Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Άρσεναλ-Τσέλσι 3-1

Το Λονδίνο χωρίστηκε στα δύο και το ''Emirates'' υποδέχτηκε το σπουδαίο ντέρμπι ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Τσέλσι, στην αναμέτρηση για τη 19η αγωνιστική της Premier League. Με τον Σονγκ στο 44', τον Φάμπρεγκας στο 51' και τον Γουόλκοτ στο 53', οι γηπεδούχοι πήταν τη νίκη 3-1. Με κεφαλιά του Ιβάνοβιτς στο 58' μείωσαν οι "μπλε".

Απ' το Μιλάνο στο Ντουμπάι

Ο Κασάνο, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Σαμπντόρια, επισκέφτηκε για πρώτη φορά το προπονητικό κέντρο της Μίλαν, γνώρισε τους νέους του συμπαίκτες και από την Τρίτη θα προπονείται μαζί τους στο Ντουμπάι. Οι "ροσονέρι" θα μείνουν στο ασιατικό κρατίδιο μέχρι τις 3 Ιανουαρίου και θα πραγματοποιήσουν μία μίνι προετοιμασία, η οποία συμπεριλαμβάνει και ένα φιλικό με την Αλ Αχλί στις 2/1, όπου αναμένεται να κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του ο Κασάνο.

"Ο Κασάνο έφτασε σήμερα στο Μιλανέλο και γνώρισε τους νέους του συμπαίκτες, συμπεριλαμβανομένου και του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Από αύριο θα προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα στο Ντουμπάι με την άδεια της Σαμπντόρια", ανέφερε η σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της Μίλαν, η οποία δεν έχει κάνει και τυπικά δικό της μέχρι στιγμής τον 28χρονο άσο.

Κρέσιτς: "Καλύτερη στιγμή με την Φενέρ"

Ο Ντάριο Κρέσιτς μίλησε για τις καλύτερες στιγμές του ΠΑΟΚ το 2010, τονίζοντας πως η πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε ήταν η κορυφαία ανάμνηση που έχει να θυμάται.
Ο Κροάτης πορτιέρο έκανε... ταμείο για τη χρονιά που μας πέρασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Σπορ του Βορρά".

"Η ΤΣΣΚΑ είναι δυνατή. Όλες οι ομάδες πλέον είναι μεγάλες σε αυτήν τη φάση. Έχουμε όμως την ποιότητα να κοντράρουμε κάθε αντίπαλο και να τον κοιτάξουμε στα μάτια. Πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και κάνουμε ότι μπορούμε για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισής μας", είπε αρχικά και συνέχισε:
Για το ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ:
"Είναι αλήθεια ότι ήθελα πάρα πολύ να παίξω σε αυτόν τον αγώνα. Ήταν μια ευκαιρία για μένα, γιατί ποτέ δεν έκρυψα ότι στόχος μου είναι και η Εθνική ομάδα. Σέβομαι, όμως, την επιλογή του προπονητή."

Για το 2010:
"Η πιο όμορφη στιγμή και αυτή που δε θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου, είναι η στιγμή που ο Ζλάταν (Μουσλίμοβιτς), πέτυχε το γκολ μέσα στην Κωνσταντινούπολη εναντίον της Φενερμπαχτσέ. Ημουν πολύ ευτυχισμένος εκείνη τη στιγμή. Αισθανόμουν λες και πήραμε το… Τσάμπιονς Λιγκ. Νομίζω με τη Φενέρ στην Τούμπα ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια μου, ενώ το καλύτερο της ομάδας αυτό κατά της Βιγιαρεάλ."

Για την χειρότερη στιγμή του 2010:
"Με τον Ατρόμητο στην Τούμπα, ενώ η στιγμή που όλη η ομάδα νομίζω αισθάνθηκε πολύ άσχημα ήταν όταν αποκλειστήκαμε από τον Αγιαξ."

Για τον καλύτερο παίκτη του ΠΑΟΚ το 2010:
"Νομίζω ότι είναι ο Βιεϊρίνια που έκανε που έκανε πολύ καλές σεζόν και την προηγούμενη, αλλά και αυτήν που διανύουμε."

Τα κεφάλια μέσα στον Άρη

Tα κεφάλια μέσα έβαλαν οι ποδοσφαιριστές του Άρη που επέστρεψαν στις προπονήσεις ύστερα από την χριστουγεννιάτικη άδεια.

Απόντες από την προπόνηση οι Τόχα, Ρονάλντο Γκιάρο, Φατί, Νέτο και Ρουίζ οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας ήταν δικαιολογημένοι. Οι πρώτοι δύο είχαν πάρει μερικές ημέρες άδειας παραπάνω, η κακοκαιρία που πλήττει την Κεντρική Ευρώπη ήταν η αιτία που η πτήση του Φατί ακυρώθηκε ενώ Νέτο και Ρουίζ ενημέρωσαν έγκαιρα την διοίκηση πως έχασαν την πτήση τους και θα επιστρέψουν στην Θεσσαλονίκη αύριο.

Αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι, ευχάριστα νέα ήρθαν από τον Παπαζαχαρία ο οποίος ξεκίνησε τρέξιμο έπειτα από αρκετό καιρό ενώ Χουάνμα και Αγτζίδης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Στην Ίντερ ο Ρανόκια

Στην πρώτη της μεταγραφή επί ημερών Λεονάρντο προχώρησε η Ίντερ, παίκτης της οποίας πρέπει να θεωρείται ήδη ο Αντρέα Ρανόκια. Οι "νερατζούρι" βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με την Τζένοα για την απόκτηση του 22χρονου αμυντικού και το απόγευμα της Δευτέρας ο πατέρας και μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Μάρκο Ρανόκια, επιβεβαίωσε την οριστική συμφωνία.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Αντρέα άφησε το προπονητικό κέντρο της Τζένοα αυτό το απόγευμα. Τώρα, είναι σπίτι και πακετάρει τις βαλίτσες του, αλλά δεν ξέρω πότε θα φύγει για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο", είπε ο Ρανόκια για τον γιο του και χαρακτήρισε ως μια μεγάλη πρόκληση τη μεταγραφή του στην Ίντερ:

"Ο Αντρέα δεν μπορεί να το πιστέψει. Δε νομίζω να έχει καταλάβει ότι θα αγωνιστεί σε μία τόσο σημαντική ομάδα, όπως η Ίντερ. Δε φοβάται, είναι δυνατός χαρακτήρας και περιμένει αυτή την εμπειρία με ενθουσιασμό".

Όταν η Μίλαν μιλούσε και μοίραζε ρολόγια...

Αγωνιστική δράση δεν έχει στην Ιταλία λόγω εορτών, αλλά οι αποκαλύψεις για το Calciopoli συνεχίζονται, καθώς διέρρευσαν συνομιλίες της Μίλαν με βοηθούς διαιτητών που έπαιρναν και... δώρα! Στις συνομιλίες που βγήκαν στη δημοσιότητα ακούγεται ο Λεάντρο Μεάνι, που ήταν υπεύθυνος της Μίλαν για θέματα διαιτησίας εκείνη την εποχή, να μιλάει με βοηθούς διαιτητή πριν από το ντέρμπι Μίλαν-Γιουβέντους, στις 8 Μαΐου του 2005, όπου και κρίθηκε το Scudetto.

Οι συνομιλίες, που είναι... απανωτές, γίνονται το πρωί της 6ης Μαΐου, με τον Μεάνι να παίρνει τους βοηθούς για να τους ενημερώσει ο ίδιος -και όχι οι αρχιδιαιτητές- ότι θα είναι βοηθοί του Κολίνα.

Ο Μεάνι επικοινωνεί με τον βοηθό Πουλίζι... τρεις φορές το πρωί της 6ης Μαΐου του 2005, τον ενημερώνει ότι θα είναι στο ντέρμπι του «Σαν Σίρο», του λέει και ποιος θα είναι ο άλλος βοηθός, του κάνει σαφές ότι «συμπεριλήφθηκες στο ντέρμπι επειδή εμείς το θέλαμε και καταλαβαίνεις... Είναι το ντέρμπι που κρίνει το Scudetto», ενώ στη συνέχεια τον εξυπηρετεί...

Συγκεκριμένα, ο Μεάνι του αναφέρει ότι θα βρει εισιτήρια για τη γυναίκα του Πουλίζι και κάποιους φίλους του, αλλά θα πρέπει να τα παραλάβουν συγκεκριμένη ώρα σε συγκεκριμένο σημείο έξω από το «Σαν Σίρο», ενώ παράλληλα του λέει ότι θα του δώσει και ένα ρολόι αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ ως δώρο από τον Αντριάνο Γκαλιάνι!

Το καλοκαίρι του 2006 είχε θεωρηθεί αποδεικτικό στοιχείο κατά του Λουτσιάνο Μότζι το γεγονός ότι είχε δώσει σε ένα διαιτητή δύο φανέλες της Γιουβέντους, τις οποίες ήθελαν δύο φίλοι του...

Θέλει τον Φορτούνη η Γιουβέντους!

Πρόταση για την απόκτηση του Κώστα Φορτούνη έκανε στον Αστέρα Τρίπολης η Γιουβέντους. Η "βέκια σινιόρα" επιθυμεί ν' αποκτήσει δανεικό τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό, ο οποίος είναι και στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού. Μπάκος: "Δεν μπαίνουμε σε πλειστηριασμούς για τον Φορτούνη". Οι εμφανίσεις του Φορτούνη με την Ελπίδων και τον Αστέρα Τρίπολης, σε συνδυασμό με το ωραίο γκολ που είχε σημειώσει στο ντεμπούτο του στη Super League στο ματς με την ΑΕΚ, ανέβασαν τις... μετοχές του Φορτούνη. Οι ομάδες που θέλησαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους ήταν πολλές και δεν ήταν μόνο από την Ελλάδα.

Μπορεί αυτές τις ημέρες να έρχεται στο προσκήνιο η επιθυμία του Ολυμπιακού να εντάξει τον Φορτούνη στο δυναμικό του, ωστόσο, σύμφωνα με το arcadia-sports μία από τις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν κάνοντας συγκεκριμένη πρόταση για τον νεαρό μεσοεπιθετικό, ήταν η Γιουβέντους, η οποία ήθελε να αποκτήσει τον Φορτούνη δανεικό για έναν χρόνο με οψιόν αγοράς. Σκοπός της ''βέκια σινιόρα'' ήταν να πάρει και να ''χτίσει'' από την αρχή τον 18χρονο παίκτη έτσι ώστε στο άμεσο μέλλον να ήταν έτοιμος για την πρώτη ομάδα. Ωστόσο, η διοίκηση του Αστέρα δεν έμεινε ικανοποιημένης από την πρόταση του εκπροσώπου της ιταλικής ομάδας και έτσι δεν επήλθε η συμφωνία.

Η Γιουβέντους, πάντως, ακολουθεί τη συγκεκριμένη πολιτική με αρκετούς νεαρούς παίκτες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Δανού, Φρεντερίκ Σόρενσεν (γεννημένος το 1992 όπως και ο Φορτούνης), τον οποίο απέκτησε δανεικό για ένα χρόνο από την Λιούνγκμπι. Ο Σόρενσεν πήγε το καλοκαίρι στο Τορίνο και η προσαρμογή του ήταν τόσο γρήγορη που πήρε αμέσως χρόνο συμμετοχής σε ματς της Serie A.

Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, είναι δεδομένο ότι ο Φορτούνης είναι ένας από τους παίκτες που οι άνθρωποι των ερυθρόλευκων παρακολουθούν εδώ και καιρό, ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση.

Η στάση του Αστέρα Τρίπολης σε όλες αυτά τα ρεπορτάζ για τον Φορτούνη εκφράστηκε μέσα από δηλώσεις του ενός εκ των ιδιοκτητών της ομάδας, Δημήτρη Μπάκου, ο οποίος τόνισε ότι "η ομάδα της Αρκαδίας δε θέλει να μπει σε πλειστηριασμούς για τον Φορτούνη. Πρέπει πρώτα ο παίκτης να δείξει τα προσόντα του και μετά να γίνουν τέτοιες συζητήσεις".

Αποστολή στο Μπέρμιγχαμ

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, οι Άγγλοι συνεχίζουν να παίζουν ποδόσφαιρο και μάλιστα σε πιο εντατικούς ρυθμούς, με την 20ή αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ να διεξάγεται σε δύο "δόσεις", την Τρίτη και την Τετάρτη. 

Το βράδυ της Τρίτης (28/12), το πρόγραμμα κλείνει με την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μπέρμιγχαμ στο "Σεντ Άντριους". Ένα ματς με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μετράει έξι ισοπαλίες στα τελευταία επτά εκτός έδρας παιχνίδια της, ενώ η Μπέρμιγχαμ είναι αήττητη στα προηγούμενα τέσσερα ματς στο "σπίτι" της.

Νωρίτερα, η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τη συμπολίτισσά της, αλλά και με δύο παιχνίδια περισσότερα, υποδέχεται την Άστον Βίλα με μοναδικό στόχο τη νίκη μετά το άνετο πέρασμά της από το "Σεντ Τζέιμς Παρκ" με 3-1 επί της Νιουκάστλ.

Στα ματς της Τετάρτης, Άρσεναλ και Τσέλσι μετά το μεταξύ τους ντέρμπι αντιμετωπίζουν την Γουίγκαν (εκτός) και την Μπόλτον (εντός) αντίστοιχα, ενώ η προσπάθεια της Λίβερπουλ για ανάκαμψη συνεχίζεται απέναντι στη Γουλβς στο "Άνφιλντ".

Το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ:  

Τρίτη 28/12  
Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα
Στόουκ-Φούλαμ
Σάντερλαντ-Μπλάκπουλ
Τότεναμ-Νιουκάστλ
Γουέστ Μπρομ-Μπλάκμπερν
Γουέστ Χαμ-Έβερτον
Μπέρμιγχαμ-Μάντσεστερ Γ.

Τετάρτη 29/12
Τσέλσι-Μπόλτον
Γουίγκαν-Άρσεναλ
Λίβερπουλ-Γουλβς

Ρεβεγιόν στο γήπεδο…

Πρωτοχρονιά στο γήπεδο θα κάνουν οι παίκτες του Ατρόμητου, σύμφωνα με το πρόγραμμα προπονήσεων που ανακοινώθηκε σήμερα από τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Δώνη.

Οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου του Περιστερίου επέστρεψαν από τη χριστουγεννιάτικη άδειά τους και οι προπονήσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα ενόψει του αγώνα με τη Λάρισα στις 4 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής.

Όσον αφορά στα προβλήματα, οι Γιάννης Σκόνδρας και Φώτης Καραγκιολίδης, επέστρεψαν με αμυγδαλίτιδα και δεν προπονήθηκαν, καθώς έλαβαν φαρμακευτική αγωγή και έπειτα αποχώρησαν. Η φανέλα του νεοαποκτηθέντα τερματοφύλακα, Σαρλ Ιτάνζ, θα φέρει το νούμερο «1» στη φανέλα του.

Άρης ή… Τάκης;

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες μέρες, προκειμένου να δούμε που θα συνεχίσει, τελικά, την καριέρα του ο Κώστας Μήτρογλου.

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού είναι δεδομένο ότι δεν θα παραμείνει στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων» και θέλει να πάει κάπου -δανεικός- όπου θα έχει χρόνο συμμετοχής. Ο Πανιώνιος φέρεται να είναι (με… όπλο του τον Τάκη Λεμονή) πιο κοντά στον 22χρονο, αλλά στο «κόλπο» για την απόκτησή του έχει μπει πολύ δυνατά και ο Άρης.

Ο Μήτρογλου έχει σε πολύ μεγάλη εκτίμηση των τεχνικό των «κυανέρυθρων» και γνωρίζει καλά ότι αν αποφασίσει να μετακομίσει στη Νέα Σμύρνη, πολύ δύσκολα θα βγαίνει από την ενδεκάδα του Πανιωνίου… Όχι μόνο γιατί η εκτίμηση είναι αμοιβαία, αφού ο Τάκης Λεμονής πίστεψε και πιστεύει στις δυνατότητές του (γι' αυτό και τον έφερε στον Ολυμπιακό το 2007 από την Γκλάντμπαχ), αλλά και γιατί, κυρίως, ο «ιστορικός»… «πονάει» στην επίθεση, πιο πολύ από κάθε άλλη ομάδα του πρωταθλήματος -9 γκολ σε 15 αγώνες.

Από την άλλη, βέβαια, τα δεδομένα ενδέχεται να αλλάξουν, καθώς οι δηλώσεις του μάνατζερ του παίκτη στο Gazzetta.gr, Γιάννη Λόμη -«…ξέρουμε για το ενδιαφέρον του Πανιωνίου, τον σεβόμαστε, αλλά θεωρώ ότι ο Άρης είναι καλύτερη επιλογή»- περιέπλεξαν το θέμα

Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις και ο Κώστας Μήτρογλου, είτε θα μετακομίσει δίπλα στον Πειραιά, είτε θα ανηφορίσει προς Θεσσαλονίκη μεριά…

Ο Μήτρογλου για τον Άρη!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να θέλει να τον δώσει στον Πανιώνιο, αλλά ο Κώστας Μήτρογλου δεν κρύβει την επιθυμία του: «Θέλω να παίξω στον Άρη»!
Ο διεθνής παίκτης του Ολυμπιακού το έχει πει και στη διοίκηση του Ολυμπιακού,υπάρχει πρόταση του Άρη για τον Μήτρογλου,αλλάόλα εξαρτώνται από τη διοίκηση του Ολυμπιακού, που θέλει να πάρει τον Μανιάτη από τον Πανιώνιο και να δώσει δανεικό τον Μήτρογλου στην ομάδα της Ν. Σμύρνης.
Η παρουσία του Κούπερ στην ομάδα του Άρη αποτελεί και τη μεγάλη πρόκληση για τον Μήτρογλου, που ξέρει ότι ο προπονητής του Άρη θα τον βοηθήσει να βελτιωθεί σε πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο.

Η UEFA για το «AEL FC ARENA»

Αφιέρωμα για το νέο γήπεδο της Λάρισας φιλοξενεί το επίσημο περιοδικό της UEFA («UEFA direct») στο τεύχος του Ιανουαρίου. Το έντυπο το οποίο εκδίδεται κάθε μήνα χαρακτηρίζει το «στολίδι» του Κάμπου ως το «πιο μοντέρνο γήπεδο στην Ελλάδα».

Το περιοδικό της UEFA αναφέρεται επίσης στον πρόεδρο της ομάδας, Κώστα Πηλαδάκη, ο οποίος «εγγυήθηκε προσωπικά ότι θα καλύψει το κόστος των 45 εκατ. ευρώ που στοίχισε η κατασκευή του γηπέδου».

Επιπλέον παρουσιάζει όλες τις υπηρεσίες και τις ανέσεις που προσφέρει το νέο γήπεδο των «βυσσινί», ενώ τονίζει ότι το πρώτο διεθνές φιλικό της Εθνικής Ελλάδας για το 2011 θα διεξαχθεί στο «AEL FC ARENA», στις 9 Φεβρουαρίου, κόντρα στον Καναδά.

Μουρίνιο: "Θαυμάσια επιλογή ο Λεονάρντο"

Υπέρ της πρόσληψης του Λεονάρντο από την Ίντερ τάχθηκε ο Ζοζέ Μουρίνιο, με δηλώσεις του στην "Gazzetta dello Sport".
"Είναι θαυμάσια επιλογή. Πρέπει να τον στηρίξουν με τον ίδιο τρόπο που έκαναν και με εμένα. Είναι πολύ καλός. Ζητώ από τους οπαδούς της Ίντερ να τον βοηθήσουν. Την περασμένη σεζόν απέδειξε ότι ο προπονητής μεγάλης αξίας. Είναι ένας καταπληκτικός επαγγελματίας. Μπορεί να αφιέρωσε αρκετά χρόνια στην Μίλαν, αλλά τώρα θα κάνει το ίδιο και με την Ίντερ και μάλιστα με μεγάλο πάθος. Ειλίκρινά του εύχομαι καλή επιτυχία. Σας παρακαλώ στηρίξτε τον", ήταν τα λόγια του Μουρίνιο.

Φουντώνει η κόντρα

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα μεταξύ του Απόστολου Βέλλιου και του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο Έλληνας τεχνικός απάντησε στα όσα υποστήριξε ο νεαρός επιθετικός, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Novasports.gr, αφήνοντας αιχμές για τον χρόνο συμμετοχής που είχε έως τώρα στο πρωτάθλημα.
Ο Βέλλιος είχε τονίσει στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Novasports.gr: «Δεν νομίζω ότι είναι μόνο θέμα δικό του, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι, μην πω τεράστιο, ανήκει στον προπονητή μου».
Από την πλευρά του, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα: «Πρώτον, εγώ ξέρω ότι ο Βέλλιος έχει πάρει φέτος το διπλάσιο χρόνο συμμετοχής σε σχέση με πέρυσι. Δεύτερον, κάθε παίκτης που δεν αγωνίζεται πολύ στους επίσημους αγώνες έχει το δικαίωμα να παραπονιέται, κάτι που το θεωρώ απόλυτα λογικό και, τρίτον, αυτήν τη στιγμή υπάρχουν καλύτεροι παίκτες στον Ηρακλή που παίρνουν χρόνο συμμετοχής».
Τέλος, λεπτομέρειες απομένουν για την ολοκλήρωση των μετεγγραφών των Σεμπαστιάν Ρόμπλες και Σάνι Καϊτά, οι οποίοι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθούν στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο πρώτος συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα, προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης, ενώ ο δεύτερος αναμένεται να απαντήσει θετικά στην πρόταση που του έχει καταθέσει ο «γηραιός».

Αποφασισμένος ο Ρουίζ

Έτοιμος να επιστρέψει στο βασικό σχήμα του Άρη εμφανίζεται ο Κάρλος Ρουιζ. Ο επιθετικός από τη Γουατεμάλα υπογράμμισε πως είναι ευχαριστημένος από τη χρονιά που φεύγει, ενώ συμπλήρωσε πως θα προσπαθήσει να πετύχει ακόμα περισσότερα το νέο έτος.
Ο Ρουίζ μίλησε στην εφημερίδα «Pensa Libre» και τόνισε: «Ήταν μια χρονιά προκλήσεων και των μεγάλων στόχων. Ο μεγαλύτερος στόχος μου για το επόμενο έτος είναι να επανακτήσω τη θέση μου στην ομάδα, τον οποίο έχασα μετά από τραυματισμό στον αστράγαλο, και να γράψω ιστορία με τον Άρη στο Europe League».
Το δημοσίευμα συμπλήρωσε για την επίσκεψη του παίκτη των «κίτρινων» στην πατρίδα του: «Ο Κάρλος Ρουίς έκανε μια γρήγορη επίσκεψη των 48 ωρών, με πρωταρχικό στόχο να βρεθεί με τις κόρες του, Samantha και Andrea, καθώς και με τη Μαρία τη μητέρα του , ενώ είχε ακόμη την ευκαιρία να δει τους φίλους από την παιδική τους ηλικία και κάποιοι παλιούς συμπαίκτες όπως είναι οι Πεζαρόσι, Κριστιάν Γκαρσία και Αρτούρο».

ΒΟΛΕΪ ΑΡΗ: Φεύγει ο Ρουμελιώτης, δεν έρχεται ο Αρμενάκης!

Δεν δέχεται τη μείωση αποδοχών ο Νίκος Ρουμελιώτης και αποχωρεί από το βόλεϊ του Άρη μετά τον αγώνα με την Πάτρα. Δήλωσε μάλιστα ότι θα μιλήσει μετά από αυτό το παιχνίδι και όχι νωρίτερα για την απόφασή του.
Ο επίσημος Άρης «ψάχτηκε» για τον Απόστολο Αρμενάκη, αλλά αυτός υπέγραψε σήμερα σε ομάδα του Μπαχρέιν!!
Ο διεθνής διαγώνιος, απέριψε τις προτάσεις του Άρη και του Επίκουρου, συμφώνησε τελικά με την ομάδα Νέρμπα και είπε ότι είναι ευκαιρία για τους Έλληνες παίκτες να ανοίξουν τα φτερά τους για άλλες χώρες!
Ο Άρης άρχισε να ψάχνει άλλη λύση, αλλά η απώλεια Ρουμελιώτη είναι σημαντικότατη

Αρχίζει να πείθεται ο Μήτρογλου!

Προβάρει τα κυανέρυθρα ο Μήτρογλου! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιθετικός του Ολυμπιακού αρχίζει να πείθεται να συνεχίσει την καριέρα του στον Πανιώνιο. Πλησιάζει και ο Ντάριο Φερνάντες. Καμία πρόταση (από κανέναν) για «Κούμο»-Μανιάτη. Επέστρεψαν, για να ξαναφύγουν οι «κυανέρυθροι»… Χριστουγεννιάτικος μποναμάς.

Ο… κανονιέρης παρέμεινε «καρακάξα»

Τα αγγλικά ΜΜΕ τον είχαν σχεδόν ντύσει στα χρώματα της Άρσεναλ… Ωστόσο, αυτός τα διέψευσε όλα και μάλιστα, πανηγυρικά.

Ο Στίβεν Τέιλορ έβαλε τέλος στη φημολογία που τον ήθελε να μετακομίζει στο Λονδίνο, ανανεώνοντας τη συνεργασία του με την Νιούκαστλ.

Ο 24χρονος αμυντικός υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τις «καρακάξες» διάρκειας 5,5 ετών και θα παραμείνει κάτοικος «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα παραμείνω στην ομάδα. Ήρθα εδώ όταν ήμουν παιδί και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να εκπληρώσω τις προσδοκίες μου, εδώ, στο σύλλογο της γενέτειράς μου» είπε ο Τέιλορ αφού «έπεσαν» οι υπογραφές.

Το προηγούμενο συμβόλαιό του έληγε το ερχόμενο καλοκαίρι και το περασμένο καλοκαίρι είχε μπει στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών, καθώς δεν τα έβρισκε με την διοίκηση στις διαπραγματεύσεις.

Καναβάρο: «Δεν έχει να αποδείξει τίποτα ο Μπουφόν»

Την υπεράσπιση του Τζανλουίτζι Μπουφόν απέναντι στον Λουίτζι Ντελ Νέρι ανέλαβε ο Φάμπιο Καναβάρο. Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, ο τεχνικός της Γιουβέντους δήλωσε πως έχει ενδοιασμούς για τον Ιταλό τερματοφύλακα, όσον αφορά την προσφορά του στους «μπιανκονέρι» φέτος.

«Γελάω όταν βλέπω τέτοια δημοσιεύματα. Ο Τζίτζι (Μπουφόν) είναι μια χαρά και σύντομα θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους. Έχει το νούμερο ένα χαραγμένο στο δέρμα του και δεν έχει ανάγκη να αποδείξει τίποτα» είπε στους εκπροσώπους του Τύπου ο πρώην αμυντικός της “Γηραιάς Κυρίας”.

Βιτόλο: «Έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ»

Ο Βίκτορ Βιτόλο μίλησε σήμερα στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή Revolution για το παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρου που οργάνωσε στην Τενερίφη και όχι μόνο. Αρχικά για τον συγκεκριμένο αγώνα είπε: «Είμαι εξαντλημένος από τις χθεσινές υποχρεώσεις, αλλά από τη στιγμή που όλα γίνονται για παιδιά που έχουν ανάγκη, αυτό είναι κάτι ευχάριστο. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί ο κόσμος ανταποκρίθηκε και ενώθηκε γι’ αυτόν το σκοπό. Αυτό με γέμισε σαν άνθρωπο και με έκανε πολύ χαρούμενο. Η δουλειά μου είναι το ποδόσφαιρο και αυτό μου δίνει πολύ ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθώ και με κάτι παραπάνω. Θα προσπαθήσω, όσο είμαι ποδοσφαιριστής, όσο μπορώ, να συνεχίσω να κάνω αυτό το παιχνίδι κάθε χρόνο και να βοηθήσω κάποιους ανθρώπους να ανακουφιστούν».
Για τον χρόνο που χρειάστηκε ώστε να προετοιμάσει το φιλικό, υπογράμμισε: «Στα τέσσερα χρόνια που πραγματοποιώ αυτό το παιχνίδι, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα κάθε χρόνο, γιατί το γεγονός γίνεται πιο γνωστό και μεγαλύτερο. Όμως είναι δύσκολο να βρεις χορηγούς για να στηρίξουν οικονομικά το εγχείρημα. Η προετοιμασία διαρκεί περίπου πέντε μήνες, όμως υπάρχει γενικά ο χρόνος για να κάνω κάτι τέτοιο. Αυτό που με ικανοποιεί είναι το αποτέλεσμα. Αυτό είναι που μετράει για μένα και ξεχνάω την κούραση.».
Για τη βοήθεια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και των συμπαικτών του τόνισε: «Φυσικά, δε θα μπορούσα να μην είναι ευγνώμων προς την ομάδα του ΠΑΟΚ, που προσέφερε τον εξοπλισμό, τα ρούχα και τις φανέλες για το φιλικό, όπως ευχαριστώ και τους συμπαίκτες μου, αφού όλοι τους έδωσαν χρήματα για αυτόν το σκοπό».
Για το αν θα μπορούσε να διοργανώσει ένα αντίστοιχο φιλικό στην Ελλάδα: «Είναι πολύ δύσκολο, γιατί δε γνωρίζω πώς λειτουργούν στην Ελλάδα οι δημόσιοι οργανισμοί. Αν το έκανα κάποια στιγμή στην Ελλάδα, θα χρειαζόμουν τη βοήθεια πολλών ανθρώπων. Θα ήταν τιμή μου να γινόταν έναν αντίστοιχο παιχνίδι και στην Ελλάδα. Στην Τενερίφη γνωρίζουν, πλέον, ότι δε γίνονται Χριστούγεννα χωρίς αυτό το παιχνίδι και όσο θα είμαι εγώ ποδοσφαιριστής, θα διεξάγεται κάθε Χριστούγεννα αυτό το παιχνίδι.
Για την κρίση στην Ελλάδα και την Ισπανία είπε: «Θεωρώ λάθος να μπερδεύονται ή να συνδέονται τα κοινωνικά προβλήματα με το ποδόσφαιρο. Αυτή η κρίση είναι παγκόσμια και την διακρίνουμε όλοι. Στον κόσμο υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων. Αυτοί που παλεύουν για να θρέψουν την οικογένειά τους και αυτοί που κλέβουν τον κόσμο. Το ποδόσφαιρο αποτελεί μία διαφυγή για τον κόσμο που έχει προβλήματα. Ο κόσμος δεν πρέπει να πιστεύει ότι οι ποδοσφαιριστές δεν επηρεάζονται από την κρίση. Όλοι έχουν οικογένειες που πρέπει να στηρίξουν και καταλαβαίνουν τι γίνεται. Κάθε ποδοσφαιριστής που φοράει τη φανέλα του ΠΑΟΚ έχει από πίσω του ανθρώπους που πρέπει να στηρίξει».
Για τον τραυματισμό του και την αποθεραπεία του τόνισε: «Έχουν περάσει δέκα μέρες από την εγχείρηση. Είναι δύσκολο, μιλάω με τους γιατρούς και μου έχουν πει ότι είναι φυσιολογικό ό,τι νιώθω. Ανυπομονώ να επιστρέψω στις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ γιατί είναι και για μένα δύσκολο να μένω εκτός».
Για το αν το νέο έτος αποτελεί μία πρόκληση για τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους απάντησε: «Το γεγονός ότι παίζουμε σε τρεις διοργανώσεις είναι ο καρπός της πολύ καλής δουλειάς που έγινε πριν φτάσουμε σε αυτήν τη χρονιά, το 2011. Όλοι είμαστε χαρούμενοι και δε θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε να ευχαριστούμε τον κόσμο, τους φιλάθλους μας, γιατί χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαμε να φτάσουμε ως εδώ».
Όσο για τι θα ήθελε να του φέρει ο Άγιος Βασίλης, αν αυτός υπάρχει… είπε: «Καταρχάς, υπάρχει Άγιος Βασίλης. Εύχομαι να φέρει υγεία σε όλο τον κόσμο και την οικογένειά του. Σε προσωπικό επίπεδο, εύχομαι να μου φέρει έναν τίτλο. Αυτός είναι ο στόχος και η επιθυμία μου».

Η Ουρακάν ενδιαφέρεται για Λίμα (Ηρακλή)

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Liberal», η Ουρακάν, που θέλει να καλύψει στην Clausura το χαμένο έδαφος από την Apertura, ενδιαφέρεται για τον αμυντικό του Ηρακλή Πάμπλο Λίμα, ο οποίος έως τώρα κάνει πολύ καλές εμφανίσεις με τους «κυανόλευκους».
Η Ουρακάν έχει αποκτήσει τους Κριστιάν Μαϊδάνα από τη Σπαρτάκ Μόσχας και Κλαούδιο Γκέρα από την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα ντε Εκουαδόρ και ήδη στη λίστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα βρίσκεται ο Λίμα.
Ο Ηρακλής φυσικά δεν έχει ιδέα περί του θέματος και είναι απόλυτα καλυμένος, αφού ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο.
Στην ίδια λίστα υπάρχει και το όνομα του Χαβιέ Κάμπορα.

Ίντερ καλεί… Μαλντίνι!

Η έκφραση «το αφεντικό τρελάθηκε» ταιριάζει… γάντι στον πρόεδρο της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι, ο οποίος έχει βαλθεί να φέρει στο «Μεάτσα» πολλές από τις προσωπικότητες που μεγαλούργησαν τα προηγούμενα χρόνια στη συμπολίτισσα Μίλαν. Έτσι, μετά την επίσημη ανακοίνωση της πρόσληψης του Λεονάρντο στην τεχνική ηγεσία των «νερατζούρι» και τη γνωστοποίηση πως ο Βραζιλιάνος Κακά αποτελεί στόχο των πρωταθλητών Ευρώπης στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη, ο Μοράτι έχει βάλει στο μάτι και τη ζωντανή ιστορία της Μίλαν που ακούει στο όνομα Πάολο Μαλντίνι.

Το γεγονός πως ο 42χρονος παλαίμαχος πέρασε όλη του την 25ετή ποδοσφαιρική καριέρα στους «ροσονέρι», κάνει από μόνο του το ενδεχόμενο μετακίνησης του Μαλντίνι να μοιάζει εξόχως συναρπαστικό. Ο ισχυρός άνδρας της Ίντερ θέλει να προσφέρει διοικητικό πόστο στον πρώην αμυντικό της Μίλαν, είδηση την οποία έφερε πρώτη στο «φως» η «Gazzetta dello Sport» και ακολούθως αναδημοσιεύτηκε από αρκετά ιταλικά sites.

Το ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας μάλιστα, αναφέρει πως οι δύο άνδρες ενδέχεται να μπουν σε διαπραγματεύσεις εντός των προσεχών ημερών, ενώ προσθέτει πως ο αμοιβαίος σεβασμός που υπάρχει και τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Μαλντίνι που αρέσουν στον Μοράτι, θα μπορούσαν να επιφέρουν τη μεταξύ τους συμφωνία.

Πόρτα εξόδου

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η λίστα των παικτών που θα αποχωρήσουν από την Τούμπα. Ο Μάκης Χάβος δεν έχει μείνει ικανοποιημένος με αρκετούς παίκτες του ΠΑΟΚ και όπως αποφασίστηκε με τη διοίκηση της ομάδας, θα γίνουν κινήσεις είτε για να παραχωρηθούν ορισμένοι ποδοσφαιριστές ως δανεικοί, είτε για να λυθεί η συνεργασία τους με τον «Δικέφαλο» του Βορρά.
Η διοίκηση του ΠΑΟΚ θέλει να μειώσει τα έξοδα της ομάδας και κυρίως να ξεφορτωθεί συμβόλαια παικτών, που δεν προσφέρουν τίποτα στην ομάδα. Για αυτό τον λόγο και οι Ζαγοράκης, Κωνσταντινίδης και Χάβος μελετούν το ρόστερ της ομάδας και σκέφτονται το ενδεχόμενο ξεκαθαρίσματος των όσων δεν υπολογίζονται. Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης είναι το πρώτο φαβορί για να παραχωρηθεί δανεικός τον Ιανουάριο, ενώ ο Λούσιο Φιλομένο είναι ένα από τα ονόματα, που θα κληθούν να αναζητήσουν άμεσα τον νέο σταθμό της καριέρας τους.
Επίσης, στη λίστα των παικτών που δεν υπολογίζονται από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ είναι και ο Σαβίνι, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν. Ο Χάβος μελετάει διάφορες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν προταθεί στους «ασπρόμαυρους» και περιμένει τις εξελίξεις στα διοικητικά, προκειμένου να δει αν θα γίνουν μετεγγραφικές κινήσεις τον Ιανουάριο.

Ο Κακά δεν φεύγει από την Ρεάλ Μαδρίτης

Με τον πλέον σαφή τρόπο, ο Κακά διέψευσε την φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με την οποία θα ακολουθούσε τον Λεονάρντο στην Ιντερ. Οπως είναι γνωστό, ο Βραζιλιάνος προπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ιταλικής ομάδας και σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο ιταλικός Τύπος υποστήριζε ότι ο Κακά -που είναι φίλος του Λεονάρντο- θα έπαιρνε μεταγραφή για τους «νερατζούρι».
Ομως ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, έσπευσε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Είμαι καλά εδώ και δεν σκέπτομαι να φύγω από την ομάδα».

Αναμονή για Καϊτά

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να τελειώσει το θέμα του Σάνι Καϊτά για τον Ηρακλή. Ο διεθνής Νιγηριανός παίκτης φέρεται να έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τους ιθύνοντες του «γηραιού» και το μόνο που απομένει είναι να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης φέρεται να έχει δώσει την συγκατάθεσή του για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης μετεγγραφής και το μόνο που απομένει είναι να πέσουν οι υπογραφές.
Από εκεί και πέρα, συνεχίζονται τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Πάμπλο Λίμα να βρίσκεται στο στόχαστρο της Ουρακάν. Ο Ουρουγουανός μπακ του Ηρακλή δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2012, όμως η εφημερίδα «Liberal» αναφέρει πως οι ιθύνοντες της Ουρακάν είναι έτοιμη να προχωρήσει σε πρόταση απόκτησης του έμπειρου ποδοσφαιριστή. Από την πλευρά του Ηρακλή τονίζεται πως δεν υπάρχει καμία πρόταση για την παραχώρηση του Πάμπλο Λίμα.

Ο (αχόρταγος) Λεμονής θέλει και Εντίνιο

Ο Πορτογάλος επιθετικός αποχωρεί από τη Μάλαγα και ο Έλληνας τεχνικός τον θέλει στον Πανιώνιο.
Το ζήτημα είναι ότι τα οικονομικά των «κυανέρυθρων» δεν επιτρέπουν πολλά «ανοίγματα», ενώ όπως σας έχουμε ενημερώσει Ολυμπιακός και «Ιστορικός» έχουν συμφωνήσει για τον δανεισμό του Μήτρογλου.
Καλός ο Εντίνιο, αλλά είναι σαφές ότι ο Λεμονής προτιμάει τον 22χρονο επιθετικό των «ερυθρόλευκων». Εκτός αν γίνει το… κόλπο γκρόσο στην Πλατεία και φτιάξουν το νέο επιθετικό δίδυμο της ομάδας.

Μετά την Πρωτοχρονιά οι Άραβες για ΠΑΟΚ

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης αναχώρησε με την οικογένειά του για ολιγοήμερες διακοπές, οι υπόλοιποι του δ.σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ομοίως και ο Οντάί Ελ Σαμαρί βρίσκεται ακόμη στο Κατάρ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν από κύκλους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η επόμενη συνάντηση μεταξύ των δυο πλευρών θα γίνει τη νέα χρονιά, αφού τότε θα επιστρέψει στην Ελλάδα ο εκπρόσωπος των Αράβων, υποψηφίων επενδυτών.
Ο Ζαγοράκης στις συζητήσεις με τους συνεργάτες του δε διστάζει να λέει: «Εμείς κάναμαε ότι μπορούσαμε, απο δω και πέρ, περιμένουμε τους υποψήφιους επενδυτές να υλοποιήσουν την προφορική συμφωνία μας».
Η ουσία είναι ότι έχουν πλέον «ονοματεπώνυμο» και εάν δεν προχωρήσει το deal θα εκτεθούν όλοι αυτοί που ενεπλάκησαν στη διαδικασία. Όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ πάντως, θέλει να γίνει η συμφωνία και να μπουν χρήματα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που δεν έχει άλλο τρόπο να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στην Ελλάδα. Μόνο με μεταγραφές και οικονομική ευχέρεια θα υπάρξει ανοδική πορεία…

Μετά τον Κάλβο, ακολουθεί και άλλος βασικός…

Στον Άρη, ο Κούπερ πιάνει και πάλι από σήμερα δουλειά με μοναδικό πλέον στόχο την εκκαθάριση στο ποδοσφαιρικό τμήμα, τις αποδεσμεύσεις κάποιων παικτών που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα και φυσικά τις μεταγραφές, που θα γίνουν με δικές του εισηγήσεις. Η επικοινωνία του με τον Μανέλ Φερέρ είναι δεδομένη, οι θέσεις στις οποίες χρειάζεται ενίσχυση ο άρης επίσης δεδομένες, άρα απομένει η συζήτηση με τη διοίκηση της ΠΑΕ για τις οριστικές αποφάσεις.
Μετά τον Κάλβο που δόθηκε δακνεικός στην Πάρμα, ένας ακόμη βασικός παίκτης αναμένεται να δει την πόρτα της εξόδου μέσα στην εβδομάδα, ίσως και ένας τρίτος. Από αύριο θα συζητήσουν με Αθανασιάδη-Ζαμπέτα το ενδεχόμενο της ανανέωσης της συνεργασίας τους, αλλά αυτό μάλλον θα οριοθετηθεί για αργότερα, αφού υπάρχουν άλλα θέματα που πρέπει να τακτοποιηθούν νωρίτερα, όπως αυτό του έμψυχου υλικού. Η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης έχει εξουσιοδοτήσει εν λευκώ τον Κούπερ να πάρει τις αποφάσεις και με την επιστροφή του από τις διακοπές θα πέσουν όλα τα ονόματα στο τραπέζι. Ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της ΠΑΕ θα γίνουν και οι προσθήκες. Εάν δεν υπάρχουν χρήματα, θα αρκεστούν σε φτηνότερες λύσεις. Η πρόκριση όμως στην επόμενη φάση της Europa League θα φέρει περίπου 1 εκ. ευρώ στα ταμεία της ομάδας, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα τη διοίκηση…

Μέσι: «Ζήτησα δώρο από τον Άγιο Βασίλη»

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να ευχηθεί να κατακτήσει ένα τρόπαιο με την εθνική ομάδα της Αργεντινής βρήκε ο Λιονέλ Μέσι.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα και υποψήφιος για τη «Χρυσή Μπάλα» με αφορμή τις εορταστικές ημέρες που περνάμε δήλωσε ότι -…σαν παιδί κι αυτός- ζήτησε ένα δώρο από τον Άγιο Βασίλη. Τι; Μα το Κόπα Αμέρικα…

«Το 2011 θέλω να κατακτήσω έναν τίτλο με την εθνική ομάδα», τόνισε ο Λιονέλ Μέσι από την Αργεντινή όπου βρίσκεται… «Ζήτησα από τον Άγιο Βασίλη για δώρο το Κόπα Αμέρικα. Θα κάνω τα πάντα για να κατακτήσω το τρόπαιο. Είναι ένα δώρο που θέλω να προσφέρω στους Αργεντινούς. Οι φίλαθλοι στην πατρίδα μου δικαιούνται μια σπουδαία χρονιά», κατέληξε.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί από 1-24 Ιουλίου στην Αργεντινή.

Πανευτυχής ο Πορτίγια

Χαρούμενος που θα συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη, εμφανίστηκε ο Κριστιάν Πορτίγια. Ο Ισπανός μέσος, ο οποίος είναι η πρώτη μετεγγραφική κίνηση των «κίτρινων» στο μετεγγραφικό παζάρι του χειμώνα, τόνισε πως ήδη έχει αρχίσει να μαθαίνει αρκετά πράγματα για τη νέα του ομάδα. Ο Πορτίγια μίλησε στην «elcomerciodigital».
Αρχικά, ο Ισπανός παίκτης τόνισε: «Είναι αλήθεια ότι θα παίξω στον Άρη. Πιστοποιήθηκε η συμφωνία πριν από μια εβδομάδα. Η Σπόρτινγκ ήθελε να με παραχωρήσει δανεικό στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, τελικώς εγκατέλειψε αυτήν τη σκέψη υπολογίζοντας και τα δικά μου θέλω. Από τη στιγμή μάλιστα που παρουσιάστηκε το ενδιαφέρον του Αρη. Πλέον είμαι προσηλωμένος στο να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του Άρη. Προσπάθησα με όλες τις δυνάμεις ώστε να κερδίσω χρόνο συμμετοχής, αποδείχθηκε όμως ότι δεν κατάφερα να πείσω τον προπονητή. Ενδεχομένως να μπορούσα να προσφέρω σε κάποιους τομείς, αλλά δεν έπαιζα. Οι αποφάσεις ανήκουν στον προπονητή και δεν θα ήθελα να εμπλακώ σε αυτές. Δεν μπορώ να πω όμως ότι φεύγω πληγωμένος. Αντιθέτως, νιώθω ευγνώμων απέναντι στο κλαμπ, στους οπαδούς για τη συμπεριφορά που είχαν όσο ήμουν στο Χιχόν. Η Σπόρτινγκ μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην πρώτη ομάδα και δεν μπορώ παρά να την ευχαριστήσω».
Στην συνέχεια, συμπλήρωσε: «Δεδομένης της απόφασης της Σπόρτινγκ να μην με αφήσει ελεύθερο, είχα ως δεύτερη επιλογή να παίξω στη δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ, αλλά δεν ήταν κάτι που θα μπορούσε να με ενθουσιάσει. Ο Άρης μου πρόσφερε μια ευκαιρία προκειμένου να λειτουργήσω σε ένα διαφορετικό περιβάλλον και κυρίως, να αγωνιστώ σε μια ομάδα που παίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οπως καταλαβαίνετε, αυτό που παρουσιάστηκε ήταν κάτι πολύ σπουδαιότερο από αυτό που περίμενα. Κάθε παίκτης θα ήθελε να αντιμετωπίσει μια ομάδα όπως η Μάντσεστερ Σίτι και αυτό θα συμβεί σε μένα σε περίπου δύο μήνες. Είναι πραγματικά υπέροχο, αυτός είναι άλλωστε ένας από τους λόγους που νιώθω ευτυχισμένος που θα παίξω στον Άρη».
Τέλος, ο παίκτης της Σπόρτινγκ Χιχόν τόνισε: «Δεν φοβάμαι την πρόκληση. Παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα και ελπίζω να τα πάω καλά. Στον Άρη βρίσκεται και ο Οριόλ και ξέρω ότι είναι τρισευτυχισμένος. Του αρέσει το περιβάλλον και η ομάδα. Οπότε στο μυαλό μου βρίσκεται πλέον το τι πρέπει να κάνω για να πείσω τον προπονητή που μου έδειξε εμπιστοσύνη».

Μίκελ: «Άρσεναλ ίσον Νασρί»

Το εγκώμιο του Σαμίρ Νασρί «έπλεξε» ο Τζον Όμπι Μίκελ, ενόψει του μεγάλου ντέρμπι του Λονδίνου μεταξύ Άρσεναλ και Τσέλσι.

Ο χαφ των «μπλε» εξήρε τον τρόπο που προετοιμάζει την ομάδα του ο Κάρλο Αντσελότι, τονίζοντας πως οι πρωταθλητές Αγγλίας θα σταθούν στο «ύψος» του το βράδυ της Δευτέρας.

«Όταν μιλάς για την Άρσεναλ την παρούσα χρονική στιγμή, τότε μιλάς για τον Σαμίρ Νασρί. Είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης τους και ο πιο επικίνδυνος για εμάς στο μεταξύ μας ντέρμπι» επεσήμανε στην επίσημη ιστοσελίδα των Λονδρέζων, ο Νιγηριανός μέσος, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Υπάρχουν επίσης ο Τζακ Γουίλσιρ, ο οποίος είναι ένα μεγάλο ταλέντο και ο Άλεξ Σονγκ, ο οποίος αγωνίζεται αρκετό καιρό με τη φανέλα της Άρσεναλ και εντυπωσιάζει κόσμο».

Αναφερόμενος στο λονδρέζικο ντέρμπι υπογράμμισε: «Είχαμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Προπονηθήκαμε ως ομάδα και επικεντρωθήκαμε στην φυσική μας κατάσταση και την τακτική, ώστε με την σέντρα του ματς να είμαστε 100% έτοιμοι».

Φέργκιουσον: «Μπορούσαμε κι άλλα γκολ»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Σάντερλαντ με 2-0, ωστόσο ο προπονητής της πρώτης, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τόνισε πως οι «κόκκινοι διάβολοι» θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κι άλλα γκολ στο εν λόγω παιχνίδι.
«Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, θα μπορούσε να έχει βάλει 4-5 γκολ. Είχε απίστευτες ευκαιρίες. Να φανταστείτε, ήταν απογοητευμένος με το σκορ του πρώτου ημιχρόνo. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, είχαμε δοκάρι και ο αντίπαλος τερματοφύλακας έκανε εκπληκτικές επεμβάσεις. Η αλήθεια είναι όμως, πως μετά το 2-0 κατεβάσαμε ταχύτητα».

Για τον Ρούνεϊ, είπε
«Ο Ρούνεϊ είχε μερικές καλές ευκαιρίες. Ήταν πολύ άτυχος στη φάση που προσπάθησε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα και τα υπόλοιπα σουτ που έκανε, τα απομάκρυνε ο γκολκίπερ. Θα έρθουν τα γκολ. Το πιο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή είναι πως παίζει καλά». 

Το πάρτι του Βιτόλο

Το κοινωνικό του πρόσωπο επέδειξε για μία ακόμη χρονιά ο Βίκτορ Βιτόλο στον φιλανθρωπικό αγώνα που διοργάνωσε στην γενέτειρα του, Τενερίφη.
Στο γήπεδο της ομώνυμης πόλης, 4.000 κόσμος έδωσε το παρών προκειμένου να παρακολουθήσει και να στηρίξει από τη μεριά του την εν λόγω φιλική αναμέτρηση, όπου συμμετείχαν ο αμυντικός μέσος του ΠΑΟΚ και οι φίλοι του.
Πριν από την αναμέτρηση έλαβαν χώρα διάφορες μουσικές εκδηλώσεις, ενώ τη μουσική νότα έδωσαν οι Πέπε Μπεναβέντε και Τσάγο Μελιάν.
Πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο άσος της Μπαρτσελόνα Πέδρο Ροντρίγκεθ. Οι υπόλοιποι που αγωνίστηκαν ήταν οι Αγιόθε Γκαρθία (Σπόρτινγκ Χιχόν), Αϊράμ Καμπρέρα (Βιγιαρεάλ Β'), Αντόνιο Ιντάλγο (Τενερίφη), Ρικάρντο Λεόν (Τενερίφη), Ομάρ Ράμος (Τενερίφη), Ρουμπέν Ροσκέτε (Τενερίφη) και Κρίστο Μαρέρο (Ουνιβερσιδάδ Λας Πάλμας).
Το παρών έδωδσαν και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, Πιέρ Τσερουμπίνο, Τζόρντι Οκάνια, Τονιέκα και Ραούλ Μαρτίν. Από το χώρο της πολιτικής συμμετείχαν ο Χοσέ Μανουέλ Μπερμούδεθ, ο Ντάμασο Αρτεάγα, ο Φερνάντο Κλαβίχο, ο Ιγνάσιο Γκονθάλεθ, ο Φλορεντίνο Γκουθμάν και ο Αντόνιο Αλαρκό.
Από τον καλλιτεχνικό χώρο ο τραγουδιστής Κάκο Σενάντε και οι ηθοποιοί:
Άλεξ Γκαρθία και Χουάνκα, ενώ παρόντες ήταν και οι δημοσιογράφοι Ντομίνγκο Άλβαρεθ και Χοσέ Μανουέλ Πίτι, όπως και ο πρωταθλητής του κικ μπόξινγκ, Θέμπεν Ντίαθ.
Προπονητές του αγώνα ήταν οι Νταβίδ Αμαράλ και Τόνιο Ερνάντεθ, ενώ διαιτητής ο Μανουέλ Άνχελ Πέρεθ Λίμα.

Κατέρρευσε η οροφή του γηπέδου της Σάλκε!!

Το γήπεδο της Σάλκε ήταν έτοιμο να φιλοξενήσει ευρωπαϊκούς αγώνες σκι, αλλά η έντονη χιονόπτωση άνοιξε μια τεράστια τρύπα στην οροφή!!
Η διοργάνωση του σκι που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 30 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ακυρωθεί, καθώς η επισκευή της οροφής θα πάρει 3 με 4 εβδομάδες. Πάντως, το γήπεδο αναμένεται να είναι έτοιμο στην επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα στις 15 Ιανουαρίου, όταν και η Σάλκε θα φιλοξενήσει το Αμβούργο.

Φωτο ημερας

Νερεϊδα Γκαλιάρδο,η πρωην του Κριστιαν Ροναλντο..........

Αρσεναλ και Τσέλσι μονομαχούν κυνηγώντας τη Γιουνάιτεντ

Η 19η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ κλείνει με το καυτό λονδρέζικο ντέρμπι (27/12, 22.00) ανάμεσα στη φιλόδοξη Αρσεναλ και την πρωταθλήτρια Τσέλσι στο «Emirates» της αγγλικής πρωτεύουσας. Με φόντο τα «λευκά» εφετινά Χριστούγεννα οι δύο αντίπαλες ομάδες γνωρίζουν ότι οποιοδήποτε άλλο δώρο πέρα από τη νίκη δεν θα είναι αρκετό για να τους επιτρέψει να πλησιάσουν την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επικράτησε 2-0 της Σάντερλαντ χάρη σε ισάριθμα γκολ του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και έφτασε τους 37 βαθμούς.
Η Αρσεναλ, η οποία στο προηγούμενο ματς της ηττήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ελπίζει με νίκη επί της Τσέλσι αφενός να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή στους δύο βαθμούς και αφετέρου να αποδείξει ότι μπορεί να κερδίζει στα ντέρμπι. Από την άλλη πλευρά η νταμπλούχος Τσέλσι αγνοεί τη νίκη στα πέντε τελευταία ματς της και έχει μείνει στους 31 βαθμούς.
Εκμεταλλευόμενη τα αναγκαστικά... ρεπό των αντιπάλων της, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη Βρετανία, η Μάντσεστερ Σίτι αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση με 35 βαθμούς έπειτα από την εκτός έδρας νίκη της (3-1) επί της Νιούκαστλ, ωστόσο έχει δύο ματς παραπάνω από τις υπόλοιπες ομάδες της κορυφής. Σημαντική νίκη πανηγύρισε και η Τότεναμ, η οποία μολονότι αγωνίστηκε από το 27’ με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ζερμέν Ντεφόου, επικράτησε 2-1 στο Μπέρμιγχαμ της Αστον Βίλα!
Το σερί των συνεχόμενων αγώνων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, συνεχίζεται με την 20ή αγωνιστική, της οποίας η αυλαία ανοίγει την Τρίτη (28/12) με τα ματς Μάντσεστερ Σίτι – Αστον Βίλα, Τότεναμ – Νιούκαστλ και Μπέρμιγχαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ την Τετάρτη (29/12) ξεχωρίζουν τα ματς Τσέλσι – Μπόλτον, Γουίγκαν – Αρσεναλ και Λίβερπουλ – Γουλβς.

Επιστρέφει στο Λιμάνι ο Φορτούνης

Ο Κώστας Φορτούνης όπως όλα δείχνουν θα είναι η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού τον Γενάρη. Ακολουθούν Μανιάτης και άλλος ένας Έλληνας. Πάει Νέα Σμύρνη ο Μήτρογλου. Κοντά στον Κολομβιανό άσο Σάντσες οι κόκκινοι.
Ο Κώστας Φορτούνης τελικά δεν θα την γλυτώσει και θα φορέσει τα κόκκινα έστω και με λίγα χρόνια καθυστέρηση, αφού όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού τον Γενάρη.

Βέβαια ο Φορτούνης ίσως δεν έρθει απευθείας στον Πειραιά, αφού υπάρχει η περίπτωση να μείνει μέχρι το καλοκαίρι στην Τρίπολη, όμως στον Ολυμπιακό αναγνωρίζουν το ταλέντο του και θα κάνουν την υπέρβαση για να τον αποκτήσουν.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο 19χρονος άσος πέρασε για ένα φεγγάρι από τις ακαδημίες της ομάδας, χωρίς ωστόσο να πάρει μία ευκαιρία.

Ακολουθούν και άλλοι...

Μετά τον Φορτούνη θα έχουμε εξελίξεις και στο θέμα με τον Μανιάτη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Κώστας Μήτρογλου (που δεν υπολογίζεται από τον Βαλβέδε) θα πάει δανεικός στην Νέα Σμύρνη.

Τέλος ο Ολυμπιακός εξετάζει και άλλη μία περίπτωση νεαρού ποδοσφαιριστή, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποιος είναι και σε ποια θέση παίζει.

Κρούση σε Σάντες

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "SportDay" την Δευτέρα, οι κόκκινοι είναι κοντά στον Κολομβιανό μέσο Κάρλος Σάντσες, ο οποίος παίζει στην ομάδα της Βαλανσιέν. Πρόκειται για καθαρό 8άρη, που πατάει περιοχή.

Είναι δηλαδή ο παίκτης που ψάχνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο κέντρο, όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει αν πιάνει θέση ξένου.

"Όνειρο ζωής η Ρίβερ"

Ο Νάτσο Σκόκο σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Ole", επεσήμανε ότι ονειρεύεται να αγωνιστεί καποια στιγμή στη Ρίβερ Πλέιτ.
Ο Αργεντινός άσος που ανανέωσε πρόσφατα τη συνεργασία του με την ΑΕΚ δεν έκρυψε ότι είναι και φίλαθλος της συγκεκριμένης ομάδας.

"Εγώ πάντα ήμουν οπαδός της από όταν ήμουν νέος. Οπότε φαντάζεσαι τι σημαίνει αυτό. Η οικογένειά μου και οι φίλοι μου είναι τρελοί", είπε αρχικά.
"Ονειρεύομαι να παίξω στη Ρίβερ. Θα πολεμήσω για να παίξω στη Ρίβερ. Θα είναι κάτι μοναδικό. Εξαιρετικό", δήλωσε ακόμη ο Νάτσο Σκόκο.

Ο παίκτης της ΑΕΚ ρωτήθηκε και για το αν θα ήθελε να επιστρέψει αυτή τη στιγμή στην Ρίβερ, παρότι η ομάδα δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση και απάντησε:"Η Ρίβερ θα είναι πάντα Ρίβερ και θα είναι πάνω από όλους. Και από Εστουντιάντες και από Βελέζ και από όλους. Η Ρίβερ είναι πολύ μεγάλος σύλλογος".

Όσο για το πότε θα επιστρέψει στην πατρίδα του, ανέφερε:"Θα δούμε. Το αργεντίνικο ποδόσφαιρο είναι υπέροχο και αυτό είναι κάτι επιπλέον. Πρέπει να περιμένουμε".

Ποιος θα ρισκάρει με Νέρι;

Στην Ελλάδα βρίσκεται για τις γιορτές ο Νέρι Καστίγιο και η παρουσία του στα μέρη μας σε συνδυασμό με το «ναυάγιο» της μεταγραφής του στην Νεκάξα γενούν νέα σενάρια.Ο 26χρονος, πια, πρώην άσος του Ολυμπιακού αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αλλά όσο ανήκει στη Σαχτάρ (το συμβόλαιό του λήγει το 2012) είναι με δεμένα χέρια.

Ο ίδιος θεωρεί ότι μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να του σώσει την καριέρα, αλλά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να γυρίσει στην Ελλάδα και για άλλη ομάδα. Το θέμα είναι ποιος θα τον πάρει και ποιος θα ρισκάρει στην επιλογή του;

Του ήρθε νταμπλάς με το «καπέλο»!

Ο Μαρινάκης ρώτησε το καλοκαίρι την τιμή του Βιεϊρίνια και ο ΠΑΟΚ ζήτησε 11 εκ. ευρώ. Με πέντε τον δίνουν οι Θεσσαλονικείς στο εξωτερικό.
Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού ήθελε να μπει στην ΠΑΕ… καβάλα στο άλογο και τον περασμένο Ιούλιου ρώτησε τον «δικέφαλο του Βορρά» πόσο κοστίζει ο Πορτογάλος. Ένα από τα καλύτερα δώρα που θα μπορούσε να κάνει στους φίλους του συλλόγου για αρχή...
Η απάντηση που πήρε, σύμφωνα με το «ΦΩΣ», ενδεικτική της πρόθεσης των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να μην τον πουλήσουν! Τουλάχιστον σε ελληνική ομάδα, αφού σε σύλλογο της Ρωσίας που έχει δείξει ενδιαφέρον τον δίνουν με πέντε εκ. ευρώ. Λιγότερα από τα μισά, δηλαδή, αρκεί να μην καταλήξει στο Λιμάνι…
 

Ντελ Νέρι: «Βλακεία να πουλήσω τον Μπουφόν»

Τέλος στις φήμες που τον θέλουν να έχει έρθει σε ρήξη με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν έβαλε ο Λουίτζι Ντελ Νέρι. Ο προπονητής της Γιουβέντους εξήρε τις ικανότητες του Ιταλού πορτιέρο, χαρακτηρίζοντας ως «βλακεία» κάθε σκέψη για πώλησή του.

«Προσπαθούν να δημιουργήσουν έριδες στην ομάδα, λέγοντας πως δεν θεωρώ τον Μπουφόν κορυφαίο τερματοφύλακα. Δεν είμαι τρελός. Τα τελευταία δέκα χρόνια ο Μπουφόν έχει μάθει σε προπονητές πως να προπονούν τους τερματοφύλακες» δήλωσε στη “La Stampa” ο Ιταλός τεχνικός.

«Δεν γίνεται να αμφισβητήσω την ποιότητά του. Όσον αφορά τις φήμες για πώλησή του, αυτό θα ήταν βλακεία από μέρους μου. Είναι ένα πραγματικός θησαυρός για το σύλλογο» κατέληξε.

Πέπε: «Δεν είναι νταβατζής ο Ρονάλντο»!

Την επιθυμία να παραμείνει παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης για πολλά ακόμα χρόνια εξέφρασε ο Πέπε, μιλώντας στο επίσημο κανάλι της «βασίλισσας». Επίσης, ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός τόνισε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι… νταβατζής του ισπανικού συλλόγου και τον ενδιαφέρει το σύνολο.

«Ελπίζω να μείνω στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά αυτό το ξέρει μονάχα ο Θεός. Θέλω να μείνω στην ομάδα, αλλά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμένα», ανέφερε αρχικά ο διεθνής στόπερ.

Στη συνέχεια, ο 27χρονος παίκτης έπλεξε το εγκώμιο του Κριστιάνο Ρονάλντο: «Είναι ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης στον κόσμο. Όσοι τον ξέρουν και δουλεύουν μαζί του κάθε μέρα γνωρίζουμε ότι ο Κριστιάνο δεν είναι νταβατζής. Δεν είναι ατομιστής, αλλά εργάζεται για την ομάδα».

Ερωτηθείς για την ήττα με σκορ 5-0 από την Μπαρτσελόνα, απάντησε: «Ο προπονητής μού (σ.σ. Ζοσέ Μουρίνιο) είπε κάτι πολύ σημαντικό για εμένα: ένας παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να κοιτάει μπροστά και να συνεχίζει τη ζωή του. Κάτι, βέβαια, που έχουμε κάνει».

Πάντως, ο Πέπε εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση της σεζόν: «Φέτος μπορούμε να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους. Η Μπαρτσελόνα είναι μόνο ένας αντίπαλος και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κερδίζουμε τίτλους».

Καταλήγοντας, ο Πορτογάλος τόνισε ότι «ο Τσάβι αξίζει να πάρει τη “Χρυσή Μπάλα”, επειδή είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την εθνική Ισπανίας και την Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, πιστεύω ότι ο Σνάιντερ θα μπορούσε να είναι στην τελική τριάδα για το βραβείο».

Το παράπονο του Βαζέχα

Ο Κριστόφ Βαζέχα διέψευσε ότι παραιτήθηκε από τον Παναθηναϊκό κι εξέφρασε το παράπονό του που κανείς δεν του ζήτησε να μείνει στην ομάδα μετά την αποχώρηση του Νίκου Νιόπλια.


«Έχω ένα πολύ μεγάλο παράπονο. Κάτι που δεν θέλω να κρύψω. Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν ήθελα να φύγω από τον Παναθηναϊκό. Αλλά και κανείς δεν μου πρότεινε να μείνω, έστω για λίγα παιχνίδια ακόμα. Είναι ψέμα ότι παραιτήθηκα μόνος μου. Ήθελα να παραμείνω στην ομάδα», δήλωσε ο Βαζέχα στην «ERA Sport».
Ο παλαίμαχος άσος αποκάλυψε ότι δεν συναντήθηκε με τον Κώστα Αντωνίου. «Κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί μου. Κανείς δεν ήρθε να μου μιλήσει. Δεν ξέρω γιατί τελικά δεν έμεινα. Δεν νομίζω ότι αν έμενα έστω για έναν-δυο αγώνες ο Παναθηναϊκός θα πάθαινε ζημιά» είπε.

Αναφερόμενος στην ομάδα ο 46χρονος προπονητής παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη το καλοκαίρι αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της. «Το καλοκαίρι σίγουρα έγιναν κάποια λάθη. Ο Παναθηναϊκός όμως είναι πολύ μεγάλο μέγεθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αν βοηθήσουν όλοι δεν νομίζω ότι θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θα βρει τον δρόμο του».

Αρνητικός ο Ντεγκρά

Ο Ματίας Ντεγκρά είπε «όχι» και στην πρόταση ανανέωσης που δέχθηκε από τη διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης. Το συμβόλαιο του Αργεντινού τερματοφύλακα λήγει το καλοκαίρι και πρόθεση των διοικούντων είναι να το ανανεώσουν. Όμως η πρότασή τους δεν ικανοποίησε τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος αν μείνουν έτσι τα πράγματα θα μπορεί σε λίγες μέρες να αρχίσει διαπραγματεύσεις με άλλη ομάδα.
Το γεγονός αυτό "υποχρεώνει" τους ανθρώπους του Αστέρα να επιστρέψουν στις συζητήσεις με νέα βελτιωμένη πρόταση προς τον Ντεγκρά, ο οποίος είναι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα. Αντίθετα με τον Ντεγκρά, αποχωρεί από τον Αστέρα ο Ρίος. Ο παίκτης έχει κληθεί να λύσει το συμβόλαιό του και πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί σε άλλο παιχνίδι.

Το Κατάρ θέλει Αλαρντάις

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Κατάρ προορίζει τον Σαμ Αλαρντάις για διάδοχο του Μπρούνο Μετσού στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας. Ο Αγγλος προπονητής, που πρόσφατα απολύθηκε από την Μπλάκμπερν, φέρεται ως ο βασικός υποψήφιος για το πόστο.

Δύσκολα θα αρνηθεί την πρόταση των Αράβων η οποία θα αγγίζει τα επτά εκατ. ευρώ τον χρόνο. Αποστολή του Αλαρντάις θα είναι να φτιάξει μια ομάδα ικανής να εκπροσωπήσει επάξια το Κατάρ στο Μουντιάλ του 2022, το οποίο θα διοργανώσει στη χώρα του.

Προς Ισπανία ο Ροντρίγκεζ

Ο Κριστιάν Ροντρίγκεζ αναμένεται τον Ιανουάριο να αποχωρήσει από την Πόρτο και πιθανότερος προορισμός του είναι η Ισπανία, όπου υπάρχουν ομάδες πρόθυμες να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, σύμφωνα με την A' Bola.

Για τον Ουρουγουανό μέσο ενδιαφέρθηκε ο Παναθηναϊκός αλλά όχι "ζεστά", όπως υποστηρίζει η πορτογαλική εφημερίδα. Κι αυτό γιατί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα πληροφορήθηκε ότι ο Ροντρίγκεζ δεν έχει συνέλθει πλήρως από τον τραυματισμό που είχε την περασμένη σεζόν.

Ο Λιούνγκμπεργκ στη Σέλτικ

Ο Φρέντι Λιούνγκμπεργκ είναι σε συζητήσεις με την Σέλτικ και ο τεχνικός ομάδας, Νιλ Λένον αισιοδοξεί πως στο τέλος ο Σουηδός άσος θα υπογράψει συμβόλαιο. Ο Λένον φρόντισε να καλλιεργήσει το έδαφος για την συμφωνία δηλώνοντας:
«Ο Λιούνγκμπεργκ έφτασε την Κυριακή στην Σκοτία. Δεν θα δοκιμαστεί. Εμείς θέλουμε να δει τον σύλλογο και την ομάδα. Εάν θέλει να μείνει, θα είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς. Είναι ένας παίκτης πολύ έμπειρος που δεν έχει χάσει το ταλέντο το. Είναι μεγάλο όνομα, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι η ποιότητα που μπορεί να μας δώσει σαν ποδοσφαιριστής».

Σίτου για ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις ομάδες που ενδιαφέρονται για το Νιγηριανό αμυντικό  της Μίλγουολ, Ντάνι Σίτου. Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα «skysports.com». Σύμφωνα με τους Άγγλους  ο Σίτου βρίσκεται στο στόχαστρο των Κάρντιφ, Μίντλεσμπρο, Μπέρνλι, γερμανικών ομάδων και του ΠΑΟΚ.

Το συμβόλαιο του Νιγηριανού με την αγγλική ομάδα ολοκληρώνεται σε έναν μήνα και είναι λογικό να είναι περιζήτητος. Το γεγονός ότι ο Σίτου αγωνίζεται ως στόπερ δεν ενισχύει την θεωρία περί ΠΑΟΚ καθώς ο Μάκης Χάβος δεν έχει ζητήσει ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας.

Σάντος, επί παντός επιστητού

Ο Φερνάντο Σάντος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Goal μίλησε για την εθνική, τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, τον Ρεχάγκελ, τον Μουρίνιο, τον Φερέιρα και για πολλά άλλα θέματα. Είπε:
Για τον καλύτερο προπονητή
«Δεν υπάρχει! Aπό αποτελέσματα ο Γκουαρντιόλα, ο Φέργκιουσον, ο Mουρίνιο. Δεν μπορείς να το πεις αυτό όμως. Για να το κάνεις αυτό, πρέπει να δώσεις τις ίδιες ακριβώς συνθήκες σε όλους. Iδιοι παίκτες, ίδιες συνθήκες δουλειάς. Oι προπονητές αυτού του επιπέδου έχουν φτάσει σε ένα σημείο να λένε «θέλω αυτόν, πάρ' τον». O Mουρίνιο για παράδειγμα φτάνει στην Iντερ και λέει ότι «για να πάρω Tσάμπιονς Λιγκ, θέλω αυτόν, αυτόν και αυτόν».

Eίναι καταπληκτικός προπονητής, δεν το συζητάμε. Kαι πολύ δυνατή προσωπικότητα. Eίναι πανέξυπνος, έχει βάλει το «ίματζ» στο ποδόσφαιρο, επικοινωνιακά. Δεν υπάρχει άλλος προπονητής σαν και αυτόν σε αυτό το κομμάτι. Πολλοί προπονητές, βεβαίως, έχουν τη δυνατότητα αυτού που λέγαμε. Nα πάρουν ό,τι θέλουν στην ομάδα τους. Δεν κατακτούν όμως τίτλους. O Mουρίνιο παίρνει. Tουλάχιστον με αυτόν έχεις εγγύηση (γέλια)».
Για τη δημιουργία μιας ομάδας

«Σίγουρα, υπάρχουν δύο τρόποι. Tο πιο εύκολο είναι να αγοράσεις, παρά το ότι δεν είναι ο τρόπος που μου αρέσει. Eμένα μου αρέσει η διαδικασία της εξέλιξης. Σίγουρα όμως είναι πιο εύκολο να αγοράσεις αυτό που θέλεις, το καλύτερο που υπάρχει. Eδώ στην Eλλάδα, όμως, μόνο δύο σύλλογοι μπορούν να το κάνουν αυτό και με κάποιους περιορισμούς μάλιστα. Tο ζήτημα είναι να ξέρουν οι ομάδες με ποιο κριτήριο επιλέγουν έναν προπονητή και κατ' επέκταση να γνωρίζουν τη φιλοσοφία του, τι κάνει, τι σύστημα παίζει.
Oταν παίρνεις πρώτα τους παίκτες και μετά τον προπονητή, είναι το δύσκολο. Nα έχει ο προπονητής τη φιλοσοφία του και οι παίκτες που έχει στα χέρια του να μην την εξυπηρετούν. Aπό την πλευρά των προπονητών, και αυτό το λέω πάντοτε στα σεμινάρια που καλούμαι να μιλήσω, είναι να κάνουν την εξής ερώτηση στην ομάδα: «Tι ακριβώς θέλεις από μένα;». Δεν έχουν όλοι οι προπονητές τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό, αλλά είναι το σωστό. Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας, είναι το επόμενο ερώτημα. Mία ομάδα μπορεί να έχει το «βίτσιο» και να σου πει «εγώ το μόνο που θέλω είναι να παίζω όμορφα».
Kάποιος άλλος μπορεί να πει «μόνο επίθεση, παιδιά». Eκεί ο προπονητής κοιτάζει τις συνθήκες που υπάρχουν και τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του. Mε τους παίκτες που θα έχει στα χέρια του μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό. Ή να μπορεί να το κάνει με 3 μεταγραφές. Aν για παράδειγμα, όταν βρέθηκα με τον κ. Zαγοράκη, μου έλεγε ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα, θα του έλεγα «εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Eίμαστε φίλοι, OK, αλλά όχι».
«Tο δεύτερο κομμάτι είναι να χτίσουν. Kαι ο πιο εύκολος δρόμος είναι να δώσεις χρόνο στον προπονητή να κάνει αυτή τη δουλειά. Δεν πρέπει να ζούμε στα άκρα. Eίχα έρθει στην AEK που όλοι έλεγαν ότι πάει για υποβιβασμό και τα σχετικά. Kάναμε μία καλή ομάδα, παραλίγο να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα.
Ξαφνικά, τον επόμενο χρόνο, μου έλεγαν όλοι ότι αυτή η ομάδα είναι για πρωτάθλημα και μόνο! Kαι ενώ θα πηγαίναμε βήμα βήμα, περάσαμε στη φάση ότι δεν το πάρει, θα είναι αποτυχία. Δεν είχε αλλάξει τίποτα όμως. Tο μπάτζετ ήταν το ίδιο, δεν μπορούσαμε να πάρουμε 3-4 μεγάλους παίκτες, όμως έπρεπε να παίζουμε λες και ήμασταν η Mπαρτσελόνα! Aυτό είναι αδύνατο».
Για τη διαιτησία:

«Δυστυχώς, εδώ στην Eλλάδα ασχολούνται πολύ με τη διαιτησία» υπογραμμίζει όταν του τίθεται η σχετική ερώτηση και συνεχίζει: «Θα υπάρξουν κάποιοι που θα διαβάσουν αυτήν τη συνέντευξη και θα πουν: «Tι λέει αυτός τώρα; Για ποδόσφαιρο; Πού είναι ο διαιτητής;». Nαι, η πλειοψηφία γουστάρει να διαβάζει για τη διαιτησία, για παρασκηνιακά θέματα, πιο... κουτσομπολίστικα. Aυτή η συζήτηση όμως πόσο διαρκεί; Mία; Δύο ημέρες; Mετά, όντως, ασχολούνται με τους διαιτητές! Xάνουμε πάρα πολύ χρόνο μιλώντας για τους διαιτητές. Eντάξει, διαιτητές υπάρχουν καλοί και κακοί.
Oπως και ποδοσφαιριστές, άλλωστε. Nαι, μερικές φορές «σημαδεύουν» αποτελέσματα αγώνων ή και ολόκληρων πρωταθλημάτων, αλλά έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Δηλαδή στις άλλες χώρες δεν ασχολούνται με τη διαιτησία; Mόνο που εκεί μιλούν τις 99 φορές για το ποδόσφαιρο και μία για τον διαιτητή. Eδώ ισχύει το αντίθετο. Eτσι δημιουργούμε δικαιολογίες στους εαυτούς μας. Ξεκινάμε λέγοντας ότι «δεν θα κερδίσουμε, γιατί μας φταίει ήδη αυτό». Oταν ξεκινάμε έτσι, δημιουργώντας εκ των προτέρων δικαιολογίες γι' αυτό, τι καλό να κάνεις;»».
Για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή

"Tο ταλέντο είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου, αλλά πρέπει να «μπει» και σε κάποιους κανόνες. Eίναι σαν να λέμε ότι έχω 500 πίνακες ζωγραφικής, αλλά δεν έχω σπίτι να τους βάλω! Oύτε καν τοίχο! Kανένας δεν θα τους θαυμάσει. Eχω πει πολλές φορές ότι στην Eλλάδα υπάρχει ταλέντο, αλλά μερικές φορές δεν υπάρχει το κατάλληλο «μονοπάτι» για να εξελιχθεί αυτό το ταλέντο του κάθε ποδοσφαιριστή. Στην εθνική ομάδα μπορούμε να το κάνουμε».


Για το στυλ της εθνικής
«Aυτό θέλουμε! Θεωρώ ότι τα χαρακτηριστικά των Eλλήνων παικτών ταιριάζουν σε αυτό το στυλ παιχνιδιού. Γιατί, όπως τουλάχιστον νομίζω, ο Eλληνας γουστάρει να έχει την μπάλα στα πόδια του. Γι' αυτό και η βάση μας θα πρέπει να είναι η κατοχή. Xωρίς ούτε να είμαστε αλαζόνες ούτε να πηγαίνουμε στο άλλο άκρο, της υποτίμησης του εαυτού μας. Aυτούς τους λίγους μήνες που βρίσκομαι στον πάγκο της εθνικής ομάδας, αυτό προσπαθώ να περάσω στους παίκτες. Mία νοοτροπία ότι πρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας, να έχουμε δικό μας τρόπο παιχνιδιού, αλλά και σεβασμό σε κάθε αντίπαλο και ότι πρέπει να προσπαθήσουμε σε κάθε παιχνίδι για να κερδίσουμε.
Θεωρώ ότι, αν γίνει το πλάνο που αναλύσαμε λίγο πριν, οι παίκτες που θα έρθουν για παράδειγμα από την Eθνική κάτω των 14 ετών στην Aνδρών θα έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε αυτό το οποίο θα έχουν δουλέψει κοντά στα δέκα χρόνια. Tο ταλέντο υπάρχει. Aυτό που πρέπει να μάθουμε είναι να δημιουργήσουμε αυτό το μοντέλο ποδοσφαίρου. Aυτήν τη στιγμή δεν παίζεται ποδόσφαιρο, αλλά... μπάλα! Tο ταλέντο είναι το πιο σημαντικό, OK, γιατί ένας παίκτης χωρίς ταλέντο δεν μπορεί να παίξει. Eίναι σαν τις ασπρόμαυρες ταινίες. Ωραίο το σενάριο, ωραίοι οι ηθοποιοί, αλλά κάτι λείπει.
Για τη σύγκριση με Ρεχάγκελ

«Πρώτα απ' όλα δεν θέλω να μπαίνω σε συγκρίσεις, του τι γινόταν δηλαδή επί Pεχάγκελ και τι γίνεται επί Σάντος. Eχω πει πάρα πολλές φορές ότι η δουλειά του κ. Pεχάγκελ ήταν εξαιρετική, κάτι παραπάνω, και όλοι πρέπει να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ! Aλλά μιλάμε για δύο διαφορετικούς προπονητές και αυτό που ψάχνω εγώ είναι να βάλω τη δική μου σφραγίδα. Θα έλεγα ότι έχω αρχίσει να βλέπω σημάδια της φιλοσοφίας μου σε ένα μεγάλο ποσοστό. Yπήρχαν δύο δρόμοι.
O πρώτος ήταν να ακολουθήσω την πεπατημένη, να συνεχίσω ακριβώς τον τρόπο, ο οποίος έφερε αποτελέσματα. Oπότε και το ρίσκο θα ήταν μικρότερο. O δεύτερος δρόμος; O τρόπος που θέλω να αγωνίζεται η Eθνική. Eπέλεξα τον δεύτερο δρόμο, με περισσότερο ρίσκο, αλλά δεν το μετανιώνω σε καμία περίπτωση. Oχι επειδή έχω παρωπίδες και είμαι «κολλημένος» σε κάτι, αλλά γιατί πιστεύω ότι αυτό είναι το καλύτερο. Aυτό είναι το δικό μου κίνητρο. Bραχυπρόσθεσμα, σίγουρα, ο στόχος είναι να πάμε στο Euro του 2012 και στο Mουντιάλ της Bραζιλίας. Mακροπρόσθεσμα, ο στόχος είναι να βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Kαι προσπαθούμε τον συνδυασμό αυτών των δύο.
Aυτό εμένα μου δίνει κίνητρο. Eίναι αλήθεια, άλλωστε, ότι και εγώ έχω προσαρμοστεί σε κάποια πράγματα. Σε κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Δεν αλλάζω νοοτροπία και φιλοσοφία. Oταν ήρθα στην Eθνική, προσπάθησα να εφαρμόσω κάποιες τακτικές και κάποιες ασκήσεις που έκανα στους συλλόγους που δούλεψα και κατάλαβα ότι εδώ δεν «κολλάει» το πράγμα».
Για την προσαρμογή του
«Πίστευα ότι με τα χαρακτηριστικά των παικτών που έχω στα χέρια μου μπορούμε να αγωνιστούμε με το 4-4-2 σε διάταξη ρόμβου. Tο σύστημα που παίξαμε στο πρώτο φιλικό με τη Σερβία. Kαι το έκανα αυτό, διότι πιστεύω ότι δεν έχουμε για παράδειγμα κάποιο καθαρόαιμο εξτρέμ. Oύτε έχουμε τους κλασικούς μέσους για το 4-4-2 στην ευθεία. Oύτε κάποιον «καθαρό» φουνταριστό, αυτόν που λέμε «αιχμή του δόρατος». Aυτοί που διαθέτουμε είναι περιφερειακοί επιθετικοί. Γι' αυτό, λοιπόν, ήταν σαν να μου «φώναζε» το πράγμα να παίξω με δύο παίκτες μπροστά. Mε τη Σερβία φάνηκε να έχω κάποιο δίκιο και, αν είχα τον χρόνο να το δουλέψω αυτό, θα το συνέχιζα.
Aπλώς μετά ένιωσα ότι οι παίκτες δεν αισθάνονταν άνετα με αυτό και αυτό έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το ότι δεχτήκαμε πολύ γρήγορα το γκολ με τη Γεωργία. Aν δεν είχε γίνει αυτό, πιστεύω ότι θα είχε ρολάρει καλύτερα το πράγμα και σε εκείνο το ματς και στα επόμενα. Ψάχτηκα λοιπόν να βρω μία ισορροπία. Στη φιλοσοφία μου, που υποδεικνύει ομάδα με κατοχή μπάλας και ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, να πιέζει μπροστά όταν χάνει την μπάλα και να προσπαθεί να πλαγιοκοπήσει τον αντίπαλο. Aυτό το διατήρησα αλλάζοντας λίγο το σύστημά μας. Στις προπονήσεις το ίδιο λέω στους παίκτες μου, ανεξαρτήτως από το αν θα παίξουμε με 4-4-2 ή 4-3-3».
Για τα περί κλειστού κλαμπ στην εθνική

«H Eθνική δεν διαφέρει από έναν σύλλογο, χρειάζεται μία βάση ποδοσφαιριστών. Oσον αφορά το κλίμα της ομάδας, την ατμόσφαιρα που δημιουργείται. Δεν μπορεί να αλλάξει ριζικά αυτό. Mόνο με ισχυρά θεμέλια μπορείς να χτίσεις. Δεν μου αρέσουν τα κλειστά πράγματα και πολύ περισσότερο στην Eθνική, που οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες από έναν σύλλογο. Eτσι προσπάθησα να διατηρήσω μία βάση και να δώσω ευκαιρίες σε κάθε Eλληνα ποδοσφαιριστή, που πιστεύω ότι μπορεί να παίξει στην Eθνική. Πρώτον, πρέπει να έχεις ποιότητα, διότι μιλάμε για το υψηλότερο επίπεδο.
Δεύτερον, να καταλάβεις ότι δεν μιλάμε για έναν σύλλογο. Eκεί υποχρεούσαι, κατά κάποιον τρόπο, να κάνεις κάποια πράγματα. Στην Eθνική πρέπει να θέλεις να τα κάνεις. Πρέπει να βγαίνει από μέσα σου. Eχω στο μυαλό μου κοντά στους 40-50 ποδοσφαιριστές, τους οποίους παρακολουθώ από κοντά. Kάθε Δευτέρα, ύστερα από κάθε αγωνιστική, κάνουμε τον απολογισμό. Kαλώς ή κακώς, τα περισσότερα πράγματα στην Eθνική δεν εξαρτώνται από εμένα. Kυρίως ο τομέας της φυσικής κατάστασης.
Γι' αυτό και πηγαίνω και βλέπω τους αγώνες για να τσεκάρω σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές. Yπάρχουν βεβαίως και παίκτες που δεν έχω καλέσει και που ίσως άξιζαν να έχουν κληθεί. Kαι από την Eλπίδων, που έδινε βεβαίως σημαντικά ματς και που δεν ήθελα να πάρω παίκτες που δεν τους υπολόγιζα για βασικές επιλογές και έτσι να τους στερήσω από τον προπονητή της Eλπίδων. Γι' αυτό πηγαίνω σε φιλικά, σε προπονήσεις των Nέων και των Eλπίδων, για να τους δείξω ότι τους παρακολουθώ. Nα το καταλάβουν».
Για τον Ζεσοάλδο Φερέιρα:

«Oποτεδήποτε του δόθηκε επαρκές χρονικό διάστημα για να δουλέψει, έφερε πολύ καλά αποτελέσματα. Aπό μεθοδολογία, προπόνηση είναι πάρα πολύ καλός. Aν λοιπόν του δοθεί χρόνος, θα πετύχει. Eίναι ένας προπονητής δουλειάς, «χτισίματος» ομάδων. Προπονητής... θαυμάτων δεν είναι, μην περιμένουν κάτι τέτοιο στον ΠAO! Eχει δουλέψει πολύ, είναι δάσκαλος προπονητικής, ξέρει πολύ καλά πώς να δουλέψει στις ακαδημίες, πώς λειτουργούν.
Mε τον Kάρλος Kεϊρόζ ήταν μαζί στα μικρότερα κλιμάκια των εθνικών ομάδων της Πορτογαλίας. Hταν από αυτούς που βοήθησαν πάρα πολύ ώστε να εξελιχθεί το πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Eίναι ένας προπονητής που έχει έρθει στη μέση της σεζόν, δεν έχει κάνει προετοιμασία, ενώ το ιδεατό για έναν προπονητή είναι να αναλάβει 3 μήνες πριν από το τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής σεζόν, ώστε να έχει τον χρόνο να δει τι υπάρχει, τι μπορεί να γίνει και να πει «εγώ με αυτούς μπορώ να δουλέψω, αυτοί μου κάνουν, αυτοί όχι»».

Ιμπαγάσα: "Νταμπλ-δώρο"

Φορτωμένος δώρα εμφανίστηκε ο Άριελ Ιμπαγάσα σε δηλώσεις του. Ο Αργεντινός μέσος χαρακτήρισε το γκολ πόυ πέτυχε στην Τρίπολη "δώρο για τις γιορτές" και υποσχέθηκε και άλλα δώρα στη συνέχεια. "Ήταν σημαντικό να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Το καταφέραμε κόντρα σε μια δύσκολη ομάδα. Είμαι ευτυχισμένος για όλα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα» είπε.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε και στις δύο διοργανώσεις. Διεκδικούμε και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και το 2011. Μπορούμε να παίξουμε και καλύτερα τη νέα χρονιά, το θέλουμε. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Το καλύτερο δώρο για τον κόσμο μας θα είναι το νταμπλ".

Ο Ιμπαγάσα έδωσε και συμβουλές για να επιτευχθεί ο στόχος. "Πρέπει να είμαστε ήρεμοι για να τα καταφέρουμε. Να βλέπουμε αγώνα προς αγώνα και να μην σκεφτόμαστε τι θα γίνει στο φινάλε. Αν χάσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας χαθήκαμε. Είναι σημαντικό να έχουμε θέληση, πάθος και αποφασιστικότητα, αλλά παράλληλα και ηρεμία στο παιχνίδι μας και καθαρό μυαλό».