Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Βόμβα Εφές με Ομπράντοβιτς!

Βόμβα μεγατόνων ετοιμάζονται να ρίξει η Εφές Αναντολού, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα έγκυρης ιστοσελίδας της Τουρκία, έχει ήδη μιλήσει με τον Ομπράντοβιτς, στον οποίο προσφέρει το αστρονομικό ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως!
Βόμβα Εφές με Ομπράντοβιτς!
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος τεχνικός στη Ευρώπη και πολλές ομάδες τον ονειρεύονται στο τιμόνι τους. Ειδικά αυτό το καλοκαίρι που τελειώνει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό. Μία από αυτές είναι και η Εφές Ανατολού, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκριτης τουρκικής ιστοσελίδας «SalsaBasket» είναι διατεθειμένη να στρώσει χρυσάφι στα πόδια του Σέρβου τεχνικού ώστε να τον πείσει να μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη.
Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ «η Εφές έχει μιλήσει ήδη με τον Ομπράντοβιτς και του έχει κάνει γνωστό το ενδιαφέρον της. Η τουρκική ομάδα που απέτυχε στην επιλογή Σαρίτσα και θα πορευτεί με τον Ηλία Ζούρο ως το τέλος της σεζόν, έχει μεγάλα σχέδια για το καλοκαίρι και γι’ αυτό έχει τοποθετήσει στην κορυφή της λίστα της τον Ομπράντοβιτς. Το συμβόλαιο που έχει …ετοιμαστεί για τον Σέρβο τεχνικό είναι ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως και μάλιστα έχει σημειωθεί πρόοδος στις πρώτες διαπραγματεύσεις»!
Το κείμενο καταλήγει λέγοντας ότι στην διοίκηση της Εφές γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να συμφωνήσουν με τον Ζοτς καθώς τον πολιορκούν πολλές ομάδες, ενώ θεωρούν ότι μεγάλος τους αντίπαλος είναι ομάδα από την Ισπανία (Ρεάλ). Αυτό που προκαλεί εντύπωση, πάντως, είναι ότι οι Τούρκοι δεν δίνουν καμία πιθανότητα παραμονής του Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό!

«Δώρο» Γιούβε σε Μίλαν!

Η Γιουβέντους μπορεί να διατήρησε το αήττητο στην Μπολόνια, όμως το τελικό 1-1 αφήνει την Μίλαν μόνη στην κορυφή! Στο 2-2 έμειναν Πάρμα και Φιορεντίνα και στο 0-0 Τσεζένα και Κατάνια.
«Τιμωρός» ο Ντι Βάιο
Στο εξ' αναβολής παιχνίδι για την 23η αγωνιστική της Σέριε Α η Μπολόνια υποδέχθηκε την Γιουβέντους, που ήθελε μόνο νίκη, προκειμένου να πιάσει την Μίλαν στην κορυφή.

Με απουσίες παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες στο «Νταλ' Άρα», με τους Κιελίνι και Μπαρτσάλι να λείπουν για τους φιλοξενούμενους και τους Ακουαφρέσκα και Λόρια για τους γηπεδούχους, ενώ η έκπληξη ήταν η παρουσία του Μποριέλο στην επίθεση των μπιανκονέρι. Ο πρώην επιθετικός της Ρόμα έκανε το πρώτο σουτ στο παιχνίδι, όμως ο Ζιλέ μπλόκαρε σταθερά. Στο 17' ο Ραμίρες έβγαλε πολύ ωραία ασίστ στον Ντι Βάιο, ο οποίος δεν αστόχησε απέναντι για τον Μπουφόν για το 1-0! Οι παίκτες του Κόντε δεν έκαναν καθόλου καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος, δεν είχαν φαντασία και δεν μπορούσαν με τίποτα να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στην εστία του Ζιλέ. Οι γηπεδούχοι όσο παράξενο και αν ακούγεται είχαν τον έλεγχο, απείλησαν και πάλι στην αντεπίθεση με τον Ραμίρες, με το παιχνίδι να κυλάει χωρίς φάσεις και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με την Μπολόνια να προηγείται 1-0.
Γκολάρα ο Βούτσινιτς, αποβλήθηκαν Κόντε, Μπονούτσι
Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Ντι Βάιο να απειλεί και πάλι στην αντεπίθεση, πριν ο Πίρλο φτάσει κοντά στο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ (η μπάλα κόντραρε στο τείχος). Οι φιλοξενούμενοι τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν παρά το γεγονός ότι δεν πίεσαν, με τον Βούτσινιτς να τελειώνει εκπληκτικά τη φάση μετά την ασίστ του Πίρλο (αμφότεροι δεν είχαν φανεί στο παιχνίδι) στο 59'! Λίγο αργότερα οι μπιακνονέρι έχασαν απίστευτη ευκαιρία, όταν ο Μαρκίζιο - από θέση οφσάιντ - δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζιλέ, με τους παίκτες του Κόντε να ανεβάζουν την απόδοσή τους. Ο Ιταλός τεχνικός αποβλήθηκε μετά από έντονες διαμαρτυρίες για πέναλτι σε τράβηγμα στον Ντε Τσέλιε εντός  περιοχής, ενώ στο 84' ο Μπονούτσι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος με την Γιουβέντους να μένει στη 2η θέση, 2 βαθμούς πίσω από την Μίλαν.
Ισοπαλία στο Ένιο Ταρντίνι

Η παράδοση συνεχίστηκε στο Ένιο Ταρντίνι και η Φιορεντίνα πήρε ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα, το έκτο στα επτά τελευταία ματς. Το 2-2 αφήνει ευχαριστημένες και τις δυο ομάδες, μιας και  η Πάρμα είναι στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ  οι Βιόλα είναι στο +8. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Οκάκα στο 28', είχαν τον έλεγχο στο α' μέρος, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν περισσότερο. Στην επανάληψη η Φιορεντίνα μπήκε δυνατά και στο 60' ο Ναστασιτς ισοφάρισε σε 1-1. Ο Τσέρτσι στο 71' πέτυχε το 2-1, ωστόσο η απάντηση της Πάρμα ήρθε τρία λεπτά πριν το τέλος με πέναλτι του Τζιοβίνκο.

Πιο κοντά στη... Serie B
Ακόμα ένα βήμα για τη Serie B έκανε η Νοβάρα, η οποία για όγδοο διαδοχικό ματς έμεινε εκτός νίκης (έξι ήττες). Το 0-0 με την Κατάνια την «καταδικάζει» αφού πλέον είναι στο -12 από την γραμμή σωτηρίας. Οι γηπεδούχοι πάντως έπαιζαν από το 21' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πουντίλ και προτεραιότητα της ήταν να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, κάτι που... πέτυχαν. Με δέκα ολοκλήρωσε και η Κατάνια λόγω αποβολής του Αλμιρόν στις καθυστερήσεις.

Δεν άντεξε ο… αντι-Κούπερ!!

Δεν άντεξε ο… αντι-Κούπερ
Παρελθόν από τον πάγκο της Ράσινγκ Σανταντέρ αποτελεί ο Χουάνχο Γκονζάλεθ. Ο άνθρωπος που κλήθηκε το Νοέμβριο να αντικαταστήσει τον Έκτορ Κούπερ δεν κατάφερε να βάλει στο σωστό δρόμο την ισπανική ομάδα, που είναι 18η στην Primera Division με 24 βαθμούς.

Καθήκοντα υπηρεσιακών τεχνικών θα έχουν οι μέχρι πρότινος βοηθοί του, Φέντε Καστάνο και Πάμπλο Πινίγιος. Αν δεν προσληφθεί άλλος προπονητής εγκαίρως, στον πάγκο στο ματς με την Μπαρτσελόνα στο «Σαρδινέρο» την Κυριακή θα κάθεται το παραπάνω δίδυμο.

πηγή: sportfm.gr

Έτοιμοι για μάχη!!

Έτοιμοι για μάχη
Αποφασισμένος να μην επιτρέψει τις χαμηλές θερμοκρασίες ή τον κακό αγωνιστικό χώρο να τον «φρενάρουν», ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στο Χάρκοβο και είναι έτοιμος να δώσει συνέχεια στην ευρωπαϊκή του περιπέτεια θέτοντας από αύριο τις βάσεις για πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League απέναντι στη Μέταλιστ. Ο… μυστικοπαθής Βαλβέρδε, οι συνθήκες στο Χάρκοβο, τα πλάνα των αντιπάλων και οι εκτιμήσεις για γεμάτο γήπεδο.

Κλειστά χαρτιά από Βαλβέρδε

Με την… απορία άφησε τους πάντες ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού ούτε στην τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού πριν τον πρώτο αγώνα για τους «16» του Europa League με τη Μέταλιστ στο Χάρκοβο (Πέμπτη, 20:00) αποκάλυψε τα πλάνα του.

«Έχω καταλήξει στην ενδεκάδα», αρκέστηκε να πει στη συνέντευξη Τύπου, αλλά στην προπόνηση που ακολούθησε κράτησε κλειστά τα χαρτιά του ανακατεύοντας την τράπουλα. Μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν για το βασικό σχήμα.

Όλα δείχνουν πως ο Ιβάν Μαρκάνο θα πάρει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Χοσέ Χολέμπας θα αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή. Μία πιθανή ενδεκάδα είναι η ακόλουθη: Μέγιερι, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Χολέμπας, Μακούν ή Ορμπάιθ, Φουστέρ, Μιραλάς και Τζεμπούρ.

Το θετικό είναι πως η προπόνηση έγινε σε καλές συνθήκες, με θερμοκρασία 3 βαθμούς υπό το μηδέν, ενώ την ώρα του αγώνα οι προγνώσεις κάνουν λόγο για θερμοκρασία που δεν θα πέσει κάτω από τους 8-9 βαθμούς υπό το μηδέν.



Με κλασικό σχήμα

Η Μέταλιστ αναμένεται να παραταχθεί με το αγαπημένο της 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γκοριάνοφ, στην άμυνα οι Βιγιάγκρα, Σενίτσνικ, Γκεγέ και Τορσιλιέρι, αμυντικά χαφ θα είναι οι Τόρες και Ξαβιέρ, μπροστά τους από δεξιά προς τα αριστερά θα κινούνται οι Μπλάνκο, Σόσα και Τάισον, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Κριστάλντο.

Οι Ουκρανοί περιμένουν πολύ κόσμο στο χωρητικότητας 38.000 θεατών γήπεδο. Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις τους μιλούν για περισσότερους από 30.000, πιθανώς ακόμη και 35.000 φίλους τους στις κερκίδες.

πηγή: sportfm.gr

Μόνο "ευχαριστώ" δεν τους είπαν για τον "εκβιασμό"...!!

Υποτιμητική" χαρακτήρισε ο Μώραλης τη συμφωνία της Λίγκας με τον ΟΠΑΠ, "αντιδεοντολογική" την είπε ο Σπανός, αλλά οι ομάδες τώρα κατάλαβαν τι σημαίνει ποδοσφαιρικό... ΔΝΤ!
Μόνο "ευχαριστώ" δεν τους είπαν για τον "εκβιασμό"...
Tο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας που συνεδρίασε την Τρίτη 6/3, έκανε λοιπόν δεκτή με... βαριά καρδιά την πρόταση χορηγίας του ΟΠΑΠ για 5,5 εκατ. ευρώ στην τρέχουσα περίοδο και 8,5 εκατ. ευρώ στην επόμενη. Kι αν ήθελαν, ας έκαναν κι αλλιώς...
Τα μέλη του συνεταιρισμού ήταν δυσαρεστημένα από την πρόταση, άσκησαν κριτική στην πολιτεία και τον ΟΠΑΠ μιλώντας για "εκβιασμό", για "υποτιμητική πρόταση" και "αντιδεοντολογική πρακτική", αλλά ελλείψει άλλης λύσης και λόγω ανάγκης για χρήματα, συμφώνησαν στο τέλος.
Εν ολίγοις, το μεγαλύτερο ποσό, περίπου 4,5 εκατ. ευρώ, θα καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες της Λίγκας, όπως τα πρωταθλήματα υποδομών, η μισθοδοσία, οι αποζημιώσεις των διαιτητών και οι μισθοί των μελών της ΚΕΔ.
Όσον αφορά στο τι θα μπει στο... σακούλι; Υπολογίζεται, λοιπόν, ότι σε κάθε ομάδα θα φτάσουν λιγότερα από 100 χιλιάδες ευρώ (!!), ποσό που δεν έχει καμία σχέση με τα μεγαλεία (πέρυσι η χορηγία ήταν 17 εκατ. ευρώ) των προηγούμενων ετών...
Στη Σούπερ Λίγκα, παρά το ανάθεμα που ρίχνουν στην Πολιτεία και στον ΟΠΑΠ, γνωρίζουν ότι η στάση του άλλαξε έπειτα από τα γεγονότα που έγιναν πέρυσι στο ντέρμπι αιωνίων στο "Καραϊσκάκη" και τις περίφημες "ρήτρες βίας", τα σοβαρά έκτροπα στον τελικό Κυπέλλου και στη συνέχεια λόγω της υπόθεσης των στημένων αγώνων.
Μάζευε, λοιπόν, και ας είναι ρώγες, είπαν στη Λίγκα...

πηγή: sportdog.gr

Έδιωξαν από...mall τον Μπαλοτέλι!!

Μετά την επίσκεψη του σε στριπτιζάδικο, ο Μάριο Μπαλοτέλι επισκέφθηκε ένα εμπορικό κατάστημα στο Μάντσεστερ, αλλά οι άνδρες ασφαλείας τον έδιωξαν κακήν-κακώς αφού αρνήθηκε να βγάλει την κουκούλα του!
Έδιωξαν από...mall τον Μπαλοτέλι!
Ο 21χρονος Ιταλός αρνήθηκε να εφαρμόσεις τους κανόνες του εμπορικού κέντρου "Trafford Centre", καθώς οι κουκούλα απαγορεύεται σε όλο τον κόσμο ώστε να μην κρύβονται τα πρόσωπα τους από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.
Το εμπορικό κέντρο επιβεβαίωσε το περιστατικό, εξηγώντας πως ο Μπαλοτέλι παρά ότι ήταν ευγενικός δεν δέχθηκε να βγάλει τη κουκούλα με αποτέλεσμα να μην του επιτραπεί η είσοδος και να φύγει. Ο 21χρονος σταρ αστειευόμενος στους άνδρες ασφαλείας τους είπε πως την επόμενη φορά θα επιστρέψει μεταμφιεσμένος!
Πηγή: shootandgoal.com

Ένα τραγούδι για να μείνει ο Πεπ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια τάξη ενός δημοτικού σχολείου στην Τζιρόνα, μιας πόλης 100 χλμ βόρεια της Βαρκελώνης, παρακάλεσε τον Πεπ Γκουαρδιόλα να... παραμείνει στην Μπαρτσελόνα, "σκαρώνοντας" ένα τραγούδι στον ρυθμό του "Ai Se Eu Te Pego"!!
Ένα τραγούδι για να μείνει ο Πεπ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Απολαύστε το!


 πηγή: sportdog.gr










«Σεφτέ» για Ζούρο

«Σεφτέ» για Ζούρο
Μετά από δύο ήττες εντός έδρας από ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Γαλατάσαραϊ, ο Ηλίας Ζούρος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στον πάγκο της Αναντολού Εφές.

Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης επικράτησε 75-52 στην έδρα της Χατσετέπε και με 16 νίκες σε 20 αγώνες σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση.

Ο Σάσα Βούγιατσιτς και ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς είχαν από 14 πόντους, ο Κερέμ Τουντσερί πρόσθεσε 11 και 9 είχε ο Τάρενς Κίνσεϊ.

πηγή: sportfm.gr

Με φόντο την οκτάδα!!

Με φόντο την οκτάδα
Στις οκτώ κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης θα προσπαθήσουν να περάσουν δεκάξι σύλλογοι που συμμετέχουν σε αυτή τη φάση του Europa League. Εκτός από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μέταλιστ, υπάρχουν άλλα επτά σημαντικά παιχνίδια. Διαβάστε τα τελευταία νέα και τα αποτελέσματα που είχαν το τελευταίο διάστημα οι ομάδες που έχουν φτάσει στους «16» της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα της φάσης των «16»

Πέμπτη 08/03/2012

20:00

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπεσίκτας

Η… ανανεωμένη Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμέονε προσπαθεί να προχωρήσει όσο περισσότερο μπορεί στη διοργάνωση και θα επιδιώξει να πετύχει την έκτη συνεχόμενη νίκη της. Από την πλευρά της, η Μπεσίκτας βρίσκεται στην τέταρτη θέση του τουρκικού πρωταθλήματος και στο δεύτερο ματς της προηγούμενης φάσης είχε επαναπαυτεί στο 0-2 που είχε πάρει στην έδρα της Μπράγκα. Οι «ροχιμπλάνκος» δεν υπολογίζουν τους Ασουνσάο (τιμωρημένος), Ντιέγκο (τραυματίας) και η συμμετοχή του Γκοντίν θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Αντίθετα, επιστρέφει ο Σουάρες. Στο απέναντι στρατόπεδο, οι Τούρκο δεν υπολογίζουν τον Χίλμπερτ, τον Καϊχάν και τον Κορκμάζ.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μάντσεστερ Σίτι

Την υπέρβαση απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι καλείται να κάνει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τα «λιοντάρια» κατάφεραν να αποκλείσουν την Λέγκια Βαρσοβίας, όμως στην προηγούμενη αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος ηττήθηκαν με σκορ 1-0 από την Σετούμπαλ. Από την πλευρά τους, οι «πολίτες» κατάφεραν να κερδίσουν εντός και εκτός έδρας την Πόρτο και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι βρίσκεται στην κορυφή της Premier League και το Σάββατο νίκησε (2-0) την Μπόλτον. Ο Τζεφρέν και Ροντρίγκεζ είναι αμφίβολοι για τους γηπεδούχους, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα.

Τβέντε-Σάλκε

Ένα ιδιαίτερο ματς είναι αυτό ανάμεσα στην Τβέντε και τη Σάλκε. Οι Ολλανδοί απέκλεισαν τη Στεάουα Βουκουρεστίου και την Κυριακή διέσυραν εκτός έδρας - με το ευρύ 6-2 - την Αϊντχόφεν. Οι Γερμανοί άφησαν εκτός της Πλζεν, όμως το Σάββατο έχασαν με σκορ 2-1 στην έδρα της Φράιμπουργκ. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τους Φερχούκ και Λαζάατ και φιλοξενούμενοι δεν υπολογίζουν τους Φέρμαν, Ούνερσταλ, Μέτσελντερ και Χούντελαρ.

22:05

Άλκμααρ-Ουντινέζε

Συνέχεια στο όνειρο που ζει θέλει να δώσει η Άλκμααρ, κάνοντας ακόμη μία έκπληξη στη διοργάνωση απέναντι στην Ουντινέζε. Η ομάδα του Χέρτγιαν Φέρμπεϊκ απέκλεισε την Άντερλεχτ και το Σάββατο πήραν το «τρίποντο» (3-1) κόντρα στην Χέρακλες. Από την πλευρά τους, οι Ιταλοί συνεχίζουν τη σπουδαία πορεία που έχουν τη φετινή σεζόν. Στην προηγούμενη φάση άφησαν εκτός τον ΠΑΟΚ, αλλά την Κυριακή κόλλησαν στο «μηδέν» (0-0) με την Ουντινέζε. Οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν τους Γιόχανσον και Μπένσοπ, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν αρκετά προβλήματα: Ίσλα, Μπαντού (εκτός), Αμπντί (αμφίβολος) και Φαμπρίνι (επιθετικός).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Αθλέτικ Μπιλμπάο

Με τίποτα λιγότερο από τον τελικό δεν συμβιβάζονται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αθλέτικ Μπιλμπάο για να φτάσει στους «8» του Europa League. Στην προηγούμενη φάση οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον απέκλεισαν τον Άγιαξ, ενώ το τελευταίο διάστημα δείχνουν να παίρνουν τα πάνω τους στο αγγλικό πρωτάθλημα. Από την πλευρά τους, οι Ισπανοί άφησαν εκτός την Λοκομοτίβ Μόσχας και την Κυριακή επικράτησαν με σκορ 2-0 της Σοσιεδάδ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα αγωνιστούν χωρίς τους Βίντιτς, Κλέβερλι, Βαλέντσια, Φλέτσερ και Όουεν, ενώ ο Σμόλινγκ είναι αμφίβολος. Από την πλευρά τους, η ισπανική ομάδα δεν υπολογίζει τους Αμορεμπιέτα (τιμωρημένος), Όθιο και Γούρπεγκι (τραυματίες).

Σταντάρ Λιέγης-Αννόβερο

Το 2010 το Αμβούργο είχε σταματήσει την ξέφρενη πορεία της Σταντάρ Λιέγης στο Europa League. Δύο χρόνια αργότερα η βελγική ομάδα βρίσκει ξανά στην ίδια φάση της διοργάνωσης μία γερμανική ομάδα, όμως θα προσπαθήσει να περάσει στους «8» του θεσμού. Στην προηγούμενη φάση οι «κόκκινοι» απέκλεισαν δύσκολα την Βίσλα Κρακοβίας, ενώ την Κυριακή ηττήθηκαν με σκορ 1-0 στην έδρα της Κλαμπ Μπριζ. Από την πλευρά του, το Αννόβερο κατάφερε να πάρει δύο νίκες απέναντι στην ομάδα των Βρυξελλών και το Σάββατο ήρθε ισόπαλο (2-2) με την Άουγκσμπουργκ. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τον Γκορό (τραυματίας), ενώ υπολογίζεται πλέον ο Φαν Ντάμε. Χωρίς τον Σλάουντραφτ θα παίξουν οι Γερμανοί.

Βαλένθια-Αϊντχόφεν

Αγώνας με ιδιαιτερότητες είναι αυτός ανάμεσα στην Βαλένθια και την Αϊντχόφεν. Οι Ισπανοί πήραν δύο νίκες απέναντι στην Στόουκ Σίτι και πέρασαν στην επόμενη φάση, ενώ την Κυριακή έφυγαν με το «διπλό» (1-0) από την έδρα της Γρανάδα για την Primera Division. Από την πλευρά τους, οι Ολλανδοί δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα στην προηγούμενη φάση και απέκλεισαν (με δύο νίκες) την Τραμπζονσπόρ. Οι «νυχτερίδες» θα αγωνιστούν χωρίς τους Μαντούρο και Μπανέγκα, ενώ αμφίβολος είναι ο Μιγκέλ, ενώ η PSV δεν υπολογίζει τους Ένχελαρ και Ταμάτα.

Οι επαναληπτικοί αγώνες

Πέμπτη 15/03/2012

20:00

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Αννόβερο-Σταντάρ Λιέγης
Αϊντχόφεν-Βαλένθια
Ουντινέζε-Άλκμααρ

22:05

Ολυμπιακός-Μέταλιστ
Μπεσίκτας-Ατλέτικο Μαδρίτης
Σάλκε-Τβέντε
Μάντσεστερ Σίτι-Σπόρτινγκ Λισαβόνας

πηγή: sportfm.gr

Το promo της Μπαρτσελόνα για το ματς με τη Λεβερκούζεν!!

Το promo της Μπαρτσελόνα για το ματς με τη Λεβερκούζεν
Η Μπαρτσελόνα έδωσε στη δημοσιότητα άλλο ένα βίντεο animation με αφορμή παιχνίδι της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά σε αυτό γίνεται αναφορά στην αποψινή αναμέτρηση των Καταλανών με την Λεβερκούζεν.











πηγή: sportfm.gr

Έπρεπε να το «σκάψει» ο Φαν Πέρσι;

Έπρεπε να το «σκάψει» ο Φαν Πέρσι; (video)
Όποιος είναι έξω απ’ το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει.

Ενίοτε (νομίζει ότι) ξέρει και περισσότερη μπάλα.

Από την ώρα, λοιπόν, που ο Ρόμπι Φαν Πέρσι έχασε την τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα με τη Μίλαν, το τριπάκι που δημιουργήθηκε ήταν αναπόφευκτο:

«Έπρεπε ή όχι να τη… σκάψει»;

Την πρώτη εκδοχή επέλεξε ο Ολλανδός. Πράγμα όχι περίεργο αν σκεφτείς ότι το έκανε εκείνος. «Νομίζω ότι θα επιχειρούσα ξανά το ίδιο. Δεν γινόταν να περάσω την μπάλα από τα δεξιά ή από τα αριστερά γιατί ήταν πεσμένος. Νιώθω ότι σωστά προσπάθησα να την περάσω από πάνω του», ανέφερε.

Την επιλογή «σκάψιμο», όμως, υπερασπίστηκε και ο Αρσέν Βενγκέρ. Εξήγησε μάλιστα ότι λόγω… μαγκιάς Αμπιάτι και μόνο δεν έπιασε. «Θέλησε να εξαπατήσει τον τερματοφύλακα. Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Αμπιάτι, σηκώθηκε πολύ γρήγορα, σχεδόν σε κλάσμα δευτερολέπτου. Οι παίκτες πρέπει να παίρνουν αποφάσεις πολύ γρήγορα. Αν το έβαζε θα ήταν σπουδαίο, αλλά τώρα είναι κατόρθωμα του γκολκίπερ», εξήγησε.

Παικτάρα ο Ολλανδός, respect ο Αλσατός. Αλλά βλέποντας ξανά τη φάση μπορείς κι εσύ να το φωνάξεις: «Τι τσιμπήματα, τσαλίμια και… καλλιτεχνίες, μωρέ; Τράβα το με όλο σου το είναι να του ξετινάξεις το μπακλαβωτό»!

πηγή: sportfm.gr

«Νιώθουμε προνομιούχοι»

«Νιώθουμε προνομιούχοι»
Υπερήφανοι και ευλογημένοι νιώθουν όλοι στον ΑΠΟΕΛ με τη συμμετοχή τους στους «16» του Champions League, σύμφωνα με όσα στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Πανίκος Χατζηλιασής.

«Είναι ένα παραμύθι. Αναπολώντας όλα αυτά που έχουμε ζήσει στο φετινό ταξίδι, που διαρκεί εννέα μήνες, νιώθουμε περήφανοι, τυχεροί και ευλογημένοι», είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του κυπριακού συλλόγου ενόψει του επαναληπτικού κόντρα στη Λιόν (7/3).

Απόσπασμα από όσα είπε ο Πανίκος Χατζηλιασής στην εκπομπή «Insiders» και τον Βασίλη Σαμπράκο:

Για τη φετινή πορεία του ΑΠΟΕΛ στο Champions League: «Είναι μία ιδιαίτερα σημαντική μέρα για όλους στον ΑΠΟΕΛ, στη Λευκωσία και στο νησί. Είναι ένα ραντεβού με την ιστορία ή καλύτερα το πιο σημαντικό ματς στην 86χρονη ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Είμαστε η μόνη κυπριακή ομάδα που έχει κάνει αυτό τον τεράστιο άθλο, ενώ έχουμε το πιο μικρό μπάτζετ στους “16”. Νιώθουμε πολύ περήφανοι που έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε τον κυπριακό κόσμο, στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είμαστε η μεγαλύτερη έκπληξη στο Champions League. Είμαστε μία ομάδα που έχει κοντραριστεί με “μεγαθήρια”, τα οποία είχαν 20πλασιο μπάτζετ. Εμείς έχουμε μόλις οκτώ εκατ. ευρώ μπάτζετ. Έχουμε αποκλείσει την Πόρτο, τη Ζενίτ και τη Σαχτάρ που έχουν κατακτήσει το Europa League. Είναι ένα παραμύθι. Αναπολώντας όλα αυτά που έχουμε ζήσει στο φετινό ταξίδι, που διαρκεί εννέα μήνες, νιώθουμε περήφανοι, τυχεροί και ευλογημένοι».

Για το φετινό όφελος της κυπριακής ομάδας: «Είναι πολλαπλάσια τα οφέλη. Σε αυτή τη λαμπρή ποδοσφαιρική διοργάνωση (Champions League) δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Εκπροσωπούμε τον ελληνισμό, όπου άλλωστε το λέει και το όνομά μας. Αυτή τη στιγμή απολαμβάνουμε δωρεάν προβολή σε όλο τον κόσμο. Στο νησί βρίσκονται 205 δημοσιογράφοι, ενώ η αναμέτρηση με τη Λιόν θα μεταδοθεί σε 77 χώρες, η μεγαλύτερη διακαναλική μετάδοση για το νησί. Η ομάδα έγινε οικονομικά πιο ισχυρή. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κουβαλάμε μία παρακαταθήκη για τα επόμενα -τουλάχιστον- πέντε χρόνια στην Ευρώπη, λόγω των πολλών βαθμών που έχουμε συλλέξει. Θα είμαστε στο γκρουπ των ισχυρών, πλέον, είτε αγωνιζόμαστε στο Champions League, είτε στο Europa League. Βέβαια οι μεγάλες επιτυχίες, δημιουργούν μεγαλύτερες ευθύνες. Με όλα αυτά τα επιτεύγματα έχει ανέβει και ο πήχης σε πρωτόγνωρα επίπεδα από τους φιλάθλους μας, με την πίεση να είναι τεράστια. Γι’ αυτό θέλει προσγείωση, συγκέντρωση και ορθολογική διαχείριση των εκατομμυρίων που πήραμε από το Champions League. Νιώθουμε προνομιούχοι, καθώς πετύχαμε κάτι που δεν έχει κάνει κάποια άλλη κυπριακή ομάδα».

Για την αναμέτρηση με τη Λιόν: «Η Λιόν έχει σοβαρό πλεονέκτημα, γιατί είναι το φαβορί. Είναι μία έμπειρη και δυνατή ομάδα και αυτό το μαρτυρούν οι 10 συνεχόμενες παρουσίες της στους “16”. Όμως, στη ζωή δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες και αυτό είναι το πιο καθοριστικό παιχνίδι για να πετύχουμε το κάτι παραπάνω. Για τον ΑΠΟΕΛ, την Κύπρο και για την Ελλάδα. Μέχρι τελικής πτώσεως θα επιδιώξουμε την πρόκριση. Αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ αποτελεσματικοί, γιατί αυτά τα μεγάλα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Φαν Πέρσι: «Πάλι το ίδιο θα έκανα»

Φαν Πέρσι: «Πάλι το ίδιο θα έκανα»
Ερώτηση για τον τρόπο που δοκίμασε να νικήσει τον Αμπιάτι στην ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 4-0, δέχθηκε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο οποίος με αυτοπεποίθηση απάντησε ότι αν του ξαναδινόταν η ευκαιρία, θα προσπαθούσε ξανά με τον ίδιο τρόπο.

Στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολλανδός βρέθηκε απέναντι από τον πεσμένο Ιταλό γκολκίπερ και δοκίμασε να τσιμπήσει την μπάλα από πάνω του, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για το 4-0, το οποίο θα ισοφάριζε την ήττα στο Μιλάνο. «Νομίζω ότι θα επιχειρούσα ξανά το ίδιο. Δεν γινόταν να περάσω την μπάλα από τα δεξιά ή από τα αριστερά γιατί ήταν πεσμένος. Νιώθω ότι σωστά προσπάθησα να την περάσω από πάνω του» τόνισε ο Φαν Πέρσι.

Πηγή: england365.gr

Επενδύει… χρυσάφι στη Παρί Σεν Σερμέν!!

Επενδύει… χρυσάφι στη Παρί Σεν Σερμέν
Αποφασισμένος να κάνει την Παρί Σεν Ζερμέν μια από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ευρώπη φαίνεται πως είναι ο πρίγκιπας Μπελχάντα, επικεφαλής του Qatar Sports Investments.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, η επενδυτική εταιρεία από το Κατάρ πρόκειται να προχωρήσει στην αγορά όλων των μετοχών της ομάδας της πρωτεύουσας του Πάρισιού.

Όμως όπως έκανε γνωστό ο πρίγκιπας Μπελχάντα δεν πρόκειται να μείνει εκεί. Η πρόθεσή του είναι να επενδύσει συνολικά ένα ποσό που… ζαλίζει αν αναλογιστούμε την οικονομική κατάσταση που επικρατεί σε πολλές ομάδες στην Ευρώπη.

Όπως δήλωσε εκτός από τα χρήματα για την αγορά και των υπολοίπων μετοχών της ομάδας, θα βάλει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ευρώ για κάθε μια από τις πέντε επόμενες αγωνιστικές σεζόν που ακολουθούν.

πηγή: sportfm.gr

Οργισμένη διάψευση από Μπάγερν!!

Οργισμένη διάψευση από Μπάγερν
Έντονα αντέδρασε η Μπάγερν σε δημοσίευμα της Bild πως ο Γιουπ Χάινκες, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2013, θα αποτελέσει παρελθόν στο τέλος της σεζόν και πως πιθανοί αντικαταστάτες του στον πάγκο είναι οι Λουσιέν Φαβρ της Γκλάντμπαχ και Μίρκο Σλόμκα του Ανόβερου.

«Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γιουπ Χάινκες και το έργο του. Η διοίκηση της Μπάγερν καταδικάζει την ανυπόστατη φημολογία που δεν στηρίζεται σε γεγονότα. Διαμαρτυρόμαστε για τον κιτρινισμό του Τύπου και θα εξετάσουμε τις δυνατότητες που μας παρέχει ο νόμος», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γερμανικού συλλόγου.

Οι Βαυαροί έχουν κερδίσει μόλις τέσσερα από τα τελευταία εννέα ματς της ομάδας τους, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ επτά βαθμούς.

πηγή: sportfm.gr

Πρόστιμο σε Ζιντάν (video)

Πρόστιμο σε Ζιντάν (video)
Με πρόστιμο 6.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Μοχάμεντ Ζιντάν από την πειθαρχική επιτροπή της γερμανικής ομοσπονδίας. Ο Αιγύπτιος επιθετικός της Μάιντς πανηγύρισε με οπαδούς της ομάδας τη νίκη με 4-0 επί της Καϊζερσλάουτερν φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα για τους αντιπάλους.

«Ζητώ συγγνώμη. Παρασύρθηκα από την ευφορία μου για τη νίκη μας», δήλωσε ο ποδοσφαιριστής αποδεχόμενος την τιμωρία του.



πηγή: sportfm.gr

Επιτέλους… Βιεϊρίνια!!

Επιτέλους… Βιεϊρίνια
Έτοιμος να προσφέρει στη Βόλφσμπουργκ είναι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός μετά από απουσία περίπου ενάμιση μήνα λόγω τραυματισμού στους προσαγωγούς, επέστρεψε σήμερα στις προπονήσεις των «λύκων». Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ έχει προλάβει να αγωνιστεί μόλις για 45 λεπτά, στο ματς με την Κολωνία στις 21 Ιανουαρίου, με τη νέα του ομάδα.

Είναι πιθανό ο Φέλιξ Μάγκατ να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για την εντός έδρας αναμέτρηση του ερχόμενου Σαββάτου με τη Λεβερκούζεν.

πηγή: sportfm.gr

Καγκάβα: «Υπάρχουν διαπραγματεύσεις»

Καγκάβα: «Υπάρχουν διαπραγματεύσεις»
Σε συνεχείς επαφές με ανθρώπους της Ντόρτμουντ βρίσκεται ο ίδιος αλλά και ο μάνατζερ του με θέμα την ανανέωση του συμβολαίου του έκανε γνωστό ο Σίνζι Καγκάβα με δηλώσεις του στον Τύπο.

«Φυσικά και ήμαστε σε συνεχείς επαφές και διαπραγματεύσεις», τόνισε ο άσος της Ντόρτμουντ ο οποίος συνέχισε:

«Δεν έχουμε θέσει κάποια καταληκτική ημερομηνία για τις διαπραγματεύσεις. Συνεχίζουμε να μιλάμε και είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει κάτι καλό στο τέλος», κατέληξε.

πηγή: sportfm.gr

Θετικός για Γιουβέντους ο Ιγκουαΐν!!

Θετικός για Γιουβέντους ο Ιγκουαΐν
Ανοικτό το ενδεχόμενο να συζητήσει για τη μεταγραφή του Γκονζάλο Ιγκουαΐν στη Γιουβέντους τον προσεχή Μάιο, άφησε ο πατέρας και μάνατζερ του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης, Χόρχε.

«Τη δεδομένη στιγμή ο Γκονζάλο σκέφτεται μόνο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Champions League (με τη Ρεάλ Μαδρίτης). Όμως, το Μάιο που έρχεται, ο γιος μου και εγώ θα αναλύσουμε την κατάσταση και τότε θα δούμε εάν θα μιλήσουμε με την Γιουβέντους», δήλωσε στο «Tuttosport» ο πατέρας και μάνατζερ του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης, Χόρχε Ιγκουαΐν.

πηγή: sportfm.gr

«Νερατζούρο» ενδιαφέρον για Σαχίν!!

«Νερατζούρο» ενδιαφέρον για Σαχίν
Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Ίντερ φέρεται να βρίσκεται ο Νούρι Σαχίν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η καταλανική εφημερίδα «Sport» υποστηρίζει ότι ο ιταλικός σύλλογος είχε κινηθεί για την απόκτηση του Τούρκου μέσου τον περασμένο Ιανουάριο και ο Ζοσέ Μουρίνιο απάντησε αρνητικά.

Άλλωστε, την περασμένη μεταγραφική περίοδο ο Πορτογάλος τεχνικός είχε τονίσει πως δεν θα αποχωρήσει – ούτε θα αποκτηθεί κάποιος ποδοσφαιριστής από το ρόστερ των «μερένχες» (όπως συνέβη στην υπόθεση Γκρανέρο για τον Ολυμπιακό).

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαχίν είχε αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης στην Bundesliga, όμως ένας τραυματισμός κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Ρεάλ τον άφησε αρκετά πίσω και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην πάρει πολλές ευκαιρίες από τον 49χρονο προπονητή.

Τη φετινή σεζόν ο 23χρονος χαφ έχει παίξει σε πέντε ματς, έχοντας ένα γκολ και μία ασίστ στο ενεργητικό του.

πηγή: sportfm.gr

«Βλέπει» Μπλαν ο Μοράτι!!

«Βλέπει» Μπλαν ο Μοράτι
Το ενδεχόμενο να προσλάβει τον Λοράν Μπλαν στη θέση του προπονητή της Ίντερ αντί του Κλαούντιο Ρανιέρι στο τέλος της σεζόν εξετάζει ο Μάσιμο Μοράτι, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Le Parisien». Ο 46χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας είχε αγωνιστεί στη δύση της καριέρας του στην ομάδα του Μιλάνου για δύο χρόνια.

Το συμβόλαιο του πρώην προπονητή της Μπορντό με τη γαλλική ομοσπονδία ολοκληρώνεται μετά το τέλος του Euro 2012. Ο Ρανιέρι δεσμεύεται μέχρι το 2013 με τους «νερατζούρι», αλλά εκτιμάται πως δεν θα συνεχίσει και του χρόνου, μιας και η ομάδα του έχει δύο ισοπαλίες στα τελευταία επτά παιχνίδια της στη Serie A.

πηγή: sportfm.gr

Σκόραρε ο Τέβες!!

Σκόραρε ο Τέβες (video)
Έτοιμος να επιστρέψει στην πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι έδειξε ο Κάρλος Τέβες. Ο Αργεντινός επιθετικός σκόραρε στη νίκη που πέτυχαν οι ρεζέρβες των «πολιτών» απέναντι στην Μπόλτον με 3-1 κι έδειξε να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Πέτυχε το γκολ του στο 51ο λεπτό και λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε. Αποχωρώντας από το γήπεδο κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού που φαίνεται να τον έχει συγχωρέσει.

Μένει πλέον να φανεί πότε θα πάρει την ευκαιρία από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, ένα επεισόδιο με τον οποίο τον έθεσε εκτός ομάδας από τον Σεπτέμβριο μέχρι πριν λίγες ημέρες.

πηγή: sportfm.gr

Γκουαρντιόλα: «Μιλάω με την Τσέλσι κάθε μέρα»!

Γκουαρντιόλα: «Μιλάω με την Τσέλσι κάθε μέρα»
Αυτή ήταν η ατάκα του Πεπ Γκουαρντιόλα όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια που τον εμπλέκουν στην πιθανή ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Τσέλσι. Ωστόσο μετά χαμογέλασε και ξεκαθάρισε ότι αστειεύεται...

Ο Γκουαρντιόλα προετοιμάζεται για τη ρεβάνς της Τετάρτης με την Λεβερκούζεν στο Τσάμπιονς Λιγκ κι όταν ρωτήθηκε για την Τσέλσι είπε: «Ναι, ναι, σίγουρα, μιλάω με την Τσέλσι κάθε ημέρα», αστειευόμενος βέβαια για όσα ακούγονται.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα υπερασπίστηκε και τον Βίλας Μπόας: «Είναι υπέροχος προπονητής, αλλά τα αποτελέσματα είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο...»

Πάντως, όσο ακόμα ο Γκουαρντιόλα δεν απαντά στην πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του με τους πρωταθλητές Ευρώπης, τα σενάρια φουντώνουν!

Πηγή: england365.com.cy

Συμφωνία που εξοργίζει τον Φέργκιουσον!!

Συμφωνία που εξοργίζει τον Φέργκιουσον!
Οι ήττες δεν αρέσουν στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και αυτό δεν ισχύει μόνο για αυτές μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Ο Πολ Πογκμπά «γύρισε την πλάτη» του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τα βρήκε σε όλα με τη Γιουβέντους και ο Σκωτσέζος τεχνικός μίλησε απαξιωτικά για τον 18χρονο Γάλλο!

Η επιθυμία της Γιουνάιτεντ να κρατήσει τον Πογκμπά στο ρόστερ της μετουσιώθηκε σε πρόταση για την ανανέωση του συμβολαίου του, ωστόσο ο ίδιος ο παίκτης προτίμησε να δοκιμάσει την τύχη του αλλού.

Ο Γάλλος μέσος συμφώνησε σε όλα με τη Γιουβέντους, αφού στο τέλος της σεζόν μένει ελεύθερος και θα ενταχθεί στο ρόστερ των Ιταλών, βάζοντας στα ταμεία του 1 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.

Η εξέλιξη αυτή εξόργισε τον Σκωτσέζο προπονητή, με τους «Times» να κάνουν λόγο για έναν Φέργκιουσον «ιδιαίτερα εκνευρισμένο» με τον Πογκμπά, αλλά και με τον ατζέντη του, αφού ο Μίνο Ραϊόλα φέρεται να έχει εξασφαλίσει «προμήθεια» 2 εκατ. ευρώ για τον ίδιο!

Τα δημοσιεύματα στον αγγλικό Τύπο τονίζουν ότι ο Φέργκιουσον μίλησε σε συνεργάτες του για τον 18χρονο άσο, με ιδιαίτερα άσχημο τρόπο, ενώ τον έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Πογκμπά δεν άκουσε τις συμβουλές του Ρίο Φέρντιναντ και του Πατρίς Εβρά, οι οποίοι ανέλαβαν να τον …συμβουλέψουν για την παραμονή του στο «Ολντ Τράφορντ».

Πηγή: england365.gr

Άλεξ: «Δεν σεβάστηκε τον Λάμπαρντ»

Άλεξ: «Δεν σεβάστηκε τον Λάμπαρντ»
Την ευθύνη στον Αντρέ Βίλας-Μπόας έριξε ο Άλεξ για την κατάσταση στην οποία έφτασαν οι σχέσεις στα αποδυτήρια της Τσέλσι. Για έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπο του Φρανκ Λάμπαρντ έκανε λόγο ο πρώην άσος των Λονδρέζων και χαρακτήρισε λάθος τις επιλογές του πρώην τεχνικού του.

Οι σχέσεις του Βίλας-Μπόας με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές ήταν σε οριακό σημείο, κάτι που ήταν κοινό μυστικό στο δυτικό Λονδίνο.

«Ο Αντρέ δεν είναι από τους ανθρώπους που μιλούν πολύ. Είναι κλειστός χαρακτήρας», τόνισε για τον Βίλας-Μπόας ο Άλεξ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κόντρα των αποδυτηρίων: «Άκουσα μερικά σχόλια για το τι έγινε. Πιστεύω ότι ο Λάμπαρντ άξιζε περισσότερο σεβασμό. Είναι αλήθεια ότι ο κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά δεν είναι πρόβλημα εάν καθίσει και στον πάγκο. Αλλά εδώ είχαμε κάτι διαφορετικό. Ο Φρανκ είναι περισσότερο από 10 χρόνια στο σύλλογο και άξιζε να του μιλήσει ο Βίλας-Μπόας».

Ο Άλεξ χαρακτήρισε «λογικό» το άγχος που υπάρχει, τονίζοντας –όμως- ότι αυτό επηρεάζει τους προπονητές και όχι τους παίκτες. Υπενθυμίζεται ότι ο Άλεξ αποχώρησε τον Ιανουάριο από την Τσέλσι και αγωνίζεται στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Πηγή: england365.gr

Απορρίφθηκε η έφεση για Πικέ!!

Απορρίφθηκε η έφεση για Πικέ
Απών από την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Ράσινγκ Σανταντέρ την ερχόμενη Κυριακή θα είναι οριστικά ο Ζεράρ Πικέ. Η επιτροπή ανταγωνισμού της ισπανικής λίγκας απέρριψε την έφεση που είχαν καταθέσει οι Καταλανοί ζητώντας την ακύρωση της κόκκινης κάρτας που δέχτηκε ο διεθνής αμυντικός στο ματς του περασμένου Σαββάτου με τη Σπόρτινγκ Χιχόν στο «Καμπ Νου» (3-1).

Παράλληλα, ο Πικέ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 600 ευρώ, ενώ το πειθαρχικό όργανο της λίγκας θα ερευνήσει τις δηλώσεις που έκανε ο παίκτης για προμελετημένη αποβολή του. Ο ίδιος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις, ενώ στη συνέχεια θα αποφασίσει η επιτροπή ανταγωνισμού αν συντρέχει λόγος μεγαλύτερης τιμωρίας.

πηγή: sportfm.gr

Απεβίωσε ο Μαρκίτος!!

Απεβίωσε ο Μαρκίτος
Ένα από τα μέλη της μεγάλης ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης, που παρέμεινε στην κορυφή της Ευρώπης από το 1956 μέχρι το 1960, έφυγε από τη ζωή. Ο λόγος για τον Μαρκίτος (Μάρκος Αλόνσο Ιμάθ), ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών.

Ο εκλιπών κατέκτησε επίσης έξι πρωταθλήματα με τη «βασίλισσα» από το 1954 μέχρι το 1962. Ο εγγονός του, Μάρκος Αλόνσο, αγωνίζεται στην Μπόλτον.

πηγή: sportfm.gr

Θέλει να μείνει ο Κακά!!

Θέλει να μείνει ο Κακά
Την επιθυμία του να παραμείνει στη Ρεάλ Μαδρίτης εξέφρασε –για άλλη μια φορά- ο Κακά.

«Θέλω να μείνω εδώ», τόνισε στην ισπανική AS και συνέχισε: «Δεν πρόκειται να πάω πουθενά. Θέλω να μείνω στη Ρεάλ Μαδρίτης και να πετύχω. Δεν είναι αλήθεια ότι ο προπονητής δεν έχει εμπιστοσύνη σε εμένα», υποστήριξε ο Βραζιλιάνος, ο οποίος πολλές φορές έχει αποτελέσει μεταγραφικό στόχο άλλων ομάδων αλλά πάντα εκφράζει την θέλησή του να μείνει στη «βασίλισσα»

πηγή: sportfm.gr

Νταβίντ εναντίον… Γολιάθ (video)

Νταβίντ εναντίον… Γολιάθ (video)
Ο Νταβίντ Λουίς δεν φοβήθηκε τον δίμετρο Νίκολα Ζίγκιτς στην επαναληπτική αναμέτρηση μεταξύ Μπέρμιγχαμ και Τσέλσι για τον πέμπτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός των Λονδρέζων «ξάπλωσε» τον Σέρβο φορ στο χορτάρι με μία κλωτσιά, που λίγο έλειψε να του βγάλει το μάτι.

Ο Ζίγκιτς σηκώθηκε ματωμένος με άγριες διαθέσεις, αλλά ο «αφάνας» ήταν απολογητικός και το επεισόδιο δεν πήρε συνέχεια.




πηγή: sportfm.gr

FC: Δόξα και χρήμα σε μια εποχή άδοξη και άφραγκη!!

FC: Δόξα και χρήμα σε μια εποχή άδοξη και άφραγκη
Όταν μιλάει ο Θοδωρής Παπαλουκάς, πάντα έχει ενδιαφέρον να διαβάζεις ή να ακούς αυτά που έχει να πει. Πολύ απλά διότι ο Παπαλουκάς είναι ένας άνθρωπος, το μυαλό του οποίου κινείται πάνω από τον μέσο όρο του αθλητή όπως τον έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, με τα κλισέ τύπου «δύσκολο παιχνίδι», «σεβόμαστε τον αντίπαλο», «κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά» και «εγώ αγωνίζομαι όσο και όπου θέλει ο προπονητής μου». Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο το υψηλό επίπεδο στο οποίο αγωνίστηκε στην ΤΣΣΚΑ που του άνοιξε παραπάνω τους ορίζοντες, αλλά φαντάζομαι ότι είναι και στον άνθρωπο. Και για να είσαι πετυχημένος play-maker, πρέπει να έχεις οξύνοια, να στροφάρεις που λέμε κι αυτό ισχύει και στο παρκέ και εκτός αυτού.
Σχολιάζει το Fight Club.
Ο Παπαλουκάς μίλησε για πολλά πράγματα στην καταλανική Sport: και για τον ίδιο και για τη Μακάμπι και για τη Μπαρτσελόνα και για τις ελληνικές ομάδες, για τις οποίες είπε ότι δεν βλέπει καμία να φτάνει στο final-four. Απόλυτα σεβαστή η άποψη/ πρόβλεψή του και θα τα δώσει όλα από πλευράς του για να περάσει η Μακάμπι και να αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός κι αυτό δεν έχει να κάνει φυσικά με την ερυθρόλευκη προϋπηρεσία του, αλλά με το ότι είναι επαγγελματίας και σπουδαίος παίκτης - και παραμένει τέτοιος και στα 35 του.

Στο φινάλε της συνέντευξης, τον ρώτησαν και για την κατάσταση στην Ελλάδα, για την οποία τοποθετήθηκε χωρίς περιστροφές. Είπε «Στην Ελλάδα περάσαμε το "κατώφλι" της ανησυχίας πριν από ένα χρόνο. Πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ώστε να αλλάξουν τα πράγματα, να ξεμπερδεύουμε με τις παλιές συνήθειες και να ξεκινήσουμε από την αρχή, πάνω σε καλύτερες βάσεις και χωρίς να ξεχνάμε τον πολιτισμό και την οικογένεια. Δώσαμε δόξα σε αυτούς που δεν την άξιζαν» και με λίγα λόγια περιέγραψε μια κατάσταση που υπάρχει γύρω μας και η οποία τον απασχολεί, παρόλο που είναι στην ξενιτιά. Μια μικρή ένσταση έχω σε όλα αυτά που είπε κι έχει να κάνει με την τελευταία φράση: μήπως στην Ελλάδα δώσαμε παραπάνω δόξα και χρήμα και προβολή ακόμα και σε αθλητές; Οι οποίοι φυσικά την άξιζαν, αλλά όχι σε τέτοιο υπερβολικό βαθμό;

Υπάρχουν σήμερα παίκτες του μπάσκετ στην Ελλάδα, τη χώρα της οικονομικής κρίσης και του «κόψε 20, 50 ή 70% γιατί δεν βγαίνουμε», των οποίων τα συμβόλαια είναι υψηλότερα από τους πιο ακριβοπληρωμένους ξένους ποδοσφαιριστές που παίζουν στη χώρα μας. Πέρυσι υπήρχαν πολλοί περισσότεροι αλλά και φέτος, που η κρίση δεν μας χτύπησε απλά την πόρτα αλλά έδωσε μια και τη γκρέμισε, κάποια συμβόλαια δεν αγγίχτηκαν καν. Και μιλάμε για ένα άθλημα με ελάχιστα έσοδα, με πολύ λιγότερες χορηγίες σε σχέση με το ποδόσφαιρο, με γελοία λεφτά από τα τηλεοπτικά σε σχέση με του ποδοσφαίρου και με πριμ κατάκτησης Ευρωλίγκας που με το ζόρι φτάνει κάπου στις 300 χιλιάδες ευρώ!

Στον βωμό του ανταγωνισμού, ενός ανταγωνισμού που δεν ξέρω αν μας έκανε καλό ή κακό τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν συμβόλαιο του 1,5 εκατομμυρίου, των 2 ή και 2,5, που με την εφορία φτάνουν κάπου στα 3. Κι όχι ότι θα σωζόταν η Ελλάδα αν έπεφτε ψαλίδι 50% σ’ αυτά τα συμβόλαια και γινόταν μια άλλη προσέγγιση, ανάλογη με τα δεδομένα της εποχής, αλλά μήπως και ο ακριβοπληρωμένος αθλητισμός είναι μια πολυτέλεια και μια υπερβολή που δεν μπορεί να αντέξει πια η κοινωνία μας και η εφήμερη χαρά που προσφέρει μια νίκη ή μια κούπα, εξατμίζεται ποια πολύ - πολύ γρήγορα σε σχέση με το παρελθόν;

πηγή: sportfm.gr

«Πτήση» εξάδας!!

Έτοιμος για στην εξάδα της κανονικής περιόδου της Α1 μπάσκετ των ανδρών έδειξε ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» επικράτησε με 67-60 του Κολοσσού στην Πυλαία, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και ελπίζουν βάσιμα για την κατάληψη της έκτης θέσης. Αντίθετα, για τους Ροδίτες αρχίζει να γίνεται «ντέρμπι» η παρουσία τους στην πρώτη τετράδα.

Το ματς ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκεια του, με τις δυο ομάδες να αποκτούν κάποιες μικρές διαφορές και το προβάδισμα, όμως στην τέταρτη περίοδο οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου πήραν μια καλή διαφορά και τη διατήρησαν μέχρι τέλους, χάρη στην ψυχραιμία τους στις βολές.

Κορυφαίοι των «ασπρόμαυρων» ήταν οι Ντούβνιακ με 14 και Ντικούδης με 11 πόντους. Από τους «θαλασσί», ξεχώρισε ο Χάτεν με 12 πόντους.

πηγή: sportfm.gr

Του την… έφερε ο Άρης!!

Του την… έφερε ο Άρης!
Στην όγδοη θέση της βαθμολογίας της Α1 έπιασε τον Ηλυσιακό ο Άρης, νικώντας τον -για δεύτερη φορά φέτος- με 79-74 στο κλειστό των Ιλισίων στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής.

Οι «κίτρινοι» που έχουν την ισοβαθμία με τον αντίπαλό τους στο κυνήγι των πλέι οφ, έχοντας νικήσει με 83-67 στο Αλεξάνδρειο στον πρώτο γύρο, βρέθηκαν να προηγούνται ακόμη και με 19 πόντους διαφορά (31-49 και 35-54) στο τρίτο δεκάλεπτο.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση διαρκείας προσπάθησαν να «κλέψουν» το ματς στο τέταρτο, μειώνοντας αρκετές φορές στο καλάθι (58-60, 60-62, 72-74 και 74-76), αλλά δεν τα κατάφεραν, καθώς μέτρησε η ψυχραιμία του Ντέιβις στις βολές στο τέλος.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Δημήτρης Τσαλδάρης με 25 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Τι Τζέι Τόμπσον με 23 πόντους.

Προσπάθησε στο τέλος ο Νίκος Χατζής (11 πόντοι) που έγραψε ιστορία αφού έγινε ο δεύτερος παίκτης που φτάνει τις 500 συμμετοχές στο πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ (ο πρώτος ο Νίκος Μπουντούρης με 509), αλλά δεν απέτρεψε την ήττα για την ομάδα του.

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ δυναμικά την αναμέτρηση δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις τους να φύγουν με το «διπλό» από το κλειστό των Ιλισίων. Πήραν, μάλιστα και διψήφια διαφορά πόντων περίπου δύο λεπτά πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με 8-19 (+11) για να μπουν στο δεύτερο μπροστά με 12-26 (+14).

Εκεί, όπου οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν ακόμη και με 17 πόντους διαφορά (25-42 και 28-45 με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου), έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Τσαλδάρη, ο οποίος «βομβάρδιζε» έξω από τη γραμμή των 6.75.

Το προβάδισμα του συγκροτήματος του Βαγγέλη Αλεξανδρή έφτασε και το +19 (31-49 και 35-54) στην τρίτη περίοδο, με τους γηπεδούχους να κάνουν επιμέρους 11-6 για να μπουν στην τέταρτη στο -14 (46-60).

Η αντεπίθεση της ομάδας του Κώστα Φλεβαράκη είχε συνέχεια και εκεί. Με ένα σερί 12-0 μείωσαν στο καλάθι (58-60) με πρωταγωνιστές τους Τι Τζέι Τόμπσον και Γιώργο Τσιάκο. Ο Άρης προηγήθηκε 67-60 με τρίποντο του Τσαλδάρη με επιμέρους 7-2, αλλά ο Ηλυσιακός αντέδρασε και πάλι, κάνοντας την ύστατη προσπάθεια να διεκδικήσει τη νίκη, μειώνοντας σε 74-76 ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στις βολές, εκεί όπου ο Ντέιβις ήταν ψύχραιμος, έχοντας 3/4.

Τα δεκάλεπτα: 12-26, 28-45, 46-60, 74-79.


Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Σπανός, Ματαλόν, Παπανικολόπουλος, Στεφάνοφ, Χατζής, Αποστολίδης, Τόμπσον, Κοχαντάρεβιτς, Κασελάκης, Τσαπρούνης, Γαλιώτος, Τσιάκος.

Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής, Κερούς, Ταπούτος, Τσαϊρέλης, Ντέιβις, Κρούσιτς, Μποχωρίδης, Μπόγρης, Μάλντροου, Τσαλδάρης,, Βεργίνης, Δήμας.

πηγή: sportfm.gr

Έκοψε και έραψε στην 100άρα!!

Έκοψε και έραψε στην 100άρα
Με τον Μάικ Τέιλορ να πραγματοποιεί «διαστημική» εμφάνιση με 40 πόντους με 8/13 τρίποντα, η Καβάλα επικράτησε 100-86 του ΚΑΟΔ στο κλειστό της Καλαμίτσας στο γειτονικό ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι Καβαλιώτες είχαν τον έλεγχο κατά το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ευστοχώντας συνολικά σε 17 τρίποντα έφτασαν στη νίκη θέτοντας παράλληλα, «γερές» βάσεις για την παραμονή τους στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Εκτός από τον Αμερικανό, πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη πραγματοποίησε και ο Χριστόφορος Στεφανίδης που πρόσθεσε 20 πόντους. Από την άλλη από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Γιάννης Αθηναίου με 18 πόντους.

Το ματς

Πιο δυνατά μπήκε η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη στον αγώνα κάτι που φάνηκε και από την υπεροχή της μέχρι και τα μέσα της πρώτης περιόδου (10-15). Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι στη συνέχεια και το δεκάλεπτο έληξε 22-19.

Με σερί 5-0 ξεκίνησε η Καβάλα στην δεύτερη περίοδο (27-19), ενώ με τρίποντο του Τέιλορ προηγήθηκε για πρώτη φορά με 12 (40-28) στο 16ο λεπτό. Ο ίδιος παίκτης ανέβασε το δείκτη του σκορ και στο +15 (45-30) ένα λεπτό αργότερα με το ημίχρονο να λήγει 48-38 υπέρ των γηπεδούχων.

Τον καλό της ρυθμό συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο η Καβάλα και με σουτ από τα 6.75 μ. του Πάσαλιτς στο 34ο λεπτό έφτασε ξανά στο +15 (57-42). Ο Τέιλορ συνέχισε τον... χαβά του και ευστοχώντας στο 8ο τρίποντό του έβαλε την Καβάλα μπροστά με 16 (78-62) στη λήξη της τρίτης περιόδου.

Λίγα μπορούσαν να αλλάξουν στην τελευταία περίοδο. Ο Κοστόφ με τρίποντο έκανε το +20 για τους γηπεδούχους (87-67) στο 35ο λεπτό και σαφώς η εικόνα του παιχνιδιού ήταν τέτοια που η νίκη για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θα ήταν η φυσική κατάληξή του. Έτσι και έγινε με το τελικό σκορ 100-86 να αποτελεί την 11η νίκη για την ομάδα της Καβάλας.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 48-38, 78-62, 100-86

πηγή: sportfm.gr

Περίπατος πριν τον τελικό!!

Περίπατος πριν τον τελικό
Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με σκορ 96-56 το Μαρούσι στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό του Αγίου Θωμά και έδειξε απόλυτα έτοιμος για τον σαββατιάτικο τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό. Κορυφαίοι για τους «πράσινους» οι Βουγιούκας (11 π) που έδειξε ότι είναι απόλυτα έτοιμος και Νικ Καλάθης (13 π).

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήθελαν από την αρχή να «καθαρίσουν την μπουγάδα» και να μην έχουν… απρόοπτα εν όψει του σαββατιάτικου τελικού Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό.

Με καλή αμυντική λειτουργία και τροφοδότηση των ψηλών – κυρίως του Μάριτς στα πρώτα λεπτά του αγώνα – πήραν από την αρχή το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και άρχιζαν σιγά-σιγά να «χτίζουν» μία διαφορά.

Το Μαρούσι των… χιλίων προβλημάτων δεν είχε πολλές αντιστάσεις. Βρέθηκε στο ημίχρονο πίσω με 53-31 και τα περιθώρια ανάκαμψης ήταν λίγα με δεδομένο ότι διαθέτει ένα περιορισμένο ρόστερ. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Αγραβανής που σημείωσε 15 πόντους.

Από την πλευρά του τριφυλλιού, το σημαντικότερο ήταν ότι ο Βουγιούκας έδειξε να είναι απόλυτα έτοιμος. Πάταγε καλά, πέτυχε 11 πόντους και φάνηκε ότι ο Ομπράντοβιτς μπορεί να τον υπολογίζει κανονικά για τον τελικό.

Το τελικό 96-56 έδειξε ότι οι «πράσινοι» είναι απόλυτα έτοιμοι και το βασικότερο γι’ αυτούς υγιείς εν όψει Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα: 11-26, 31-53, 42-70, 56-96

Μαρούσι: Σακελλαρίου 5, Δεμερτζής 7, Νικολαΐδης 6, Ακεψιμαΐδης 7, Αντωνόπουλος, Κανονίδης 7, Τζότζος 4, Γιάννης, Αλεξίου, Καλογιαννίδης 5, Αγραβάνης 15

Παναθηναϊκός: Μάριτς 9, Λόγκαν 7, Σάτο 6, Καλάθης 9, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 8, Βουγιούκας 11, Ν. Καλάθης 13, Κυρίτσης 6, Σμιθ 3, Καϊμακόγλου 8, Γιασικεβίτσιους 12

πηγή: sportfm.gr

Ποιητής: Το συνολικό χρεος φτάνει τα 8 εκ. ευρώ»!

Το μέλος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Χρήστος Ποιητής, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Revolution» για το άνοιγμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και για την φυγή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το συνολικό χρέος που άφησε η διοίκηση Ζαγοράκη: «Στις μέρες που ζούμε σήμερα και τα 100.000 ευρώ είναι πολλά. Αυτά τα 12,5 εκ. μπορεί να είναι παράφραση. Επειδή υπάρχουν διάφορες έννοιες στα οικονομικά. Αυτό το ποσό προήλθε από έλλειμμα υποχρεώσεων. Αυτά τα 12,5 βγήκαν λίγο βεβιασμένα από τον κ. Ζιγκερίδη. Με βάση τον ισολογισμό στις 31/12 που έγινε το ποσό έφτανε τα 7,2 εκ. Αλλά δεν έχουμε ακόμη επαρκή στοιχεία για ασφαλές συμπέρασμα. Η εκτίμηση μου είναι ότι το χρέος από την διοίκηση Ζαγοράκη φτάνει τα 8 εκ. ευρώ» και συνέχισε:

«Αυτό είναι άνοιγμα υποχρεώσεων και όχι ζημίες που άφησε η διοίκηση Ζαγοράκη. Τα νούμερα που έχουν δοθεί δεν τα αμφισβητώ. Αυτά τα νούμερα είναι τα ανοίγματα που έχουν δοθεί. Οι ζημίες φτάνουν τα 8 εκ. και 7,2 τον Δεκέμβριο του 31/12 σύμφωνα με τον ισολογισμό που κάναμε».


Για το τι έργα άφησε η διοίκηση Ζαγοράκη: «Μέσα σε 2,5 χρόνια κάναμε άνοιγμα 10 εκ. , καθώς τα δύο πρώτα χρόνια είχαμε κέρδος 2 εκ. ευρώ και φτάσαμε σε άνοιγμα 8 εκ. ευρώ».

Για το τι εντυπώσεις του άφησε η Γενική Συνέλευση: «Από αυτά που άκουσα στην συνέλευση είμαι ικανοποιημένος, γιατί μετά από πάρα πολύ καιρό παρέστη ο πρόεδρος με τον ερχομό του κ. Βρύζα. Τόσο καιρό είχαμε ξεχάσει ποιος ήταν . Έτσι μπορούσαν να δοθούν εξηγήσεις. Το δεύτερο θετικό ήταν ότι παρευρίσκονταν περίπου 200 μέτοχοι ενώ σε προηγούμενες συνελεύσεις ήταν 20»!

Για το έλλειμα των 120.000 ευρώ: «Τα νούμερα ήταν αναμενόμενα, εκτός από την αμοιβή του Θοδωρή Ζαγοράκη και τον τρόπο που έγινε. Μία μέρα πριν φύγει ο Ζαγοράκης από την ΠΑΕ πήρε 120.000 ευρώ χωρίς καμία εξουσιοδότηση από το Δ.Σ. της ομάδας. Εδώ θα πρέπει να υπάρξει σε πρώτη φάση διερεύνηση και να δοθούν εξηγήσεις απόν κ. Ζαγοράκη, για να μην είναι υπόλογος ο ίδιος. Αυτό προκύπτει από πληροφορίες που έχουμε μέσα από τα γραφεία της ΠΑΕ. Ο κ. Βρύζας στη συνέλευση μας διαβεβαίωσε ότι όταν ανέλαβε την ΠΑΕ υπήρχε έλλειμμα 120.000 ευρώ που δεν υπήρχε δύο μέρες πιο μπροστά. Αυτές είναι προσωπικές πληροφορίες. Ανεπίσημα υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι έγιναν κάποια έξοδα για ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Δεν γνωρίζω ακριβώς που τα έδωσε τα χρήματα».


Στο επίλογό του επισήμανε: «Η κατάσταση στην ομάδα είναι πολύ σοβαρή και θα πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι και ενωμένοι για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα».

πηγή: metrosport.gr

Στάμος: «Ο Ζαγοράκης έβαλε μέσα την ομάδα»!

Ο πρώην νομικός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Στάμος, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τα οικονομικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αφήνοντας αιχμές για το έργο που άφησε η διοίκηση πρωτοδικείου, όπου ηγούνταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Αναλυτικά τα όσα είπε

«Από την διοίκηση Ζαγοράκη δεν εκδιώχτηκα. Ασχολήθηκα μία μέρα με το θέμα της Γενικής Συνέλευσης. Έχω μία άποψη εδώ και καιρό, αλλά κάποιοι με είπαν κακεντρεχή. Είχα πει για τις μεικτές μηνιαίες αποδοχές του Γκαγκάτση ότι φτάνουν τα 15.000 ευρώ και τα καθαρά τα 12.000 ευρώ» είπε στην αρχική του τοποθέτηση» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή για τα χρέη της ΠΑΕ επισήμανε:«Θέλω να ξεκινήσω από τα βασικά. Ίσως υπάρχει και μία παραπληροφόρηση εσκεμμένη για να μπερδεύεται ο κόσμος Ο Μπατατούδης άφησε την ομάδα με χρέη . Ο Γούμενος πήρε τα χρέη του Μπατατούδη και άφησε μαζί με αυτά που πήρε άλλα 6 εκ. ζημίες. Η διοίκηση Βεζυρτζή-Οικονομίδη άφησε από την πλευρά της 1,7 εκ. ευρώ με το δάνειο από την Εθνική Τράπεζα. Γι? αυτό μαζί με αυτά του Γούμενου άφησαν 8 εκ. ευρώ ζημιές, για να βάλλουμε τα πράγματα στην θέση τους.»

Για το τι άφησε στην ΠΑΕ η διοίκηση Ζαγοράκη σημείωσε:«Η διοίκηση Ζαγοράκη πήρε σούμα από πωλήσεις και από χορηγία Βγενόπουλου 8-9 εκ. ευρώ και ισοσκέλισε τα χρέη. Σύμφωνα με του οικονομολόγους πήρε 80 εκ. και άφησε 20 εκ. χρέη. Από τη στιγμή που είναι διοίκηση πρωτοδικείου, χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ και διοριζόμενος από το κράτος, αυτή τη στιγμή υπάρχει χρέος 20 εκ. ευρώ και κανένας δεν απολογήθηκε για τίποτα. Δεν υπάρχει κανένας αντίλογος και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Ο Ζαγοράκης διαχειρίστηκε ξένα χρήματα και δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε τα αγωνιστικά με τα οικονομικά».

Για το νομικό σκέλος της υπόθεσης του ελλείμματος των 320.000 ευρώ υπογράμμισε: «Το νομικό σκέλος της υπόθεσης λέέι ότι υπάρχει ένα έλλειμμα 320.000 ευρώ και οι υπεύθυνοι δεν το λένε. Υπάρχει θέμα απιστίας. Η διοίκηση Βρύζα αυτή τη στιγμή έκανε πολύ σωστά που έκανε απογραφή για να ξέρουμε ποιες είναι οι ευθύνες της.»

Ο κ. Στάμος μίλησε και για οικονομικές καταχρήσεις στην ΠΑΕ αναφέροντας ότι:«Με βάση τον έλεγχο που έκανε ο ορκωτός λογιστής στον ερασιτέχνη αποδείχτηκε ότι μέλος της διοίκησης πήρε 800.00 ευρώ και επέστρεψε κάποια, ενώ τώρα χρωστάει 300.000 χωρίς να έχει το δικαίωμα».

«Κανένας από τη διοίκηση πρωτοδικείου δεν μας είπε γιατί παραιτήθηκε. Ακούστηκε ότι πήραν οι μάνατζερ εκατομμύρια. Οι επικοινωνιολόγοι πήραν επίσης πολλά χρήματα, ενώ επίσης δόθηκαν πολλά για την αναμόρφωση των γραφείων. Κανείς δεν δίνει λογαριασμό για τίποτα και λένε… όλα καλά».

Στον επίλογό του τόνισε πως: «Δεν λένε την αλήθεια. Μπήκαν σε ένα μαγαζί που είχε χρέη, αλλά είχε εμπόρευμα 10 εκ. που τα έβαλαν στην τσέπη τους. Αυτή είναι η αλήθεια, αλλά κάποιοι ωραιοποιούν τα πράγματα. Το δια ταύτα είναι ότι έβαλαν την ομάδα περισσότερο ή το ίδιο με τις προηγούμενες διοικήσεις μέσα. Το αγωνιστικό δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Αν οι προσφυγές τελεσιδικήσουν κατά του ΠΑΟΚ τότε το χρέος θα εκτιναχθεί στα 33 εκ. και τότε ποιος θα πάρει τον ΠΑΟΚ»;

πηγή: metrosport.gr

«Άγονο» το φιλικό στον Εύοσμο!!

Δεν είχε τη δυνατότητα να εξαγάγει ασφαλή συμπεράσματα ο Λάσλο Μπόλονι από το φιλικό που έδωσε ο ΠΑΟΚ στον Εύοσμο με τον Αγροτικό Αστέρα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έμεινε στο 0-0 με τους «σταχυοφόρους» σε ένα βαρύ λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης γήπεδο και ο Ρουμάνος προπονητής χρησιμοποίησε πολλούς νεαρούς παίκτες από τη δεύτερη ομάδα.

Τηρουμένων των συνθηκών, από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Παπάζογλου, Τσουκαλάς και Πόποβιτς, ενώ από τον Αγροτικό οι πιο επικίνδυνοι παίκτες ήταν οι Καρακατσάνης και Τσουκαλίδης, ενώ καλή ήταν και η απόδοση του γκολκίπερ Γουναρίδη.

Μετά από ένα σχετικά «άγονο» πρώτο μέρος, στο οποίο ο ΠΑΟΚ απείλησε δύο φορές με τον Τσουκαλά στο 5' και τον Παπάζογλου στο 18' να μη βρίσκουν στόχο, στο δεύτερο ανέβηκε κάπως ο ρυθμός.

Στο 50' ο Παπάζογλου είχε μια καλή ευκαιρία, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Γουναρίδης, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Αγροτικός απείλησε με σουτ του Καρακατσάνη, που δε βρήκε στόχο.

Στο 61' από κεφαλιά του Βουτσιά η μπάλα πέρασε άουτ και ίδια κατάληξη είχε σουτ του Βασίλη Παπαδόπουλο δέκα λεπτά αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπόλονι παρακολούθησε τον αγώνα από την κερκίδα και στον πάγκο των «ασπρόμαυρων» έκατσαν οι συνεργάτες του, Χοακίν Πρέτο και Νίκος Κολομπούρδας.

Το ματς παρακολούθησε επίσης ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ζήσης Βρύζας, παρέα με τον παλαίμαχο της ομάδας, Γιώργο Κωστίκο.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Γουναρίδης, Βουτσάς, Μαργαρίτης, Παπαδόπουλος, Βαφέας, Τσουκαλίδης, Οκουμούσης, Καθάριος Π., Καρακατσάνης, Πετρίσεβιτς, Άντζεμαν.

Έπαιξαν και οι: Σίνης, Μάντζιος, Ελευθεριάδης, Αθανασιάδης, Προβατίδης, Καθάριος Ν., Σαχινίδης, Αρμάντο, Σολομωνίδης, Σπάχης, Βλαχόπουλος.


ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κωνσταντινίδης Δ., Σταφυλίδης, Ιντζίδης, Αγγελίδης, Παναγιωτούδης, Τσουκαλάς, Ρομπέρ, Πόποβιτς, Γιάννου, Παπάζογλου.

Έπαιξαν και οι: Μελίσσας, Κωνσταντινίδης Π., Πολύζος, Δεμιρτζόγλου, Κωστικίδης, Παπαδόπουλος Β..

πηγή: sportfm.gr

Σεμερτζίδης: «Ο Άρης έχει κίνητρο»

Ο παλαίμαχος παίκτης του Άρη, Γιώργος Σεμερτζίδης, μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis» τόνισε οι «κίτρινοι» έχουν μεγάλο κίνητρο για να χτυπήσουν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ενώ μιλώντας για τις ακαδημίες υπογράμμισε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις για να αναδειχθούν νέα ταλέντα

«Ο Άρης έχει μία σταθερή πορεία με καλή συγκομιδή βαθμών . Μετά το ματς με την ΑΕΚ έχουμε άλλο ένα κρίσιμο παιχνίδι που θα είναι κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές. Βέβαια ο Ολυμπιακός θα έχει και κούραση από το ευρωπαϊκό παιχνίδι και ο Άρης πάει με σκοπό να πάρει κάτι θετικό. Πάντα σε τέτοια παιχνίδια οι παίκτες υπερβάλλουν και προσπαθούν να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό» είπε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Για το αν στην Ελλάδα οι ομάδες εμπιστεύονται τους νεαρούς ποδοσφαιριστές επισήμανε: «Ο Άρης δεν στρέφεται στα νέα παιδιά. Ήμουν νιος και γέρασα από τότε που λέγαμε για τα νέα παιδιά. Βλέπεται καμιά ομάδα να εμπιστεύεται τους νέους; Ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές υπάρχουν στις ακαδημίες. Το πρωτάθλημα δεν παίζει κανένα ρόλο σε αυτές τις ηλικίες. Η κρίση μας έχει φέρει σε αυτήν την κατάσταση γι? αυτό και χρησιμοποιούν νέους ποδοσφαιριστές. Καμία ομάδα δεν έχει προπονητήριο για τις ακαδημίες. Εμείς στον Άρη κάνουμε προπονήσεις σε τρία-τέσσερα γήπεδα που έχουμε ενοικιασμένα. Καμία σχεδόν ομάδα δεν έχει εγκαταστάσεις. Αυτά είναι χιλιοειπωμένα. Ο κόσμος έχει σιχαθεί να τα ακούει όλα αυτά. Για να παίξουν παιδιά από τις ακαδημίες πρέπει να υπάρχει μια υποδομή. Οι ποδοσφαιριστές που βγαίνουν από τύχη ή από το μεράκι κάποιων προπονητών στην καλύτερη περίπτωση. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τις ομάδες».

Ενώ, τέλος για το αν οι γονείς πληρώνουν προπονητές για να προωθήσουν τα παιδιά τους είπε πως: «Η εμπειρία μου μέχρι τώρα είναι ότι ο κάθε ένας στο ποδόσφαιρο που αξίζει θα δικαιωθεί. Αν πληρώσει ένας γονιός τον προπονητή δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς στο τέλος θα φανεί για το αν αξίζει ένα ταλέντο».

πηγή: metrosport.gr

Προσφυγή από Τοπούζη!!

Ο Θάνος Τοπούζης είναι κοντά στην πόρτα της εξόδου, καθώς κατέθεσε προσφυγή κατά της ΠΑΕ Άρης διεκδικώντας ένα ποσό της τάξεως των 13.000 ευρώ. Ο βασικός λόγος για τον οποίος ο νεαρός ποδοσφαιριστής των «κίτρινων» ακολούθησε αυτήν την τακτική είναι ο παραγκωνισμός του από τον Μανουέλ Μασάδο, αφού δεν έχει πάρει καθόλου ευκαιρίες από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Αντίστοιχη ενέργεια είχε κάνει και ο Γιάννης Αγτζίδης και φαίνεται πως η διοίκηση του Άρη θα καλέσει τον Τοπούζη, έτσι ώστε να αποσύρει την προσφυγή και να δεν επιτευχθεί κάτι τέτοιο να λυθεί η συνεργασία ομάδας και παίκτη.

πηγή: metrosport.gr

Football League: Το πρόγραμμα!!

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Football league με τα παιχνίδια του Διαγόρα και του Εθνικού Αστέρα να μην ορίζονται. Οι Ροδίτες δεν έχουν πιστοποιητικό συμμετοχής και οι Καισαριανιώτες θα κληθούν να τακτοποιήσουν κάποιες οφειλές από προσφυγές.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005
11/03/12 15:00

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ-ΒΕΡΟΙΑ
11/03/12 15:00

ΚΑΛΛΟΝΗ ΑΕΛ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
09/03/12 17:00OTETV

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ
11/03/12 15:00

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ-ΛΑΡΙΣΑ 1964
10/03/12 15:00OTETV

ΑΝΑΓ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
11/03/12 15:00

ΑΝΑΓ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ
11/03/12 15:00

Σημείωση: Ο αγώνας ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΓΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ δεν θα διεξαχθεί , σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία ανακαλεί το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ.

Ο αγώνας ΦΩΚΙΚΟΣ -ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ δεν θα διεξαχθεί , σύμφωνα με τις υπ? αριθμ. 20/14-2-2012 & 31/21-2-2012 αποφάσεις του Τακτικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για την ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ.

«Δεσμεύστε τα και μιλάμε»

Η επανεμφάνιση του Βλάση Τσάκα και τα όσα λέει για τους νέους επενδυτές για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν φαίνεται να αλλάζει την στάση του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Μπορεί ο μάνατζερ από την Καβάλα να είναι σίγουρος για την αλλαγή σκυτάλης στην διοίκηση, αλλά η πλευρά του «Τζίγκερ» εξακολουθεί να παραμένει επιφυλακτική...
«Δεσμεύστε τα και μιλάμε»
Όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν για να μπορέσει να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση με τους υποψήφιους επενδυτές, όχι απλά πρέπει να επιβεβαιωθεί οτι όντως υπάρχουν τα 15 εκατομμύρια που τάζει ο Τσάκας, αλλά πρέπει να μπουν σε ειδικά λογαριασμό και να δεσμευτούν για στο όνομα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Πηγή: leoforos.gr

Στο "σκαμνί" ο Βενγκέρ!!

Ο Αρσέν Βενγκέρ κλήθηκε για ακόμη μία φορά από την UEFA σε απολογία, αυτή τη φορά για τα σχόλια που έκανε κατά του Νταμίρ Σκόμινα μετά τον επαναληπτικό με τη Μίλαν.
Στο "σκαμνί" ο Βενγκέρ
Ο Αλσατός τεχνικός κατηγόρησε μετά το τέλος του επαναληπτικού με τη Μίλαν τον Σλοβένο διαιτητή για το γεγονός ότι έδωσε πολλά φάουλ στη Μίλαν.
Η UEFA δεν είδε με καλό μάτι τις δηλώσεις του Βενγκέρ, ο οποίος είπε ακόμη ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δε θα έπρεπε να επιτρέπει τη διεξαγωγή παιχνιδιών σε αγωνιστικούς χώρους όπως εκείνους του «Σαν Σίρο», και τον κάλεσε σε απολογία.
Οι κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί είναι για «ανάρμοστη συμπεριφορά», ενώ δεν έγινε γνωστό πότε θα συνεδριάσει η πειθαρχική επιτροπή, με πιθανότερη ημερομηνία τις 19 Μαρτίου. Ο τεχνικός της Άρσεναλ κινδυνεύει με τρίτη τιμωρία από την UEFA μέσα στον τελευταίο χρόνο.
Πηγή: gazzetta.gr
 

Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία για το Euro 2020!!

Την πρόθεση να θέσουν Γεωργία και Αζερμπαϊτζάν την υποψηφιότητα για τη συνδιοργάνωση του Euro του 2020, γνωστοποίησε την Τετάρτη (7/3) από το Μπακού, ο Γεωργιανός Πρόεδρος, Μιχαήλ Σαακασβίλι.
Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία για το Euro 2020!
Η προθεσμία για τις χώρες που επιθυμούν να φιλοξενήσουν το Euro του 2020 και θέλουν να υποβάλλουν τις υποψηφιότητές τους λήγει εντός του 2012, με την τελική απόφαση να ανακοινώνεται δύο χρόνια αργότερα (2014).

πηγή: sportdog.gr

Έδωσε όνομα ο Βοργιάς!!

Το όνομα Αυστραλού ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε πριν 7 χρόνια σε ελληνική ομάδα Α’ Εθνικής και ο οποίος είχε προσεγγιστεί από τον πρόεδρο της ίδιας ομάδας για να έχει μειωμένη απόδοση στο πρώτο ημίχρονο και… αυξημένη στο δεύτερο, σε παιχνίδι για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, κατέθεσε ο παλιός διαιτητής, Σωτήρης Βοργιάς, στον ειδικό εφέτη ανακριτή, Γιώργο Καλόφωνο.
Έδωσε όνομα ο Βοργιάς!
Ο Σωτήρης Βοργιάς είχε κληθεί την Τετάρτη να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση των στημένων αγώνων, από τον ειδικό εφέτη ανακριτή που ανέλαβε πρόσφατα την υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παλιός ρέφερι πρότεινε στον ανακριτή να καλέσει για κατάθεση έναν 32χρονο (σήμερα) Αυστραλό ποδοσφαιριστή ο οποίος τη φετινή σεζόν αγωνίζεται σε ομάδα της πατρίδας του.
Ο εν λόγω παίκτης –πάντα σύμφωνα με τον κ. Βοργιά- του είχε εκμυστηρευτεί, ότι πριν από 7 χρόνια (άρα τη σεζόν 2004-2005) που αγωνιζόταν στην Ελλάδα σε ομάδα Α’ Εθνικής, τον είχε πλησιάσει ο πρόεδρος του συλλόγου για να τον επηρεάσει ώστε να έχει σκοπίμως αλλοιωμένη απόδοση σε παιχνίδι.
Το επίμαχο ματς είναι διεθνές (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) και ο τότε πρόεδρος της ομάδας του είχε ζητήσει να έχει μειωμένη απόδοση στο πρώτο ημίχρονο (συγκεκριμένα, να παίρνει τη μπάλα, να την κρατάει στα πλάγια και να μην κάνει σέντρες) ενώ στο δεύτερο ημίχρονο του είπε να τα δώσει όλα και να παίξει όσο καλύτερα μπορεί!
Ο κ. Βοργιάς, μάλιστα, έδωσε στον ανακριτή και τα στοιχεία του μάνατζερ του Αυστραλού, ο οποίος φέρεται να γνωρίζει τα πάντα για την υπόθεση.
Να σημειωθεί πάντως, ότι η εν λόγω υπόθεση είναι εκτός της δικογραφίας των στημένων ελληνικών αγώνων και αν ελεγχθεί, θα ελεγχθεί ξεχωριστά.
Γενικότερα, ο Σωτήρης Βοργιάς πρότεινε στον ανακριτή να καλέσει ως μάρτυρες ποδοσφαιριστές που έχουν σταματήσει το ποδόσφαιρο, διότι εκείνοι θα αισθάνονται πιο ελεύθεροι για να μιλήσουν και να δώσουν στοιχεία.
ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr
 

Κανονικά στις 20:00 το ματς!!

Στη  σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη για τον αγώνα της Πέμπτης ανάμεσα στην Μέταλιστ και τον Ολυμπιακό αποφασίστηκε να μην υπάρξει αλλαγή της ώρας έναρξης. Επομένως, θα ξεκινήσει κανονικά στις 20:00, ώρα Ελλάδος.
Κανονικά στις 20:00 το ματς
Στην σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο Χάρκοβο ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς κρίθηκε σκόπιμο να μην γίνει τροποποίηση της ώρας έναρξης του αγώνα της Μέταλιστ με τον Ολυμπιακό.
Η ουσία είναι ότι η πρόβλεψη για την Πέμπτη είναι ότι η θερμοκρασία στο γήπεδο θα είναι γύρω στους -8 βαθμούς Κελσίου. Μία θερμοκρασία που δεν είναι απαγορευτική. Επίσης εάν άλλαζε η ώρα θα ανέκυπταν προβλήματα με τις τηλεοπτικές καλύψεις του ματς.

πηγή: sportdog.gr

«Ομάδα Champions League ο Ολυμπιακός»!

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό ο Μίρον Μάρκεβιτς. Ο τεχνικός της Μέταλιστ τόνισε πως οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες ανάμεσα στις δυο ομάδες και συμπλήρωσε πως περιμένει δύσκολη αποστολή την ομάδα του κόντρα στους «ερυθρολεύκους».
«Ομάδα Champions League ο Ολυμπιακός»
Αρχικά ο Μάρκεβιτς επισήμανε ότι «όπως καταλαβαίνετε εμείς πιστεύουμε ακόμα και αυτή τη στιγμή ότι η ομάδα του Ολυμπιακού έπρεπε να είχε περάσει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένας δυνατός αντίπαλος και πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι».
Στην συνέχεια είπε για:
Το πόσο έχει αλλάξει ο Ολυμπιακός: Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο ομάδες έχουν αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου. Εμείς έχουμε πολλούς καινούριους παίκτες, όπως και ο Ολυμπιακός. Πιστεύω και οι δύο ομάδες έχουν κάνει ένα βήμα πιο μπροστά.
Το ποιον πορτιέρο θα βάλει: Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τον Γκοριάνοφ.
Το ποιο είναι το φαβορί: Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι οι πιθανότητες είναι 50%-50%. Μετά από το αυριανό ματς θα δούμε ποιος θα έχει περισσότερες πιθανότητες.
Το εάν οι γυναίκες τους ενθάρρυναν για αυτό το παιχνίδι με δεδομένο ότι η 8η Μαρτίου είναι η μέρα της γυναίκας: Τίποτα το ιδιαίτερο.
Το ότι ο Ολυμπιακός και η Μέταλιστα παίζουν με έναν φορ και το εάν το ματς της Πέμπτης θα είναι πιο πολύ αμυντικό παιχνίδι: Το κυρίαρχο στοιχείο του παιχνιδιού είναι η μεσαία γραμμή. Όποιος κυριαρχήσει εκεί, πιστεύω ότι θα βγει νικητής. Οι επιθετικοί και οι αμυντικοί απλά θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους.
Την κατάσταση του γηπέδου: Το γήπεδο δεν μπορούμε να το αλλάξουμε δυστυχώς. Σε όποιο γήπεδο και να παίξουμε, θα πρέπει να μπούμε και να παίξουμε.
Το ότι μετά την Σάλτσμπουργκ, η Μέταλιστ έγινε η πιο επιθετική ομάδα της Ευρώπης: Μήπως έπρεπε να σκοράρουν λιγότερο οι επιθετικοί μου; (σ.σ. σε εκείνο το σημείο γέλασε).
Τον λόγο που είπε πως ο Ολυμπιακός έπρεπε να περάσει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ: Απλώς επισήμανα ότι έπρεπε να συνεχίσει στην επόμενη φάση.
Το πιο δυνατό κομμάτι του Ολυμπιακού: Η ομάδα είναι πολύ καλά στημένη. Πρέπει να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις του κι εμείς θα προσπαθήσουμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας.
Από την μεριά του ο Έντμαρ τόνισε στο ξεκίνημα των τοποθετήσεών του: «Έχω ωραίες αναμνήσεις από το ματς του 2008, γιατί είχα σκοράρει. Τώρα όμως είναι άλλο παιχνίδι». Όσον αφορά στο ότι η 8η Μαρτίου είναι η ημέρα της γυναίκας και εάν η γυναίκα του, του είπε κάτι απάντησε αρνητικά.

Μοίρασε... κατοστάρικο!!

Επιβλητική νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον Ίκαρο στο πλαίσιο της εμβόλιμης 22ης αγωνιστικής! Οι “ερυθρόλευκοι” συνέτριψαν 100-63 την ομάδα της Καλλιθέας και πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό.
Μοίρασε... κατοστάρικο!
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τριπλό στόχο κόντρα στον Ίκαρο Καλλιθέας και τον πέτυχαν. Αρχικά, ήθελαν τη νίκη για να παραμείνουν μόνοι πρώτοι στην Α1. Στη συνέχεια, ζητούμενο ήταν η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία για τον τελικό του Σαββάτου, αλλά και η αποφυγή τραυματισμών. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς τα έκαναν όλα και έτσι ο Ολυμπιακός πηγαίνει στον τελικό του Σαββάτου με όσο το δυνατόν καλύτερη ψυχολογία.

Δεκάλεπτα: 26-14, 51-31, 69-42, 100-63
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 11, Άντιτς 3, Σπανούλης 7 (10ασ), Ντόρσεϊ 10, Κέσελ 12 (3), Πελεκάνος 6, Παπαδόπουλος 8, Γκετσεβίτσιους 5 (1), Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 16, Μάντζαρης 10, Σλούκας 4.
Ίκαρος Καλλιθέας (Σκουρτόπουλος): Σκορδίλης 4, Μπάξτερ 11, Κουμπούρας, Καράμπουλας, Τσιάρας 2, Βασίλιεβιτς 10 (3), Αγαδάκος 5, Μπέινς 10, Μπεκ 11 (3), Λιούμπισιτς 5 (!), Παναγιωταράς, Λαρεντζάκης 5 (1).

πηγή: sportdog.gr

ΑΓΟΡ-αρος!!

Εντυπωσιακός ήταν ο ΑΓΟΡ στο παιχνίδι με το Περιστέρι για την 22η αγωνιστική της Α1. Η ομάδα του Ρεθύμνου συνέτριψε 75-46 τον αντίπαλό της, σε ένα ματς που κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο, όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 43-19! Οι Κρητικοί σκαρφάλωσαν στην 4η θέση, καθώς έχουν το πλεονέκτημα απέναντι στον Πανιώνιο τον οποίο και υποσκέλισαν!
ΑΓΟΡ-αρος!
Η ομάδα του Στέργιου Κουφού είχε σε καταπληκτικό απόγευμα τους Πετγουέι, Δέδα και Λάτοβιτς, οι οποίοι σημειώσαν 7 τρίποντα συνολικά στα πρώτα 20 λεπτά.
Από το ναυάγιο του Περιστερίου, το οποίος είχε 5/11 δίποντα και 1/11 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο διασώθηκε ο Καυκής, ο οποίος σημείωσε τους 8 από τους 19 πόντους.
Το ποια ομάδα θέλει περισσότερο το παιχνίδι φάνηκε μόλις από το 04:00, όταν η ομάδα του Ρεθύμνου προηγήθηκε 12-0.
Στο 12:00 η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πλησίασε στους 7 (23-16) και μετά την πήρε η κατηφόρα... Ο ΑΓΟΡ με επιμέρους σκορ 20-3 έκλεισε το ημίχρονο στο +24 (43-19)!
Το 43-19 έγινε γρήγορα 47-31, με τον Γιόβοβιτς να φτάνει τους 9 πόντους και τον Καυκή στους 10. Το Περιστέρι έκανε την ύστατη προσπάθεια να "ροκανίσει" τη διαφορά να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά το ματς είχε χαθεί από το πρώτο μέρος...
Αντιθέτως, η διαφορά έφτασε μέχρι και στο +30 για τους στο 37:00 (71-31), χάρη σε τρίποντο του Πέτγουεϊ.
Τα δεκάλεπτα: 22-12, 43-19, 55-36, 75-46
ΑΓΟΡ (Κουφός): Κρίστμας 11 (1), Κούμουλος 2, Μοτσενίγος 2, Παπανικολάου 5, Ράιτ 7 (1), Τσόχλας 2, Καλινικίδης, Δορκοφίκης, Λάτοβιτς 10 (2), Πετγουέι 21 (5), Δέδας 13 (3), Κατσαρές 2.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 2, Καυκής 13 (1), Μαρούγκας, Γιαννόπουλος 12 (2), Μανωλόπουλος, Γιόβοβιτς 9, Έντουραντς 6, Μίτροβιτς 1, Πρέκας, Τσιλούλης 3 (1), Παπαγιάννης.

πηγή: sportdog.gr

Το πρώτο βήμα για το... έκτο!!

Ο Ηρακλής επικράτησε του ΠΑΟΚ με 3-0 σετ, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου και φορτσάρει για το έκτο Κύπελλο της ιστορίας του.
Το πρώτο βήμα για το... έκτο
Ο Ηρακλής έστω και χωρίς τον Ντεσπέιν είχε τις λύσεις για να κάμψει την αντίσταση του ΠΑΟΚ και να προκριθεί στα ημιτελικά. Όμως δυσκολεύτηκε αρκετά. Αν και μπήκε στο τάραφλεξ για να καθαρίσει το ματς γρήγορα, βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν σκληροτράχηλο «Δικέφαλο του Βορρά». Ο Πελεκούδας ήταν ο πρωταγωνιστής στην αρχή του πρώτου σετ για τον «Γηραιό» και μετά ο Κράβαρικ πήρε από το χέρι τον Ηρακλή και τον έφτασε στο υπέρ του 20-15. Όμως, οι παίκτες του Γιάννη Μέλκα είχε άλλη άποψη και κυνήγησε ότι καλύτερο μπορούσε. Έφτασε το ματς στο 22-21 αλλά μετά οι «κυανόλευκοι» σοβαρεύτηκαν και έφτασαν στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-22.
Ο ΠΑΟΚ αν και βρισκόταν πίσω στα σετ με 1-0, δεν λύγισε και το πάλεψε. Στην αρχή του δεύτερου σετ ήταν κοντά στο σκορ και πολλές φορές ισοφάρισε τον «Γηραιό», ο οποίος πήρε διαφορά με δύο πόντους στο 16-14 με Χριστοφιδέλη και άουτ επίθεση του Αρμενάκη. Ο Σωτήρης Δρίκος έβλεπε όμως την ομάδα του να μην μπορεί να ξεφύγει ιδιαίτερα στο σκορ αφού ο ΠΑΟΚ μία με τον Παπαϊακώβου και μία με τον Ωρολογά που πήραν κι εκείνοι τα «πάνω» τους έφεραν πάλι το ματς στα ίσια, 18-18. Σμαραγδής, Κράβαρικ και Χριστοφιδέλης όμως πήγαν την διαφορά στο 23-20 και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με από λάθος σερβίς του Ρομέρο και πόντο του Χριστοφιδέλη, με τον Γηραιό να κάνει το 2-0, με 25-21.
Στο τρίτο σετ, ο ΠΑΟΚ έμεινε από δυνάμεις και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό που είχεο Ηρακλής. Με τον Χριστοφιδέλη, τον Σμαραγδή, τον Κράβαρικ να μπλοκάρουν, να κάνουν καλές επιθέσεις και γενικώς να κάνουν κουμάντο στο παιχνίδι έφτασαν στην μέγιστη διαφορά (14-5). Στο τρίτο σετ, ο Δρίκος έριξε στο ματς και τον Ντεσπέιν, ο οποίος δεν ήταν απόλυτα έτοιμος. Ο έμπειρος τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους Τζιουμάκα, Τακουρίδη ούτως ώστε να τους έχει έτοιμους για τον ημιτελικό και γιατί όχι και τον τελικό. Ο Ηρακλής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης, έφτασε το σκορ ακόμα και στο 20-10, για να έρθει το τελικό 25-14.
Τα σετ: 25-22, 25-21, 25-14
Ηρακλής (Δρίκος): Χριστοφιδέλης 10 (9/18 επ., 1 μπλοκ 73% υπ. - 73% άριστες), Εφραιμίδης 5 (5/9 επ., 70% υπ. - 30% άριστες), Πελεκούδας 9 (7/9 επ., 2 μπλοκ), Προύσαλης 4 (3 άσοι), Σμαραγδής 6 (4/4 επ., 2 μπλοκ), , Κράβαρικ 11 (10/19 επ., 1 άσο), Στεφάνου -λ (58% υπ. - 50% άριστες) / Μποζίδης, Ντεσπέιν 6 (4/4 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 67% υπ. - 67% άριστες), Τακουρίδης, Τζιουμάκας 2, Κολτσιάκης
ΠΑΟΚ (Μέλκας): Γκιρτζίκης 4 (3/5 επ.), Παπαϊακώβου 7 (5/11 επ., 2 μπλοκ), Πλίκας 1, Ωρολογάς 7 (7/14 επ., 60% υπ. – 44% άριστες), Ρομέρο 7 (6/19 επ., 67% υπ. – 36% άριστες), Αρμενάκης 13 (13/24 επ.), Παπαδημητρίου –λ 83% - 50% άριστες) / Γεωργιάδης, Ίλιτς, Αγγελής
Πηγή: sport-fm.gr