Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

"Φτου σας ρε ΞΕΦΤΙΛΕΣ" (ΦΩΤΟ)

Απογοήτευση επικρατεί, όπως είναι λογικό, στα πράσινα σάιτ, ύστερα από την ντροπιαστική ήττα του Παναθηναϊκού από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 3-0.
"Φτου σας ρε ΞΕΦΤΙΛΕΣ" (ΦΩΤΟ)
Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

leoforos.gr: "Φτου σας ρε ΞΕΦΤΙΛΕΣ! Συντριβή (3-0) από τους επιβήτορες του Ολυμπιακού στο Ισραήλ για τους άθλιους και ανιστόρητους παίκτες και την ανύπαρκτη διοίκηση...".

prasinanea.gr: "Τώρα ήταν ναυάγιο; Ντροπιαστική ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι κατέρρευσαν στο δεύτερο ημίχρονο με συνέπεια να χάσουν με 3-0. Ελάχιστες, πλέον, οι ελπίδες πρόκρισης στους ομίλους του Γιουοπα Λιγκ".

ΠΑΟΚ - Καρπάτι Λβιβ 2-0

Αθανασιάδης και Λίνο στέλνουν τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League μετά το 2-0 επί της Καρπάτι στην Τούμπα
Η εικόνα του αγώνα:
Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ δεν απείχε από αυτή που περιμέναμε. Με μοναδικό προωθημένο τον Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε ιδιαίτερα καλά το ματς, όχι γιατί έφταιγε το σύστημα, αλλά λόγω της ορμής των Ουκρανών στα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, η Καρπάτι έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Κοντρέρας να διώχνει πάνω στη γραμμή.

  Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Δικέφαλος του Βορρά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Σέντρα του Γκαρσία, κεφαλιά του Αθανασιάδη και 1-0 για τον ΠΑΟΚ στο 15' και αλλαγή δεδομένων στο ματς. Η ελληνική ομάδα είχε το αέρα του υπέρ της σκορ και κρατούσε τον έλεγχο του ματς με έξυπνο πάσινγκ γκέιμ, ενώ οι φιλοξενούμενοι έψαχναν εναγωνίως τρόπους για να βρουν τον κενό χώρο στην αντίπαλη άμυνα και να απειλήσουν. Ο Ισπανός Λούκας λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά, ενώ σημειώθηκε και γκολ που, ευτυχώς, δεν μέτρησε.
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ άφησε την Καρπάτι να κάνει το παιχνίδι της, δίχως όμως να χάσει τον προσανατολισμό του. Με έξυπνη τακτική, ο Δικέφαλος περίμενε σαν τη... κόμπρα τη στιγμή που θα βρει την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσει. Και τη βρήκε με τον Λίνο, ο οποίος με θαυμάσιο σουτ σε πρώτο χρόνο από αριστερά, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.
Κάπου εκεί με το κερασάκι να έχει μπει στην τούρτα, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Η Καρπάτι έπαιξε σχεδόν στο μισό γήπεδο τον Δικέφαλο, πίεσε και δημιούργησε κάποιες επικίνδυνες στιγμές, ο ΠΑΟΚ όμως είχε την ουσία και το αποτέλεσμα και ουσιαστικά βρίσκεται από τώρα στους ομίλους του Europa League.
Το κλειδί του αγώνα:
Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του και παίζοντας στο μέτρο του δυνατού, ένας ΠΑΟΚ ώριμος πήρε αυτό που ήθελε. Επαγγελματική εμφάνιση για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι που με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο σκότωσε τις ελπίδες των Ουκρανών.
MVP:
Ο Βιεϊρίνια δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, υπήρχε όμως ο Στέφανος Αθανασιάδης. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ με το δεύτερο ευρωπαϊκό του τέρμα άνοιξε το δρόμο της νίκης.
Ο αδύναμος κρίκος:
Τα κενά διαστήματα που παρουσίασε στο ματς ο ΠΑΟΚ είναι δικαιολογημένα για τέτοια περίοδο. Πήγαν, όμως, να κάνουν τη ζημιά.Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Ετο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης, Λαζάρ, Αρίας, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης. Η σύνθεση της Καρπάτι: Τλούμακ, Οσίπκο, Κριστομπάλ, Ζένιοφ, Ουντόμπιακ, Γκολόντιουκ, Μπόρχα, Μπάλαζιτς, Κάτσουκ, Φεντέτσκι, Λούκας.contra gr

Πρώτο βήμα με ανατροπή για Ομόνοια!-Κάζο για Σάλκε, Αλκμααρ

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς, η Ομόνοια γύρισε τον ματς με την Σάλτσμπουργκ και με 2-1 έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Κάζο για Σάλκε, Αλκμααρ.
Πρώτο βήμα με ανατροπή για Ομόνοια!
Ανατροπή και προβάδισμα
Μεγάλη νίκη σε βάρος της Σάλτσμπουργκ πέτυχε η Ομόνοια, η οποία παρότι βρέθηκε μόλις στο 3' να χάνει από το γκολ του Αλαν, είχε το σθένος να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Οι παίκτες του Νεόφυτου Λάρκου έφεραν το ματς στα ίσα στο 34' με γκολ του Νεοφύτου (1-1) και πριν τελειώσει το πρώτο μέρος, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ολοκλήρωσαν την ανατροπή (2-1) με τέρμα που σημείωσε ο Λεάντρο. Η Ομόνοια κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα που έγινε στο  ΓΣΠ και σε σε μία εβδομάδα ταξιδεύει στην Αυστρία έχοντας τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Οι συνθέσεις

Ομόνοια: Γιωργαλλίδης, Σερφά (70' Μπουθόν), Καρυπίδης, Σπούνγκιν, Αβραάμ, Σάλατιτς, Λεάντρο, Χριστοφή (65' Μαργκάσα), Ντα Σίλβα (81' Αγκιάρ), Εφραίμ, Φρέντι.

Σάλτσμπουργκ: Γκούσταφσον, Σβέγκλερ (72' Γιάντσερ), Σεκάγια, Ούλμερ, Λίντγκρεν (89' Σιέμμερ), Σιόμμερ (23' Χιρλάντερ), Λέιτγκεμπ, Άλαν, Λεονάρντο, Σβέντο, Χίντερεγκερ.
Κάζο για Σάλκε, Αλκμααρ
Από ημιτελικά του Champions League εκτός ομίλων Europa League. Αυτό είναι το... δρομολόγιο που μπορεί να ακολουθήσει η Σάλκε, η οποία στο πρώτο ματς των playoffs της δεύτερης τη τάξη ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ηττήθηκε με 2-0 από την Ελσίνκι στην Φινλανδία και αναμένεται να έχει δύσκολο έργο στον επαναληπτικό της Γερμανίας. Οι Βασιλικοί Μπλε παρατάχθηκαν με ό,τι καλύτερο είχαν στον αγώνα, εκτός από τους Ραούλ και Ανάν, οι οποίοι τέθηκαν εκτός από τον Ραλφ Ράνγκνικ, που είχε βασικό όμως τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Και τα δύο γκολ της Ελσίνκι σημείωσε ο Πούκι. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπαράντες η Άαλεσουντ έκανε την μεγάλη έκληξη και επικράτησε της Άλκμααρ με 2-1. Ο Κοσταρικανός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 14' με εύστοχη εκτέλεση, ενώ στο 75' διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Για τους Ολλανδούς, που παραμένουν το φαβορί του ζευγαριού, είχε φέρει το παιχνίδι στα ίσα ο Μάρτενς στο 31'.
Προβάδισμα οι Ρώσοι
Βασλούι και Λοκομοτίβ Μόσχας πήραν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους απέναντι σε Σπάρτα Πράγας και Σπάρτακ Τρνάβα αντίστοιχα. Αμφότερες επικράτησαν με 2-0, με τους Ρώσους να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για του ζευγαριού τους και τους Ρουμάνους να ταξιδεύουν στην Τσεχία, προκειμένου να «τελειώσουν» την υπόθεση πρόκριση. Η Σπαρτάκ Μόσχας βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, όμως με τέρματα του Άρι, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία 2-2 από την Βαρσοβία απέναντι στην Λέγκια. Οι Ρώσοι έχουν το προβάδισμα και είναι το μεγάλο φαβορί για νίκη στον επαναληπτικό της Μόσχας. Μεγάλη νίκη πήρε στα τελευταία λεπτά η Εκράνας στην Λιθουανία απέναντι στην Χαποέλ Τελ Αβίβ και θα τα παίξει όλα για όλα στο Ισραήλ. «Χρυσός» σκόρερ ο Σαμουσιόβας στο 82'.
Περνάει η Διναμό, τον πρώτο λόγο η Μπριζ
Η Μπριζ προηγήθηκε με 2-0 και 3-2 στην Γεωργία επί της Ζεσταφόνι, όμως δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη, καθώς οι Γεωργιανοί επέστρεψαν και τις δύο φορές στο παιχνίδι, με τον Γκελασβίλι, ο οποίος βρήκε δίχτυα δύο φορές, να διαμορφώνει το τελικό 3-3 στο 83'. Μία από τις μεγάλες μεταγραφές της Διναμό το φετινό καλοκαίρι, ο Μπράουν Ιντέγ, ήταν εκείνος που... ξελάσπωσε τους Ουκρανούς, που αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία Σεφτσένκο, στην Βουλγαρία απέναντι στην Λίτεξ. Ο πρώην επιθετικός της Σοσό σκόραρε στο 77', διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τους φιλοξενούμενους και έστειλε την Διναμό με το... ενάμισι πόδι στους ομίλους της διοργάνωσης. Ο Νίνκοβιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 8' είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Γιούρι Σέμιν, όμως ο Γιάνεφ έφερε προσωρινά το παιχνίδι στα ίσα στο 13' για τους γηπεδούχους.
Με Νικουλάε η Ντιναμό
Ακόμη μία έκπληξη, μικρότερης... εμβέλειας, όμως, σημειώθηκε στην Ουκρανία, εκεί όπου η Βόρσκλα υποδέχθηκε την Ντιναμό Βουκουρεστίου. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη στο 89' χάρη στο γκολ του Ρέμπενοκ και πήραν το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Ρουμανία. Ο Κριβοσένκο άνοιξε το σκορ στο 32' για λογαριασμό της Βόρσκλα, ενώ ο γνωστός μας Μάριους Νικουλάε, που αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν στην χώρα μας με την Καβάλα, είχε κάνει το 1-1 στο 58'. Με τον Μπαρασίτε μεγάλο πρωταγωνιστή η Αούστρια Βιέννης έφτασε στη νίκη με 3-1 επί της Γκαζ Μέταν και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους. Ο πρώην επιθετικός της Άρσεναλ σκόραρε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, για να δώσει το προβάδισμα με 2-1 στην ομάδα του, ενώ στο 61' πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 3-1. Οι Αυστριακοί άνοιξαν το σκορ στο 7' με τον Λιντς, ενώ οι Ρουμάνοι είχαν καταφέρει να ισοφαρίσουν σε 1-1 με τον Μπρέεφελντ στο 24'.
Check in για Στόουκ, κανένα πρόβλημα η Στεάουα
Στην πρώτη αναμέτρηση με την Στόουκ ολοκληρώθηκαν τα όνειρα της Τουν για είσοδο στους ομίλους του Europa League. Οι Ελβετοί μετά τον αποκλεισμό της Παλέρμο δεν θα μπορέσουν να κάνουν και δεύτερη έκπληξη στα playoffs του Europa League καθώς ηττήθηκαν εντός έδρας από την αγγλική ομάδα (0-1) με γκολ του Πιού στο 19' και χρειάζονται ένα θαύμα για να πετάξουν εκτός τον σύλλογο που συμμετέχει στην Premier League.
Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Στεάουα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Σόφια στη Ρουμανία, επιβλήθηκε με 2-0 και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Ο τερματοφύλακας των Βουλγάρων και νέο μεταγραφικό απόκτημα από την Κρίλια Σοβέτοφ, Ραΐς Εμπολί, δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του, με τους Γκαλαμάζ (16') και Τάτου (77') να πετυχαίνουν τα γκολ της Στεάουα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Βασλούι-Σπάρτα Πράγας 2-0
(13' Τεμβαντζέρα, 36' Μιλάνοφ)

Εκράνας-Χαποέλ Τελ Αβίβ 1-0
(82' Σαμουσιόβας)

Λέγκια Βαρσοβίας-Σπαρτάκ Μόσχας 2-2
(3', 69' Ράντοβιτς - 52', 71' Αρι)

Λοκομοτίβ Μόσχας-Σπάρτακ Τρνάβα 2-0
(34' Γιανμπάεφ, 37' Μαϊκόν)

Ελσίνκι-Σάλκε 2-0
(18', 54' Πούκι)
Ζεσταφόνι-Μπριζ 3-3
(59', 83' Γκελασβίλι, 64' Ντβάλι - 27' Ακπάλα, 30' Ρεφαέλοφ, 73' Χόεφκενς)
Λίτεξ-Διναμό Κιέβου 1-2
(13' Γιάνεφ - 8' πεν. Νίνκοβιτς, 77' Ιντέγ)
Ααλεσουντ-Αλκμααρ 2-1
(14' πεν., 75' Μπαράντες - 31' Μάρτενς)

Αούστρια Βιέννης-Γκαζ Μέταν 3-1
(7' Λιντς, 45+1', 61' Μπαρασίτε - 24' Μπρέεβελντ)

Ομόνοια-Σάλτσμπουργκ 2-1
(35' Φρέντι, 45+3' Λεάντρο - 3' Αλαν)

Βόρσκλα Πόλταβα-Ντιναμό Βουκουρεστίου 2-1
(32' Κριβοσένκο, 89' Ρέμπενοκ - 58' Νικουλάε)\
Τουν-Στόουκ 0-1
(19' Πιου)

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός 3-0
(60' Κονάτε, 67' πεν., 90' Ατάρ)

Στεάουα Βουκουρεστίου-ΤΣΣΚΑ Σόφιας 2-0
(16' Γκαλαμάζ, 77' Τάτου)

Πηγή: Gazzeta.gr

Ευρωπαϊκός ...Θίασος!


Ο ΠΑΟ «χαροπαλεύει» και εκπέμπει SOS! Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 3-0 από την Μακάμπι Τ.Α.και βλέπουν το Γιουρόπα Λιγκ να… γίνονται εφιάλτες!

Οι παίκτες του Φερέιρα είχαν τις ευκαιρίες, στο πρώτο ημίχρονο, να σημειώσουν τουλάχιστον ένα τέρμα, όμως στο τέλος… πλήρωσαν την αναποτελεσματικότητά τους. Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν παθιασμένοι και αποφασισμένοι να ρίξουν νοκ- άουτ το «τριφύλλι» από το πρώτο κιόλας ματς των πλέι οφ.

Πολλά αμυντικά κενά παρουσίασε ακόμη μία φορά η ομάδα του Πορτογάλου, δυσκολία στην ανάπτυξη στο δεύτερο ημίχρονο. Δικαιολογημένες διαμαρτυρίες για γκολ του Τοτσέ που δεν μέτρησε. Η μπάλα πέρασε καθαρά τη γραμμή, στην απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα, όμως ο διαιτητής είχε διαφορετική άποψη. Ντεμπούτο για Ζεκά και Βιτόλο.

 Ο… δαίμονας Κονατέ στο 60’ και ο Ατάρ από το σημείο του πέναλτι στο 67’ και με κοντινό σουτ στο 90’ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μακάμπι(Ιβανίρ): Χάιμοφ, Νιβάλντο, Νταμπούρ, Μίκα, Ατάρ, Παβίτσεβιτς, Κονατέ, Γιεϊνί, Λογκάσι, Ντάχαν, Βερέντ
Στον πάγκο: Λέβι, Σάμπαν, Κοέν, Μεντουντζανίν, Ζιζόφ, Κολαούτι, Κεχάτ
Παναθηναϊκός(Φερέιρα):Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης, Κουίνσι, Λέτο, Τοτσέ
Στον πάγκο: Κοτσόλης, Βιτόλο, Σειταρίδης, Σαριεγκι, Καραγκούνης, Κλέιτον
 

«Εύκολη επιλογή η Ρόμα»

Μία εύκολη απόφαση ήταν για τον Κέβιν Στρούτμαν η μεταγραφή του στη Ρόμα, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος που θα αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα.

«Εύκολη επιλογή η Ρόμα»
Ενθουσιασμένος από την απόφασή του να μετακομίσει στην Ιταλία για χάρη της Ρόμα εμφανίστηκε ο Κέβιν Στρούτμαν.

Ο Ολλανδός μέσος τόνισε ότι παρά τις προτάσεις που είχε, εκείνος προτίμησε τους «τζιαλορόσι», χαρακτηρίζοντας την επιλογή του εύκολη, καθώς η ομάδα καλύπτει απόλυτα τις φιλοδοξίες του.

«Η αλήθεια είναι πώς είχα κάποιες προτάσεις από άλλες ομάδες, αλλά διάλεξα τη Ρόμα γιατί είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα και καλύπτει απόλυτα τις φιλοδοξίες μου. Μίλησα με τον προπονητή, τον Ρούντι Γκαρσία, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για μένα. Μπορώ να πω ότι ήταν εύκολη η επιλογή για μένα η Ρόμα. Στόχος μου είναι οι νίκες και θα δώσω το 100% για την ομάδα, ώστε να έρθουν οι επιτυχίες. Ξέρω ότι η Ρόμα περιμένει πολλά από εμένα, αλλά αυτό δεν με γεμίζει με άγχος. Θέλω να μάθω το συντομότερο δυνατό ιταλικά και ελπίζω να ανταποκριθώ σε όλες τις προσδοκίες», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Όσον αφορά τη θέση που αγωνίζεται, αλλά και τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι: «Μπορώ να αγωνιστώ σε όλες τις θέσεις του κέντρου, καθώς τα χαρακτηριστικά μου είναι και επιθετικά και αμυντικά, οπότε μπορώ να προσφέρω όπου μου ζητηθεί. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον Ντε Ρόσι, αλλά είναι μεγάλη τιμή για μένα να αγωνιστώ δίπλα σε ένα τόσο μεγάλο παίκτη. Ελπίζω να παραμείνει στη Ρόμα γιατί θεωρώ ότι ταιριάζουμε πάρα πολύ στο στυλ παιξίματος».

Για την προοπτική να αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα: «Είναι πολύ σημαντικό βήμα για μένα το ότι θα αγωνιστώ στη Serie A, από το ολλανδικό πρωτάθλημα και είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος με αυτή την προοπτική. Πριν έρθω στη Ρόμα μίλησα με τον Στεκέλεμπουργκ και μου είπε πόσο μεγάλος σύλλογος είναι και πόσο ενθουσιώδεις είναι οι οπαδοί της. Σίγουρα υπάρχει πίεση, αλλά αυτό βοηθάει τους παίκτες να εξελιχθούν».
Πηγή: sport-fm.gr

Είκοσι πάσες, ένα λεπτό και γκολ! (video)

Πλάκα έκανε η Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ στο δεύτερο γκολ. Η φάση ξεκίνησε από τον Βαλδές, η μπάλα πέρασε από όλα τα καταλανικά πόδια και έγιναν 20 πάσες σε ένα λεπτό!
Όπως και στον πρώτο τελικό του ισπανικού super cup, έτσι και στον επαναληπτικό του «Καμπ Νόου», ο Μέσι σκόραρε στο 45'. Αυτή τη φορά ήταν πολύ πιο εντυπωσιακό! Σε ένα... χαλαρό passing game των Μπλαουγκράνα, η μπάλα ξεκίνησε από τα χέρια του Βίκτορ Βαλδές και στη συνέχεια πέρασε από τα πόδια όλων των παικτών πριν φτάσει στον Πέδρο, που κέρδισε το κόρνερ από το οποίο ήρθε το 2-1. Οι Καταλανοί άλλαξαν 20 πάσες μέσα σε 56 δευτερόλεπτα, με τους παίκτες της Ρεάλ να μην μπορούν να ακουμπήσουν την μπάλα!
πηγή: gazzetta.gr


Δεν πήραν άδεια επτά ομάδες!!

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνεδρίασε και δεν έδωσε άδεια σε επτά ομάδες. Συγκεκριμένα δεν πήραν οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ. Παράταση μέχρι την Τρίτη για να προσκομίσουν στοιχεία.
Σε προηγούμενο ρεπορτάζ αναφέραμε πως παρά τα όσα λέγονται υπάρχει σοβαρή περίπτωση να υπάρξει αναβολή του πρωταθλήματος, καθώς υπάρχουν σημαντικά ζητήματα προς επίλυση. Ζητήματα που μπορούν από μόνα τους να φέρουν πιο πίσω την έναρξη. Ένα από αυτά είναι και οι αδειοδοτήσεις από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η συγκεκριμένη επιτροπή συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε να μην δώσει άδειες σε επτά ομάδες. Αυτές είναι ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα, η Κέρκυρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο ΟΦΗ. Οι φάκελοι των ομάδων έχουν άλλοι περισσότερες ελλείψεις και άλλοι λιγότερες.
Και οι επτά πήραν παράταση μέχρι την Τρίτη προκειμένου να προσκομίσουν νέα στοιχεία στους φακέλους τους. Πάντως ακόμα και να μην δοθεί άδεια από την ΕΕΑ, αυτό δεν σημαίνει πως οι ομάδες δεν θα αγωνιστούν στην Σούπερ Λίγκα, μιας και την τελική απόφαση θα την πάρει η Σούπερ Λίγκα και πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον ποια θα είναι η απόφαση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.
πηγή: gazzetta.gr

Κίνηση Μίλαν για Μπαλοτέλι!

Για την απόκτηση του Μάριο Μπαλοτέλι κινείται η Μίλαν σύμφωνα με ιταλικά ρεπορτάζ, στα οποία αναφέρεται ότι ο Αντριάνο Γκαλιάνι δουλεύει την υπόθεση για να τον φέρει από την Μάντσεστερ Σίτι.
Οπως προκύπτει από δημοσίευμα της Corriere dello Sport, ο αντιπρόεδρος των πρωταθλητών και ειδικός σε θέματα μεταγαφών προσπαθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες να φέρει τον 21χρονο, πρώην παίκτη της Ιντερ, στο «Σαν Σίρο». Ο Μπαλοτέλι δεν είχε και την καλύτερη σεζόν στην Σίτι και τις περισσότερες φορές τράβηξε τα βλέμματα για απίστευτα κατορθώματά του εκτός παρά εντός των γραμμών. Ο Ιταλός συχνά πυκνά δηλώνει πως του λείπουν φίλοι και οικογένεια, ενώ η άφιξη του Κουν Αγουέρο στο Μάντσεστερ ίσως αποτελέσει έναν λόγο για να βρεθεί πιο κοντά στην έξοδο.

*Ο Μπαλοτέλι είχε αποκτηθεί αντί 26 εκατ. ευρώ από τους Νερατζούρι το 2010 και στο συμβόλαιό του υπάρχει οψιόν που η Ιντερ έχει τον πρώτο λόγο για να τον πάρει πίσω στην Ιταλία.
πηγή: gazzetta.gr

«Κόβουν» τις επιχορηγήσεις, όχι την μπάλα!!

Κανονικά θα ξεκινήσει το επόμενο Σαββατοκύριακο (27–28 Αυγούστου) το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ όπως αποφάσισε η Πολιτεία, η οποία θα πάρει έξτρα μέτρα και θα “κόψει” τις επιχορηγήσεις για να... καθαρίσει για ακόμα μία φορά το ποδόσφαιρο!
«Κόβουν» τις επιχορηγήσεις, όχι την μπάλα!
Κόντρα λοιπόν στις φήμες των τελευταίων ημερών για πιθανή αναβολή του πρωταθλήματος, η Πολιτεία αποφάσισε πως δεν συντρέχει κανένας λόγος να συμβεί κάτι τέτοιο και έτσι την επόμενη εβδομάδα το... λαμπερό και πάντα καθαρό πρωτάθλημα μας ξεκινάει και πάλι.

Η κυβέρνηση δεν θέλησε να αντιδράσει πιο σοβαρά στα όσα συμβαίνουν στην υπόθεση "στημένα" παιχνίδια και στα όσα έγιναν μετά με τις τιμωρίες των ομάδων που συμμετείχαν σε αυτήν και για ακόμα μία φορά θα ανακοινώσει αυστηρά μέτρα, τα οποία από μόνα τους δυστυχώς έχει αποδειχθεί πως δεν φέρνουν λύσεις...

Η Πολιτεία προτίθεται να ανακοινώσει μία σειρά μέτρων αντιδρώντας στην απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα και όπως αναφέρουν "κύκλοι" της ένα από αυτά θα είναι το "κόψιμο" των κρατικών επιχορηγήσεων μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.

Παράλληλα, επιβεβαιώνονται και οι πληροφορίες για άμεση... αποχώρηση του Πάνου Μπιτσαξή από την θέση του ΓΓΑ, αφού η κυβέρνηση είναι "ενοχλημένη" από τα όσα είπε μετά τις αποφάσεις για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα.
πηγή: sportdog.gr

Πω πω ...ένα μαγιό! (ΦΩΤΟ)

Η Νίνα Μόριτς φόρεσε το μαγιό της και βγήκε για ηλιοθεραπεία στο κότερο. Η θερμοκρασία... χτύπησε κόκκινα!
Πω πω ...ένα μαγιό! (ΦΩΤΟ)
Το 34χρονο μοντέλο από την Κροατία με σπουδαία καριέρα στις πασαρέλες, αλλά και στην ιταλική τηλεόραση προσφάτως, “φημίζεται” για τα οπίσθια της και για την παλιότερη σχέση της με τον μπασκετμπολίστα Μάρκο Γιάριτς.

Απολαύστε την...

Αρχηγός ο Βάλλας!!

Ο Σπύρος Βάλλας θα είναι ο πρώτος αρχηγός της Σκόντα Ξάνθης όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΠΑΕ.
Αρχηγός ο Βάλλας
Οι άλλοι τρεις θα είναι οι Φλίσκας, Πόι και Λυμπερόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ακριτικής ομάδας: "Ανακοινώθηκαν οι αρχηγοί της περιόδου 2011-2012 για την SKODA ΞΑΝΘΗ και είναι οι εξής: Σπύρος Βάλλας, Κώστας Φλίσκας, Μάουρο Πόι και Σωτήρης Λυμπερόπουλος".

0 σχόλια

Ο Μάνος Αντώναρος επαναστατεί μέσω του blog του κι αποφασίζει να μην εγκρίνει κανένα σχόλιο, είτε αρνητικό είτε θετικό!
0 σχόλια
Πριν από λίγο καιρό έγραψα ένα comment σε ένα άρθρο του συνάδελ–φου μου Νίκου Παπαδογιάννη. Βασικά του έλεγα ότι μ’ αρεσε το κομμάτι του και το προσυπογράφω.
Μερικοί -αρκετοί- δεν συμφώνησαν και το έγραψαν στα δικά τους comments.
Μπράβο τους και πολύ καλά έκαναν.
Ένας απ' αυτούς –δεν λέω ποιος γιατί δεν μ’ αρέσει να δίνω ανθρώπους– έγραψε επειδή εκνευρίστηκε που συμφωνούσα με τον κ. Παπαδογιάννη– ότι δεν είναι δυνατόν να μιλάω εγώ που λόγω του αδελφού έκανα έκθεση φωτογραφίας στη Βουλή των Ελλήνων και μάλιστα εισέπραξα 100.000 ευρώ.
Το διάβαζα και το ξαναδιάβαζα και δεν πίστευα στα μάτια μου.
Δεν έχω κανει ποτέ εκθεση φωτογραφίας. Πουθενά και ποτέ, πόσο μάλλον στη Βουλή με αμοιβή 100.000 ευρώ.
Δεν είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν στο «τι έγινε μωρέ; Άσ’ το να περάσει. Θα ξεχασθεί!»
Όοοοοοοοοοοοοοοοχι!
Έγραψα λοιπόν αμέσως μια απάντηση ζητώντας του να μου πει πού βρήκε αυτά τα τα στοιχεία και αν δεν υπάρχουν να γράψει απλώς μια λέξη: Συγγνώμη.
Έκανε την πάπια.
Δεν ήξερε όμως ότι εγώ δεν τα αφήνω τα πράγματα να περνούν. Και δεν τα αφήνω γιατί όταν έχω άδικο δεν διστάζω να ζητήσω εγώ συγγνώμη.
Επανήλθα.
Με τα πολλά βγήκε στον αφρό και είπε ότι το ’χε διαβάσει κάποτε σε μια εφημερίδα και ότι τώρα είναι σε διακοπές στη Δονούσα και μόλις επιστρέψει θα ψάξει το προσωπικό αρχείο του και αν το βρει θα το... δημοσιεύσει.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr

Μόνο για νίκη μίλησε ο Φλωρίδης...!!

Ο Βασίλης Φλωρίδης, όπως αναμενόταν, έφτασε πριν από λίγο στην Τούμπα για να παρακολουθήσει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Καρπάτι, ωστόσο απέφυγε να μιλήσει για την πορεία των επαφών με τη διοίκηση για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό.
Μόνο για νίκη μίλησε ο Φλωρίδης...
Ο Φλωρίδης αφού χαιρέτησε τον κόσμο που τον πλησίασε, απάντησε στους δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν για την είσοδό του στον “Δικέφαλο”: «Μόνο τη νίκη σήμερα, μόνο τη νίκη».

Συμφωνία με Μακούν!!

Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Ζεάν Μακούν.  Ο Καμερουνέζος διεθνής τα βρήκε σε όλα με τους Πειραιώτες και θα πάρει 850.000 ευρώ για έναν χρόνο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους». 
Τώρα το μόνο που απομένει είναι οι πρωταθλητές Ελλάδος να τα βρουν και με την Άστον Βίλα για την οψιόν αγοράς που θα μπει στον παίκτη.  Οι συζητήσεις με τους «χωριάτες» αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή. 
Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να έρθει ο Μακούν στην χώρα μας για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του στους Πειραιώτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν ετοιμάσει ένα βιντεάκι για τον Καμερουνέζο διεθνή.
πηγή: theplayer.gr

Η προσευχή στο Corcovado και η συμβουλή του Τζίμπα…

Από την Τετάρτη η Εθνική Παίδων βρίσκεται στην Αργεντινή και την Μπαΐα Μπλάνκα, όπου την Παρασκευή ξεκινάει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μετά από μία εβδομάδα προετοιμασίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, οι Έλληνες παίκτες νιώθουν όλο και πιο έτοιμοι για τις αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν, ξεκινώντας από αυτή με τη Ρωσία (μεσάνυχτα Παρασκευής - ώρες Ελλάδας). 

Ωστόσο, οι διεθνείς στην τελευταία βόλτα που έκαναν στο Ρίο, επισκέφτηκαν το άγαλμα του Χριστού (Corcovado) -απ’ όπου η πανοραμική θέα της πόλης είναι εκπληκτική- και εκεί… προσευχήθηκαν πρώτα απ’ όλα για την υγειά τους και έπειτα για λίγη καλή τύχη. 

Σημαντική, όμως, για τα ελληνόπουλα ήταν και η συνάντηση με την Εθνική Βραζιλίας των ανδρών, καθώς στο ίδιο είχαν την τύχη να προετοιμαστούν στο ίδιο προπονητικό κέντρο, να παρακολουθήσουν προπόνηση της «σελεσάο» και να μιλήσουν με ορισμένα από τα «είδωλά» τους. 

Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του Τζίμπα προς την ελληνική αποστολή: «Εσείς οι Έλληνες είστε ικανοί για όλα. Πιστέψτε στους εαυτούς σας και μπορείτε να πετύχετε κάτι πολύ καλό στη διοργάνωση» 
πηγή: theplayer.gr

ΠΑΕ Ιωνικός: «Αρχηγός εκληματικής οργάνωσης ο Πιλάβιος»

Ανακοίνωση με την οποία «επιτίθεται» στον Σοφοκλή Πιλάβιο, εξέδωσε η ΠΑΕ Ιωνικός. Αφορμή, φυσικά, η απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, με την οποία η ομάδα της Νεάπολης υποβιβάζεται στην Football League 2.

Παράλληλα, τονίζεται ότι θα κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης αυτής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H σημερινή απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια πλην της αγωγής μας στα πολιτικά δικαστήρια. Η ΕΠΟ είναι υπόλογη γι’ αυτό το χάλι και θα κληθεί να πληρώσει τις αμαρτίες της. Το 50% των επαγγελματικών ομάδων είχαν το ίδιο θέμα με εμάς. Παναχαϊκή και Βέροια μίλησαν για υπεξαίρεση, όπως εμείς, αλλά σώθηκαν. Ξέρετε τον λόγο; Οι μισοί είχαν δόλο, οι άλλοι μισοί δεν είχαν δόλο. Παιδιά και αποπαίδια.

Αυτή η εγκληματική οργάνωση με το όνομα ΕΠΟ και την ασπίδα του αυτοδιοίκητου, έχει αποκομίσει μεγάλα και τεράστια οφέλη από την ενασχόλησή της με το ποδόσφαιρο. Δεν γνωρίζουμε τι μαγειρεύατε τόσες μέρες, αλλά οι μάσκες έπεσαν κ. Πρόεδρε της ΕΠΟ. Ο Ιωνικός είναι ένα ιστορικό σωματείο και ο μόνος τρόπος για μια ομάδα σαν τη δικιά μας, ήταν και θα είναι ο δικαστικός αγώνας. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης με συνεχείς παραβιάσεις του ΚΑΠ και ανακαλύψεις αποφάσεων που μόνο το ίδιο το ποδόσφαιρο πληγώνουν. 

Τα ασφαλιστικά μέτρα θα γίνουν όπως και να έχει κι ας πάμε στην Αφρική να παίξουμε. Η οικονομική ζημία που μας προκαλέσατε θα πληρωθεί. Αγωνιστικά σωθήκαμε, όσο κι αν οικονομικά μας μειώσατε με αποφάσεις, ποινές και πρόστιμα. Ένα μπάχαλο που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε. 

Πιλάβιος-Κουρίδης-Παπανικολάου-Καραγκιόζης είναι η ομάδα που πάντα κερδίζει από το ποδόσφαιρο, χωρίς να έχουν κάποια ομάδα και χωρίς να πληρώνουν ούτε τον καφέ τους στο καφενείο. Ο πρώτος λείπει μόνο ταξίδια γιατί είναι εκτός τόπου, ο δεύτερος παραιτήθηκε, ενώ ως υπάλληλος της ΕΠΟ δεν είχε δικαίωμα να δικάζει, παρ’ όλα αυτά «περιποιήθηκε» όσους του υπέδειξε ο πρόεδρος. Ο τρίτος είναι ο αφανής οικονομικός κουμανταδόρος και ο τέταρτος το εργαλείο τους, που κάποιος ανακάλυψε και χάλασε.

Εμφανίζονται με έξοδα στην προσωπική τους ζωή, που δεν ανταποκρίνονται στις μισθοδοσίες τους. Ο Πιλάβιος, είναι ανύπαρκτος, επικίνδυνος, αριβίστας και ανθυγιεινός για το ποδόσφαιρο. Η ΕΠΑΕ έμεινε αμέτοχη γιατί τα τηλέφωνα είχαν ‘ανάψει’ από την ΕΠΟ. Ο Πιλάβιος δικάζει στις 5 το πρωί και αποφασίζει στις 6. Το είδαμε κι αυτό. Οι παρατυπίες και οι παρανομίες σε όλο τους το μεγαλείο. Έχουμε αγωνιστεί στον τελικό Κυπέλλου, στην Ευρώπη, ενώ απ’ ότι γνωρίζουμε, η ομάδα και στο παρελθόν αδικήθηκε, χάνοντας κατηγορία, ενώ στα πολιτικά δικαστήρια αθωώθηκε.

Είναι κρίμα που ασχολούμαστε ενεργά με το ποδόσφαιρο 11 μήνες, να τραβάμε αυτά που τραβάμε, χωρίς κάποιος νόμος να μπορεί να μας εξηγήσει τι συμβαίνει, αφού ο ΚΑΠ έχει γίνει χαρτί υγείας. Δεν έχουμε πρόβλημα με άλλες ομάδες, αλλά με την ίδια την ΕΠΟ. Τα χρήματα που εισπράχθηκαν από παράτυπες μεταγραφές των ομάδων, ούτε συμψηφίστηκαν, ούτε επιστράφηκαν. Ομάδες Α' Εθνικής είχαν το ίδιο θέμα και ‘θάφτηκαν’ πλην του Ηρακλή. 

Κύριε Πιλάβιε, θα τα πούμε στα δικαστήριο. Το αγγελικό σας πρόσωπο δεν θα σας βοηθήσει. Είστε ο αρχηγός και ο υποκινητής. Είσαστε η μαύρη σελίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σας προκαλούμε να μας δείξετε τι εισπράττετε κάθε χρόνο και τι αποδίδετε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα έπρεπε να ντρέπεστε, αλλά η λέξη φιλότιμο δεν υπάρχει στο ελβετικό λεξιλόγιο, όπως η φράση ‘συλλογή χρημάτων’. Τώρα αρχίζει για εμάς ο αγώνας.

Ως διοίκηση, αν η απόφαση παραμείνει, είμαστε ανοιχτοί στην παραχώρηση των μετοχών άνευ αντιτίμου. Ο κ. Πασπαλιάρης είναι δέκτης κάποιων που επιθυμούν αυτό, αλλά θα αποφασίσουμε για το καλύτερο. Η νομική μας υπηρεσία θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα την Τετάρτη, ο Θεός είναι μεγάλος και βλέπει, ενώ άλλοι φοράνε γυαλιά και δεν θέλουν να βλέπουν τίποτα, πλην των ταξιδιών αναψυχής τους».

Ξανά διεθνής ο «Ρόνι»

Ο Ροναλντίνιο επιστρέφει στην «σελεσάο». Ο Βραζιλιάνος μέσος της Φλαμένγκο, ο οποίος δεν έδωσε το παρών στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, το προηγούμενο καλοκαίρι και από τότε έχει φορέσει μόνο μια φορά τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, στο φιλικό με την Αργεντινή, τον περασμένο Νοέμβριο.

Τώρα, όμως, ο «Ρόνι» βρίσκεται μεταξύ των «εκλεκτών» του Μάνο Μενέσες για το φιλικό με την Γκάνα, το οποίο θα διεξαχθεί στις 5 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.

Αναλυτικά, οι 23 παίκτες που κλήθηκαν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό των Βραζιλιάνων, για το παιχνίδι αυτό: 

Τερματοφύλακες: Ζούλιο Σέζαρ (Ίντερ), Τζέφερσον (Μποταφόγκο), Φάμπιο (Κρουζέιρο).
Αμυντικοί: Αντριάνο (Μπαρτσελόνα), Ντάνι Άλβες (Μπαρτσελόνα), Ντανίλο (Σάντος), Μαρτσέλο (Ρεάλ Μαδρίτης), Νταβίντ Λουίζ (Τσέλσι), Ντέντε (Βάσκο ντα Γκάμα), Λούσιο (Ίντερ), Τιάγκο Σίλβα (Μίλαν).
Μέσοι: Ελίας (Ατλέτικο Μαδρίτης), Λούκας Λέιβα (Λίβερπουλ), Λουίζ Γκουστάβο (Μπάγερν), Ραλφ (Κορίνθιανς), Φερναντίνιο (Σαχτάρ), Λούκας (Σάο Πάουλο), Γκάνσο (Σάντος), Ροναλντίνιο (Φλαμένγκο).
Επιθετικοί: Πάτο (Μίλαν), Χουλκ (Πόρτο), Λεάντρο Νταμιάο (Ιντερνασιονάλ), Νεϊμάρ (Σάντος), Ρομπίνιο (Μίλαν). 
πηγή: theplayer.gr

Οδεύει προς «Ανοέτα» ο Μαριγκά!!

Στη Ρεάλ Σοσιεδάδ θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Μακ Ντόναλντ Μαριγκά. Η Ίντερ ήρθε σε συμφωνία με τον ισπανικό σύλλογο για τον δανεισμό του Κενυάτη μέσου, για μία χρονιά, ο ίδιος δεν είχε κανένα πρόβλημα και το μόνο που απομένει για να ανακοινωθεί η μεταγραφή, είναι να ολοκληρωθούν τα ιατρικά τεστ.

Στη συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων, περιλαμβάνεται και όρος που επιτρέπει στην Ρεάλ Σοσιεδάδ να αποκτήσει τον Μαριγκά, με κανονική μεταγραφή.

Παίρνει τρεις παίκτες ο Ολυμπιακός!!

Τρεις ακόμη ποδοσφαιριστές θα αποκτήσει ο Ολυμπιακός, όπως αποφασίστηκε μετά την συνάντηση του Ερνέστο Βαλβέρδε με τους Βρέντζο και Ιμπάνιεθ, όπου στην συζήτηση λάμβανε μέρος και ο πρόεδρος του συλλόγου Βαγγέλης Μαρινάκης. 
 
Οι θέσεις που θέλουν να ενισχυθούν οι «ερυθρόλευκοι» είναι αυτές του αμυντικού χαφ, ενός κεντρικού μέσου κι ενός επιθετικογενή ποδοσφαιριστή ο οποίος θα έχει την ικανότητα ν' αγωνίζεται και ως σέντερ φορ, αλλά και στα άκρα. Οι παίκτες που είναι φαβορί αυτή την στιγμή για να  φορέσουν την ερυθρόλευκη φανέλα είναι Μακούν, Ορμπάιθ και Ονουάτσι.  

Όσον αφορά τον πρώτο, οι συζητήσεις με την Άστον Βίλα και τον Ζαν Μακούν για την απόκτηση του Καμερουνέζου αμυντικού μέσου, πιθανότατα με τη μορφή δανεισμού, βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις ακόμη και σήμερα (Πέμπτη 18/08). 

Αν «χαλάσει» η συγκεκριμένη μεταγραφή, τότε οι Πειραιώτες θα κινηθούν για να κάνουν δικό τους τον Εστράδα.  Ο δεύτερος αμυντικός χαφ θα είναι μάλλον ο Ορμπάιθ, αλλά για να αποκτηθεί θα πρέπει πρώτα να αποχωρήσει ο Ουρτάδο. Τέλος, ο Ονουάτσι είναι ο παίκτης που φέρεται ως φαβορί για να καλύψει το κενό του επιθετικού. 
πηγή: theplayer.gr

«Αναρχία στην εξέδρα, υψηλό επίπεδο στο χορτάρι»

Ο Μάρκους Πρελ μπορεί να έμεινε στην Ελλάδα και στον Πανιώνιο μόλις έξι μήνες, ωστόσο πρόλαβε να σχηματίσει άποψη για τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
«Αναρχία στην εξέδρα, υψηλό επίπεδο στο χορτάρι»
Ο Γερμανός πρώην γκολκίπερ της ομάδας της Νέας Σμύρνης ανέφερε στην ιστοσελίδα ''torwart.de'': «Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στη Γερμανία. Το επίπεδο ήταν πολύ καλό εκεί (σ.σ. στην Ελλάδα), αλλά οι υπόλοιπες συνθήκες ήταν λίγο… χαοτικές. Στα παιχνίδια υπήρχε αρκετή βία από τους οπαδούς και αναρχία. Είναι τελείως διαφορετικό το επίπεδο απ' ότι στη Γερμανία. Σαν παίκτης, δεν είσαι πάντα προστατευμένος. Μερικά πράγματα είναι διαφορετικά απ' ότι στη Γερμανία».

Και συνέχισε με τα θετικά: «Το επίπεδο είναι πραγματικά πολύ υψηλό. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί ξένοι τερματοφύλακες και η κατάσταση είναι ισορροπημένη. Οι προπονήσεις ήταν πολύ καλές. Γίνεται πολλή δουλειά στην τεχνική, ίσως λίγο περισσότερη απ' ότι στη Γερμανία. Ο Γιούργκεν Μάχο ήταν πρώτος τερματοφύλακας, αλλά είχα παίξει σε μερικά παιχνίδια και είχα πολύ καλή απόδοση».

Τα... απόβλητα, φέρνουν αποκλεισμό!!

Με αποκλεισμό τριών ετών απ' όλα τα γήπεδα της Μπουντεσλίγκα, τιμωρήθηκαν τρεις οπαδοί της Κολωνίας, από την διοίκηση της ίδιας της ομάδας.

Ο λόγος είναι ότι αναγνωρίστηκαν, μέσω του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που υπάρχει στο «Veltins-Arena», ως αυτοί που πέταξαν κουβάδες με ανθρώπινα απόβλητα (!) σε φιλάθλους της Σάλκε, στο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων το περασμένο Σάββατο.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα για να βρεθούν και οι υπόλοιποι δράστες, με την Κολωνία να καταδικάζει το γεγονός, μέσω ανακοίνωσής της και να τονίζει ότι δεν θα ανεχθεί στο μέλλον τέτοιου είδους συμπεριφορές. 

«Μηδέν στην άμυνα, πολλά γκολ μπροστά»

Ο Ντάριο Κρέσιτς μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Καρπάτι αναφέρθηκε στο αποψινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τους Ουκρανούς και τόνισε πως θέλει νίκη με μηδέν παθητικό και πολλά γκολ.

«Μηδέν στην άμυνα, πολλά γκολ μπροστά»

Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Ντάριο, έχεις ακούσει κάτι για την Καρπάτι και γενικά ξέρεις κάτι για την ομάδα;

- Φυσικά, έχω ακούσει στο παρελθόν για την Καρπάτι, ακόμη και προτού κληρωθεί με τον ΠΑΟΚ. Ξέρω ότι η Καρπάτι είναι στην Ουκρανία μεταξύ εκείνων των ομάδων που αγωνίζονται για τις υψηλές θέσεις στο πρωτάθλημα, και την περασμένη σεζόν έπαιξε στην φάση των ομίλων του Europa League. Πιστεύω ότι αυτό αποδεικνύει και την δύναμη της ομάδας σας.

- Εχετε ήδη εξετάσει την Καρπάτι. Τι σου άρεσε από το παιχνίδι της;

- Ναι. Είδαμε σε βίντεο την Καρπάτι. Μου άρεσε το πώς κρατάει την μπάλα. Πάντως, δεν μπορώ να πω ότι έχω πλήρη εικόνα για το στυλ παιχνιδιού της.

- Τι να περιμένουμε από τον αυριανό αγώνα;

- Απλά μην περιμένετε το παιχνίδι να είναι εύκολο. Βρισκόμαστε στα πλέι οφ του Europa League, κάτι που σημαίνει ότι διακυβεύεται η πορεία των ομάδων στο τουρνουά. Κάθε ομάδα θέλει να παίξει όσο το δυνατόν περισσότερο στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, έτσι η σημασία αυτών των αγώνων για εμάς είναι μεγάλη. Περιμένουμε να έχουμε απέναντί μας ένα πολύ σοβαρό αντίπαλο. Νομίζω ότι θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες.

- Ποιο αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει εσένα και τους υπόλοιπους παίκτες του ΠΑΟΚ;

- Παίζουμε στο σπίτι μας, και την άλλη εβδομάδα πηγαίνουμε στην Ουκρανία. Ως εκ τούτου, είναι σαφές ότι θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό σκορ.

- Δηλαδή σε αριθμούς;

- Επιθυμούμε να κάνουμε ένα πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι, να κρατήσουμε το μηδέν και στην επίθεση να σκοράρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ.

Στα Γιάνενα ο Ζαϊρι

Παίκτης του ΠΑΣ Γιάννενα θα πρέπει να θεωρείται ο Ζαουάντ Ζαϊρί, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην ηπειρωτική πόλη και είχε συζητήσεις με τους ανθρώπους της ομάδας.

Αυτή είναι μια σπουδαία μεταγραφή για τους «νεοφώτιστους», οι οποίοι αποκτούν έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει αποδείξει την αξία του. ThePlayer

Σχολή του Ολυμπιακού και στην Κατερίνη

Την έναρξη συνεργασίας της με την επίσημη Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Κατερίνη ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου.

Η σχετική ανακοίνωση: «Η νέα Σχολή μας θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της, στην περιοχή Νέου Κεραμιδίου Κατερίνης. Στην τελετή έναρξης της Σχολής το Σάββατο 20 Αυγούστου θα παραστεί ο Διευθυντής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, κύριος Χαράλαμπος Ζελενίτσας.

Οι συνεργάτες μας θα έχουν την αμέριστη στήριξη και την παροχή τεχνογνωσίας από τη Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, για την πραγματοποίηση του νέου οράματος μας, με στόχους την εύρεση, την άρτια εκπαίδευση και την αξιοποίηση των νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών σε όλη την Ελλάδα.

Καλωσορίζουμε τους νέους συνεργάτες μας στην Κατερίνη και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους.

Στοιχεία επικοινωνίας της Σχολής Ποδοσφαίρου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στην Κατερίνη:
Σχολή Ποδοσφαίρου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Κατερίνη:
Υπεύθυνος: Καλαϊτζής Δημήτρης
Διεύθυνση: Νέο Κεραμίδι Κατερίνης, ΤΑΧ. Κ. 60100
Κιν: 6982766856»

Στον… αέρα ο Επαλέ από τον Ηρακλή


Αν και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε σχετική ανακοίνωση που αναφερόταν στη συμφωνία παραμονής του Ζοέλ Επαλέ με την ΠΑΕ Ηρακλής, ο Καμερουνέζος μεσοεπιθετικός φαίνεται πως είναι πλέον προ των πυλών της αποχώρησης του από την ομάδα.Συγκεκριμένα ο Επαλέ περίμενε αυτές τις ημέρες να υπογράψει το συμβόλαιο του με την ομάδα του Ηρακλή, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, ενώ παράλληλα δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με τον Παντελή. Ο Καμερουνέζος φανέρωσε τις προθέσεις του το πρωί, όταν και δεν έδωσε το παρών στην προγραμματισμένη προπόνηση, όμως φέρεται να ενημερώθηκε για νέα συνάντηση με τον Ανδρέα Παντελή ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Eνθουσιασμένος με τον κόσμο ο Μάλντροου!!

Ο Σαμ Μάλντροου δεν έχει έρθει ακόμη στη χώρα μας για λογαριασμό του Άρη, αλλά ήδη έχει πάρει... γεύση από την ατμόσφαιρα στο Αλεξάνδρειο.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Βαγγέλη Αλεξανδρή μίλησε στον «Αρης FM 92,8» για...

Την παρουσία στο κολέγιο της Νότιας Καρολίνας: «Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για εμένα. Μέσα από την παρουσία μου εκεί, βελτιώθηκε όχι μόνο το παιχνίδι μου αλλά έγινα καλύτερος και σαν άνθρωπος».

Τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του: «Είμαι πολύ καλός στα μπλοκ και δίνω τα πάντα στην άμυνα γιατί αυτή είναι που κερδίζει τα παιχνίδια. Επίσης συμμετέχω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επίθεση με την αλτικότητα και δύναμη που έχω. Ελπίζω να βελτιώσω το παιχνίδι μου ερχόμενος στον Άρη».
Στη συνέχεια τόνισε: «Ξέρω πως μεγάλοι Έλληνες και ξένοι παίκτες φόρεσαν την φανέλα του Άρη. Αυτό αποτελεί πρόκληση για μένα έτσι ώστε να δώσω ότι μπορώ και να βοηθήσω την ομάδα».

Την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι του Άρη: «Έχω δει κάποια βίντεο και ειλικρινά πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο πουθενά αλλού. Η υποστήριξη σε τέτοιο βαθμό δίνει ενέργεια στην ομάδα και την βοηθάει να δώσει το κάτι παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο για να φτάσει στη νίκη».

Τους στόχους που θέτει για τη νέα αγωνιστική περίοδο: «Είμαι έτοιμος για μεγάλα πράγματα. Έχουμε σαν στόχο όχι μόνο να μπούμε στα play offs αλλά να έχουμε μια καλή παρουσία σε αυτά και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Μαύρες εμφανίσεις Μπαρτσελόνα!!

Αν το μαύρο χρώμα που επέλεξε η Μπαρτσελόνα είναι μήνυμα προς τους αντιπάλους της, τότε μπορούμε και φέτος να αναμένουμε μεγάλα πράγματα.

Η εμφάνιση που παρουσιάστηκε πριν από μια εβδομάδα στους διαδρόμους της θύρας 54 του Καμπ Νόου είναι σίγουρα εντυπωσιακή και ασυνήθιστη για τους Καταλανούς, και πλέον μπορείτε να τη βρείτε στο www.sportarena.gr. Η παρουσίαση της εκτός έδρας εμφάνισης της Μπάρτσα σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ομάδα της Καταλονίας, αφού τόσο στο εμπρόσθιο, όσο και στο πίσω μέρος της φανέλας, αναγράφονται οι δύο βασικοί χορηγοί της ομάδας ,η Quatar Foundation και η Unicef.

Οι νέες ολόμαυρες εμφανίσεις είναι κατασκευασμένες από το επαναστατικό ανακυκλωμένο πολυεστερικό υλικό της Nike - για πρώτη φορά, το υλικό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί τόσο στη φανέλα όσο και στο σορτς. Είναι 13% πιο ελαφρές από τις προηγούμενες εκδόσεις ρυθμίζουν ενεργά τη θερμοκρασία του σώματος των παικτών μέσα στο γήπεδο, βοηθώντας τους να παραμένουν πάντοτε στεγνοί και δροσεροί χάρη στη χρήση της τεχνολογίας Nike Dri-FIT. Αυτή η τεχνολογία εξασφαλίζει την απομάκρυνση και την εξάτμιση του ιδρώτα από το σώμα του παίκτη διαμέσου του υφάσματος.

Για πρώτη φορά, το έμβλημα της ομάδας στην εμπρός πλευρά της φανέλας είναι θερμοκολλητό, επιτρέποντας στην εμφάνιση να είναι ακόμα πιο ελαφριά και, κυρίως, εξασφαλίζοντας τον αερισμό αυτής της περιοχής του σώματος.

Όσο για τις προτιμήσεις στα ονόματα των παικτών; Η πρώτη θέση στις παραγγελίες είναι κατειλημμένη εδώ και καιρό από τον Λιονέλ Μέσι (MESSI 10), ενώ ακολουθούν οι Τσάβι (XAVI 6), Ινιέστα (INIESTA 8) και Φάμπρεγας (FABREGAS 4). Στο site της Sport Arena, www.sportarena.gr, έχετε τη δυνατότητα να τυπώσετε αποκλειστικά το επίσημο όνομα και νούμερο του αγαπημένου σας παίκτη.

Άμεσα, εύκολα και γρήγορα, μπορείτε να παραγγείλετε και να λάβετε όπου κι αν βρίσκεστε στις διακοπές σας, την νέα εμφάνιση της FC Barcelona, είτε μέσω Ίντερνετ στο www.sportarena.gr ή στο τηλέφωνο 801 11 70 800 (210 6773 366 από κινητό) και πληρώστε με αντικαταβολή (πληρωμή όταν παραλάβετε) ή με πιστωτική κάρτα.

Για να δείτε την ολοκαίνουρια εμφάνιση της Μπαρτσελόνα, κάντε κλικ εδώ.

Πίνει ούζα και πάει Τούμπα...

Σε ουζερί στο κέντρο της πόλης εθεάθη ο Βασίλης Φλωρίδης που μπαίνει στο κλίμα ενός ευρωπαϊκού αγώνα του ΠΑΟΚ.

Πίνει ούζα και πάει Τούμπα...

Οι συνεργάτες του έχουν ήδη ενημερώσει ότι το βράδυ θα βρίσκεται από νωρίς στην Τούμπα, μαζί βέβαια και με την οικογένεια Σαχπατζίδη που γνωρίζει καλά τα κατατόπια…

Ο Φλωρίδης περιμένει την ανταπόκριση και του κόσμου (ίσως την περίμενε και στον αγώνα με την Βαλερένγκα) ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι συζητήσεις που θα πραγματοποιήσει με τους επιτελείς ΠΑΕ και ΑΣ ΠΑΟΚ.

Σε αυτές θα ξεκαθαρίσουν οι τελικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε πρώτα απ’ όλα να βάλει τα χρήματα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ανοίγει από τις 22/ 8 και στην συνέχεια να σχηματιστεί η νέα διοίκηση.

ΠΗΓΗ: paok24.com

Άρης- Tα βρίσκουν με Ρεντερία!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Γουασόν Ρεντερία βρίσκεται ο Άρης, καθώς παρά την αρχική διαφορά στο οικονομικό, το... χάσμα καλύπτεται.

Τα βρίσκουν με Ρεντερία!

Αρχικά είχε γίνει μια συζήτηση με τον Κολομβιανό επιθετικό, όπου διαπιστώθηκε μια μικρή απόσταση στο οικονομικό κομμάτι της τάξης των 50.000 ευρώ το χρόνο, ωστόσο φαίνεται πως με αμοιβαίες υποχωρήσεις θα ξεπεραστεί.

Αν οι δύο πλευρές δώσουν τα χέρια, τότε ο Ρεντερία θα έρθει άμεσα στην Θεσσαλονίκη για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

«Ανέβηκε» για Ετό η Ανζί !!

Εκπρόσωποι της Ίντερ και της Ανζί διαπραγματεύτηκαν όλη την ημέρα χθες (17/08) για τη μεταγραφή του Σάμουελ Ετό, όμως τις δύο πλευρές χωρίζει διαφορά και οι Ρώσοι αύξησαν σήμερα (18/08) την προσφορά τους.

Το... σίριαλ της μεταγραφής του Καμερουνέζου επιθετικού στην Ανζί φαίνεται ότι έχει κάποια επεισόδια ακόμη. Οι προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες ήταν να υποβληθεί ο Ετό σήμερα (18/08) αναβλήθηκαν επ’ αόριστον, καθώς οι δύο ομάδες δεν έχουν συμφωνήσει ακόμη. Οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις όλη την ημέρα χθες (17/08) δεν κατέληξαν σε συμφωνία και όλα είναι ακόμη ανοιχτά.

Ο τεχνικός διευθυντής των «νερατζούρι», Μάρκο Μπράνκα, φεύγοντας το βράδυ της Τετάρτης από το ξενοδοχείο όπου έγινε η συνάντηση ανάμεσα στις δύο ομάδες, δήλωσε ότι ο Ετό είναι ακόμη παίκτης της Ίντερ, ενώ όταν ρωτήθηκε αν οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία είπε «θα δούμε». Ο τριαντάχρονος επιθετικός, πάντως, δεν συμμετέχει στις προπονήσεις της Ίντερ, ενώ έμεινε εκτός αποστολής για το τουρνουά «Τροφέο Τιμ»...

Η αρχική πρόταση των Ρώσων άγγιζε τα 22 εκατ. ευρώ, με τους Μιλανέζους να ζητούν 30. «Προς το παρόν οι διαπραγματεύσεις έχουν παγώσει. Αυτή τη στιγμή δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Η διαδικασία έχει μπει σε αναμονή», ήταν οι δηλώσεις του μάνατζερ Πεπίνο Τίρενο νωρίτερα σήμερα (18/08). Μάρκο Μπράνκα από πλευράς Ίντερ και Βλάντο Λόμιτς από πλευράς Ανζί συνεχίζουν σήμερα τις διαπραγματεύσεις, με τους Ρώσους να ανεβάζουν την πρότασή τους στα 24 εκατ. ευρώ, ενώ σύντομα αναμένονται εξελίξεις. Από ό,τι φαίνεται, πάντως, η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ρωσικού ποδοσφαίρου πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της...

Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο Ετό τα έχει βρει σε όλα με την Ανζί, με τις πληροφορίες για τις ετήσιες απολαβές του να ποικίλλουν και να κυμαίνονται από τα 15 μέχρι τα 20 εκατ. ευρώ.

πηγή: gazzetta.gr

Ποδοσφαιρικοί αγώνες στο Facebook; Και ναι, η αρχή έγινε!

Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας που θα μεταδοθεί από το Facebook είναι γεγονός. Οι πανταχού ποδοσφαιρόφιλοι θα έχουν την δυνατότητα να δουν ζωντανά τον αγώνα των αγγλικών ομάδων, Ascot United και Wembley FC, την Παρασκευή στις 21:45 (ώρα Ελλάδας).

Ποδοσφαιρικοί αγώνες στο Facebook; Και ναι, η αρχή έγινε!

Ο αγώνας θα μεταδοθεί μέσω του Facebook, από τη σελίδα της Budweiser. Η Budweiser υπέγραψε πρόσφατα τριετή χορηγία με το κύπελλο Αγγλίας, FA Cup έναντι 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η μετάδοση του αγώνα θα αυξήσει το κοινό του από μερικές δεκάδες οπαδούς, σε 750 εκατομμύρια χρήστες του Facebook σε όλο τον κόσμο. Και στις δύο ομάδες θα καταβληθεί ένα αξιέπαινο ποσό.

«Η συμμετοχή στο πρώτο παιχνίδι του FA Cup αυτή τη σεζόν είναι τιμή από μόνη της» δήλωσε ο Mike Harrison, πρόεδρος της Ascot United, σε δήλωσή του, «αλλά να μεταδίδεται ο αγώνα μας σε ένα τεράστιο κοινό είναι φανταστικό για την ομάδα μας. »

Λέτε να είναι η αρχή μίας εποχής στην οποία τα αθλητικά γεγονότα θα μεταδίδονται μέσα από τα Social Media; Γιατί όχι;

ΠΗΓΗ: gugoo.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Buona sera, φίλες και φίλοι. Κακή στοιχηματική ημέρα χθες καθώς πέρασε μόνο 1/7 επιλογές μας (Χ ημίχρονο την Σάντος). Γενικά δεν θα ήθελα να σχολιάσω την χθεσινή ημέρα. Το μόνο που παρηγορούμαι είναι για αυτό που έγραψα για την Λέστερ που με επιβεβαίωσε χάνοντας στην έδρα της.

Σήμερα θα αλλάξω τρόπο παιχνιδιού και θα παίξω ημίχρονα. Έχουμε αγώνες Europa League και περιμένω αρκετές εκπλήξεις.

Avanti να δούμε τι έχουμε (σε ελεύθερη επιλογή ή όποιος θέλει σε σύστημα 4-5-6):


ΠΑΟΚ-ΚΑΡΠΑΤΙ ΛΙΒ N/G (1,67)

ΑΕΚ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΥΦΛΙΔΟΣ X ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,20)

ΑΜΕΡΙΚΑ ΜΙΝΕΪΡΟ-ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,10)

ΜΠΡΑΓΚΑ-ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,05) Ή UNDER (1,87)

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,25)

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ-ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (2,25)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στη φώτο Natalie Caldonazzo)


Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!