Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Στην Μπάρτσα το Σούπερ Καπ Ισπανίας

Τέσσερις φορές είχαν συναντηθεί στο παρελθόν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα σε Σούπερ Καπ Ισπανίας και τις τέσσερις είχαν κερδίσει οι μαδριλένοι. Ε, αυτή τη φορά οι καταλανοί πήραν το αίμα τους πίσω και απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι είναι η κορυφαία ομάδα της χώρας την τελευταία τριετία. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησαν 3-2 της Ρεάλ στο Καμπ Νου και σε συνδυασμό με το 2-2 του Μπερναμπέου κατέκτησαν το φετινό Σούπερ Καπ.


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αφού μόλις στο 1` ο Ρονάλντο έχασε την πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού με σουτ μέσα από την περιοχή που έδιωξε ο Βαλντές.
Η Ρεάλ ήταν και πάλι πιεστική με τον Ζοσέ Μουρίνιο να έχει ανεβάσει ψηλά την γραμμή της άμυνάς του, κάτι που πλήρωσε στο 15`. Ο Μέσι βρήκε με πανέμορφη κάθετη τον Ινιέστα, ο οποίος βρήκε χώρο, ξεχύθηκε στον αιφνιδιασμό και με όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους μπλαουγκράνα.
Παρά την ψυχρολουσία, οι μαδριλένοι βρήκαν γρήγορα τον εαυτό τους και πέντε λεπτά αργότερα ισοφάρισαν. Ο Μπενζεμά κατάφερε να αστοχήσει από πλεονεκτική θέση, η μπάλα βγήκε κόρνερ και στη συνέχεια της φάσης, ο Ρονάλντο, έπειτα από σουτ του Πέπε, με κοντινή προβολή έκανε το 1-1.
Από εκείνο το σημείο και για ένα δεκάλεπτο είδαμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες, με τη Ρεάλ να φτάνει πιο κοντά στο γκολ στο 26`, όταν ο Ρονάλντο με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βαλντές.
Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, όμως, η Μπαρτσελόνα θύμισε... Μπερναμπέου, αφού βρήκε τρόπο να σκοράρει, αν και η Ρεάλ πλησίαζε πιο απειλητικά στο τέρμα. Επειτα από κόρνερ, οι μαδριλένοι δεν απομάκρυναν και ο Πικέ με πανέξυπνο τακουνάκι βρήκε τον Μέσι, που απέναντι από τον Κασίγιας δεν αστόχησε για το 2-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες -και ειδικά η Ρεάλ- αποφάσισαν να παίξουν... ξύλο και όχι ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή ευκαιρία του δεύτερου μέρους έγινε στο 66`, όταν το σουτ του Μέσι μέσα από την περιοχή έδιωξε ο Κασίγιας.
Στο 71` ο Ράμος έφτασε πολύ κοντά στο 2-2, όμως η κεφαλιά του μετά το κόρνερ του Εζίλ πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Βαλντές. Ο,τι δεν κατάφερε, όμως, ο Ράμος, το πέτυχε ο Μπενζεμά στο 82`. Επειτα από κόρνερ και πάλι, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και μετά από αρκετές κόντρες, ο γάλλος στράικερ απο κοντά έφερε το παιχνίδι στα ίσα (2-2).
Και ενώ ο αγώνας έδειχνε ότι θα οδηγηθεί στην παράταση, το αριστερό πόδι του Μέσι έστειλε για άλλη μία φορά τους φίλους της Μπαρτσελόνα στα ουράνια. Ο Αντριάνο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο αργεντίνος μάγος με σουτ στην κίνηση έκανε στο 88` το 3-2, που χάρισε έναν ακόμη τίτλο στην Μπαρτσελόνα.
Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, πάντως, τα πράγματα αγρίεψαν, όταν ο Μαρσέλο αποφάσισε να βάλει μπουρλότο. Ο βραζιλιάνος, σε μια απαράδεκτη και αντιεπαγγελματική κίνηση, προσπάθησε να... κόψει το ποδόσφαιρο από τον Φάμπρεγας, που λίγα λεπτά πριν είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο με την... αντρική ομάδα της Μπαρτσελόνα και όπως είναι λογικό, χάθηκε η ψυχραιμία απ' όλους.
Ακόμα και ο Μουρίνιο μπήκε στο... τρυπάκι, τσιμπώντας έναν άνθρωπο της Μπαρτσελόνα. Τελικά, ο διαιτητής απέβαλε τον Μαρσέλο και τον Εζίλ που ήταν στον πάγκο από το 78`!
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Μπαρτσελόνα (Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Αλβες, Μασεράνο, Πικέ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς (85` Κεϊτά), Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (82` Φάμπρεγας), Βίγια (73` Αντριάνο), Μέσι
Ρεάλ Μαδρίτης (Μουρίνιο): Κασίγιας, Ράμος, Πέπε, Καρβάλιο, Κοεντράο, Αλόνσο, Κεντίρα (46` Μαρσέλο), Ντι Μαρία (64` Ιγκουαΐν), Εζίλ (78` Κακά), Ρονάλντο, Μπενζεμά  sport gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=102784#ixzz1VQUfQUTp

Δεν υπάρχουν σχόλια: