Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ευρωπαϊκό «παράσημο» για την ΑΕΚ!!

Την ανάπτυξή της και στα υπόλοιπα επίπεδα πέραν του αγωνιστικού συνεχίζει η ΑΕΚ. Η «Ένωση» προστέθηκε στους μεγάλους συλλόγους που αποτελούν μέλη του δικτύου European Football for Development Network.

Ευρωπαϊκό «παράσημο» για την ΑΕΚ

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα την Πέμπτη, η «Ένωση» έγινε μέλος του δικτύου «του European Football for Development Network».

Οι «κιτρινόμαυροι» προστέθηκαν στους άλλους μεγάλους συλλόγους που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Μπενφίκα μερικές απ’ αυτές) και έχουν ως στόχο την ανάδειξη της κοινωνικής αποστολής του ποδοσφαίρου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει

«H πρώτη ελληνική ομάδα που έγινε και επίσημα πλήρες μέλος του European Football for Development Network είναι από τις 15 Ιουλίου η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο στο οποίο μετέχουν ήδη 24 ευρωπαϊκές επαγγελματικές ομάδες από 14 χώρες με κύριο αντικείμενο την προώθηση της εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης και την εκμετάλλευση της δύναμης του ποδοσφαίρου μέσα από τη συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο στόχος του δικτύου είναι η συνεργασία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές ομάδες για την ανάδειξη της κοινωνικής αποστολής του ποδοσφαίρου.

Το δίκτυο υποστηρίζει τη διοργάνωση σεμιναρίων ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών ανάμεσα στις ευρωπαϊκές ομάδες, επικοινωνιακή ανάπτυξη, υποστήριξη των ομάδων υποδομής και των Ακαδημιών και εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για το ποδόσφαιρο.

Στο European Football for Development Network μετέχουν μέχρι σήμερα ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τότεναμ, η Φέγενορντ, η Μπενφίκα, η PSV Αϊντχόφεν, η Λεβερκούζεν, η Βέρντερ, η Βόλφσμπουργκ, η κυπριακή Ανόρθωση, η Ρόζενμποργκ, ενώ το δίκτυο επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς προκειμένου να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: