Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Τσέμα… δάκρυα κι ιδρώτας!!

Ο Τσέμα είχε αποφασίσει πως δεν θα φάει γκολ, η Ξάνθη πήρε το 0-0 και μαζί έναν πολύτιμο πόντο από τον καλύτερο Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Χαμένο πέναλτι και δοκάρι οι γηπεδούχοι.

Τσέμα… δάκρυα κι ιδρώτας
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσέμα, η Ξάνθη έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Νέα Σμύρνη, μένοντας στο 0-0, κόντρα στον καλύτερο Πανιώνιο που το πάλεψε μέχρι το τέλος.

Μεγάλη εμφάνιση από τον γκολκίπερ της ομάδας του Μάουρερ, έπιασε πέναλτι του Αραβίδη (21’) και όσες φορές χρειάστηκε ήταν εκεί για να βοηθήσει την ομάδα του. Είχαν και δοκάρι οι γηπεδούχοι με τον Καμπάνταη (78’).

Δοκάρι και για την Ξάνθη με τον Χοσέμι (64’), ενώ άξιο αναφοράς είναι πως τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κάλβο στο 59’. Επτά παιχνίδια χωρίς νίκη για τον Πανιώνιο, πλέον.

Το ματς:


Στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος προσπάθησε με το «καλημέρα» να αποκτήσει τον έλεγχο της αναμέτρησης, να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να φτάσει και στο γκολ. Η Ξάνθη περιορίστηκε σε πιο παθητικό ρόλο, «περίμενε» τους Νεοσμυρνιώτες και έψαχνε δειλά-δειλά την κόντρα για να αιφνιδιάσει και να μπει αυτή στη θέση του οδηγού στην αναμέτρηση. Αυτό, ωστόσο δεν γινόταν με ευκολία.

Ο Πανιώνιος, είχε την πιο κλασσική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όμως ο Αραβίδης αστόχησε στο πέναλτι που έγινε, από χέρι του Ντε Γκούζμαν. Ο Τσέμα αντέδρασε εξαιρετικά, στη συνέχεια ο Γιάννου δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το ριμπάουντ που πήρε και το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ σε σχέση με το πρώτο. Ο Πανιώνιος συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, ενώ αντίθετα για την Ξάνθη, τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα από την στιγμή που ο Κάλβο με δεύτερη κίτρινη κάρτα έφυγε για τα αποδυτήρια και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Αυτό δεν θα είχε και μεγάλη σημασία, ωστόσο, αν το φάουλ του Χοσέμι κατέληγε στα δίχτυα και όχι στο δοκάρι του Γιαννακόπουλου.

Ο Πανιώνιος από εκείνο το σημείο και μετά δεν έδωσε κανένα άλλο αμυντικό δικαίωμα και συνέχισε να ψάχνει το γκολ, αλλά είχε την ατυχία να έχει απέναντί του τον εξαιρετικό Τσέμα. Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης αντιδρούσε εξαιρετικά όταν χρειαζόταν ενώ είχε και την τύχη με το μέρος του, όταν η κεφαλιά του Καμπάνταη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κουλοχέρης, Κούρος, Κολοβός, Μενδρινός, Μητρόπουλος, Γιάννου, Αραβιδης (77’ Καμπάνταης), Καλτσάς (65’ Ντούνης).

Στον πάγκο: Ανέστης, Παντίδος, Λαμπρόπουλος, Λάζνικ, Ζαχαράκης.

Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μπαξεβανίδης, Παΐτο, Γούτας, Ντε Γκούζμαν (57’ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Χοσέμι, Σολτάνι, Σολάρι, Μάνταλος (76’ Μαρίν), Κάλβο.

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Βάλλας, Σουάρες, Ράνος, Μπέρτος.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Γκάγκας (Λάρισας)
Γήπεδο: Πανιωνίου
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: