Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Πρώτο βήμα με ανατροπή για Ομόνοια!-Κάζο για Σάλκε, Αλκμααρ

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς, η Ομόνοια γύρισε τον ματς με την Σάλτσμπουργκ και με 2-1 έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Κάζο για Σάλκε, Αλκμααρ.
Πρώτο βήμα με ανατροπή για Ομόνοια!
Ανατροπή και προβάδισμα
Μεγάλη νίκη σε βάρος της Σάλτσμπουργκ πέτυχε η Ομόνοια, η οποία παρότι βρέθηκε μόλις στο 3' να χάνει από το γκολ του Αλαν, είχε το σθένος να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Οι παίκτες του Νεόφυτου Λάρκου έφεραν το ματς στα ίσα στο 34' με γκολ του Νεοφύτου (1-1) και πριν τελειώσει το πρώτο μέρος, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ολοκλήρωσαν την ανατροπή (2-1) με τέρμα που σημείωσε ο Λεάντρο. Η Ομόνοια κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα που έγινε στο  ΓΣΠ και σε σε μία εβδομάδα ταξιδεύει στην Αυστρία έχοντας τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Οι συνθέσεις

Ομόνοια: Γιωργαλλίδης, Σερφά (70' Μπουθόν), Καρυπίδης, Σπούνγκιν, Αβραάμ, Σάλατιτς, Λεάντρο, Χριστοφή (65' Μαργκάσα), Ντα Σίλβα (81' Αγκιάρ), Εφραίμ, Φρέντι.

Σάλτσμπουργκ: Γκούσταφσον, Σβέγκλερ (72' Γιάντσερ), Σεκάγια, Ούλμερ, Λίντγκρεν (89' Σιέμμερ), Σιόμμερ (23' Χιρλάντερ), Λέιτγκεμπ, Άλαν, Λεονάρντο, Σβέντο, Χίντερεγκερ.
Κάζο για Σάλκε, Αλκμααρ
Από ημιτελικά του Champions League εκτός ομίλων Europa League. Αυτό είναι το... δρομολόγιο που μπορεί να ακολουθήσει η Σάλκε, η οποία στο πρώτο ματς των playoffs της δεύτερης τη τάξη ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ηττήθηκε με 2-0 από την Ελσίνκι στην Φινλανδία και αναμένεται να έχει δύσκολο έργο στον επαναληπτικό της Γερμανίας. Οι Βασιλικοί Μπλε παρατάχθηκαν με ό,τι καλύτερο είχαν στον αγώνα, εκτός από τους Ραούλ και Ανάν, οι οποίοι τέθηκαν εκτός από τον Ραλφ Ράνγκνικ, που είχε βασικό όμως τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Και τα δύο γκολ της Ελσίνκι σημείωσε ο Πούκι. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπαράντες η Άαλεσουντ έκανε την μεγάλη έκληξη και επικράτησε της Άλκμααρ με 2-1. Ο Κοσταρικανός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 14' με εύστοχη εκτέλεση, ενώ στο 75' διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Για τους Ολλανδούς, που παραμένουν το φαβορί του ζευγαριού, είχε φέρει το παιχνίδι στα ίσα ο Μάρτενς στο 31'.
Προβάδισμα οι Ρώσοι
Βασλούι και Λοκομοτίβ Μόσχας πήραν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους απέναντι σε Σπάρτα Πράγας και Σπάρτακ Τρνάβα αντίστοιχα. Αμφότερες επικράτησαν με 2-0, με τους Ρώσους να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για του ζευγαριού τους και τους Ρουμάνους να ταξιδεύουν στην Τσεχία, προκειμένου να «τελειώσουν» την υπόθεση πρόκριση. Η Σπαρτάκ Μόσχας βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, όμως με τέρματα του Άρι, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία 2-2 από την Βαρσοβία απέναντι στην Λέγκια. Οι Ρώσοι έχουν το προβάδισμα και είναι το μεγάλο φαβορί για νίκη στον επαναληπτικό της Μόσχας. Μεγάλη νίκη πήρε στα τελευταία λεπτά η Εκράνας στην Λιθουανία απέναντι στην Χαποέλ Τελ Αβίβ και θα τα παίξει όλα για όλα στο Ισραήλ. «Χρυσός» σκόρερ ο Σαμουσιόβας στο 82'.
Περνάει η Διναμό, τον πρώτο λόγο η Μπριζ
Η Μπριζ προηγήθηκε με 2-0 και 3-2 στην Γεωργία επί της Ζεσταφόνι, όμως δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη, καθώς οι Γεωργιανοί επέστρεψαν και τις δύο φορές στο παιχνίδι, με τον Γκελασβίλι, ο οποίος βρήκε δίχτυα δύο φορές, να διαμορφώνει το τελικό 3-3 στο 83'. Μία από τις μεγάλες μεταγραφές της Διναμό το φετινό καλοκαίρι, ο Μπράουν Ιντέγ, ήταν εκείνος που... ξελάσπωσε τους Ουκρανούς, που αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία Σεφτσένκο, στην Βουλγαρία απέναντι στην Λίτεξ. Ο πρώην επιθετικός της Σοσό σκόραρε στο 77', διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τους φιλοξενούμενους και έστειλε την Διναμό με το... ενάμισι πόδι στους ομίλους της διοργάνωσης. Ο Νίνκοβιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 8' είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του Γιούρι Σέμιν, όμως ο Γιάνεφ έφερε προσωρινά το παιχνίδι στα ίσα στο 13' για τους γηπεδούχους.
Με Νικουλάε η Ντιναμό
Ακόμη μία έκπληξη, μικρότερης... εμβέλειας, όμως, σημειώθηκε στην Ουκρανία, εκεί όπου η Βόρσκλα υποδέχθηκε την Ντιναμό Βουκουρεστίου. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη στο 89' χάρη στο γκολ του Ρέμπενοκ και πήραν το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Ρουμανία. Ο Κριβοσένκο άνοιξε το σκορ στο 32' για λογαριασμό της Βόρσκλα, ενώ ο γνωστός μας Μάριους Νικουλάε, που αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν στην χώρα μας με την Καβάλα, είχε κάνει το 1-1 στο 58'. Με τον Μπαρασίτε μεγάλο πρωταγωνιστή η Αούστρια Βιέννης έφτασε στη νίκη με 3-1 επί της Γκαζ Μέταν και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους. Ο πρώην επιθετικός της Άρσεναλ σκόραρε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, για να δώσει το προβάδισμα με 2-1 στην ομάδα του, ενώ στο 61' πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 3-1. Οι Αυστριακοί άνοιξαν το σκορ στο 7' με τον Λιντς, ενώ οι Ρουμάνοι είχαν καταφέρει να ισοφαρίσουν σε 1-1 με τον Μπρέεφελντ στο 24'.
Check in για Στόουκ, κανένα πρόβλημα η Στεάουα
Στην πρώτη αναμέτρηση με την Στόουκ ολοκληρώθηκαν τα όνειρα της Τουν για είσοδο στους ομίλους του Europa League. Οι Ελβετοί μετά τον αποκλεισμό της Παλέρμο δεν θα μπορέσουν να κάνουν και δεύτερη έκπληξη στα playoffs του Europa League καθώς ηττήθηκαν εντός έδρας από την αγγλική ομάδα (0-1) με γκολ του Πιού στο 19' και χρειάζονται ένα θαύμα για να πετάξουν εκτός τον σύλλογο που συμμετέχει στην Premier League.
Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Στεάουα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Σόφια στη Ρουμανία, επιβλήθηκε με 2-0 και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Ο τερματοφύλακας των Βουλγάρων και νέο μεταγραφικό απόκτημα από την Κρίλια Σοβέτοφ, Ραΐς Εμπολί, δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του, με τους Γκαλαμάζ (16') και Τάτου (77') να πετυχαίνουν τα γκολ της Στεάουα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Βασλούι-Σπάρτα Πράγας 2-0
(13' Τεμβαντζέρα, 36' Μιλάνοφ)

Εκράνας-Χαποέλ Τελ Αβίβ 1-0
(82' Σαμουσιόβας)

Λέγκια Βαρσοβίας-Σπαρτάκ Μόσχας 2-2
(3', 69' Ράντοβιτς - 52', 71' Αρι)

Λοκομοτίβ Μόσχας-Σπάρτακ Τρνάβα 2-0
(34' Γιανμπάεφ, 37' Μαϊκόν)

Ελσίνκι-Σάλκε 2-0
(18', 54' Πούκι)
Ζεσταφόνι-Μπριζ 3-3
(59', 83' Γκελασβίλι, 64' Ντβάλι - 27' Ακπάλα, 30' Ρεφαέλοφ, 73' Χόεφκενς)
Λίτεξ-Διναμό Κιέβου 1-2
(13' Γιάνεφ - 8' πεν. Νίνκοβιτς, 77' Ιντέγ)
Ααλεσουντ-Αλκμααρ 2-1
(14' πεν., 75' Μπαράντες - 31' Μάρτενς)

Αούστρια Βιέννης-Γκαζ Μέταν 3-1
(7' Λιντς, 45+1', 61' Μπαρασίτε - 24' Μπρέεβελντ)

Ομόνοια-Σάλτσμπουργκ 2-1
(35' Φρέντι, 45+3' Λεάντρο - 3' Αλαν)

Βόρσκλα Πόλταβα-Ντιναμό Βουκουρεστίου 2-1
(32' Κριβοσένκο, 89' Ρέμπενοκ - 58' Νικουλάε)\
Τουν-Στόουκ 0-1
(19' Πιου)

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός 3-0
(60' Κονάτε, 67' πεν., 90' Ατάρ)

Στεάουα Βουκουρεστίου-ΤΣΣΚΑ Σόφιας 2-0
(16' Γκαλαμάζ, 77' Τάτου)

Πηγή: Gazzeta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: