Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Μια Εθνική που θα είναι ομάδα στο Euro!

Hταν μια πολύ ενεργητική, ορεξάτη, καλοβαλμένη και απλή εθνική ομάδα αυτή που εμφανίστηκε στο τερέν κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και στα πρώτα περίπου 20 λεπτά του β' ημιχρόνου απέναντι στη Σλοβενία. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Μια Εθνική που θα είναι ομάδα στο Euro
Μια πολύ καλά τακτοποιημένη ομάδα, με καθαρό προσανατολισμό στο γήπεδο, που ήξερε τι ήθελε να κάνει: καλή ανασταλτική συμπεριφορά με πρέσινγκ ψηλά, καλή και ασφαλή μετάβαση από τη φάση της άμυνας στη φάση της επίθεσης. Μια ομάδα που προσπαθούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της όσο και ο αντίπαλός της, η οποία επιχειρούσε ορθόδοξα, με ποικιλία από άξονα και πλάγια, να μπει στην περιοχή της Σλοβενίας. Μια ομάδα από την οποία λείπει η εύκολη φάση και το εύκολο γκολ. Μια ομάδα περίπου σαν αυτή που πρόκειται να συναντήσουμε στην τελική φάση του Euro 2012.
Η Εθνική θα είναι μια ομάδα που θα αμύνεται σωστά, αλλά δεν έχει εύκολο τρόπο να φτάσει στα γκολ που θα της δώσουν βαθμούς, νίκη ή νίκες, πρόκριση. Θα ματώσει για να τα καταφέρει αυτά.
Αν κάτι άλλο καταλάβαμε από το χθεσινό φιλικό, εκτός από το ότι ο Κονέ έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για να κοπεί, είναι ότι το 4-3-3 παραμένει πιο λειτουργικό από το 4-2-3-1 ή 4-4-2, σαν να μην πιστεύουν οι ποδοσφαιριστές ότι τους ταιριάζει περισσότερο ο δεύτερος σχηματισμός.
Επιβεβαιώσαμε ότι ο Νίνης έχει προβάδισμα έναντι του κουρασμένου Σαλπιγγίδη, ότι ο Φορτούνης θα έχει ενεργό ρόλο, πίσω από τον Σαμαρά κι ότι ο Τζιόλης είναι αρκετά καλύτερα από ό,τι περιμέναμε και πιθανότατα θα μείνει στην αποστολή. Οσο για το τέρμα; Ο Χαλκιάς θα πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένος για να μη λαχταρήσουμε.
Στο τελευταίο 20λεπτο η Εθνική έδειξε κουρασμένη, ίσως από την αρκετή δουλειά της Αυστρίας. Το επόμενο δοκιμαστικό πιθανότατα θα είναι πιο διδακτικό.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: