Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

«Στόχος τα νοκ-άουτ»

Η πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης είναι ο στόχος της Εθνικής Κ-20 στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στην Τουρκία, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Τσάνας.

«Στόχος τα νοκ-άουτ»
Μιλώντας στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα, ο κ. Τσάνας τόνισε πως το γεγονός πως απουσιάζουν παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή, κάνει τη διοργάνωση ακόμη πιο απρόβλεπτη. Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που ήθελαν τον Ταξιάρχη Φούντα να κόβεται από την αποστολή λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Τσάνας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Συμμετέχουμε σε έναν όμιλο με Μεξικό, Μάλι, Παραγουάη. Στόχος μας είναι να πάρουμε μία θέση που να οδηγεί στα νοκ-άουτ παιχνίδια. Το επίπεδο, όχι μόνο στον όμιλό μας, αλλά γενικά, είναι πολύ υψηλό. Το Μεξικό με 13 συμμετοχές έχει παράδοση στο θεσμό, μια αύρα, μια συνέχεια. Πολλοί παίκτες του είναι εκείνοι που πριν μερικά χρόνια κατέκτησαν το παγκόσμιο Κ-17. Έχουν καλή τακτική και πιέζουν σε όλους τους χώρους, όμως όλες οι ομάδες έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα».

Για το γεγονός πως τη «μικρή» Εθνική απαρτίζουν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε σημαντικούς συλλόγους:

«Πριν από δύο χρόνια πολλοί δεν ήξεραν αυτούς τους παίκτες. Πλέον είναι γνωστοί, έχουν συμμετοχές και εμπειρίες από μεγάλες ομάδες. Είμαστε περήφανοι που θα παραδώσουμε ποδοσφαιριστές που θα έχουν εικόνες μεγάλων διοργανώσεων κι έτσι θα γίνουν πολυτιμότεροι για την Εθνική».

Για τη φημολογία που αναπτύχθηκε σχετικά με το «κόψιμο» του Ταξιάρχη Φούντα όχι λόγω τραυματισμού, αλλά για πειθαρχικό παράρτημα:

«Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Για να γίνει αντικατάσταση του παίκτη εστάλη ολόκληρος ο ιατρικός φάκελος στη FIFA. Υπάρχει επιτροπή που θα έλεγε πως την κοροϊδεύουμε. Ο Φούντας αντιμετώπισε πρόβλημα όπως και ο Μαυρίας. Τραυματισμός δεν σημαίνει και εγχείρηση, αλλά απλά πως δεν είσαι σε θέση να αγωνισθείς».

Για τα φαβορί του τουρνουά:

«Υπάρχουν χώρες από όλες τις ομοσπονδίες που κάνουν δύσκολη τη διοργάνωση., Οι Αφρικανοί είναι πολλοί δυνατοί με χαρακτηριστικά που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν είναι Κ-20. Πολλοί παίζουν καμιά 20αριά χρόνια και παραμένουν στην ίδια ηλικία (σ.σ γελάει). Οι ΗΠΑ έχουν δυνατή ομάδα, όπως και Κολομβία και Παραγουάη που άφησαν έξω Βραζιλία και Αργεντινή που έχουν κατακτήσει 11 τρόπαια. Ίσως επειδή γίνεται το Παγκόσμιο Κύπελλο δίπλα μας στην Τουρκία να μην καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι. Ίσως αν ήταν κάποιος πιο εξωτικός προορισμός να αντιλαμβανόμασταν καλύτερα τη σημασία. Είναι η δεύτερη σημαντικότερη διοργάνωση της FIFA. Δεν θα έλεγα πως η Ισπανία είναι το απόλυτο φαβορί. Σας είπα πως υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες. Σίγουρα οι Ισπανοί γενικά σαρώνουν. Η Γαλλία έχει παίκτες από μεγάλους συλλόγους. Το ότι λείπουν Βραζιλία και Αργεντινή κάνει μεγαλύτερο το γρίφο για το ποιος θα κατακτήσει τελικά το τρόπαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: