Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ!!

Οι Αθλητικοί Ψίθυροι συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κύρηξαν  τα ΜΜΕ (ΕΣΗΕΑ-ΕΣΗΕΜΘ) από τη 6:00 της Δευτέρας 28 Μαΐου μέχρι την 6:00 της Τρίτης 29 Μαΐου

Στις 28 Μαΐου (σαν σήμερα)!!

28/5/2002'Επειτα από 25 χρόνια, ο τραγουδιστής Elton John παραιτείται από πρόεδρος της Watford, της ομάδας την οποία ανέλαβε όταν ήταν στην Δ' Κατηγορία της Αγγλίας
28/5/2000Ο 24χρονος Δημοσθένης Ταμπάκος κατακτά το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους με 9.737 βαθμούς στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών που διεξάγεται στη Βρέμη
28/5/2000Ολοκληρώνεται το 21ο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός γίνεται η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που κατακτά το πρωτάθλημα έχοντας αλλάξει 3 προπονητές στην ίδια αγωνιστική περίοδο και η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που κατακτά 4 συνεχόμενους τίτλους. Τα 42 γκολ που σημειώθηκαν στην τελευταία αγωνιστική ισοφαρίζουν το ρεκόρ της 10ης αγωνιστικής το 1997-98, ενώ τα 885 γκολ σε όλο το πρωτάθλημα αποτελούν ρεκόρ όλων των εποχών. Ρεκόρ συγκομιδής στα χρόνια ύπαρξης της Α’ Εθνικής αποτελούν οι 30 νίκες του Ολυμπιακού, όπως και ρεκόρ στα επαγγελματικά πρωταθλήματα είναι οι 92 βαθμοί που συγκέντρωσε η ομάδα του Πειραιά και τα 92 γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟ. Για πρώτη φορά αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος παίκτης του ΠΑΟΚ (Ναλιτζής με 24 γκολ) ενώ μόνο οι Gomez, Κυζερίδης και Bruster κατάφεραν να σκοράρουν με κάθε δυνατό τρόπο (σουτ, κεφαλιά, φάουλ και πέναλτι)
28/5/1994Η Εθνική ομάδα νεανίδων του ανσάμπλ κατακτά την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη
28/5/1993Ο 19χρονος Φραγκίσκος Αλβέρτης κάνει τον ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα μπάσκετ εναντίον της Γερμανίας. Με την εθνική, ο μετέπειτα αρχηγός του Παναθηναϊκού, θα συμμετέχει σε 155 αγώνες σε 12 χρόνια μέχρι το 2004.
28/5/1991Ολοκληρώνονται οι αγώνες του 3ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ. Η Ελλάδα τερματίζει πρώτη στη βαθμολογία και ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης ανακηρύσσεται MVP της διοργάνωσης
28/5/1977Η Ουγγαρία κερδίζει την Ελλάδα με 3-0 στη Βουδαπέστη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
28/5/1977Η Sue Press γίνεται η πρώτη γυναίκα γκόλφερ που σημειώνει συνεχόμενα holes-in-one
28/5/1977Πρώτη μετάδοση του Τέρενς Κουίκ στον αγώνα ποδοσφαίρου Ουγγαρία - Ελλάδα (3-0) από το Νεπ Στάντιον της Βουδαπέστης, ο οποίος στο πλαίσιο της εκπομπής της ΕΡΤ “Σήμερα” είχε παρουσιάσει το πρώτο του ρεπορτάζ για τον Γιώργο Σιδέρη τον Ιανουάριο του 1972. Δύο χρόνια νωρίτερα, ο Γιώργος Πολυχρονίου έχει μεταδόσει τον πρώτο του αγώνα, Απόλλων Αθηνών-ΑΕΚ
28/5/1969Τελικός Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης Μίλαν - Άγιαξ 4-1. Πρώτη τηλεοπτική μετάδοση αγώνα ποδοσφαίρου, αλλά του β΄ ημιχρόνου μόνο, από την ΕΡΤ και παρθενική του Γιάννη Διακογιάννη
28/5/1967Ο Sir Francis Chichester κάνει ολομόναχος το γύρο του κόσμου σε 119 μέρες με το ιστιοφόρο του
28/5/1939Ολοκληρώνεται το 3ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ που ξεκίνησε στις 12 του ίδιου μήνα. Πρωταθλήτρια ανακηρύσσεται η ομάδα της Λιθουανίας που κερδίζει στον τελικό την Λετονία με 37-36. Η ομάδα της Φινλανδίας σημειώνει τα εξής περίεργα ρεκόρ: Χάνει από την Εσθονία με 91-1, από την Λετονία με διαφορά μεγαλύτερη των 100 πόντων και από τη Λιθουανία με 112-9

Θέλει να πάει Λονδίνο ο Χουλκ!!

Θέλει να πάει Λονδίνο ο Χουλκ
Την επιθυμία του να αγωνιστεί με την εθνική Βραζιλίας στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εξέφρασε ο Χουλκ. Ο επιθετικός της Πόρτο ήταν ο πρωταγωνιστής στη φιλική εκτός έδρας νίκη της «σελεσάο» με 3-1 επί της Δανίας, σημειώνοντας δύο γκολ και ελπίζει να δώσει το παρών στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

«Ο Μάνο Μενέσες είναι ήρεμος, αντικειμενικός και δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Ο καθένας πρέπει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που του δίνονται», υποστήριξε ο 26χρονος στράικερ και συμπλήρωσε:

«Είναι όμως ξεκάθαρο ότι θα απογοητευτώ αν δε συμπεριληφθώ στην αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Να σημειωθεί ότι κάθε ομάδα που παίρνει μέρος στο Ολυμπιακό τουρνουά, έχει δικαίωμα να έχει στη σύνθεση της τρεις παίκτες άνω των 23 χρονών. Η Βραζιλία έχει κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με την Αίγυπτο, τη Λευκορωσία και τη Νέα Ζηλανδία και ο ομοσπονδιακός τεχνικός , Μάνο Μενέσες θα ανακοινώσει την αποστολή για τους Αγώνες του Λονδίνου στις 6 Ιουλίου



πηγή: sport-fm.gr

Θέλει να φύγει ο Ντος Σάντος!

Θέλει να φύγει ο Ντος Σάντος

Την πρόθεσή του να εγκαταλείψει την Τότεναμ γνωστοποίησε ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος. Ο Μεξικανός επιθετικός μετά από συζητήσεις με την διοίκηση των «σπιρουνιών», δήλωσε πως δεν πείστηκε από τους ιθύνοντες του λονδρέζικου συλλόγου πως θέλουν να τον κρατήσουν στην ομάδα.

«Η Τότεναμ μού έδωσε απαντήσεις αλλά δεν με έπεισε. Δεν έχω πάρει χρόνο συμμετοχής και θέλω να φύγω. Σέβομαι το συμβόλαιο μου και την ομάδα αλλά η πρόθεσή μου δεν αλλάζει».

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής ο οποίος στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στην Ρασίγκ Σαντατέρ, εξέφρασε την επιθυμία του πως θέλει να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα εντός Ευρώπης.

«Υπάρχουν διάφορες επιλογές και δεν ‘’κλείνω’’ καμία πόρτα. Πρόθεσή μου όμως είναι να παραμείνω σε ευρωπαϊκό σύλλογο»

Τέλος, απαντώντας στις φήμες που τον ήθελαν να συνεχίζει σε ομάδα του αμερικανικού ποδοσφαίρου, ο παίκτης της Τότεναμ τόνισε πως «δεν το βλέπω σαν άσχημη επιλογή απλά σκέφτομαι πως έχω συνηθίσει στην Ευρώπη και θέλω να παραμείνω εδώ».


πηγή: sport-fm.gr

«Ετοιμαστείτε για δυνατή Γιουνάιτεντ»!

«Ετοιμαστείτε για δυνατή Γιουνάιτεντ»!
Όχι μόνο η αυτοκρατορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο αγγλικό ποδόσφαιρο δεν τελείωσε, όπως πολλοί υποστήριξαν, αλλά με τη νέα σεζόν θα συνεχίσει να σαρώνει οτιδήποτε βρίσκει στο διάβα της, όπως δήλωσε ο βετεράνος επιθετικός της ομάδας, Άντι Κόουλ!

Ο παλαίμαχος φορ και νυν πρεσβευτής των «κόκκινων διαβόλων» τόνισε πως ο τρόπος με τον οποίο χάθηκε ο φετινός τίτλος στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν οδυνηρός για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τους ποδοσφαιριστές του, ωστόσο, εμφανίστηκε σίγουρος για την επιστροφή στις επιτυχίες από την επόμενη, κιόλας, αγωνιστική περίοδο!

«Όποιοι κι αν βρίσκονται στην ομάδα την επόμενη σεζόν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα επιστρέψει στην κορυφή» ήταν το πρώτο σχόλιο του Κόουλ που πρόσθεσε:

«Κανείς δεν θέλει να χάνει το πρωτάθλημα, ειδικά στην τελευταία αγωνιστική. Όταν συμβαίνει αυτό, ανυπομονείς να ξεκινήσει η προετοιμασία της νέας χρονιάς και να παίξεις και πάλι ποδόσφαιρο γιατί θέλεις να επιστρέψεις σύντομα στις επιτυχίες. Την επόμενη σεζόν, τα παιδιά θα είναι πιο δυνατά από φέτος και αποφασισμένα να κατακτήσουν και πάλι την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ».

πηγή: england365.gr
 

«Τελειώνουν» Ολιζαντέμπε και Μπουλούτ!

«Τελειώνουν» Ολιζαντέμπε και Μπουλούτ
Μπορεί η Βέροια να έχει κερδίσει την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα όμως τώρα ξεκινάει το… καλό για την ομάδα της Ημαθίας. Οι εκκαθαρίσεις είναι σε πρώτο πλάνο με τους Ολιζαντέμπε και Μπουλούτ να περνούν την πόρτα της εξόδου.

Οι δύο παίκτες δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα στην φετινή πορεία της «βασίλισσας» του Βορρά και πλέον θα αναζητήσουν αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Ο Ολιζαντέμπε αγωνίστηκε μόλις εννέα φορές και πέτυχε ένα γκολ, ενώ ο Μπουλούτ έπαιξε δώδεκα.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν πωλείται ο Πιερικός!!

Δεν πωλείται ο Πιερικός
Μπορεί τα δημοσιεύματα να θέλουν τον Πιερικό να πωλείται, όμως κάτι τέτοιο διαψεύδεται από τα αφεντικά του συλλόγου. Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κώστας Παπαδόπουλος στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, τόνισε πως δεν υπάρχει καμία πρόταση στα χέρια του από τον φερόμενο, ως ενδιαφερόμενο, κ. Σατσίδη.

Η ανακοίνωση:

«1. Ουδεμία πρόταση έχει περιέλθει στα χέρια μου, σχετικά με τη μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών ή την παράδοση της διοίκησης σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

2. Εάν αληθεύει το δημοσίευμα ότι ο κ. Σατσίδης ενδιαφέρεται, η απάντησή μου είναι ότι ο Πιερικός δεν πωλείται, ούτε παραχωρείται στον κ. Σατσίδη.

3. Τέτοια δημοσιεύματα, αυτή την ώρα, λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για τον κόσμο και τα συμφέροντα του Πιερικού και μπορούν μόνο εσωστρέφια και βλάβη να προκαλέσουν. Φροντίδα μας και μέριμνά μας είναι με νηφαλιότητα και ψυχραιμία να σχεδιάσουμε το νέο Πιερικό.

4. Πριν καταλήξω σε οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τη νέα ομάδα του Πιερικού, θα διαβουλευτώ με τους συνδέσμους του Πιερικού ("Μελανόλευκους", "ΣΟΠ-Θύρα 5", ΣΦΙΠ, Παλαιμάχους.

Αυτά επί του παρόντος»

Κώστας Παπαδόπουλος

Πρόεδρος ΠΑΕ Πιερικός

Και τώρα περιμένει…!

Και τώρα περιμένει…
Εβδομάδα εξελίξεων είναι αυτή που ξεκινά για τον Ολυμπιακό καθώς εκτός από το θέμα προπονητή, στο οποίο θα γίνει γνωστή έστω η κατεύθυνση της διοίκησης, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν και τα θέματα των Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα. Αισιοδοξία για την απόκτηση του Μασάδο στο «λιμάνι».

Ο Σουηδός αμυντικός ζήτησε και πήρε επιπλέον χρόνο για να απαντήσει στην πρόταση των Πειραιωτών και όπως όλα δείχνουν κάτι τέτοιο θα γίνει την Δευτέρα. Στον Ολυμπιακό θέλουν να ξεκαθαρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η υπόθεση του Μέλμπεργκ ώστε να μπορέσουν να προγραμματίσουν τις κινήσεις τους σε περίπτωση που δεν υπάρχει αίσιο τέλος.

Από εκεί και πέρα, σειρά θα πάρει η περίπτωση του Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός είναι ακόμα ένα σημαντικό κεφάλαιο που η διοίκηση του Ολυμπιακού θέλει να κλείσει και κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει άμεσα.

Όσο για την περίπτωση του Μασάδο, στον Ολυμπιακό παρά τα δημοσιεύματα για "σφήνα" της Μπενφίκα, θεωρούν ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τουλούζ είναι σε τέτοιο επίπεδο που πολύ δύσκολα θα "χαλάσει" η μεταγραφή αυτή.

Σόλιντ, Κούπερ ή κάτι άλλο;

Μέσα στην εβδομάδα θα αποσαφηνιστεί και η κατάσταση στο θέμα του προπονητή. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, Τροντ Σόλιντ και Έκτορ Κούπερ είναι τα δύο πρώτα φαβορί.

Ωστόσο, πλέον, είναι θέμα της διοίκησης και του Βαγγέλη Μαρινάκη να επισπεύσει τις διαδικασίες για την συμφωνία με έναν εκ των δύο η να «ανοίξει» ακόμα περισσότερο το ζήτημα και την λίστα και να βγει στην επιφάνεια κάποιο άλλο όνομα.

Εξάλλου είναι γνωστό, ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάντα «ανοιχτά τα μάτια» ώστε να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που προκύψει κάποιος προπονητής που δεν είναι στην λίστα αλλά πληροί τις προδιαγραφές της διοίκησης.

Όπως και να έχει, μέσα στις προσεχείς ημέρες αναμένεται να βγει προς τα έξω, έστω, η κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί ο Ολυμπιακός για να κλείσει προπονητή.


πηγή: sport-fm.gr

Στην Primera Division η Λα Κορούνια!

Στην Primera Division η Λα Κορούνια
Αφού πέρασε μία χρονιά στη Segunda Division, η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια επιστρέφει από τη νέα περίοδο στη μεγάλη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της σεζόν, η "Ντέπορ" νίκησε με "ανατροπή" την Ουέσκα (2-1), έφτασε τους 88 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τη Θέλτα και εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό της.

Η "αιώνια" αντίπαλος της Λα Κορούνια «πέρασε» με 2-1 από την έδρα της Ταραγόνα και βρίσκεται έναν βαθμό μακριά από την απευθείας άνοδο στη La Liga.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 41ης αγωνιστικής

Αλκορκόν - Βαγιαδολίδ 2-2

Αλκογιάνο - Έλτσε 4-0

Καρταχένα - Βιγιαρεάλ Β' 6-2

Κόρδοβα - Μούρθια 2-1

Λα Κορούνια - Ουέσκα 2-1

Ταραγόνα - Θέλτα 1-2

Χιρόνα - Ουέλβα 0-0

Γουαδαλαχάρα - Αλμερία 0-1

Έρκουλες - Χερέθ 2-2

Σαμπαντέλ - Νουμάνθια 1-3


πηγή: sport-fm.gr

Κάτι μεγάλο «ψήνεται» στον Ατρόμητο!!

Κάτι μεγάλο «ψήνεται» στον Ατρόμητο!
Το θέμα του προπονητή είναι αυτό που «καίει» τον Ατρόμητο. Στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας του Περιστερίου δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά το πώς θα βρεθεί αντικαταστάτης, ικανός, να συνεχίσει το πλάνο Δώνη. Τα πρώτα ονόματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους με τους Μπάγεβιτς και Λίνεν να είναι στην σχετική λίστα.

Οι δύο τεχνικοί είναι στα υπόψην του Σπανού και των συνεργατών του, όμως όπως διαρρέεται τις τελευταίες ώρες «ψήνεται» κάτι πολύ καλό. Όπως υποστηρίζουν στο Περιστέρι έχουν γίνει επαφές, οι οποίες εξελίσσονται πολύ καλά, με προπονητή, ο οποίος δεν έχει γραφτεί στον Τύπο. Μάλιστα υπάρχει η πεποίθηση πως θα ικανοποιήσει πολύ τον κόσμο του συλλόγου.

Ονόματα δεν έχουν προκύψει, όμως είναι δεδομένο πως η εβδομάδα που ξεκινάει από αύριο θα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα υπάρξουν εξελίξεις. Το ζητούμενο είναι να τελειώσει το θέμα προπονητή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για να τεθεί επί τάπητος και ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν.


πηγή: sport-fm.gr