Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Στην Σούπερ Λίγκα ο Παναιτωλικός!!

Ο Παναιτωλικός, μετά από μία χρονιά απουσίας, επιστρέφει στην Σούπερ Λίγκα. Οι Αγρινιώτες πέρασαν με 2-1 από την έδρα του Ολυμπιακού Βόλου και κέρδισαν την άνοδο.

Στην Σούπερ Λίγκα ο Παναιτωλικός!
Ο Παναιτωλικός επέστρεψε!

Οι Αγρινιώτες με μία… άκρως επαγγελματική εμφάνιση και σπουδαία νίκη, επικράτησαν 2-1 του Ολυμπιακού Βόλου και ήδη πανηγυρίζουν την άνοδό τους στην Σούπερ Λίγκα μετά από ένα χρόνο απουσίας.

Ο Καμαρά (27’) άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Χάβου, ενώ ο Γενγκά (55’) έφερε τα πάντα στα ίσια και ξανάβαλε «φωτιά» στο ματς. «Χρυσός» σκόρερ ο Κουτσοσπύρος (71’), σκόραρε λίγο μετά την είσοδό του στο παιχνίδι και χάρισε τη νίκη και κατ’ επέκταση την άνοδο στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά από ένα χρόνο απουσίας.

Το ματς:



Ο ένας βολευόταν μόνο με νίκη. Ο άλλος είχε την πολυτέλεια των δύο αποτελεσμάτων. Η εικόνα τους όμως στον αγωνιστικό χώρο ήταν διαφορετική. Ο Ολυμπιακός Βόλου, έχοντας την πίεση στο μυαλό του, «βάραινε» μόνος του τα πόδια του, την στιγμή που ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί κάθε κόντρα και κάθε στιγμή που είχε τη μπάλα στα πόδια του.

Τα πρώτα 45 λεπτά κυλούσαν με την ομάδα του Χάβου να ελέγχει το παιχνίδι και να φτάνει και στο γκολ, όταν ο Καμαρά, ο οποίος έκανε άνω κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου, πήρε ωραία πάσα από τον Μπελόν και με αριστερό δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Αγρινίου. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να πιέσουν, έφτασαν μία δύο φορές στην περιοχή του Στεφανάκου χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι ουσιαστικό.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να πιέζει πιο ψηλά, να προσπαθεί να φτάσει στα καρέ του Στεφανάκου και κυρίως να φτάσει στο γκολ που θα τον έβαζε και στο παιχνίδι. Αυτό το κατάφερε με τον Γενγκά, μετά από σέντρα του Μπολάτι, βάζοντας «φωτιά» στο παιχνίδι και της εξέδρες.

Ο Μάκης Χάβος δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια, έβαλε στο παιχνίδι τον Κουτσοσπύρο, με σαφέστατη πρόθεση να πάει για να πάρει το παιχνίδι και όχι να κλειστεί στα καρέ της και να μείνει με την ισοπαλία. Αυτό του βγήκε λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο Μπακάκης έκανε την σέντρα, ο «μαχητής» Κουτσοσπύρος πήρε καλύτερη θέση και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκίτκου για δεύτερη φορά.

Τα τελευταία λεπτά δεν έφεραν κάτι άλλο στο παιχνίδι και ο Παναιτωλικός πήρε τη νίκη, διατηρήθηκε πρώτος στην βαθμολογία των πλέι οφ και μετά από ένα χρόνο απουσίας επέστρεψε στην Σούπερ Λίγκα, αφήνοντας στο… «καναβάτσο» την ομάδα του Βόλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:



Ολυμπιακός Βόλου (Γιώργος Βαζάκας): Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Παλαιολόγος, Γόγολος, Ολίσε, Πινδώνης, Μπολάτι, Μπρέσκα, Γενγκά, Σολάκης.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Αραμπατζής, Μπακάκης, Κούσας, Μελισσάς, Μουμίν, Σφακιανάκης, Ιορδανίδης, Μπελόν, Καμαρά, Πασάς.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)
Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένουν νέο νόμο!!

Ο Ιβάν Σαββίδης περιμένει ένα νέο νόμο για εταιρείες με μεγάλα χρέη στο δημόσιο, ο οποίος να προβλέπει πως όσες εταιρείες χρωστάνε πάνω από 10 εκατ. ευρώ, μπορούν να εξοφλήσουν το χρέος τους, εφόσον πληρώσουν το πρωτογενές κεφάλαιο με εφάπαξ καταβολή. Σε μια τέτοια περίπτωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με 11 εκατ. ευρώ τελειώνει με τα χρέη προς το δημόσιο. Ανεκτό είναι και το σενάριο στο πρωτογενές κεφάλαιο να προστίθεται και ένα 10% των προστίμων και προσαυξήσεων.
Ο πρόσφατος νόμος που υποχρεώνει τις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες να καταβάλουν το πρωτογενές κεφάλαιο, συν το 50% των προστίμων και προσαυξήσεων, εκτοξεύει το χρέος του ΠΑΟΚ στα 21 εκατ. ευρώ, αφού τα πρόστιμα που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια υπολογίζονται στα 20 εκατ. ευρώ.
Έως τώρα το αίτημα του Σαββίδη στο κράτος για την καταβολή άμεσα του πρωτογενούς κεφαλαίου με την εξάλειψη των προστίμων και προσαυξήσεων προσέκρουε στην άρνηση της τρόικας για εξαιρέσεις.
Οι πληροφορίες του ARENA FM. gr λένε ότι σ’ αυτό που ποντάρει, πλέον, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως εφικτή λύση είναι η ψήφιση ενός νόμου γενικά για εταιρείες με μεγάλα χρέη στο δημόσιο, προκειμένου και το κράτος να μαζέψει ρευστό και οι εταιρείες να επιβιώσουν σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.
Πηγή: arenafm.gr

Ραντεβού «κλειδί» για Αγγέλου!!

Μετά από μια εβδομάδα παραμονής στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Χαλκίδα, ο Βαγγέλης Αγγέλου επιστρέφει αύριο (20/06) στην Θεσσαλονίκη. Η επιστροφή του αναμένεται να σηματοδοτήσει και τις οριστικές εξελίξεις, γύρω από το θέμα της παραμονής του ή όχι στην τεχνική ηγεσία του Άρη. Ωστόσο, ένα ραντεβού – «κλειδί», που ενδεχομένως να καθορίσει και την τύχη της συνεργασίας των δυο πλευρών, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι την προσεχή Παρασκευή.
Ο Βαγγέλης Αγγέλου αναμένεται να συναντηθεί με τον Ντίμη Παπαϊωάννου, ισχυρό μέλος της ΓΕΝΕΣΙΣ και έναν εκ των μόνιμων οικονομικών αρωγών της ΚΑΕ Άρης, προκειμένου να υπάρξει μια ευρύτερη κουβέντα γύρω από την ομάδα και τις προοπτικές που έχει για το άμεσο μέλλον. Και οι μέτοχοι άλλωστε, συντάσσονται με την διάθεση της διοίκησης να κρατήσει τον Αγγέλου στο Αλεξάνδρειο, αλλά πάντα μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων που επιβάλλει το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον. 
Αυτή θα είναι και μια βασική παράμετρος της κουβέντας του κ. Παπαϊωάννου με τον Αγγέλου. Ο πρώτος θα προσπαθήσει να εξηγήσει απλά και κατανοητά πως σκέφτονται να κινηθούν οι μέτοχοι, σε συνεργασία με την διοίκηση της ΚΑΕ, σχετικά με το άρθρο 99, αλλά και να διαβεβαιώσει τον 51χρονο τεχνικό ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι επώνυμοι Αρειανοί, δεν πρόκειται να αφήσουν την ομάδα να παλεύει μόνη με τα προβλήματά της. 
Βέβαια, σε ότι αφορά την οικονομική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις απαιτήσεις του Αγγέλου και την πρόταση της ΚΑΕ Άρης, ο κ. Παπαϊωάννου δεν πρόκειται να πάρει θέση. Δηλαδή, δεν πρόκειται να προσπαθήσει να γεφυρώσει το χάσμα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Σκοπός του είναι, μέσα από την συνάντησή του με τον έμπειρο τεχνικό, να τον κάνει να νοιώσει μια μεγαλύτερη ασφάλεια για το περιβάλλον της ΚΑΕ Άρης και τους ανθρώπους που την στήριζαν και την στηρίζουν.
Πηγή: arenafm.gr

Ψηλά στην λίστα του Άρη ο Ουντότζι!!

Το όνομα του Σαλόζε Ουντότζι έχει αρχίσει να ακούγεται έντονα στην ομάδα του Άρη. Ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός που έμεινε ελεύθερος από τον Ατρόμητο, έχει συνεργαστεί με τον Γιάννη Χατζηνικολάου στον Πλατανιά Χανίων και δεν αποκλείεται κάτι ανάλογο να συμβεί και στον Άρη. Οι "κίτρινοι" έχουν βεβαίως περιορισμό στις μεταγραφικές τους κινήσεις, καθώς μπορούν να πάρουν μόνο τρεις ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών. Δεν αποκλείεται πάντως ένας από αυτούς να είναι και ο Ουντότζι με τον οποίο φαίνεται πως έχουν γίνει ήδη κάποιες πρώτες συζητήσεις.
Πηγή: metrosport.gr

Κύργιας: «Πρόκληση ο Άρης»

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας του με τον Άρη έκανε ο Μιχάλης Κύργιας μιλώντας στο «Αθλητικό Μετρόπολις» και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Ο Άρης είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα και είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ σε μια τόσο μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο και πολύ ωραίο γήπεδο. Θέλω να κάνω τα πάντα και θα δουλέψω πολύ προκειμένου να δείξω σε όλους τί μπορώ να προσφέρω στον Άρη», είπε ο 24χρονος πρώην αμυντικός του Απόλλωνα και συνέχισε λέγοντας πως ανυπομονεί να γνωρίσει τους νέους του συμπαίκτες.

Όσον αφορά τον προπονητή του στον Άρη, Γιάννη Χατζηνικολάου, ο Μιχάλης Κύργιας τόνισε: «Από όσα γνωρίζω είναι ένας νέος ηλικιακά προπονητής εχει φιλοδοξίες, δουλελυει σωστά, πιστεύω να φανώ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του».

Κλείνοντας το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη αναφέρθηκε και στον Ηρακλή, τον οποίο αντιμετώπισε φέτος με τον Απόλλωνα Σμύρνης: «Άξιζε να διεκδικήσει την άνοδο ο Ηρακλής, ήταν αναμεσα στις επτά ομάδες που ξεχώρισαν και επειδή είναι ομάδα με ιστορία πρέπει σύντομα να επιστρέψει στην μεγαλη κατηγορία».
Πηγή: metrosport.gr

Αλκαράθ: «Γρήγορος και σταθερός ο Λόπεθ»

Την άποψή του για τον μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ, Ινίγο Λόπεθ εξέφρασε ο προπονητής του στη Γρανάδα και πρώην τεχνικός του Άρη, Λούκας Αλκαράθ μιλώντας στο «Αθλητικό Μετρόπολις» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα».
Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Είναι ένας γρήγορος και σταθερός κεντρικός αμυντικός που δεν φοβάται να μπει δυνατά στις φάσεις. Έχει ψηθεί στις τελευταίες δύο σεζόν που αγωνίζεται στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, πιστεύω πως μπορεί να σταθεί άνετα στην Σούπερ Λίγκα και τον ΠΑΟΚ και να κάνει τη διαφορά. Το θέμα είναι να τα βρει στο ζήτημα του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ».

Παράλληλα, ο τεχνικός της Γρανάδα φάνηκε ενήμερος για το ενδιαφέρον της Λέγκια για τον Ινίγο Λόπεθ: «Ναι το γνώριζα, ήταν πολύ κοντά στο να υπογράψει, άλλωστε παίζει και ο αδερφός του, Χόρχε Λόπεθ εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις εντυπώσεις του από την Ελλάδα, ο Λούκας Αλκαράθ υπογράμμισε: «Με εξέπληξε η Σούπερ Λίγκα, δεν περίμενα να υπάρχουν ομάδες με πολλούς νεαρούς, όπως ο Άρης κάτι που είναι πολύ ευχάριστο αφού είναι πολύ καλό να επενδύουν οι ομάδες σε νέους παίκτες».

Για το τί δεν του άρεσε από την Ελλάδα, ο Ισπανός προπονητής ανέφερε «Δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο, δεν έφυγα γιατί δεν μου άρεσε κάτι, έφυγα γιατι με κάλεσε η Γρανάδα. Μου άρεσε πολύ και η ομάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα. Ήταν επιλογή μου να φύγω, και όχι επειδή δεν μου άρεσε κάτι. Αν υπήρχαν οι προϋποθέσεις δεν έχω πρόβλημα να έρθω να δουλέψω ξανά στην Ελλάδα». Πηγή: metrosport.gr

Καραγεωργίου: «Ικανός ο Στέφενς, χρειάζεται και μεταγραφική ενίσχυση»

Στο «Αθλητικό Μετρόπολις» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο προπονητής της Skoda Ξάνθης, Νίκος Καραγεωργίου.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του τεχνικού της ακριτικής ομάδας:

Για την έναρξη της προετοιμασίας της Ξάνθης και αν ο λόγος έχει να κάνει με τις πιθανότητες συμμετοχής στο Europa League: «Χρειαζόμαστε οκτώ εβδομάδες προετοιμασία, γιατί δεν θέλουμε να έχουμε πίεση. Όσον αφορά την ευρωπαϊκή συμμετοχή, δεν ξέρουμε κάτι. Βέβαια, όλα γίνονται στην Ελλάδα, ωστόσο δεν έχουμε προγραμματίσει Ευρώπη. Αν προκύψει κάτι θα αναπροσαρμόσουμε τα πλάνα μας. Θα είναι δύσκολο αλλά θα προσαρμοστούμε».

Για την συνήθως πολυετή του διάρκεια στις ομάδες που προπονεί: «Πολλά πράγματα παίζουν ρόλο για να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο στόχος μου αναλαμβάνοντας μια ομάδα είναι να υπάρχει σταθερότητα και μια χρόνια κατάσταση ώστε να μπορούμε να βγάζουμε τις δυνατότητες τόσο των παικτών όσο και της ομάδας. Δεν υπογράφω συμβόλαιο για να καθίσω έξι μήνες και να φύγω. Σίγουρα παίζει ρόλο ο παράγοντας, τα αποτελέσματα, παίζουν ρόλο πολλά πράγματα για να παραμείνεις σε μια ομάδα».

Για το λόγο που δεν στέριωσε στον Παναιτωλικό: «Όταν πήγα στον Παναιτωλικό, πήγα με την ίδια λογική, όμως δεν ήρθαν τα πράγματα όπως τα περίμενα εγώ, ενδεχομένως και ο σύλλογος. Έτσι αποφασίσαμε να φύγω γιατί θεωρήσαμε οτι θα ήταν καλύτερο για την ομάδα. Ήταν μια άσχημη στιγμή στην καριέρα, ίσως επειδή δεν γνώριζα και το χώρο της Β' Εθνικής».

Για τους στόχους της Ξάνθης τη νέα σεζόν: «Δεν υπάρχει τώρα κάποιος ακριβής στόχος, αφού δεν έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ. Κρατήσαμε όσους παίκτες θέλαμε, δεν έχουμε όμως τις προσθήκες που θα μας βοηθήσουν για να παίξουμε καλύτερα φέτος. Όταν ολοκληρώσουμε τη συμπλήρωση του ρόστερ θα είμαστε σε θέση να οριοθετήσουμε τους στόχους».

Όσον αφορά τη γνώμη του για το νέο πρωτάθλημα, ο Νίκος Καραγεωργίου τόνισε: «Θα δούμε καλύτερο πρωτάθλημα από πέρσι, γιατί κάποιες ομάδες όπως ο Άρης, ο ΟΦΗ πήραν καλό μάθημα και θα είναι καλύτερα προετοιμασμένες. Υπάρχουν ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες που θα δ'ωσουν τη δική τους μάχη».

Για τις δυνατότητες του ΠΑΟΚ: «Αφού ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας θα μπορέσουμε να πούμε, τώρα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Από την εμπειρία μου ως προπονητής διαπίστωσα ότι τις ομάδες τις κάνουν οι καλοί ποδοσφαιριστές. Όσο καλός προπονητής κι αν είσαι αν δεν έχεις παίκτες ικανούς δεν κάνεις τίποτα. Μόνο ο καλός παίκτης μπορεί να σε ανεβάσει επίπεδο».

Για τον Χουμπ Στέφενς: «Έχει έρθει ένας προπονητής πολύ ικανός. Ωστόσο, πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα όπως θέλει ο προπονητής και σε αυτήν την περίπτωση ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος και τις δεδομένες γνώσεις του θα μπορέσει να διεκδικήσει στόχους στο νέο πρωτάθλημα».

Για τους Σκόνδρα και Φυτανίδη που φέρονται πολύ κοντά στον ΠΑΟΚ: «Είναι πολύ ικανοί και αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, δείχνουν αγωνιστικότητα, και έχουν σημειώσει πρόοδο τα τελευταία χρόνια».

Για τον Ηρακλή: «Αντιμετώπισε δυσκολίες αφού το επίπεδο των ποδοσφαιριστών του και ιδίως των ξένων δεν ήταν ικανοποιητικό. Ωστόσο, έκαναν τεράστια προσπάθεια ώστε να φτάσει ο Ηρακλής την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου να διεκδικεί την άνοδο. Αυτό είναι θετικό πρόσημο για όλους, προπονητές, ποδοσφαιριστές, διοίκηση. Στα πλέι οφ δεν άντεξαν το βάρος και η ομάδα απέτυχε να ανεβεί κάτι πολύ άσχημο τόσο για τον Ηρακλή όσο και για τη Θεσσαλονίκη. Τώρα, πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια του και να προετοιμαστεί για το επόμενο πρωτάθλημα». Πηγή: metrosport.gr

Αγκάνθο: «Θέλω να μείνω»

Να του αποσταλεί το νέο συμβόλαιο από τη διοίκηση του Άρη, περιμένει ο Νταβίντ Αγκάνθο για να τελειώσει και τυπικά το θέμα της παραμονής του.

Αγκάνθο: «Θέλω να μείνω»
Ένα από τα "καυτά" θέματα της νέας διοίκησης του Άρη, όσον αφορά τον αγωνιστικό σχεδιασμό των "κίτρινων" ήταν ο Νταβίντ Αγκάνθο. Ήταν, διότι μένουν τα τυπικά για την επικύρωση της παραμονής του Ισπανού επιθετικού, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε πως βλέπει τη νέα σεζόν ως πρόκληση.

Αναλυτικά, όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

«Φέτος δεν είχα σχέδια για διακοπές, βρίσκομαι με την οικογένειά μου στη Μαδρίτη και εδώ σκοπεύω να μείνω για το διάστημα της άδειάς μου. Ακόμη δε γνωρίζω αν θα είμαι από την πρώτη μέρα, δεν ξέρω πότε θα ενσωματωθώ, θα μιλήσω με τον προπονητή, γιατί θέλω να ξεπεράσω και κάποιες μικροενοχλήσεις που είχα και μετά να μπω στο πρόγραμμα».

Για το αν έχει μιλήσει με τον κ. Ηλιάδη ή τον κ. Χατζηνικολάου: «Περιμένω να κλείσει το θέμα του συμβολαίου μου, δεν έχω υπογράψει ακόμη. Θέλω να μείνω, αλλά δεν έχει τελειώσει οριστικά το θέμα της ανανέωσής μου. Είμαι έτοιμος να υπογράψω, αυτό που λείπει είναι να βάλω την υπογραφή μου στο συμβόλαιο, υπάρχει μια καθυστέρηση σε αυτό, δεν μου έχει σταλεί ακόμη, με το που σταλεί θα το υπογράψω. Από τον Άρη μου είπαν ότι θα στείλουν το συμβόλαιο, υπήρχαν ομάδες που χτύπησαν στην πόρτα, τους είπα ότι θέλω να συνεχίσω στον Άρη και θέλω να μου στείλουν το συμβόλαιο για να υπογράψω».

Για την ανανέωση και με τους Πουλίδο, Κοέλιο: «Είναι δύο πολύ καλοί παίκτες που προσέφεραν πολλά στην ομάδα τη σεζόν που πέρασε και ελπίζω να μείνουν κι αυτοί στον Άρη».

Για την πορεία του Άρη την επόμενη σεζόν και τι πρέπει να αλλάξει για να πάει ακόμη καλύτερα: «Πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν στον Άρη για να πρωταγωνιστήσει ξανά. Θα μπορούσε να πάρει ποιοτικούς παίκτες, αλλά λείπει πιο πολύ η σταθερότητα, να μην αλλάζουν ο προπονητής ή ο πρόεδρος συνέχεια».

Για το δέσιμο που έχει με τον Άρη: «Μου έχουν φερθεί πολύ καλά μέχρι τώρα ο Άρης, είναι άψογη η συνεργασία μου ως τώρα, για αυτό και θέλω να μείνω. Είναι και μια πρόκληση για μένα, διότι παρά τα προβλήματα που είχε η ομάδα καταφέραμε να την κρατήσουμε και θέλω να συνεχίσουμε το έργο που αφήσαμε με την ομάδα».

Για τον συμπαίκτη που θα διάλεγε αν μπορούσε για να μείνει στον Άρη: «Είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω έναν. Η δουλειά ήταν συλλογική και δεν ήταν μόνο ενός παίκτη θα ήθελα να μείνουν ο Καζναφέρης και ο Βελλίδης, αλλά θα κρατούσα τους Πουλίδο, Κοέλιο, Παπαζαχαρία, Παπαστεριανό».

Ρομπέρ: «Θα περιμένω τον ΠΑΟΚ»

Πρόταση παραμονής από τον ΠΑΟΚ περιμένει ο Μπερτράν Ρομπέρ, πριν συζητήσει με οποιαδήποτε άλλη ομάδα για το μέλλον του.

Ρομπέρ: «Θα περιμένω τον ΠΑΟΚ»
Ένα από τα συμβόλαια που λήγουν στον ΠΑΟΚ είναι αυτό του Μπερτράν Ρομπέρ.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει στον «Δικέφαλο του Βορρά» και θα περιμένει τις συζητήσεις με τους Θεσσαλονικείς πριν εξετάσει τις προτάσεις που έχει δεχθεί από άλλες ομάδες που θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Αναλυτικά, όσα είπε στον “Arena”:

«Θέλω να παραμείνω στον ΠΑΟΚ, αλλά περιμένω μια πρόταση από την ομάδα. Φαίνεται πως θα είναι πολύ καλύτερο το μέλλον της ομάδας, υπάρχει και η προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχω περάσει πολύ ωραία στον ΠΑΟΚ. Υπάρχει πίεση από τους οπαδούς όταν χάνει η ομάδα, αλλά μου αρέσει αυτό και είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος που θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ.

Μου αρέσει πολύ η ομάδα, οι φίλαθλοι, η διοίκηση. Την πρώτη χρονιά δεν έπαιξα πολύ, φέτος έπαιξα περισσότερο και πραγματικά θέλω προσφέρω πολλά περισσότερα στον ΠΑΟΚ. Σίγουρα θέλω ένα καλό συμβόλαιο, μια καλή αμοιβή, αλλά με νοιάζει πρώτα να έχω μια πρόταση από τον ΠΑΟΚ και βάσει αυτής θα αποφασίσω.

Έχω προτάσεις από την Ελλάδα και δύο από τη Γαλλία. Περιμένω, όμως, τον ΠΑΟΚ και θέλω να προσφέρω πολύ στην ομάδα. Δεν ξέρω τι θα μου προσφέρει ο ΠΑΟΚ. Εγώ, πάντως, θέλω να μείνω.

Είναι πολύ σημαντικό που έρχεται ένας προπονητής σαν τον Χουμπ Στέφενς στον ΠΑΟΚ. Έχει πολύ καλό όνομα, με πολλές παραστάσεις και σίγουρα θα θέλει να πετύχει πολλά πράγματα με την ομάδα. Σίγουρα, όμως, θα θέλει και πράγματα από τους ποδοσφαιριστές, οπότε θα πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα».

«Χτυπάει» Ροσίτσκι ο Ολυμπιακός!!

Προσφορά 2,3 εκατ. ευρώ στην Άρσεναλ για την απόκτηση του Τόμας Ροσίτσκι φέρεται να έχει καταθέσει ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του «TalkSport».

«Χτυπάει» Ροσίτσκι ο Ολυμπιακός
Στον Ολυμπιακό ετοιμάζονται για το «μπαμ» του καλοκαιριού.

Αυτό, θα γίνει, αν πρώτα απ’ όλα επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα του «TalkSport» και πει το «ναι» η Άρσεναλ για την παραχώρηση του Τόμας Ροσίτσκι!

Οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να έχουν καταθέσει πρόταση 2,3 εκατ. ευρώ στους «κανονιέρηδες» για την απόκτηση του έμπειρου μεσοεπιθετικού, στον οποίο, έχει προσφερθεί τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Ροσίτσκι έχει ακόμα έναν χρόνο συμβολαίου με την Άρσεναλ, αλλά οι μόλις 10 εμφανίσεις του στην περσινή Πρέμιερ Λιγκ και τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, τον οδηγούν στην πόρτα της εξόδου από το «Έμιρεϊτς» το φετινό καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το αγγλικό δημοσίευμα που φέρνει στο φως την πρόταση του Ολυμπιακού, το Αμβούργο φέρεται να έχει προστεθεί στη λίστα με τους «μνηστήρες» του 32χρονου Τσέχου. Πηγή: sport-fm.gr

«Πόρτα» Καπέλο στην Παρί, μένει ο Αντσελότι!!

Αρνητική φαίνεται πως ήταν η απάντηση του Φάμπιο Καπέλο στην Παρί Σεν Ζερμέν για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Όλα δείχνουν παραμονή του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο.

«Πόρτα» Καπέλο στην Παρί, μένει ο Αντσελότι!
Με ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι» απάντησε ο Φάμπιο Καπέλο στους ανθρώπους της Παρί Σεν Ζερμέν στην πρόταση για να καθίσει στον πάγκο της ομάδας. Σύμφωνα με τη «gazzetta dello sport», ο Ιταλός τεχνικός απάντησε αρνητικά μέσω του δικηγόρου του στη συνεργασία διάρκειας ενός έτους με τους Παριζιάνους.

Ο Καπέλο στάθηκε στο γεγονός πως η χρονική διάρκεια του συμβολαίου του δεν τον καλύπτει για να «χτίσει» όπως θα ήθελε την Παρί και προτίμησε να συνεχίσει στην εθνική Ρωσίας. Η πλευρά των πρωταθλητών Γαλλίας δεν θέλησε να αυξήσει τη διάρκεια της ενδεχόμενης συνεργασίας και γι’αυτό το λόγο οι διαπραγματεύσεις δείχνουν πως «ναυάγησαν» οριστικά.

Πλέον, οι πιθανότητες παραμονής του Κάρλο Αντσελότι αυξάνονται σημαντικά. Ο πρώην τεχνικός της Μίλαν περίμενε το «ναι» του συμπατριώτη του για να αποχωρήσει για τη Ρεάλ, ωστόσο, όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει να είναι κάτοικος Παρισιού και την επόμενη σεζόν.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, πως έπειτα από τις έντονες πιέσεις του Αντσελότι για αποχώρηση, οι ιθύνοντες της Παρί δεν «πετούν και τη σκούφια» τους για να παραμείνει αλλά το γεγονός ότι έχουν χάσει αρκετό χρόνο για τον αντικαταστάτη του τους οδηγεί στον συμβιβασμό. Πηγή: sport-fm.gr

Σπανός: «Βρίσκει παίκτη για χρόνια ο ΠΑΟΚ»

Ο Γιάννης Σκόνδρας μπορεί να πετύχει πολλά στον ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον αυτό πιστεύει ο πρόεδρος της ομάδας του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός.

Σπανός: «Βρίσκει παίκτη για χρόνια ο ΠΑΟΚ»
Μόνο τα τυπικά μένουν για να ολοκληρωθεί η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο για τον Γιάννη Σκόνδρα και ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Σπανός, θεωρεί πως μπορεί να σταθεί επάξια φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο «ισχυρός» άνδρας της ομάδας του Περιστερίου τόνισε σε δηλώσεις του στον Arena FM πως ο Σκόνδρας έχει και το ταλέντο και τις δυνατότητες να μπορέσει να κάνει καριέρα στην ομάδα της Τούμπας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σπανού:

Για το που βρίσκεται η υπόθεση μεταγραφής του Σκόνδρα στον ΠΑΟΚ: «Είμαστε σε καλό δρόμο, έχουμε καλή επαφή με τον ΠΑΟΚ και πιστεύω τις επόμενες μέρες θα τελειώσει το ζήτημα. Τα έχουμε βρει σε πολλές λεπτομέρειες, απομένουν να ρυθμιστούν κάποιες άλλες ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Εμείς σεβόμαστε την επιθυμία του Γιάννη να πάει στον ΠΑΟΚ και δεν θέλαμε να τον πιέσουμε για την περίπτωση μεταγραφής στο εξωτερικό. Ακόμη και σήμερα, υπήρχε πρόταση από άλλη ομάδα».

Για τον νεαρό διεθνή ως παίκτη: «Για μένα, είναι το επόμενο δεξί μπακ της Εθνικής ομάδας. Τον έχω από 15 χρονών και πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ παίρνει έναν έτοιμο παίκτη για το δεξί άκρο της άμυνάς του. Είναι 23 χρονών και ήδη έχει παίξει τουλάχιστον 100 παιχνίδια στη Σούπερ Λίγκα. Μέσα στο γήπεδο δεν καταλαβαίνει τίποτα, έχει όλα τα εχέγγυα για να κάνει μεγάλη καριέρα. Θα έχει για πολλά χρόνια ο ΠΑΟΚ ένα καλό δεξί μπακ, όπως και η Εθνική. Με τον σπουδαίο προπονητή που έφερε ο ΠΑΟΚ, τις ευρωπαϊκές παραστάσεις που πιθανώς θα έχει με τον ΠΑΟΚ και τις λοιπές συνθήκες, νομίζω μπορεί να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο».

Για το ότι έχουν αναπτυχθεί καλές σχέσεις ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ατρόμητο, μετά και την πώληση του Ιτάνζ τον περασμένο Ιανουάριο αλλά και για την κατάληξη της φετινής σεζόν: «Υπάρχουν καλές σχέσεις εκτός γηπέδου, εντός γηπέδου τον στενοχωρούμε λίγο (σ.σ. γέλια). Στο τελευταίο παιχνίδι, η μπάλα δεν ήθελε να μπει και χάσαμε κατ’ αυτόν τον τρόπο την πρωτιά στα play off. Αλλά, όταν ήμασταν 18 πόντους πίσω από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αδικία. Αν απομονώσουμε τα play off, σίγουρα ήμασταν ένα βήμα από την απόλυτη υπέρβαση. Εμάς μας ικανοποιεί που έχει μονιμοποιηθεί στις πρώτες θέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος, είναι συνεπής στις υψηλές θέσεις. Δεν το κρύβουμε πως είναι στόχος μας να μπούμε στους ομίλους του Europa League».

Για το αν ισχύει πως ο Ατρόμητος τάσσεται σε κοινό μέτωπο με τον ΠΑΟΚ αλλά και τα τηλεοπτικά της επόμενης σεζόν: «Δεν έχω τέτοια αίσθηση. Νομίζω πως αυτά είναι πράγματα που λέγονται ανάμεσα στο δικό σας κλάδο. Εμείς είμαστε ένας συνεταιρισμός με 18 ομάδες και θέλουμε το καλύτερο συνολικώς. Για τα τηλεοπτικά θα το συζητήσουμε και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία».

«Εύκολη απόφαση ο ΠΑΟΚ»

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που έψαχνε τόνισε ο Ινίγκο Μοντάνια Λόπεθ στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του "Δικεφάλου".

«Εύκολη απόφαση ο ΠΑΟΚ»
Με συνοπτικές διαδικασίες ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την μεταγραφή του Ινίγκο Μοντάνια Λόπεθ.

Ο Ισπανός αμυντικός στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του "Δικεφάλου", τόνισε ότι δεν δυσκολεύτηκε να πει το "ναι" στην πρόταση που δέχθηκε από τους Θεσσαλονικείς και εμφανίστηκε έτοιμος να τους βοηθήσει να πετύχουν τους στόχους τους.

Αναλυτικά, όσα είπε στο paokfc.gr:

Ινίγο, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη νέα ομάδα σου;

«Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ομάδας, τον Βρύζα, τον Γεωργιάδη για την ευκαιρία που μου έδωσαν, είμαι εδώ δύο ημέρες, η απόφαση ήταν εύκολη, όλα όσα είδα μου άρεσαν μου φάνηκαν πολύ σωστά, από τη Θεσσαλονίκη, τον σύλλογο, και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Φανταζόμαστε ότι ρώτησες και πήρες κάποιες πληροφορίες για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ πριν υπογράψεις;

«Στην Ισπανία μιλάνε πολύ για την Ελλάδα, αγωνίζονται αρκετοί ισπανοί ποδοσφαιριστές εδώ και φυσικά είναι γνωστό ότι οι οπαδοί είναι πολύ φανατικοί, και ζουν το ποδόσφαιρο έντονα, και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ καλό για εμένα, είχα τον αδερφό μου Χόρχε Λόπεζ που έπαιζε στο ελληνικό πρωτάθλημα και μου μίλησε με πολύ καλά λόγια, και θέλω πολύ να ξεκινήσω να δουλεύω».

Ήταν εύκολη ή δύσκολη η απόφαση να φύγεις από την Ισπανία και την ομάδα της Γρανάδα;

«Εφυγα από τη Γρανάδα όπου είχα μια πρόταση ανανέωσης, είχα και άλλες προτάσεις, αλλά ο αντικειμενικός στόχος μου ήταν να βρω έναν σύλλογο που με ήθελε, νομίζω ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό, και ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να μεγαλώσει, να παλέψουμε για το πρωτάθλημα, να πάμε καλά και στο Κύπελλο αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Κριστιάνο Ρονάλντο ή Μέσι; Εχεις αντιμετωπίσει και τους δύο μεγάλους αστέρες με την προηγούμενη ομάδα σου.

«Και οι δύο είναι πολύ καλοί παίκτες, είναι πολύ διαφορετικοί, ο Κριστιάνο δεν έχει καμία σχέση με τον Μέσι, όπως και το στυλ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα είναι τελείως διαφορετικά, νομίζω ότι είναι οι δύο καλύτεροι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Ο ένας κερδίζει κάποιους τίτλους, ο άλλος κάποιους άλλους, ωστόσο εγώ δεν μπορώ να πάρω θέση για το ποιος είναι καλύτερος. Εγώ θα τους ήθελα και τους δύο στην ομάδα μου!».




Πήρε προθεσμία ο Σκόρδας!!

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Λάμπρος Σκόρδας. Πήρε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για την υπόθεση μη καταβολής χρεών της ΠΑΕ Άρης προς το Δημόσιο.

Πήρε προθεσμία ο Σκόρδας
Αναβολή ζήτησε και πήρε ο Λάμπρος Σκόρδας, ο οποίος το μεσημέρι της Τετάρτης παρουσιάστηκε ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Ο πρώην πρόεδρος του Άρη συνελήφθη χθες για υπόθεση μη καταβολής χρεών της ΠΑΕ προς το Δημόσιο (όταν ήταν μέλος της διοίκησης) και την Παρασκευή είναι υποχρεωμένος να παρουσιαστεί ξανά στο Αυτόφωρο.

To δικαστήριο είτε θα εξετάσει επί της ουσίας την υπόθεση του Λάμπρου Σκόρδα, είτε θα οριστεί τακτική δικάσιμος και θα αφεθεί ελεύθερος.
Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοίνωσε Λόπεθ ο ΠΑΟΚ!!

Για τα επόμενα δύο χρόνια θα αγωνίζεται με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Ινίγκο Μοντάνια Λόπεθ η μεταγραφή του οποίου ολοκληρώθηκε και ανακοινώθηκε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωσε Λόπεθ ο ΠΑΟΚ
Ο Ινίγκο Μοντάνια Λόπεθ αποτελεί το πρώτο απόκτημα του ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με το «Δικέφαλο του Βορρά». O 31χρονος άσος έμεινε ελεύθερος από τη Γρανάδα, με την οποία είχε φέτος 24 συμμετοχές.

Αμέσως μετά τις υπογραφές ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Γρανάδα τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που μου έδωσαν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να αγωνιστώ σ’ ένα πρωτάθλημα διαφορετικό από αυτό της Ισπανίας. Έχουμε έρθει σε μια συμφωνία με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, ανήκω πλέον σ’ έναν μεγάλο σύλλογο και γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος. Ξέρω πολλά για την ομάδα, μίλησα με αρκετούς συμπατριώτες μου ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από την Ελλάδα και γνωρίζω καλά το πόσο φανατικό φίλαθλοι κοινό διαθέτει ο ΠΑΟΚ».

Δηλώσεις έκανε και ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε: «Προσθέσαμε έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή στην άμυνα. Ο Ινίγο Λόπεθ έχει παραστάσεις από ένα υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα, όπου αντιμετώπισε με επιτυχία κάποιους από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο. Περιμένουμε με αυτή την προσθήκη στην άμυνα να κερδίσουμε πολλά σε δύναμη και εμπειρία».

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού της Γρανάδα, Inigo Lopez Montana, ο οποίος σήμερα υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τον Δικέφαλο» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

«Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο Βερδού»

Η «Marca» ανατρέπει τα δεδομένα για Βερδού και αντικρούει δημοσίευμα της «Sun» τονίζοντας πως ο παίκτης βρίσκεται μεταξύ της Σαουθάμπτον και του Ολυμπιακού.

«Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο Βερδού»
Εάν συνδυάσει κανείς τα δημοσιεύματα των δύο εφημερίδων, θα καταλήξει στο συμπέρασμα πηγαίνουν καλά για τον Ολυμπιακό, όμως η εμπειρία έχει δείξει πως η περίπτωση του Καταλανού μόνο απλή δεν είναι.

Η ισπανική εφημερίδα επικαλούμενη δικές της πηγές τονίζει πως ο πρώην ποδοσφαιριστής της Εσπανιόλ έχει στα χέρια του δύο προτάσεις, μία από τον Ολυμπιακό και άλλη μία από τη Σαουθάμπτον και πως μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, ο ίδιος και η σύζυγός του που φαίνεται πως έχει λόγο για αυτό- θα έχει πάρει οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του, επιλέγοντας μία από τις δύο ομάδες.

Στην Αγγλία μέσω της «Sun» μεταδόθηκε η πληροφορία ότι είδε έχει πει «όχι» στη Σαουθάμπτον αφού θέλει να αγωνιστεί στο Champions League. Εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, οι Πειραιώτες – που βρίσκονται εν αναμονή της απάντησης του Βερδού - έχουν περισσότερες ελπίδες για να αποσπάσουν την υπογραφή του.
Πηγή: sport-fm.gr

Τον Απρίλιο του 2014 η δίκη Μπέου!!

Αναβολή για τις 28 Απριλίου του 2014 πήρε η υπόθεση της απόπειρας εκβιασμού του Γιώργου Δαλούκα με κατηγορούμενο τον Αχιλλέα Μπέο.

Τον Απρίλιο του 2014 η δίκη Μπέου
Το ΙΑ’ τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών αποφάσισε την αναβολή της δίκης για την υπόθεση της απόπειρας εκβιασμού του Γιώργου Δαλούκα με κατηγορούμενο τον Αχιλλέα Μπέο για τις 28 Απριλίου του 2014. Αυτή είναι η τρίτη αναβολή της δίκης.

Απόντες ήταν οι Αχιλλέας Μπέος και Γιώργος Δαλούκας για τον οποίο η εισαγγελέας πρότεινε να του επιβληθεί πρόστιμο για την απουσία του αφού πρόκειται για τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας ενώ επίσης απουσίασαν οι Νικόλας Πατέρας και Αλέξης Κούγιας.

Από τους μάρτυρες κανονικά έδωσαν το «παρών» οι Σοφοκλής Πιλάβιος, Κύρος Βασάρας, Βασίλης Τεροβίτσας, Σωτήρης Βοργιάς και Κυριάκος Θωμαϊδης.

Η εισαγγελέας πρότεινε να αναβληθεί η δίκη και το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της για τις 28 Απριλίου του 2014 αλλά και πρόστιμο στον πρώην διεθνή ρέφερι.

Η δίκη έχει να κάνει με την κατηγορία του Γιώργου Δαλούκα για τον Αχιλλέα Μπέο για «απόπειρας εκβίασης» του διαιτητή, στον αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2010 και έληξε 0-1 με το αλήστου μνήμης πέναλτι στον Βύντρα. Πηγή: sport-fm.gr

«Κοιτάζει Καπέλ ο Ολυμπιακός»

Στην… κούρσα για την απόκτηση του Ντιέγκο Καπέλ έχει μπει ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα (19/06) η πορτογαλική Record.

«Κοιτάζει Καπέλ ο Ολυμπιακός»
Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Ντιέγκο Καπέλ αποκαλύπτει σήμερα (19/06) ο πορτογαλικός Τύπος.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Record» υποστηρίζει ότι οι Πειραιώτες – εκτός των Λίβερπουλ, Μαρσέιγ και Ατλέτικο Μαδρίτης – εξετάζουν την περίπτωση του 25χρονου εξτρέμ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας (ομάδας πλέον τον Λεονάρντο Ζαρντίμ).

Ο Ισπανός αποκτήθηκε το 2011 από τα λιοντάρια και δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2016, όμως φέτος ήταν από τους μοναδικούς που ξεχώρισαν με τις 36 εμφανίσεις και τα 5 γκολ (συν τις 9 ασίστ) που είχε σε όλες τις διοργανώσεις.

Το δημοσίευμα

«Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις ομάδες που εξετάζει “ζεστά” την περίπτωση του Ντιέγκο Καπέλ. Η ελληνικά ομάδα θέλει να ενισχύσει τη μεσαία της γραμμής με τον Ισπανό εξτρέμ, ο οποίος βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο ομάδων από την Αγγλία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Λίβερπουλ, Μαρσέιγ και Ατλέτικο Μαδρίτης είναι κάποιες από τις κύριες ενδιαφερόμενες ομάδες για τον παίκτη».
Πηγή: sport-fm.gr

Εκτός μάχης για Βερδού η Σαουθάμπτον!!

Αρνητικά φέρεται να απάντησε ο Ζοάν Βερδού στη Σαουθάμπτον και ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες πιθανότητες για την απόκτηση του Καταλανού χαφ.

Εκτός μάχης για Βερδού η Σαουθάμπτον
Μία από τις βασικές αντιπάλους για την απόκτηση του Ζοάν Βερδού, η Σαουθάμπτον, βγήκε εκτός συναγωνισμού και αυξάνει τις πιθανότητες του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Sun», η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο «έχασε την μάχη για να εντάξει στο δυναμικό της τον Καταλανό χαφ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Εσπανιόλ».

Συγκεκριμένα, ο 30χρονος παίκτης φέρεται να απάντησε αρνητικά στην πρόταση που δέχθηκε από τους «αγίους», αφού θέλει να παίξει στο Champions League.

Εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, οι Πειραιώτες – που βρίσκονται εν αναμονή της απάντησης του Βερδού - έχουν περισσότερες ελπίδες για να αποσπάσουν την υπογραφή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καταλανός χαφ υπολογίζει σε μεγάλο βαθμό την άποψη της γυναίκα του, Νούρια, για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αφού δεν προτίθεται να αφήσει την Ισπανία και εκείνη με το παιδί τους να μείνουν πίσω στη Βαρκελώνη. Πηγή: sport-fm.gr

«Θα μιλήσουμε με ΠΑΟ για Καστιλιόν»

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να παραχωρήσει τον Τζέφρι Καστιλιόν στον Παναθηναϊκό, χωρίς εκείνος να δώσει χρήματα, είναι ο Άγιαξ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μάρκ Όφερμαρς.

«Θα μιλήσουμε με ΠΑΟ για Καστιλιόν»
Στην επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων που θέλουν τον Παναθηναϊκό να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Τζέφρι Καστιλιόν προχώρησε ο Μάρκ Όφερμαρς, μιλώντας στο «Voetbal International».

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Άγιαξ τόνισε ότι οι «πράσινοι» επιθυμούν να αποκτήσουν τον 22χρονο επιθετικός ως ελεύθερος, όμως δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

«Ο Παναθηναϊκός θέλει τον Τζέφρι ως ελεύθερο, όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Ωστόσο, θα πρέπει να συζητήσουμε», ήταν τα λόγια του παλαίμαχου άσου στην εφημερίδα.

Τη φετινή σεζόν ο νεαρός παίκτης μέτρησε 38 συμμετοχές (ως δανεικός στην Έρακλες, έχοντας πετύχει 12 γκολ και μοιράσει 4 ασίστ. Πηγή: sport-fm.gr

Στόχος η ενίσχυση της άμυνας!!

Σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού βρίσκεται η Βέροια, αφού ο Σιρίλ Καλί αναμένεται να γίνει παίκτης του Απόλλων Σμύρνης.

Στόχος η ενίσχυση της άμυνας
Τον μεταγραφικό σχεδιασμό στη Βέροια ανατρέπει η διαφαινόμενη αποχώρηση του Σιρίλ Καλί.

Το συμβόλαιο του Γάλλου στόπερ λήγει σε λίγες μέρες και όλα δείχνουν ότι την επόμενη σεζόν θα φοράει τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης.

Έτσι η διοίκηση της «βασίλισσας του Βορρά» κινείται για την ενίσχυση των μετόπισθεν, όπου την περσινή σεζόν ήταν ο 29χρονος παίκτης με τον Ορέστες.

Παράλληλα, έχουν αναπτυχθεί φήμες ότι η ομάδα της Ημαθίας ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Σαλότζι Ουντότζι, ο οποίος την περσινή σεζόν έπαιξε σε 33 αγώνες με τον Ατρόμητος και πέτυχε 6 γκολ (είχε και 3 ασίστ) σε 2513 λεπτά συμμετοχών. Πηγή: sport-fm.gr

Εν αναμονή του Ντάσιου!!

Την απάντηση του Γιώργου Ντάσιου περιμένουν στον ΠΑΣ Γιάννινα, ύστερα από τη χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Χριστοβασίλη με τον 30χρονο αμυντικό.

Εν αναμονή του Ντάσιου
Την ανανέωση της συνεργασίας του συζήτησαν χθες το βράδυ ο Γιώργος Χριστοβασίλης με τον Γιώργο Ντάσιο, του οποίου το συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα λήγει σε λίγες μέρες.

Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου κατέθεσε πρόταση στον 30χρονο δεξιό μπακ, ο οποίος υπολογίζεται πως θα απαντήσει σε περίπου δύο μέρες.

Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, αφού ο πολύπειρος παίκτης έχει στα χέρια του προτάσεις και από άλλες ομάδες.

Τη φετινή σεζόν ο Ντάσιος έπαιξε σε 27 αγώνες, έχοντας συνολικά 1316’ συμμετοχών.
Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει Καλογέρη (και) ο Πανιώνιος!!

Μετά τον Απόλλων Σμύρνης και ο Πανιώνιος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Αλέξανδρου Καλογέρη.

Θέλει Καλογέρη (και) ο Πανιώνιος
Την περίπτωση του Αλέξανδρου Καλογέρη εξετάζουν «ζεστά» στον Πανιώνιο, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay.

O 27χρονος μέσος έμεινε ελεύθερος από την Βέροια και προτάθηκε στους Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι βλέπουν με καλό μάτι την συγκεκριμένη υπόθεση.

Ενδιαφέρον για τον Καλογέρη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και ο Απόλλων Σμύρνης και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Εν τω μεταξύ, σήμερα τελικά θα συναντηθεί ο Πάρης Ανδράλας με τη διοίκηση για να λυθεί κοινή συναινέσει η συνεργασία τους.

Βασική, όμως, προϋπόθεση αποτελεί οι δύο πλευρές να τα βρουν στον τρόπο καταβολής των δεδουλευμένων.Πηγή: sport-fm.gr

Από πολύ νωρίς στα βάσανα!!

Αν και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του καλοκαιριού, η SKODA Ξάνθη ξεκινά σήμερα την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν.

Από πολύ νωρίς στα βάσανα!
Στα Πηγάδια στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση που θα είναι περισσότερο απλή γνωριμία των ποδοσφαιριστών με τον νέο προπονητή της ομάδας, Νίκο Καραγεωργίου.

Το «παρών» θα δώσει ο Δημήτρης Κυριακίδης, ενώ θα ξεκινήσουν προετοιμασία με την επαγγελματική ομάδα και οι νεαροί Παπαδιώτης, Παπαδημητρίου και Μπαρέτας. Πηγή: sport-fm.gr

«Στέλνουν» Μπάλαζ οι Σλοβάκοι!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Λεβαδειακού βρίσκεται ο Γιουράι Μπάλαζ, σύμφωνα με τον Τύπο της Σλοβακίας.

«Στέλνουν» Μπάλαζ οι Σλοβάκοι
Προτεραιότητα αποτελεί για τον Λεβαδειακό η απόκτηση ενός τερματοφύλακας, ύστερα από τις αποχωρήσεις των Κυριακίδη και Κασμερίδη.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Σλοβακία, οι Βοιωτοί έχουν προχωρήσει για τον 32χρονο γκολκίπερ, Γιουράι Μπάλαζ.

Τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε ο Σλοβάκος πορτιέρο ήταν η Πολόνια, η οποία αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Πολωνίας.

Ωστόσο, ο Μπάλαζ δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που εξετάζουν για την παραπάνω θέση οι άνθρωποι του συλλόγου.

Εν τω μεταξύ, σήμερα (17:00) συνεχίζονται οι δοκιμές ποδοσφαιριστών τόσο για την ομάδα Κ-17 όσο και για αυτή της Κ-20.
Πηγή: sport-fm.gr

Ψάχνουν το… μπαμ στην Τρίπολη!!

Αποφασισμένοι να ενισχύσουν το υπάρχον ρόστερ με ποιοτικές προσθήκες παρουσιάζονται στον Αστέρα Τρίπολης.

Ψάχνουν το… μπαμ στην Τρίπολη
Την παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας για την επόμενη σεζόν με την ανακοίνωση μίας… ηχηρής μεταγραφής επιθυμούν να συνδυάσουν στον Αστέρα Τρίπολης, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Στο μεταγραφικό στόχαστρο των Αρκάδων βρίσκονται ο Αλέξανδρος Τζόρβας για τη θέση του τερματοφύλακα και ο Γιώργος Φωτάκης για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της ομάδας.

Την ίδια ώρα, φημολογείται ότι οι ιθύνοντες του συλλόγου θέλουν να καλύψουν τις αποχωρήσεις του Ρούμπεν Ράγιος και του Εμάνουελ Περόνε με ποδοσφαιριστές από την ίδια αγορά, τη Λατινική Αμερική.

Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση του Αστέρα σε συνεργασία με τον Σάκη Τσιώλη δραστηριοποιούνται σε πολλά και διάφορα μέτωπα.
Πηγή: sport-fm.gr

«Στόχος τα νοκ-άουτ»

Η πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης είναι ο στόχος της Εθνικής Κ-20 στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στην Τουρκία, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Τσάνας.

«Στόχος τα νοκ-άουτ»
Μιλώντας στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα, ο κ. Τσάνας τόνισε πως το γεγονός πως απουσιάζουν παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή, κάνει τη διοργάνωση ακόμη πιο απρόβλεπτη. Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που ήθελαν τον Ταξιάρχη Φούντα να κόβεται από την αποστολή λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Τσάνας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Συμμετέχουμε σε έναν όμιλο με Μεξικό, Μάλι, Παραγουάη. Στόχος μας είναι να πάρουμε μία θέση που να οδηγεί στα νοκ-άουτ παιχνίδια. Το επίπεδο, όχι μόνο στον όμιλό μας, αλλά γενικά, είναι πολύ υψηλό. Το Μεξικό με 13 συμμετοχές έχει παράδοση στο θεσμό, μια αύρα, μια συνέχεια. Πολλοί παίκτες του είναι εκείνοι που πριν μερικά χρόνια κατέκτησαν το παγκόσμιο Κ-17. Έχουν καλή τακτική και πιέζουν σε όλους τους χώρους, όμως όλες οι ομάδες έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα».

Για το γεγονός πως τη «μικρή» Εθνική απαρτίζουν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε σημαντικούς συλλόγους:

«Πριν από δύο χρόνια πολλοί δεν ήξεραν αυτούς τους παίκτες. Πλέον είναι γνωστοί, έχουν συμμετοχές και εμπειρίες από μεγάλες ομάδες. Είμαστε περήφανοι που θα παραδώσουμε ποδοσφαιριστές που θα έχουν εικόνες μεγάλων διοργανώσεων κι έτσι θα γίνουν πολυτιμότεροι για την Εθνική».

Για τη φημολογία που αναπτύχθηκε σχετικά με το «κόψιμο» του Ταξιάρχη Φούντα όχι λόγω τραυματισμού, αλλά για πειθαρχικό παράρτημα:

«Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Για να γίνει αντικατάσταση του παίκτη εστάλη ολόκληρος ο ιατρικός φάκελος στη FIFA. Υπάρχει επιτροπή που θα έλεγε πως την κοροϊδεύουμε. Ο Φούντας αντιμετώπισε πρόβλημα όπως και ο Μαυρίας. Τραυματισμός δεν σημαίνει και εγχείρηση, αλλά απλά πως δεν είσαι σε θέση να αγωνισθείς».

Για τα φαβορί του τουρνουά:

«Υπάρχουν χώρες από όλες τις ομοσπονδίες που κάνουν δύσκολη τη διοργάνωση., Οι Αφρικανοί είναι πολλοί δυνατοί με χαρακτηριστικά που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν είναι Κ-20. Πολλοί παίζουν καμιά 20αριά χρόνια και παραμένουν στην ίδια ηλικία (σ.σ γελάει). Οι ΗΠΑ έχουν δυνατή ομάδα, όπως και Κολομβία και Παραγουάη που άφησαν έξω Βραζιλία και Αργεντινή που έχουν κατακτήσει 11 τρόπαια. Ίσως επειδή γίνεται το Παγκόσμιο Κύπελλο δίπλα μας στην Τουρκία να μην καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι. Ίσως αν ήταν κάποιος πιο εξωτικός προορισμός να αντιλαμβανόμασταν καλύτερα τη σημασία. Είναι η δεύτερη σημαντικότερη διοργάνωση της FIFA. Δεν θα έλεγα πως η Ισπανία είναι το απόλυτο φαβορί. Σας είπα πως υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες. Σίγουρα οι Ισπανοί γενικά σαρώνουν. Η Γαλλία έχει παίκτες από μεγάλους συλλόγους. Το ότι λείπουν Βραζιλία και Αργεντινή κάνει μεγαλύτερο το γρίφο για το ποιος θα κατακτήσει τελικά το τρόπαιο».

Χάινς: «Εννοείται πως θέλω να μείνω»

Ο Κάιλ Χάινς σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στον Ολυμπιακό και τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Χάινς: «Εννοείται πως θέλω να μείνω»
Την επιθυμία του να παραμείνει στον Ολυμπιακό και τη νέα αγωνιστική σεζόν εξέφρασε ο Κάιλ Χάινς μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε περιοδικό.

«Εννοείται πως θέλω να μείνω. Είμαι πολύ τυχερός και νιώθω ευλογημένος που είμαι μέλος μιας υπέροχης παρέας. Η ευχή μου είναι να συνεχίσουμε όλοι μαζί ως ομάδα», ανέφερε ο αμερικανός άσος των ερυθρολεύκων.

Tα σπουδαιότερα σημεία της συνέντευξης του Κάιλ Χάινς στο περιοδικό TOP SCORER:


-Αλήθεια, πριν έρθεις στον Πειραιά πίστευες ότι μέσα σε δυο χρόνια θα έχεις κατακτήσει ήδη δύο φορές την Ευρωλίγκα, αλλά και την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Ήρθα στον Ολυμπιακό γνωρίζοντας πως πρόκειται για μία πολύ μεγάλη και οργανωμένη ομάδα που στοχεύει πάντα την κορυφή. Δεν μπορούσα, όμως, να φανταστώ πως θα καταφέρουμε να κατακτήσουμε δύο πρωταθλήματα Ευρώπης. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως οι φίλαθλοι θα κάνουν σαν τρελοί βλέποντάς μας. Γι’ αυτό και απολαμβάνω την κάθε στιγμή μου σε αυτή την ομάδα. Είναι απίστευτο αυτό που καταφέραμε. Είμαστε απίστευτη ομάδα. Αποδείξαμε πως έχουμε ποιότητα, χαρακτήρα και… καρύδια. Πλέον, θα έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε κάτι μοναδικό, να την κερδίσουμε και για τρίτη χρονιά».

-Για τους φίλους του Ολυμπιακού τι άποψη έχεις σχηματίσει;

«Είναι υπέροχοι. Εκφράζουν με κάθε τρόπο την αγάπη τους για την ομάδα. Είτε στο γήπεδο, είτε εκτός αυτού. Είναι σπουδαίο πως έρχονται και μας υποστηρίζουν είτε σε εντός είτε σε εκτός έδρας παιχνίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο Λονδίνο ήρθαν πολλές χιλιάδες οπαδών για να σταθούν στο πλευρό μας αψηφώντας την οικονομική κρίση που επικρατεί στη χώρα».

-Πως νιώθεις ως το αγαπημένο τους παιδί;

«Είναι τιμητικό για μένα που οι φίλαθλοι με αγαπούν και με στηρίζουν με τον τρόπο τους. Είναι υπέροχο συναίσθημα να ακούς να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά σου. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

-Όλος ο κόσμος ρωτά αν θα παραμείνεις στον Ολυμπιακό… Εσύ θέλεις να μείνεις;

«Εννοείται πως θέλω να μείνω. Είμαι πολύ τυχερός και νιώθω ευλογημένος που είμαι μέλος μιας υπέροχης παρέας. Δεν νομίζω ότι μπορώ να βρω πουθενά αλλού σε ολόκληρη την Ευρώπη αποδυτήρια με ατμόσφαιρα όπως του Ολυμπιακού. Η ευχή μου είναι να συνεχίσουμε όλοι μαζί ως ομάδα. Μακάρι αυτό να πραγματοποιηθεί και να παίξουμε σε πολλά Φάιναλ Φορ έχοντας την ευκαιρία να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα ξανά και ξανά. Ο Ολυμπιακός είναι ήδη στα βάθη της καρδιάς μου. Θα δούμε τι θα συμβεί μετά το τέλος της σεζόν».

-Το ΝΒΑ υπάρχει στο μυαλό σου;

«Σίγουρα, το όνειρο του κάθε Αμερικάνου παίκτη είναι να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Το ίδιο ισχύει και για μένα. Ωστόσο δεν θέλω να κοιτάζω μακριά. Τώρα είμαι παίκτης του Ολυμπιακού και θέλω να παραμείνω συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου»

-Έχεις κανένα ψευδώνυμο;

«Δεν έχω κάποιο ψευδώνυμο. Προσωπικά μιλάω. Οι άλλοι μου έχουν… κολλήσει πολλά. Στο facebook με διάφορες funny pictures οι φίλαθλοι μου δίνουν διάφορα nicknames. Οι περισσότεροι με χαρακτηρίζουν Superman, οπότε μάλλον μου έχει… κολλήσει περισσότερο αυτό».

-Η Ελλάδα σου αρέσει;

«Λατρεύω την Ελλάδα και τους Έλληνες. Όλα είναι υπέροχα εδώ. Οι άνθρωποι, το κλίμα, το φαγητό, τα πάντα! Απολαμβάνω την κάθε στιγμή μου εδώ. Μακάρι να παραμείνω για πολλά χρόνια εδώ».

Απολογείται την Πέμπτη ο Ολυμπιακός!!

Το πρωί της Πέμπτης θα απολογηθεί η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τα επεισόδια στον τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών της Α1 απέναντι στον Παναθηναϊκό, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Απολογείται την Πέμπτη ο Ολυμπιακός
Ενώπιον του αθλητικού δικαστή θα βρεθεί το πρωί της Πέμπτης (9:30) η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τα όσα συνέβησαν στον τρίτο τελικό της Α1 απέναντι στον Παναθηναϊκό, που διακόπηκε οριστικά 1:27 πριν το τέλος του κι ενώ οι «πράσινοι» προηγούνταν (72-76).

Οι πρωταθλητές Ευρώπης, που είναι υπότροποι, κινδυνεύουν με αφαίρεση δύο βαθμών και μεγάλη τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών, που μπορεί να φτάσει τις έξι αγωνιστικές. Άλλωστε το κατηγορητήριο είναι πολύ βαρύ και οι προβλεπόμενες ποινές μάλλον αναπόφευκτες.Πηγή: sport-fm.gr

Πέφτουν οι υπογραφές με Παππά!!

Ο Νίκος Παππάς θα αποτελέσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού.

Πέφτουν οι υπογραφές με Παππά
Μόνο οι υπογραφές απομένουν για να «κλείσει» η πρώτη μεταγραφή της καλοκαιρινής περιόδου για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον Νίκο Παππά και πιθανότατα την Πέμπτη (20/6) θα περάσει από τα γραφεία της ΚΑΕ για να υπογράψει το συμβόλαιο του, το οποίο θα διαρκέσει τρία χρόνια.

Μετά τον Παππά, έπεται συνέχεια για το «τριφύλλι» με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς. Ο συμπαίκτης του στον Πανιώνιο τα έχει βρει σε όλα με τους «πράσινους» και λογικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ανακοινωθεί από τον Παναθηναϊκό. Πηγή: sport-fm.gr

Φιλί ζωής και… έβδομο!!

Ο Ρέι Άλεν κράτησε ζωντανό το Μαϊάμι, στέλνοντας με τρίποντο 5’’ πριν το τέλος το ματς στην παράταση και η ομάδα του επικράτησε 103-100 των Σπερς. Σε έβδομο ματς θα κριθεί ο τίτλος του ΝΒΑ.

Φιλί ζωής και… έβδομο!
Ένα από τα καλύτερα ματς στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ βρήκε το Μαϊάμι να χαμογελά στο τέλος. Οι πρωταθλητές επικράτησαν 103-100 των Σπερς στην παράταση. Και δεν θα πήγαιναν ποτέ εκεί, αν ο Ρέι Άλεν δεν ισοφάριζε με τρίποντο στα 5,2’’ πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου. Τα «σπιρούνια» αυτοκτόνησαν, καθώς προηγούνταν με +13 στο φινάλε της τρίτης περιόδου και με πέντε στο τελευταίο λεπτό. Πλέον όλα θα κριθούν σε έβδομο ματς που θα γίνει τα ξημερώματα της Παρασκευής, ξανά στο Μαϊάμι.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δωδεκάλεπτο, στο δεύτερο οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Τσάλμερς (!) προηγήθηκαν με 40-33. Όμως οι Τεξανοί έκλεισαν το ημίχρονο με επί μέρους σκορ 17-4 (44-50) και τον Ντάνκαν να οργιάζει έχοντας 25 πόντους με 11/13 δίποντα και 8 ριμπάουντ. Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς συνέχιζε να κυριαρχεί φτάνοντας στο +13 (58-71) την ώρα που ο Λεμπρόν ήταν πολύ άστοχος (3/12 σουτ) και δεν είχε βοήθεια από Ουέιντ και Μπος.

Οι πρωταθλητές, ωστόσο, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με τον Μίλερ να ευστοχεί σε τρίποντο χωρίς παπούτσι (!) πλησίασαν στο -4, ενώ η αφύπνιση του Λεμπρόν που έχασε την κορδέλα του σε μία φάση και συνέχισε χωρίς αυτή έφεραν το Μαϊάμι μπροστά (84-82) στα μέσα της τελευταίας περιόδου, την ώρα που Ουέιντ και Μπος ήταν στον πάγκο. Πέντε προσωπικοί πόντοι του Πάρκερ έβαλαν τους Σπερς μπροστά (89-91) στα 58’’ πριν το τέλος. Ο Λεμπρόν στην επόμενη επίθεση έκανε λάθος και ο Τζινόμπιλι με δύο βολές έφερε την ομάδα του στο +4 (93-89). Ένα air-ball του ηγέτη της Χιτ έδωσε νέα κατοχή στους Σπερς και μία βολή του Αργεντινού έφερε τα «σπιρούνια» στους πέντε (89-94). Το τρίποντο του «βασιλιά» (92-94) αναπτέρωσε τις ελπίδες της ομάδας του 20,1’’ για το φινάλε. Ο Λέοναρντ είχε 1/2 βολές και ο Άλεν-μετά από άστοχο τρίποντο του Λεμπρόν-από τη γωνία ισοφάρισε σε 95-95 στα 5,2’’ πριν τη λήξη και ο Πάρκερ στο χρόνο που απέμενε δεν πρόλαβε να σκοράρει.

Στην παράταση οι δύο ομάδες βάδιζαν σε τεντωμένο σχοινί. Το Μαϊάμι είχε προβάδισμα με 101-100 όταν Πάρκερ και Τζινόμπιλι έχασαν ευκαιρίες να βάλουν την ομάδα τους μπροστά. Ο Ρέι Άλεν με δύο βολές έγραψε το 103-100 στο 1,9’’ πριν το τέλος του έξτρα πενταλέπτου και στην τελευταία επίθεση ο Μπος έκοψε την προσπάθεια του Γκριν για τρεις πόντους.

Δωδεκάλεπτα: 27-25, 44-50, 65-75, 95-95, 103-100.

Χιτ: Τζέιμς 32 (11 ασίστ, 10 ριμπ.), Τσάλμερς 20, Ουέιντ 14, Μπος 10 (11 ριμπ.), Άλεν 9, Μπατιέ 9, Μίλερ 8, Άντερσεν 1.

Σπερς: Ντάνκαν 30 (17 ριμπ.), Λέοναρντ 22 (11 ριμπ.), Πάρκερ 19 (8 ασίστ), Τζινόμπιλι 9, Ντιό 7, Νιλ 5, Σπλίτερ 5, Γκριν 3, Μπόνερ. Πηγή: sport-fm.gr

Αρχηγού… Κατίδη, απόντος!!

Μια δεμένη ομάδα, που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στα ευρωπαϊκά γήπεδα βασισμένη σε 14 ίδια πρόσωπα, θέλει να κάνει το παραπάνω βήμα στο Παγκόσμιο, με την απουσία του... αρχηγού της.

Αρχηγού… Κατίδη, απόντος
Η ομάδα που αναδείχτηκε δευτεραθλήτρια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Εσθονίας (2012) ταξίδεψε στην Τουρκία για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, με απίστευτη ομοιογένεια, αλλά και δύο ηχηρές απουσίες.

Ο Κώστας Τσάνας έχει ένα σημαντικό όπλο στα χέρια του, αφού οι 14 απ’ τους συνολικά 21 παίκτες της αποστολής, αγωνίστηκαν μαζί και στο Ευρωπαϊκό, με την 19άδα να συμπληρώνεται απ’ τον τιμωρημένο Γιώργο Κατίδη, τον τραυματία Χάρη Μαυρία και τους Βασίλη Μπούζα, Κώστα Ρουγκάλα και Παναγιώτη Τσιντώτα.




Χωρίς Κατίδη - Μαυρία

Ο ισόβιος αποκλεισμός του Γιώργου Κατίδη απ’ τις Εθνικές ομάδες -λόγω της διαβόητης χειρονομίας του στο ματς της ΑΕΚ κόντρα στην Βέροια- στερεί απ’ την Εθνική τον αρχηγό της. Ο… πολυσυζητημένος ποδοσφαιριστής ήταν αυτός που ηγήθηκε των προσπαθειών των Νέων, με 30 συμμετοχές και 9 γκολ την περίοδο 2011/12, όμως δεν θα έχει την ευκαιρία να φορέσει ξανά τα «γαλανόλευκα».

Το όνομα που απουσιάζει επίσης απ’ την λίστα είναι αυτό του Χάρη Μαυρία, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στους κοιλιακούς και δεν ακολούθησε την αποστολή στην Τουρκία. Ο μέσος του Παναθηναϊκού ήταν αναπόσπαστο μέλος στην επιτυχία της Εθνικής το 2011, ενώ απ’ το 2009 μετράει συνολικά 36 εμφανίσεις με τις «μικρές» εθνικές ομάδες και 2 με το αντρικό σύνολο.

Οι τέσσερις… μόνιμοι

Στην Τουρκία ταξίδεψαν και τέσσερις ποδοσφαιριστές που δεν λείπουν… ποτέ. Ο Στέφανος Καπίνο, ο Νίκος Μαρινάκης , ο Κώστας Σταφυλίδης και ο Δημήτρης Διαμαντάκος δηλώνουν την παρουσία τους σε όλες τις τελικές φάσεις των τριών τελευταίων Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.

Δύο παρουσίες στις τελικές φάσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων των δύο τελευταίων χρόνων μέτρησαν οι Μαυρουδής Μπουγαΐδης (2010 και 2012), Δημήτρης Κολοβός (2011 και 2012), Γιάννης Γιαννιώτας (2010 και 2012), Μπάμπης Λυκογιάννης (2010 και 2012), Σπύρος Φουρλάνος (2010 και 2012) και Τάσος Μπακασέτας (2011 και 2012).



Aπό μία συμμετοχή έχουν οι Δημήτρης Κουρμπέλης (2012), Παναγιώτης Μπάλλας (2012), Σωκράτης Διούδης (2012), Ανδρέας Μπουχαλάκης (2012) και Κώστας Τριανταφυλλόπουλος (2012).

Τέλος, πρωτάρηδες σε τελική φάση είναι οι Γιαννακόπουλος, Γούτας, Πέλκας, Κωνσταντινίδης, Ράνος και Κούρος, ενώ τη θέση του Ταξιάρχη Φούντα πήρε ο Δημήτρης Πέλκας λόγω τραυματισμού.
Πηγή: sport-fm.gr

Μεγάλο στοίχημα το αν θα κάνουν καριέρα στο μέλλον!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για την συμμετοχή της Εθνικής Νέων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας.

Μεγάλο στοίχημα το αν θα κάνουν καριέρα στο μέλλον!
H πρόκληση που έχει μπροστά της η Εθνική Νέων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι πρωτόγνωρη. Ποτέ στο παρελθόν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε αυτές τις ηλικίες δεν είχε βρεθεί σε ένα Μουντιάλ, αν και οι επιτυχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν έλειψαν κατά καιρούς.

Και το στοίχημα πρέπει να είναι πάντα ένα για όλα αυτά τα παιδιά: το να κάνουν καριέρα. Γιατί καλή και άγια η επιτυχία του να διακριθείς σε ένα Euro ή ακόμα καλύτερα σε ένα Μουντιάλ Νέων, ωστόσο αν δεν το συνδυάσεις με διάρκεια στην καριέρα σου και μείνεις κομήτης, τότε θα αποδειχτεί δώρο άδωρο η όποια εφήμερη δόξα.

Το ταλέντο δεν έλειψε άλλωστε ποτέ από την Ελλάδα στις μικρές ηλικίες. Αλλά εκείνο που διαφοροποιεί το να είσαι ταλέντο κάτω από τα 18 με το να κάνεις τελικά καριέρα είναι το μυαλό. Και επειδή, κακά τα ψέματα, σε αυτές τις ηλικίες θα ήταν πολύ δύσκολο να ζητάμε υποχρεωτικά αμούστακα παιδιά να έχουν τόσο μυαλό που να καταφέρνουν να διαχειριστούν απότομα τη δημοσιότητα, αλλά και το (όποιο) χρήμα που πέφτει στα χέρια τους, ευθύνη έχει και το περιβάλλον.

Η πρόσφατη θλιβερή περίπτωση του Κατίδη, που ας μη λησμονούμε πως ήταν ο αρχηγός αυτής της ομάδας στην περσινή επιτυχία των Νέων στο Ταλίν, έρχεται ως καμπανάκι για να υπενθυμίσει σε όλα αυτά τα παιδιά πως όσο εύκολα ανεβαίνεις ψηλά άλλο τόσο πανεύκολα γκρεμίζεσαι!

Συνεπώς για να βγει σωστή η εξίσωση, πρέπει το ταλέντο να συνδυαστεί με πολλή προσπάθεια και σοβαρότητα, σε συνάρτηση με την επιρροή που πάντα ασκεί το περιβάλλον στη ζωή ενός νέου παιδιού που -σε αντίθεση με τους πιο πολλούς συνομηλίκους του- όλα μοιάζουν να του έρχονται βολικά!

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, αυτά τα τουρνουά αναδεικνύουν πάντα πρωταγωνιστές και κάποιοι θα μας συντροφεύουν τα επόμενα χρόνια στις βραδιές του Τσάμπιονς Λιγκ και στα μεγάλα καλοκαιρινά ραντεβού στα Μουντιάλ και τα Euro. Φυσικά δεν γίνονται όλοι σταρ, επειδή πρωταγωνιστούν σε μία διοργάνωση.

Για κάθε Μπεσόνοφ το 1977 υπήρχε και ένας Πάουλο Ρομπέρτο που χάθηκε στον δρόμο, για κάθε Μαραντόνα το 1979 ένας Πονομαρίοφ που δεν έκανε κάτι, για κάθε Σαβιόλα το 2001, Μέσι το 2005 ή Αγουέρο το 2007 υπάρχουν και οι κάθε λογής Μπόατενγκ, Γκαμπόρ, Βί- τεσεκ ή Σαρπ που η καριέρα τους δεν εξελίχτηκε.

Είχα τη χαρά και την τύχη να βρεθώ το 1987 στη Χιλή και να ζήσω για τρεις εβδομάδες το εκπληκτικό τουρνουά που έκαναν οι μικροί τής τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, κατακτώντας στα πέναλτι τον τίτλο κόντρα στους Δυτικογερμανούς.

Ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι, ο Νταβόρ Σούκερ, ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, ο Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς, ο Ρόμπερτ Γιάρνι, ο Ιγκόρ Στίματς αποτελούσαν μία απίστευτης ποιότητας ομάδα και άλλωστε φάνηκε και από την εξέλιξη της καριέρας τους το πόσο σπουδαίοι παίκτες ήταν. Αλλά και σε εκείνο το τουρνουά είδα για παράδειγμα να ξετρελαίνουν κόσμο ο Δυτικογερμανός Στρέμελ, ο Χιλιανός Πίνο ή ο Βραζιλιάνος Αλσίντο χωρίς σήμερα να θυμάται κανείς τι απέγιναν!

Και μια επιτυχία που αποτυπώνεται για την Ελλάδα (μια και δεν έχουμε παραδείγματα σε Μουντιάλ παρά μόνο σε Euro) σε μία τρίτη θέση ή ακόμη και σε ένα τελικό δεν σημαίνει κάτι. Το 1974 πήγαμε στα τελικά των Νέων για πρώτη φορά στη Σουηδία και παρ' ότι αγωνιστικά αποτύχαμε, μερικά από τα παιδιά που αποτελούσαν την ομάδα ήταν η βάση της μεγάλης επιτυχίας (υπό τον Αλκέτα Παναγούλια) της πρώτης μας πρόκρισης στο Euro το 1980.

Το 1985 βγήκαμε δεύτεροι στο Πανευρωπαϊκό (U-16) της Βουδαπέστης χάνοντας 4-0 από τη Σοβιετική Ενωση στον τελικό, αλλά μόνο ο Αλεξανδρής και ο Ουζουνίδης (που τότε μάλιστα έπαιζε χαφ) έκαναν μεγάλη καριέρα, ενώ το 1999 ποιος θυμάται αλήθεια πως σε επίπεδο Νέων μπήκαμε στην τετράδα και παίξαμε μικρό τελικό κόντρα στην Ιρλανδία;

Για κάθε έναν Χαριστέα και Δημήτρη Παπαδόπουλο, που έγιναν πρωταθλητές Ευρώπης το 2004, και για τον Ταυλαρίδη που έπαιξε με καλά συμβόλαια στο εξωτερικό, υπάρχουν πολλοί που τους ξέχασαν ο χρόνος και ο κόσμος. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο μάθημα από τέτοιες διοργανώσεις, λίγο πριν από τη σέντρα στην Τουρκία. Πηγή: sport-fm.gr

Βγήκαν τα μαχαίρια στον ΟΠΑΠ.Εξώδικο της Intralot. "Παραπαίει" το μονοπώλιο!!!

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ προκειμένου να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του Οργανισμού και για να αποφευχθεί ένα ακόμη ναυάγιο, η Ιντραλότ του Σωκράτη Κόκκαλη απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Λουρόπουλο και τη διοίκηση του ΟΠΑΠ ...
διαμαρτυρόμενη για τις συμβάσεις που έχουν συμφωνηθεί για τον Τεχνολογικό Πάροχο αλλά δεν έχουν υπογραφεί.Στο εξώδικο η διοίκηση της Intralot καλεί τον ΟΠΑΠ να την καλέσει άμεσα για να υπογράψει όσα έχουν συμφωνηθεί αλλά και να την ενημερώσει για τα εξώδικα που έχει αποστείλει η Emma Delta για το ίδιο θέμα. Και όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε είναι τεράστιες οι ευθύνες που αναλογούν στην διοίκηση Λουρόπουλου, ο οποίος παρά την μαζική κατακραυγή και λίγο πριν πωληθεί στην Emma-Deltaτο 33% του Οργανισμού, κυριολεκτικά «εκβίασε» την έγκριση της σύμβασης από τη γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ για τον τεχνολογικό πάροχο και τώρα μετά τις πιέσεις της κοινοπραξίας του Τσέχου με τον Μελλισανίδη ζητά επαναδιαπραγμάτευση των όρων και του τιμήματος. Κάτι το οποίο, όπως φαίνεται και στο εξώδικο δεν αποδέχεται η Ιντραλότ.
Διαβάστε εδώ το εξώδικο
Την ίδια ώρα και ενώ η Κυβέρνηση είχε πετάξει στα σκουπίδια τις δεδομένες ("last year") προθέσεις της για απελευθέρωση και ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων στο διαδίκτυο, έκανε το άσπρο-μαύρο στο βωμό της πλήρους ικανοποίησης των αγοραστών της ΟΠΑΠ.
Γνωστοποίησε στην Κομισιόν τον περασμένο Μάρτιο, όπως προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία, σειρά προτεινόμενων τροπολογιών, που ούτε λίγο ούτε πολύ εγκαθιδρούσαν χωρίς διαφάνεια ένα νέο διαδικτυακό μονοπώλιο προς όφελος του ιδιωτικού ΟΠΑΠ και ουσιαστικά έκλειναν την αγορά σε ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους παρόχους, ανεξάρτητα από το αν λειτουργούσαν νόμιμα προσωρινά, ή ήταν Ευρωπαϊκές αδειοδοτημένες εταιρίες. Μιλάμε για νέο μονοπώλιο και ξέρουμε καλά τι γράφουμε, γιατί ο ΟΠΑΠ "ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχε το αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής και των διαδικτυακών παιγνίων και στοιχημάτων", όπως πλέον γνωρίζουν καλά αυτοί που το ψάχνουν. Η φράση στα εισαγωγικά πρόκειται για ακριβή μεταφορά από δικαστική απόφαση (10586/2011), τη μόνη φορά που Έλληνας δικαστής κλήθηκε να αποφανθεί αν υφίσταται τέτοιο δήθεν δικαίωμα.
Και ενώ οι του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπουργείου Οικονομικών διέδιδαν ότι πρόκειται για μια τυπική διαδικασία ("δεν τρέχει τίποτα - όλα καλά - έχει πάει στην Ευρώπη και το φθινόπωρο θα ψηφιστεί στη Βουλή"), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που δεν τρώει κουτόχορτο απέστειλε σήμερα στην Ελληνική Δημοκρατία αιτιολογημένη γνώμη που τεκμηριώνει ότι οι τροπολολογίες αυτές δεν είναι συμβατές με το Ευρωπαϊκό δίκαιο.
Τα επιτελεία των κυρίων Στουρνάρα και Σταυρίδη (ΤΑΙΠΕΔ) τους εξέθεσαν ανεπανόρθωτα (ναι κυρίες Κωστοπούλου, Μπερκέτη και κύριε Φουλίδη, για σας μιλάμε), καθώς τους είχαν υπνωτίσει με προπαγάνδα από το παρελθόν, που ακούγεται λογική μόνο στον κόσμο του Σπανουδάκη και του Λουρόπουλου της ΟΠΑΠ. Αναμένεται η αντίδραση της ηγεσίας του Υπουργείου που πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να εκθέτει τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (που έχει εξαντλήσει πλέον κάθε περιθώριο να βάζει πολιτικές πλάτες), ή θα παίξουν παιχνίδια που ενδέχεται να οδηγήσουν τη χώρα σε παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Για το πρακτικό μέρος της υπόθεσης, η Επιτροπή επέκτεινε το διάστημα που δεν μπορούν να εισαχθούν οι επίμαχες τροπολογίες προς συζήτηση μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου και σε αυτό το διάστημα η Ελλάδα θα κληθεί, ή να τεκμηριώσει τους λόγους που επέλεξε αυτήν την αλλοπρόσαλλη στρατηγική που καταστρατηγεί κατάφορα Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς νόμους, ή να δεσμευτεί να προσαρμοστεί στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στο μεσοδιάστημα οι σχεδόν (;) νέοι ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ (μαζί με όλα τα άλλα θέματα που κάνουν το deal να τρίζει) θα αναρωτιούνται τι ακριβώς δικαιώματα έχει η εταιρία που αγόρασαν και αν κινδυνεύουν να βγουν κουρεμένοι μελλοντικά από πιθανό χοντρό πρόστιμο για παράνομη κρατική ενίσχυση...
πηγή: financialpress.gr

Για να μη συλληφθεί κανένας πρωθυπουργός!!

Για το μεγαλύτερο έγκλημα, το μέγιστο χειρουργείο της αιωνιότητας στην ιστορία της Ελλάδας γράφει ο Αποδυτηριάκιας.
Παοκάρα, ρε. Μη ξεχνιόμαστε, ότι την είχαν πέσει και στην Γιάννα, αλλά η κυρία δεν είχε τσιμπήσει. Απλά σα φίλαθλος είχε σπρώξει κάτι ψιλά δηλώνοντας την άφατη αγάπη της για την παοκαρα, ρε. Μιλάμε για το μεγαλύτερο έγκλημα της Ιστορίας.
Θρύλος, ρε, και πάσης Ελλάδος. Όπως το λέω. Το μέγιστο έγκλημα από καταβολής Ελλάδος, στο λογαριασμό βάζω και την αρχαία εποχή. Ποτέ άλλοτε δεν έγινε τέτοια αρπακτική από το δημόσιο ταμείο. Και το γκραν σουξέ σκάνδαλο των σκανδάλων ω σκάνδαλο είναι ξεχασμένο. Ταπωμένο.
Πανάθα, ρε, τι να μας πουν όλοι οι άλλοι. Μετά το βιβλίο που έγραψε για το Δράμα της Ελλάδος η Γιάννα Αγγελοπούλου, πρώτο πιστόλι των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, άρχισε να δίνει και συνεντεύξεις. Εγώ δεν φταίω σε τίποτα, οι πολιτικοί τα έφαγαν τα λεφτά.
     Δεν τα είπε έτσι. Κάτι θα ήταν κι αυτό να τα έλεγε έτσι. Εγώ τους προειδοποιούσα ότι χάνεται η μπάλλα, και όσο μπορούσα τους κάλυπτα τους πολιτικούς, πρόσθεσε προχθές η κυρία Αγγελοπούλου.
Αν αύριο πιάσει γωνία στην πλατεία Νέας Φιλαδέλφειας ο Μελισσανίδης κι αρχίσει να καίει τα λεφτά του, γούστο του και καπέλο του. Δικά του είναι και βγαλμένα έξω. Το πολύ να στείλει η δημαρχίνα τη δημοτική αστυνομία να παρακαλέσει τον τίγρη να σταματήσει να καίει χαρτονομίσματα διότι φλόμωσε ο τόπος από την καπνίλα. Αεκάρα, ρε, τα έχουμε και τα καίμε, όπως τα κάψαμε και με το 44 και με τις 80 μεταγραφές του Ντέμη.
Αυτός τι κάνει εκεί! Ποιος αυτός; Δεν τον βλέπεις που 17 ημέρες τώρα φορτώνει πακέτα σε ρέο. Πότε θα σταματήσει ο κερατάς τις τραβηκτικές. Και δεν υπάρχει κάποιος να τον μαγκώσει. Φτάνει, ρε! Δεν φτάνει, είμαι αχόρταγος.
Σεπτέμβριος 1997 η ΔΟΕ αποφασίζει να αναθέσει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα και να κάνει δεκτό το φάκελλο της επιτροπής διεκδίκησης υπό την προεδρία της Γιάννας. Ο πρωθυπουργός Σημίτης υπογράφει το κοντράτο. Η Ελλάδα αναλαμβάνει να διαθέσει 780 δις δραχμές για τις ανάγκες των αγώνων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του φακέλλου.
Ομαδάρα, ρε. Ποια είναι η ομάδα; Η Ελλαδάρα, ρε. Πόσα ξόδεψε, δηλαδή πόσα βούτηξαν, όπως το λέω, σε ποιο νούμερο έφθασε η ζημιά; Άγνωστο! Δεν το λένε. Ποιοι δεν το λένε; Αυτοί που κυβερνούν. Ποιοι άλλοι. Αυτοί, ναι, αυτοί οι ίδιοι είναι, που έχουν την ευθύνη, είτε άρπαξαν κι αυτοί μια σπάλα, και δεν λένε το νούμερο.
Αορίστως, ανεπισήμως από το υπουργείο οικονομικών, λέγανε πριν 3-4 χρόνια, τώρα πια το έχουν… ξεχάσει, ότι το κόστος πρέπει να είναι κοντά στα δέκα δις ευρώ, δηλαδή πάνω – κάτω 3,5 τρις δραχμές!
Πήρες χαμπάρι; Πήρα να λες. Τα 800 δις δρχ., στο μιλητό κι όχι στα χαρτιά, έφθασε τα 3,5 τρις δρχ. Και δεν θα βγει ποτέ το τελικό νούμερο. Ποτέ. Ποτέ των ποτών. Για να μην αποδοθούν τίποτα ευθύνες. Για να μη γίνει καμμία στραβή και συλληφθεί κανένας πρωθυπουργός, όπως ο Λάμπρος Σκόρδας του Άρη. Αρειανάρα, ρε.
Σου πήραν τα φράγκα από την τσέπη. Μας τα πήραν. Ποιοι; Ο Παπανδρέου που έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά. Αυτά τα πακέτα που είχαν κλέψει οι πασοκοι, και θα τα ξαναγύριζαν πίσω. Ο Καραμανλής, που έλεγε αρχιερέα της διαπλοκής τον Σημίτη, ο οποίος είχε προλάβει να αφήσει μαγιά για να την ξεσκίσουν οι νεοδημοκράτες.
Το μεγαλύτερο έγκλημα. Το μέγιστο χειρουργείο της αιωνιότητας. Τα δις των δις που έφαγαν από τις σάρκες της περήφανης νεολαίας της Ελλάδος, τους παοκτσήδες και αεκτζήδες, γάβρους και βαζέλους κι άλλους βαρεμένους. Κανένα πρόβλημα.
Η ελπίδα λέγεται Τσίπρας. Αυτός που σα χουλιγκάνι πλακώνεται με τα ΜΜΕ ότι την γέμισε την πλατεία στην ομιλία του. Ομαδάρα, ρε. Παικταράδες μου.

Στο άντρο της διαπλοκής, στην UEFA, ρίχνει φως ο apodytiriakias.gr

Αυτός που θα αποφασίσει για ΠΑΣ Γιάννενα και Παναθηναϊκό θα αποφασίσει ό,τι του πει στο αυτί κάποιο συγκεκριμένο στέλεχος της ΟΥΕΦΑ. Πού να γνωρίζει ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας τι περιλαμβάνει ο φάκελλος των δυο ελληνικών ΠΑΕ, γιατί της αδειοδότησε η ΕΠΟ και γιατί και πως το έργο έφθασε μέχρι την Ελβετία; Σιγά που θα ασχοληθεί ο ίδιος.

Ο Αλαφούζος, δηλαδή, με το «ενδιάμεσο» επιτελείο των καλοθελητών, που το παίζει κονέ με την Ελβετία, έχει δασκαλευθεί να «πλησιάσει» το συγκεκριμένο στέλεχος της ΟΥΕΦΑ, αυτόν που θα έχει και την τελική ευθύνη.

Το κουμάντο ποιος το κάνει στην ΕΠΟ; Ο Σαρρής είναι πρόεδρος, όπως ήταν ο Πιλάβιος. Οι πρόεδροι είναι αναλώσιμοι, όχι οι Κουρίδηδες. Ένας τέτοιος Κουρίδης, σε ανώτερο αξίωμα, είναι ο άνθρωπος – κλειδί στην ΟΥΕΦΑ για το πρόβλημα του ΠΑΣ Γιάννενα και του Παναθηναϊκού. Ποιος θα τον «πιάσει» αυτόν είναι η δουλειά. Ο Αλαφούζος ή, ο Μαρινάκης.

       Ο πρόεδρος της επιτροπής που θα αποφασίσει μπορεί να είναι ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου ή, της Ρουμανίας. Ή, ο Βλαντιμίρ Σβεντκοβιτς, που ο γιος του έπαιξε μπάσκετ στην ΑΕΚ επί Ψωμιάδη, γενικός γραμματέας των σπορ της Σερβίας και μπλέχτηκε με τον πρώην ποδοσφαιριστή και πρόεδρο του Ερυθρού Αστέρα Ζάγιτς, που σήμερα είναι φυλακή, άσχετες οι gay activities.

Όλα παίζουν για ΠΑΣ και ΠΑΟ. Γιατί; Επειδή στην ΟΥΕΦΑ όλοι είναι παίκτες, από τον Πλατινί μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο. Ξέρουν το παιχνίδι, χωρίς οι ίδιοι να εκτεθούν όταν ρουσφετολογήσουν. Με έτοιμες δικαιολογίες σε κάθε παρασπονδία τους. Για παράδειγμα, δηλαδή, σε μια ελληνική ομάδα, αντί να μη δεχθούν ούτε να συζητήσουν μαζύ της, να της κάνουν το κέφι με το παράθυρο της αδειοδότησης υπό επιτήρηση.
Πηγή: gazzetta.gr

Με Αϊμάρ και Μαλουντά…!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta τις δυσκολίες που έχει ο Ολυμπιακός στην υλοποίηση των μεταγραφών του.
ΜΟΥ στέλνουν e mail αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού και ρωτάνε: «Μα καλά, έχει τελειώσει δύο μήνες το πρωτάθλημα. Θα πάρουμε κανένα παίκτη;».
Η ερώτηση είναι λογική. Με τη διαφορά ότι θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας μία σοβαρή παράμετρο: ο Ολυμπιακός επιχειρεί να κάνει μεταγραφές πρώτης γραμμής, για τα δεδομένα του πάντα και τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της προσπάθειάς του. Κι όσο είναι σε μία τέτοια διαδικασία, οι δυσκολίες θα είναι πάντοτε πολλές.
Άλλοι παίκτες θα έχουν κι άλλες προτάσεις. Βλέπε τον Μπόατενγκ, που ουσιαστικά προτίμησε τη Φούλαμ, το αγγλικό πρωτάθλημα και το Λονδίνο, που είναι σαφώς πιο ελκυστικοί προορισμοί από το ελληνικό πρωτάθλημα και την Αθήνα. Βλέπε τον επίσης αμυντικό μέσο της γαλλικής Νανσί, Σαλίφ Σανέ, τον οποίο είχε «κοιτάξει» ο Ολυμπιακός-τον τσίμπησε ομάδα της Μπουντεσλίγκα, το Ανόβερο.
Άλλοι παίκτες προτιμάνε να μείνουν στην Ισπανία η, τουλάχιστον έχουν αυτή την προτεραιότητα, εκτός κι αν τους παρουσιαστεί κάποια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Βλέπε τον έξω δεξιά Πέδρο Λεόν της Χετάφε (απέκτησε τα δικαιώματά του από τη Ρεάλ Μαδρίτης) και τον πλέϊ μέϊκερ Βερδού, που έμεινε ελεύθερος από την Εσπανιόλ κι ακόμη δεν έχει απαντήσει στους ερυθρόλευκους.
Άλλοι παίκτες κοστίζουν ποσά εκτός της σύγχρονης ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας. Βλέπε τον έξω αριστερά της Νανσί, το Μολό, που κοστολογείται από το σύλλογό του αρχικά με έξι εκ. Ευρώ και στη συνέχεια φέρεται να έχει πέσει στα 4 εκ. Ευρώ.
Κοντολογίς είναι περιπτώσεις, για τις οποίες χρειάζεται χρόνος, λεφτά και καλή διαπραγμάτευση.
Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε ήδη κλείσει τις βασικές μεταγραφές του, παίρνοντας π.χ. για πλέϊ μέϊκερ τον 34χρονο Αϊμάρ και για τα άκρα της επίθεσης το Γιοβάνοβιτς (32) η, τον Μαλουντά (33). Και θα είχε κι ευχαριστημένο πολύ κόσμο του. Όμως, δεν το κάνει και επιλέγει να προσπαθεί να πάρει παίκτες αν μη τι άλλο πιο «φρέσκους», σε καλύτερη ηλικία, με περισσότερα χρόνια μπάλας μπροστά τους κι ορισμένους και με μεταπωλητική αξία.
Το τι θα καταφέρει, βέβαια, απομένει να το δούμε. Αλλά έχει ενδιαφέρον η προσπάθεια...
Πηγή: gazzetta.gr

Από την Πριμέρα... στον ΠΑΟΚ!!

Το gazzetta.gr παρουσιάζει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, τον 30χρονο Ισπανό κεντρικό αμυντικό Ινίγο Λόπεθ Μοντάνια.
Την ενίσχυση της αμυντικής του γραμμής με έναν παίκτη που διαθέτει την εμπειρία της Πριμέρα Ντιβιζιόν κατάφερε ο ΠΑΟΚ αποκτώντας για δύο χρόνια τον 30χρονο Ισπανό στόπερ Ινίγο Λόπεθ Μοντάνια που έμεινε ελεύθερος από τη Γρανάδα. Το gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ του νέου αποκτήματος του Δικεφάλου του Βορρά.
Το ξεκίνημα στη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο
Ο Λόπεθ γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου του 1982 και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία αγωνιζόταν στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Εκεί κάνει δύο χρονιές και μετά από ένα μικρό πέρασμα από τη Ρέγιες (έναν μικρό σύλλογο της Μαδρίτης) παίρνει μεταγραφή για την Αλκορκόν, της τρίτης επίσης κατηγορίας, το καλοκαίρι του 2007.
Η καθιέρωση στην Αλκορκόν
Ο Λόπεθ παίρνει κατευθείαν φανέλα βασικού στην Αλκορκόν και εκτός από τη συνεισφορά του στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, δείχνει την ικανότητά του στο σκοράρισμα παρότι στόπερ. Τη σεζόν 2008-2009 όμως παραγκωνίζεται αγωνιζόμενος μόλις σε πέντε ματς, ωστόσο την αμέσως επόμενη (2009-2010) ο Λόπεθ γίνεται και πάλι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους στην αμυντική γραμμή της ομάδας. Και πάλι δείχνει την ικανότητά του στο σκοράρισμα από τις στημένες φάσεις όπου προωθείται, και σημειώνοντας επτά τέρματα βοηθά την Αλκορκόν να πανηγυρίσει την άνοδό της στη δεύτερη κατηγορία. Μάλιστα την ίδια σεζόν με αυτόν στη σύνθεσή της, η Αλκορκόν είχε πανηγυρίσει μία εμφατική νίκη με 4-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Κύπελλο!
Η μεταγραφή στη Γρανάδα
Οι πολύ καλές εμφανίσεις του με την Αλκορκόν του δίνουν τη δυνατότητα να πάρει μεταγραφή στη Γρανάδα το καλοκαίρι του 2010. Αναντικατάστατος και εκεί με 40 συμμετοχές την πρώτη χρονιά βοηθάει σημαντικά στο ανασταλτικό κομμάτι και πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του την άνοδο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν! Μάλιστα κι εκεί καταφέρνει, αν και στόπερ, να σημειώσει τέσσερα τέρματα. Ο Λόπεθ συνεχίζει στη Γρανάδα στο υψηλότερο επίπεδο της Λα Λίγκα και τις επόμενες δύο σεζόν (την περσινή και τη φετινή που μόλις τελείωσε), αν και με λιγότερες συμμετοχές σε σχέση με την πρώτη του χρονιά. Οι 28 και 23 συμμετοχές του όμως αντίστοιχα στην Πριμέρα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν σε καμία περίπτωση λίγες, κάτι που τον γέμισαν με την απαραίτητη εμπειρία.
Άρεσε στον Λάουντρουπ
Προς τα τέλη της φετινής σεζόν έγινε γνωστό πως η Γρανάδα δεν θα του ανανέωνε το συμβόλαιο που έφτανε στο τέλος του και έτσι ο παίκτης κοίταξε προς το εξωτερικό. Ενδιαφέρον είχε προκύψει από τη Λέγκια Βαρσοβίας στην Πολωνία, ωστόσο αυτό που τον εξίταρε περισσότερο ήταν το ενδιαφέρον που είχε προκύψει από την Πρέμιερ Λιγκ και πιο συγκεκριμένα από τη Σουόνσι. Ο τεχνικός της ομάδας, Μίκαελ Λάουντρουπ είναι γνωστός για την ανεύρεση μεγάλων ταλέντων στην Ισπανία, έχοντας φέρει στη Σουόνσι αρκετούς Ισπανούς που εντυπωσίασαν τη σεζόν που μας πέρασε. Ο Δανός τεχνικός της Σουόνσι είδε στοιχεία από τον Λόπεθ που του άρεσαν ιδιαιτέρως, ωστόσο η μετακίνηση στο Νησί δεν προχώρησε.
Πηγή: gazzetta.gr

Πιτσιρίκια... σαν Άντρες!!

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει για την εκπληκτική U-21 της Ισπανίας, που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί και τις αντρικές ομάδες.
Ομάδα που έχει τερματοφύλακα τον Ντε Χέα. Ομάδα που μπορεί να διαλέξει τρεις χαφ από Τιάγκο Αλκάνταρα, Κόκε, Ιγιαραμένδι (η μεγάλη αδυναμία μου, για μένα ο επόμενος Σάμπι Αλόνσο!), Κανάλες, Καμάτσο. Ομάδα που, αν θέλει να παίξει με ψευτοεννιάρι, παίζει με ψευτοεννιάρι. Τον Ροντρίγκο. Αν θέλει να παίξει με κανονικό εννιάρι, παίζει με κανονικό εννιάρι. Τον Μοράτα. Ομάδα που αφήνει στον πάγκο τον Μουνιαίν επειδή…δεν χωράει, αφού μέσα είναι ο Ισκο και ο Τέγιο. Ομάδα που στους στόπερ έχει τον Μπάρτρα και τον Ινίγο Μαρτίνεθ (η άλλη «καινούργια» αδυναμία μου!) και στους ακραίους μπακ διαλέγει από Μοντόγια, Καρβαχάλ, Νάτσο, Αλμπέρτο.
Εστω, λοιπόν, ότι αυτή η ομάδα κατεβαίνει αύριο στο Ευρωπαϊκό των Ανδρών. Αυτόνομα. Σαν, ας πούμε, Ισπανία-2. Κατ’ αρχήν, στα προκριματικά σίγουρα παίρνει το εισιτήριο για την τελική φάση. Και εκεί, στην τελική φάση, πηγαίνει με πολύ σοβαρές αξιώσεις να πάρει το εισιτήριο τουλάχιστον για τους «8». Ποιοι (Ανδρες) μπορούν να τη νικήσουν; Η…Ισπανία, η Ιταλία και η Γερμανία, ενδεχομένως η Γαλλία, ίσως η Ολλανδία ή η Πορτογαλία, τελεία. Ε, τότε, αυτή η ομάδα, η λεγόμενη Rojita, η μικρή Roja δηλαδή, πώς θα γινόταν να μη κατακτήσει, τούτο το καλοκαίρι, το EURO U-21 στο Ισραήλ;
Το κατέκτησε, με τα τσαρούχια που λένε. Με πέντε νίκες, σε πέντε ματς. Εβγαλε και τον πρώτο, και τον δεύτερο, και τον τρίτο (!) σκόρερ του τουρνουά. Αήττητη, για ν’ αντιληφθούμε τη «συνέχεια» από τάξη σε τάξη, στις τελευταίες 26 εμφανίσεις της. Ένα σερί τροπαίων, σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα, που δικαιώνει την επιμονή τους στο νούμερο-ένα στοιχείο του ποδοσφαίρου. Την τεχνική. Τον έλεγχο της μπάλας. Το να προπονείσαι από οκτώ ετών, εννέα ετών, δέκα ετών μ’ αυτόν τον μπούσουλα. Να μαθαίνεις να κάνεις υποδοχή, υπό (και παρά την) ασφυκτική πίεση του αντίπαλου μαρκαρίσματος. Ο,τι τους σταματούσε ως το 2008 στη Βιέννη, δεν ήταν το μοντέλο τους. Δεν ήταν η φιλοσοφία της σχολής τους.
Ηταν, μόνον, ένας αόρατος αλλ’ αξεπέραστος νοητικός τοίχος. Όταν οι Ανδρες, εκεί και τότε, τον έσπασαν, έκτοτε δεν τους σταματά τίποτα, κανείς, πουθενά. Παράγουν. Και παράγουν. Και παράγουν. Ως εκεί που δεν έχουν πια, πού να τους βάλουν. Και…φρακάρουν. Αν το Μουντιάλ 2014 είναι η τελευταία μεγάλη διοργάνωση για τον Τσάβι, τον Σάμπι Αλόνσο, τον Βίγια, τον Κασίγιας, ακόμη και τον Πουγιόλ αν είναι καλά σ’ ένα χρόνο, τότε θα επέλθει μια κάποια, η ελάχιστη έστω, αποσυμφόρηση. Για ν’ αρχίσουν να παίρνουν σειρά οι νεότεροι. Που, όπου παίζουν, είναι MVP αλλά στη Roja δυσκολεύονται να βρουν ρόλο και χρόνο. Ο Χάβι Μαρτίνεθ, ο Μάτα, ο Καθόρλα, ο Σολδάδο. ‘Η δεν έχουν, καν, θέση στη Roja. Ο Μπενιάτ, ο Αρτέτα, ο Νεγρέδο.
Οι Ιταλοί, ένα χρόνο μετά την τεσσάρα των μεγάλων πέρυσι στο Κίεβο, τώρα στην Ιερουσαλήμ πήραν άλλη μία τεσσάρα-κρυάδα. Πάλι second-best. Αλλ’ ένα σπουδαίο σχολείο, η Ιταλία, επίσης. Με δική της θεότητα. Με δικό της νούμερο-ένα. Τακτική. Αν βάλεις προπονητή της ισπανικής σχολής να δουλέψει σε ιταλικό κλαμπ, θα το…καταστρέψει και θα καταστραφεί. Αντίστροφα, Ιταλός στην Ισπανία, γίνεται. Αλλ’ Ισπανός στην Ιταλία, εκεί δεν υπάρχει συμβατότητα. Στο σύστημα-Ιταλία, τα σπουδαία εκπαιδευτήρια είναι η Serie B. Το Λιβόρνο, η Μπρέσια, η Βερόνα. Τι παίκτη πήραν και τι παίκτη έκαναν τον Κονέ, τον Ταχτσίδη, τον Γκέντζογλου. Αν τα κλαμπ δεν έχουν τα μέσα για να φτάσουν ψηλά, οπωσδήποτε έχουν τον τρόπο να εφοδιάζουν τους ποδοσφαιριστές για να φτάσουν (κάπου αλλού) ψηλά.
Μια άλλη προσέγγιση στο αντικείμενο-ποδόσφαιρο. Το δόγμα είναι ότι, με την τακτική, και οι μέτριοι έσονται ανταγωνιστικοί! Η ζωή αποδεικνύει ότι πράγματι η τακτική σε πηγαίνει ως ένα, σεβαστό κι αξιοπρόσεκτο, σημείο. Αλλ’ η τεχνική σε πηγαίνει ως το τέρμα του δρόμου. Σε σχέση με την ισπανική δε, η ιταλική σχολή υπολείπεται και ως προς την πληθώρα. Των παραγόμενων ποδοσφαιριστών. Γι’ αυτό και τα ιταλάκια ανεβαίνουν πιο γρήγορα στους Ανδρες. Ηδη ο Ντε Σίλιο κι ο Ελ Σααραουί, που αυτές τις μέρες θα μπορούσαν να είναι στο Ισραήλ, είναι στη Βραζιλία. Ενώ στην ομάδα της Ισπανίας που είναι στη Βραζιλία, δεν υπάρχει ούτ’ ένας που θα μπορούσε να είναι στο Ισραήλ. Κι ο Βεράτι, κι ο Φλορέντσι, κι ο Μαρόνε, ο Ινσίνιε, ο Γκαμπιαντίνι, ο Ντέστρο, ο Ιμόμπιλε, αύριο-μεθαύριο πιο εύκολα θα παίξουν στη Σκουάντρα απ’ όσο οι συνομήλικοί τους Ισπανοί στη Ρόχα.
Στην άλλη άκρη, τώρα. Αγγλία. Εκαναν τρεις ήττες στο τουρνουά, οι δύο από Ισραήλ και Νορβηγία. Εβαλαν ένα γκολ στα τρία ματς, με πέναλτι. Φυσικά, έφυγαν. Ντροπιασμένοι. Γιατί; Εξαιτίας του δικού τους νούμερο-ένα. Στη δική τους σχολή, νούμερο-ένα είναι η ταχυδύναμη. Η αντοχή στον υψηλό ρυθμό. Τρομερό προσόν, να το διαθέτει κανείς. Αλλ’ ένα τίποτα, εάν δεν προϋπάρχει η τεχνική και η τακτική. Πολλά χρόνια πριν, ένας δάσκαλος στη Σκωτία είχε ομολογήσει πως «αν μας έφερναν τον Τσάβι και τον Ινιέστα σε ηλικία 13 ετών», αυτομάτως το σύστημα με τα δικά του κριτήρια θα τους είχε απορρίψει. Τόσα χρόνια μετά, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει, στην προσέγγισή τους, κάτι. Το πληρώνουν. Όχι μόνο με την αποτυχία.
Το πληρώνουν, και κατά κυριολεξίαν. Πανάκριβα. Τόσο ολιγάριθμο που είναι το εθνικό ταλέντο, υπερτιμάται εξωφρενικά. Ο Κάρολ, ο Χέντερσον, ο Ντάουνινγκ, ο Ρόντγουελ, ο Ουίλσερ, ο Ουέλμπεκ, ο Τσάμπερλεν, ο Στέρλινγκ, ο Τζόουνς, ένας Κάλουμ ΜακΜάναμαν της Ουίγκαν. Η ετικέτα ενός εκάστου εξ αυτών γράφει οκταψήφιο νούμερο! Κι όμως είναι παίκτες που οι Ισπανοί, εάν τους πετύχουν μπροστά τους, «δεν τους βλέπουν» καν. Πέρυσι νομίζω, είχα διαβάσει μια συνέντευξη του Γκουστάβο Πόγετ, παλαιού χαφ της Τσέλσι και της Τότεναμ, ενόσω ήταν προπονητής στη Μπράιτον. Τον ρωτούσαν, γιατί δεν αγοράζει Αγγλους αλλά προτιμά ξένους. Απάντησε, «θ’ αγοράσω Αγγλους όταν οι τιμές θα λογικευτούν».
Μια κατάσταση που σέρνεται, σε μάκρος. Σαν να σταμάτησε ο χρόνος του εθνικού ποδοσφαίρου της Αγγλίας, στο Χέιζελ. Σήμερα, εάν φτιάξουμε μια λίστα με τους 50 top ποδοσφαιριστές στον κόσμο, πόσους Αγγλους θα βρούμε να βάλουμε μέσα; Εγώ λέω, ένα. Ρούνι. Δεύτερο, δυσκολεύομαι. Για…βοήθεια του κοινού, θα ζητούσα το «Αγγλος» να γίνει «Βρετανός». Ώστε να βρω κι ένα δεύτερο. Μπέιλ. Προ Χέιζελ, στο top-50 Βρετανοί θα ήταν, ας είμαι μετριοπαθής, καμιά εικοσαριά! Στο Ισραήλ αυτές τις μέρες, για Εθνική Ελπίδων εμφάνισαν μία Μικτή Επιλέκτων της Τσάμπιονσιπ. Φυσιολογικό. Η Πρέμιερσιπ στελεχώνεται απ’ τις χώρες που παράγουν εκείνους που ξέρουν να παίξουν με τη μπάλα…
Πηγή: gazzetta.gr

Κλωτσάει η Κομισιόν για το μονοπώλιο!!

Σε σήριαλ εξελίσσεται η υπόθεση του διαδικτυακού στοιχήματος με σοβαρές προεκτάσεις στο θέμα της υπό εξέλιξη ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ.
Ενώ η Κυβέρνηση είχε πετάξει στα σκουπίδια τις δεδομένες ("last year") προθέσεις της για απελευθέρωση και ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων στο διαδίκτυο, έκανε το άσπρο-μαύρο στο βωμό της πλήρους ικανοποίησης των αγοραστών της ΟΠΑΠ.
Γνωστοποίησε στην Κομισιόν τον περασμένο Μάρτιο, όπως προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία, σειρά προτεινόμενων τροπολογιών, που ούτε λίγο ούτε πολύ εγκαθιδρούσαν χωρίς διαφάνεια ένα νέο διαδικτυακό μονοπώλιο προς όφελος του ιδιωτικού ΟΠΑΠ και ουσιαστικά έκλειναν την αγορά σε ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους παρόχους, ανεξάρτητα από το αν λειτουργούσαν νόμιμα προσωρινά, ή ήταν Ευρωπαϊκές αδειοδοτημένες εταιρίες. Μιλάμε για νέο μονοπώλιο και ξέρουμε καλά τι γράφουμε, γιατί ο ΟΠΑΠ "ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχε το αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής και των διαδικτυακών παιγνίων και στοιχημάτων", όπως πλέον γνωρίζουν καλά αυτοί που το ψάχνουν. Η φράση στα εισαγωγικά πρόκειται για ακριβή μεταφορά από δικαστική απόφαση (10586/2011), τη μόνη φορά που Έλληνας δικαστής κλήθηκε να αποφανθεί αν υφίσταται τέτοιο δήθεν δικαίωμα.
Και ενώ οι καρεκλοκένταυροι του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπουργείου Οικονομικών διέδιδαν ότι πρόκειται για μια τυπική διαδικασία ("δεν τρέχει τίποτα - όλα καλά - έχει πάει στην Ευρώπη και το φθινόπωρο θα ψηφιστεί στη Βουλή"), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που δεν τρώει κουτόχορτο απέστειλε σήμερα στην Ελληνική Δημοκρατία αιτιολογημένη γνώμη που τεκμηριώνει ότι οι τροπολολογίες αυτές δεν είναι συμβατές με το Ευρωπαϊκό δίκαιο.
Τα επιτελεία των κυρίων Στουρνάρα και Σταυρίδη (ΤΑΙΠΕΔ) τους εξέθεσαν ανεπανόρθωτα (ναι κυρίες Κωστοπούλου, Μπερκέτη και κύριε Φουλίδη, για σας μιλάμε), καθώς τους είχαν υπνωτίσει με προπαγάνδα από το παρελθόν, που ακούγεται λογική μόνο στον κόσμο του Σπανουδάκη και του Λουρόπουλου της ΟΠΑΠ. Αναμένεται η αντίδραση της ηγεσίας του Υπουργείου που πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να εκθέτει τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (που έχει εξαντλήσει πλέον κάθε περιθώριο να βάζει πολιτικές πλάτες), ή θα παίξουν παιχνίδια που ενδέχεται να οδηγήσουν τη χώρα σε παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Για το πρακτικό μέρος της υπόθεσης, η Επιτροπή επέκτεινε το διάστημα που δεν μπορούν να εισαχθούν οι επίμαχες τροπολογίες προς συζήτηση μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου και σε αυτό το διάστημα η Ελλάδα θα κληθεί, ή να τεκμηριώσει τους λόγους που επέλεξε αυτήν την αλλοπρόσαλλη στρατηγική που καταστρατηγεί κατάφορα Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς νόμους, ή να δεσμευτεί να προσαρμοστεί στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στο μεσοδιάστημα οι σχεδόν (;) νέοι ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ (μαζί με όλα τα άλλα θέματα που κάνουν το deal να τρίζει) θα αναρωτιούνται τι ακριβώς δικαιώματα έχει η εταιρία που αγόρασαν και αν κινδυνεύουν να βγουν κουρεμένοι μελλοντικά από πιθανό χοντρό πρόστιμο για παράνομη κρατική ενίσχυση...
Πηγή: gazzetta.gr