Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Και ποιος να την κερδίσει!!

Ούτε στους μεγάλους, ούτε στους μικρούς χάνει η Ισπανία που κυριαρχεί σε σχεδόν όλες τις διοργανώσεις. «Ντου στα Αποδυτήρια» από τον γνωστό – άγνωστο. Δεν είναι, τελικά, μόνο οι μεγάλοι της Ισπανίας που σαρώνουν σε όλες τις διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια, είτε είναι euro, είτε είναι μουντιάλ. Και οι πιτσιρικάδες δεν πάνε πίσω.
Είδαμε, άλλωστε, και τι έγινε στο ευρωπαϊκό. Η Ισπανία, με χατ τρικ του Τιάγκο, νίκησε 4-2 την Ιταλία και αναδείχθηκε ξανά πρωταθλήτρια U-21.
Μήπως, όμως, σε άλλες διοργανώσεις πάει πίσω; Το ευρωπαϊκό στο U-19 το έχει ήδη πάρει δυο φορές σερί. Το U-17 το είχε καθαρίσει το 2007 και το 2008, ενώ το 2010 έφτασε τελικό. Στην ίδια ηλικία είχε φτάσει τελικό το 2007 και στο παγκόσμιο.
 
Με την σχολή
Η Ισπανία, λοιπόν, έχει βγάλει μια σχολή που γεννάει ξανά και ξανά παίκτες. Και μπορεί να στέκεται στο ψηλότερο σκαλί από τις μικρότερες μέχρι τις μεγαλύτερες ηλικίες.
Υπάρχει βάθος
Δείχνει, δηλαδή, ότι υπάρχει βάθος και ότι γίνεται σοβαρή δουλειά. Δεν έχουν επαναπαυτεί στις επιτυχίες.
Και το όφελος, βέβαια, είναι πολλαπλό. Όχι μόνο για τις εθνικές ομάδες, αλλά και για την πριμέρα, αφού οι σύλλογοι ποντάρουν πια και στους δικούς τους παίκτες. Αυτούς που βγαίνουν από τις ακαδημίες. Και δεν είναι μόνο η Μπαρτσελόνα. Είναι κι άλλες ομάδες πλέον.
Για να μείνει
Η Ισπανία, λοιπόν, ήρθε (στην κορυφή) για να μείνει, όπως συνηθίζουμε να λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Φυσικά, δεν γίνεται να κερδίζει συνέχεια όλες τις διοργανώσεις, αλλά διατηρείται σε υψηλό επίπεδο κι έχει αποκτήσει την δική της ταυτότητα σαν ποδόσφαιρο. Έχει φτιάξει ένα υποδειγματικό μοντέλο.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: