Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Επίσημα στη Σάντερλαντ ο Καμπούλ!!

Παίκτης της Σάντερλαντ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι και με τη βούλα από απόψε ο Γιούνες Καμπούλ, ο οποίος ολοκλήρωσε άμεσα τη μετακίνησή του από την Τότεναμ.  
Ο έμπειρος αμυντικός, παίρνει ουσιαστικά τη θέση του Λόμπαερτς που την Τετάρτη «κόπηκε» στα ιατρικά, ενώ σήμερα παραχωρήθηκε δανεικός και ο Βεργίνι στη Χετάφε.
Έτσι, οι «μαυρόγατες» έπρεπε να προχωρήσουν στην απόκτηση ενός δοκιμασμένου στόπερ και αυτό τον βρήκαν στο πρόσωπο του Γιούνες Καμπούλ που είχε ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τα «σπιρούνια».
Πρόκειται για το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα της Σάντερλαντ για το φετινό καλοκαίρι, μετά τους Κόατες, Μάθιους και Λενς.
*Πηγή: England365.gr*

Στη Λιντς ο Τέρνμπουλ!

Την απόκτηση του άλλοτε πορτιέρο της Τσέλσι, Ρος Τέρνμπουλ, με ελεύθερη μεταγραφή ανακοίνωσε η Λιντς! 
Ο έμπειρος τερματοφύλακας, έμεινε ελεύθερος από τη Μπάρνσλεϊ και μετακόμισε στο «Έλαντ Ρόουντ» υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας διετούς διάρκειας.
Ο «γάμος» προέκυψε έπειτα από ένα μικρό διάστημα δοκιμής για τον 30χρονο γκολκίπερ που έπεισε για την εμπειρία και τις ικανότητές του και κέρδισε το συμβόλαιο. Πέρυσι, με τη φανέλα της Μπάρνσλεϊ συμπλήρωσε 27 συμμετοχές.
*Πηγή: England365.gr*

Αρνήθηκε τη Μπάγερν ο Ντεπάι!!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε ακόμα και τη Μπάγερν Μονάχου στην προσπάθειά της να πάρει τον Μέμφις Ντεπάι στο «Ολντ Τράφορντ»!
Το γεγονός αποκάλυψε το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «κόκκινων διαβόλων» μιλώντας στη «Bild», όπου και ανέφερε:
 
«Όλες τις ημέρες των διαπραγματεύσεων μιλήσαμε με αρκετές από τις κορυφαίες ομάδες. Η Μπάγερν Μονάχου ήταν μια από αυτές, όμως στο τέλος βγήκε νικήτρια η Γιουνάιτεντ».
 
Τα 28 γκολ του Ντεπάι την περσινή σεζόν στην Eredivisie και η κατάκτηση του τίτλου με την PSV τον έβαλαν σε πολλές λίστες, όμως πλέον τις υπηρεσίες του θα απολαμβάνει ο Λουίς Φαν Χάαλ.
*Πηγή: England365.gr*

Το αυτόγραφο του Λαλάνα στον... Σακό!! (video)

Ο Μαμαντού Σακό ανακατεύτηκε με τους οπαδούς της Λίβερπουλ και ζήτησε αυτόγραφο από τον συμπαίκτη του, Άνταμ Λαλάνα.  
Οι «κόκκινοι» βρίσκονται στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, όπου θα δώσουν και ένα φιλικό το απόγευμα της Παρασκευής (18:45 τοπική ώρα), και στην πρώτη τους προπόνηση ο κόσμος είχε την ευκαιρία να ζητήσει αυτόγραφα και να φωτογραφηθεί με τους ποδοσφαιριστές τους.
Αλλά το αυτόγραφό του πήρε και ο Μαμαντού Σακό, που ενσωματώθηκε με την εξέδρα και ζήτησε από τον Άνταμ Λαλάνα να υπογράψει την «σαλιάρα» του.
Δείτε το βίντεο και την ξεκαρδιστική αντίδραση του Γάλλου αμυντικού:



*Πηγή: England365.gr*

«Ήξερε ότι θα φύγει ο Φαν Πέρσι»

Αμέσως μετά το τέλος της φετινής χρονιάς γνωρίζε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα του Λουίς Φαν Χάαλ ενόψει της νέας σεζόν, όπως αποκάλυψε ο Ολλανδός τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.  
Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι αποτελεί παρελθόν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας ανακοινωθεί επίσημα από τη Φενέρμπαχτσε.
Μιλώντας για την αποχώρηση του Ολλανδού στράικερ, ο Λουίς Φαν Χάαλ, σημείωσε πως ο συμπατριώτης του γνώριζε εδώ και αρκετό καιρό πως δεν υπολογίζεται, έχοντας μάλιστα κάνει σχετική κουβέντα μαζί του.
«Είχα μία συζήτηση στο τέλος της σεζόν, επομένως ήξερε ήδη τι θα έρθει. Του είπα κάποια πράγματα σε μία συζήτηση που είχα μαζί του και πρέπει να το κρατήσουμε έτσι», ανέφερε πρωτίστως.
«Ήξερε από την ημέρα που παίξαμε γκολ, μιλήσαμε για τις προοπτικές που είχε στη Γιουνάιτεντ. Κάθε απόφαση είναι δύσκολη να υπογραφεί και να τον αφήσουμε να φύγει», προσέθεσε.
*Πηγή: England365.gr*

Κοντά σε Έβερτον ο Έβανς!!

Αντικαταστάτη του Σιλβέν Ντιστέιν που έμεινε ελεύθερος και συνεχίζει την καριέρα του στην νεοφώτιστη Γουότφορντ, θέλει να κάνει η Έβερτον τον Τζόνι Έβανς, αποκτώντας τον έναντι 8 εκατ.λιρών από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.  
Οι «κόκκινοι διάβολοι» αξιώνουν 10 εκατομμύρια για να δώσουν το «οκ» και να προχωρήσει η μεταγραφή του 27χρονου αμυντικού, ωστόσο, στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ επικρατεί αισιοδοξία για το «deal» σε καλύτερη τιμή.
Ο Βορειοϊρλανδός βρίσκεται μεν με την αποστολή της Γιουνάιτεντ στο Σιάτλ για την καλοκαιρινή προετοιμασία, όμως έχει ήδη μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και πιθανότατα δεν θα τον βρει η νέα σεζόν στην ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ...
*Πηγή: England365.gr*

«Ό,τι δεν είναι μπλε... θα γίνει»! (vid)

Η Τσέλσι παρουσίασε επίσημα σήμερα τις νέες εμφανίσεις της για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 με σύνθημα «ό,τι δεν είναι μπλε... θα γίνει»!
Στο πλαίσιο της καμπάνιας «be the difference», το σύνθημα που συνοδεύει την παρουσίαση των νέων εμφανίσεων των Πρωταθλητών Αγγλίας αφορά όσους τίτλους δεν κατάφεραν να πάρουν την περσινή σεζόν οι ποδοσφαιριστές του Ζοσέ Μουρίνιο, οι οποίοι βάζουν πλέον στόχο να τα... σαρώσουν όλα.
Ντιέγκο Κόστα, Όσκαρ, Νεμάνια Μάτιτς, Θέσαρ Αθπιλικουέτα, Ρούμπεν Λόφτους Τσικ, Εντέν Αζάρ και Γκάρι Κέιχιλ πρωταγωνιστούν στο βίντεο της παρουσίασης...







*Πηγή: England365.gr*

Στόχος οι τίτλοι για Σνάιντερλιν!

Ενθουσιασμένος με την μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έτοιμος να κατακτήσει τίτλους με τη νέα του ομάδα, την οποία χαρακτήρισε ως την κορυφαία στον κόσμο, εμφανίστηκε ο Μοργκάν Σνάιντερλιν.  
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γάλλου χαφ:
«Είμαι έτοιμος και αυτό το περίμενα καιρό. Μπορούσαν να φύγω νωρίτερα από τη Σαουθάμπτον, αλλά αισθάνθηκα ότι αυτή ήταν ξ κατάλληλη στιγμή. Ελπίζω να προσαρμοστώ γρήγορα και να κερδίσω τίτλους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Αυτό είναι που αξίζει μια τέτοια ομάδα. Το να κερδίσεις τίτλους είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί. Ο στόχος για έναν σύλλογο όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η κατάκτηση τροπαίων.
Είμαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο και αυτό διότι βρίσκομαι στην μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου. Η περσινή χρονιά ήταν καλή με τη Σαουθάμπτον. Ένιωθα καλά, θεωρώ πως εξελίχθηκαν σαν ποδοσφαιριστής και πλέον νομίζω ότι είμαι έτοιμος για τη Γιουνάιτεντ. Βλέποντας το σήμα του συλλόγου και το γήπεδο καταλαβαίνεις πως πρόκειται για το μεγαλύτερο κλαμπ στον κόσμο».
*Πηγή: England365.gr*

Δεν φεύγει ο ΜακΚάρθι!!

Καμία πρόθεση να διαπραγματευτεί την παραχώρηση του Τζέιμς ΜακΚάρθι σε άλλον σύλλογο δεν έχει η Έβερτον, όπως άφησε να εννοηθεί με δηλώσεις του ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.
Ο κόουτς των «ζαχαρωτών» ρωτήθηκε για τις πληροφορίες των αγγλικών Μέσων ότι η Τότεναμ επιχειρεί να... αρπάξει τον Σκωτσέζο μέσο και ήταν ξεκάθαρος:
«Μια από τις ευθύνες μου είναι να διατηρήσω τον συναγωνισμό μέσα στην ομάδα. Νομίζω ότι αυτό υπάρχει και σε ορισμένες θέσεις και δεν θέλουμε να το χάσουμε. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα με πνεύμα νικητή», ήταν το πρώτο σχόλιο του Ισπανού προπονητή, ο οποίος συνέχισε εστιάζοντας στις φήμες περί πιθανής πώλησης του διεθνούς άσου:
«Πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια. Το ότι είναι μόλις 24ων ετών και έχει ξεπεράσει τις 300 συμμετοχές, τα λέει όλα. Είναι σημαντικό μέλος του ρόστερ μας. Ξαναλέω, θέλουμε να γινόμαστε δυνατότεροι. Αυτό μας απασχολεί μόνο, όχι να χάνουμε τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές»!
*Πηγή: England365.gr*

Ρότζερς: «Με τον Στέρλινγκ μιλούσαμε ακόμη και χθες»

Ο Μπρένταν Ρότζερς διέψευσε με τον πιο εμφατικό τρόπο τα σενάρια που τον θέλουν τσακωμένο με τον Ραχίμ Στέρλινγκ εξαιτίας της μετακίνησής του στην Μάντσεστερ Σίτι και της γενικότερης συμπεριφοράς του, ενώ παράλληλα τόνισε πως η Λίβερπουλ μπορεί ακόμη να προσελκύσει μεγάλα ονόματα του διεθνούς ποδοσφαίρου.
«Οι ποδοσφαιριστές πάντα θα θέλουν να έρχονται στην Λίβερπουλ. Είναι ένας σπουδαίος σύλλογος. Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο και με την τωρινή κατάσταση στην αγορά οι παίκτες πάντα θα φεύγουν. Δυστυχώς είναι κάτι που πρέπει να αποδεχθούμε. Πρέπει να παλέψουμε.
Από την στιγμή που κάνεις τα πάντα για να κρατήσεις έναν παίκτη, έχεις εξαντλήσει κάθε πιθανότητα. Εάν αποφασίσει να φύγει τον ευχαριστείς για όσα έχει προσφέρει και κοιτάς να βρεις αντικαταστάτη του που θα αναπτύξει και θα βελτιώσει την ομάδα.
Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως η Λίβερπουλ έχει μια τεράστια δυναμική ως σύλλογος. Η δοκιμασία για εμάς είναι να επιστρέψουμε ανάμεσα στα κορυφαία κλαμπ της κατηγορίας» ανέφερε αρχικά και προσέθεσε:
«Υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα για εμένα και για 'κείνον, πως δεν μιλάμε, πως έχουμε έρθει σε ρήξη, αλλά δεν αληθεύουν. Μιλάμε για ένα παιδί που έβαλα στην ομάδα σε ηλικία 17 ετών. Ένα σπουδαίο ταλέντο. Από αυτή την οπτική δουλέψαμε πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο. Υπήρχαν πολλές ιστορίες μέχρι να τελειώσει το τέλος, αλλά το θέμα έχει λήξει πλέον.
Χθες στέλναμε μηνύματα ο ένας στον άλλο. Η επικοινωνία μας είναι μια χαρά. Είχαμε μια μεγάλη κουβέντα για το ταξίδι του πριν φύγει από το γραφείο την Κυριακή. Σκέφτηκα πως με το που να γυρίσουμε θα έχει φύγει. Ήταν ένας εξαιρετικός νέος για μένα. Ήρθε από τη μικρή ομάδα και πλέον είναι ένας ολοκληρωμένος διεθνής. Τώρα είναι παίκτης της Σίτι και καλύτερα θα ήταν να επικεντρωθούμε στους παίκτες που έχουμε εδώ».
*Πηγή: England365.gr*

Έδωσαν τα χέρια Μίντλεσμπρο-Εσπανιόλ για Στουάνι!!

Με ανακοίνωσή της, η Εσπανιόλ γνωστοποίησε τη συμφωνία της με τη Μίντλεσμπρο για την πώληση του Κριστιάν Στουάνι. Δεδομένο το «ναι» του παίκτη, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα.
Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η μεταγραφή του Κριστιάν Στουάνι στη Μίντλεσμπρο.
Η Εσπανιόλ ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την ομάδα της Τσάμπιονσιπ στο οικονομικό κομμάτι και πλέον οι διαπραγματεύσεις μεταφέρονται σε προσωπικό επίπεδο.
Ο Ουρουγουανός στράικερ έχει συμφωνήσει σε όλα με τη «Μπόρο» και σύντομα θα ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα.
*Πηγή: England365.gr*

Πάει Μπεσίκτας ο Εντόι!!

Στην Τουρκία, με τη φανέλα της Μπεσίκτας, είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του ο Νταμ Εντόι.
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στην Αγγλία, ο 30χρονος επιθετικός δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη Χαλ στην Τσάμπιονσιπ και είναι πλέον έτοιμος για μια νέα πρόκληση στην καριέρα του.
Με βάση τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ, οι «τίγρεις» βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με την Μπεσίκτας, με το deal να κλείνει στα 3,5 εκατομμύρια λίρες.
Να σημειωθεί πως ο πρώην επιθετικός των Παναθηναϊκού και ΟΦΗ αποκτήθηκε μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο από την ομάδα του Στιβ Μπρους, η οποία προσέφερε στην Λοκομοτίβ Μόσχας το ποσό των 2,8 εκατομμυρίων λιρών.
*Πηγή: England365.gr*

«Ανεβαίνει» για Ράμος η Γιουνάιτεντ!!

Νέα πρόταση, ύψους 60 εκ. ευρώ για την απόκτηση του Σέρχιο Ράμος από τη Ρεάλ Μαδρίτης, προτίθεται να καταθέσει άμεσα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σύμφωνα με την «AS», μετά το «άκυρο» στην προσφορά των 45 εκ. ευρώ!
Τα αδύνατα-δυνατά για να κάνει δικό της τον Σέρχιο Ράμος επιθυμεί να κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Η πρόταση των 45 εκ. ευρώ που φέρεται να κατέθεσαν χθες (15/7) στη Ρεάλ Μαδρίτης οι «κόκκινοι διάβολοι» απορρίφθηκε, ωστόσο αυτοί δεν προτίθενται να τα παρατήσουν τόσο εύκολα.
Νέο δημοσιεύμα της «AS» λοιπόν, κάνει λόγο για νέα πρόταση της Γιουνάιτεντ για τον Ισπανό αμυντικό, η οποία θα είναι κατά 15 εκ. μεγαλύτερη και θα ανέρχεται στα 60 εκ. ευρώ!
Τα «θέλω» των «μερένχες» αγγίζουν τα 90 εκ. ευρώ, ωστόσο ο Λουίς Φαν Χάαλ εκτιμά ότι η πρόθεση του Ράμος να γίνει κάτοικος «Ολντ Τράφορντ» θα αναγκάσει τη «Βασίλισσα» να ρίξει τις απαιτήσεις της.
*Πηγή: England365.gr*

Πλησιάζει στη Γουέστ Χαμ ο Σονγκ!!

Στην επιβεβαίωση ότι η Γουέστ Χαμ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Άλεξ Σονγκ από τη Μπαρτσελόνα, προχώρησε εμμέσως ο τεχνικός των «σφυριών», Σλάβεν Μπίλιτς.
Από επίσημα χείλη επιβεβαιώθηκε η προσπάθεια της Γουέστ Χαμ να κάνει δικό της τον Άλεξ Σονγκ.
Όπως δήλωσε ο Σλάβεν Μπίλιτς, ο Καμερουνέζος μέσος βρίσκεται κοντά στα «σφυριά», κάτι που είναι και προσωπική του επιθυμία, μιας και θεωρεί τον 27χρονο έναν πολύ καλό παίκτη.
«Παρόλο που είπα ότι δεν πρόκειται να συζητήσω για παίκτες από άλλες ομάδες, μπορώ να πω ότι είναι κάπου ανάμεσα. Έπαιξε εδώ ως δανεικός την περασμένη σεζόν και τραυματίστηκε. Δεν αρνούμαι ότι ήταν ένας εξαιρετικός παίκτης που τα πήγε πολύ καλά την περυσινή σεζόν και θα ήθελα να τον δω να μένει με εμάς», δήλωσε χαρακτηριστικά.
*Πηγή: England365.gr*

Μια ανάσα από Μίντλεσμπρο ο Ντάουνινγκ!

Στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα της μετακίνησης του Στιούαρτ Ντάουνινγκ στην Μίντλεσμπρο, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι εντός της ημέρας θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις.  
Τα πάντα είναι συμφωνημένα. Από το ποσό που θα λάβει η Γουέστ Χαμ (5εκατ λίρες), μέχρι οι όροι στο συμβόλαιο του 30χρονου εξτρέμ!
Θυμίζουμε ότι ο ποδοσφαιριστής αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της Μίντλεσμπρο και το 2008-09 πήρε μεταγραφή για την Άστον Βίλα, προτού δοκιμάσει την τύχη του στις Λίβερπουλ και Γουέστ Χαμ.
*Πηγή: England365.gr*

Της βγήκε η ψυχή..!

Ο επιμένων νικά και... ας του βγαίνει η ψυχή! Κάπως έτσι έγινε και με τη Γουέστ Χαμ στο πρώτο ματς με τη Μπιρκιρκάρα στο «Boleyn Ground» με την ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς να παίρνει δύσκολα αλλά δίκαια τη νίκη με σκορ 1-0 για τον β' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.
Η νύχτα θα ήταν ούτως ή άλλως πολύ μεγάλη για την άμυνα των Μαλτέζων. «Σφυροκόπημα», μόνιμη κατοχή της μπάλας, πολλές προσπάθειες, αλλά καμία δεν κατέληγε στα δίχτυα, γεγονός που όπως και να 'χει, προκαλούσε άγχος στους γηπεδούχους και τον Σλάβεν Μπίλιτς.
Ο Χάμπερ αναγκαζόταν ν' απομακρύνει τον έναν κίνδυνο μετά τον άλλον, ο Μαϊγκά στο 30ο λεπτό είχε δοκάρι σε μακρινό σουτ και στην ανάπαυλα, όσο κουρασμένοι κι αν ήταν, οι φιλοξενούμενοι ήξεραν ότι η αποστολή είχε εκτελεστεί σωστά... κατά το ήμισυ.
Ο Μπίλιτς ζητούσε συνεχώς να ανοίξει το παιχνίδι της ομάδας του από τις πτέρυγες. Ήθελε να προσπαθήσει να πάρει η Γουέστ Χαμ βοήθειες ανοίγοντας σε πλάτος, μήπως και αυτό ήταν ικανό να επηρεάσει την αμυντική λειτουργία της Μπιρκιρκάρα. Σέντρες, μεταβιβάσεις, μπαλιές από παντού... Τίποτα δεν οδηγούσε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και τόσο στις εξέδρες όσο και στον αγωνιστικό χώρο, γινόταν εμφανής η απογοήτευση και ο προβληματισμός.
Όλα αυτά, μέχρι το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Χάμπερ, στη μοναδική φάση που δεν εκτίμησε σωστά, είδε τον Τόμκινς έπειτα από εκτέλεση κόρνερ να σκοράρει και ν' ανακουφίζει τον κόσμο της Γουέστ Χαμ που έφυγε χαρούμενος από το «Boleyn Ground», στο πρώτο ματς της τελευταίας σεζόν της ομάδας στο ιστορικό γήπεδο...
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Ο'Μπράιεν, Ριντ, Τόμκινς, Κρέσγουελ, Αμαλφιτανό (59' Σάμουελσον), Νομπλ, Νόλαν (79' Πογιέτ) Τζάρβις, Ζάρατε, Μαϊγκά (70' Λι)
Μπιρκιρκάρα: Χάμπερ, Φένεχ (49' Ζάμιτ), Βούκανατς, Ματσέτι, Καμενζούλι, Ζεράτα, Μουσκάτ, Λίλιου (65' Πλουτ), Μούσκατ, Μούργκα (45' Άγκιους), Μίκολι
*Πηγή: England365.gr*

Γι' αυτό η Πρέμιερ Λιγκ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο! (video)

Ο Τιερί Ανρί γυρνάει πίσω τον χρόνο στην καινούργια διαφήμιση του «Sky Sports» και ζώντας μεγάλες στιγμές της Πρέμιερ Λιγκ από... κοντά, εξηγεί γιατί αυτή είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο.
Ο Γάλλος πρώην επιθετικός της Άρσεναλ «ταξιδεύει» πίσω στο 1993 όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο στην Πρέμιερ Λιγκ με τη νέα μορφή της και σε άλλες 12 μεγάλες στιγμές μέχρι σήμερα.
Μέσα τον καυγά Κιν-Βιεϊρά, τους invincibles, την μεγάλη απόδραση της Γουέστ Μπρομ, το φιλί του Στίβεν Τζέραρντ στην κάμερα, το γκολ του Σέρχιο Αγουέρο με την ΚΠΡ στα... χασομέρια και την κατάκτηση του τροπαίου από την Τσέλσι την περσινή σεζόν, ο Ανρί εξηγεί «στους φίλους του, γιατί αυτό είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο».
Δείτε το απολαυστικό βίντεο:




“That is why my friends, this is the best league in the world”
Posted by Sky Sports on Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015



*Πηγή: England365.gr*

Όχι, θα κάτσει να σκάσει…!

Η υπομονή της ΑΕΚ με τον Τζιοβάνι εξαντλείται και ήδη γίνονται επαφές με άλλον αριστερό μπακ. Κλεισμένος ο Μπαρόχα, που έρχεται στην Αθήνα. Στόπερ από την ακαδημία του ΟΣΦΠ στην Κ20.

Όχι, θα κάτσει να σκάσει…
Λίγες μεταγραφικές εκκρεμότητες έχουν μείνει στην ΑΕΚ και οι «κιτρινόμαυροι» επιταχύνουν τις διαδικασίες για να τις διευθετήσουν. Με εξαίρεση την απόκτηση του μεσοεπιθετικού που αναμένεται να καθυστερήσει, η «Ένωση» θα κλείσει γρήγορα τα «μέτωπα» του τερματοφύλακα και του αριστερού μπακ.

Το πρώτο, αυτό του γκολκίπερ, θεωρείται ήδη κλεισμένο. Ο Άλεν Μπαρόχα είναι ο εκλεκτός της ΑΕΚ. Ο βασικός γκολκίπερ της Βενεζουέλας στο Κόπα Αμέρικα επιβεβαίωσε τη συμφωνία με τους «κιτρινόμαυρους» κι έρχεται δανεικός για ένα χρόνο από την Καράκας. Ο 26χρονος άσος αναμένεται τις επόμενες ώρες στην Αθήνα και υπολογίζεται πως θα είναι παρών από τις πρώτες μέρες προετοιμασίας στην Πολωνία, όπως φυσικά και ο συμπατριώτης του, Ρόναλντ Βάργκας, που φτάνει σήμερα στην Ελλάδα μετά την άδεια που είχε.

Πιο περίπλοκη είναι η υπόθεση του αριστερού μπακ. Ο Τζιοβάνι Παλμιέρι παραμένει ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ, η συμφωνία με την Elenco Sports που έχει τα δικαιώματά του είναι δεδομένη, ενώ τόσο ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής όσο και ο μάνατζέρ του εξακολουθούν να διαβεβαιώνουν την «Ένωση» πως θέλουν να συνεργαστούν. Όμως οι «κιτρινόμαυροι» περιμένουν πλέον… πράξεις και δεν τους αρέσουν όσα ακούγονται από τη Βραζιλία περί μεταστροφής του Τζιοβάνι κι απόφασης να ανανεώσει για τρία χρόνια. Η Φλουμινένσε έχει βάλει λυτούς και δεμένους (ανάμεσά τους ακόμη και τον Ροναλντίνιο) για να πείσει τον 26χρονο άσο να μείνει, ενώ και η σύντροφός του φημολογείται πως δεν θέλει να φύγει από την πατρίδα τους. Η ΑΕΚ, δίχως να έχει εγκαταλείψει την υπόθεση, βγάζει μια δυσαρέσκεια για την υπόθεση που έχει γίνει κουραστική και ήδη φημολογείται πως γίνονται επαφές με άλλον αριστερό μπακ, προκειμένου να μη χαθεί κι άλλος χρόνος.

Πήρε Πεχλιβανίδη, δανείζει Τσεβά

Η ΑΕΚ απέκτησε τον αμυντικό Δημήτρη Πεχλιβανίδη. Ο 18χρονος άσος, που κατάγεται από την Ορεστιάδα, έμεινε ελεύθερος από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, ενώ είχε περάσει κι από αυτές του Παναθηναϊκού.

Στο μεταξύ, όλοι οι παίκτες που ήταν δανεικοί φέτος από την ΑΕΚ αποδεσμεύτηκαν, με εξαίρεση τον Βασίλη Τσεβά που θα δοθεί ξανά δανεικός. Παρελθόν αποτελούν οι Νίκος Αργυρίου, Λάμπρος Θαναηλάκης, Χριστόφορος Ντούμπερετ, Ορέστης Παληαρούτας και Νίκολα Ζιβάνοβιτς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε φόρα και συνεχίζει!!

Κλεισμένοι οι Πάρντο και Γούτας για τον Ολυμπιακό, που έχει ήδη ξοδέψει πάνω από 10 εκατ. για μεταγραφές και συνεχίζει. Φήμες από Πορτογαλία για τον στόπερ Αντερλάν, θα αποκτηθεί κι άλλος εξτρέμ.

Πήρε φόρα και συνεχίζει
Ήταν να μην πάρει φόρα. Η προχθεσινή απόκτηση του Καπίνο «ζέστανε» τις μηχανές, χθες ήρθαν άλλες δύο μεταγραφές και ο Ολυμπιακός δεν σταματά συνεχίζοντας με γοργούς ρυθμούς για τη συμπλήρωση του παζλ.

Δικοί του παίκτες λογίζονται ήδη οι Έντγκαρ Φελίπε Πάρντο Κάστρο και Δημήτρης Γούτας, που θα ανακοινωθούν άμεσα. Ο πρώτος, 24χρονος Κολομβιανός εξτρέμ, συμφώνησε χθες όπως αποκάλυψε πρώτος ο ΣΠΟΡ FM 94,6. Ο διεθνής άσος, που είχε 35 συμμετοχές, 11 γκολ και 9 ασίστ την περασμένη περίοδο με την Μπράγκα θα στοιχίσει περίπου 4,5 εκατ. ευρώ, θα έρθει στην Αθήνα και από εκεί θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία της νέας του ομάδας.

Ο δεύτερος, 21χρονος αμυντικός, αποκτήθηκε εσπευσμένα μετά τον τραυματισμό του Αλμπέρτο Μποτία. Ο Ολυμπιακός, που τον παρακολουθούσε καιρό, τα βρήκε με την Ξάνθη στις 800.000 ευρώ και ο διεθνής με τις «μικρές» εθνικές ομάδες είναι ήδη στην Αθήνα, θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και μέχρι το πρωί του Σαββάτου θα έχει πάει στην προετοιμασία των νταμπλούχων.

Έπεται συνέχεια

Οι Πειραιώτες δεν σταματούν εδώ. Θα αποκτήσουν σίγουρα έναν βασικό στόπερ, έναν αμυντικό χαφ, έναν ακόμη εξτρέμ και έναν σέντερ φορ. Για τη θέση του στόπερ κυκλοφόρησε στην Πορτογαλία το όνομα του Αντερλάν Σάντος. Ο 26χρονος πανύψηλος Βραζιλιάνος (1,92μ.) έχει άλλα τρία χρόνια συμβόλαιο με την Μπράγκα και κοστολογείται στα 3 εκατ. ευρώ. Φέτος είχε 31 συμμετοχές και 3 γκολ, ενώ συνολικά μετρά 146 εμφανίσεις και 16 τέρματα με την πορτογαλική ομάδα, όπου είχε συμπαίκτη τον Πάρντο.

Σε ό,τι αφορά στον δεύτερο εξτρέμ, ο Αντονί Μουνιέ είναι πάντα στα υπόψη, με τον Ολυμπιακό να τα έχει βρει με τη Μονπελιέ, ωστόσο φαίνεται πως ο Μάρκο Σίλβα έχει κάτι άλλο υπόψη του. Για τον μέσο ο Πάπε Ντιόπ περιμένει ειδοποίηση για να υπογράψει, αλλά εξετάζονται κι άλλες λύσεις, ενώ για τον βασικό σέντερ φορ κερδίζει πόντους ο Αργεντινός Χοακίν Λαριβέι της Θέλτα.

Ασφαλώς ίσως γίνουν κι άλλες προσθήκες, σε περίπτωση πώλησης παικτών, εξαιρουμένου του Γκιόργκι Λόρια που επέστρεψε στην Αθήνα κι αποχωρεί. Φήμες θέλουν τον Αλμπέρτο Μποτία να περιμένει πρόταση, ενώ είναι ακόμη ανοιχτό το θέμα των Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι, όπως και τον Ρομπέρτο, Μαζουακού και Ελαμπντελαουί, με τις πιθανότητες λιγότερες για τους τρεις τελευταίους.

Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός ήδη έχει δαπανήσει πάνω από 10 εκατ. ευρώ για μεταγραφές (4,5 εκατ. ο Πάρντο, 2,3 ο Μιλιβόγεβιτς, 2,2 ο Καπίνο, 800 χιλ. ο Γούτας, 600 χιλ. ο Μαρτίνες και 500 χιλ. ο Γιαννιώτας), ενώ έπεται συνέχεια.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανέλαβε τη Μανρέσα ο Ναβάρο!!

Ο Ίμπον Ναβάρο, που αποχώρησε από τον πάγκο της Λαμποράλ, είναι ο νέος προπονητής της Μανρέσα.

Ανέλαβε τη Μανρέσα ο Ναβάρο
Βρέθηκε ο διάδοχος του Πέδρο Μαρτίνες στον πάγκο της Μανρέσα. Πρόκειται για τον Ίμπον Ναβάρο, που υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο.

Φέτος ο νεαρός (μόλις 39 ετών) προπονητής εργάστηκε στη Λαμποράλ Κούτσα αντικαθιστώντας το Νοέμβριο τον Μάρκο Κρέσπι. Αυτή ήταν και η πρώτη του θητεία σε υψηλό επίπεδο ως πρώτος προπονητής. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα «γαλλικά» του Ράμος στον Αρμπελόα!! (video)

Ο Άλβαρο Αρμπελόα έπεσε με δύναμη πάνω στον Σέρχιο Ράμος στην προπόνηση της Ρεάλ εκνευρίζοντας τον συμπαίκτη του, που τον «στόλισε».

Τα «γαλλικά» του Ράμος στον Αρμπελόα (video)

Ο μπακ της «βασίλισσας» δεν φρέναρε εγκαίρως κι έπεσε πάνω στον συμπαίκτη του, ο οποίος αφού σωριάστηκε στο έδαφος σηκώθηκε αγριεμένος και «στόλισε» τον Αρμπελόα αναφέροντας κάτι για τη... μάνα που τον γέννησε.

Δευτερόλεπτα μετά, σε πιο ήπιους τόνους αλλά ακόμη εκνευρισμένος, πλησίασε τον συμπαίκτη του και του είπε «... αν δεν προλαβαίνεις, τράβα το χειρόφρενο».




 *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει Κλίπερς ο Σμιθ, «ανασαίνει» ο Παπανικολάου!

Ο Τζος Σμιθ συμφώνησε με τους Κλίπερς για μονοετές συμβόλαιο και η εξέλιξη αυτή είναι θετική για την παρουσία του Κώστα Παπανικολάου στους Ρόκετς.

Πάει Κλίπερς ο Σμιθ, «ανασαίνει» ο Παπανικολάου

Η εξέλιξη αυτή κρίνεται ευνοϊκή για τον Κώστα Παπανικολάου, που έχασε τη θέση του στο rotation από τη στιγμή που αποκτήθηκε μέσα στη σεζόν ο Σμιθ. Πλέον κι εφόσον δεν αποκτηθεί άλλος παίκτης σε αυτή τη θέση, ο ανταγωνισμός θα είναι μικρότερος για τον Έλληνα φόργουορντ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επέστρεψε στη Ρεάλ ο Ερνανγκόμεθ!

Μετά από μία διετία δανεισμού στη Σεβίλλη, ο Βίλι Ερνανγκόμεθ επέστρεψε στο δυναμικό της Ρεάλ Μαδρίτης.

Επέστρεψε στη Ρεάλ ο Ερνανγκόμεθ
Στη Ρεάλ θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Βίλι Ερνανγκόμεθ. Ο 21χρονος σέντερ μετά από μία διετία που πέρασε δανεικός στη Σεβίλλη γύρισε στην ομάδα που τον άνδρωσε μπασκετικά.

Φέτος ο νεαρός άσος, που επελέγη στο νούμερο 35 του ντραφτ και οι Νικς έχουν τα δικαιώματά του στο ΝΒΑ, είχε 10,1 πόντους και 5,7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τεσσάρα ο Απόλλωνας, πήρε Χ η Ομόνοια!!

Ο Απόλλωνας Λεμεσού "καθάρισε" την πρόκριση από το πρώτο ματς με το 4-0 απέναντι στην Τρακάι. Πολλές ελπίδες και η Ομόνοια με το εκτός έδρας 0-0 κόντρα στη Γιαγκελόνια.

Τεσσάρα ο Απόλλωνας, πήρε Χ η Ομόνοια
Ο Απόλλωνας Λεμεσού ήταν εκείνος που εξασφάλισε ουσιαστικά από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, με την επικράτηση 4-0 απέναντι στην λιθουανική Τρακάι. Στο 21ο λεπτό, ο Κολοκούδιας, μετά από ωραίο πέρασμα του Πέδρο και έξυπνη προσποίηση του Σακέτι έκανε το 1-0. Το 2-0 και πάλι από σέντρα του Πέδρο και κεφαλιά του Στογιάνοβιτς έγινε στο 52ο λεπτό. Στο 63ο λεπτό ο Λόπες ανατράπηκε, ο Κολοκούδιας εκτέλεσε το πέναλτι και διαμόρφωσε το 3-0, ενώ στο 86΄ ο Απόλλωνας έκλεισε τον θρίαμβο του, με το ανάποδο ψαλίδι του Ρόσα.

Η Ομόνοια με την σειρά της απέσπασε 0-0 στην Πολωνία από την Γιαγκελόνια, σε ένα ματς με ελάχιστες φάσεις. Ο Σέρινταν είχε καλή στιγμή στο 80’ ενώ ο Παναγή χρειάστηκε να επέμβει στις καθυστερήσεις σε προσπάθεια του Τουζίνσκι. Η «λευκή» ισοπαλία στο Μπιάλιστοκ, δίνει πολλές ελπίδες στους «πράσινους».

Από τα υπόλοιπα ματς, δύσκολη νίκη σημείωσε η Γουέστ Χαμ απέναντι στην Μπιρκιρκάρα με 1-0, με γκολ στο 90ο λεπτό. Η Αμπερντίν ήταν εντυπωσιακή στη Ριέκα, όπου επικράτησε με σκορ 3-0, ενώ εντυπωσιακές ήταν οι νορβηγικές ομάδες με τρεις εκτός έδρας νίκες. 1-0 η Ρόζενμποργκ την Ρέικιαβικ, 2-0 η Οντ Γκρένλαντ την Σάμροκ, ενώ με 2-1 επικράτησε η Στρόμσγκοντσετ μέσα στο Μπόλεσλαβ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των 1ων αγώνων, για τον 2ο προκριματικό του Europa League

Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν) – Αλασκερτ (Αρμενία) 3-0
Γέγκλαβα (Λετονία) – Ραμποντνίσκι (Σκόπια) 1-0
Ντάτσια Τσιτσινάου (Μολδαβία) –Ζίλινα (Σλοβακία) 1-2
Ράντερς (Δανία) – Έλφσμποργκ (Σουηδία) 0-0
Σκόντο Ρίγα (Λετονία) – Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία) 2-2
Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ (Λευκορωσία) - ΒΑΚ Πέλετς (Αυστρία) 0-1
ΑΪΚ Στοκχόλμης (Σουηδία) – Σιράκ (Αρμενία) 2-0
Απόλλωνας Λεμεσού (Κύπρος) – Τρακάι (Λιθουανία) 4-0
Μπερόε (Βουλγαρία) – Μπρόντμπι (Δανία) 0-1
Τσέρνο Μόρε (Βουλγαρία) – Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) 1-1
Κόπερ (Σλοβενία) – Χάιντουκ (Κροατία) 3-2
Χάποελ Μπιρ Σεβά (Ισραήλ) – Τουν (Ελβετία) 1-1
Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία) – Στρόμσγκοντσετ (Νορβηγία) 1-2
Κουκέσι (Αλβανία) – Μλάντοστ Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο) 0-1
Σαρλερουά (Βέλγιο) – Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) 5-1
Κοπεγχάγη (Δανία) – Νιουτάουν (Ουαλία) 2-0
Βαντούζ (Λιχτενστάιν) – Νόμε Κάλιου (Εσθονία) 3-1
Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία) – ΠΑΟΚ (Ελλάδα) 2-1
Τραμπζονσπόρ (Τουρκία) – Ντιφερντάνζ (Λουξεμβούργο) 1-0
Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία) – Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία) 2-1
Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) – Γιου Σι Ντι (ΕΪΡΕ) 1-0
Κουκαρίκι (Σερβία) – Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) 1-0
Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) – Ζελέζνιτσαρ (Βοσνία) 0-1
Βοϊβοντίνα (Σερβία) – Σπάρτακς (Λετονία) 3-0
Γιαγκελόνια (Πολωνία) – Ομόνοια (Κύπρος) 0-0
Σλάσκ (Πολωνία) – Γκέτεμποργκ (Σουηδία) 0-0
Ινβερνές (Σκωτία) –Άστρα Γκιούργκιου (Ρουμανία) 0-1
Γουέστ Χαμ (Αγγλία) – Μπιρκιρκάρα (Μάλτα) 1-0
Ριέκα (Κροατία) – Αμπερντίν (Σκωτία) 0-3
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) – Μποτοσάνι (Ρουμανία) 1-0
Σάμροκ Ρόβερς (ΕΪΡΕ) – Οντ Γκρένλαντ (Νορβηγία) 0-2
Χαφνάρφιουντουρ (Ισλανδία) – Ίντερ Μπάκου (Αζερμπαϊτζάν) 1-2
Ρεϊκιαβικ (Ισλανδία) – Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) 0-1
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βγάζει… γάτο απ’ το καπέλο!! (pics/video)

Οι ταχυδακτυλουργοί το κάνουν με λαγό. Η ΑΕΚ όμως πάει να κάνει το κόλπο με έναν… γάτο! Η «Ένωση» παίρνει τον Άλεν Μπαρόχα και το sport-fm.gr παρουσιάζει τον κοντόσωμο -πλην αιλουροειδή- Βενεζουελάνο.

Βγάζει… γάτο απ’ το καπέλο! (pics/video)

Απ’ αυτές που πρέπει να ‘σαι πολύ δυνατός χαρακτήρας -αν είσαι παντρεμένος- για να τις «αποκρούσεις».

Ε, με τον ίδιο τρόπο που γοητεύουν οι συμπατριώτισσές του τους απανταχού μερακλήδες του αντίθετου φύλου, γοήτευσε κι ο Άλεν Μπαρόχα την ΑΕΚ.

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός

Γιατί, ναι, είναι σχετικά κοντός για τερματοφύλακα (1,83 μ.). Και κακά τα ψέματα, με την πρώτη ματιά δεν σε πείθει. Ξημερώνοντας όμως στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα για χάρη του Ρόναλντ Βάργκας, οι άνθρωποι και οι φίλοι της «Ένωσης» παρατήρησαν ένα σπάνιο είδος γκολκίπερ: Αυτού που είναι «μικρός στο μάτι, μεγάλος… στην εστία»!

inner

Με αλτικότητα που καλύπτει το μειονέκτημα του ύψους, ταχύτητα στις επεμβάσεις και πολύ καλά αντανακλαστικά, ο Μπαρόχα έγινε αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας του στη Βενεζουέλα (σ.σ. Καράκας). Έπαιξε μαζί της στο Κόπα Λιμπερταδόρες (14 συμμετοχές).

Και -όπως ανέφερε κι ο ίδιος στις δηλώσεις όπου αποκάλυψε τη συμφωνία με την ΑΕΚ- ικανοποίησε σε λίγο μόλις διάστημα τα δυο μεγάλα όνειρά του: Να παίξει στην εθνική και να πάρει μεταγραφή στην Ευρώπη.

inner

Εκεί όπου δεν θα βρει (αμέσως τουλάχιστον) αντιπάλους όπως ο Χάμες Ροντρίγκες, τον οποίο σταμάτησε στη μεγάλη νίκη επί της Κολομβίας…



Εκεί όπου δεν θ’ αντιμετωπίσει «ονόματα» όπως ο Τιάγκο Σίλβα, την κεφαλιά του οποίου απέκρουσε με τρόπο που θα ‘κανε μεγάλους τερματοφύλακες να ζηλέψουν…



Αλλά κι εκεί που θα κληθεί να κολυμπήσει, παρόλα αυτά, στα βαθιά. Να δείξει από την πρώτη του κιόλας σεζόν στο εξωτερικό ότι μπορεί να σταθεί.

Κι αφού πετύχει το μίνιμουμ που περιμένει η ΑΕΚ από ‘κείνον (να δημιουργήσει ανταγωνισμό στον Ανέστη και πονοκέφαλο στον Τραϊανό Δέλλα για το ποιον να επιλέγει) να εξελιχθεί -γιατί όχι- σε λαχείο που θα εξαργυρώσει πλουσιοπάροχα η «Ένωση»…

inner

inner

inner











*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάνω απ’ όλα... τακτική πληρότητα!!

«Θα πρέπει να συνηθίσουν να μην κάνει κάποιος παίκτης δεύτερη επαφή με την μπάλα αν δεν χρειάζεται». Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό του Μάρκο Σίλβα.

Πάνω απ’ όλα... τακτική πληρότητα
Κάποτε, στη δεκαετία του '70 όταν ο Βαλερί Λομπανόφσκι έβαλε τα μαθηματικά στο ποδόσφαιρο δημιουργώντας την ομάδα-μοντέλο της Ντιναμό Κιέβου, μίλησε πρώτος για τη μεθοδολογία της ενδεκάδας. Επέμενε πως σε ένα ματς κάθε παίκτης είναι υποχρεωμένος να κάνει τεχνικές και τακτικές κινήσεις. Οι τεχνικές είναι οι εύκολες για το μάτι του οπαδού. Κάνεις τριάντα καλές ενέργειες και κάποιος εντυπωσιάζεται. Οφείλεις όμως να κάνεις και τριάντα τακτικές, για να έρθει το παιχνίδι σε ισορροπία. Αλλιώς η δουλειά της ενδεκάδας πάει περίπατο.

Ο Λομπανόφσκι επέτρεπε σε κάποιον χαρισματικό, όπως ο Ολεγκ Μπλαχίν, να κάνει περισσότερες τεχνικές ενέργειες από τακτικές, αλλά μόνο αν είχε κάποιον άλλο που θα έκανε περισσότερες τακτικές από τεχνικές για να φέρνει τα πράγματα στα ίσα. Το τόταλ φούτμπολ των Ολλανδών απαιτεί συνεχή κίνηση του παίκτη με και κυρίως χωρίς την μπάλα και τακτική παρουσία που υπερτερεί της τεχνικής. Οταν μία ομάδα πρέπει να κινηθεί στον χώρο και να πρεσάρει ψηλά, αν τυχόν οι αντίπαλοι ξεπεράσουν αυτό το στάδιο και βγάλουν την μπάλα καλά από την άμυνά τους, δημιουργούν αριθμητική υπεροχή. Γι' αυτό και προπονητές όπως ο Γιάννης Αναστασίου που είναι «Ολλανδο-αναθρεμμένος» τακτικά επιχειρεί στον Παναθηναϊκό να εφαρμόσει ένα παιχνίδι -όπως φάνηκε στην πρώτη του χρονιά και το ξαναείδαμε στα πλέι οφ φέτος- όπου δεν ζητά συνεχώς να πρεσάρει ψηλά η ομάδα του. Εκείνο που θέλει είναι να πρεσάρει, αλλά σωστά. Πράγμα που σημαίνει σε απλά ελληνικά, πως θα πιέζει τακτικά. Οχι όπως γινόταν κάποτε με βάση τη φυσική κατάσταση, αλλά με γνώμονα τη θέση της μπάλας, τον αντίπαλο και τον χώρο.

Το ίδιο να είστε βέβαιοι θα ζητήσει και ο Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό. Ενα ευέλικτο 4-2-3-1 που κάνει ακριβώς αυτό στο επιθετικό κομμάτι, αλλά αμυντικά και τακτικά θέλει πολλή κίνηση.

«Το πρέσινγκ δεν είναι να τρέχεις χωρίς λόγο ούτε να δουλεύεις σκληρά στο γήπεδο», επέμενε ο Αρίγκο Σάκι δημιουργώντας την ομάδα-μοντέλο της Μίλαν πριν από δύο δεκαετίες. «Το ποδόσφαιρο γίνεται απλό όταν κοντρολάρεις χώρο. Κάνεις τον αντίπαλο να αισθάνεται ευάλωτος όταν συνειδητοποιήσει πως δεν μπορεί να αναπτυχθεί όπως έχει μάθει», υποστήριζε ο Ιταλός τεχνικός και στο ελληνικό ποδόσφαιρο το βλέπουμε σπάνια.

Ο κόσμος φυσικά στην εξέδρα έχει γαλουχηθεί χρόνια τώρα να αναγνωρίζει το προφανές. Δηλαδή το λεγόμενο πρέσινγκ ψηλά, με τον επιθετικό να πιέζει συνέχεια τους μπακ. Είναι εύκολο στο μάτι να το καταλάβεις και πολλοί προπονητές το ζητάνε γιατί τους κάνει αρεστούς στην κερκίδα. «Κοίτα πώς πρεσάρει η ομάδα, μπράβο στον προπονητή», σκέφτεται ο οπαδός και πολλές φορές και οι ίδιοι οι παίκτες. Αν ελευθερωθεί η μπάλα από την πίεση και μία ομάδα έχει την ικανότητα με μία κάθετη πάσα να σου εξουδετερώσει τους πέντε που πρεσάρουν ψηλά, τότε τι κάνεις; Τρέχεις και δεν φτάνεις. Και τότε αν ο δεξιός ή ο αριστερός σου μπακ δεν είναι στη θέση του, κάποιος θα πρέπει να βγει στα άκρα και να καλύψει δημιουργώντας αυτό που ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει αποκαλέσει ανισορροπία στον τρόπο άμυνας μιας ομάδας.

Στον Ολυμπιακό, με βάση τι έπαιζε η Σπόρτινγκ, θα πρέπει να συνηθίσουν στις απαιτήσεις να μην κάνει κάποιος παίκτης δεύτερη επαφή με την μπάλα αν δεν χρειάζεται και επίσης να υπάρχει διαρκής κίνηση. Η παρουσία μαχητών μέσα στο γήπεδο πάντα χρειάζεται, αλλά η τεχνική πληρότητα πρέπει να υποτάσσεται στην τακτική πληρότητα, για να είναι ισορροπημένη μια ομάδα! Πάντως και ο Ολυμπιακός θα είναι βελτιωμένος, αλλά και ο Παναθηναϊκός κι αυτό κάνει πολύ ενδιαφέρουσα την αναμονή μέχρι τα επίσημα ματς σε σχεδόν 40 μέρες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Παναθηναϊκός και Καλάθης το είπαν και το έκαναν…!

Να εκφράζεται μία παντελονάτη υπόσχεση και να υλοποιείται έναν χρόνο μετά. Αξία ανεκτίμητη! Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης γράφει για την επιστροφή του Νικ Καλάθη στον Παναθηναϊκό.

Παναθηναϊκός και Καλάθης το είπαν και το έκαναν…

Κανένα εμπορικό τσιτάτο δεν προέκυψε από τη συνάντηση αυτή, που αποτέλεσε, ουσιαστικά, μία δέσμευσή τους για μελλοντική συνεργασία. Πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος ο Καλάθης, που την περασμένη σεζόν είχε ενεργό ρόλο – έστω και συμπληρωματικό – στους Μέμφις Γκρίζλις, είναι ξανά παίκτης του «τριφυλλιού», υλοποιώντας αυτό που είχε συζητήσει με τον Γιαννακόπουλο δώδεκα μήνες πίσω.

Το ένα (και ίσως σπουδαιότερο) κομμάτι της μεταγραφής αφορά την υλοποίηση δύο αμοιβαίων τοποθετήσεων που, επιτέλους, δεν έγιναν για τα μάτια του κόσμου και για εντυπωσιασμό, μα ουσιαστικά κι αληθινά. Την εποχή τούτη αυτό είναι το σημαντικότερο. Υπάρχουν χειραψίες, οι οποίες δεν γίνονται για να διαμορφώσουν συνειδήσεις, αλλά για να ενώσουν καρδιές και πορείες.

Επαγγελματίας είναι ο Καλάθης και σαφώς οι οικονομικές απολαβές του στον Παναθηναϊκό τόν ώθησαν να συμφωνήσει δίχως να γίνει μεγάλο σίριαλ η επιστροφή του. Σε μία περίοδο, μαλιστα, που Ελλάδα και οικονομία δεν συναντώνται! Αν έβγαζε τον εαυτό του στο σφυρί, δεν θα υπήρχε ομάδα να δώσει αυτά τα χρήματα και να τον εντάξει στο δυναμικό της; Σαφώς και θα υπήρχε, όμως το σημαντικό είναι πώς ο λόγος των Καλάθη και Γιαννακόπουλου έμεινε άφθαρτος στη ροή του χρόνου και δεν υπήρξε κωλοτούμπα, όπως σε άλλες επίκαιρες περιπτώσεις.

Αγωνιστικά, τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι πολλαπλά. Ο Παναθηναϊκός είναι αποφασισμένος να κλείσει την παρένθεση του Ολυμπιακού στους εγχώριους τίτλους άμεσα και να βελτιώσει τη θέση του στην Ευρωλίγκα, «χτυπώντας» Final 4. Έδωσε τα κλειδιά σ΄ έναν ανερχόμενο προπονητή, τον οποίο πλαισιώνει με ακριβότερο ρόστερ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σε οικονομική συγκυρία περίεργη και σκληρή για τη χώρα!

Επειδή τα έργα και οι ημέρες του Καλάθη, τα δύο τελευταία χρόνια, πιθανώς να μην εντυπωσιάζουν τον απαιτητικό-αυστηρό φίλαθλο, ομολογουμένως είναι ένα στοίχημα αν ο παίκτης θα βγάλει τα λεφτά του στο παρκέ. Ήταν κανείς σίγουρος, όμως, πώς ο Σλούκας άξιζε 100% το προτεινόμενο εκατομμύριο το χρόνο; Σχετικά είναι αυτά… Οι «πράσινοι» καλούνται να ολοκληρώσουν το δυναμικό της νέα σεζόν και με προσθήκες πιο φθηνές, που θα δημιουργήσουν υπεραξία παιχνίδι με το παιχνίδι.

Η ένταξη του Νικ Καλάθη, όμως, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού η επένδυση αξίζει το ρίσκο. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα παίξει για μία τελευταία σεζόν και δεν γίνεται σ΄ αυτήν να περιορίζεται στο «ένα» και να τρέχει το γήπεδο στην άμυνα από τη μία άκρη στην άλλη. Εκτελεστικά ο Καλάθης δεν είναι ο καλύτερος του πλανήτη, δημιουργικά, όμως, και με γνώμονα την ταχύτητά του δεν παίζεται εύκολα από τον αντίπαλο.

Ηγέτης μπορεί να γίνει και το έχει αποδείξει και στην προηγούμενη θητεία του στον «Εξάστερο», η οποία συνοδεύτηκε και με ευρωπαϊκή κούπα, ενώ λίγοι πιθανώς θυμούνται την ικανότητά του στην άμυνα και την έφεση στα κλεψίματα. Συν τοις άλλοις με τον 26χρονο το ελληνικό στοιχείο του Παναθηναϊκού δυναμώνει, την ίδια ώρα που στον Ολυμπιακό συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο μετά και τη φυγή του Σλούκα.

Το «διαζύγιο» αυτό ακολούθησε το αντίστοιχο των Περπέρογλου και Πανανικολάου, με την αναφορά να γίνεται μόνο στους top class παίκτες και όχι σε περιπτώσεις τύπου Κατσίβελη και Μαυροειδή. Οι «πράσινοι», στην παρούσα φάση, διαθέτουν ένα στρατηγικό αβαντάζ: Πλάι στον Καλάθη υπάρχουν οι Μποχωρίδης, Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης, οι Γιάνκοβιτς και Παππάς. Ό,τι χρειάζεται μία ελληνική ομάδα, ιστορικά, να προοδεύσει στο μπάσκετ: Ελληνικός κορμός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η εμπιστοσύνη στον Μιλιβόγεβιτς και ο... Κασάμι!

Ο Μάρκο Σίλβα ποντάρει πολλά στον Σέρβο χαφ, καθώς ταιριάζει «γάντι» στο σχήμα που έχει στο μυαλό του με την δυάδα μπροστά από τα στόπερ. Ποια η εικόνα του Παϊτίμ Κασάμι στο Ζέεφελντ.

Η εμπιστοσύνη στον Μιλιβόγεβιτς και ο... Κασάμι
Σε μεταγραφικό οργασμό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Ολυμπιακός, αλλά ένα πράγμα που «καίει» επίσης τον κόσμο, είναι ποια από τα πρωτοκλασάτα ονόματα που προπονούνται στο Ζέεφελντ, δεν θα βρίσκονται τη φετινή σεζόν στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Κι όχι γιατί δεν θα τους θέλει ο Σίλβα ή ο σύλλογος, αλλά γιατί πάντα σε μεταγραφικές περιόδους είναι πολύ πιθανό να έρθουν προτάσεις που είναι αδύνατο να τις αρνηθείς. Όπως συνέβη πέρσι με τον Σάμαρη.

Αποστολή στο Ζέεφελντ: Αλέξης Βιρβίλης

Ο Πορτογάλος τεχνικός πάντως έχει ξεκαθαρίσει ένα πράγμα και το δείχνει το τελευταίο τριήμερο και με πράξεις στο Ζέεφελντ. Ότι ποντάρει πολλά στον Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Όλες τις προηγούμενες μέρες υπήρχαν εκτενή ρεπορτάζ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Γιαταμπαρέ. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Εξακολουθεί να έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Αφρικανό και απ' ό,τι φαίνεται θα αποτελέσει και τεράστια έκπληξη αν δεν τον κρατήσει στο λιμάνι. Το ότι θέλει να δώσει την ευκαιρία στον Γιαταμπαρέ, δεν σημαίνει ότι στο πλάνο του για τον νέο Ολυμπιακό, ο Σαμπού θα είναι και βασικός.

Αντιθέτως, εκείνον που έχει στα βασικά του πλάνα και θέλει να κρατήσει οπωσδήποτε, είναι τον Μιλιβόγεβιτς. Ο Σέρβος χαφ ταιριάζει «γάντι» στο 4-2-3-1 που θέλει να εφαρμόσει ο Σίλβα στον φετινό Ολυμπιακό. Το έχει πει στον ίδιο, το βλέπουμε και καθημερινά στο Ζέεφελντ. Έχει τα στοιχεία που ζητάει ο Πορτογάλος για τους παίκτες που θα καλύψουν την δυάδα των χαφ μπροστά από τα στόπερ. Είναι ένας ανασταλτικός μέσος, που σύμφωνα με τον κόουτς, έχει την δυνατότητα να βγάλει την μπάλα μπροστά, να την κυκλοφορήσει, να δημιουργήσει ακόμα και προϋποθέσεις για επιθέσεις. Δεν θέλει ο αμυντικός χαφ να έχει ως αποκλειστικό προσόν την αναχαίτιση των επιθέσεων των αντιπάλων. Ο Σίλβα έχει ξεκαθαρίσει ότι και τα δύο αμυντικά χαφ θέλει να ξέρουν μπάλα, να μην «τρέμουν» όταν την έχουν στα πόδια τους.

Ο Μιλιβόγεβιτς έχει αυτό το «πακέτο», σύμφωνα με τον Σίλβα. Ο Σέρβος από την πλευρά του έβλεπε το τελευταίο διάστημα το όνομά του στα τουρκικά ΜΜΕ και στα ρεπορτάζ της Φενέρ του Περέιρα. Το deal δεν έγινε, αφού ο Ολυμπιακός απάντησε αρνητικά στις προτάσεις των Τούρκων. Δεν αποκλείεται ωστόσο το όνομά του να «ξαναπαίξει» όχι μόνο στους γείτονες, αλλά και σε άλλα διεθνή ΜΜΕ.

Προς το παρόν όμως, ο Λούκα είναι παίκτης των Πειραιωτών και ο Σίλβα φτιάχνει τον νέο Ολυμπιακό, έχοντας τον Σέρβο στο μυαλό του και στα βασικά του πλάνα για να καλύψει τη μία από τις δύο θέσεις στα αμυντικά χαφ. Τώρα, αν έρθει κάποια φοβερή πρόταση για τον "Μίλι", τότε αναγκαστικά στο λιμάνι θα κοιτάξουν άλλες λύσεις. Από τη στιγμή που δεν έρχεται (και δεν υπάρχει και διάθεση από τον σύλλογο να τον πουλήσει), ο Πορτογάλος τον υπολογίζει κανονικά. Μοναδικό «αγκάθι» φυσικά οι δύο αγωνιστικές τιμωρίας στην Ευρώπη για την κόκκινη κάρτα στο ματς με την Ντνιπρο στο Φάληρο.

Όσο για τον έτερο χαφ, τον Παϊτίμ Κασάμι; Ο Ελβετός ανέβηκε στο Ζέεφελντ, κουβαλώντας μία "ταμπέλα" ότι αργά ή γρήγορα θα αποτελέσει παρελθόν. Στον Ολυμπιακό πάντως δεν έχει φτάσει κάποια σοβαρή πρόταση. Οπότε, ο Κασάμι συνεχίζει να κάνει κανονικά την προετοιμασία του με τους νταμπλούχους. Το θετικό στην όλη ιστορία είναι ότι δεν είναι αδιάφορος. Ίσα-ίσα που έχει «ζωντανέψει» τις προπονήσεις. Ίσα-ίσα που έχει δώσει άλλο χρώμα στο προπονητικό κέντρο του Ζέεφελντ με τις ενέργειές του και αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από το τεχνικό τιμ.

Κατά τ' άλλα, ο Σίλβα έχει ρίξει κάπως την ένταση της προπόνησης. Σήμερα δούλεψε περισσότερο σε μεμονωμένα «κομμάτια», όπως για παράδειγμα στα τελειώματα φάσεων όπου έχει εντοπίσει ότι υπάρχει πρόβλημα στο εύκολο γκολ. Κι αυτό δεν φάνηκε μόνο στο φιλικό με την Ντούκλα. Φαίνεται καθημερινά στο Ζέεφελντ, από την πρώτη μέρα προετοιμασίας...

* Ο Μανιάτης έκανε ένα μέρος με την ομάδα, κανονικά με μπάλα κιόλας! Συμμετείχε στις ασκήσεις ανάπτυξης από τα άκρα, στην εναλλαγή κατευθύνσεων και στα τελειώματα. Δεν βιάζονται πάντως οι γιατροί. Στα μέσα Σεπτέμβρη τον θέλουν έτοιμο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Όλσεν: «Ήταν δύσκολα τα πράγματα»

Στην υψηλή θερμοκρασία του Ζάγκρεμπ αλλά και στην κούραση από την προετοιμασία απέδωσε την ήττα του ΠΑΟΚ από την Λοκομοτίβα ο Ρόμπιν Όλσεν.

Όλσεν: «Ήταν δύσκολα τα πράγματα»
Αισιόδοξος πως ο ΠΑΟΚ θα παρουσιάσει άλλο πρόσωπο στον επαναληπτικό κόντρα στην Λοκομοτίβα παρουσιάστηκε ο Ρόμπιν Όλσεν. Ο γκολκίπερ του «δικέφαλου του Βορρά» μετά την ήττα στο Ζάγκρεμπ τόνισε πως οι προσπάθειες των συμπαικτών του επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την υψηλή θερμοκρασία και την κούραση της προετοιμασίας.

Αναλυτικά:
Για τις καιρικές συνθήκες: «Είναι αλήθεια πως ήταν δύσκολα τα πράγματα σήμερα, όχι τόσο για μένα που δεν έτρεξα πολύ, αλλά για τα παιδιά που ήταν μέσα ήταν δύσκολα. Και δεν είναι εύκολο να έρχεσαι από τις συνθήκες που υπήρχαν στην Ολλανδία και να παίζεις εδώ με αυτές τις συνθήκες και την ζέστη».
Για την ήττα από μία κατώτερη ομάδα: «Ίσως δεν καταφέραμε λόγω της ζέστης να βγάλουμε στο γήπεδο αυτό που θα θέλαμε και κυρίως τα τρεξίματα. Η κούραση είναι μία δικαιολογία και το είδατε στο δεύτερο ημίχρονο να μην μπορούμε να κάνουμε αυτό που θα θέλαμε, ενώ ο αντίπαλος έγινε επικίνδυνος με εμάς να προσπαθούμε να αλλάξουμε το σε βάρος μας 2-0».
Για το τι περιμένει την επόμενη βδομάδα: «Ελπίζω να είναι καλύτερα τα πράγματα την επόμενη εβδομάδα και στην εβδομάδα που έχουμε μπροστά μας πιστεύω ότι θα προσαρμοστούμε καλύτερα στις καιρικές συνθήκες και θα είμαστε και καλύτεροι στην απόδοσή μας».

Ο ΠΑΟΚ υπέστη… εικονικό πνιγμό!!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον ΠΑΟΚ, που έβγαλε το κεφάλι για ανάσα από το…νερό, λίγο πριν «σκάσει» στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι και για το 2-1 που τουλάχιστον τον κρατάει ζωντανό.

Ο ΠΑΟΚ υπέστη… εικονικό πνιγμό
Υπάρχουν πράγματα που έχουμε επισημάνει για τον ΠΑΟΚ και αυτά ακριβώς, ξετυλίχθηκαν και στο αποψινό παιχνίδι του, με την Λοκομοτίβα. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά, είχε φάσεις στο πρώτο μέρος, δεν τις έκανε γκολ, μιας και σήμερα του έλειπαν όλοι οι ποιοτικοί επιθετικοί του και με 1.5 φάση των Κροατών στο πρώτο μέρος, είχε βρεθεί να χάνει με 2-0.

Στο δεύτερο μέρος, χάθηκαν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες κι έπρεπε να έρθει το 92ο λεπτό, για να περάσει μια έξοχη πάσα ο Μυστακίδης και να δώσει μια ασίστ, για ένα γκολ που δεν χανόταν στον Μακ, που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε μοιραίο παίκτη με τόσα γκολ που έχασαν μαζί με τον Κίτσιου (με τον Σλοβάκο ήταν οι δύο που έπαιξαν στα άκρα) και τον Πέλκα πίσω από τον Σάλπι.

Το γκολ αυτό, έστω κι αν δεν έσωσε την ήττα, κατανοείτε πως δίνει άλλη διάσταση στη ρεβάνς. Αν το σε βάρος του 2-0, είχε μείνει για τη ρεβάνς της Τούμπας, τότε η κατάσταση, θα ήταν πολύ δύσκολη ως και μη αναστρέψιμη. Γιατί για να κερδίσεις 3-0 σε τόσο πρώιμο στάδιο, με τόσα προβλήματα και με μια άμυνα, για να γελάνε... και οι πέτρες, δεν τολμώ ούτε να το σκέφτομαι. Ακόμα και κόντρα στην Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

Όταν βλέπεις τον Ρικάρντο Κόστα, να πηγαίνει σχεδόν περπατώντας στην φάση του πρώτου γκολ για να προλάβει τον Κόλαρ, είναι ν’ απελπίζεσαι (για την ίδια φάση αναρωτιέμαι που βρισκόταν ο Τζαβέλλας). Όταν ο ΠΑΟΚ δέχεται ένα τόσο φτηνό γκολ, σαν το δεύτερο είναι να τραβάς τα μαλλιά σου. Κι είναι ευτύχημα, που ο Όλσεν στο 76ο λεπτό κατόρθωσε να σώσει το 3-0 και να μην φύγει από το γήπεδο με νευρικό κλονισμό ο νέος προπονητής, την στιγμή που η ομάδα του ΠΑΟΚ, έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη στο δεύτερο μέρος.

Άποψη μου είναι πως αυτό το σύνθετο 4-2-3-1 που μετατρέπεται σε 3-5-2 στην επίθεση δεν μπορεί να εφαρμοστεί τόσο πρώιμα σε μια ομάδα. Ο Σκόνδρας έβγαινε περισσότερο μπροστά στις επιθέσεις του ΠΑΟΚ από δεξιά και στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος, για να μπορέσει να δημιουργήσει, αλλά από την άλλη αυτό δημιουργούσε, κενά πίσω, με τις επιστροφές των Θεσσαλονικέων, να μην είναι καθόλου αποτελεσματικές και μοιραία να μένει εκτεθειμένος από την δεξιά του πλευρά, ειδικά στο δεύτερο μέρος.

Από τη συνολική εμφάνιση του ΠΑΟΚ, ο μόνος που μπορεί να ξεχωρίσει κανείς απόψε, είναι ο Πέλκας που αποτέλεσε πραγματικά όαση, ενώ και η ασίστ του Μυστακίδη, είναι ίσως το πιο ουσιαστικό πράγμα της βραδιάς. Σε καλή βραδιά, κρατώντας τον ΠΑΟΚ σε πολλές δύσκολες στιγμές ήταν και ο Κάτσε.

Θέλω να πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ, θα εμφανιστεί πιο έτοιμος, σε μια εβδομάδα στην Τούμπα. Ωστόσο ο Ιβάν, ο Άρνεσεν και ο Τούντορ, θα πρέπει ν’ αποφασίσουν τι θα κάνουν με το κέντρο της άμυνας τους, καθότι η κατάσταση δεν μαζεύεται με τίποτα. Όσο για το κέντρο με Κάτσε και Τζιόλη, δεν φαίνεται να κουμπώνει καθόλου, με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται ακόμα πιο τραγική στο ανασταλτικό κομμάτι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Στην Τούμπα για την ανατροπή»

Αισιόδοξος πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει την πρόκριση κόντρα στην Λοκομοτίβα στην Τούμπα εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πέλκας.

«Στην Τούμπα για την ανατροπή»
Σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει στην Τούμπα να πάρει την πρόκριση στην Τούμπα, ανατρέποντας την ήττα στο Ζάγκρεμπ κόντρα στην Λοκομοτίβα παρουσιάστηκε ο Δημήτρης Πέλκας.

Ο μεσοεπιθετικός του «δικέφαλου του Βορρά», μιλώντας μετά την ήττα, στάθηκε στην κούραση της προετοιμασίας, στην έλλειψη καθαρού μυαλού αλλά και υψηλή θερμοκρασία.

Αναλυτικά:

«Είδαμε ότι η ομάδα δεν μπόρεσε να βγάλει τα τρεξίματα, που βγάζαμε στην προετοιμασία και τα φιλικά. Σε μία εβδομάδα θα πάμε στην Τούμπα για να το ανατρέψουμε. Η Λοκομοτίβα μας έκανε δύο ευκαιρίες και έβαλε δύο γκολ. Εμείς από την πλευρά μας χάσαμε 2-3 ευκαιρίες και το σημαντικό είναι ότι δεν βγάλαμε τα τρεξίματα που θέλαμε. Όλοι μας λέγαμε ότι ήταν απίστευτη η διαφορά στη θερμοκρασία.

Δεν είχαμε καθαρή σκέψη, ίσως και λόγω της κούρασης. Θα αλλάξουν όλα το πιστεύω αυτό... Ο κόσμος θέλει να κερδίζουμε αυτά τα παιχνίδια, είναι λογικό και φυσιολογικό. Θέλουμε τη στήριξη του, δεν μας αρέσει αυτό που έγινε και θα κάνουμε τα πάντα για να το αλλάξουμε. Θα κάνουμε τα πάντα για να γυρίσουμε το αποτέλεσμα. Το περίμενα αλλιώς το παιχνίδι, περίμενα να κερδίσουμε»

Τούντορ: «Ούτε καν πλησιάσαμε το μάξιμουμ»

Στα ελαφρυντικά που είχε ο ΠΑΟΚ για την εμφάνιση και την ήττα στην Κροατία κόντρα στην Λοκομοτίβα αναφέρθηκε ο Ιγκόρ Τούντορ. «Έχουμε επτά μέρες δουλειάς», σχολίασε ενόψει του επαναληπτικού.

Τούντορ: «Ούτε καν πλησιάσαμε το μάξιμουμ»
Στην έλλειψη φυσικής κατάστασης αλλά και στις χαμένες ευκαιρίες απέδωσε -κατά κύριο λόγο- ο Ιγκόρ Τούντορ την εκτός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Λοκομοτίβα. Ο τεχνικός του «δικέφαλου του Βορρά», στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, τόνισε πως υπάρχουν ακόμη επτά μέρες για δουλειά, ώστε, να έρθει η πρόκριση στον επαναληπτικό.

Παράλληλα, σχολίασε την ετοιμότητα της Λοκομοτίβα σε αντίθεση με την κατάσταση που βρίσκεται αυτή την εποχή η ομάδα του.

Αναλυτικά:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι θα έχουμε να δουλέψουμε μία ακόμη εβδομάδα. Δεν νομίζω ότι κάναμε κάτι λάθος σε τακτικό επίπεδο, αν και πρέπει να βελτιώσουμε και σε αυτό τον τομέα κάποια πράγματα, αλλά ήμασταν πίσω σε φυσική κατάσταση. Αυτό είναι το θέμα που πρέπει να βελτιώσουμε αυτή την εποχή, αλλά θα πρέπει να πω ότι η Λοκομοτίβα είναι καλή ομάδα και εάν δεν παίξεις καλά με κάθε ομάδα θα έχεις προβλήματα. Πάντα μετά από μία ήττα και ένα παιχνίδι έχεις σκέψεις για να αλλάξεις ορισμένα πράγματα, αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι έτσι. Αυτό που μετρά για μένα είναι ότι θα έχουμε επτά ημέρες ακόμη για να δουλέψουμε».


Για τις επιλογές που έχει: «Σήμερα δημιουργήσαμε 5-6 κλασικές ευκαιρίες, αλλά δεν μπορέσαμε να τις κάνουμε γκολ. Αυτό είναι το ρόστερ, αλλά δεν είναι λογικό να έχεις παίκτες που έχουν μόνο 10 μέρες στα πόδια τους. Ήταν και δικό μου θέμα επιλογής, θα μπορούσα να βάλω πιο νωρίς παιδιά όπως ο Μυστακίδης και ο Χαρίσης, αλλά ήθελα να έχω μέσα και παίκτες με περισσότερη ποιότητα και εμπειρία».

Για Λούκας και Περέιρα: «Αυτό το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση με την φιλοσοφία μου και αυτό που πιστεύω για τους δύο ποδοσφαιριστές».

Για την Λοκομοτίβ: «Δεν περιμένω κάτι διαφορετικό. Νομίζω ότι ήταν κοντά στο μάξιμουμ της ποιότητάς τους, εμείς ούτε καν το πλησιάσαμε, οπότε νομίζω ότι η εικόνα θα είναι πολύ διαφορετική η εικόνα».

Για την αμυντική παρουσία της ομάδας: «Θα μπορούσα να ξεκινήσω Μαντούρο και Χαρίση που ήταν καλύτεροι από φυσική κατάσταση, αλλά επέλεξα να ξεκινήσω Τζιόλη και Κάτσε για να υπάρχει περισσότερη ποιότητα. Είδα μερικά πράγματα, θα περίμενα όμως την ομάδα μου να είναι πιο φρέσκια. Ίσως έχει σημασία και το γεγονός ότι ήμασταν στην Ολλανδία με 20 βαθμούς θερμοκρασία και ήρθαμε εδώ που τα πράγματα ήταν διαφορετικά».

Πήρε Καμπούλ η Σάντερλαντ!

Συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με την ομάδα του Χάρη Μαυρία υπέγραψε ο Γιούνες Καμπούλ.

Πήρε Καμπούλ η Σάντερλαντ
Μετά τον Λενς, η Σάντερλαντ προχώρησε σε νέα μεταγραφή. Οι «μαυρόγατες» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Γιούνες Καμπούλ, με τον Γάλλο αμυντικό να υπογράφει 4ετές συμβόλαιο.

Ο παίκτης αποχώρησε απ’ την Τότεναμ –δίχως να ‘χει γίνει γνωστό το κόστος της μεταγραφής- έχοντας συμπληρώσει συνολικά 6,5 χρόνια στα «σπιρούνια» (σε δύο θητείες).

Ο 29χρονος άσος μέτρησε πέρσι 11 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ (όλες ως βασικός), δίχως να βρίσκεται στα «βασικά» πλάνα, εξ’ ου και η αποχώρησή του.











*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κράξιμο» απ’ τους οπαδούς του ΠΑΟΚ!!

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ προβλημάτισε έντονα τους περίπου 300 οπαδούς που βρέθηκαν στις κερκίδες. Αποδοκιμασίες κατά πάντων στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς.

«Κράξιμο» απ’ τους οπαδούς του ΠΑΟΚ!
Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ και η ήττα με σκορ 2-1 κόντρα στην Λοκομοτίβα δεν… έκατσε καλά στους οπαδούς της ομάδας.

Μετά το 80ο λεπτό της αναμέτρησης στο Ζάγκρεμπ οι περίπου 300 οπαδοί του «δικέφαλου του Βορρά», που βρέθηκαν στις κερκίδες του «Μάξιμιρ» , αποδοκίμασαν έντονα την ομάδα. Στο «στόχαστρό» τους δεν βρέθηκαν μόνο οι παίκτες, καθώς τα… άκουσε και ο Ιγκόρ Τούντορ.

Όλα αυτά βέβαια, τα έζησε και ο Ιβάν Σαββίδης μαζί με τον γιο του, που παρακολούθησαν από κοντά το πρώτο ματς για τον β’ προκριματικό γύρο του Europa League. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αποκαλυπτήρια στην Λάρισα!!

Με κάθε επισημότητα έγινε η παρουσίαση του Ράτκο Ντόστανιτς και των συνεργατών του στη Λάρισα, με τον Αλέξη Κούγια να τονίζει τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί. Παρουσιάστηκε και ο Τσιμπάμπα.

Αποκαλυπτήρια στην Λάρισα!
Για τη νέα σελίδα που ανοίγει στην Λάρισα μίλησαν ο Αλέξης Κούγιας και ο Ράτκο Ντόστανιτς, στην επίσημη παρουσίαση του νέου τεχνικού που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ μίλησε για τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί στην ομάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εύχομαι την επόμενη φορά που θα έρθουμε σε επαφή να έχουμε κατακτήσει τον τίτλο και να πανηγυρίζουμε την άνοδο», ενώ τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η παρουσία του Θωμά Κυπαρίσση και σχολίασε την επιλογή του τεχνικού τιμ.

«Η προσπάθεια μας είναι να γίνουν όσα λιγότερα λάθη γίνεται. Σίγουρα θα γίνουν κάποια. Η επαφή η προσωπική μαζί σας (σ.σ. με τους δημοσιογράφους) θα είναι ελάχιστη. Όσο λιγότερο μιλά ο ιδιοκτήτης των μετοχών μιας ΠΑΕ τόσο ευτυχή θα είναι τα γεγονότα που την περιβάλλουν όπως η σημερινή εκδήλωση. Εύχομαι την επόμενη φορά που θα έρθουμε σε επαφή να έχουμε κατακτήσει τον τίτλο και να πανηγυρίζουμε την άνοδο», ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας και συνέχισε:

«Είμαστε όλοι εδώ για να κάνουμε υπερήφανους τους οπαδούς της ΑΕΛ. Θέλω να είμαστε μια οικογένεια και ποδοσφαιρικά… ένα ποδοσφαιρικό έργο. Είναι λίγος ο χρόνος για να περιγράψω τα όνειρα μου γι αυτή την ομάδα. Θα παρουσιάσω τους ανθρώπους που θα έχουν την ποδοσφαιρική λογική για να την πάνε μπροστά. Οι περισσότεροι κάτοχοι ΠΑΕ δεν μπορούν να σημαδέψουν λεωφορείο στα πέντε μέτρα, αυτή είναι η διαφορά μου με αυτούς. Η δουλειά μου θα είναι η σωστή επιλογή των δασκάλων των ποδοσφαιριστών, αυτών που επίσης θα κάνουν τη ζωή του Ντόστανιτς πιο εύκολη».

inner

Για το τεχνικό τιμ ανέφερε: «Επέλεξα τον Θωμά Κυπαρίσση που είναι ένα άφθαρτο πρόσωπο στο ποδόσφαιρο, που σε δύσκολες στιγμές έμεινε στην ΑΕΛ και αυτό το γνωρίζω προσωπικά γιατί ήθελα να τον αποκτήσω όταν βρισκόμουν σε άλλη ομάδα. Μαζί με τον Κυπαρίσση επιλέξαμε τον Ντόστανιτς. Μάθαμε πως είναι πολύ καλός γνώστης της προπονητικής, άψογος χαρακτήρας, είναι Σέρβος αυτός που μάθαμε να αγαπάμε και δεν είναι Σέρβος που την εθνότητα την κάνει επάγγελμα. Επιλέξαμε έναν καταξιωμένο προπονητή για να μην ξαναφέρουμε στην ΑΕΛ όλους αυτούς τους προπονητές που πέρασαν από την ΑΕΛ είτε κάθε βδομάδα είτε κάθε μήνα και κάποιοι από αυτούς υπηρετήσουν ένα σάπιο σύστημα που υπάρχει παράλληλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Καλωσορίζω τον Ντόστανιτς, λοιπόν, στην ΑΕΛ. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Θωμά Κυπαρίσση. Εύχομαι να τα πούμε και πάλι στο τέλος της χρονιάς.

Μέσα από σωστές συμπεριφορές ο κόσμος πιστεύω πως θα είναι δίπλα μας και ενωμένοι με τους οπαδούς μας μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Θέλω να κάνουμε ευτυχισμένη όλη τη ποδοσφαιρική Ελλάδα. Δεν γνωρίζω αν θα είμαι πρόεδρος αλλά ελπίζω, θέλω και εύχομαι η Ερασιτεχνική, ο Δήμαρχος και όλοι οι φορείς της πόλης της Λάρισας να θέλουν να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια
».

Nτόστανιτς: «Δεν έχουμε δικαίωμα στο λάθος»



Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο νέος τεχνικός της Λάρισας, ο οποίος μίλησε για το ρόστερ της νέας περιόδου, τους στόχους που έχουν τεθεί και τις μεταγραφές.

inner

Αναλυτικά όσα είπε:
Για την προετοιμασία της ΑΕΛ: «Έχουμε δύο πλάνα για την προετοιμασία. Θα το αποφασίσουμε σήμερα το που θα γίνει».

Για την ιστορία της ΑΕΛ: «Ξέρω πολλά πράγματα για την Λάρισα και ξέρω επίσης σε ποια ομάδα ήρθα. Είναι τιμή μου που ήρθα να δουλέψει σε μια τέτοια ομάδα. Πρέπει όμως η ομάδα μου να δείξει και ποια είναι στο γήπεδο. Ήρθα στη Λάρισα για να δουλέψω σοβαρά και να την επαναφέρω στην πρώτη κατηγορία».

Για το αν έχει ένα πλάνο για το αγωνιστικό τμήμα της ΑΕΛ: «Έχω δει όλους τους παίκτες που ήταν στο ρόστερ. Παρακολουθώ πολλά παιχνίδια από την περσινή σεζόν. Ξέρω τι παίκτες χρειαζόμαστε. Έχω κι άλλες εναλλακτικές λύσεις ούτως ώστε να δούμε κι άλλους παίκτες. Κάνουμε μια καινούρια ομάδα και μια καινούρια προσπάθεια. Ξεκινάμε από το μηδέν. Είναι δύσκολο το εγχείρημα μας. Δεν έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Να δούμε τους παίκτες τι μπορούν να κάνουν και τους παίκτες που ψάχνουμε να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ξέρω ότι η ομάδα έχει ένθερμους οπαδούς και αγαπάνε την ομάδα. Πρέπει να έχουμε τον τρόπο και δεν πρέπει να κάνουμε λάθη».

Για τους παίκτες που θα παραμείνουν και τον αριθμό του ρόστερ: «Δεν μπορώ να πω ακόμη ποιοι παίκτες θα παραμείνουν. Μου αρέσει να δουλεύω με μικρό αριθμό παικτών με νέους παίκτες. Πρέπει να τους δω όλους τους παίκτες».

inner

Για τους παίκτες που θα έρθουν: «Πρέπει να μιλήσω πρώτα σε αυτούς τους παίκτες. Οι παίκτες που θα ‘ρθουν πρέπει να είναι έτοιμοι ψυχικά. Θα πρέπει να δίνουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και να είναι έτοιμοι. Και ο χαρακτήρας παίζει ρόλο. Ξέρουμε ακριβώς τι ψάχνουμε και κοιτάμε σε διάφορες πλευρές. Θα πρέπει ο παίκτης να μπει στη δικιά μας φιλοσοφία».

Για το πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία: «Θα ξεκινήσουμε στις 23-26 Ιουλίου και πιστεύω πως θα έχουμε το χρόνο 7 με 8 βδομάδες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Ούτε και εμείς δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει ακριβώς το πρωτάθλημα».

Για τον λόγο που η ΑΕΛ δεν ανέβηκε πέρσι: «Δεν είναι μόνο τα αγωνιστικά είναι κι άλλα».

Για τον τρόπο παιχνιδιού που του αρέσει: «Μου αρέσει να παίζω πιεστικό ποδόσφαιρο. Το σύστημα που θα χρησιμοποιήσω θα εξαρτηθεί από τους παίκτες. Μπορεί να είναι το 4-4-2 ή 4-3-3. Όταν έχουμε 15 χιλιάδες κόσμο πρέπει να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, να έχουμε την κατοχή της μπάλας γιατί ο κόσμος πληρώνει για να δει τέτοιο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν επίσης παιχνίδια που θα πρέπει να παίξουμε για το αποτέλεσμα».

Παρουσιάστηκε ο Τσιμπάμπα



Πέρα απ’ τον Ράτκο Ντόστανιτς, όμως, η Λάρισα παρουσίασε και την πρώτη της μεταγραφή, τον Ζοέλ Τσιμπάμπα.

Ο 27χρονος επιθετικός έδωσε το παρών στην συνέντευξη Τύπου και παρουσιάστηκε επίσημα απ' την διοίκηση της ομάδας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έρχεται δανεικός στην ΑΕΚ»

Την αφαίρεση κάθε ρίσκου στη μεταγραφή του Άλεν Μπαρόχα φέρεται να έχει κάνει η ΑΕΚ. Τα δημοσιεύματα στη Βενεζουέλα αναφέρουν ότι θα έρθει δανεικός, με οψιόν της «Ένωσης» να τον αγοράσει του χρόνου.

«Έρχεται δανεικός στην ΑΕΚ»

Ενώ συνεχίζεται ο καταιγισμός δημοσιευμάτων στη Βενεζουέλα που παρουσιάζουν τον 26χρονο τερματοφύλακα ως παίκτη της «Ένωσης», υπάρχουν κάποια που αναφέρονται και σε πληροφορίες για τη συμφωνία με την ομάδα του.

Όπως ανέφερε λοιπόν στο twitter ο δημοσιογράφος, Λουίς Αντόνιο Ράμος, ο Μπαρόχα θα έρθει ως δανεικός στους «κιτρινόμαυρους», με εξασφαλισμένη οψιόν από την πλευρά τους (εφόσον τους έχει ικανοποιήσει) να τον αγοράσουν το προσεχές καλοκαίρι.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Μακ-άρι να ξυπνήσει!!


Πήγε να τα κάνει εντελώς μαντάρα, όμως έχει ελπίδες. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 2-1 κόντρα στην Λοκομοτίβα στο Ζάγκρεμπ, όμως το γκολ του Μακ στην εκπνοή του αφήνει ανοιχτό τον δρόμο πρόκρισης μέσω… Τούμπας.

Μακ-άρι να ξυπνήσει!

Παρά την καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ είδε τους Κροάτες να του… κάνουν την ζημιά. Σε αντίθεση με τους παίκτες του Τούντορ, αυτοί του Τσάτσιτς σημάδευαν σωστά και στις δύο μεγάλες τους ευκαιρίες νίκησαν τον Όλσεν με τους Κόλαρ (30’) και Αντριάσεβιτς (45’). Πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι του ο «δικέφαλος του Βορρά» στο δεύτερο 45λεπτο. Παρά τις ευκαιρίες, πάντως, το γκολ δεν ερχόταν, ενώ λίγο έλειψε να δεχτεί και τρίτο στις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων. Στο φινάλε, ο Μακ από… μοιραίος έγινε αυτός που ξύπνησε για τα καλά τις ελπίδες της ομάδας του μειώνοντας σε 2-1.

Την επόμενη Πέμπτη (23/07) το δεύτερο ματς των δύο ομάδων στην Τούμπα.


Το ματς:


Μπορεί η Λοκομοτίβα να μπήκε κάπως καλύτερα στο γήπεδο, όμως ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό, έχοντας δοκάρι με τον Μακ μόλις στο 6ο λεπτό. Το ξεκίνημα της ομάδας του Τούντορ «τρόμαξε» τους Κροάτες, που έπαιξαν πιο συντηρητικά ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές που επιχείρησαν να κόψουν τον… αέρα των αντιπάλων τους με δυνατά μαρκαρίσματα. Οι Θεσσαλονικείς έμειναν συγκεντρωμένοι στο πλάνο τους, πίεσαν και νιώθουν άτυχοι από το ότι δεν βρήκαν δίχτυα στο πρώτο 20λεπτο.

inner

Το γρήγορο αλλά και απλό παιχνίδι του «δικέφαλου του Βορρά» συνέχισε να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην άμυνα της Λοκομοτίβα, που χάρη στην παρουσία του Ζελένικα και την απροσεξία του Μακ κρατούσε το «μηδέν». Αυτό που για μισή ώρα δεν έκανε ο ΠΑΟΚ, το έκαναν οι Κροάτες. Στην πρώτη τους ευκαιρία στο ματς, ο Κόλαρ αποδείχτηκε «λίρα εκατό» νικώντας (30’) τον Όλσεν από πλάγια θέση. Παρά το σοκ, οι παίκτες του Τούντορ άγγιξαν την ισοφάριση, όμως ο Κίτσιου πέταξε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία (36’). Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα με το τέλος του ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ έδειξε να μην έχει ανάσες, οι Κροάτες δεν… έπαιζαν και εκμεταλλεύτηκαν με τον Αντριάσεβιτς μια αδράνεια έπειτα από κόρνερ διπλασιάζοντας τα τέρματά τους.

Με το σκορ στο 2-0, η Λοκομοτίβα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να μην επιτρέψει στους φιλοξενούμενους να γίνουν απειλητικοί. Από την μεριά του, ο «δικέφαλος του Βορρά» εμφανίστηκε κάπως πιο φρέσκος και ζόρισε την αντίπαλη άμυνα, όμως ο Ζελένικα είπε «όχι» στην μεγαλύτερη φάση με τον Σαλπιγγίδη (55’). Σε αργό ρυθμό, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να παραμείνει στην επίθεση, όμως η μαζική άμυνα της ομάδας του Τσάτσιτς δεν τους επέτρεψε να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

inner

Η είσοδος των Μαντούρο και Μυστακίδη «ζωήρεψε» την κατάσταση με τα άκρα να δίνουν ξανά βοήθειες και να βγάζουν ευκαιρίες, που πέρασαν και πάλι ανεκμετάλλευτες. Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ κινδύνεψε σημαντικά στις αντεπιθέσεις της Λοκομοτίβα, που θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ. Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι πάγωσαν τον ρυθμό, κράτησαν ψηλά τις γραμμές τους, όμως ο Μακ κατάφερε επιτέλους να βρει δίχτυα στις καθυστερήσεις (90+1’) αλλάζοντας τα δεδομένα ενόψει του επαναληπτικού.


Οι συνθέσεις:



Λοκομοτίβα Ζ. (Άντε Τσάτσιτς): Ζελένικα, Μπαρτόλετς, Μρτσέλα, Πρέγκλα, Σόβσιτς, Μπεγκόνια, Μπρούσιτς, Αντριάσεβιτς, Λέκο, Μάριτς (73’ Μίσιτς), Κόλαρ (65’ Ντολεζάλ)

Στον πάγκο: Πούλιτς, Φιόλιτς, Γκρζαν, Κάπαν, Φιλίποβιτς

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτρο, Κίτσιου, Σκόνδρας (79’ Ρατς), Κάτσε, Τζιόλης (61’ Μαντούρο), Μακ, Πέλκας, Σαλπιγγίδης (68’ Μυστακίδης)

Στον πάγκο: Χαρίσης, Μελισσάς, Κοροβέσης, Πούγγουρας

Διαιτητής: Γιούρι Μοζαρόφσκιι (Ουκρανία)

Γήπεδο: Μάξιμιρ

Γιάννης Σταυρόπουλος*Πηγή: sport-fm.gr*