Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

«Με τον Στέφενς μπορεί πολλά ο ΠΑΟΚ»

Σίγουρος για την επιλογή του Χουμπ Στέφενς στη θέση του προπονητή του ΠΑΟΚ δήλωσε ο Κώστας Φορτούνης.

«Με τον Στέφενς μπορεί πολλά ο ΠΑΟΚ»
Σίγουρος για την επιλογή του Χουμπ Στέφενς στη θέση του προπονητή του ΠΑΟΚ δήλωσε ο Κώστας Φορτούνης.

Ο άσος της Καϊζερλάουτερν μάλιστα, επεσήμανε πως εάν υπάρξει στήριξη στον Ολλανδό τεχνικό τότε ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα μπορέσει να πετύχει πολλά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Arena.

-Για το συμβόλαιό του με την Καϊζερσλάουτερν:
«Έχω ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο στην Καϊζερσλάουτερν. Υπάρχουν κάποια σενάρια, αλλά εγώ από την ώρα που έχω συμβόλαιο δεν μπορώ να πω κάτι. Αν τα βρει η ομάδα μου με οποιαδήποτε άλλη ομάδα, θα το συζητήσω. Εγώ έχω το μυαλό μου στην προετοιμασία με την Καϊζερσλάουτερν».

-Για το αν είχε φτάσει κοντά στον ΠΑΟΚ πριν από 3 χρόνια:
«Ναι, είχα φτάσει πολύ κοντά στον ΠΑΟΚ το 2010, πριν πάω στον Αστέρα Τρίπολης. Είχα έρθει στη Θεσσαλονίκη και συνομίλησα με τον κ. Βρύζα, αλλά τελικώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία».

-Για το αν έχει πρόταση από τον «Δικέφαλο» αυτή την στιγμή:
«Δεν μου έχει πει κάτι ο μάνατζερ μου για πρόταση του ΠΑΟΚ. Εγώ κοιτάω τη δουλειά μου και τα μεταγραφικά τα χειρίζεται αυτός. Νομίζω πως αυτή τη στιγμή δε θα ήταν καλό για μένα να επιστρέψω στην Ελλάδα».

-Για την πρόσληψη του Χουμπ Στέφενς στους «ασπρόμαυρους»:
«Είναι ένα πολύ μεγάλο όνομα για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και πιστεύω θα προσφέρει πάρα πολλά στον ΠΑΟΚ εάν τον αφήσουν να δουλέψει όπως πρέπει. Είναι πολύ καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο που θα έρθει στον ΠΑΟΚ και έχει μαθευτεί παντού. Θα πρέπει να τον στηρίξει ο κόσμος, να μην υπάρχει γκρίνια και απαξίωση με ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο και με τον Στέφενς μπορεί να κάνει πολλά πράγματα».

-Για τον τρόπο παιχνιδιού που αρέσει στον Στέφενς να παίζει:
«Του αρέσει να παίζει επιθετικά. Στη Σάλκε, από όσο θυμάμαι, οι αγώνες του είχαν πολύ μεγάλα σκορ. Έκανε πολύ καλή δουλειά στη Σάλκε, αλλά στο τέλος έφυγε όχι γιατί δεν έπαιζε καλά και επιθετικά, αλλά για άλλους λόγους».

-Για το τι κάνει το γερμανικό ποδόσφαιρο και ξεχωρίζει:
«Τα γεμάτα γήπεδα, οι συνθήκες που επικρατούν γενικώς, το υψηλό επίπεδο των παικτών. Νομίζω πως είναι ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα. Είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες, τους πρώτους δύο μήνες δεν μπορούσα να προσαρμοστώ. Άργησα να συνηθίσω το διαφορετικό τρόπο ζωής»!

-Για την προπόνηση που κάνει με την Καϊζερσλάουτερν και την Γερμανία και το πρόγραμμα της ημέρας:
«Κάνουμε σκληρή προπόνηση, είναι σα να παίζουμε αγώνα. Επικρατεί η αντίληψη πως "εφόσον σε πληρώνω, θέλω να κάνεις το καλύτερο δυνατό". Δεν κάνουμε, όμως, κάτι φανταστικό. Αν υπάρχει διπλή προπόνηση, είναι μεγάλη η κούραση. Στις 10 το πρωί πάμε για προπόνηση, όταν τελειώνουμε μαζευόμαστε στο εστιατόριο των εγκαταστάσεων και γευματίζουμε. Έπειτα, ξεκουραζόμαστε για δύο ώρες και μετά ξανά προπόνηση, εάν υπάρχει. Μετά, μπορούμε να πάμε μία βόλτα, για έναν καφέ. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες την πόλη και με βοήθησαν πολύ στην προσαρμογή μου».

-Για την εθνική ομάδα και την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας:
«Θα είναι πολύ σπουδαίο να πάμε στο Μουντιάλ. Έχουμε ακόμη τρία παιχνίδια, θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα και να περιμένουμε ένα τυχόν στραβοπάτημα της Βοσνίας, ώστε να πάρουμε την πρόκριση απευθείας. Αν πάμε στα μπαράζ και πάλι πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, διότι έχουμε αποδείξει πως είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και πιστεύω πως θα είμαστε στη Βραζιλία. Θα είναι ένα μεγάλο όνειρο»!

-Για τα σχόλια στην Γερμανία για την Ελλάδα:
«Υπάρχει σεβασμός. Μπορεί να ακούγονται πολλά ή και να γράφονται από τα γερμανικά ΜΜΕ, αλλά νομίζω πως θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον ελληνικό λαό, που έχει μάθει να πολεμά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: