Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ο Ζοσέ σώζει τον Τόρες!!

Ο Ball Boy Γιώργος Κοντογεώργης γράφει γιατί ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι ο άνθρωπος που μπορεί να... επαναφέρει τον Φερνάντο Τόρες. Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν η καλύτερη του «ελ νίνιο» με τη φανέλα της Τσέλσι. Θύμισε σε κάποιες στιγμές αυτόν της Λίβερπουλ με το εκρηκτικό στιλ και τα σούπερ τελειώματα και έκανε ταμείο με 22 γκολ σε 7 διαφορετικές διοργανώσεις.
Σύμφωνα με πολλούς, πίσω από σημαντικό κομμάτι της φετινής επιτυχημένης χρονιάς κρύβεται ο Ράφα Μπενίτεθ. Ο Ισπανός κατάφερε να βγάλει κάποια καλά στοιχεία του Φερνάντο, όμως δεν είναι ο άνθρωπος που θα μπορούσε να τον αναγεννήσει.
Αν έχεις παρατηρήσει τον πρώην σταρ της Ατλέτικο Μαδρίτης, εύκολα καταλαβαίνεις ότι δεν είναι αυτός που ήταν παλιά. Οχι για όσον αφορά το αγωνιστικό αλλά για το πως νιώθει. Φαίνεται στην έκφραση του προσώπου του, δύσκολα χαμογελάει, είναι πολύ... ήρεμος στους πανηγυρισμούς και δείχνει σαν να έχει ξενερώσει με την όλη φάση.
Αυτός που είναι ο ιδανικός για να το πετύχει, είναι νέος προπονητής των Μπλε, Ζοσέ Μουρίνιο.
Η εκπληκτική ικανότητα που έχει να δένεται με τους παίκτες του μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ τον Τόρες, ο οποίος χρειάζεται έναν προπονητή-άνθρωπο σαν τον Πορτογάλο.
Ο Special One έχει τον τρόπο να τον κάνει να νιώσει ξανά σημαντικός, να δεθεί συναισθηματικά μαζί του και να τον βοηθήσει να γίνει και πάλι ο υπερπαίκτης που ήταν.
Μπορεί στην Ρεάλ Μαδρίτης να μπήκε σε κόντρα και να έγινε «πόλεμος» από τον ισπανικό Τύπο με τον Ικερ Κασίγιας όμως ο Ζοσέ είναι ένας τεχνικός που αγαπά τους παίκτες του. Και εκείνοι ανταποδίδουν την αγάπη. Μέσα στο γήπεδο.
Μπορεί οι καλές μέρες του Τόρες να είναι πίσω, όμως κάθε άλλο παρά τελειωμένος είναι. Είναι μόλις 29 ετών και στο πρόσωπο του Μουρίνιο μπορεί να βρει έναν ποδοσφαιρικό πατέρα, έναν άνθρωπο για τον οποίο θα γουστάρει να παίζει.
Ολα αυτά βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο αφού δεν ξέρουμε αν ο Special One θέλει και αυτός κάτι τέτοιο ή αν προτιμάει έναν έτοιμο, σούπερ φορμαρισμένο επιθετικό. Τα σενάρια για τον Εντινσον Καβάνι και την Τσέλσι γίνονται όλο και πιο έντονα, τη στιγμή που ο Φερνάντο περιμένει να δει τι θα γίνει.
«Ανυπομονώ να μιλήσω με τον Μουρίνιο και να δω τι σχέδια έχει. Είμαι ο πρώτος που ξέρει ότι περιμένουν περισσότερα πράγματα από μένα, ενώ και εγώ ο ίδιος περιμένω περισσότερα από τον εαυτό μου. Πλέον θα έχω και την πίεσή του και αυτό είναι μία δοκιμασία για κάθε παίκτη».
Δεν είναι μυστικό ότι ο Ζοσέ «φτιάχνεται» με τις προκλήσεις. Ηταν αυτός που κατέκτησε UEFA και Champions League με την Πόρτο, αυτός που έκανε τρεμπλ με την Ιντερ, αυτός που «έσπασε» την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα στην Ισπανία και βρήκε τον τρόπο να την κερδίζει. Και σίγουρα είναι τεράστια πρόκληση να αναστήσει τον Τόρες...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: