβιάν στο «Φουριάνι» της Εβιάν.

Σκόρερ για τους γηπεδούχους το μεγάλο τους αστέρι, ο Μίλος Κράσιτς, που στο 49’ έλυσε τον γόρδιο δεσμό της άμυνας των φιλοξενούμενων και ο Καζρί που σφράγισε στο 90+4' το τελικό αποτέλεσμα και τη νίκη της ομάδας του.

Σούπερ ρεκόρ για τον Λαντρό!

Κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν ο Μικαέλ Λαντρό. Ο τερματοφύλακας της Μπαστιά έφτασε τις 602 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία, ξεπερνώντας τον Ζαν-Λικ Ετορί, που κρατούσε εδώ και αρκετά χρόνια τα πρωτεία.

Αναλυτικά η αγωνιστική (15η)

Παρασκευή 29/11

Μαρσέιγ-Μονπελιέ 2-0
(36' Τοβίν, 90+3' Σαμπέρ)

Σάββατο 30/11(21:00)

Σεντ Ετιέν-Ρεμς 4-0
(62’ Σαλ, 76’, 78’ Περίν, 87’ Ερντίν)

Μονακό-Ρεν 2-0
(19' Ροντρίγκες, 44' Μαρτιάλ)

Γκινγκάμπ- Ναντ 1-0
(63' Σανκαρέ)

Λοριάν-Νις 3-0
(17' Πακιέ, 71' Αμαβί αυτ., 90+4' Αμπουμπακάρ)

Τουλούζ-Σοσό 5-1
(28',45', 62' Γιεντέρ, 47' Πουπλίν, 90+3' Τσούμα - 7' Μαγιούκα)

Βαλενσιέν-Λιλ 0-1
(47' Ροντελίν)

Κυριακή(1/12)

Μπορντό-Αζαξιό 4-0

Μπαστιά-Εβιάν 2-0
(49' Κράσιτς, 90+4' Καζρί)

Παρί Σεν Ζερμέν-Λιόν (22:00)

Επόμενη αγωνιστική(16η)

Τρίτη(3/12, 20:00)

Λιλ- Μαρσέιγ
Ναντ- Βαλενσιέν
Νις-Μονακό(22:00)

Τετάρτη(4/12, 20:00)

Αλαξιό- Μπαστιά
Γκινγκάμπ-Μπορντό
Μονπελιέ-Λοριάν
Ρεν-Σεντ Ετιέν
Σοσό-Ρεμς
Εβιάν-Παρί Σ. Ζ.(22:00)

Πέμπτη(5/12, 22:00)

Λιόν-Τουλούζ
Πηγή: sport-fm.gr

Τρόικα: Άμα θέλετε κοινωνική πολιτική, βρείτε καταλύματα για τους άστεγους!!

Στα άκρα έχει οδηγηθεί η σύγκρουση της κυβέρνησης με την τρόικα στο θέμα των πλειστηριασμών.

Τρόικα: Άμα θέλετε κοινωνική πολιτική, βρείτε καταλύματα για τους άστεγους!
Οι εκπρόσωποι των δανειστών σοκάρουν με την απαίτησή τους για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και αδιαφορούν για τις επιπτώσεις σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους λόγω οικονομικής ύφεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ φέρονται να είπαν «άμα θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, βρείτε καταλύματα σε όσους χάνουν τα σπίτια τους», στις συνομιλίες τους με τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης Στουρνάρα και Χατζηδάκη, τον υφυπουργό Θανάση Σκορδά και τον γενικό γραμματέα Καταναλωτή Γιώργο Στεργίου.

«Οι τράπεζες είναι υπό κρατικό έλεγχο και το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να προστατεύσει αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη», αντέτεινε η ελληνική πλευρά, στη διάρκεια μιας από τις τελευταίες συναντήσεις που έγιναν πριν από περίπου δέκα μέρες.

Η στιχομυθία αυτή, την οποία μετέφερε στην εφημερίδα αξιωματούχος που μετέχει στις διαπραγματεύσεις, δείχνει την ένταση των διαπραγματεύσεων αλλά και την τακτική που ακολουθούν οι δύο πλευρές σε μία προσπάθεια να υπερασπιστούν τις θέσεις τους. Ταυτόχρονα αποκαλύπτει την προκλητική στάση των εκπροσώπων των δανειστών αλλά και την περίεργη επιμονή τους να τορπιλίζουν το κλίμα των συζητήσεων.

Πηγή: newsbeast.gr

Κορυφή και… περιμένει!

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Α Εθνικής Κύπτου ανέβηκε η ΑΕΛ, μετά τη νίκη της με 3-0 επί της Αλκής και περιμένει τον Απόλλωνα για να μάθει αν θα… παραμείνει

Κορυφή και… περιμένει
Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε η ΑΕΛ στην 11η αγωνιστικής της Α Εθνικής Κύπρου, όμως περιμένει «γκέλα» απ’ τον Απόλλωνα στο ματς της Δευτέρας με την ΑΕΚ Κιτίου για να συνεχίσει εκεί.

Ο σύλλογος της Λεμεσού επικράτησε με 3-0 της ουραγού του βαθμολογικού πίνακα, Αλκής και βρέθηκε να συγκατοικεί με το συντοπίτη του στην κορυφή.

Το σκορ άνοιξε στο 36΄ο Εντμάρ, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σα στο 41’και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ματς.

Αναλυτικά η 11η αγωνιστική:

Σάββατο, 30/11

Άρης-Ερμής 3-3
(23’- 83’Κονσεϊσάο, 78’Γκράσι -10’-37’-58’Ταγκπατζούμι)

Νέα Σαλαμίνα-Ανόρθωση 0-3
(12’ Κάλβο, 38’ Ζόρζε, 45΄Φοφάνα)

Κυριακή, 1/12

Α.Ε. Λεμεσού-Αλκή 3-0
(36’ Εντμάρ,41’, 90+1’ Σα)

Ένωση Παραλιμνίου- Δόξα Κατωκοπιάς 1-0
(90’ Ζανέτου)

Εθνικός Άχνας- Ομόνοια

Δευτέρα, 2/12
Α.Ε. Κιτίου- Απόλλων Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 7/12
Εθνικός Άχνας- ΑΠΟΕΛ
Δόξα Κατωκοπιάς- Α.Ε. Λεμεσού
Ανόρθωση- Άρης
Απόλλων Λεμεσού- Νέα Σαλμίνα

Κυριακή 8/12
Ομόνοια- Ερμής
ΑΕΚ- Ένωση Παραλιμνίου
Αλκή- Α.Ε. Κιτίου
Πηγή: sport-fm.gr

Η «βασίλισσα» είναι εδώ!!

Ποια Σούπερ; Μόνο... Πρέμιερ Λιγκ ήταν αυτό! Η Βέροια επικράτησε με σκορ 4-3(!) του Λεβαδειακού και μετά από καιρό δεν είναι πλέον ουραγός του πρωταθλήματος!

Η «βασίλισσα» είναι εδώ!
Τρεις μήνες μετά και πιο συγκεκριμένα από την 2η αγωνιστική, η Βέροια πανηγύρισε τρίποντο! Σε ένα παιχνίδι βγαλμένο από τα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ, η «βασίλισσα του βορρά» επικράτησε του Λεβαδειακού με το... χορταστικό 4-3 και επέστρεψε στις νίκες!

Εκπληκτικό παιχνίδι, με τους Βοιωτούς να προηγούνται δύο φορές (1-0 και 2-1), όμως η ομάδα της Ημαθίας το έφερε... τούμπα, με τα έξι τέρματα να μπαίνουν στο δεύτερο μέρος.

Έτσι, μετά από πολύ καιρό, οι θριαμβευτές δεν είναι πια ουραγοί στη Σούπερ Λίγκα, έχοντας 10 βαθμούς κι έχοντας βάλει από κάτω τους, τους Άρη και Απόλλωνα Σμύρνης! Από την άλλη, οι ηττημένοι δεν ανησυχούν για την ώρα!

Το ματς


Προτού καλά-καλά «ζεσταθούμε» για το τι θα ακολουθήσουμε, ήρθε ο Σανγκέτι να βάλει... φωτιά στο παιχνίδι όταν στο 2’ σκόραρε για τον Λεβαδειακό και τον έβαλε σε θέση οδηγού! Στη συνέχεια η Βέροια πήρε τα πάνω της, ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, όμως σε όσες περιπτώσεις προσπαθούσε να απειλήσει δεν τα κατάφερνε, γιατί ο Πριζόφσκι ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και έβγαζε τα σουτ και τις κεφαλιές των Τραπ και Μρντάκοβιτς!

Κι αν το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μόλις ένα τέρμα... μετά ήρθε καταιγίδα. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός πως στο δεύτερο μέρος μπήκαν έξι γκολ! Την αρχή έκανε ο Μρντάκοβιτς στο 51’, όταν επωφελήθηκε το κενό στην άμυνα κι από το δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε σε 1-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Και πάλι η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ! Ο Ορτέγκα μπήκε στον αγώνα στο 58’ και δύο λεπτά αργότερα βρήκε δίχτυα, βάζοντας μπροστά στο σκορ για δεύτερη φορά τους «πράσινους»!

Κι αν η χαρά της Βέροιας δεν κράτησε πολύ πριν (με την ισοφάριση), τότε αυτή των Βοιωτών ήταν ένα... τίποτα! Γιατί στο 63’ ο Καλτσάς πήρε το... αίμα του πίσω για το χαμένο τετ-α-τετ που είχε νωρίτερα και έφερε το παιχνίδι στα ίσα! Η ομάδα της Ημαθίας δεν έμεινε στην ισοπαλία αυτή την φορά. Επωφελούμενη το αυτογκόλ του Πετράτσι στο 70’ πήρε... κεφάλι για πρώτη φορά στο σκορ, ενώ δέκα λεπτά πριν το φινάλε ο Μρντάκοβιτς έκανε την κούρσα της... ζωής του, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μπεν και εκείνος «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του, για το 4-2.

Το μόνο που κατάφερε ο Λεβαδειακός ήταν να διαμορφώσει στις καθυστερήσεις το τελικό σκορ, με τέρμα του Καπό που απλώς έδωσε μια νότα για το «τρελό» στα τελευταία δευτερόλεπτα, χωρίς βέβαια να αλλάξει κάτι!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Βέροια: Αναστασόπουλος, Μοχαμαντού, Γεωργιάδης, Σιόντης, Μρντάκοβιτς, Μπεν, Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπαργκάν (54’ Ζεζίνιο), Όστοϊτς (75’ Παυλίδης), Τραπ

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Μπάρμπας, Μάνος, Καλτσάς, Αποστολόπουλος

Λεβαδειακός: Πριζόφσκι, Σανγκινέτι, Μουλόπουλος, Σκέμπης, Λαμπρόπουλος, Κονέ (74’ Καπό), Πετράτσι, Ροτζέριο, Μάντζιος, Γιάντσης (58' Ορτέγκα), Κάντζι (85’ Βασιλείου)

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Μάγκας, Νικολακάκης, ΙωαννίδηςΠηγή: sport-fm.gr

Δεν είναι –άκης, είναι Σάκης!!

Μπορεί να απουσιάζει μην είναι Κρητικός αλλά ο Σάκης Παπάζογλου -με δύο γκολ- οδήγησε τον ΟΦΗ στο 3-1 επί της Καλλονής, τη δεύτερη στη σειρά στο πρωτάθλημα.

Δεν είναι –άκης, είναι Σάκης!
Ο ΟΦΗ με έναν εξαιρετικό Παπάζογλου πήρε τη νίκη 3-1 επί της Καλλονής στη Κρήτη.

Οι Μυτιληνιοί είχαν ανοίξει το σκορ με τον Λεοζίνιο στο 32ο λεπτό αλλά το… κεφάλι του Παπάζογλου είχε άλλη άποψη!

Ο επιθετικός των Κρητικών σήκωσε τους ώμους του τον ΟΦΗ και με δύο γκολ από κεφαλιές (40’ και 53’) έδωσε το προβάδισμα στη ομάδα του.

Ο Μακουκούλα στο 83ο λεπτό σημείωσε το τρίτο γκολ για τους Κρητικούς το οποίο και σφράγισε την δεύτερη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να προσπαθεί από το λεπτό να απειλήσει την άμυνα της Καλλονής. Οι ποδοσφαιριστές του Σα Πίντο πίεζαν τους αμυντικούς της φιλοξενούμενης ομάδας αρκετά έτσι ώστε να δυσκολέψουν την κυκλοφορία της μπάλας.

Στο 6ο λεπτό ήταν η πρώτη καλή φάση για τον ΟΦΗ. Ο Μιλιάζες έστειλε τη μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου από το φάουλ που εκτέλεσε έξω από τη μεγάλη περιοχή. Κανείς συμπαίκτης του δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας.

Η πίεση συνέχισε από την πλευρά των γηπεδούχων οι οποίοι έβρισκαν τρόπο να φέρνουν τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή της Καλλονής. Δεν κατάφερναν όμως να απειλήσουν.

Μάλιστα, αντί να προηγηθούν οι Κρητικοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ! Στο 32ο λεπτό ο Λεοζίνιο είδε την μπάλα να του στρώνεται λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ. Ο άσος της Καλλονής έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ, και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φερνάντες ανοίγοντας το σκορ για την Καλλονή.

Οι παίκτες του ΟΦΗ μετά το γκολ που δέχθηκαν δεν έκατσαν με… σταυρωμένα τα χέρια!

Ίσα – ίσα πίεσαν περισσότερο, και άρχισαν με μεγαλύτερη ευκολία να φέρνουν την μπάλα στη μεγάλη περιοχή της Καλλονής.

Στο 34ο λεπτό ο Παπάζογλου έπιασε την κεφαλιά, αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Χονγκ.

Ο Παπάζογλου όμως τα κατάφερε έξι λεπτά αργότερα να νικήσει τον τερματοφύλακα της Καλλονής και να ισοφαρίσει για τον ΟΦΗ.

Ο επιθετικός των Κρητικών ήταν αυτός που έδωσε και το προβάδισμα στον ΟΦΗ. Στο 53ο λεπτό με εξαιρετική κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή της Καλλονής νίκησε ια δεύτερη φορά τον Χονγκ δίνοντας το προβάδισμα στους Κρητικούς.

Ο Μακουκούλα απλώς σφράγισε τη νίκη του ΟΦΗ με το τέρμα του στο 88ο λεπτό. Πηγή: sport-fm.gr

Τσέμα… δάκρυα κι ιδρώτας!!

Ο Τσέμα είχε αποφασίσει πως δεν θα φάει γκολ, η Ξάνθη πήρε το 0-0 και μαζί έναν πολύτιμο πόντο από τον καλύτερο Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Χαμένο πέναλτι και δοκάρι οι γηπεδούχοι.

Τσέμα… δάκρυα κι ιδρώτας
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσέμα, η Ξάνθη έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Νέα Σμύρνη, μένοντας στο 0-0, κόντρα στον καλύτερο Πανιώνιο που το πάλεψε μέχρι το τέλος.

Μεγάλη εμφάνιση από τον γκολκίπερ της ομάδας του Μάουρερ, έπιασε πέναλτι του Αραβίδη (21’) και όσες φορές χρειάστηκε ήταν εκεί για να βοηθήσει την ομάδα του. Είχαν και δοκάρι οι γηπεδούχοι με τον Καμπάνταη (78’).

Δοκάρι και για την Ξάνθη με τον Χοσέμι (64’), ενώ άξιο αναφοράς είναι πως τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κάλβο στο 59’. Επτά παιχνίδια χωρίς νίκη για τον Πανιώνιο, πλέον.

Το ματς:


Στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος προσπάθησε με το «καλημέρα» να αποκτήσει τον έλεγχο της αναμέτρησης, να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να φτάσει και στο γκολ. Η Ξάνθη περιορίστηκε σε πιο παθητικό ρόλο, «περίμενε» τους Νεοσμυρνιώτες και έψαχνε δειλά-δειλά την κόντρα για να αιφνιδιάσει και να μπει αυτή στη θέση του οδηγού στην αναμέτρηση. Αυτό, ωστόσο δεν γινόταν με ευκολία.

Ο Πανιώνιος, είχε την πιο κλασσική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όμως ο Αραβίδης αστόχησε στο πέναλτι που έγινε, από χέρι του Ντε Γκούζμαν. Ο Τσέμα αντέδρασε εξαιρετικά, στη συνέχεια ο Γιάννου δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το ριμπάουντ που πήρε και το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ σε σχέση με το πρώτο. Ο Πανιώνιος συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, ενώ αντίθετα για την Ξάνθη, τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα από την στιγμή που ο Κάλβο με δεύτερη κίτρινη κάρτα έφυγε για τα αποδυτήρια και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Αυτό δεν θα είχε και μεγάλη σημασία, ωστόσο, αν το φάουλ του Χοσέμι κατέληγε στα δίχτυα και όχι στο δοκάρι του Γιαννακόπουλου.

Ο Πανιώνιος από εκείνο το σημείο και μετά δεν έδωσε κανένα άλλο αμυντικό δικαίωμα και συνέχισε να ψάχνει το γκολ, αλλά είχε την ατυχία να έχει απέναντί του τον εξαιρετικό Τσέμα. Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης αντιδρούσε εξαιρετικά όταν χρειαζόταν ενώ είχε και την τύχη με το μέρος του, όταν η κεφαλιά του Καμπάνταη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κουλοχέρης, Κούρος, Κολοβός, Μενδρινός, Μητρόπουλος, Γιάννου, Αραβιδης (77’ Καμπάνταης), Καλτσάς (65’ Ντούνης).

Στον πάγκο: Ανέστης, Παντίδος, Λαμπρόπουλος, Λάζνικ, Ζαχαράκης.

Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μπαξεβανίδης, Παΐτο, Γούτας, Ντε Γκούζμαν (57’ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Χοσέμι, Σολτάνι, Σολάρι, Μάνταλος (76’ Μαρίν), Κάλβο.

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Βάλλας, Σουάρες, Ράνος, Μπέρτος.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Γκάγκας (Λάρισας)
Γήπεδο: Πανιωνίου
Πηγή: sport-fm.gr

Με Τόρες βασικό ο Ολυμπιακός!!

Με πολλές αλλαγές η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο σημερινό(1/12,19:30) παιχνίδι με τον Εργοτέλη στο «Γ. Καραϊσκάκης». Για πρώτη φορά βασικός ο Τόρες.

Με Τόρες βασικό ο Ολυμπιακός
Αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα θα έχει ο Ολυμπιακός. Ο Μίτσελ ανακοίνωσε τους έντεκα πρώτους που θα ξεκινήσουν κόντρα στον Εργοτέλη στο Φάληρο.

Ο Τόρες θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας των «ερυθρολεύκων», με τον Ισπανό να κάνει το ντεμπούτο του στο αρχικό σχήμα, ενώ το κενό του Κώστα Μήτρογλου θα καλύψει ο Όλαϊτάν και θα πλαισιώσει τον Χαβιέ Σαβιόλα στην κορυφή της επίθεσης.

Στα επιθετικά άκρα θα αγωνιστούν οι Κάμπελ και Βάις, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Στα αμυντικα χαφ θα παίξουν ο Γιάννης Μανιάτης με τον Εντιγκά, ενώ η αμυντική γραμμή συμπληρώνεται από τους Μπόνγκ, Μανωλά και Παπαδόπουλο. Στο τέρμα ο Ρομπέρτο.

Αναλυτικά:

Η αρχική ενδεκάδα της ομάδας μας για τον αγώνα με τον Εργοτέλη!



Πηγή: sport-fm.gr

Ρομπέρτο: «Στους ‘‘16’’ με τον κόσμο μας»!

Σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League δήλωσε ο Ρομπέρτο, ο οποίος τόνισε εκείνος και οι συμπαίκτες του αξίζουν να βρεθούν στους «16» της διοργάνωσης.

Ρομπέρτο: «Στους ‘‘16’’ με τον κόσμο μας»!
Απόλυτα βέβαιος πως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να προκριθεί στους «16» του Champions League παρουσιάστηκε ο Ρομπέρτο μετά την ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας αναγνώρισε πως οι Πειραιώτες έχασαν την συγκέντρωσή τους κοντά στη λήξη του αγώνα με τους Γάλλους, όμως δηλώνει σίγουρος πως θα μπορέσουν εκείνος και οι συμπαίκτες του σε δύο εβδομάδες να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στο τέλος. Ίσως να ήμασταν στο φινάλε πιο επιθετικοί απ' όσο χρειαζόταν. Δεν έπρεπε να τους δώσουμε χώρους να βγάλουν αντεπίθεση. Δεν μας έδινε την πρόκριση ο βαθμός, αλλά θα ήταν σίγουρα ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Κάναμε λάθος και το πληρώσαμε», ανέφερε αρχικά ο 27χρονος γκολκίπερ στη «Real» και πρόσθεσε:

«Δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα καταφέρουμε να προκριθούμε. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλες δυνατότητες. Το αξίζουμε και θα μπορέσουμε να προκριθούμε. Θα είναι δύσκολο ματς, αλλά με πάθος επί 90 λεπτά και τη συμπαράσταση του κόσμου μας που θα γεμίσει το γήπεδο, θα πάμε μαζί στους “16”».

«Φταίμε κι εμείς, φταίει κι ο διαιτητής…»

Απογοήτευση στον Παναθηναϊκό για την απώλεια βαθμών στη Ριζούπολη (1-1 με τον Απόλλωνα). Πολλά παράπονα από Αναστασίου για την εικόνα της ομάδας του, αλλά και δυσαρέσκεια για τη διαιτησία.

«Φταίμε κι εμείς, φταίει κι ο διαιτητής…»
Ο Παναθηναϊκός προσγειώθηκε ανώμαλα και πραγματοποιώντας μετά από καιρό κακή εμφάνιση άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα (1-1). Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν νωθροί, χωρίς να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους στο πρώτο μέρος και να «χτίσουν» πάνω στο γρήγορο γκολ του Μπεργκ, αλλά και δίχως να αντιδράσουν μετά την ισοφάριση καθώς η μοναδική καλή στιγμή μετά το γκολ της ισοφάρισης ανήκε κι αυτή στους γηπεδούχους.

Ο Γιάννης Αναστασίου είχε πολλά παράπονα από την αγωνιστική συμπεριφορά και τη νοοτροπία των παικτών του και αναμένεται να τους τα ψάλλει στο Απήλιον, καθώς είναι ίσως η πρώτη φορά που δεν είδε μαχητικότητα και συγκέντρωση στον επιθυμητό βαθμό.

Παράλληλα, οι «πράσινοι» βράζουν και με τη διαιτησία του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη. Διαμαρτύρονται για τρεις περιπτώσεις πέναλτι, με πιο χαρακτηριστική αυτή σε τράβηγμα στον Τριανταφυλλόπουλο, καθώς επίσης και για ένα οφσάιντ που δόθηκε στον Μπεργκ στο πρώτο μέρος. Κάποιοι, δε, συνδέουν αυτή τη διαιτησία με την… αποστασία της ΠΑΕ μαζί με τον ΠΑΟΚ και την κόντρα με τα ποδοσφαιρικά όργανα.

Πρώτα Κύπελλο, μετά Καλλονή

Από σήμερα η προσοχή στρέφεται στο Κύπελλο, καθώς την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ηρακλή Ψαχνών στο πρώτο ματς για τους «16» του Κυπέλλου. Ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να κάνει… μετρημένο rotation, καθώς ακολουθεί την Κυριακή το ματς με την Καλλονή στο ΟΑΚΑ. Διαθέσιμοι είναι ξανά οι Ζέκα και Σίλντενφελντ, που εξέτισαν την τιμωρία τους, αλλά τέσσερις κάρτες συμπλήρωσε χθες ο Πράνιτς και θα αποφασιστεί σε ποιο από τα τέσσερα προσεχή ματς πρωταθλήματος θα λείψει (Καλλονή εκτός, Ατρόμητος εντός, Λεβαδειακός εκτός και Ξάνθη εντός).
Πηγή: sport-fm.gr

Άλλος για Μανωλά;

Νιούκαστλ, Τότεναμ, Σάντερλαντ και Φούλαμ βλέπουν πολύ «ζεστά» την απόκτηση του Κώστα Μανωλά από τον Ολυμπιακό. Ποια η στάση των «ερυθρόλευκων».

Άλλος για Μανωλά;
Δεν είναι μόνο ο Κώστας Μήτρογλου που έχει γίνει περιζήτητος χάρη στις εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό. Ένας συνονόματός του, ο Κώστας Μανωλάς, έχει επίσης κερδίσει με το σπαθί του θέση στη μεταγραφική λίστα μεγάλων συλλόγων του εξωτερικού.

Ο νεαρός αμυντικός σύμφωνα με δημοσιεύματα στις βρετανικές Mirror και Daily Star βρίσκεται στο στόχαστρο των Νιούκαστλ, Τότεναμ, Σάντερλαντ και Φούλαμ. Οι τέσσερις αυτές ομάδες έχουν στείλει κατασκόπους σε αγώνες των «ερυθρόλευκων» κι έχουν σαφή εικόνα για τις ικανότητες του 22χρονου άσου.

Ο Μανωλάς, που φέτος έχει 14 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και 2 γκολ στο Champions League, δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2016. Ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόθεση να παραχωρήσει κανέναν παίκτη στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά θα εξετάσει κάθε πρόταση που μπορεί να φτάσει για ποδοσφαιριστή του.Πηγή: sport-fm.gr

«Υπόκλιση» Μπουμσόνγκ σε Ολυμπιακό!!

Καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι φέτος ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ που παρακολούθησε από κοντά τον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν.

«Υπόκλιση» Μπουμσόνγκ σε Ολυμπιακό
Βήματα προόδου έχει σημειώσει ο Ολυμπιακός, αφού δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα των προηγούμενων ετών, όπως δήλωσε ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ.

Ο πρώην αμυντικός του Παναθηναϊκού παρακολούθησε τον αγώνα των Πειραιωτών με την Παρί Σεν Ζερμέν ως σχολιαστής και εξέφρασε την πίστη ότι η ομάδα του Μίτσελ θα καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γάλλος στη «Real»

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν:

«Ήταν δύσκολο όπως εξελίχθηκε το ματς για τον Ολυμπιακό, αφού το να δέχεσαι γκολ στο 90' είναι σκληρό. Η Παρί έπαιξε λίγο καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο και μετά έμεινε με δέκα παίκτες. Παρ' όλα αυτά πάλεψε ως το τέλος και της αξίζουν συγχαρητήρια που τα κατάφερε».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης των Πειραιωτών στους «16» του Champions League:

«Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως έχει πίστη ότι μπορεί να προκριθεί. Αυτή η ομάδα που είδα κόντρα στην Παρί και βλέπουν όλοι φέτος, είναι σαφώς καλύτερη απ' αυτή που ήξερα όταν ήμουν στην Ελλάδα. Έχει σπουδαίους παίκτες ο Ολυμπιακός. Ας ελπίσουμε πως θα προκριθεί. Το αξίζει με βάση την εικόνα του».

Για τους παίκτες του Ολυμπιακού που έχει ξεχωρίσει:

«Δεν ήξερα τον Βάις, είναι πολύ καλός. Το ίδιο ισχύει και για τον Ντομίνγκεζ. Γενικά, είδα πολλούς καλούς παίκτες στον Ολυμπιακό. Παίκτες με ποιότητα. Έφεραν στο γήπεδο αυτά που ήθελε κι ο προπονητής. Κι ο Μήτρογλου είναι φυσικά εξαιρετικός ποδοσφαιριστής».

Για την πρόοδο του Κώστα Μήτρογλου και την εμφάνισή του στη Γαλλία:

«Στο ματς με την Παρί δεν είχε πολύ χώρο. Είναι σπουδαίος. Είναι “καυτός” αυτή την περίοδο, σε καλή φόρμα. Πρέπει να φανεί πιο συνεπής και να παίζει στο ίδιο επίπεδο σχεδόν σε όλα τα ματς. Για έναν επιθετικό είναι δύσκολο σε τέτοια παιχνίδια. Όσο παίζει όμως και σκοράρει, ανεβαίνει και η ψυχολογία του και γίνεται καλύτερος. Κάνει καταπληκτική χρονιά. Νομίζω ότι είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και συνεχίζοντας έτσι θα μπορέσει να παίξει παντού. Για έναν επιθετικό είναι σημαντικό να σκοράρει συχνά. Ανεβαίνει η ψυχολογία του και δείχνει την ποιότητά του. Συνεχίζοντας έτσι θα είναι επικίνδυνος για όλες της άμυνες της Ευρώπης».

Τα χίλιασε ο Ναβάρο!!

Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε με 73-50 τη Σαραγόσα με τον Ναβάρο να φτάνει τα 1.000 τρίποντα στην ACB. Άποντος ο Παπανικολάου. Καλή εμφάνιση από Ξανθόπουλο στη νίκη της Ομπραντόιρο.

Τα χίλιασε ο Ναβάρο
Την έκτη νίκη της στην ACB πήρε η Μπαρτσελόνα συντρίβοντας με 73-50 τη Σαραγόσα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» για την όγδοη αγωνιστική. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 15 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών και παράλληλα έφτασε τα 1.000 τρίποντα στην ACB και έχει λιγότερα πλέον μόνο από τον Αλμπέρτο Ερέρος (1.233). Ο Άντε Τόμιτς πρόσθεσε 17, πόντους, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου σε 18:11 δεν σκόραρε (0/4 δίποντα), αλλά είχε 6 ριμπάουντ.

Η Ομπραντόιρο επικράτησε 67-63 της Λαγκούν Άρο εκτός έδρας με καλή εμφάνιση του Βασίλη Ξανθόπουλου, ο οποίος είχε 9 πόντους (4/6 βολές, 1/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 27:42.

Τις έξι νίκες έφτασε η Ουνικάχα, που νίκησε εύκολα στη Μάλαγα την Κανάριας με 88-73. Ο Ζόραν Ντράγκιτς είχε 18 πόντους και ο Νικ Κέινερ-Μέντλεϊ με 15 ξεχώρισαν.

Αναλυτικά η όγδοη αγωνιστική:

Σάββατο 30/11

Καχασόλ-Ρεάλ Μαδρίτης 62-97
Εστουντιάντες-Μανρέσα 104-103
Μπανταλόνα-Φουενλαμπράδα 76-79
Βαγιαδολίδ-Μπιλμπάο 57-81

Κυριακή 1/12

Λαγκούν Άρο-Ομπραντόιρο 63-67
Μπαρτσελόνα-Σαραγόσα 73-50
Ουνικάχα-Κανάριας 88-73
Βαλένθια-Γκραν Κανάρια 19:00
Λαμποράλ Κούτσα-Μούρθια 20:30

Δείτε τη βαθμολογία της ACBΠηγή: sport-fm.gr

Κάτι... παραπάνω απ' ότι έπρεπε!!

Κάτι παραπάνω απ' ό,τι πρέπει για να κρατηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας Βελγίου έκανε η Σταντάρ Λιέγης, που επέστρεψε στις επιβλητικές νίκες ξεσπώντας 5-0 στη Λιρς στην 17η αγωνιστική της Jupiler.

Κάτι... παραπάνω απ' ότι έπρεπε!
Μπορεί τις τελευταίες αγωνιστικές να είχε κάνει «κοιλιά» στην απόδοσή της, όμως στην 17η αγωνιστική υπενθύμισε στους αντιπάλους της τους λόγους που βρίσκεται στην κορυφή.
Η Σταντάρ Λιέγης θυμήθηκε τον… πολύ καλό εαυτό της και «ξέσπασε» με 5-0 στην Λιρς, διατηρώντας για ακόμα μια αγωνιστική την πρωτιά στην Jupiler League.
Το σκορ άνοιξε στο 15’ ο Μπατσουάι, ενώ στο 51’ ο ίδιος έκανε το 2-0. Ο Λοσάντα προσπάθησε να απαντήσει, όμως αστόχησε σε πέναλτι που εκτέλεσε, ενώ το τελικό 5-0 διαμόρφωσαν οι Βενκέρ (73’), ντε Καμάργκο (84’) και Εμπόκου).
Αναλυτικά η 17η Αγωνιστική

Σάββατο 30 Νοεμβρίου


Κλαμπ Μπριζ – Οστάνδη 2-0
(65, 90+3 Σούτερ)

Μαλίν– Γάνδη 0-1
(84 Κέιτζ)

Μονς – Λόκερεν 1-0
(23 Λε Ποστολέκ)

Μπέβερεν – Σαρλερουά 0-0


Κυριακή 1 Δεκεμβρίου

Λιρς – Σταντάρ Λιέγης 0-5
(15’, 51’ Μπατσουάι, 73’ Βενκέ,84’ ντε Καμάργκ,86’ Εμπόκου)
Άντερλεχτ – Σερκλ Μπριζ
Γκενκ – Λέουβεν
Κορτραΐκ – Ζούλτε Βάρεγκεμ

Επόμενη Αγωνιστική (18η)

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου (21:00)

Άντερλεχτ – Μπέβερεν (19:00)
Κλαμπ Μπρίζ – Μαλίν (21:00)
Κόρτραϊκ – Σαρλερουά (21:00)
Λιρς – Γάνδη (21:00)
Μονς – Ζούλτε Βάρεγκεμ (21:00)
Οστάνδη – Σέρκλ Μπρίζ (21:00)

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Λέουβεν – Σταντάρ Λιέγης (15:30)
Γκένκ – Λόκερεν (19:00)Πηγή: sport-fm.gr

Αποκατάσταση στην Ολλανδία!

Στην κορυφή του ολλανδικού πρωταθλήματος επέστρεψε η Φίτεσε μετά την επικράτησή της επί της Καμπούρ (3-0). Με τον Πελέ πρωταγωνιστή η Φέγενορντ έκανε την ανατροπή κόντρα στην Αϊντχόφεν.

Αποκατάσταση στην Ολλανδία
Την εντός έδρας νίκη πανηγύρισε η Φίτεσε κόντρα στην Καμπούρ με σκορ 2-0 στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ανεβαίνοντας ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη της Φίτεσε. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 33’ με τον Βεϊνοβιτς, ενώ το (2-0) διαμόρφωσε ο Λέερνταμ στο 50’. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 90’ ο Τσαντούρια.

Πελέ και ανατροπή!

Με πρωταγωνιστή τον Πελέ η Φέγενορντ έκανε την ανατροπή και πήρε την εντός έδρας νίκη κόντρα στην Αϊντχόφεν (3-1).

Οι γηπεδούχοι αν και έμειναν πίσω στο σκορ στο 21΄με τον Μάχερ κατάφεραν να αντιδράσουν και να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου με τον Μποέτιους στις καθυστερήσεις (45+1’).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πελέ πήρε το παιχνίδι στα χέρια του, κάνοντας αρχικά το 2-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 54’.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα των γηπεδούχων – η Αϊντχόφεν έπαιζε με δέκα παίκτες από το 57’ – εκμεταλλεύτηκε ο Πελέ, ο οποίος στο 65΄πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ της αναμέτρησης (3-0).

Αναλυτικά η 15η Αγωνιστική

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου

Ρόντα – Τβέντε 1-2
(39 Χούπερτς - 69 Κασταΐνιος, 79 Πρόμες)

Σάββατο 30 Νοεμβρίου

Τσβόλε – Βάαλβαϊκ 1-1
(45 Σάιμακ – 51 Χοακιμ)

Χέρενφεν – Γκόου Αχέντ Ίγκλς 3-1
(48 Ντε Ροον, 52 Βαν Άνχολτ, 84 Ζίγετς – 43 Φάλκενμπουργκ)

Μπρέντα – Γκρόνινγκεν 2-2
(10 Βέρμπεεκ, 74 Πέριτσα, - 79 Βινάλντουμ, 90+2 πεν. Ντε Λέου)

Χεράκλες – Ουτρέχτη 1-2
(27 Μπέλ Χασανί – 55,81 Τούρνστρα)

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου

Ντεν Χάαγκ – Άγιαξ 0-4
(10΄Κλάασεν, 34’ Φίσερ, 68’ Φαν Ράιν, 90΄Μπόγιαν)
Φέγενορντ – Αϊντχόφεν 3-1
(45+1’ Μποέτιους, 54’ (πεν.)-65’ Πελε- 21’ Μάχερ )
Φίτεσε – Καμπούρ 3-0
(33’ Βείνοβιτς, 50’ Λέερνταμ, 90’ Τσαντούρια)
Ναϊμέγκεν – ΑΖ Άλκμααρ (17:30)

H επόμενη (16η) αγωνιστική

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Ουτρέχτη – Ναϊμέγκεν (21:00)

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Άγιαξ – Μπρέντα (19:45)
Άλκμααρ – Τβέντε (20:45)
Βάαλβαϊκ – Καμπούρ (20:45)
Αϊντχόφεν – Φίτεσε (21:45)

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Χέρενφεν – Φέγενορντ (13:30)
Γκόου Αχέντ Ίγκλς – Τσβόλε (15:30)
Γκρόνινγκεν – Ντεν Χάαγκ (15:30)
Ρόντα – Χεράκλες (17:30)Πηγή: sport-fm.gr

Με άριστα δέκα στην κορυφή ο Άγιαξ!!

Στην κορυφή του ολλανδικού πρωταθλήματος πέρασε ο Άγιαξ μετά την επικράτηση επί της Ντεν Χάαγκ (4-0). Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη νίκη του Αίαντα που έχει 10-0 στα τελευταία ματς.

Με άριστα δέκα στην κορυφή ο Άγιαξ
Εύκολο έργο είχε ο Άγιαξ, ο οποίος μετά την νίκη επί της Μπαρτσελόνα (2-1), πήγε με κεκτημένη ταχύτητα στις εγχώριες υποχρεώσεις, επικρατώντας με 4-0 της Ντεν Χάαγκ στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Ο «Αίαντας» με αυτή τη νίκη – η οποία είναι η τρίτη συνεχόμενη που πανηγυρίζει, πετυχαίνοντας περισσότερα από δύο γκολ- πάτησε κορυφή και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα της Φίτεσε κόντρα στην Καμπούρ.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν νωρίς το σκορ με τον Κλάασεν να κάνει το 1-0 μόλις στο δέκατο λεπτό. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Άγιαξ να προηγείται με 2-0, ύστερα από το γκολ του Φίσερ στο 34’.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άγιαξ δεν σταμάτησε με τον Φαν Ραίν να… γράφει το 3-0 στο 68’. Το τελικό σκορ της αναμέτρησης διαμόρφωσε ο Μπόγιαν στο 90΄.


Πηγή: sport-fm.gr

Επιτέλους νίκη για Ανόβερο!!

Χρειάστηκε να περάσουν επτά αγωνιστικές και δυόμισι μήνες για να νικήσει στη Μπουντεσλίγκα το Ανόβερο. Τα κατάφερε κόντρα στην Αϊντραχτ, της οποίας επικράτησε με σκορ 2-0 για τη 14η αγωνιστική.

Επιτέλους νίκη για Ανόβερο
Βαθμολογική «ανάσα» μετά από αρκετό καιρό για το Ανόβερο, που επικράτησε 2-0 εντός έδρας της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης για την 14η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν οι Ντιούφ στο 24ο λεπτό και Χούζστι στο 67΄, ενώ η φιλοξενούμενη που αγωνίστηκε εμφανώς ταλαιπωρημένη από τις υποχρεώσεις της στο Europa League την Πέμπτη, αγωνίστηκε και με δέκα παίκτες από το 57΄ λόγω αποβολής του Λανίγκ.

Με αυτή τη νίκη του Αννόβερο «σκαρφάλωσε» στην 9η θέση όπου ισοβαθμεί με την Άουγκσμπουργκ στους 17 βαθμούς, ενώ η Αϊντραχτ παρέμεινε 15η με 11.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής

Παρασκευή 29/11

Βόλφσμπουργκ-Αμβούργο 1-1 (20’ Τσαλχάνογλου - 31’ Ροντρίγκεζ πεν.)

Σάββατο 30/11

Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ 2-0 (2’, 30’ Ρόμπεν)
Λεβερκούζεν-Νυρεμβέργη 3-0 (36’, 77’ Σον, 47’ Κίσλινγκ)
Χόφενχαϊμ-Βέρντερ Βρέμης 4-4 (12’ πεν., 18’ πεν. Σαλίχοβιτς, 49’ Φόλαντ, 53’ Χάρντλινγκ - 45’ πεν. Χαντ, 45’+1’ Ελία, 59’ Πέτερσεν, 90’+1’ Μπάργκφρεντε)
Μάιντς-Ντόρτμουντ 1-3 (74’ πεν. Τσούπο-Μότινγκ - 70’ Ομπαμεγιάνγκ, 78’ πεν., 90’+3’ πεν. Λεβαντόφσκι)
Χέρτα Βερολίνου-Άουγκσμπουργκ 0-0
Σάλκε-Στουτγκάρδη 3-0 (34’, 47’ πεν. Φαρφάν, 79’ Τζόουνς)

Κυριακή 01/12

Ανόβερο-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0 (24΄ Ντιούφ, 67΄Χούζστι)
Γκλάντμπαχ-Φράιμπουργκ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (15η)

Παρασκευή 6/12

Νυρεμβέργη-Μάιντς (21:30)

Σάββατο 30/11 (16:30)

Γκλάντμπαχ-Σάλκε
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χόφενχαϊμ
Αμβούργο-Άουγκσμπουργκ
Στουτγκάρδη-Ανόβερο
Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου
Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή 01/12

Φράιμπουργκ-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Χέρτα Βερολίνου (18:30) Πηγή: sport-fm.gr

Ίντερ… καημένη, Ρόμα δεν «πεθαίνει»!

Ανάποδα συναισθήματα -περίπου στο ίδιο λεπτό- έζησαν Ίντερ και Ρόμα! Την ώρα που οι «νερατζούρι» πάθαιναν εγκεφαλικό στο 90’ με τη Σαμπντόρια, οι Ρωμαίοι έσωζαν τουλάχιστον το αήττητο με την Αταλάντα.

Ίντερ… καημένη, Ρόμα δεν «πεθαίνει»! (video)
Τις δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος -του να μπει γκολ στο 90’- είδαν Ίντερ και Ρόμα.

Εμφανώς ντεφορμέ και με κλονισμένη πλέον την ψυχολογία τους, οι «τζαλορόσι» πήγαιναν ολοταχώς γι’ ακόμα μεγαλύτερη γκέλα (μετά τις τρεις σερί ισοπαλίες με Τορίνο, Σασουόλο και Κάλιαρι). Ένα γκολ του Στρούτμαν ωστόσο λίγο πριν το τέλος τους έδωσε το 1-1 στην έδρα της Αταλάντα και διέσωσε τουλάχιστον το αήττητό τους στη φετινή Serie A.

Την ίδια ώρα όμως που η Ρόμα… δροσιζόταν, η Ίντερ ζοριζόταν! Διότι η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι έδειχνε πως -έστω και δύσκολα- θα λύγιζε την αντίσταση της Σαμπντόρια και θα επέστρεφε στις νίκες. Ήρθε ωστόσο ο Ρέναν στο 89’ να της πάρει την μπουκιά απ’ το στόμα και να δώσει πολύτιμη ισοπαλία 1-1 στη Σαμπντόρια.

Κι ενώ η… Γιουβέντους έτριβε τα χέρια της με όλα αυτά (καθώς έχει την ευκαιρία ν’ αποσπαστεί κιόλας στην κορυφή αν επικρατήσει το βράδυ της Ουντινέζε) η Κάλιαρι είχε επίσης λόγους να χαμογελά. Διότι κατάφερε να γυρίσει ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο και -παρόλο που είχε μείνει πίσω με δυο γκολ- ν’ αποσπάσει το 2-2 απ’ την εξαιρετική Σασουόλο.

Όσο για την Κιέβο (που έχει πάρει τα πάνω της μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τη Βερόνα) απέσπασε… την ταυτότητα της Λιβόρνο, επικρατώντας χαλαρά 3-0 και κερδίζοντας κι άλλο έδαφος στη βαθμολογία.


Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής

Σάββατο 30/11

Πάρμα-Μπολόνια 1-1
(23' Κασάνο - 10 Κονέ)

Τζένοα-Τορίνο 1-1
(69' Μπιοντίνι - 7 Φάρνερουντ)

Κυριακή 01/12

Κατάνια-Μίλαν 1-3
(13’ Κάστρο - 19’ Μοντολίβο, 63’ Μπαλοτέλι, 81’ Κακά)

Αταλάντα-Ρόμα 1-1
(51’ Μπρίβιο - 90’ Στρούτμαν)

Κάλιαρι-Σασουόλο 2-2
(73’ Νενέ, 87’ Σάου - 14’ Μαρτζοράτο, 19’ Ζάζα)

Κιέβο-Λιβόρνο 3-0
(36’ Ριγκόνι, 56’ Θερό, 79’ Παλόσι)

Ίντερ-Σαμπντόρια 1-0
(18’ Γκουαρίν)

Γιουβέντους-Ουντινέζε (21:45)

Δευτέρα 02/12

Φιορεντίνα-Βερόνα (20:00)
Λάτσιο-Νάπολι (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή 06/12

Μπολόνια-Γιουβέντους (21:45)

Σάββατο 07/12

Λιβόρνο-Μίλαν (19:00)
Νάπολι-Ουντινέζε (21:45)

Κυριακή 08/12

Ρόμα-Φιορεντίνα (13:30)
Κάλιαρι-Τζένοα (16:00)
Σαμπντόρια-Κατάνια (16:00)
Σασουόλο-Κιέβο (16:00)
Τορίνο-Λάτσιο (16:00)
Βερόνα-Αταλάντα (16:00)
Ίντερ-Πάρμα (21:45) Πηγή: sport-fm.gr

Κόκκινη ο Ταχτσίδης, «πράσινο» για Μίλαν!! (video)

Η αποβολή του Ταχτσίδη για μαρκάρισμα στον Μάριο Μπαλοτέλι άνοιξε στη Μίλαν το δρόμο για τη νίκη στην έδρα της Κατάνια με 3-1. Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα μετά από ενάμιση μήνα για τους «ροσονέρι».

Κόκκινη  ο Ταχτσίδης, «πράσινο» για Μίλαν (video)
Από τις 19 Οκτωβρίου είχε να γευτεί τη χαρά της νίκης στη Serie A η Μίλαν και τα κατάφερε στη Σικελία απέναντι στην Κατάνια με 3-1 για τη 14η αγωνιστική.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κάστρο στο 13’, αλλά ο Μοντολίβο στο 19’ και ο Μπαλοτέλι στο 63’ ανέτρεψαν την κατάσταση υπέρ των «ροσονέρι». Τα πράγματα απλοποιήθηκαν στο 65’, όταν ο Ταχτσίδης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπαλοτέλι και στο 81’ ο Κακά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Με τη νίκη αυτή οι «ροσονέρι» έφτασαν τους 17 βαθμούς, αλλά παραμένουν στη μέση της βαθμολογίας, ενώ η Κατάνια βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις 9 βαθμούς.



Πηγή: sport-fm.gr

Χάλ-ια χωρίς Στάριτζ η Λίβερπουλ!!

Άμεση επίπτωση στην απόδοση της Λίβερπουλ είχε η απώλεια του Ντάνιελ Στάριτζ λόγω τραυματισμού. Οι «κόκκινοι» ηττήθηκαν 3-1 εκτός έδρας από την Χαλ και έμειναν 7 βαθμούς πίσω από τη πρωτοπόρο Άρσεναλ.

Χάλ-ια χωρίς Στάριτζ η Λίβερπουλ
Την τρίτη της ήττα στην Πρέμιερ Λιγκ υπέστη η Λίβερπουλ, 3-1 εκτός έδρας από την Χαλ για την 13η αγωνιστική. Οι «κόκκινοι» φάνηκαν επηρεασμένοι από την απώλεια του Στάριτζ που θα μείνει εκτός για δύο μήνες και έχασαν πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια που κάνουν να μείνουν κοντά στις πρώτες θέσεις, αφού υπολείπονται πλέον επτά βαθμών της πρωτοπόρου Άρσεναλ.

Η γηπεδούχος είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή της αναμέτρησης, υπεροχή που καρποφόρησε στο 20ο λεπτό με τον Λίβερμορ. Η Λίβερπουλ αντέδρασε επτά λεπτά αργότερα με τον Τζέραρντ, αλλά παρά τις προσπάθειές της να βρεθεί μπροστά στο σκορ στο δεύτερο μέρος, δεν τα κατάφερε. Η Χαλ προηγήθηκε εκ νέου με γκολ του Μέιλερ στο 72ο λεπτό και την… καταστροφή για τους «κόκκινους», ολοκλήρωσε στο 87΄ο Σκρτελ με αυτογκόλ. Αξίζει να αναφερθεί, πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Χαλ στην ιστορία της κόντρα στην Λίβερπουλ.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 30/11

Άστον Βίλα-Σάντερλαντ 0-0

Κάρντιφ-Άρσεναλ 0-3 (29’ 90’+3’ Ράμσεϊ, 86’ Φλαμινί)
Έβερτον-Στόουκ 4-0 (45’ Ντεουλοφέου, 49’ Κόουλμαν, 58’ Οβιέδο, 78’ Λουκάκου)
Νόριτς-Κρίσταλ Πάλας 1-0 (30’ Χούπερ)
Γουέστ Χαμ-Φούλαμ 3-0 (47’ Ντιαμέ, 82’ 89’ Κόουλ)
Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ 2-1 (36' Γκουφράν, 57' Σισοκό - 53' Μπραντ)

Κυριακή, 01/12

Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2 (18’ Γουόκερ, 54’ Σάντρο – 32’ 57’ πεν. Ρούνεϊ )
Χαλ-Λίβερπουλ 3-1 (20΄ Λίβερμορ, 72΄ Μέϊλερ, 87΄ Σκρτελ (αυτ.)-27΄ Τζέραρντ)
Τσέλσι-Σαουθάμπτον (18.10)
Μάντσεστερ Σίτι-Σουόνσι (18.10)

Η επόμενη αγωνιστική (14η):

Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Χαμ
Άρσεναλ-Χαλ
Λίβερπουλ-Νόριτς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Έβερτον
Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα
Στόουκ-Κάρντιφ
Σάντερλαντ-Τσέλσι
Σουόνσι-Νιούκαστλ
Φούλαμ-Τότεναμ
Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Σίτι Πηγή: sport-fm.gr

Λογάριαζε χωρίς τον… Ρούνεϊ!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε όρθια στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» χάρη στον Ρούνεϊ, ο οποίος ισοφάρισε και τις δύο φορές που προηγήθηκε η Τότεναμ!

Λογάριαζε χωρίς τον… Ρούνεϊ
Ισόπαλο 2-2 έληξε το μεγάλο παιχνίδι στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» ανάμεσα στην Τότεναμ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Οι «κόκκινοι διάβολοι», βέβαια, οφείλουν την ισοπαλία αυτή στον Γουέιν Ρούνεϊ ο οποίος και τις δύο φορές που προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι, τους χάλασε τα… όνειρα για τη νίκη.

Ο Γουόκερ άνοιξε το σκορ για την Τότεναμ στο 18ο λεπτό με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο 29ο λεπτό ο Σολδάδο έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

Η Τότεναμ έχασε άλλη μια ευκαιρία για να σκοράρει το δεύτερο της τέρμα. Αυτή την φορά ο Λένον ήταν ο… παίκτης που δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 32ο λεπτό με τον Ρούνεϊ να εκμεταλλεύεται το λάθος του Γουόκερ.

Η Τότεναμ πήρε και πάλι το προβάδισμα στο παιχνίδι με τον Σάντρο να στέλνει τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Ντε Χέα στο 54ο λεπτό.

Ο Ρούνεϊ όμως και πάλι απάντησε για τη Γιουνάιτεντ με τέρμα που πέτυχε έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 57ο λεπτό. Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή: Ζωγραφιά του Εσπινόζα για Ολ Μπόις!! (videos)

Πανέμορφο γκολ του Χιλιανού Γκονζάλο Εσπινόζα σημάδεψε το 3-1 των Ολ Μπόις επί των Νιούελς Ολντ Μπόις, το οποίο ουσιαστικά απέκλεισε τους ηττημένους από την «κούρσα» τίτλου.
Άλλωστε, οι «λεπροί» έμειναν στους 30 βαθμούς, έναν πίσω από τη Σαν Λορένζο, η οποία έχει δύο ακόμα ματς στην αργεντίνικη Inicial, τη στιγμή που στο πρόγραμμα των Ολντ Μπόις απομένει ένα παιχνίδι. Στην προκειμένη, ο 27χρονος Μαξιμιλιάνο Νούνιεζ άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό και στο 10ο ο Εσπινόζα ζωγράφισε με ωραία ενέργεια και μακρινό σουτ για το 2-0. Ακολούθησε και το 3-0 από τον Ερνάν Γκράνα, ενώ στο 65ο ο Πάμπλο Πέρεζ πέτυχε το γκολ της τιμής για τον σύλλογο του Ροσάριο. Από την πλευρά της, η Βελέζ συμπλήρωσε 30 βαθμούς στην Inicial με 2-0 στην έδρα της Κολόν, η οποία αναμένει απόφαση για το ματς την Ατλέτικο Ραφαέλα, στο οποίο δεν κατέβηκαν οι ποδοσφαιριστές λόγω οικονομικών οφειλών. Στα του αγώνα, ο Μάουρο Ζάρατε άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό, αλλά αποβλήθηκε στο 31ο εξαιτίας αντιαθλητικού μαρκαρίσματος, ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 79ο λεπτό, όταν ο Όσκαρ Καρμιέχο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και παραχώρησε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Λούκας Πράτο.
Στους 29 βαθμούς έμεινε η Άρσεναλ Σαραντί γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα με 4-1 από την αδιάφορη Μπελγκράνο, καθώς το γκολ του Ούγκο Νέρβο στο 47ο λεπτό δεν αποδείχθηκε αρκετό, από τη στιγμή που στο 11ο ο Σέζαρ Περέιρα σημείωσε το 1-0 με πέναλτι, στο 40ό ο Εστεμπάν Γκονζάλεζ το 2-0, στο 79ο ο Γκιγιέρμο Φαρέ το 3-1 και στο 92ο ο Νταμιάν Πέρεζ το 4-1 με αυτογκόλ. Τέλος, ο Γκιλέρμο Κοζάρο πέτυχε δύο γκολ (8ο και 81ο) στο 3-1 της Τίγκρε επί της Ατλέτικο Ραφαέλα, η οποία ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 στο 62ο λεπτό με τον Ροντρίγκο Ντεπέτρις να ολοκληρώνει φάση διαρκείας ενώπιον της αντίπαλης εστίας. Ακολούθησε, όμως, η νικητήρια κεφαλιά του Κοζάρο, όπως και το 3-1 από τον Πάμπλο Βίτι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κολόν-Βελέζ Σάρσφιλντ 0-2
Τίγκρε-Ατλέτικο Ραφαέλα 3-1
Άρσεναλ Σαραντί-Μπελγκράνο 1-4
Ολ Μπόις-Νιούελς Ολντ Μπόις 3-1
Η βαθμολογία της Inicial:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σαν Λορένζο
17
31
Βελέζ Σάρσφιλντ
18
30
Νιούελς Ολντ Μπόις
18
30
Λανούς
17
29
Άρσεναλ Σαραντί
18
29
Μπόκα Τζούνιορς
17
27
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
18
26
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
17
26
Αρχεντίνος Τζούνιορς
17
25
Ατλέτικο Ραφαέλα
17
25
Γοδόι Κρουζ
18
24
Ροζάριο Σεντράλ
18
23
Ολ Μπόις
18
22
Τίγκρε
18
22
Χιμνάσια Λα Πλάτα
17
22
Ολίμπο
18
20
Κίλμες
17
20
Ρίβερ Πλέιτ
17
17
Ρασίνγκ Κλουμπ
18
13
Κολόν Σάντα Φε
17
6
Σημείωση: Ο πρωταθλητής της Inicial προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2014 και στον τελικό για της σεζόν 2013-14 της Αργεντινής.
Και η τριετή κατάταξη:
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Μπόκα Τζούνιορς
1.66
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.65
Λανούς
1.62
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.62
Άρσεναλ Σαραντί
1.61
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.49
Ρίβερ Πλέιτ
1.47
Σαν Λορένζο
1.43
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.33
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.33
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.29
Ροζάριο Σεντράλ
1.28
Κίλμες
1.27
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.27
Τίγκρε
1.27
Ολ Μπόις
1.24
Κολόν Σάντα Φε
1.20
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.19
Γοδόι Κρουζ
1.18
Ολίμπο
1.11
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της παραπάνω βαθμολογίας με το πέρας του Final υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.









Πηγή: onsports.gr